(3098) Nincs jó hírem

Tibor bá’ számolgat online

 

Február 12-én délután hivatalosan 45.210 fertőzöttről tudtak, 1.118 halott és 4.809 gyógyult beteg mellett. Én úgy gondolom, hogy ez megközelítőleg 1:4 arány. Vagyis négy gyógyultra jut egy halott. Az esély a végső eltávozásra 20 %. Ezzel szemben „hivatalosan” úgy számolnak, hogy kb. 45 ezer betegből csak ezer halt meg, vagyis mindössze 2 % körüli az, akinek szembe kell nézni a halállal.  Ez szerintem tökéletesen helytelen számítás, mert a fertőzöttek nagy részének még nem volt alkalma se meggyógyulni, se elhalálozni. Tehát csak a befejezett esetekkel lehet számolni, az pedig 20 százalékos mortalitás.

Én ugyan nem vagyok meggyőződve ezen hivatalos számok valódiságáról, de jobb híján fogadjuk el. A kínai halotton kívül mindössze egy-egy halott van Hong Kongban és a Fülöp-szigeteken. Valószínűleg hetekkel ezelőtt oda utazott kínaiak lehetnek a halottak. Ezen kívül sehol senki nem halt meg, pedig Japánban 203, Szingapúrban 50, Thaiföldön 33, Dél Koreában 28, Tajwanon 18, Malájázsiában 18, Németországban 16, Ausztráliában 15, Vietnámban 15, USA-ban 13, Franciaországban 11, Egyesült Királyságban 8, Kanadában 7, stb. fertőzöttet tartanak nyilván. És (hál istennek) sehol egy halott. Kb. 500 fertőzött nem produkál egyetlen elhunytat se, pedig kb. 10-nek „illene” az lenni. Nem csoda, hogy felröppent a hír (és alá van tudományosan támasztva), hogy a kaukázusi fajt megkíméli a vírus. Szerintem ez nem más, mint a halál nem elfogadása. Amikor az ember belekapaszkodik a fűszálba is. A valóság az, hogy nem csak az idősek halnak meg, de meghalnak a fiatalok, sőt a gyerekek is. Az nem hal meg egészen biztosan, aki nem fertőződik meg. Ezért nem lett volna szabad senkit visszaengedni Kínából legalább január közepétől.

A másik félelem szülte hamis hír a vakcina néhány hetes megjelenése a gyógyszertárakban. Reménykedni természetesen lehet, de a valóság az, hogy egy hatásos, vírus elleni vakcina piacra dobásához másfél évre van szükség. Jó, lehet sietni, mert világ vészhelyzet, de a 18 hónapot nem lehet lecsökkenteni 3 hétre.

Még egy utolsó. Szakértők nyilatkoztak, hogy a vírus akár a világ 60 százalékát is megfertőzheti. Kérdésem: miért állna meg a 60 százaléknál? Szerintem ez csak akkor lehetséges, ha a 40 százalék elbújik egy jéghegy belsejébe. De tényleg, miért 60 százalék? Lehetséges, hogy a vírus nem hallott arról, hogy globális világot építettünk ki?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

199 gondolat erről: „(3098) Nincs jó hírem

  1. BREAKING:
    Tibor bá’, durván rohan az idő. Mire megjelent a cikk aktualitását is vesztette.
    Az új számok kínában:
    Fertőzöttek: 59,539 +14,886
    Halottak száma: 1,358 +245
    Jobb későn, mint soha megérkezett hozzájuk a WHO. Meg ismét módosítottak az elveken, amelyek alapján az adatokat közlik!

  2. „Nem csoda, hogy felröppent a hír (és alá van tudományosan támasztva), hogy a kaukázusi fajt megkíméli a vírus. ”
    A tudományos alátámasztáson mire gondolsz?

  3. A tudományos alátámasztás annyi,
    mindenki óvja a saját egészségét.
    Felesleges a betegség valószinűséget számolgatni,
    fele se igaz.
    Közönséges nátha vírus egyiken 1 hét alatt,
    a másikon 5 hét alatt megy át.
    Akinek nincs szerencséje, az a halállal gyógyult,
    amint azt Anonim hozzászólótól megtudtuk.
    A megmentő vakcinát mindenképp le fogják gyártani.
    Jelenlegi fázisban félreverik a harangokat,
    a pánik keltése zajlik.
    Megvárják amíg az érintett országok sorban állva követelik az oltóanyagot.
    Kínát a bankárok fejlesztették fel.
    Azért hogy szolgálja őket.
    A háború után Maót is ők találták,
    ez a Xi se kivétel.
    A bankárok voltak akik elköltöztették a gyártást
    még egy szót is alkottak erre, deindustrialisation.
    Az egykor gazdag nyugati államok mindent elfogyasztanak,
    ám egyre kevesebbet termelnek.
    A termelést a Kelet népei: Kína Vietnam és Malájok stb végzik.
    Amíg ez nem változik a jó hírre várni kell.

  4. Xander .
    A technológia az energiatermelèssel kombinalva ma lehets3gessè tette hogy ha mèg 200 millió embert csak kínàban bevonnànak az ipari termelèsbe (mert ugyebàr ott mèg van àm valami 800 milliós Mao korabeli önnfertartó parasztgazdasàg is amiről mindenki elfelejtkezik ) csak kína mindennnel eltudnà làtni a vilàgot ami iparcikk szerű termèk . Ez ilyen . Na mindegy a nyugat màr kidolgozta magàt most a sàrgàk kuliznak aztàn majd ezekutàn a niggerek jönnènek de azokat nem tudom hogy rà lehet e venni a munkàra akàrmennyire is erőlködnek a bankok . Szóval mèg azelőtt lesz a rendszerösszeomlàs mielőtt afrika a vilàg gazdasàgi motorjàvà vàlna . Ami amúgy is vicces vagy egy elkèpzelhetetlen lehetetlen dolog . A deindustrializàció az egy bèr-csere volt avagy vage-arbitrage a nyugat elèrte a diminishing return (megcsökkent visszatèrülès ) pontot azaz a befektetett energia ès a munkaköltsèg ès egyèb költsègek nyugaton szinte minden ipari termèket deficitessè tettek ezèrt elkellett vinni a gyàrtast ezekbe a fűevő orszagokba . Aztàn az egèszet felülpapíroztàk a bankok ès most a nyugat abból èl hogy kölcsönt vesz fel az àllítólagos èrtèkes tulajdonaira de csak amíg eltudja hitetni a maradèk vilaggal hogy az annyit is èr . Na ez megy most amit extend and pretend ( nyújtsd ès tettesd nek hívnak . Amíg aztan majd nem . Az összeomlas meg majd bedönt mindent egyszerre ès akkor vilagvège

  5. Ma reggelre a fertőzöttek hivatalos száma elkerülte a 60ezret.
    Ha ezt már a WHO is beismeri, akkor nagyobb a baj, mint sokan gondolnák.

  6. Szerintem ez csak egy utólagos korrekció. Talán az érkező WHO ellenőrök miatt elkezdik lassan szinkronba hozni a közölt számokat a valósággal.

  7. 242 ember halt bele a koronavírus-fertőzésbe szerdán a kínai Hupej tartományban, ezzel ez eddig a járvány eddigi leghalálosabb napja, írja a BBC. A lap szerint jelentős emelkedés állt be a megbetegedések számában is, ugyanis 14 840 embernél diagnosztizálták egyetlen nap alatt a vírust. Ezzel most már több mint 1350 halálos áldozata van a koronavírusnak és összességében több mint 60 ezer esetben erősítették meg a fertőzést. Mindeközben a Kommunista Párt lecserélte Hupej tartomány miniszterét az állami sajtó szerint. Ez az első jelentős személyi változtatás a kínai belpolitikában a járvány kitörése óta. Hupej tartományban most már a klinikailag diagnosztizált eseteket is hozzászámolják a megerősített fertőzésekhez. Ez azt jelenti, hogy már azokat a betegeket is regisztrálják, akiknél jelentkeznek a tünetek és a CT-vizsgálat elváltozást mutat a tüdőben, és már nem csak a nukleinsav teszteket veszik alapul.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/13/koronavirus-szerda-halalos-aldozatok-szama/

  8. Nekem sincs jó hírem 🙂
    Ui. szinte mindennap valahol, valamelyik médiából (filmeken újságokon keresztül) belenyomják az arcomba, hogy milyen nagy az ökológiai lábnyomom, hogy fél év alatt elfogyasztom azt ami járna, innét már csak egy lépés a megbélyegzés , hogy egy biofegyver szintű virusként viselkedem, ami a saját képére formálja, teleszemeteli, és végül elpusztítja életterét. Szóval elég fura, ki nem mondható tabutéma, hogy a virusok tényleg biofegyverek, melyeket valahgy a természet beleépített az ökoszisztémájába. Persze az már megkérdőjelezhető, hogy ebben hatalmas lehetőséget látnak kormányszinteken lévő , általunk választott őrültek , (akik ráadásul megszavazzák, hogy az éves szinten 1822 milliárd dollárt költsenek katonai célokra) hogy továbbfejlesszék, tökéletesítsék – mintha bizonyítani akarnák, hogy bár bombáikkal többszörösen is fel tudnák robbantani az egész életterünket, vannak annyira ravaszak, mint az isten adta természet. Ez is mutatja, hgy bár a baktériumok, virusok és az emberi faj teljes szimbiózisban élnek egymással, ugyanakkor radikális összeférhetetlenségben is. Akárcsak az alga és féreg esete. A féreg a gyomrába egy algát nevel, nélküle semmit sem tud megemészteni. Minden rendben megy egészen addig, amíg a féreg egyszrcsak a fejébe nem veszi, hogy felfalja az algáját. Fel is falja, és ebbe belepusztul. Az irónia pedig az, hogy még csak meg sem emészthette, hiszen az alga már nem tud a segítségére lenni

  9. A kaukázusi rassz relatív védelme egy kitaláció a tényeket elfogadni képtelenek részéröl. A statisztikai bizonytalanság oka a dohányzás. A dohányosok tüdejének a megrongálódása teszi őket fogékonyabbá a koronavírus támadásával szemben. A férfiak nagyobb arányú megbetegedése abból ered, hogy sokkal több a férfi dohányos.

    Xi kínai elnök azt mondta Trumpnak, hogy áprilisra legyőzi a CoVid-19-et. Más források szerint március közepére a fertőzés üteme leáll. És ha már itt vagyunk megjegyzem, hogy a WHO egy roppant hatékony szervezet. Legújabb intézkedése, a koronavírus „hivatalos” elnevezése: CoVid-19 az eredmény. Néhány napja még azt se tudták, hogy Kínában terjed.

  10. 9:
    Azert ennél több a dolog.

    Minden népnek megvan egyfajta örökölt védekező képessége. Évszázadokon keresztül vérbajjal meg pestissel írtott európai már nem betegszik meg annyira könnyen ezektöl mint az a nép aki még egyszer sem találkozott ilyennel.
    Ez volt az oka pl az indiánok szinte teljes kipusztulásának. Olyan járványok söpörtek végig rajtuk ami Európában semmi extra megszokott betegség volt, és többszörös emberveszteséggel járt az indiánoknál.

    Szóval nem csak wishful thinging a dolog, lehet benne valami pláne ha egyes kutatók is erre jutottak.
    Alá is támasztja az hogy még maximum 1 nemkinai az áldozat eddig.

    Érdemes lenne az attidudodet néha háttérbe tolni és a fennen hangoztatott logikád szerint is megvizsgálni a dolgokat. Mert ez most nagyon olyan, hogy előre eldontotted hogy kacsa, mert nem illik a mindmeghalunk világképedbe.

  11. 9:
    Nem csak a rassz vagy a dohányzók száma lényeges de az egészségügyi személyzet leterheltsége is nagyon sokat jelent a statisztika számára! Képzeljük csak el mennyivel nagyob az esélye a túlélésre annak aki körül több diplomás orvosok, tapasztalt és kipihent nővérek kezdnek el ugrálni amikor köhögni, fulladozni kezd ahhoz a beteghez mérten akit hullafáradt talán már a virus tüneteivel küszködő parancsra odarendelt orvosoknak nővéreknek kell, kellene visszahozni az életbe amikor már súlyos az állapota.
    Xi elnök gondolom bizik a közelgő tavaszi napfény és meleg csodatévő hatásában …

  12. 9: Nem csak a kaukázusiak nem hullanak a vírustól, de a többi ázsiai országban se, pl a japánok se, meg pl Szingapúrban se halt még bele senki, pedig ott speciel a lakosság 75%-a kínai (Hongkongban is csak egy halott volt, pedig ott szinte tisztán kínaiak élnek), sőt még Kínán belül is erősen koncentrálódik a halálozás Hupej tartományra (1310 halál, vs 59 minden más területen összesen).
    Ennek is lehet valami oka, pl a fő indusztriális körzeti szmog által tönkretett tüdő, vagy valóban az, hogy képtelenek ennyi beteget ellátni a kórházak…
    A szomszédos Hunan tartományban pl 316 gyógyult esettel 2 elhalálozás áll szemben.

    Másrészt a poszt nem veszi azt figyelembe, hogy teljesen kigyógyulni valószínűleg átlagosan sokkal tovább tart, mint belehalni a betegségbe a megfertőződés időpontjától számolva. Most a gyógyultak száma kb ott tart, ahol jan 28-án volt az igazolt esetek száma, szóval legalább 2 hét a gyógyulás a tünetek megjelenésétől számolva, míg belehalni akár 1-2 nap alatt is lehet talán.

    „A WHO adatai alapján az igazolt új koronavírus okozta megbetegedések kb. 17%-ában volt a kórkép súlyos lefolyású. A súlyos állapotú megbetegedés az alapján állítható fel, ha tapasztalható légszomj, 30 feletti légzésszám, a vér oxigéntartalmának csökkent mértéke és mellkas röntgenen látható több lebenyt érintő beszűrődés vagy a beszűrődés 24-48 óra leforgása alatti több mint 50%-os romlása észlelhető. ” (ÁNTSZ tájékoztató)
    Ha 17% a súlyos eset, akkor a halálozás se lehet 20% feletti…

  13. Másik dolog:
    Miért is 2-3 ~v egy vakcina kifejlesztése?

    Vizsgáljuk már meg ezt is logikusan.
    Kitalálja a vakcinát a kutató csoport, ami öli a vírust. Nagyjából azt is megnézik, hogy egyébként a szer mennyire roncsolja az emberi szöveteket.
    Ez hamar meg lehet. Ha nem is 3 hét, de pár hónap simán. Ha meg sokan foglalkoznak vele akkor még a 3 hét sem elképzelhetetlen.

    Mi történik ez után amitől 2-3 év lesz a piacra dobhatóság?
    Meg kezdődnek az allatkiserletek, hogy mit okoz a szer egyébként. Aztán jönnek az ellenőrzött emberkiserletek, stb.
    Ezeket ellenőrzik, validálják, eleve az ellenőrzött kísérlet osszerakása sem kis idő a hatósági engedélyekkel.
    Magyarul a bürokrácia.

    Tömeggyártás – ha nem kell az engedélyekkel szarozni – akkor napok kérdése.

    Magyarul ha havária van – márpedig ez az – akkor nagyon hamar lehet vakcinát és gyógyszert is produkálni.
    Természetesen ott a kockázat hogy a szer nagyobb bajt csinál mint a vírus.

  14. Xi elnök kincstári optimizmusa. 🙂
    Az hogy dél Ázsiában, ahol most is meleg van, és sokat süt a nap, jól terjed a betegség, nem zavarja a kínai elnököt. Ahogy Trumpot sem.

    Nézd Dumburnyak úgy kellene kezelni a dolgot, hogy mi ránk sem kevésbé veszélyes mint a Kínaiakra. Aztán ha mégsem, akkor örüljünk a szerencsénknek! De ha hamis illúzióba ringatod, és meg nyugtatod magad, az maximum jó érzéssel tölthet el pillanatnyilag. De ha tévedsz akkor nagyon fájdalmas lesz szembenézni vele!
    Azt se felejtsük el, hogy a fertőződés pillanatától, egészen az esetleges halálig akár 2 hónap is eltelhet. Akinél most csak enyhe tünetekkel jelentkezik, az nem azt jelenti, hogy úgy is marad!
    Ez egy pillanatnyi állapot.

  15. 13 dumburnyák
    A vakcina nem gyógyszer, hanem a vírusnak olyan verziója/része, amely a vírusra reagálni képes immunválaszt vált ki a a szervezetből, anélkül, hogy a vírusra jellemző tüneteket produkálná. Ennek van egy bejáratott módszertana, attól nem nagyon lehet eltérni. Nyilván lehet gyorsítani pár lépést, de van, amit nem tudsz (sok esetben csak vársz, miután csináltál valami beavatkozást, és figyeled, mi történik)

  16. Avatar, az a baj, hogy most te is és hát a WHO is csak a Kínai adatokra tud támaszkodni.
    Ami nem a valós érték. És az alapján bizakodó vagy.
    Pl. úgy csalnak a Kínai hatóságok többek között hogy:
    1.: Az olyan halottakat akiket az utcán vagy a lakásokból szednek össze nem szerepelnek a hivatalos statisztikákban.
    2.: Az olyan betegeket akik már a kórházba érkezéskor súlyos állapotban vannak, nem tesztelik a vírusra. így hivatalosan nem betegek. És ha meghalnak, hivatalosan nem a vírusba haltak bele!
    Akik csak enyhe tünetekkel kerülnek kórházba, és úgy találják, hogy „ebből még lehet valami” akkor azt tesztelik, diagnosztizálják, és kezelik hivatalosan is vírus fertőzöttnek!
    Na így lehet szép a statisztika…….
    Ahogy Winston Churchill mondta „Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok!” van benne igazság.

  17. 10 – Dumburnyak:
    Akkor lenne igazad, ha ezt én találtam volna ki, de NEM. A kaukázusi rassz nem mentes a következményektől, ez tudományos eredmény.

  18. 9. Tibor bá’

    Laikus vagyok, de mi van akkor, ha máshol kell keresni az összefüggéseket és nem a rassz lesz a megfejtés? Az, hogy a gyerekekre alig hat, az idősebb bagós, szmogban élő férfiakra jobban, az lehet egy tényező, de valljuk be, ilyen réteg Európában is él. Tekintettel a fertőzés terjedési sebességére (közvetlen repülőjáratok, önkéntes karantén…stb.) szerintem már régen itt kellene lennie. (az én véleményem, hogy már itt is van hetek óta, csak nem indult még be ill. a hatóság nem reagált megfelelően)

    Valaki vizsgálta azt, hogy a kötelező oltási listák Kína vs. a világ többi között része van-e komoly eltérés? Illetve hogy az utóbbi tíz évben lett-e olyan kötelező oltás Kínában, amivel a felnőtt lakosság nincsen átoltva, de a gyerekek igen? Mi van akkor, ha valamelyik oltás enyhít a világ többi részén a tüneteken és a lefolyáson, ezért sem harapózik el gyorsabban és keverhető az influenzával, míg aki bevetette a vírust, ezt az információt pontosan tudta?

  19. 15:
    Vakcináról és gyógyszerről is írtam.
    Tudom mi a vakcina.

    Mindentol függetlenül ha nem kell a burokráciát kivárni akkor jóval hamarabb van egy gyogyszerunk/vakcinánk.

  20. 18: igen, mindenképp érdemes elgondolkodni, hogy milyen tényezők lehetnek még.
    Tiborbá azt mondja, hogy nem akarjuk elfogadni a valóságot, hogy a kaukázusiakra is ugyanúgy hat… Szerintem senki sem a valóságot akarja tagadni itt (félelemből), hanem inkább kideríteni az igazságot azzal kapcsolatban, hogy Kínán kívül miért nem halnak annyira az emberek. Természetesen az is egy magyarázat lehet, hogy Kínán kívül még nem terjedt el annyira, de lehet egyéb tényező is. Ahogy telik az idő talán okosabbak leszünk…

  21. 18

    Kizárt, hogy egy másik vírusra kifejlesztett oltás hatékony legyen koronavírus ellen. Még az infuenzaoltások is szerotípus-specifikusak, azaz az egyik fajta nem hatékony a másik fajta influenza ellen, pedig azok egyazon vírus különböző változatai. Az adott évi aktuális influenza oltás több változat keveréke, amiket arra az évre jósolnak, hogy elő fognak fordulni. A vírusok nagyon különbözhetnek egymástól, mások az antigénjeik, ami ellen kialakul az immunválasz

  22. 19
    Te ezt írtad: „Kitalálja a vakcinát a kutató csoport, ami öli a vírust.”
    1. A vakcina nem öli a vírust. A vakcina maga egy vírus, vagy egy része.
    2. A vakcinát nem kitalálják, hanem kifejlesztik, létrehozzák valami létező dologból

  23. 18: +1 nagyon jó meglátások!

    17: akkor ha jól értem van tudományos eredmény arról hogy mentes a kaukázusi és arról is van hogy nem mentes?

    Ezek szerint mi az objektív tájékoztatás?
    Az hogy mindmeghalunk? ?

    Miért nincs még – a tobbszaz nemkinai fertőzött ellenére – nem kínai halott

    14:
    Egyébként egyetértünk.
    Ettől függetlenül a panikkeltés sem indokolt, mindig a legrosszabb eshetosegek vannak kidomboritva, és azt számolja – rosszul – tovább posztoló.
    Ami ezt cáfolja az meg figyelmen kívül hagyja az objektivitás jegyében.

    —————

    Az új statisztikák szerint a 79 év felettieknek a halálozási esélye olyan mint a 40 év alattiaknak. Azaz jóval kisebb mint az 50-59 korosztálynak.

    Ezt mivel magyarázható?

  24. 22:
    Igazad van. Bocsánat! ?

    Ettől függetlenül a bürokrácia nélkül meglehet mindkettő pár hét alatt.
    Errol nincs véleményed?

  25. 21:

    Véletlen alapján előfordulhat hogy valamelyik oltás tud legalább valamilyen rész ellen immunitást adni, bőven elég az is ha az oltottban csak annyi ellenálló képesség kialakul aminek eredményeként nem lesznek súlyos tünetek.

    Ugye az influenza oltás is csak annyit tud sokszor hogy enyhébb a lefolyás és nincs annyi szövődmény.

    Másrészt ez is csak tapogatózás, mert ilyen nagy mintája még soha senkinek nem volt ezzel a vírussal.

    !!!!!!!!
    Ami tény, és még te sem reagáltál erre: hogy miért nincs nem kínai halottja a vírusnak?
    Eléggé sok mindenre választ adna ha tudnánk a választ.

    Mindenesetre az eddigi nem kínai minta nagyon jól teljesít, nem gondoljátok?
    !!!!!!!!

  26. 25. Egon

    Pont erre céloztam én is. Engem az érdekelne, hogy aki képben van, az összehasonlította-e az oltási listákat, és ennek fényében nézitek-e az adott országokban majd a halálozási rátát ill. a lefolyások súlyosságát? Valamilyen „blokkoló” tényezőnek kell lennie, mert azt nem hiszem el, hogy november közepe óta, ezzel a fertőzési aránnyal és globális közlekedéssel nincs az országban a vírus.

  27. 24

    Azért nem lehet pár hét alatt, mert ha gyorsan csinálnak is pl. egy RNS nélküli „üres” vírust, vagy egy „elölt” (értsd: feltehetőleg fertőzésre alkalmatlan) vírust, azt ki kell próbálni. Okoz-e önmagában tüneteket, produkál-e valamiféle általános immunválaszt, és ami a legfontosabb, a vakcinálást követően ad-e, és ha igen, milyen arányban, milyen mértékű védettséget. Ezekben sok olyan hosszú „passzív” szakasz van, amikor nem tudsz mit csinálni, csak vársz, illetve figyelemmel kíséred, mi történik. Ezen nem tudsz gyorsítani akkor sem, ha kétszáz ember nézi, mi történik. A valóságban még ennél is bonyolultabb, de nekem felszínes a tudásom a témában.
    A kínaiakról el tudom képzelni, hogy vészhelyzetben „minden mindegy” alapon egy erősen fejlesztés alatti szert is bevetnek élesben, de ez gyakorlatilag emberkísérlet lenne, aminek súlyos következményei lehetnek. (pl. te magad, az oltással okozol fertőzést)

  28. 26. Annyi konteó volt ezzel kapcsolatban, hogy Kínában a korábban SARS ellen oltottakon alakulnak ki súlyos szövődmények és halál, de szerintem ez is csak találgatás…

  29. Csak futólag találkoztam ma egy olyan vakcinának a lehetőségével, ami minden vírusra egyformán hatékony.

  30. 28. Ezért kell találgatni ilyen esetben, mert ott lesz közöttük a megfejtés. Lehet, hogy egy jelentéktelen dolog, egy apró megjegyzés, de alkalmas lehet rá, hogy a megfelelő tudású emberben összeálljon valami megoldás-féle vagy egy ötlet, amit még senki sem próbált. Talán csak nem csuknak le ezért rémhírterjesztés vádjával.

  31. 18
    Tudom, hogy vírus és baktérium között mi a különbség, de ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy az első gyerekemnek a pneumónia elleni oltás (prevenar-ra gondolok) még fizetős volt, másodiknál már párszár’ Ft, a harmadik pedig ingyen kapta (ha jól emlékszem).
    Én nem tudom be vagyok-e oltva, de anyósom biztosan nincs…
    (Több sebből vérző elmélet, de kiindulásnak nem rossz talán)

  32. A Reuters értesülései szerint a vírus diagnosztizálásának módszere nem változott más tartományokban, csak Hupejben. A szerdai kimagaslóan magas halálozási szám azonban nem csak az új statisztikai módszer bevezetése miatt ennyire magas, a korábbi napok csökkenő tendenciája után a számok szerint újra növekszik a halálos áldozatok száma. Az egy nap alatt regisztrált 242 halálesetből mindössze 135 az, ami az új statisztikai módszernek köszönhetően került az adatok közé. Az 14 840 új megbetegedés közül 13 332 az, ami az új diagnosztizálási metódus miatt került be statisztikákba, és 1508 új esetet regisztráltak egy nap alatt.
    https://index.hu/kulfold/2020/02/13/koronavirus_halal/

  33. 33 – Python:
    Ha menet közbe változtatnak statisztikai alapokon, akkor az egész nem ér egy kalap szart se.

  34. “Az Air China Peking-Budapest közvetlen légijárata üzemel. A Shanghai Airlines február 9. és március 31. között felfüggesztette a Sanghaj-Budapest közvetlen légijáratot, február 6. és március 26. között a Sanghaj-Xi’an-Budapest és február 4. és március 28. között a Sanghaj-Chengdu-Budapest járat működését. A Hainan Airlines február 3. és március 29. között felfüggesztette a Csungking-Budapest közvetlen légijáratot.

    Noha a kínai holdújévet csak február 9-ig hosszabbították meg, nem várható, hogy február 10-től rendes ügymenetben fognak üzemelni a közintézmények (pl.: iskolák) és a szolgáltatások (pl.: bankok, éttermek, stb.). A városokban az áruellátás megszervezett, de a legfertőzöttebb területeken kisebb akadozások előfordulnak, illetve rengeteg kisbolt, étterem stb. határozatlan időre bezárt. A nyitva tartó boltokba csak testhőmérsékletmérés tűrése és maszk viseletét követően lehetséges a belépés.

    A tömegközlekedés igénybevétele csak testhőmérsékletmérés tűrése és maszk viseletét követően engedélyezett. Bizonyos helyeken személyigazolvány (vagy útlevél) felmutatását is megkövetelik. A legfertőzöttebb területeken a tömegközlekedésben drasztikus járatritkításokat vezettek be, illetve egyes megállóknál a járatok nem állnak meg.

    A Sanghajból induló illetve Sanghajba tartó minden tengerjáró hajó indulása és érkezése törlésre került.”
    Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

    Érdekes, hogy a konzuli szolgálat is a Johns Hopkins adatait veszi figyelembe. Ügyes lehet ez a Hopkins, hogy jobban tudja mi van Kínában, mint a kínaiak. 🙂

  35. Dumburnyak:

    „Minden népnek megvan egyfajta örökölt védekező képessége. Évszázadokon keresztül vérbajjal meg pestissel írtott európai már nem betegszik meg annyira könnyen ezektöl mint az a nép aki még egyszer sem találkozott ilyennel.”

    Ha elfogadom ténynek ezt a kijelentésedet, akkor hadd jegyezzem meg, hogy a koronavírus járványok jelentős része Kínából indult ki a múltban is, tehát ők azok, akik már régóta találkoztak a koronavírus törzsekkel, magyarul ők a legvédettebbek. Én nem hiszem, hogy létezik különbség, belül minden ember egyforma, max. egyéni eltérések vannak, de a nagy átlag ugyanaz lesz.

  36. 15: A fejlesztésen gondolom nem lehet nagyságrendeket gyorsítani, de az engedélyezéshez előírt tengernyi teszteket esetleg rövidre lehet zárni, ha tömeges halál az alternatíva.

  37. A fenti oldalon az adatokat böngészve érdekes dologra leltem:
    “ Amerikai Egyesült Államok: Az American Airlines, a Delta, valamint a United Airlines légitársaságok képviselői bejelentették, hogy Kínába induló járataikat felfüggeszti. Január 31-én nem engedélyezik a belépést az ország területére azon külföldi állampolgárok számára, akik a megelőző 14 nap folyamán Kínában jártak. ”
    A zárlatot tekintve (is) megelőztek minden országot a világon! (Lehet, hogy Hopkins javasolta…)

  38. A német fertőzöttek tünetmentesek, egyik embert tudták kiengedni, így gyógyultnak minősül, mivel ezidáig orrváladékában volt vírus, többieknél ugyanez a helyzet ezért nem minősíthetőek gyógyultaknak. A németek figyelmeztették többi Európai ország illetékes szerveit hogy körültekintően kell ellenőrizni a szervezetben a teljes vírusmentességet.

  39. Valószínűnek tartom, hogy az élet/halál a fertőzötteknél az ápolás minőségétől függ. Ez a kínai tömegek esetében valószínűleg silány vagy nulla. Ezért a kiemelkedő számosság a halál eseteknél.

  40. A mai napi ugráshoz:
    Én még 11.-én olvastam az alábbi csoport hozzászólást:
    #公共衛生情報 ‼️‼️‼️「黄冈全面排查发现发热病人13000人」黄冈市委书记刘雪荣介绍,扎实开展全面排查,实施四个一批发热人员排查,其中,村社区排查1 748.6万人次,公共场所排查4.5万人次,卡口排查103.4万人次,企事业单位排查190.7万人次,排查发现发热病人13000人。
    Google fordítás:
    # Nyilvános egészségügyi információk 情报 ️! ️! ️ „13 000 embert találtak Huanggang átfogó vizsgálatában” – mondta Liu Xuerong, a Huanggang Városi Párt Bizottság titkára. Átfogó vizsgálatokat végzett és négy lázvizsgálat-sorozatot hajtott végre. Közülük a falusi közösség 17,486 millió személyes felmérést végzett, a nyilvános helyek pedig 45 000 személyes alkalmat vizsgáltak. 1,034 millió személyi időt ellenőriztek, 1,907 millió személyi időt vizsgáltak meg a vállalkozások és intézmények, és 13 000 embernél láz volt.

    Megjegyzésem:
    Már, akkor megfordult a fejemben, hogy vajon ez megjelenik e statisztikák között? Egy nappal később megjelent.
    Idáig is hazudtak, most miért hisztek nekik?
    Már korábban jeleztem, ha jól emlékszem a zerohedge-s cikkben volt, hogy valóban változtattak a módszertanon, csak lefelé.
    Vajon az önbevallásra alapuló falusi közösség mérései mennyire lehetnek hitelesek? Pláne például csuklón…

  41. A vakciánhoz:
    Tibor bá’: mennyire tűnik hihetőnek az általános vakcina? Nekem kicsit Szent Grál gyanús.

    Gondolom, akik az oltásra várnak azok előszeretettel lottóznak is.
    Hargi korábban írt hozzászólásainak tartalmát nem ismételném meg. Az alapok azokban benne vannak. Korábban volt szó a víruson belüli HIV szekvenciáról. Ha rákerestek folyamatosan röppenek fel hírek, hogy most már aztán tényleg meglesz a HIV elleni vakcina. Mostanában 21-re ígérik. A HIV vírust 35 éve ismerjük és még nincs ellene oltás.
    http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/nem_lesz_vedooltas_hiv_ellen
    A mai nappal nem tudom, hogy mi a helyzet a COVID-19 immunrendszer elnyomó képeségével, de ha igaz, akkor honnan várjuk a védőoltást? Honnan lesznek az antigének, ha a fertőzés elején nem reagál az immunrendszer?
    Nem véletlen hasonlítják a spanyolnáthához, nézzetek utánna a hasonlóságoknak! Korábban már említettem cytokine storm kifejezést is. Ez az a pillanat, amikor a beteg sejtek le tudják adni a vészjelzést, hogy támadás alatt vagyunk gyere immunrendszer segíts nekünk. A probléma csak az, hogy mire ez a rekció beindul már annyi sejt fertőzött, hogy olyan mennyiségű citokin önti el a szervezetet, hogy az immunválaszba belehalsz.

  42. 40.
    Johns Hopkins 1873ban meghalt. Amerikai uzletember volt, hagyatekabol korhazat, egyetemet es kutatointezetet hoztak letre…

  43. Sokan kérdik miért nem halnak a külföldiek csak a kínaiak… ACE2, légszennyezettség, átoltottság stb stb lehet sorolni a teóriákat stb.
    Gyártok nektek egy új teóriát de szerintem ez nem új már.
    Ehhez megint vegyük elő Occam borotváját és a laikus eszünket meg azt ami biztos adat!
    A német esetek, hajós esetek, szakértők, meg szerintünk is ami biztos hogy rendkívül ragályos.
    Ez egy biztos tény hogy az R0 óriási lehet és az is biztos tény már hogy a lappangási is extrém hosszú, illetve az is hogy sokan minimális vagy semmilyen tünetekkel rendelkeznek.
    A többi infó hogy levegőben, tárgyakról, mindenhol ottvan, meg nem viszi az UV hát úristen, a világon több ilyen is van, ez sem újdonság!
    Sok ilyen van, a hepatitisz ellen 10, TBC ellen 15 percig kell forralni a vizet mert annyira szuperkórokozók.
    Hepatitiszes nyál is lehet a buszkapaszkodón is, meg ha megnéznéd mikroszkóppal van is minden rajta. Megdughatsz egy HIV-es nőt, át is mehet pár darab vírus de az még lehet kevés hogy elkapd.
    A vonaton is lélegzed be a többi 100 ember által kiköhögött vírusokat és bacikat milliószámra!!! de mégse tudnak megbetegíteni, ahhoz kevés a koncentráció.

    De mondjuk a calicivírus is hiába terjed tárgyakon, emésztőrendszerrel, széklettel, annak ellenére nagyon virulens, már 10-100 részecske is elég a fertőzéshez. Megvizsgálták, hogy van-e összefüggés az AB0 vércsoport és a vírusra való fogékonyság között, és azt találták, hogy a 0-s vércsoportúak nagyobb, a B-s vércsoportúak kisebb valószínűséggel fertőződnek meg. A calicivírus nagyon gyorsan mutálódik, így akik már átestek a megbetegedésen, azok számára sem jelent hosszú védettséget, ebből adódóan védőoltással nem előzhető meg.
    Tehát calicivírus esetén ha a gyereked benyit az oviban egy telihányt de le nem húzott wc fülkébe hiába csukja vissza az ajtót, ha csak 10 darabot belélegzett a kipárolgásból, vagy megpiszkálja a száját a kilincs után jó eséllyel benyalta.
    Engem is kiütött két hétre és majdnem kórházba tett.
    De a calicivírus a tárgyakon, levegőben nem marad meg olyan sokáig életben, illetve 1-2 napos lappangásival előbb eltesz lábalól minthogy továbbadnád.

    Ez a vuhanvírus szerintem csak egyetlen egy dologban különleges, az hogy ez mindenhonnan meg is betegít, valahogy bejut és lehet elég belőle 1 db is a fertőzéshez.
    Leülsz a villamoson egy enteros, hepatitisz, bélféregpetés, influenzás ülésre de mégse tud megbetegíteni. De ez valahogy igen.
    A szakértő is kijelentette hogy a világ 60%-a is elkaphatja. Én meg erre azt mondom amit már a legelején hogy lesz az 80-90 de akár 100% -is.
    100% -os fertőzöttség esetén meg influenzaszerű halálozással is több hulla lesz mint kínában.
    Szerintem ennyi a nagy trükkje!
    Hogy mégis miért nem indult el máshol a pokol? Nos nézzétek, Vuhanban már októberben indulhatott és január végére lett belőle pokol, kb 3 hónap, ennyi kellett egy milliós nagyváros megállításához.

    Pedig ott higiénia nincs, népsűrűség óriási és ilyen a tömegközlekedés:
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=xG-meaGqg-M&feature=emb_title
    A többi nagyvárosban is zajlik a folyamat de ugye a népsűrűség és a higiénia azért picit lassít a víruson. De annyira nem lesz lassabb hogy elkerüljük a poklot, de annyira még nem érte utol kínát hogy feltűnő legyen a halálozási statisztika. Vagy lehet feltűnő de azt már nem kötik az orrunkra.

    Az az első pár minta akik fertőzöttek pl németek azért azok az átlagnál erősebb és jobb kondiban lévőek illetve most pátyolgatják őket, verik a fa…szukat a karanténban így az immunrendszerüknek könnyebb a dolga és persze hogy nem hullanak. De a többi ismeretlen fertőzött húzza az igát a munkában mindaddig amíg bírja.

    Az oltások meg egész egyszerűen csak bullshit, fake az egész, a cégek bekamuzzák a tőzsdei eredményért. Egyenlőre egy tutira működő teszt sincs ellene, nemhogy oltás, laikus ész ugye!
    A teszthez is tudni kellene hol koncentrálódik, hogyan támad, milyen immunválaszt vált ki stb. De még ez sem megy de azért oltás hogyne.
    Az oltást különbenis is előtte kell beadni, lehet hónapokkal a fertőződés előtt. Legyártásra sincs idő nemhogy kifejleszteni.
    Mert ha még valami gyógyszert emlegetnének, ugye sikerült nekik sokszorosítani, úgymond tenyészteni. Na akkor a petricsészében megtudják kínálni mindenféle vegyszerrel és amelyik a tenyészetben megöli, na azt kell az élő emberbe is bejutatni úgy hogy az embert meg semmi más hasznosat ne öljön meg csak a vírust..
    De ha lenne ilyen nem lenne probléma.

    Ebből a végén még simán kína jön ki nyertesen. Bekérik a segélyeket meg hiteleket majd a nyugat összeomlik mert a karantént sem tudjuk összehozni, ők meg az immunisakkal újraindulnak.

    Szóval szerintem nem a mortalitása a gázabb hanem a fertőzőképessége. De így is rengeteg a kérdés.

    Ui: egyik geddonoldalon sem olvastam, de ha már oltás és összeomlás a téma.
    Tetanuszt és veszettség elleni stb oltásokat az igazi geddonista azért beadatja magának nem ?

    A veszettség ellen 4 db is kell meghatározott időszakban majd utána x évenként az emlékeztető.
    44: igen, már én is felvetettem, hogy amivel és ahogy mérnek úgy nem lesz lázas senki!!

    Saját magamon próbálva… csak szobahőmérsékleten lehet pontosat mérni, akkor sem a csuklón.

  44. 44.anonim
    azért a kínai statisztikákból annyi leszűrhető, hogy komolyabb a halálozási arány mint egy sima influenzánál…

  45. 46. Kedves verebes b zola!
    Köszönjük az információt!
    Ajánlom tanulmányozásra az Event 201 szimulációt és a hozzátartozó találkozót.
    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
    A John Hopkins Egyetemen belül a részleg neve:
    Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health
    Lehet csak nekem érdekes.
    Ők voltak azok, akik az első live map-et indították a járvány nyilvánossá válásának pillanatában.
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  46. Tehát a 24 napos lappangási idő és a magas halálozási arány miatt elég veszélyesnek tűnik…

  47. 16: A posztban szereplő kalkulációs módszer is a hivatalos halott/gyógyult adatok alapján számolt. De ezek a számok folyamatosan változnak, és szerencsére a gyógyultak száma gyorsabban nő, mint a halottaké. Január végén még kb fele annyi volt a gyógyult, mint a halott, most már a gyógyult négyszerese a halottaknak.
    A posztban a tegnapi számok szerepelnek, az alapján 18,9% (ezt kerekítette Tibor bá’ 20-nak), gisanddata térkép aktuális számai alapján (1370 vs 6276) számolva ma 1%-kal alacsonyabb, 17,9% a halottak aránya. Ez már egy hajszállal közelebb van az 1:5 arányhoz, mint az 1: 4-hez.

    A Beszarás http://www.antalffy-tibor.hu/3083-beszaras posztban szereplő Hal Turner féle szimuláció szerint ma Kínán kívül(!) 509.600 tünetes(!) fertőzöttek kellene lennie, és vasárnapra a világ egészségügy rendszereinek össze kéne omlani…
    Ehhez képest a Kínán kívüli ismert esetek ennek az ezredét se érik el, Európában meg 50 sincs összesen.
    Nem állítom én, hogy nem veszélyes ez a vírus, meg hogy Kína nem hallgat el dolgokat, de egyelőre messze nem olyan súlyos a helyzet, mint amiket előre jeleztek páran, és a mostani poszt is (remélhetően) erősen túlzónak fog bizonyulni 2 hét múlva.

  48. 51. Avatar
    Hány kormánynak és hivatalos szervezetnek kell még bejelentenie, hogy a Kína által közölt számok nem igazán fedik a valóságot?

    Ne felejtsük már el, hogy Kína a világ egy ötöde! 2017-es adatok alapján majd 1,4 milliárd ember. A Föld egyik legerősebb állama. Akik ma kétségbeesésükbe, próbálnak visszaállni a munkába, hogy ne omoljon végérvényesen össze a gazdaságuk. Szerintem ez orosz roulette. Az ötödik „orovos” gárda érkezett ma Wuhanba, újabb 160 Fő. Már a 3.-at is az egyetemről küldték, szinte gyerekek.

  49. 46: – Köszönöm, hogy megosztottad velünk a Hopkinsos infót! Én is tudom, csak egy kis iróniát próbáltam belevinni úgy, hogy megszemélyesítettem az Intézetet. Azért valljuk be: csuda dolgokat tudnak ott a Hopkinsnál! “Enyhe” látnoki képességeik is lehetnek.

  50. 48. hajrá
    Sokkal komolyabb!

    Mindenki:
    Van itt kettő amerikai fotómontázs. Kérném a segítséget az ellenőrzéséhez!
    A tartalma arról szól, hogy a duplájára emelkedtek a megszokotthoz képest, az USA-ban is az influenzaszerű megbetegedések számai. Sok közülök, ami az elején javulást mutat, de halállal végződik. A laborvizsgálatok a nagyobbik hányadnál nem tudják kimutatni sem az influenza A, sem a B fertőzöttséget.
    Tudom 4chan-ről indult, de a mai helyzetben azokat is érdemes szvsz figyelni.
    https://easyupload.io/ep7gqb
    https://easyupload.io/uv0gq8

  51. https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/antibiotika-lieferengpass-wegen-coronavirus-erwartet-so-abhaengig-ist-deutschland-von-china-a3153995.html

    Egyelőre, az epochtimes német portál 500000 ötszázezer megbetegedettről ír és miliószámra gyártott hullazsákokat említ.
    Jobb hely híján a idősek otthonát, az oktatási kollégiumok és szálláso épületébe
    mindenütt koronavírusban megbetegedett embereket zárnak (karanténba).

    Február 3.-án 116 elhunyt hamvasztásáról írtak csak az egyik Wuchani krematóriumban (5 van ott belőlük).
    Az Epochtimes portál kínai partnerportálának tulajdonosa mára a korábbi teljesítmény,
    mennyiség ötszörösét teljesít és nem bírják a terhelést az égetők munkatársai.

    A Lufthansa, British Airways és az Air France már leállította a kínai emberek Európába szállítását, a kínai társaság még szállít újabb személyeket.

  52. Kedves Fórumtársak!

    Tibor bá’ veszi a fáradtságot és napról-napra újabb posztokban tájékoztat minket. Többen ugyan csak hosszú órákat töltenek a téma mélyebb megismerésével és az elmúlt 3 hétben több ezer hozzászolással gazdagítva a blogot próbáltunk fényt deríteni az igazságra. Van olyan információ, amit több száz hozzászólásban elemeztünk. Tudom hosszú idő elolvasni mindent, de kérlek, vegyétek ti is a fáradtságot, hogy legalább kutyafuttában átnézitek! Nehéz és fárasztó folyamatosan ugyanazokra a gumicsontokra reagálni.

    Én nem értem, hogy miért örülünk, ha csak az ázsiaiakra hat, ha csak ők fognak padlót. Ha csak ez az egy bites megoldás létezik, hogy vagy mindenki vagy csak ők, akkor én úgy gondolom, hogy így is-úgy is lost-lost szituáció.
    Ha színház az egész, akkor is valamiről el kell terelje a figyelmet, tehát akkor meg azt kell megtudni.

  53. 54. Kínában is így indult… járvány, biztos csak influenza.

    Aztán mikor elég nagy lesz az átfertőzöttség akkor jönnek a hullák. Sőt az is lehet hogy a kettő egyszerre kell.

  54. 57. Btgujj
    Nem linkelem ismét a tanulmányt, ami említi a 24 nap lappangást 3 nap mediánnal. Tehát a legtöbben 3 nap után adtak elsőnek tüntet. Kérdem én: ezt honnan lehet tudni? A kínai embereknél van egy 6. érzék, ami jelez, hogy ma megfertőződtél valamivel?
    Erősen kétlem. Tudták, hogy a Julcsi is beteg és vele 3 napja találkoztunk. Ki emlékszik vissza 24 napra, hogy merre járt, kivel találkozott?
    Li Ven-liang esetét remélem nem kell bemutatni. Ő Január 10.-én lett tünetes, de már december 8.-án megfertőződhetett. Január 30.-án tudták nála kimutatni. Február 7.-én halt meg. Tehát nála is akár 1 hónap lappangás (pedig ő kínai), majd 1 hónap betegség.

    Egy halom esetre próbáltam már felhívni a figyelmet, amiből hasonló következtetéseket lehet levonni. A kaukázusi emberek két hét alatt még nem igazán adnak tünetet. Viszont többen január végén már kínán kívül fertőződtek meg. Persze Szingapúr és Thaiföld is ott van a környéken, de 1000 km-es távolság. Miért hihetetlen, hogy 0. beteg novemberben, első tünetek december elején. Dec. 30.- Január elejére már 58 ismert beteg, Január végén már 31000 és ezek csak a hivatalos számok.
    Az orvosok, akik elsőnek beszéltek a vírusról mind azon voltak meglepődve, hogy mennyire gyorsan fertőz.

    Ismételten a rák betegséges analógiával élve. Az is lehet halálos, de kezeléssel kigyógyulhatsz. A külföldön lévő betegeket szisztematikusan keresik. Ha ráknál is tudnánk előre, hogy kit kell vizsgálni és milyen bajt keressünk, akkor ott is jobb lenne a halálozási arány, de ha egyszerre lennének több ezren betegek, akkor meg kb. mindenki elfeljtheti a gyógyszeres gyógyulás esélyét.

  55. 60.
    Durva ez a ‘rémálom’ hajó. Ott rettegnek sírnak az emberek a kabinokba zárva, miközben minden újabb nap újabb fertőzötteket találnak a hajón. Az indiaik könyörögtek a kormányuknak, hogy vigyék őket haza. Gondolom a többiek is a saját kormányaiknak, de nem viszik őket sehová.

    Ez olyan példa statuálásnak tűnik. Emberek, utazgassatok csak,mászkáljatok a világ végére, de ha elkapjátok a nyavaját, akkor maradtok, ahol vagytok.

    „Koronavírus: meghalt az első fertőzött Japánban, aki nem is járt Kínában”

    …”A miniszter azt is jelezte, hogy több tucatnyi új fertőzéses esetet regisztráltak ma, köztük egy 70 év feletti taxisét is, ami arra utal, hogy a sofőr sok további embert fertőzhetett meg..”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200213/koronavirus-meghalt-az-elso-fertozott-japanban-aki-nem-is-jart-kinaban-415775

    Nem kétséges, hogy Japánban is elkezdődött a nyavaja terjedése.

  56. 55.
    Hoppá, a német nyelvű cikk arról is ír, hogy máris gondok vannak a gyógyszerellátással Németországban, mert nem jönnek a hozzávalók Kínából. Ha február végéig nem áll helyre a kínai termelés és szállítás, akkor komoly gondoknak néznek elébe.
    Ha Indiában is elkezdődik a baj, akkor meg… mivel onnan is egy csomó gyógyszer és alapanyag jön.

    Gondolom úgyanígy van (lesz) kis Hazánban is(vagy még rosszabbul).

    Aki gyógyszereket szed, az jobb, ha figyelembe veszi ezt.

  57. A betegség terjedéséhez hozzáfűzném azt is, hogy a vírus felüleltről történő fertőzőképessége 9 nap (mai állás szerint). Mi itt nagyon meg vagyunk nyugodva, hogy az alis csomagok csak egy hónap alatt érnek ide. Viszont a Kína környéki országok nem ilyen „szerencsések”. Hupei ipari körzet. Viszont a külföldi csomagok nagy részét Shenzenből, illetve Hong Kongból továbbítják (valószínűleg ezért is rendeltek vesztegzárat a kikötő városokba is.)

    Fura volt számomra a tegnap jelentett kijárási tilalom is. Hiszen legjobb tudomásom szerint ez korábban is megvolt. Ha jól értelmezem, akkor ez most valójában a szükségállapot kihírdetéséről szólt.
    A helikopterekkel is ezt ellenőrzik?:
    https://twitter.com/Alston_Kwan/status/1227855083892658177
    Nem biztos, állítólag a kínai állam még evakuált emberek.
    Majd robbanások is voltak egy transzformátor telepen (?,power grid).
    https://twitter.com/SmithThomas108/status/1227932376522612736
    Ellentmondásos a sok ember az utcán, de gondolom a robbanások zajára futott ki mindenki.

  58. 59: ott a pont megint és ezért kb lehetetlen is megállítani!

    Szerintetek kínának mennyire érdeke hogy minket ez ne viseljen meg??!!

    SZerintem már semennyire.

    Tehát egy szóval sem fogják megmondani hogy 1 hó is lehet a lappangási, tehát ha most karanténoznánk mindent és mindenkit már lehet akkor késő lenne.

    Simán minden orvosi tanulmány lehet fikció tőlük. A német esetek meg lehet majd 1 hónap múlva kezdenek intenzívre kerülni majd kidögleni.

    1 hónapos tünetmentes lappangással és folyamatos extrém fertőzéssel… tényleg apokalipszis!

    63: sokan az utcán maszk nélkül? Szerintem ez régebbi eset.

  59. 64. Btgujj
    Maszkban vannak azok, csak kár, hogy kaputelefonnal vették fel.
    De nekem is fura volt, hogy utcára mertek menni.
    Sajnos már abba a hozzászólásba nem tudok belejavítani.
    Mostanra sikerült több infóhoz jutni. Valóban nem Vuhan.
    Akcentus alapján többen kelet-szecsuáninak mondták és volt, aki Chongqing a városát emlegette, ahol autóbusz robbant.
    Tehát FAKE.

  60. 62: Még Hal Turner is írta hogy amerika is antibiotikum nélkül marad!
    Itt a cikk mégegyszer:
    https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/antibiotika-lieferengpass-wegen-coronavirus-erwartet-so-abhaengig-ist-deutschland-von-china-a3153995.html

    Itt azt írják:
    Olaszország a legnagyobb antibiotikum-gyártó az EU-ban: az Unióban előállított antibiotikumok 34%-a itt készül.
    https://www.ednh.news/hu/az-eu-kozel-harommilliard-euro-erteku-antibiotikumot-gyartott-az-elmult-esztendoben/

    Ez üt vissza:
    https://infostart.hu/kulfold/2019/10/03/riaszto-a-helyzet-a-gyogyszerhiany-miatt

    De ez olyan minthogy autót is itthon gyártunk… kínai alkatrészekkel. Gyógyszerekkel ugyanez lehet a helyzet. 🙁

  61. Elképzelhetetlen, hogy egyenlőre azért nincs külföldi halott, mert a csekély számú súlyos állapotút életben tudják tartani intenzív osztályokon?

  62. Szlovákiában már két héttel ezelőtt észrevehető volt némely alapgyógyszer hiánya, én SUMMAMED-ből már nem tudtam beszerezni ismerős patikusnál, helyette cseh gyártású más nevűt kaptam, de egyéb gyógyszerre is várni kellett. Voltak olyan hírek, hogy a révkomáromi kórház saját laborban gyárt egynémely gyógyszert a betegei számára.

  63. 66.
    Az utolsó link a németországi gyógyszerhiányról október eleji. Mi lesz akkor most?

    Vitaminnal is bajok lehetnek. Azt is fel fogják vásárolni, főleg a C-t. Utánpótlás meg (valszeg szállítás sem vagy akadozik) nem lesz.
    Azthiszem veszek még egy kg-ot tartalékba sűrgősen.

  64. Nem túl jó hírek!

    „Négy új megbetegedés Japánban
    Az óceánjárótól függetlenül 4 új megbetegedést regisztráltak Japánban. A négy eset független egymástól és egyik esetben sem tudják a hatóságok, hogy mikor és hogyan kapták el a koronavírust.
    Forrás: Japán kormányzati oldal

    Szakértő: 2-4 héten belül indul a járványkitörés az USÁ-ban
    Scott Gottlieb az amerikai FDA volt szakértője egyike volt annak az 5 szakértőnek, akik a Amerikai Kongresszus Bizottságában a minap a koronavírusról adtak tájékoztatást.

    Scott Gottlieb elmondta, hogy 2-4 hét múlva várhatóak az első jelentős koronajárvány kitörések az Egyesült Államokban . Elmondása szerint lehetetlen az összes vírushordozót kiszűrni a reptereken. Gottlieb becslése szerint legjobb esetben is a fertőzöttek 25%-át képesek azonosítani. Az első esetek helyi szinten történnek majd, és amíg nincs haláleset, vagy tömeges megbetegedés, addig nem is fogjuk észlelni a víruskitörést. Elmondta, hogy a következő két hétben többet fogunk megtudni, ahogy látjuk majd hogy terjed a vírus a Diamond Princess óceánjárón és Szingapúrban.
    A szingapúri 50 esetet aggasztónak nevezte, mivel ott jelenleg nyár közepe van.
    Asha George egy másik szakértő a meghallgatáson elmondta, hogy az USÁ-ban több ezer, világszerte több százezer estre kell felkészülni.
    Forrás: Washingtonexaminer.com”

    „Kína után Vietnám is lezárt egy települést”
    Kína után elsőként Vietnám is lezárt egy települést, miután Son Loi faluban, 40-kmre Hainoitól. A településen hét koronavírusos esetet regisztráltak és ezért 14 napra karantén alá helyezték.
    Forrás: FT.com”

    http://pandemia.hu/koronavirus-hirek-02-13/

  65. Üdv Mindenkinek,
    Adatokat keresve talált valaki arra vonatkozó információt, hogy a halálesetek milyen eloszlásban vannak?
    FFI / NŐ / gyerek/ életkor / egyéb ismert betegség / stb
    Illetve ugyanez a gyógyultakra is érdekes lenne.

    Én német oldalakon próbálok infót szerezni arról az esetről ami a webasto nevű cégnél történt, de alig valami érdemi adat.
    Személyiségi okokra hivatkozva csak annyit közölnek, hogy ennyire lefolyású influenza.
    Többség tünetmentes. Kiengedésükről vita van, mert a 14 nap ugyan letelt, de közben megjelent az az új infó, hogy akár 24 napig is fertőzhet.
    De pl arról a kinai nőről aki behozta és miután visszament Kínába beteg lett, és ezek után szólt a németeknek, hogy teszteljenek izibe, szóval róla semmi hír.

  66. A kezdet kezdetén jeleztem, hogy SZERINTEM az (akkor még) 14 napos lappangás a biztosíték ara, hogy világjárvány lesz. Senki se reagált rá.

  67. 72.
    Szerintem erről korai még beszélni, hogy milyen eloszlás meg hasonló. Egyszerűen annyira az elején vagyunk, hogy nincs infó.

    Egy esetre legalább 2 de inkább 3- 4 teszt is kell.

    Az első, hogy megállapítsák, hogy benne van-e a nyavaja. Aztán, ha már nem mutat tüneteket, akkor még egy, hogy még benne van-e.

    És ha igen, ha még vannak benne kórokozók, akkor bizonyos idő után újra tesztelni kell, hogy kipusztultak – e a kis dögök belőle.
    Ez átlagosan három teszt betegenként(vagy fertőzöttenként)

    A mai egyre aggasztóbb hírek tekintében nagyon nagyon remélem, hogy a magyar illetékesek éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy teszteket szerezzenek be (tekintettel arra, hogy állítólag van már 1 órás gyors teszt). És egyéb intézkedéseket is megtesznek fáradságot, költséget nem kímélve, hogy minél kevesebb legyen a szenvedés és áldozat.
    Ez a dolguk, erre esküdtek és ezért veszik fel a fizetésüket.

    Mert ha nem, közvetlenül népírtással vádolhatók lesznek!

    Ahogy írta tegnap Anomim:

    „Kedves jogász kollégák!
    Boncolgathatnátok a BTK alábbi paragrafussait is:
    Btk. 142. § Népirtás
    Btk. 143. § Emberiesség elleni bűncselekmény
    Btk. 258. § Hazaárulás
    Btk. 282. § Bűnpártolás”

  68. 66. a leggazadagabb és legolcsóbb C-vitamin forrás a fenyőtű. A legtöbb dobozos narancsdzsúsz alapanyaga rost gyanánt, VAGY csipkebogyó – bármely bozótos hangadó növényének termése – … nem túl forró vízben áztatva.

    A por alakú C-vitaminnal az a tapasztalatom, hogy idővel oxidálódik, besárgul, de tévedésem nincs kizárva.

  69. 73. Tibor bá’

    Mert sokan csak olvasnak, vitatkozni nem mernek veled… 😉

  70. 41.Hanyistók:
    „Január 31-én nem engedélyezik a belépést az ország területére azon külföldi állampolgárok számára, akik a megelőző 14 nap folyamán Kínában jártak.
    A zárlatot tekintve (is) megelőztek minden országot a világon! (Lehet, hogy Hopkins javasolta…)”


    Russia: Officials close borders with China to prevent 2019-nCoV spread January 28 /update 1
    Russia News Alert
    The government closes land borders with China until February 7 to prevent spread of 2019-nCoV January 28; further spread of the virus likely over the near term”

    Russia may deport any foreigners found with coronavirus, prime minister says
    https://www.cnbc.com/2020/02/03/russia-could-deport-any-foreigners-found-with-coronavirus-mishustin.html

    Biztosan az oroszoknak is a Hopkins javasolta….

    „Azért valljuk be: csuda dolgokat tudnak ott a Hopkinsnál! “Enyhe” látnoki képességeik is lehetnek.”

    Tudod, ezt hívják modellezésnek.
    Lásd pl. Exxon olajtársaság klíma modell 1970-es évekből, mai meglepően jól leírja a jelenlegi helyzetet.
    Ezért csinálják.

    A modellezést meg nem tavaly kezdték, hanem jó pár éve.
    A modellezés a járvány elleni küzdelem, felkészülés része.

    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

    https://open.spotify.com/album/31Y9R5x8zugr2H5kgMpNuV

  71. 73.
    Nem tudom, hogy reagált-e rá valaki vagy sem, mert rohadtul lusta vagyok visszaolvasni. 🙂

    1. Hosszú lappangási idő, ráadásként napokig(vagy akár hetekig) tünetmentesen fertőz a hordozó.

    2. Magas Ro érték (azaz egy fertőzött átlagosan soknak adja át a nyavaját)
    Egy friss tanulmány szerint ez…. de inkább beidézem:

    „Az Amerikai Los Alamos-i Laboratórium kutatói (ahol a Manhattan Projekt is zajlott) új tanulmányt publikáltak a koronavírusa fertőzőképességével kapcsolatban. A még nem lektorál tanulmány szerint, míg a kezdeti tanulmányok szerint a vírus R0 értéke 2,2-2,7 között volt, számításuk szerint a valós érték 4,7-6,6 között lehet. Ez azt jelenti, hogy egy vírushordozó potenciálisan és átlagosan ennyi embert fertőz meg.”
    http://pandemia.hu/koronavirus-hirek-02-13/

    Ez így nagyon durva.

    És így szinte biztosíték egy világjárványra.

    Sajnos a magas halálozási arány az ami a legriasztóbb. Mert ha nálunk is 20% lesz vagy még több, akkor az halottak százezreit vagy millióit jelenti. Tovább nem is szeretném gondolni.

  72. 72: Webasto is nagyon gyanús nekem, nagyon nagy a csend onnan is.
    Se egy interjú velük se semmi. Se egy orvosi tanulmány mivel kezelték őket, csak vitaminozták, figyelték őket vagy mi? De amúgy a térkép csak egyetlen gyógyultat mutat onnan…
    Nomeg akkor gyógyult ha tünetmentes és a teszt nem mutatja ki nem?
    Szerintem sem kéne kiengedni őket, több vírus is tud olyat hogy megbújik majd újra előjön.
    De amúgy kiengedésük nem oszt-szoroz szerintem.
    Ui: egy ilyen apokalipszis esetén mégis mit lehetne tenni azonkívül hogy eltitkoljuk?
    Ötlet?
    Én védőruhát gyártatnék és osztogatnék mindenkinek, hátha azzal kilehet fullasztani a járványt.
    Legalább egy kesztyű, maszk, védőszemüveg kötelező mindenkinek.
    Ja hogy azt se tudjuk legyártani eleget nemhogy oltást? Pedig a védőruhát egyszerűbb és olcsóbb mégse jutna abból se mindenkinek.
    9 napra elegendő ruha mindenkinek, amit ma leveszel, 9 napra félreteszed. 
    Nomeg megmarad a tárgyakon és él, de sokilyen vírus van még. Nade mégis mennyire tud onnan megfertőzni?
    Ezt kéne kideríteni mert sok egyéb vírus is éldegél a tárgyakon mégsem betegít meg. Calicivírus esetén is tudjuk mi az a minimális szám ami elég.
    Tehát ha tudnánk hogy mondjuk aeroszollal fertőz 90%-ban akkor elég lenne a kötelező maszk, kesztyű , szemüveg esetleg.
    A vuhaniak hiába vettek fel maszkot, kb mindenki elkapta mire felvetették velük.

    78: pontosan ezt sejtettük már eddigis! Az R0 óriási. Vuhanban kérdés hogy a lakosság hány %-a fertőzött. Mert a 100%-os fertőzöttséghez is sok az a halott ami ottvan, nemmég ha még el se kapta mindenki.
    A hajóról is már 4-en intenzíven…

  73. 75.
    Sajnos ha megszakadok se tudok fenyőtűt szerezni. 🙂
    Ha meg vuhani vagy más komolyabb állapotok, karantén, vesztegzár lesz, vagy csak nem tanácsos túl sokat járkálni, akkor meg komoly problémába fog ütközni annak is, aki egyébként tudna ilyesmit szedni, szerezni.

    De biztosan hasznos az infó valakinek.

    Én évek óta használok fél vagy egy kilósban beszerzett L-aszkorbin savat. Soha nem tapasztaltam besárgulást vagy minőségromlást.
    (Igaz nálunk egy kg kb. fél év alatt elfogy).

  74. 10.Tibor bá’:
    „Legújabb intézkedése, a koronavírus “hivatalos” elnevezése: CoVid-19 az eredmény. Néhány napja még azt se tudták, hogy Kínában terjed.”

    Érdekes a névváltozás indoklásuk alapján nem értem, hogy mi volt a baj az ő általuk adott ideiglenes 2019-nCoV elnevezéssel.

    46.Anonim:
    „A mai nappal nem tudom, hogy mi a helyzet a COVID-19 immunrendszer elnyomó képeségével, de ha igaz, akkor honnan várjuk a védőoltást? Honnan lesznek az antigének, ha a fertőzés elején nem reagál az immunrendszer?”

    Valami miatt csak meggyógyultak, akik meggyógyultak.
    Esetleg azokból.

  75. 78 – Gyarmathy:
    A 24 napos lappangás mellett, ha csak 6 embert fertőz meg, akkor én paprika Jancsi vagyok.

  76. 80.Gyarmathy:
    A linked korrekt forrásnak tűnik, tisztességes forrás megjelőléssel, a cikk végén, látszik a szakmai beütés.

    C vitamin:
    Élelmiszeripari alapanyag, úgy kell venni nagyobb tételben.

    74.
    Nincsenek vérmes reményeim a kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban.
    A korábban belinkelt és talán a 444 vagy az indexen is megírt nő panaszai magáért beszélnek.
    Kínában járt, betegnek érzi magát, de tesztet felsőbb utasításra nem végeznek rajta.
    Spórolnak rajta, az esetleges következmények ellenére?

    Továbbá több a médiában megszólaló szakember bírálta a tájékoztatás politikájukat, korábban Jövőnk is.

    A Kínából még mindig létező légi forgalom is magáért beszél.

    Plusz meg kell nézni az egészségügyben eddig végzett track recordjukat.

  77. 81: immunrendszer elnyomás? Honnan veszitek? Nem kell hogy elnyomja, kikerüli és kész.
    A herpesztől tán meglehet gyógyulni vagy csak elnyomja néha az immunrendszer?

    Vagy nemibetegség már megint… van aki elkapja a chlamydiát, kicsi folyás, kicsi égés majd elmúlik. Meggyógyult gondolja Ő…. közben tünetmentesen fertőz tovább évekig!!
    Sőt van olyan hogy a nőnek a torkában van, onnan pozitív a teszt, de a nemiszervből meg negatív vagy fordítva.
    Az ebola is megmarad az ondóban.

    Akkor a vuhanvírus? Torok, orr PCR negatív akkor biztosan gyógyult? Pláne egy szepszis után ahol bárhol a szervezetben elbújhatott? Vagy csak elnyomta egy kicsit az immunrendszer de egy másik betegség visszahozhatja??

    A kormány ne is vegyen tesztet, pénzkidobás! Aki lázas tüdőgyulladás az = koronavírus, ennyi. De lélegeztetőgép meg CT van elég? Védőruha, személyzet?
    Ja hogy a legegyszerűbb maszk sincs???

    A döntéshozóink nem kapcsolnak, majd akkor mint kínában mikor az utcán dőlnek ki az emberek.
    Feltéve ha előtte ki nem tör a pánik.

  78. Nem ér semmit a Princess Diamond karanténje.
    A virus, az elszigeteltság ellenére, úgy terjed a hajón, mint afrikai bozóttűz augusztusban, csak a tegnapi nap folyamán 44 újabb fertözőttről jött hir, többek között néhányan a személyzet tagjai közül is, és a betegek száma 218-ra ugrott.
    A karantén dacára!!!!! Egymástól teljesen elkülönitett emberek esetében!!!!
    Mi okozza ezt a makacs, MEGÁLLITHATATLAN terjedést?? Ismétlem és hangsúlyozom:
    Egymástól TELJESEN elkülönitett emberekről van szó, még azt sem momdhatjuk, hogy egy közös légtérben, egy iskolai sportteremben volnának KÖZÖSEN összezárva, mint szokásos.
    Ezek szerint és ezen alapján nekem az jön le , hogy a virus elől NINCS MENEKVÉS, légy ám teljesen egyedül egy szobába bezárva, AKKOR IS ELKAPOD!
    Rettenetes még a gondolat is.

  79. A politikailag félrekezelt járvány megrengette a kommunista párt hitelét, ezért a napokban propagandahadjárat indult. Több korábbi járvány esetében is a leleplező orvosok őrizetbevétellel, száműzetéssel, illetve életükkel fizettek tettükért.
    https://privatbankar.hu/makro/kinai-jarvanyok-ledaralta-a-rezsim-a-leleplezo-orvosokat-330920

    A japán hatóságok csütörtökön újabb 44 igazolt koronovírus-megbetegedést jelentettek a japán partoknál veszteglő, karantén alá vont Diamond Princess szállodahajóról. Ezzel 219-re nőtt azoknak a száma, akik biztosan elkapták a vírust a Diamond Princess-en: Kínán kívül sehol a világon nincs ekkora góc, mint ezen a szerencsétlenül járt hajón. A fedélzeten rekedt több mint 3700 ember közül a médiafigyelem eleinte az utasokra irányult, akik a világ minden tájáról pihenni, szórakozni, kikapcsolódni érkeztek a hajóra, és most a szűkös kabinokban, vérmérséklettől függően unatkozva, a félelem szorításában vagy éppen vidámságot erőltetve magukra töltik a napjaikat.

    Lassan úrrá lett a félelem a személyzeten
    https://index.hu/kulfold/2020/02/13/diamond_princess_koronavirus_karanten/

  80. 88.Python:
    Ilyen ez a rendszer, már eltűnhetnének a fenébe.
    Már így is csúcstartók a hatalomban eltöltött évek számának tekintetében.

  81. 83.
    Igen, igen, ahogy dajtás írta tegnap: ” Nincs teszt, nincs beteg”

    Csodállatos. Reménykednek a csodában, hogy majd Magyarország megússza valahogy.
    Én meg úgy gondolom, hogy már most is vannak fertőzöttek országunk területén és ketyeg az időzített járványbomba. Amikor pedig kitör, felrobban, akkor már nagyon nagy lesz a baj.

    Az angolok profik, nagyon igyekeznek, versenyt futnak az idővel. Pár nap alatt csaknem 2000 embert leteszteltek, iskolákat, orvosi rendelőket zártak be, hogy megfogják a járványt.
    De mivel nem lehet a reptereken, határállomásokon(hajókkal, kompokkal beutazók) kiszűrni a vírushordozóknak és ezzel a behurcolásoknak, csak töredékét, így szinte biztos, hogy csak lassítani tudják a járvány elhatalmasodását.

  82. 87: a buszok, vonatok keverik a levegőt az egyenletes hőmérséklet érdekében, tehát utastérben belül az elszívott levegőből is küldenek vissza.
    Nyílván a hajón sincs másképp, túl nagy pazarlás lenne minden szobába fullosan egyedi levegőt vezetni. De ezt persze tagadják, azok ott már maguk a kísérleti nyulak!
    A gépi szellőztetésű passzívházaknál is úgyvan megoldva hogy a szobákban befúvás, fürdőben meg esetleg elszívás. Így a szobákban frisslevegő, fürdőből meg ki nem jövő pára. Hajón is lehet a szobák túlnyomásosak, ott a befújás,a folyosón meg van az elszívás mert így logikus, tűz esetén persze változtatnak rajta.
    Fertőzés esetén meg szívás… a többsége szerintem ott is a karantén előtt kapta el.
    Elég volt ha csak a lifteket teleköhögték.

    A postaBHV (fecskevonataink) peronjain se fűtés se semmi, de van ahol nyitható ablak sem. Wc-ben, peronon csak elszívóventi, az elszívott levegő az meg a vagon utasteréből pótlódik.
    Tehát aki a peronon utazik és nincs nyitott ablak nagyobb veszélyben van mint bent az utastérben.

  83. 87, 91.

    Btgujj, igen, szerintem is. Szellőzőrendszer, ajajj. Ráadásul annyira közel vannak egymáshoz ezek a kabinok, olyan vékonyak a falak, hogy ez a hajókaranténosdi egy borítékolható kudarc.

    Az nem értem, miért nem szedték le őket a hajóról és tették őket normális karanténba?
    Egy 120 milliós nemzet, ipari nagyhatalom nem tudta ezt megtenni? Nem járulnak hozzá az államok, akik polgárai ott vannak, vagy mi a fene ez?
    Csak arra tudok gondolni, amit pár órája írtam. Ez a hajó elrettentő példa mindenkinek. Ha elutazol, hát tegyed, de ha bajba kerülsz, akkor lemondunk rólad.

  84. 86: Jövőnk
    „a vírust tünetmentes személyek is terjeszthetik. (hivatalos)”

    Nálam ez már régóta esélyes volt hogy így (is) terjed/terjeszthetik… Nyilván ez a tényező, meg hogy tárgyakon is hosszú ideig életképes marad, (mintegy liofilizált állapotban!), szerfölött érdekes vírus fejlődési jelenség. Kb. 10 éve jelent meg egy furcsa, szintén tüdőt támadó megbetegedés Ukrajnában, ami pont ellenkezője volt ennek, mert aki megkapta, az 24-48 óra alatt hulla volt, feketére égett a tüdeje… Ahogy megjelent viszont ugyanolyan gyorsan lecsengett, mert nem volt idő továbbpasszolni a kórságot. Voltak róla hírek hogy tüdőpestis, de ki tudja mi volt valójában?

    No azóta sokat fejlődtünk

  85. 73. Tibor bátyám

    Hogyne reagáltunk volna rá!
    Az elején mondtuk, hogy így van, ez a kritikus pont, talán nem ezekkel a szavakkal. Teljesen logikusnak tűnt már akkor is a felvetésed, hiszen így van.

    Ha valaki még csak nem is tud róla, hogy beteg, de fertőz, az kritikus, mert számtalan kapcsolódási ponton adhatja át, gyakorlatban vissza-nyomoztathatatlanul.

    Ez olyan mint amit én mondtam, (mivel olvastam), hogy: Nem csak az a lényeg, hogy kicsi vagy nagy a mortalitás. Hanem, hogy a gyógyultak sem igazán gyógyultak, mert „szétég” a tüdejük, és onnantól csak koloncok lesznek, amelyek tovább nehezítik a gazdaságot a reménytelen csüngésükkel a csecsen.
    bálint másnapra ugyanezt mondta, mire Curix el sem „hitte”, hogy bálint az aki ilyet mondott. Persze attól még ez a realitás.

    Igaza van n/a-nak, nem figyeltek igazán.
    Sokszor járjátok körbe ugyanazt, de már lényegi információ alig.

    Felkészülésről pedig semmi.

    Megmondom őszintén ezért nem is törtem magam össze a közösségesdivel, pedig már több mint egy hete megírtam a felkért posztot.
    Ha nagy a baj már késő szervezkedni, ha meg megússzuk elfelejtitek a mostani „beszarást”, persze csak a legközelebbi alkalomig.
    Ehelyett megy a „feszkolevezetés”, ami mondjuk tökéletesen érthető.

    Ahogy megjelenik a vírus Európában(nagyobb számban), mondjuk országonként fél tucat egymástól elszeparált eset, lehet beélesíteni a dolgokat. Mit fogunk beélesíteni?
    Babkonzervvel a kezünkben gépelünk tovább.

    Ha nincs elszeparált hely, mindegy mit beszélünk itt, csak idő kérdése.
    Mindenkinek akkor fog igazán leesni, mikor az első olyan napja lesz, hogy nem mer bemenni dolgozni, magamat is beleértve.
    De még egyre tartom, hogy nem biztos a világjárvány,(működnek a karanténok, kérdés mennyire és meddig) bár egyre kevésbé hihetően.

  86. 87. balint

    „Mi okozza ezt a makacs, MEGÁLLITHATATLAN terjedést??” – a lappangási idő. Tök egyszerű, nem most fertőzik egymást, hanem ezt megtették még a gondtalan utazás alatt a közös programok alkalmával, mondjuk a kajáldában. Most már csak várják, hogy mindenkinél eltérő időben előjöjjön a betegség. 24 nap után meg kiderül, ki az, akire nem hatott. Esetleg az is, hogy még a 24 nap is tovább növelhető…

    És pont ezért írtam reggel, hogy ez már nálunk is itt van, csak még nincs tünet, vagy egyelőre keverik a flúval és nem ismerik fel. Ehhez pedig „fentről” is támogatást ad a „hozzáértő” kormány. Nem is fogják időben felismerni, csak amikor már kevés lesz az intenzív ágyak száma… már most sem nagyon elég, mi lesz itt a járvány alatt?

  87. 93.
    „No azóta sokat fejlődtünk”

    Nekem is eszembe jutott ez. 2020 van, fejlett orvostudomány, vitaminok, gyógyszerek, laborok stb…
    Csak nem történhet meg 1918-20 -as események. Az nem lehet.

    Aztán eszembe jut, hogy mennyit gyengültünk. Nem csak fizikailag, hanem tartásilag is. (erkölcsileg).
    Egyébként is, az első néhány ezer beteg után a kórház csak arra lesz majd jó, hogy biztosan elkapd a fertőzést vagy felülfertőződj.
    Más szavakkal, az első pár ezer beteg eldugítja az egészségügyet és ha eszközeink is kifogynak (védőfelszerelés stb) akkor visszazuhanunk az 1800-as évek szintjére.

    Igen, 1918-20 eseményei újra megtörténhetnek vagy még annál rosszabb is. Én még azért reménykedem, hogy nem így lesz.

  88. 97:
    A vírus „fejlődése” ami elgondolkodtató…

    Az emberi társadalom minden lényeges szinten visszafejlődik.

  89. 98.
    Akkor félreértettelek. 🙂 Tökéletesen egyetértek!

  90. Semmilyen felkészülés nem ér fabatkát sem,ha a Pókhasú nem vezet be rendkívüli állapotot.
    Újbóli hadkötelezettség , természetesen a kibújni akarók agyonlövetésével együtt.Kell a munkáskéz a temetőkben és biztosítani kell a hatalom fenntartását a hamarosan rabolni,fosztogatni induló népcsoport ellenében.
    Paks dolgozói (a nőkre is kiterjesztve mint Izraelben)) azonnali behívót kell hogy kapjanak és a legteljesebb módon elszeparálni őket a fertőződés lehetőségétől.
    A jegyrendszer bevezetése,mint Venezuelában.
    Ha jól viselkedsz,akkor kapsz egy minimális fejadagot.
    Kicsit off,de jó ideje a háború alatt kiadott újságokat olvasgatom,és pár dolog megvilágosodott számomra.
    Pl sokan azért nem emeltek szót a gettóba zárt zsidók érdekében mert ,ők fel tudták vásárolni magasabb áron ,,pult alól,, az egyébként hatósági áras élelmiszereket, tehát a hiány enyhülését várta az átlagpolgár az elkülönítésüktől.
    Ha beüt az éhezés most is ,akkor készülhet pár itt, a készleteivel ha nem is dicsekvő,de azt megemlítő hozzászóló.
    A Pókhasú pribékjei rajta lesznek hogy állami célra le legyen foglalva a gaz ,,árurejtegető,, -től minden.
    Mielőtt a rémhír terjesztéssel megvádolnának, természetesen csak viccelek és ennek semmi alapja sincs.
    Minden a legnagyobb rendben.

  91. 100: Egy csőtörés, áramkimaradás, bármi meghibásodás ha van ki javítja meg? Senki! Pláne mikor telefonon kb max ha hullát akarsz bejelenteni arra reagálnak.

    Minden lezárva, szakemberek szanaszét vagy halottak, karanténozottak stb.

    Egy nagyobb áramkimaradás és elszabadul a pokol.

    Ezernyi apró karbantartás és felügyelet kell a közműveknek, nem lehet magukrahagyni őket.

    Kimegy az áram, elmegy a víz, leürülnek, fertőződnek a vezetékek, teliszarják a wc-ket, eldugulnak a csatornák stb, láncreakció.

    Volt falum vízműjében egy pillanatáramszünet után mindig elment a víz. Újra kellett indítani a vezérlést ilyenkor. Volt rá egy fix ember aki ilyenkor ment.
    De ha már nem lesz az élők sorában, senki más meg nem ért hozzá?
    Fővárosunkban is megannyi nem látható karbantartó van aki ezeket intézi. Takarítják a csatornát, irtják a patkányokat, csatorna átemelő bejelez hogy eldugult, mennek és megjavítják mielőtt visszajönne a szar a vécén.

    Budapest nem fogja addig sem húzni mint a kínai városok…

    Kiégett a vezérlőpanel, rendeljünk kínából másikat… ja már nem fog menni.

    Még békeidőben is gond az ilyen, semmi nincs raktáron, mindent rendelünk:
    A lap úgy tudja, hogy a probléma azért húzódik hetek óta, mert Ukrajnából kellett alkatrészt rendelni az elromlott felvonóhoz, de az még nem érkezett meg.
    Nem mai cikk de jól szemlélteti a függést.

    Apropó, ha nem viszik el a szemetet, eleve sok kerül akkor a csatornákba is, illetve jönnek majd a patkányok meg a lakástüzek.

    De 1 hónapos lappangásival milliós karantén mikor nem tudjuk kinél mikor indult a 30 nap?

  92. 101: rengetek tartalékos „nyugdíjjas” volt rendőr van akinek megdobják a nyugdíját cserébe ha szükséghelyzetben indítható.

    Nem ezzel van a baj hanem a normálisan gondolkodó vezetőségben.

    Amúgy sok cég meg magánszemély is kapott már levelet ( évekkel ezelőtt!!!! ) hogy katasztrófahelyzetben kisajátítható a járműve és vegye tudomásul.

    Persze szerintem mindenre készültek csak járványra nem.

    Atomerőműben meg túl sokan dolgoznak ahhoz hogy elszigeteljük őket. Egyvalaki úgyis beviszi…
    „Az egyik érdekesség számunk az volt, hogy bár a dolgozói létszám 2500 fő, mégsem láttunk egyetlen embert sem a reaktor, sem az 500 m-es turbinacsarnokban sem. Az akkor is érdekes volt, hogy elmondták az összes műszak létszáma és a külsősök is benne vannak ebben a számban.”

    http://koos.hu/2017/12/08/paksi-atomeromuben-jartam/

    Ez sem semmi:
    https://index.hu/belfold/2016/09/07/tenyleg_nem_tartalekol_mar_nekunk_elelmiszert_az_allam/

  93. Áááá… Nem készültek ezek semmire.
    Valószínűleg arra játszottak, hogy úgy sem jut el hozzánk.
    Amúgy se polgári védelem, se élelmiszer tartalék. Szerintem most agyalnak rajta, hogy
    mit hogyan kéne csinálni. Pontosabban a saját kimenekítésüket szervezik, vagy a privát birtokaik védelmét erősítik, és készleteznek. (maguknak)
    Mert tudják, hogy ha ideér a járvány akkor már úgy is mindegy. De kifelé kommunikálják
    hogy mennyire fel vagyunk készülve, mindenki a helyén, stb… A Budai vár alatti atom bunkerben most biztos nagy a sürgés-forgás…
    Amúgy nem a kisemberek készleteit fogják elvenni, hanem a nagy kereskedő cégek logisztikai bázisait szállják majd meg. Ott van elég sok friss készlet, azt kisajátítják ha kell.

  94. Btgujj 103: nekem a tartalékok kezelését végző cég felszámolásáról szóló cikkben különösen ez a rész „tetszett” :

    „Az Agrárszektor.hu tavaly novemberi cikke szerint piaci szakértő forrásaik a cég megszüntetését a brókerbotránnyal hozták összefüggésbe, amelyben a TIG több százmillió forintot bukott. A lapnak ugyanakkor a Földművelésügyi Minisztérium azzal magyarázta a változást, hogy az egyre nyitottabbá váló világpiaci körülmények között már nem várható olyan helyzet, amelyben teljesen megszűnik egy adott termék vagy áru kínálata, és az alapvető mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekből az országon belül vagy a környező országokban még nagyon súlyos piaci helyzetben is elegendő készletek állnak rendelkezésre.”

    Mily bölcs és előrelátó vezetők. Kíváncsi lennék magán vállalkozóként a vezetők mennyi tartalékot halmoztak fel. Lehet ezért is terjeszkedik annyira vehemensen a narancssárga polip a mezőgazdaság és élelmiszeripar cégeiben?

    Most jön a sci-fi része: (ami tudjuk hogy soha nem valósulhat meg, csak akkor ha Lőrinc is beáll gázt szerelni a szakember hiány miatt) Majd akkor leszünk igazán sz..ban, ha Pintér elvtárstól jön az sms: mindenki zárkózzon be a lakásába. Ha elfogy a wc papír, az élelmiszer vagy az ivóvíz, csöngessen be a szomszédjához, és közösen próbáljanak túlélni!” Persze ez csak fikció. Ilyen nálunk soha nem következhet be, hiszen tökös ezeréves nemzet lévén még az apokalipszist is túl éljük.

  95. 77.-Idegen: Ez csak arra Lehet bizonyíték, hogy az oroszok is résen vannak vagy jó a hÍrszerzésük. A modellezést is értem csak azt nem, hogy miért az az adatsor az elfogadott, amit a Hopkinsnál generálnak. Gondolom, hogy van a világon más komoly kutató intézet is, amelyik képes erre.

  96. 70. Gyarmathy

    vitaminkiraly.hu
    Aszkorbinsav por 400g/2960 Ft (7,4 Ft/g)
    C-vitamin 1000mg Biof. (200 db)/3990 Ft (20 Ft/db)

    gymbeam.hu
    C Vitamin Powder – GymBeam (500 g)/2 690 Ft

    shop.builder.hu
    Ascorbic Acid (Vitamin C) (500 gr.)/3 990 Ft

    multi-vitamin.hu
    Naturmind Aszkorbinsav 500g/2 590 Ft

    és még lehetne sorolni. 🙂
    Én a napokban rendelek 1.5-2 kg-ot (3-4×500 g) 😉

  97. 87. https://index.hu/kulfold/2020/02/13/diamond_princess_koronavirus_karanten/

    ” Akiknek a kabinjához nem tartozik erkély, azok napi egy órára kimehetnek a fedélzetre, feltéve, ha betartják, hogy 2 méternél közelebb senkihez nem merészkednek. Ilyen körülmények között nem olyan meglepő, amit egy Matthew Smith nevű utas mondott.”

    „Közös kabinok, közös étkező
    Fontos különbség köztük és az utasok között, hogy ők a hajón belül nincsenek elkülönítve: közös szobákon osztoznak, hiszen nincs is annyi kabin a hajón, hogy mindenkinek saját jusson. Közösen is esznek egy nagy étkezőhelyiségben.

    A személyzet egy 24 éves tagja, Sonali Thakkar részletesen beszélt félelmeikről a CNN-nek Skype-on keresztül. A nő, aki két éve van a Princess Cruisesnál, a biztonságért felelős csapatban dolgozik. Egy kolléganőjével osztozott a kabinján. Két napja betegedett meg, fájt a feje, köhögni kezdett, belázasodott. A felettese szólt, hogy hagyja abba a munkát. Jelenleg a kabinjában van, most már elkülönítve.

    Nincs étvágyam, és többször is lázam volt. Mindannyian nagyon félünk, és feszültek vagyunk

    – mondta. Attól tart, hogy a vírus remekül tud terjedni a személyzet körében, például a közös étkezdében. Őt éppen akkor érkeztek tesztelni a koronavírusra, amikor a CNN-nel beszélt. Hozzá hasonlóan sokan vannak még úgy, hogy már elkülönítették őket gyanús tünetek miatt, de a tesztet még nem végezték el rajtuk.”

    Nincs min csodálkozni a terjedés miatt :-/

  98. Friss hír: Japánban négy új fertőzött – nem a Diamond Princess hajóról – van, egy újabb taxis Okinawában, aki a karantén előtt szállított utasokat a Diamond Princess hajóról, két ember, aki a tegnap pozitívnak tesztelt taxis autójával utazott, valamint egy kórházi beteg, akit egy korábban pozitívnek tesztelt orvos kezelt. Ezzel most 254 fertőzött van Japánban, ebből 219 a hajóról – nem csak utas, hanem eü-személyzeti tag is! – és 35 a szárazföldön. Halott: 1.
    forrás: cnn https://edition.cnn.com/asia/live-news/coronavirus-outbreak-02-14-20-intl-hnk/index.html

  99. Kínában eddig 1716 egészségügyi személyzet – védőruha dacára?! – fertőződött meg, és 6 hunyt el; a fertőzöttek 88% Hubei tartományban (ahol Vuhán van). Ezt február 11-én adta közzé a kínai hatóság.
    Forrás: CNN link a fentivel azonos

  100. Most akkor az a kérdés hogy elindult e a kínai termelés vagy sem? Még mindenki mindig otthon van?
    Mert gondolom ha nem indul el 1-2 héten belül a termelés akkor a világon sok gyár le fog állni.

    Vajon beszélnek már a karantén feloldásáról? iskolák, boltok még mindig zárva vannak?

    Hogyan viszik be az élelmet pl. wuhanba 10 millió embernek? Most még mindig áll minden? Szemétszállítás stb….? Írta itt valaki hogy a kínaiaknak van kaja eltéve úgy általánosságban, de valaki meg azt írta hogy ott nem divat a fagyasztó.
    Meg nem hinném hogy a 10négyzetméteren élő gyári munkásoknak lenne otthon 200kg rizs fejenként.
    Csak azért kérdezem ezeket mert nincs időm olvasgatni cikkeket a neten, és sok cikk pont nem ezekre a kérdésekre ír választ.
    Hátha itt valaki olvasott ilyesmikről.

  101. 115

    Ezt passzív immunizálásnak hívják.Szerintem átmeneti enyhülést adhat az adott betegnek, de meggyógyítani nem fogja. Esetleg elég lehet ahhoz, hogy a beteg kicsit erőre kapjon, és jobban meg tudjon küzdeni saját maga a vírussal, de ez csak spekuláció részemről.

  102. 118.
    Mivel Oroszország és néhány másik ország felépültnek nyílvánított egy – két behurcolt esetet, így zölden világít. Ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.

    Közben pánik kezd kialakulni Londonban:

    https://www.express.co.uk/news/world/1242171/coronavirus-latest-news-london-UK-coronavirus-death-toll-updates-dead-china-disease?fbclid=IwAR3aRDBJXzmmzWwnhtx-G4EH5K6XGRvXTfOhpu-GphNRTEgDKWUePJrGqIk

    A nő, aki Londonban vírushordózónak(beteg is már ha jól emlékszem) bizonyult, előtte 3 nappal résztvett egy 250 fős konferencián.
    Meg persze ki tudja merre mászkált közben, úgyhogy a kialakuló pániknak van alapja sajnos.

  103. 119. Gyarmathy

    Ha beindulna ott is a vírus, te hazajönnél? És ha igen mikor? Személyes okok miatt kérdezem.

  104. 121.
    Ez jó kérdés, gondolkodom rajta, hogy mit kéne csinálni.

    Az a baj, hogy ha itt beindul, akkor otthon sem várat sokáig magára, de az is lehet,(sőt szerintem ez a valószínűbb) hogy otthon is beindul, csak nem fog tudni róla senki jó sokáig (lehet már jelen időben kéne erről írni, mert van rá esély, hogy zajlik a folyamat).

    Japánban így történt: Meghalt egy idős nő a kórházban tüdőgyulladásban. Majd a helyzetre való tekintettel úgy gondolta valaki ott, hogy teszteljük már le. És ….. kiderült, hogy az új nyavaja vitte el. Aztán az is világossá vált, hogy a fia (aki taxizik) pozitív és szinte biztos, hogy ő fertőzte meg az édesanyját….

    Nálunk kiderül, ha ma meghal valaki a kórházban tüdőgyulladásban? ?

  105. “ Nálunk kiderül, ha ma meghal valaki a kórházban tüdőgyulladásban? ?”
    Persze, hogy kiderül. A felállított bizottság azonnal közzétenné, főleg ha koronás volt – másnap pedig címlapon hoznák az újságok! 🙂
    Kiváncsi lennék, hogyan tesztelik vírusra a pácienseket?

  106. 123.
    „Kiváncsi lennék, hogyan tesztelik vírusra a pácienseket?”

    A gugli és az egész internet a barátod. 🙂

    Azért kéne, hogy kiderüljön, hogy a járványügy(remélem van még ilyen nálunk megfelelő eszközökkel és szakemberekkel) tudjon róla és megtegyék, amit tudnak. Pl. a kontaktjait karanténba, hogy ne fertőzzenek tovább és így tovább.

    Most néztem ezt az interjút Korózs Lajossal.
    http://www.atv.hu/videok/video-20200207-a-koronavirus-miatt-ult-ossze-a-nepjoleti-bizottsag

    Bent van neki a sportszelet. Pedig ez már kb. egy hete volt.

  107. 120.malleusorbis:
    Egyrészt csodálatos a technológiai fejlődés, másrészt hátborzongatóak a lehetőségek.
    Remélhetőleg a vakcinagyártás technológiai fejlődése lépést tart ezzel.

  108. 124.
    A cikk két napos, az eset pedig három napja történt.

    ” ..a témában nem nyilatkozhat a kórház..” Nem lehet megmondani, hogy mi lett a teszt eredménye?
    Ha letesztelték és negatív, miért nem lehet megmondani?

    Ha jól látom, nem ír róla a lap azóta sem, hogy választ kaptak volna.

    Az előzményből: „információink szerint külföldről érkezett és influenza szerű tüneteket mutatott. Hamar kiderült azonban, hogy még csak Kína közelében sem járt, egészen más térségből tért haza nemrég.”

    Nem lehetett volna megmondani, hogy mégis honnan tért haza? Pl. melyik országból?

    A titkolózásnak nincs jó vége.

  109. Kambodzsában szabadon engedték egy teljes (még gyanús?) hajó utazóközönségét, melyet előtte több ország kiutasított…

  110. A Kínai Kommunista Párt számára a koronavírus-járvány elsősorban politikai ügy. A válságot karhatalmi eszközökkel kezelik, a felelősséget a helyi káderekre tolják. A központi kormány egyre aktívabb, Hszi Csin-ping pártfőtitkár-államfő lojális rendészeti vezetőit küldte rendet tenni Vuhanba. Bár a járvány a kínai rendszer számos gyengeségét és az egészségügyi ellátás elégtelenségét is felszínre hozta, az elemzők többsége szerint nincs szó a rezsim válságáról, sőt Hszi akár megerősödve is kikerülhet a dologból.
    https://index.hu/kulfold/2020/02/14/kinai_koronavirus_kinai_kommunista_part_jarvany_valsagkezeles_hszi_csin-ping_fejek_hullanak_egypartrendszer/

    Új vírussal van dolgunk, és jelenleg semmilyen mintázat nem olvasható ki a terjedéséből. Ráadásul a halálozási arányát csak akkor tudjuk megmondani biztosan, amikor a járvány lecsengett. Az biztos, hogy a vuhani karanténnak volt szerepe abban, hogy Kínán kívül lassabban terjed a koronavírus, de a virológus szerint, kérdéses, hogy meddig tartható ez így. Egy világméretű járvány még mindig benne van a pakliban.
    https://hvg.hu/elet/20200214_A_koronavirus_kemeny_lecke_az_egesz_emberisegnek

    Több mint 1700 egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új koronavírussal a betegek ellátása során Kínában, közülük legalább hatan meghaltak – számolt be a CCTV kínai állami televízió pénteken. Többségük a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban betegedett meg. Hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma Kínában csaknem 64 ezer, a halálos áldozatoké pedig majdnem 1400.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200214/koronavirus-rengeteg-kinai-egeszsegugyi-dolgozo-fertozodott-meg-plusz-penzt-kapnak-415939

  111. Közvélemény, érdeklődés

    Netes érdeklődés a coronavirusról World:
    https://trends.google.com/trends/explore?date=today 1-m&q=coronavirus

    Hungary:
    https://trends.google.com/trends/explore?date=today 1-m&geo=HU&q=coronavirus
    A térkép magáért beszél.

    ” Gyakorlatilag minden magyar hallott az új típusú koronavírus megjelenéséről, de
    az emberek többsége szerint nem fog elterjedni Magyarországon, és attól sem tartanak, hogy őket megfertőzi.
    A legtöbben hitelesnek tartják a járványügyi szervek tájékoztatását, és elhiszik, hogy jelenleg nincs Magyarországon fertőzött.
    Az emberek kétharmada nem tart jobban a kínaiaktól, mint a fertőzés megjelenése előtt, de 17 százalékuk minden ázsiait elkerül, válogatás nélkül.
    A többség nem vezetett be semmilyen óvintézkedést a fertőzés megelőzése végett, és
    a lakosság alapvetően úgy érzi, hogy a hatóságok jól végzik a dolgukat a járvány megelőzése érdekében.

    „Feltételezhetően a közvetlen fenyegetettség érzésének hiányával, és részben az oltásellenes propaganda aknamunkájával magyarázható, hogy a válaszadók többsége (55 százalék) úgy nyilatkozott, hogy akkor sem fogja magát beoltatni, ha lesz az új koronavírus ellen vakcina. (Erre egyébként még legalább másfél évig hiába is várunk.) Az oltást vállalók viszonylag alacsony aránya olyan kórokozók esetén is jellemző (például az influenzavírus, illetve a HPV), amelyek jelenleg is számos megbetegedést, és esetenként halálesetet okoznak Magyarországon.”

    „Míg például Budapesten csak 4 százaléka mondta azt, hogy elkerül minden ázsiait, a falvakban (ahol alig találkozhatnak ázsiaiakkal) 21 százalék válaszolt igennek ugyanerre.”

    Ez a migránsos félelmekkel is így volt.

    https://index.hu/techtud/2020/02/14/nem_felunk_a_koronavirustol/

    A tőzsdén ilyenkor szokott a közvélekedéssel ellentétes dolog történni.

  112. 122. Gyarmathy

    Köszönöm a választ! Itthon sem lenne jobb a lefolyása a dolgoknak.
    Ilyen esetben a nagy számok törvénye alapján még van esélye hazajutni a hugomnak megbetegedés nélkül,mondjuk neki van hova hazajönnie ahol egy kicsit védettebb.

  113. hargi!

    Te vagy itt a legjózanabb (a gazda után). A véleményedet kérem.
    Előző posztban felvetődött, hogy az UV nem öli, nem hatástalanítja a vírust.
    Ez nekem nem megy át. Az UV ózont állít elő, az ózon, a naszcensz oxigén pedig az apró molekulákat is roncsolja. Nagyobbakat pláne.
    Ez alól nem lehet kivétel a vírus sem.
    Kérdés: Hogyan használhatom az UV lámpát leghatékonyabban, otthoni környezetben a vírus ellen, a magam védelmében.
    A sugár a lényegesebb, vagy az ózon.

    Higiénia, takarítás. Az alkohol, hypo, hidrogénperoxid, lúg jó fertőtlenítő.
    Mi van még, otthonra, könnyen elérhetően, tehát nem spec szerekre gondolok.
    A maszk hasznos, de hiánycikk. Szükségeszközökkel mennyire lehet pótolni.
    A használt maszkot elégetni, de…nem lehetne sterilizálni valahogyan?
    Mekkora hő kell a vírusnak, hogy hatástalan legyen?
    Immunrendszert lehet erősíteni otthoni módszerekkel?

    A védekezés érdekében, minden jó szónak örülnék.

  114. 134. Balázs,
    Lehet akkor nem ártana neki igyekezni, mert az az érzésem, hogy egyelőre csak a jéghegy picike csúcsát látjuk.

    Az olaszok ki vannak akadva, hogy nem fertőtlenítik a repülőtársaságok az Európán belüli járatokat egy – egy út után.
    Pedig már sejtjük, hogy ha egy rakás ember volt egy kis térben hosszabb ideig és volt köztük egy fertőző, majd felszáll rövid időn belül ugyanabba a térbe egy újabb rakás ember, akkor mi történik.

    Őszintén szólva én már nem szállnék repülőre és ha autóval plusz komphajóval mennék haza, akkor nem mennék fel a kb. két órás út alatt az utasszintekre, ahol gyakran 1500 ember is van viszonylag kevés térben. Egyébként is egy ilyen hajón egy nap alatt 10 000 ember is megfordulhat, mivel 24 órán keresztül mennek ezek a hajók az angol és francia partok között.

  115. 135.
    Permetezz a maszkra 6%-os(lehet kicsit erősebb is) hidrogén peroxidot, majd várj, míg megszárad és kész.

    Ózonizátorral sterilizálható a légtér és a felületek is. Amikor nincs senki otthon bekapcsolod, majd kiszellőztetsz. Ha vannak otthon és nem lehet kimenni bármi okból, akkor lezárt 1-2 helyiségenként.

    Részletekért lásd internet!

    Nekem van egy 20 gram/órás (ez nagyon durva mennyiség) és van egy 10g/ órás 12V-ról működő.
    De egy 5grammossal is gyakorlatilag rövid időn belül fertőtleníthető az egész lakás. (ha nem túl nagy).

  116. n/a -Gyarmathy:
    Az tomos oxigén nem csak a mikróbákat öli meg, de árt a tüdőnek is. Azt is roncsolja, és úgy tűnik a CoVid-19 a legyengült tüdőknél arat, ami belefér. Szerintem ez is megfontolandó.

  117. 139.
    Tibor bá,
    Természetesen nem szabad a helyiségben tartózkodni, míg a kezelés folyik. Utána pedig – ahogy írtam, alaposan ki kell szellőztetni.

    Az USA-ban új orvosi protokoll-t vezetnek be és az influenza szerű tüneteket produkáló embereket szűrik az új nyavajára is.

    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/coronavirus-symptoms-us-flu-cdc-who-china-wuhan-novel-virus-latest-a9336756.html?fbclid=IwAR2l0_ZCb_JGUNCVrK3ff1gPb9EYm54wZLQNvZZri9F3vPHRJ7JDAkx5KOY

    Remélem olvassák az illetékesek is.
    Azonnal szűrni kellene mindenkit, aki az influenzaszerű tüneteket mutatja és izolálni.

    Az orvosi rendelőkben pedig időpontra hívni az embereket, nem összezsúfolni őket. Részletes és profi tájékoztatást nyújtani nyomtatott formában és a közmédiában is.

    Azonnal!

  118. 127
    https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/koronavirus-gyanu-fehervaron-a-hivatalos-valaszt-meg-varjuk-3580872/
    Kicsit máshogy ollózva a cikkekből,
    Nekem ez szúrt szemet:

    „Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályára kedden délután koronavírus gyanúval került be egy beteg, amely miatt elővigyázatosságból elküldték az osztályon várakozó hozzátartozókat, de a betegeket nem.”
    „Hamar kiderült azonban, hogy még csak Kína közelében sem járt, egészen más térségből tért haza nemrég.”
    „Szerencsére a vírus gyanúja nem igazolódott, de az előírásoknak megfelelően cselekedtek az osztályon.”
    „Mint kiderült, a témában nem nyilatkozhat a kórház.”

    Igen… a kérdések között ott van, hogy miért nem nyilatkozhat a kórház?
    Ezek lennének az előírások, hogy a hozzátartozókat elküldjük (akik ki tudja mióta vannak egy potenciálisan gyanussal egy légtérben)?
    És a legfontosabb: csak annál végeznek tesztet, akinél fenn áll a gyanu.
    „Mikrobiológiai vizsgálatot kizárólag a koronavírus-fertőzésre gyanús, meghatározott tüneteket produkáló betegeknél lehet és kell végezni … egészséges, más betegség tüneteit mutató embert kizárólag járványügyi indokok alapján, bizonyítottan koronavírussal fertőzöttel való szoros kontaktus esetén kell szűrni.”
    https://444.hu/2020/02/09/itthon-csak-azoknal-vegzik-el-a-tesztet-akik-szoros-kontaktusba-leptek-bizonyitottan-koronavirussal-fertozott-beteggel
    És egyébként ami még érdekes adalék, hogy február 11-ig 16db mintát néztek meg.
    „A Nemzeti Népegészségügyi Központ Légúti Vírusok Nemzeti Referencia Laboratóriuma koronavírus gyanúval kapcsolatban 16 darab minta akkreditált vizsgálatát végezte el.”
    http://os.mti.hu/hirek/150285/a_belugyminiszterium_kozlemenye-2_resz
    Elég érdekes a hazai helyzet…
    Vajon a 16db mintában a karanténban lévőké is benne van?! ?

  119. 140. Gyarmathy
    141. Brunhild

    Nem értem mi a problémátok. Ha még nem lett volna világos, élesben is megkezdődik a „nyugdíjreform”, ami most egy nagyon magas labda a kormánynak. (Mint tudjuk, azt kell nézni, hogy mit csinálnak és nem azt, amit mondanak. És pontosan látjuk, mit csinálnak.)

    Két napja nincs már új tájékoztató sem fent, előtte naponta próbálkoztak valamivel:
    https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
    Nem merik bevallani, de nincs már kapacitás ilyen rendhagyó járvány esetére, a normál ügymenet is a végét járja, pontosan ezért vannak a drákóinak tűnő szabályok.

    Ez a szétvert egészségügy a benne dolgozó, sokszor még mindig hősies munkát végzők miatt nem vérzett ki. Sokszor nem értek egyet a bloggazdával, de most nagyon: az összeomlás borítékolható.

    Ha a vírus végigpusztított az országon, akkor talán lesz egy normálisabb időszak és szolgáltatási szint (mivel például a helyzet kikényszeríti majd a bérrendezést és helyére kerül a munkájuk értéke is). Bár félő, hogy a totálisan szétterhelt egészségügyi dolgozók sokkal veszélyeztetettebbek lesznek még a beeső fertőzötteknél is és arányaiban többen fognak áldozatul esni közülük az eszközhiány és a hozzá nem értő vezetés miatt.

    Már most vérzik a szívem értü(n)k.

  120. Kínai propaganda:
    „Háttér: A járvány terjedésére reagálva a kínai kormány egy 1000-1500 ágyas kórház felépítését jelentette be, amit a tervek szerint február elejére fel is húznak. A bejelentés után érkezett is néhány kép és videó az építési területen hangyamód dolgozó munkásokról és gépekről. Január végén aztán – többek között a kínai állami média terjesztésében – elterjedt egy másik fotó is, amely állítólag már a kész kórházat ábrázolja. A fotón azonban valójában egy több mint ezer kilométerre lévő moduláris apartmanház látható.”

    http://www.urbanlegends.hu/2020/01/koronavirus-alhirek-konteok-kamukepek-hoaxok/
    Ez a hivatalos kínai médiában jelent meg(GlobaTimes, People’s Daily).

    A GlobalTimes (hivatalos angol nyelvű kínai média) szerint a Hubei tartományon kívüli kínai új fertőzések csökkennek.
    https://twitter.com/globaltimesnews/status/1228489543772340224

  121. Csap egy tipp. Maszk még lehet műkörmös kellék boltokban, tegnap láttam , igaz nem tudom FFP ? A körmösök használják az elszívó mellett is .

  122. Csap egy tipp. Maszk még lehet műkörmös kellék boltokban, tegnap láttam , igaz nem tudom FFP ? A körmösök használják az elszívó mellett is .

    Immunrendszer
    Pár napja belefutottam egy pár videóba Mester Károly, agrármérnök, állattenyésztő. Nagyon sok dolgot mond, ( tényleg a halálba vagy legalább is betegre esszük magunkat ?) kifejlesztett egy humán táplálék kiegészítőt (Herbafulvo, )érdemes rákeresni. Borzasztó az íze?, de hátha. ??

  123. 48. Én reggel este kakukkfű teát iszok. Napközben gyömbérteát. Érzem, hogy felszínen tart, nem bír velem az influenza, bár bennem van.

  124. Nekem is bejön a gyömbér, én édes szirupos kivonatban iszom, és idén nem volt még lázam csak a torkom kapar néha. A gyomromat is rendbehozza esténként, tudok aludni a refluxommal, ami nagyjából elmúlt, de legalábbis tünetmentes. És kevesebbet is bagózom, mióta gyömbért iszom. 4, 5 cigivel kibírom egy nap.

  125. 135 n/a

    Köszönöm a bizalmat! A gazda biztos józanabb nálam, én ugyanis szeretem a sört 🙂
    A kérdésekre válaszolva: Az UV idővel biztos, hogy tönkreteszi a vírust. A hatás függ a hullámhossztól, a fény intenzitásától és a távolságtól. A steril fülkékben UV-C csöveket használnak, 2-5 perc alatt tuti steril körülményeket teremt. Ugyanakkor a fülkébe nem teszünk sok dolgot, ami árnyékolhat nagyobb felületet, a cső és a felület közötti távolság kicsi, a felületek simák, vagyis a fény mindenhova eljut. Nagyobb tereknél az UV csövek nem annyira hatékonyak (műtőkben azért használják) Felületfertőtlenítésre otthon legegyszerűbb és olcsó a hypo. Épületek belsejét szokás még mindenféle gázokkal fertőtleníteni, de ezzel csínyján kell bánni (lásd a temesvári rovarirtásos esetet, ahol megmérgezték a fél társasházat). Naszcens klórt lehet csinálni pl. hypo és sósav összeöntésével, de ez nagyon veszélyes lehet, ha nem szellőztetsz, úgy jársz, mint az első világháborús gáztámadások áldozatai. (vagy a szomszédod gázosítod el a szellőzőrendszeren keresztül) Régebben állattartó telepek épületeit az egyes turnusok között formalinnal fertőtlenítették. Porcelán tálba formalint öntöttek, aztán permanganátot (?) tettek bele, és a gőzök mindent kiirtottak.
    Kézfertőtlenítés: Alkohol, izopropil- alkoholos kézfertőtlenítők, neomagnolos víz (a neomagnollal ivóvizet is lehet fertőtleníteni, de nagyon rossz íze van és egészségtelen, inkább célszerű forralni a vizet)
    Szerintem ilyen gázosítós trükkökre nemigen lesz szükség, max kint használt ruhák „mentesítésére”.
    A sima maszkok inkább a vírus kifelé terjedését akadályozzák (ha a betegek hordják) Nem tudom, melyik hatékony, azt se, milyet lehet improvizálni, és mennyit ér.
    Hődenaturáció: A vírus kapszidja (tokja) fehérje, ha kellő hőhatást kap, denaturálódik (megváltozik a szerkezete) Az egyes fehérjék denaturációjához szükséges hő eltérő lehet, nem szeretnék tippelni, hogy a vírusnak milyen hő kell, de 60-80 C felett valószínűsíteném
    Immunerősítés: Egészséges életmód, lehetőleg ne gyengítsük magunk az állapotunkat (pl. dohányzás). Szerintem ezen a téren elég nagy szerepe van az öröklött tulajdonságoknak, amin inkább rontani tudunk, a többi már nem tudomány (méz, C vitamin biztos nem árt)

  126. Figyeljetek ide!
    Az egyszer használatos pormaszkok nem nyújtanak rendes védelmet! Mert lehet oldalt fals levegő, illetve a szemen át is fertőz a vírus. A semminél jobb, de inkább egy komolyabbat vegyetek! Hogy drága? Az életed mennyit ér neked?
    Családonként elég egy profi maszk, a többi lehet egyszer használatos. Mert úgy sem fogtok város nézni a családdal. Aki kimegy ha muszáj, annak viszont profi felszerelés kell, mert ha hazaviszi a vírust akkor mindenkinek annyi!
    Én 3M-et vettem, mert azt ismeretem.
    Szóval teljes álarcot vegyetek ez a 6800-as és 6900-as számú. 35-40ezer Ft.
    Ehhez még kell szűrőbetét is. Van csak előszűrő (porszűrő) P3-as: 3M 2135 2X1500Ft. vagy 3M 6035 2x1800Ft.
    De szerintem érdemes komolyabb szűrőt venni.
    Aktív szeneset ez lehet: 3M 6057 ABE1 vagy a komolyabb 3M 6055 A2 ezek 2x2500Ft.
    Ezekhez hasznos az előszűrő azaz a porszűrő is. 3M 5935 P3 2X 1000 Ft. hozzá kell 3M 501 szűrőbetét előszűrő adapter 2×700 Ft.
    De az igazán „nagyágyú” 3M 6098 AXP3 SZŰRŐBETÉT ebben már benne van a porszűrő előtét is! 2X6000Ft. Ez a 65C alatti forráspontú szénhidrogének ellen is véd! Azaz akár ideggázok, VX. Novichok, ellen is, stb..
    Az előszűrőből érdemes több garnitúrát is venni, hogy lehessen cserélni őket!
    Továbbá kell még gumikesztyű (műtős, takarítós) ez 1500-5000/100db. ebből egy doboz. Pl.:SHOWA 7580 VEGYSZERÁLLÓ egyszer használatos nitril kesztyű.
    Valamint esetleg védő overall 1000-2000 Ft/db. Pl.: WeePro
    Néhány darab, hogy ne vidd be a ruhádon a vírust a lakásodba (kint vedd le) Ugyan úgy a kesztyűt, és a maszkot is!
    Én így készülök erre többek között!
    Most még nincs pánik, simán megveheted Webáruházban és 2 napon belül kihozzák. De a elindul a pánik, akkor már aranyért sem lesz! Mert ezekből sincsen a raktárakban hegynyi mennyiség. Most még csak a sima műtős, és ipari pormaszkokat kapkodták el pár helyről. Mert ezek olcsók. De a profi maszkokat is elkapkodhatják pár óra alatt, ha nyilvánvalóvá válik a tömegeknek hogy mi a valós helyzet!
    Persze ez csak az én véleményem, nem kell megfogadni! (Nézd meg mi van Kínában még az orvosoknak sem jut sokszor csak műtős maszk!)

  127. A szénhidrogének és egyéb vegyi anyagok ellen védő maszk töltetek nem hinném, hogy vírus ellen hatékonyak.

  128. A vegyi védelem csak egy plusz. A lényeg, hogy a szálló port , és folyadék cseppeket megfogja. Mert az a néhány nanométer méretű vírus SOHA nem száll csak úgy magában a levegőben! Olyat nem tud. Mindig egy adott részecske felületén, vagy folyadék csepp belsejében van. Bármilyen kicsi is az a részecske.
    Azt a porszűrő jórészt megfogja. De az aktív szén is jó szűrő, mert az egy molekuláris szintű labirintus! Hozzá kötődik, és benne marad minden.
    szóval az aktív szén az +1!

  129. 146 Idegen.

    Tisztelt Idegen,ez a mi is..,urbanlegend oldal jól feltolta a vérnyomásom.

    Bill Gates-ről hogy lehetnek ennyire jól informáltak,nem értem.
    Függetlenül a vírustól..
    Microsoft.
    Meg fogom találni egy PC-s oldal adminjának kirohanását ellenük,egy OP rendszer néhány évenkénti teljes ellehetetlenítése tényleg nem vall előrelátó géniuszra,az XP végén pl Nagy-Britanniában a teljes köz ezzel dolgozott,külön pénzért frissített,a 7-es kivégzése indokolatlan a pocsék ( mondják)10-es fényében.
    A gyógyszer,és oltások körüli sündörgése nem mai keletű.
    Tudom hogy csak idetetted,de olvasni a windows leváltásáról.
    Tehát mire gyűjt ez az ember?
    A karitatív hajlam kicsit viccesnek tűnik,inkább másról lehet szó.

    A Kanadai alkesz vírulógus afrikai infarktusos halála ( Frank Plummer) legalább olyan megdöbbentő tekintve az onnan Wuhanba érkező szállítmányt,ami kiszökött a denevérek,halak között.
    A kórház fake-ről,,
    A kínai beton egy napos kötése igen furcsa,ezt az elején mondtam máshol,bár ezt a képet nem láttam még,csak azt hogy a karanténba helyezett városban 4000 ember épít fel tök mindegy mit,a vírust kiröhögve,a nép gyógyulását szem előtt tartva,egy-két héttel azután hogy öt millió ember letiplizett még az ünnep előtt egy olyan vírus elől ami ezek szerint egy hónapja terjedt.
    Kína is elmegy a p..csába,vagy ilyen hülye ,vagy nagy vetítés van a moziban.

    Igazából nem tudom miért ez rúgta el nálam a pöttyöst,- és nyilván nem személyeskedés -de túl sok itt az ellentmondás kamu .
    Nagy a zaj,mindenki vírulógus lett.
    Bocs hogy leírtam,de ha az a cél hogy az embereket hülyébe tartva terjesszék a halált,akkor kurva jól csinálják.

  130. 159.szaszi:
    Korábban írtam, hogy mint régi linuxosnak, a Microsoft korábbi ténykedését nem kell bemutatnod.

    A Windows 7 egy több mint 10 éves termék, azóta azért eljárt felette az idő, minden szervizcsomag és frissítés ellenére.
    Azt készségesen aláírom, hogy egyszerű felhasználásra még most is jó lehet.

    Ezzel nem azt mondom, hogy a windows 10 milyen jó.
    Nevetséges, hogy a frissítéseknél folyamatosan bakiznak, a biztonság, kémkedésről stb. ne is beszéljünk.

    Gates már egy jó ideje nem vesz részt a Microsoft közvetlen irányításába. A mostani indiai főnök jól csinálja ez látszik az árfolyamon is meg pl. a open source, linuxhoz való hozzáállásban.

    Nyitott vagyok Bill Gates (se kutyám, se macskám) oltási szemétségeinek leplezésére, de ez a videóból kiragadott félmondat, amit sokan hivatkoznak ( az urbanlegends cáfolata ellenére) számomra nem hiteles.

    Ha tudsz valami újat, érvekkel alátámasztva, én nyitott vagyok rá.

    Azt azonban kijelentem, hogy nem vagyok oltásellenes.
    Jó pár helyen szívnak azzal, hogy az oltásellenesség ennyire elterjedt a világon.
    Ha a nyáj immunitás elmúlik , más emberek egészségét, életét is kockára teszik az oltásellenességükkel.

    Nekem az a furcsa, hogy a kínaiak ezt a hazugságot ilyen nyíltan tették a hivatalos párt médiában.
    Az oroszoknál már megszokta az ember, de Kína eddig nekem ilyen téren annyira nem volt fókuszban.

    Az hogy nagy a zaj, abban egyetértünk.
    Csak a józan ész marad , hogy eligazodjon ebben az információs káoszban.

  131. Nem használ a Diamond Princess karantén-megoldása, terjed a járvány a hajón, a reggeli hirek szerint ma reggelre 365-re ugrott a fertözöttek száma.
    Tegnap este a hirek 63000 beteggel zártk a napot, ma reggel 70 ezer betegről számolnak be. Ezek szerint vagy senkinek nincs halvány fogalma, mennyi is tulajdonképpen, vagy lehetetlen megállapitani, ha óránként többszázan betegszenek meg.

  132. 161:
    Mitől használna?
    Szűk helyen sok ember, egymás levegőjét szívják. Minden össze van tapicskolva, ami 9 napig fertőz.

    Az lenne a csoda ha nem terjedne.

    A világban is terjedni fog, ez már biztos. Kb 1 hónap és hivatalos járványgocok lesznek sok helyen nagyvárosokban.

  133. Persze nem pánikolunk, de csak ugy megnéztem mennyi most a budesweher bakkancs, jo az ha van elfér az ágyalatt.
    S láss csodát felszivodott a hazai boltokbol nincs csak 41-es méretben ettöl nagyobbat sehol nem találtam.
    Nekem azért ugy tünik az aprobb jelekböl készülödünk azért biztos ami biztos alapon persze csendben mert mindenkinek nem fog jutni ha még is gebasz van.

  134. Ez a „Kissinger jelentés” konteo, de még ha igaz is lenne, mi benne a baj.
    Vagy van valakinek jobb ötlete, tul sokan vagyunk ez nem kérdés.
    „Thanos megoldása” lehet nem véletlenül lett kitalálva, szokják az emberek.
    Azt vagy benne leszünk a maradékban vagy nem.

  135. 154. Unicornis

    Köszi a részletes tájékoztatót! A hozzászólásod segítségével ma adtam le a rendelésemet a következőkre (Angliában élek, az árak fontban értendőek és tartalmazzák a postaköltséget):

    3M 6900 „Teljesálarc”: £89
    3M 6055 A2 aktív szenes szűrő 2 pár (4db): £21.98
    3M 5935 P3 előszűrő/porszűrő 2 pár (4db): £9.90
    3M 501 szűrőbetét előszűrő adapter 2 pár (4db): £9.87

    Tervezek venni az általad említett „nagyágyúból” is 1 párat, de ezt lehet Magyarországra rendelném a gyenge forint miatti számomra kedvező ár miatt (lesz aki kihozza márciusban).

    Január közepén voltam Oroszországban, ahol még az ottani pánik előtt bevásároltam Delta Plus-os ffp2-es és ffp3-as maszkokból, valamint potom pénzért többszáz orvosi maszkot is vettem. Január 31-én jöttem vissza Angliába (a reptéri emberek 18-20%-a maszkot viselt Moszkvában -mivel tranzit reptér a kínaiaknak-, még a stewardessek is), én pedig átestem az első főpróbán az ffp2 viseléséből, kézfertőtlenítővel felvértezve. Maszk mindvégig rajtam volt, nem ettem, nem ittam a fedélzeten, sőt wc-re se mentem a 4 órás repülőút alatt. Nagyjából 1-2 napra rá kezdték az oroszok is felvásárolni az általad is említett alapmaszkokat amikor Szibériában regisztráltak 2 koronavírusos esetet, 1 hétre rá pedig már egyáltalán nem lehetett kapni, csak előrendeléssel és sokkal drágábban.

    Az orvosiakból nem terveztem saját használatra, de azért 50-100 db-ot megtartok, hanem ezeket ebay-en elég jó áron eladva folyamatosan finanszírozom a védelmi „felszereléseket”, úgymint kézfertőtlenítő nagy tételben, kórházi egyszerűbb, illetve hosszabb védőkesztyűk, alkoholos fertőtlenítők, vírusölő kéztörlők, védőszeműveg az ffp2-ffp3 maszkokhoz, hidrogén peroxid stb.

    Szerinted ennyi szűrő illetve előszűrő/porszűrő elég 1 embernek? Melyik alkatrész fogy/használódik jobban amiből érdemes többet raktározni?

  136. Nándi. Ennyi szűrő egy családnak is elég.
    Szerintem jól vásároltál, ügyes vagy!
    Az előszűrő betétből lehet több is, hogy lehessen akár pár naponta cserélni.
    A használtakat meg nejlon zacskóban összegyűjtve (óvatosan gumikesztyűvel fogva)
    berakod a sütőbe Kb. 100 fokra melegítve egy órára(zacskó nélkül) 🙂 Aztán azok megint jók lesznek szerintem.
    Száz fokot nem bír ki a vírus, de a sima előszűrő betét jó eséllyel igen, mert nincs benne műanyag elem.
    A felhalmozott, eladni való szűrőkre lesz kereslet majd, az biztos! 🙂

  137. Én nem vettem maszkokat. Azon a napon, amikor először felvenném önkéntes otthoni karanténba vonulunk. . Ki az aki már ma is hordta a maszkot a munkahelyén? Gondolom nem sokan. Pedig könnyen lehet, hogy már most késő elkezdeni hordani.

  138. 170

    Nem látható tartalom valamiért. 🙁

  139. Öhömm…. Így azért egészen másképp fest.
    Nem szép….

  140. 165.szaszi:
    Hát az RT videoban elég sok felvetés és propaganda volt, fejből meg tudnám kérdőjelezni néhányat, ha utánajárnék valószínűleg többet is.

    De koncentráljunk Gates-re, ami a video eleji bevágás.
    Nos azt hiszem ezt cáfolta az urbanlegends oldal.

    A technika ismert, kivágunk beszélgetésekből néhány részletet, azt kétszer is lejátsszuk, hogy sulykoljuk.

    GMO:
    Monsanto szemét húzásairól híres, egyetértek.

    De a GMO nem egyenlő azzal, amiket a Monsanto csinált különböző Bt(Bacillus Thuringiiensís fehérje termeléseekel) növényekkel (kukorica, szója, gyapot stb.)

    A Monsanto Bt növények kissé más tészta, van egy pár tanulmány ami elég komoly egészség károsodásról ír, mások cáfolják.Wiki-n allergiás reakciókról írnak, meg az FDA részrehajlásáról, amit simán elképzelhetőnek tartok.

    Volt az RT videoban egy Obamás bejátszás is, amiben a szép szavak ellenére valami Monsantos főmuftit neveztek ki az FDA illetékes osztályának a vezetőségébe.
    Ez simán hihető, az USA gazdasági lobbijainak ismeretében.

    A GMO-t Pl. egy növény szárazságtűrését fokozni saját gének duplikálásával, vagy más növényekből való beültetéssel, nem látom olyan ördöginek.

    Geoenginering:
    Ugye ez a klímaváltozás elleni próbálkozás egyik formáka.
    Ahogyan mondta az előadó, az esetleges mellékhatásokra eléggé keveset tudunk.
    Jó lenne látni a contextust is ( milyen geoengineringre gondol)
    Az utolsó mondata, meg nekem iróniának, szarkazmusnak tűnt.

    Epycite:
    A sterilizáló antigént kukoricában termeltették, mint ahogy a dohányban a human serum albumint.
    Nem étkezési célra szánják, de ezt elfelejtette az RT megemlíteni.

    https://medium.com/@welovegv/a-brief-history-of-pharming-monsanto-is-not-trying-to-make-you-sterile-67858b91ed5

    Egyébként nehezen bírom elképzelni, hogy egy antitest fehérje változatlanul jut keresztül az emésztőrendszeren és így bekerülve a véráramba, kifejti a hatását.

    Ultrasound sterilizálás:

    „Scientists are beginning tests to see if ultrasound can be used as a reversible contraceptive for men.

    Based on early work, University of North Carolina experts believe a blast of ultrasound to the testes can safely stop sperm production for six months.

    With a grant of $100,000 from the Bill & Melinda Gates Foundation they will push ahead with more clinical trials. ”

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8674380.stm
    A link az RT bejátszásból származik.

    Nem egészen értem, hogy ez miért ördögtől való?

    Bejátszottak egy rakás régi nyilatkozatot többektől, amiben a népességcsökkentést hangsúlyozzák.
    Nos úgy néz ki , hogy a gazdasági fejlődéssel, oktatással, a probléma megoldódni látszik.

    Az emberiség szaporodási rátája csökken, az iszlám, arab országoké is.

    Fekete Afrika egyes országai ami még intenzíven növekednek, de már ott is látszanak a jelek a csökkenésre.

    Kissinger jelentés:
    Vagy volt vagy nem.
    Ha volt 1970-es években, az idő elszállt felette.

    „A Kissinger-jelentésben felsorolt célországok: India, Bangladesh, Pakisztán, Indonézia, Thaiföld, Fülöp-szigetek, Törökország, Nigéria, Egyiptom, Etiópia, Mexikó, Kolumbia és Brazília.”

    A népesség növekedett, jelentés ide vagy oda, minden USA ármánykodás ellenére és még nem haltunk ki.

    Érdekes, hogy ennek kapcsán, a kínai egyke politikát is megemlítik, pedig aztán ahhoz a nyugatnak és Bill Gatesnek semmi köze nem volt.
    Egy józan számítás volt a kínaiak részéről, amit lehet, hogy korábban fel kellett volna oldaniuk.

    Az egyébként, hogy a népességgel arányos a természeti rendszerek terhelése, az ökológiai lábnyomunk, a C02 kibocsátásunk, a klímára való hatásunk, gondolom nem képezi a csodálkozás tárgyát.
    Egyesek erre a születésszabályozást esetleges népirtást látják a megoldásnak.

    Mások meg nem, mert látnak más megoldást is.

    Az oldal egy cseppet oltásellenes tűnik pl. az oldal népszerű posztoi alapján, amivel én nem értek egyet,

    Nem boncolgatom tovább, aki hisz a videoban és az cikkben felsoroltakban, higgyen.

    De ha már valaki lát valamit a neten, legalább üsse be a keresőbe a kulcs szavakat ( most nem rád gondoltam szaszi), lehet, hogy egy másik nézőpontot is megismert és árnyalódik benne a propaganda által sugallt kép.

    Ahogyan én is megtettem, más is képes erre.

  141. 174
    Az amerikai Monsanto mar reg nincs, megvasarolta a nemet Bayer meg 2016-ban

  142. 174 Idegen.
    Holnap összeszedem magam,ma fáradt vagyok,de Te és looke fiery után elég vesztes a pozícióm.
    Konteós vagyok és mint a fa,ahogy fent,úgy lent.
    Nem tudom,nem győzködök senkit,lehet hagyom.
    Meglátom de én outsider vagyok,ezt már rögzítettem.

  143. 175.verebes b zola:
    Tudom, de a videoban Monsantoként hivatkoznak rá.
    A Bayer szív is rendesen a Monsantotól örökölt perekkel.

    176.szaszi:
    Néz utána a dolgoknak, de hagyatkozz csak egy forrásra, állításra, próbáld keresni a cáfolatot.
    Használd a logikát, keress ellenmondásokat a sulykolt állításokban.

  144. Azért itt hagyok egy régebbi cikket nem tudásom konteójával,és amint fent,úgy lenttel.
    Sokakat foglalkoztat a genetikai alapú fertőzés hála az angol-szász misszió történetnek.
    Nem alapja,mert az eredeti misszió nem kínáról szól,de elgondolkodtató – számomra -főleg ha globális felütéssel vegyül.

    https://index.hu/techtud/2019/10/01/szennyvizben_kutattak_magyarok_a_varoslakok_genetikai_osszetetelet/

    Nem értem részletekbe menőként,de WHO támogatással bármit el tudok képzelni,ha egyszer mi is útban lennénk ( vagyunk ) valakinek.

  145. 179.
    Akkor lehet tényleg azért annyira nyugodt a kormány. Ez lesz az új nyugdíjreform, elvisz vagy 200 ezer hatvan év felettit egy év alatt és máris fellélegzik a nyugdíjbüdzsé.

    Egyébként ha ez így van, akkor nem tudom mire a kijárási tilalom meg minden. Miért nem tud elindulni Kína, sőt úgy tűnik egyre rosszabb minden.

  146. 180. Ez itt a fő kérdés: „Miért nem tud elindulni Kína, sőt úgy tűnik egyre rosszabb minden.”

    Valakinek valami infó van hogy indulnak e már valamikor? Nem az aliexpresses rendelésekre gondolok hanem az autóipar ,gyógyszeripar…

  147. 180: 20% súlyos tüneteket mutat, még ha nem is hal bele… jelenleg 12 ezer ember.
    Azért az se játék ám. El kell őket látni, és a kórházi kapacitások így is 100% felett vannak kihasználva. Így is terjed még a betegség, nem hiányzik nekik, hogy a mostaninál többször nagyobb fertőzzön.

  148. 183 – Xader:
    Ez megoldhatja Kína túlnépesedési problémáját. 😀

  149. 184.
    Semmi se megoldhatatlan,
    akciót kissé megnehezíti ha dialízis közben
    a branül be van kötve a páciensbe.
    Orvosok úgy találták, a veséket is lenullázza az új vírus.

  150. 185 – Xander:
    De gondolj bele mekkora üzlet. Sok százmillió gép a másnaponkénti, 8 órás dialízishez. 🙂

  151. 185.Xander:
    „Several researches have indicated that some patients have
    abnormal renal function or even kidney damage in addition to injury in respiratory system, and the
    related mechanism is unknown. This arouses our interest in whether coronavirus infection will
    affect the urinary and male reproductive systems. ”

    Azért az ilyen kimenetelekhez tegyük hozzá a gyakoriságot kifejező számokat.

    Arról szólnak a hírek, hogy 80% könnyű lefolyású, 20% intenzív kezelést igényel és tüdőgyulladást kap.
    A fentiekben idézettek vajon a 80 vagy a 20%-ban vannak benne?

  152. 186.Tibor bá:
    „Sok százmillió gép a másnaponkénti, 8 órás dialízishez”

    4 óra bőven elég más naponta egy vizelet nélküli betegnél.

    A dialízisnek vannak alternatívái, és gőzerővel jönnek az újak.

  153. Ace2 receptorok azok a helyek, ahol a vírus valószínűleg bejut a testbe.
    Ilyen van a szívedben, a tüdőben, a vesékben és különösen a ffi reproduktív szervben.
    Épp ezért megy a para, hogy még az enyhe,
    vagy teljesen tünetmentes COVID19 betegek is sterillé válnak!
    Ahogyan én olvasom, a szervekben a szövetkárosodás, szívleállás
    az enyhe lefolyású elsődleges fázis utáni 2. fázisban következik be.

  154. Hmmm.
    A tanulmány nagy része a vesével foglalkozik.

    A mintákból 3-10% közötti esetszámmal.

    A harmadik 6 elemes mintát a kis elemszám miatt nem vettem figyelembe.

    Az esetleges sterilitás esetében egy korábbi SARS tanulmányra hivatkozik.

    Az egy korábbi tanulmány megállapította, hogy a SARS erősebben kötődik az ACE2 receptorhoz, mint a SASR-CoV-2.

    „Previous research has also investigated the possible damage
    of the testis in SARS patients and the effects of SARS on spermatogenesis. Their findings
    suggested that orchitis is a complication of SARS and that spermatogenesis could be affected after
    infection [20]. Current clinical data show that a large proportion of the novel coronavirus
    (2019-nCoV) – infected pneumonia patients are young adults and even children, so the potential
    testicular damage caused by the virus may exist as a late complication. However, limited
    information is available
    regarding the involvement of reproductive organs in patients infected with
    2019-nCoV. Therefore, our findings suggest that clinicians should take care of the possible
    occurrence of orchitis. Following-up and evaluation of the reproductive functions should be done
    in recovered male SARS patients, especially the young male patients.

    Minden lehetséges, de azért ők is elismerik a korlátozott ismeretet e témából.

    Az adat esetszám torzítás gyanúját fenntartva a kínai adatoknál, a D/(D plusz R) 11 % alatt, a D/C meg közelít a 3%-hoz.

  155. Hoppá!

    Ellentmondás egy korábbi tanulmánnyal.

    „A kutatók azt találták, hogy a Covid-2019 új koronavírus a SARS-vírussal azonos ACE2 receptorhoz kötődik, de az új koronavírus esetében az ACE2 kötődése tízszer, hússzor magasabb, mint a SARS-vírus esetében. „

    https://hvg.hu/tudomany/20200222_uj_koronavirus_covid_19_terjedese_influenza

    https://science.sciencemag.org/content/early/2020/02/19/science.abb2507/tab-pdf

    Ajánlás:
    A dohányosok sürgősen szokjanak le a dohányzásról.

  156. Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait; az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda – jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a rendkívüli rendelet pontjait ismertetve sajtótájékoztatón szombat éjszaka.
    A vesztegzár az északnyugati Lombardia tartományban a Lodi város térségében található tíz önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo’ Euganeo területét. Az utóbbi másfél napban ebben a két övezetben óráról órára emelkedett a fertőzöttek száma.
    A miniszterelnök megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rendőrség és a katonaság végzi a lezárásokat.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/23/koronavirus-olaszorszag-karanten/

  157. Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a koronavírus-járvány miatti helyzet. A két gócpontot éjszaka karantén alá helyezték, ami 50 ezer embert érint. Az olasz fegyveres erők katonái ellenőrzik a vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi önkormányzatokból kivezető utakat, az érintett térségben leállították a vasúti és a helyi tömegközlekedést, valamint kaszárnyákat készítettek elő, ahol a fertőzés esetleges terjedésével további személyeket tudnak karanténba helyezni – tudósít az MTI. Giuseppe Conte miniszterelnök éjszaka jelentette be a rendkívüli törvényerejű intézkedéseket, melyekkel vesztegzár alá helyezték az új koronavírus két gócpontjának tartott térséget. Az éjjeli órákra az egészségügyi vesztegzárhoz szükséges lépéseket már megtették: az olasz fegyveres erők katonái már megérkeztek a helyszínre, és lezárták a kijelölt térségbe bevezető utakat. Senki sem hagyhatja el a területet, és senki sem léphet be oda. Az egyelőre kéthetes vesztegzár bevezetéséhez a római kormány nemzetbiztonsági készültséget rendelt el az adott területeken: ezzel tudta elérni az itt élők mozgásának korlátozását. Hasonló intézkedést eddig csak terrorista veszély esetén rendeltek el Olaszországban. A karantén, amely szigorú mozgáskorlátozást jelent, az északnyugati Lombardia tartományban, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo’ Euganeo területét, amely Padova körzetében van. Az utóbbi két nap alatt ezen a két területen óráról órára emelkedett a fertőzöttek száma. Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost. Az érintett térségekben felfüggesztették a termelési tevékenységet, zárva vannak a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok. Nem közlekednek a vonatok és leállították a helyi tömegközlekedést is. A lakosokat arra kérték, ne csoportosuljanak, ha tehetik, maradjanak otthon.

    Vesztegzár Olaszországban: steril folyosókon érkezik az élelmiszer, az utcákat rendőrök és katonák ellenőrzik
    https://24.hu/kulfold/2020/02/23/koronavirus-olaszorszag-karanten-2/

  158. 193.
    „Giuseppe Conte szerint a fertőzöttek számának hirtelen növekedése a “szigorú és hatékony” olaszországi egészségügyi ellenőrzéseknek az eredménye. A miniszterelnök szerint az olasz egészségügyi hatóságok az egyetlenek, melyek tüzetesen tesztelik a fertőzésgyanús betegeket,..”

    Ettől tartok én is.

  159. Embörök a vírus veszélyt vegyük komolyan,
    az is meglehet, hogy egy, az eltervezettnél kissé nagyobbra sikerült szindarab az egész
    egy vetités. Azt mondom, várjuk meg a végét.

    Esély mutatkozik következő forgatókönyv bekövetkezésére.
    Amíg Európa, Kína, és Irán ezzel a haszontalan virussal bajlódik,
    Az alamusz marrano Erdogan lezárja a Bosporust
    Lerohanja az így légi fedezet nélkül maradt rongyos, és kiéhezett Sziriát.
    US Iraqból és Saúd felől a Libanont pusztítja el,
    azután Grózia, és a mindenki kutyája Azeri repülóterekről hátbatámadja Iránt,
    Putyin újabban a seggében hordja az eszét.
    Ha török a Bosporust lezárja, Oroszországnak reszeltek a mediterrán felé.
    Vírus káosz után kezd sokk lenni.
    Nem hiszem el, Március van és Tavaszt-váró hónap.
    https://www.veteranstoday.com/2020/03/01/intel-drop-erdogans-kosher-express-kills-2200-syrian-troops-destroys-100-tanks-and-humiliates-putin/

    https://journal-neo.org/2019/12/02/the-filthy-truth-about-america-s-fake-position-on-afghanistan/

  160. Azért ezt a virust és a velejárókat ne felejtsük el megköszönni a Gates hpnak akik ráadásul hülye gonosz picsák IS!
    Mióta is vágynak a föld lakosságának a 90% kiirtani? Mert ök tenyésztetgetik ezeket a biofegyvereket.
    Remélem a földalatti bunkijukba öket is megtalálja!

  161. Unicornis

    Igazad volt a 154-es hozzászólásodban a teljesálarcú maszkokkal kapcsolatban. Az eldobható ffp2 és ffp3-asok árai már annyira felszöktek, hogy 5 ilyen maszk árából szinte megveheted a 3M 6800-as vagy 6900-as teljesálarcot minden tartozékával és szűrőkkel. Elhatároztam, hogy beszerzek még egy 6900-ast magamnak vésztartaléknak és egy 6800-ast az asszonynak, ha netán történne velem valami.

    Tegnapelőtt éjaszakai műszakból végezve egy 30 napja hirdetett és addig eladatlan 3M 6900-asra bukkantam 84 fontért néhány kiegészítővel, amit reggel 6:20-kor internetproblémák miatt nem tudtam megvenni, de délben felkelve láttam, hogy már 6:59-kor elkelt.
    Ugyanennél az eladónál azonnal láttam még mindig elérhető ugyanilyet szintén 84 fontért csak 6800-ast. A megrendelés gomb megnyomása előtt egy félperces gyorsolvasás hogy tényleg az van-e a leírásban mint a képeken… és valaki ezt is elvitte ilyen kis idő alatt…

    Ezután rábukkantam egy angol székhelyű cégre szintén ebay-en, akinek 10-nél is több volt raktaron 110 fontért/darab. Kértem árajánlatot a 2 darabra (postaköltség optimalizálás céljából), majd néhány óra múlva jött a válasz, hogy sajnos nem áll módjukban megadni ezt a kedvezményt. Időközben nővérem is megkért, hogy vegyek neki és a barátjának is 1-1-et, így már 4 maszkra csak kapunk valami kedvezményt, amit szűrőkre fordíthatunk. Ma délben jött a válasz, hogy kifogytak, és határozatlan ideig a termék nem elérhető (szerintem inkább kivárnak, ugyanis tegnap óta csak 2-t adtak el és még mindig volt raktáron több, mint 10).

    Végül sikerült ebay-en összelapátolni 4 maszkot, illetve amazonról az utolsót még viszonylag normál, 100 font körüli áron. Ami maradt az vagy drága, vagy csak előrendeléssel 2 hetes kiszállítással, ami azért is lutri, mert ha addigra tényleg aranyárban mérik, akkor simán lemondják az én normál áras előrendelésemet.

    Extra szűrők és kiegészítők még kaphatók, de szerintem nagyon a végét járhatják. Saját célra van 1 maszk és 1 tartalék, valamint 1 az asszonynak és a 4-et majd eladom pár kiegészítővel amikor már minden pénzt megadnának érte, így visszahozza a többi maszk árát mindenestől, amiből tovább finanszírozom a felkészülést. Az eldobható ffp2-es és ffp3-as maszkoknál bevált, és ahogy a vírus egyre jobban hódít, szerintem most sem lesz másképp.

    Mindenesetre mégegyszer köszönöm neked a hasznos információkat, valamint Tibor bá’-nak is a fáradhatatlan munkáját. 🙂

  162. Örülök hogy segíthettem! És remélem mások is megfogadták a tanácsomat.

  163. Ez már tényleg az a helyzet, amikor a legnagyobb védelmet nyújtó csúcsminőségű maszkok is eltűnnek a piacról. A vírus akár évekig elhúzódó jelenléte állandó hiányt generál majd minden védelmi eszközből, mert a gyártás egyszerűen nem lesz képes lépést tartani a folyamatosan fennálló igényekkel és szükségletekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük