(3159) Becsapott minket a vírus, de most végre feltárult a titka.

Tibor bá’ fordítása online

 

Tibor bá’: két különböző helyről jutott hozzám két esszé. az egyiket lebutítom, hogy bárki számára érthető legyen, és kellően lerövidítem, mert ugye engem nem a poszt hossza szerint díjaznak. A másikból átveszem azt, ami aláhúzza az első, meglehetősen meredek lényegét.

Az elmúlt napokban rengeteg bizonyíték jött elő New-Yorkból, Olaszországból, Spanyolországból a COVID-19-el, és azon páciensekkel kapcsolatban, akik súlyosan megbetegedtek. Kiderült, hogy a múltban sok apró jelzés hibás volt.

A lényeg, nincs tüdőgyulladás, nincs ADRS (akut légúti disztressz szindróma, vagyis az életet veszélyeztető állapot: a tüdő olyan jellegű károsodása, amely miatt nem jut elegendő oxigénhez, így a keringés, és egyéb szervek is károsodnak.) Ventiláció (erőltetett légcsere) nem csak rossz megoldás, de a nagynyomású intubálás (csövön bevezetett oxigén) károsodást okozhat a tüdőben, gyulladást és fekélyt a légcsőben, az intubálás időtartalmától függően. Vagyis új gyógymód megteremtésére van szükség.

Mi a helyzet? A vörös vérsejtek szállítanak oxigént a tüdőből az összes szervhez a test többi részébe. A vörösvérsejt ezt a benne lévő hemoglobin segítségével végzi, ami egy 4 heam-mel ellátott protein. A heam „tározójában” vas-ion (Fe2+) található, ami szabad állapotban mérgező. Amikor a vörösvértest bejut a tüdő apró légzsákjába, hozzá kötődik az oxigén, mert a Fe2+ átvált Fe3+ formára. Ezt követve a vörösvértest megindul útjára, hogy leszállítsa az O2-t. Nem akarom a folyamatot részletesen lefordítani, mert nincs értelme. A lényeg, hogy a COVID-19 felszabadítja a vasat a hemoglobinból. A véráram tehát nem szállít oxigént, a vas pedig mérgez, ami a tüdő gyulladásához vezet. A CT vizsgálat ezt mutatja ki, méghozzá párhuzamosan mind a két oldalon, ami valódi tüdőgyulladásnál ritka, COVID-19 esetében mindig.

És akkor nézzük a másik esszét!

Heart Damage in COVID-19 Patients Puzzles Doctors   (COVID-19 pácienseinek szívelégtelenségét nem értik az orvosok)

Miközben a COVID-19 páciensekkel kapcsolatban respirációs problémák lépnek fel és a megfelelő mennyiségű lélegeztetést iparkodnak biztosítani, az orvosoknak szembe kell nézni egy új gyógyászati rejtéllyel. Úgy tűnik, hogy minden ötödik betengek szívvel kapcsolatos tünetei vannak. A kardiológusok megpróbálnak rájönni, hogy a vírus megtámadja-e a szívet. A tüdőgyulladás mellett a betegeknek szívvel kapcsolatos problémáik is vannak, és a végén ez lesz a haláluk.

Akit érdekel angolul:

While the focus of the COVID-19 pandemic has been on respiratory problems and securing enough ventilators, doctors on the front lines are grappling with a new medical mystery.

Heart Damage in COVID-19 Patients Puzzles Doctors

Up to one in five hospitalized patients have signs of heart injury. Cardiologists are trying to learn whether the virus attacks the organ. In addition to lung damage, many COVID-19 patients are also developing heart problems—and dying of cardiac arrest.

Hát persze. A kardiológus csak a szívhez ért, a pulmonológus csak a tüdőhöz, és mind a kettő végzi a dolgát. Közben a vírus pedig arat. Mi történik valójában? Mint az első rész végén írtam: a véráram nem szállít oxigént. A szív koszorúerei nem dugulnak el, mint az infarktusban, de hiába jut vér beléjük, nincs benne oxigén. Tehát megáll a szív, pont úgy, mint az infarktus esetében. Közben a vas-ion pedig gyulladásba hozza a tüdőt, ahová teljesen feleslegesen nyomják az oxigént. A páciensnek vérátömlesztésre (benne hemoglobinnal) van szüksége addig, amíg az immunrendszere legyőzi a vírust.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

87 gondolat erről: „(3159) Becsapott minket a vírus, de most végre feltárult a titka.

  1. Ezt gyorsan el kell terjeszteni az itthoni kórházakban h ne a lélegeztető gépet erőltessék hanem a vérátömlesztést! Persze ehhez sok vérre lesz szükség…

  2. 1:
    Először varrifikálni kell a közölteket, ami nem az én feladatom.

  3. 3 – Húsevő:
    Ragaszkodsz hozzá, hogy erjeszd a légből kapott rémhíreket?

  4. 4:
    mi volt benne a rémhír?

    Vírus ellen nem milliónyi 1x használatos sebészi maszk és műtősruha kell.
    Katonaság aktiválva, mindenütt.
    Mindenütt határozatlan idejű vészhelyzet…

    Akkor, mi a rémhír?

  5. 5 – Húsevő:
    „Ti még midig azt hisziek…..” Hát ez.

  6. És nincs erre a laborban egy rutin ami igazolhatja vagy elvetheti?
    4hónap alatt ennek azért igazolódni kellett volna…

  7. 3 Húsevő

    „ti még mindig azt hiszitek,”
    Van úgy, hogy egyetértek másokkal. Most Tibor bá’-val.
    A „hit” szót használtad.
    Janus Pannonius után szabadon: Mert hívő ember tudós nem lehet.

    Mások is hibáznak:
    https://www.antalffy-tibor.hu/atomipar#comment-166601
    „Fizikus vagyok, higgy nekem „

  8. Én ebből és még egy sor tényezőből csak azt tudom megállapítani,hogy a tudomány,mindig egy pár lépéssel lemarad az adódó problémák mögött.Vagyis olyan ,mint tudomány nem is létezik,csak tapasztalat van,aminek a helyességét az idő támasztja alá és amit utána könyvekben rögzítünk!Rengeteg olyan felfedezés van,amire nem is az adott szakág jött rá,vagy éppen teljesen mást kutattak és másvalamire sikerült válaszra lelni!Tehát szerintem a tudomány valahol a megfigyelésnél kezdődik.Például egy virológus csak az általa tanult oldalról tudja megközelíteni a problémát és nagyon is lehetséges,hogy bár milyen jó szakember,de leszűkíti a kutatás irányait. Nagyon kíváncsi lennék,hogy Magyarországon most a koronavírus kutatói hány irányba indultak el és az irányokat ki szabja meg???Azt hiszem ilyenkor az ötletek sokrétűsége hamarabb vezetne eredményre.Csak egy példa.
    A virológus biztosan nem vizsgálja,hogy a vírus hogy viselkedik elektromos nagyfrekvenciás áramra?Amikor beépül a sejtbe,hogy változik a sejt önrezgése stb. Szóval előbb véletlenül rájövünk a megoldásra és csak utána találunk rá magyarázatot!
    Ezért ne legyen nagyképű, aki többet tud a szomszédjánál!

  9. Ebben a videóban azt láthatjátok, hogy milyen stratégiákat lehet használni, ahhoz hogy a járvány ne nőjön nagyra, de a gazdaság se károsodjon sokat. A korai hatékony döntések a titok nyitja.

  10. Tiborbá,
    A haemoglobinból „kiszabadítani a vasat” csak haemolízissel lehet.
    Simán elképzelhető, hogy a vírus haemolízist okoz, de annak a nyomát rögtön fel kellett volna fedezni már, mert a haemolizált vérnek még a színe is más. Ahogy a CO mérgezésnél az ember elkékül, majd vérében fullad meg, itt is látszania kellene ennek a hatásnak. Félek, a probléma nem ilyen egyszerű…
    Egyébként a fulladás és a szívprobléma is stimmelne, de kétlem, hogy vérátömlesztéssel megoldható lenne a kór lefolyása, hiszen a kínaiak már őssejt-kezeléssel is próbálkoztak, ott voltak sikeres eredmények is, de messze nincs róla hiteles irodalom.
    Nem jött eddig olyan infó, hogy a vörösvérsejtek károsodtak volna. Egy alaposabb megfigyelést természetesen megér a felvetés!

    Az eddigi megfigyelések alapján a tüdő léghólyagocskák felületén van probléma, ami a légzőfelületet minimálisra csökkenti. Az oxigén hiába áll rendelkezésre, az oxigén nem tud a véráramba jutni. A többi a gyulladással kapcsolatban már stimmel, hiszen, ha nincs oxigén, nem működik az oxigénszállítás klasszikus folymata sem, így a gyulladás fokozádása, a hosszú mesterséges lélegeztetés problémái, a szívelégtelenség így is velejárója lesz.

    Azt kellene valahogy megoldani, hogy az erőteljesebb kórlefolyás kapcsán a szervezet önmaga ellen bevetett immunreakcióját lesendesíthessük, de a vírus elleni munka kiütése nélkül.

    10:
    Húzza már ki valaki a tagot Puzsér seggéből…
    A kalapács-tánc eszmefuttatása kiváló, ott a lényeg, ennyit tudunk tenni, amíg nincs ellenszer.

    11:
    Évekig biztosan nem, de hónapokig még igen.

    Konteósoknak:
    Aztán le ne verjétek a Telecom 5G tornyait, mint Angliában tették a hasonlóan „gondolkodók”! Most biztosan nálunk is megfut majd a megbetegedések száma, nyilvánvaló és logikus, hogy egyértelműen az indított 5G miatt. 🙂
    Nem támogatom a felesleges high-tech nyomulását, félre ne értsetek, de attól COVID-ot most nem, max. 15 év múlva rákot kapunk majd…
    Éljenek a lapos Föld hívők! 🙂 🙂

    Áldott Húsvétot Mindenkinek!

  11. Akkor ha több vasat szedünk akkor az segíthet vajon?

  12. „Vagyis olyan ,mint tudomány nem is létezik,csak tapasztalat van,aminek a helyességét az idő támasztja alá és amit utána könyvekben rögzítünk!”

    Sandor55

    Bingó! Nagyon jó észrevétel.
    Pont ezen gondolkodtam én is. Nem hiába erőltetjük az MI-t.
    Rájöttünk a király meztelen.

  13. 12. Horváth Csongor
    „Nem támogatom a felesleges high-tech nyomulását, félre ne értsetek, de attól COVID-ot nem, max. 15 év múlva rákot kapunk majd…”

    A Coronavirus 5G kapcsolat és fedőlap
    (A szabadságról szóló cikkek)
    https://thefreedomarticles.com/coronavirus-5g-connection-coverup-vaccines-transhumanism/

    „Tudja, hogy bőrünk (a test legnagyobb szerve) közvetlenül reagál az 5G-re? Tudod, hogy az izzadási csatornáink antennákként működnek? Tudja, hogy verejtékcsatornáink jeleket tudnak venni? Mindenekelőtt energikus lények vagyunk. Rezgünk és frekvenciákat adunk ki. Az emberek energetikai befolyásolása az, hogy fizikailag is befolyásolja őket.
    …miért a 94 GHz-es tömegszóró pisztolyuk miatt az emberek elmenekülnek, amikor a sugár megérintette őket. Ha elég szerencsétlen, hogy ott állsz, amikor eltalál, úgy érzed, hogy a testedet égeti. … Úgy találta, hogy a SAR-ráta nagyon magas lesz az izzadási csatornában a környező szövetekhez képest… tehát már vannak bizonyítékok arra, hogy ezeknek hatása lehet ránk.
    Gondolj bele – a természetes ritmusunk valami közel áll a Föld Schumann-rezonanciájához, amely 7,83 Hz.
    …ez súlyosan befolyásolja ellenállási képességünket,
    …ez súlyosan befolyásolja ellenállási képességünket, – a csatatéren használt katonai technológia, amelyet most „katonai kifejezésben” alkalmaznak a polgári birodalomban. …az általuk használt frekvenciasávok (24 GHz – 100 + GHz, beleértve az MMW-t [milliméteres hullámok]) ugyanazok, mint amelyeket az Active Denial Systems használ., azaz a tömeg irányítása.
    A Wikipedia az Active Denial Systems irányított energiafegyverekként írja le őket; eloszlatja a tömegeket azáltal, hogy rájuk energiát ad, azonnali és intenzív fájdalmat okozva, beleértve a bőrégés érzését.
    „A következmények közé tartozik a megnövekedett rák kockázata, a sejtes stressz, a káros szabad gyökök növekedése, a genetikai károsodások, a reproduktív rendszer szerkezeti és funkcionális változásai, tanulási és memóriahiány, neurológiai rendellenességek, valamint az emberek általános jólétére gyakorolt ​​negatív hatások. A kár jóval meghaladja az emberi fajt, mivel egyre több bizonyíték van a növényekre és az állatokra gyakorolt ​​káros hatásokról. ….”

  14. „Vagyis olyan ,mint tudomány nem is létezik,csak tapasztalat van” lásd Einstein..

  15. Azért legyünk kicsit szkeptikusak: Mire annyira lecsökken a vér oxigénszintje, hogy ettől leáll a szív, az agy már régen nem működik. Szó nincs arról, hogy az utcán menve hirtelen összeesik egy különben teljesen egészséges ember, mert agyi vezérlés hiányában az utcáig sem jut el. Persze aki eleve infarktus előtt állt, annál kiválthatja a szívleállást, de esetükben valószínűleg csak néhány hónappal rövidíti le az életüket.

  16. Tobias;

    Azt a típusú vasat, ami a hemoglobinban van, azt nem lehet plussz vas szedésével pótolni.

  17. 19. De lehet. Vastartalmu ételekkel. Az extra adag c vitamin meg segít a felszívódásban. De pont nem vas kell, mert azt bontja le, ha jól értem.

  18. Re:9
    Szép elképzelés, ezt csinálták a kínaiak, de annyira bigott vaskalaposak idehaza(nem véletlenül), hogy ilyen irányba elvből nem mennek, még akkor sem, hogy ha világ Top 5 tartozó kutató éppen magyar.
    Itt az a cél hogy oltást gyártsanak, nem kell ide semmi felé out of the box technika…

  19. 20: Én valahol azt olvastam, hogy a szívmegállások azért vannak, mert egyszerűen elfárad egy idő után. A tüdődet a szokásosnál gyakrabban megtölteni levegővel kurva nagy meló, olyan mintha folyamatosan futnál. Küzdesz a levegőért gyakorlatilag, ezzel a szíved folyamatosan dolgozik, majd ha öregebb vagy nagyon hamar, ha fiatalabb, akkor kicsit később annyira elfárad, hogy már nem tudja ellátni a feladatát. Gondolj bele, ha kocognod kéne, napokon keresztül, mi lenne a vége?

  20. Tehát ez alapján elképzelhető, hogy nem a tüdőben lép fel az oxigén hiány, hanem maga a vér nem képes azt felvenni. És ez hatással van az összes létfontosságú szervre. Ezért lehetséges a felgyógyultaknál a szerv, vagy központi idegrendszeri károsodás.

  21. A cikk elején ez áll: „Az elmúlt napokban rengeteg bizonyíték jött elő New-Yorkból, Olaszországból, Spanyolországból…” – Akkor ezek szerint több országban is ugyanarra az eredményre jutottak?

  22. Persze hogy több országban is erre jutottak mert az intenzívesek nagyon hullanak, meg a múltkor beraktam a videót is ahol látszik a szérumban is:
    https://youtu.be/aEubPR36pzk?t=413
    De a hemoglobin elmélet hiába lesz igaz, az egy támadási pont az eddigiek mellett. Igaz a leglátványosabb és legsúlyosabb támadási pont.
    Az ACE2 leszabályozása (downregulation) egyértelműen látszik a labor adatokból, ami már önmagában elég lehet komolyabb problémákhoz (szív).
    Mert ugye a lélegeztetőseknek olyan a vírus mint a CO mérgezés… a vére nem tudja felvenni az oxigént aztán idővel valami szerv (tüdő, vese, szív stb) feladja.
    De kevésbé látványos, és talán a statisztikákba se nagyon számolják az infarktusos eseteket, ugye az összeesős videók. De ők általában a kórházig sem így a statisztikába sem jutnak el, pedig amerikában is van bőven.
    Ezen túl is van még pár érintett fehérje (cd147, grp78, purin), ahol nincs még tisztázva minden.
    Vannak még titkai.

    Meg logikusan gondolkodva:
    ha hetekig, hónapig lélegeztetőn vannak az emberek mire győz az immunrendszer akkor az azt is jelentheti hogy hetekig, hónapokig vértranszfúziót kell adni nekik.

    Ami rengeteg vért jelent. Nem biztos de esélyes.

    Igen, ilyenkor a sok esetnél már az orvos is ránézésre teszt nélkül tudja már a diagnózist, tehát a megfigyeléses tapasztalat többet mond a tudománynál is.
    Sőt arról nem is beszélve hogy fórumokon olyanokat is írnak hogy:
    „ külföldi látogatótól ötvenes apa… huszonéves fiú elkapta… együttélő ötvenes anyu nem…”

    Tehát hiába a szupervírus van akiről úgy lepattan hogy se tünet se pozitív teszt aztán mégis egyháztartásban élnek.
    Ezeket is a tapasztalat szüli. Hiába mérünk átfertőzöttséget ha valakiről úgy lepattan hogy se tünet se pozitív teszt pedig találkozott vele..
    Ez magyarázhatja azt is hogy bizonyos népsűrűség alatt nem vagy később robban be hiába az óriási R0. Mert lehet valaki szuperterjesztő lesz, valakiről meg úgy lepattan hogy semmit nem tud vele kezdeni a vírus de még csak terjedni vele sem.

    De a hemoglobin elmélet igazolásával azért szerintem megnyílt egy út a gyógyszer felé vezető úton.

  23. Tibor bá és a többiek.
    Felteszek egy undok, gonosz, embertelen, kegyetlen kérdést:
    Mindazok, akik lélegeztetőgépre szorulnak az intenzivosztályokon, meddig lesznek rákötve?
    Mikor kerülnek le róla GYÓGYULTAN?
    mI A KIGYÓGYULTSÁG jele? Magához tért, leszállt az ágyról, ismét eszik-iszik, jár-kel, vagy öntudatra ébredt roncsként nyomja az ágyat?
    Mikor vált egyetlen ilyen beteg ismét a társadalom HASZNOS tagjává?
    Hány ilyen, intenzivről kikerült, teljesértékü emberről tudunk?
    Valaki válaszoljon, könyörgöm.

  24. 27:

    Nem nagyon lesz már társadalom, ahová visszatérjen.
    Továbbá, a többségében 70- 80 évesek már nem végeznek „hasznos tevékenységet”.

    Lehet szaladni a tigris elől, de úgyis utol fog érni.
    Ez van a Világjárvánnyal is. Meg a gazdasági összeomlással és annak kövtkezményeivel is.

  25. Amíg nincs ellenszer, addíg a visszafertőzés állandósulhat. Nálunk a gyógyult betegek csak számok. Remélem mindegyikre kötelező a plusz két hét házi karantén.

  26. A hazai statisztikáról ennyit:

    „A statisztikában – ha sikerült őt jól beazonosítani – úgy szerepel, mintha négyféle krónikus betegsége lett volna, de mi ebből kettőről nem tudtunk. Csak a szívére szedett gyógyszert, de nem komolyat, illetve a cukrára, de sokkal inkább a térdével volt baja (nehezen tudott már járni), és a fülével (egyre rosszabbul hallott).”

    Annyira erőlködésszagú volt már eddig, is, mindenképpen bagatelizálni igyekeznek a helyzetet, kb. ez az üzenet: „meghalt, de hát látják, fél lábbal a sírban volt, csak az öreg és beteg van veszélyben, mindenki más nyugodjon le”.

    27: Bálint. Egy Koreában élő magyar hölgy posztol nagyon összeszedetten az ottani helyzetről. Ő írta még az elején, hogy aki lélegeztetőgépre kerül, az már nagyon kis eséllyel jön ki élve, náluk akkor aki gépre került az egytől egyig meg is halt.

  27. 28.Húsevő
    30,Ir01
    Háát….csodálatos, szép új világ, reményteljes jövő…

  28. 31 – bálint:
    Az intenzív osztályról „gyógyultak” többnyire emberi roncsok, ha Bartha Szilvia esetét tipikusnak lehet venni.

  29. Az intenzívről az első kínai tanulmányok szerint is kevesebb mint a fele élte túl, ez azóta sem változott klorokin meg tapasztalatok stb ide vagy oda.
    De aki túl is éli nagyon sokáig marad bent:
    “Most jelent meg az első tanulmány a szomszédos tartomány, Lombardia intenzív osztályain kezelt betegekről, amely körülbelül 1500 beteg adatait dolgozta fel és ebben az áll, hogy a betegek 60 százaléka még mindig az intenzív osztályon van. És ott február végén kezdődött a roham, vagyis eszerint a legtöbb beteg, akinél a koronavírus súlyos betegséget okoz, akár több hétig is az intenzív osztályon van.”
    https://index.hu/kulfold/2020/04/10/olasz_orvos_marco_vergano_lelegeztetogep_koronavirus/

    42 éves férfi,több mint két hétig volt az intenzíven de túlélte de még sírva mesél róla..
    https://tenyek.hu/tenyek/328770_leirhatatlan-fajdalmai-voltak.html
    Egy gyomortükrözés is kegyetlen és fáj utána a torka az embernek, nemmég hetekig ha cső van a torkomban, sőt felfújva, ez a kép beszédes hogy nem kellemes a dolog. :
    https://img.diphealth.com/img/surgery/what-is-intubation-and-why-is-it-done.png

    Közbe altatnak de mikor a folyosón mindenhol beteg és elfelejtenek gondolj bele erre felébredni…

    Katéter a farkadban, cső a szádban a légcsövedig, cső az orrodban a gyomrodig, karodban branülök, a személyzet nem ér rá veled foglalkozni, aztán vagy felébredsz vagy sem, vagy kapsz egy kis fertőzést a katéteren, branülön, felfekvésen stb vagy sem, vagy túléled vagy sem és mindezt akár 1 hónapig.

    A nagyon fiataloknak tényleg nemannyira vészes a halálozása mint az influenzának, de ahhoz sokaknak el kell játszani a fentieket, és lehet hogy élő de nem teljes lesz.
    Aztán ezek a csövek súlyos sérüléseket okozhatnak belül, a lélegeztető hegesrefújja a tüdődet, esetleg elkaszálja a hangszálaidat, a katétertől vizelettartási zavaraid lesznek meg vesefertőzésed, 24 óra alatt is lehet felfekvésed, nemmég ha nem forgatnak és nincs spéci ágyad, sőt az izmaid is lebomlanak stb stb. Nekem 3 hétig volt gipszben a kezem, utána hetekig nem mozogtak az ujjaim.

    És ez csupán csak a kórház következménye, hol van még az hogy mit csinál veled a vírus?!!!

    Több hét akár 1 hónap intenzív, utána rehabilitáció, aztán lelki és fizikai roncs leszel.

    Hogy honnan tudják mikor kell levenni a gépről? Gondolom nézik a vér véroxigén szintjét, ha javul akkor lejjebbtekerik a gépet. Mert rögtön lekapni nem lehet, leszoktató módszerekkel kell levenni.

    De van itt orvos vagy valaki aki volt intenzíven? Vagy mindenki még előtte áll?

  30. 32.Tibor bá
    Akkor igaz lesz azon állitás, miszerint az általunk ismert, régi világ eltünőfélben van, soha nem lesz az, ami eddig volt.
    Oda jutottam, hogy hajlandó vagyok a szokásos, évi tévizi influenzát egy régi, megszokott ismerősként tekinteni, aki általában minden év novemberétől a tavaszi hónapokig meglátogatta a világot, semmi nagyobb galibát nem csinált, sokunkat néhány napra ágybadöntött, egyeseket magával vitt, és azután alászolgája jövö esztendeig.
    És még védekezni is lehetett ellene, van oltás.
    De ez az új rohadék, mintha a pokol hetedik bugyrából szabadult volna, akit nem visz el, azt is roncsként hagyja maga után, hadd szenvedjen élete végéig.
    Mit vétettünk vajjon?

  31. Meghalt egy matróz a hadihajóról:
    https://index.hu/kulfold/2020/04/13/koronavirus_theodore_roosevelt_repulogep-hordozo_matroz_halott/
    Pedig azon aztán csupa izomemberek lehetnek és nem gondoltam hogy végül leszállítják őket.
    A másik hadihajó:
    A francia tengerészeti prefektúra közlése szerint a partraszállás után a fedélzeten szolgálatot teljesítő mind az 1760 katonát tesztelik, valamint annak a fregattnak a 200 fős legénységét is, amelyik a repülőgép-hordozót kísérte.
    A matrózok ezután kéthetes egészségügyi karanténba kerülnek különböző katonai létesítményekben, csak ezt követően térhetnek haza a családjaikhoz.
    https://index.hu/kulfold/2020/04/12/charles_de_gaulle_francia_repulogep-hordozo_toulon_kikoto_koronavirus/
    Egy teszt nem teszt, sok a fake negatív. Helyesen teszik a karantént. Ha eszük van karantén végén megint teszt és lesz egy kontrollcsoportunk ki mikor kaphatta el és mennyi lehet az ablakperiódus.
    Még a végén a hadihajók rosszabb számokat hoznak mint a nyugdíjjas kirándulóhajó..

  32. Tiszteletem!
    Ha jól olvastam, az aktuális virus….. levegőben nem terjed, csak pl. „tárgyakról” /Béla vakarózás után rákeni a bevásárló kocsira – Jóska meg megfogja a bevásárló kocsit. Ezt a példát pont azért említettem, mert így semmi értelme 3 méterre követnünk egymást a pénztár előtt a sorban. jó persze van aki kesztyűben megy vásárolni ok./
    Engedjük el a témát, a kérdés a következő:
    A levegőben szálló részecskék is lehetnek ilyen értelemben „tárgyak” nem? Por, pollen, korom, szöszmösz, szárított kutyaszar, galambszar, toll, stb.
    Egy ilyen virus ha 130nm átmérőjű, a szálló por pedig pl. 2,5-100 mikrométer között van, akkor a virus számára 10x, 100x. 1000x nagyobb. Ez számára nem alkamas szállítóeszköznek?
    /Azt, hogy a 10 mikrométernél nagyobb részecskék néhány óra alatt leülepednek… legyen úgy…. de az azért akkor is néhány szabad óra….

    Más a kapitalizmushoz…. /gyógyszertárakat most tegyük félre/
    állami legnagyobb bevételek, üzemanyag, cigaretta-alkohol duó, szerencsejáték.
    Mi is van nyitva?
    A 2. és 3. termékcsoportok cserehelyein a lakosság 50-60 %-a legalább minden nap összefut. -És ha már a kocsma bezár 3kor, a dohánybolt előtt bandázhatunk hajnalig.
    Persze a könyvtárat, muzeumot be kell zárni!!!! na de hagyjuk az anomáliákat….
    Mi a véleményetek a szálló por vonalon?

  33. 36: rosszul olvastad, dehogynem, sőt az a fő út szerintem.
    Tehát levegővel is fertőz!

    Innentől kezdve rajtavan mindenen, cipőtalpon, porral akármivel szert tehetsz rá.

    Itthon burkoltan szerintem a nyájimmunitásra gyúrnak… ha meg nincs olyan akkor meg úgyismindegy…

    Mert azért ilyen szennyezettség mellett a kórházban… ember legyen a talpán aki elkerüli :
    https://qubit.hu/2020/04/13/egyre-tobb-bizonyitek-utal-arra-hogy-a-magyarorszagon-is-javasolt-2-meteres-embertavolsag-keves-a-fertozes-elkerulesehez

    „A levegőből egy speciális SASS 2300 típusú készülékkel, a padlóról, a számítógépes egerekről, a szemetesekről, a korlátokról és a betegek maszkjairól nedves, steril tamponokkal vettek mintát. Az intenzív osztályon használt egerekről származó minták 75 százaléka, a padlóról vett minták 70 százaléka bizonyult pozitívnak, és az ottani egészségügyi dolgozók felének cipőtalpán mutatták ki a koronavírust, ami szerintük felveti annak lehetőségét, hogy a kórokozó az ápolók és az orvosok cipőtalpán is képes utazni.

    Ami az aeroszolokat illeti, a szellőzőnyílások közeléből származó minták 35,7 százalékában, a kórtermekből vettek 44,4 százalékában, az orvosi irodákban gyűjtött minták 12,5 százalékában mutatták ki a vírus jelenlétét. A vizsgált kórházban tapasztalt állapotok és a minták alapján becsülik a kutatók az átviteli távolságot megközelítőleg 4 méterre.

  34. Tartalékos ismerőst akit behívtak eleve két hét karanténra hívják be, onnan meg megy a határra.
    Most 15.-én vonul be.
    De nem a migránsoktól félnek, a határról akik ottvannak jönnek majd fel a fővárosba…

  35. Most fejezödött be az esti tévéhiradó.
    Szomorú, zord, elszomoritó hirek.
    1. Dél-Koreában, az eleddig a virus elleni harc zászlóshajójának tekintett országban , a nemrég kigyógyultak közül 98 ISMÉT visszaesett.
    2. Kina eszméletlen tempóban gyártja a lélegeztetőgépeket de NEM EXPORTRA!
    A kinai illetékesek szerint, AKIK TANULVA A MÚLTBÓL, IMMÁR IDEJÉBEN VERIK A VÉSZHARANGOT, a virus-IMMÁR MUTÁLÓDVA – május végére, június elejére VISSZATÉR!!!!!!

  36. 40 – bálint:
    Mintha közöltem volna ez irányú sejtésem.

  37. 39 Dan
    Miért, mit kellene csinálnia? Elnézést kérnie, hogy kiadott egy utasítást, a beosztott meg „ellenáll”?
    Ha nem ért egyet az utasítással, akkor lemond. Ha nem hajtja végre, akkor repül.
    Kíváncsi lennék arra, hogy mit szólnál ahhoz, ha a beosztottad önállósítja magát, csak azt az utasítást hajtja végre, ami neki is tetszik, mert ő szerinte jobban ért mindenhez.

  38. Igen, ha nem tudod elkerülni a bevásárlást, akkor fertőtleníteni kell a bevásárlókocsit, akkor is ha kesztyűben vagy. Én viszek egy nagyon erős fertőtlenítőszert a kocsiban, ugyanott tartok arclemosó vattakorongokat, arra ráfújom, viszem magammal és azzal áttörlöm a kocsinak azokat a részeit, amit pár perccel előttem más taperolt. Rajtam kívül mondjuk még senkinél nem láttam ugyanezt, de egy hónapja még hülyének néztek (a pénztáros konkrétan csóválta a fejét, ilyen mekkora hülye nézéssel rám) amikor szájmaszkban-kesztyűben mentem bevásárolni, ma már senkinek nem tűnik fel.

  39. 40: újra fertőződés, vagy újra aktiválódás?

    De mondjuk még New Yorkban sem tudnak normálisan tesztelni.. telegrammos link:
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-11/false-negative-coronavirus-test-results-raise-doctors-doubts

    Sok a kamunegatív teszt pedig tünetek is vannak. Aztán felvetik hogy maga a tesztkészlet a szar vagy a kedves dolgozók nem tudják normálisan levenni…
    Szerintem meg mindkettő.
    esetleg eleve tévút az orrtamponos..
    ” a leggyakrabban alkalmazott orr-tampon-vizsgálatoknál a három vizsgálat közül mindegyik hamis-negatív eredményt adhat.”

    3-ból 3 teszt álnegatív valóságban pozitív embernél.. Csudajó hírek vannak errefele.

  40. 40,41.
    Ha ez igaz akkor lehet készíteni a túlélőcsomagot: egy fegyvert amivel adsz magadnak végső esetben a helyzetet értékelve:
    Van e családod le és felmenő ág(mármint akivel tartod is a kapcsolatot és jóba vagy ) , van e anyagi és egyéb tartalékod(ha van azt éld fel) , vagy ha esetleg beütne egy nagyobb egészségügyi problémád amit nem látnak el a kórházi helyzet miatt, lesz e munkád egy év múlva és lesz e esély találni….
    Ha esetleg van tartalékod már lehet érdemesebb felmondani és csak otthon élni nyugodtan , kertészkedni, szomszédokkal dumálni meg ilyenek így a fináléban.
    Mert még lehet csak az elejénél vagyunk gazdasági összeomlás témában.Hallottam hogy magyar autóipari beszállítók azért dolgozgatnak 3 napot.Csak azt nem tudom hová adnak el annyi autót.Bár lehet még csak a spirál elején vagyunk de ezt még szerintem senki sem tudja megmondani.

  41. 42. Olvasd el a cikket, illetve a nyílt levelet.

  42. 45.andrew
    …”Bár lehet még csak a spirál elején vagyunk de ezt még szerintem senki sem tudja megmondani….”
    De, vannak egyesek, akik már pedzegetik a jövö gazdasági kilátásait, rakosgatják össze a várható képet.Most nem az általad emlitett autóiparról beszélek, ahol 3 napot kezdenek dolgozgatni, mikor valszeg még a jóisten sem tudja, hogy ugyan ki fog manapság autót vásárolni.
    Sejtelmem szerint a nemzetgazdaságoknak világszerte annyi, csak senki politikus ezt publikusan nem meri bevallani.
    Én csak a saját kis kupacommal tudok előhozakodni, azzal, ami nálunk van, a kormánnyal ugyancsak hadilábon álló, ergo mindenkinek szabadszájat biztositó 12-es csatorna jóvoltából.
    Nos: Nemzetgazdaságunknak minden egyes , ipart és kiskereskedelmet bezárásra itélt napja napi másfél milliárd shekelbe kerül.Szorozd be ezt a forint napi árfolyamával és megkapod azt a csillagászati számot, amibe a virus elleni harc kerül.
    Tovább: az esti hirekben az izraeli pilóták szakszervezeti elnöke beszélt a többszáz munkanélkülivé vált pilóta nyomoráról!!!! Elhitted volna valaha is hogy egy pilóta munkanélküli segélyből NYOMOROG?????
    Többezer földi személyzet dolgozott valamikor a reptéren, mindannyian szélnekeresztve. Többezer légi utaskisérő dolgozott valamikopr a járatokon, mindannyian szélnek eresztve.Kisvállakozók százezrei, kis üzletecskék, fodrászok, kozmetikusok, fogorvosok, apró kávéházak, kifőzdék, piaci kis standok tulajai, mind, mind megélhetés nélkül már közel 2 hónapja.
    Fellépéseikből élő múvészek, szinészek, énekesek, táncosok, az esküvőipar bedolgozói, a d.j, -k, a fényképészek, a termek tulajai, a pincérek, szakácsok ezrei, mind munkanélküli nyomorgók egyetlen nap alatt.A mall üzleteinek többezernyi eladói, a beszállitók, a mallok személyzete, mind munkanélküli nyomorgó egyetlen nap alatt. Az ország munkanélküli rátája meghaladta az egymillió főt, ez több, mint 26%.azaz minden negyedik ember munkanélküli, akkor, mikor a maximális munkanélküli segély a ti pénzetekben 480 ezer forint, de egy átlagos házbér a 320-350 ezret kerülgeti, és még egy falat kenyér nincs az asztalodon, hogy csak a kenyérről beszéljünk.!!!!
    Sejtésem szerint máshol sem lehet jobb a helyzet, de valahogy mintha a Tibor bá által nagyon helyesen szajhamédiának elkeresztelt hirszolgálat felsőbb, politikai parancsra úgy hallgat a témáról, mint a szűzlány arról mi történt szombat este a szénakazal tövében.
    Hogy mi lesz ezen irányban a jövöt illetően, hát ember legyen a talpán ezt kiókumálni.

  43. 36. Feri
    37. Btgujj
    Korábban betettem egy elérhetőséget, amiben a Berlini virológiai kutatóközpont egyik vezető kutatója nyilatkozott, hogy nekik egyik gócból (kb. 250.000-es város) 1500 mintavétel során (amit kilincsekről, fogantyúkról és wc-kről vettek) nem sikerült egyetlen élő vírust sem begyűjteni (úgy, hogy a minták fele a fertőzöttek lakásaiból lett vételezve). Akkor most mi van? Ők a hülyék vagy azok akik azt mondják, hogy felületről terjed?
    Ez a baj ezzel a vírus mizériával, hogy óriási a káoszkeltés. De, hogy miért?

  44. 36. Feri
    37. Btgujj
    Korábban betettem egy elérhetőséget, amiben a Berlini virológiai kutatóközpont egyik vezető kutatója nyilatkozott, hogy nekik egyik gócból (kb. 250.000-es város) 1500 mintavétel során (amit kilincsekről, fogantyúkról és wc-kről vettek) nem sikerült egyetlen élő vírust sem begyűjteni (úgy, hogy a minták fele a fertőzöttek lakásaiból lett vételezve). Akkor most mi van? Ők a hülyék vagy azok akik azt mondják, hogy felületről terjed?
    Ez a baj ezzel a vírus mizériával, hogy óriási a káoszkeltés. De, hogy miért?
    Itt a link, megtaláltam:
    https://adevarul.ro/news/societate/cercetator-german-nu-exista-niciun-risc-semnificativ-contacta-boala-atunci-mergeti-cumparaturi-nu-gasit-virusi-vii-manere-toalete-clante-1_5e9010b35163ec4271936c12/index.html
    Ez egy román központ napilap, kb. Népszabadság szintű. A cikk fordítóval jól érthető.

  45. 46.
    – Dan 42. Olvasd el a cikket, illetve a nyílt levelet. –
    „Április 15-re több mint 200 ágyat kellett volna szabaddá tenni, a határidőre ennek a tizedét sem ígérte a főigazgató az Emmi közleménye szerint. ”
    „Az egyik dolgozó az Indexnek már hétfő délelőtt is arról beszélt, ami a nyílt levélben is olvasható. Vagyis az, amit a minisztérium kért, az tulajdonképpen már teljesült is:
    233 ÁGYAT SZABADÍTOTTAK FEL, HOGY TUDJÁK FOGADNI A COVID 19-CEL FERTŐZŐDÖTT BETEGEKET,”
    Csak a szokásos manipulálás.
    Ezek szerint az EMMI rossz helyen tájékozódott, mert nem az igazgatót kellett volna megkérdezni, hanem az egyik dolgozót, akkor tudták volna, hogy minden rendben van.

  46. 49:
    a németek az utcáról meg lakásokból, a kínaiak a járványkórházból vették a mintákat. Eleve nem ugyanaz de érdekes hogy a fertőzöttek lakásából sem lett nekik pozitív.
    De úgy veszem ki a németek élőt kerestek és tenyészteni akarták, mert ha szaporodik akkor fertőz is, na ez nemsikerült.
    A kínaiak nem írták de lehet PCR-rel teszteltek de a PCR a „döglöttet” is kimutatja. De a kínaiak arra keresték a választ mennyire szóródik és milyen messzire.
    De az újságírók is ferdíthetnek, hivatalos tanulmányt is fel kéne rakniuk ahol leírják hogy mivel és milyen módszerrel tették.
    Ecuadorban vagy New Yorkban kellene megismételni a németek tesztjét… akkor már lehet mondana valamit.
    Mert pl a koronavírus kihívásban nyilvános tárgyakat nyalogatók általában pozitívak lettek… ez se semmi azért.
    De eddigis is sejtettük hogy a levegővel terjed, az a fő irány.
    De gondolj bele laikusan. Én koronavírusosan összehugyozom a nyilvános wc-t vírussal, leköpöm a kilincset és belefújom az orromat a buszon a függönybe.
    Arra a nyilvános wc-re még utánnam ráül sokszáz ember, a kilincset is sokszázan megfogják és a függönyt is sokan huzigálják, lobogtatja a menetszél stb. Mire tesztelnék addigra elhordják róla az emberek a vírust. Míg ha aeroszolként telileheltem egy gyengén szellőző aluljáró WC-t, valszeg sokkal több embert tudok megfertőzni vele mint a csak megfertőzött kilinccsel…
    Igen, soknapig fertőzőképes is maradhat tárgyakon is, de azt senki nem vizsgálta hogyha fogdossák negatív emberek akkor meddig marad meg rajta?
    Ilyet tényleg óriási aktív átfertőződés esetén lenne értelme nézni, pont mint hogy a szennyvizet is nézegetni akarják koronavírusra. Akkor lesz már pozitív ha nagyon sok koronás van már a körzetben.
    Mert ugye leköhögtem a liftgombot, de lehet megnyomja utánnam két személy és vitte is magával az összes vírust.
    A laborban érintetlenül persze lehet 9 napig a gombon lenne, a valóságban lehet kétszer megnyomják és már nincs is rajta…
    Felületről is, meg levegőből is terjed szerintem. Az hogy melyik a ragályosabb, melyik a súlyosabb lefolyás ha egyáltalán van különbség ahhoz emberkísérlet kellene és kétlem hogy kína ne csinálta volna meg..

    Visszatérve a német kutatásra, a német fertőzött kezetmosva fogta meg a kilincset alap higiéniával már rá se került. Sőt normális esetben a WC deszkára se kerül semmi. 🙂
    Tehát a német kutatás azt nem mondhatja tutira hogy úgy nem fertőz, hanem azt hogy alap higiéniával tényleg úgy nem fertőz mert mondjuk nincs benne az izzadságban stb.
    Tehát sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja.

  47. 44. Btgujj
    „Sok a kamunegatív teszt …3-ból 3 teszt álnegatív valóságban pozitív embernél.. Csudajó hírek vannak errefele.”

    USA: Nyilvánosan beismerik, hogy fölfújják a halálesetek számát.

    Scott Jensen, a Minnesotai orvos és önkormányzati szenátor azt mondta egy helyi állomásnak, hogy hétoldalas dokumentumot kapott, hogy COVID-19 diagnózissal ellátott halálos bizonyítványokat töltsön ki laboratóriumi vizsgálat nélkül annak igazolására, hogy a beteg vírusos volt.
    A republikánus szenátus, Scott Jensen, aki szintén orvos, azt állítja, hogy az AMA arra buzdítja az orvosokat, hogy túlozzák el a koronavírus okozta haláleseteket.
    A kórházak 13.000 dollárt kapnak, ha a szenvedő betegeket a COVID-19 nyilvántartásába veszik és 39.000 dollárt kapnak a légzőkészülékbe való helyezésükre.
    Néhány nappal ezelőtt azt mondta a helyi médiának, hogy utasításokat kapott a Minnesota Egészségügyi Minisztériumtól, hogy rögzítse a COVID-19-et mint a halál okát a halálos igazolásokban, még akkor is, ha a betegeket soha nem vizsgálták meg azon.
    Arra a kérdésre, hogy a tisztviselők miért szeretnék növelni a halálozási statisztikákat, Jensen elmondta: „A félelem nagyszerű módja az emberek ellenőrzésének, és ez engem aggaszt.”
    Boncolást nem végeznek, amit akarnak írnak a halálozási igazolásokban, a vírushalottak számát felfelé kerekítik …

    HUGE! MN Senator and Doctor: Hospitals Get Paid More to List Patients as COVID-19 and Three Times as Much if the Patient Goes on Ventilator (VIDEO)

  48. 49. Ha az emmi, meg kásler nem mond igazat, akkor nyilván nem a rehab hazudik. A Jahn Ferenc kórházból meg állandó ellátásra szoruló betegeket raknak ki. Senki sem ellenörzi, hogy a kirakott beteget otthon el tudják e látni.

  49. 52. Dan -A Jahn Ferenc kórházból meg állandó ellátásra szoruló betegeket raknak ki. –
    Amerikában meg verik a négereket.
    Bizonyára ezt is az egyik dolgozótól tudták meg, valószínűleg az infúzióról is leszedték őket, otthon majd pótolja a szomszéd.
    Tudom, az EMMI alapból hazudik, most azzal szórakozik, hogy igazgatókat rugdos ki.
    Már csak az Orvosi Kamara tiltakozása hiányzik, élén a DK-s volt államtitkárral.
    Az viszont érdekes, hogy milyen tempóban hozzák létre a koronavírusos kezelőket. Ezek szerint nagy felfutásra számítanak? Bár az is igaz, hogy egy bekerült beteg nem két nap múlva hagyja el az ágyat.

  50. Akkor Tibor bá mi a véleménye: ez a vírus olyasmit okoz, mint a nitrátos kútvíz a methemoglobinémiát? Azt C-vitaminnal kezelik, miközben persze nem szabad tovább azt a vizet fogyasztani.

  51. 54. Zsuzsika

    A C vitamin kitűnő gyulladásgátló, abban az estben ha az emelkedett vércukorszint ezt ki nem oltja. Van ugyanis egy glükóz/C-vitamin kompetíció… ugyanígy hatástalan a D-vitamin ha mellette fruktózt fogyasztunk.
    Erről viszont nem akarják felvilágosítani az érintetteket.
    Ha valaki ezen elgondolkozik akkor ideje a járványos időszakban átállnia LowCarbra, és emelt szinten tolni a C/D vitamint…

  52. 55 Koczka Zoltán

    „…átállnia LowCarbra, és emelt szinten tolni a C/D vitamint…”
    Már többször is volt erről szó itt, de
    Véleményed (bármi) szerint mennyi a még nem „emelkedett vércukorszint”, és mennyire kell(ene) emelni a C vitamint.
    A pontos értékek segíthetnének a megvalósításban.

  53. 53:
    A pártunk és kormányunk játszik a tűzzel. Egyértelmű, hogy nem ismerik fel sem a korlátaikat, sem a határaikat. Nem veszik észre, hogy pengeélen táncolnak…
    Majd, ha az útjuk a néppel végleg szétválik…, csak megint mi isszuk és fizetjük meg ennek az árát! A legrosszabbkor. Még 2 évet kell valahogy kibírni, a többi borítékolható.
    Most szó szerint küzdenek utolsó bázisuk, a nyugdíjas szavazatok megtartásáért. Csak figyeld meg, ha egyértelművé válik, hogy ez nem sikerül, mekkora Pál fordulás következik be! Azt már csak nem cumizná be a nép?

    54:
    Fogadjátok el, hogy nincs gyógymód. Nem tudsz olyan szinten tenni semmit, hogy az biokémiailag érdemben befolyásolja az egészséged megóvását! Olyan védekezésre lenne szükség, amit otthoni praktikákkal nem lehet megvalósítani. Műszerek nélkül még kórházban sem! Lehet agyalni és próbálkozni, de nincs semmi értelme…
    Egyetlen út a kórokozó testedbe kerülésének kizárása bármely praktikával. Elkülönülés, fertőtlenítés, kerülni a gócokat, egyáltalán az emberi érintkezéseket. Ha beléd kerül, egyelőre csak a szerencsében bízhatsz, ami az egész családra vetítve soha nem lesz 100%-os.

  54. A Közös Nevező 2018 nevű rablópárt elnöke, Gődény György vitaminkészítmények reklámozására használja a koronavírus-járványt. Mai adásunkban azt mutatjuk be, kik is állnak Gődény mögött, aki a mai napig nem fizette vissza a magyar államnak pártja 150 milliós kampánytámogatását, ezen kívül pedig egy beszélgetést láthattok Koltai Mihály bioinformatikussal, aki a párizsi Curie Intézetben biológiai rendszerek matematikai modellezésével foglalkozik.

  55. 57. n/a
    A nem emelkedett vércukorszint az olyan, ami alulról van szabályozva, azaz inzulinválasszal nem jár az étkezés, a szükséges vércukrot a máj biztosítja. (Az inzulin igen erős gyulladási faktor!)

    csak a saját példámat tudom.
    összes szénhidrát napi maximuma: 30-50g
    összes fehérje napi maximuma 2g/testtömeg-kg
    összes zsír a napi kalóriaigény mértékéig. (ez egyénfüggő…)

    Viztaminok február óta a vírusra tekintettel:
    C vitamin 1000-2000mg/nap
    D vitamin 4000 NE/nap (két hete emletem 8000NE-re)
    K2 vitamin 120 mcg/nap
    (más gyulladási faktorokat is kerülök, pl. tejfehérjék, gabonafehérjék mint pl.glutén etc…)
    Hogy ez mire lesz elég ha jön a koronázás? Nem tudom, de nem tartok tőle.
    Megengedhetek magamnak napi 90 perc kardió mozgást mellé. Nem dohányzom, és február óta (a vírusra tekintettel absztinens is lettem, ami alkohol becsúszott az hibahatár alatti)
    Ja, és 0-ás a vércsoportom ami elvileg csökkenti a kockázatot.

  56. 60 Koczka Zoltán

    Köszönöm a pontos választ!
    Még:
    „A nem emelkedett vércukorszint az olyan…”
    Otthoni eszközökkel, orvosi képzettség nélkül ezt nem tudom értelmezni, értékelni.
    Tudok mérni vércukorszintet, adott időben, adott feltételek között.
    Ha a vércukorszint 3,9-6,1 mmol/l között mozog éjszakai koplalás után, az jó ebben az esetben?
    https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/kronikus_panaszok/cikkek/amit_a_vercukorszintrol_tudni_kell/20040517102021

  57. 60 – Koczka Zoltán:
    Ugye tudod, ha napi 130 g szénhidrát alá mész a szervezeted elkezdi lebontani az izmaidat?
    Inzulin nélkül a glükózt a sejtek nem veszik fel! Akkor se, ha a májad nyomja ki.

    61 – n/a:
    Koplalás után reggel a vércukrod nem lehet magasabb 5,8-nál, ha magasabb akkor kettes típusú cukorbeteg vagy. Étkezés után, akár mennyit zabálsz, se lehet a cukrod magasabb mint 7,3. Ha magasabb, akkor lásd előbb.
    Ha a jelzett értékeket átléped, akkor az első amit tenned kell a cukrokat és a fehér lisztet kiirtod az étrendedből, valamint tübb fizikai munkát kell végezned.

  58. 61. n/a

    Nekem a fenti macronutrients aránnyal kajálás után is 4,8 mmol/l. Nincs jelentősége, mert nincs mitől emelkednie.

    62. Tibor bá’
    „Ugye tudod, ha napi 130 g szénhidrát alá mész a szervezeted elkezdi lebontani az izmaidat?”
    Nem tudom honnan van ez, de élettanilag téves (meghaladott) elképzelés.
    a bevitt fehérje (1-1,5g / testsúly kg) bőven elég az izomfenntartásra és a glükoplasztikus aminosavakból meg lesz glükóz, ha kell…

    Miért kellene felvennie a glükózt a sejteknek? Ven helyette más. Amivel elketyegnek. (zsírsavak/ketontestek) Az inzulin-elválasztás beindulásához emelkedett vércukorszint kellene ami a bélből szívódott fel. De olyan nálam meg nincs anniy hogy megemelje…
    Kizárólag a vér egyes alakos elemei (amikben nincs mitokondrium) amik rászorulnak a glükózra. A vércukorszintem stabil és ez elég.
    Ha volna inzulin akkor pedig nem működne a zsírbontás mert antagonistája a lipáznak. (lipáznak is).
    A májam is minek (kinek) „nyomna” ki glükózt?
    Régen megdőltek ezek a dogmák, lassan 10 éve tapsztalam az előnyeit.
    Élethosszig tartó megoldás.

    Nincs ezzel gond.

  59. Cukor- és fehérjediéta együttesen csak a zsíranyagcsere terhére tartható fenn. Megoldható, de hosszútávon ez sem egészséges… (mikrogyulladások jelentkezhetnek az érfalakban). Mindegy melyik ujjamat harapom meg, mindegyik fáj.

  60. Kakukk. Nem az ott dolgozók hiresztelik, hanem a beteg rokonai. Azóta a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa is elküldte őket a picsába a koraszülöttek védelmére kelve. Mert ott meg azok vannak útba a koronavírusosoknak.

  61. 64. Horváth Csongor

    Nutritional ketosis, bőven van szakirodalma. Nincs egészségügyi kockázata. (Én más korlátozásokat is tartok, mint a tej/gabonafélék etc…)

    (Akinek van bármi ismert alapbetegsége az meg egy olyan orvossal konzultáljon akinek ez a szakterülete. Ha kevesen is, de vannak. )

  62. 62 Tibor bá’

    „Koplalás után reggel a vércukrod…”
    Igen, tudom.
    Sokat beszéltünk itt erről, és ehhez közeli dolgokról.
    Figyeltem rád, és nem felejtettem el.
    http://www.antalffy-tibor.hu/937-diabetesz
    https://www.antalffy-tibor.hu/1909-hurra-60-ev-utan-felebredtek
    http://www.antalffy-tibor.hu/a-gyilkos-kombinacio-konyhaso-cukor-zsiradek
    http://www.antalffy-tibor.hu/1230-inzulin-rezisztencia
    http://www.antalffy-tibor.hu/1206-amit-korabban-a-helyes-etkezesrol-mondtak-az-nem-felel-meg-a-valosagnak

    Figyelek másokra is, és az elérhető ismeretek, valamint a sok vélemény után kialakítom a saját álláspontomat, döntök, és saját felelősségemre cselekszek is.

    Koczka Zoltán szavai is hasznosak.
    Én sem dohányzok, alkohol sincs, a testsúlyom a BMI szerint OK, …

    Hasznos ez a blog is!

  63. 69:

    nyílván nem, de szemelvényeket belőle.
    de érdekes, hogy 2004-es dátumok, us patent, és a kezelési javaslatoknál elég sokféle vegyület leírása…azóta ha akarták az elmúlt 16 évben biztos volt idejük kitalálni a megfelelő gyógyszer kombinációkat.
    szóval senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy egy megrendezett darabot láthatunk, az hogy a vége mi lesz, csak a rendezők tudják.

    Olajpiacon is áll a bál, hétvégi OPEC egyezséget most rúgták fel szaudiak, a kínaiaknak olcsóbban adják az olajat, mint másoknak.
    És a nyomott olajár is elgondolkodtató. nyílván nem mennek a kocsik, repülők, hajók, erre lehet fogni, nade egy háború előtti betankolásnál sem mindegy ki mennyiért vásárol be.
    Vagy nagyon borúsan látom a dolgokat, vagy valami nagyobb készülődik, aminek a vírus csak a felvezetője.

    ki mit gondol erről?

  64. 66:
    Zoltán, köszönöm az információt!
    Idősebb korában szinte mindenkinek szüksége lehet ezekre az ismeretekre.
    Valóban úgy tűnik, hogy kellő odafigyelés, ill. folyamatos kontroll mellett járható út.

  65. csak egy rövid ks sor…utána részletezi, de az meghaladja a felfogásom kémiából:

    [1182] Further compounds with SMIP and antiviral activity are described below and in US patent application entitled Thiosemicarbazones as Anti-Virals and Immunopotentiators filed on Dec. 29, 2003 with an attorney docket number of PP19814.004US generally disclosing compounds of the following structures:

    rákeresve a thiosemicarbazone-ra látható, hogy már 2004-ben sok felé ágaztatták a vele való kísérletezést.
    szóval tuti valahol lapul az ellenszer, csak még nem jött el az idő a bevetésére

  66. 71. Horváth Csongor
    Semmiség. De olyan erős ellenkezéssel szokott járni az amikor ezt felvetem, hogy félve szoktam javasolni. Üde kivétel a reakciód.
    A legjobb megelőzése az időskori demenciának is.

  67. 73:
    Valószínűleg azért ellenkeznek, mert nem értik meg a mérgezéssel egyenlő klasszikus ketózis és az itt beállított új egyensúly közti különbséget. Utóbbi beállítása azért laikusnak nem egyszerű feladat, s aki pl. köszvényben szenved nem is tudja alkalmazni. Pont abban látok realitást neki, hogy a kényszerű fehérje+cukor diéta esetén megelőzzük azokat az állapotokat, amelyek elkerülhetetlenek és aztán visszafordíthatatlanok.
    Korábban a koleszterin hallattán is görcsbe rándult a gyomrunk, s ma már egyértelmű, hogy nem tőle kell félni igazán… Sokszor nehéz lekövetni az ok-okozat összefüggéseket, s ha még a gyógyszerlobby is rátesz, és sok specialista vesz körül, szinte lehetetlenség kiigazodni a dolgok holisztikus megközelítésében.

  68. 74. Horváth Csongor

    „aki pl. köszvényben szenved nem is tudja alkalmazni.”

    De tudja. Ahogy elhagyja a fruktóz a húgysavszintje is normalizálódik.

  69. 71 – H.Cs.:
    A „Nutritional ketosis” azt jelenti, hogy csak zsiradékot ehetsz. Van, aki erre képes, én nem. Na meg az epém se bírná.

  70. 75 – K,Z.:
    Lófaszt! Semmi gyümölcsöt nem eszek. Semmilyen cukrot nem fogyasztok. Mégis magas a hugysavszintem, mert valamit kell ennem, tehát nyomom magamba a fehérjét, na meg a zsíradékot.

  71. 76-77.
    Sokan gondolják ezt. Ismerős helyzet.
    A klinikai eredmények nem ezt igazolják.
    Ezt 10 év tapasztalataiból másként látom.
    A feleségem pl. epeműtét (eltávolított epehólyag) után is bírja..

  72. 78:
    Az átállás komplikációkkal járhat. Erőltetni nem szabad. Egy jó lehetőség.

  73. @70 Csaba: A SARS elnevezés egy gyűjtőnév, ha jól tudom. A belinkelt leírásban nem véltem felfedezni semmi konkrétumot, ami a mostsni vírussal összekötné. Neked a kapcsolat miből vált világossá?

  74. Cukor- és fehérjediéta együttesen csak a zsíranyagcsere terhére tartható fenn. Megoldható, de hosszútávon ez sem egészséges… (mikrogyulladások jelentkezhetnek az érfalakban). Mindegy melyik ujjamat harapom meg, mindegyik fáj.

    Természetesen, ha „valakinek” valamelyik lehetőség bevált, tartani és alkalmazni kell. De nem biztos, hogy „bárkinek” ugyanígy működni fog, és ezt is figyelembe kell venni!

  75. 81. Horváth Csongor
    A fehérje nincs korlátozva, bőven megkapja a szervezet az élettani szükségletet. Ha valaki akar izmot építeni akkor akár emelheti is a szükséges mértékben. A felesleges (élettani szükség feletti) fehérje a vesére káros volna.
    Nincs itt gond a fehérjével.
    Nem gond ezzel egy 2500kalóriás napi étrendet kialakítani.
    Ha meg valaki a kalóriamegvonást választja még mellé akkor 10-20%-ot elég elvenni napi igényből. Tök egyszerű, gyerekjáték. Akinek van ismert krónikus betegsége az meg forduljon hozzáértő orvoshoz. Több itt az „óvatoskodás” mint a valós akadály.

  76. 82:
    Igen, azt elfelejtettem közölni, hogy engem egy rokonom ellátása miatt, kifejezetten cukor és fehérje együttes megvonása mellett érdekelt a téma. Idősebb korban gyakori, hogy a cukorbetegség és a vesefunkciók romlása együttesen jelentkezik, s ilyenkor nagyon meg kell gondolni, mi a helyes út. Ahogy Tiborbá is írta, hosszabb távon, kizárólag zsírokon nem lehet élni. Elnézést, ha emiatt félreérthető voltam.

  77. No most egy sokadik kutatási eredmény született. Mégiscsak van valami a levegőben is:

    „Összefügghet a levegő magas nitrogén-dioxid-szintje az új koronavírus okozta magas elhalálozással – derítették ki a halle-wittenbegi Luther Márton Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya először támasztja alá konkrét adatokkal ezt a feltételezett kapcsolatot.”

    Alakul ez, kérem mint a pupus gyerek a prés alatt…

    https://bit.ly/3eFVfqY

  78. 85. Vasgyuszi

    Index, mint hivatkozási pont. Hát tuti az biztos. Jó, hogy nem a CNN-t idézed. A szajhamédia csúcsát (index, mint ministráns).

    Írja az általad hivatkozott autentikus forrás, hogy aszongya: „A kutatók 11 betegétől vettek mintát, akik a járvány korai szakaszában, január 22. és február 4. között kerültek kórházba a Vuhantól 760 kilométerre fekvő Hangcsou városában.”
    Vagyis a tudományos cikk szerint a 11 betegben 33 mutációt találtak. Miért nem 34-et? Ez aztán a vírus. Betegenként átlagosan 3 mutáció. Na ezt aztán nézhetik a virológusok. Egy emberben alapból 3 mutáció!
    Korábban meg arról tájékoztatott a pártatlan bagázs, hogy nehezebben mutálódik a COV mint az influenza vírus, mert egy szekvenciából áll (influenza nyolcból), most meg tálalja, hogy már 33 van belőle. Pár napja lehetett olvasni, hogy nincs is Mo.-on két törzs. Most meg van. Ez az össze vissza tájékoztatás, nem semmi.
    Komolyan, meddig süllyed a szajha média. Már nem is adnak a látszatra, úgy keltik a pánikot? Mit gondol az emberekről? Vagy az a pár gondolkodó már nem is számít.
    Inneni is látszik, hogy az egész dolog bűzlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük