9 gondolat erről: „(3171) Ehhez érdemes lesz visszatérni

  1. Érdekes összefoglaló. Főképp, ha más országokat is megnézünk.

  2. Tibor bá’

    A link hibás adatokat sugároz (a véleményem szerint).

  3. Mondjuk ez jót jelent, nem?
    „7days
    since peak resource use on
    April 18, 2020”

  4. Na, okostojások. Ragyogóan megyünk lefelé a görbén. Napi halálozások felére estek vissza (17-ről ma már csak 8). Május elejére ez lemegy 0-ra. A Május 03-ai „győzelmi dátum” se véletlenül lett belengetve, csak nem a csúcs lesz akkor hanem kvázi már az alja a görbének.

    2 hete is csak hitetlenkedtek itt erre a rettegők. További jó rettegést! Csak a lényeget nem látjátok, mert nem ettől a mikiegér „járványtól” kell, hanem sok minden mástól, amit erre hivatkozva tesznek, döntenek, vezetnek be világszerte. A technokrata világdiktatúra a küszöbön van.

  5. Emberek, csak most kezd hirtelen egy gondolat zavarni engem:
    Minket már idestova 2 hónapja kinoznak karanténnel, kijárási tilalommal, kötelező, pénzbirsághoz kötött maszkviseléssel, bedőlt a gazdaságunk, milliónál több munkanélküli, felborult mindennapjaink, ráment megszokott életünk, másrészt betegek, fertőzöttek tekintetében vagyunk, ahol vagyunk mindkét -jó és rossz – értelemben.
    Ami hirtelen felötlik nekem, az a nyomorult szajhamédia mélységes hallgatása a harmadik országoknak nevezett szemétdombok helyzetéről!
    Mi van az afrikai országokban? Karantén, tesztelések, holdbeli buvárfelszerelés, kesztyű, maszk, lélegeztetőgép?
    Lélegeztetőgép?? Még képen sem láttak ilyesmit, gonolom én.
    Akkor, tekintve, hogy mit vertek itthon belénk a védekezés cimszó alatt, akkor náluk nyolcszázkilencvenhárom milliárd ötszázhatvannyolc millió hétszáztizenöt holttest kell legyen. Igy gondolom én.
    Ha tényleg ennyi sok lenne ott is a halott, kormányaink lelkesen csapnának le erre, mondván, na pupákok, nézzétek mitől mentettünk meg benneteket drákói intézkedéseinkkel, életeteket nekünk köszönhetitek, adósaink vagytok a sirig, stb.
    A szajhamédia jóvoltából még a csapból is ez folyna, minden hirrovat azzal kezdődne, hogy hány millió napi halott van Alsó-Ruandában este nyolckor.
    De ime, telnek házifogságunk napjai és semmmi, de semmi, abszolut semmi hir, nyulfaroknyi sem az elmaradott, zsúfolt, piszkos, nyomorúságos országokbeli helyzetről.
    Nincs semmi hir a másik végletről, Svédországról, ahol, ha nem tévedek, semmi korlátozást nem vezettek be, és ime, mégsem néptelenedett el, mint illett volna.
    Lehet, hogy nezek a fránya vikingutódók vasból vannak?
    Afrika négerei szintén?
    Elgondolkoztató, de nagyon.

  6. 6 balint
    Szerintem a nyomorországokban jobb híján egyszerűen tudomásul veszik, hogy a járványnak van egy bizonyos halálozási rátája, amit el fognak szenvedni.
    A betegeket nem viszik sehová, szépen otthon eltemetik a hozzátartozók, a többi meg éli a maga megszokott életét.
    Ott eddig is könnyen aratott a halál, hozzá vannak szokva az emberek, hogy időnként valami beüt.
    A svédeknél azért elég magas a halálozási arány, de ők azt állítják, hogy ez megúszhatatlan, a karanténozó, fékező országok ugyanezeket a haláleseteket el fogják szenvedni minden lazítás után, hosszabb távon nem nyernek semmit.
    Viszont az uralkodó fejlett országbeli mentalitás nem engedi meg a lemondást a potenciálian megmenthető életekről, még akkor sem, ha az relatíve kevés az elkerülhetetlen halálesetekhez képest, ennek viszont súlyos gazdasági ára van…
    Nagyon kíváncsi vagyok én is, mi lesz a tapasztalat a végén, kinek lett igaza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük