(3158) Karácsonynak nincs igaza

Tibor bá’ online

 

Budapest főpolgármestere nekem nagyon szimpatikus, de most a vele szemben álló Orbán megbízottjainak van (majdnem) igaza.

Mint közismert a XV. kerületi Pesti úton van egy idősek otthona, ahol valaki megfertőzött 182 bentlakót, akik közül többen már meg is haltak. Ezt a tényt Orbán Viktor politikusi ügyességgel Karácsony Gergelyre akarja áthárítani. Karácsony azonban lefedezte magát papírokkal, amiket nyilvánosságra is hozott.

Ezek szerint: A főpolgármester levélben kérte, ne küldjenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus teszt nélkül.

Erre a következő választ kapták: „Több kórház jelezte, hogy csak negatív SARS-CoV-2 teszttel bíró beteget vesz át egy másik intézménytől/kórháztól. Tájékoztatom, hogy ez az eljárás szakmailag megalapozatlan. A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás á lbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban.”

Sajnos, ez a választ szakmailag hibátlan. Ha azt a személyt, aki megfertőzte az otthont, tesztelték volna, az eredmény bizonyosan negatív lett volna. Hazaengedték volna, és néhány napon belül elkezdte volna fertőzni a többieket.

Álláspontom szerint, Karácsonynak nem leveleket kellett volna küldözgetni, hanem elrendelni, hogy a kórházat megjárt otthon lakót helyezzék két hétre karanténba, mondjuk az otthonban egy elzárt különszobába.

Viszont, Sára Botond kormánymegbízott megbízásából Vass Csaba  helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos a fent idézett tájékoztatásában megemlíthette volna, hogy teszt kérés helyett helyezzék a kórházat megjárt otthonlakót két hét vesztegzárba. Nem tette hozzá. Nem ért a szakmájához? Frászkarikát! Ért, de 182 ember élete árán politikai gólt akar lőni a másik kapujába. A hatalomért való harcban mi emberek nem számítunk.

És a fővárosi oldalon? Nos, tudjátok, amit a butaság megmagyaráz, ott nincs szükség a gonoszság keresésére. Végül is Karácsony nem virológus.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

95 gondolat erről: „(3158) Karácsonynak nincs igaza

  1. Mivel én is érintve vagyok édesapám okán, ha nem is ebben az otthonban, de egy másikban és ismerem a helyzetet (sok évig sűrűn jártam be amíg most látogatási tilalom nem lett), azt garantáltan tudom mondani, hogy az elkülönítés teljesen lehetetlen, mert zsúfolásig teltek ezek az otthonok. Tehát minden szoba ki van használva, kevés olyan szoba van ahol egyedül vannak (borsos belépési pénzért).

    Az ott lakókat folyamatosan szállítják ki-be a kórház és az otthon között, különböző okokból (vizsgálatok, elesések, műtétek, stb… ott helyben semmit nem csinálnak, ha valami van rögtön mentőt hívnak), tehát pár hónap alatt szinte mindenkit az intézményben el kellene menet közben különíteni 2 hetekre, ezt pláne nem lehet megoldani.

    Az egyedüli lehetőség, hogy mivel az új felvétel az otthonokba jelenleg szünetel, ezért a természetes fogyatkozás okán egyre több szoba szabadul majd fel és akkor már lesz erre jobban lehetőség.

    Tulajdonképpen egy átmeneti helyet kellene kijelölni egy különálló intézményben ahol mindenki 2 hetet karanténban lenne, mielőtt visszaszállítják az otthonba. Azért hozzáteszem, az ilyen mozgatások nagyon megviselik az otthonban lakók többségét, mivel Magyarországon az idősek már többnyire csak a végstádiumban mennek otthonba. Nyugaton a még teljesen jó állapotban lévők közül is sokan választják ezt a lehetőséget, sokan akár ide jönnek magyarországi magánintézményekbe élni. Pedig nem mindegyik állami „rossz” hely, a pesti úti mondjuk éppen…. inkább nem mondok semmit, de jártam ott, mégis nálunk egy idős embert a hideg is kirázza ha egy idősotthon szóba kerül, úgyhogy ők már oda nem mennek, legfeljebb viszik őket magatehetetlenül…

  2. Tudni kellene, hogy járvány esetén kinek mi a feladata. Tehát mely állami szerv, vagy személy hozhat döntést. Jelenleg egymásra mutogatás folyik.

    Szerintem, ha éppeszűen gondolkodunk :

    Zárt közösségben egyetlen fertőzött esetén a teljes intézményt karantén alá kell vonni ápolostul, mindenestől.

    Ez saját egyszemélyes szobát jelent. Ahova csak az ápoló léphet be teljes védőfelszerelésben.

    Két héten belül, akin kijön a fertőzés, azonnal el kell különíteni, akivel kapcsolatba lépett úgyszintén.

    Nem hiszem, hogy csak a tünetek megjelenésekor lesz valakinek a tesztje pozitív. Ha igen, a tesztnek nagyjából semmi értelme. Azt, hogy a fertőzés gyanús személyben hányadik naptól kezdve szaporodik fel kimutathatóan a vírus, azt az orvosoknak tudni illene.

    Az idős személyt nem szállítgatjuk sehova, vagy ha egyéb orvosi beavatkozásra van szüksége, az adott orvosi ellátó intézményben tesszük karanténba. Nem pedig visszavisszük. A kötelező karantén lejárata után kellene visszaszálitani az otthonba, és közvetlen előtte tesztelni.

  3. Nem értem. Ezek szerint a kórház a veszélyes hely, mert ott fertőződnek meg az emberek? Vagy a mentőautóban?
    Miért a két pesti önkormányzatúban? Ott a sok magán és vidéki idősotthon is. Persze, ott biztos nem tesztelik. De nem a főváros kapott egy jókora összeget nemrég, amit tesztelésre akarnak fordítani?
    Jártam elég sok idősotthonban, a szerencsésekben egyedül laknak egy pici szobában, de a hálóterem a gyakoribb. Kimozdulni nem nagyon tudnak, közösségi hely alig van, az is leginkább az étkező. Könnyen bekerülhet oda a fertőzés, megállítani meg nehéz. Pesten és környékén személyzetet találni sem egyszerű. Az egyik felekezeti otthonban is mostanában alakítottak ki szobákat, hogy a vidékről hozott ápolónőket el tudják helyezni.
    Képzelem milyen állapotok lehetnek a most berobbant otthonokban, ahol az orvos is dísznek van, a bentlakók meg rühesek.

  4. A főváros az idősotthon fenntartója , nem a járvány elhárítója, erre külön operatív törzs korlátlan kormányzati támogatással létezik, élén a vajda, aki pénz, paripa, fegyver egyszemélyes birtokosa korlátlan meghatalmazással korlátlan ideig. Az egész életet ő és nem a főváros állította le, nehogy már a felelősség átkenésére is felhatalmazása legyen.

  5. 3. Igen a kórház veszélyes hely, és a mentőautó is az. De a legveszélyesebb a sima betegszállító. Mind nonprofit, és mind külsős.

  6. Megy megint a jobb- bal és az én-megmondom-a-frankót.

    Mikor fogjátok fel kedves „értelmes emberek” a vitafórumon, hogy azért tud így terjedni a vírus- mert túlszaporodott a zember.
    Akkora a népsűrűség, hogy már az összes orosz régióban is jelen van- ami nem kis teljesítmény, pl az Ob szájáig eljutni…

    Hát még a budapesti, zsúfolt idősotthonokban.

  7. Hát igen, ahol ugyanazzal a szivaccsal lemosdatnak 20 fekvőbeteg idős embert, ott teljesen reális a steril elkülönítés.

  8. Húsevö +1

    Számomra félelmetes ez a sárdobálás, ami ma a nyugatot jellemzi. Egyáltalán nem értem miért nem lett még Kína atommal megszórva. Gyerekek ha mindenáron felelőst akartok, akkor menjetek Vuhanba és szórjatok atomot rájuk.
    Egész elképesztő, mikor egy világjárvány idején felelősöket kell keresni, hogy miért kaphatta el XY ember.
    Lehetséges hogy azért mert világjárvány van? Ere gondolt valaki esetleg?
    De lehetne csoportos pereket indítani COVID 19 ellen. Lehetne súlyosbítani a vádat azzal, hogy kit milyen élethelyzetben talált meg, mennyi kár okozott. Szerintem kártalanítani kéne a tözsdét is, mert szegényeknek micsoda kár okozott már a COVID 19. Felháborító hogy ide mer jönni egy kis szaros vírus, még látni se lehet és belekavar itt mindenki levesébe…..
    Ennél már csak az szebb ahogy szedik széjjel egymást az emberek. Már nem kell ide Györffi Pali, meg rendőrség, van itt sok önjelölt agyhalott, ők úgy gondolják jogosultak rendet tartani, és mindenkit a sárga földig szídnak aki kimozul otthonról. Aki el mer menni sportolni futni túrázni az egy gyilkos!!!! Bammeg, itt tartunk gyerekek….

    Lényeg az, hogy mindenki maradjon otthon és ne gondolkodjon túl sokat! Ennyi birkának biztos lesz nyájimmunitása……

  9. Ir01. Az idősotthon és az elfekvő két külön intézmény kellene hogy legyen. Az egyikben épkézláb nyugdíjasok vannak, a másikban meg ápolásra szorulók. Az ápolásra szorulók ellátását ellenőrizni kell. Ha nem megfelelő, az intézmény vezetője menjen szépen börtönbe.

  10. Külön vannak az ápolási részek. Rászorultság szerint. Ha nagyon beteg lesz a gondozott, akkor kórházba viszik. De egy kisebb betegség, vagy infúzió miatt marad a szobájában.
    Azokat meg eleve elkülönítik (ilyen nagyon sok van, talán nagyobb üzlet, vagy talán a családja is jobban szabadulna tőle?), akik már nem tudják magukat kontrollálni. Dolgoztam olyan részen is, nagyon nyomasztó hely, igyekeztem gyorsan végezni, menekültem. Mindenütt zárak, borzasztó hangok. Úgy néz ki, mintha ember lenne, de …
    Sok helyen az élelmesebb orvosok alakítottak ki ilyen intézményeket, lepusztult laktanyából, üdülőből. De a legrosszabbak az önkormányzatiak.

  11. 4. Elek
    Tudom, mindenért a Zorbán a hibás.
    A főváros persze csak a pénzt adja, különben semmi köze nincs hozzá. Ha jön a járvány, várni kell az intézménynek, hogy megmondják nekik, mit kell csinálniuk. Mert ott bizonyára hülyék vannak, aki még nem tudják, mi az a járvány, olyankor mi a dolguk. Elég lett volna, csak a szabályokat betartani.

  12. Egyre félelmetesebb hibákat halmoz a kormány.
    Mit képzelnek ezek most ezzel a feldobott labdával?
    Precedenst szeretnének teremteni Karácsony elleni lejárató kampánnyal?
    Holnap vagy holnap után a 100 % fideszes irányitású idős otthonokban is lesz beteg.
    Ez nem kérdés, hanem hamarosan tény lesz.
    Erősítik a gyűlölet kampányt, a széthúzást, a szokásos szar dobálást.

    Jön majd a kettős mérce is pár nap mulva?
    Ez az egész vissza fog lavinaként omlani rájuk.
    Bocsánat!!! Ha ezek a vezetőink, és ők ezt nem látják rettenetes bajok lesznek hamarosan.
    Az idős otthonok után én a munkás szállókat helyezném karantén fokozatra. Munka után teljes bezárás, elkülönítés.
    A belvárosban élek, az építkezések folynak, egyre rosszabb színvonalú munkásokat látok a városban tömegével.
    Tíz munkás közül kb 7-8 videki Roma ember.
    Munka után este 22-24 óráig a parkokban isznak a helyi csövesekkel- csavargókkal együtt.
    A munkás szállokon mi lesz a közös helységekkel a 4-6 ágyas szobákkal a sporolás miatt?
    Mivel úgy 5-10 napos turnusokban dolgoznak hétvégén elindulnak haza Szabolcsba-Borsodba. Mi lesz ott?
    Az összes cigány telep kis falú arra felé be fog fertözödni.
    Ezt nem látja Orbán Viktor és a szakértői köre?
    Budapest-Borsod és Szabolcs lesz a legnagyobb vesztese a vírusnak szerintem.

  13. Kedves Curix, már pedig ne menjen most futni, inkább maradjon otthon.
    Pont tegnap mondta nekem egy egészszégügyis, hogy ha sportol valaki, akkor jóval nagyobb távolságot kell tartson másoktól a fokozottabb anyagcsere/erősebb lélegzetvétel/kilégzés miatt. Ez pedig egy városban nehezen kivitelezhető.
    Én is látok fiatalokat csapatostul sétálni, biciklizni holott szabály van rá, hogy csak a szűk családdal érintkezzen mindenki lehetőség szerint.
    Ha ezt nem képesek sokan betartani úgy nehéz lassítani a járványt, hamarosan túlterhelődhet az egészségügy mint pl. az USA-ban és sok helyen nyugaton.

    Más: van törvényi kötelezettsége arra a fővárosnak arra, hogy beszámoljon róla, mire költötték a vírus elleni védekezésre adományként kapott 1M Eur-t? (Igen, a George S. félét).

  14. 14: A kültéri sportok kb. 0 kockázattal űzhetők, egyszerűen ostobaság amit ebben (is) művelnek most a ló túloldalára átesve.

    Az meg nem zavar senkit, hogy pl. tegnap reggel az időbeli korlátozások miatt hatalmas tömegnyomor alakult ki a bevásárlóközpontokban? Totális ostobaság a boltok nyitvatartásának korlátozása, épp az ellenkezőjére lenne szükség, széthúzni minél hosszabbra a nyitvatartási időket, hogy egyszerre minél kevesebb ember legyen jelen. Magyarul ha intézkedést kellene hozni épp az ellenkezőjét kéne, kötelezően kitolni minden bolt nyitvatartási idejét.

  15. Imigyen szóla Tibor bá’:
    Szarból nem lehet építeni várat! A járványt se lehet legyőzni az ipari tevékenység fenntartása mellett. Ott ahol most csökkenni látszik a fertőzés, húsvét után enyhíteni akarják a megszorításokat. Borítékolható, hogy a fertőzés újra beindul. A végeredmény, hogy a fertőzést minden egyes embernek meg kell kapni a Földön. Aki életben marad, akik nem. Az egyéni szerencsén múlik. Lenne megoldás: teljes izoláció, szarni a termelésre, elhúzni a járvány, amíg nincs ellenszere. De az emberi kapzsiság ezt nem engedi meg.

  16. „Kedves Curix, már pedig ne menjen most futni, inkább maradjon otthon.”

    Sonny,

    erre én csak annyit mondok neked, hogy az maradjon otthon, aki nem akarja a vírust elkapni. Nézd meg Tibor bát. Lehet követni a példáját, ö nem fogja elkapni ezt a vírust.

    De a többi agyhalott nekem ne mondja meg, hogy én hova mehetek meg hova nem, meg
    sportolhatok vagy sem. Majd azt én eldöntöm.

    „De az emberi kapzsiság ezt nem engedi meg.”

    Ez nem kapzsiság Tibor bá.
    Ezt hívják józan logikának. Mikor valaki képes mérlegelni a win-lost oldalt. Neked ez nem megy ebben a helyzetben.
    Te bedöntenéd az egész gazdaságot amibe százszor annyian fognak belehalni, mint a vírusba.
    Egyébként magaddal sem tudsz zöldágra vergödni, mert egyszer azt mondod állítsuk meg a vírust egyszer meg azt ugyis mindenki el fogja kapni és kihal az emberiség…..
    Most akkor…….?

  17. A vidéki romák, ha megszűnik valamiért a kijárási lehetőségük, el fognak kezdeni kiszökdösni, és lerabolják a fél várost. Az operatív törzsből valakiknek ki kellene menni a munkásszállásokra, (többek közt) és be kellene mutatnia hogyan kell megelőzni a fertőzést.

    Amúgy elméletben mindegyik cégnek van kijelölt üzemorvosa. A munkavédelmi oktatás mellett ezt is meg lehetne oldani. A cégeknek meg kutya kötelességük az adott helyzet miatt biztosítani a megfelelő védőfelszerelést, beleértve a fertőtlenitést is.

    Persze ez csak a bejelentett dolgozókra igaz, aki feketén dolgozik (igen sokan több fős brigádok) azokkal nem sok mindent lehet kezdeni.

  18. Dr. Zacherrel értek egyet…:

    Zacher Gábor szerint nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat. A toxikológus, aki jelenleg menőorvosként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta, a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.
    „Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet, buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le” – fogalmazott Zacher Gábor.
    http://www.atv.hu/belfold/20200411-zacher-nagyon-komoly-hiba-az-idosotthonok-kiuritese

  19. 16 Tibor bá’

    „Lenne megoldás: teljes izoláció, szarni a termelésre…”
    Ne haragudj, de Te is rosszul látod.
    A hibád az, hogy az embert, az emberiséget értelmesnek véled, így értelmes megoldást vársz tőlük.
    Az emberi faj épp olyan massza, mint bármely más faj. Ösztönösen cselekszik.
    Nincs igazán jó megoldás.
    Az izolációt néhány nagyon erős akarattal rendelkező lény tudja csak betartani, de a többiek lázadnak a „börtön” ellen, és viszik magukkal a kevés józanul gondolkodót.
    NEM annyira gazdasági szereplők akarják az izolációt csökkenteni, a nyáj kényszeríti Őket.

    Nem szeretem ezt a portált, de a gazdája akaratlanul is tesz bele használható híreket.
    https://kuruc.info/r/64/210836/
    „Beindulhat húsvét után a „társadalom eldurvulása” – elszigeteltségi fásultságtól tart a német belügy”

    Ha az emberiséget nézed, akkor a legjobb esetben is csak egy nagy állatkertet látsz, de inkább a vad természetet.

  20. „De a többi agyhalott nekem ne mondja meg, hogy én hova mehetek meg hova nem, meg
    sportolhatok vagy sem. Majd azt én eldöntöm.”

    Curix, az agyhalott ez esetben sajnos te vagy 🙁
    Rendelet van rá, fogd már fel! Nem csak jogaid vannak, hanem kötelezettségeid is.
    Érted? Ez nem anarchia, itt vannak szabályok, te szegény 🙁

    Ha miattad hal meg valaki mert pl. tünetmentes hordozóként megfertőzted, vállalod az azonos szintű büntetést (halál)?
    Ugye nem?

  21. Sonny

    hány éves vagy, milyen az egészségi állapotod?
    Nincs több kérdésem.

  22. 20:

    Rendelet mikor és hol állított meg Világjárványt, a történelem során?

    100 mp- cel Éjfél Előtt nem fogok otthon rohadni, egy kis nátha miatt. Ráadásul teljesen elmebeteg módon kezelik ezt is: nálunk a szabadtéren lévő piacot bezáratták, erre mindenki ott tömegel a zárttéri kis mutiknál. Az egész nap, tűző napon (UV) lévő kondiparkokat leszalagozták; mert tuti ott szedi össze mindenki…. És lehetne sorolni.

    Idióta politikus, idióta rendeleteivel nemhogy Világjárványt, még egy cigányhordát se lehet megállítani.

  23. 13: mikor a válság és a munkanélküliség tutibiztos akkor szerintetek melyik kormánynak nem fordul meg a fejében hogy nem is olyan nagy baj ha a vírus szétszalad és kiiktatja az eleve ráköltős embereket, szegényeket, nyugdíjjasokat stb?
    Trump mindigis legyintett a klímaváltozásra.. jajjdehülye de guy mcpherson teória szerint mégsem? A járványra is az elején legyintett… vagy pontosan tudták hogy akármit csinálunk elkerülhetetlen?
    Ha valakit hibáztathatunk az főképp Kína, nade ha hozzátette volna azt a pár nullát a lefelejtett számaihoz akkor szerintetek változott volna valami?
    Az ilyen otthonokba sem hely sem semmi nincs az elkülönítésre, sőt az orvosok, ápolók sokszor másodállásként járnak be oda a kórházból. Karácsony meg nem olvas Tiborbát meg Hal Turnert így nem tudja hogy a WHO meg a kormány javaslataival ellentétben nem elég az orvosi maszk meg a kézmosás… szkafander meg FFP3 maszk a háziorvosnak sem jut nemhogy az öregotthon ápolóinak és Karácsony ha lett volna miből sem tudott volna szülni nekik.
    Karácsony nem virológus, az államnak kellett volna elrendelni az elkülönítést, de ha már az állam az emberek élete árán is politizálni akart akkor van annak az intézménynek vezetője, orvosa stb aki talán jobban ért ehhez és neki kellett volna elrendelni. De negatív nyomású szoba, szkafanderes ápolók nélkül az elkülönítés sem ért volna semmit! Műbalhé az egész .
    De ha a kórház ha eleve nem lenne fertőhely akkor nem vitték volna be onnan. A kórházakat meg a Viktátorunk feladata lett volna ellátni védőeszközökkel de nem tette időben.
    De nem is értem a postot, Tiborbá szerint ez egy elkerülhetetlen szupervírus, tehát bentlakásos dolgozókkal és rájukhegesztett ajtóval lehetett volna őket megmenteni a vírustól, ellátmányt bedobjuk a kerítésen, ők kidobják a szemetet és így az idők végezetéig…
    19: szerintem sem jó ötlet bolygatni őket, ott már mindenki pozitív, igen a többi álnegatív, kár is a fertőtlenítésért. Csuklós busszal vitték el az öregeket akik a képeken elég működőképesnek bizonyultak. De minek? Nem elég lett volna ott ápolni őket, ha meg kell a lélegeztető meg egyéb nem ráértek volna akkor elvinni apránként?
    Ja de a politika, az állam megmenti őket, jól mutat az újságokban a teli csuklósbusz rendőri felvezetéssel hogy visszük és megmentsük őket! Aztán kb rosszabb körülmények közé kerülnek mint ahol voltak.
    Ottvan most a Rózsa utcai idősek otthon 94 lakójából 60-an koronavírussal fertőződtek meg.
    https://index.hu/belfold/2020/04/11/rozsa_utcai_idosotthon/
    A maradék meg álnegatív….
    Ittvan egy jó cikk, Amerikában megugrott az infarktusok száma, ugye-ugye a kínai összeesős videók beugranak nemdebár?
    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-emberek-fuldokolnak-levegoert-kapkodnak-a-szobakban-egy-magyar-hazaspar-helyzetjelentese-new-yorkbol/
    Nos a kérdésem: aki tüdőgyulladásos és fullad azokat rögtön tudják hogy valszeg koronás. Nade aki csak simán infarktust kap a vírustól azokat hova szokták számolni, bele se kerül a statisztikába?

    20: ott meg a másik igazság. Én is azt látom hogyha nincs testközelből hullahegy akkor a társadalom egy része szarik rá, a nyugdíjjasok ugyanúgy folytatják a mindennapi piacozást mint előtte stb stb.

  24. @Sonny 21: +++1 Köszönöm, jobban én sem tudtam volna megfogalmazni
    Csak kinyílt a mimózalelkű csípája… Ekkora egy gyökér hozzáállást, amit ez itt bemutat. Még volt pofája azért pár éve még kikérni magának, amikor a mássága volt a téma. Hát most bemutatkozott:
    “De a többi agyhalott nekem ne mondja meg, hogy én hova mehetek meg hova nem, meg sportolhatok vagy sem. Majd azt én eldöntöm.”
    Bicskanyitogató hozzáállás, az hétszentség.

  25. Van a törvény, van a jogszabály és van a rendeleti kormányzás. Ez utóbbi felülírja az előző kettőt. Az itteni rendőrök még senkit nem vertek el azért mert rendeletet szegett. De ezek szerint ez kellene,mert a szimpla bírság semmit sem használ, az elzárás szintén. Ha hülye a gyerek dacból fel kell pofozni. Később, mikor megérti, hogy az ő érdeke, bocsánatot is kér.

  26. 20 – n/a:
    Kedves n/a! Te arról vagy híres, hogy jól megmondod a magdét a logikai hibákért. Hát akkor most én jövők:


    “Lenne megoldás: teljes izoláció, szarni a termelésre…”
    Ne haragudj, de Te is rosszul látod.

    Tessék mondani mit látok rosszul (én is)? A teljes izoláció nem megoldás? Dehogy nem. Nem azt írtam, hogy ezt javaslom , mert pont úgy tudom mit te, hogy nem megvalósítgható, de elméletileg az lenne a megoldás. Tessék figyelni a szavaimat! 😀

  27. 26 – vasgyuszi:
    Curix transzformálódása valóban megérne egy misét, de nem lenne etikus egy alapos személyeskedés. Minden esetre tanulságos.

  28. 28 Tibor bá’

    „Tessék figyelni a szavaimat! ?”
    Rendben, oda egy pont.
    Majd jobban figyelek, több kávét iszok.

  29. „A fertőzött települések közé tartozik Gangelt, ahol a februári karnevál után berobbant a járvány”

    Curix lehet helyben tájékozódik a Németországi adatokból:
    https://privatbankar.hu/cikkek/makro/uj-kutatas-immunis-lett-egy-falu-egy-resze-a-koronavirussal-szemben.html?fbclid=IwAR3gXwayf2doKz-hGM_fZnnMufQmbOGSVYSM7U0dcs8HOceq-VdDAaI5V1E

    Lehet több vírustörzs is kóvályog egyszerre, lehet egy mutálódott legyengült változat jutott oda? New York-bameg egy másik? Vagy a tüdő és a szervezet állapota is belejátszik a városi vs vidéki lakosság között??
    Ahogy gyűlnek az adatok úgy nő az esély hogy megtudjuk

  30. „Bicskanyitogató hozzáállás, az hétszentség.”

    Pont annyira bicskanyitogató Vasgyuszi, mint amennyire egy Mónikasón szocializálódott nekem meg akarja mondani, hogy mit tehetek és mit nem.
    Azért álljon ám meg a nászmenet.

    Tibor bá

    nem transzformálódtam én sehová. Minden másban pont ugyan az a véleményem mint eddig. Sajnálom, hogy ebben a témában nem értek egyet veled.

    Amúgy már vártam mikor kerül elö a buzi kártya. Mikor már érv nincs akkor az szokott jönni.

    Vaszil,

    ahogy haladunk előre az időben ki fog derülni hogy kb. ugyan az a halálozási rátája, mint az influenzának. 0.1-0,3 százalék.
    Mikor majd ezt hozza a mainstream is kiváncsi vagyok ki fog tölem bocsánatot kérni…..
    De nincs rá szükségem. Egy ilyen pszichopata gyilkosnak mint én ez belefér simán. 🙂

  31. 34 – Curix:
    A kereset csökkenéstől, megszorításoktól, a gazdaság összeomlásától még senki se halt meg, pláne nem tízezrek, ahogy te hirdeted. Száz milliók vannak tiltva az érintkezéstől, de csak tőled hallottam, hogy ezek agyhalottak. Igazad van, áttévedtél az ellenoldalra és azt hiszed az a sok millió ember, aki szembe jön veled, az mind eltévedt, egyedül te mész a helyes irányba. Ne csodálkozz, ha nem értek veled egyet. De tudod, ha 40 éves lennék és makk egészséges, akkor se értenék veled egyet. Talán, aki elővette a buzi kártyát éppen erre gondolt.

  32. „ahogy haladunk előre az időben ki fog derülni hogy kb. ugyan az a halálozási rátája, mint az influenzának. 0.1-0,3 százalék.

    Butaság, lásd Diamond Princes.

  33. 36 – Koczka Zoltán:
    Erre azt fogja válaszolni, hogy ott csupa öreg, beteg ember utazott. És igaza lesz.

  34. „Butaság, lásd Diamond Princes.”

    Kedves Zoltán,

    nem reprezentatív egy olyan hajót példának felhozni ahol az átlagéletkor 70 év felett van ki tudja milyen egészségi állapotban.
    Ha gondolod én is hozok neked majd egy számot, ami vizsgálja a 20 éves egészséges emberek elhalálozását. Olyan 0,001 százalák lesz. Reprezentatív a lakosságra kivetítve? Nem.

    Tibor bá

    ” de csak tőled hallottam, hogy ezek agyhalottak.”

    Te elszeparáltad magad és innentól fogva nem tudod mi zajlik „kinn”. Te mindent csak és kizárólag a tévén és az interneten tudsz ezentul tapasztalni. Vagyis nem érzékeled az embereket testközelböl, nem beszélgetsz velük nem tudod mit gondolnak.
    Én igen. Jelentem sokan vannak olyanok mint én, ilyen gyilkosok. Egyre többen.
    A válság halálos áldozatairol majd egy év mulva tudunk beszélni.

  35. üdv. mindenkinek.
    örülök, hogy rátaláltam eme oldalra. hónapok óta nyújt szellemi kielégülést számomra. köszönöm.
    ez idáig csak érleltem a gondolataimat, most jött el az idő, hogy el is mondjam.
    gyermekét egyedül nevelő roma anyuka vagyok. folyamatos munkarendben, 3 műszakban dolgozok. átlagfizetésem kb. 178. ezer ft. pótlékkal együtt. igyexek megadni a császárnak, ami a császáré. ez által 0.ft (az is áthúzva) marad, amit vésztartalékként dugdoshatnék a kispárnába.. nem járok fodrászhoz, nincsenek csicsa műkörmeim, nem tudjuk mi az a wellness, nyaralás.. oly szivesen maradnék ám itthon a gyerkőccel és macskagyerekkel, hogy semmiféle/fajta nyavalyát ne hozzak haza nekik, de nem tehetem.. vagy dolgozok, vagy lefexünk a földre és odahalunk éhen, vírus nélkül.. csak én lennék ebben a helyzetben? mert akkor nagyon csúnyán elrontottam valamit..
    fáj a rosszindulat, ami az emberekből árad. nap mint nap hallgatom, miként „nyomják fel” az idős állampolgárok a fiatalabb generációt. ha én itthon ülök, ők miért mászkálnak? -címszóval.. mennyire másképp tudnám kezelni a helyzetet, ha a fiatalok iránt érzett aggodalom szólna belőlük és nem a gonoszság, amit dédelgetnek, etetgetnek, itatgatnak, éreznek, miszerint: nem az a bajom, h én be vagyok zárva, hanem az, hogy ti szabadok vagytok..
    attól tartok emberiség elfeledte jézus legfontosabb tanítását: szeressed felebarátod, mint tenmagad..
    vajon ebben a virulens heyzetben hányan tanuljuk meg újratervezni az értékrendünket? vajon leszünk-e őszintébbek, alázatosabbak, figyelmesebbek, segítőkészebbek, barátságosabbak? vagy még inkább felszínre tör majd az önzés, rosszindulat, közöny, agresszió.. jajj, csak ne így legyen..
    bocsánatot kívánok, h kisregényt írtam (nőből vagyok ?), remélem nem bántottam meg senkit. nem állt szándékomban..
    erőt, egészséget, kitartást mindenkinek..

  36. 37. Tibor’ bá
    „Erre azt fogja válaszolni, hogy ott csupa öreg, beteg ember utazott. És igaza lesz.”

    Tévedés, az epidemológusok ezt használják bázisként.
    Másrészt, ha csak „szaloninfluneza” volna akkor csípőből sorolná mikor volt példa az idősotthonokban ilyen szintű halálozásra itthon-külföldön.
    vagy akár NewYorkban ahol újraszabályozták az újraélesztési protokollt.
    etc etc..
    Szóval bullhsit. Erről senkit nem akarok persze meggyőzni.

    38. Curix

    „az átlagéletkor 70 év felett van ki tudja milyen egészségi állapotban.”

    Persze erre nincs forrásod.

    Nekem meg van. Az átlagos életkor egyébként 58 év volt a hajón.

  37. 39 moqstoyas

    Nem tudlak hovatenni. Mit akartál mondani?

  38. „persze erre nincs forrásod.”

    Dehogy nincs, egyébként a Diamond Princess-el most nagyon mellé löttél, mert itt egy komplett tanulmány a megferözödöttekröl és az utasokrol.

    https://www.bild.de/ratgeber/gesundheit/gesundheit/diamond-princess-studie-zeigt-wie-ansteckend-corona-wirklich-ist-69485224.bild.html#fromWall

    Idézek a cikkböl:

    „Die Londoner Forscher nahmen diese gesammelten Daten und errechneten unter Berücksichtigung der vorhandenen Fallzahlen aus China, wie es aussähe, wenn auch hier alle Fälle gemeldet worden wären. Ergebnis: Die Todesrate liegt demnach, an Alter und die fehlenden Fälle angepasst, bei insgesamt etwa 0,5 Prozent.

    Das läge erheblich unter der von der Weltgesundheitsorganisation WHO veröffentlichten Sterblichkeitsrate von 3,4 Prozent. In Deutschland beträgt sie laut der Deutschen Gesellschaft für Infektiologie aktuell 0,2 Prozent.”

    „Londoni kutatók vették az öszegyüjtött adatokat, és figyelembe véve a meglévö kínai esetszámokat kiszámolták, hogy nézne ki, ha itt is minden esetet jelentettek volna. Az eredmény: az elhalálozás az életkorral és hiányzó adatokkal korrigálva kb. 0,5 százaléknál áll.

    Ez jelentösen a WHO számai alatt állnak. A Németországi infektológia intézet adatai alapján az elhalálozás Németországban 0,2 százalékon áll.”

    Amugy az átlagéletkorral nem sokat tévedtem a hajon ez 58 év volt. Kizárolag 70 év felettiek haltak meg, ök is kevesen.
    Szoval Zoltán nincsenek hullahagyek. Bármily fájdalmas is.
    Az ujraélesztési protokoll modositása nagyon jol hangzik, de mit takar kifejtenéd ezt bövebben? És mi köze a korona vírushoz?

    Amugy tudod mi a legdurvább a fenti tanulmányból. Nézd meg 24 darab tényleg idös emberen (80 felett) tünet nélkül ment át a koronavírus a 44 pozitív közül!!!! Gyerekek. Akkor miröl beszélünk mi itt most?

  39. 42. Curix.

    azaz nem volt forrásod a 70 éves átlagéletkorra, csak behasaltad.

    Az 58 ról és a számításokról van: a vezető londoni egészségügyi egyetemhez tartozó CMMID (Fertőző betegségek matematikai modellezésének központja) honlapján.

    https://cmmid.github.io/topics/covid19/severity/diamond_cruise_cfr_estimates.html

    „The average age onboard the ship was 58, so our estimates of cCFR cannot directly be applied to a younger population; we therefore scaled our estimates to obtain values for a population equivalent to those in the early China outbreak. There were some limitations to our analysis. Cruise ship passengers may have a different health status to the general population of their home countries, due to health requirements to embark on a multi-week holiday, or differences related to socio-economic status or comborbities.”

    A NewYorki mentősök a megnövekedett gyakoriságú szívleállások esetében max 30percig kisérleteznek az újraálesztéssel…

    Mindezonáltal a szezonális infleunza és a COVID-19 közé egyenlőségjelet -a halálozási arány tekintetében- néhány dedikált idiótán kívül, szakember még nem tett..

    és csak fűszerként:

    Adjusting for delay from confirmation-to-death, we estimated case and infection fatality ratios (CFR, IFR) for COVID-19 on the Diamond Princess ship as 2.3% (0.75%–5.3%) and 1.2% (0.38–2.7%).
    Comparing deaths onboard with expected deaths based on naive CFR estimates using China data, we estimate IFR and CFR in China to be 0.5% (95% CI: 0.2–1.2%) and 1.1% (95% CI: 0.3–2.4%) respectively.

  40. A DP hajón csupa öreg de nem csupa beteg ember utazott. Átlagon felüli fittségű utas mégis magasabb volt az influenzánál a halálozás, pedig kinyalták a seggüket is és maximális ellátást kaptak.
    Az otthonok meg telivannak lerobbant emberekkel, rákos, máj vagy veseelégtelenséggel, szívelégtelenséggel stb eleve küzdő vagy ilyesmi de fel nem ismert, vagy magyarosan kezelt betegségekkel, lehet elég egy lyukas gócos fog hogy lefoglalja az immunrendszert. Nyílván aki milliós hajóútra ment kisebb eséllyel volt kezeletlen betegsége..
    Na ha azon a hajón nem gazdagnyuggerek lettek volna hanem ilyen öregotthonlakóféle átlagnyugdíjjasok , és fixáljuk meg a sok országban már valósággá vált eseménnyel hogy nem jut intenzív ágy szerintem hullahegy lett volna az eredmény.
    De ha akármilyen gyilkos vagyok és leszarom és szabadonengedem a kórt ugyanúgy a földbeáll a gazdaság mert hullahegyek láttán tiltás meg karantén nélkül sem fogsz hajóra vagy repülőre szállni, nyaralni menni stb… Akármennyire is veszélyes vagy nem veszélyes a vírus, hullahegyek vannak egyre több városban az tény, láthatjátok a videókban is. Nem biztos hogy a halálozási rátája az extrém, lehet csak a terjedési sebessége de elég feltűnő hullahegyet tud generálni.
    De pl a hadihajók pont jóklesznek petricsészének. Nincs kiszállás, csak a haldoklóknak, a teszteket meg lehet tesztelgetni… kinél mikor és milyen gyorsan lesz pozitív meg a halálozási, tünetmentességi arány is jól látszik majd.
    A DP hajón is erőn felüliek utaztak és nem volt óriási ( de azért jócskán túlment az influenzán) a halálozási arány, akkor egy hadihajón meg pláne nemnagyon kéne sok halottnak lennie, de lélegeztetős biztos lesz.
    Épp ezért ki a fenét érdekel a halálozása, ha nulla is a halálozása de a legénység lázasan fekszik nem kap levegőt mikor kellenének a munkába.. ? Csak kell arra az esetre is korlátozás… gondolom nem a tünetmentes legénység csupán félelemből könyörgött a partraszállásért…
    Hány %-nak kell ágynakesnie hogy kiessen egy hadihajó a feladatából? Vagy hány hulla kell az utcára hogy ne merjenek kimenni?
    Mert idáig még mindig csak egyvalamit tudunk biztosra… azt hogy nagyon gyors! Az összes többi adat egyenlőre kevés hogy tudjuk a válságban vagy ebben fognak-e többen meghalni.
    Gazdaság összeomlásától senki nem hal meg? Olyan gyorsan nem is mint a vírustól, de ha levetítjük hosszabbtávra itthon is évente néha összejön a párezer csak öngyilkosból, illetve hány aki megfagy, akit legyilkolnak, illetve Amerikában is hány akinek nem lesz pénze kezeltetni magát, vagy Afrikában is hány ha elapadnak a segélyszállítmányok?
    Gigantikus válság esetén meg itthon is számtalan megfagyott, agyonvert stb lesz.
    Mindenkinek csak részigaza van. 🙂

  41. 42. Curix

    „A Németországi infektológia intézet adatai alapján az elhalálozás Németországban 0,2 százalékon áll.”

    Németország, ma: ismert 127 459 esetből 2996 elhunyt.
    ez 2,3% (az influenzáét kb 0,1% ra teszik)
    Forrás https://www.worldometers.info/coronavirus
    Amíg nem mutatsz ilyen értékű statisztikát a szezonális influenzáról, addig kérlek ne is válaszolj. Nekem ne…

  42. „Németország, ma: ismert 127 459 esetből 2996 elhunyt.”

    Zoltán
    Látod ezért nem kedvelem a magadfajta pánikkeltöket. Annyit látsz a számokböl, amennyit látni akarsz, nem azt ami ott van.

    Az emberek felének abszolut semmilyen szimptómája nincs, ezek az emberek tesztelve sincsenek, orvosig se jutnak nem szerepelnek a rendszerben és a számitásokban.

    „Aktuell geht das RKI davon aus, dass die tatsächliche Zahl der Erkrankten dennoch um das vier bis elf-fache unterschätzt wird. Die tatsächliche Gefährlichkeit des Virus, die „Letalität“, wie die Fachleute sagen, wäre also entsprechend geringer.”

    A németek kb. 4-11 szeres szorzót használnak minden esetben, tehát a te százalékod máris lement 1 százalék alá.
    Ezen felül abszolut nem veszed figyelembe azt, hogy az elhunytak zömében nem egészséges emberek voltak hanem 2-3 olyan betegségcsoporttal rendelkeztek, amivel korona nélkül sem éltek volna további 50 évet! A megadott 2,3 százalékos elhalálozás rájuk vonatkozik!!!!!!

    Egyébként meg hivatalos számítás volt a 0,2 százalék, vitatkozhatsz velem csak semmi értelme, az abban az idöpontban egy érvényes adat volt. Visszanézheted.

  43. Kicsit hosszú…
    de a doki (ha szóhoz jut) sok érdekes adatot mond, hogy mi áll sokszor a statisztikák mögött(Dr. Pócs Alfréd egri orvos)

    https://youtu.be/HiomAXuKFCA

    Amúgy jóccakát és holnap jó locsolkodást! Ha mást nem, akkor a virágokat… 🙂

  44. 41. n/a

    sajnálom, hogy annyira érthetetlenül fogalmaztam.. és azt sem jelöltem, mire szerettem volna reagálni.
    „lenne megoldás: teljes izoláció, szarni a termelésre, elhúzni a járvány, amíg nincs ellenszere. De az emberi kapzsiság ezt nem engedi meg.”
    ezt persze nem te írtad, de sokszor a wellnessre és kapzsiságra utalnak, ha valaki a munka mellett dönt és a termelés leállásának következményeitől is fél. én ezt nem nevezném kapzsiságnak..
    a másik gondolatom a fiatalok otthon tartása lett volna. talán hamarabb megtennék, ha az idősebb generáció az irántuk való aggodalmát is kifejezné, nemcsak az önző érdek beszélne belőlük.. rosszul esik nekik, hogy futni, kerékpározni járnak egyesek, miközben ők otthon maradnak..
    meglehet rosszul látom a dolgokat, de kicsit más hozzáállással lehetne könnyíteni a helyzeten.. vagy nem..

    csak ennyit szerettem volna mondani.

  45. 26. vasgyuszi
    -1
    vasgyuszi te egy irtó nagy gyökér bunkó vagy, inkább meg se szólaltál volna. A te hozzászólásod a „bicskanyitogató” hülyegyerek. 😛

  46. 46. Curix
    Önleleplező amikor valaki az érvelést személyeskedéssel helyettesíti.
    Spongyát rá…

    Sajnálattal közlöm (bár a tényekkel lathatóan nem hagyod magad összezavarni) hogy a betegségek mortalitását a nem a teljes lakosságra vetítik, hanem a betegségben szenvedő népességre, pl az ebolba 50-90% kezdeti mortalitása nem jelentette azt, hogy Kongó elvesztette népességének 50-90%át. De azt igen, hogy aki megkapta, a kezelés nélkül ezzel számolhatott.

    A koronavírus mortalitását is a koronavírust elkapóak számához viszonyítják, csakúgy mint a szezonális influenzáét, vagy az egyes ráktípusokét. Kétlem, hogy pont a német központ kalkulálna másként.

    Eddig a „koronavírusszkeptikusok” nem kezdtek el azon aggódni, hogy a szezonális influenzában pedig nem halt meg a népesség 0,1% …
    Az amivel próbálsz terelni az pedig a populáció átfertőzöttségének mértéke.
    Amit egyetlen európai orszában sem mértek (de igen) és sehol nem számolnak 3% nál nagyobb aránnyal. De mondjuk legyen 5%. Ebből kalkulálható, hogy a fertőzés előrehaladtával mi várható a továbbiakban:
    Ezért vannak a korlátozások.

    Nekem nincs „százalékom” viszont korlátlan számban érhetőek el grafikus ábrázolások is, egyes országokra vetítve a halálozási rátákat.
    Ott találhatsz téged igazoló arányokat is, ha ügyes vagy, pl. Észak-Korea…

  47. „Amit egyetlen európai orszában sem mértek (de igen) és sehol nem számolnak 3% nál nagyobb aránnyal. ”

    Zoltán
    Nézd ezt beszéld meg a német RKI intézettel, mert most velük vitatkozol nem velem Én részemről itt kiszállok mert ezt meddőnek találom.

  48. 51. Curix

    Robert Koch Institute: https://www.rki.de/DE/Home/homepage_node.html

    Ha nem tudod innen beidézni tőlük azt, hogy a COVID-19 halálozási rátája 0,2% akkor pont annyira vehető komolyan bármely állításod mint egy utcai kötekedőknek.

    Minden alap nélkül hivatkozol az RKI-ra, vagy a nyelvtudásod bicsaklott meg, és nem érteted azt, amit írtak.

    A százalékszámításhoz pedig egy kockás lap is elég, grafikusan:
    https://www.motherjones.com/wp-content/uploads/2020/04/blog_case_fatality_seventeen_countries.gif

    De ez az adatsor talán segít rajtad a kötekedésben:
    https://www.cebm.net/wp-content/uploads/2020/03/CFR_analysis2020-04-09-1.png

  49. „Minden alap nélkül hivatkozol az RKI-ra, vagy a nyelvtudásod bicsaklott meg, és nem érteted azt, amit írtak.”

    Zoltán,

    Ja hogy ha te személyeskedsz az oké. Tessék ezt az RKI oldalárol hozom:

    „Die Letalität beschreibt die Anzahl der verstorbenen Fälle als Anteil der Zahl der (tatsächlich) erkrankten Fälle. Dazu liegen keine verlässlichen Daten vor, weil die tatsächliche Anzahl erkrankter Menschen unbekannt ist und möglicherweise deutlich höher liegt als die Zahl der gemeldeten Erkrankungsfälle (siehe „Tatsächliche Anzahl Erkrankter“). Wenn tatsächlich die Zahl der erkrankten Fälle um einen Faktor 4,5–11,1 unterschätzt ist (siehe „Tatsächliche Anzahl Erkrankter“), dann beträfe das vermutlich v. a. die Zahl der (leichter) Erkrankten, die nicht durch das Überwachungssystem erfasst werden würden. Damit würde sich auch die (näher an der Wirklichkeit liegende) Letalität vermutlich um einen ähnlichen Faktor senken.”

    Itt pedig a 0,2 %-os adat amit kértél:

    https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/2020-03-20-en.pdf?__blob=publicationFile

    Nem fordítom le magyarra, téma részemröl tényleg lezárva. Mondom, innentöl vitatkozz az RKI-vel, mert itt most nagyon fárasztó vagy.

  50. 47:

    Vaszil,
    köszi a linket, érdekes, ma este megnézem.

  51. 54. Curix

    Teljesen világos, hogy fogalmad sincs arról amit írtam/írok (azt nem feltételezem, hogy kognitív disszonancia az oka) és egy olyan adattal érvelsz ami „történelmi”. Amikor még csak 31 halott volt egész Németországban.
    Csak sajnálatos módon, az esetszám és a halálozási számok növekedése az akkori állapotot „némileg” átírta…

    Így jártál: a valóság ami alapján lehet beszélni a COVID-19 halálozási rátájáról jelenleg 2,364% .. Ennek megfelelően a prognózisok sem a történelmi adataidból készülnek. Akkor, amikor az olaszoknál még csak 31 halott volt, ívesen szarták le ők is.
    Magabiztosan „pánikkeltőzöl”…

    Erről beszéltünk és a Diamond Princessről, amibe belekötöttél és teljesen feleslegesen.
    Minden állításod megdőlt és nem a KOCH intézettel vitatkoztam, hanem egy olyan emberrel akinek sajátos a viszonya a számokkal.
    Így jártunk.

    Az nem gondolkoztatott el, hogy ha valóban ez enyhe volna mint az influenza, akkor nem hordanák a betegeket a Luftwaffe gépeivel a németekhez, a franciáktól és az olaszoktól?

    Azt gondolom, hogy a számok, beleértve az RKI-ét is, nem igazolták egyik tévedésedet sem, semmiben.
    A továbbiakban termékenyebb volna ha a „laposföldről” akarnál meggyőzni. Isten bizony szívesen olvasnám!

    A Robert Koch intézet tegnapi jelentése, csak neked:
    2,2 %
    https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/2020-04-12-en.pdf?__blob=publicationFile

  52. 55 – Koczka Zoltán:
    A kormányok intézkedéseiből világosan kiderül, hogy a közönséges influenzánál sokkal komolyabb dologgal állunk szemben. Ezt csak az nem veszi észre, aki nem akarja, és hamis érvelésekkel próbálja alátámasztani nézetét. Nem hiszem, hogy az ilyen elszánt tagadókkal érdemes vitába szállni.

  53. „A kormányok intézkedéseiből világosan kiderül, hogy a közönséges influenzánál sokkal komolyabb dologgal állunk szemben.”

    Tibor bá

    söt olyan veszélyes, hogy Kínában 1 millió lakosra vetítve 2 azaz kettő halott is van már. Ez tényleg nem gyerekjáték.
    Tudod min gondolkoztam Tibor bá. Miért nem vonják be az emberektöl a jogosítványokat:

    „A közúti közlekedés még mindig sokkal veszélyesebb, mint az ebola, vagy a malária, hiszen évente még mindig közel 1,25 millióan veszítik életüket az utakon – állapítja meg legújabb jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A gazdag országokban az autók és a halálos balesetek száma is csökkent, addig a fejlõdõ országokban a statisztikák sajnos még mindig megdöbbentõek – figyelmeztet a szervezet.”

    Tibor bá
    Azt javasolom, hogy a jogosítvánnyal nem rendelkező egyéneket rakjuk végső karanténba, mert rájuk nézve nagyon veszélyesek a jogosítvánnyal rendelkező személyek . Egyetértesz?
    Na erről ennyit.

  54. @34 Curix: „Mónikasón szocializálódott nekem meg akarja mondani, hogy mit tehetek és mit nem.”
    Ez mi akart lenni? Konkrétabban?
    Ja, most már látom, ahogy tovább olvastam, hogy @49 Elek-re gondolhattál 🙂

  55. 56. Tibor bá’

    Csak az bosszantott, hogy egy hamis valóság bázisáról „pánikkeltőzik”.
    A bizonytalankodóknak azt javaslom, hogy a lehető legszigorúbban zárkózzanak el a világtól. Mindenkinek jobb úgy.
    Egyelőre hihető, hogy ősszel lehet hatásos vakcina.
    Mindenki maradjon az „óvóhelyén”. A lakás ugyanis nem börtön.

    Lám Curix „on write” üzemmódba szorult.

    Másoknak. Kínában jelenleg a legenyhébb korlátozás is szigorúbb, mint amit nálaunk valaha is bevezetnek.
    Így lehet radikálisan visszavágni a terjedést, amíg nincs vakcina/vagy tabletta.

    Ha valaki akar szép növekedést (terjedést) látni arra ott van pl. NewYork.

    Curix: A RKI szerint veszélytelen a COVID-19. Itt a jelentésük róla, 0%-a mortalitás! Erre mérget is vehetsz!

    https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/2020-03-04-en.pdf?__blob=publicationFile

  56. 56, Tibor bá:

    a kormányok intézkedéseiből két dolog látszik:

    1) amíg Kínából jöttek a hírek, mindenki álhíreknek, rémhírkeltésnek nevezte azokat- pláne, hogy világjárvány lesz belőle
    2) majd amikor már elég nagy volt a média- hiszti (érdekes, ahogy a Fake News média gyorsan egycsapásra átvette a korábban még a jutubról is irtott, közösségi médiában futótűzként terjedő „önjelölt szakértők” elemzéseit, következtetéseit);
    a lakosságok maguk követelték ki a kormányoktól, hogy:
    – kijárási tilalmat akarunk
    – zárjatok be minket az otthonainkba
    – zárjatok be mindent, az iskolákat is
    – műanyag védőmaszkot, műanyag- védőeszközöket mindenkinek, milliószámra
    (apró pikantéria, hogy a grétások, tavaly még a műanyagok ellen őrjöngők ezügyben a leghangosabbak).

  57. 57. Curix
    „Tudod min gondolkoztam Tibor bá. Miért nem vonják be az emberektől a jogosítványokat:”

    Azért mert enélkül is leállt minden:

  58. 39. moqstoyas

    Mindig élvezet őszinte, személyes beszámolókat olvasni!

    A rosszindulattal ne tőrödj! A nehéz sorsra méltónak találtattál!

    Sokan vannak még, akiknek ez a helyzet nagyon nehéz anyagilag, emberileg stb.

  59. 63. Balázs,

    csatlakozom!

    39. moqstoyas,

    neked pedig minden jót, gyerekét és macskaporontyot egyedül nevelő háromműszakos roma anyuka. Tarts ki, szurkolok neked.

  60. Amúgy jelenleg sorra teszik ki a korházakból a szakápolásra és állandó orvosi ellátásra szoruló idős betegeket. A magatehetetlenség nem ellenérv. Ezért rúgták ki többek közt a rehab igazgatóját, aki az utolsó percig ellenállt a döntésnek.

  61. 15.Ir01
    …”Totális ostobaság a boltok nyitvatartásának korlátozása, épp az ellenkezőjére lenne szükség, széthúzni minél hosszabbra a nyitvatartási időket…”
    Pontosan!!
    Nem értelek benneteket, kik hozzák az ilyen ferde intézkedéseket?
    Az illetékesek nálatok miért nem tanulnak másoktól, miért nem tájékozodnak mi megy a világban máshol? Miért nem vesznek példát rólunk, a nagy szuperek és a bennük levő Superpharm patikák már rég éjjel-nappali, 24 órás szolgálatban vannak, ergo SOHA nincs tolongás, sőt, gyakran konganak az ürességtől, de ez igy van jól.
    Éjjel-nappal nyitva vannak.
    Nem értem, kik és milyen logika szerint vezetik nálatok a dolgokat?

  62. 66 – bálint:
    A diktatúrában gondolkodók okoskodásáról van szó. Ha valamit el akarnak érni, akkor a TILTÁS jut eszükbe. Egész napos nyitva tartást MEG KELL ENGEDNI, amiről szó se lehet. Nem illik karakterükhöz. Ha tiltakozol, akkor csak azért is.

  63. 65: Dan
    „Amúgy jelenleg sorra teszik ki a korházakból a szakápolásra és állandó orvosi ellátásra szoruló idős betegeket. A magatehetetlenség nem ellenérv. Ezért rúgták ki többek közt a rehab igazgatóját, aki az utolsó percig ellenállt a döntésnek.”

    Zaher Gábor is hatalmas hibának tartja ezt… én nem kommentálom, bár vagonba nem teszik őket, de egyértelmű hogy mi van a döntés mögött:
    http://www.atv.hu/belfold/20200411-zacher-nagyon-komoly-hiba-az-idosotthonok-kiuritese

  64. 68. Koyaanisqatsi

    Már folynak reprezentatív tesztelések. Ez a kérdés kézenfekvő.
    Amikor megjelent az nap 110 halott volt az egész USA ban, a 330millióhoz képest nokedli.
    Mára kicsit „elgörbült” ám ez.
    Fog ez még finomodni.
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.05.20054361v1
    A klímaszkeptikusoknak is volt egy csomó jó ötletük, de a klíma meg nem ehhez igazodott.
    Ez a vírus sem akar „elinfluenzásodni”, egyelőre.

  65. Németeknek kezd elegük lenni a karanténból:

    https://www.youtube.com/watch?v=dxC_D_qiQmw

    Nem lesz ez máshogy máshol se. Stay home helyett már a stay free szlogenek terjednek. Amúgy megjegyzem teljesen jogosan.
    Mindeközben Vuhanban már 120 %-on pörög a gazdaság…. az 5 éves tervnek teljesülnie kell.

  66. 73:
    Csatlakozom,
    s korábban már írtam, hogy nem a veszély elmúlása, nem is a gazdaság élénkítése, hanem az ember természetes reakciója és szociális adaptációja fog határt szabni a karanténozásnak. Sok helyen kezdik a lazításokat, aminek természetesen emberáldozatban mérhető ára lesz majd. De jogosan teszi fel mindenki a kérdést, milyen áron? Mekkora az a veszteség a saját büdzsémből, amit hajlandó vagyok, egyáltalán el tudok viselni a köz érdekében?
    Sztem. alapvetően a posztok alatt tapasztalható, elsősorban a középkorú és fiatalabb generációk gazdaságélénkítő megnyilatkozásai mögött is ez az érv húzódik meg, nem kifejezetten az idősek kezének elengedése. Miért szarjam el a saját életemet pont most, ha hajlandó vagyok vállalni a kockázatot?

    Azért azt ne felejtsük el, hogy Magyarországon, elsősorban Budapesten most indul igazán be a vírus tevékenysége. Jelenleg szigorításra, és nem lazításra lenne szükség. Kár lenne az eddigi erőfeszítéseket emiatt negligálni…
    Egyébként Tiborbá azon kérdésére, miként kerülheti el a vírust is van válasz:
    Ne érintkezzen soha többet emberekkel. Megoldható? Vállalható?
    Két hete keresem a neten azt a fekete-fehérben forgatott (talán német?) kisfilmet, amelyben egy halálos járvány pusztít el mindenkit, és csak két vegyvédelmi ruhába öltözött orvos marad életben. Egyikőjük védőruhája megsérül. Levetkőzik, a hátralévő óráiban borozgatni kezd és kifekszik a napsütésre. A társa először elindul tovább, aztán visszafordul, ledobja ő is a védőruhát, koccintanak, és az emberiségnek vége szakad ebben a már jócskán több évtizede leforgatott, díjazott, rövidfilmben.

    A legnehezebb most megtalálni az egyensúlyt. Mint mindig, mindenben. Az „nyer”, aki a legügyesebben egyensúlyoz. Sajnos nálunk a politika és a mindig jelen lévő megmondóemberek miatt csekély esély adódik arra, hogy sikeresen vegyük az akadályt.

    Óriási változás várható világszerte az emberélet értékének megítélésében. Hogyan is filozofáltunk erről a kétezres évek elején? Az emberiség szép lassan visszacsúszik… Most már tudjuk, hogy nem hirtelen, és nem is észrevétlen lassúsággal, hanem lépcsőzetes, egyre nagyobb lecsúszásokkal várható ennek bekövetkezése.

    74: Elek,
    Te pedofil tanár, avagy perverz matematikus vagy -é?
    De el kell ismerni, esetedben a plusz és mínusz jeleket nem meri elnyelni a „rendszer”… 🙂

  67. 75. Csongor
    Pedofil perverz pedofil vagyok. 😀 +++++++++++++

  68. Tibor bá szerint Karácsonynak nincs igaza. Szerintem igen. Ha nem tesztelnek akkor Schrödinger macskája van. De igaza van a kormánynak, ha nem tesztelnek akkor a fertőzöttek száma “csak” lineárisan emelkedik.
    Ugyanakkor tesztelhetnék az összes idős bentlakót, néhány tesztből 1 nap alatt meglenne (lásd csoportos HIV teszt), majd 2 nap múlva ujra, csak a vérvételt kell megszervezni.
    Kardiós orvos ismerősöm véleménye, hogy ez egy erősebb influenza, amin a fiataloknak át kell esniük. Ő május végére teszi a maximumot és juniusban minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

  69. 77 – Dolfin:
    Nekem nagyon rossz a véleményem a kardiológusokról (tisztelet a kivételnek). Ne hivatkozz rájuk. .D

  70. Szerintem Tibor bának nincs igaza:
    A Pesti út nem a XV. kerületben van.
    🙂

  71. 75. Horváth Csongor
    „… az ember természetes reakciója és szociális adaptációja fog határt szabni a karanténozásnak. ”

    A valóságban már észre sem veszik az átlagemberek, amikor egy létrehozott problémára, eseményre (PROBLEM)… éppen maguk az emberek követelik ki a kormánytól, szervezetektől …stb azt a fajta fellépést, reakciót, megszorítást, korlátozást, intézkedéseket (REACTION), ami már elsődlegesen mint terv régen létezett és célul jelölték ki, hogy a bevezetése megtörténjen.
    Magyarul a megoldást tálcán kínálják a tömegek számára (SOLUTION) .
    Mégpedig azt a megoldást és további lépéseket, amit az emberek soha el sem fogadtak volna (sőt még képzeletükben sem gondolták, hogy ilyen bekövetkezik) a létrehozott PROBLÉMA nélkül vagy amelynek bevezetése óriási akadályba ütközött volna a tömegek részéről, HA azon első esemény, vagy probléma létrehozása nem történt volna meg…..
    Ha például azt szeretném, hogy a polgárok mondjanak le a szabad fegyverviselés jogáról vagy arról, hogy házkutatás nélkül bárkihez be lehessen törni vagy bírósági végzés nélkül bármelyik polgárt határozatlan ideig fogva lehessen tartani mindenféle társadalmi ellenállás nélkül, ehhez elég fontos lépés, hogy a széles tömegek véleményét a médián és filmeken keresztül nagy dózisban arra programozzák, hogy ez mennyire indokolt és helyes eljárás és már a végén alig marad bárki, aki a döntések helyességét vagy jogtipró voltát egyáltalán megkérdőjelezné!
    Pontosan így működik és sok esetben így segíti is a média-manipuláció a háttérhatalmi tervek valóra váltását…
    A hatásai a következőek:
    1. A tömeg jelentős többsége meg sem kérdőjelezi már saját szabadságának és jogainak felszámolását.
    2. Aki megkérdőjelezi, azt maga a jól trenírozott manipulált többség bélyegzi meg és taszítja ki magából, sőt sokszor követeli megbüntetését, holott a vak többség érdekeiért is harcol az a „szerencsétlen”….
    3. Ha kirekesztéssel, nevetségessé tétellel, vagy megbélyegzéssel nem megy, akkor a rendszer szó szerinti erejét felhasználva egyszerűen likvidálja, táborokba (FEMA), intézetekbe (pszichiátria) vagy terrorizmus általános fogalma mögé beszorítva egyszerűen börtönbe bezárva tarthatja a renitens elemeket.
    Szóval van alapja és van hatása is az ilyen fajta predikítv programozásnak és médián keresztüli felkészítésnek….
    TÉZIS – ANTITÉZIS – SZINTÉZIS
    Nevezzük sokszor ezt a hégeli dialektika szerint Tézis-Antitézis-Szintézis elméletének is, ami ezt az eljárást kiegészíti:
    Azaz, ha ugyanazok tartják kezükben magát a tézist és antitézist, vagyis mindkét oldalt (pl. bal és jobb, demokraták-republikánusok, bolsevikok-nácik….., diktátorok és forradalmárok….stb) akkor abból minden körülmény között olyan SZINTÉZIS jöhet kizárólag létre, ami a „szálakat irányítók” terveinek megfelel és azok szerint történik…
    A tömegek mindig kivétel nélkül „megeszik” és el is fogadják az ilyenfajta tálcán kínált rendszereket és megoldásokat….
    Az emberi tényező időnként bekavarhat a terveknek, de azok akkor is mindig ugyanabba az irányba mennek tovább… Esetleges időbeli csúszás következhet be…
    Így lesz a szándékosan előidézett KÁOSZBÓL, az a fajta REND, amelyet elterveztek. Vagy ha akarják, akkor bármikor létre lehet hozni káoszt is a VilagHelyzete számos cikkében vázolt eljárásokkal és módszerekkel…. „ORDO AB CHAO” …mint tudjuk….

    https://www.vilaghelyzete.com/2020/03/problem-reaction-solution-manipulacio.html

  72. 80:
    Ez a vírus, ebben a formában, sztem. alkalmatlan a fenti célra.

    Ez most nem olyan kérdés, mint pl. a terrorfenyegetettség volt, hiszen azt sem tudták az egész világra kiterjeszteni, házon belül is csak az agymosottak álltak be mögé ideig-óráig, rövid időn belül komoly politikai következménye is lett a népet megvezető baklövéseknek, és nem sikerült az egész bolygón „elfogadtatni” (lásd orosz – kínai – iráni tengely egyértelmű szembe fordulása).

    Itt inkább arról lehet szó, ahogy Orbán viszonyult a terrorizmus kérdésköréhez, és erre alapozva, a helyzetet és a félelmet kihasználva felépítette évtizedes, sikeres migrációs politikáját, de valódi veszély és áldozatok nélkül…

    Lehet egy elképzelt terv, és a valóság között egybeesés, simán be lehet fogni a történteket a felvázolt ideológiai vitorla mögé, de nem fogadom el, hogy egy háttérhatalom titokban ekkora volumneű dolgokat tud véghez vinni. Amit aztán szerte a világon egyetlen egy politikus, gazdasági szereplő, igazi elitista sem tud leleplezni, amikor sokkal súlytalanabb dolgokat is pillanatok alatt kikotyognak, és sokkal súlytalanabb dolgok miatt is vérre, egymásnak mennek.

    Ettől függetlenül nem zárhatom ki igazadat, de realitásesélyét -a fenti érvek miatt- igen szűkösnek látom továbbra is.

  73. 81.Csongor
    …”, de nem fogadom el, hogy egy háttérhatalom titokban ekkora volumneű dolgokat tud véghez vinni….”
    Hajaj, Csongor barátom, de még mennyire , hogy képes. Ezt, és bármi mást, szörnyút, még szörnyebbet és nagyon szörnyűségest.Egy bizonyos hárombetűs szervezet uralja a világot, korlátlan pénzügyi lehetőségekkel, amely minden elképzelhető téren a legjobbakat foglalkoztatja meséd fizetésekkel, ő bármit megvalósithat, a lehetetlent, a hihetetlent is.
    Tovább idézlek:
    …”Amit aztán szerte a világon egyetlen egy politikus, gazdasági szereplő, igazi elitista sem tud leleplezni, amikor sokkal súlytalanabb dolgokat is pillanatok alatt kikotyognak,…”
    Csongor, szépemlékű Kennedy esete óta mindenki élni akar. A politikus is. Főleg ő.

  74. 82:
    De ugyanúgy a világ minden szegletében? Kínában? Észak Koreában? stb.
    Akkor minek a színjáték a felszínen?
    Rendben, lehet, hogy rendkívül naiv vagyok ezen a téren, de akkor sem értem, hogy miért egy valóban mészáros vírus kellett ehhez, ha nem távirányítható? Vagy engedjem még szabadabbra a fantáziámat?!

  75. 81. Horváth Csongor
    „Ez a vírus, ebben a formában, sztem. alkalmatlan a fenti célra.”

    SOLUTION – Bill Gates módra:
    „Addig ne térhessenek vissza az emberek tömeges rendezvényekre és helyekre, amíg be nem oltatják magukat!”

    Az egész amerikai operatív törzset vezető és a Bill & Melinda Gates Alapítványhoz szorosan kötődő Dr. Anthony Fauci szerint:
    „lehetséges, hogy az amerikaiaknak majd egy tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, hogy koronavírus-immunitással rendelkeznek. Persze amikor majd széleskörű tesztelés elterjedt.”

    „Kissinger szerint a globális VILÁGKORMÁNY a megoldás, mert még az USA sem tudja legyőzni a CoViD-19-et egyedül”

    „Globális kormányzásra és világkormányra szólít fel az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke a világjárvány kapcsán!”

    „Orwelli rémkép valósulhat meg a koronavírus után, több országban is felvetődött a bőr alá ültethető chipek ötlete a járvány kapcsán. De mi van, ha ezzel majd visszaélnek, és milliók életét követik majd nyomon minden egyes percben?
    Szijjártó:
    Szerinte a felgyorsult világ és a technológia fejlődése együtt jár azzal, hogy szigorúbb biztonsági intézkedések jönnek.
    A klasszikus érvet idézve megjegyezte, hogy “aki nem csinál semmi rosszat, annak nincs mitől félnie”, majd hozzátette:
    “De azért bőr alá ne ültessünk csipet, az mégis csak sok lenne”.

    http://kimondottigazsagok.com/szijjarto-a-bor-ala-rakhato-csiptol-kiraz-a-hideg-magyarorszag-nem-ker-az-uj-vilagrendbol/

    A globális járvány nem független a globális világrendtől.

    „Az örökös „válság” nem más, mint maga a neoliberális kormányzati filozófia (ennek működését láttuk idehaza 2006 és 2010 között). A rá jellemző cinikus fordulattal a nemzetközi anarchisták jelszavát (No nation, no borders) nem más, mint a világkapitalizmus valósította meg.”

    „A globalizmus ideológiája a kozmopolitizmus és a neoliberális gazdaság- és társadalompolitika együttese, amely a kormányzat gyakorlatában permanens „válságkezelést” és politikai semlegesítést jelent, az államfilozófiában pedig a nemzeti közösségek lerombolását és az államhatárok feloldását.”

  76. 85:
    Sztem. az utolsó két bekezdésben idézett folyamat ellen már nem lehet tenni semmit.
    A technológiai kényelem feltétel nélküli elfogadása társadalmilag kijelölte az utat.
    A globalizációt kizárólag a természeti erőforrások végessége ölte volna meg. Ennek kivédésére az emberiség létszámának redukálása az egyetlen járható út, mert ma már létezik az a technológia, ami milliárdok életét teszi „feleslegessé”. A világ mindenképpen efelé tendált, ezt a folyamatot helyi, kicsiny, jószándékú közösségek létrehozásával ugyanúgy nem lehet megakadályozni, mint ahogy az őslakos sem tudja érdemben felvenni a harcot egy fejlettebb technológiát használó hódítóval szemben.
    Társadalmi szempontból a vírus bedobása jó megoldásnak tűnik ennek támogatására, de a probléma gyökerének megoldása elmarad. Miért pont egy vírus? Engem ez nem hagy nyugodni, hiszen az eddigi összes halálozás messze nem oldja meg a „felsleges milliárdok” problémakörét, ugyanakkor veszélyes az új rendszert fenntartani kívánók egészségére is.
    Társadalmi szinten -ellenlépésként- egy Asgardiához hasonló nép-közösség létrehozását tartom lehetségesnek. A jelenlegi formájában egy Amways-Facebook utánzat, de egy ilyen platformot hamar munkára lehetne fogni az „új világrend” ellen.
    Ki tudja, tán már ez is annak alappilléreit hivatott letenni?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Asgardia

  77. 86. Horváth Csongor
    „Sztem. az utolsó két bekezdésben idézett folyamat ellen már nem lehet tenni semmit.”

    „Amikorra 2020 tavaszára kiderült, hogy a határok ellenőrzése, visszaállítása, sőt lezárása az egyetlen hatékony eszköz a világjárvány megfékezésére,- immár közel fél évtizeden át zajlott a határellenesség kampánya – ez lett a végzetünk.
    A globalizáció alapító mítoszai, és az Európai Unió „négy szabadsága” a veszély fokozódásával párhuzamosan foszlott szerteszét, és senki sem akadt, aki fenn akarta volna tartani őket.
    Miközben az államok önkezükbe vették a kezdeményezést, lezárták a határaikat, vészhelyzetet, rendkívüli állapotot rendeltek el, az Európai Unió – amely 1992 óta egyre csökkentette a tagállami szuverenitást – kómába esett,…

    Március mérlege ez: Brüsszel kínosan hallgat, miközben Róma ordít, Berlin szűköl, London nyüszít, Budapest pedig lélegzetvisszafojtva figyel.

    Az Európai Unió mindent fordítva csinál, mint kellene: azokban a kérdésekben szabályoz és keménykedik, amelyben nem kellene, például a „jogállamiság” kérdésében, és ott nem tesz semmit, ahol nagyon is szükség volna rá, mint amilyen a külső határok védelme is.
    …a kialakult egészségügyi válságot vagy a nemzetállamok maguk oldják meg, vagy senki. Ez a jövőben fel fogja vetni az EU szükségességének és potenciájának kérdését, mert ha a bajban nem segített, akkor mi végre létezik? A 2019-es EP-kampány neoliberális szlogenje, vagyis az „Európai Egyesült Államok” manapság csak ideges kacajt váltana ki.

    Mindez annak a jele, hogy nem hiszünk többé a haladásban, a technóprogresszió mértéke félelmet kelt bennünk, a géntechnológia helyességét szkepszis övezi, és a fejlődésbe vetett hit alapvetően problémássá vált.
    Mára ez az érzés mindenestől elmúlt; nem a világvége jött el, csak az eddig ismert világnak szakadt vége.
    A közelmúlt liberális „értékei” értéktelenek számunkra, hiszen nagyrészt ezek idézték elő a bajt, tájékozódási pontjai tévútra vezettek minket. A korlátlanság, szabályozatlanság, „nyílt társadalom”, államtalanítás, a szuverenitás csökkentése és a külső segítségre várakozás, végzetesnek bizonyult. A globalizáció előtti érdekérvényesítés eszközeit kell újra a kezünkbe vennünk, és ki nem adni onnan soha többé.

    Nem a mostani állapotokat kell konzerválnunk vagy visszatérnünk a múlthoz, ami elbukott, hanem visszatérni legrégebbi gyökereinkhez”.

    Ennek mintájára gondolható el egy járvány utáni forgatókönyv, ami a válságot követő világ kialakításának erkölcsi–etikai (és ebből következő filozófiai, politikai, gazdasági, kulturális) doktrínájának megfogalmazását is előfeltételezheti. Az ősrégi értékek (állam, határok, nemzeti közösség és szolidaritás, szuverenitás) vadonatújként való visszatérésükkel, vagyis konzervatív forradalommal lesznek a segítségünkre.”

    https://www.alternativhirek.com/2020/04/az-utobbi-idok-egyik-legfontosabb-irasa.html

    Az utóbbi idők egyik legfontosabb írása: A tegnapelőtt az új holnapután

  78. 87:
    Értem én, de -úgy követtem- elgondolásod szerint pill. a globalisták állnak nyerésre a vírus felhasználásával. Az EU szétdől, ez nem kérdés, s ha a nemzetállamok kora jön vissza, akkor mi végre a vírus? Csak nem Szíjjártó intézte Kínával? Vagy a globalisták utolsó nagy lufija pukkad épp ki a szemünk előtt? Próbálom átgondolni amiről beszéltek, de bárhogyan is erőltetem, nem áll össze a kép. Ha a nacionalista, önrendelekző államoké a jövő, minek ehhez a vírus, hiszen a migráció bőven elegendő volt nálunk 2x 2/3-hoz. Ha meg a globalista elit akkora úr, hogyan lesz bárhol újra nemzetállam és önrendelkezés?
    Úgy látom, Trump például próbál most a konteós elvek mentén cselekedni az USA-ban (gazdaság visszaállítása mihamarább), de eddig -kívülről- inkább tűnt eszelősnek, mint fegyelmezett, átgondolt vezetőnek.

  79. 84.Horváth Csongor
    …”De ugyanúgy a világ minden szegletében? Kínában? Észak Koreában? stb….”
    Igenis Csongor , Kinában is, mert tagja a világzenekarnak, benne van a buliban gazdaságilag.
    Kivétel É.Korea, Irán, Oroszország, nem tagjai a zenekarnak, nem játszanak a közös kottából, kapnak is annyi csaholást, lejáratást, ócsárlást, amennyit csak a szajhamédia ki tud okádni magából, de csak ennyit. Ők katonailag túl nagy falatok, ezért csak a csaholás megy.

  80. 89: balint
    OFF kérdés
    Netanjahu-ról van hír? Miután itt járt nagyon eltünt, netán elkapta mint a mi Pintérünk??

  81. 90.Vaszil
    Karanténban volt ő is, miután találkozott az egészségügyi miniszterrel, aki virusos.
    Letelt a 2 hét, ismét aktiv, negativ volt.

  82. 90 – Vaszil:
    Pintér elkapta? Erről nem lehet tudni.

  83. 89. balint
    „Kivétel É.Korea, Irán, Oroszország, …”

    balint
    +1
    Én még hozzátenném Trump-ot is.
    Ő is kap „annyi csaholást, lejáratást, ócsárlást, amennyit csak a szajhamédia ki tud okádni magából.”

    88. Horváth Csongor
    „…elgondolásod szerint pill. a globalisták állnak nyerésre a vírus felhasználásával.
    …ha a nemzetállamok kora jön vissza, akkor mi végre a vírus?

    Egy kis embercsoport, amely a tőke és a nemzetközi intézmények anonimitása mögött rejtőzve és néhány magánbanktól vezetve, világméretű sokkot szervez és kihasználva a káoszt létrehozza a „globális kormány”-t amelynek létrehozásával elfoglalja a világ politikai és gazdasági irányítását.
    Ez nagyjából a tervük a Globális Új Világrend támogatóinak. A Covid 19 az egyik eszközük, többek között. A Covid 19 segítségével vagy ürügyén be lesz oldva az embercsorda a bőr alá ültethető chipekkel és milliók életét követik majd nyomon minden egyes percben. Nem csak a spiclit hordják bennük, hanem a hóhérukat is az 5G segítségével.
    Az ellenfelük: a nemzetállamok.
    A nemzetállamok amelyek az ősrégi értékeket képviselik: a hazaszeretet, a családi összetartást , a közös erkölcsöket és szokásokat védelmezik és őrzik, az erkölcsi és etikai normák és jogok tiszteletben tartását, a nemzeti és a hitközösséggen belőli szolidaritást támogatják, stb.
    Amerikában létezik egy úgynevezett hazafias szekció, amely ellenzi a világ uralkodóinak terveit, de a legrosszabb belső ellenségük a világ hontalanai, akiknek a vezetői a City of London városában vannak.
    E végső csatában Putyin és Trump szövetségesek az Új Világrend ellen.
    A harc még nem dőlt el, a csatát még senki sem nyerte meg. Lehetséges azonban, hogy a győzelem elsöprő lenne a hazafiak számára, feltéve, hogy az utóbbiak összeforródnának a lakossággal, és ne törekednének uralni őket. Semmi sem állna ellen a hazafias vezetők és a helyi lakosság közötti szövetségnek. A globalizációs erők éppen ettől a szövetségtől félnek a legjobban.
    Meg kell jegyezni, hogy a kijárási szabadságot korlátozó intézkedések, amelyeket a kormányok a koronázás elterjedésének megakadályozása érdekében elrendeltek, ellentétesek ennek a természetes szövetségnek, amely lehetővé tenné a hazafiak számára az új világhatalom elleni sikernek.
    Vagy együttesen harcolunk a kollektív túlélésért, vagy pedig mindenki mástól várva nem csinál semmit és ez lenne kultúránk és szabadságunk vége.

  84. Angol font 2020…Mennyire véletlen mindazt amit élünk.

    Amikor a banketten a királyi korona mögött világítunk megjelenik a CORONA VIRUS és a toronyt mozgatva sugárzást bocsát ki (5G)…… Angol font 2020…
    Néhányan közülünk előbb tudták, mielőtt még a vírus megjelent, és mielőtt még az 5G antennákat fölállították.
    Mindenki levon-hathatja a saját következtetéseit.

    https://katohika.gr/diethni/angliki-lira-2020-apla-atychia-oti-zoume-ee/?fbclid=IwAR2A_RcgaRC3ZZRPMdsKls7hRRrXXymuKNFc4hErC05bj7DmjMadOQhiEGo

  85. Korunk jelei:

    Kettős Mérce:

    Az a görög aki a szigetére mer utazni húsvétra 300 euró pénzbírságot fizet, és ha a pakisztáni illegálisan érkezik, akármelyik görög szigetre akkor egyetlen óra munka nélkül, havonta 400 euró támogatást kap, ingyen szállást, étkezést, orvosi ellátást, áramfogyasztást, oktatást stb.

    https://www.youtube.com/watch?v=PY8f1tLaHOA

    Ingyen pénzt, köszönöm Szamoszt. (szigetét)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük