(3161) A koronavírus megtámadja az immunrendszert

Tibor bá’ fordítása online

 

 

Amerikai és kínai kutatók úgy találták, hogy a kártékony megszállóktól az emberi testet védő T-sejteket a Covic-19 vírus el tudja pusztítani. Az egyik orvos azt állította, hogy gyógyászati körökben növekszik az aggodalom, hogy a Covic-19 hatása hasonlíthat a HIV-hez.

A tudósok figyelmeztettek, hogy a Covid-19 megölheti az erős immunsejteket, amelyek feladata éppen a vírus elpusztítása lenne.

Sanghajban és New Yorkban székelő kutatócsoport és az élvonalban küzdő orvosok végezték a meglepő felfedezést, ami szerint a Covid-19 meg tudja támadni az emberi immunrendszert ahhoz hasonlóan, ahogy azt HIV betegeknél tapasztalták.

Tibor bá’: Kiegészítés. A T-helper sejt az immunrendszer legerősebb tagja. T-helper nélkül a védekezés nem lesz könnyű. A részleteket elhagytam, amit lefordítottam, az a lényeg. Az angolul tudóknak belinkeltem az eredeti cikket, aminek az elején van egy értelmezési hiba. Ezért is nem fordítottam tovább.

___________________________________________________________________________

Coronavirus could attack immune system like HIV by targeting protective cells, warn scientists.

– Researchers in China and the US find that the virus
that causes Covid-19 can destroy the T cells that are supposed to protect the body from harmful invaders.
– One doctor said concern is growing in medical circles that effect could be similar to HIV.

12 April, 2020 – Reuters

The coronavirus that causes Covid-19 could kill the powerful immune cells that are

supposed to kill the virus instead, scientists have warned.

The surprise discovery, made by a team of researchers from Shanghai and New York, coincided with frontline doctors’ observation that Covid-19 could attack the human immune system and cause damage similar to that found in HIV patients.

Lu Lu, from Fudan University in Shanghai, and Jang Shibo, from the New York Blood Centre, joined the living virus, which is officially known as Sars-CoV-2, to laboratory-grown T lymphocyte cell lines.

T lymphocytes, also known as T cells, play a central role in identifying and eliminating alien invaders in the body.

They do this by capturing a cell infected by a virus, boring a hole in its membrane and injecting toxic chemicals into the cell. These chemicals then kill both the virus and infected cell and tear them to pieces.

The researchers did the same experiment with severe acute respiratory syndrome, or Sars, another coronavirus, and found that the Sars virus did not have the ability to infect T cells.

The reason, they suspected, was the lack of a membrane fusion function. Sars, which killed hundreds in a 2003 outbreak, can only infect cells carrying a specific receptor protein known as ACE2, and this protein has an extremely low presence in T cells.

Further investigations into the coronavirus infection on primary T cells would evoke “new ideas about pathogenic mechanisms and therapeutic interventions”, the researchers said in a paper published in the peer-reviewed journal Cellular & Molecular Immunology this week.

A doctor who works in a public hospital treating Covid-19 patients in Beijing said the discovery added another piece of evidence to a growing concern in medical circles that the coronavirus could sometimes behave like some of the most notorious viruses that directly attack the human immune system.

“More and more people compare it to HIV,” said the doctor who requested not to be named due to the sensitivity of the issue.

In February, Chen Yongwen and his colleagues at the PLA’s Institute of Immunology  released a clinical report warning that the number of T cells could drop significantly in Covid-19 patients, especially when they were elderly or required treatment in
intensive care units. The lower the T cell count, the higher the risk of death.

Doctors who had seen the bodies said the damage to the internal organs was similar to a combination of Sars and Aids. The gene behind the fusion function in Sars-CoV-2 was not found in other coronaviruses in human or animals.

But some deadly human viruses such as Aids and Ebola have similar sequences, prompting speculation that the novel coronavirus might have been spreading quietly in human societies for a long time before causing this pandemic.

t there was one major difference between Sars-CoV-2 and HIV, according to the new study.

HIV can replicate in the T cells and turn them into factories to generate more copies to infect other cells.

But Lu and Jiang did not observe any growth of the coronavirus after it entered the T-cells, suggesting that the virus and T-cells might end up dying together.

The study gives rise to some new questions. For instance, the coronavirus can exist for weeks on some patients without causing any symptoms. How it interacted with the T cells in these patients remained unclear.

Some critically ill patients also experienced cytokine storms, where the immune system overreacts and attacks healthy cells.

But why and how the coronavirus triggers that effect remains poorly understood.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(3161) A koronavírus megtámadja az immunrendszert

  1. Tehát igaz ez:
    https://www.youtube.com/watch?v=v9wbb0FN6sM

    Megtámadja a T-sejteket vagyis magát az immunrendszert és kikapcsolja a védő funkcióját, a HIV hasonlóan teszi. Csak nem a HIV öl meg a végén hanem valami más kórokozó amit nem tud leküzdeni az immunrendszer.

    De mondjuk koronánál az első hullámot ha elkapod akkor kiiktatja az immunrendszert de beáll egy patthelyzet, azt a törzset megfogta, de egy picit másikat meg benéz majd?

    Utánna csak egy ici-picit kell legóznia és ismét feléd járnia de az új, legózott fertőzés ellen már nem tud megvédeni az immunrendszer.

    Így tud észrevétlenül terjedni majd robbanni?

    Lehet valakiken nem működik sehogyan sem, de lehet valakik meg újrafertőzhetőek… ígyvan az hogy idő kell a kritikus tömeghez, de ha elérte hiába a karantén, ha egy lakáson belül is legózódik annyit hogy egyik beaktiválja a másikat.

    Az oltás a T-sejteknek mutatja a térképet mit kell keresni. De ha azokat nyírja ki pont?

    De a HIV ellen sincs oltás, szóval ez ellen sem lesz. Addig fog tartani amíg a fogékonyakat el nem viszi.

    Ez nagyon nagyon rossz hír!! A fenti videóban is mondják hogy a túlélők tartós és súlyos károsodásokat szenvednek.

  2. Na tessék! Pl. Ilyen dolgokról beszéltem, amikor azt írtam, hogy egyáltalán nem lefutott meccs ez még, köztünk és a vírus között!
    Ha ez így igaz, akkor simán megtizedelheti az emberiséget. Na nem gyorsan, de biztosan. A Yersinia pestis brutális volt. A középkori feljegyzések szerint nem volt ritka, hogy az adott embernek reggel még kutya baja sem volt, de estére már halott volt!
    A Covid-19 inkább alattomos. Az összesített halálozási rátát inkább nézzük meg 1-2, esetleg 3 év múlva. Lehet hogy nem sokban marad majd el a pestisétől!
    Hogy meddig tart majd a járvány? Addig amíg nem lesz rá hatásos oltás. Az meg ki tudja mikor lesz… Ígérni meg bármit lehet, az nem kerül semmibe.
    Szóval csak várjuk ki a végét.. (már aki megéli)
    De az egyre biztosabb, hogy a globalizált kapitalista civilizációt lehúzhatjuk a klotyón!
    Több ország már a korlátozások enyhítését fontolgatja, ahogy túljutottak a csúcsponton. (pl. USA) Pedig minden értelmes ember tudja hogy mi lesz ebből: Kezdődik minden előröl. Mert a nyáj immunitástól még az Olaszok is fényévekre vannak! Kínában sem minden oké. Pl. A párom Wish-en rendelt cuccairól hetek óta semmi hír, még egy e-mail sem. Ahogy a közmondásban: „Síri csend és hullaszag.”

  3. Lesz itt még valami a tarsolyban, higgyétek el.
    Valamit csinálnia kell ennek a dögnek, amit klasszikus vírus nem tesz meg, enélkül számomra felfoghatatlan, hogyan működhetne így…
    Bárcsak meg lehetne nézni real-time alapon, ahogy megfertőz egy egészséges sejtet!
    A T sejt kiiktatása magyarázat a hirtelen és végleges lerobbanásra, de az alap-talány ott marad: Miért és hogyan képes valakin „átmenni” probléma okozása nélkül? Lehet, hogy erre kellene megtalálni a magyarázatot. Mi történik ott, ahol nincs károkozása?
    Egyébként annyi felől és annyi mindent hallani, ill. olvasni lehet, hogy én -megmondom őszintén- kezdem elveszteni tudományos vonalon a fonalat.

    Egyszer pozitív a teszt, egyszer negatív, aztán megint pozitív lesz… Hova megy, mit csinál közben? Ugyanarról a vírusról van szó egyáltalán?
    Egyik betegnél kialakul immunitás (vannak antitestek), másiknál nem… Hogyan lehetséges?
    Ugyanannak az embernek a testében egyszer köhög csak tőle, „meggyógyul”, aztán újra megbetegíti, és belehal…
    Közben 15 féle mutációja jelent meg, és a halálozások száma a világ különböző részein, de egymástól nem nagy távolságokra is hihetetlen eltéréseket produkál…
    Nincs meg egyértelműen a kiindulópont, a származása…
    A regnáló kormányok már azt sem tudják mit és hogyan hazudjanak…
    Párhuzamosan zúdulnak a konteók, amelyek logikai ellentmondástól nem mentesek, de tulajdonképpen megállnák a helyüket…
    Egyre több egyéb tényezőt figyelembe kell venni (gazdasági hatások pl.), s a tömegek elől még a korrekt információs csatornákat is elzárják…
    Közben hazai pályán még nagyobb a feszültség, politikai térnyerésre használják ki a helyzetet…

    Káosz alakul, s az mindig a rossznak ágyaz meg.

  4. 3.
    Horváth Csongor,

    Ezek a koronavírus tulajdonságok, képességei amik előtt a szakemberek is értetlenül állnak, /tárják szét a kezüket, mi van itt?/ teszik többek közt alkalmassá, véletlen vagy szándékoltan, hogy a világgazdaság rendszereit szétzilálja és olyan eddig nem látott folyamatokat indítson be, aminek következtében a ma ismert civilizációnknak vége lehet.

    Érthetetlen folyamatokat látunk a tőzsdéken,/kijött az adat, hogy 6.6 millió munkanélkülivel lett több az USA-ban, erre föl erősödtek az USA értékpapírok/ az aranynál meg elindulgatott lefelé az ára, a vírus terjedése elleni védekezés összevisszaságáról nem is beszélve. /Németeknél fodrászat be van tiltva és a fogorvosok dolgozhatnak, nálunk a fodrász dolgozhat, a fogorvos meg nem/ Izraelben megnövelik a boltok nyitvatartási idejét, nálunk lecsökkentik/

    A rendszereket zilálja, ráncigálja a vírusnak ez a kiismerhetetlensége.
    Könnyen úgy járhatunk, mint az a híd amit a viharos szél szakít le.
    Nem a szél ereje tépi szét a hidat, hanem egy szelídebb, de ritmusos erő, ami egyre nagyobb kilengéseket okoz.
    Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az érzéssel, de azt érzem az életünket szabályozó rendszerek egyre nagyobb és nagyobb kilengést produkálnak.

  5. 1. Btgujj
    Ha a HIV-hez hasonló, akkor előbb utóbb létrejön egy rezisztens populáció, mert a közép afrikai országokban (akiket legjobban sújtott a HIV) is ez történt, Mára lakosság 90%-a hordozó, de nem áll elő az AIDS-es állapot. Persze a nem HIV-es egyént megfertőzik, de nekik kutya bajuk. A bennük lévő HIV vírus szimbiózisban él velük. Várható, hogy egy 50 év távlatában, ha ez olyan mint a HIV, nálunk is kialakul egy rezisztens népesség.

    A többieknek.
    Hogy miért van ennyi ellentmondás, elhallgatás a vírus körül? A mai labortechnika mellett? Hát erre azt írom, hogy a zavar-, pánikkeltés a szajha média elsődleges célja. Vagyis a káosz fokozása. Hogy mi ezzel a célja nem tudom. De valami van e mögött az biztos.

  6. Nem enged a rendszer hozzászólni mert azonos témát már írtam. Linket sem enged be. Sok tapasztalatom van a macskàkról. Olvassatok a FIP-rôl. Nekem most már nincs idôm írni errôl sem. Igen, ùgy aktiválódik. Csak az egy alfa Coronavirus.

  7. Ezt a vírust sima megfigyeléssel nehéz lesz felderíteni, kellene hozzá több adat amit esetleg a mesterséges inteligencia elemezhet, a hemoglobin elmélet is így jött ki nem?
    A toxoplasma nem vírus, de mennyi idő volt mire rájöttek hogy az egerek viselkedését befolyásolja hogy előbb kerüljön macskába??

    A tudósok tudják elemezni hány hete terjedhet a közösségben:
    https://444.hu/2020/03/02/hat-hete-terjedhetett-a-koronavirus-washington-allamban-eszrevetlenul

    Minden továbbadástól változik egy kicsit. De ez elején észrevétlen, utána meg hullahegy, az aktiválós elmélet sem utolsó szerintem, a több támadási pontja meg lehet összefügg.

    Egy példa:
    „A ember” A-s vércsoporttal tehát a vírus kedvencével taxival kimegy a kikötőbe, a taxis megfertőzi. Felszáll egy tengerjáró hajóra, és még az első napokban bulizik, liftezget, kurvázik, verekedik, fogorvoshoz megy stb, de mindig máshova, más társaságba megy majd bezárkózik a kabinjába vagy átszáll még mentes helyre. Utána persze kitör a járvány és hullahegyek.
    „A ember” szuperterjesztő 0. beteg a hajón..
    A vírus működése a következő lehet: mikor megkapod akkor X időre kiiktatja az immunrendszert úgy hogy a vírus sokadig embere utáni verzió lehessen az ami téged megtud ölni. Életkortól és állapottól függetlenül hosszabb-rövidebb időre sebezhetővé tesz de nem korlátlan időre. A vírus minden átadáskor genetikailag változik. Kell pár átadás, passzolgatás mire a kikapcsolt immunrendszerre passzol egy másik aminél nem patthelyzet hanem haldoklás lesz.
    Tehát ha fogékony A emberünk időben leszáll a hajóról steril helyre akkor megússza. Ha mindig pár naponta átszáll mentes hajóra akkor mindenhol csak szuperterjesztő lesz. Ha bezárkózik a kabinjába és csak 2 hét után jön ki mikor már az immunrendszere nem blokkolt megint megússza. De amint találkozik valaki fertőzöttel ismét kilesz ütve az immunrendszere pl 2 hétre. Ha 2 héten belül találkozik egy más sok átadáson és így módosuláson átesett verzióval, mert mondjuk ottmarad a hajón ahol kering akkor meghal.
    Elsőnek mindenkiből szuperterjesztő lesz. Olaszországot és itthon az öregekotthonokat is ilyen fertőzhette meg.
    Az első fertőzés mondjuk 99%-ban senkit nem öl meg csak kiüti az immunrendszered egy kis tünetekkel vagy azzal sem, van akinek pár napra, van akinek 1 hónapra, van akinek semennyire csak terjeszti.
    Ha a kiütött idő alatt nem találkozol olyannal akinek nem te közvetlen hanem x.-edik ember adta át így x-edik módosulását akkor nem öl meg. Csak mikor elsőnek mindenki szuperterjesztő, utána hirtelen mindenki csak „aktiválásra” váró akkor hirtelen és gyorsan robban.
    A szuperterjesztők lehet a stratégiája a terjedésre.
    Ezekalapján az esetleges oltások is az esetleges lappangó embereket beaktiválhatják és megölhetik, vagy fordítva, az oltás üti ki az immunrendszert és a valódi vírus elsőre öli meg. Addig fog menni a dolog amíg csak a rezisztens többség marad. Csak nem tudni mennyi az annyi.
    Ez az „aktiválás elméletem” magyarázhatja a változó lappangási időket, a sok szuperterjesztőt, a néhány újrafertőzöttet gyógyulás után és a hirtelen robbanást sűrű helyeken. Nyájimmunitásról is nehéz beszélni mikor a lakosság x százaléka eleve immunis, illetve hiába van x fertőzöttünk, amíg nincs aktiválva tehát nem küzd vele nagyon lehet nem is lesz rá immunis. A tünetek lefolyása is lehet függ attól milyen messziről, hány generációtól kapod vissza az elsőhöz képest.
    A tesztek meg lehet éppen csak az aktiválásra váró nyitott immunrendszerűeket mutatja ki. Antitestek azokból lesznek akiket aktiváltak is és túl is élték. Azok meg esetleg álnegatívak lesznek akikről lepattan tehát mint ha egy nem is emberbe került volna vírus hanem egy olyan állat aminek nincs olyan sejtje amihez képes kapcsolódni a valamelyik tüskéjével. De attól még terjesztheti mint egy liftgomb is..

    Volt itt valaki aki könyvet ír róla. Azért így izgibb téma minthogy az 5G aktiválja meg fiolákat törögetnek a piacon. 
    A könyv végén meg lehetne hogy T. meg É. házaspárnak a túlélők összedobták a jegy árát, felszállnak egy tengerjáró hajóra élvezni az életet. Aztán hiába van náluk mentőmellény a süllyedés ellen, szkafander a járvány ellen , illetve fegyver a kalózok ellen ha kiesnek a világűrbe mert arra még ők sem számítottak hogy mégis lapos a föld.   De az már egy másik könyv…

  8. 7 – Btgujj:
    Biztos nem fog meglepni, de erre nem vagyok vevő. És ugye ez nem jó hír a számodra.

  9. Az hogy temethetjük e a mostani kapitalizust sok mindentől függ.
    -Egyrészt attól hogy meddig marad itt a vírus és mennyi áldozat lesz
    -Addig mennyi munkahely szűnnik meg a kereslet kiesés miatt
    -Milyen az emberi fogyasztói szokás? Aki eddig szegény volt az ezután is az marad. Viszont van az embereknek egy olyan része aki fogyazzt amint megjön a számlára a pénzt. Most hűtő kell, most kocsi kell, stb…Főleg a fiatalabb generációra jellemző. Az időseknél volt jellemző a spórolás anno.Viszont ezt nemhiszem hogy le lehet modellezni hogy mennyire jön vissza a kereslet az árukra, mert sokfajta fogyasztói szokás van: pl. hitelre autót vesz, vagy a másik véglet amikor a saját szarát megenné valaki.Az internetes vásárlással pedig nagy az inger hogy újra beinduljanak a rendelések akinél van pénz. Szóval ez még kétesélyes dolgog.

    Ha be is dől a globalizmus/kapitalizmus mégis mire számíthatunk?Növekvő munkanélküliség tartósan. Növekvő szegénység és bűnözés. Sok iparág, szolgáltatás zsugorodik/bedől hosszútávon mert pl . sokan nem tudnak majd wellnessezni , utazni stb…Az utakról eltűnnek lassan a legújabb audi és wolsvagen autók, sőt kezdenek megjelenni a rozsdás öregebb autók az utakon. majd nem te válogatsz a munkában hanem a munkaadó válogat és rosszabb eseten évekig nem találsz munkát.
    A vírus nem tudni meddig tart , de a munkanélküliség még a válság/recesszió kezdetétől fogva ált. 10-15 hónapon belül fut fel és még csak az első hónapnál vagyunk.
    Egy kb.500 fős autóipari beszállítónál már voltak elküldések és 4 napos munkahetet vezettek be plédául.

  10. 10:
    A 4 napos munkahét már régóta téma volt Európában.
    Egyébként ez nem lenne hülyeség, lényegében 3 napos munkahét is elegendő lenne, ráadásul a zsúfoltságot csökkenteni lehetne úgy is, hogy egyik H,SZe,P, a másik K,CS,SZo menne dolgozni.
    Ez sztem. egy jó kompromisszumos megoldás lehetne, ha az EU komolyan venné, és tenne is valamit a válság megoldása érdekében. Itthon -tudom-, 60 órás munkahét lesz belőle…

  11. Műszaki emberként elemezve az írásokat és hozzászólásokat a következőket gyanítom.
    A víruson van a Fókusz de mi van ha az „ismert” vírus mellett van egy másik „ismeretlen” tényező az emberek vérében ami szabályozza a vírus ilyen sokszínű változékony működését.
    Arra gondolok, hogy lehet nem elegendő magát a vírust és annak működési mechanizmusát vizsgálni.
    A állítás: A VIRUS mesterségesen létrehozott. Ez esetben nyilván azt jelenti, hogy igazán nagy körültekintéssel jártak el. Ha ember „készítette”, akkor vissza is lehet fejteni. (ennek célját és indítékát „találgatni” nem tudhatjuk a majdnem végtelenül hamis információs tengerben)
    B állítás: A természet szüleménye, azaz reakciója az emberi civilizációra. Talán ez a legnemesebb….
    C állítás: A és B kombinációja.

    Mindig csak értesülünk dolgokról és hagyatkozunk írásokra.
    Ha a szuperszámítógépek korszakában nem tudjuk megfejteni a vírus titkát az felettébb furcsa.

  12. A fenti hivatkozás kapcsán olvastam a következőt: ” Azt is írta a New York Post, hogy a wuhani labor egyes kutatói nem semmisítik meg a kísérleti állatokat, hanem eladják utcai árusoknak. Ez is lehetett az indító.”
    Hát remélem, hogy aki kutatónak mondja magát, nem tesz ilyet, de kellene abban a wuhani laborban egy nagyon durva ellenőrzés, hogy mi folyik ott! Milyen mintákat őriznek, milyen állatállomány van ott és melyikkel milyen kísérlet folyik? Valamint, hogy mi történik az állatokkal a kísérletek után?
    Ha léteznek olyan labor ellenőrzésre szakosodott emberek, akik be merik tenni oda a lábukat!

  13. Ne haragudjatok, de kit érdekel a kapitalizmus. Elöször oldjuk már meg hogy azok az emberek akik eltartják a kapitalista elitet, ne haljanak meg. (ezek a dolgozók) Aztán majd Meglátjuk hogyan tovább.

  14. 14. Zsuzsika
    Egy négyes szintű laborból egy gemkapcsot sem hozhatsz ki nemhogy egy kísérleti állatot.

  15. 15.Dan ,
    A hogyan-tovább most van , ez magában hordozza ( befolyásolja) a túlélés esélyeit.Mindenki magára van utalva, a szociális háló csak ront az egyén esélyén.Tök mindegy ,hogy a háló kapitalista , szocialista ,hithű keresztény vagy fanatikus sátánista.

  16. 17. Kalotaszegi. Én semmiféle szociális hálót sem említettem. A szociális háló csak működő gazdaság alatt létezik. Viszont működő gazdaság nem létezik dolgozók nélkül. Annak eröltetése, hogy minél hamarabb kezdődjön meg a termelés egy dolgot jelent, azt, hogy igazából nincsenek tartalékok, sem multi szinten, sem állami szinten. Viszont a vírus itt van, nem múlt el, nincs rá ellenszer.

  17. Miért szeretnek a szlovákok Euroban fizetni Magyarországon?
    Mert Koronát kapnak vissza 🙂

  18. Elmúlik, nem múlik az embereknek tele van a töke vele és szerintem lassan eljutnak arra a pontra, hogy jöjjön aminek jönnie kell, hulljon a férgese.
    Ezt abból látom, hogy nagy tömegek vannak jelen a boltokban és a 10 nappal ezelőtti állapothoz képest, amikor kb. 10-ből 8 ember maszkot hordott, most jó ha fele, de inkább negyede. Főleg a középkorúak tettek le a maszkról.
    Ezt érzékelte a kormány és erre tekintettel engedte meg a gyárak újraindítását.
    Szerintem a Miniszterelnök nagyon jól játszik.
    Mindig a megfelelő lapot húzza elő.
    Halogatta a korlátozás bevezetését, aztán, hogy a nép már követelte, bevezette, de csak úgy mind Mátyás király okos lánya. Hozott is ajándékot és nem is, volt is ruha rajta is meg nem is. Mire gondolok. Nem Tilalmat, hanem csak Korlátozást vezetett be és azt is csak látszatra, mert a kutya sem ellenőrzi, hogy ki merre mászkál a településén belül (jó, ha elhagyod akkor fizethetsz). Vagyis nem állította földbe a gazdaságot mint a hülye románok. Ezzel a húzással a kinti elvárásnak is megfelel, hogy lám nálunk is van ám szép nagy korlátozás, meg a népnek is, akinek vírus kell. Hát ha mozi kell nektek – gondolja – akkor csinálok. Bejelentik nagy dérrel dúrral, hogy július közepén tetőzik a csúcs, aztán egy hét múlva, hogy 800.000 fertőzött is lehet a csúcson. Rettegés kell neked nép, hát adok. Aztán majd, ha május végére lefut a buli töredék fertőzöttel és halálesettel mint amire kondicionálta a népet, akkor milyen hálás lesz a magyar nép. Ő meg hátradől és kér egy kávét, 2022-ben, 4/5 lesz neki az biztos. A hülye MSZP és csatolmányai ebbe is belebuktak volna.
    Mekkora húzás volt O.V. részéről amikor Húsvét előtt nem szigorított, hanem csak fenntartotta a korlátozást a többiben a döntést rátolta a polgármesterekre. Azok csak néztek mint Rozi a moziban. Mert, ha kijárási tilalmat vezetnek be azért kergeti el a nép őket, ha pedig nem akkor azért (mert bezzeg a töketlenségük miatt terjed a járvány).
    Egyszerűen zseniális volt ez a húzása. A demoklatáknak egy szavuk sem lehetett ugyanis ezzel csak az önkormányzatiságot erősítette, vagyis azt a demokráciát amit folyton számon kérnek a kormányon. Persze ők is tudták, hogy ezzel a szart nyomták rájuk, de hát a demokrácia…na! Nem ezt kérték? Úgy nyelték le ezt a döntést, mint fosásban szenvedő a keserű sót. A megkapott hatalmukkal jól dönteni nem tudnak. Viktor pedig mondhatja kinti rettegőknek, hogy lám nálunk nem csorbul a demokrácia, hisz a döntést oda delegáljuk, ahol a legjobban tudják mit kell tenni.

  19. 19.Dan

    ,,…Viszont a vírus itt van, nem múlt el, nincs rá ellenszer.”
    Tehát nincs megoldás ,amiből következik,hogy mindenki magára van utalva,a hogyan-tovább most van , ez magában hordozza ( befolyásolja) a túlélés esélyeit.A városi ,modern létformának kampec.

  20. 21.vadegér
    Az nem zavar ,hogy még semmi biztosat sem tudunk a patogénről és te már júliúsra leírtad?

  21. Kalotaszegi.
    Azt tudjuk, hogy vírus.
    Azt is tudjuk, hogy a fehérje az UV-ra szétesik.
    Tavasszal nagy az UV sugárzás, így sérülni fog a szabadban.
    Nem mondom, hogy végleg eltűnik, de májusra ,egyelőre, lecsengőben lesz.
    A SARS1 (ez a mostani a SARS2) is ahogy jött úgy szívódott fel. Két hét alatt nyomtalanul eltűnt. Senki sem tudta megmagyarázni az okát (egyesek az UV-t gyanították).
    Meg fogtok lepődni, ezzel is ez lesz.

  22. 24: Dehogynem lehet tudni. Az érintett országok, ahol megjelent, szigorú karantént és egyéb intézkedéseket foganatosítottak, amivel megállították a terjedését. Meggyógyult az utoló beteg is, és ezzel eltűnt. A mostanival az a baj, hogy sokkal alattomosabb, sokan sokáig terjesztik úgy, hogy nincs tünet, és a teszt se detektálja.

    25: És milyen helyesen teszik, hogy nem a lakosság körében osztják szét. Annak kell adni, akinek létszükséglet: orvosoknak, nővéreknek, alapszolgáltatást végzőknek. A lakosság meg maradjon otthon, nem kell nekünk maszk.

  23. 24.vadegér
    A Hivet sem tudtuk megállitani a mai napig ,pedig annak a terjedése igazán lassú ehez képest.
    Elég ha miden évben csak pár hónapra megjelenik- az egészségügy,a gazdaság ezt a nagy terhet nem bírja elviselni.
    Romániában az utolsó 24 órában 491 kovid-ost regisztráltak.

  24. 27. kalotaszegi
    „A HIV-et sem tudtuk megállitani a mai napig ”
    …mert nem fogadta meg a nép, Országos Cecília utasítását, hogy csak a HIV fertőzöttek húzzanak gumit…

  25. 28 – K.Z.:
    Azért egy smájlit kitehettél volna. Ha már az nem közlöd, hogy mire. 😀

  26. 29. Tibor bá’

    Mert az Országos Hisztifőorvoső rakott ki smiley-t, amikor lebeszélte a népet a maszkviselésről, hogy csak azt csak a betegek hordják?!

  27. 25. n/a
    Meg fogsz lepődni, hogy milyen jól fog ebből O.V. kijönni. Minimum 2/3-a lesz 2022-ben.

    26. Ábel
    „A mostanival az a baj, hogy sokkal alattomosabb, sokan sokáig terjesztik úgy, hogy nincs tünet, és a teszt se detektálja.”
    Persze, hogy nem mutatja és nincs tünet,mert nincs is ott. E logika szerint mindenki fertőzött akinek a tesztje negatív. Így lehet a legjobban idegesíteni és ijesztegetni az embereket. A bizonytalanságban tartás erre a legjobb eszköz.
    Rejtőzködik. Szerinted. Persze.

    27. Kalotaszegi
    A HIV-et nem állították meg, de gyógyítják, illetve az érintett populáció nagy része immunitást szerzett rá. Mint már írtam, vele élnek és semmi bajuk, nem alakul ki az AIDS náluk.
    A város haláláról annyit, hogy én a helyedben nem várnám. Ha jól értem Kalotaszegen élsz. Na már most ott van Kolozsvár (ami mára inkább Cului Napoca) kb 300.000 leendő éhes románnal. Na azok elmennek és mindent elszednek tőletek. Majd a csendőrökből szerveződött bandák szépen rekvirálnak felétek, és légy nyugodt nem az oláh falvakkal kezdik, hanem veletek, magyarokkal. A mint Vas Albert is leírta a mezőség kapcsán, az oláh parasztok lesznek azok, akik rátok vezetik a fajtársukból alakult hordákat.

    28. Koczka Zoltán.
    Nem kéne félrekefélni és nem lenne fertőzésveszély (HIV. herpesz, stb.). Nem voltak olyan hülyék a régiek amikor tiltották a promiszkuitást, vagy ha engedték, akkor legfeljebb többnejűség formájában. És aki megszegte azokat jól megbüntették. Ja, hogy modern világ van? Na és. A gravitáció tv-e minden körülmény között megmarad, így az erkölcsi törvények és azok megszegésének következménye is.
    Egyszerű példa. Két házasságban élő személy összejön, jól egymásba szerelmesednek, mert bezzeg ez más mint otthon. Aztán elválnak, mindkét oldalon hagynak „árvákat” akik szépen sérülnek lelkileg, plusz a volt házastársak is kikészülnek. El tudod képzelni, hogy egy ilyen esemény miatt milyen mértékben sérül a társadalom szövete?
    Még annyit, hogy a feleségem nőgyógyásza kint dolgozott Líbiában (1990-1995) és elmondta, hogy az ottani nők milyen tiszták ott lent. Nincs gomba, herpesz, különböző folyások. Nőgyógyászhoz jellemzően szülés okán járnak, vagy a papa viszi a kislányát kontrólra. Amikor hazajött, rosszul volt. Ami csepegős, folyós, büdös p..t látott itt egy nap a rendelésen, ott kint öt év alatt nem látott. Szerinted nincs ennek kapcsolata a félrekeféléseknek?
    Na de azért éljünk és majd panaszkodjunk mint Btgujj, hogy milyen fasza kis fertőzést szedett össze, amitől nem bír szabadulni.

  28. 31. vadegér
    Ördöglakat számodra az irónia (is).

  29. 31.vadegér
    A Hiv fertőzötteket valóban életben tudják tartani sok és nagyon drága gyógyszerrel,( de ez bukik abban a pillanatban, amint a gazdaság padlót fog) de a világ népességének -99,9%-nak- nincs semmiféle kialakult immunitása erre ,azaz végzetes.Hány millió ember halt meg Aids-ben ,amíg kezelni tudtuk? Csak a terjedési korlátai miatt sikerült legyűrni,ami pont nem igaz a Covid 19 -re.Már légzőszervi Hivként emlegetik egyre több helyen.

    Hogy mennyire rohannak le ,az attól függ mennyire kapja le a vírus a lábukról az embereket a tömeges és állandó átfertőződésben a viszketeg városokban.Lehet már nem lesz szusz erre.
    Meg morálisan is jobb a helyzetünk ,és sokkal jobb a harci kedv,ha nem azt látod,hogy a saját fajtád jön lerabolni és legyilkolni,mint olyan országokban ,ahol nincs jelentős számú kisebbség, ahol kénytelen egymás torkának esni a nemzet.
    Továbbra is fenntartom ,hogy a modern városi létforma a világ rákfenéje a globalizációval karöltve,aminek mennie kell.

  30. 33 – kalotaszegi:
    Azt azért ne hagyd ki a számításból, hogy a múlt század derekától kezdve a falú népe iparkodott felmenni a nagyvárosokba, mert kényelmesebb életformát találtak ott. Aztán jól elszaporodtak, így ma már nem tudnak visszamenni a falusi életformához, akkor se, ha lenne hozzá kedvük.

  31. 34 Tíbor bá’
    „Azt azért ne hagyd ki a számításból, hogy a múlt század derekától kezdve a falú népe iparkodott felmenni a nagyvárosokba, mert kényelmesebb életformát találtak ott.”

    Ez egészen másképp volt! Lehet akadt akkor is néhány semmirekellő (mára bőven elszaporodtak), de a túlnyomó többség nem henyélni ment vidékről a városokba, hanem az éhenhalás elől! A kulákozással kezdődött az önálló egzisztenciával rendelkező parasztság leszalámizása – anyám családja mesélhetne hogy 12 gyerek miken ment át mire segédmunkát talált városon, mert a kolhozba kellett beadni a 6 holdjukat meg az egyetlen tehenüket. No hagyjuk, már mindegy.
    De az gond, hogy most már ugyanazok mindenkitől meg akarnak szabadulni…

    https://gondola.hu/cikkek/110284-A_parasztpolgarsag_kiirtasa_volt_a_cel__.html

  32. 34
    Tibor- bá

    Az egyre romló helyzet segít majd ezen is és kikényszeríti a visszaállást.
    Csak idő kérdése és a felolvadó permafrosztból újabb járványokat kaphatunk.
    Akkor is ragaszkodni fognak majd az összezsúfoltsághoz ,ha csak szkafanderben lehet városi életet élni és a legapróbb tévedés halállal végződhet ?

    Örvendek,hogy egészséges Tibor -bá!

  33. n/a.
    Na ezek az infók nyugtatnak meg engem igazán.
    Nevezetesen, hogy viszik össze vissza a maszkokat meg az egyéb védőfelszereléseket, az azt jelenti, hogy olyan általunk nem ismert (a globális lakosság 0,001%-ának publikus) infójuk van, hogy nincs nagy vész, így – a barátok szerzése okán – tudnak „nagylelkűek” is lenni.
    Gondolod, ha tudnák hogy jön az Armageddon, akkor osztanák másnak azokat a maszkokat és egyéb eszközöket, ami az ő politikai túlélésük záloga is lehet? Szerinted azok a kormánynál hülyék? Nerm akarnak hatalmon maradni?
    Ja persze a magyar nép kiirtásán dolgoznak. Hogyne, éjjel nappal azon vannak. Azért toltak be a annyi pénzt a családokba. Bocs Tibor bá’, eltértem a témától.
    Egy biztos. Nagyon nagyon jól játszanak. Ezeknek annyi eszük van, hogy az egész egyesített ellenzéknek a tizede sincs. Tényleg nem látjátok, hogy mekkora játékos Viktor és Sz. Péter?

    Kalotaszegi.
    Egyébként egyetértek veled, szerintem sem fenntartható ez a zsúfolt városi lét. Pedig valamiért ezt hozták létre az okosak. Szándékosan felszámolva a falvakat az elmúlt 200 évben.
    Na de mi lesz ezzel a sok ellustult városival, mert, hogy ezek nem fognak földet művelni – inkább megeszik a szomszédot – az biztos.

  34. 88. Vadegér

    … esetleg tudják, hogy a maszk nem oszt nem szoroz. Amúgy más ország vezetőinek miért nincs meg az az infó, ami OV-nek meg van?

    Még az jutott eszembe, hogy attól, hogy hatalmon akarnak maradni még követhetnek el hibát. Volt már a történelemben pár ilyen.
    De igazad van… nagy spílerek, de egyszer még nagyon el fogják számítani magukat ez is biztos.

  35. Kamionos.
    Onnan tudják, hogy a migri járványt is már januárban jelezte O.V. Vagyis volt infója, valamelyik keleti vezértől, leghamarább Putyintól.
    Szerinted a Mo. által nemzetközi porondon tett szívességeket nem honorálja Kína, Oroszország vagy valamelyik – „okos” nyugatiak által lenézett – ‘-isztán”?
    Légy nyugodt, többet tudnak mint mi.

  36. 33,34

    Akkoriban még vonzó volt a városi lét.Sokan faluról városba mentek , akkor még volt varázsa és volt jövőképe az embereknek. A falusi élet már keveseket vonz.Az embereknek nincs élelemtartalékuk mint 20-40 éve amikor 1 évnyi élelem volt.Így ha nem lesz munka akkor csaka a tartalékban bízhatnak az emberek,de az a többségnek nincs, mert szép házra, laminált parkettára, kocsira stb…költik.
    És ez a baj hogy ha nem áll vissza a gazdaság akkor sokaknak nem lesz munkája.Ha nem pörgetjük a féktelen turizmmust , utazgatást, áruk felesleges szállítását, kocsik vételét stb…akkor hirtelen sok ember kiesik és nem lesz munkája.
    Most pedig amikor kiderül hogy jóska nem tud új autót venni , ezáltal nem kell legyártani , logisztikááztatni és az esekhez kapcsolódó járulékos millió egy dolog akkor hirtelen rengeteg ember munkája csökken .Csk például járulékosan nem kell annyi kamionsofór aki a csapágyat viszi az új kocsiba, ezáltal nem kell anyni új kamion sem..stb..
    Hogy „helyreálljon” a gazdaság ahhoz az kellene hogy visszatérjünk a vírus előtti pörgésre(turizmus,autóipar,fogyasztás) , viszont ha visszatérünk akkor meg a környezetszennyezés a baj, amit lehet már nem lehetne folytatni évtizedekig, mert az elmúlt 20 évben csesztük el csak igazán környezetet.
    Így van a város hosszú távon zsákutca,karbantartani,kaját bevinni, stb….. ez addig jó még van olcsó olaj és energia, de utána nem fog működni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük