(3095) Ebből lehet tanulni – fordítás

Tibor bá’ online

 

Összeomlás egyetlen óra alatt

Mi a jelenlegi helyzet?

Jelen pillanatban a világjárvány árnyékában állunk, ami önmagában, vagy következményileg társadalmi összeomlást eredményezhet. A világ összes országában az átlagember pontosan tudja, hogy jön az összeomlás. A gazdagok tudják. A szegények tudják. Senki se akarja, de majd mindenki várja, hogy elkezdődjön, miközben reméli, hogy van még elég idő. Viszont senki se tudja, hogy az összeomlás mikorra várható. És ez a széles körű várakozás az oka annak, hogy amikor bekövetkezik, akkor pillanatok alatt (mondjuk egyetlen óra alatt) kontrollálhatatlanná fog válni. Éppen ez az, amire fel akarom hívni a figyelmeteket, mert a legtöbb ember nem hisz abban, hogy az összeomlás ilyen gyorsan fog lezajlani. A legtöbben egy fokozatos leépülést képzelnek el. És tudjátok mit, lehet, hogy igazuk van, mert a jövőt senki se ismerheti, beleértve önmagamat is, de mi van, ha mégse?

 

Az a bizonyos egy óra

Nem az én személyes véleményem, hanem hozzáértők szerint, ha egyszer az összeomlás beindul, egy órán belül olyan méreteket fog ölteni, hogy a megállítására, lelassítására senki se lesz képes. Nézzük mi várható!

  1. Bankok

A világ bankjai egyszerűen képtelenek lennének ellenállni egy rohamnak, ahol mindenki egyszerre akarná kivenni az összes pénzét, mert a bankkártyákra való vásárlás bizonytalanná válhat. Éppen ezért már előre elkészítettek egy cselekvési tervet. Bejelentés nélkül egy perc alatt be fognak zárni, amint erre utasítást kapnak az igazgatóságtól. Vagyis pillanatok alatt a világ összes ATM automatája ki lesz kapcsolva. Egyetlen bankkártyára se lehet majd felvenni pénzt. Nem lesz átutalás. A bankok le fogják zárni a széfjeiket, kapuikat. A helyiségeik ki lesznek ürítve, néhány biztonsági őr kivételével. A bankok vezetői azonnal el fognak tűnni egy előre kialakított, távoli, biztonsági helyre. A bankokba bejövő telefonhívásokra számítógép fog válaszolni: „A nagyszámú telefonhívás miatt van egy kis fennakadás, kérjük a hívását ismételje meg újra.” vagy valami hasonló.

 

  1. Kormányok

A politikusok nem teljesen hülyék, amint a bankok bezárnak azonnal intézkedni fognak ők is. Éppen ezért az összes állami intézmények be fognak zárni. Minden folyamatban lévő ügyet azonnal felfüggesztenek előre meg nem határozott időpontig. Az összes magas rangú hivatalnok, beleértve a bírókat, és a pénzügyőröket is, el fognak tűnni egy ismeretlen biztonságos helyre.

 

  1. Kiskereskedelem

Mivel az üzleti tranzakciók leállnak, az összes kiskereskedelmi egység, kicsi és nagy, azonnal be fogja zárni a kapuját, megakadályozva, hogy bárki belépjen. A bent lévő vevőket valószínűleg még ki fogják szolgálni, amennyiben lesz náluk elég készpénz. Aki bankkártyával akar fizetni, azokkal közölni fogják, hogy nem áll módjukban az elfogadás, majd ki fogják őket kísérni az ajtón, és azonnal be fogják utánuk zárni.

– Várhatóan a vezetőség, állásveszítés terhe mellett, követelni fogja, hogy az alkalmazottak a helyükön maradjanak, azonban az értelmesebb, és felkészültebb alkalmazottak nem fognak a helyükön maradni. A biztonsági őrök egy része maradni fog, de nagyobb hányaduk úgy fog dönteni, hogy hazamennek és inkább saját családjukat fogják védeni.

– A bűnözők: A bűnöző hajlammal megáldottak jó előre várni fognak erre az alkalomra, amit úgy fognak fel, mint egy életre szóló lehetőség, hogy anyagi helyzetükön javítsanak. Minden bizonnyal előre kidolgozott tervük van, hogy pontosan hol és mit fognak kirabolni elsőre, másod sorra, harmad sorra és így tovább. Valószínűleg prioritást fognak élvezni náluk azok a vállalkozások, ahol nagy  mennyiségű készpénzre számíthatnak, illetve drága ékszerekre, műszaki termékekre. Ezeken a helyeken a különböző csoportok közötti összecsapást javasolt elkerülni.

– Egyszerű emberek: Kényszer hatására a különben normális, egyszerű emberek is elkezdik a fosztogatást. Elsősorban élelmiszereket fognak felkutatni nem csak a vevőtérben, de a csatlakozó raktárakban is mindössze egyetlen óra alatt. A felkészültebbek fegyverüzleteket fognak kirabolni, de sor kerül a különböző felszerelésekre is. Ahogy az elemelhető készletek fogyását észlelni kezdik, összecsapások alakulhatnak ki az emberek között az üzletekben, a parkolókban, az utcán, amint a megpakolt gépkocsikkal iparkodnak elhagyni a helyszínt. A spontán gyilkosságokra is fel kell készülni.

Ez fog tehát történni az első óra alatt, amikor is a többség rádöbben, hogy a rendőrség sehol, nincs aki megvédené a tulajdonosokat, az embereket. Minden bizonnyal a hatalom be fogja vetni a fegyveres erőket, elsősorban a kulcsfontosságú helyek védelmére, de naivság azt hinni, hogy mindenhova fog jutni a katonaságból.

 

Az első óra után

Abban a pillanatban, amikor az üzletek árukészlete eltűnik, és semmi se marad, ami elemelhető, a hoppon maradt egyedek hihetetlen elszántakká fognak válni, és perceken belül forrongó tömeggé fognak alakulni. Ez a feldühödött tömeg keresni fog magának valakit, valamit, amin kiélheti bosszú vágyát. Bankokat, állami intézményeket, bírósági épületeket fognak felgyújtani. Akik az adott időben ilyen épületekben lesznek, azok valószínűleg a tömeg haragjának az áldozatává fognak válni. A tömeg keresni fogja a politikai és gazdasági vezetőket, de azok akkor már rég az előre kialakított biztonságos helyeken fognak dekkolni.

Ha a fentiekre eddig nem gondoltál, vagy ha intellektuálisan nem vagy képes ezt elfogadni és felkészülni rá, akkor a túlélésre nincs sok esélyed.

Ha, a családod önállóságához feltétlenül szükséges eszközt akkor akartad megvenni, amikor a társadalom lassú felbomlása beindult, akkor erre már sose fog sor kerülni. A családodnak meg kell próbálni meglenni ezen igen fontos eszköz nélkül. tekintettel arra, hogy legtöbbünknek az anyagi helyzete nem túl rózsás, a legokosabb, amit tehetsz, ha fontossági sorrendet állapítasz meg még most, amikor nem késő.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(3095) Ebből lehet tanulni – fordítás

  1. A valóság a fentiekkel szemben az, hogy a népesség döntő része birka, vagy másként fogalmazva óriási a társadalom tehetetlensége. Egy óra alatt nem hogy lázongás nem lesz, de észre sem fogják venni, hogy történt valami. Napok telnek el, amíg leesik a többségnek, hogy nagy gond van. De még ekkor is – lehet, hogy csak jobb híján – irracionálisan fognak hinni a vezetőkben, akik természetesen nem tűnnek el teljesen, mert ők is tisztában vannak mindezzel. A népek lehet hogy morognak, de szépen rászoknak a sorban állásra, a néhány előre tolakodót meg egyszerűen visszarugdossák a sor végére. A többség akár éhen is hal, de nem fog lázongani.
    Mindezt pontosan megfigyelhetjük Kínában, vagy korábban Venezuelában:
    – A polgár tűri, hogy egyszerűen behegesszék a saját lakásába.
    – Hagyja, hogy az utcán nem túl nagy erővel összefogdossák.
    – Kilométeres sorokban nyugodtan áll a kórház előtt.
    Egyszerűen hagyja, hogy a hatalom azt csináljon vele, amit akar. A hatalom ezért nem vonul vissza, hanem bármilyen eseményt a saját hasznára fog fordítani, akár a birkák levágása árán is, akik ezt tűrni fogják.

  2. Nem eszik olyan forrón a kàsàt
    „The ordinary everyday flu killed 10,000 so far in the US this year – nobody notices or gives a fuck.”
    -a közönsèges influenza idèn eddig 10.000 ember halàlàt okozta a USA ban .. senki le se szarja

  3. Az emberek nagy része birka, és tényleg nem veszi észre hogy alapvetően megváltoztak a dolgok. De egy kisebbség viszont veszi a lapot, és gyorsan reagál, az pont elég a pánikhoz. Erre jó példa a maszkok felvásárlása. Kevesen kapcsoltak, de ők leürítették a készleteket.

  4. Kínában tömeges a megfigyelés és az egyéni pontrendszer. Ott ha visszapofázol akkor rögtön lepontoznak és utánna se élelmiszersegély se semmi. Meg ők látják nap mint nap hány embert vesztettek el a járványtól és így ez is egy fék nekik.
    Szerintem az az egy ami még visszafogja őket, és az utolsó pillanatig ígylesz amíg el nem megy az áram meg el nem fogy a kaja és rá nem jönnek hogy mostmár a rendőrség is tehetetlen.
    De már így is is voltak olyan videók ahol fellázadtak az elszállítás ellen.
    Itthon az ÁVH elszállításoknál is kussoltak a szomszédok, pedig tudták hogy jogtalan, de ott mikor a fertőzéstől mindenki fél maximum a családtagjáért ha harcol.
    Ez sem mindegy, a járványosdi az összeomlás egy speciális fajtája, ilyenre még példát nem láttunk egyenlőre.

    Mindenesetre a maszkok példája jól mutatja hogy mi várható a teszkóban. Ott sincs raktár, az van ami az árú térben. Ha kifosztják sose fog odaérni a feltöltőkamion.

    De pl a prankvideók jól mutatják hogyha itt is elkezdődik az ami kínában hogy tömegesen kifekszenek az utcán akkor kb azonnali pánik és összeomlás lesz.
    http://www.skubizo.hu/az-orosz-youtuberek-vicce-a-koronavirussal-panikot-okozott/?fbclid=IwAR3HRUPKyJZvvB6_ma1Lug7Sgs0nm7sciAb0L9KvrVvZEbaChrkYp3Y5WpQ

  5. Az a kérdés hogy melyik 1 óráról beszélünk?

    Amikor a donteshozok radobbennek hogy nem lesz kezelhető a helyzet? Vagy amikor a hivatalnoktomeg is tudja? Vagy amikor már tényleg mindenki?

    Ezek között az órák között simán napok, hetek, hónapok is eltelhetnek.

    Pl a mostani helyzetben a donteshozok simán túl lehetnek ezen az órán, de a hivatalnoktömeg még majd lehet egy hét múlva ébred.

  6. 2. Etyere Petyere: Sokszor, sok helyen felhozzák az influenzát, pedig nagyon nem ugyanaz. Gondold végig, ha az influenzával otthon maradsz, veszel be fájdalomcsillapítót, és nem mész orvoshoz akkor a halálozási arány fél százalék (ha orvoshoz mész, és így kezelik az esetleg kialakult szövődményeid, akkor 1 ezrelék).
    Ha ezzel otthon maradsz, veszel be lázcsillapítót stb, akkor a halálozási arány 25%. Intenzív ellátás nélkül 25% mindenképpen belehal. Ez a nagyon nagy különbség, és az, hogy vajon tud -e bármelyik egészségügyi rendszer ellátni egyszerre sok ezer lélegeztetésre szoruló beteget.

  7. 5 Dumburnyak
    Egy fontos dolgot nem veszel figyelembe. A mai világban nem kellenek hivatalalos közlemények hozzá, hogy az emberek információhoz jussanak.
    Kínában a hatóságok minden erőfeszítése sem elég hozzá, hogy ne kerüljenek ki információk, amelyek pánikot gerjeszthetnek.
    Ezek után mi várható a liberális világban, ahol senki sem tartja a száját?
    Ha lesz kényes hír, az úgy fog végigszaladni a világon, mint egy villámcsapás, öngerjesztő módon megsokszorozódik a lélektani hatása is a lakosságnál.
    Semmi idő múlva még a faluszéli Mari néni is tudni fogja, még ha nincs is internetje.
    A lakosság hamarabb fog reagálni, mint a hatóságok…

  8. Azt nem tudom, mikor és mi fog megvalósulni e 240 000 .
    Kreatív Világvége Forgatókönyvből tényleg nem mert túl sok tényező működését kell prognosztizálni.
    Az azonban 100 %, hogy az ilyen publikácók a megvalósulás irányába hatnak.

  9. 8 – Mosógépszerelő:
    Volt egy Argentin leépülés, egy görög váltság, egy jugoszláv fegyveres összeomlás. Egyik se okozott világvégét, de a lakosság alaposan megszívta, elsősorban az, akinek fogalma se volt mit tegyen. Az információ aranyat ér. Értelmetlen dolog cikizni az „ilyen publikációt”:

  10. Amikor a készletek végesek, az információ élet ment. Vagy hogy indulni, vagy maradni. A tudás hatalom, és sok esetben élet vagy halál! Azt hogy ennek az igazságát nekünk itt európában az elmúlt 70 évben nem kellett megtanulni csak a szerencse kérdése volt.

  11. 11.
    Hoppá!
    Lehet titkolózni a nyugati világban is, meg kisebbíteni, a karanténba zárt emberekkel nyilatkozatokat aláíratgatni, de az infót nem túl sokáig lehet visszatartani.
    Manchester egyébként nekem itt van a szomszédban.

    Lehet nem sokáig írogatok már. 🙂

  12. Off topic és nem reklám!!!

    Kínai nukleáris erők frissítve a weboldalon. Amiért ide teszem, annak az az oka, hogy picit problémás a hivatalos nyugati szaksajtó, kongresszusi és katonai szakanyagok narratívája, már hogy Kína 290 töltettel rendelkezik… nagyon nem annyival. Az orosz becslés is ott van, az 1200-1800 és csak most olvastam. Nekem 1700 jött össze ICBM-ből és bevallom jojózik a szemem, mert ennyi kínai, angol, orosz és jóég tudja hány nyelvű anyagot még nem néztem át soha, mint az elmúlt három napban.
    No de, a nagy bibi a táblázatban szereplő adatokkal az, hogy erre az USA-nak reagálnia kellene, mennyiségi növeléssel, ám mégsem teszi. Hasonlattal élve: valaki a pisztolyában egy golyóval vár két betörőt.

    Elnézést Tibor bá’ az offolásért, de ez fontos infó.

  13. Hétvégén figyeltem meg hogy rengetegen vannak a lidl,tesco stb. boltokban. Összeomláskor az egyik legnagyobb probléma az élelem lenne. Most iszonyatosan függünk az élelemtől.Sertés,szárnyas szinte már falun is alig van.Ma divat lett hogy a 10-20 km-re lévő bevásárlóközpontba mennek az emberek vásárolni kocsival a szomszéd településekről.
    Ma egy összeomlás nem olyan lenne mint pl. 50 éve.

    13. Jövonk : A nukleáris frissítéseken kívül tehetnél fel egy kis aktuális geopolitikai elemzést hogy mi várható, mert nem csak nekem , de szerintem sokaknak csak a puszta számok nem mondanak annyit mintha lenne egy rövidebb elemzés arról hogy mi várható és ki mit stratégiázik.

  14. 13/14.:

    +1 ; ez tényleg jó lenne. Amúgy nagy kár hogy hibernálva van az oldal… 🙁

  15. 14 Andrew MangaM itteni elemzései kiemelkedően jók. Én egyelőre nem tervezek komolyabb elemzést, két okból, egyrészt nekem hiányzik egy komolyabb klíma elemzés és adathalmaz, másrészt mostanság olybá zavaros a geopolitika, hogy könnyű mellé nyúlni egy elemzéssel; magyarán nekem se áll össze a kép.

  16. Miután mindannyiunknak vannak szerettei …
    Talán nem szégyen, ha valaki mentő körülmények után kutat.
    Milyen mértékben fékezheti meg a járványt egy hatásos tömeges gyártású védőoltás ?
    Csak hogy beilleszkedjek a vészkánonotokba. …
    Egy bizonyos kínai tudós, először december 30 – án csetelt a veszélyes vírusról.
    Azóta 40 nap telt el és az első napi egy halottból mára cirka napi 100 lett.
    Ha a következő 70 napban is százszorosra növekedik a halottak száma,akkor májusra napi 10 000 halott lesz !
    Újabb 70 nap múlva, augusztusra napi 1 000 000 halott lesz ,ami már tényleg világvége gyanús.
    Addig még élvezem a tengerparti úszást, napozást, ha Isten is úgy akarja.
    Nekünk ebben az életkorban már minden nap egy Ajándék.
    Tudom senki sem kérdezte, de hatvannyolc éves vagyok.
    Kelt
    Barcelona 2020. 02. 10.

  17. Továbbra is fenntartom álláspontomat. Még messze vagyunk a Geddontól, a globális gazdaság (még a kínai is) távolról sem kapott halálos sebet. Még csippan a fizu, meg a nyugdíj a telefononon, pl Taipei-ben is, nemhogy itt. Egy olyan vírus, ami nem durván öl (mint mondjuk egy bubópestis) nem tesz gallyra egy technikailag fejlett civilizációt. Megrengetés van. Összeomlás? Ah…

  18. KORONAVÍRUS
    ______________

    Talán ütősebb áttekintése a lényegnek….
    A vírus valamikor kettőezertizenkilenc decemberében jelent meg.
    Az első hírek róla december 30 – án születtek meg.
    Potom 43 nap telt el azóta.
    A összes halottak száma mára, meghaladta az 1 000 -et. !
    A napi halottszám már több mint 100 !
    A fertőzöttek száma több mint 40 000 fő.
    A vakcina elkészítésének időtartamát – index – illetve hiteles vagy nem hiteles szakértők másfél évre becsülik.
    Tessék kicsit matekolni és gondolkodni !
    Mi lesz 3×43 ~ százhuszonkilenc nap múlva, azaz május végén ?
    Mert eddig nem ismeretes olyan körülmény, ami e lavinaszerűen gyorsuló növekedést akár csak lelassítaná, nemhogy megállítaná !
    Tippem a saját költői kérdésemre………
    Napi 1 000 000 halott – mert 100x100x100 = 1 000 000
    Továbbá minimum brutális társadalmi átalakulások egy egy régióban súlyosabbak, máshol kevésbé azok.
    Nem is vagyok elég bátor, hogy továbbgondoljam, komolyan mondom.
    Térdre ! Imádkozzatok ! Ti is, hitetlenek !

  19. A szerdán az index által közölt átvett adatok szerint, a fertőzöttek száma Kínában megközelíti a 45 ezret, a betegség következtében pedig kedd éjfélig már 1114 ember halt meg a távol-keleti országban, miközben 4764-re emelkedett a gyógyultak száma.
    Mivel cirka 10 nap a lappangási idő ….számomra egyértelmű , hogy a betegség halálozási rátája, valahol 5 és 10 % között van.
    Tehát minden 20 fertőzöttből egy vagy kettő meghal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük