(3103) Mit lehet elhinni?

Tibor bá’ online

 

Chinese Intelligence Officer Reveals True Magnitude of China’s Fake “Coronavirus” Crisis

https://ufospotlight.wordpress.com/2020/02/13/chinese-intelligence-officer-reveals-true-magnitude-of-chinas-coronavirus-crisis/

I am a senior Chinese military intelligence officer and I know the truth about the “corona virus” outbreak.  It is far worse than the media are telling you.

Egy kínai titkosszolgálati tiszt feltárja a kínai, fék koronavírus krízist.

Én egy rangidős kínai katonai hírszerző tiszt vagyok, aki tudja a koronavírus felbukkanással kapcsolatos igazságot. A helyzet sokkal rosszabb, mint amit a média feltár.

Tibor bá’: Így kezdődik az Interneten több helyen felbukkanó, sok oldalas anyag. Mindjárt az elején a „hírszerző tiszt” feltárja, hogy amerikai egyetemen szerzett doktori fokozatot, ezért tud angolul. Az én véleményem szerint az angol szöveg abszolút tökéletes, ezt nem lehet elsajátítani felnőtt korban. Vannak árulkodó mondatok, mint például ez: „It will not surprise you to hear that if my identity were to be revealed, my life would be in grave danger, as would those of my wife and son.” Ilyen egy kínainak nem jut eszébe, hogy leírjon annyira egyértelmű. A szöveget vagy amerikai írta, vagy minimum lektorálta (és ellátta ilyen széljegyzetekkel), és akkor már büdös a dolog. De nézzük, miket állít a pasi.

„Valószínűleg hallottál róla, hogy a betegség halálozási rátája 2 százalék körül van és főleg az idősek, valamint a rossz immunreakcióval rendelkezők halnak bele. Ez azonban egy nagy rakás hazugság, amit Kínán kívül az USA, Ausztrália, Európai Unió, Oroszország, stb. is terjeszt.”

Ez után kitér arra, hogy az USA és Kína sok dologban egyetért és egymással együttműködik, elsősorban a hatalmi elit törekvésében, hogy hatalmon maradhassanak. Ezt követve közli, hogy a Kínai Kommunista Párt (aminek ő tagja) kísérleteket végzett olyan ágens létrehozására, amit a tömegre permetezve, azok kezelhetővé válnak. Vagyis mentális állapotuk leromlik. Ez volt a cél. De a hatás itt nem állt meg. A bepermetezettek testének állapota egy hét után teljesen leromlott, belső vérzések, stb. halál. Ez már túl sok volt. Az ágens használatától elálltak, de az amerikaiak érdeklődtek utána, mert Venezuelában bevethető lett volna. „Mi nem álltunk kötélnek, ezért CIA megpróbálta rávenni az egyik kutatót, hogy csempéssze ki az ágenst, természetesen hatalmas pénzösszegért. Erre mi még időben rájöttünk, és megakadályoztuk az ágens átadását. Lövöldözés volt (persze ez az újságokban nem jelent meg), a fiola leesett és eltört a labortól néhány száz méterre a vadállat piacon.”

Állítása szerint szándékosan összekeverték a tomboló influenzát az ágens hatásával, aminek a mortalitása kerek 100 %. „Vuhant 5 millió ember elhagyta, állítottuk, de valójában ennek nagy része halott volt. A 10 nap alatt felépített kórház nagyobbik része hullagyűjtő hely. Az egész világot becsapjuk, de hamarosan kiderül az igazság, amikor a világ többi részén is sokasodni fognak a halottak. Az ágens pusztítását nem lehet megállítani.”

Ez egy rémisztő szcenárió. A kérdés az, hogy miért találták ki, és van-e minimális igazság alapja? Aki tud angolul olvassa el az egészet, megdöbbentő.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

119 gondolat erről: „(3103) Mit lehet elhinni?

  1. Én olvastam, de csak google fordítóval, mert nem tudok angolul (se).
    Én úgy gondolom hogy ez egy kamu. Nagyon színes, izgalmas történet, mint egy fim forgatókönyv, vagy regény vázlat. Az aktuális 007-es ügynök filmhez. 🙂 Nekem valahogy nem hihető, nem élet szagú a story…..
    De azt nem merném kijelenteni hogy semmi alapja nem lehet a történetnek. Meg hát miért mondaná el?
    Lelkiismeretből, ugyan már. Ha meg ez így igaz akkor tényleg minden mindegy!

  2. Vasárnap elolvastam el is b@szta a délutánomat. Egyenlőre nem tudom hova tenni…

  3. Ufospotlight?? Azért teljesen ostoba laposföld-hívő szintre ne menjetek már le, könyörgöm….

  4. Nem jó hír: az egyik kolléga a Lászlóban magas lázzal. Holnap kiderítjük mi van, mert bármi jöhetett onnan. Karibi térségben volt szabin, december második felében jött haza, több repteret érintve. Február elején betegség, meggyógyult, egy hétig meló, majd most elég szarul van. Eléggé esélytelen, hogy kétszer influenza ugyebár… ha tudok valami konkrétat, írom, egyelőre csak a fenti infóval rendelkezünk, ne pánikoljunk (még).

  5. Kamu!!!! , ezt biztos nem lehet elhinni! Ez egy forgatókönyv amiből film is készülhet ha túléljük.
    De nagyon jópélda arra hogy emlegettem is, várható majd ehhez hasonló sárdobálózás dögivel, mondtam, az igazságot sose fogjuk megtudni, majd a törikönyvekből esetleg 100 év múlva.

    A nagyobbik baj hogy ezek nem biztos csak néphülyítésre meg kattintásra mennek, hanem ilyen kamuhíreket, jelentéseket is simán a piros gombot uralók orra alá is tolhatják akkor is ha fake.
    Kim Dzsongunnál ha onnan indulna a járvány, aztán még valaki megvesztegetett hírszerzője egy hasonló fake jelentést az orra alá tolna hogy az amcsik voltak már csapkodná is a pirosgombokat..

    Ez nem film, ha össze is törik a fiola nem indul rögtön a fertőzés. Nomeg ezeket ha ki is akarták csempészni nem fiolában mint a Kaptár című filmben tennék hanem mondjuk egy döglött állattal vagy szemétben, vagy éppen saját magadban. A vírus jó túlélő a tárgyakon, kivihetné akár egy szemüvegtokba rakott majomszarbögyörőben is .  Van olyan kórokozó aminek spéci táptalaj kell ( pl) kankó, mert különben megdöglik, de ehhez tényleg elég volt egy uzsonnás zacskó is. 
    Ez olyan mintha valaki a pénznyomdából pénzpapírt akarna kivinni.. titkos laborban fiolával a zsebedben tuti nem bukik meg a portán ugye. Ha meg kiderül majd pont a piacon rendezzük meg a lövöldözést ellene mikor még szuvenírt is békésen vásárolgat a lopás után ugye? Ja és pont össze is törik és pont valaki fel is nyalja és még perfekt angollal szét is híreszteljük a neten.

    Laikusan nézzünk ezekre!!
    Melyik a valószínűbb?
    – valaki aki ráadásul bennfektes a lelkiismerete miatt beszámol hogy miattuk kidöglik a fél világ?? Logikusan vagy a vírustól vagy az államtól mind halott lenne.
    – Egy csinovnyikot megharapott vagy karmolt egy kísérleti állatka de elfelejtett róla beszámolni vagy elbagatelizálták? Vagy csak éppen szar volt a légkondi és kiment, vagy éppen a csatornába sterilizálás nélkül ment ki a szennyvíz….
    Nézzétek meg az alábbi videót:

    A fenti videó szerint jobban hihető a véletlen ugye? 
    – occam borotvája: jött magától, a spanyolnáthát meg az UFOk hozták, persze ők is véletlen összetörtek egy fiolát.. 

    Mert a nagy atomerőmű baleseteknél, katasztrófák előtt szoktak UFO-t is látni. Ha most is volt Vuhanban UFO akkor tényleg extrém bajban vagyunk..
    Ja, nemőkvoltak még mielőtt valaki erre lyukadna ki, max megfigyelők mennyire idióták vagyunk. 

    De én jobb forgatókönyvet írtam volna….
    – igen lopás volt, de lopás közben véletlen magát is megfertőzte a tolvaj így bukott le hogy meghalt, ezért az orvoskussoltatás majd karantén stb
    – a laborban dolgozó szélsőséges nézetei miatt kiakart nyírni mindenkit mint pár pilóta aki direkt az utasszállítót a földnek vezeti… Ő ment ki piacozni

    Ezek mind mind hihetőbbek mint ami a postban van. 

    Ui: vállalkozási tippet kérnék, tudom nehéz, világválság meg járvány előtt… de hátha valakinek jó a képzelőereje.

  6. Hal Turner meg mutogatja a hullahegyeket az utcán. Megy egy motoros kamerával, utca tele letakart testekkel. Szerintem azok nem hullák hanem csövesek akiket kizártak az albiból vagy a saját családjuk zárta ki stb, nem a videó a fake hanem az állítás. Honnan gondolom:
    – az egyik látszik is mintha mozdulna.
    – Van egy üres nyitott tetejű nagykuka a képen.

    Logikusan: ha motorozni lehet, ha a szemetet elviszik akkor a hullákat sem hagynák ott tornyosulni.
    Ez is valszeg a kijárási tilalom előtti.

    Ahol hullahegy van ott szerintem már nincs net…

  7. Nem hiszem, hogy az amcsiknak annyira szükségük volna egy újabb vírusra a kínaiaktól. Van mit bevetniük nekik is. Meg fejleszteni is tudnak, ha akarnak. Szóval nekem nem hihető a sztori.

  8. 5. Nálunk a kollégák nemcsak Európát, de Ázsiát is járják. A hétvégén többen kidőltek és vannak, akik véreset köhögnek ? Az orvosok szerint ez nem az. Lehet, hogy így van, de engem nem nyugtattak meg ezzel.

  9. Félek, hogy itt félelemből tiltakoztok a poszt lényege ellen. Ha csak félelmet akarnak kelteni, nem szükséges ilyen hosszan és részletesen ecsetelni a dolgokat. Persze a végső választ meghozza az idő.

  10. Érdekes a sztori, bár vannak hanyagul megírt helyek. Pl. a kétbalkezes kínai tudós, aki ugye törékeny fiolába zárta veszélyes cuccot, és persze hogy sikerült összetörnie a wuhani piacon 🙂

  11. Az én 2 centem a történethez, hogy mivel Kína már vásárlóerő paritáson megelőzte az USA gazdaságát és abszolút értelemben is már csak pár évre teszik az elsőségét, az USA-nak elemi érdeke megakadályozni, hogy a fejükre nőjenek (akinek a legtöbb pénze van az tudja a legnagyobb hadsereget felállítani). Egyik módszer a kereskedelmi háború, de mivel Kína már elég méretes belső piaccal és nemzetközi szinten is óriási beruházásokkal rendelkezik, ez nem igazán hatékony módszer már, ezért drasztikusabb módszerhez folyamodtak. Nyilván nehéz lenne megmondani a pontos forgatókönyvet, de valószínű, hogy a Vuhan-i laboron keresztül jutott ki egy genetikailag tervezett vírus, ami láthatólag csak a kínaiakra hat drasztikusan, másoknak enyhék a tünetei és viszonylag hamar gyógyulnak, tehát az USA nincs veszélyben (meg mi sem :)).
    A CIA mindig be tud szervezni pénzért, zsarolással, stb… embereket vagy csak éppen beépít egy nekik dolgozó kínait, aki eddig is „alvó” ügynökük volt ebben az intézményben.
    Eddig nem olvastam sehol sem olyanról, hogy az állampolgárságtól függetlenül, ne kínai származású lett volna az összes eddigi koronavírussal kapcsolatos halott.
    Tehát azt gondolom, hogy a kínai gazdaság visszavetésére találták ezt ki és láthatólag működik is a dolog, a kínaiak úgy reagálnak (karanténok, minden bezárva, stb) ahogy ezt előre elképzelték.
    Szerintem nekünk nem kell félni semmitől, kivéve attól, hogy sok termék esetleg hiánycikk lesz nemsokára, ami tud kellemetlen lenni, de azért nem halálos :).

  12. Nem tudom. Az influenza nem okozott ekkora figyelmet, mint ez most. Egyrészt nyilván nincs ellenszer, másrészt ezerszer veszélyesebb. Ideje tényleg odafigyelni.

  13. https://index.hu/belfold/2020/02/17/koronavirus_karantenba_kerul_az_oceanjarorol_hazatert_ket_magyar/

    No a helyzet az, hogy a kolléga most este riportolta, hogy akkor érkezett meg a karanténba a házaspár. Szombaton jöttek haza. Miért kellett két nap a szakértőknek ahhoz, hogy ezt a döntést meghozzák? Hol voltak a köztes időben?

    „A MAGYAR LAKOSSÁG LEHETŐ LEGMAGASABB SZINTŰ JÁRVÁNYÜGYI BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN” – ha ez a legmagasabb szint, akkor tényleg nem sok esélyünk van…

  14. A poszt témájához.
    Ez a sztori korábban már reddit-en olvasható volt. Még egyik fórumtárs is ajánlotta itt. Lehet máshol van még korábbi.
    https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/f2b07y/i_am_a_senior_chinese_military_intelligence/

    Ha jól látom az ufo-s oldalra már azt a részét kihagyták, hogy amúgy atomtöltetek sem léteznek a szivárogtató szerint.
    Én el tudnám azt képzelni, hogy több fajta vírus keringjen, mint ahogy az influenzánál szokott is, de a szövegben szereplő tünetekről semmilyen hírek sem érkeztek. Zavarodottság, elmebaj sehol sem megfigyelhető.

    6. Btgujj
    Jujjj, én még csak most néztem meg, hogy a Hall Turner mivel riogat és neked van igazad. Azok a földön fekvő emberek nem halottak. Említettem, hogy Pekinget és más városokat is zárják el. Akinek nem oda szól a lakcíme, azokat nem engedik be adott kerületekbe. Még bérlőket sem a bérelt lakásaikba. Ezek az emberek kényszerültek utcára. Kiraktam ezt a videot is a csatornára, picivel hosszabb is.

  15. 15.Anonim:
    Egy kicsit sem zavaró, hogy a reddit about-ban ez szerepel:

    „Nosleep is a subreddit for realistic horror stories. Everything is true here, even if it’s not.
    13.8m
    afraid to sleep
    4.9k
    awake right now”

    🙂

  16. 16. Idegen
    Zavaró? Megkérhetlek, hogy körbeírd te mit értesz ez alatt?

    Amúgy a szerzőjétől, jött négy napja egy ilyen komment is:
    After calming down and reflecting, I realized that I was not, and my words disturbed the social order. The above-mentioned artificial virus does not exist, and I have changed the former, and promised not to make such untrue and false statements on the Internet. The construction of The Fire God Mountain Hospital is a remarkable initiative, which shows the ordinary and the great of the working people 。 I believe that in the future, the country is willing to make the greatest efforts to serve the party sincerely and work together with the people to work through the difficulties.

    I sincerely repent. There is no falsehood in the above. I have not been forced by anyone. These are all words that I voluntarily want to say.

    我冷静下来好好反思以后,意识到自己的不是,我的言论扰乱了社会秩序。上述人工病毒并不存在,我现已痛改前非,承诺不会再在网络上发表如此不尽不实的言论。火神山医院的建成乃了不起的创举,彰显了劳动人民的平凡而伟大。我相信国家,今后愿以我最大的努力,真心实意为党服务,与民协力共渡难关。

    我真心悔改,以上并无虚言,我并没有受任何人强逼,这些都是我自愿要说的话。

    Számomra ettől igazán zavaró, de ez a sztori, akkor is sántít. Másképp sem kerek a történet szerintem. Ezt már ugyebár többször le is írtam, akkor már édekesebbek a kanadai laboros hullák, meg hogy kiket keres az FBI.

  17. Bármit kifejleszteni, a tömeg kezelhetősége érdekében, anyám…..
    Erre már ki van fejlesztve, találva 1000 és 1000 technika.

  18. 17.Anonim:
    Ironia. 🙂

    Nem hihető számomra a sztori.

    Ez nem a Te hibád, csak az ebben a szubredditben való megjelenése még hiteltelenebbé teszi Nekem.

    Köszi a reddit poszt írójának a kiegészítését, ennek a visszakozásnak két oka lehet:
    Kényszerítették vagy
    megbánta a tettét, hogy ilyenekkel humorizál.

    Ha elemezzük a kínaiak renoméjára való hatását a sztorinak , talán egy fokkal jobb, mint a véletlen labor baleset vagy a kanadai lopás.

    Mert bár igaz, hogy ők fejlesztették ki a saját népük ellen, de az USA akarta elrabolni és ők nem akarták adni, harc közben szabadult ki a vírus, amire büszkén lehet mondani, hogy kínai saját találmány.

  19. Én speciel úgy gondolom, hogy Európában megbetegedések csak korlátozott számban lesznek.
    Népegészségügyi hatásai itt, Európában nem lesznek ennek a járványnak, gazdasági hatásai annál inkább.
    Vegyetek aranyat!

  20. 19. Idegen

    Huh, megnyugodtam. Igazán meglepett volna, ha látsz benne fantáziát.

    https://imgur.com/a/IHyFIHS
    Ez a grafikon elgondokodtató. 4.-e körül jöttek egymás után a hírek, hogy fellépnek világszinten az álhír gyártás ellen, hogy Kína is elkezdi gyártani a Remdesevir-t (végül liszenszelik, nem csak lopják?), hogy találtak antitestet a gyógyultak vérében.

  21. 14.
    Tényleg nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen. Azok után, hogy kiderült, a hajón a teszteltek kb. 30%-a elkapta (tehát világos milyen ragályos), erre szombaton megjönnek és 2 nap múlva karanténba vonulnak?

    Felhívták őket és időpontot egyeztettek? Vasárnap? Á az nem igazán jó, családi ebéd lesz, majd kedden vagy szerdán.

    Semmirekellő idióták.

    Ha ezt megússzuk, az nem rajtuk fog múlni, az biztos!

  22. 22. Gyarmathy

    Ha a hajón lévők 30%-a kapta el, akkor az minden 3. ember. Ők meg csak ketten vannak.
    Mi itt a kérdés, kérem?

  23. Ez jó. Gondolom nem egyedül ültek a gépen amivel hazajöttek, tehát őket utána elkülönítették, a többi utast meg akivel 10-12 órán keresztül ültek egy szűk helyen egy légtérben, azt meg Budapesten szélnek eresztették. Hát gratulálok!

  24. Hahaha; „UFOSPOTLIGHT” ez kb aza fajta domainnèv ahonnan ilyen dis-információk jöhetnek . Kínai magasrangú katonatiszt . Micsoda baromság . Mègha valami járvanyügyi vagy tisztiorvosi hivatalnoknak adna ki magát ahonnan tènyleg elhihetően kaphatna meg adhatna informaciókat . Ès ahol nem futna abba a veszèlybe hogy felakasztjak hazaárulasèrt ha elkapják èrte . Mert ugyebár ott mèg az akasztás a módi . Hatalmas kacsa .

  25. És ahhoz mit szóltok, h Orbi nem ment be a parlamentbe a koronavírus miatt? Állítólag a Tramplival telefonált inkább. Vajon miért pont vele? És vajon miről?

  26. CIA-sek lövöldöznek a kínai piacon Kìnában? Az üvegcse meg még egy wc papírba sincs betekerve mikor már azösszes postai küldemény mûanyag szivacsbéléssel érkezik?
    Nem lehetett volna pl fémtermosz, ami megrepedt?

  27. Megmondom engem mi aggaszt. Ha rémhírt akarnék gyártani akkor természetesen az lenne a törekvésem, hogy el is higgyék. Tehát egy plauzibilis történeten történ a fejem. A valós mortalitás 2% akkor én kitalálnák 20-25 %/-ot, de nem 100 %-ot. Ekkora hülye túlzásra nem vetemednék. Ha a halottak száma 1700, akkor én kitalálnám, hogy ennek a tízszerese, 18-20.000, de nem egy millió. Ki a fene hinne el ekkora hazugságot? Ebből következik, hogy ez a szörnyű adat vagy igaz, vagy a gyártója hülye volt. De hülye emberek nem tudnak összeállítani, és ilyen jól megfogalmazni egy alaposnak tünő jelentést. Persze as világ kerek, és bármi előfordulhat.

  28. 23: „Ha a hajón lévők 30%-a kapta el, akkor az minden 3. ember. Ők meg csak ketten vannak.
    Mi itt a kérdés, kérem?”

    Az álnegatív esetekkel mi van? Ha minden 3. álnegatív a minden 3. pozitív mellett akkor hogy is van a matek? 🙂 xd

    De azért kiengedés előtt tesztelik majd őket mégegyszer ugye?

    Ui: a post sztorija meg úgy sántit ahogy van! A „viszakozás” dolgot meg csak azért rakták bele hogy hitelesebbnek tűnjön.

    Egyben értek egyet: az egyik új kórház kremó, azért is volt a kavarás az elején hogy jóval később jött a tímelapse , előtte csak a kamukép egy másik épületről…

    Az hogy a termékenységet stb mennyire károsíthatja azt meg még senki nem is tudja.
    A lyme kórnak is 10 év után jut eszébe pusztítani.
    A herpesz is megbújik:
    „Miután behatolt a szervezetbe, a vírus az idegdúcokban helyezkedik el, ahol évtizedekig megmarad, és akkor okoz tüneteket, amikor a szervezetünk legyengül.”
    https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/17289/a-herpesz-virusok-altal-okozott-neurologiai-tunetek

    Ez meg megbújik majd a prosztatában és a herékben, a torokból vett PCR meg negatív lesz… az első orális szexig.

    Nagyon azt érzem hogy a sötétben tapogatóznak még az orvosok is.

  29. Hát elolvastam…tiszta zombi apokalipszis! Egyébként amit én „hiányolok” az a rendőrök, fehérbe öltözött mukik elleni erőszakos fellépés. Persze…kommunista állam…van tekintélye egy rendőrnek. De a civilek nyilván sejtik hogyha elviszik őket a gyüjtőbe, akkor onnan nem valószínű a távozás. Innen nézve tényleg demensek…ha értem jönnének lenne meglepi számukra…
    Ahogy itt senki, nyilván én sem értem, hogy mi a retek folyik itt?!…ill ott. Bezárni több millió embert, beheggeszteni, elreteszelni ajtókat, ész nélkül permetezni valami fertőtlenítő cuccot, elhurcolni emberket, leölni háziállatokat és leállítani a világ gazdaságának motorját nem éppen szokványos dolog.
    Nagy disznóság folyik itt…és mivel mindenki hazudik kénytelenek vagyunk saját kútfőből agyalogni….abba meg sokminden belefér…még egy zombi apokalipszis is☺

  30. 31 Gyarmathy:

    A videóban a 7. perctől Szlávik metakommunikációja magáért beszél. Bizonyos mondatok közben a nézés iránya, időnként nagyon szapora pislogás.

    Tévedek?

  31. WHO: 80% enyhe lefolyású
    A WHO adatai szerint a koronavírus járvány esetében a betegek 80%a enyhe tünetektől szenved 14% súlyos, például tüdőgyulladás, 5% kritikus (szeptikus sokk) és 2% a halálozási arány. A gyermekek esetében alacsony az esetszám, ennek okát egyelőre nem tudják.
    Megjegyzés: a szezonális influenza halálozási aránya 0,1% körül van
    Forrás: Xinhuanet

    Lassan de körvonalazódik miért ez a nagy „cirkusz”!

  32. Forgatókönyv 2.0
    Összeültek a nagyok és döntöttek.
    Nem várhatnak tovább. A föld rendületlenül melegszik, a szennyezés fokozódik a vadon élő fajok rohamtempóban halnak ki.
    Igazságos megoldást találtak a föld népességének csökkentésére.
    Minden évben másik rasszra kifejlesztett nyavalyát zúdítanak az emberekre, így biztosítva, hogy a föld rasszai töredéke, de megmaradjon egy élhető bolygón.
    Sorshúzás után első a kínai rassz lett a kiválasztott. Még ez is hihetőbb, mint a vitaindító történet.

  33. Komolyan mondom, sokszor azt érzem, hogy itt már sport az, hogy ki tud minél nagyobb eszement baromságot előrángatni az internet legsötétebb zugából a vírussal kapcsolatban. UFOSPOTLIGHT?:D Tényleg itt tartunk?

  34. Engem egy kérdés foglalkoztat mostanában. A Február 12.-ei kiugrás az esetszámokban állítólag azért volt, mert akkor „keresztelték meg a gyermeket” Covid névre. Oké.
    De azóta kb hasonló számok jönnek új esetekre, amik előtte is voltak.
    Márpedig ha abból indulunk ki, hogy a tünetesek is bekerülnek a statisztikába nem csak a lab.tesztesek, akkor a számoknak magasabbon kellene lennie. Ha pedig csökkennek az esetszámok, akkor sem ilyen görbületű grafikont várna az ember az eddigiek alapján.
    Gyakorlatilag mintha aznap lett volna egy hiba(?) a grafikonban.
    Hogy ehhez mi köze az ott tartózkodó/tartózkodott who delegációnak…
    Ez már csak hit kérdése ? .
    Illetve azon is gondolkozok egy ideje, hogy ha mindenki hallgat ( nagyhatalmak, ahogy csak tudnak) a valós számokról, azt 2okból tehetik. Gazdasági hírekből lehet következtetni arra, hogy ott bőven történik valami, akkor
    1.) vagy a pánik elkerülése érdekében hallgatnak (én az igazság híve vagyok még ha fáj is, bár ha belegondolok, hogy a szomszéd panelban lakó random ember mit reagálna, és milyen kihatása lehetne rám, hát lehet örülök hogy nem kürtölik ki a világba)
    2.) Vagy annyira tartanak a gazdasági összeomlásoktól, hogy próbálják menteni a menthetőt a saját környezetükben. Nem ember szinten, hisz vagy jön a vírus vagy nem, vagy megbetegszünk vagy nem, de akármi is lesz, minimum annyiban érinteni fog mindenkit, hogy az ennyi meg annyi pénzén mit tud megvenni…
    Lehet ettől jobban tartanak.

  35. Szlávik: “ ….nem egy veszélyes betegség. Persze veszélyes azokra akik idősek, akiknek valamilyen alapbetegségük van, szívbetegek, tüdőbetegek, daganatos betegek“ hány százalék is esik ebbe a kategóriába kishazánkban ? tényleg semmi okunk a pánikra ?

  36. Elolvastam a cikket.
    Tele van ellentmondással.
    1. Szeretem a pártot, hűséges vagyok hozzá, aztán három oldallal késöbb már szídja a pártot és intézkedéseit (megvonja támogatását is).
    2. Nem tár fel részletesebben semmit, nehogy azonosítsák. Majd előad egy titkos küldetést, melyre elküldték mint bizalmas hírszerzőt. Ennek alapján még én is be tudnám azonosítani, nem hogy egy szolgálat. Csak nem voltak százan a „korház” látogatáson.
    3. Az inkognitóval védi a családját, hogy ne érje baj a fiát és feleségét. Aztán arról beszél, hogy megbetegedett (megbetegítették) a fiacskája(-át), és nem érdekli semmi, vihetik. Nem mellékesen a nagy inkognitó mellett otthoni gépről írogat (ennek a bilentyüzetét sírta tele, amint írta).
    Vagy egy hónapja írja és elfelejtette mit írt a levél elején, vagy kamú az egész levél és azért hagyott benne ilyen elentmondásokat, hogy akinek van esze az értse a témát.

  37. Ez a Szlávik engem hajdanvolt rendőrségi szóvivőre, Garamvölgyi Lászlóra emlékeztet.
    Vajon miért?

  38. 39 – kisülőke:
    A pasi egyértelműen meghasonult, de vajon hazudik?

  39. Álhírek, hírek. Megosztottság, senki igazából semmit sem tud. Emberek egymást nyugtatják, meg nem is. Aki ott van és él, az tudna igazán bármi érdemit mondani, de az általában átlagpolgár. Aki nem kerül soha reflektorfénybe, kivéve ha fellázad. Többekkel együtt.

  40. Sajtótájékoztató index.hu Müller : 17:31 “ ezért nem végzünk szűrővizsgálatokat sem” elmagyarázza, hogy ha nincs tünet, nincs a vírus olyan szinten a szervezetben tehát nem fertőz, aham ?a síelő csak 10-11 embert fertőzött be tünetmentesen???
    A másik . Szombat hajnalban hazajönnek a hajóról , hétfőn kapják a hírt, hogy az amerikai mami mégis pozitív , kedden behívjuk karanténba őket ?a harmadikról azt hisszük ott maradt, közben ő is hazarepkedett, ő majd ma jön a karanténba . Ez valami elfuserált kezdő színjátszó vagy hol vagyunk . ??????

  41. Nem akarom beírni ismét a 42. Hozzászólásomat.

  42. Tibor bá’
    Hogy nem jól rejti magát az biztos. Még egy örzővédő cég is elkapná azok alapján ahogy tevékenykedik és nyilatkozgat. Ebből a szempontból nem tűnik profinak. Vagy az van, hogy elkezdte írni a levelét, aztán közben, napok múltán a fia fertőződött. Erre ő nekikeseredett és felülbírálta korábbi álláspontját és bevette a mindent leszarok tabletát. De akkor is ott van a „gyárlátogatásos” sztori, ami alapján könyű beazonosítani. Profi ilyen hibát nem vét.
    De, ha mégis egy bekettyent néhai ügynök és igaza van, akkor kár is agyalni. 100%-os mortalitás mellett. Mindenki nyugodjon meg, mert azt a nagyok sem ússzák meg.

  43. Ekkora marhaságot már rég olvastam.

    100% halálozási arány. 😀

    (Elviekben van olyan: légúton terjedő veszettség. Szimulációk szerint 2 év alatt irtaná ki az emberiséget. Ám ahhoz szükséges lenne egy erősen fertőző hordozó, már ami légúton terjed. A variola vírus ilyen (Fekete Himlő, pontosabban angolul Small Pox, mert van angolul Black Pox, de az vérzéses változat és túl durva. Ám ezt azonnal észre vennék. Vagyis más kellene. Influenza, tökéletes, kérdés, össze tudják-e kapcsolni a kettőt. A variola vírusra rá tudták kapcsolni a venezuelai ló agyhártyagyulladást (VEE) és az Ebola vírust (zEBOV). 100% mortalitása kizárólag a veszettségnek van, a jelenlegi formájában, ami azt jelenti, hogy állatról emberre, nem kezelve, tüneti stádiumba lépve 100%. Még a zEBOV és a Marburg is 90% körüli, vagyis szétfolysz, mielőtt a szomszéd faluba érnél…)

  44. Aki ért angolul, annak itt egy videó egy járvány szakértőtől, aki próbálja felhívni a figyelmet a Diamond Princess-en lévő áldatlan állapotokra:
    https://www.youtube.com/watch?v=vtHYZkLuKcI&feature=youtu.be

    Érdekesség még az üggyel kapcsolatban David Abel mai facebook posztja:
    https://www.facebook.com/david.abel.75

    Röviden: a hajón sz@rnak mindenre, mint ha nem is vírus fertőzés miatt lenne karanténban és nekem az jött le, hogy mindez felsőbb utasításra történik. David-ék tesztje pozitív lett. Ezek után azt közölték velük, hogy kórházba szállítják őket, de a következő posztban arról informál, hogy a kórház helyett szálló lett, ahol se orvos, se wifi, se telefon…Szerinte onnan küldik el a karanténra váró betegeket(?).

    Már tényleg nagyon kuszák a szálak.

  45. 47.
    Akkor olvass Benjamin Fulfordot… O hasonlo hulyesegeket irogat evek ota…

  46. Az az érzésem,hogy a legtöbb fejlett világbeli nem is a járvány miatt aggódik valójában ,hanem sokkal inkább a gazdasági visszaeséstől , a sorozatos csődtől, a kudarctól ,a biztosnak hitt életmód gyökeres megváltózásától, a dédelgetett mézédes álmok szertefoszlásától retteg és szarja össze magát -már jó előre – amit eddig jórészt a paraszt kínai,indonéz,harmadik világbéli hurcolt a nyakán .Riasztóak a jelek ,hogy vissza kell venni a terhet,elhagyni a fertő városi fenntarthatatlan életmódot. Ha ez a járvány nem csíp nyakon ,majd a következő,ami még fertőzőbb lesz ,még halálosabb és a wuhani fene után csak örök rettegésben élhetsz.
    A városi , globalizált életmód a leg-természet- élet- ellenesebb dolog a világon,nem a járványokkal vannak a gondok, azok természetesek ,voltak ,vannak és lesznek ,hanem a nagy fertőkkel ,ahol egymás nyakán élősködtök .Az élelmiszeriparról ,ami kiszolgál,jobb ha nem is beszélünk.

  47. 50. kalotaszegi
    Ehjj, a tartalommal még egyet is értenék, de a végére miért kellett a személyeskedés? Én kikérem magamnak: Mi falun élősködünk egymás nyakán. 🙂

  48. 51
    Erre fele nem,a jobbágyságot másfél évszázada eltörölték . Hipermarket,gyár pedig nincs,viszont a városokban ma is jól működtetik árúfeltöltők és gyártósorok „alkalmazottainak ” százezreit és stb.. és stb .. .

  49. Kalotaszegi. A járványban meghaltak nem potenciális vásárlók. Ennek okán, ha világjárványról beszélünk egyértelműen vissza fog esni a kereslet sok sok mindenre. Tehát a kedves multik egy nagyobb hányada el fog vérezni. Igazából ezzel semmi gond nincs. Nincs kereslet, nincs kit hülyíteni a kínálattal.

    Maximum nem eszem paradicsomot, paprikát, csak akkor amikor idénye van, és nem lesz körte meg sárgadinnye, málna, eper stb télen. Mert ugye ami ma van az szürreális. És legkevésbé sem fenntartható.

  50. A gond az, azt meg is kell termelni honn -ban ,csakhogy ha megszűnik a globalizáció -a klímaváltozás miatt adott országok alap élelmiszerellátása is bajba kerül mivel az összes termőföld ki lett zsigerelve az export miatt , a végét járja.Hiány lesz és jegyrendszer. De ez elképzelhetetlen és elfogadhatatlan a mai negédes nyugati generáció számára ,tehát ismét hadkötelesség és kegyetlen háborúk háborúk után következnek.
    Ha megszűnik a globális kereskedelem ,akkor abban a pillanatban indul a globális háború. A Harmadik Világháború.

  51. Kalotaszegi, maximum nem BMW gyár lesz itt nálunk 24 aranykoronás termőterületen hanem gabona. Aminek egyébként is lennie kellene ott, azon a területen. A BMW meg mehet a picsába. Lehet nem traktorral művelünk majd földet, de legalább lesz becsülete a kétkezi munkának.

  52. 54. plusz1
    Sajnos én is így gondolom. Érdekes figyelni az emberek reakcióit. Már-már nem is csőlátás, hanem egyenesen mikroszkóplátás. Belenéznek és középen csücsül a vírus és ennyi. Semmi nem függ össze semmivel, Kína távol van, itt úgy sem lesz semmi.
    A farkas falkában is, ha meggyengül az alfa, akkor támad a többi alfa jelölt. Ezért is kérdeztem többszőr, hogy miért van okunk örülni, ha a vírus csak a kínaiakra hat, ha csak az ő gazdaságuk omlik össze? ( Ilyen amúgy sincs a világgazdaságban, ha TOP 3-ból valamelyik borul, az rántja a többit is.)
    Ha szét esik minden azzal meg csak az a baj, hogy pár évig nem csak télen, de sokaknak nyáron sem fog jutni paradicsom az asztalára. Szükséghelyzetben ivóvíz, élelem, fegyver, gyógyszer, ezek a legnagyobb kincsek. Én már kezdek palántázni, de ha leáll a kereskedelem biztosan nem fogok az előbb felsoroltak közül semmit sem forintra cserélni.

    55. Dan
    Teljesen jogos, amit írsz, csak azt értsd meg, hogy a dolgok nem csettintésre történnek. Mindent meg lehet szervezni, de addig sokan hullanak majd, mint a legyek. Ha csak egy ideig is nincs diesel a traktorba, akkor szerinted van ma Magyaroszágon annyi igás jószág és eszközök, amivel a földet meg lehet művelni? A mezőgazdasági munkáknak idejük van, amikor el kell végezni, ha kiesik egy év termény szerinted mi lesz itt?

  53. 48. Véleményem: nem szarnak mindenre csak szarból nem tudnak várat építeni. Egyszerűen ennyi az eszköz és szaktudás, a vírus meg ennyire ragályos amit szintén nem vettek figyelembe.
    Jó a videót nem tudtam megnézni, de az itthoni állapotokból indulok ki.
    De hogy a kórházban egy Japán ápoló meg egy Japán aki felment a hajóra valszeg mindkettő védőruhában volt és mégis elkapta…. nonszensz.
    Azért kerülhettek szállóra mert egész egyszerűen nincs hova vinni őket. Ez a pár eset megfekteti az eüt és a kormányokat..
    Itthon is a Lászlókórházban hány férőhelyes a karantén? Jó ha 10 személy de akkor már közösködnek?
    Beesne egy fertőzött repülő 200 utassal ferihegyre hova tennénk őket?

    Ez még nem kína hogy kisajátítunk egy szállodát…
    De most tényleg, hova tennénk akár 200 embert ? Ágyat nem tudnánk nekik adni nemhogy külön szobát WC-vel… aztán még hol a személyzet, hol vannak hozzá a védőruhák, orvosi felszerelések, meg holvan az ész hogy ne papírlapon emberről emberre írjanak jelenlétit vagy beleegyezőt stb stb.
    Amerika legalább készül pár bázissal ahová lehet vinni az embereket.

    Kuszának tűnik ez a pozitív de mégis szállodába szál de inkább occam borotvája… ennyire sem képes egy ország egy ilyet leszervezni, lerendezni.

    Ui: jó kínában karanténoznak, lapul a görbe. Na és mikor lesz ebből termelés?
    1 hó lappangási, 1 hó tünetes meg 1 hó haldoklás és van ebből 70 ezer emberünk. De ha bezárjuk őket a lakásukba orvos nélkül akkor is 2 hónap.
    Ha mind elbillent valamerre meg utánna +1 hónapig nincs új eset esetleg lehetne oldani a karantént.

    Nade ennyi ideig nem lehet fenntartani a karantént, pláne úgy nem hogy a környező országok is sorra kifognak dögleni.

    Az olimpiának reszeltek meg sokminden másnak is.

  54. Számokban.

    1 kg tv paprika 1200 forint
    1 kg mandarin 500 forint.
    ŐSZINTÉN, vírustól függetlenül, ez szerinted fenntartható?

  55. 58. Btgujj
    Első kérdésem lett volna, hogy megnézted e a videót, de olvasom is, hogy nem.
    Látatlanba kérlek ne alkoss véleményt.
    A vírusszakértőt nem akarták felengedni a hajóra, majd mégis ha nem szakértői csak általános segítői státuszban lesz ott. Saját bevallása szerint ebola, kolera, sars járvány alatt nem félt, de a hajón igen. Az egészségügyi emberek nem hordanak védőeszközt a hajón! Nincs zónákra osztva a hajó. Ez nem kapacitás kérdés.
    Azért tudsz róla, hogy Japánról beszélünk? Szakértelem? Persze nagy az államadósság, de ha nekik nem megy, egy amúgy elszeparált hajót igazgatni, akkor más fejletlen országoktól mit lehet várni? (Már nem emlékszem pontosan, de ha jól rémlik pont náluk végzett harakirit, azaz illetékes, aki a wuhani evakuálást intézte mondván, hogy úgy érzi nem jól végezte a munkáját.)

    Franciaországban 800 ilyen kórterem van, ami negatív nyomással rendelkezik. Ez megmaradt, a többit nem tudom.

    Milyen görbe lapul? A kínai hivatalos adatok? A xinhuan-os (helyi lakáj?) reggeli közlésre is eszembe jutott, hogy hála a Nagy Vezérnek! Minden a terv szerint alakul. Már Január 20.-án megmondták, hogy a halálozás 2% lesz.
    Mondjuk a matek nem kerek.
    Van 80 % enyhe.
    Van 14 % súlyos.
    Van 5 % kritikus.
    Meg a 2 % halálozás.
    Valahogy a halmazok nem fedik egymást. Vagy 101% vagy 99% jön ki. 1% lenne a közepes tünettel rendelkező betegek aránya?
    ( Gondolom, hogy a hiba a kerekítés elhagyásából fakad, de azért ennyire ne kapkodjunk már!)

  56. Anonim.

    Vidékiekkel dolgozom. Van kollégám aki két lovat tart. Háztáji, nyúl mindegyiknél van. Ha nincs ló ökör is megteszi.. Gyógyszer… Erre azt tudom írni, hogy az átlag életkor csökkenni fog, több gyerek fog születni. Nem városi aggyal kell ezt felfogni, mert úgy nem fog menni.

    Sertéspestis, madárinfluenza… Teletömik antibiotikumokkal, mint minket. Aztán csodálkoznak ha a szél is elviszi.

    Mindent mi kurtunk el, mindent csak mi hozhatunk helyre. Sajnos ez tömeges halállal fog együtt járni.

  57. 62. Dan
    A kollegáid, akkor nem lesznek gondban.
    És te mit fogsz tudni nyújtani ezekért cserébe?
    Direkt írtam igás jószágokat, lehet tőlem szamár is, akkor sincs annyi amivel azonnal át lehetne állni az állati erővel történő földművelésre.
    Tudsz e ecetet erjeszteni, alkoholt főzni, hamúlúgot készíteni, belőle szappant főzni? Felismered, akár csak a citromfüvet? Gyógyszer alatt én nem csak a gyógyszertárban kapható algopyrinre gondoltam.

    A hozzászólásod végére meg vissza is kanyarodtunk kalotaszegi gondolatmenetéhez. Tömeges halál?
    Mert szerinted a városi emberek majd elsőnek szépen nyugodtan éhenhalnak? Szerintem hamarabb fogják a kollégád két lovát levágni, ha nem tudjátok megvédeni.

  58. 62
    Így van ahogy mondod…
    Egyébként ennek meg kell történnie…talán ebből tanulnak a túlélők….

  59. 60: igazad van de sajnos nem tudok angolul.

    Nem akarták felengedni a hajóra a szakértőt? Ez már tényleg fura szál…
    Azt hittem ilyenkor mindenki ott sürög..
    De ha Japán is megdől nekünk tényleg annyi. 

  60. (3103) Mit lehet elhinni?
    25. Etyere Petyere
    ” Mert ugyebár ott mèg az akasztás a módi . Hatalmas kacsa .”
    Én meg eddig azt hittem, hogy összegyűjtenek 5O-1OO halálraítéltet és a stadionon nyilvánosan puskával lelövik.

    28. Tibor bá’
    „Ki a fene hinne el ekkora hazugságot? Ebből következik, hogy ez a szörnyű adat vagy igaz, vagy a gyártója hülye volt.”
    Tibor bá’, én naiv ha elhiszem, változtat valamit? Lehet, hogy én is hülye vagyok!
    Mellékesen, szerintem a rangidős kínai katonai hírszerző tiszt nem biztos, hogy amerikai egyetemen szerzett doktori fokozatot, hanem inkább egy nyugati országban… és persze nem volt muszáj Kínába születnie, hogy az legyen aminek valja magát.
    A Mossad ügynökei sem mind Izraelben születtek és nem egy nyelven beszélnek-írnak perfect, ugye?

  61. Szerintem nagyon túltoltátok a biciklit ebben a korona vírus ügyben.

    Napok, söt hetek óta mást sem olvasni itt a kommentekben is, csak hogy kihalunk.
    Egy két év mulva még talán örülünk is majd ennek a virusnak, mert kicsit megakasztja azt az örült tempot, amivel Kína a vesztébe rohan. Azt a környezetpusztítást nem lehet sokáig csinálni, ami ott folyik.
    Az nem baj ha a gazdaság kicsit megtorpan és a multik ujra gondolják kicsit a beruházásaikat….
    Esetleg Kínábol vissza kerül pár dolog ujra Europába…..

    Ne temessétek még a bolygot.
    Ki fogunk halni de nem most.

  62. 5, 14.
    Infó a lázas, tüdőgyuszis kollégáról, idézek:

    „Bent tartottak vizsgálatokra aztán éjjel hazaküldtek, hogy majd menjek vissza ha két nap múlva is magas a lázam”

    Azt hiszem ehhez már nem kell komment, mindenki eldöntheti, hogy mekkora is a baj. A hatóságok a helyzet magaslatán, ha pontosan ki tudják szűrni egy nap alatt a koronavírus eseteket.

    A privát véleményem az, hogy most már nem számít milyen áron, de a pánikot akarják elkerülni és reménykednek abban, hogy időközben lesz megoldás. Nekünk sem maradt már más reményünk, a karanténozás semmit nem ér így. Magyarországon az egészségügy már a normál, járványmentes ügymenethez is határeset, egy ilyen rendhagyó eset gyorsabban térdre rakja, mint hogy kettőt köhinthetnénk…

    Kerüljétek a tömeget!

  63. Anonim. A két lovat tartó kollégám többek közt polgárőr. Ne nagyon csodálkozz ha nem mész be a portájára csak úgy. A városi ember, nagyjából kukát fog turkálni. Nézd meg a csöveseket. Mindegyik koldul meg kukázik. Egyik sem tért vissza a gyüjtögető halászó vadászó életmódra.

  64. 67: Minden egyes tüdőgyuszis beteget meg kellene vizsgálni koronavírusra is.
    De szerintem ha nem reagál az antibiotikumra …. két nap múlva forduljon a médiához ha nem tesztelik.

  65. 68. Dan

    Csak egy megjegyzés:

    Megnéznélek, hogy a mai világban te hogyan folytatnál gyűjtögető halászó vadászó életmódot 🙂
    Hogy halászhass, fizetned kell, és még akkor sem foghatsz ki bármit, és a mennyiség is korlátozva van. A vadászat pedig tényleg úri (és nem a kiváltságos származás, hanem a pénzbeli vonatkozása miatt) huncutság. Próbálj meg kimenni az erdőbe gyűjtögetni, és megismered a valóságot.
    Mára az embereket sikeresen elvágták a természeti erőforrásoktól. Próbáld meg, és rövid úton börtönbe kerülsz, vagy legalábbis jól megbírságolnak. Majd esetleg ha itt lesz a shtf, addig azonban jól megütheted a bokád.

  66. Sleeper. Nem. Aki nem akar éhenhalni ténylegesen, az nem feltétlenül a szomszédját fogja megölni. Egy krízis helyzetben, mert akkor is börtönbe kerül. Igazából nem is értem a válaszodat.

  67. „Statisztikusok: nem stimmelnek a kínai számok
    Az 1921-ben alapított gazdasági lap a Barrons online kiadásában jelent meg egy érdekes írás.
    A gazdasági elemzők megvizsgálták, hogy változik a halálesetek száma Kínában, és azt figyelték meg, hogy az illeszkedik egy nagyon egyszerű matematikai formulához. Az illeszkedés pontossága 99%. ..”

    http://pandemia.hu/koronavirus-hirek-02-19/

    https://www.barrons.com/articles/chinas-economic-data-have-always-raised-questions-its-coronavirus-numbers-do-too-51581622840

  68. 75.
    Mondjuk ezt eddig is tudtuk, hogy a kínai számok és a valóság nem igazán van köszönő viszonyban sem egymással, de így még világosabb, hogy születnek a napi adatok.

    Tegnap linkeltem a Sváby féle műsort, abban megszólalt a Wuhanban ragadt magyar. Már ő is kezd kétségbe esni, nincs nyitva semmi, kimenni sem lehet a lakásból…
    Iszonyat mi lehet már ott.
    Akik nem kapták el a kórt, azok is elkezdhettek már hullani, mivel már biztosan elfogyott a gyógyszer, az étel.

    Itt a link: https://www.youtube.com/watch?v=KDOGeCGMXFs&t

    2.30-tól érdemes megnézni 1-2 percet és elgondolkodni.

  69. 72. Dan

    egyetlen mondatodra reagálva csak arról van szó, hogy ma nem teheted meg hogy gyűjtögetsz, vadászol, halászol, csak úgy, létfenntartás céljából. Gyakorlatilag el vagy vágva (törvényileg) a természeti erőforrásoktól.

  70. Én nem is értem, hogy a szomszéd legyilkolása egyáltalán honnan jött képbe. A hajléktalanok meg kifejezetten rossz példa, hiszen ők mit csinálnak, ha nem gyűjtögetnek? Mellesleg ha élelmiszer hiány van, akkor aztán túl sok értelme nincs a kukák tűrásának. Mellesleg almát körtével effektus lecsúszott emberi roncsokat összehasonlítani ereje teljében lévő éhező tömeggel.
    Azt meg megint félve jegyzem meg, hogy most békeidőben is hallani olyan hírekről, amikor nem megdézsmálják, hanem lerabolják a szomszéd háztájiját, gyümölcsösét. Idős asszonyokat és férfiakat vernek össze, házukat is megrongálják apró pénzért, kevés alkoholért, élelemért.
    Ismerősi körben is van olyan idős néni, akinek azért nincs nyaralója már nógrádban, mert egyszerűen elhordták.

  71. 53.Dan.
    A multik csökkentik a termelést, embert küldönek el, így elvérezni nem fognak maximum kisebb lesz a profit. Nem 10 milliárd hanem csak 8.
    Amikor mondják hogy pl. az olajcégek is szenvednek mert kisebb a kereslet az olajra…Hát meg ne sajnáljam őket hogy nincs x millió $ profit hanem csak 0,9x.
    Mi lesz akkor ha kezd csökkenni az olajkitermelés jelentősen?

    Azért még olyan alkatrészhiányra nem számítok hogy ne tudnánka működni a mezőgazdasági gépek stb…Amúgy meg ha nem tizedeli meg a vírus a lakosságot akkor
    tovább nőnek a Kínaiak és szennyezik a környezetet.Wuhanból lehet nem 11 hanem mittudomén 20 milliós város lesz nemsokára. Fűteni , kocsikázni,nyugati életszínvonalon élni ennyi embernek
    nem lehet. A sok kis kínai is autót akar, házat, wellnesst, fogyasztást, kirándulgatást stb…Ez így nem mehet tovább sokáig…

  72. 79 – Andrew:
    Nem csak a sok kicsi kínainak vannak álmai, de a sok fiatal magyarnak is. Pont ezért özönlöttek kik Nyugatra.

  73. Nagyon jó olvasmány, ajánlom mindenkinek elolvasni egy kiegyensúlyozott gondolkodás kialakításához!

    „Jakabovics Tibor, kutató, vegyész, egy biotechnológiai kutatóintézet tulajdonosa szerint a koronavírushoz való viszonyunk olyan, mint biztonsági öv nélkül kétszáz km/h sebesség felett száguldozni az úton.”

    http://btl.hu/arcok/nem-bill-gates-es-kina-az-ellenseg-hanem-onmagunk-109663?fbclid=IwAR0zuFxhsEwpd_libAE6M0zNB-TNEy53n33JAAKL383SZdU6aZJLcRcopwQ

  74. 81. Gyarmathy
    Plusz 1!!!!
    Végre! Mi itt leírunk valamit alátámasztva és a kutyát sem érdekli. Megjelenik 4 nap múlva valami nevenincs oldalon és szenzációként linkelik ide…
    Jönnek, hogy az emberiség kihalását várjuk, hát nagy *@$/*, de a nem törődöm emberek ránk is veszéllyel vannak és ez meg nekik nem számít. Én hiába vigyázok, ha a másikat nem érdekli és megbetegít. Utánna meg boldog lehetek az én megmondtammal, de kárpótlást azt biztos nem kapok. Szerintem is butaság konzerv hegyeket vásárolni, de egy általános készültség az sosem árt. Én műszaki beállítottságú vagyok, számomra ismert a TMK, az egészségemmel miért ne így bánnék? Tehát végre egy interjú, ami higgadtan, tárgyilagosan megfogalmazza a lényeget! Köszönöm!

  75. 200 kmph felett már tökre mindegy, hogy van-e biztonsági öv vagy nincs.

  76. 81 „biztonsági öv nélkül kétszáz km/h sebesség felett száguldozni az úton.”

    Speciel 200 feletti sebességnél már az öv se ér sokat. Az EuroNCAP törésteszt 64 km/h-val történik, és mivel a mozgási energia a sebességgel négyzetesen nő, 200 felett kb 10szeres energiát kéne a kocsinak elnyelni.
    Ez egy 190 km/h-val végzett teszt:
    https://youtu.be/LmRkPyuet_o

  77. Rakjuk össze a következőket:
    21.Anonim: https://imgur.com/a/IHyFIHS
    74.Gyarmathy: linkjeit !!!!! pl.:
    http://pandemia.hu/koronavirus-hirek-02-19/

    és ezt, ami tegnap nekem feltűnt, bár lehet, hogy csak véletlen volt.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_2019–20_coronavirus_outbreak#Case_statistics

    Erről már korábban is írtam, de a trendszerűen csökkenés folytatódott a D/(D R) értékékében.
    Ami fura és 1:1000 esélye van az az egymás utáni 0-ra végződő érték 02-15, 16, 17-én.

    Ami változott, az a D/C érték, ami kb. két hétig 2-2,5% sávban volt, de most már 2.7%.

    Szóval statisztikai leleplezés ( korábban orosz kutatók így vezették le, hogy egyes választási körzetekben Putyinék csaltak).

    „A lap kérésére Melody Goodman a New York-i egyetem biostatisztikával foglalkozó professzora újra elvégezte a számításokat és ugyan azt az eredményt kapta.

    “Az életem során sosem találkoztam 0,99-es r négyzet értékkel. Statisztikusként ez számomra megkérdőjelezi az adatok hitelességét.”

    Az emberi adatok sosem tökéletesen megjósolhatóak – tette hozzá a professzor. A közegészségügyben a 0,7 r négyzet érték már kifejezetten jónak számít. “A 0,99-es r négyzet adat nekem azt jelenti, hogy valaki szimulálja az adatokat, olyan mintha valaki pontosan látná mi fog történni.””

    Szóval Milkovics Máténak gyűlnek az általa hiányolt kínai adatcsalásra a direkt és indirekt bizonyítékok.
    Ha már a kapitális indirekt bizonyíték a hivatalos statisztika és a kínai intézkedések közötti aránytalanság nem keltette fel a figyelmét.

  78. Idegen! Az teljesen evidens volt eddig is hogy a Kínai adatok azok totális FAKE.
    Csak eddig nem volt így egymás mellé rakva, és levezetve a dolog.

  79. Pontosan, nekem ezek a DIREKT bizonyítékok kellettek, mert az indirekt már kezdetektől meg volt.

  80. 84.Idegen: javítva D/(D R) helyett
    D/(D plusz R)

    Nem igaz, hogy a „PLUSZ ” jelet Firefox és Chrome alatt is lenyeli a blog WordPress comment motorja!!!

  81. 82. Anonim,

    Nincs mit, én is úgy találtam, de az én gondolkodásomhoz kb. 100%-ban hasonlít.

    Közben Kína úgy bezárkózott (újságírókat is kiutasítják különböző indokokra hivatkozva), hogy kb. semmilyen infó nem jön ki.

  82. Tegnap érkezett:
    Thanks for the donation from your country.
    Now the virus is under control,we had back to office and ship order normally.
    And please don’t worry about your shopping.
    You may refer to latest clarification of WHO that packages from China are not at risk of contracting Coronaviruses since the virus do not survive long on objects
    Please rest assured of the safety of our packages.
    BTW,here is coupon 150-8$ link for your support.
    https://www.aliexpress.com/store/selected-sale-items/3246093.html?es=xxHmH3jfNFmqLRBCeblzu8H5nNLO0s9J
    Igaz, ez az üzlet Shenzhen-ben van.
    Egy másik kereskedőtől egy február 6-i rendelésemet tegnap indították el, míg egy január 15-i azóta is szállításra vár. Az oldalukon az üzenet: Store on vacation
    This store is on vacation leave – stay tuned!

  83. 85 – Idegen:
    Nem vagyok biológus, nem vagyok virológus, van némi matematikai érzékem. Három hete írtam le: a vírus fertőzés 14 (később akár 28) napos lappangása, újra fertőzési lehetősége, mutációs készsége, és minimum 2%-os halálozási rátája biztosítja a világjárvány kitörést és az emberi társadalom összeomlását. Nekünk annyi! És ez akkor is így van, ha tagadjátok.

  84. 91 Tibor bá’

    Nem szeretek neked igazat adni.

    Az emberi hülyeség GLOBÁLISan homogén.

    „http://pandemia.hu/del-korea-25-millio-embert-kernek-hogy-ne-hagyjak-el-otthonaikat-a-koronavirus-kitores-miatt/”
    „A koreai járványügyi hivatal elmondása szerint a 35 új fertőzésből 28 egy olyan templomhoz kötődik, ahol egy korábbi fertőzött is megfordult. A fertőzött egy 60-as éveiben járó nő, aki korábban nem utazott el külföldre, így a hatóságok nem tudják, hogy honnak kapta el a koronavírust.
    A hírek szerint a nő kétszer is kérte, hogy teszteljék a koronavírus-fertőzöttségét, miután február 10-én belázasodott, de az egészségügyi hatóságok elutasították, mivel nem járt a közelmúltban Kínában.”

    Mo-on hasonlóképpen reagálnak a hatóságok. Beszéltünk erről.
    A következményeknek is hasonlóaknak kell lenniük.

    Jó buli lesz, végignézem.

  85. 92:
    Talán elégséges lenne csak az influenza szerű, lázas betegségben elhunytakat tesztelni közvetlenül a halál után! Igaz hogy igy közel 100% lenne a halálozási mutató de a fertőzöttek száma nulla irányába zuhanna….
    🙂 🙂 🙂

  86. Kicsit off.
    Lehet, hogy valós a globális járvány veszélye, lehet, hogy nem. Annyi bizonyos, hogy amíg a pórnép ettől retteg (vagy éppen migrációtól, terrorizmustól, klímakatasztrófától, stb.), addig nem veszi észre, hogy fordult a kocka: most már nem a kínai kuli dolgozik a nyugati kapitalistának., hanem fordítva. A nyugati elit behódolt a kínai elitnek, és most ugyanúgy kiszolgáltatja a népét az idegen hatalomnak, mint ahogy az fordítva történt anno. A különbség az, hogy a nyugati kuli a kínaihoz képest kényelmes, igényes, ügyetlen, tehát rossz munkaerő, ezért végül lecserélik gépre. Kínai know-how, kínai management:
    https://www.theguardian.com/film/2019/aug/15/american-factory-review-a-sobering-documentary-by-the-obamas

  87. 92 – n/a:
    Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy én el fogok patkolni, az immunrendszerem a padlón van, azt más jelekből is világosan látom. Negyven évesen röhögve átvészelném, de hol vagyok már attól. Izolálom magam ameddig tudom, mert végig szeretném élvezni az emberi hülyeség „áldásait”.

  88. 96 – Jövőnk:
    Kedves vagy, kegyes hazugsággal akarsz ringatni, de én nem tudok elszakadni a realitástól.

  89. Nem vagyok orvos, csak józanul gondolkodó értelmiségi. — Vírusok ellen valójában nincs gyógyszer. A védekezés egyetlen módja a vakcina, ha van. SARS-COV-2 ellen nincs. Az egyént kizárólag saját immunrendszere védheti meg. Javaslom ezért a BRONCHO-VAXOM OM immunrendszer erősítő alkalmazását, miután utánanéztél, hogy miről van szó.

  90. Itt nem fogják elkapkodni a polcokról
    mert egy doboz 10k körül van, mindíg is vényköteles volt.
    a svájci Vifor pharma gyógyszere.
    A 90 években olcsó volt tb.támogatás miatt innét hordta mindenki.
    Külföldi olcsó forrás most jó lenne a Broncho Waxomra.
    Még ilyesmi lehet a Ribomunyl mindkettő természetes inmun-válasz fokozó. Orosz a vodkával zárja ki a vírust.
    Egyúttal a déli határt is.

  91. Tiborbá!

    A spanyolnátha is békénhagyta az időseket… mint írták az előttem kommentelők is, lehet kínában a család eleve csak az időset viszi a kórházba, a többi otthon hal meg statisztika nélkül ami akkor is torzít ha valós lenne.
    Sőt ha a kínai vezetés tisztában van vele, márpedig tisztában van az intézkedésekre nézve hogy ez a spanyolnátha turbós változata akkor simán lehet a statisztikába is úgy nyúlnak bele hogy a többi államnak ne legyen rémisztő.
    Nemcsak a halál meg a fertőzöttek száma a kamu hanem lehet minden más is! Én még magának a vírusgéntérképnek sem hinnék amit ők adtak.
    A videók meg magukért beszélnek… sem a kórház előtt a sorban, sem a videókon nem idős emberek hullottak ugye? A válságkórházban időseket láttál???
    Mit szólna a tőzsde ha kiderül hogy csak a nyugdíjasok meg a rokkantak maradnak csak??
    Mert egyenlőre lehet titkon némely állam még ezért szarja is le…. Ó csak az idősek… ha csak annyit visz el mint az influenza legalább annyival kevesebb nyugdíjjat kell fizetni.
    A kínaiak simán félrevisznek minket a kamuadataikkal és a végén majd egyedül az Ő társadalmuk marad meg. Marad a diktatúra, nekünk meg még az se. Ők mindent tudnak gyártani, mi??

    Arra meg hogy nincs gyógyszer meg oltás az igaz. De lehet hogy lesz. A HIV és a hepatitisz C is vírus, olyanok amik ölnek és az immunrendszered nem véd meg tőle mégis:
    „ Ezzel szemben ma már elérhető az ellenanyagmentes gyógyszer, amely 2-3 hónap alatt teljes gyógyuláshoz vezet a páciensek 95-100 százalékánál, ráadásul pszichés és testi mellékhatások nélkül.”
    Csak egy lakás árába kerül..
    https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/van_gyogyszer_a_hepatitis_c-re_egy_lakas_araba_kerul/20141013132701

    De a vuhanvírustól sokakat megvéd az immunrendszere. Ha előre adagolnánk a még nem létező ellenszert mindenkinek még tán fertőzni sem tudna annyira.
    Pl kutatás bizonyította hogy amit a kurvák csinálnak hatásos. Pl mindig szednek valami alacsony dózisú antibiotikumot és akkor kisebb eséllyel kapnak el valami bacit viszont óriási az esélye a kórokozók rezisztensé válásának, csak ezért nem javasolják.
    Vagy ottvan az amit a melegek csinálnak külföldön… gyógyszert szednek ami akár 90%-os hatékonysággal csökkenti a HIV beszopását:
    http://hatter.hu/hiv/informaciok/prep-informaciok

    Szóval ha vakcina nem is lesz, még valami vegyület, gyógyszer lehet ellene hatásos, csak kérdés megtaláljuk-e és tudunk-e eleget gyártani mielőtt leomlik a társadalom?

  92. Ami az egész történetben a leg aggasztóbb, hogy mindenki terel, elhallgat, hazudozik.
    Ha olyan sok a gyógyult, meg tünetet alig produkáló, akkor miért kell a kínai totális hírzárlat? Sem tudósítók, sem internet kapcsolat, de még amatőr rádiósról sem hallani, aki lemorzézná, mi a helyzet.

    Az, hogy olyan szakértők, akik évtizedek óta víruskutatással foglalkoznak, ők sem kapnak szakmai tájékoztatást, nyilatkozzák, hogy kevés és ellentmondó adat érkezik a kínaiaktól. Fontosabb titkolózni, mint hamarabb megtalálni az ellenszert? E szerint igen.
    Az országok reagálásában is hatalmas különbségek vannak.
    Míg az egyik ország Kínából nem fogad repülőjáratot és a térségből érkezőket katonai támaszponton elkülönítik két hétre, addig más kormányok hivatalos tanácsa, mossunk kezet. Ilyen nem fordulhatna elő.
    Ez akkora különbség, mintha cunami riadókor az egyik strand kimenekíti a vendégeit a partról, a másik strand meg azt tanácsolná, hogy, ha jön a hullám a nyugágyba jól kapaszkodjunk bele.
    Kínaiak akkorát kavarnak, lehet csak nagyon kevés titkosszolgálat tudja, sejti az igazságot. Akik képben vannak, ők karanténoznának?
    Már azt sem tudni kinek a reakciója az irányadó.

  93. 102.
    Szép kis összeg, Kína már elégetett az idén válságkezelésre kb. annyit, mint Magyarország 8 évi teljes költségvetése? (Ha jól számoltam).

    Próbáltam valamit találni, hogy mi van a kínai iparral, termeléssel, de mindenhol csak bizonytalan találgatásokat olvasok.
    A különböző szennyezőanyagok kibocsátásából próbálnak következtetni, hogy mi lehet a helyzet.

  94. A mi késik, nem múlik… Anonim!
    Az arany ára szépen kúszik felfelé. Most 1620dollár/uncia az árfolyam. Én azt mondom, hogy 1 hónapon belül meg lesz a 2000, vagy annál is több! A gazdasági szereplők is most kezdik érzékelni, hogy nagy a baj. A tőzsdei árfolyamok most már bármikor beszakadhatnak. Attól függ kinek mikor „remeg meg” a keze. Mert aki még időben szál ki az kisebb veszteséggel megúszhatja. Ha elindul egy eladási hullám, akkor abból most könnyen gazdasági pánik lehet.
    Az okosabbja már adogatja el a részvényeit finoman, és kézzel fogható vagyontárgyakat vesz a virtuális pénzén. Pl: Aranyat. Ezért nő az árfolyama.
    Most már bármelyik nap jöhet a hír: Pl. „- Ma reggel nyitás után fél órával hirtelen esni kezdett a Dow Jones árfolyam indexe. Egy óra alatt 2300 pontot esett. Ezt követte a Nikkey és a………”
    Valahogy így fog elkezdődni….. figyeljétek meg!

  95. Sajnos itt az elsö eset tágabb környezetünkben Olaszországban Milánóhoz közel, aki nem kínai és nem is járt Kínában, csak onnan visszatért barátjával találkozott február elején:

    Information in the local Media:

    Italian tests positive for coronavirus, two more cases suspected
    Friday, February 21, 2020 4:06 a.m. CST by Thomson Reuters

    MILAN (Reuters) – An Italian national has tested positive for the new coronavirus after meeting a friend who had recently returned from China, the northern Lombardy region said on Friday.
    It is the first known case of local transmission of the potentially deadly illness in Italy.
    ANSA news agency reported that two other people, including the wife of the initial patient, had tested positive. There was no immediate confirmation of this from local authorities.
    Giulio Gallera, a member of the Lombardy regional government, said the infected Italian had dinner in early February with a friend who had just come back from China.
    Around 100 people are being tested for the virus in the northern city of Codogno, where the sick man comes from. Italian media said 60 people had been placed in quarantine as a precaution.
    Prior to Friday’s announcement, just three people had been confirmed in Italy to have the virus which emerged in the Chinese city of Wuhan late last year.
    Two Chinese tourists who came from Wuhan tested positive in Rome in late January, while an Italian who returned from the Chinese city with a special flight repatriating some 56 nationals was hospitalized a week later.
    China has had more than 75,400 cases of the coronavirus and 2,236 people have died, most in Hubei province and its capital Wuhan.
    (Reporting by Elvira Pollina and Angelo Amante; Editing by Crispian Balmer)

  96. 102.
    „Kedves Tibor bá,’ múltkorába azt jósolta, hogy 15.-re Kína össze fog omlani gazdaságilag és ma már 20.-a van és még mindig nem törént semmi!”

    Szerintem meg Kína összeomlott gazdaságilag. Termelni nem tud, most égeti a tartalékait, ami nem tudni meddig elég.
    A járvány egyre terjeszkedik náluk, főleg ott, ahol még mozognak.

    Persze te lehet mást értesz összeomlás alatt, de a napokkal ezelőtti hadiállapot bevezetése is jelzi, hogy Kína gazdasági összeomlása megtörtént.

  97. 106. Gyarmathy
    Nem figyelted a nickemet?
    Szerintem a többieknek lejött;) ( Volt ott smiley is, meg szép nagy számok.)
    IRÓNIA
    Ismét csak halkan, nehogy valaki még félre értse, de úgy néz ki, hogy az elsö kinai bankcsöd is megvolt.

  98. 107. Anonim,

    Rendben, akkor egyetértünk. 🙂

    Dél Kórea is elég nagy gazdaság, sok fontos dolgot gyártanak ott is, ahol elkezdett rezegni a léc.
    Nem beszélve az idegenforgalomról, a légiközlekedésről.
    Nem rég olvastam, hogy a booking.com-on csak Balin (ez kb. másfél magyar megye területének megfelelő sziget) 40 000 szállást mondtak le.

  99. Kína deviza tartaléka még mindig 3096 milliárd USD körül van.
    Ebből lehet tüzelni.

    Az biztos, az amúgy is hitelhegyek alatt roskadozó kínai gazdaságnak egy gazdasági lassulás, krach semmiképpen nem hiányzott, mivel a hitelek visszafizetését eléggé gátolja.

    Lehet Kínára koncentrálni az összeomlás kapcsán, de ha szerencsés esetben, a járvány nem lesz súlyos a Kínán kívüli világban, a szétterjedő gazdasági hatásokat mindenki megérzi.
    Lásd termelési láncok, antibiotikum ellátás, turizmus stb.

    Ebből a helyzetből a kilábalás az lesz, hogy a Kínán kívüli világ, gazdasági, társadalmi KÉNYSZERBŐL gőzerővel futtatja fel a kínai termelést helyettesítő termelést más országokban.

    Esetleg JELENTŐS ÁLLAMI SEGÍTSÉGGEL a saját országában.

    A nemzet biztonsági tartalék kategóriájába az olaj, élelmiszer mellé bekerül a gyógyszer, és más alapellátási cikkek és még sok minden más, mint a „régi szép időkben”.

  100. Az eredeti felvetéshez szólnék hozzá, mivel ma kis feleségem elújságolta, hogy egyik ügyfele akinek a fia Hong-Kongban él, azt mondta, hogy teljes hírzárlat van Kínában , mindent lehallgatnak, stb. , a telefonba is csak annyit mondhat ” jól vagyok „, szóval a helyzet biztos sokkal súlyosabb mint amit eddig állítottak hivatalosan, másképp miért titkolóznának , szóval kis készülődés biztosan nem árthat, mert ennek legjobb esetben „csak” gazdasági következményei lesznek, de erre semmi garancia nincs.

  101. Már sajnos magyar országon is van gazdasági hatása a vírus okozta gazdasági környezet összeomlásnak. Megpróbálom úgy közölni, hogy egyáltalán ne legyen beazonosítható.
    Az idegenforgalom összeomlásának következtében azok a cégek akik ebben érdekeltek és az utóbbi időben nagy értékű fejlesztéseket hoztak létre, – természetesen – jelentős hitel állománnyal a hátuk mögött. Elkezdték a tevékenységet „kiszervezni” mert a hitellel terhelt üzletágak dőlni fognak. Vagyis a hitellel terhelt cég benne az ingatlannal dobós. A szűkülő, tevékenységet üzletet tovább vivő új cég, alvállalkozó talán megmarad…..
    Remélem nem túl szofisztikált. És még a legelején járunk…..

  102. 111.SzJ:
    Már az első Orbán kormány idején is volt ilyen stratégia.
    Állami hiteleket felvenni, aztán ha dől a cég, a hitelveszteség a közé, a tulaj lelépet vagy átszervezett.
    Lásd még pl,. USA bankmentések, de Magyarországon is voltak érdekes dolgok a bankmentések terébn.

    Ez a gyakorlat a Gyurcsány kormány idején folytatódott.

    Az összegek tekintetében nagyságrendnyi ugrás a második Orbán kormánytól datálódik.

    A fidesz közeli körök, olcsó bankhitelből iparágak nagy részét felvásárolták.

    Lásd turizmus pl. Mészáros és a Balaton környéke, dohány biznisz, állami föld eladások stb.

    Egy külön gyöngyszem a veszteségek államra lőcsölésére a Mészáros esete a Mátrai erőművel.

    http://www.zsiday.hu/blog/szilveszteri-csalimese-az-okos-befektetőről-aki-sosem-tudott-veszteni

  103. Itt egy egész jó cikk : https://qubit.hu/2020/02/06/jankovics-istvan-virologus-az-uj-koronavirus-alig-fertozobb-mint-egy-atlagos-influenza?utm_source=Qubit&utm_campaign=bedb4d195e-EMAIL_CAMPAIGN_2020_02_21_01_12&utm_medium=email&utm_term=0_e9c603666a-bedb4d195e-106078239
    “ Mennyire lehet megnyugodva hátradőlni, ha a vírus terjedésének csak a karantén szab gátat?

    A vírus terjedését megakadályozni nem, legfeljebb lassítani lehet. Mindig vannak emberek, akik elég fontosnak ítélik a saját teendőiket ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják a mozgásukat akadályozó korlátozásokat. Szolidaritáselvű gondolkodásmód hiányában a szigorú karantén akár még káros is lehet, mert arra sarkallhatja az embereket, hogy titokban próbáljanak meg mozogni. ”

  104. „A másik akut piaci kockázat jelenleg a koronavírus, melynek halálozási statisztikája az epicentrumnak számító Hubej tartományban eddig 2,9%-os. Ezzel szemben Kína többi részén ez a halálozási statisztika 0,4%. A globális tőkepiac ennek megfelelően egyre inkább gazdasági kockázatként kezeli a jelenlegi vírushelyzetet.

    A koronavírus problémának is van egy érdekes kimeneteli lehetősége. Könnyen elképzelhető, hogy a vírus drámai gazdasági lassulást okoz Kínának és komoly visszaeséshez vezet több ázsiai gazdaságban. Ennek az orvoslására pedig a kínai és japán jegybank pénzpumpával reagál. Sőt még az is elképzelhető, hogy a vírushelyzet okán vág majd kamatot a FED egyszer-kétszer az idén.”

    http://concordeblog.hu/2020/02/19/amerikai-psycho-marciusi-shortos-remalom-forgatokonyv/

  105. 16. Én szeretem egyszerű kérdésekkel megközelíteni a dolgokat.
    Ha vége a az emberiségnek Hal szerint, akkor miért kér a prémium infókért még mindig pénzt? Úgyse tudja elkölteni.

  106. 117.
    Én nem látom, hogy azt állítaná, vége az emberiségnek. Azt mondja, hogy jövő héten bekövetkezik a pánik és a világ megváltozik.

  107. és mit küldött még Hal Turner az előfizetőinek:

    The economy will collapse, 100%.
    There will be worldwide panic, 100%.
    The pandemic will hit all countries, 100%.
    There will be lock-downs, 100%.
    There will be quarantines, 100%.
    There will be martial law in MANY countries, 100%.

    Az SHTF dátumát nem tudja pontosan, március 7 körülre teszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük