(3232) Trump a bohóc

Tibor bá’ online

 

John Bolton volt Donald Trump egyik nemzet biztonsági tanácsadója, és mint ilyen, elég sokszor volt az újságok címlapján, elsősorban azért, mert állandóan háborút akart kirobbantani Iránnal, Észak Koreával, stb. de erre Trump nem volt hajlandó. Nem azért, mert olyan jó fiú lett volna, hanem mert nem gondolta, hogy az elősegítené a 2020. novemberi választások megnyerését. Neki egyedül csak ez volt fontos. A végén Trump kirúgta állandóan áskálódó tanácsadóját. Aki írt egy könyvet, „The Room Where It Happened” címen (A szoba, ahol ez megtörtént), amivel alaposan visszavágott, mert szerinte a „hülyeség nemzetbiztonsági kockázat”. Trump pedig imbecillis a javából, legalább is Bolton szerint.

Lássuk miket állít Bolton! Trump azt hitte, hogy Finnország Putyin vezetése alatt álló Oroszországhoz tartozik, annak egy része. Venezuela pedig az USA egy része. Nem tudta, hogy Anglia atom nagyhatalom (immáron minimum 70 éve) ezért meg is kérdezte Theresa May-t, a Brit miniszterelnököt. Hogy May erről mit gondolt, azt Bolton nem tudhatta, de el lehet képzelni. Ha ez még nem lenne elég, azt is megtudhattuk, hogy Trump megkérte a kínai vezetőt Xi Jinping-et, hogy segítse az ő újraválasztását amerikai mezőgazdasági termékek vásárlásával. Amikor ezt a kínai vezető elutasította, Trump kirobbantotta a kereskedelmi háborút Kínával. Állapítsuk meg! Ha személyes okokból kifolyólag indítható kereskedelmi háború a Földön, akkor az emberiség igen nagy bajban van.

Mivel még a könyv megjelenése előtt szaftos részletek megjelentek a helyi sajtó lapjain, Trump meg akarta akadályozni a könyv kiadását, tehát a Fehér Ház keresetet nyújtott be a szövetségi bírósághoz. Indoklás a Trump és Bolton beszélgetése titkosnak számít, nem lehet publikus. Boltonék visszavágtak azzal, hogy maga az elnök jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Egyszerűen alkalmatlan a feladatra. A pert lefolytatták, amit Trumpék elvesztetek. A bíró indoklása szerint már úgy is tud mindenki mindent, a könyv betiltása semmit se akadályozna meg.

Mellesleg az is felmerült, hogy lehet komolyan venni egy szuperhatalmat, ha annak vezetője lakájokkal körülvett, feltűnően tudatlan ember, aki nincs tisztában alapvető földrajzi tényekkel se.

Csakhogy a történet ezzel nem kerek. Valami bűzlik Dániában. Boltonnak a könyv hozott a konyhára 2 millió dollárt (650.000.000 Ft). Ezen kívül úgy tudott, hogy Boltonnak kimagasló szerepe volt abban, hogy a Bush adminisztráció megtámadta Irakot. Trump még Bolton kirúgása előtt jelezte, hogy John „Mad Hatter” Bolton minden háborút megszavazott volna, nem volt olyan háború, amit ne ajánlott volna. [Egy kis angolóra: „mad as a hatter” vagyis „bolond mint egy kalapos” onnan ered, hogy korábban a kalaposok higannyal dolgoztak, amiből bekerült a szervezetükbe. Ettől megbolondultak, és ennek megfelelően viselkedtek.] Esetünkben „bolond kalapos John Bolton” a beszámoló hőse. 😀

Boltonnak tehát van mit visszafizetni. A két millió felett ez is motiválhatta, vagyis vádjait óvatosan kell kezelni. Ennek ellenére ismerve Trump korábbi jeleskedéseit (például háztartási fertőtlenítőt intravénásan beadva a COVID-19 ellen) nehéz Bolton állításait nem elhinni.

Legtöbb amerikait mégis az idegesíti, hogy a Fehér Házban az a pasi, akinek ujja a piros gombon nyugszik, egy abszolút pojáca. A Bolton könyv által bemutatott igazi veszély az ország legmagasabb hivatalában lezajló bohóc jelenetek létezése.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20 gondolat erről: „(3232) Trump a bohóc

  1. majd kiderül idõvel…
    (A „legtöbb amerikai” nem hiszem, hogy többet fel tudna mutatni mint Trump… – kritizálni könnyü.)

  2. Talan mar hallottad Tibor ba !

    Trump invited the Pope for lunch on his mega yacht, the Pope accepted, and during lunch a puff of wind blew the pontiff’s hat off, right into the water.
    It floated off about 50 feet, then the wind died down and it just floated in place.
    The crew and the secret service were scrambling to launch a boat to go get it, when Trump waved them off, saying “Never mind, boys, I’ll get it.”
    Trump climbed over the side of the yacht, walked on the water to the hat, picked it up, walked back on the water, climbed onto the yacht and handed the pope his hat.
    The crew was speechless. The security team and the pope’s entourage were speechless.
    No one knew what to say, not even the pope.
    But that afternoon, NBC, CBS, ABC, MSNBC and CNN all knew how to cover the story. Their banner headlines read, “Trump can’t swim.”

    Ebben is van valami

  3. Ez mind nagyon érdekes, de engem egyvalami gondolkoztatott el: Csin-ping elnök hibát követett el, amikor visszautasította Trump ajánlatát. Egyrészt a szívességért cserében zsebében lett volna az elnök, kérhetett volna cserébe, amivel akár befolyást, akár pénzt nyerhetett volna. Másrészt, ha sikerül neki nyeregben tartani Trumpot, azzal további mélyrepülését biztosítja az USÁnak, a legnagyobb riválisának.

  4. 2 – Bubo:
    Nem, ezt még nem olvastam. De elárulok neked valamit. Trumpot meg fogják választani novemberben, mert a nép nagyobb százaléka abszolút MORON, csakúgy, mint aki ilyen vicceket terjeszt.

  5. Szerintem az amerikai nép egy jelentős része azt látja, hogy ugyan dolgozik, mint annak idején a szülei, de valahogy mégsem sikerül azt elérnie, amit egy-két generációval ez előtt elértek a dolgozó emberek. És mindezt azért, mert jönnek az egyetemről balliberális, progresszív eszmékkel agymosott emberek, akik a cégek termeléseit átviszik Kínába, Mexikóba, olcsó országokba, ők meg ott maradnak munka nélkül, vagy nyomott körülmények között. Plusz, ezek az egyetemi emberek még bevándorlókat is telepítenének a nyakukba, hogy még lejjebb vigyék a maradék munkabért.
    És igen, azért kaptak balliberális, „progresszív” PC agymosást, hogy ne sajnálják meg azokat a rasszista, szexista maradi tahókat, akiknek elveszik a munkáját.
    És a cégek extra profitja persze nem jut el a néphez, az amerikaik vagyoni különbsége egyre nő.
    Persze, mindenezen folyamatok vesztesei nem csak a fehér munkások, hanem feketék és latino bevándorlók is, de őket megetetik azzal, hogy azért szegények, mert rasszizmus van, nem azért, mert a munkahelyüket olcsó országokba viszik.
    Erre érzett rá Trump (csapata), ezt az érzést lovagolták meg, és tudott elnöki székbe kerülni. Hogy volt-e mögötte tudatosság, hogy engedtek egy ilyen korlátozott képességű embert az elnöki székbe, hogy levezesse, és némileg nevetségessé tegye az itten vázolt okokra visszamenő frusztrációt, azt nem tudom. (Nem lepne meg, ha igen.)

  6. Asidotus: minden nap, munka után legalább 1 órát tanulok. Edx.org, ingyenes. Sokan kártyáznak, söröznek, sorozatokat néznek. Ők miért kapjanak annyit mint én, ha én a sokkal bonyolultabb munkát is el tudom fele annyi idő alatt végezni? Azért, mert edzésben tartom az agyam. Ha erre tudnál válaszolni, azt megköszönném

  7. 6: És szerinted ezzel ellentmondtál Asidotusnak az 5-ben?

    Asidotus, szerintem lényeges összefüggésekre mutattál itt rá, köszi!

  8. Mint közismert, Roland Reagan idejétől George W. Bush Sr.-ig és Barack Obamaig történelmükben legalább egy regionális vagy egy kis vagy nagy háborúnak kell lennie ahhoz, hogy „sikeresnek” és „jó”-nak lehessen tekinteni egy amerikai elnököt.
    Grenada, Panama, Irak, Afganisztán, Jugoszlávia, Líbia (a békedíjas Obama utolsó munkája) ezeket a konfliktusokat és konfliktusokat az Egyesült Államok politikai-katonai komplexusa tökéletesen jóváhagyta és támogatta, amely nem ismer sem pártokat, sem ideológiákat.
    Amikor D. Trump azt mondta, hogy „meg akarja szárítani a washingtoni mocsarát”, éppen erre gondolt: az Egyesült Államoknak radikálisan meg kell változtatnia politikáját és el kell köteleznie magát az ország belső problémáival.
    De az amerikai elnök ellentmondása, hogy háborúba keveredjen Iránnal a nukleáris programja miatt, és nem csak ezért, úgy tűnik, hogy mind a konzervatívok, mind a liberális demokraták új könyörtelen támadást indítottak a személye ellen.
    Amint azt Alex Christoforou és Alexandros Mercouris, a theduran.com-ben felfedte, a „őrült” Bolton (híres héja) nyilatkozatai egybeesnek azzal a ténnyel, hogy az amerikai elnök nem volt hajlandó háborúba lépni Iránnal, ezzel kiprovokálta az amerikai mély állam haragját.

    Sikertelen és őrült, miután nem ölt meg néhány ezer ártatlan embert.

    https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF/

  9. „És szerinted ezzel ellentmondtál Asidotusnak az 5-ben?” Ellentmondani? Feltettem egy nem túl bonyolult kérdést. Azok, akik nem képzik magukat, miért gondolják, hogy nekik jár a jó élet?

  10. 10. Agymosott_lipsi,
    „Azok, akik nem képzik magukat, miért gondolják, hogy nekik jár a jó élet?”

    Az is kérdés, kinek, mi a jó élet?
    Valaki csak úgy érzi jól magát, ha minden évben elrepül a világ végére, meg tart egy városi, egy terep, meg egy üzleti autót és három házat és lebetonoz mindent a környezetében és az utolsó hernyót, hangyát is kiírtja.

    A másik úgy, hogy fog egy sétabotot és jár egyet a természetben, megfelel neki a tömegközlekedés, talpaltatja a cipőjét, csak kényszerből cseréli a tervezett avultatás miatt a műszaki eszközeit.

    A föld nevű bolygóból senki nem vehetne el többet, mint amennyi fenntartható módon részarányosan jutna neki. Éjt nappallá téve tanulhat bárki, de ez senkit nem volna szabad, hogy feljogosítson arra, hogy többszörösét vegye el saját felhasználásra, mint egy tanulatlan.
    Aztán, ha a kisigényű eladja a bolygóból járó javak egy részét, azt amit nem használ el, akkor aki nagyigényű, függetlenül, hogy tanult vagy tanulatlan, megveheti a kisigényűtől a fel nem használt részarányt.
    Persze most mind túlfogyasztunk. Tesszük ezt azok kárára is, akiknek micurka a fogyasztása.
    A tanultság nem indukálhatna jogot többlet fogyasztásra. Az más kérdés, hogy a világunk nem így működik.

  11. „Agymosott_lipsi” – az érvelésed tipikusan konzervatív. Azt mondod, a jövedelmi különbségek megalapozottak és igazságosak, hiszen te tanulsz, aki szegény az meg nem.

    Én elismerem, hogy ennek van alapja, de az élet azért ennél messze bonyolultabb.

    Az, hogy van esélyed tanulni, hogy van elektronikus eszközöd és internethozzáférésed, hogy tudsz írni-olvasni, hogy úgy lettél felnevelve, hogy van motivációd azzal foglakozni ami előrevisz, és nem mondjuk a pornót nézni éjjel-nappal, mind messze nem magától értetődő dolgok, és nem mondhatók el mindenkiről.

    50 évvel ezelőtt, ha valaki csak csinálta amit a többség elvárt tőle, akkor lehetett egy normális kis élete, munkája, megélhetése, évről évre gyarapodhatott. Ma ugyanez a lassú nyomorba csúszással egyenértékű. És a legtöbben nem képesek ennél többre.

    Ennek oka részben a természeti erőforrások fogyása is, de nem lehet elmenni amellett, hogy közben a leggazdagabbak exponenciálisan gazdagodnak. Csak a bevételük pár százaléka elég lehetne arra, hogy a legszegényebbeknek segítsen kikapaszkodni a kilátástalanságból az USÁban, de szarnak rá.

  12. 12.ábel
    …” Csak a bevételük pár százaléka elég lehetne arra, hogy a legszegényebbeknek segítsen kikapaszkodni a kilátástalanságból az USÁban, de szarnak rá…”
    Már megint halat akarsz adni a négernek, ahelyett, hogy megtanitanád halászni?
    Csak most, a napokban irtam valamelyik topic alá a kudarba fulladt afrikai segitőakciókról, amikor valamikor a 60-as években a gazdag nyugat igenis a zsebébe nyúlt és ahogy igenis irod, bevételének néhány százalékát -az erdményeket nézve- kidobott a szemétdombra!
    A SZÓ SZOROS ÉRTELMÉBEN.
    n.b.
    A cigányitokkal is sokra mentetek, igaz?
    500-600 elfuserált év!

  13. 13: balint
    „valamikor a 60-as években a gazdag nyugat igenis a zsebébe nyúlt és ahogy igenis irod, bevételének néhány százalékát -az erdményeket nézve- kidobott a szemétdombra!”

    Nos van ennek egy másik olvasata is, ha nem az álhumanista reklámot (ENSZ hablatyot) meg a kirakatot (propaganda) nézzük! A nyugat besegített valóban a volt gyarmatokon, de hogyan? Mindenhol talált valóban néhány törzsi vezetőt meg a pereputtyát – akiket kitanított a saját kapitalista szisztémája szerint hasznot hajtani. Már Gandi is így került Angliába, csak ő nem állt be a saját hazája kifosztásába. Meg is kapta a magáét… aztán ment tovább a karaván nélküle. Találtak ilyen Tedros-féléket bőven, jól mutattak a pacifista meg humanista kirakatban… https://youtu.be/n5K4QEVkSO0
    Szép hasznot hajt az így kiépült nemzetközi drog-, szerv-és fegyverkereskedelem, olajbiznisz és társai – persze szerencsésebbek részesedünk az áldásokból (a „civilizált” országokban) : ehetünk brazil cseresznyét meg mindenféle exotikus bogyót… Mehetünk Thai-masszázsra, stb.

    Az emberi és a természeti erőforrások azonban tudjuk nem végtelenek. De még mindig ezt játszuk, a már végtelenség megúnt és tragikus „divide et impera” játékot a pusztuló természet és leépülő társadalom ellenére… Mert egyeseknek jó hogy a megkevert nacionálék problémáitól nem látszik a lényeg – a rendszerhiba: a képmutató álszent nagyipari hazudozás.

  14. 15: Tíbor bá’
    No úgy látom az ment át, az jött ki belőle, hogy itt nekünk rohadt jó dolgunk van, a földlakók szerencsés pár százalékához tartozunk, én ennek ellenére felesleges időmben értelmetlenül kommentelgetek, mert ez nekem mégsem elég perspektíva.

    De a remény hal meg utoljára, vagy legalább még ezt az évet megvárom. A 21 már nyerő szám 🙂

  15. 14.Vaszil
    …” A nyugat besegített valóban a volt gyarmatokon, de hogyan? Mindenhol talált valóban néhány törzsi vezetőt meg a pereputtyát – akiket kitanított a saját kapitalista szisztémája szerint hasznot hajtani.”
    Jól van, Vaszil, legyen ahogy mondod.
    Akkor MINDEN nyugati szaki, akik anno ott tevékenykedtek, és ugyancsak kiábrándulva, hogy azt ne mondjam dühödten, frusztrálva jöttek haza, azok mind rasszisták szerinted?A mi családunkban is volt kiküldött, országom ugyancsak kivette részét a nemzetközi felzárkoztatásban, 3 vagy 4 évet töltött kinnt, hazajövet kijelentette, hogy kár volt az elpocsékolt-ezek az ő szavai – évekért.
    „Inkább mentem volna az eszkimók közé, több értelme lett volna.”
    Na hagyjuk.

  16. Bálint

    Testvéremnek volt egy hajós másodtiszt barátja, aki a román flottánál szolgált.
    Ő mesélte, hogy micsoda fejlesztéseket végzett Izrael a vízgazdálkodás területén az afrikai országokban. De amikor eljöttek és a helyiekre bízták a rendszerek fenntartását minden lerohadt pár év alatt.
    Azt is mesélte, hogy az egykor virágzó gyarmati nagyvárosok messziről a tengerről közeledve úgy néztek ki, mint NyY, azonban amikor behajóztak, katasztrófa volt minden. Koszos utcák, elhagyott felhőkarcolók, csellengő emberek, Ez volt a nyolcvanas évek derekán.

    Egyébként a magas fokú kertészetet Izrael honosította meg ezeknél. Csak azt nem értem, hogy miért engedte az államod, hogy a zsidó farmereket is elűzze ez a csürhe (akik egyébként megélhetést adtak nekik).

  17. 18.tanuló
    …”Csak azt nem értem, hogy miért engedte az államod, hogy a zsidó farmereket is elűzze ez a csürhe (akik egyébként megélhetést adtak nekik).”
    tanuló kedves, a szakértők, mint minden más országbeliek, mi csak VENDÉGEK, segiteni jött vendégek voltunk az afrikai országokban, NEM TELEPESEK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük