(3094) Ki hazudik?

Tibor bá’ online

Ma már a kutya se hiszi el a hivatalos kínai adatokat, ami szerint ma reggelre 722 halott lett. Gondolom a másfél milliárdos Kína mindössze egy heti közlekedési baleseteinek az áldozat száma. Sokan úgy gondolkoznak, nincs a világon még egy olyan kormány, amely 700 körüli halott miatt 400 milliót állampolgárt karanténba zárna és az ipari termelésének 90 százalékát leállítaná. Ez logikus, de akkor hány áldozat van valójában? Szélsőséges (Hal Turner) vélemény szerint 20 millió fertőzött, és egy millió halott. Szép kerek szám, de nehéz elhinni. Egy millió hulla irgalmatlanul sok. Lenne pofája a rendszernek egy millió halott esetében 700-at bevallani? Ha jól emlékszem a náci Németország haláltáboraiban se a gyilkolás volt a problémája, hanem a hullák tömege. Egy millió hullát nem lehet ripsz-ropsz egy-két hét alatt semlegesíteni, de főleg nem lehet úgy, hogy annak ne legyenek jól látható jelei. Ez tehát egészen biztos hazugság. Igaz, Turner azt állítja, hogy Hubei Province területén a krematóriumok teljes gőzzel, napi 2000 halottat égetnek el. Vagyis, az 1 millió hulla elégetéséhez 500 napra lenne szükség, ami alatt, ilyen ütem mellett, az egész emberiség kihalna. 😀 Teljes képtelenség.

De akadnak jelek, amik a helyzet komolyságára mutattak rá. A tegnapi nappal (február 7.) a Westerdam nevű holland-amerikai szállodahajót nem engedték kikötni, mert kb. 1400 utasának koronavírus fertőzése volt. Jó, ez a hajó megjárta már Japán, a Fülöp-szigeteket, Guamot, szóval topog ide-oda, de akkor is nagyon gyorsan terjedt rajta a fertőzés, ha 1400 fertőzöttje van.

Egy másik szállodahajó, a World Dream, nem köthetett ki Taiwanon, mert kiderült, hogy fertőzötteket szállított néhány nappal korábban Hong Kong és Vietnám között. Az álomból (dream) rémálom lett. Az 1800 utassal a hajó őssze-vissza kóvályog  az időközben hajóra szállt vizsgálódó orvosokkal együtt. Mind eközben a németországi és hasonló helyeken nyilvántartott betegek száma nem emelkedik. Sőt, itt-ott meggyógyulnak.

A hatóságok a pánik elkerülése végett, az egész világon álladóan hazudoznak, amikre előbb vagy utóbb fény derül. És akkor a következő esetnél csodálkoznak, hogy az emberek nem tudják, mit hihetnek el. Ezt hívják Csernobil-szindrómának.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

334 gondolat erről: „(3094) Ki hazudik?

  1. Újabb két héttel kitolták a munkaszünetet, tehát sem a jövő, sem az azutáni héten nem kezdődik a munka.
    Persze ki tudja valójában mikor kezdődik, vagy egyáltalán normalizálódik-e a helyzet belátható időn belül.
    Ezt már megállítani nem lehet. Ha az angol prof. becsült napi 50 ezer fertőzését vesszük alapul és még csak a 2-3 %-os mortalitást, akkor 1000-1500 halott naponta.(Ami valószínű már most is jóval több).
    De ahogy összedőlnek a rendszerek, szolgáltatások kínaszerte egyre inkább, ez a szám meredeken emelkedni fog.

    Lassan egész Kína bedől, készletek kifogynak. A kínai kormány meddig állhat így, az is egy jó kérdés.

  2. Minél nagyobb egy hazugság, annál hihetőbb, mert az átlagpolgár egyszerűen nem képes elhinni, hogy az állam ekkorát hazudjon.

  3. A szállodahajó egy speciális hely. Ott mindig nagyon veszélyes bármiféle vírus. Könnyen terjed a szellőztetőrendszer, a zsúfoltság, a budirendszer stb. miatt.
    A princess cruise ráadásul jellemzően világkörüli utakra szokott menni kisebb hajókkal( egy nagyobb hajó 4000 utast is szállíthat), csomó helyen csatlakoznak az út folyamán újak és szállnak le régebbi utasok.
    Ha jelenleg Japán partjainál áll a bizonyos hajó, akkor könnyen lehet, hogy Kínában járt nemrég.

    Európában nem hazudnának nagyot a vírusról és annak terjedéséről. Nem tudnának. Hívjatok nyugodtan naívnak, de az elejétől mondom, hogy nem a vírus lesz a legnagyobb gond, hanem ami utána lesz.
    De beszarni még így sem kell, mert még mindig jobb mint egy atomháború!?

    3 hétig röhögve kibírni egy karantént?! Hát nem tudom.
    Nincs semmi, csak a félelem és bizonytalanság.
    Az emberi psziché nincs ehhez hozzászokva mostanság.

  4. Alakul ez, lett volna egy tippem hétfön Kinaiak elkezdenek dolgozni, de ezek szerint nem.
    Én ugyan ezen az állásponton vagyok, egy tüdögyulladás és 700-800 halott miatt nem tesznek karanténba sok millio embert, az ezzel járo elégedetlenség nagyobb károkkal jár mint az a párszáz halott, egy akkora országban azt észre se veszik.
    Ott valami nagy sumákolás van, amit nem kötnek az orrunkra.
    Idöt probálnak nyerni bármi áron amig megtalálják az ellenszert, pénz, élet, jelenleg nem számit.
    Kérdés a tartalékaik mennyi idöre elegek, és ha 1honap mulva sincs megbizhato hatásos gyogyszer ?
    Kis naivak azt hisszük a mai világban van net nem lehet mindent elhallgatni, pedig itt az élö példa Kinában simán müködik a cenzura nem is akárhogy.
    Ezekután kár abban hinni europában ne lenne ugyan ez legfeljebb nem akkora mértékben.
    Ha van is beteg amig csak lehet eltitkolnák, itt nem lehetne xmillio embert bezárni annélkül hogy bármelyik ország rendszere ne rogyna össze, és ettöl lennének inkább beszarva, szerintem.

  5. 3. Még Kinában sem bírják a karantént, pedig kemények a retorziók.
    Alább egy helyzetkép angol felirattal.

  6. Nem kell pánikolni Gyarmathy.
    Az üzemek ha be is zárnak, időleges lesz ez. Nem bombázzák le, nincs háború, csak újra kell indítani őket (nagyanyám szerint aki 1906-ban született, semmi sem rosszabb mint a háború!). Lehet, hogy csökkentett kapacitással indulnak, de ez nem lesz baj, mert eleve a kereslet is csökken. Szép lassan be lehet indítani a termelést.
    Hogy addig mi lesz. Mondjuk, jegyrendszer. Volt már ilyen és túléltük (1950-es évek). Romániában 1981-től 1989-ig. Mindent be kellett osztani, de ennek ellenére jól elvoltunk. Kirándultunk is módjával. Főleg a túrázás volt nagy divat. Az emberi kapcsolatok pedig jók voltak. Ezenkívül megtanultunk mindent javítani, úgy hogy majdnem semmi nem volt. És mégis mindent megcsináltunk. Nem lesz Guncsi meg Argani divatozás, megtalpaltatjuk a cipőt és varratjuk a ruhát. Aki az említett márkákban parádézik, közutálat tárgya lesz, hamar át fog öltözni:-).
    Hogy egész nap nem lehet majd masszírozni a telefont, hát így jártunk. Ettől még lehet élni. Az elvonási tünetek után elkezdenek olvasni az emberek. Összejárunk, pl. kártyázni, beszélgetni (nem kommunikálni mint most). Wellness helyett pedig biciklizünk, gyalogtúrázunk, fürdünk a Dunában, horgászunk, gombászunk stb. Egészségesebb élet, kevesebb betegség.. Tibor bá’ -nak lesz ötlete, hogy töltsük a szabadidőnket:-).
    Nem fogunk húst hússal enni? Na és aztán, egészségesebbek leszünk ettől is. Tavasszal eszünk csalánfőzeléket és -levest, vagy ugyanezt madársalátából. Begyűjteni is élvezet és megenni is.
    Valószínű, hogy átmenetileg a közmű szolgáltatások is korlátozottak lesznek, de pont elegek. Baj esetén ezt is megértik az emberek, mert ha nincs miből, akkor százszor elzavarhatják a vezetőket, akkor sem lesz több. Anno Ro-ban, napi 4-6 órát volt villany (hogy röhögtetek rajtunk), heti kétszer három óra meleg víz, fűtés pedig hol igen hol nem (erre találták ki az emberek, hogy a tömbház ablakán kivezették a kályha csövét). Tudom azt mondanátok, hogy ezt ma már nem viselnék el. Dehogy nem, megszoknák. Mit tudnának tenni? Ha fellázadna a tömeg, azzal mit érne el. A minimális biztonság is oda lenne. Akkor nem csak keveset ennének, hanem egyáltalán nem volna mit, és még az életükért is retteghetnének. Ezt hamar belátnák és nyugton ülnének (szépen állnának sora a heti adagért, közben meg ismerkednének – nem lenne ennyi magányos ember). Mert a biztonságosan kevés sokkal de sokkal jobb, mint az anarchia a 0 ellátással. Szerinted a beszari konzumidióta szomszédod (ismerősöd) melyiket választaná? Ja hogy a magukat madmaxnak gondolók jönnének fosztogatni. Hát hogyne. Amíg az első bagázs nem végezné a villanyfákon. Már pedig ha az állam észnél lesz, akkor így lesz, és utána nyugi lesz.
    Meg az is valószínű, hogy a fizukat átmenetileg visszavágnák. Ro-ban 2010 környékén három évre az állami alkalmazottak bérét egyharmaddal csökkentették, és amikor meglett a keret, visszavitték az eredeti szintre. Nem volt lázadás, nem volt kormánybuktatás, mert mindenki belátta, hogy ha nincs miből, akkor nincs miből. Szóval van a rendszerben tartalék, addig míg emberevésre vetemedne a tömeg.
    No para Gyarmathy.

    Üdv.

    U.i.: Amit írtam fent, az egy feltételezett de remélhetőleg soha be nem következő, gazdasági visszaesés utáni állapotra lehet érvényes.

  7. A kínai hírekben megy a nagy vetítés, hogy urai a helyzetnek. Azt viszont beismerik, hogy nincs ismert ellenszere a kórságnak. Most reggel írták ( webfordítás) : Egy idős nő elment Wuhanból vírust hozva, amely 12 épületet fertõzött Nanbingben (Harbin) és az embereket. A rendőrség nagyszámú rendőrautót küldött a közösségi utak blokkolására, és hegesztette az összes ajtót; A harbini rendõrség gyakorlata rendkívül szélsõséges és tudománytalan, ami könnyen elvezet a teljes rendõri erõ megfertõzéséhez.
    Április, májusra várják a tetőzést. Egy valami továbbra is érdekes: Tudtommal nincs kaukázusi típus a halottak között!

  8. A rendőrség fabatkát sem ér mint rendfenntartó. Még egy kommunista diktatúrában sem. Ugyan is a feldühödött karanténba zárt emberek egy részének el fog fogyni az élelmiszere, illetve a pénze élelmiszerre. Aranyat meg nem mindenki halmoz fel. Szerintem előbb utóbb végignézhetjük hogy egy államban hogyan szabadul el a pokol. Egyenlőre mint néző. Talán tanulunk majd belőle, de leginkább nem.

  9. Szálljatok már le az április, májusról, mert a vírus azt a klímát (sugárzást) nem fogja bírni. Nem véletlen, hogy a láz (meleg) nyírja őket. És ehhez még jön a terminátor UV sugárzás. Áprilisig van esélye, utána megy a lecsóba (jó, kiújulhat decemberben, de akkora már fel lesznek készülve az emberek).
    Vagyis nem lesz semmi csúcsosodás a tavasz eljövetelével.

  10. A poszt kédésére válaszolva: mindenki hazudik.

  11. Azt azért ne felejtsük el, hogy az elmúlt 30 évben sok minden változott.
    Románia edzett ilyen szempontból, de egy ma 20 éves német vagy akár egy anyaországi magyar, elkényeztetett srác aki agresszív videójátékokon nőtt fel, nulla toleranciával az más tészta.
    Nem beszélve bizonyos etnikumok teljes tekintély-tisztelet hiányáról és a rendőrség létszámhiányáról.
    A rend úgy működik mint a tőzsde, a bolti ellátás vagy sok minden más. A belévetett bizalom miatti „normális” működés esetén úgy látszik flottul megy, de elég egy kis ramazuri és a rendsze merevsége, rugalmatlansága komoly problémákat szülhet.

    Az is igaz amit tanuló mondott, az emberi találékonyságnak, alkalmazkodóképességnek komoly tartalékai vannak. Nem szabad ebből a lebutított verzióból kiindulni.

    Egyre szembetűnőbb, hogy vergődik a háttérhatalom.
    Szerintem ez a vírus-malőr is egyike az utolsó vergődéseknek. Változás várható!

  12. A „sugàrzàs” vírusellenes ..ès àprilisban indul . De csak kínàba. hm .. mindig tanulok valamit .

  13. Tanuló Gondolkozzál már egy kicsit!
    Zárt térben, épületben nincs UV sugárzás, ott hűvösebb is van. Pláne ha megy a lékondi.
    A MERS a közel keleten fertőzött ott azért elég meleg van. És ez annak a közeli rokona.
    Az emberi testben él. A testhőmérséklet normál esetben 36-37fok. Tehát amíg kint nincsen38-40 foknál melegebb nem áll le a vírus!
    Önnyugtatást tanulsz? 🙂

  14. 8.
    Dan

    Most még a kapitalista ellátás megy, de majd bevezetik a fejadagot. Azzal jelentősen lehet spórolni. A lakásba zártakat pedig ellátják ajtón keresztül heti adaggal.
    A vírus 2-3 hónap alatt kitombolja magát, aztán lecseng (ez a természete). Aki túléli az elmegy dolgozni és ellátja azokat a régiókat akik most róla gondoskodnak. És ne feledjük, hogy meg fognak indulni a nemzetközi segélyek is, úgy hogy kajájuk – ha beosztva is, de – lesz. Csak az állam legyen észnél és nem lesz gond.
    A rendfenntartókról annyit, hogy ők is tudják, hogy szervezetten nagyobb esélyük van védeni a családjukat, mint Ramboként korlátozott számú tölténnyel védeni őket. Egyedül nem tudná Madmaxéket elkapni, de a kollégákkal jó eséllyel levadásszák őket.

    Kedves Tibor bá’. Igen mindenki hazudik. Így van ez jól. Nem akarnak indokolatlan pánikot kelteni. Az magától is eljön. És jobban tudnak védekezni, ha nyugi van és nem azon kell agyalni, hogy honnan töltsék fel a készleteket a Tecsóban.
    Vagy szerinted jó lenne egy apokaliptikus közlés? Miben segítene? Vagy Te nem így járnál el?

  15. Amúgy szerintem már rég nem égetik a holtesteket. Hamar kifogyhattak a kapacitásból.
    Valószínűbb a tömegsír. Kell hozzá két nagyobb markoló+ két buldózer a visszatemetéshez.
    pár óra alatt több száz hullát lehet így elföldelni szerintem. Terület meg van bőven.
    Munkagépük van, és ezt egyszerre sok helyszínen párhuzamosan lehet csinálni.
    Itt most más a helyzet mint anno a nácik esetében, mert ott a lényeg a bizonyítékok eltüntetése volt. Most meg csak a közegészségügyi, járványügyi probléma.

  16. 14 – tanuló:
    Nem, én a valós tájékoztatásnak vagyok a híve.

  17. 15.
    Unicornis

    Akkor azt valami dimenziókapun túl csinálják. Mert, hogy az kikerülne a világhálóra az biztos. Vagy tényleg azt hiszed, hogy az általad vélelmezett mennyiségű és méretű tömegsírt csak úgy el lehet dugni.
    Komolyan tiszta scifi.

    16.
    Tibor bá’

    Mit érnél el vele. És melyik adatok alapján kommunikálnál? Mert hogy nincs hiteles azt Te is írtad. Az agyament Turner adatokat közölnéd vagy a hivatalosat, vagy amit Te megálmodsz? És ha nem jön be, csináltál egy jó kis indokolatlan ramazurit (vagyis buknál mint kormány), ha meg bejön, akkor az előzetes felfordulás miatt nem tudnál megfelelően készülni.

  18. Kínai vezetés kényszer helyzetben van. A nemzetközi sajtó nyomása, propagandája óriási. Ez nem egy különleges pusztító járvány. De a sajtó szerint az, és ez belekényszerít ésszerűtlen döntésekbe.

  19. 18 – tanuló:
    Léteznek valós adatok egy civilizált országban. Ha ezeket közzé teszik, akkor agyament Turner és spekujláló Tibor bá’ nem tudja felkelteni a figyelmet.

  20. Nem lehet eldugni egy tömegsírt? Valaki bedobott egy videót, ahol több 10ezer malacot nyomnak le markolóval egy irdatlan nagy gödörbe…alatta nem férne el pár ember, ugye?…dehát ez csak egy feltevés….

  21. Az se jó hír, ha nincs kínain (mongoloidon) kívül más halott.
    És az se, ha van.

    Igazából, így vagy úgy, de ez már a Végjáték kezdete.

    És gyanúsan ugyanaz a forgatókönyv, mint a 10 éve kiszivárgott anglo- saxon mission ban. Kivétel, hogy Irán nem csapott oda nukleárisan- amit mindenki tud, hogy van nekik; sőt nyugtával dícsérték, amikor beszerezte Ukrajnától.
    A nemzetállamok, nemzeti kormányok pont annak megfelelően cselekednek, ahogy elvárják tőlük, a Nagy Radírozás előkészületeiben.

  22. Kórházi helyzetkép, a videóst később letartóztatták.
    https://www.vidmax.com/video/193652-Chinese-Man-Leaks-Out-Video-Of-Hospital-Ward-With-Piles-Of-Dead-Bodies-Man-Was-Later-Arrested

    Eltűnt egy kínai újságíró Vuhanban, aki a városon belülről kritikusan tudósított a koronavírusról, írja a CNN. Ahogy a lap fogalmaz: „újabb igazmondót hallgattattak el”.
    https://index.hu/kulfold/2020/02/09/kinai_koronavirus_eltunt_ferfi_eltussolas/

    Olvasónk egy a koronavírus gócpontjának tekintett Vuhantól több ezer kilométerre lévő tartományban él, de a kínai hatóságok ott is nagyon szigorúan ellenőriznek. Az olvasónk által küldött képen az látszik, ahogy az egyik út mellett kialakított ellenőrzőpontnál védőfelszerelésbe öltözött emberek mérik meg az utazók testhőmérsékletét. A beszámolók szerint akinél lázat jelez a műszer, azt azonnal kórházba viszik.
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/02/08/tetotol_talpig_vedofelszerelesbe_oltozott_emberek_merik_a_lazat_a_kinai_utakon/

  23. További rémhírek (videókkal) jelennek meg az interneten: zsákokba csomagolt hullák ezreit temetik hatalmas lyukakba. Itt valami nem timmel. Ha lyukakba temetik munkagépekkel, akkor minek őket elégetni hatalmas energia felhasználás mellett?

  24. Tibor bá’.
    Téged nem tennélek a Turner mellé. Azért amit ő ír és Te, ég és föld a különbség. Persze a komentelők között van egy pár, akik hasonlítanak nevezett személyhez. És Te is tudod, hogy Turner olvasottsága azért nagyobb, mert a szenzációra az emberek többsége inkább vevő, mint a langyos hírekre. Lásd média hírei.

    Minden összeesküvés nélkül látni kell, hogy amerika ki szeretné használni a nagy riválissal szemben a vírus hisztit. Nem csináltak ők semmit, csak látják a lehetőséget a Kínaiak lenullázására. Vagy sikerül vagy nem. Ez a lehetőség a nagy gondolkodásuk közben az ölükbe pottyant. Ha tényleg benne lenne a kezük, már bekaptak volna egy pár töltetet az biztos. Nem beszélve a ruszkikról.
    A CNN mióta hiteles infó forrás? Ők biztos Kína mielőbbi rendbejöveteléért izgulnak, hogy 10 év múlva törölhessék a port a szemükből:-)!

    Üdv.

  25. Megváltótűzként égő stadionok mutatnak a szebb jövő felé.
    Szomorú történet ez.
    Lehet akár károgás, vagy mégsem?

  26. Szerinted a tömegek maguktól bevonulnának egy ilyen helyre?
    Vagy a nemlétező hadseregünk terelné be? Ha csak külső segítség nem jönne, ezt nem lehetne helyi erőkkel kivitelezni. A külső erők egy vészhelyzet esetén pedig magukkal és a bajukkal lennének elfoglalva. De ez elég agyament dolog amiket itt vizionálsz. Nem tudsz véletlenül angolul? Mehetnél Turnerhez:-).

  27. 11. Balázs
    „Egyre szembetűnőbb, hogy vergődik a háttérhatalom.
    Szerintem ez a vírus-malőr is egyike az utolsó vergődéseknek. Változás várható!”
    24. Alultájékozott
    „A nemzetállamok, nemzeti kormányok pont annak megfelelően cselekednek, ahogy elvárják tőlük, a Nagy Radírozás előkészületeiben.”

    Vasárnapi zene: https://www.vilaghelyzete.com/2020/02/olyan-kemeny-es-igaz-ebreszto.html

    „Zaj, egy fénytelen világból.
    A tükröd vak, egy másolat figyel vissza.
    szolgája a szép új világnak.
    Etesd a bestiát, gyűlj az áldozatra, csacsogj!
    Sötét ünnepek közelednek!
    Az emberi horizonton túl
    Valami szörnyű alszik!”

  28. Az első pillanattól nem tudok szabadulni egy gondolattól, ami elég meredek. Az biztos, hogy valami nekem nem gömbölyű ebben a koronavírus sztoriban.

    Nem lehet ez egy továbbfejlesztett Pearl Harbor a kínaiak részéről?

    Kifejtem mire gondolok:
    Nézzük a kínai-orosz oldalról a dolgokat.
    Adott ugye a globális helyzet. Ázsia egyértelműen idő kérdése és beelőzi a nyugatot minden tekintetben. Egyre komolyabban kiéleződnek a feszültségek minden szintéren és ahogy volt is szó róla, akár kipattanhat egy szikra nyomán egy komolyabb háború is. Ebből nem lehet jól kijönni! Hogyan lehetne ellenfeleinket ellehetetleníteni anélkül, hogy ebből atomháború ne legyen?

    Mi lenne, ha jól betankolnánk aranyból. (Megtörtént az elmúlt 4 évben) Utána egy vírusra hivatkozva (mindegy mennyi áldozattal számolunk simán lehet, hogy tényleg csak 600-nál jár,de bármennyi is elenyésző egy 3. vh-hoz képest, egyébként is annyi, amennyit mi mondunk, és úgyse hiszik el és ellenőrizni sem tudják) karanténba tesszük az országot és ezzel beborítjuk előbb a saját és rögtön utána a nyugati világgazdaságot. Ez nem egy sima tőzsdei összeomlás lenne, hanem teljes reálgazdasági összeomlás. Nincs kínában gyártott készáru,alkatrész,nyersanyag leállnak a nyugati gyárak, esetleg a pánik miatt amúgy sem járnak majd dolgozni a nyugati emberek. A dolgozókat elbocsájtják. Munka nincs, bér nincs, vásárlás nincs, termelés nincs. Középkor.

    Ellenszer beadása mindenkinek, karantén feloldása.

    Utána egy létrehozott kriptovaluta (orosz jegybank pár hónapja létre is hozta!) mögé berakjuk a felhalmozott aranykészletet és ez megadja a bizalmat az elfogadáshoz. Termelés újraindul, de minden az új valutában mérve. Az olaj, mint kiemelt nyersanyag kereskedelmére kb. 2-3 éve létrehozták szintén az oroszok az arany alapú olajpiacukat, így tehát az is működhet ezzel az új valutájukkal. Aki nem fogadja el, azzal nincs kereskedés, de ott a kormányokat bedöntik az éhező tömegek. Hiányzik valami ehhez a tervhez?

    Tudom erős. De Putyin ki tud találni ilyen tervet, a kínaiak pedig racionális emberek, hogy ezt átlássák és elfogadják. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
    Gondolj Occam beretvájára! Túl bonyolult fantázia.

  29. Amerikai oldalról nézve ez teljesen ellenőrizhetetlen lenne a karanténok miatt. De tételezzük fel, hogy a titkosszolgálatok kiderítik a fenti tervet. Mit mondanak a polgároknak?
    Emberek, tudom, hogy nincs munka és éheztek, de háborúznotok kell Kína ellen, mert direkt kiengedtek magukra egy vírust, hogy karaténba zárhassák az országukat, ezzel bedöntve a gazdaságunkat. 🙂 Ez eléggé Trumposan hangzik. Nincs az az államférfi egyékbént, aki ezt keresztülüti a lakosságon:D

  30. 33:

    Nem Kína, hanem Oroszország ellen kerültek leverésre a cölöpök, amik garantáltan beindítják a M.A.D- t. Mivel az orosz automatikus válaszcsapás rendszer (Perimeter) ismert és a nukleáris robbanófejek száma is.
    Kína sötét ló, ilyen szempontból.

    Szóval, ne álmodozz, a III. Vh. elkerülhetőségéről.
    Trampli Hamiskártyás ügyesen keveri a lapokat: először Kína mellett (2017) ment a hitegetés, most meg oroszokhoz közeledésről- miközben csak a szárazföldön közelednek feléjük, minden irányból.
    Hahó, Europe Defender 2020., 2 hónapon belül indul.

  31. 32 ez esetben az USA indítaná a petárdákat.

    (Amúgy valamikor, ha időm engedi, befrissítem a kínai arzenált. Az ugyanis sokkalta nagyobb, mint a nuclear notebook szerinti. De nem csak az új DF-31, DF-41 ICBM-ek miatt, hanem a régi DF-5B-k terén is.)

  32. 36. Milyen alapon? Kína egészségügyi intézkedéseket hozott a saját országában egy járvány elkerülése miatt.

  33. 11.
    Balázs

    És mit tud csinálni egy ilyen elkényeztetett srác. Bandát szervez vagy talán egyedül rambozik? Az első keményebb ellenállásnál bőgve roskad össze. Azért még vagyunk 40-50-esek akik egy jó seggberúgás kíséretében hazakergetjük a legói közé. Ha jegyrendszer lesz, azt mindenki elfogadja, jobb híján.
    Az etnikumok (akikre Te gondolsz) pedig örvendenek, hogy kapnak ellátást, mert szervezkedni azt nem tudnak. Ha pedig kezdik az etető kezet marni, abból ők jönnek ki rosszul.

    12. Etyerepetyere.
    Csak vidámkodj. Biztos hiányoztál az alap biológia képzésről. Mert csak, hogy tudd tőlem, a vírus szétesik a napfény hatására. Nem bírja az UV-t. És az UV egy „sugárzás” a köznyelvben.

    13.
    Uniornis
    Zárt térben tovább fog fertőzni, de kint már nem, vagy csak kicsit. Főleg ha tárgyakon is fertőz. Ezeket a napsugár lepucolja.
    Beteg ember lázasan nem fog 35 fokban az utcán lődörögni. Télen azért tud kimenni lázasan a beteg, mert hűti a külső levegő. Nyáron fele idő alatt kifekszik, úgy hogy nem fognak annyian kint mászkálni, és ha igen nem sokáig fertőznek.

    De csak rettegjetek tovább. Én nem fogok.
    A kínaiak szerint a hídon akkor kell átmenni, amikor oda érünk.

    Üdv.

  34. 34. Bedőlt gazdasággal és elégedetlenkedő otthoni tömegekkel nehéz lenne háborút indítani. Gombokat persze lehet nyomogatni, de azt is valahogy tálalni kellene otthon, nem lehet csak úgy. Vagy igen?

  35. „Woman shouting desperately at her balcony on an apparently locked down building:” My husband is dying! Help! Can somebody come? Help! Sorry, I don’t want to harass you, but I really don’t know what to do Who can help?” One of the many scenes in #China”
    Egy láthatóan lezárt épületben egy nő kiabál kétségbeesetten az erkélyéről: haldoklik a férjem, Segítség! Tud valaki segíteni? Segítség! Sajnálom, nem akarok senkit se zavarni, de tényleg nem tudom, mit tegyek, ki tudna segíteni?

    Nem fordítom le. Csak erős idegzetűeknek hanggal.

    https://twitter.com/jenniferatntd/status/1226285387536093184

    3.
    „A szállodahajó egy speciális hely. Ott mindig nagyon veszélyes bármiféle vírus. Könnyen terjed a szellőztetőrendszer, a zsúfoltság, a budirendszer stb. miatt.”

    Ha megnézed a linkelt rövid videót, látható hogy élnek tízmilliók Kínában. Szerintem ez a közeg, zsúfoltság szintén egy kiváló hely a vírus terjedéséhez. Hiába zárkóznak be, nem sokat segít.

  36. Kamionos, ha jól értettelek, akkor Amerika és a Nyugat bedöntéséről írtál, szerinted ezt a birodalmi Amerika tétlenül nézné végig?! Szóval, ezért indítanák a petárdákat. (Amúgy sokadszorra, nem az USA, nem az oroszok és nem is a kínaiak akarnak világégést, hanem a gazdasági elit, alias birodalmi Amerika. Ránézve a három nukleáris nagyhatalom arzenáljára, elég evidens, hogy mindegy ki kezdi és mi a vége; a háttérhatalom nyer. Igen, túl tudja élni és túl is fogja élni. Sajnos eme eretnekség itt 🙂 nem megengedett, így csak ennyit írok, mielőtt Tibor bá’ vasárnapi nyugalmát megzavarnám; nem gúny!)
    Szerintem tömegesen fantáziáltok. Egy vírus kiszabadult. Senki se akarta. Megtörtént, mert aki a tűzzel játszik az előbb vagy utóbb megégeti a kezét. Ez történt. Kár ebbe tervszerű tettet látni, mert ilyesmivel senki se hülyéskedik, mert a parancs kiadók, a háttér hatalom, stb. mindenki ember.

    Már hogy ne lehetne… tegyük fel, hogy az ISS keringési pályája ma ideális. Indult egy orosz teherhordozó, rajta 100Mt. Holnap helyi idő szerint hajnal kettőkor Helena felett 400-500km magasan az ISS-el dokkolás közben robban… 4,84 nanomásodperc múlva csúcson az E1, 50-100kV/m értékkel. Utána teljes csapás SSBN-ről. Majd ICBM-ek. Közben a négy amcsi SSBN-t követő orosz SSN-ek pozíciót adnak meg és a célterületet megszórják atommal. Ennyi. Egy óra és vége Észak-Amerikának. Lehetséges. A fordítottját nem írom le. 😀 az ellenségnek nem dolgozok.)

  37. 41.
    Sz.tem meg nem fognak bevetni értékes atomfegyvereket, amiket nukleáris reaktorokban is el tudnak fűteni.
    Más lesz itt a mottó, érzésen szerint nem is olyan sokára.
    Valami egyéb dolog, aminek a hatásfoka brutális.

  38. Kína egyértelmű,hogy rejteni akarja a halottak számát,
    ennek belpolitikai és főleg gazdasági oka van.
    Ami engem jobban érdekel,
    máig sem tisztázott hogyan, miért ott,
    és ki által jutott ki ez a vírus a kínai lakosságra.
    A nem megnevezett biotech az a Lugar-center lehet.

    Minden ami a korona vírusról megtudható,
    nagy munka, áttekintő dolgozat (Whitney Webb)
    https://www.thelastamericanvagabond.com/top-news/bats-gene-editing-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/

  39. Mindenki hazudik!!

    A kremók kapacitása egy fix kb állandó kapacitásra van tervezve, ki/be kapcsolással nem gazdaságos de már linkeltem az adatokat. Tehát tudják hányan halnak meg kb a városban maguktól, balesetben stb és azokra optimalizált a minimum 12 vagy 24 órás üzem.
    Tegyük fel hétfőtől péntekig napi 12 órában kremóznak mert a felfűtés többe kerül mint x holttest elégetése tehát ezek itthon sem szakaszos üzemeltetésűek NORMÁL IDŐSZAKBAN sem!
    A lényeg amit mondani akartam, egy kis átprogramozással meg egyszerre több berakásával meg műszakhosszabbítással lehet növelni a kapacitást, de az átlag halálozások ha csak triplázódnak akkoris gondlehet az eltüntetésük!!
    De ilyen helyzetben csak a gyilkosságok, öngyilkosság, infarktus stb miatt is sokszorozódik a halálozás a vírusról nem is beszélve. Tehát ha Turner számait nézzük akkor mint írtam a metróalagutakat is csurig kéne pakolni hullával meg a civil élelmiszerhűtőházakat is.
    Tehát az átlag halálok mellett a hivatalos bevallottakat sem tudják elégetni olyan gyorsan, tehát valahol még súvasztaniuk kell.
    Ezért írtam én hogy a 3 új konténerkórházból legalább 1 kremónak kell hogy legyen, nomeg hiányoltam már a hullahegyekről is a fotókat de megérkeztek. Szóval Tiborbá nem linkelted a videót de sajnos tutira igaz. Mert úgy ahogy a maszkgyártókapacitás is egy fix igényre van méretezve, a kremók mégjobban egy fix és kb állandó számra vannak állítva.
    Tömegsírt nem lehet eldugni??? Minek eldugni, ha a kieső részen csak a műholdak látják, de aki látja a műholdképeket azok pont ugyanúgy kussolni fognak róla tehát ellehet dugni. Úgyjárni meg senki nem akar mint az újságíró ugye?
    Azt is eldugták a magyar sajtóban hogy 65 város van már karantén alatt…
    Amúgy egy hulla a kremóban elmegy 3 m3 ( 400Ft) földgázzal. Ennyiből egy sírgödröt nem ás ki a munkagép nemhogy tömegsírt.
    Ennyi erővel esetleg egy szemétégető erőművet átprogramoznak hullaégetésre, vagy kukáskocsikkal kiöntik szeméttel együtt és ott ássák be, még csak nem is feltűnő.
    Itt Budapesten is van rengeteg elhagyatott bunker, földalatti pince, illetve a hermetikusan lezárható 3-as metró néhány állomása is meg jónéhány hűtőház ahol amik felvásárlási láz esetén úgyis kiürülnek. Az hogy utánna építenek hozzájuk nagykremót és áthordják vagy rájukfalazzák az egész cuccot stb már részletkérdés.
    Legyetek már egy kicsit kreatívabbak, a valóság a legkreatívabb dolgokat is felülírja! A történelem során volt már rá példa hogy nagymennyiségű hullát eltüntettek úgy hogy a mai napig van aki nem hiszi el.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszt
    Pedig akkor nem volt PLC vezérelt kremó csontdarálóval, meg teherliftes metróállomás stb.

    Amúgy már akkor elkezdődik majd itt a káosz, amikor a kartonnetvörkön felnőtt harmadik generációból kitör a gátlástalan agresszió. Mert elfogyott a csipsze…”

    Ha leomlik a társadalom amire van esély akkor még mindig túl sokan leszünk az önálló újrakezdéshez és marad a gyilok és a pokol.
    Halálosabb vírus kell ahhoz hogy a megmaradt javakkal kőkorszaki botorkálást elkezdjük és túl lehessen élni de akkor meg az atomerőművekkel mit kezdünk?

    Vagy drukkolunk és segítünk kínának és bízunk benne hogy minket meg nem szeret a vírus.

    Az UV igen, mindent, még a műanyagot is idővel kikezdi. Nade akkor miért is van minden évben influenzajárvány??? Talán a nyári hőhullámok jóesetben csak az utcát fertőtlenítik?! A lakásokban, pláne a kínaiakban eleve sötét van, a metrókról nem is beszélve. Aztán még a légtechnikáról nem is beszélve.
    Meg akkor lengébben öltözünk, se maszk, se sapka, se kesztyű, rövidnadrág és előbb rádragad a buszon bármi mint télen.
    Apropó, panaszkodtak hogy lekapcsolták a fűtést kínában ahol lehetett mert terjedhet tőle a vírus. Nade akkor lekapcsolt fűtéssel több ideig megmarad a magasabb pára stb miatt nem?
    Vagy csak a rothadó hullákat akarják így tovább eltartani?

    Mert az a nő aki a teraszon kiabált hogy haldoklik a férje őhozzá sem jött segítség. Szerintem „véletlen” már csak akkor érnek ki mikor halott a férje.

  40. Btgujj ! Nem akarok sértő lenni, de enyhén szólva kórosan kreatív a képzelőerőd 🙂

  41. 45. László
    Pedig igaza van. A mai gépesítéssel nem kihívás eltüntetni napi pár tízezer hullát. Az meg senkit sem érdekel, ha később megtalálják.

  42. Újságkivágás 100 évvel ezelőttről a Spanyolnáthával kapcsolatban egy Hawaii szigeteki újságból (ami Amerikához tartozik).

    https://twitter.com/Plan_Prep_Live/status/1226254485325926400/photo/1

    Beszámol néhány esetről Honoluluban.

    A sárgával kiemelt mondat:
    „Az egészségügyi hatóságok szerint nincs súlyos járványveszély”

    Aztán mi lett belőle?

    UK és Franciaország 2020 február!
    Tény, hogy nCov-val fertőzött britek kószáltak Franciaországban és Angliában napokig.
    Kórházban vannak már jónéhányan Franciaországban meg itt is.

    A hatóságok szerint nincs komolyabb járványveszély.

  43. 41 Jövőnk
    Te nem tanulsz semmit, ugyanott folytatod, ahol kezdted valamikor, vagy megfeledkeztél magadról. 🙁
    Egyszerűen nincs semmi empátiád az átlagemberekkel ezen a területen, mint aki mindig csak szakmabeliekkel kommunikál. A hajam állt égnek az utolsó bekezdéstől.
    Miért nem lehet ez emberi nyelven is leírni, valahogy így?
    „tegyük fel, hogy a nemzetközi űrállomás keringési pályája ma ideális. Indult egy orosz teherhordozó, rajta 100Mt. Holnap helyi idő szerint hajnal kettőkor Helena felett 400-500km magasan az állomással dokkolás közben robban… 4,84 nanomásodperc múlva csúcson az elektromos erőtér, 50-100kV/m értékkel. Utána teljes csapás tenger alól. Majd interkontinentális rakéták. Közben a négy amcsi tengeralattjárót követő orosz atom-tengeralattjárók pozíciót adnak meg és a célterületet megszórják atommal.”
    Olyan sokkal bonyolultabb lett volna így fogalmazni? Én elhiszem, hogy így nem teljesen szakszerű, viszont a hozzám hasonló laikusnak is érthető…
    Én most vettem a fáradságot, és utánagugliztam a dolgoknak, nem kis időmbe került, de mire legközelebb két hónap múlva újra belöksz egy ilyent, kezdhetem elölről. 🙁
    Bocs.

  44. 46: Igaz, csak itt a holokauszttal ellentétben senki nem fogja firtatni, bolygatni, keresni sem ha ez megáll, ha meg nem akkor meg pláne.
    A kínai rendszer most is elnyomja és ellentétben a fentebb említettel itt minden állam egyetért hogy az emberiség érdekében cselekszenek és így mindenki közös érdeke a hallgatás.

    Műholdakkal biztos látják mit művelnek a kínaiak más államok is.

    Nade a spanyolnátha turbós változatával mit tudsz tenni azonkívül hogy eltitkolod? 🙂

    Remélhetőleg most az összes létező labor azonvan hogy meglegyen az ellenszer.

    Illetve visszaszívom a múltkorimat hogy az online kremók miatt tudhatják a pontos halálszámokat. Mivelhogy meghaladták a kremók kapacitását valószínűleg kb már lassan ők sem tudják a pontos számokat.
    Hacsaknem úgy mint a fertőzés című filmben:
    Felhívja az ürge a segélyhívót: Az automata így kezdi: Hulla elszállítás megrendeléséhez nyomja meg az 1-es gombot …

  45. A beöltözött hatósági személyek lázmérőzése otthon is elkezdődött.

    Az más kérdés, hogy mennyit ér, de mégis mutatja, hogy számítanak arra, hogy megjelenhet a nyavaja bármikor az ország határainál.

  46. 49 Elnézést, azt hittem – ennyi idő után -, itt már nem „kínai” az hogy SSBN, SSN, ICBM, SLBM. 🙂

    De elfogadom, lehet tényleg nem érzékelem ezt és zavaró lehet másoknak. Elnézést. Ezentúl megpróbálok odafigyelni, de akkor szeretném kérni, hogy új, idegen kommentelő ne azzal trollkodjon, hogy nem szakszerűen van írva, így lövésem sincs róla.

    🙂 mellesleg, kerültem, hogy szakszöveg legyen és így leírva is zavaró volt visszaolvasni.

  47. 52:

    Nem azzal volt baja, hanem az EMP komponenseivel meg a ns- os túlrészletezéssel.

    Elég annyi, hogy:
    H-EMP és minden elektromos vezetőt (elektromos művégtag, hallókészülék, pacemaker, ICD inkluzíve) kisütnek föld mágneses erővonalai által gyorsított töltött részecskék.

  48. 43 Xander ez egy nagyon jó írás. Köszönöm!

  49. Nagyot csalódtam ebbe az oldalba.

    Már várom ki linkeli ide a rákospalotai szemétégető műholdképét,amint hő kitörést jelez,és az abból következtethető járvány terjedésére utaló, – a hobbi történész Kásler magyar kutatásának köszönhető – mongoloid kifutására.

    Baromi sok jó információ van,de bűn sok elszánt hülye,aki még a köpönyegét is forgatja.

  50. „811-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma”
    A tavalyi szezonban csak az Egyesült Államokban, csak sima influenzavírustól ~34.157-en haltak meg, az ezt megelőző szezonban 61.000-en, csupán a viszonyítás miatt mutatom. cdc.gov/flu/about/burden/past-seasons.html

  51. Arra még senki sem válaszolt, hogy miért nem tört ki nyugaton is a járvány, ha már december elejétől jelen volt Kínában, ergo fertőztek a hordozok, akikkel a mi üzletembereink és egyéb jövőmenőink kontaktálódtak, majd hazahozták valamikor december folyamán. Ennek tükrében nálunk február közepén az kéne legyen mint ott január közepén. De nincs. Mi az oka?

    Btgujj.

    Te tényleg azt hiszed, hogy az általad vélelmezett hullák eltüntetésében közreműködő több ezer ember között nincs egy aki készít képeket és átlövi a havernek privátban kódoltan, az pedig tovább egy másiknak, hogy a végén valaki kintről felnyomja a netre. Ez nem a középkor, galambpostával. Nem tetted fel azt a kérdést,hogy ha a többi borzalmas kép kikerülhet, pont a tömegsíros miért nem?
    Szerintem ezek a hullahegyek csak a te rémálmaidban léteznek. Az, hogy hamvasztanak, nincs semmi. Valahová el kell tenni a szerencsétleneket. A te szemszögedből a kőbányai kremóban is a halottak eltüntetése folyik állami közreműködéssel:-). De komolyan?!

  52. 60.
    Ehhez mit szólsz?

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3243282312365969&set=p.3243282312365969&type=3&theater

    Persze lehet, hogy hamisítvány, vagy nem is holttestek vannak a zsákokban, ki tudja.

    „Arra még senki sem válaszolt, hogy miért nem tört ki nyugaton is a járvány…”
    De már válaszoltam, pontokba szedve. Nem írom le mégegyszer.
    Megértem, hogy a tagadás fázisában vagy.

    https://www.statnews.com/2020/02/08/who-cautions-coronavirus-transmission-could-increase-beyond-china/?fbclid=IwAR2ggaPL-5vomDIElUrCzGffnAOOiRif37MHOLYMDphN5xcvrvZ-tur8BJ0

  53. 61.
    Erre fog megoldást adni a napocska. Ahová a sugarai elérnek, a dög megdöglik. Ezzel jelentősen csökken a fertőzési felület.

    62.
    Én egy embert sem látok. Lehet, hogy a sertés és madárinfluenza állati maradványait rakják le. De lehet, hogy emberi temető. Ahogy számolom, négy/zsák, kb, 2000 fér el ebben a gödörben. De félig sincs tele. Nem azt mondom, hogy nincs tömegsír, és hogy valósak a kínai hatósági adatok. Igen, kb. 3x több a halott, de ez nem olyan vésze egy ekkor városban. Meg amint mondtam volt Btgujj-nak, hiába minden cenzúra, minden kiderül.
    De még senki nem válaszolt arra a kérdésre, hogy nálunk miért nincs olyan állapot mint Kínában január közepén?

    Az egész egy nagy pánikkeltés! Nagy füst, semmi láng.
    Ja hogy csomagon is megmarad. Persze, és az újabb mutációi ránézéssel terjednek. Minden csomag átmegy egy fajta sterilizáláson. Nézzetek utána, ha nem hiszitek.

    Te valóban simán csak a „tagadás” fázisában vagy. Nem fogadod el a tökéletesen nyilvánvalót se.

  54. 61:

    Akkor meg már pláne kéne, hogy tömeges járvány legyen mindenütt, ahová Kína exportált december óta (2,5 hónap eltelt, naponta utas légijáratok, rendelések, kereskedelem, alkatrészek, stb, stb)- kb mindenhol a Világon…
    Minden nap egyre komolyabb hírek, hogy mennyire fertőzőképes ez a vírus, mindenhol megmarad, aeroszolként is terjed, bőrön keresztül, stb, stb

    Nagyon nem kerek itt valami.

  55. 64.
    A spanyolnátha két év alatt sepert végig a világon. A világ egyik végén már hullottak az emberek, a másik végében meg nem is nagyon tudtak az egészről.

    Most gyorsabban utazunk, de az infó is gyorsabb, meg a járvány lassítására meghozott intézkedéseket is gyorsabban és hatékonyabban lehet meghozni.
    A dezinfó és titkolózás is működik még hatékonyan, itt az események kezdetén.
    Tehát attól, hogy másfél-két hónap alatt még nem világméretű a baj, nem jelenti, hogy jó eséllyel nem is lesz az a közeli jövőben.

    63.
    A napocska sok mindenre megoldást nyújt. De ne felejtsük el, hogy ez nem influenza. Csak a tünetek hasonlítanak. Az se felejtsük el, hogy számos vírusfajta pusztít a forró égövön is.

    Egy világjárvány ritkán működik úgy, ahogy mi elképzeljük. Mikor hallottál erről az egészről először? Mit tudsz a vírus tulajdonságairól?
    Járványügyi szakemberek figyelmeztetnek a szétterjedésére?

  56. 60: mert kicsit sem feltűnő ilyen helyzetben videózni mikor bárki beköphet és repülök a többi közé ugye? Vagy fennakad a cenzúrán és annyi a családomnak is?
    Nomeg talán az újságírót is elmerték tenni lábalól, akkor majd a tömegsírásó buldózerkezelőt majd biztos nem amikor lő egy szelfit ugye?
    Azért nincs tömegsíros kép ( nem Tiborbá említett egyet??? ) mert esetleg nincs is, úgy csinálják ahogy mondtam… de hullafelhalmozásos kép már van.
    De ha van hullafelhalmozás az még nem jelent semmit, mint írtam nincs akkora tartalékkapacitás a kremóknál hogy a hirtelen növekedett esetszámokat eltüntessék.
    Mi az oka hogy itt nem indult meg? Itt talán kisebb a népsűrűség vagy tényleg nem halálos a lefolyása rajtunk ?
    Vagy mire felismerik addigra itt is késő? Vagy ami tombol itthon influenza az nem is influenza?
    De te is válaszolj nekem! Mi lehet az oka hogy 65 várost katonai zár alá vesznek ?? Sima influenza ugye?
    AZ biztos hogy megmarad a felületeken! Nade az hogy mennyire fertőző azt még senki nem tudja. Tehát jön a kínai csomagod… lehet rajtavan a vírus de mondjuk lehet kézzel nem megy át rád, csak ha végignyalogatod vagy úgy sem. Kimutatható de hogy elég a fertőzéshez… nemtudni.

  57. Az azért nem reális összehasonlítás, mikor a régebbi hagyományos influenzákban elhunyt személyek számával hasonlítják egyesek a jelenlegi áldozatok számát.
    Azok olyan számok, amelyek a lefutás utáni összesített áldozatokat jelenti, mikor az már végigsöpört a teljes lakosságon, míg a koronavírus áldozatai még csak a kezdeti fázist jelzik, majd ha lefut, akkor nézegethetjük a számokat…

  58. Valaki, aki fuvarozásban, kereskedelemben dolgozik; megerősíthetné:
    a Kínából hozott cuccokat fertőtlenítik-e, van- e bármilyen intézkedés?
    Pont pénteken sütöttem Kínából hekket.

    Mert, az, hogy mindenki elkezdett hőmérőzni a határokon kevés lenne alacsonyan tartani a számokat- eleve a 14 napos tünetmentes időszak mellett- és
    a 9 napos túlélés mellett élettelen felületeken; már rég halottaknak kellene hevernie mindenütt; tekintve, hogy Made in China kb minden.

  59. Igen a vírus terjed testnedvekkel a trópusokon is. De felületen nem marad meg sokáig. A vírus természete már pedig olyan, hogy napon pusztul. Ha pedig nem, akkor az nem vírus, hanem valami egészen más (na az szívás lenne). De eddig mindenki vírusról beszélt, így a szerkezete egy fehérje, amit az UV roncsol.
    Mikor hallottam? Január közepe óta már itt nagyrészt azt vizionáltátok, hogy Európában is berobban pár héten belül. Telnek a hetek és a betegek csak szállingóznak.
    Járvány szakemberek egy infúlenzavírus esetén is figyelmeztetnek a szétterjedésre. Mert – milyen okosak – rájöttek, hogy a vírus természete a terjedés. Ezzel semmit nem támasztottál alá.

    Ha két hét múlva sem lesz semmi tombolás, akkor a vírussal nincs gond. Más persze lehet.

    Üdv.

  60. Valami nagyon nem stimmel; én is így gondolom. A kérdések kérdése most, hogy mi nem stimmel, pontosabban, hogy a vírusra-járványra kell-e fókuszálni vagy egészen másra.

    1. Az NTV nem éppen bulvár média… német kutatók mutatták ki, hogy akár 9 napig is „elél” a vírus a felületeken. (A vírusok nem élőlények.) Ez nem azt jelenti, hogy 100 vírus 9 napig él, hanem, hogy a 100 vírusból néhány még a 9. napon is aktív. Kérdés mennyi. Kérdés mennyi kell a megfertőződéshez. (Ez pl. egy igen erős ellenérv a HIV-AIDS kapcsolat esetében, de ebbe ne menjünk bele.)

    2. A hivatalos adatok adottak, komoly fenntartásokkal kezelendők, mert 40.000 fertőzött, 800 halott… miatt 100 millió embert karanténba záró „hisztit” senki nem csinál. Azaz vagy a vírus nem az, aminek mondják, vagy a járvány-betegség nem olyan, amilyennek mondják… vagy – és ez a nagyobb baj – a vírus eredete más. Ha ez kínai laborból szabadult ki, érthető a kínai válaszreakció, ha nem onnan, akkor a bajok majd még csak jönnek…

    Egy biztos, az egész kínai helyzet semennyire nincs arányban azzal, amit hivatalosan mondanak világszerte. És ez aggaszt. Nem a vírus, nem a járvány, hanem ez a kinyílt olló probléma és válaszreakció között.

  61. 67 hubab egy NAGYON FONTOS DOLOGRA hívja fel a figyelmet!!!

  62. 69 kicsit pontosabban a korrektség kedvéért.

    Influenza kb. 24 óráig aktív szabadon.
    Norovírus 7 napig.
    Rabies (RABV) vírus 30-60 perc. Ez a veszettség, a világ legdurvább vírusa.
    De… a Mokola vírus (MOKV) pl. már terjed szúnyogcsípéssel is, és az is veszettséget okoz.

    Ne keverjük a felületen aktívan megmaradó vírust, a közvetlen UV sugárzásnak kitett helyzettel; utóbbi esetében mekkora UV értékről beszélünk stb.

  63. És mi lenne az?
    Hogy még nem lehet hasonlítani az adatokat?
    Szerintem a járványküszöbön átléptek, lassan a fertőzöttek, gyógyultak és egyebek száma stabilizálódik. Ugyanis az újonnan fertőzöttek mellett, a korábban fertőzöttek már meggyógyultak vagy elhaltak. Egy hét múlva a hatóságok biztos képet kapnak a terjedésről, gyógyulásról.
    72.
    Ok, igazad van. De nem akartam belemenni tudományos fejtegetésbe, csak azt akartam írni, hogy a nap jó eséllyel a segítségünkre lesz.
    Az UV mértékéről annyit, hogy a nap által produkált átlag sugárzásról beszélek. Az, hogy szúnyog terjeszti, hogy jön az UV-hez? Élőlényben védve van a vírus.
    Jelezd kinek válaszolsz.

  64. 69.

    (3079) Breaking news – Koronavírus
    2020-01-28 Tibor bá’ blogja

    Két hete sincs, hogy megjelent ez a post, azóta beszélünk róla.

    De mivel most még nincs nagy baj a nyugati világban és országunkban, így nem is lesz? 🙂

    Én is reménykedem, de jobb félni mint megijjedni. És ha békét akarsz, készülj a háborúra.

  65. 68. Alultájékozott
    Nincs fertőtlenítés, de ekkora mennyiség mellett nem is lenne megoldható (a csomagok belsejét is fertőtleníteni kellene). Viszont:
    – Ha hajóval, vagy vonattal jön, az alsó hangon másfél hónap.
    – Ha magánszemélyként légipostával, az kb. három hét-egy hónap.
    – Nagyobb értékű cuccok itt vannak hamarabb, de vagy egy hétig várnak vámolásra.
    De ha biztosra akarsz menni, akkor UV-C-s és ózonos fertőtlenítés, mielőtt használod.

  66. 73.
    „Szerintem a járványküszöbön átléptek”

    Az ezzel foglalkozó járványügyi szakember szerint pedig Kínában 1-2 hónap múlva tetőzik a járvány, a világ többi részén meg azután.

  67. 76 – Gyarmathy:
    A járvány tetőzése nem idő kérdése, hanem potenciális áldozat szám függvénye. Majd ha már „kő kövön nem maradt” akkor fog csökkenni az áldozatok száma. Amit Kína az elmúlt 20-30 évben elért, azt most lenullázza. Aztán miránk (nyugat) fog sor kerülni.

  68. 79.
    Nagyon jó, legalább nem terjed a vírus olyan könnyen (tudom az optimisták szerint már szétterjedt:-)).
    Tibor bá’, akkor mi is megfekszünk gazdaságilag, mert nem vagyunk felkészülve, hogy pótoljuk a Kínában gyártott alkatrészeket. Még ruhát sem gyártunk.

  69. “Pont pénteken ettem Kínából hekket” – végrendeletet írtál? 🙂
    Ez az egész vírusos sztori nagyon nem kerek. Ebbe a gyanús vonulatba beilleszkedik a fent már említett rejtélyes nigériai betegség, ami szintén halálos. Mintha a Nagy Játékmester turbó fokozatra kapcsolt volna! Találgatunk-találgatunk, de a függöny mögé nem láthatunk be. Ha valakinek sikerül, szóljon!

  70. 68
    Véletlen ismerem annak csapatnak a vezetőjét, aki az országba érkező csomagokat ellenőrzi, hogy megfelelnek-e az előírásoknak. Nem megyek bele nagyon, de a létszám és a feladat finoman szólva nincs partiban. De nagyon nincs. A szúrópróba-szerű ellenőrzés is túlzás az arányokhoz képest. A fertőtlenítés felvetése annyira abszurd, hogy hirtelen még hasonlatot sem tudok mondani:) Hogy kínai oldalon van-e, nem tudom.

  71. 82.
    Néhány ismerősnek jött azóta ilyen csomag, de van, amelyik nem meri felbontani. Aki meg igen, az mos, fertőtlenít, permetez.

    Pedig eleinte úgy volt (meg talán még most is) hogy a kockázat nulla. Mégis mindenkiben motoszkál a kisördög, hogy csak onnan jött, kínai levegő van benne, kínai kezek fogdosták.

    Az ismerősödnek lehet könnyebb lesz a melója hamarosan, mert biztos, hogy a bejövő csomagok száma, mennyisége drasztikusan csökken.

  72. 70.”Egy biztos, az egész kínai helyzet semennyire nincs arányban azzal, amit hivatalosan mondanak világszerte. És ez aggaszt. Nem a vírus, nem a járvány, hanem ez a kinyílt olló probléma és válaszreakció között.”

    Én inkább óvatos voltam az elmúlt 15 évben, mint pánikolós, de most az általad említettek miatt nagyon aggódok. Ez az oka, hogy ezúttal én is komolyabban rákészülök. Valami meglepi ki kell, hogy bukjon és nem fogunk örülni neki.

  73. Várjuk a tavaszt és a nyarat, de pár éve a lányom iskolájában lepkehimlő ( parvo B 19 vírus okozza) járvány volt, május végén június elején. Sajnos én is elkaptam. Pedig már április- májustól sokat vagyok kint a napon, (órákat 10-11 től UV védelem nélkül, illetve tavaszig szedjük a D- vitamint )
    Júniusban 39- 40 fokos lázzal vergődtem. A suliba rengeteg gyereken és tanáron végigment. Sokan hiányoztak ezért az évzáróról is.
    Szóval az UV és a D – vitamin nem 100% os sajnos.

  74. Dr. ’Ázsiába Szakadtam’ Zsolt mai:
    Tudomány és teóriák ( véletlen a végén)
    youtube.com/watch?v=evAF63sLMR8

  75. Elgondolkoztató: mennyien keresik az igazságot!Az igazság pedig létezik.Még pedig az,hogy nincs megfelelő ellenszérum.Teljesen értelmetlennek tartom azt boncolgatni,hogy hányan fognak meghalni,hogy milyen zsákokba s méretű tömegsírokba temetik a szerencsétleneket,hogy mikor és mennyire terjed el az egész világon,hogy ez jelenti a világ végét és,hogy ki hazudik,ezzel a kibeszéléssel.És ha rájövünk ki hazudik,akkor mi van.Megoldódik a probléma,
    megmenekülünk? vagy segítünk magunkon?
    Nagyon sok ismeretlenes az egyenlet,egyszerűen be kellene ismernünk nincs elég IQ bennünk a megoldásra.Csak egy beismerés és már is lehetne témát váltani.Szorítok a tudósoknak,hogy hamar megtalálják az ellenszert!!!

  76. 86:

    Thai doki is felfigyelt a Wuhani Nemzeközi Katonai Játékokra 2019.okt. 18.
    Meg a 201 Project is aznap futtatta le a sertésből eredő coronavírus- pandémia szimulációt és a Johns Hopkins számai a mai napig követik a szimulációs adatokat.
    És egy csavarral, a német fickó megjegyzi, hogy 2001.szept.11- én is mentek gépeltérítéses szimulációk, a valódiakkal egyidőben (no meg Tomahawk a Pentagonba, légitámadásos hadgyakorlat, bioterrorizmus- gyakorlat, stb is).

    Mondjuk ezek, így, még nem bizonyítanak semmit, csak azt, hogy a jueszé 18 éve jól átverte a Világot 😀

  77. Mi is az a rejtélyes nigériai kór?
    Erről valahogy lemaradtam.

  78. 88 – sándor55:
    Ha megengeded én igénylem a valóság ismeretét. Ugyanis a normális (intelligens?) ember betervezi a jövőjét. Nem csak él a vakvilágban. Nekem nagyon nem mindegy, hogy júniusban a görög tengerparton gyönyörködök a tájban, vagy bezárva a házamban lesem a híreket, mikor hagyhatom el azt.

  79. 90.
    Csatlakozom! 🙂
    Meg egyébként sem muszáj a filmcsatornáról lejönni és a híreket nézni, fórumokat olvasgatni, ha valakit nem érdekel vagy egyenesen zavar.

    Akadozhat a termelés a magyar gyárakban a koronavírus miatt – mondja a Videoton társ-vezérigazgatója:

    https://www.youtube.com/watch?v=JoNPswcgrK4

  80. Ahol felfedezték a fertőzött briteket, a francia település felbolydult és sorban állnak a tesztelésre.

    https://www.reuters.com/article/us-china-health-france-idUSKBN2030K4?utm_campaign=trueAnthem: Trending Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2GYUqFoG9ihwq_HeGkXO85yzVOkNHxKG0apkW2KLoWzD197KgGe80ZiPk

    “We musn’t become paranoid,” said Emmanuelle Rieu, who said her child is a schoolmate of the infected British child.”

    Vagyis a fertőzött brit gyerek iskolatársa a francia anyuka gyerekének.

    Két iskolát is bezártak az eset miatt.

    Mit mondott tegnap a francia eü miniszter? Hogy a fertőzöttek csak britekkel érintkeztek.
    Úgy hazudnak, mint a vízfolyás, ami elég gyorsan ki is derül.

  81. A klímás topikban is írják hogy a kínai beszállítók már most jelezték hogy csúszni fognak, minden légkondi valami cucca ottkészül, tehát jelentős áremelkedés várható klímatéren is, sőt ami még a konténerhajón útonvan vagy raktáron annak is áratemeltek.
    Klímaszezonra se gép se alkatrész.
    Annyi mindenhez van közük hogy hihetetlen.
    Légiközlekedés, tengerjáró hajó, turizmus már most megölve.

  82. 93.
    Hupej tartományban – ahol Vuhan is van – található az ipari termelés 80%-a és az ország exportjának 90%-át adja. Legalábbis az RTL hírvideója szerint. (Ami persze már múlt idő ki tudja meddig).

    És pont ott robbant a vírusnyavaja. Hát ez tényleg érdekes.

    Azt hiszem előrehozom ez évre tervezett elektronikai vásárlásaim is.

  83. 9O. Tibor bá’
    ” Nekem nagyon nem mindegy, hogy júniusban a görög tengerparton gyönyörködök a tájban, vagy bezárva a házamban lesem a híreket,…”

    «Imádkozzatok Lezvosz-ért ”
    Az internetet körbejáró üzenet amely virál lett, felkéri az embereket, hogy imádkozzanak Lezvosz-ért.

    Moria-ban a felháborodott lakosok az utcákon vannak, hogy megvédjék a tulajdonukat.
    A felfüggesztett vírál üzenet: «Imádkozzatok Lezvosz-ért” mert fegyvert fogunk fogni.

    Az internetet körbejáró üzenet a következőket közli:
    Figyelem! Olvassátok el! Mindenkit érdekel!
    Görög testvérek! Tisztelt Miniszterelnök Úr!
    Csinálj valamit MOST a migrációval!

    MYTILINI-nél fegyvereket fogunk fogni! Már velük alszunk!
    Híresztelések szerint a helyiek egy csoportja azt tervezi, hogy felrobbantja Moria “hot spot” táborát! Háborúvá válik! Ez már nem a rasszizmus kérdése! Ha ez igaz, mi velük leszünk!
    Tegnap (az idegenek) elmentek felrobbantani állami elektromos erőművet. Ezek a megszállók elfoglalták a szigeteinket!
    Mi 25.000-n vagyunk, és ők meghaladták a 30.000-et.
    Azok, akik azt mondják, hogy 19 000-en vannak … azoknak édes álmokat!
    Többségben vannak velünk szemben, és szaporodnak, mint a nyulak!
    Nem tisztelték vendégszeretetünket! Elégetik kápolnáinkat és leszarják a templomainkat.
    Röviddel ezelőtt, fényes nappal, egy 9 éves lányt elszakították az anya kezéből a parkolóba vonszolták, hogy megerőszakoljak! Tiz ember kellett, hogy megmentse!
    A hölgyeinket, molesztálják fogdossák őket az utcán! Most már mindenhol paprika spray-vel közlekednek! Házainkat gyújtogatják, a szántásainkat elégették és ez a VÉG. Most, hogy megették a bárányokat, a kutyákat és macskákat eszik. A háziállatokat bezártuk.
    Tegnap előtt bementek rokonaim házába, miközben a lány főzött! Szerencsére a rendőrség azonnal és nem MORIA-ba, hanem Kallitheába érkezett! Ha mindezt mi tettük volna a saját országukban, akkor minket a főtéren csapnák le a fejünket! Vad pofák 82 országból!
    Mivel, hogy a szigetek érdekeltek, mint mondják. Nézzenek a telefonos cégek és a német érdekeket képviselő üzletek után.
    Ne felejtsétek el, hogy havi 4OO eurós ösztönzést adtatok.
    A kórházhoz csak ők férhetnek. Mi, akik vastagon leperegtük, várólistán vagyunk! Ha koronavírus járvány tör ki, akkor a kórház hullaházzá válik.
    Mentsétek meg a szigetünket, mentsétek meg Görögországot!

    Τέσσερις ΜΚΟ στο μικροσκόπιο! Η ανάρτηση που έγινε viral: «Προσευχηθείτε για τη Λέσβο-Θα πάρουμε τα όπλα» | newsbreak.gr

  84. Első amerikai fertőzött súlyos tüdőgyulladásig jutott,amikor megkapta Remdesivir nevű antivirális gyógyszert és másnap már jobban volt…És így volt korábban egy másik betegnél, azt hiszem ő ráadásul egy idős hölgy volt, is nem tudom melyik országban, könnyen lehet hogy ez lesz a gyógyszer korona vírusra, amit korábban ebolára fejlesztettek…

  85. 95 – L.S.:
    Utoljára Loutrakiban voltunk, onnan mentünk szanaszét Metaorák, Delfi, stb. csodálatos volt. Lásd: (210) Görög gondolatok utazás közben

  86. SZép Új Világ
    „Az, hogy az utcákon szinte csak védőmaszkos embereket látni, váratlanul egy sor technológiai eredetű frusztrációt eredményezett a mindennapi életben: egy sor arcfelismerésen alapuló technológia csak korlátozottan tud működni –írja a Quartz. A mindennapi élet számos területén ugyanis arcfelismerésen alapul rengeteg rutinszerű vagy kényelmi szolgáltatás, amik működésében most zavart okoznak a maszkok: nem nyílnak ki a lakóházak ajtajai a védőmaszkban érkező lakók előtt, nem oldja fel a képernyőzárat az okostelefon, nem működik a reptereken az automatikus beszállás

    Kínában meglehetősen előrehaladott állapotban van a másfél milliárd állampolgár arcképes azonosításán, megfigyelésén alapuló gazdasági-politikai rendszer kiépítése, amit elemzők előszeretettel neveznek digitális diktatúrának. Térfigyelő kamerák kiterjedt hálózata, arc-, testtartás-, sőt járásfelismerő algoritmusok gondoskodnak róla, hogy minden egyes kínai állampolgár beazonosítható legyen. Aki nem hódol be, az kizárja magát a szociális rendszerből, nem utazhat szabadon, nem részesül azokból a társadalmi, gazdasági előnyökből és jutalmakból, amikből az államhoz lojális állampolgárok igen.

    „Ezt a digitális elnyomó rendszert is támadja most az új koronavírus. Hongkongban például az elmúlt év erőszakba torkolló tüntetési nyomán a megfigyelési technológiákat ott is alkalmazó kormányzat kifejezetten megtiltotta az arcot takaró maszkok viselését, a december óta tartó járványügyi helyzetben a tiltás visszájára fordult.”

    „Az országot behálózó digitális megfigyelőrendszer akadozása miatt a kínai hatóságok kénytelenek visszanyúlni régebbi elnyomó technikákhoz: arra biztatják polgáraikat, hogy szükség esetén jelentsék föl egymást”

    https://index.hu/techtud/2020/02/06/kina_digitalis_diktatura_arcfelismeres_koronavirus_maszk/

    🙂

  87. 99:

    Természetesen a szíáj…, akarom mondani, a zsindeksz tartótisztjeinél, a jueszében semmi ilyesmi nem létezik.
    És sem a Hong Kong- i Molotov- dobáló, barikádozó, demokratikus „egyetemistákat”, sem ezt a vírust nem ők eresztették Kínára 😉

  88. 73 tanuló
    „És mi lenne az?
    Hogy még nem lehet hasonlítani az adatokat?”
    Pontosan arra utaltam, hogy egyesek szerint nem kell idegeskedni, hiszen a jelenlegi koronavírus áldozatok számának többszöröse volt a korábban lefutott egyszerűbb influenzák áldozatainak száma is, tehát nincs itt semmi különleges.
    Szerintem meg az lesz a mérvadó összehasonlítás szempontjából, mennyi lesz az áldozat, mikor lecseng a koronavírus járvány.
    Nem értesz egyet?

  89. „Ma már a kutya se hiszi el a hivatalos kínai adatokat, ami szerint ma reggelre 722 halott lett.”

    „Amint az utolsó kínai eseményekből is következtethetjük a hivatalos média soha nem mondja el az igazságot.
    Az internetes technológia azonban az iphone-on keresztül és más technológiai szolgáltatások lehetővé teszik a valóságos tények megismerését.
    Január elején szándékosan nagy zajt csaptak az első 259 áldozattal, és az 1200 vírussal fertőzöttel. Ugyanakkor Németországnak tüdőgyulladásból 250 halottjuk volt ( körülbelül azonos az áldozatok száma ) és ez normálisnak tekinthető, ez azt jelzi, hogy valamilyen cél van a nagy pánik kiváltására. Hogy mennyire ügyes ez a pánik mutatja az a tény is, hogy egy kínai orvos felfedezte, hogy megvan az ellenszere a Koronavírusnak amely az AIDS vírussal kapcsolatos.
    Ezt a vírust, királyi vírusnak is nevezték, mivel emlékeztet minket Nagy-Britannia Elizabeth királynő férjének Prince Philip-nek az óhajára, aki a következőket mondta:
    ha újra születnék egy halálos vírus szeretnék lenni, amely több millió embert öl meg. Itt ismét átlátni lehet a világelit kapcsolatát a népirtásokkal.
    Egy másik fontos eleme a vírus előállításának bizonyítéka az, hogy néhány hónappal ezelőtt a WHO (World Health Organisation), amely úgy tűnik, valamit tudott, figyelmeztette az emberiséget, hogy készüljön fel egy súlyos halálos vírusjárvány megjelenésére.
    Fénykép: Hónapokkal ezelőtt készítik a Wuhan FEMA-táborokat.
    Ebben a témában John Hopkins tudós … Hopkins egy 201-es nevű tanulmányt készített (azaz 2020.01.20-án ?????)
    Kínában sokan azt gyanítják és állítják, hogy a koronavírussal kapcsolatos történetnek jelentős geo-politikai geo-gazdasági következményei lesznek, vagyis megkísérelik szétverni a gyorsan növekvő kínai gazdaságot…
    Nagyon jellemző, hogy a kínai Wuhan-körzet, ahol a koronavírus eseményei történnek, geo-stratégiai és geo-gazdasági jelentőséggel bír, mivel egy közúti és gazdasági csomópont Észak-Peking és Sanghaj és a déli Hong Kong között. Ebben a régióban volt a leggyorsabb gazdasági növekedés, és valószínűleg ezért döntöttek, hogy ezt a részt ütik meg.
    Felmerül a kérdés, hogy véletlen-e, hogy ennek a halálos vírusnak a megnyilvánulása a kínai újévben történt …
    Nyilvánvaló, hogy valójában ez egy mesterséges vírus.
    A történet másik ismeretlen eleme a következő: 2019-ben Wuhan városban jelentős nemzetközi katonai parádé volt, 9000 résztvevővel a világ sok országából.
    A környékbeli kínai egyik tweetjéből kiderül, hogy napi százakat hamvasztanak el a három TFA-ban, amelyek valószínűleg megfertőződtek ezzel a vírussal.
    Az ilyen halálos járványokat, mint a koronavírust, a globális elit gondoskodott olyan rendszereket létrehozni amelyek megkönnyítik számukra a szétszórását, és ezek közül a legnépszerűbb rendszerek egyike, amint sok kutató és aktivista érvel, az ismert 5 G, (10 000 antenna van Wuhan-ban).
    A módszer az előregyártott halálos vírusokon keresztül a világ népességének nagy részének a kiirtása a világelit megítélése szerint sokkal jobb egy nukleáris háborútól, amelyet nem tudnak ellenőrizni és nem tudják megjósolni, hogy milyen hatással lesz magára a bolygóra.
    Ők természetesen gondoskodtak arról, hogy rendelkezzenek ellenszerrel ezekre a halálos betegségekre, amelyeket az egész emberiség ellen bevetnek.

    ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

    http://www.nikosxeiladakis.gr

    WUHAN ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ…ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ(Βίντεο)

  90. LS: már nem is kemtréllel szórják a vírust, hanem 5Gvel? Bámulatos miket ki nem találnak emberek… meg hogy miket el nem hisznek.

  91. 100.Alultájékozott:
    Azt hiszem nem tudtad értelmezni a cikk lényegét.
    Szó se volt róla, hogy USA-ban nincs megfigyelés.

    88:Alultájékozott:
    „Meg a 201 Project is aznap futtatta le a sertésből eredő coronavírus- pandémia szimulációt és a Johns Hopkins számai a mai napig követik a szimulációs adatokat.”

    Erre van valami összehasonlító táblázatos forrásod?

    Mert a 201-es videóból én csak 1 hónapos adatot tudtam kiolvasni 450000 fertőzöttel és 26000 halál esettel.
    A kérdés, hogy a mostani járványnál mikor telik le az 1 hónap.

    „Wuhani Nemzeközi Katonai Játékokra 2019.okt. 18.”
    Erről én csak sport versenyekről találtam infót.

    Meg ezt:
    „In orienteering China’s teams originally captured a gold and a silver medal in women as well as a silver in men, but were all disqualified by the International Orienteering Federation after it was found out that they had been given access to secretly marked paths and received external assistance thus gaining major unfair advantage over other competitors.[25] A common protest was also held by the competitors from Russia, Switzerland, France, Belgium, Poland and Austria accusing the Chinese team for gaining major unfair advantage in the competition.[26]”

    Az egyéb versenyekre(háborús szimulációs stb.) mi a forrásod?

  92. 103.L.S.:

    „Ebben a témában John Hopkins tudós … Hopkins egy 201-es nevű tanulmányt készített (azaz 2020.01.20-án ?????)”

    Jaj!

    „A történet másik ismeretlen eleme a következő: 2019-ben Wuhan városban jelentős nemzetközi katonai parádé volt, 9000 résztvevővel a világ sok országából.”

    Itt mi is volt a kapcsolat a mostani járvánnyal?

    Mondjuk a megnyitó látványos volt.

    Lehet , hogy rosszul értelmeztem, de mintha egy béke galamb szerűség is feltűnt volna… 🙂
    Ez szép gesztus egy katonai játékon…

  93. Világtörténelmi események, elképesztő dráma folyik a szemünk előtt. Mégsem világos még, hogy mi ez az egész.

    Kína elleni specifikus biológiai hadviselés?

    Ha igen, ami várható:
    – Kína visszaesik akár évtizedeket. A feljövő olcsó, de kiváló minőségű kínai márkák eltűnnek (Huawei, Xiaomi, Lenovo, okoseszközök százai, elektromos autók stb stb…) A nyugati cégek viszont megerősödnek, piacuk nő a kínai konkurensek kiesése miatt. A gyártást pedig máshová helyezik (vagy haza is viszik valamennyi részét).
    – Katonai fejlődése is lelassul vagy akár stagnál.
    – A Nyugati világ, bár erős zavarokat tapasztal majd, de belső
    kereslete megélénkül (a kínai cuccok híjján), munkaerő piaca fellendül. Egy rakás vállalkozás tönkremegy, de újak alakulnak és a gyártás, ipar szerkezete átalakul.

    Kína visszaszorul a nyugati világban is, mert a kínai faj ellenesség már most is megerősödött, félnek tőlük az emberek, nem vásárolnak kínai üzletekben, éttermekben stb..

  94. Kína majd nyomkodja a piros gombot?

    Nagyon durcásak lesznek, de nem nyomkodnak ők semmit. Az elit így is(most is) meg úgy is (akkor is) jól fog élni, megdögleni nem akar.
    Beletörődik, hogy olyasmi lesz, mint Oroszország. Hatalmas éppen éhen nem döglő tömeg, atomarzenál, dőzsölő uralkodó réteg.

    Lehet, hogy vadbaromság, amit írtam, de szerintem van esély, hogy a nyugatot irányító erők erre játszanak.

  95. Nem, nem Gyarmathy. Teljesen logikus gondolat. Ennek, ha nem megy ugyanolyan halálos erővel végig a földön a járvány, akkor a hatása pontosan ilyen lesz szerintem.
    Kínát lenullázza. 30évet lépnek vissza legalább.

  96. Beszéltek zöldségeket!

    Az „5 G” sugárzás, és nem vírus. az inkább pusztítja az életet.
    Nincs elit! Vannak ügyesebbek, akik gyorsabban értek célba, de Ők a többiek nélkül nem létezhetnek.
    Honnan van a királynak vára? Ő építette magának?

    És a virus sem ismeri az „elit” fogalmát.
    https://robinwestenra.blogspot.com/2020/02/more-rumours-about-xi-jinping.html
    „NTD Beijing, February 9, 2020] The pneumonia epidemic in Wuhan has spread rapidly, and there are no privileges under the epidemic”

    Üldözési mániátok van. Ez rossz! Akadályoz a jó döntésben.

  97. A bajok ott kezdődnek, amikor valaki kijelenti – elsősorban önmagának 🙂 -, hogy nincs elit, mert innentől az egészet nem érti és nem látja át, vagyis nem jó választ ad, nem jó döntéseket hoz.

    Már hogy a f@szba ne lenne elit, azaz gazdasági háttérhatalom. Nekem 20-50 cégem volt, ami nudli. Azonban a döntési machanizmus terén valószínűleg van némi tapasztalatom. Most ezt szorozd be 10.000-el, vagy százezerrel és a cégek száma félmillió-ötmillió. A tőke, forgalom, profit mértéke stb. olyan tartományokban mozog, ami messze felette van egy állam költségvetéséhez képest, s a gazdasági és a nettó hatalom mindent überel.

    Nézd szépen végig a piramist, hogy melyik cég lefelé és felfelé mit tulajdonol és kinek a tulajdonosa, majd azt is nézd meg, hogy a felső szinten a tulajdonos család mit (és miért) szponzorált vagy szponzorál.

    Abban igazad van, hogy a vírus nem válogat.

  98. 1O4. Avatar
    „már nem is kemtréllel szórják a vírust, hanem 5Gvel? ”

    Azt hiszem nem tudtad értelmezni a cikk lényegét:
    már nem is kemtréllel szórják a HALÁLT, hanem 5Gvel is!

    1O6. Idegen
    „Itt mi is volt a kapcsolat a mostani járvánnyal?”

    Például elfelejtették a vírusos „kulacsot” visszahozni.

  99. Feltéve, de meg nem engedve, hogy igazak a vírussal kapcsolatos konteok, nyugodtan kijelenthető, hogy nem fogja elérni a célját. Ugyanis nem is annyira a vírus pusztítása a lényeges (mert az előbb utóbb leáll), hanem a másodlagos hatások, amiről Tibor bá’ is szokott írni. Vagyis a társadalmi káosz, ami megroppantja a gazdaságot is.
    „Normális” egészséges öntudatú egyénekből álló, egoista társadalomban, ennek már régen be kellett volna következnie. Nem így Kínában, ahol még az ajtóbehegesztések sem váltották ki a tömeges lázadást, és nem azért mert birkák, hanem mert számukra a közösség és az országuk érdeke fontosabb mint az ő kis privát életük. Tudom ezt nekünk nyugatiaknak nehéz felfogni, de nekik ez természetes, lévén, hogy teljesen más filozófiára épül az életük.
    Szóval nagy valószínűséggel elmaradnak a másodlagos és pusztító társadalmi hatások, így jó eséllyel nem esnek vissza a középkorba. Persze az is lehet, hogy valakik felhergelik a nemzeti kisebbségeket, ha már lúd legyen kövér alapon. Csak azt a kínai hadsereg irgalmatlanul le is veri, olyan címszó alatt, hogy a karantént akarták szétverni. Erre pedig mi semmit sem tudunk mondani, mert az érdekünkben is irtották a fertőzött lázadókat.
    Ha van valamilyen összeesküvés a dolog mögött (én nem hiszem) akkor irtó nagy sakkjátszma (GO játszma) is társul mellé.
    Amit most írtam az egy válasza fentiekben egyesek által feszegetett, általam nem hihető, konteok esetéleges menetére.

    Üdv.

    U.i.: ha ez (ilyen mértékű karanténozás, elhurcolás, stb.) nyugaton történne, már rég az lenne, amit Tibor bá’ a mai bejegyzésében felvázolt. Neveltetésünkből kifolyólag egy csürhe vagyunk. Nem így a legtöbb ázsiai nép.

  100. “ Üldözési mániátok van. Ez rossz! Akadályoz a jó döntésben.”
    Azért én kiváncsi lennék, hogy a nem helyhez kötött vakolók mivel foglalkoznak mostanában!?

  101. 114 én az Antarktisz környékén „nézelődnék”, annak a Csendes-óceán felőli részén. 😉

  102. Miért nem adtok esélyt arra, hogy ez a rohadt vírus valóban kiszabadult és senki se akarta? Mért feltételezitek, hogy volt olyan hülye EMBER, aki azt hitte ő immunis, és ezzel az ügyes húzással lecsökkentheti az emberiség létszámát? Lehet az emberiséget bizonyos irányokba lökdösni, de tökéletesen irányítani lehetetlenség.

  103. 16:
    En csak olvasgatom a hozzászólásokat, többször is elhangzott hogy miért is nincs fertőzés ázsián kívül.
    A hordozók akadálytalanul járkálhattak több mint egy hónapig, és mégse.

    Egyedüli valasztipus hogy mindenhol eltitkolják.

    Régen tele kellene legyenek az intenzív osztályok tüdőgyulladásos betegekkel.

    Amíg erre a kérdésre nincs igazi válasz addig miért kellene világjárványként kezelni a dolgot?
    Ha pedig ez egy lokális probléma, a logika ellenére, akkor joggal merül fel hogy valamiért az azsiaiak fogékonyabbak erre.
    Erre nagyon adja magát, hogy célzott dolog.
    Túl sok véletlen stimmel, jól terjed, elég jó halálozás, pont az ipari központban, pont télen, pont holdújévkor, pont Kínában, pont USA érdek a történés (ha nem terjed kinan kívülre), stb.

    Ez az alapkerdes hogy lesz-e számottevő járvány és halálozás ázsián kívül, illetve hogy nem azsiaiak mennyire leszek érintettek.

    Nagyjabol ez a kérdés.

    Józan észre apellálni biofegyver gyártások esetében nem kéne, mert ilyen alapon ez nem is létezne, ahogy atomfegyver sem.

  104. Azért kezdenek hírek csordogálni a „frontvonalról” is.
    Peng Zhiyong, a Wuhan Egyetemi Dél Központi Kórház egyik orvosával készült egy interjú, ahol ismerteti a tapasztalaztait. Szerinte a második hét határozza meg, hogy a betegség kritikus-e, és ezeknél a halálozási arány akár 5% lehet. Jelenleg nincs külön gyógyszer a koronavírus számára. A remdesivir hatását illetően sem mond pozitivat. A különböző betegek tünetei eltérőek. Légzési elégtelenség esetén oxigént biztosítanak, veseelégtelenség esetén dialízist végeznek. A súlyos betegek vagy fulladásban, vagy több szerv károsodásában halnak meg, ill. a szerveikben az immunrendszer összeomlása miatt bekövetkező szövődmények következtében.
    https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/reporters-notebook-life-and-death-in-a-wuhan-coronavirus-icu

  105. Tibor bá’ én nem mondtam, hogy szándékosan kiengedték. Még abban sem vagyok biztos, hogy kiszabadult, és valóban egy természetes mutáció, habár inkább az előbbire voksolok, ahogy Te is. Én csupán a háttérhatalomra reflektáltam, a vírustól teljesen függetlenül. Abban pedig teljesen egyetértünk, hogy nem irányítható a dolog.

  106. Felejtsük el a vírushíreket egy pillanatra és ami biztosan igaz belőle arra koncentráljunk, a tényre,a karanténra.
    Ahogy informáltok, ez a lezárt körzet a gazdaságuk motorja és itt most nincs termelés.
    Ami biztosan érinteni fog mindenkit az a gazdasági visszaesés, ha azonnal nem oldják fel a karanténokat és nem kezdenek el termelni, Kína padlót fog.
    Nyugat millió szállal kötődik a kínai gazdasághoz így mi is zuhanórepüléssel fogunk talajt érni.
    Írjátok néhányan, hogy legfeljebb nem nyomkodjuk a telefonjainkat, simán átvészeljük a recessziót és idővel mindenki mehet haza, béke van.

    Nem egészen lesz így, ha Kína nem kezd el azonnal termelni.
    Arra is gondoljatok, hogy egy hatalmas felvevőpiac is megszűnik. Aki vállalkozó az tudja, milyen hosszadalmas egy cég bővítési folyamata és milyen gyors tud lenni egy leépülés.

  107. 116. & 119.
    A Wuhan P4 biotech laboratóriumot amerikaiak fejlesztették fel.
    Kínai megrendelésre.
    Ez a valóság.
    Nincs mit tagadni.
    Kína és Izrael egyaránt megkísérelték olyan biofegyverek kifejlesztését,
    amelyek csak 1 bizonyos emberi fajt vagy rasszt irtják ki.
    Izraelbe perzsa és palesztin génekkel erőlködnek.
    Wuhánban a tibet, és első sorban Kína keleti részén élő törökök
    elpusztításán mesterkednek.
    Valami fatális dolog történhetett.
    Kínában visszaütött a rossz szándék.
    Ezt tartom valószínűnek.
    Amerikai részről is belekeverhettek,mert tudták mi folyik ott.
    A gyümölcs evő denevér, és kígyó elmélet kitalált hamis porhintés.

  108. Xander, az ilyen infokat mégis honnan veszed??

  109. 120.
    „Arra is gondoljatok, hogy egy hatalmas felvevőpiac is megszűnik.”

    Mit vesz Kína? Szinte csak nyersanyagokat. Élelmiszert(főként nyersanyag formában), Olajat, granulátumozott műanyagot, fémeket stb..

    Élelmiszert ezután is venni fog, mert az mindenképp kell. Viszont eltűnik a sok kínai cucc, a nyugaton gyártott cikkek piaca felértékelődik.
    Nyugaton megvan a technológia, marad a nyersanyag (mert nem veszi meg Kína) tehát meg fogja érni helyben bővíteni a gyártókapacitást. Meg átvinni Kínából más helyre, ahol nem nőnek a nyugat fejére.

  110. A hisztériát nagyban segítő angol-szász misszió videót publikáló project Camelot oldalt nézte már valaki?
    Itt a megoldás Jim Humble szerint.
    https://jimhumble.co/blog/a-word-on-coronavirus
    Jó nem?

    116 Tibor Bá’

    Ha nem hordta be aljas szándékkal valaki a vírust,hogy született a víruson alapuló összeomlás topic?

    Mert a halpiacot meg egyebeket kizárták,még a pécsi víruslabor vezetője,Kemenesi úr mint egyetlen hiteles forrás( napokban linkeltem) is úgy csóválta a fejét mint a bulgárok.

  111. 116.
    „Miért nem adtok esélyt arra, hogy ez a rohadt vírus valóban kiszabadult és senki se akarta? ”

    Lehet, hogy ez a helyzet.
    De túl sok akkor a véletlen. Pont Hupejben az ipari központban? Pont holdújévre hatalmasodott el, amikor minden kínai otthon van nyugatról, meg össze vissza mászkál az országban?
    A brit Vodafone közben bejelentette, hogy az összes Huawei cuccot kidobja egész Európában a rendszereiből.

    Az egykor kezesbárányként kezelhető és hasznot hajtó kínai sárkány túl hatalmasra nőtt és a póráz nagyon szakadozott már, le kell csapkodni néhány fejét.

  112. 125 Gyarmathy.

    bocsánat

    Miközben a lezárt városban 4000 ember összerak egy kórházt szendvics panelekből,amin jól tapad a vírus.
    ,
    Totál zűrzavar,és valószínű ez a lényeg,a többit a gazdasági hírek mutatják meg.

    Hogy mennyire érdeke Hszi elnöknek,vagy a belső ellenségnek,vagy a háttérhatalomnak.

  113. 112.L.S:
    „1O6. Idegen
    “Itt mi is volt a kapcsolat a mostani járvánnyal?”

    Például elfelejtették a vírusos “kulacsot” visszahozni.”

    Ja, ja, és ehhez a háborús játékok kellettek, egyéb módon nem lehetett megoldani.
    Mert egy vírusmintás ependorf olyan sok helyet foglal.

    Keresd elő azt az Occam borotvát, lehet, hogy szükséged lehet rá.
    Már ha tudod, miről van szó, és tartasz olyat…

    Értelmezted a Hopkinsos idézettedet?

    Olyan, mint ha, az eredeti görög szerzője is automata fordítót használt volna.

  114. 122.
    A Xinjiang „partnerség” kérdéseket vet fel az emberi jogi visszaélésekkel
    ideértve a genetikai információk gyűjtését
    a kényszermunka táborokban tartott Xinjiang kisebbségtől.
    https://greatgameindia.com/weaponizing-biotech-chinas-war-for-biological-dominance/
    nevezett 2 ország a 80-as évektől megosztotta az ilyen irányú „ismereteit”.
    us minden népről szed génmintákat, az orosz DNS feltűnöen érdekli.
    Oroszok is jók ebben. Ami az eltérés, ők más fegyverrel intézik.
    Ha valóban érdekel ez a kérdés, keress rá.
    biotech abuse collection of genetic samples
    biowarfare extermination

  115. 120. 1
    Ez az igen nehéz, elválasztani a búzát az ocsútól. Valahogyan erre kellene szisztematikus megoldást találni, hogy hogyan tudnánk kiemelni a valódi híreket?

    Biztos a karantén, a vesztegzár, meg hogy valami nagyon büdös.
    És az a szörnyű, hogy azt kell, hogy mondjam, hogy három hét után is majdnem csak ennyiben lehetek lenni.
    Tibor bá’ ezerszer említette, hogy úgy viselkedünk, mint a béka a fazékban… Igaza van, én is így csinálnám. Elég gyorsan ahhoz, hogy hatásos legyen, de mégis elég lassan, hogy érdektelenség miatt ne tűnjön fel a személyem.
    Olyanok vagyunk, mint a béka, mert sok helyen hallani, hogy a WW3 elkezdődött, de kényelmesebb kivárni. Nézzük a fotelből, hogy majd mi lesz.
    Jogos szerintem Jövőnk elvárása, hogy feltételezzük egymásnál a témákhoz szükséges alapismeretek meglétét. Beszélgetünk hibrid háborúkról, miközben feladjuk nemzetállamainkat. Hagyjuk, hogy népvándorlással tovább higítsák lakosságunk, aminek már régen se volt jó vége. Nem vesszük észre az információs háború maximumra kapcsolását sem. Pedig ezt fontos lenne felismerni, mert trollok, bérkommentelők, wumaok mellett nem tudjuk egymást segíteni.

    A jelenlegi helyzetben nehéz értelmesen fogalmazni. Egyszerre kéne vitatkozni tudományos alapon tényekkel alátámasztva, de szükségesek a vélemények is és, ahogy próbáljuk követni a szálakat jönnek az összeesküvés elméletek, amik meg pláne csak feltételekkel kezelhetőek.

    Az alábbi oldalon tegnap közölt adatok találhatóak, hitelességük még kérdéses:
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1

    Anélkül, hogy az értékek valóságtartalmát megpróbálnám elemezni (mivel semmi rálátásom nincs a dologra, nem ellenőrizhetőek számomra az értékek), az azért alátámasztást nyer, hogy van valami légzőszervi fertőzés, ami a jelenlegi technikákkal szűrhetetlen. Minden tünete esetleges, 12%-ban nincs láz, egyharmad nem köhög, valahol meg a CT/röntgen nem mutat semmit. /De legalább tünetmentesen fertőz./

    Aztán a Diamond Princess esete is boncolgatható témát adhat. Sok jó információ van vele kapcsolatban.
    Például a menetrendje itt található:
    http://crew-center.com/diamond-princess-itinerary
    Mivel kapcsolható volt hozzá egy hong kongi eset (ismét egy külföldi eset, amit az alapján találtak meg, hogy szoltak róla), 4.-én állították meg és találtak 10 fertőzöttet, majd lett 20 -> 60 -> több, mint 130 valami 280 vizsgált mintából. Most tartunk ott, hogy akkor megnézik mi a helyzet a cirka 4000 emberrel, aki a hajón tartózkodik. Állítólag a hajó 0. betege 6 nappal korábban szált le. (Gondolom nem pont a vízen, akkor Vietnámban?)
    Érintintette Vietnámot (Lakosság:96m, Esetek: 14)
    Japánt (126m, hajó nélkül kb 25-30)
    Hong Kongot (7,5m, 36)
    Tajvant (24m, 18)
    Arról nincs szó, hogy mikor szállt fel a beteg…
    Ha ez a táblázat is hiteles (ellenőrizte már valaki?):
    https://twitter.com/OdysseusIthake/status/1222935773755924487
    És az ACE2 számít, akkor a japánok jobban félhetnek, mint a kínaiak. Meg nekünk sincs okunk megnyugodni.

    Még is feltünően kevés a kínán kívüli beteg. Mondjuk arra továbbra is vigyáznak, hogy a halott/összes eset 2,1-2,2%-ot mutasson. Nincs is mit vitatni, már az elején megmondták.

    Tanuló-nak is címezve:
    Jelenleg nem kizárható, az akár 24 napos inkubációs szakasz (lsd.: első link), az influenzához hasonló tünetek a második héten rosszabbodnak (akár úgy is, hogy előtte javulást mutat )
    Ilyen, amikor a kérdésben benne van a válasz:
    „Miért nincsenek még súlyosabb esetek, ha európa ott tart mint Kína január közepén?”
    Miért kína hol tartott január közepén?
    Ment a titkolozás, a hírek álhírré nyílvánítása, még nem voltak Wuhanon kívül látható megbetegedések.
    Nekem ez hasonlít az itteni helyzethez is. Influenza szezon van, az első tünetek még nem nyomnak sokat a latba.

    Arra sincs továbbra sem válasz, hogy ha nem kell félni ez csak egy egyszerű nátha, akkor hova volt a statisztikai hibahatárba beleférő megbetegedésekre hozott intézkedés? Elsőnek hatvan milliós vesztegzár, több ezer ágyas kórházak, majd 140m vesztegzár (de van hír 400m-ről is, meg hogy így igazából minden kínai város áll). Többi ország miért evakuál? Miért jelölnek ki karantén zónákat?

    124. szaszi:
    Hihetetlen, hogy véletlen egyezés legyen az Irán hergelése (nem jött össze), majd Kína kap egy kis náthát…
    A többi része viszont hiteltelenné teszi (direkt?). Erre most meg ez az MMS. Csodálkozom, hogy az ecet/szóda-bikarbóna kombót még senki nem dobta be. Lehet ebből kéne üzletet csinálni. Tudjuk a savas közeg nem kedvez a vírusoknak és az ecet az savas.

    Számomra meglepő, hogy az Event 201-re sem kaptatok rá. Vette valaki a fáradtságot, hogy az összefoglalón kívül megnézze a többi videó anyagot is? Nekem sajnos nem a legjobb az angolom.
    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/videos.html
    Vannak akik első hó húsznak értelmezik a címét. Ez már persze csak ö.e.elmélet, de nekem a 2020 első eseménye is megállja a helyét. Ha jól értem a szervezők gondolatmenetét, akkor ők meg valami olyanra utalnak, hogy évente amúgy is történik a Földön 200 olyan esemény, ami világméretű egészségügyi katasztrófához vezethet, de nem vezet, amíg nem jön a 201.
    2019 októberében összeül 15 ember, a világ gazdasági, kormányzati, egészségügyi vezetői közül és modellezgetnek egy pandémiát.
    Továbbra is az összeesküvés elméletek oltárán:
    Tudja valaki, hogy az első kvantumszámítógépes modellekkel vajon mit próbáltak megjósolni?

    Szerintem is butaság a görög 5g-s idézet, de tényleg élesben folynak az emberkisérletek. Abban biztosak vagyunk, hogy ha már 5G, ha már nanotechnológia, ha már vírus, akkor nem fejlesztettek már olyan nanotechnológiás eszközt, ami rádióhullámmal vezérelhető?
    Amúgy, az én meglátásom szerint az 5G az ismeretlen veszélyein kívül azért aggasztó, mert túl szárnyalja a vonalas szolgáltatókat. Megöli a piacot, maradnak a mobil szolgáltatók, persze még akkor sem kell aggódni: szabadon választhatunk, van továbbra is kék, piros, magenta. Viszont onnantól az állampolgár a net megvonással ellehetetleníthető.

    Még továbbra is szóba sem hoztam a bitcoint, wechatet vagy a kínai digitális diktatúrát.

    Végezetül, önmagában a 7th CISM Military World Games nem jelent semmi, a nevéből is adódik, hogy volt már másik 6, de együtt az Event 201-gyel, Anglo-Saxon Mission-nal, Defender-Europe 20-szal, a fel sem sorolom hány sebből vérző 2019-nCoV-val biztosan mind csak a véletlen műve?

    127. Idegen:
    Occam borotvája, miközben minden válasz értelmetlen? A legegyszerűbb válasz szerintem:
    Természetes úton mutálódott vírus, ami csak a Kínaikra hat, mi csak nyerünk belőle… Kívánok Jó Éjszakát!

  116. 129. malleusorbis:
    Egy kis játék a számokkal:
    Forrás:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/
    Tételezzük fel, hogy a szolgáltatott számok valósak ( nem torzítanak a kormányok, a kapacitás hiányok, 100%-osak a tesztek)!
    Tételezzük fel, hogy kínán kívül nem elégséges a jelenlegi intézkedés a vírus terjedésének lassításához (Más rassz-ra is ugyanúgy hat, 0.-naptól is akár tünetmentesen fertőző képes)!
    Tételezzük fel, hogy ma van 36000 fertőző, illetve a másik végletet is, hogy akár 1 000 000.
    Na most, ha a 6 nap alatt duplázódik meg a fertőzött szám. Hivatkozásból, eddigi adatok alapján.
    Úgy első esetben 18 lépéssel 108 nap, a második esetben
    13 lépésből 78 nap alatt tudna végig menni a fertőzés a Föld lakosságán.
    Ez egy nagyon durva számolás, de egyelőre az 1 év múlva oltás, fél év múlva tömeges gyógyszer, májusi UV+d vitamin lehet nem sokat ér.

  117. 130.
    Kiváló hozzászólást írtál.

    Igen, így kell gondolkodni és erre készülni. Átgondoltan, higgadtan. Aztán ha nem így lesz, nem terjed ki nagyon vagy lassabb lesz, enyhébb lesz, akkor meg örüljünk neki.

  118. 24 vagy 14? Volt már 28 is valahol.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-7986663/amp/Incubation-period-new-coronavirus-long-24-DAYS-expert-claims.html

    De ha mégis 2x és 14 nap után haza engedik a megfigyelteket?

    I heard they were running out of body bags – remélem inkább csak baleset.

    https://twitter.com/FarukFirat1987/status/1225495043131269121

    Ki az a Dean Koontz?

    https://twitter.com/Inevitable_ET/status/1226847761145966593

    Még több Britt eset
    https://twitter.com/arabnews/status/1226883988092018688

  119. 130.
    Tételezzük fel Más rassz-ra is ugyanúgy hat
    A hírek szerint : ACE2 aisan

  120. 133.

    Azt hiszem nálunk az UK-ban (te is itt élsz, ha jól gondolom) a pánik egyre valószínűbb. Már mától is kezdődhet, de holnaptól a fene tudja mi történik.

    Ma késő este elmegyek még vásárolni, tankolni, meg szétnézni.

  121. 130. Xander:
    A hírek szerint: 3% az infláció.

    Korábbi hozzászólásom fenn akadt. Abban lett volna erre is reakcióm, úgy hogy most feldarabolva bemásolom. Elnézést a flood-ért, remélem nem gond, hogy így járok el!

  122. 130 & 131:
    Ez a számolás túl egyszerű lenne. A valóságban vannak akadályok, amik lassítják a terjedést, és vannak előnyös körülmények, amik gyorsítják a terjedést. A tisztán látáshoz kell még idő, mondjuk néhány hét.

  123. 120. +1
    Ez az: igen nehéz, elválasztani a búzát az ocsútól. Valahogyan erre kellene szisztematikus megoldást találni, hogy hogyan tudnánk kiemelni a valódi híreket!

    Biztos a karantén, a vesztegzár, meg hogy valami nagyon büdös.
    És az a szörnyű, hogy azt kell, hogy mondhjam, hogy három hét után is majdnem csak ennyiben lehetek biztos.
    Tibor bá’ ezerszer említette, hogy úgy viselkedünk, mint a béka a fazékban… Igaza van, én is így csinálnám. Elég gyorsan ahhoz, hogy hatásos legyen, de mégis elég lassan, hogy érdektelenség miatt ne tűnjön fel a személyem.
    Olyanok vagyunk, mint a béka, mert sok helyen hallani, hogy a WW3 elkezdődött, de kényelmesebb kivárni. Nézzük a fotelből, hogy majd mi lesz.
    Jogos szerintem Jövőnk elvárása, hogy feltételezzük egymásnál a témákhoz szükséges alapismeretek meglétét. Beszélgetünk hibrid háborúkról, miközben feladjuk nemzetállamainkat. Hagyjuk, hogy népvándorlással tovább higítsák lakosságunk, aminek már régen se volt jó vége. Nem vesszük észre az információs háború maximumra kapcsolását sem. Pedig ezt fontos lenne felismerni, mert trollok, bérkommentelők, wumaok mellett nem tudjuk egymást segíteni.

    A jelenlegi helyzetben nehéz értelmesen fogalmazni. Egyszerre kéne vitatkozni tudományos alapon tényekkel alátámasztva, de szükségesek a vélemények is és, ahogy próbáljuk követni a szálakat jönnek az összeesküvés elméletek, amik meg pláne csak feltételekkel kezelhetőek.

  124. Az alábbi oldalon tegnap közölt adatok találhatóak, hitelességük még kérdéses:
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1

    Anélkül, hogy az értékek valóságtartalmát megpróbálnám elemezni (mivel semmi rálátásom nincs a dologra, nem ellenőrizhetőek számomra az értékek), az azért alátámasztást nyer, hogy van valami légzőszervi fertőzés, ami a jelenlegi technikákkal szűrhetetlen. Minden tünete esetleges, 12%-ban nincs láz, egyharmad nem köhög, valahol meg a CT/röntgen nem mutat semmit. /De legalább tünetmentesen fertőz./

    Aztán a Diamond Princess esete is boncolgatható témát adhat. Sok jó információ van vele kapcsolatban.
    Például a menetrendje itt található:

  125. http://crew-center.com/diamond-princess-itinerary
    Mivel kapcsolható volt hozzá egy hong kongi eset (ismét egy külföldi eset, amit az alapján találtak meg, hogy szoltak róla), 4.-én állították meg és találtak 10 fertőzöttet, majd lett 20 -> 60 -> több, mint 130 valami 280 vizsgált mintából. Most tartunk ott, hogy akkor megnézik mi a helyzet a cirka 4000 emberrel, aki a hajón tartózkodik. Állítólag a hajó 0. betege 6 nappal korábban szált le. (Gondolom nem pont a vízen, akkor Vietnámban?)
    Érintintette Vietnámot (Lakosság:96m, Esetek: 14)
    Japánt (126m, hajó nélkül kb 25-30)
    Hong Kongot (7,5m, 36)
    Tajvant (24m, 18)
    Arról nincs szó, hogy mikor szállt fel a beteg…
    Ha ez a táblázat is hiteles (ellenőrizte már valaki?):

  126. https://twitter.com/OdysseusIthake/status/1222935773755924487
    És az ACE2 számít, akkor a japánok jobban félhetnek, mint a kínaiak. Meg nekünk sincs okunk megnyugodni.

    Még is feltünően kevés a kínán kívüli beteg. Mondjuk arra továbbra is vigyáznak, hogy a halott/összes eset 2,1-2,2%-ot mutasson. Nincs is mit vitatni, már az elején megmondták.

    Tanuló-nak is címezve:
    Jelenleg nem kizárható, az akár 24 napos inkubációs szakasz (lsd.: első link), az influenzához hasonló tünetek a második héten rosszabbodnak (akár úgy is, hogy előtte javulást mutat )
    Ilyen, amikor a kérdésben benne van a válasz:
    „Miért nincsenek még súlyosabb esetek, ha európa ott tart mint Kína január közepén?”
    Miért kína hol tartott január közepén?
    Ment a titkolozás, a hírek álhírré nyílvánítása, még nem voltak Wuhanon kívül látható megbetegedések.
    Nekem ez hasonlít az itteni helyzethez is. Influenza szezon van, az első tünetek még nem nyomnak sokat a latba.

  127. Arra sincs továbbra sem válasz, hogy ha nem kell félni ez csak egy egyszerű nátha, akkor hova volt a statisztikai hibahatárba beleférő megbetegedésekre hozott intézkedés? Elsőnek hatvan milliós vesztegzár, több ezer ágyas kórházak, majd 140m vesztegzár (de van hír 400m-ről is, meg hogy így igazából minden kínai város áll). Többi ország miért evakuál? Miért jelölnek ki karantén zónákat?

    124. szaszi:
    Hihetetlen, hogy véletlen eggyezés legyen az Irán hergelése (nem jött össze), majd Kína kap egy kis náthát…
    A többi része viszont hiteltelenné teszi (direkt?). Erre most meg ez az MMS. Csodálkozom, hogy az ecet/szóda-bikarbóna kombót még senki nem dobta be. Lehet ebből kéne üzletet csinálni. Tudjuk a savas közeg nem kedvez a vírusoknak és az ecet az savas.

    Számomra meglepő, hogy az Event 201-re sem kaptatok rá. Vette valaki a fáradtságot, hogy az összefoglalón kívül megnézze a többi videó anyagot is? Nekem sajnos nem a legjobb az angolom.
    http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/videos.html

  128. Vannak akik első hó húsznak értelmezik a címét. Ez már persze csak ö.e.elmélet, de nekem a 2020 első eseménye is megállja a helyét. Ha jól értem a szervezők gondolatmenetét, akkor ők meg valami olyanra utalnak, hogy évente amúgy is történik a Földön 200 olyan esemény, ami világméretű egészségügyi katasztrófához vezethet, de nem vezet, amíg nem jön a 201.
    2019 októberében összeül 15 ember, a világ gazdasági, kormányzati, egészségügyi vezetői közül és modellezgetnek egy pandémiát.
    Továbbra is az összeesküvés elméletek oltárán:
    Tudja valaki, hogy az első kvantumszámítógépes modellekkel vajon mit próbáltak megjósolni?

    Szerintem is butaság a görög 5g-s idézet, de tényleg élesben folynak az emberkisérletek. Abban biztosak vagyunk, hogy ha már 5G, ha már nanotechnológia, ha már vírus, akkor nem fejlesztettek már olyan nanotechnológiás eszközt, ami rádióhullámmal vezérelhető?
    Amúgy, az én meglátásom szerint az 5G az ismeretlen veszélyein kívül azért aggasztó, mert túl szárnyalja a vonalas szolgáltatókat. Megöli a piacot, maradnak a mobil szolgáltatók, persze még akkor sem kell aggódni: szabadon választhatunk, van továbbra is kék, piros, magenta. Viszont onnantól az állampolgár a net megvonással ellehetetleníthető.

  129. Még továbbra is szóba sem hoztam a bitcoint, wechatet vagy a kínai digitális diktatúrát.

    Végezetül, önmagában a 7th CISM Military World Games nem jelent semmi, a nevéből is adódik, hogy volt már másik 6, de együtt az Event 201-gyel, Anglo-Saxon Mission-nal, Defender-Europe 20-szal, a fel sem sorolom hány sebből vérző 2019-nCoV-val biztosan mind csak a véletlen műve?

    127. Idegen:
    Occam borotvája, miközben minden válasz értelmetlen? A legegyszerűbb válasz szerintem:
    Természetes úton mutálódott vírus, ami csak a Kínaikra hat, mi csak nyerünk belőle… Kívánok Jó Éjszakát!

  130. 138. Tibor bá’
    Természetes, hogy az a modell végletekig egyszerűsített és azért hoztam én is példákat, hogy sok minden befolyásolja.
    Sajnos egyszerű halandóként semmi információhoz nem férünk hozzá, amiből biztos következtetéseket lehet levonni.
    Én is azt mondom, hogy két hét múlva lehetünk okosabbak. Viszont sok az olyan mende-monda, ami alapján lehet arra következtetni, hogy mire elég okos vagy addigra már késő cselekedni.

  131. 116.Tibor bá:
    „Miért nem adtok esélyt arra, hogy ez a rohadt vírus valóban kiszabadult és senki se akarta? Mért feltételezitek, hogy volt olyan hülye EMBER, aki azt hitte ő immunis, és ezzel az ügyes húzással lecsökkentheti az emberiség létszámát? Lehet az emberiséget bizonyos irányokba lökdösni, de tökéletesen irányítani lehetetlenség.”

    Maximálisan egyetértek.
    A rendszerek komplexitásának növekedése magával hozza a fokozottabb emberi hiba lehetőségét is.

    Kína gyártás:

    Egyértelmű, hogy lesznek az ellátási láncokban fennakadások.
    A kérdés a járvány terjedése függvényében ennek a hossza.

    A Kínából való gyártás áthelyezésnek több oka volt/van a járvány kitörése előtt:
    – emelkedő kínai munkabérek
    – a kínai vidéki munkaerő tartalék kimerülése
    – a robotizáció, ipar 4.0
    – kereskedelmi háború bizonytalansága
    – védővámok kikerülése
    – politikai, szabályozói bizonytalanság (pártszervek beültetése a nagyobb vállalatokhoz, kényszerített technológiai transzfer, a kínai tulajdonú cégek előnybe részesítése direkt és indirekt módon)

    Ehhez járul most a járvány miatti esetleges termelés kiesés.

    Mindez miatt a vállatok döntéshozói elgondolkozhatnak a kínai megváltozott költség-haszon viszonyokon.

    A megoldás a termelés földrajzi diverzifikálása, a termelés magasabb fokú automatizálás melletti haza telepítése, az ellátási láncok rövidülése, a szállítási idő rövidülése, gyorsabb piaci változásokra való reagálás.

    Ez azonban nem jelenti azt, hogy Kína bedől, meg 30 évvel visszaesik.

    Sok technológia, managment tudást már megszereztek ( a hogyant most ne firtassuk) ez nem vész el.

    Fejlődni fognak, csak lassabban, és kevésbé lesz meg az a dominanciával való visszaélési lehetőségük, amikor egy Kínát bíráló megjegyzésre gazdasági retorziókkal válaszolnak.

    Ez valljuk be az egész világnak jó lesz,
    Lesz az USA-nak ellenpólusa, de nem fogja a USA dominanciát kínai dominancia váltani.

    Mert az legaláb olyan rossz lesz, mint az USA.
    Csak meg kell nézni, hogy miket csináltak a kínaiak eddig, abból lehet következtetni a jövőre.

    A hatalommal való visszaélés lehetősége, annak hatásai , a hatalom mértékével arányos.

    Járvány szelektívitása:
    Lehetséges okok:

    – Eltérő környezet
    Jelenleg Kínában Wuhánban és Hubei tartományban az epicentrumban melegebb van, mint pl. nálunk Európában( nincs fagy stb.)
    Ugye vannak vélemények, hogy az influenza szeon elmúlzával csökken a fertőzés esélye.
    Azonban lesz egy tavaszi időjárás ablak, amikor az itteni időjárás hasonlóbb lesz a Wuhani-hoz.
    No akkor lesz tesztelve ez az elmélet….

    – Szelektív vírus támadási profil (ACE2 receptor affinitás)
    Itt azért kiemelném a kínai(ázsiai) légszennyezés jelentőségét, mert az, az általam korábban beidézett tanulmány szerint növeli az ACE2 receptorok számát.
    Józan paraszti ésszel (amire korábban Intuitív is rámutatott) a nagy légszennyezetség legyengíti az immunrendszert és támadja a tüdőt.

    A hírek arról szólnak, hogy a betegek többsége legyengült immunrendszerű, más betegségekben is szenved (kegyengült immunrendszer), korrelál a dohányzással ( légszennyezetség, tüdő károsodás).

    121. xander:
    „A Wuhan P4 biotech laboratóriumot amerikaiak fejlesztették fel.
    Kínai megrendelésre.”
    Az általam olvasottak szerint én francia segítségről tudok.

    „amelyek csak 1 bizonyos emberi fajt vagy rasszt irtják ki.”
    Erről volt korábban link, hogy ez jelenlegi technológiai tudásunk mellett elképzelhetetlen, és vannak kockázatai.

    „A gyümölcs evő denevér, és kígyó elmélet kitalált hamis porhintés.”
    Azért az a denevér faj elég nagy vírusgazda, a több koronavírus fajta is kimutatható bennük.

    124.szaszi:
    „A hisztériát nagyban segítő angol-szász misszió videót publikáló project Camelot oldalt nézte már valaki?”
    Igen.
    Csodálom, hogy másoknak nem tűnt fel, a video eleve mentegetőzéssel kezdődik, hogy nem minden jött be.
    A 2010 környékén publikált video, hivatkozik 2005-es konferenciára, az idézett forrás 2010 környékén

    „In January 2010, Project Camelot received 11 pages of information from an insider who was physically present at a meeting of Senior Masons in the City of London in 2005.”

    „There is a planned Third World War, which will be nuclear and biological. Our source believes that this is on track to be initiated within the next 18-24 months.

    Csak jelzem, a jóslat ideje már régen letelt.

    A kína nátha utalás simán lehetett utalás egy megtörtént eseményre a 2002-2004-as SARS járványra, vagy a 2004-2007 H5N1-re, a 2009-es H1N1-re.

    De a lényeg a kiragadott mondat, amihez nem kell jóstehetség a tények ismeretében.
    Mivel Kínából már több ilyen járvány kiindult, van esélye annak, hogy újabb is innen indul.
    Az lehetséges okok klíma, egészségügyi háttér relatív elmaradottsága, zsúfoltság, speciális étkezési szokások stb.

    117.Bumbrnyak:
    „Túl sok véletlen stimmel, jól terjed, elég jó halálozás, pont az ipari központban, pont télen, pont holdújévkor, pont Kínában, pont USA érdek a történés (ha nem terjed kinan kívülre), stb.”

    Meg kéne nézni a korábbi járványok kiindulási idejét pl.SARS.
    Érdekes, hogy azok is év vége felé kezdődtek.
    Nahát belenyúlt a holdújévbe?

    Az is USA beavatkozás volt?
    Vagy van valami a klímában , amikor az ilyeneknek szezonja van, mint nálunk az influenza szezon?

    Véletlen az is, hogy Wuhanban van Kína egyedüli P4-es vírus laborja is?

    Az USA érdek ekkora karanténnal garantáltan sérülnek, mert könnyen lehet recesszió náluk is.

    Hosszabb távon lehet, hogy az érdekeik mentén hat.
    De azért egy hasonló véletlent kockáztatnak maguknál is.

    Halálozás:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_2019–20_Wuhan_coronavirus_outbreak_in_December_2019_–_January_2020

    Többféle képen számolni a halálozást, de amire hivatkozni szoktak az a táblázatban a D/C ami 2-3 % között mozog.
    A táblázatot frissítik.

  132. Egy kis érdekesség:

    1981-ben megjelent a „The eyes of darkness” könyv Dean Koontz szerzőtől:

    Arról szól hogy Wuhan városban egy víruslaborban kifejlesztenek egy vírus-fegyvert, ami elszabadul és megfertőzi az egész világot.

  133. „Mit vesz Kína?” Úristen. Pl. Mercedest, BWM-t, Audit, stb. Óriási mennyiségben.

  134. 151.
    Mától rettegjek, és készletezzek?
    ha ez így megfelel kérlek,
    inkább azt mondom helyes a számításod

  135. 143 Anonim
    149 Idegen

    Hisz épp ez az ami bosszant,pedig nagy szerepük van a mostani találgatásokban alternatív oldalakon világszerte.

    Erre egy recept ecetre ,és szóda bikarbónára,ami telik tőlük.

    Pedig van egy csomó új adalék,de már nem merem kitenni.
    Ha valaki olvasott valahol Dr Frank Plummer haláláról ami állítólag február 5.-i hír tegye ide,én nem tartom a hátam.

  136. Nekem is feltűnt ma a környéken, mindenki beteg, köhögnek a buszon,. hasmenésesesek a szomszédba stb. Pont mint a koronásoknál. Laikus kínai elbeszélések is emlegették előtte legalább 1 hónappal a járványt pedig akkor hulla sem volt hozzá.
    Mi van ha ez az előszele, aztán a szövődmények és a durvulás csak ezután jönnek?

    A luxushajón is egy beteg már hányat is csinált? Írjátok hogy dehát az spéci hely, se ablak se semmi. Pedig annak a hajónak tutira jobb a szellőzése mint mondjuk egy heringjárat metrónak, villamosnak, vagy egy gépi szellőztetéssel abszolút nem is rendelkező sarki kisboltnak esetleg. Aztán egy csomó modern gyár és épület is mint a hajón, nincs is nyitható ablaka se, aztán zsúfoltabb mint a hajó.
    Bejött az is amit sejtettünk hogy hosszabb is lehet a lappangási idő és lehetnek szinte teljesen tünetmentesek is.

    Szerintem annyi a trükkje hogy túl gyorsan fertőzi meg a lakosságot hatalmas átfertőződést okozva, és legyen csak normál influenza halálozású ha a normál influenzához képest gyorsabban és szélesebb körben terjed.
    Így tényleg hirtelen és robbanásszerűen fognak jönni a hullák.

    Itt nálunk azért nem vagyunk annyira sűrűen mint a kínaiak illetve az ACE2 verzió is védhet esetleg.

  137. 152.
    Teljesen vitaképtelen. Valószínű, hogy ezért nagy arány a csak olvasók és a hozzászólók között. Senkinek nincs erre ideje.
    Ha neked csak a végletek vannak, akkor rád bízom. Azért az ablakot zárd be! 🙂
    Csak én gondolom, hogy van út a rettegés és a hurráoptimizmus között?
    Még én is leírtam, hogy nem helyes a számítás. Feltételezés. Hipotézis.
    Pont arra kértelek titeket, hogy építsünk! Rakjuk össze, amink van, hogy láthassuk a képet teljes egészében.
    Ennek ellenére csak rombolni tudtok. Belekötni mindenbe.
    Ez az! Hivatkozunk SARS-ra, MERS-re. Ja már túlhaladta 10 nap alatt, azok teljesítményét. Akkor még se jó.
    Hivatkozzunk a spanyol náthára, nem számít, hogy a Föld lakossága, akkor csak negyede volt a mostaninak és nem volt sugárhajtású repülő.
    Hivatkozzunk a szezonális influenzára, annak is egy éves teljesítményére.
    Mégegyszer megkérdezem: Akkor mi az oka, a kínai reagálásnak az evakuálásoknak?
    Ugye a világ egy nagy színház? Elhiszem, hogy ez is csak egy színdarab. Akkor azt mondjátok meg, hogy miről szól? Kína játsza, tajvani titkosszolgálat csinálja a rémhíreket hozzá, aszisztál a többi ország vezetése. Mi a végső cél szerintetek?
    Nektek ezek a dolgok megszokottak, már csak legyintünk rá egyet? Játszuk tovább a szerepet…
    És ha nekem nincs kedvem játszani? Szerintem az is szörnyű, ha ez egy világ méretű színjáték. Tényleg jobb lenne tudatlanul, internet nélkül, lelki békében.

  138. 150.Home defender:
    Hmmm…..

    149 linkelt táblázathoz még
    A kínai hivatalos adatok valószínűleg hamisak, alábecsültek.
    Az intézkedésekhez képest mindenképpen.

    A kérdés az, hogy Fertőzöttek/Halálozottak arányában is hazudnak-e?

    145.Anonim:
    „Occam borotvája, miközben minden válasz értelmetlen? A legegyszerűbb válasz szerintem:
    Természetes úton mutálódott vírus, ami csak a Kínaikra hat, mi csak nyerünk belőle… Kívánok Jó Éjszakát!”

    Ébresztő!

    Boncolgassuk kissé, hogy vajon mi az oka annak, hogy az influenza és koronavírus járványok többsége Ázsiából indul.
    Ha ezt megteszed ( én megtettem, ki lehet egészíteni vagy lehet vitatni a listát), akkor el lehet gondolkozni azon, hogy ebben is az USA keze van vagy természetes oka van.

    Túl rég óta működik az az Occam borotva, hogy csak úgy kidobjuk.

    Ez kicsit arra emlékeztet, amikor egy újabb tőzsdei mániánál elhangzik , hogy ez más, mint a többi, mert …
    Aztán ugyanúgy végzi, mint a többi.

    Valami rémlik ökológiából, hogy a nagyobb népsűrűség ( analóg mezőgazdaságból monokultúra) kedvez a járványok kialakulásnak?

    130.Anonim:
    „Ha ez a táblázat is hiteles (ellenőrizte már valaki?):
    https://twitter.com/OdysseusIthake/status/1222935773755924487
    És az ACE2 számít, akkor a japánok jobban félhetnek, mint a kínaiak. Meg nekünk sincs okunk megnyugodni.”

    Ország Mintaszám/ACE2 gyakoriság
    Hungary 120/27
    China 352/41
    Japán 3657/43

    ??
    Vajon ezekben az adatokban benne van a dohányzás és az egyénre ható légszennyezés hatása?
    Ezekre is reprezentatív-e?

    151.Anonim:

    „Hetek óta egy 8!!! fős mintára támaszkodunk. Ennél azért részletesebb táblázatot citáltam be. Több ezer alannyal.”

    A Te általad megadott táblázat, amit korábban vagy itt linkben vagy a neten már láttam, az ACE2 receptor gyakoriságról szól.

    Az idézett cikk meg KONKRÉTAN a 2019-nCoV vírusról szól.

    According to their modeling, although the binding strength between 2019-nCov and ACE2 is weaker than that between SARS-Cov and ACE2, it is still much higher than the threshold required for virus infection. Zhou et. al. conducted virus infectivity studies and showed that ACE2 is essential for 2019-nCov to enter HeLa cells7. These data indicated that ACE2 is likely to be the receptor for 2019-nCov”

  139. 158.
    Mi az oka, a kínai reagálásnak az evakuálásoknak?
    Xi óvatosan kivonult a korona kérdésből.
    A megbízott párt titkárt Li Keqiangot Xi politikai riválisnak tartja.
    Li Keqiang konkrétan az életéért küzd, hogy valami eredményt mutasson fel.
    Ezért láthatsz a hírekben tankokat Wuhán városban, ami kb szart se ér.
    https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/wuhan-virus-chinas-premier-li-asks-eu-to-facilitate-urgent-procurement-of-medical
    eddig csak Indonézia segített ez is hír értékű.

  140. „In current severe global emergency situation of 2019-nCov outbreak, it is imperative to identify vulnerable and susceptible groups for effective protection and care. Recently, studies found that 2019-nCov and SARS-nCov share the same receptor, ACE2. In this study, we analyzed four large-scale datasets of normal lung tissue to investigate the disparities related to race, age, gender and smoking status in ACE2 gene expression. No significant disparities in ACE2 gene expression were found between racial groups (Asian vs Caucasian), age groups (>60 vs <60) or gender groups (male vs female). However, we observed significantly higher ACE2 gene expression in smoker samples compared to non-smoker samples. This indicates the smokers may be more susceptible to 2019-nCov and thus smoking history should be considered in identifying susceptible population and standardizing treatment regimen. "

    https://www.preprints.org/manuscript/202002.0051/v1

    "Inconsistent with the study of Zhao et al.5, we observed no significant difference in ACE2
    expression in Caucasian lung tissue samples compared to Asian lung tissue samples in the
    RNAseq datasets (p-value=0.45, Fig 1A). In the microarray datasets, a higher ACE2
    expression was observed in Caucasian samples compared to Asian samples (p-value=0.03,
    Fig 1A). Given that the GSE19804 RNA-seq study focused on female non-smokers while the
    TCGA dataset includes samples from both males and females and both smokers and non-
    smokers, we believe that the observed disparity may be due to other factors other than race,
    such as smoking, gender and unknown factors.

    Hmm, dől az ázsiai ACE2 szelektívitás?

    A dohányzás és a légszennyezés a nyerő?
    Állítólag Kínában sokan dohányoznak.

    „Az AFP szerint a férfiakat jobban érinti a dohányzás: míg minden negyedik férfi gyújt rá minden nap (25 százalék), addig ez csak minden 20. nőről (5 százalék) mondható el.”

    „A legnagyobb létszámban Kínában dohányoznak, az 1,3 milliárd lakosból 315 millióan gyújtanak rá rendszeresen, ezzel az ázsiai ország adja a világ dohányosainak harmadát.”

    „Érdekesség, hogy a világ dohányosainak 80 százaléka alacsony vagy közepes jövedelmű országban él, a dohányosok közül 226 millióan kifejezetten szegények.”

    https://www.origo.hu/gazdasag/20180531-who-adatok-a-dohanyzasellenes-vilagnapra.html

  141. Véleményem szerint, ha Angliába beindul a pánik vásárlás, azt Európa, így Magyarország is pillanatok alatt követni fogja. Figyeljetek rá!

  142. 150:
    Nos, itt van a teljes 1981-ben megjelent regény. „The eyes of the darkness” from Dean Koontz:
    https://bit.ly/3bqOkQS
    Olvassátok el csak ezt az egyetlen belinkelt oldalt belőle! Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

  143. 158. Anonim
    Csak az az út van. Vagyis az egészséges középút.
    A lelki békét meg nem könnyű megtalálni.

    Történetesen engem ma az állatok tettek ismételten próbára. Pont leszartam a vírust és internet közelében sem voltam ezidáig nagyon. Aztán mégsem volt lelki béke.

    Tök felesleges ezen pörögni.
    A közösségekről is megírtam valamelyik éjjel a tapasztalataimat és a szőrmentén kapcsolodó pár pszichológiai alapfogalmat is odacitáltam a lapokra.Aztán minek? Kinek?
    El se küldtem Tibor bá’nak.

    Mit pörögjünk mint a búgócsiga?

    Kíváncsi vagyok, ha bedugul a story hányan akarnak paradigmát váltani?!

  144. 163 – Rosseger:
    Kétségtelenül az ember hátán végigfut a hideg, de ez nem több, mint egy fantázia közel egybeesése a valosággal.

  145. 158. Idegen:
    Köszönöm a válaszod! Pont valahogy, így gondoltam. Nem besértődve, értelmesen.

    Manapság az átlagembernek, annyi mindenhez kellene értenie, hogy az már lehetetlen. Azért lenne jó egy ilyen fórum, ahol az ember időt takaríthat meg, mert tud adni mások szavára, olyan dolgokban, amikhez nincs megfelelő ismerete.

    Én amúgy nem gondolnám, hogy ebben is az USA keze van. Legalábbis nem ennyire egyszerűen.
    Érdekesek lehetnek a listák, amiket állítottál. A kiindulás lényeges lehet a további események szempontjából.
    Felvetések, amiket idáig hallottam:
    – Természetes mutálódás által
    – Wuhani laborból véletlenül
    – Wuhani laborból direkt
    – Más nemzet által elindítva
    Ha ezek elfogadthatóak, akkor ahogy mondtad lehet bővíteni, és gyűjteni az érveket pro-kontra.
    Linkelt forrást bármelyikre fogok tudni hozni a fentiek közül, de a cél pont az lenne, hogy kiszürjük a hamisítványokat.

    Tudsz segíteni tovább értelmezni az ACE2-höz rendelt számokat? Én azt látom, hogy mindenki csak dobálódzik velük.
    Kezdjük a Twitteres táblázattal:
    Tehát a pontosság kedvéért a gyakoriság az százalékos érték. Kicsit zavaró a jelölésed perjellel. És az 5 japán mintából kiemelted a 2001-est 3657/43 értékkel.
    Erre én meg kiemelném az 1996-ost 84/48-cal.
    De ez így nem jó.
    A minta nagysága, csak a társadalomra vetített pontosságát mutatja meg.
    Helyesen (szerintem):
    Hungary 27%
    China 41%
    Japán 43%

    De bevallom, hogy ez így semmit nem jelent számomra. És tudom, hogy a biorxiv-es tanulmány sem a te „gyermekedet”, nem személyeskedésből írom, amit írok, hanem pont azért, hogy boncolgassuk.

    I. Részlet:
    ” Recently,
    studies found that 2019-nCov and SARS-nCov share the same receptor, ACE2. In this study, we analyzed four large-scale datasets of normal lung tissue to investigate the disparities related to race, age, gender and smoking status in ACE2 gene expression. No significant disparities in ACE2 gene expression were found between racial groups (Asian vs Caucasian), age groups (>60 vs <60) or gender groups (male vs female). However, we observed significantly higher ACE2 gene expression in smoker samples compared to nonsmoker samples. This indicates the smokers may be more susceptible to 2019-nCov and thus smoking history should be considered in identifying susceptible population and standardizing treatment regimen."

    Nekem ebből az jön le, hogy nincs szignifikáns különbség. Csak a dohányzók-nem dohányzók között.

    II. Részlet:
    "They also found that an Asian male has much higher ACE2-expressing cell ratio than other seven white and African American donors, which may indicate the higher susceptibility of Asian. However, the sample size was too small to draw conclusion on this racial disparity. "

    Itt meg az, hogy asszondják az ázsai férfinak sokkal több az ACE2 expresszáló sejtje. Azért bevallva, hogy kicsi a minta.

    Most legyek okos. Nem véletlen nem mentem sem orvosnak, sem biológusnak. Oké, hogy az ACE2 fehérje megjelenik a sejt felszínén, arra a gonosz vírus rácsatlakozik és bejut a sejtbe, de ennyi.

    El tudod esetleg ezeket a mechanizmusokat röviden magyarázni?

  146. 160.Xander:
    „Mi az oka, a kínai reagálásnak az evakuálásoknak?
    Xi óvatosan kivonult a korona kérdésből.
    A megbízott párt titkárt Li Keqiangot Xi politikai riválisnak tartja.
    Li Keqiang konkrétan az életéért küzd, hogy valami eredményt mutasson fel.”

    Ha feltételezzük azt,
    hogy a jelenlegi vírus a Wuhani P4-es laborból szabadult ki,

    valamint azt, hogy a labor kettős felhasználású (azaz katonai és polgári) , amire vannak jelek a publikációkból és a „hírek”-ből,

    és tudjuk azt, hogy Xi a hadsereg főparancsnoka (aki elvileg ezért a laborért is felel),

    akkor lehet, hogy érthetővé válik a túlreagálás.

  147. Még egyszer ki akarom hangsúlyozni. Véleményem szerint a vírus kiszabadulása egy baleset. Gondoljatok arra, hogy hány atom baleset volt az évtizedek alatt. Természetesen eltitkolva. Ott is tudták, hogy veszélyes, amit csinálnak. Mégis voltak balesetek. Most már mást nem tehetünk, mint felkészülünk az átvészeléshez. A spanyol nátha idején a nevelőanyám kislány volt. Megkapta a vírust, majd jött a tüdőgyulladás. Antibiotikum természetesen nem volt. Napokon át, amig volt láza, nem feküdhetett le. Ülve hordta ki a tüdőgyulladást, mert ez volt az egyetlen módja, hogy kigyógyuljon belőle. Most is ki fog derülni, hogy lehet átvészelni a bajt. Állítólag a Tamiflu mutat valamifajta védelmet.

  148. 167.
    Egy ilyen költséges biotech központot nem viccből csinált a kinai.
    Az ismereteim szerint Bill és Melinda Gates alapitványa sunnyogott
    program körül, aztán valami okból csendben leléptek.
    Franciák inkább a kivitelezésnél lehettek, erről nincs ismeretem.
    Csak hogy képben legyél világ C vitamin ellátás nagy részét Kína szállítja.
    +kb. mindennel foglalkoznak.
    Az mg.hozamfokozóktól kezdve gyógyszereken át az emberi hormonokig
    minden diszciplínában 100%ban a topon vannak.
    Ezek mind kurrens és kurva drága holmik.
    Az etikátlan klónozások megvannak? az is Wuhan P4.
    A genetikailag rassz specifikus biofegyvereket egy lezárt épületrészben hekkelik.
    Nem mi fogunk ötletet adni, hogy mely népcsoportot kell Kínában elvarázsolni.
    Az hogy A P4-es laborból eredt a vírus ezt nem feltételezem.
    Csak találgatni lehet, de az olyan lenne mint ha valaki önmagát rúgja tökön.
    Ezért erre nem gondolok.
    Ellenben egy rivális hatalomnak nagyon is érdekében állna egy ilyen járvány.
    Ezen a víruson túl fognal jönni,
    ami az egész világra kihat, az a termelés, alkatrész, kereslet gond.
    Ez lenne a Fekete Hattyú esemény? Nem gondolom ezt.
    Jelenleg még nem lehet megítélni.

  149. Tegnap irtam volt, ma, az esti tévéhirek lecsengése után megismétlem: A japán partoknál horgonyzó Diamond Princess luxushajó bebizonyitotta: a karantén semmit sem ér!!
    Tegnap óta több, mint megkétszerezödött , 60 egynéhányról közel 140-re ugrott a fertözöttek száma! Mindössze 24 óra alatt!!!
    Mi lesz ezek szerint a világban?

  150. Akkor valaki már összegyűjthetné a véletleneket és felvehetné a listára ezt is:

    https://twitter.com/freezerohedge/status/1226188377730383872

    Canadian Scientist At Center Of Chinese Bio-Espionage Probe Found Dead In Africa?

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/canadian-scientist-center-chinese-bio-espionage-probe-found-dead-africa

    https://www.cbc.ca/amp/1.5399179
    In 2000, he moved back to his hometown to lead the Level 4 virology containment facility at the National Microbiology Laboratory in Winnipeg, overseeing 500 people.
    ….
    Now living in Toronto, Plummer said he is back to doing research and working on an HIV vaccine and writing a book on the backstory of his scientific work.

  151. Nekem az a furcsa, hogy a világ tőzsdéi még nem reagáltak. Az arany ára is stabil. Mint ha egyáltalán nem történt volna semmi! Meddig áll majd fenn ez a helyzet?

  152. A Fehérház tényleg tudni akarja, vagy csak falaz?: ZeroHedge: White House Asks Scientists To Investigate Whether 2019-nCoV Was Bio-Engineered.

  153. 173.
    Ez a hír ha igaz, olyan mint ha valaki a zsufolt metrón fing és körbe néz hogy ki lehetett.

  154. 154.szaszi:
    „Ha valaki olvasott valahol Dr Frank Plummer haláláról ami állítólag február 5.-i hír tegye ide,én nem tartom a hátam.”

    „The world-renowned microbiologist was most widely recognised for his ground-breaking work on understanding HIV transmission.

    Dr Plummer, 67, was also recognised for leadership roles in the Sars, H1N1 flu and Ebola epidemics. ”

    „When he returned from working in Kenya, he had served a senior scientific advisor of the Public Health Agency of Canada and as scientific director general of the National Microbiology Laboratory in Winnipeg, one of a handful of laboratories in the world with the capacity to work with highly pathogenic viruses like Ebola.

    Hmm, ez a kanadai labor korábban szerepelt a kínai kémkedési ügyekben.

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51317386

    166.Anonim:
    „Érdekesek lehetnek a listák, amiket állítottál.”

    Én erre gondoltam:
    „Boncolgassuk kissé, hogy vajon mi az oka annak, hogy az influenza és koronavírus járványok többsége Ázsiából indul.”
    149-ből:
    „Mivel Kínából már több ilyen járvány kiindult, van esélye annak, hogy újabb is innen indul.
    Az lehetséges okok klíma, egészségügyi háttér relatív elmaradottsága, zsúfoltság, speciális étkezési szokások stb.

    „Felvetések, amiket idáig hallottam:
    – Természetes mutálódás által
    – Wuhani laborból véletlenül”

    Én e kettőt találom valószínűnek.

    „Tehát a pontosság kedvéért a gyakoriság az százalékos érték. Kicsit zavaró a jelölésed perjellel. ”

    „A minta nagysága, csak a társadalomra vetített pontosságát mutatja meg.”

    Pontosan, a reprezentatív jelleg miatt.
    A legnagyobb mintaszámú méréseket emeltem ki, meg talán az újabb tanulmányokat felül súlyoznám. (jobb technikai felszereltség okán)

    A kínai és a japán értékek 2 %pontban térnek el.
    A magyar érték a kínainak a 65%-a.

    A kiemeltek idézetekből és idézett tanulmányokból az jött le, hogy a dohányzás és a légszennyezés a döntő faktor az ACE2 gyakoriságban, amire a 2019-nCoV harap.

    A 8 mintás tanulmányban nem hiszem, hogy vizsgálták a páciensek előéletét (dohányzás, milyen légszennyezett helyen élt ), ami ACE2 növekedést okoz.
    Csak azt állapították meg, hogy az egyik alanynak (ázsiai férfi) a nyolcból nagyon magas volt az ACE2 szintje.Aztán, hogy az mitől volt, és az ázsiaiakra jellemző vagy nem arról a cikkben nem szóltak.

    Korábban volt egy általam beidézett tanulmány egerek-ACE2-PM2.5 légszennyezettség hatására.

    ” Fig. 8A shows that ACE expression in the lungs of WT and ACE2 KO mice was significantly increased by 1.3- and 1.8-fold, respectively, compared with those in the lungs of sham group mice at 2 days postinstillation. ”

    https://www.ijbs.com/v14p0253.htm

    A kínai légszennyezésről még:

    „The fine particles are those 2.5 μm or less in diameter, and PM2.5 is used as a main indicator of risk to health from particulate pollution in many countries. Ambient PM2.5 was the fifth leading cause of death, resulting in 4.2 million deaths and 103.1 million disability-adjusted life-years (DALYs) in 2015. Deaths attributable to ambient PM2.5 have increased over the past 25 years.11 The Pearl River Delta (PRD) region is a highly urbanized and developed region in China. This region saw its greatest economic loss (14,768 to 25,305 million USD) in 2013, which is equivalent to 1.4%–2.3% of the local gross domestic product (GDP).12 Analyses of PM pollution concentrations were conducted in 190 Chinese cities during 2014–2015. The total premature mortality attributable to PM2.5 and PM10 were 722,370 and 1,491,774, respectively, and the total DALYs were 7.2 and 20.66 million, respectively. This may be related to the loss in economic productivity observed in 2013. The total economic cost attributed to PM10 pollution accounts for approximately 2.94% of China’s GDP.13″

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2095882X17301287

    Szóval a PM2.5-nek 722,370, a PM10-nek 1,491,774 korai halálesetet tulajdonítanak évente.
    A lassan megfövő béka esete.

    Van valami tiltakozás, meg talán változás is, de a hivatalosan sokkal kevesebb a halálesetű járványtól nagyobb a félelem.

    OK, hamarabb a lehetséges vég, de abszolút érték között nagy az eltérés (eddig).

    „Oké, hogy az ACE2 fehérje megjelenik a sejt felszínén, arra a gonosz vírus rácsatlakozik és bejut a sejtbe, de ennyi.

    El tudod esetleg ezeket a mechanizmusokat röviden magyarázni?”

    Nem vagyok orvos, bár voltak mikrobiológiai tanulmányaim.

  155. Még egy kis adalék, egyes kutatók szerint a lappangási idő nem két hét, hanem 21-24 nap.
    EZT a lényesgesen fontos, életbevágó tényt az illetékesek nem tudták, ergo a rövid, kéthetes karanténból kiengedettek mindenike egy elszabadult biológiai bomba.
    MOST MI LESZ VELÜK?

  156. No lám, a járvány egészséges hatásai.

    https://www.zerohedge.com/markets/china-really-resuming-production-here-dismal-answer-and-alternative-way-track-whats-really

    A termelés csökkenéséével a PM2.5 érték is csökken.
    Jó ábrák a cikkben.

    Ha feltételezzük azt, hogy a vírus nem szereti a meleget, akkor a por kihullással járó melegedés a járvány ellen hathat.

    A légszennyezés csökkenése erősítheti az emberek immunrendszerét, csökkentheti az ACE2 szintet, bár a klíma meg melegedik ez által.

    Nincs ingyen ebéd, mint tudjuk… 😉

  157. UK risks a ‘major’ coronavirus outbreak, warns world expert who co-discovered Ebola. Compared to Ebola, coronavirus is a “greater threat because of the mode of transmission. The potential for spread is much, much higher.”

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    INCUBATION PERIOD
    (estimated)
    2 – 14 24 days

    Tehát a lappangási idő akár 24 nap is lehet. Ez magyarázhatja, hogy eddig miért nem bukkant fel nálunk Európában nagyobb számban.

    Csak nehogy a mortalitási rátánál is hamarosan ilyen drasztikus javítás legyen.

  158. „A koronavírusok többezer éve itt vannak a Földön, az elmúlt húsz évben pedig ez a harmadik ilyen nagy járvány. Fel kell tennünk a kérdést, hogy miért? Az emberi térnyerés olyan mértékűvé nőtt, amely nagyban megnöveli az esélyét, hogy ezek a vírusok emberre terjedjenek.” – mondja Dr. Kemenesi Gábor.

    Erre persze a történelem során mindig fennállt az esély, de a Földön jelenleg élő 7 milliárd ember nagyságrendekkel több kontaktust jelent ezekkel az állatokkal, mint korábban bármikor. Ráadásul ezzel arányosan a vadállatok kereskedelme és fogyasztása is hatalmas méreteket ölt, főleg az ázsiai és afrikai kultúrákban. Részben ezért számítanak ezek a régiók a hasonló felbukkanó fertőző betegségek melegágyának. A virológus ezzel arra utal, hogy a mostani koronavírus feltételezhetően a vuhani piacról, Közép-Kína legnépesebb városából származhat. Nem feltétlenül kell megenni egy fertőzött állatot, elég az is, ha valaki a feldolgozás közben csak érintkezett az állat valamely testváladékával.”

    https://blog.atlatszo.hu/2020/02/korai-lenne-megmondani-hogy-lesz-e-koronavirus-jarvany-itthon/

  159. 175.
    Géntechnológiával módosított
    biokémiai fegyvereket lehet előállítani az eltérő DNS állományú,
    és ezáltal különböző receptor-fehérjékkel is rendelkező népcsoportokra.
    A kínai, jappán, stb emberek ACE2 receptorjai
    amelyek ezzel a koronavírussal
    és a régebbi SARS vírussal való fertőzéssel kapcsolódnak
    a fehérek és a négerek átlagos szintjének 5x.
    Azért nem írok ázsiait, mert Pakisztán vagy Irán stb. teljesen eltér.
    Az ACE2 egy enzim-fehérje receptor típus,
    ami a tüdőben is található.
    Azzal, hogy kötődik a humán angiotenzin-konvert enzim 2-hez (ACE2),
    amely által hatékonyan megfertőzheti az emberi légzősejteket.
    A Wuhan vírus az emberi légzőszervi hámsejteket az S-protein és a humán ACE2 kölcsönhatásának molekuláris mechanizmusán keresztül fertőzi meg.
    Az ACE2 elsősorban a tüdő szöveteiben van jelen.
    ennyi elég is az élettanból
    remélem érthető minden

  160. 169.Xander:
    „Csak hogy képben legyél világ C vitamin ellátás nagy részét Kína szállítja.
    +kb. mindennel foglalkoznak.
    Az mg.hozamfokozóktól kezdve gyógyszereken át az emberi hormonokig
    minden diszciplínában 100%ban a topon vannak.
    Ezek mind kurrens és kurva drága holmik.”

    Van némi nemű gyógyszergyári ismeretem, Kína olcsón gyárt, de változó minőségben.
    Van szívás, mikor a rendelt alapanyag eltérő az előző szállítmánytól és hozzá kell igazítani a gyártás, plusz tisztításokkal.
    E téren javulnak, de hogy topon lennének….

    A C vitamin-t meg nem a gyógyszertárból kell beszerezni, hanem élemiszeripari minőségben alapanyagként.

    „A genetikailag rassz specifikus biofegyvereket egy lezárt épületrészben hekkelik.”

    Na e felől vannak kétségeim, a korábbiakban beidézetteknek tükrében.

    „Az hogy A P4-es laborból eredt a vírus ezt nem feltételezem.
    Csak találgatni lehet, de az olyan lenne mint ha valaki önmagát rúgja tökön.
    Ezért erre nem gondolok.”

    Azt hogy szándékosan, azt én sem feltételezem, de a véletlent nem zárnám ki.
    Korábban voltak rá kínai példák(több is!) a SARS vírussal kapcsolatban.

    „Ellenben egy rivális hatalomnak nagyon is érdekében állna egy ilyen járvány.”

    Ezt a kört már lefutottam.
    Egy globalizált világban ez nagyon visszaüthet minden téren.
    gazdasági, fertőzés és ellencsapás terén is.

    „Ezen a víruson túl fognal jönni,
    ami az egész világra kihat, az a termelés, alkatrész, kereslet gond.”

    Pont most cáfolod az általad korábban állítottakat a rivális hatalomról.

    „Ez lenne a Fekete Hattyú esemény? Nem gondolom ezt.
    Jelenleg még nem lehet megítélni.”

    Miért olyan a fogalmazásod, mint ha egy fordító programmal írnál magyarul?

  161. 161., 175. Idegen
    „Hmm, dől az ázsiai ACE2 szelektívitás?”

    Jól érzékelem, hogy te is most olvastad el/értelmezted valójában azt a kutatást, amire hivatkoztál elötte?

    Nem ismerős a technika?
    Ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem amit teszek!
    Azt mondom, hogy tessék itt egy kutatás, ami azt mondja, hogy csak az 50 feletti kínai férfiak a veszélyeztettek közben, pedig még sem.

    Szerintem kimondhatjuk, hogy mivel nem ellenőrizhető számunkra egyik állítás sem hitelesen, ezért az ACE2 maradhat talonban. Van esélye, hogy nyomjon a latba, de amíg a már sokat említett hivatkozásokhoz képest nincs újabb tanulmány (akár az élet), addig nem is bizonyított.

    Én abban sem vagyok biztos benne, hogy biológiai, betegség lefolyás szempontjából az ACE2 előfordulás hogyan nyom a latba. Jobban beteg leszel? Több sejtbe jut be a vírus. Vagy könyebben megbetegszel? Nagyobb eséllyel kombinálódik a vírus a sejttel.

    /Off:
    Az meg pláne nem világos, ha már boncolgatjuk a gyakoriságot, hogy annak a különbsége számít e jobban vagy az egymáshoz viszonyított nagysága?
    Idegen:
    A betegség elemző technikádból kiindulva. Idáig is rizikós volt a piac, de a hodler crypto befektetéseimet most inkább likvidáltam. Valahogy nem bízok a rendszer működésében. Viszont a kisördög meg csak zaklat:
    Van értelme szerinted egy most mondjuk 10200-as long és egyszerre 9300-as short pozíciót 4-5-szörös tőkeátétellel nyitni Bitcoinra? Vagy akár másra?
    /

    Ugye az Occam-borotvája sem annyira világos, még sem? A józan ész azt diktálja, hogy természetes, hisz már annyiszor volt ilyen. Teljesen egyet értek veled. De mégis annyi emberben van gyanú. Ugye a reagálás….
    Amikor kérdezem, hogy melyik oldal hiteles, akkor azt komolyan teszem. Itt van még egy:
    https://www.statnews.com/2020/01/24/dna-sleuths-read-coronavirus-genome-tracing-origins-and-mutations/

    Ha hiteles, akkor azt tudhatjuk meg belőle, hogy a nulladik beteget valójában október 30. és november 29. közé teszik. Illetve, hogy meg volt lepődve rajta a világ, hogy a wuhani lab már január 10.-ére szekvenálta az új vírust. Véletlen?

  162. A 24 napot több helyen írják de ez csak mai hír https://www.chinadaily.com.cn/a/202002/10/WS5e41162aa310128217276612.html

    Egy korábbi hír hogy a tünetmentes eset amit itt korábban írtak mint taiwani orvos egyik sejtése igaz lehet. A taiwani orvos feltételezte hogy lennie kell csak hordozónak mert nem volt a beteg és kínai beteg között kapcsolat.
    https://thepigeonexpress.com/10-year-old-boy-diagnosed-with-wuhan-coronavirus-shows-no-symptoms/
    28 nap tünetmentes fertőző betegek 9 napig fertőz tárgyakon. Soha ne mond hogy soha de most úgy tünik ezt nem fogják megállítani.

  163. 184.
    Ez a feltételezés Hong Kong-ban is él. Korábban meg már majdnem hivatalos is volt, hogy gyerekek lehetnek tünetmentes hordozók.

  164. 185.
    vicces ez az orosz, A kínai vírus amerikai „akcentusa”

    186.
    Szerencsére nem vagyok érintett a dologban.
    Az ázsiai tipusu elhaltak száma,
    lassan Február közepénél járunk 910 death ha ez hihető.
    Többen azt mondják Kína visszatartja az adatokat.
    Ebből talán 1 volt európai,az is egy rozzant alkoholista.
    Szóval valami oka kell legyen annak, hogy csak a kinaiak hullanak mint az őszi falevél.

  165. Szerintem a kor történetek bemondásos alapon kerültek eddig is rögzítésre. Ha két napja találkoztam egy emberrel, akiről tudom, hogy beteg, akkor ő fertőzött meg. Honnan is tudnám, hogy már két hete fertőzött vagyok?

    Erre a felvetésre is várnék érveket, cáfolatokat:
    Úgy tűnik, hogy a betegségnek több lefolyása is van.
    Első esetben a már amúgy is gyenge immunrendszerűeknél, betegeknél rövidebb lappangási idővel mutatja meg magát.Ekkor jelentkeznek a tüdőgyulladásos tünetek.
    Viszont van egy második is, amikor valakinek erős az immunrendszere, akkor hosszú lappangási idő után tör elő. Ami alatt a vírus már dolgozik, csak elnyomja az immunrendszert. A lappangás alatt megfertőzi a szerveket és kivált egy sokk szerű autoimmun reakciót.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_release_syndrome
    Ez a hirtelen halál esete.

  166. Bálint.
    A karantén működik. Csak a hajón terjed. Ez a lényege a karanténnek. Aki túléli túléli, aki nem az nem, de a betegséget legalább nem viszik be a kikötőbe, városba.
    A hajón való terjedés csak a vírus virulenciájának indikátora. A karantén minőségét nem érinti.

    Gyarmathy.
    Azt írod, hogy a lappangási idő lehet 24 nap is. Vagyis LEHET! De mint tudjuk, ennél rövidebb is lehet.
    De mondjuk, hogy igaz a 24 nap.
    Akkor is a december közepén fertőződött nyugati üzletemberek és egyéb arra járók, már január közepére kellett volna hozzák a számokat, illetve az általuk megfertőzöttek február közepére robbanásszerű statisztikát kéne produkáljanak (mert ahogy írják, egy ilyen beteg akár több tucat személyt is megfertőz).
    Lassan február közepén vagyunk. Ha nem lesz robbanásszerű emelkedés – na jó engedek – február végére, gumicsont (démonetetés :-)) az egész.
    Arra kérlek, hogy ha márciusban is még körbe-körbe járunk és nézzük a köldökünket, ne gyertek azzal, hogy majd májusban robban a betegek száma. Mert akkorra már 60 napos lappangási idővel is ki kéne törje a nyavalya Európát.
    Ha májusig nem lesz járvány errefelé, utána sem lesz. A nyár kinyírja a vírust. Lehet, hogy egy sötét metróalagútban meghúzódik egy időre, de akkor már nem neki ketyeg az idő. Lett légyen ő akármilyen szupervírus.

    Meg még valami.
    A vírus csak akkortól fertőz, ha eléri a kritikus tömeget a szervezetben, sejtekben (ekkor már a betegen megjelennek az első tünetek is). Vagyis ilyenkor bukkan elő a „felesleg” a testnedvekben is. Ennek tükrében nem igaz, hogy már az első naptól fertőz. Kizárt, mert nincs felesleges mennyiség és még „szaporodik”. 14 nap lappangással számolva, legkorábban félidőnél jelenhet meg a terjedési képessége, de mint írtam akkor már egy két napon belül tünet is van (ergo, a lappangás nem 14 nap, hanem rövidebb).
    Vagyis a beteg átlép a lappangási stádiumból az akut stádiumba. Ez a vírus természete. Legalább is a földön találhatóké. És még senki sem írta, hogy a Predator fosta volna le oda.

    Üdv.

  167. 191. tanuló:
    Nézz utánna, hogy anno a SARS mit művelt a hong kongi toronyházakban! És egy levegővel(aerosol) terjedő vírusnál mit jelenthet egy központi szellőztetés. Remélem már aktíválták a N101-es 200%-os hepa szűrőket.

    Nekem az is tetszett, hogy Teslá-hoz választható extra a biotámadás elleni védelem. 🙂

    Amúgy meg nem Gyarmathy írja a 24 napot, hanem ma ez a a hivatalosan elfogadott.
    Az alábbi tanulmányt kéne cáfolnod:
    https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1.full.pdf

  168. Xander.

    Van egy jó hírem.
    A szegedi kutatók kidolgoztak egy gyógyszeres és egyéb megoldást magába foglaló terápiát, amivel jó eredmények érhetőek el egy ilyen allergiás sokk estén (pl. bélperforáció vagy egyéb fertőzés okozta szepszis). Próbaüzemben már több intenzív osztályon is használják országosan. Nézz utána. Egyelőre ez a miénk, d elehet, hogy rövid távon – mint a művért – ezt is „eladjuk” a nagy testvérnek.

    Anonimus.
    Én nem cáfolok semmit. Tibor bá’ sem tudja meggyőzni a hívőket. Akkor én minek.
    Aki szerint egy vírus 0 naptól fertőz, annak mit lehet bizonygatni. Hogy mondjuk olyan virulens, hogy 50 db vírus kell egy folyamat beindulásához (1 nap). De ez még csak a nyálkahártyán való megtelepülésük, hogy onnan bejussanak a véráramba (1-2 nap), majd a sejteket is fertőzzék (3-5 nap), hogy onnan az osztódással előállt szaporulatuk a váladékokban megjelenjen (5-7 nap). És ha már sejtszinten támad, osztódik, akkor a hordozó egyén kicseszettől szarul van, úgy hogy ez már nem lappangás, hanem betegség! A lényeg, a vírus csak akkor tud fertőzni, ha már a szaporulata eléri a kritikus tömeget. Ekkor pedig 1-2 napon belül a beteg kifekszik. Lásd influenza.
    De hát aki ezt nem érti, pedig tiszta tudomány, az alapítsa meg a Vuhani vírusegyházat.
    De igazad van, nem is egyház, tudomány. Megírták a neten. Hogy ki. Hát egy angol tudós, aki kitalálta a vírusok eddig ismerttől eltérő „viselkedését”.

    Üdv.

  169. Anonim.
    És ha elkerülte volna a figyelmed, én nem a terjedésről beszélek, hanem a lappangási időről. Az influenza is terjed egy toronyházban 1-3 nap alatt. A SARS is terjed. De ez a jelenleginél a lappangási idő a vita tárgya. Ha úgy van, ahogy írják (24 nap) akkor ez a gyengéje és ez lesz a veszte. Majd meglátjátok.
    De ha így megy én májusra 1 éves lappangási időt várok a tudósoktól:-).
    Remélem tudtok aludni a nagy rettegésben.
    Én a helyetekben a felmelegedéstől fosnék és nem ettől a vírustól. Február 10.-én 16 c fok azért aggasztó. Úgy, hogy a készletezés indokolt.

    Üdv.

  170. 194. 195. tanuló
    Mára befejeztem az ingyen troll etetést.

    Pont olyan sötét vagy, mint amit kint látok az ablakon keresztül. Az azért megvan, hogy semmilyen angol tudós nincs a tanulmányban, hanem 30 kínai jegyzi?
    Gondolom ők is hülyék, hogy ilyet lemertek írni. Szerintem is meredek az 1 napos inkubációval fertőzés, viszont a te szavaid pont nullát érnek, meg sem próbálod őket alátámasztani. Akkor? Ki vagy te, hogy mondod a tutit? Agent 008…
    Mindenki tisztában van vele, hogy ha májusig nincs semmi, akkor már parázs sincs, nem hogy füst meg láng. (Gazdasági sem lesz, sőt mindenkinek feltétel nélküli alapjövedelme lesz. És hatalmi viszonyok kiélesedéséhez sem vezethet, hissz ki bántaná a kis beteget?)
    A következő két hétről beszélgetünk, ha nem vetted volna észre.
    És továbbra sem adtál magyarázatot az általunk feltett kérdésekre! Senki nem vár vírust, de valami történik és rajtad kívül mások probálják felderíteni a hátteret.

    Tudom, neked ez sem menne, de lehet másoknak info:
    https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/4aLH8GXatusrorjAzmVN39-650-80.png
    Ez a webasto-s idő ablak, ahogy a kínai csaj fertőzött.
    Majd lehet követni az interneten, annak akit valóban érdekel, hogy hogyan vitték haza és mennyi idő alatt lett a 4-ből 14 beteg… viszont NEM tudjuk ezekből sem a valódi lefolyást, hiszen szólt a hölgy, hogy ő szarul van.

  171. Kedves Anonim.
    Troll vagyok és nem is értek a biológiához. Ez van, kár volt tanulnom.
    De az alap akkor is az, hogy ha egy vírus fertőz, akkor már túlszaporodott, a beteg pedig szarul van. Vagyis, ha 14 nap a lappangás, akkor a 13-14. napon fertőz. A kínai csaj is a miting utáni hazautazáskor lett rosszul. A mitingen fertőzött vagyis a tünetek megjelenése előtt két nappal. Nagyon nincs rendben a vírussal kapcsolatos kommunikáció.
    És csak úgy mellékesen jegyzem, meg, hogy a vírus a legsérülékenyebb dolog (mert nem élőlény) a szabadban. Minden nyírja (még az oxigén is!). És ez ellen a legszuperebb biolaborok sem tudnak mit tenni. Vagy ha igen, akkor az már nem vírus.

    Üdv.

    U.i.: márciusban majd megbeszéljük, hogy kinek lett igaza.

  172. 183.Anonim:
    „“Hmm, dől az ázsiai ACE2 szelektívitás?”

    Jól érzékelem, hogy te is most olvastad el/értelmezted valójában azt a kutatást, amire hivatkoztál elötte?”

    Nem egészen értem, mit akarsz mondani.

    A 161-ben idézett linket február 3-án adták be, 02.05-én fogadták el és lett online.
    Korábban egy órája olvastam.

    Hangsúlyozva, hogy preprint és nem peer-review cikk.

    Ez is hangsúlyozza a dohányzás és más faktorok hatását az ACE2-re.
    Korábban linkeltem és már a PM2.5 és egér ACE2 növekedés cikket.
    141.ben hivatkoztam rá
    „Itt azért kiemelném a kínai(ázsiai) légszennyezés jelentőségét, mert az, az általam korábban beidézett tanulmány szerint növeli az ACE2 receptorok számát.”

    141 előtt hivatkoztam rá, és nem is biztos , hogy ebben a topicban, de már nem keresem meg neked.
    Intuitívvel beszéltünk erről pár szót.

    175.ben konkrétan megadtam még egyszer:

    „Korábban volt egy általam beidézett tanulmány egerek-ACE2-PM2.5 légszennyezettség hatására.

    ” Fig. 8A shows that ACE expression in the lungs of WT and ACE2 KO mice was significantly increased by 1.3- and 1.8-fold, respectively, compared with those in the lungs of sham group mice at 2 days postinstillation. ”

    https://www.ijbs.com/v14p0253.htm

    Összerakva a kínai légszennyezettségről tudottakat (ami a fejemben már korábban megvolt) és későbbi linkeltem is 175.-ben, összeállt a kép 161-nél.
    A lökést a 161-es link adta meg, amit pár órája fedeztem fel.

    „Van értelme szerinted egy most mondjuk 10200-as long és egyszerre 9300-as short pozíciót 4-5-szörös tőkeátétellel nyitni Bitcoinra? Vagy akár másra?”

    A bitcoinos analógiát nem értettem.
    Viszont a tőkeáttétel egy ilyen volatilis terméknél , mint a bitcoin életveszély.
    Ha egyszerre nyitod meg azonos tőkeáttétellel a shortot és a longot, akkor hol a haszon?

  173. „Szerintem kimondhatjuk, hogy mivel nem ellenőrizhető számunkra egyik állítás sem hitelesen, ezért az ACE2 maradhat talonban.”

    Hmm, a Te általad belinkelt
    https://twitter.com/OdysseusIthake/status/1222935773755924487
    kinézetre egy review cikkből vagy egy könyvből való.

    Google image kutatás után, azt hiszem innen származik:

    https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/6DC14A0774C181C37981E5E732E92E45/S0016672307009019a.pdf/geographic_distribution_of_the_ace_ii_genotype_a_novel_finding.pdf

    Nem vagyok benne teljesen biztos, de a cikk az ACE2 gén egyik polymorph változatának a gyakoriságát vizsgálja, tehát nem releváns e téren.
    Ha csak a 2019-nCoV nem egy ACE2 polymorph változatra harap.

    A linkeden, ha végigolvasod, hivatkoznak arra, amit én is belinkeltem 161-ben.
    Erre a tweeteres link szerzője azt válaszolja 02.07-én:
    „Yes I’ve seen, it seems that was a false connection.”

    Viszont találtam a kutakodás során valamit:

    ACE2 Gene Polymorphisms Do Not Affect Outcome of Severe Acute Respiratory Syndrome
    https://academic.oup.com/clinchem/article/50/9/1683/5640134

    Szóval a vírus nem tesz különbséget a polymorph változatok között.

    Aztán találtam ezt:
    https://jameslyonsweiler.com/2020/01/30/on-the-origins-of-the-2019-ncov-virus-wuhan-china/

    https://jameslyonsweiler.com/2020/02/02/moderately-strong-confirmation-of-a-laboratory-origin-of-2019-ncov/

    Ez igen érdekes linkek, még értelmezem, de egy kínai vakcinavírus kiszabadulásáról értekeznek bennük.
    Eléggé szakmaiaknak tűnnek.

    Génszekvencia nyomozás, izgi!

  174. 183.Anonim:
    Hmm, a Te általad belinkelt
    https://twitter.com/OdysseusIthake/status/1222935773755924487
    kinézetre egy review cikkből vagy egy könyvből való.

    Azt hiszem innen származik:

    https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/6DC14A0774C181C37981E5E732E92E45/S0016672307009019a.pdf/geographic_distribution_of_the_ace_ii_genotype_a_novel_finding.pdf

    Nem vagyok benne teljesen biztos, de a cikk az ACE2 gén egyik polymorph változatának a gyakoriságát vizsgálja, tehát nem releváns e téren.
    Ha csak a 2019-nCoV nem egy ACE2 polymorph változatra harap.

    A linkeden, ha végigolvasod, hivatkoznak arra, amit én is belinkeltem 161-ben.
    Erre a tweeteres link szerzője azt válaszolja 02.07-én:
    „Yes I’ve seen, it seems that was a false connection.”

  175. 183.Anonim:
    Viszont találtam a kutakodás során valamit:
    ACE2 Gene Polymorphisms Do Not Affect Outcome of Severe Acute Respiratory Syndrome
    https://academic.oup.com/clinchem/article/50/9/1683/5640134
    Szóval a vírus nem tesz különbséget a polymorph változatok között.

    Aztán találtam ezt:
    https://jameslyonsweiler.com/2020/01/30/on-the-origins-of-the-2019-ncov-virus-wuhan-china/

    https://jameslyonsweiler.com/2020/02/02/moderately-strong-confirmation-of-a-laboratory-origin-of-2019-ncov/

    Ez igen érdekes linkek, még értelmezem, de egy kínai vakcinavírus kiszabadulásáról értekeznek bennük.
    Eléggé szakmaiaknak tűnnek.

    Génszekvencia nyomozás, izgi!

  176. 189.Xander:
    „186.
    Szerencsére nem vagyok érintett a dologban.”

    Értem, tehát erre

    „“A kínai, jappán, stb emberek ACE2 receptorjai
    amelyek ezzel a koronavírussal
    és a régebbi SARS vírussal való fertőzéssel kapcsolódnak
    a fehérek és a négerek átlagos szintjének 5x.””

    nincs forrásod, csak a hasadra ütöttél.

    „Szóval valami oka kell legyen annak, hogy csak a kinaiak hullanak mint az őszi falevél.”

    Mert más ok el sem képzelhető.

  177. Nem analógiai volt. Csak technikai elemzést végzel biológiai adatokkal. Ebből mertem következtetni, hogy tőzsdei kérdésekben otthon lehetsz.
    Kockázat nélkül nincs nyereség, már egy pár éve foglalkozom crypto-kal. Tehát a volatilitás nem kérdés. Nem egyszerre nyit a két opció. Úgy gondolom, hogy a pénzügyi rendszerek pattanásig feszültek. Ha eltekintek a 2019-nCoV-tól, akkor is lassacskán boritékolható egy recesszió. A bitcoin erre lett kitalálva anno és következik a felezése is. De puding próbája az evés és a technikai rendszertől való függése viszont nagy veszély szerintem. A jövője úgy is a bálnáktól függ, de a kínai helyzet adhat neki spirituszt. Azt bárki megmondja, hogy az árfolyamok vagy fel vagy lemennek ( na jó, néha oldalaznak is). Lehet rosszul fogalmaztam, de az ellentétes opciónak pont az lenne a lényege, hogy megindul felfele az árfolyam, akkor 10200-nál nyit a long, de ha beszakad a piac, akkor meg short.
    Nyugodtan, lehet hülyézni. Mostanáig nem gondolkodtam ilyeneken, pont a veszélyei miatt. Lehet nem jól értem a dolgokat.

  178. 199., 200. Idegen
    Ma már nincs erőm átnézni őket, de holnap megteszem, amúgy király vagy!:)
    Érdekesnek tűnnek! Jó éjszakát!

  179. Időpazarlás
    a másik felkészültségét vagy kompetenciáját leszólni.
    Ha valaki közgazdász,vagy építész,
    nem képes uralkodni önmagán
    mindenképp meg kell mutassa mennyire okos
    még orvosi, genetikai vagy biokémiai kérdésekben is.
    Ez nem egy szakmai fórum, ahol hivatkozásokkal kell beírni.
    Egy ilyen lehetetlen pozicióban,mint a jelenlegi nCoV járvány
    ami inkább krimi, mint a valóság,
    írjatok úgy, hogy egy kicsikét kerüljünk közelebb a megoldáshoz.
    Ha hozzászól valaki rövid esszékben tegye,
    és ne hosszú dolgozatokban bizonyítsa be mekkora lángész.
    Mert ebben a formában nehéz követni a gondolatmeneteket.
    Bár az igaz, sok jó beírás van.

    üdv,

  180. 185.László:
    Hát eléggé semmitmondó cikk, konkrét 2019-nCoV-ra való érvek hiányában szenved.

    Maga is beismeri, hogy csak spekulál.
    Az állítólagos 400 USA biofegyver laborból ami körülveszi Oroszországot és Kínát következik, hogy Wuhanba kitört a járvány Kína közepén.

    Hangsúlyozza, hogy milyen közlekedési csomópont Wuhan, meg központi hely, népsűrűség stb., de meg sem említi a wuhani P4-es labort vajon, miért ilyen kockázatos helyre telepítették.

    Ez tipikusan az iráni szitu, gaz amerika, de azért a csörte alatt nem állítom le a polgári légiforgalmat és lelövöm a saját gépem.

    A saját hülyeségemért is az ellenség a hibás.

    Rácsodálkozik, hogy régebben nem volt állatról(denevér, madár stb.) emberre terjedő vírus, most van.
    Na egyet elismerne természetes eredetnek, no de 8-at húsz év alatt?

    Érdekes, hogy amit 179. a linkben megemlítenek, arról nem nyilatkozik.

    A nemzetközi biofegyver tiltó egyezményről itt van pár adalék.
    https://www.state.gov/2017-report-on-adherence-to-and-compliance-with-arms-control-nonproliferation-and-disarmament-agreements-and-commitments/#Russia3
    Szóval sárdobálás egymásra.

    És a legjobb:
    Hivatkozik arra, hogy a genom dekódolásával meg lehet mondani, hogy mesterséges vagy sem a vírus.
    Meg hogy milyen jó, hogy ezt már mostanában a számítógépes segítséggel 2 hét alatt meg lehet csinálni.

    Könyörgöm a szekvencia már rég megvan, a kínaiak közzé tették, mikor lesz a nagy igazság leleplezés?
    Vagy az orosz számítógépek lassúak, hogy elvégezzenek néhány adatbázis összehasonlítást?

    Ha ez lenne a hivatalos orosz álláspont, az eléggé szánalmas.

  181. Kezdjetek el Cordicepset enni amig még be lehet szerezni.
    Az imunrendszert megerösiti,rásdásul természetes antibiotikum,olvasatok róla.
    Én ezt eszem 15 éve, mert kiveték az epémet,és azt a tanácsot kaptam,ha nem szeretném ,hogy a hasnyál mirigyem begyuladjon egyek Cordicepset!

  182. 205. Jogos a felvetés, nem egy virológus az ürge – a kalapács és a szög esete – és régi, háromhetes az interjú is.
    „Na egyet elismerne természetes eredetnek, no de 8-at húsz év alatt?”
    Biztos több is volt, de nem kéne kizárni az emberi tényezőt (Richard Dawkins) , amikor a vírusok hatóanyagait már kereskedelmi forgalomban kapható berendezésekkel is elő lehet állítani, ami hatalmas lehetőség az amatőr biotechnológusok számára.
    És már 30 éve, az 1990-es években a japán Aum Shinrikyo (Legfőbb Igazság) szekta szaringázzal üdvözítő tagjai is megpróbálták felderíteni a természetben előforduló Ebola-vírus lelőhelyét Afrikában, még szerencse, hogy nem jártak sikerrel.

  183. 199: Tehát az Ace2 teória sem fog megmenteni én ezt úgy értelmezem. Maximum az R0 értékre hat és még itthon azért nem tarol, de ha mégis elkapod akkor már tökmindegy az ACE2 számod, esélyed mint a kínainak ugyanakkora.
    201: Még mindig nem kerek a történet. Arra még nem gondolt senki hogy kínában jóval, még annál is előbb elkezdődött a járvány mint mielőtt felismerték, elismerték volna? Mi van ha ott már 2019 szeptemberében indult, de látjátok már a 15 nap, már 20+ napokról is beszámoltak mint lappangási időről? Akkora városban meg egy kicsivel több halott nem tűnik fel. Mikor meg feltűnő akkor is azt teszik felelőssé aki szól.
    Visszaelemezték a big data segítségével és ők is beszartak hogy mennyire szétment.
    Másoknak nincs meg rá az algoritmus ( GDPR ugye) hogy visszakeressük hány tüdőgyulladásos halt meg az utóbbi pár hónapban.
    Hal Turner is olyan videókkal jön ami napokkal ezelőtt már ti a telegrammon szétküldtetek.
    Szerintem Ockham borotvája erősen játszik, valószínűleg a nagyhatalmaknak, elitnek stb is halvány lila gőzük sincs mifolyik itt.
    De amúgy láttam az egyik videóban hogy a lakópark előtt a hidegben hazaérkezőknél a csuklón!!! mérnek testhőmérsékletet.
    Nekem ugyanolyan hőmérővel mint a katonának a homlokomon 37, csuklómon 29 fokot mutat. Így sose fognak lázasat…

  184. Az Ebola nem természetes vírus, illetve nem úgy, ahogy az tálalva van. A zaire törzs (ZEBOV) 90%-os halálozási rátája és fertőzőképessége gyakorlatilag annyit tett, hogy szétfolyt a kongói mielőtt elérte a szomszédos falut 1975-ben. Ugandában a 2010-es évek első felében minden évben volt Ebola járvány, a CDC hamarabb ért oda, mint maga a járvány. 😀
    Komolyan elhiszi valaki, hogy „makimajommal” lemászott a fáról?! (Én azért elmélyülnék a HIV – AIDS kapcsolati kérdéskörben; nagyot néz majd, aki megteszi. Dr. Claus Köhnlein és még pár orvos előadásai igen érdekesek ám.)

  185. Anonim & Idegen!
    Lelkes híve vagyok a vitának, gondoltok kicserélésének, de ez ne menjen a stílus rovására. Ezt fogjátok fel figyelmeztetésnek.

  186. Más országoknak is fontolóra kellene venniük a Kínáéhoz hasonló elszigetelési intézkedéseket — mondta el a Guardiannak Gabriel Leung professzor. A Hongkongi Egyetem epidemiológusa szerint a koronavírus a Föld lakosságának 60 százalékára is átterjedhet, ha nem tudják megfékezni azt. Leung a világ egyik legelismertebb, a koronavírussal is foglalkozó szakértője, aki a 2002-2003-as SARS-fertőzés egyik meghatározó szakembere volt.

    A professzor azután adott hangot félelmeinek, hogy a Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője arról beszélt: a koronavírus olyan személyeknél is megjelent, akik sohasem jártak Kínában. Leung szerint mindez csak a jéghegy csúcsa lehet, az előttünk álló feladat pedig a jéghegy méretének és alakjának meghatározása. A szakértők szinte mindegyike úgy látja, hogy a koronavírusos betegek átlagosan 2,5 személynek adják át a betegséget, így a „támadási arány” 60-80 százalékos — írja a lap.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/11/koronavirus-szakerto/

    Érdekes esettanulmány jelent meg a Lancet egészségügyi szaklapban arról, hogyan fertőzött meg egy hattagú családot a Vuhan koronavírus (hivatalos nevén 2019-nCoV). Rokonlátogatásnak indult utazásuk, végül elterjesztették a betegséget két másik városban is. Az első napok tapasztalataiból látszott, a kínai hatóságok mennyire nem tudtak mit kezdeni a fertőzöttekkel. Egy másik kutatásból pedig az látszik, hogyan okoz halált a betegség.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-magyarorszag-kina-esettanulmany-betegseg-tunetek-fertozes-2019-ncov-halal-korhaz-labor-vizsgalat.700030.html

  187. 193. Xander
    Ezzel a videóval mit akarsz mutatni? Már epilepsziás rohamot is okoz a vírus?

  188. Olvassátok el a 211.-es tartozó linket!!
    Ott a lényeg! Hogy gyakorlatilag Kína egy színdarabot játszik a világ felé.
    Hogy gyakorlatilag nincs felgyógyult beteg. Mert ahhoz is hosszú hónapok kellenének.
    És Kínai hatóságok, nem csak a számokkal játszanak, hanem a gyógyultság fogalmát is úgy alakítják, hogy az illeszkedjen a kívánalmakhoz. Plusz a statiszták mutogatása, akik soha sem voltak fertőzöttek. Igazi Komcsik! Mert a látszat a lényeg, meg a párt renoméja, a pánik elkerülése.
    De a legfontosabb, amit mi már tudtunk, mert már hallottunk más forrásból. Hogy a betegek 97%-ánál a tüdőt károsítja nagy mértékben. És MARADANDÓ EGÉSZSÉGKÁROSODÁST OKOZ! Más forrásból azt olvasni hogy aki túlélte ott is 70-90%-os tüdő kapacitás vesztés lép fel. VÉGÉRVÉNYESEN. Szinte „kiégeti a tüdőt” Aki ttúl is éli egy életre megnyomorodik, dolgozni soha sem fog tudni, állandó légszomj, stb..Mindig a családjára, a társadalomra lesz utalva.
    Magyarán Kínának lehet nyár végére több tíz, vagy több százmillió rokkantja. Na innen lehet gazdaságot építeni… Mert egy halottal már nincs gond. De egy rokkanttal, aki napi ápolásra szorul az mindenkinek csak teher évtizedekig!

  189. Legyen az igazság a kettő között.
    Nem szándékos vírusfertőzés és nem is teljesen véletlen.

    Adva ez a labor. Ahogy írjátok, polgári és katonai célú kísérletezésekre is használják.
    Klónozástól kezdve csak a jó ég tudja mi mindenre.

    A vírusnak nem azt kell tudnia, hogy kiket öljön meg, hanem azt, hogy ki maradjon életben.
    Kicsit elsietett emberkísérlettel /Kínában vagyunk, az élet nem oly drága/ szigorúan felügyelt rendszerben saját polgáraikon tesztelték a módosított? vírust.
    Itt behoznám a történetbe a légszennyezés és dohányzás szálat, mert a labor környékén tiszta a levegő és a kísérletben részt vett „önkéntesek” nem dohányoztak így a vírus enyhébb lefolyású megbetegedést okozott.
    Most pedig Bálinttól olvashatjuk, 24 nap is lehet a lappangási idő.

    Összerakva a legót.
    Emberkísérletek.
    Vírusra laborkörülmények közt kínai rassz jól reagál.
    Lappangási idő valamiért jóval hosszabb, mint lenni szokott.
    Tünetmentes „önkéntes” két hét utáni elengedése okozta a bajt, mert a hosszabb lappangási idő miatt mégis fertőzött vagy bízva a laborban mutatott kísérletek eredményében kontrollálhatóságában, maguk engedték ki a még nem teljesen gyógyult beteget, lássák, milyen lefolyású a manipulált? koronavírus okozta betegség a lakosság körében.

    Ha a tábornok, aki felügyeletére volt bízva a labor, sürgette, hogy legyenek végre eredmények, akkor egy parancsuralmi rendszerben egy válasz létezik, parancs, értettem. És kész a baj.

  190. A videókban látható pisztolyos hőmérőzés semmit sem ér. Ez csak látszat intézkedés. Ezzel nem szűrik ki a betegeket. Nekem is van ilyen hőmérőm, de közel sem pontos élő szervezetre irányítva. 2-3 fokot simán csal!
    A lappangási időben, amikor még láz sincs, már simán fertőznek a betegek. Azokat meg nyugodtan hőmérőzhetik. Alap hőmérsékleten terjesztik a kórt mindenfelé.

  191. Sajnos ez is mutatja mennyire szakmaiatlanak a kínaiak, lázat sem tudnak pontosan mérni!
    Pláne télen, hidegben a csuklón mérni??? Idióták!!
    Vagy már ez is színjáték hogy kontroll alatt tartjuk, kb már szerintem csak azt viszik karanténba aki nagyon pofázik, a többinél valahogy nem fog jelezni a lázmérő. Hova férne annyi ember? A hullákat sem tudják már hova tenni.

    Mert mint a magam esete is aki eleve lázas, vagy ha futsz egy kört lehet te is kimelegedsz és vinnének a karanténba.
    A permetezős videók is már csak azért jutottak ki mert propaganda. A többi normál videó hol van? Elfogytak valahogy a rémvideók, alig van új.

    220. Na végre valaki gondol arra is mi az hogy felgyógyult!!!
    https://www.thailandmedical.news/news/is-china-lying-3,466-individuals-have-recovered-from-coronavirus-what-defines-recovered-or-being-cured
    A link tényleg rátapint olyan dolgokra amik bennem is felmerültek hogy ok, átesel rajta, túléled de utánna mondjuk fertőzöl-e még, megmarad-e az ondóban mint az ebola stb?
    Aztán a lerokkanás ami azonnali következmény holvan még az évek múlva kialakuló egyéb dolgoktól is? Mert egy mesterséges lélegeztetés, szepszis, művesekezelés után nem vidáman virágcsokrokkal ugrálsz ki a kórházból hanem hónapok múlva is döglődsz kb.

    Ja meg mi van ha másodjára is elkapod egy kissé módosult verziót? Ugyanúgy újra mész az intenzívre?

    Ennek sose lesz vége, pont úgy ahogy az influenzának sem, minden évben újra és újra elvisz x embert akkor is ha a nyár megnyomja a PAUSE gombot.

  192. @197 tanuló: „A kínai csaj is a miting utáni hazautazáskor lett rosszul. A mitingen fertőzött vagyis a tünetek megjelenése előtt két nappal. ”

    Ez így nem igaz. A hölgy már a továbbképzésre érkezvén rosszul érezte és lázcsillapítókkal kezelte magát, hogy részt tudjon venni rajta. Ez kiderült akkor, amikor az események lácolatát rekonstruálandó felhívták a hölgyet és precízen kikérdezték.

  193. @197 tanuló: „A kínai csaj is a miting utáni hazautazáskor lett rosszul. A mitingen fertőzött vagyis a tünetek megjelenése előtt két nappal. ”

    Ez így nem igaz. A hölgy már a továbbképzésre érkezvén rosszul érezte és lázcsillapítókkal kezelte magát, hogy részt tudjon venni rajta. Ez kiderült akkor, amikor az események láncolatát rekonstruálandó felhívták a hölgyet és precízen kikérdezték.

    [a 227-es mehet a kukába, hibás]

  194. 228: de azért rögtön lett mellé már 14 munkatárs aki beteg is lett, úgy is hogy a nőt sem látták.

    Erős a gyanú és számomra a számok is azt mutatják hogy bizony ez fertőz a lappangási alatt is elég szép R0 számokkal.

    Meg nem mindegy mi az a tünet, egy kis torokkaparás amire fel sem figyelsz szinte vagy 39 fokos láz. ..

  195. Off topik 😀
    „miting” ??? mi a bánatot jelent? Másodpercekbe telt, hogy rájöjjek „meeting”-ről van szó. Tudom a szó már átjött a magyar nyelvbe, de ha nem helyes angol szpellel írjátok, akkor legyen már hosszú í, hogy rá lehessen jönni, miről van szó, ha már az „összejövetel” „találkozó” „megbeszélés” nem elégit ki.

  196. Na azért csordogálnak a rosszhírek:
    „Elég drasztikus állításokat fogalmazott meg kedd reggel Hongkong vezető járványügyi szakértője, Gabriel Leung, aki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) keddi, genfi ülését megelőzően arról beszélt, hogy akár a világ népességének 60 százaléka is megfertőződhet, ha nem sikerül kontroll alá vonni a koronavírus-járványt”
    https://index.hu/techtud/2020/02/11/kinai-koronavirus-fertozes-who-hongkong/

  197. 230 Btgujj

    Ki hazudik?
    „a világ népességének 60 százaléka is megfertőződhet”
    Fentebb beszéltük, a vírus gyakorlatilag 100%-ban halálos.
    A világ népessége nem megfertőződik, hanem belehal.
    Mennyi az emberiség 60%-a? Mennyi az eddig bevallott fertőzés?
    Mikorra lenne meg a 60%, ha igaz a fertőzési sebesség?

    60% halálozás, az emberiség 100%-os pusztulását jelentheti.
    Ipar leáll, levegő kitisztul, klímamelegedés, atomerőművek leolvadnak, az eddigi víruslaborokból minden kiszökik…
    A végstádiumban lévő népek pedig a „sámson” szerint leölik egymást.

    És írtam újabb vírusokról.

  198. 231 & 232:
    Szerintem as világ lakosságának 100 százaléka fog előbb vagy utóbb találkozni a vírus valamelyik változatával. Az marad életben, akinek a szervezete le tudja győzni, de a hátramaradt emberi test egy roncs lesz. Ha az emberiség ezt túléli akkor az komoly érv lesz z intelligens tervező létezésére. Tudom, az emberiség története során sok-sok vírussal találkozott, de ennek igen különleges képességei vannak. A „tervező” tökélete munkát végzett. Még egy gondolat. Aki le akar most hurrogni, az várjon 1-2 hónapot, és akkor tegye.

  199. Ha ez a kép, akkor a Tiencsini kerti tó ásás,külszíni fejtés képe ugrik be,tegnap előtt linkeltem ide egy apropóból.

  200. 235 szaszi

    Ellenőrizd a hírt, ahogy tudod.
    Mindenki hazudik. Én is.
    (Ez paradoxon)

  201. Bocs nem értelek.

    De meg értettem,Tibor bá’ megjegyzését is megértettem a másik topikban.

    Elnézést hogy ide evett a fene,jóindulatúan voltam itt,de nagyon barátságtalanok vagytok.
    Ezt leszögezném.
    Oké,maradok olvasó.

  202. 233 Tiborbá: „aki le akar most hurrogni, az várjon 1-2 hónapot, és akkor tegye.”

    Oké, megjegyeztem 🙂

  203. 237 – szaszi:
    Egy férfi nem lehet ne bánts virág, persze, ha nő vagy az egészen más. 😀

    239 – Hanyistók:
    Bulvár lapból nem linkelünk!

  204. Kétszer le orosz propagandistáztak,háromszor vagy négyszer lehurrogtak,többször átnéztek rajtam..
    Ne bánts virág lennék?
    Nem.
    De lehet , engem is bántana ős kommentelőként ha egy idegen egyáltalán levegőt vesz.
    Inkább az okos enged…kezdetű mondásra gondoljatok.
    Üdv.

  205. 217. Tibor bá’

    Jogos, vettem a lapot és elnézést kérek!
    Egyúttal tanuló-t is megkövetem. Remélem, hogy a biológiai ismereteit tudja a későbbiekben a közösség okítására használni!

    206. Xander, 241 szaszi
    Meg persze másoknak is. A bűnös keresésének első lépése, hogy felmérjük kinek állhatott a bűntett érdekében.
    Ugyanez igaz a médiára is. Azt fogják kommunikálni, ami a gazdi érdekében áll.
    Innentől kezdve szerintem a Tajvani, Hong Kongi és Egyesült Állomokbeli média fenntartásokkal kezelendő, hiszen ők azért Kínával nem barátok.
    Oroszország meg pont, hogy barát, azért is ferdíthet. Vajon a bajban is barát lesz a véksőkig? Ez azért kérdéses.

    Én is olvastam az 5-szörös mennyiségű ACE2 receptor expressziót az ázsai férfiaknál és, mivel nem találtam rá hiteles forrást, ezért kezdett érdekelni a téma, hogy akkor viszont mi lehet a valóság?

    Csak az a baj, hogy, ha folyamatosan, ugyanazon információkat dobjuk be, akkor egy helyben topogunk és a gyerek meg megy a lefolyóba a fürdővízzel együtt.

  206. 206.Xander:
    „Időpazarlás
    a másik felkészültségét vagy kompetenciáját leszólni.
    Ha valaki közgazdász,vagy építész,
    nem képes uralkodni önmagán
    mindenképp meg kell mutassa mennyire okos
    még orvosi, genetikai vagy biokémiai kérdésekben is.”

    Azt hiszem félreérted a dolgot.
    Én nem szóltalak le.
    Csak annyit kértem, hogy egy markáns állításodról adjál meg egy forrást.
    Olyan állításról, miről én cáfolatot is adtam forrás megjelöléssel.

    Ezt Te nem tetted meg, mellébeszéltél, ergo joggal feltételeztem, hogy nem tudsz ilyen forrást felmutatni.

    Annak ellenére, hogy Tibor bá’ levette az „Értelmese emberek vitafóruma” mottót a blogról, én világ életemben egy tisztességes vitát úgy tudok elképzelni és lefolytatni, ha érvek ütköznek.
    Olyan érvek, amit forrásokra való hivatkozásokkal alá lehet támasztani, ha kell.
    Ez valószínűleg szakmai ártalom, azaz minimum feltétel.

    Ha nincsenek források, és markáns állítások viszont vannak, akkor az nem vita, hanem vélemény kimondása.

    Ha erre utaltál volna, akkor nem kérek forrást, mert elkönyveltem volna hitbeli kérdésnek.

    Hitről meg ízlésről felesleges vitatkozni.

    Sajnos vannak páran, akik a markáns állításuk forrás kérésére, hirtelen elhallgnak.
    Te legalább válaszoltál, respekt érte.

    Egyébként a találgatásod kissé félrement, mert bár megkopott a tudásom, de mikrobiológiához, (bio)kémiához, genetikához volt valami közöm tanulmányaim okán.

  207. 204.Anonimus:
    „Lehet rosszul fogalmaztam, de az ellentétes opciónak pont az lenne a lényege, hogy megindul felfele az árfolyam, akkor 10200-nál nyit a long, de ha beszakad a piac, akkor meg short.
    Nyugodtan, lehet hülyézni. Mostanáig nem gondolkodtam ilyeneken, pont a veszélyei miatt. Lehet nem jól értem a dolgokat.”

    Akkor jelen helyzetben semleges vagy, de nem akarsz lemaradni a nagy elmozdulásról.
    Így értem, de az árfolyamtüskék még okozhatnak gondot.
    A crypto piac meg hemzseg az ilyenektől és a manipulációktól, no de ettől szabályozatlan a piac, bár a old economy igyekszik elnyomni ezt a szabadságot.

  208. Gondolom nem csak én láttam a legújabb videót, amiben három 2-3 éves gyerek holttestét pakolják egy db hullazsákba egy Wuhani kórházban. Ennyit arról, hogy a gyerekek ellenállóak 🙁

    Eddig legalább az vigasztalt, hogy a gyerekemért nem kell aggódnom….

  209. 246: láttam én is, ráadásul CCTV-ből mobillal vett felvétel szóval számomra 100%-ig hiteles.
    Mert ugye a CCTV felügyelő már dugilag letudja videózni úgy hogy nem kapják ki azonnal a kezéből a mobilt.
    Ebbe nemcsak gazdaságilag de lelkileg is belefognak rokkanni!!
    A média megitthon is mintha csak csepegtetne nehogy túl nagy legyen a csend, néha még egy-két rémvideó is megjelenik, persze nem a legdurvábbak.
    Ez a videó biztos nem fog megjelenni semelyik EU médiában, majd Turner oldalán pár nap múlva maximum.

  210. 247: Nem hiszem, ez nagyon nagy vihart fog kavarni, hiszen eddig az volt a dramaturgia, hogy semmi gond, csak az öregek, betegek halnak bele, a fiataloknak meg se kottyan. Egész más félelem a gyerekedet félteni, mint a nagymamádat. A kínaiak még jobban be fognak zárkózni, és még nagyobb lesz a félelem, ebből lehetnek komoly pánikreakciók is, a gyerekhalál mindig hír, nem hiszem azt sem, hogy ez ne jutna el a nyugati mainstream médiába, mindenki nézettségre hajt, és ennél nagyobb clickbait nem kell.

  211. 242 Anonim

    Nem akartam terhelni a beszélgetést,de ha megszólítottál megmagyarázom.
    Én is keresek híreket,tartózkodok az általad említettektől,haltörnertől,meg az idióta Fulfordtól.
    A hírekben a finom utalásokat keresem,amikor valaki mondani akar valamit,de nem teheti.
    De ha 234.hozzászóló linkel egyet amin az öt évvel ezelőtti tiencsini robbanás képe van feltéve mint wuhani fake news,és én ezt odaírom akkor ez a válasz
    ” Ellenőrizd a hírt, ahogy tudod.
    Mindenki hazudik. Én is.
    (Ez paradoxon)”

    Na most ha ezt ennyi ideig tart magyarázni,akkor csak vita lenne,és ez nem az első.
    Azt pedig nem akarom,mert úgy tűnne mintha én kötözködnék,és fáraszt is.
    Próbáltam része lenni de úgy látom jobb ha kiszállok.

    Majd egyszer megtudjuk.Vagy nem.

  212. 209.n/a:
    „idegen
    Fogd rövidebbre, a személyeskedést hagyd.
    Már nem olvasom a hsz-eidet.

    Korábban ezt már egyszer megígérted Nekem, nem értem, hogy akkor honnan tudod, hogy személyeskedtem?
    Ha Xandernek írt hozzászólásomra gondolsz, lásd 243.-at.
    Ha másra, idézd be.

    Ha jól emlékszem, korábban is írtam, hogy nagyon el fog szomorítani, ha nem olvasol. 🙂

    Kicsit mulatságos, hogy te beszélsz személyeskedésről a múltbeli vitánk tükrében…

    213. László:
    ” amikor a vírusok hatóanyagait már kereskedelmi forgalomban kapható berendezésekkel is elő lehet állítani, ami hatalmas lehetőség az amatőr biotechnológusok számára.”
    Jogos, ez reális veszély.
    Bár a kitekben próbálnak nem veszélyes dolgokat kiadni (pl. világító ez meg az), de a kereskedelmi forgalomban gondolom sok minden beszerezhető megfelelő felárért.

    217.Tibor bá’:
    „Lelkes híve vagyok a vitának, gondoltok kicserélésének, de ez ne menjen a stílus rovására. Ezt fogjátok fel figyelmeztetésnek. ”
    A stílus alatt nálam konkrétan mire gondolsz?
    Ne haragudj, nincs időm visszamenni és keresgélni.

  213. 249 szaszi

    Nagyon másképp gondolkodunk, emiatt nem értjük egymást.
    Három mondatot írtam, ez három önálló gondolat volt.

    „Mindenki hazudik. Én is.”
    Ez ellentmondás, paradoxon.
    Ha hazudok, akkor nem mondok igazat amikor magamat hazugnak nevezem, tehát igazat mondok.
    Ekkor viszont igaz az, hogy hazug vagyok.

    Nem ismered a paradoxont, vagy csak nem ismered fel?

    „Az igazság odaát van.”

    Ha nem nagyon fontos, lépjünk tovább. Jön a vírus!

  214. Tanuló:
    Remélem itt is olvasod, Tibor bá’-nak szánt jó kívánságok közé nem akartam belerondítani!
    Ugyan neked szól, de nem személyes, sokan esünk ebbe a hibába.
    Tudod, én is azt szeretném, hogy neked legyen igazad! És itt már el is rontottuk. Nem arról szól a diskurzus, hogy melyikünknek van igaza. Nem egyéni igazságokat keresünk.
    Én nem érzem magamat vesztesnek, ha ész érvek által meg vagyok győzve, sőt boldog vagyok, hogy tanulhattam valamit, amit addig hibásan tudtam.
    (Nem akartam azt suggalni, hogy te másképp gondolnád. Csak mindenkinek szól, hogy ne harcoljunk! Legalább egymással ne!)
    Részemről is peace és bízom benne, hogy majd lesz egy tikkasztó hőség beli sörözés! 🙂

  215. Bálint ma nem jelentkezett be a mai izraeli hírekkel, csak nem ott is hallgat a média?
    Érdekelne, hogy van e fejlemény a Diamond Princes-szel?
    Ahogy látom megálltak a híradások a 135 fertőzött magasságában. Viszont utoljára én azt olvastam, hogy letesztelnek mindenkit, aki maradt a fedélzeten. Ez már több, mint 24 órája volt. Nem várok több beteget, de gondolom, ha teszteltek volna az hír lenne.
    Ha nem teszteltek, akkor az is elgondolkodtat, de ha igen és nem jelentik be a számokat, na, akkor az még furcsább.
    Itt található a hajóról infografika:
    https://www.channelnewsasia.com/news/asia/wuhan-virus-coronavirus-japan-cruise-ship-diamond-princess-12416970
    Amikor korábban említettem a hajót, akkor az volt a infó, hogy a hong kongi utas 6 nappal korábban szállt le. Már, akkor is kétségemnek adtam hangot, hogy a menetrend szerint 6 nappal korábban a nyílt vízen volt. Most az látszik, hogy 10 nap volt az (nem tudom, hogy szándékos volt e csúsztatás.)
    Itt is kiemelném, hogy az utas később lett rosszul és már karanténnal várták a hajót. Tehát úgy találtak betegeket, hogy bejelentésre célirányosan keresték.
    Ha a kínai utas kör utazáson vett részt, akkor 12(ha jól emlékszem) nappal szállt fel korábban.

  216. 252: Ilyen vírust otthon senki nem gyárt házilag, nomeg minek, a természet adott rengeteg biofegyvert, csak le kell egyet venni a polcról.. lépfene, kanyaró, ebola…
    Szerintem az ilyen kütyük csak a felismerésre valók. Belerakod a mintát, beolvassa és a meglévő adatbázisban lévőkkel összetudod hasonlítani mit találtál.
    De ez az USB-s szarság nem módosít semmit, inkább mint egy szkenner, csak beolvassa.

    De akkor is tudnod kell mit kell keresned, mindenre azért nincs ott a minta!

    A gáz az hogyha módosult pl a chlamydia akkor kidobja hogy negatív. Ugyanez a koronavírusra is igaz, ha nagymértékben módosult akkor az ilyen DNS hasonlító kütyük negatívat fognak írni… hisz negatív mert nem egyezik azzal amit keresünk.

    Ilyenkor elektronmikroszkóp elő és meg kell nézni, újra fel kell térképezni mi lett és frissített etalonnal tesztelni.

    Sokan még nálam is vadabb teóriákat raknak össze. Robbantás Vuhanban? Igen a filmekben azvan, de csak akkor ha sikerült izolálni és kordában tartani a gócpontban.
    De már szétszaladt a világ minden tájára, a kínaiak pontosan tudják hogy ezt nem lehet megfogni, akkor sem ha egész kínát letöröljük a bolygóról. 25 nap lappangás? Ez a megfigyelt leghosszabb!
    De az nem jelenti azt hogy nincs méghosszabb….

    Ockham borotvája és a laikus gondolkozásnál maradok. A vezetőinknek még csak most esik le hogy ez most nem olyan mint az időnként szokásos járványok, amik csak érdekességek szoktak lenni hírműsorokban, ez személyesen is megkeres.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200210/rendkivuli-ulest-tart-az-eu-a-koronavirus-miatt-415321Csütörtökön

    Nincs rá tuti teszt, a lappangásit sem tudjuk biztosan, a hosszútávú hatásait meg pláne nem. Ha már ma meglenne az ellenszer akkor sem tudnánk elegendőt gyártani belőle.

    Sőt lassan kínának már nem az lesz az érdeke hogy segítsen hanem az hogy szopjuk be minnél jobban mi is. Kitenyésztésének módját már nem osztották meg :
    https://index.hu/techtud/2020/01/29/kinai_koronavirus_australia_doherty_institute/

    Ahogy eddigis hazudtak és felültették a világot a szopórollerre úgy ha esetleg lenne ellenszerük vagy sikeres kezelésük azt sem fogják rögtön az orrunkra kötni. Max a fake híreket a tőzsde miatt.
    Pedig ha lesz ellenszer ők lesznek az elsők akik megtalálják. Ők azok akik zokszó nélkül mindent kimernek próbálni az állampolgáraikon.

  217. Azt én is megerősítem, hogy a német betegeknél a Webasto-nál előadó kínai hölgy már, akkor beteg volt, amikor volt a míting 🙂 .
    Köszönöm Btgujj-nak, hogy besegített. Nem ő volt a lényeg, hanem hogy a többiek is hamar tovább adták. Volt, aki hazavitte és a feleségét és két gyerekét is megfertőzte rövid idő alatt.
    Nem biztos, hogy a rövid idő alatti fertőzőképesség kialakulása számított. Lehetett repi ajándék is, amit mindenki végig fogdosott. Viszont az meg a felülelten történő hosszabb „életképességet” támasztja alá.
    A Webasto holnap szerette volna nyitni központját, erre ma találtak újabb két beteget.
    https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/coronavirus-china-live-updates/2020/02/11/2b8de3ba-4c5c-11ea-b721-9f4cdc90bc1c_story.html
    Itt is kiemelném, hogy a nő szólt róla, hogy beteg, nem tünetek alapján találták meg a fertőzötteket!

  218. A következő tudom, hogy sun-ra link, de itt is csak az infografika a lényeg, másol is láttam már hasonlóan elkészítve, az adatok megegyeznek:
    https://www.thesun.co.uk/news/10937268/coronavirus-uk-brit-superspreader/
    Tehát ő a brit, aki 11 (már 13) embert fertőzött meg. Az látszik, hogy a szingapúri konferancia január 20-23-ig volt. (Már, akkor Szingapúrban kapta el!). Majd 24-27-ig volt a francia faházban. 28.-án haza. Végül Február 6.-án ment korházba, az ok? Szóltak szingapúrból, hogy a konferancián lehettek fertőzések. Majd rajta keresztül találták meg a többieket.
    Jan 13.-Feb 6. az ismét legalább 13 nap. Nem mondom, hogy nem voltak tűnetei, de magától nem ment volna orvoshoz.
    Tehát itt is megjegyezném, hogy úgy találták meg a hordozót, hogy szoltak róla!

    A rákot mindenki ismeri, tudjuk halálos, nem szeretnénk betegek lenni. De ha tudnánk, hogy melyik emberben és mit kell keresni, akkor már más lehetne a helyzet.

  219. Oxfordshire, ahol felfedezték a mai eseteket, hátborzongatóan közel van Londonhoz is meg Birmingham-hoz is.
    Vajon melyik városban és hányan kószállnak már a nyavajával? Szeretném remélni, hogy senki, de valahogy nem tudok benne hinni.

    Londont kiválóan le lehet zárni, mert teljesen körbeveszi az M25-ös autópálya, de erre gondolni is rossz.
    Vajon melyik nagyváros lesz az első európai ‘Vuhan’ ?

    A szellem kiszabadult a palackból és nagyon nehéz lesz megfogni. Ha valami csoda folytán sikerülne, akkor is hosszú, maratoni küzdelem lesz. Én is a korai jó meleg tavaszban reménykedem( és abban, hogy ez a nyavaja nem fogja szeretni a meleget), ami elég ritka azért Angliában, klímaváltozás ide vagy oda.

  220. Ha már Thaiföld:
    Azt már korábban említettem, hogy Hong Kong, Tajvan ott tenne keresztbe Kínának, ahol csak tud.
    /Nem mellesleg, az a hír járja, hogy Hong Kongból tűnnek el a korábbi rebellis egyének./
    Szóval pont Thaiföldön volt korábban hiv+influenza koktéllal gyógyitott (több?) beteg.
    Erre pont ők nyilatkozzák, hogy Kínában a gyógyultak száma sem akkora, mint ahogyan kommunikálják?
    211. n/a linkje:
    https://www.thailandmedical.news/news/is-china-lying-3,466-individuals-have-recovered-from-coronavirus-what-defines-recovered-or-being-cured

  221. 258.
    Ahogy mondod. Izzik a parázs és nem tudjuk, mikor lobban lángra. Reménykedünk, hogy ki fog hunyni, de nehéz benne hinni.

    Lehet te kihordod lábon, azt sem tudod, hogy miért köhögsz. Talán egy kis influenza, lehet még orvoshoz sem mész el.(Ha elmész, valszeg akkor sem derül ki). De elkapják tőled jó páran a családban meg néhányan a munkahelyen. Aztán ők lehetséges, hogy nem lesznek túl szerencsések.

    „Thaiföld lakossága 66-69 millió fő. Ismert betegek száma 32 fő.
    Mekkora az esélye, hogy egy börtönben kapjon el egy ennyire ritka betegséget?”

    Nagyon kicsi. Valószínűbb, hogy egy csomó fertőzött van már Thaiföldön és ezután robban a bomba.

  222. 262. Gyarmathy
    Folyamatosak a hírek klaszter fertőzésekről. Millió forrás. De a hivatalos, hogy ázsiai férfiak 50 év felett a veszélyeztettek. Pláne korábbi betegséggel.
    Viszont, ha figyeled a betegeket, akkor teljes családok fertőződnek meg, unokától nagymamáig.
    Nem sugallok semmit, biztos az erősebb szervezet könyebben legyőzni, így a mortalitás az idősebbek felé húz. Ez nyilvánvaló.

  223. Következő állításaimat nem fogom alátámasztani, ha valamelyikre kell forrás, akkor keresek. A számok nem biztos pontosak, de nagyságrendileg megfelelnek.
    Tehát a védekezésen kívül a CCP múlt hét hétfőtől 178 milliárd dollárt tolt bele a gazdaságba. Csak az Alibaba tulaja 14,5 millióval, de másik 300 cég hitelt, vesz fel, hogy majd 2 milliárd dollárral szálljon be a vírus elleni harcba.
    Erre most kommentelőktől azt hallani, hogy a lakosságtól is megindult a begyűjtés a védekezés jegyében.
    Lehet levonni a következtetéseket…

  224. Következő kérdések:
    Kína égeti a valutatartalékait?
    Csökken a dollár iránti kitettsége?
    Ezzel inflálva a dollárt is?
    Ezeknek vajon milyenek a következményei?

  225. Végére meg egy kis sci-fi:
    Csak a képzelet játéka ez is.
    Idegen, te átnézted a tegnapi linkjeidet? Nekem ma sajnos nem volt időm.
    Tehát lehet e annak bármennyi valóság alapja, hogy a rasszok közti genetikai különbség ( akár ACE2) nem a fertőzésre való hajlamot és nem is a súlyosságát szabja meg, hanem az inkubáció hosszát?

    Másik ugyanilyen blődség:
    A vakcina vírus kitörés ültette el a bogarat.
    Tehát tételezzük fel, hogy a vírus genetikailag szelektív és ez valóban csak az öregeket és betegeket radírozza le az ázsiaiak közül. A többieknek meg védettséget ad. Aztán meg jöhet az, amelyik ellen véd.

    Ezek csak gondolatkisérletek. Tudom, hogy a vírus bármikor mutálódhat, ilyet előre nem lehet megtervezni.
    Halkan jegyzem meg: Ezek már atomot is dobtak emberre. Az első kisérleteknél még abban sem voltak biztosak, hogy a láncreakció nem vezet a Föld pusztulásához.

  226. 265 – 266.

    Én nem látok ilyen messzire :). Ki tudja mi történt, talán egyszer kiderül. A gazdasági és geopolitikai hatások meg egyelőre beláthatatlanok.

    A Japánnál veszteglő hajóról leszedtek egy csomó fertőzöttet, akik nem ázsiaiak. Németek, angolok, franciák is vannak bőven már, úgyhogy lesz minta, ahol megláthatjuk, hogy mit okoz a magunkfajtáknál a kórokozó jelenlegi változata.
    Hogyan fognak felépülni, maradnak-e maradandó károsodások, hány százaléknak kell intenzív ellátás stb..
    A kérdés, hogy az orrunkra fogják-e kötni.

  227. Tegnaptól (vagy mától) a brit rendőröknek különleges jogi felhatalmazásuk van, hogy azonnal elvigyenek karanténba.

    Valakivel eldumálgattál (akiről később kiderül, hogy fertőzött). Megtalálják, pozitív. Kikérdezgetik mikor és kivel volt kontaktusa. Veled is többek között.
    Éjszaka csengetnek és jönnek a szkafanderesek, mész a franc tudja hová hetekre.

    Otthon ugyanez.

    Nem árt barátkozni ezzel a gondolattal sem.

  228. Diamond Princess kapcsán: CNN, Rebecca és Ken videó bejelentkezései.
    Pénteken Rebeccát leszedték, pozitív volt, Ken maradt a hajón. Érdekes apróságok vannak benne, pl. japánoknak nincs elég tesztelési kapacitásuk.

  229. Anonim tetszik a gondolatmeneted!
    „Thaiföld lakossága 66-69 millió fő. Ismert betegek száma 32 fő.
    Mekkora az esélye, hogy egy börtönben kapjon el egy ennyire ritka betegséget?”

    Szinte semmi, pont ahogy minimális volt az esélye annak a párszáz embernek is akit kimenekítettek a sokmilliós vuhanból és mégis volt köztük szép számmal fertőzött.
    Németországban meg a mai napig 0 lenne a betegek száma ha önként nem szól a kínai csaj.
    Itt egy magyar influenzatérkép:
    https://www.idokep.hu/influenza

    De aki nem megy dokihoz az nincs is benne. Ha van köztetek olyan csóri mint én aki tömegközlekedéssel utazik az látja hogy jópár beteg mindig akad a járművön. Ismerősi körben is mindenki betegvolt az utóbbi időben, szépen sorjában a családtagok tehát valami fertő.
    Tehát töredéke a térképen szereplő betegszám a valós betegszámhoz képest. Ugyanez lehet a koronával is.
    Csak a koronavírusnak a lappangási ideje majd 1 hónap is lehet meg mégegy hónap mire belehalsz. De még a pontos lefutást sem ismerjük.
    De hirtelen keringés összeomlást, infarktust is emlegetett a szakértő. Ez is egyezik az utcán összeeső emberekkel.
    Tehát lehet simán kihordod lábon is mikor elkezdesz rosszabbul lenni aztán összeesel de akkor vége.

    A videókon sem láttuk volna hogy levegőért kapkodna vagy bármi gyanúsat mutatna a beteg mielőtt összeesik mégis szkafanderesek viszik el.
    ACE2 az utolsó mentsvárunk de tényleg még senki nem tudja miben befolyásolja a vírust? Nehezebben kapnánk el? Német eset cáfolta… Lassabb a lefolyás, hosszabb lappangási, így esetleg az immunrendszernek több ideje lesz megállítani?
    De a német esetek meg a hajós is mutatja hogy brutál fertőző az első pár nap alatt is de lehet csak 24 nap múlva lesz tüneted vagy akkor sem.
    Vagyis azt a következtetést vonom le hogy mire gyűlnek a kórházakba az emberek meg mire elkezdenek összeesni az utcán addigra késő, kb majdnem minden és mindenki fertőzött.
    Ez volt már, tünetes volt mégis negatív volt a teszt:
    https://hvg.hu/vilag/20200211_koronavirus_amerika_san_diego_korhaz

    Ez érdekes, tüneted is van, tehát tutira fertőzöl is mégis negatív…

    269: csak kezdenek felébredni a döntéshozók, ez így ijesztő de mindig van aki a jogait felhasználva lelépne.
    Pl itthon is gyengék a szabályok. Pl a nemibeteg gondozó csakis a szifiliszes beteget szedetheti elő karhatalommal, az összes többi bármely kórokozóval nyugodtan el lehet sétálni és visszautasítani a kezelést még pozitív teszttel is.

    272: laikus vagyok, csak hétköznapi megközelítéssel állok hozzá.

  230. 144. anonim
    „Szerintem is butaság a görög 5g-s idézet,”

    „Az a generáció, amely soha nem fog megszületni”

    https://eleftheriaonline.gr/stiles/apopseis/item/192438-mipos-afti-einai-i-alitheia-gia-tin-5g

    A független és szabad tudomány, figyelmeztetett bennünket ezekre a tünetekre és negatív hatásokra az ember egészségével kapcsolatban.
    A legfrissebb tudományos eredmények azt mutatták, hogy az 5G frekvencia spektrumába bevont magas frekvenciák a mikrobák mutációját is okozzák, és különösen rezisztenssé teszik a már ismert antibiotikumokkal szemben!
    Különös aggodalomra ad okot az elektromágneses sugárzásnak az emberi termékenységre gyakorolt káros hatása, amely miatt az elektromágneses sugárzás az elsődleges fegyver, amely vérontás nélkül felhasználható a Föld lakosságának csökkentésére. ( lásd NWO)
    A parlamenti Tudományos Bizottság már tájékoztatott arról, hogy a görög lakosság 2050-ig akár 2,5 millió-val is csökkenhet.
    Az elektromágneses sugárzás káros hatással lesz a görögökre és különösen az 5 G-os „intelligens városokban” élők termékenységére.

    Dr. Theodoros Metsis Dipl. Eng., M.Sc. (Angol), PhD *

  231. PhD Martin Pall könyve az 5G-ről :

    PhD Martin Pall a Washingtoni Állami Egyetem biokémiai és orvostudomány emeritus professzora, egyik legutóbbi tanulmányában az 5G-ről :

    https://www.emfacts.com/2018/08/martin-palls-book-on-5g-is-available-online/

    többek között 19 nemzetközi dokumentumra utal, amelyek kizárólag a férfiak és a nők termékenységi problémáival foglalkoznak az elektromágneses sugárzás miatt.
    az 5G várhatóan különösen veszélyes lesz mind a négy különböző okból:

    -Rendkívül nagy antennák száma, amelyeket terveznek.
    -Nagyon magas energiateljesítmény, amelyet a behatolás biztosítására használnak.
    -Rendkívül magas pulzációs szintek.
    -Az 5G frekvencia látszólag magas szintű interakciói a töltött csoportokon, feltehetően a feszültségérzékelő töltött csoportjai között.

    A távközlési ipar azt állítja most, hogy az 5G sugárzást leginkább a test külső, vagy 1 mm-es abszorbeálja, tehát azt állítják, hogy nem kell aggódnunk a hatások miatt.
    Van némi igazság ehhez, de vannak olyan figyelmeztetések is, amelyek ebből levont következtetéseket sokkal gyanakvóbbá teszik. Mindenesetre, az 5G ezen felületi hatásai különösen erős hatást gyakorolnak azokra a szervezetekre, amelyeknek a felületi és térfogataránya sokkal nagyobb. Következésképpen azt jósolom, hogy sok szervezet sokkal nagyobb hatással lesz, mint mi. Ide tartoznak a rovarok és más ízeltlábúak, a madarak, valamint a kis emlősök és kétéltűek.
    Ez magában foglalja a növényeket, beleértve a nagy fákat is, mivel a fáknak vannak levelei és reproduktív szervei, amelyek nagy mértékben vannak kitéve…
    A a vemhes teheneknél: annak ellenére, hogy a fejlődő magzatok nagyon mélyen vannak az anya testében, és azokat fokozottan meg kell védeni az EMF-kitettségtől, nem védettek.
    Az ipar állításai, amelyek szerint a mikrohullámú frekvencia-EMF-k csak a test külső centiméterében hatnak, egyértelműen hamisak.
    Az az embereknél:
    ….A vakság mind a négy típusának okozati tényezőiként a VGCC aktivációjának későbbi hatásai vannak: szürke hályog, levált retinák, glaukóma és makula degeneráció. A szem vizes és üveges humorai ideális környezet lehetnek a szem elektromos mezőinek regenerálódásához. Ezért van egy óriási járvány a vakság mind a négy típusát illetően.
    Egy másik aggodalom a vese díszfunkciókra összpontosít, amiről az 5. fejezet kimutatta, hogy az EMF befolyásolja. A vese sok folyadékkal rendelkezik, mind a vér, mind pedig a vizelet lesz, amely lehetővé teszi az elektromos mezők regenerálódását. Az ilyen regeneráció várhatóan befolyásolja mind a glomeruláris szűrést, mind a reabszorpciót, mindkettő nélkülözhetetlen a vesefunkcióhoz.
    A magzatok és a nagyon fiatal csecsemők testében sokkal több víz van, mint a felnőtteknél. Ezért különleges veszélyt jelenthetnek az 5G hatásaira,….
    abortusz járványa van a teratogén hatások miatt…

  232. CLOSED CASES
    5,641
    Cases which had an outcome:
    4,529 (80%)
    Recovered / Discharged

    1,112 (20%) Deaths

    Ezek a hivatalos számok. Szerintem elég világos, hogy a kínaiak bevalottak 20%-os mortalitást. 100 megbetegedettből 20 meghal.

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

  233. Újabb 39 fertőzött a Japán partjainál veszteglő szállodahajón.

    A több, mint 3700 emberből még ott tartanak, hogy 492-t teszteltek és ebből 174 biztonyult fertőzöttnek.
    Ha jól számolom ez több mint 30%-os arány.

    És mi lehet a maradék több, mint 3200 -zal?

    Továbbra sem engedik le őket a hajóról.

    9 napja ott állnak és Japán kapacitását meghaladja a 3700 ember gyors (1 hét?) letesztelése?

    Mi lesz, ha tömegeket kell majd?

    És mi lesz a magyar egészségüggyel, ha tucat vagy százszámra bukkannak fel a gyanús betegek?

    https://www.reuters.com/article/us-china-health-japan/another-39-people-on-japan-cruise-ship-test-positive-for-coronavirus-idUSKBN206019?fbclid=IwAR3cwS6rP1cpICY4GklUiU5BZTr-c-CStsaFncJCUSS9MIwGXAqgT3ufLn4

  234. Re:275
    Katonáknál figyeltek meg, hogy a mikrohullámú technikát üzemeltető híradós szemelyzetnél sokkal magasabb volt a szürkehály kialakulása.
    Minő véletlen…

  235. Kis adalék miért nincs pozitív teszteredmény idehaza:
    https://youtu.be/ZmvXwfInoaI
    Azért mert felsőbb utasításra (BM) letiltotta a tesztek kiadását az orvosoknak.
    Nincs teszt, nincs eset…
    (Videó nem túl jó minőségű, de benne van a lényeg)

    Kérdésre pedig a válasz:
    Mindenki hazudik, csak hogy guruljon a szekér.

  236. Diamond Princess
    Rebecca a kórházból, tegnap

  237. Őszintén mondom… már semmit sem értek ebből az egész járvány ügyből.
    Teljesen zavaros az egész.

  238. 283 – n/a:
    Tulajdonképpen logikus, ha meg akarod menteni a Földet, akkor a fertőtzöttekről le kell mondani. A baj csak az, hogy ezzel már alaposan elkéstek. A gyorsaságot most drasztikussággal akarják pótolni.

  239. Friss infó egy multi cégtől (név nélkül), hogy a wuhani kivételével újraindították az összes irodát. (két hétig álltak)
    Az alkalmazottak közül 20% nem tért vissza az első nap, mert karanténban van vagy kivizsgálás alatt, jelentsen ez bármit is.

  240. Shanghai-ban élő és dolgozó magyar fiatal orvossal interjú.

    22.20-tól azt kérdezik tőle, hogy milyen magas a halálozási arány. A válasza miatt szerintem megbukott, (mivel már napokkal ezelőtt is látható volt a hivatalos számokból is, a felépültek és halálozottak arányából, hogy ez messze nem két százalék, hanem jóval több).
    Ettől függetlenül érdekes dolgokat mond.

  241. 286: akkor az arabok művelték? Nekik a legkisebb a %.

  242. 288. Gyarmathy
    Ezt mint, ha úgy mondaná a művelt angol, hogy „bullshit”.
    Más hivatalos személyeknél is megfigyelhető, hogy hasonló kérdéseknél félrenéznek, mint itt is. Látom, csak a monitorra nézett, de a testbeszéd, akkor is árulkodik.
    Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben a CCP különbséget tenne állampolgár és külföldiek között. Egy rossz válasz és elővigyázatosságból jöhet a karantén.

  243. 290. szerintem csak egy átlagos doki aki hisz a hivatalos statisztikáknak.. Tiborbá többet tud a koronavírusról mint Ő.
    Mondom engem is kiröhögtek a telefonba a kórházasak…

    Aki dolgozik nonstop nem ér rá a híreket sem nézni, nemhogy a konteókat.

    A legtöbb ember szerint még ez olyan mint az időnként szokásos járványok, amik csak érdekességek szoktak lenni hírműsorokban, fel sem merül bennük hogy ez személyesen is megkeres.

  244. 292.
    Ezt a betegéget terelésként hozták létre.
    Csak a tervezettnél sokkal halálosabb, jobban összerakták.
    Amíg az egész világ beszarva retteg a járványtól
    csendben lebontják az Al-Axa tempomot,
    vagy amint 292. írtad végzetesen megközelítik Moszvát.
    Egy ilyen hadgyakorlat nem hoz semmi jót.
    Ha Iván elkezdi komolyan venni,
    megeshet hogy Kelet-Németországot
    ami jelenleg Lengyelország és Ukrajna egy része
    leamortizálja.

  245. Igazából nem értek semmit, próbálok logikusan gondolkodni, de mindig rájövök, hogy találgatás az egész, sok mindenre egyszerűen nincs magyarázat. Ez a járvány egy talány, most mennyi is a lappangási idő? 5-14 nap? Akkor sokkal több tüdőgyulladásos betegnek kéne lenni, amit nem lehetne eltitkolni, mivel közösségi felületeket majdnem mindenki használja…
    24 nap is lehet? De tuti hogy nem annyi mindenkinél, amúgy akkor is kellene lenni már betegeknek bőven.
    Lehet Kínát akarják letörni ezzel az egésszel? Esetleg az USA?
    Mindenesetre sokat mondó hír, hogy US Postal nem szállít csomagot Kínába/Kínából…
    Ember próbálja mozaikokat összerakni fejében, ezek csak feltételezések egyelőre, és hogy Xi mit beszélhetett Trumppal telefonon azt se tudjuk…

  246. 295.
    Xi (Trumpnak): miért tetted ezt velünk?
    Trump: nem én voltam!
    Pompeó mondta no problem, jó buli lesz.

  247. Ha valaki végigolvassa a hozzászólásokat, beleszédül a feje a sok kitalációba, amelyek ráadásul egymásnak is ellentmondanak, tehát nyilvánvalóan nagy részük egyszerűen fantázia szüleménye.
    Igazság csak egy lehet, ami vagy köztük van, vagy ezeken kívül. 🙂
    A vírus mesterséges, a vírust amerikaiak, oroszok, maguk a kínaiak, a háttérhatalom hozta létre, szándékosan és időzítve indították, véletlenül szabadult ki laborból, van választék bőven.
    De legalább hozzátennétek, hogy „nem kizárt, hogy”! De nem, sok úgy hisz a maga teóriájában, mint a szent igazságban… 🙁
    Pedig szerintem a legvalószínűbb az, hogy ez a vírus csak egy újabb példája annak a természetes folyamatnak, amit már régóta állítanak a szakemberek, hogy az emberi populáció növekedésével, és sűrűsödésével, a globalizációval egyre nagyobb az esélye, hogy új kórokozók mutálódnak, és robbannak szét a világban.
    Ennek az esélye egyre nő az idővel.
    Nem állítom, hogy más nem lehet mögötte, de az esély fennáll minden mesterséges beavatkozás nélkül is…

  248. Új Szó

    Koronavírus-gyanúval szállítottak egy beteget a nyitrai kórházba

    Nyitra | A fertőzésgyanús kínai pácienst az Érsekújvári Egyetemi Kórházból szállították át a nyitrai kórházba.

    Tatiana Timkova, a Nyitrai Egyetemi Kórház szóvivőjének tájékoztatása szerint a páciensnél nem mutatkoznak a betegség tünetei, ugyanakkor hozzátette, a lappangási idő 14 nap.

    „A páciens január 10-én érkezett meg Kínából, és február 6-án fordult orvoshoz. Ma átkerült a kórházunkba, ahol egyértelműen szeretnénk kizárni a koronavírus gyanúját. Bővebb tájékoztatással a páciens kivizsgálását követően szolgálhatunk” – tette hozzá a szóvivő.

    1. Jelenleg nálunk az újságírókat nem cenzúrázza senki.

    2. Ha a kinai nő beteg volt, akkor több is lehet a lappangási idő, és ha olyan fertőző a virus, akkor érdekes helyzet van kialakulóban.

    Ha érdeklődés van, figyelek és teszek ide infót.

  249. 300. Infos,

    302.-es hozzászólást írva azt hiszem nem kell bizonygatni, hogy van érdeklődés. 🙂

    A kínaiak hivatalosan bevalottak (szép csendben) 20%-os halálozási arányt.

    A Kínán kívűl lévő fertőzöttekről viszont kevés hír van. Milyen állapotban vannak? Sokan szorulnak intenzív ellátásra?
    Létezik, hogy még nyugati ember (fehér) nem is halt bele? (Max az amerikai, de nem tudjuk, hogy ő milyen rasszhoz tartozott).

    A japánoknál van a legtöbb fertőzött, 200 feletti a számuk, többnyire nem kínaiak, mégsem látok semmi adatot, csak azt hogy 4-et gyógyultnak nyílvánítottak. De semmi több infó.
    Pedig jó lenne tudni, hogy mit várhatunk, ránk várhatóan hogyan hat, ha beszopnánk.

  250. 286.Xander:
    Ez a tanulmány már előjött lásd 159,161,167,176,180,184,199(!),200(!) és relevanciája cáfolva lett.

    Röviden a cikken levő táblázat félrevezető (ha magában nézzük), mivel egy ACE2 allél(mutáns) gyakoriságát vizsgálja.
    Ez azért fontos, mert ez a gyakoriság más betegségekre való hajlamot is mutathatja.

    De a vírus nem az ACE2 allélekre bukik, legalább is a nagyon hasonló SARS nem (lásd az idézett hozzászólásokban), hanem az ACE2 receptorok száma számít.
    Azt meg szintén az idézettekben cáfolták, azaz nincs rasz specifikus eltérés az ACE2 receptorok számában.

  251. 302.
    Ha visszalapozol 287.
    A fertőzöttség arányát egyes népek eltérő
    angiotensin-enzim mennyiséggel hozzák összefüggésbe.
    Ez igaz is lehet, Idegen és Anonim kolléga vitatja.
    az nCov letiltja az immunrendszert, mielőtt megfertőzi a tüdőben lévő AT2 sejteket.
    Ezt eddig eddig a HIV tudta.

  252. 291.Xander:
    „Közel egyidőben az afrikai disznó láz pusztítással
    és a madár-influenza…”

    Esetleg meg kéne nézned , hogy hányszor tört ki már korábban a fentiekben idézett járványok.
    Azok is mind az USA művei voltak?
    Borotválkoznod kéne… 🙂

    A mostani kínai disznókat érintő, kb. tavaly év közepén, és már az állományuk kb. 1/3-át megsemmisítették.Fel si ment asertés ára.
    A csirke kitörése is tavalyi hír.
    Mivel disznóhús helyettesítő termék, az árak tovább nőttek.

    Esetleg megemlíthetnéd, hogy a disznó és a csirke járványok Európában, sőt nálunk is előfordulnak. Annak is az USA az oka?

    „Egy ilyen hadgyakorlat nem hoz semmi jót.
    Ha Iván elkezdi komolyan venni,
    megeshet hogy Kelet-Németországot
    ami jelenleg Lengyelország és Ukrajna egy része
    leamortizálja.”

    Ilyen nagy hadgyakorlatokat előre bejelentenek elkerülve a félreértéseket.

    Így tettek korábban az oroszok is, mint korábban a NAT is.
    Korábban volt több százezres hadgyakorlat Oroszország európai térfelén, valamit Ázsiában is.

    Szóval Iván érzékenységére legyünk tekintettel, de ők a miénkre ne?

  253. 304.Xander:
    Elcsúsztak a számok vagy én tévedtem és 286 helyett 287 írtam.
    Olvasd el a cikket, az ACE2 allél gyakoriságáról szól, nem az összes arányáról.
    Lásd a 300-ban is idézett 200-ban lévő link cáfolatot.

    „az nCov letiltja az immunrendszert, mielőtt megfertőzi a tüdőben lévő AT2 sejteket.
    Ezt eddig eddig a HIV tudta.”

    Korábban volt róla szó, hogy bár valaki talált HIV-el megegyező szekvenciát a 20179-nCoV genetikai anyagában, az olyan rövid volt , hogy egy rakás más vírussal is egyezést mutatott.
    Forrás is be volt idézve általam és az azt cáfoló keresés igazoló kép is.

    Lásd
    https://twitter.com/trvrb/status/1223337991168380928

    „A fertőzöttség arányát egyes népek eltérő
    angiotensin-enzim mennyiséggel hozzák összefüggésbe.
    Ez igaz is lehet, Idegen és Anonim kolléga vitatja.”

    Ja, és nem velem vitatkozol, hanem a cikkekkel és azok íróival.
    Azokat kell cáfolni.

    A 161-ben beidézett cikk még egyszer:

    “In current severe global emergency situation of 2019-nCov outbreak, it is imperative to identify vulnerable and susceptible groups for effective protection and care. Recently, studies found that 2019-nCov and SARS-nCov share the same receptor, ACE2. In this study, we analyzed four large-scale datasets of normal lung tissue to investigate the disparities related to race, age, gender and smoking status in ACE2 gene expression. No significant disparities in ACE2 gene expression were found between racial groups (Asian vs Caucasian), age groups (>60 vs <60) or gender groups (male vs female). However, we observed significantly higher ACE2 gene expression in smoker samples compared to non-smoker samples. This indicates the smokers may be more susceptible to 2019-nCov and thus smoking history should be considered in identifying susceptible population and standardizing treatment regimen. ”

    https://www.preprints.org/manuscript/202002.0051/v1

    „Inconsistent with the study of Zhao et al.5, we observed no significant difference in ACE2
    expression in Caucasian lung tissue samples compared to Asian lung tissue samples in the
    RNAseq datasets (p-value=0.45, Fig 1A). In the microarray datasets, a higher ACE2
    expression was observed in Caucasian samples compared to Asian samples (p-value=0.03,
    Fig 1A). Given that the GSE19804 RNA-seq study focused on female non-smokers while the
    TCGA dataset includes samples from both males and females and both smokers and non-
    smokers, we believe that the observed disparity may be due to other factors other than race,
    such as smoking, gender and unknown factors.

    És ehhez meg hozzájön a légszennyezettség hatása, amire szintén van forrás, a fentiekben felsorolt hozzászólásokban.

  254. 305.
    Nem mondhatom azt hogy az ki volt
    amíg a fő kolomposokat nem kéri meg
    a kici kínai ember udvariasan,
    hogy legyen kedves itt a tigris székbe foglaljon már helyet,
    nem tudjuk meg az igazat.

    Egy kérdést lehet feltenni
    kinek állt mindez érdekében.
    Bármit dob fel Tibor bá’ vehemensen és
    felkészülten véded az amerikai narratívát.
    Gyulladásos leukocita infiltrációt
    Proliferációs vagy fibrotikus fázist kevesen értik,
    többen nem.
    Sajnos, komolyabb élettani ismeretek nélkül nehéz
    érthetően elmagyarázni mi is történik jelenleg Kínában.

  255. 302. Xander, 308. Idegen
    Köszönöm Idegen! Éppen vacsiztam és csak utánna akartam válaszolni, de most úgy örülök, hogy nem nekem kell.

    Pontosan, nem egymással vitatkozunk, csak próbáljuk átlátni, megérteni az események működését.
    Ehhez vannak források, amiket átnézve megpróbálunk beleilleszteni a puzzle-be vagy, ha nem megy, akkor keressük a cáfolatát.
    Nem értünk mindenhez, de közösen, hát ha össze tudjuk rakni.
    Ereditleg angolul és magyarul is az volt a felkiálltás: „Az 2019-nCoV csak az ázsiaiakra hat, mert 5X annyi ACE2 és jöttek a tanulmányok.”
    Viszont átolvasva és a szintemen értelmezve az írásokat, ez az egzakt kijelentés nem volt 100%-ig bizonyított.
    Xander, úgy fogalmazol, hogy „fertőzöttség arányát”, de nekem pont ez nem világos. Én nem vitatom a vírus működését. Semmilyen alapom nincs hozzá, de a történet nem 2 bites, nem arról van szó, hogy vagy tud csatlakozni a vírus vagy nem.
    Nem is nagyon tudok mélyebben belemenni, mert a tovább folytatott beszélgetés megköveteli azt a szakszerűséget, szakszerű fogalmazást, ami Idegennel ellentétben nekem nem megy.
    Ebben kérném továbbra is a helyre igazítást:
    Tehát nekem úgy jött le – direkt nagyon pongyola hasonlattal -, hogy a sejt egy szerver (végzi a rajta futó program által megszabott feladatát), a vírus, meg mint egy vírusos pendive, az ACE2 meg az USB csati. Na, most ez az usb csati nem mindig elérhető a szerveren. Van neki több csatlakozója néha 2usb, 2 soros, 2 párhuzamos, de lehet 6 usb is és a többi nulla. Meg bármilyen felállásban. A szerver meg egy szerverparkban csücsül milliomod magával.
    Én fogom magam és jól eldöntöm, hogy most megfertőzőm a szerverparkot. Elindulok és keresek egy szabad USB csatit. Könnyebb a helyzetem, ha a gépek 41%-a rendelkezik egy időben USB porttal, de akkor sem esek kétségbe, ha csak minden negyedik gépen van port (25%).
    Még egyszer:
    Mit jelent a fertőzöttség aránya? 100-ból 41 vagy 25 embert fertőz meg? Ez az elmélet szerintem bukott, lásd Brit/Német példa. A fehér embert is könnyen végig fertőzi.
    Kevésbé súlyos a kor lefutása? Erre még nincs bizonyítékunk, ez előfordulhatna, ha statikus az ACE2 szám. A kínainak majd a fél tüdeje elhal, nekünk meg „csak” a negyede.
    Hosszabb az inkubációs időszak? Bevallom én ettől tartok. Első behatolásnál kevesebb sejtet tud megfertőzni a vírus és említettétek, hogy úgy néz ki, hogy elnyomja az immunrendszert. Előbb-utóbb viszont lesz a többi sejten is port és akkor már nincs visszaút….

  256. 305. Idegen . Nem állítom, hogy nincs igazad, és én sem hoztam volna ezt ide összefüggésként, de vannak makacs tények.

    Az afrikai sertéspestist bizonyos helyeken igen hatékony biológiai fegyvernek nevezik.
    Az 1960-as évek közepe és a 90-es évek vége között Kuba 10 biológiai hadviselés támadásával vádolta az Egyesült Államokat a súlyos sertéspestis kitörések miatt.
    1977-ben a Long Island egyik napilapja, a Newsday nyomozó újságírói beszámoltak arról, hogy a vírust egy a Panama-csatorna övezetében lévő amerikai hadi bázisról csempészték ki, ami a CIA rejtett műveleteinek egyik helyszíne volt a Karib-térségben. Az amerikai hadsereg tagadta a részvételt, csakhogy később, egy CIA-dokumentum megerősítette, hogy a biológiai hadviselést Kuba destabilizálására tett erőfeszítések során igenis alkalmazták.
    Az ilyen erőfeszítések nem fejeződtek be a hidegháborúval. 2000-ben a Bush-kormányzat mögött megjelent neokonzervatívok flörtöltek a „politikailag hasznos” etnikai biofegyverek gondolatával. Ez arra késztette Oroszországot 2007-ben, hogy betiltsa az összes emberi biominta kivitelét.

  257. 313. Xander
    De szép szó: infiltráció. Köszönöm!
    Olvasom, hogy többeknek nem tetszenek pl. a hadászati rövidítések, szakkifejezések. Én ezzel nem tudok egyet érteni. Persze ne szívassuk a másikat feleslegesen nehéz szöveggel, de vannak esetek, amikor elkerülhetetlen.
    Amúgy meg a gép előtt űlve ctrl-c,ctrl-v és ma is tanultam valamit.

    „Több ezer nálunk jóval felkészültebb virológus gyötri magát ugyanezen.”

    Ezért is ajánlottam korábban Idegennek, hogy amíg nincs értelmesebb, hiteles forrás, addig egymás közt ez a téma pihenővágányra kerüljön.

    Esetleg a kisérleti gyógyszerek működési mechanizmusáról tudsz véleményt alkotni? Esetleg magyarázni is.
    Már belekavarodtam a halom vir-re végződő márkanévbe, de valamelyiknél az RNS szintézis gátlást említették. Ezzel megakadályozza a vírus szaporodását. Ez idáig ok, de fertőzött sejt az gondolom megmarad, azt már az immunrendszernek kell kiiktatnia. Egy ilyen kezelésnek milyen mellékhatása lehet a test többi egészséges sejtjére nézve? Hihető e a Brit üzletemberről, hogy cirka négy nap kezelés után kimondták, hogy teljesen felgyógyult(?).

  258. 315.
    RNS szintézis gátlás téma,
    Úgyis képben van akit érint.Nem részlezetezem.
    Biztos vagyok benne ez itt senkit se érdekel.

    Remdesvir (a gyártója szerint)
    nCov replikálódásához szükséges RNS-szintézist gátolja.
    Peng Zhiyong, a Wuhan Egyetemi Dél Központi Kórház orvosa szerint
    jelenleg nincs külön gyógyszer a koronavírusra.
    Remdesivir-t még az Ebola ellen fejlesztették ki.
    Ez egy teszt fázisban lévő készítmény.Nem vakcina.
    AZ IMMUNVÁLASZ FOLYAMATA… ezt most itt nem részletezem.
    Mivel nem létezik specifikus antivirális kezelés,
    jobb híján ezt is adják. Ez csak egy immun-válasz fokozó szer.
    Remdesivir GS-5734 alkalmaztunk.
    Az 1. napon 200 mg RDV telítő adagot,
    majd napi egyszeri 100 mg iv. fenntartó adagot
    adunk 9 napig.
    A 2. hét határozza meg, hogy a beteg állapota javul-e.
    A halálozási arány akár 5% lehet. (nem mer többet mondani)
    Légzési elégtelenség esetén oxigént biztosítunk,
    veseelégtelenség esetén dialízist végzünk.
    A betegek vagy fulladásban, vagy több szerv károsodásában halnak meg,
    ill. a szerveik összeomlása miatt bekövetkező sokkos állapot következtében.
    Dr.Peng a Remdesivir hatását illetően nem mond semmi pozitivat,
    mivel a különböző betegek tünetei eltérőek.

  259. „Earlier reports from Chinese health authorities and the World Health Organization had said the first patient had onset of symptoms on 8 December 2019—and those reports simply said “most” cases had links to the seafood market, which was closed on 1 January.

    Lucey says if the new data are accurate, the first human infections must have occurred in November 2019—if not earlier—because there is an incubation time between infection and symptoms surfacing.

    https://www.sciencemag.org/news/2020/01/wuhan-seafood-market-may-not-be-source-novel-virus-spreading-globally

    „On 16 November 2002, an outbreak of severe acute respiratory syndrome (SARS) began in China’s Guangdong province, bordering Hong Kong. A farmer in the Shunde district of Foshan County was likely the first case of infection.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_SARS_outbreak#November_2002

    Eléggé hasonló a kitörés ideje.

  260. 310.Xander:
    „Egy kérdést lehet feltenni
    kinek állt mindez érdekében.
    Bármit dob fel Tibor bá’ vehemensen és
    felkészülten véded az amerikai narratívát.”

    Egy esetleges világjárvány kapcsán eléggé nehéz értelmezni, hogy kinek állt érdekében.
    A gazdasági hatások tekintetében dettó.

    Elég régen vagyok olvasója a blognak, de az esetek döntő részben az USA a hibás a vélemények többsége szerint.
    Már várom egyes témáknál, hogy mikor kerül elő.

    Nem vitatom az USA szemétségeit, de ezt az arányt egy kissé túlzónak tartom.

    Azon szerecsenmosdatásokat is figyelemre méltóak, amikor Irán, Oroszország, Kína, Észak-Korea bűneit és hülyeségeit próbálják egyesek elbagatellizálni és az USA-ra, a nyugatra fogni.

    Ugyanígy vagyok az összeesküvés elméletekkel.
    A mostani eset jó példája annak, hogy mekkora f.szságokkal jönnek elő egyesek.

    Nem vitatom vannak egyes összeesküvés elméletek, amit nehéz megcáfolni, és titkolnak dolgokat a kormányok.

    Azonban itt is érvényes lehet a szerintem a Pareto szabály.
    80 % hülyeség, a 20% ami közelíthet a valósághoz.
    Most már csak azt a 20%-ot kell felismerni…

  261. Lehetséges gyógyszerekről

    „Müller a 2019-nCoV vírus fertőzés kezelésére felmerült potenciális gyógyszerek és kísérleti stádiumban lévő hatóanyagok kapcsán óvatosságra intett:

    „Általánosságban igaz az, hogy az antivirális szerek nagyon szűk spektrumúak, tehát kevés kórokozó ellen működnek. Ha megnézzük a vírusok rokonsági kapcsolatait, ez néha annyira távoli evolúciós időben rejtőzik, hogy fel sem tudjuk mérni. A vírusoknál vannak csoportok, ahol felismerjük a rokonságot, de a csoportok közötti rokonságot nem tudjuk megállapítani, mert annyira szélsőségesen adaptálódtak, és itt is ez a helyzet. Az ebolavírus és a koronavírus rokonsági fokát meg sem tudjuk állapítani, annyira különböznek egymástól, a HIV pedig egy harmadik, nagyon távoli csoporthoz tartozik. Itt HIV, influenza- és ebolavírus elleni gyógyszerek merültek föl. Ha ezek közül valami használ, az az óriási mázli kategória.”

    Korábban részletesen írtunk egy thaiföldi esetről, amikor több, az új koronavírussal fertőzött páciensnél is egy influenza elleni anti-virális gyógyszert vetettek be. Az alkalmazott Tamiflu (oseltamivir) az influenzavírus neuraminidáz enzimét blokkolja – ilyennel pedig a koronavírusok nem rendelkeznek, így nem világos, miért alkalmazták ezt a kezelőorvosok. A potenciális ellentmondást firtató kérdésünkre Müller elmondta:

    „A tudomány mai állása szerint nem kellene, hogy hasson. De ez ugyanígy igaz a HIV proteázenzime ellen ható gyógyszerekre, amikkel szintén próbálkoztak. Ugyan van proteáza a koronavírusnak is, de ez nagyon távol esik a HIV-proteáztól, csak a hasonló funkció miatt ugyanúgy hívják. Nem valószínű, hogy hat, de persze annál inkább örülünk, ha kiderül, hogy mégis hat.”

    Müller szerint az új koronavírus ellen lehet értelme emberben köztudottan biztonságos antivirális gyógyszerek kipróbálásának.

    „Annyi racionalitása van ennek a megközelítésnek, hogy a már létező gyógyszereknél tudjuk azt, hogy emberben biztonságosak, legalább kárt nem okoznak. Ahhoz, hogy jó legyen egy gyógyszer, az kell, hogy hasson a kórokozó ellen, emberben biztonságos legyen, a szervezet fel is vegye, és eljusson oda, ahol hatnia kell a kórokozó ellen. Ezek nagyon nehéz, szűk lépések, amin sok gyógyszerjelölt elbukik. Odáig gyorsan el lehet jutni, hogy legyen hatóanyag, ami laborkörülmények között hat a vírus ellen. De hogy odáig mennyi idő, hogy emberben is működjön, és gyógyszer legyen belőle, az sokkal kiszámíthatatlanabb.””

    https://qubit.hu/2020/02/10/ha-szerencsenk-van-nyaron-lelassulhat-az-uj-koronavirus-terjedese

  262. 316. Xander
    Hálás vagyok a korrekt hozzászólásért.
    Engem érdekel, szerintem a 8000 olvasó között lehet más is. Lehet pont emiatt fog valaki olyan is hozzászólni, aki idáig hallgatott, de most van hozzáfűzni valója.

    317. Idegen
    Korábban említettem már, hogy ha minden igaz, akkor a Január 10.-én kiadott tanulmány a vírus RNS-ének szekvenálásáról is arra a következtetésre jutott, hogy a 0. betegnek valamikor 2019. október 30. és november 29.-e között kellett megfertőződnie.

    318. Idegen
    Összeesküvés elmélet margójára. Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Nem annak volt hír értéke, hogy megint van egy influenza szerű vírus kínából. Hanem annak, hogy 60 millió ember vesztegzár/karantén alá került miatta. Még ezzel sem lenne baj, ha Kína transzparensen, az első jelek után hozott volna egy határozott döntést, de nem így volt. Még ez sem lett volna annyira különös, ha a WHO nem töketlen, nem falaz nekik és a világ kormányai nem hazudoznának. Ezek után szerintem teljesen normális, ha a gondolkodó ember elkezd kombinálni.
    Én szeretem elengedni a fantáziámat.
    „Több dolgok vannak földön és égen,
    Horatio, mintsem bölcselmetek
    Álmodni képes.” – Shakespeare – Hamlet, dán királyfi
    Azért remélem, hogy amit én is sci-fi-nek jelölök, azt nem veszed komolyan!

  263. 316. 319.

    Ezeket olvasni továbbra sem volt valami megnyugtató.
    Amúgy láttam én is azt a kórlapot, ahol a Remdesevir adagolásáról számoltak be.
    De, hogy ne kutatna az ember, ha hazudnak neki? Nem csak a latin miatt kell szótár az orvosokhoz. Amikor azt mondják, hogy van egy gyógyszer, ami hatásos lehet, az valójában azt jelenti, hogy fingunk sincs, csak próbálkozunk mindennel. Mennyire lehet hinni így, a thaiföldi gyógyulásoknak? Ők mondták, hogy kínában nem csak a halottak száma alul értékelt, de az igazat megvallva nem nagyon vannak gyógyultak sem. Ők már csak tudják, hiszen náluk se? Pedig voltak már vagy 7, akár 8-an is.

  264. Off:
    A kínai szövegből a google fordító adott nekem olyan szóösszetételt, hogy „halállal gyógyult”. Még egy kicsit el is mosolyodtam rajta… most, viszont elgondolkodtat, hogy lehet még is a gépnek volt igaza?

  265. 274. L.S.
    Köszönöm a részletes okfejtést. Kár, hogy nincs a kommentek mellett egy like/dislike lehetőség.
    Érdekes, hogy senkinek nem szólt hozzá, így kifejtve sem. Érdekelt volna mások véleménye is a témában.
    Azért valljuk be, az első fordításból nem teljesen ez az értelem jött le.
    Az biztos, hogy az elektromágneses sugárzás hatással van a biológiai szervezetekre. Tapasztalati tény, hogy 2 napja nem tudtam aludni vendégségben, amikor is megtaláltam a matrac mellett fejmagasságban a dugaszoló aljzatot. Átfordultam átellenbe, máris jó lett.
    Hiszti is azóta van mióta az első G megjelent. (Hiszti, de valószínű nem ok nélkül.)
    Úgy látszik, mindennek megvan az ára. Mint a tudás fájának gyümölcse. Minnél többet tudunk, minnél magasabb technikai színvonalon élünk, minnél kényelmesebben, valahogy mindig annál többe is kerül. Fizetni meg az egészségünkkel fizetünk. Testi-szellemi.
    Itt több hivatkozással kivesézik ezt a történetet:
    https://index.hu/techtud/2019/02/26/nem_az_5g_sem_okoz_rakot/
    Nem azért másoltam be, mert szóról szóra egyetértenék, de történet körbejárásához ez például a másik oldal.
    Az talán sokaknak ismert, hogy a háztartási mikrohullámú sütő 2.45 GHz-en üzemel. Ez az a frekvencia, ami a víz molekula rezgetéséhez a leginkább ideális. Amúgy ezt a tartományt ezidáig is használtuk távközlése. Lsd.: Wifi. Arról nincs ismeretem, hogy a 3.6, illetve 28 GHz mire lehet képes. Erre írtam korábban, hogy az emberkisérletek így is-úgy is zajlanak. Ahogyan egy késsel is lehet finom ételt készíteni és gyilkolni is, úgy a technikai eszközök is lehetnek több céluak, de egy általános átjátszó antennát nem hiszem, hogy gyilkolásra terveznének. (Nem mindegy, hogy szórom minden irányba az elektromágneses sugárzást, irányítom vagy fókuszálom.) Van mikrohullámú fegyver, használják tömegoszlatásra is. Elsőnek szerintem lássuk meg mi lesz kínával, aztán lesz idő elbeszélgetni ilyenekről is.

  266. Ha az szétterjed Londonban, az rosszabb lesz mint Wuhan! Mert a Kínaiak legalább fegyelmezettek valamennyire. De a nyugati individualista, liberális embertípus minden lesz csak fegyelmezett nem!

  267. 323.
    https://www.facebook.com/pg/masonandkylesfight/posts/
    Kalifornia általános iskolában az adótorony miatt
    sorozatos betegségek.
    5G adótornyot azóta a szülők követelésére
    a t.fon társaság lebontotta, és áthelyezték.
    Az intenzív 3.4Ghz rádióhullámok vészesen csökkenti az immunitást.
    Wuhán zsufolásig tele van ilyen hulladék adótornyokkal
    úgy tartják menő az 5G.

    After several childhood cancer cases at one school, parents question cell tower radiation.
    fenti névvel van CBS video is.

  268. 327.Gyarmaty:
    https://www.peticiok.com/koveteljuk_hogy_a_magyar_allam_fuggessze_fel_a_kinabol_kozvetlenul_vagy_kozvetetten_erkez_repulgepek_magyarorszagi_reptereken_valo_fogadasat_kiveve_kenyszerleszallas_eseteben
    Érdekes körüljárása a témának

    329.
    Hmmm.
    Csökkenést vártam, mert a kínaiak a WHO ajánlásával szemben módosították a fertőzöttek definícióját.
    Erre tessék.
    A megugrás az oldal üzemelőinek is feltűnt, beidézték az eredeti forrást is.
    Kínaiakra rátört az őszinteségi hullám,
    ebből és UK történések miatt pánik lehet Európában is.

    328.Xander:
    Na ez szöget ütött a fejemben.
    Az 5G-t Kína nagyon nyomja és büszke is rá.
    Ennek utána kell olvasnom.

  269. 330.
    Jogos lenne ez a lépés, ha már megtették a világ nagy légitársaságai, nekünk sem kellene szégyenkezni miatta.
    Az viszont igaz, hogy ez sem jelentene biztos védelmet, hiszen más úton is bejöhet a fertőzés.
    Hogy száz százalékos legyen a védelem, ahhoz minden személy és árumozgást meg kellene állítani a határokon, ami az ország azonnali gazdasági összeomlásához vezetne, és nagyobb pusztítást okozna, mint a vírus.
    Ebből is látszik, hogy nem olyan egyszerű meghatározni a bevezetendő rendeleteket, az elfogadható középutat, ami kellőképpen csökkenti a kockázatot, de nem okoz nagyobb bajt más oldalról…

  270. A ma reggeli hírek szerint a 300.-ban említett nőnek nincs se „klinikai se epidemiológiai” tünete.

  271. Hoax?
    https://twitter.com/FirstSquawk/status/1228196386643955712

    CHINA DEVELOPS CONVALESCENT PLASMA THERAPY FOR COVID-19 PATIENTS; ACCORDING TO CLINICAL RESULTS, 12 TO 24 HOURS AFTER THE PATIENTS RECEIVED THE TREATMENT, THEY HAVE SHOWN IMPROVED CLINICAL SYMPTOMS – XINHUA

    So they’re taking the antibodies from ‘cured’ individuals and injecting them into uncured. I wonder if this will affect the immunity of the ‘cured’ to reinfection.

  272. 323. Anonim
    ” Köszönöm a részletes okfejtést. ”

    33O. Idegen
    „Ennek utána kell olvasnom.”

    SVÁJC LEÁLLÍTJA az 5G TELEPÍTÉSÉT EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATOK MIATT, de legalábbis egyelőre elhalasztja annak beindítását.

    Svájc környezetvédelmi ügynöksége nemzeti moratóriumot jelentett be az 5G rendszerek telepítésére. Január végén a svájci Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal (Bafu) levelet küldött az országban található valamennyi kanton kormányának, melyben az egészségügyi kockázatok miatt az összes új 5G torony használatának elhalasztására szólított fel.

    Világhelyzete. com

    https://www.alternativhirek.com/2019/08/mar-az-5g-elso-genfi-serultjeirol.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük