(3133) Hahó felmelegedés! Nem felejtettünk el.

Tibor bá’ online

 

A NASA 2009-2020 közötti adatait felhasználva Sam Carana készített egy grafikont, amit itt láthatsz:

Ebből a bolha pöcse méretű jelzésekből kivehető, hogy 2020 februárjában a Föld átlépte az 2 °C melegedést 1750-hez képest, amitől a 2015 Párizsi összeröffenés óvva intett. De ez nem elég a felgyorsulás következtében, egy év múlva, pontosan 2021 januárjában elérjük a 3 °C melegedést. Hogy milyen felgyorsulás? Hát, amit a grafikon is mutat. De ha ez nem hiteles, akkor gondoljatok a koronavírus hatására. McPharson kalkulációi szerint a Világ ipari tevékenységének 20 százalékos visszaesése egy fokos melegedést okoz az aerosol árnyékoló hatásának elvesztése miatt. A kérdés, hogy ez a húsz százalékos visszaesés megtörténik-e. A hozzáértők szerint bőségesen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

56 gondolat erről: „(3133) Hahó felmelegedés! Nem felejtettünk el.

 1. „De ha ez nem hiteles, akkor gondoljatok a koronavírus hatására. McPharson kalkulációi szerint a Világ ipari tevékenységének 20 százalékos visszaesése egy fokos melegedést okoz az aerosol árnyékoló hatásának elvesztése miatt.”

  McPeharson eredeti kalkulációi szerint a 20%-ot Kínára értette akkor, amikor az európai járvány felfutás el se indult.

  A számításának kiindulási feltételeit a poszt alatt kétségbe vontam
  #www.antalffy-tibor.hu/3114-a-jo-oreg-mcpherson-megszolal alatt 35, 38.hozzászólás

  Amire még a koronavírus emlékeztette az embert, hogy nem csak exponenciális függvény létezik, hanem logisztikus is.

  #cdn.portfolio.hu/articles/images-md/l/o/g/logisztikus-fuggveny-355139.jpg

  „Ahogy egy járvány előrehaladottabb fázisba kerül, úgy lesz egyre kevesebb ember, akit majd meg tud fertőzni. Hiszen egy idő után egészen egyszerűen elkezdenek elfogyni a potenciálisan megfertőzhető emberek. Vagyis ekkor a fenti egyenletben használt K értékének a csökkenésével elkezd lassulni a terjedés. Hogy ez pontosan mikor következik be, vagyis hol lehet az a bizonyos inflexiós pont, azt nagyon nehéz megjósolni.”

  Tehát a 100%-os fertőzöttség elméleti lehetőség, de gyakorlatban nehezen történik meg.

  #www.portfolio.hu/prof/20200310/hogyan-lehet-12-fertozottbol-12-ezer-a-koronavirus-matematikaja-418675

  Továbbá azzal se számolt, hogy milyen gigantikus gazdasági és fiskális csomagokat jelentettek be.
  Röpködnek a 100 és 1000 milliárdok EUR-ban és USD-ben..
  A 0 % kamatok, a hiteltörlesztés felfüggesztések, a QE4 stb.

  Agonizál a jelenlegi kapitalista gazdasági rendszer már rég óta, de nem fogja könnyen megadni magát, az látszik.

  Már a szent tabu és dőlni látszik, hogy közvetlenül a lakosságnak adnak pénzt, mert az valószínűbb, hogy el fogja költeni és nem befektetni fogja, szolgálva a részvény és kötvény árpumpát.

  Még pár válság ciklus és az alapjövedelem se lesz ördögtől való.

  Szóval nem tagadom a globál dimming hatást, de pl. ez az ábra érdekes.

  #en.wikipedia.org/wiki/Global_dimming#/media/File:Climate_Change_Attribution.png

  A hőmérséklet erősen a C02 szinttel korrelál, miközben a szulfát és a vulcanic hatás csökkenti.
  Miért nem meredekebb a hőmérséklet görbe?

  „Clouds intercept both heat from the sun and heat radiated from the Earth. Their effects are complex and vary in time, location, and altitude. Usually during the daytime the interception of sunlight predominates, giving a cooling effect; however, at night the re-radiation of heat to the Earth slows the Earth’s heat loss.”

  „A study theorized that aircraft contrails (also called vapor trails) are implicated in regional cooling, but the constant flow of air traffic previously meant that this could not be tested. The near-total shutdown of civil air traffic during the three days following the September 11, 2001 attacks afforded a unique opportunity in which to observe the climate of the United States absent from the effect of contrails. During this period, an increase in diurnal temperature variation of 1.1 °C (1.8 °F) was observed in some parts of the U.S., i.e. aircraft contrails may have been raising nighttime temperatures and/or lowering daytime temperatures by much more than previously thought.[6] However, a follow-up study attributed cloud cover to the temperature change. The authors wrote, „The variations in high cloud cover, including contrails and contrail-induced cirrus clouds, contribute weakly to the changes in the diurnal temperature range, which is governed primarily by lower altitude clouds, winds, and humidity.””

  Szóval úgy néz ki, mint ha ez a hatás komplexebb lenne, mint első ránézésre tűnik, mert legalább két hatás eredője.

 2. 1.hez még:
  „Miért nem meredekebb a hőmérséklet görbe?” javítva

  Miért nem kevésbé meredekebb a hőmérséklet görbe?

  Továbbá ha visszaesik a termelés, akkor csökken a C02 kibocsátás is.
  Ez hol van számításba véve?

 3. Na eljutottunk a lényeghez szerintem! A vírus nem tűnik közel sem olyan veszélyesnek, mint a helyzet, amit ennek ürügyén generál a politika. Érdekes módon, amíg Netanjahu nem mondta el az utasításait, Orbán beteg eseteket is alig jelentett, iskolákat sem záratott be, de az után a bizonyos video konferencia után beindult a válság bebeszélése a társadalom kis agyába úgy, hogy máig nem tudnak 50-nél több beteget felmutatni (szomszéd faluból elvittek Ajkára egy középkorút, aki olaszban dolgozott, szűrés eredmény negatív, olasz beszállítónk Milánóból azt mondta, hogy állítólag van fertőzőtt, de Ő egyet sem ismer). Ma többen keltenek pánikot a kormánypártnak biztosított tömegtájékoztatási csatornákon, mint ahány beteget össze tudnak kaparni az országban!
  Szerintem az IPCC 2018-as jelentésének figyelembe vételével történik a világ ipari termelésének leállítása, mivel nincs sok időnk. Egy cikkben a következő kiemelt rész volt olvasható a jelentésből:

  „A KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS FELÉRE CSÖKKENTÉSÉVEL ELÉRHETNÉNK, HOGY A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS MÉRTÉKE 2100-IG NE HALADJA MEG A 1,5 CELSIUS-FOKOT, DE EZ OLYAN SZINTŰ, MÁIG PÉLDÁTLAN EGYÜTTMŰKÖDÉST KÖVETELNE MEG A LEGNAGYOBB KIBOCSÁTÓKTÓL, HOGY ABBAN REMÉNYKEDNI IS ÉRTELMETLEN.”

  Hát most úgy látszik, hogy az „máig példátlan együttműködésre” megtalálta a háttér hatalmi szervezet a megfelelő módszert, ahol az egyének a saját félelmük hatalma alatt bármire képesek, megint jellemzően tudatos gondolkodástól teljes mértékig mentesülve! A birkákat így lehet terelni, kell az acsarkodó kutya, akiről azt hiszik, hogy harap. Nincs ellenemre, hogy változtassunk életformát, de a napokban számoltam ki, hogy egy közepes utasszálító 2000 km-es oda-vissza útján kb annyi üzemanyagot éget el, mint egy átlag család 2 autó használatával kb 50 év alatt!! Akkor megint miért a kisemberre akarják ráverni az összes negatívumot, amikor ha sikerül is, nem lesz mérhető hatása, miközben a civilizált társadalom összeomlása várható?? Megint hasonló tudományossággal kezdtek neki, mint ahogy általában működtetik a világunkat, és ez szánalmas!

 4. „McPharson kalkulációi szerint ” már pár éve mind halottak vagyunk, nem?

 5. Szabolcs ” A vírus nem tűnik közel sem olyan veszélyesnek, mint a helyzet, amit ennek ürügyén generál a politika.” Mindenben meglátod a lényeget.

 6. 3 Szabolcs

  „Na eljutottunk a lényeghez szerintem! A vírus nem tűnik közel sem olyan veszélyesnek…”
  Valóban eljutottunk a lényeghez. Einstein igazságához.

  Már írtam, de még egyszer, de már utoljára.

  Elfogadod ezeket az adatokat hitelesnek:
  Total Cases excluding mainland China
  https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/
  (Szerintem kevesebbet mutatnak a valóságosnál)

  1+1=2. Ezt elfogadod igaznak?
  (
  A magasabb matek ide vezethető vissza.
  Sorozatos összeadás = szorzás, szorzás -> integrálás…
  )
  Tegyél az adatokra egy regressziós görbét és számolj előre kettő hónapot.

 7. 6. n/a

  tudod ugye, hogy a vírus a megfertőzöttek 80 %-ánál tünet mentes vagy enyhet tünetekkel pár nap alatt elmúlik ? Te elmész egy köhögéssel, ami láz nélkül jön, beteget jelenteni a dokinak ? Kizártnak tartom, mert kényelmetlen és úgysem ír ki. Tehát az összes regisztrált beteg szám a vélhető beteg számot 50%-ig alulról közelíti, így volt kínában 70 ezer jelentettre 3241 halott, tehát a 2 % iis nehezen kimutathatóan éri el. Ne legyünk megvezethetőek, mert az sokat árt a lényeg meglátásának. Te ismersz koronavírusost ? Olyat akit ledöntött a lábáról ? Olyat aki belehalt ?? Ha igen, kérlek írd meg, mostanában mindenkitől ezut kérem, de szerencsére nem jött visszajelzés. Azon aggódjunk, hogy megint NGO-k adnak utasításokat a birka politikusok meg egyéni érdekeik mentén csinálják a feszültséget.

 8. Az a tény ,hogy alig van 50 beteg, nem biztos hogy a valóságot tükrözi. Vezérünknek van elég sok vaj a fülén, az egészségügyi rendszer helyzete kapcsán. Minden halál és fertőzési esett az ö rossz vezetési gyakorlatának lenne a bizonyitéka.
  A saját életemből szeretnék megosztani egy történetet az elmúlt két hétből.
  Február 5 én szoktam bérleti díjat fizetni belvárosi üzletem után. Eddig 17 éve mindig pontosan jött a tulajdonos a pénzért. Sőt már egy nappal előtte felhívott hogy jön. Ebben a hónapban nem jött és másnap sem. Hetedikén viccelődtem a lányokkal hogy hívják fel mert biztosan meghalt. Felhívták és tényleg még 5 én meghalt. Az utcában még látták 13 órakor jó kedve volt, a másik üzletének még felvette a bérleti díját. 15 órakor mentő érkezett és elvitték, pár óra múlva meghalt vírusos tüdő gyulladásban. Komába esett és megtelt vizel a tüdeje.
  Vasárnap temették a Kozma utcában, a temetésen tudtam meg hogy 2 napja a testvére is meghalt vírusos tüdő gyulladásban.
  A történethez kapcsolodik hogy a hölgy lakása melletti lépcsőházból vitték el az első 2 fertőzött Iráni diákot. És több idős személyt is kezelnek vírusos tüdőgyulladással.
  Vannak véletlenek de ez akkor is több mint furcsa.

 9. 7 Szabolcs

  „tudod ugye, hogy a vírus a megfertőzöttek 80 %-ánál tünet mentes vagy enyhet tünetekkel pár nap alatt elmúlik ? ”

  Ezt mondtam a 6-os hsz-ben.
  „(Szerintem kevesebbet mutatnak a valóságosnál)”
  A „látható” esetszám kevesebb a valóságnál, vagyis a helyzet rosszabb.

 10. Elnézést az elírásért Március 5. re gondoltam

 11. 8. Alex

  Ez az „iskolapéldája” a pánikkeltésnek és a rémhírek terjesztésének, ami büntetőjogi tényállás. Tegnap pont kísértetiesen hasonló okokból volt hatósági intézkedés.
  Képernyőmentés megvolt, megy a bejelentés a megfelelő szerveknek.

 12. 7:
  Nem tehetsz róla…
  Az eddig bekövetkezett események alapján rendkívül mély gondolatok, biztosan sok értelmes emberre hatást tudtál gyakorolni vele!

  8:
  Érdekes… Viszont ezeket zárt infóként kezeljük, az összes balféknek nem kell elolvasnia! A VIP lista tökéletes ehhez, így nem kell senkinek aggódnia a folyamatosan dolgozó 3/3-asok miatt, akik szemmel láthatóan egyre jobban aggódnak a hatalmuk meggyengülése és a várható következmények miatt.
  Majd, ha véget ér, lesz min veszekedni a politikusoknak. A nép úgyis birka módján eltűr mindent.

  11:
  Te szerencsétlen… Minek jössz ide? A te helyed az origón és a TV2 képernyője előtt van!

  Tiborbá,
  Mert, ugye ma a felmelegedés a téma…
  Azt látom, hogy a sok aranyos kis béka kezd egyre kényelmetlenebbül lubickolni a forráspont közelébe kúszó csodaszép medencéjében. Pedig még csak az első felvonás eleje van színpadon, mi lesz itt majd a vastaps idején?

  Sehol nem találom azt a kis rajzos, békafőlős videót. Ha valaki felleli, segítsetek már letölteni nekem! Köszönöm!

 13. Mi van kínában? Sehol egy új infó, sehol egy új video, semmi. Élnek még ott?

 14. 8 Alex

  Mit is mondasz:
  „Vasárnap temették a Kozma utcában, a temetésen tudtam meg hogy 2 napja a testvére is meghalt vírusos tüdő gyulladásban.
  A történethez kapcsolodik hogy a hölgy lakása melletti lépcsőházból vitték el az első 2 fertőzött Iráni diákot.”

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Kozma_utcai_izraelita_temet%C5%91

  Ekkor még nem beszéltek halálozásról.
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:czEctGluFEUJ:pandemia.hu/magyar-koronavirusos-betegek-itt-az-elso-ket-eset/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=hu
  „Magyar koronavírusos betegek: itt az első két eset!”

 15. 11. Dara Mr Spicli!

  Annyira rühellem a besúgó fajtádat, hogy el sem hiszed.
  Te nagytudású idióta!
  Elhiszem, hogy lelkesek a haverjaid, de sajnos el kell, hogy keserítselek, a hozzászólás édes kevés ahhoz, hogy örömödet tudd találni benne.
  Idióta!

 16. 14 . n/a
  Vasárnap kint voltam nevelőapámnál a Kozma utcai temetőben, furcsa módon le volt zárva a ravatalozó, kint tartották a szabadban a szertartást.
  Nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet e azzal, hogy esetleg a halott fertőző lehetett, minden esetre erre még nem láttam példát a Kozma utcában..

 17. 8. Alex
  Én elhiszem, sőt!!
  Nem tőled kérdezem, csak költői kérdés. Akkor miért van még ma is a táblázatban, hogy ‘Hungary Total Deaths 1’, és azt megírták, hogy az a halott egy 75 éves férfi volt, stb.
  A (3130)-as posztban Csongor megírta: „Igen, de nálunk némi kozmetikázó ellenhatást is bele kell vinni a képletbe…” Erről lehet szó? (Megint csak költői kérdés). 😮

  11. dara
  Daráld le magad egy darálón és húzd le magad egy WC-n. Milyen „szerveknek” jelentgetsz? Narancsos? Menj akkor az origóra vagy a fide$$.hu-ra hülye.

 18. 7. Szabolcs
  8. Alex
  11. dara

  Hogy azt mondjam: ti nagyon kemények vagytok!
  Akinek nem inge, az kérem ne kezedjen el öltözködni!

  Az egyik feldobja a labdát, a másik kultúráltan válaszol rá, a harmadik meg a vamzer. Már-már a szervezettség gyanúja ébredezik bennem.

  Dara, te egyáltalan Magyar vagy?
  (Egyedül, ha a családoddal zsarolnak, az mentség!)

  Csak nehogy Petőfi összes lassan valóságá váljon, mert az a tenger békeidőben segítette volna a gályát a védekezésben, felkészülésben, megelőzésben!
  De miután a vihar korbácsolta hullámok feldúzzasztják a folyókat, azok a folyók már vörös színben izzanak!

  /A költő meg azt gondol bele, amit akar!/

 19. 11 – dara:
  Túl buzgó vagy barátom. 8. alatt Alex leírta saját élményét, ami tényként fogható fel. Rémhír az, ami kellemetlen vagy veszélyes kitaláció. Ha valami kellemetlen vagy veszélyes, de valós, és nem kitaláció, az nem rémhír. Különben elmész a picsába.

 20. 11. Kemény gyerek lehetsz…Erre nevelt apád? Spicliskedsz?

 21. Pedig én is gyanúsan sok „tüdőgyulladásos” halált hallok most a környezetemben…

  Idáig nem volt halálos a tüdőgyulladás ennyire…

  Vírusos tüdőgyulladásos eseteket vajon miért nem hozzák nyilvánosságra? ?

  Ugye van még ilyen ország ahol covid nincs, csak elszállt tüdőgyulladás…

  Sokaktól hallom hogy: „Soha nem voltam még ilyen beteg mint most”.

 22. 19. Tibor bá’:

  Előfordulhat (cseppet sem biztos), hogy ma késő délután kapsz egy látogatást.
  Ahogyan leírtad még a postással szembeni óvintézkedéseidet is, itt nagyon nem lesz választásod.
  Hatósági igazolvány, fegyveresek, sajnos majd ki kell nyitnod az ajtót…

  Van egy olyan sejtésem, hogy a számítógépedet lefoglalják majd.

  Ha nem, akkor is bemennek. Vagy nem. 🙂
  Lényeg, ami lényeg: aminek itt teret engedsz, az túlmegy minden határon. Ha egyszer ennek vége lesz, akkor biztos számíthatsz „némi” hatósági számonkérésre, ha most nem is.

 23. 11 – Dara: Előbb vagy utóbb az ilyen „embereknek”, mint TE, visszanyal a fagyi. Nem kicsit, hanem nagyon keményen. Ezt ne feledd majd nyakig a szarban.

 24. Helyzetjelentés: Hosszú sor áll Pesten a Dózsa György úti NAV előtt. Kezükben jellemző papírok. Láthatólag a frissen elbocsájtottak intézik a
  magán egészségügyi hozzajárulást, hogy ne maradjanak ellátás nélkül. Az első fertőzés-kültek. Érdekes hozadéka a koronának.

 25. 19, Tibor bá’:

  Leszarom a moderálást is, most már biztos, hogy 18:00 körül (sötétedés után) mennek érted.
  Asszem’ TEK lesz.
  További jó szerencsét!

 26. 26 – dara:
  Erre az lenne a megfelelő válsz, hogy kicsi hal vagyok én, pláne ilyen időkben, de valójában egyáltalán nem vagyok hal, csak a te fantáziádban.

 27. dara

  Érted meg a pszichiátriáról fognak menni…asszem’ még ma este… 6 körül…sötétedés után. Még ekkora hülyét, mint te vagy….☺

 28. dara,
  Sajnálom, érted is fog menni valami… Már elindult, és észrevetted egyszer, de ebben az esetben nem lesz visszaút.
  Próbálj megnyugodni és felkészülni rá.
  A természet törvényeibe beletartozik pár olyan dolog, amelyekről még nem tudunk biztosan, de ettől még működnek.
  Tényleg sajnálom! Kár érte…

 29. Tisztelt Tibor Bá! Szinte a blogod inditasatol minden napi olvasod vagyok, fuggetlenul attol, hogy a vilag melyik orszagaban tartozkodtam. A sok ev soran vilaglatast, gondolkodasmodot es rengeteg informaciot kaptam toled, pedig foiskolaval es egyetemmel rendelkezo , ötven evnel idosebb ember vagyok. Mivel az eletutam alapjan rendelkezem olyan ismetetekkel tapasztalattal és tudassal amivel az emberek 99%–a nem, merem allitani, hogy nem fog a TEK kopogtatni nalad, semmilyen büncselekmeny nem valosult soha meg sem a te sem a hozzaszólók részéről. Mint hozzaérto halkan jegyzem meghogy dara nevű hozzaszóló meg vamzernek is vegtelenül ostoba, aki ha fel is jelent, még nyíltan ELŐRE fenyeget. A szakma szegyene az ilyen. Tovabbra is jó egészséget kívanok neked es a blog olvasoinak.

 30. dara ,
  te tényleg kezeltesd magad.. Szegény!
  Ez ugye nem vicc?
  Itthon ezt ugy hivjàk: „eltuntetett kamera”. A végén mindenki jot nevet..

  Ekkora hulye nem létezhet..

 31. 11 dara: Ha alex az igazat írta, akkor ez nem rémhírterjesztés, hanem mindannyiunk túléléséhez szükséges tájékoztatás.
  A hatóság, ami ezt bünteti, hazaáruló. A görény feljelentővel egyetemben.

  Számomra az az érdekes, hogy ezt, hogy mi vagy, nem intézed el szép csendben, sunyi módon, hanem még világgá is kürtölöd, mintha büszke lennél rá.

  26: Te szerencsétlen, még a saját embereidet is elárulod… Ilyet ugye csak akkor tudhatnál, ha hatósági ember lennél, akkor viszont nem pofáznál el részleteket. Ergo csak egy szánalmas kis troll vagy. Köszi a leleplezést.

 32. Ne haragudjatok „d”-re. Zavarodott félelmében cselekszik ilyen paranoid módon. Inkább segíteni kellene rajta.

 33. Fiúk!
  Ha akartok még erről a daráról írni, akkor csak „d”-t írjatok, mert a „dara” le van tiltva.

 34. vagy lànyok..

  Ugye igaz, hogy ez csak egy vicc volt, amit te csinàltàl Tibor bà?
  Ekkora barom nem létezhet a foldon… ..
  Ha igen, akkor itt az ido, hogy eltunjunk a fold felszinérol.

 35. 35 (és lányok):
  Einstein azt mondta, ő csak két végtelent ismer, az világmindenséget és az emberi butaságot, bár…. tette hozzá, az előzőben nem teljesen biztos.

 36. 30 Kalman

  Ne aggódj a gazda miatt, mert jól forog az esze.

  Na jó, aggódj, de csak a jóindulat okán.

 37. „Előfordulhat (cseppet sem biztos), hogy ma késő délután kapsz egy látogatást.”

  d nem normális, nem tudom ez miért jó neki?
  Vajon d és bükki megegyezik egymással?
  Egy túlbuzgó fideszfan lehet a háttérben.

  „Van egy olyan sejtésem, hogy a számítógépedet lefoglalják majd.”
  Gondolod, hogy nem lehet backupolni bárkinek a siteot, aki olvashatja?
  Nem lehet fellőni torrentre?

  3.Szabolcs:
  „Orbán beteg eseteket is alig jelentett, iskolákat sem záratott be, de az után a bizonyos video konferencia után beindult a válság bebeszélése a társadalom kis agyába úgy, hogy máig nem tudnak 50-nél több beteget felmutatni ”

  Ha kevesebbet tesztelnek, kevesebb a koronavírusos beteg.
  Ha többet tesztelnének, több lenne a koronavírusos beteg és több lenne a coronavirus okozta haláleset, nem csak az egyszerű tüdőgyulladásban elhunyt.
  Az meg teljesen egyértelmű, hogy nem politikai érdek a sok haláleset.

  Mivel a 80% az 94-91% lsd.
  #www.worldometers.info/coronavirus/
  az azt is jelenti, hogy a halálozási ráta is csökken lásd pl. Dél-Korea.

  A dél-koreai alacsony halálozási ráta nem csak a jó hozzáállásuknak, egészségügyüknek köszönthető, hanem a 200 ezer közeli tesztelésnek is, ami már jobb reprezentatív mintavételnek.

  „Hát most úgy látszik, hogy az “máig példátlan együttműködésre” megtalálta a háttér hatalmi szervezet a megfelelő módszert, ahol az egyének a saját félelmük hatalma alatt bármire képesek, megint jellemzően tudatos gondolkodástól teljes mértékig mentesülve! ”

  Utálom ezeket a háttérhatalmas összeesküvés elméleteket, de érdekes véletlen(?) egybeesés, ami voltaképpen mindenkinek az érdeke.

  Meglátjuk, a kibocsátás csökkenés mennyire lesz tartós.
  Ugyanis a kormányok gőzerővel dolgoznak azon különféle mentőcsomagokkal, hogy ne az legyen.
  Ha nem lesz tartós, az elmélet megbukott.

  „de a napokban számoltam ki, hogy egy közepes utasszálító 2000 km-es oda-vissza útján kb annyi üzemanyagot éget el, mint egy átlag család 2 autó használatával kb 50 év alatt!! Akkor megint miért a kisemberre akarják ráverni az összes negatívumot, amikor ha sikerül is, nem lesz mérhető hatása, miközben a civilizált társadalom összeomlása várható??”

  Hát bármennyire igazságtalan is, ez általában így szokott lenni.
  A kisemberek, a szegények szívják meg jobban legtöbbször.

  16.Gyurma:
  „Vasárnap kint voltam nevelőapámnál a Kozma utcai temetőben, furcsa módon le volt zárva a ravatalozó, kint tartották a szabadban a szertartást.”

  Azt hiszem ez a mostani protokoll része.
  Nem zárt helyen, rövid temetési szertartás stb.

 38. 25. Reinkarnato
  persze,hogy sorban állnak,mert egyesével lehet bemenni teeeeee! emberek! milyen hülyék..

 39. 33. malleusorbis
  „Ne haragudjatok “d”-re. …… Inkább segíteni kellene rajta.”

  Az egyik lehetőség, hogy d.a.r.a. beteg, pszichiátriai eset, zártosztályra, gyógyszeres kezelésre van szüksége.
  A másik lehetőség, ahogy Idegen írja: „Egy túlbuzgó fideszfan lehet a háttérben.”

  Egyik rosszabb, mint a másik.

  36.
  „Two things are infinite, the universe and human stupidity, and I am not yet completely sure about the universe.”

 40. Szeretném pontosítani az eseményeket. Az 5 kerület Falk Miksa utca 12 szám alol vitték el az Irániakat március 4 én este. Ezt több ott lakó is megerősítette. A lépcsőházban még most is látni a fertőtlenítés nyomait. akár a kapuban is. Az én főbérlőm március 5 én délután 13-16 óra között lett rosszul. Ö a Falk Miksa 13 szám alatt lakot. Légzési problémái voltak köhögött, fulladozott, a szemtanuk szerint eszméleténél volt a hordágyon. A korházban komába esett és már nem is ébredt fel többé. A halál oka a tüdejébe került viz volt. Az orvosi jelentés szerint vírusos tüdőgyulladás volt a halála oka. A temetésén ott voltam most vasárnap a Kozma utcai temetőben.
  Egy rokontól hallottuk hogy a testvére is elhunyt 2 nappal utána. Ö is Vírusos tüdő gyulladásban.
  A környéken több idős személyt is ezzel kezelnek. Ezeket az ott élő lakosoktol tudom, mivel kutyás vagyok sok embert ismerek a környéken.
  Pont pár napja olvastam hogy az első 75 éves elhunyt nővére is azota elhunyt és pont virusos tűdő gyulladásban. Ezt több oldal is megírta.
  Az elhunyttal 17 éves munka kapcsolatban voltunk és kedveltem. A hirtelen előzmények nélküli halála igen megviselt, napokig csak ezen járt az összes gondolatom.
  Nem rossz szándékból írtam meg a halála történetét. de nekem fura ami itt történik.
  És az idő sajnos igazolni fogja a valóságot.

 41. 41. Alex
  Ahogy már 17.-ben írtam, teljes mértékben elhiszem ezt. Csak egy dolgot nem értek (már ezt is írtam), hogy a #www.worldometers.info/coronavirus/ ‘Hungary’ sorába (New Deaths, Total Deaths) miért nem kerülnek be ezek a halálesetek? Te is írod: „de nekem fura ami itt történik.” Szerintem is nagyon fura.

 42. Nehogy már bedaráljanak minket… 🙂

  Nagyon elgondolkodtató, hogy több információ szerint igen koncentrált helyszínek vannak, ahol igen gyors halálesetekkel indul egy tüdőgyuszinak látszó valami… de utánna nem terjed olyan szinten mint az várható lenne, mivel így a fertőzöttnek nem is volt szinte semmi ideje továbbadni, csak a közvetlen környezetének. Ez így rendben is volna, de hol van akkor a többhetes lappangási idő??

  Több törzs van, tudjuk. Nem csak ez a mi operatív tözsünk.

  Nekem erősen behajaz a jó 10-évvel ezelőtti „ukrajnai tüdőpestis” amiben szinte ugyanilyen tünetek voltak, azután pont olyan gyorsan tűnt el nyomtalanul, mint amilyen hirtelen megjelent… https://24.hu/kulfold/2009/11/02/ukrajnaban_tudopestisre_gyanakodtak/

 43. Ez a „d” amúgy nincs egyedül. Ma is nekem rontottak egy fórumon, ahol azt merészeltem sugallni, hogy a kormány nem mond igazat sem az esetszámról, sem a halottakról.
  Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egyes emberek miért hisznek annyira egy politikusnak vagy egy pártnak…

  Ausztriába ezeren felüli esetszám, Magyarországon meg 58… nagyon hihető… Ha nem tesztelünk nem fáj?

 44. Nekem is gyanús a terjedése ennek még mindig. Nagyon virulens, mégsem robban azonnal rögtön.

  Valami nem kerek, de nem azért mert nem hiszek hanem azért mert még valamit nem tudunk róla.

  41. : Maximálisan elhiszem és ez szintén azt bizonyítja hogy virulens.

  Na most a hullák vagy a jéghegy csúcsát mutatják tehát pl olaszban mindenki kb 80% fertőzött és azért nem hat a karantén vagy kell még valami feltétel ami teljesüljön.
  Pl. lehet csak másodjára öl, akkor viszont nagy szarban vagyunk.

  OLaszban lehet már aki másodjára kapja el ott indul be a pokol.
  Angliában ismerősöm volt szerelmét is elkapták koronával ( olaszban járt), aztán ott is se kontaktkutatás se semmi, a helyet se zárták be ahol dolgozott.

  DP hajó végére kíváncsi lettem volna, azokat nem szabadott volna lehozni onnan…

  Tiborbá meg semmi rosszat és rémhírt nem ír, jogilag nem látok kivetnivalót oldalában. Hal Turnert nem jelenti fel senki? 🙂

 45. vidal
  Teeeeee! Kirúgták őket, azért álltak ott. A szokásos nép otthon van, meg online intézkedik.

 46. Én szóltam…
  Terelés az egész: az olasz áldozatok átlagéletkora 79,5 év, többségük már a vírus előtt is beteg volt, írja az Index.hu.
  Szép csendben meg összeomlik a gazdaság, ez volt a cél.
  USA tőzsde (DOW) -32% 1 hónap alatt, visszaadta a 4 év alatt felhalmozott nyereséget.
  BUX: 46476-ról 1 év alatt 29464-re…
  EUR/HUF: 353.68 (egy éve: 312)

 47. Ne viccelődjetek!
  Sztem. holnap már abban a fázisban leszünk, hogy a kisebb településeken is ott vannak a potenciális tünetmentes és rendkívül fertőtő hordozók.
  Most már senkinek ne jusson eszébe maszk és kesztyű nélkül kimenni emberek közé, mert két hét múlva nagy baj lehet belőle!!
  Ha nem sikerült beszerezni, a kocsid eü.dobozában még lapulhat kesztyű és maszk is egy -egy alkalomra… és mosni a kezeket!

 48. Későn értem ma ide.. Pedig ettől a d.-től elkértem volna a Taj-számát, kapott volna beutalót! 😉

 49. Ugye nem gondoljátok, hogy ide nem jutottak el az adóforintjainkból fizetett fidesztrollok? Dara szerintem egy volt közülük, és azért ennyire direktben fenyegetett meg, mert a korábbiakban feltűnt, és az inkognitót megőrzendően csak kedvesen figyelmeztető „jóakaratú” hozzászólások nem hatottak. Nem hiszem, hogy bárki kimenne Tibor’ bá-hoz, mert jogalap (még) nincs rá, de simán el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb eljárást indítanak, még akkor is ha tudják, hogy esélytelenek, csak hogy megleckéztessenek.

 50. 50 – Viktor:
  Rákosi alatt ültem egy kicsit, az egyensúly megkívánná, hogy Orbán alatt is üljek egy kicsit. Engem már nem lehet megneveli. Így kerek a világ. 😀

 51. Meglátjuk mi lesz.hozzá kell tenni hogy ilyenkor tavasszal legfeljebb hőmérsékleti rekordok dőlnek meg majd, így nem is feltétlenül érezzük meg a hatását most.Viszont ha nyárrra(elejére) is marad ez az állapot hogy nem lesz érdemben közlekedés lehet akkor látszódik meg.Mert most tavasszal lehet 17 fok lenne és van 20 a porkiesés miatt.De ha nyáron amúgy is lenne itt európában 45 fok , lehet hogy most lesz 50-55.Mert nyáron szerintem jobban felerősödik a kieső por hatása.Ezt csak józan észből mondom, nem tuom hogy így lesz e. De ez a szituáció egy nagy főpróbája lesz ennek az elméletnek főleg a nyár elejétől.Ha nem jönne be amit mondott (azthiszem +1 fok) akkor annyit elvárnék Phersontól hogy csináljon egy cikket hogy miért nem jött be a számítás, hol csúszhatott el a dolog.

 52. Edge of Extinction: Managing COVID-19 and the Aerosol Masking Effect

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük