(3213) Adolf Hitler

Tibor bá’ online

 

Adolf Hitler lehet, hogy elmebeteg volt, de semmi esetre se volt egy buta ember, jutottam a következtetésre, amikor olvastam tőle egy idézetet, íme: A tömegek felfogóképessége kicsiny, intelligenciája alacsony, de a feledékenysége óriási. Ezt figyelembe véve, minden propagandának rövidnek, és ütősnek kell lenni, valamint addig kell nyomni, amíg mindenki meg nem érti, hogy mit akarunk vele közölni.

Ez ugyanis tökéletesen megfelel a valóságnak. Tudja ezt a FIDESZ is, és él a lehetőséggel. Ez szerintem természetes. Ami nem természetes, hogy az ellenzék ezt miért nem tudja, és miért nem él vele.

Az ellenzék képtelen volt kivédeni a gyurcsányi hazudtunk éjjel nappalt, és a bankár kormányt. Pedig adja magát a „tolvaj kormány” folyamatos hajtogatása, nem teszik.

Most új szelek járnak. Itt a COVID-19, amit Orbán személyes győzelemre akarja felhasználni. Ha ez sikerül neki, akkor 2022-es választást is besöpri a kormány. Időben ki kellene találni valami valóban ütőset. Például: „ágyürítő kormány”, de lehet akár „gyilkos kormány” is.

Ehelyett az ellenzék rásegít. Orbán bedobta az egészségügyben dolgozó fél milliós kiegészítését. Kurva jól hangzik: FÉLMILLIÓ. jó nem egy milliós, de annak egy része. Beszélnek is róla éjjel-nappal. Az ellenzék is emlegeti, 500.000 bruttó. A félmillió kurva jól hangzik. Valaki miért nem számolja már ki, hogy az mennyi nettó. 420 ezer nem olyan ütős, mint a félmillió. Miért nem ezt emlegetik? Még erre se képesek. Őszintén, érdemes ezekre szavazni?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(3213) Adolf Hitler

  1. Látszik, hogy a vezetésünk szinte tökéletes szintre fejlesztette Göebbels mester propaganda tananyagát, amit a minisztersége alatt kifejlesztett. A mostani csúcsra pörgetett, mindenhonnan áradó propaganda láttán még ő is meglepődne. A felvásárolt tv csatornákról, rádiókból, újságokból szüntelenül áradnak a tömeg értelmi szintjéhez mesterien belőtt bugyuta és igérgető szólamok. Addig nyomják, amíg a tömeg elhiszi. Néha megszondázzák a népet, hogy mennyire volt sikeres a beetetés. Az eredmény láttán elégedetten dőlhetnek hátra a jelenlegi propagandistáink!
    Hitlernek biztos volt valamilyen beütése, de szónokolni nagyon tudott! Jól ismerte a tömegek lélektanát. A beszédeit nagyon ütősre szerkesztette és a nagyobb hatás miatt még időnként megvárakoztatta a szónoklatra kiéhezett tömeget. A hatás legtöbbször frenetikus volt. Ha egy ilyen kaliberű ember most leadna egy hasonló beszédet a tömegek előtt, azonnal mögé és a hirdetett eszme mellé állnának. Ezért igyekszik a hatalom az ellenzéki hangadókat mielőbb kivonni a forgalomból és inkább ők csinálják a “cirkuszt”.
    Panem et Circenses – Kenyeret és cirkuszt

  2. Fidesz ellenzék kérdéskör
    nem azért van ez, mert – ahogy annyit beszéltek róla – az ellenzék mögött is a fidesz van? Magyarul kialakult az egypártrendszer, csak „kifelé” létrehoztak egy látszólag ellenzéki pártot, hogy lehessen arra is szavazni? Arra viszont ügyelnek, nehogy visszanyaljon a fagyi.

  3. Én már komolyan elgondolkodtam azon, hogy néhány értelmesnek tűnő ellenzéki politikussal személyesen le kellene ülni és megpróbálni megtudni hogy ők hogyan látják az egész ellenzéki politizálást? Miért van az hogy ekkora a széthúzás és a káosz? Nyilván minden kérdésre nem érkezne egyenes válasz de legalább megtudni az okok egy részét. Engem személy szerint egyre inkább zavar az egész. Az ellenzék miért nem tudott kitermelni magából egy ellenzéki OV-t? Mondhatnám egy anti OV-t? Nehogy már csak egyetlen tehetséges politikus létezzen ebben az országban. Tehetséges fiatalok hol vagytok? Zsebben?

  4. Bruttó 500.000 Ft nettója jelenleg pontosan 332.500 Ft.

  5. Re:2
    Nem annyira a Fidesz zsebében vannak, bár több területen hallgatólagos egyetértés van.
    A mai ellenzék inkább a globalista hatalmi elithez kapcsolódik, a Fidesz vonal pedig a nemzetállami hatalmi elithez. Ennek a kettő érdekszférának teljesen mások a mozgató rugói, jól láthatóan egymással is össze vannak veszve, mi pedig lavírozunk ahogy tudunk. Hogy neveket említsek, Trump- Netanjahu vonal(utóbbival nagyon nagy barátsága van Viktornak), vs Serial Gyuri bácsi vonal(nem mintha ő lenne a góré, inkább kirakat bábú)

    Re:3
    Valóban lehet keseregni, hogy miért nincs ellenzéki vezető arc(Karácsony, kac,kac… 🙂 ), de annak köszönhető, hogy a magyar „néplélek” egyszerűen nem szereti a „puhapöcs” vezetőket. Nekünk cár atyuska, pardon király kell, aki megmondja a tutifrankót, és nem valamilyen liberális akárki, akit a globalista fröccsöntő üzembe készítettek nagyüzemben. Ezért bukik el Fekete-Győr András már eleve, mert csak a városi „értelmiségit”, és a nulla tapasztalattal bíró 18 éveseket tudja megdumálni, de Mari nénit Jászfényszaruról biztosan nem. Ezt nagyon jól tudja Viktor is, erről szól a migráncs, Soros, „Senkit nem hagyunk magára” szlogen.
    Megjegyzem, pár kint rekedt youtuber hazahozása(amiért ők fizettek, de nagyon jól le volt szervezve) jobb marketing volt, mint az ellenzéki picsogás összesen.
    Fő probléma tehát az, hogy az ellenzék csak akkor lehet sikeres, ha tudathasadásosan nemzeti lesz, de mivel nem erre vannak szocializálódva, ezért eleve nehéz valami többség számára elfogadhatót kiizzadniuk.
    Kb én így látom miért nincs ellenzéki kirakat arc.
    Bocsánat volt, Botka személyében(tapasztalt városvezető, ezt senki se vitatja), kapott is hideget meleget a kormánysajtótól. Mikor közelébe is került valaminek, jó szoci szokás szerint belülről buktatták meg, ezzel el is indult a szocialista párt a megszűnés felé, amit szépen lassan fel is fal az „igazmondó” Ferink… 🙂

  6. Vannak infóim aktív sebészorvos és belgyógyász vonalon… sikerült a maradék összetartást az egészségügyben dolgozó orvosok-nővérek között alaposan szétverni, nem világos ki kapja – ki nem ezt a „fél millát”. A napi robot ilyen légkörben zajlik hónapok óta, amióta lebegtetik ezt a pénzt. Még nem került semmibe, de lehet találgatni máris a hatását a kórházakban egy második hullám idejére! Ez is az agymosó propaganda része – a normális fizetések helyett időnként a csóró nép közé szórni egy kis koncot …

  7. Re:6

    Ha lecseréljük a kupiban a tapétát, attól több lesz a kuncsaft? 😉

  8. 6: Fel lehetne, csak a fél ország sose szavazna rá a nagyapja miatt, akármennyire is ki legyenek ábrándulva a Fideszből. Nem igaz, hogy nincs egy épképzláb ember az országban, akinek ne lenne kommunista háttere!

  9. 9. Ábel, te mit szólnál, ha a te nagyapád náci vagy kommunista lett volna, és téged ez alapján ítélnének meg?

  10. 10: Nem mennék politikusnak. Mérnökként kit érdekel?

  11. 10. Ivett

    teljesen mindegy mit szólna, nincs jelentősége. Ha a való életben így megy, akkor ez van.

  12. 6.
    Már leépítette önmagát.
    Az Európai Egyesült Államok hangoztatásával egy olyan támadási felületet adott, ami elsöpri. Rá lehet fogni, hogy az ország felszámolása a célja (nem is alaptanul), tulajdonképpen ő a belső ellenség, aki megszünteti az ország függetlenségét, amiért az elődeink a vérüket adták. Hiszen most is az ország ellen dolgozik, feljelentget.
    Mit állíthat vele szemben:
    A majd mi nem lopunk nem jöhet be, a majd mi rendbe tesszük a dolgokat, pláne nem. Majd jólétet hozunk, lesz uniós bér is kipukkant. Ígérgetni tudnak majd, de a most hatalomhoz jutottak ígéreteit és tetteit szembesíteni tudják.
    Ráadásul a választásokra megsemmisül az MSZP és a Jobbik, hiába próbálnak a listákkal trükközni, csak a DK marad, az meg a szélsőségessége miatt nem tud nőni.
    Bármennyire próbál a politikai szélhámos (vezetésre alkalmatlan) férjétől elhatárolódni, nem tud.

  13. D.K. ellen nem érv, hogy a nagyapja. A FIDESZ minden vezetője komcsi volt, és most nagy pofával antikomcsik. Felépítés kérdése. Ha a FIDESZ Gyurcsánynénak nevezi, az nekem azt jelenti, hogy be vannak tőle szarva. Nekem tetszene egy női miniszterelnök, és szerintem sok másnak is.

  14. Dobrev Klárát miniszterelnöknek? ?
    Remélem ez csak valami vicc, itt az értelmes emberek fórumán! ?
    10.
    A nagyapjáról nem tehet, de a férjéről már igen…

  15. Az a baj, hogy csak politikusokban gondolkoztok.
    Szakemberek helyett.
    A jelenlegi miniszterelnök helyett random, az utcán is csak jobbat találnánk.

  16. Re:16
    Vezetőt találni nem könnyű, ez teljesen fals érvelés amit írsz.
    Nézz meg egy céget, főleg azokat, amelyiknek jól megy(nem a gázszerelő cégére gondolok, hanem akik önerőből sikeresek).
    Mindegyik mögött egy határozott erős ember van, aki irányítani tudja a munkatársait, és vízióval látja el őket, hogy miért kell dolgozni.
    Földet néző átlag Gipsz Jakabok erre alkalmatlanok, vezetésre születni kell, hiába van meg mögötte a „technikai tudás”.
    Előbb szúrják hátba az ilyen vezetőt a párttársai, mint hogy bármit is érdemben csinálni tudjon („szép” emlékű Medgyessy).

    Amúgy támogatnám, ha mérnök/orvosdoktor/fizikus lenne a Miniszterelnök.
    Jogászok/közgazdászok láttuk mire vitték a dolgokat.

    Re:14 Tibor bá’
    Klára asszony inkább ne legyen Miniszterelnök, jobb lesz ez mindenkinek, még neki is.

  17. 17. dajtás
    Ez rendben.
    Na de Adolf Viktornak milyen víziói vannak, amit átadhatna?! Víziót tud adni, de szerintem csak nyomja a süketelést, közben meg jár keze.Az egész testbeszéde minimum gyanús.

    Persze messze jobb mint ma barki más a miniszterelnök-piacon. Különben is ilyen közegben hogyan is lehetne miniszterelnök? Ahhoz, hofy az legyél egyenes út a romlásba.

    6. Tibor bá
    Ide karizma kell, ami Dobrevnek nincs, nagyapa ide vagy oda.

  18. Sztem. az ellenzéki vonat a Jobbik szétesésével elrobogott az országból. Vona tökön lőtte magát Simicska pénzével, és ez épp elég volt ahhoz, hogy néhány fiatal, tehetséges magyar politikusoktól a beteg (tényleges betegségére értem) Orbánnak ne kelljen többé tartania. Amíg van pénz, nem rágja szét magát ez a korrupt rendszer. Csak úgy eshet majd szét, ha egyszer belülről a pénzszűke megbolygatja, s akkor rögtön kiderül, hogy nincs is olyan nagy egyetértés a padsorokon belül. A megtapasztalható, de csak látszólagos összetartozás oka az álkeresztény szemlélettel megvezetett emberek sora (KDNP beolvasztása), és az a maffiamódszer/leszámolósdi, amit OV fiatal kora óta alkalmaz (lásd Lázár J.térvesztése).
    Ezt demokrata szemlélettel és hozzáállással nem lehet überelni! Ezért nincs ellenzéki esély, plusz a gazdaság is az OV maffia kezében összpontosul, lassan nem is lesz szüksége politikai hatalomra… Ez a nép, mint mindig, most is megérdemli a sorsát!
    Dobrev – Gyurcsány vonalat hagyjuk! Én sem szavaznék rá soha, amíg élek emlékezni fogok a tetteikre, és nem kérek belőle repetát! Másnak meg ugye nincs se pénze, se posztója, hogy ringbe szálljon, ilyen egyszerű az egész…

    Nem szabadott volna újra kétharmadot adni, a „nép fiai” ott pecsételték meg sorsukat! Vagy inkább az apák a fiaik sorsát? Mindegy is, a fiak még visszahozhatják Gyurcsány erőit, a lényeg, hogy a változás vonata elrobogott, és ezt sokan észre sem vették.

  19. Re:19
    Sokszor mondtam már, lehet itt is, a Fideszt belülről fogják leváltani.

  20. 20: Dajtás:
    Sztem. kívülről fogják kipucolni, ha magától nem tágít.
    Mivel ez kényes ügy, egyelőre nem merik meglépni, de egyszer úgyis átlépi azt a határt, amikor mindegy lesz. A vezér nélkül automatikusan szétforgácsolódik a rendszere, ahogyan már a vírus kezdeti időszakában is láthatóvá vált a felszín alatti tanácstalanság és tehetetlenség, csak a szerencséje és a propagandagépezete tartja életben…
    Amíg okosan követi az „élni és élni hagyni elvet” a minimumon, nem lesz bántódása (lásd bankok, multik, Németo., Oroszo., országon belül középosztály kiszolgálása, és mutyi-haverok térnyerése).

  21. Re:21
    Mondok egy merész jóslatot.
    Magától, önként fog lemondani.

  22. 17. Dajtás
    Szalmabáb érvelés helyett értelmező olvasást ajánlanék.

    Ezt írtam: „A jelenlegi miniszterelnök helyett random, az utcán is csak jobbat találnánk.”

    A „jelenlegi” ,…

    Ismerek személyesen olyan technokratát, aki kiváló miniszterelnök lehetne. Kétlem ugyanakkor, hogy vállalná.

  23. Gyerekek,itt divat szidni Orbánt?Az ellenzék csupa tehetségekből áll,csak éppen nem sikerült nekik legalább háromszor csatát nyerni,mármint választást?Vajon miért van ez így?A baloldal jelenleg nem áll a helyzet magaslatán.Olyan ez,mint a magyar foci:csupa tehetség ,győzelem nélkül.
    Nagyon csodálkozom,hogy az ország legöregebb blogere Dobrev Klárát” építené” fel miniszterelnöknek???Fel lehetne ,de minek.Az ellenzék soha sem lesz ütőképes addig,amíg csak és kizárólag egy cél lebeg az orruk előtt.: Orbán megbuktatása.Ennél jóval tovább kellene látniuk!Félek,hogy az orruknál sem látnak tovább!

  24. 22: Ámen.

    24: Az a baj, hogy ezek mind a szocialista kádári érán felmászott és szocializálódott megélhetési politikusok. Vagy azok egyenes ági kineveltjei, sokszor kitartottjai is.

    A fiatalok másként gondolkodnak. Nagyon másként, és ez változást fog majd hozni.
    Viszont nem vagyok abban biztos, hogy az a változás utáni világ a jelenlegi létünkhöz képest jobb életet hozhat magával!

    Orbán hibrid rezsimet épített ki. Ezt a tettét a történelem nem hagyhatja majd szó, ill. megítélésében következmények nélkül! Egy rossz fejezet, amelyhez pár lufiért a „rajongók” örömmel asszisztáltak. Anno Kádárt is éltették… Véget ért.
    Mégis máig mennyien visszasírják 🙂 , pedig sokak számára egyenesen ellehetetlenítette a létezést is (lásd disszidensek, és a kevésbé szerencsés ÁVH áldozatok).

  25. 24. sandor55

    Kényszerűségből az itthon kialakított szarrakás körülírása helyett egyszerűbb azt írnunk, hogy Orbán.
    Nincs már olyan közszolgáltatás ami az adónkból van finanszírozva és a működésének színvonala megközelítené alulról a balkáni béka seggét…
    Bár ha mégis van, akkor majd fel fogod nekünk sorolni, ugye?

    Egyébként meg igazad van, nem kell mindig a hibáikon rugóznunk, nézzük az eredményeiket, azok sokkal elkesírítőbbek!

  26. 16 Koczka Zoltán
    Nem ilyen egyszerű a dolog a politika erőterében.
    A technokrata vezetések sem szoktak hosszú életűek lenni, csak addig, amíg valami vészhelyzetet kell elhárítani, aztán lesöprik őket a színpadról.
    A politika a hatalom megszerzésének és megtartásának tudománya, és szereplői ebben a tudományban jeleskednek. És ebben az ország sikeressége csak egy tényező, ami a szavazópolgárok által értékelődik, ha hagyják spontán működni, ami nem jellemző.
    Aki jóindulatúan, szakemberként bemerészkedik ebbe az arénába úgy, hogy nem ismeri a politikai szereplők súlyát, befolyását, nem képes patikamérlegen adagolni a mögötte álló erőknek az őket megnyugtató előnyöket, rájuk kényszeríteni, hogy saját érdekükben támogassák hosszabb távon, nem ért jól az ellenzék méregfogának kihúzásához, egymás elleni megosztásához, az hamar orra bukik, akármilyen jó ötletei vannak az ország felvirágoztatásához.
    És ez feltételezi a nem mindig nemes eszközök bevetését is, mert az ellenérdekeltek is ezt teszik a megbuktatása érdekében, ugyanakkor a látszatra is tudni kell ügyelni, hogy ne lógjon ki a lóláb, minden kétes intézkedésre kel tudni adni egy logikusnak tűnő alternatív magyarázatot is.
    És ezekben az erényekben Orbán igencsak bővelkedik, mint azt az eltelt évtizedek bizonyítják.
    Lehet próbálni őt tehetségtelen felkapaszkodott cigánygyereknek lefesteni, de feltűnése óta sokszor bebizonyította, hogy politikai vitákban sem volt nagyon ellenfele már ellenzékiként sem, igen csavaros észjárású, semmi nem kerüli el a figyelmét, ami befolyással lehet hatalmára.
    A probléma az, hogy egész más elképzelései vannak az ország jövőjéről, mint ami elfogadható lenne a mai Európában, és korábbi ellenzéki idealizmusa teljesen átfordult önérdekérvényesítő hatalmi manipulációkba, még ha ez akár szembe is megy korábban hangoztatott elveivel.
    Ez főleg azután vált nagyon feltűnővé, miután elvesztette a választásokat első ciklusa után.
    Éreztem nála akkor egy olyan elkeseredett fordulatot, hogy ha még egyszer sikerül megszerezni a hatalmat, akkor nincs az az eszköz, amivel meg nem akadályozná a hatalomvesztést, azóta ezt látjuk működni.
    Szóval az az utcáról random felkapott valaki nem sokáig muzsikálna ebben a teremben…
    Az ellenzék oldalán meg nem tud megjelenni egy igazi elfogadható alternatív személyiség, akinek esélye lenne, ami persze megint nem véletlen…

  27. Semmi más nem történik a hatalom megszerzése érdekében, mint propaganda kampányok futtatása, üres szlogenekre szerkesztett választási ígéretek, amelyekről mindenki tudja, választás másnapján kuka. Egyik párt sem kívánja a társadalom alapbetegségeit megoldani. Orvosi korrupció, cigányok integrációja, és a legfontosabbat főképpen nem, a 89-óta megszervezett Kleptokráciát egyik sem kívánja megszüntetni. Tulajdonképpen bármely párt nyer, a lassú előre araszolás (ami a technikai fejlődés kényszerű velejárója) nem fog gyorsulni.

  28. 28. Bögözy

    Azért megvárnám Sándor55 felsorolását az Orbán kormány(ok) eredményeiről.

  29. 24 – Dándor55:
    Ne hivatkozz az ország legöregebb blogerére, ha nem se vagy képes megérteni, amit írok.

  30. Dobrev Klárát fel ehetne építeni miniszterelnök jelöltnek.”

    AntalFFY elvtárs megint kitett magáért….

  31. sandor55
    „Gyerekek,itt divat szidni Orbánt?”

    Igen!

    „Nagyon csodálkozom,hogy az ország legöregebb blogere Dobrev Klárát” építené” fel miniszterelnöknek???”

    én nem csodálkozom, AntalFFY elvtárs imádta a tahó Nagy Blankát is..

  32. 33. Akik olyan állami méltóságokon szocializálódtak, mint a komcsiivadék Kövér/Orbán akik teljes intellektusukkal azonosulnak, BayerZsótikkal Deutsch Tamásokkal, mégis miért ne lehetne nevezetteknél különb akár egy NagyBlanka is?
    Becsületben/tisztességben bizonyosan.
    Akarsz róla beszélni?

  33. 32: Elmer Alfréd:
    Azért ne keverd össze a politika (minden oldalon tapasztalható) szélhámosságait az egyetemes emberi alapértékek ledarálásával!

    Gyurcsány egy szélhámos. Orbán viszont egy maffiózó.
    Mindkettőt együtt kellene elkergetni, ki a világból is! Mindketten „Kádár tanítványai”, de valószínűleg az elvtárs és jó barát csak utóbbira lenne büszke, ha láthatná mire vitték a fiúk.
    Gyurcsány érája mögött sosem volt érték. Nem felejtem el, és nem bocsátom meg soha, amit tett az ezredforduló után.
    Orbán politikai tehetsége elvitathatatlan. A szerencse sem hagyja el… Ugyanakkor ő is, és elsősorban a mögötte álló erők is kezdenek teljesen kiüresedni. Már a Fidesz mögött sincs értékteremtés. Ezért a fiatalok ugyanúgy el fogják hajítani, ahogy az övéi tették anno Gyurcsánnyal.

    Jelenlegi kötelességünk az ifjak felé, hogy valahogyan biztosítsuk végre, ne essünk bele mindig abba a csapdába, hogy politikai kényszerből rendre a „kevésbé rosszat” lehessen csak választani. A kérdés, amiben sztem. értelme lenne vitának, hogy hogyan lenne ez kivitelezhető?
    Orbántól a legokosabb húzás az lenne, ha magától félre állna… De nem fog! Tartok tőle, hogy a nemzetre nézve óriási károkat fog még okozni, de biztos vagyok abban, hogy a történelem később helyén fogja kezelni a korszakát.

  34. Ezt jól meg/össze kavartátok.

    32 Elmer Alfréd
    „…AntalFFY elvtárs…”
    Amennyire ismerem a gazdát, ez a jelző sohasem illet rá.

    34 Horváth Csongor

    „A szerencse sem hagyja el…”
    OV sikeréhez a szerencsének semmi köze!

    „Orbántól a legokosabb húzás az lenne, ha magától félre állna…”
    Egyszerűen nem érted az élet működését.
    Miért tenne ilyet? A történelem tanítása szerint nem így történik a hatalom váltása.

    ide oda szét össze vissza

  35. a 33. értelemszerűen 32.- re válasz Elmer Alfrédnak..

    34. Horváth Csongor

    „Orbán politikai tehetsége elvitathatatlan.”

    lehet hogy egyedüliként, de nem osztom Orbán „tehetségességét”, amit annak véltek az szerintem a híres-hírhedt szélhámosok „tehetsége”.
    Éppen annyira tehetséges, mint amenniyre tehetséges volt AlCapone, Charles Ponzi, Ferdinand de Lesseps, Bernard Madoff, Hitler, Sztálin vagy Rákosi, Josef Mengele…vég nélkül folytatható a „tehetségek sora. Ide illik a felcsúti böllér is.
    A rossz oldalon nincs tehetség, csak gátlástalanság, és mocsok…

    Egy-egy embert végtelenségig meg lehet vezetni, sok embert sokáig, de mindig mindenkit, nem…

  36. 36 Koczka Zoltán

    A Te véleményed a gazdáéhoz közelít, de Én viszont másképp látom:
    https://www.antalffy-tibor.hu/2860-politikai-szamtan#comment-240604

    Másképp, irodalmi stílusban:
    https://mek.oszk.hu/00800/00875/html/html/embtr07.htm
    „A kor folyam, mely visz vagy elmerít,
    Úszója, nem vezére, az egyén. –
    Kiket nagyoknak mond a krónika,
    Mind az, ki hat, megérté századát,
    De nem szülé az új fogalmakat.
    Nem a kakas szavára kezd virradni,
    De a kakas kiált, merthogy virrad. -”

    OV megértette a századát.

  37. 37. n/a

    Örülök, hogy nem vontad kétségbe a tehetségét a többieknek sem.

    Tehetségek uralják a jelent.
    Asszad, Putyin, Trump, KimJongUn, Hszi Csin-ping…

    Jó kezekben van az ország…már megint.

  38. 38 Koczka Zoltán

    „Tehetségek uralják a jelent.”
    Bingó!

    Akarsz közéjük tartozni? AKARSZ?

    Megint másképp. Minden fejben dől el!
    Láttál karatésokat, akik kézzel törnek téglét, fát vágnak…
    Ugyan olyan emberek mint bárki más, ill. annyiban különböznek, hogy AKARJÁK amit tesznek.
    Összetörik a téglát, mert össze AKARJÁK összetörni.
    (Na jó, előtte edzenek egy kicsit.)

    Nincs jó, rossz, gonosz, bűn,…csak siker.
    Igazából minden csak van.

  39. „Nincs jó, rossz, gonosz, bűn,…csak siker.”

    Ezt azért gondold át.
    Ez azt is jelenti, hogy nálad legitim megoldás az is amit a törvény büntetni rendel.
    A Fidesz hasznos hülyéi között népszerű lehet.

  40. 35: n/a:
    Hidd el, tisztában vagyok az „élet működésével”! Nem azt mondtam, hogy ezt fogja Orbán tenni, de fenntartom, hogy ez lenne az ország és a pártja túlélése szempontjából a legjobb. Tudom, hogy erre nincs reális esély. A diktátorok még holtukban is kormányozni akarnak, örülhetünk, ha nem talál ki valami új törvényt a hatalma tovább örökítésére is. Gazdasági/pénzügyi vonalon ezt már megtette…

    37:
    Vitába kívántam szállni veled a „szerencsét” illetően, de ez az idézet úgy betalált, hogy nem teszem!

    36: Koczka Zoltán:
    Ebben a megítélésben igazat kell adnom! A zseni és az őrült megkülönböztetése csak a külvilág (a körülmények) szempontjából lehetséges. Belülről, saját szemszögükből nézve valószínűleg ugyanúgy élik meg a történéseket, csak nekünk nem mindegy, hogy a kielégülést számukra egy futballstadion, vagy egy szobor építése, esetleg egy rakéta kifejlesztése, netán annak felhasználása, vagy épp egy ember/népcsoport kiirtása adja meg. Szépen megfogalmazza az ismert mondás: „A zseniből lehet őrült, de az őrültből nem lesz zseni.” Csak azt nem teszi hozzá, hogy ez az értelmezés a külső szemlélő szempontjából lehetséges, mert számtalan példa megmutatta már, hogy nekik lényegében mindegy.

    Az tényleg érdekesebb kérdés, hogy az átlagembert milyen könnyen meg lehet vezetni… Szerencsére jóra és rosszra egyaránt.

  41. 40. n/a
    „Nincs jó, rossz, gonosz, bűn,…csak siker.”

    Mai, Amerika …Látod a fekete kőműves köténykéjét? A tőr-kardot?
    Az ismerős csillagocskát a nyakán?
    Pszichológiai hadviselés gondtalan fiatal fehér nőkkel, hogy megcsókolják vagy megmossák a lábukat.

    https://myflamseptemberblog.blogspot.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük