(3136) A koronavírus átverés

Tibor bá’ fordítása online

 

prológus: Gyakran ér az a vád, hogy saját számíze szerint válogatom ki a felrakott posztokat. Ez lehet, hogy igaz. Feltételezem, hogy ami nekem tetszik, az másoknak is tetszik. Ez alkalommal ez csak részben igaz. Ron Paul rámutat arra, hogy milyen veszélyt rejt magában, ha egy kormány törvények helyett (vészhelyzetre hivatkozva) rendeletekkel kormányoz. Nálunk éppen most kerül erre sor. Viszont nem értek egyet a szerző koronavírushoz való hozzáállásával. Hát ennyit.

 

Szerző: Ron Paul

A kormányok imádják a kríziseket, mert mikor az emberek félnek, hajlandók feladni a szabadságukat, olyan ígéret ellenében, hogy a Kormány megvédi őket. Példának okáért 9/11 után az amerikaiak elfogadták a polgári jogok közel tökéletes eltörlését a PATRIOT törvény üres biztonság ígéretéért.

Ironikus látni a demokratákat, akik a múlt hónapban megpróbálták Trumpot letaszítania trónjáról, mert visszaélt hatalmával, most azt követelik, hogy az adminisztráció kapjon nagyobb hatalmat a mindössze 100 amerikait megölő koronavírus miatt.

Pénteken Trump elnök pandémia vészhelyzetet hirdetett ki, most pedig jogot formál arra, hogy olyan egyéneket helyezzen karanténba, akikről feltételezhető a vírussal való fertőzés, valamint a Politico szerint leállíthasson repülőket, vonatokat, gépkocsikat, abból a célból, hogy a ragályos fertőzést megállítsa. Még arra is van lehetősége, hogy a honvédség segítségével elzárjon városokat, vagy akár egy egész államot.

Az állami és helyi vezetők imádják a pánikot. Az Illinoisi Champaign polgármestere parancsban megtiltotta a fegyverek és alkoholos italok eladását, és elzáratta a földgázt, vizet és elektromosságot, tetszés szerinti állampolgároknál. Ohio helytartója gyakorlatilag az egész államot elzárta.

Kétségen kívül a Trump adminisztráció fő félelemkeltője Anthony Fauci, aki az Allergia és Fertőző betegségek Nemzeti Intézményének, valamint a Nemzeti Egészségügyi Intézmény vezetője. A média Faucival van tele, ahol egyértelmű hamis adatokat közöl, hogy a félelem még nagyobb legyen. A kongresszusi meghallgatáson az mondta, hogy a koronavírus halálozási rátája tízszerese a szezonális influenzának, amire nincs semmi bizonyíték.

A „Szemben a Nemzettel” műsorban Fauci nyakát törte, hogy az eleve sántikáló gazdaságon rúgjon még egyet, „Ebben a pillanatban, személyesen én nem mennék el egy étterembe.” Azon mesterkedik, hogy az egész országot lezárják 14 napra.

Na de miért? Egy olyan vírus miatt, ami alig 5000 embert ölt meg az egész Világon, az Egyesült Államokon belül pedig 100-nál kevesebbet. Összehasonlításként, a jó öreg tuberkulózis, miről manapság alig esik szó, 2017-ben 1,6 millió embert ölt meg. Ez miatt miérftnincs pánik?

Fausi és hasonló félelem keltők követelései a betegségen csak rontanak. A statárium, miről álmodoznak, az embereket leköti az otthonaikba, ahelyett, hogy kimennének a szabadra, a tengerpartra, ahol a napfényben és a szabad levegőn erősödne az immunrendszerük. A félelemkeltők által generált pánik a betegség terjedését segítik és azt okozzák, hogy a tömegek rohannak az áruházakba az utolsó guriga vécépapírér.

A koronavírus okozta őrület nem csak a politikusokat és az egészségügyben dolgozókat lepte el. A neokonzervatív Atlantic Council vezetője megszólalt a médiában, azt javasolva, hogy a NATO az 5. cikkelyre hivatkozva indítson támadás a COVID-19 vírus ellen. Csak nem akarnak tankokat és drónoka küldeni, hogy elsöpörjék ezt a mikroszkópikus ellenséget?

Az embereknek meg kellene kérdezni maguktól, hogy ez a koronavírus világjárvány nem egy hatalmas svidli-e, ahol a betegség okozta tényleges kár a bebiztosított politikai és financiális hasznon mesze túl van becsülve.

Ez nem azt jelenti, hogy a betegség ártalmatlan. Semmi kétség afelől, hogy a betegségbe emberek fognak meghalni. Azoknak, akik a legveszélyezettebbek, mindent meg kell tenni, hogy csökkentsék az elkapás veszélyét, de mi már láttuk ezt az előadást korábban. A kormány túldimenziónál egy veszélyt, ami kifogás arra, hogy elvegyen szabadságunkból. Amikor a veszély elmúlik, nem adják vissza a szabadságunkat.

___________________________________________________________________________

  The Coronavirus Hoax

By Ron Paul

March 18, 2020 „Information Clearing House” – Governments love crises because when the people are fearful they are more willing to give up freedoms for promises that the government will take care of them. After 9/11, for example, Americans accepted the near-total destruction of their civil liberties in the PATRIOT Act’s hollow promises of security.

It is ironic to see the same Democrats who tried to impeach President Trump last month for abuse of power demanding that the Administration grab more power and authority in the name of fighting a virus that thus far has killed less than 100 Americans.

Declaring a pandemic emergency on Friday, President Trump now claims the power to quarantine individuals suspected of being infected by the virus and, as Politico writes, “stop and seize any plane, train or automobile to stymie the spread of contagious disease.” He can even call out the military to cordon off a US city or state.

State and local authoritarians love panic as well. The mayor of Champaign, Illinois, signed an executive order declaring the power to ban the sale of guns and alcohol and cut off gas, water, or electricity to any citizen. The governor of Ohio just essentially closed his entire state.

The chief fearmonger of the Trump Administration is without a doubt Anthony Fauci, head of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases at the National Institutes of Health. Fauci is all over the media, serving up outright falsehoods to stir up even more panic. He testified to Congress that the death rate for the coronavirus is ten times that of the seasonal flu, a claim without any scientific basis.

On Face the Nation, Fauci did his best to further damage an already tanking economy by stating, “Right now, personally, myself, I wouldn’t go to a restaurant.” He has pushed for closing the entire country down for 14 days.

Over what? A virus that has thus far killed just over 5,000 worldwide and less than 100 in the United States? By contrast, tuberculosis, an old disease not much discussed these days, killed nearly 1.6 million people in 2017. Where’s the panic over this?

If anything, what people like Fauci and the other fearmongers are demanding will likely make the disease worse. The martial law they dream about will leave people hunkered down inside their homes instead of going outdoors or to the beach where the sunshine and fresh air would help boost immunity. The panic produced by these fearmongers is likely helping spread the disease, as massive crowds rush into Walmart and Costco for that last roll of toilet paper.

The madness over the coronavirus is not limited to politicians and the medical community. The head of the neoconservative Atlantic Council wrote an editorial this week urging NATO to pass an Article 5 declaration of war against the COVID-19 virus! Are they going to send in tanks and drones to wipe out these microscopic enemies?

People should ask themselves whether this coronavirus “pandemic” could be a big hoax, with the actual danger of the disease massively exaggerated by those who seek to profit – financially or politically – from the ensuing panic.

That is not to say the disease is harmless. Without question people will die from coronavirus. Those in vulnerable categories should take precautions to limit their risk of exposure. But we have seen this movie before. Government over-hypes a threat as an excuse to grab more of our freedoms. When the “threat” is over, however, they never give us our freedoms back.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

44 gondolat erről: „(3136) A koronavírus átverés

  1. Ez nyilvánvaló baromságnak tűnik, főleg az olasz helyzet miatt.

    Viszont:
    Többen kérdezték már tőled, és én is rákérdezek hogy az újrafertőződés és maradandó egészségkárosodás témában tett hozzászólásaid forrása még mindig nem ismert.

    Ezekről egy cikk szerintem sokunkat érdekelne.

  2. Nem szoktam egyetérteni Tibor bá’ által beidézett szerzők többségével és ahol lehet és tudom és van lelkierőm hozzá cáfolom őket.

    „A kormányok imádják a kríziseket, mert mikor az emberek félnek, hajlandók feladni a szabadságukat, olyan ígéret ellenében, hogy a Kormány megvédi őket. ”

    „Ez nem azt jelenti, hogy a betegség ártalmatlan. Semmi kétség afelől, hogy a betegségbe emberek fognak meghalni. Azoknak, akik a legveszélyezettebbek, mindent meg kell tenni, hogy csökkentsék az elkapás veszélyét, de mi már láttuk ezt az előadást korábban.

    A kormány túldimenziónál egy veszélyt, ami kifogás arra, hogy elvegyen szabadságunkból. Amikor a veszély elmúlik, nem adják vissza a szabadságunkat.

    Ez azonban elgondolkoztatott.
    Főleg az utolsó két mondat, amitől én is tartok és annak hangot is adtam korábban Xanderrel történő eszmecserénkben..

    Gondoljatok kis hazánkra, abban Orbán migrációs vészhelyzet intézkedéseire, amire ő hozott törvényt, és többször meghosszabbította a vészhelyzetet, akkor is, amikor a törvényi feltételek NEM ÁLLTAK FENT.

    http://www.antalffy-tibor.hu/3135-virus-es-gazdasag#comment-252468

    szerint ez a karanténosdi, húzd meg, ereszd el jó pár hónapig velünk lesz, legalább az új vakcina kifejlesztéséig (18 hónap?).

    Egyébként meg ajánlom http://www.antalffy-tibor.hu/font-color228b223131-letezik-e-csodafegyver-a-covid-19-betegek-megmentesere-probaljatok-meg#comment-252472

    Gyógyszeres kezelések!!!

  3. „Hivatalosan veszélyhelyzet van, Magyarország kormánya hirdette ki. Ugyanez a kormány fenntart néhány kiadványt (a Magyar Televíziót, egy másik tévét, honlapokat, nyomtatott termékeket), amelyek ezekben a napokban jelentős figyelmet szenteltek egy különös felvetésnek. Annak, hogy börtönbe kellene zárni újságírókat. Azokat, akik problémákról is írnak a vészhelyzetet okozó járvány kezeléséről szóló cikkeikben. Kérdéseiket rémhírterjesztésnek minősítik, munkatársainkat pellengérre állítják.

    #444.hu/2020/03/20/felelossegunk-tudataban

  4. Örülök, hogy néhányan kezditek átlátni, hogy miről szól a játék. Van egy iránymutatás is róla, Georgia Guide Stones néven ismert a kőbe vésett gondolatsor.

  5. Szabolcs.
    Igen…ez már a finálé. 7 éve mondogatom a családnak, hogy ez lesz. Eddig a pillanatig csak legyingettek. De idén annyi minden történt már, hogy nekik is leesett…

  6. 4 – n/a:
    Orbán rendeletekkel fog irányítani és kész, de nem csak ő.

  7. Eddig is az volt, amit Orbán kigondolt, amit ő jónak talált, hiszen mindent egy kézzel irányított. Amit nem tartott fontosnak, lerohadt, mert azokkal a területekkel egyáltalán nem foglalkozott. Mint tudjuk, az ilyen rendszereknek van sok hátrányuk, de előnyük is.
    A magyar politikum rettenetesen vérszegény, ezt kihasználva jutott O.V. idáig.

    A helyzet tehát nagyon egyszerű, az lesz, amit a nagyvezér átlát, mert az biztos, hogy nem fog most sem hirtelen mások után futni… A holdudvara szűk és rendkívül zárt körű, könnyen ki lehet onnan is pottyanni… Meglátjuk, mennyit képes hirtelen megtanulni biológiából, mennyire beavatott esetleges nemzetközi információk, avagy megvezetések tárházába.

    Lényegében ettől az embertől függ Magyarország jövője, de csak azért, mert a magyar nép kétharmada ezt szerette volna! Azt, hogy siker, ill. elsősorban sikertelenség esetén mi következik, ma még nem tudjuk megjósolni. Utóbbi esetén fenntartom azt a korábban már hangoztatott véleményemet, hogy idehaza könnyen polgárháborús állapotok alakulhatnak ki, és ebben csak olaj a tűzre a rendvédelem körébe bevont egyre fokozottabb katonai jelenlét.

    Az ilyen lépsek különösen veszélyesek most:
    https://index.hu/kulfold/2020/03/21/felmillios_kendo_szallitmany_magyarorszagon_ragadt_maszk_csehorszag_morva-szileziai_kerulet/
    Akár nemzetközi szintű konfliktusok is kialakulhatnak, mi lesz ehhez képest az, hogy a pármilliós bankszámláinkat lenullázzák majd…

  8. Üdv!

    Nyugdíjjas tartalékos ismim megkapta a behívót… de egyenlőre csak mint önkéntes jelentkezhet, még nem kötelező a bevonulás.

    Készülnek szerintem, ez csak egy figyelemfelhívó a táncra.

    Ui: kézmosáskor előbb megnyitod a műanyag csapot, majd utánna elzárod a szintén bacis csapot.
    Ezt hogy oldjátok meg?

    Én pl hypós vizet akarok egy vödörbe rakni, abba kéz belemárt, majd utánna csapmegfogás és kézmosás.

    Nade milyen arányban hogy ne sérüljön a kezem és azért hasson is? Milyen időközönként cseréljem és milyen arányban öntsem a sima 1 literes háztartási hypót?

    Illetve kis kézi spricnis flakonnal szintén permetezni szeretném a kilincseket. Milyen arányban kell keverni hogy hasson is illetve spóroljak is?

    Válaszokat előre is köszi!

  9. Ne a kezed tedd a hypos vízbe!
    Ha ennyire tartasz tőle, a hypos kendővel töröld meg a csapot a kezdésnél.
    Ha a csap tiszta, megdöglenek rajta azok a kórokozók, amelyek a kezedről ott maradhatnának.
    Ezért kell a kézmosáson kívül, a kézmosó helyiségek csapjait és kilincseit is időnként fertőtleníteni De nem minden percben!

  10. Btgujj. Régen a közfürdőkben, úszó medencék lépcsője előtt volt egy kis vízzel teli kb 10 cm mély „medence” amiben fertőtlenítő szeres víz volt. Szerintem a klór bizonyos mennyiségű használata elegendő. Kell venni klórtablettát, és azt megfelelő előirt mennyiségű vízben feloldani. Azt nem tudom, hogy a klóros víz hatékony e ez ellen, de több mint a semmi.

  11. 8.Horváth Csongor:
    „de csak azért, mert a magyar nép kétharmada ezt szerette volna!”

    Nagy tévedés, jó ha az 50% megvolt!!!
    A választási törvény átalakítása a fidesz érdeme, magáért beszél

    „Mint tudjuk, az ilyen rendszereknek van sok hátrányuk, de előnyük is.”

    Kérdés, hogy mi az egyenlege az egésznek?
    A korábbi technokrata Kínai vezetés nimbusza erősen megkopott, lásd a járvány kezelése, a bürokraták győzelme a szakértelem felett.

    Elolvastam ezt a cikket.
    https://444.hu/2020/03/21/benyujtottak-a-felhatalmazasi-torvenyt-a-kormany-erre-az-evre-kiiktatna-a-parlamentet-hogy-rendeletekkel-iranyitson

    Felébredtem, nem kell kávé!!!

    Ha ezt az ellenzéki pártok megszavazzák, akkor a saját fideszbérenc, anti-demokratikus, ostoba mivoltukról állítanak ki bizonyítványt!!

    Bianko csekk a kormánynak, amivel nagy valószínűséggel vissza fog élni ld. migráns vészhelyzeti törvény.

    A sunyiság ott kezdődik, hogy pénteken nyújtják be, követve a jó öreg FED-ről szóló törvény benyújtását karácsonykor.
    Ezzel már az Orbán kormány is jó párszor élt, hogy közfelháborodást okozó törvényt akkor próbál meg benyomni, amikor azt reméli, hogy kisebb figyelem vetül rá.

    „A koronavírus miatti veszélyhelyzetet a kormány március 11-én ki is hirdette, de az Alaptörvény szerint külön parlamenti felhatalmazás nélkül az erről szóló rendelet csak 15 napig maradhatna hatályban. A most benyújtott törvény éppen arról szól, hogy ezt a határidőt a koronavírus miatti „veszélyhelyzet megszűnéséig” meghosszabbítaná, és egyébként is azzal számol, hogy így az országgyűlésnek 2020-ban már össze sem kellene ülnie.”

    De hogy a veszélyhelyzet mikor szűnik meg, azt a kormány állapíthatná meg, az országgyűlés ezután helyezhetné hatályon kívül a felhatalmazási törvényt.

    A kormány azonban a rémhírterjesztés elkövetési helyét kiterjesztené az egész országra, így akár 5 év börtönt is kaphatna az, aki „különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa”.

    A TASZ nemrég külön útmutatót írt arról, mi számít rémhírnek, amiben külön hangsúlyozták, hogy az objektív tájékoztatás akkor sem bűncselekmény, ha amiatt zavar keletkezik a köznyugalomban. Vagyis az igaz, de nyugtalanító állítások megfogalmazását, vagy az ilyen hírek terjesztését nem lehet büntetni.

    Minimum odáig el kell jutni, hogy a vészhelyzet 15b napos meghosszabbításához 4/5-ös parlamenti hozzájárulás kell, különben automatikusan érvényét veszti.

    Lehet, hogy ebből a sokat markolok felfogású törvényből a kormány vissza fog venni, de nagyon kell figyelni, hogy mit fog a törvénybe benne maradni, mert általában így szokták a normál tűrésküszöböt meghaladó törvényeiket átnyomni.

    Nézem a törvény, hátha csak a 444 interpretálja rosszul, de nem hiszem.

    https://www.parlament.hu/irom41/09790/09790.pdf

    Egyébként számtalan megnyilvánulás volt a Fidesz részéről, hogy az ellenzéket, a parlamentiséget, a demokráciát mibe nézi.
    Púp a hátukon, amitől legszívesebben megszabadulnának.

    „Hadházy Ákos független képviselő a javaslatra reagálva az oldalán azt írta: „Nem vagyok hajlandó teljhatalmat adni egy olyan miniszterelnöknek, aki egy hete még azzal riogatott, hogy nem ad fizetést a tanároknak, ha bezárják az iskolákat.” A szintén független Szél Bernadett pedig arról adott ki közleményt, hogy szerinte a kormány lehetőséget kapott a legszükségesebb rendeletek meghozatalára az elmúlt napokban, de a veszélyhelyzeti rendkívüli jogrend meghosszabbítást azonban semmi sem indokolja, ezért ezt a tervezetet ebben a formában nem támogatja. A kormánnyal általában barátságos Mi Hazánk viszont megszavazná a javaslatot.”

  12. Ha a jelenlegi kormány a tényleges vészhelyzetben, csak azzal foglalkozik, hogyan mellőzze a parlamentáris demokráciát, akkor egytől egyig mind köpönyeg forgatók. Más szót nem használok, mert azért börtönbe zárathatnak indok nélkül.

    Itt írtam egykor, ha a jelenlegi kormány igen jó százalékos rátával oldja meg a koronavírus okozta vészhelyzetet, akár a következő választásokra is rányomja a bélyegét. Úgy könnyű kevés esetet közölni, hogy nem teszteltünk senkit, csak a már egyébként is fertőzötteket. Ez egy élesjáték lenne, ahol a valós halálozásokat el kellene titkolni. De szerintem (remélem) nem vagyunk ennyire hülyék.

  13. De akkor nézzük még a tényeket, amit lehet cáfolni tényekkel:

    “Írtunk korábban arról, hogy Magyarországon kívül nem látni még egy országot az Európai Unióban, ahol az állami hatóságok ne közölnének területi adatokat arról, hogy az ország egyes részein hányan fertőződtek meg a koronavírustól.”

    De nemcsak az EU-ban van így, hanem Oroszországban is, ahol az országot alkotó 46 területre lebontva lehet megnézni, hogy a hivatalos adatok szerint hol hány fertőzöttet regisztráltak.”

    #444.hu/2020/03/21/oroszorszagban-is-teruletalapuan-kozlik-a-koronavirus-terjedeset

    Náluk ez miért nem egy, miért egy független oldalnak kell ezt megtennie pandemia.hu?

    “A nyugat.hu ír arról, hogy a szombathelyi városvezetés 100 ezer maszkot rendelt meg, amelyeknek egy részét az egészségügyi dolgozók, szociális munkások és önkéntesek kapnak majd meg, egy másik részük pedig a lakossághoz kerül.

    A város polgármestere, Nemény András elmondta, hogy minden család két maszkot kap, melyet a postaládákba dobnak majd be. A polgármester és Kis Gergely háziorvos egy videóban beszéltek is a maszkok használatáról: az ilyen típusú „műtősmaszkok” viselésének az elsődleges célja nem az, hogy ne kapjuk meg a betegséget, hanem hogy ne adjuk tovább.”

    #444.hu/2020/03/21/az-onkormanyzat-kuld-maszkokat-a-haztartasoknak-szombathelyen

    Ez nem a kormány feladata lenne?

  14. “Péntektől virtuális üzemmódra vált az Operatív Törzs, vagyis ettől kezdve a sajtótájékoztatóikat nem a sajtó előtt tartják, hanem egy külön stúdióból, online válaszolgatnak az órákkal korábban beérkezett kérdésre. Számukra ez nem csak azért előnyös, mert a járványtól terhes időkben nem kell egy légtérben tartózkodniuk az újságírókkal, de a formátumnak köszönhetően azt is elkerülhetik, hogy valaki visszakérdezzen, ha megkerülnék a választ. Arról már nem is beszélve, hogy így kényelmesebben lehet válogatni a kérdések közül. ”

    Ehhez képest Ausztriában, ahol már jóval súlyosabb szakaszába lépett a járvány, Sebastian Kurz kancellárral együtt még pénteken is öt kormánytag áll ki, hogy az újságírók kérdéseire válaszoljon.

    “Ezért a 444 is elküldte a kérdéseit, 15 óra után kiderül, melyikre kapunk választ ezek közül:

    Mit gondolnak Gulyás Gergely kijelentéséről, hogy a 65 év alattiak nyugodtan összevissza fertőzhetik egymást? Ezt tanácsolja az operatív törzs is?
    Pintér Sándor miért hagyhatta el a karantént csupán két teszt után, miközben Gulyás Gergely miniszter is arról beszélt, hogy “könnyen lehet, hogy a teszt akár kétszer is negatív valakinél, és a lappangási időt követően kiderül, hogy beteg”? Azóta találkozott kormánytagokkal?
    A járvány melyik szakaszában tartanák szükségesnek, hogy területi adatokat is közzétegyenek a fertőzöttekről?
    A járvány melyik szakaszában tartanák szükségesnek bővíteni azon országok listáját, amelyeknél a hazatérő magyar állampolgárokat egészségügyi vizsgálatnak vetik alá, valamit kéthetes hatósági házi karantént rendelnek el náluk? Jelenleg csak 5 ország szerepel ezen a listán, de például Spanyolország még mindig nem.
    Voltak-e egyéb betegségei annak a két férfinak, akik pénteken hunytak el?

    #444.hu/2020/03/20/ezeket-a-kerdeseket-kuldtuk-el-a-virtualis-koronainfora

    “Mivel Magyarországon már semmilyen fórumon nem lehet élőben kérdőzni az illetékeseket a koronavírus-járványról, kénytelenek vagyunk emailben kérdéseket küldeni az Operatív Törzsnek. Hogy ez miért nehezíti meg az újságírók munkáját, a közvélemény tájékoztatását, itt írtuk meg.

    A szombati sajtótájékoztató az ígéretek szerint 14 órakor kezdődik, mi az alábbi kérdéseket tettük fel. Bízunk benne, hogy minél többre választ is kapnak olvasóink.

    Mi a 103 magyarországi fertőzött átlagéletkora?
    Hány koronavírussal fertőzött beteg van ma Magyarországon intezív osztályon?
    Több lap is megírta, hogy Magyarországon rekedt egy maszkszállítmány, amelyet Csehországból rendeltek meg. A magyar hatóságok szerint pontosan mi történt?
    Mikor fognak prognózisokat közölni a járvány magyarországi lefolyásáról, ahogy azt már számtalan ország illetékesei megtették?

    #444.hu/2020/03/21/szombaton-ezeket-a-kerdeseket-tettuk-fel-a-virtualis-koronainfon

  15. “A cseh és a szlovák kormány már milliószámra veszi a maszkokat Kínából, nálunk még csak ígéret van rá”

    “Miközben Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt közölte, hogy a koronavírus elleni védőfelszerelések beszerzése érdekében

    „kiküldtem az összes portyázót, akit ki lehet küldeni, az összes nemzetközi kapcsolatrendszerünket beindítottuk. Pekingtől Sanghajig a repülőtereken ott vannak az embereink…”,Csehországba már szerdán, Szlovákiába csütörtökön megérkeztek az első repülőgépek, amelyek nagy mennyiségű védőfelszerelést szállítottak a koronavírus-járvány tetőzésén talán már túljutott Kínából.

    A csehek a hírek szerint 13 milliád forintnyi megrendelésről állapodtak meg a kínaikkal, a védőeszközöket másfél hónapon keresztül heti három különrepülőgépen szállítják Prágába.”

    “Ahhoz képest, hogy március 4-én Prágában a V4-eknek – már a koronavírus miatt összehívott – kormányfői találkozója után Andrej Babis azt jelentette be, hogy szorosabb lesz a koronavírusügyben az együttműködés a visegrádi országok között, konkrét segítséget is nyújtanak majd egymásnak, például a védőeszközök beszerzésében, ennek nem sok jele látszik. Illetve a cseh-szlovák együttműködés elkezdődött, de Magyarország ebből a jelek szerint kimaradt. ”

    “Az országok között kíméletlen verseny folyik a koronavírus ellen szükséges védőfelszerelésekért.”

    “Február 27-én Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy „1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll”, gondoskodnak ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról, további napi 25 ezer maszkot készül. „Hiány tehát nincs, de mivel sokan vásároltak maszkot az utóbbi időben, előállhat olyan helyzet, hogy nem lehet kapni néhány helyen, de az operatív törzs gondoskodik arról, hogy a lehető leggyorsabban eljuttathassák a maszkokat a gyógyszertárakba” – mondta Gulyás. A maszk azóta is hiánycikk, nemhogy a patikákban nincs, a patikusoknak sem jut.”

    “Gulyás csütörtökön a kormányinfón elismerte, hogy egyszer használatos védőeszközöket (különösen zubbonyból van kevés) használnak fel újra az egészségügyisek fertőtlenítés után. Orbán pénteken viszont azt mondta, hogy „nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő eszköz a mostani fertőzési szinthez, de miután nagyobbra készülünk, ezért nekünk most többet kell venni, mint amennyi az adott pillanatban szükséges annak érdekében, hogy amikor majd tömeges lesz a járvány, akkor mindenkinek jusson ezekből az eszközökből”.”

    #444.hu/2020/03/21/a-cseh-es-a-szlovak-kormany-mar-millioszamra-veszi-a-maszkokat-kinabol-nalunk-meg-csak-igeret-van-ra

  16. “A csehek ráadásul úgy tudtak beelőzni minket, hogy mostanában kifejezetten hűvös a viszonyuk a kínaiakkal, még a nagy Kína-barát Milos Zeman elnök is csalódottan nyilatozott az év elején arról, hogy a kínaiak nem teljesítették a befektetésekről szóló ígéreteiket, és le is mondta a pekingi útját. Ehhez képest mi nem győzzük hangoztatni, milyen komoly és szoros kapcsolat van Magyarország és Kína között. Amire most igazán nagy szükség lenne. ”

    Keleti nyítás, ja!

  17. Kedveseim, ez nem egy ellenzéki hírportál, hogy ott üssük-vágjuk a Kormányt, ahol lehet. Ez egy általános tájékoztató blog, ahol olyasmiket lehet olvasni, ami a fősodratú médiából hiányzik. Tartsátok ehhez magatokat. De ha mindenképpen höbörögni akartok, akkor emlékezzetek arra, hogy Orbán Viktort kétharmaddal ez a nép háromszor választotta be a hatalomba. Ha valaki megérdemli a kritikát, akkor az a magyar nép.

  18. Tibor bá’:
    Hmm, OK. 🙂
    „A trágárság, Orbán mentegetése vagy dicsérése, ezoterikus megnyilvánulás figyelmeztetés nélkül azonnal törlésre kerül.”

    Ne haragudj, ha kissé felkaptam a vizet, de ezzel a törvénnyel, ha elfogadásra kerül, eddigi ténykedésére a kormány felrakja a koronát.
    ÉS a rá nem szavazó 50% is megszívja!!!

    Járvány ide vagy oda.
    A fürdővízzel ne öntsük ki a gyereket!

  19. 19:
    Nem kétharmaddal.
    Kétharmadot csinált.

  20. 9: Bgtujj, óvatosan a hypóval, mert tönkreteszi a bőrt, aztán ha megrepedezik, kiszárad, tele lesz a kezed mikrosérülésekkel, akkor tényleg azonnal be tud jutni a véráramba akármilyen fertőzés.

    Akkor már jobban jársz, ha beszappanozod a csapot is, aztán lemosod a szappant, és úgy zárod el tiszta kézzel. Akkor a végén a kéz is, csap is tiszta.

    A szappan se éppen bőrápoló, de még mindig nagyságrendekkel kevésbé árt a bőrnek a hypónál. És még mindig bekenheted valami krémmel.

  21. 23 Ábel: én is erre gondoltam hogy lehet többet árt mint használ…

    De minimális dózisban amikor még nem árt a bőrnek de a vízben elpusztul?

    Fotocellás csap meg ajtó kéne mint a bevásárlóközpontokban van. 🙂

    Ui: kesztyűnél gondolkodtam hogy lehet a műanyag kesztyűvel jobban terjed mint sima kézzel megfogva a dolgokat. Akinek nincs önkontrollja kesztyűvel is piszkálja a szemét/száját…
    csak a műanyagon lehet tovább él mint a bőrön…
    Volánbuszos topikban kiszivárgott hogy a jövő héttől sofőrök elkordonozva, jegyet nem adhatnak el, csak hátsó ajtón lehet majd fel/le szállni.
    Csak azt nem tudják hogy akinek nincs bérlete az hogyan megy? 🙂

  22. 9. Btgujj

    A háztartási hypo higítási aránya 1:50-hez, tehát 1liter hypo-hoz 50liter víz kell. Ennél hígabbnál nem garantált a fertőtlenítő hatás. Mindenképpen szárítani fog, mert erős lúg. (Van ipari hypo is, az erősebb. De felesleges). Ebben az arányban jó kilincsekre, takarítani..stb..
    A kezünket mindenképpen vmi zsíros krémmel kenni kell ha fertőtlenítőt használunk, vagy gyakran használunk erős szappant (pl. mosószappan). Zsíros krém: popsikrém.
    A kórházakban dolgozók is krémezik a kezüket. Illetve ez a helyes menet: kézfertőtlenítés után szappanos kézmosás – így nem szárad ki annyira. Ha viszont vizes kézre fújsz fertőtlenítőt, az jobban kiszárítja.
    Csap: előtte, utána lefújom hypo-s vízzel, és a hypo-s permetezőt is lemosom használat után..Szóval fertőtlenítem a fertőtlenítőt is 🙂
    Egyébként hazaérve zsiliprendszer: mindegyik kilincs lefúj (ajtó mellett legyen mindig egy permetező), aztán cipő levet, talpa lefúj. Zokni a talpadon lefúj. Ahol bejöttél végig lefúj.
    Egy előkészített szemeteszsákba belevetkőzöl. Belefújsz a permetezővel, összekötöd a zsákot. Zsákot ahol megfogtad, az a rész lefúj. Meg nem állsz a zuhanyig, semmihez nem nyúlsz, hajat is mosol.
    Visszamész addig az ajtóig ahol levetkőztél, lefújod azt a kilincset is, ruha kimos. Mostanában ne csini ruhákat használjunk, hanem amiket nem féltünk annyira. Gyanítom idővel divat lesz a hypo-zott terepszínű 🙂

  23. 13:
    Osztom a gondolataidat. Viszont az összegzésemen nem változtat, azt továbbra is fenntartom. Érdekes idők jönnek. Az érdekes persze rendkívül úri megfogalmazás…

    14:
    Dan, a tesztekkel sztem. már elkéstünk. Most már tényleg felesleges.
    A lakosságnak kell lehetőséget adni, hogy aki beparázna, dignosztizálhassa magát.
    Ez abban nyereség, hogy a pszichózis miatt nem lesz plusz pánikolás, és ebből adódó meggondolatlan cselekedetek. A fals pozitív viszont még inkább megnyomná az eü.rendszert, tehát mivel nem ismerem a lakosság számára elérhető tesztek hatékonyságát, én mégsem promótálnám. Ez most nem egy székletvér-teszt, ezt ismerjük el.

    15: Szombathely ellenzéki vezetésű.
    Földiként nem mondok semmit, mert vaj sok politikus fülén van ott is, de azért ez a gesztus (mert többről ugye nem beszélhetünk két maszk esetén), mondjuk úgy, hogy sokkal több a kormány által adott semminél.

    16:
    Az általam is korábban belinkelt cseh szállítmány magyar blokkolását cáfolták.
    Ettől függetlenül az általad leírt különbségek teljesen normálisak egy autoliter államban, akarom mondani egy illiberális demokráciában. Ez van. Rossz időkben ért utol bennünket ez a vírus…

    19:
    Tudjuk, a kétharmad vitatható, de az ellenzéki töketlenkedés, és akár csak 50% feletti támogatottság miatt, a nép felé megfogalmazott kritikád én is abszolút jogosnak érzem!

    20:
    Teljesen jogos a felháborodásod! Sajnos kevesen vagyunk, akik egyáltalán értik, hogy ez mit jelent, ill. mit fog jelenteni…

    24-25:
    Otthonon kívül tessék kesztyűt használni! A hajfestékes eldobható, egyszerű védőkesztyű is jó erre a célra. Otthon, ha tisztaság van és nem mászkál senki, felesleges csírátlanítani…

  24. 9. Bgtujj

    Nálunk már a bejáratnál van zselés kézfertőtlenítő, a pumpás változat, azt kézfejjel nyomjuk a másik tenyérbe. Így már elvileg mire a fürdőbe érünk kezet mosni talán nincs kórokozó a kézen. Illetve a bejárati ajtó kilincset lefújom felületfertőtlenítővel.
    Mondjuk nem tudom meddig lehet így élni :-/
    A napokban valahol olvastam egy gyógyszerész írását 10liter vízbe kell 2dl hipó vagy szintén 10 liter vízbe 20tbl neomagnol ,felmosáshoz, lemosáshoz.
    Viszont pár hónapja egy sebészeti beavatkozásnál (uszoda szemölcs begyulladt a lányom talpán) ótvart szedtünk össze. 🙁 A bőrgyógyász mondta, hogy a neomagnolos/ hyperolos oldat max 3 óráig használható fel.
    Nem tudom a hipóval mi a helyzet. Szintén gyógyszerész tanácsa kézfertőtlenítő készítésere 2/3 rész min 70% os gyógyszertári alkohol és 1/3 rész 3% os hidrogén-peroxid keveréke .
    Szárítani biztosan fogja a bőrt, be kell tankolni kézkrémből is. Nagyon jó bőrtápláló hatású ha pár csepp oliva olajat vagy szőlőmag olajat adunk hozzá.
    Nálunk már csak a férjem jár dolgozni, a garázsba leveszi az utcai ruháját, cipőt, és úgy jön a lakásba. Pár napig ott várakozik a szennyes mielőtt kimosnám . Lassan bevezetem a hajmosást is érkezéskor.
    Itt is van sok infó a fertőtlenítésekről :
    https://www.antsz.hu/felso_menu/rolunk/sajto/archivum/Tanacsok_arviz-belviz_20100612.html

  25. A kilincsre jó a denaturált szesz (ill. 40% feletti alkohol) is.
    Ne érintkezzen a bőröddel, mert kegyetlenül kiszárítja.
    Illékony, tehát doboz bekészítve, rongy bekészítve, letörlöd, vársz kicsit, s mehetsz kezet mosni normál fertőtlenítővel vagy szappanos meleg vízzel a fürdőbe.

    Ne toljátok túl! Aki ennyire tart tőle, ne menjen ki otthonról. Hetente egy alkalom esetén járható út, amit leírtál, de minden nap, hónapokig? Persze tudom, ha a családból egyvalaki mozogni kényszerül, nem ilyen egyszerű. Akkor viszont érdemesebb a kint tartózkodás során úgy mozogni és viselkedni, hogy a kockázatot minimalizáljuk, hiszen a vírust elsősorban nem a ruhán, hanem a testünkben tudjuk hazavinni!

  26. 7 Tibor bá’

    „Orbán rendeletekkel fog irányítani és kész.”
    És kész.

    Ezt a járványt puha, demokratikus eszközökkel nem lehet megfogni.
    „Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!”

    Valami hasznos:
    https://covid-19.alibabacloud.com/

  27. 29.
    Doki vagyok. Muszáj túltolnom. Mindig ezt csináltam, amíg mentőztem is. Mostanában pedig egyébként sem kell kimászkálni. Heti egy vagy kétheti egy bolt. Az is saját táskával, nem bevásárlókocsival. Saját táska műanyagszerű (pl. Kék IKEA-s). Bankkártyával fizetni. Maszk alap. Hazaérve minden kaja lemos szappanos vízzel, táska szintén. Hazaérve kaja addig marad a táskában és az kint ahol a ruha a szemeteszsákban, amíg zuhanyzás után vissza nem megyek érte.
    Ha kidőlök, sokan kidőlnék körülöttem. Inkább túltolom, de ez nem túltolás, ez a legbiztosabb verzió. Tudom mi a coronavírus, sajnos. Aztán ha Ausztria megoldotta, megyek önkéntesnek Magyaro.-ra, ahogy korábban. (nem ott tanultam, de dolgoztam ott)

  28. ÁNTSZ árvíz után 6 decit mond a 10 literhez de az nagyon sok szerintem.
    https://www.antsz.hu/felso_menu/rolunk/sajto/archivum/Tanacsok_arviz-belviz_20100612.html

    De a kútba meg elég kevesebb is:
    https://www.origo.hu/idojaras/20130612-nem-rosszabb-a-csapviz-az-arviz-miatt-de-a-kutakba-kell-a-hipo-baja-mohacs-budapest-ivoviz-minoseg.html
    Minden köbméter vízre 100 milliliter nátrium-hipoklorit 90-es fertőtlenítőt vagy 200 ml hipóoldatot kell alkalmazni az ÁNTSZ tájékoztatója szerint. A fertőtlenítőt egy vödör vízben alaposan el kell keverni, majd a kút belső falán körben végigfolyatni.

    Mert ezt nem mondja a tévé sem, sem az index címlapon nincs hogy otthon hogyan.

    Moss kezet gyakran, néha mutatnak videót is, de azt nem mondják hogy cipőt kéne váltani, ruhát is, stb stb.
    Jönnek is majd a hullák ne féljetek. 🙂
    Szóval 26. hiszek neked, literenként 20 ml ha nincs lejárva a szavatossága. 🙂
    Köszönöm!
    Ezzel fogok permetezni ( csapok, kilincsek).

    Ja és mennyi idő alatt bomlik le? Ha beleöntöm a felmosóvödörbe akkor használhatom mondjuk egy hétig amíg el nem koszolódik?

    AMúgy kutya is lakik a lakásban, azzal mit csináljak? Porol, behozza a lábával stb? Tudom ki kéne dobni a kutyát, nem a szobában a helye de vele együtt akkor a nőszemélyt is… 🙂

    De a kesztyűt magyarázza el valaki minek kell ha nem eldobható mert nincs annyi?

    Pl kimegyek bevásárolni, minek a kesztyű? Dolgozókon látom a kesztyűt, de lehet a bőrön kevesebb ideig él meg mint a műanyag kesztyűn.

    Kesztyű úgy jó mint a dokiknál, megfogja vele a fütyidet aztán kuka… 🙂 xd

    Bevásárolsz, tömegközlekedsz, otthon kuka a kesztyű.

    De ugye maszkja sincs sokaknak, nemhogy kesztyű… akkor meg újrafelhasználni veszélyesebb nem?

    Azt se mondja a média hogy az utcán meg a vonaton ne a telódat nyomkodd mert azt senki nem mossa meg mikor hazaér, ezt sem mondják.
    Ezek még kommunikálni sem tudnak nemhogy hatékonyan védekezni!

  29. Sziasztok!
    Fertőtlenítéshez javaslom hypo helyett a hypoport. Gazdaságos, könnyű tárolni, por formájában érkezik, tárolása egyszerűbb, nem veszít fertőtlenítő erejéből, vízzel kell keverni, nem roncsolja a ruhát, nem lesz foltos tőle a ruha.
    RENDKÍVÜLI HÍR!
    Magyarországon elsőként mondták ki, hogy a Hypopor® megöli a koronavírust!
    A Nemzeti Népegészségügyi Központ Mikrobiológiai Referencia Laboratóriumi Főosztály Virológiai Laboratóriumi osztály tájékoztatása:

    „…a koronavírust is el fogja pusztítani…”

    „A HYPOPOR az egyike azon keveseknek, amelyek a korábbi vizsgálati eredményeink alapján a teljeskörű virucid hatásspektrumot nyújtani tudják.”

    http://www.hypopor.hu/

  30. 32. Btgujj

    Addig jó a hypo-s víz, amíg érzed a hypo szagát benne. A tárolással vigyázz, fedd le, mert iszonyat büdös, párolog, mérgező, erős fejfájás lehet tőle, tehát máshol tárold a keveréket mint ahol vagy. Inkább jobb ha frissen csinálod..mert beleiszik a kutya, fellöki a kutya..fellököd te.. Szerintem most eleve megszaporodnak a háztartási balesetek, így bezárva.. (Meg a családon belüli erőszak)
    Kutya lábát mosd le szappannal. Ha lehet minden kijárási után kutyamosás.. De gondolom ez nem megy, így figyeld. Ha hemperegne, mosás. Ha csak simán pórázon közlekedős, akkor elég a lábmosás.
    Nekem macskám van, egy darab, benti. Pedig sokat „macskáztam” – aminek a macskacorona és parvó vetett véget. Pedig gyerekkoromban egy macskának sem volt semmi baja..Amíg nem kezdtem foglalkozni velük, és ahogy az embereknél most, úgy a macskáknál megtapasztaltam, hogy több macska együtt..és corona… Tehát ment ami most az embereknél: elkülönítés, tisztántartás..amíg nem úgy voltam vele, hogy kiskanállal a Dunát. De hogy most ugyanezt kell csinálnom csak nagyobb téttel..Háát, na ez már…

  31. 33: A hypópor ugyanaz mint a literes háztartási hypó nem?

    Olcsóbb, magad kevered az arányt de viszont mennyire igaz hogy előbb lebomlik?

    Tehát nemhogy hónapokig, napokig sem lehet tárolni a porral készített hypót?
    Tehát a poros hypós felmosóvödörrel aznap fel kell mosni, míg a normál hypóval kibírja egy hétig is akár?
    Ha ennyire jó a hypó por akkor miért nem kis tasakokat árulnak a literes és költségesebb verziónál?

    Az is érdekes viszont hogy a domesztoszos felmosóvödör bebüdösödik egy hét alatt, tehát az is lebomlik. A sima hypós kibírja egy hétig is amíg már látom hogy koszos és kicserélem.

    De a domesztos a falról a penészt leöli, a sima hypó viszont nem.

    De a koronavírust a levegőből fogjuk elkapni, ilyen R0 meg exponenciális görbék mellett szerintem a klasszikus cseppfertőzés nem játszik…

  32. Btgujj

    Le lettem moderálva: szóval kutya lábmosás szappannal, vagy teljes fürdetés.
    Hypo: frissen keverve vagy amíg érzed hogy van még szaga ( de lefedve, mert mérgező, büdös, illetve fellökve, kutya által felnyalva..szóval háztartási balesetes lehet)
    Ultra is jó..az por.

    Kesztyű: sokat hordva bőrgomba lehet. De a bankkártyás bolti terminált azzal nyomkodom. Hasfestékes kesztyű jobb, könnyebb a kasszánál gyorsan felvenni, kifordítja levenni. Az is kimosható szappannal, hypoval..

  33. 35:
    Tia,
    orvosként, eü. dolgozóként abszolút érthető az ismertetett protokoll.
    Ugyanakkor tényleg ezt az eljárást javasolod minden családnak? Ott is, ahol csak heti 2 kimozdulás van élelmiszer vásárlásához?

    A hypo nem megfelelő gyakorlati felhasználása sztem. akár ronthat is helyzeten. Nem vagyok biztos benne, hogy bárki rendben alkalmazza, mert egyeseknek már egy hígítási arány kiszámolása, ill. gyak.alkalmazása is gondot okoz. Azért az ide látogatókra persze ez talán nem igaz…

  34. 37. Felírtam a higítási arányt. Igen, jelenleg én is heti egyszer megyek ki, és csak boltba, ami max.fél óra. Majd ha kidőlnek, behívnak engem is. Vagy bemegyek előbb ha már nem bírom cérnával itt bent. Igen, ezt az eljárást javaslom, mert ez így elég nagy valószínűséggel véd meg. Azzal nem tudok mit kezdeni hogy „csak kicsit gyógyítok”, vagy csinálok valamit, vagy nem. Ha nem tudok úgy visszajönni a lakásba hogy ne hozzak be semmi veszélyeset, akkor inkább ki sem megyek 🙂 A sima család nem tud jól fertőtleníteni a leírtak alapján? A sima doki nem tud jól szájmaszkot és kesztyűt felvenni…pláne nem levenni.. Azon sírnak itt, hogy mi lesz, mert hát nem lehet azonnal betanítani a csapatot. Igaz, rutin kell. Nekem megvan, de nálam az előszoba köve is műtői tisztaságú. Ha mindenki nekiállna otthonmaradni, kifertőtleníteni, meg lenne oldva ez a járvány. De hát az emberi felfogás, hozzáállás… Bedöntjük a gazdaságot, összecseszünk mindent, sok okos is van..csak azért mert otthon kéne maradni és szappanozni, hypozni. Nem tudom mi lesz ebből, de nem tetszik. ..és nem csak erről a mostani coronáról van szó. Mikor fut össze ez a corona a Mers-sel? Vagy mikor jön egy macskaverziós corona az embereknél? Az amelyik a macskáknál mindet föld alá teszi..

    Más is leírta ami magyarázok, csak hypo nélkül. De hypo nélkül nincs magyar háziasszony.. (Mentem én mentővel, mert összeöntötték a nem-mondom-mivel, pedig ált.isk kémia tananyag.) http://vizimentok.hu/hu/hirek/mit-tehetunk-a-koronavirus-terjedesenek-megelozeseert/1330/

  35. WASHINGTON – A koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó szövetségi kormány a múlt héten figyelmeztette a politikai döntéshozókat, hogy a világméretű pandémia „18 hónapig vagy annál hosszabb ideig tart”, és „több hullámot” is magában foglalhat.

    A link olyan hosszú, hogy nem fér be…de gondolom idővel lehozzák mások is.
    Így már érthető, hogy miért vezetik be „mindenhol” a katonai irányítást….a teljes összeomlásra gyúrnak.

    https://tablet.hvg.hu/vilag/20200321_Afrikaban_is_terjed_a_koronavirus_mar_ezren_megfertozodtek
    Nemsoká megkapjuk a választ, hogy bírja e a meleget a kicsike…

  36. 40. Valaki
    Nem a melegről van szó, mert a vírusok sok mindenhez képesek alkalmazkodni (100 fokos gejzirben is ott vannak, és a -100 fokban is megtalálhatók), hanem a napfény egyik komponenséről, nevezetesen az UV-ról. Na ezt egyik sem bírja. Szétesnek a hatására.
    Az erős UV annyiban segíti az emberiséget, hogy legalább a szabadban lévő kontakt-felületekről lepucolja a kórokozót és ezzel jelentősen csökkenti a fertőzés átadását. Persze ez a benti helyiségeket nem tisztítja, de ha az átadás lehetősége, mondjuk egy 50%-al csökken, akkor ennyivel kevesebb betegünk lehet.
    Szóval az UV jelentősen lassíthatja a terjedést.

  37. Szkeptikus ismerösök a mai napig ezzel jönnek „olvasta” sima influenzába sokkal többen meghalnak, mire ez a hiszti.
    Az nem jut el a tudatáig inflenzára van védöoltás és igen hatékonyan tudják kezelni a szövödményeit is, a legtöbb esetben elég pár nap meg neocitran azt szevasz.
    Itt most ha elkapja jo eséllyel korház, intenziv, x százalék meg ki se jön többet, persze amig öt nem érinti leszarja.
    Felvetettem ha szerintük még mindig csak egy kis megfázás, csatlakozhatnak a társaságunkhoz jelentkezünk önkéntesnek, persze akkor már jönnek a mindenféle nevetséges kifogások.

    A gazdasági része ugyan ez „majd termelünk kaját a hátsokertben vagy az erkélyen a panelba, amugy is bunko pestiek megérdemlik, nálunk nincs egy beteg se és nem is lesz” a mentalitás.
    Az emberek nagyrésze debil, el se jut a tudatáig mekkora szar van ha megussza minden komolyabb következmény nélkül az utána következö idöszak nem lesz egy leányálom.
    „miért ne lenne munka a gazdaság ujraindul és kész” persze varázsütésre minden ott folytatodik ahol abbahagyta.

    Részemre nagy tanulság elég sok ismerösröl kiderül azért ha gond van semmit nem ér az „ismeretsége”, számitani tényleg csak egy maroknyi emberre lehet, akár olyanokra akiröl az ember nem is gondolná, akiröl meg azt hinné az ember na ez valaki az gyáván elszalad, tisztára mint egy háboru.
    Ha megusszuk bizonyára megfogom gpndolni kivel-kikkel fogok bármilyen társadalmi kapcsolatot fenntartani, a jelenlegi helyzetben elég „sok szög kibujik abbol a zsákbol”.

  38. Trump épp erről kezdett el beszélni, és megszakították az élő közvetítést, hogy ez bizony meghülyült.
    Ez a média hatalma
    Úgy látom a Trump is megtudta,amit én: nem a koronavíruas veszélyes hanem a média.
    Róla is azt hitték, hogy megőrült és abbahagyták a közvetítést.
    https://media1.hu/2020/03/27/szinte-az-osszes-nagy-tevetarsasag-megszakitotta-donald-trump-amerikai-elnok-koronavirussal-kapcsolatos-beszedenek-kozvetiteset/?fbclid=IwAR0I-iMLtpso-liccrnYkseip4QLQtnEQaitDKxwrgDyDNhh54LKPqByGdk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük