(3079) Breaking news – Koronavírus

Tibor bá’ online

Aki tud angolul, annak itt egy helyzetjelentés:

Újabb frissítés:

A helyzet egyre tragikusabb.

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/coronavirus-in-china-20-million-quarantined-2-8-million-infected-112-000-dead

The thousands of dead are being taken directly to incinerators. No funeral. No burial.  Just burned. Intel is getting its actual Death counts directly from the incinerator operators!!!!!!  People are literally „Dropping-Dead.”

Sok ezer halottat közvetlenül a krematóriumokba szállítanak. Nincs temetés, csak elégetés. Az adatokat közvetlenül a krematórium kezelőitől kapjuk!!!! Az emberek szó szerint összeesnek az utcán.

Frissítés

Titkos forrásból származó hírek szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint a hivatalos hírekből kitűnik.

  • 14% of a city of more than 11 million has been infected (1,551,200 infected)
  • Four percent (4%) of those infected (that is 62,408 already dead).
  • Compared to that the 1918 Spanish flu, which killed MILLIONS had 1% fatality rate

Vagyis: A 11 milliós városból 1.551.200 ember már fertőzött. Ennek 4 %-a, vagyis 62.408 ember már halott. Összehasonlítva az 1918-as spanyol náthával, akkor 1 százalék halt meg, most 4 %.

_______________________________________________________________________

;

Néhány napja tudunk róla, hogy Kínában felütötte a fejét egy új(?) koronavírus, ami tüdőgyulladást produkál, és már biztos, hogy emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. A számok eddig alacsonyak voltak, és azt lehetett hinni, hogy a kínai hatóságok tudják, mit kell tenni, és a jelenség hamarosan elmúlik.

Most azonban kerülő úton új hírek járnak. A 11 milliós Wuhan városból nem lehet kijönni, karanténban vannak, amire még nem volt példa. A december 31.-én, Kínában kitört betegségnek hivatalosan 300 áldozata van, akik közül eddig 6 halt meg, de nem hivatalos jelentések szerint a kórházban kezelt súlyosan betegek száma átlépte az 1700-at, és a kórházi proszektúrán több száz elhunytat tárolnak.

Megbetegedések mára már a szomszédokban is vannak: Japán, Dél Korea, Tajvan, Thaiföld. De már távolabb is előfordul. Kanadában legalább 4 személy van karanténban. De van már ember karanténban Ausztráliában, és az Egyesült Királyságban is. A legújabb pedig, hogy Mexikóból is jelentettek nCoV-2019 koronavírust.

És mintha ez nem lenne elég, Afrikában soha nem látott sáskajárás van. Kenyát, Etiópiát, Szomáliát és Ugandát már letarolták. Nem csodálkoznék, ha elsősorban a rizs ára a közeljövőben áttörné a plafont, majd eltűnne a piacról.

PS: A betegség lappangási ideje 5 nap. A repülőn érkező lázas embereket azonnal karanténba zárják, de ez nem lehet túlságosan hatásos megelőzlés az 5 napos lappangási idő miatt. Komoly esély van arra, hogy ebből világjárvány lesz.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

289 gondolat erről: „(3079) Breaking news – Koronavírus

  1. Jön a kérdés hogy mesterséges vírus vagy sem.Na nem akarok jönni az összeesküvés elméletekkel mert szerintem nem kreálnának ilyen vírust.
    Az elmúlt években sok fake vírus felütötte a fejét amiből végül nem lett világjárvány.
    Van ellenszer vagy nincs?Sokszor nem tudom hogy igaz e hogy a mai technikával nem lehetne ellenszert készíteni.
    A világ ma globalizáltabb mint valaha, egy világméretű elterjedés hamar megtörténhet.Viszont a védekezés ma már modern módon történhet (fertőtlenítés stb…)
    Ezt is csak az idő dönti el majd hogy világméretű lesz vagy befullad. Szerintem az is lehet hogy valamelyik gyógyszergyártó kreál ilyen fake vírusokat mert valahogy az ijedségből profitot tud húzni.
    Azért nagy lenne ha itt gyúrunk a felmelegedésre , összeomlásra közben meg mondjuk fél év múlva minusz 4 milliárdal kevesebben lennénk a vírus miatt 😀

  2. A klímaváltozás összes hatásától rettegek.
    Meg hatalmas nukleáris és vegyi katasztrófákról, ragályokról amik majd ránk szabadulnak.
    Az Ufóktól már nem tartok annyira, mert az ellenére hogy vannak fotók, nem bizosodtam meg teljesen.
    Az hogy az idegenek megszállják a Földet amúgy elég költséges lenne hihetően eljátszani.
    Úgyhogy az Ufó témát dobták.
    Mi lehet még.
    Van bőven fenyegetés a tartalékban.
    gmo,peszticidek,mikroműanyagok, hormonok a vízben Billgates védőoltásai, és soros is.
    Egy ismeretlen vírus, egy biofegyver a világ több pontján egyszerre fertőz.
    Figyelmesen elkerüli Manhattant,Londont.
    God save our gracious Queen
    2020 …nagy járvány.
    Alig várjuk.
    Egy Armageddon nélkül a Messiás nem jő el.

  3. Én leginkább magamon, ill. azon döbbentem meg a cikk elolvasását követően, hogy mekkora közönnyel voltam képes tudomást venni erről a hírről.
    Pedig hát elképzelhető, hogy komolyabb probléma forrásává válik hamarosan, mint az összes eddigi járványhisztéria együtt.
    Mindegy honnan jön, most azon töröm a fejem, mit csinál/hat/nék, ha a szűkebb környezetünkben is felütné a fejét?

  4. 1 & 2:
    A téma ismeretében nem nagyon jeleskedtek. Kezdjük azzal, hogy vírus ellen nincs gyógyszer. Van viszont védőoltás, ha van elég idő ahhoz, hogy kifejlesszék. Viszont a vírusok könnyen mennek át mutáción, amikor is a már kész védőoltás hatástalan legyen. Úgy, hogy könnyen lehet egy olyan járvány, mint az 1918-as, amiben 20-50 millió vesztette életét. Ha kitörne, a legbiztosabb védelem, elkerülni a többi embert, amíg a járvány le nem cseng. Ez jó módszer, így született a Dekameron.

    3:
    Csak azt teheted Csongor, amit fent írtam, izoláció, amihez több hónapos tartalék kell. De ezt te is tudod, nem kell nekem írnom.

  5. Előbb tudta Tibor mint az index akik már szintén lehozták..:
    https://index.hu/techtud/2020/01/22/koronavirus_kine_terjedes_intezkedes/

    Mindenesetre az ilyennel az a baj hogy mire kapcsolnak hogy bajvan addigra már tömeges a dolog. Beesik pár tüdőgyulladásos, ebolás stb és leszarják, jópár haláleset is átcsúszik, de mire leesik a tantusz addigra már szerintem majdhogynem késő.

    Itthon hány eset kellene egy kórházba hogy rájöjjenek, ez több mint mondjuk a kalicivírus? Van-e egyáltalán elektronmikroszkóp az országban meg rá személyzet aki mondjuk azonosítani tud egy vírust?

    Nem meglévőt már leírt dns alapján, hanem egy teljesen újjat?

    De amilyen körülmények között élnek egyes helyeken, puszta kézzel meztelenül úszva
    takarítanak csatornát stb az csoda hogy még semmi durvább nem indult el.

  6. 4. Adott vírus ellen nem csak védőoltás létezik, hanem posztexpozíciós oltóanyag is. Például a RABV (veszettség kórokozója) ellen, nem is egy hanem vagy fél tucat. Antivirális kezelés.

    De valóban, a vírusok ellen nem lehet általánosságban fellépni, mint a baktériumok esetében; bár utóbbiaknál is egyre több a szuperbaktérium, ami ellenáll az antibiotikum kezelésnek.

  7. Koronavírus – Lezárták Vuhan tömegközlekedési hálózatát
    Lezárták a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan tömegközlekedési hálózatát, a hatóságok egyben felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost – közölte a kínai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/egeszsegugy-kina-koronavirus.698935.html.698935.html

  8. Hetek alatt világjárvány törhet ki a kínai vírus miatt
    Létrejötte az embernek köszönhető, pontosabban annak az életmódnak és azoknak a körülményeknek, amelyeket mi magunk alakítottunk ki. Gyorsan kiderült ugyanis, hogy a vuhan-vírus elődje is a patkósorrú denevérek családjába tartozó ázsiai denevérfajokban található, valószínűleg innen jutott egy eddig ismeretlen köztesgazdába, majd emberbe. Közben folyamatosan változott, míg decemberben megjelent az a változat, amit már emberek is könnyedén, cseppfertőzéssel átadnak egymásnak – ez utóbbit nevezik gazdaváltási eseménynek.

    Eljut Európába is

    Rengeteg a nyitott kérdés, a fentieknél több tényszerű megállapítást még nem tehetünk, inkább nézzük a közeli jövőre vonatkozó kilátásokat. Ahogy a vírus nem állt meg Kínában – mára elérte Japánt, Dél-Koreát, Thaiföldet, a Fülöp-szigeteket, és az Egyesült Államokban is van egy beteg –, úgy fog szinte biztosan elterjedni világszerte, így Európában is.
    https://24.hu/tudomany/2020/01/22/vilagjarvany-koronavirus-kina-vuhan-sars-who/

  9. „Apa kezdödik”
    Tüdögyulladásban feldobom a talpam akkor hiába gyüjtöttem a konzerveket basszus…..
    Na nem baj, azért remélem kinábol ideér az uj 78GB 2048p 620mp Macsamiki telefonom amit csirkefarmon raknak ösze napi egy tál rizsért.

    10. Amugy jo cikk, be is szartam rendesen.

  10. Kígyó?!!
    Ez biztos?!!

    Nem kötözködésnek szánom, de emberre hüllőről vírus nem nagyon szokott átterjedni. „Technikailag” meg hogyan?! Megmart valakit egy kígyó?! A terjedése akkor mégis hogyan? Itt valami nem stimmel. Hiába a piacon megvett kígyó sztori.
    Most tényleg figyelni kell minden hírre. Jó, hogy Tibor bá’ betette ezt Breaking News-nak.

  11. 12 – Jövőnk:
    Bizonyára tudod, hogy a kínaiak minden szart megesznek (még meleg majom agyvelő, denevér szárny, stb.), sokszor nyers formában.

  12. Re:13
    Van egy klasszikus mondás a kiaiaktól, hogy: „Ami mozog az étel, ami nem, az fűszer”.

  13. 13 Tibor bá’ persze, ezek esetén érteném a hírt, majom, denevér okés, de a kígyó nem igazán passzol a képbe.

    (A veszettség is „féllábbal benne van a légúton terjedésben” a denevérek miatt, mert a barlangok nedves levegőjében már nem cseppfertőz, de nem is légúton fertőz, hanem egyfajta köztes „aeroszol” fertőzésre képes. De ez nem a RABV vírus, hanem az ABLV; amúgy pont „ausztrál”. De a MOKV (Mokola vírus), amely szintén veszettséget okoz, szúnyogcsípéssel is terjed… és akkor lehet lamentálni azon, hogy tán’ a RABV esetében is elképzelhető ez, zumal – németesen – a MOKV okozta veszettséget nem ismerik sokszor fel és RABV-ként statisztikázzák.)

  14. Azért – biztos ami nem bizonytalan – mostanában nem megyek ki a kínai piacra 🙂
    Komolyra ordítva a szót; Az életet túl kell élni … de azért sajnálnám ha pont nekem nem sikerülne – persze eddig sikerült, gondolom csak azért mert mindig figyelem a házak tetejét, nehogy épp’ akkor sétáljak arra amikor leesik egy cserép.
    Az is egészségtelen.

  15. 8. L. S.
    1320 bubópestis
    1420 pestis Európa
    1520 kanyaró járvány Mexikóban
    1620 pestis Balkánon
    1820 európai typhus-járvány
    1920 spanyol influenzajárvány
    2020 …”

    2.Xander
    „2020 …nagy járvány.”

    Végtelen rémálom: több mint 11 millió ember karantén alatt Wouchan kínai városban.
    11 millió ember k.b. egyenlő Görögország vagy Magyarország összlakosságával.

    A patkány éve (RAT)pestissel és koronavírus kupakkal…Mi az ami nyávog a háztető cserepén?

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/rat.html

    „Megígértem magamnak és barátaimnak ebben az évben (időnk, van-e időnk még?), Hogy ne váljak (vészmadárrá) katasztrófalogóssá! Megszentelni akarok, és a kurvák nem hagynak békén. Aztán az én hibám, hogy lépten-nyomon megbotlok a világ akadálytalan áramlásának a kurvaságain…mindenhol csapdák, mindenhol mentális csapdák, mindenhol kurvaságok. Talán abba kellene hagynom , ha természetesen van még időnk …
    ……
    Az olvasó válaszol a „Maria Kerkhove” -ről szóló cikkre, (Dr. Maria Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet képviselője, Kerkhove = Kerkhof = Cemeteri=Temető) a következő megjegyzéssel:
    „A Szent szombaton, Cronios Virus elkezdi a hosszú utazását a Sárkány szájából. 2020. január 25.-én, a kínai újévben a kínaiak ezrei fogják terjeszteni a betegséget az egész világon.
    Ez az év a Patkányé és mint patkányok a kis termetű Kínaiak végzik el a munkát számunkra. Mindent rendben és harmóniával terveztük, és most, hogy megtudtátok, a karmátok kizárólagos felelőssége a Tietek.
    A fenti megjegyzés elolvasásakor megérti, hogy a kommentátor támogatja a Sárkány országában a patkányév közepette az aratást (betakarítást).
    Melyik rágcsáló továbbítja a pestist? Mi az ami nyávog a háztető cserepén?
    ….”

  16. 17-re:
    Ezeket a gondolatsorokat valami mesterséges intelligenciával generáljátok?
    Az eleje érthető, a végéből -biztosan én vagyok lemaradva-, de nem értettem semmit.
    Mi valójában a mondanivalód?

  17. Re:18
    Nem edzöttél még eleget az ezobullshiten(plusz egy magyartalan fordítással állsz szemben)…

    Arról ír L.S. hogy van egy jóslat?, amiben arról beszélnek, hogy a vírus a kínaiaktól fog elindulni, és egyfajta aratást fog véghez vinni, ami egyenlő a tömeges elhalálozással.
    Hogy értsd, az aratást a lelkekre értik, akik nem maradhatnak tovább a Földön, de ehhez meg kell elsőnek halniuk. Megjegyzem, ez még mindig „sokkal jobb”, mint egy nukleáris holokauszt általi aratás, ami után lakhatatlan lesz a Föld. Hogy ez a vírus pont a kínai újév előestéjén bukkan fel, mikor százmilliók mennek keresztül kasul az országban több mint véletlen, legalább is szerintem.

  18. 19:
    Köszönöm az útba igazítást!

  19. Humán koronavírus már elég régóta van (kb. 25 éve tanultam mikrobiológiát, akkor már volt róla szó), felsőlégúti fertőzést okozó jószág. „Csak” annyi a különbség, hogy ez a kínai komolyabb tüneteket okoz, mint a korábbiak. A bevezetett intézkedések elég drasztikusak, de egyelőre nem tudjuk, milyen gyorsan és intenzíven terjed. Én még nem pánikolnék…

  20. 19.

    Tisztelt dajtás.

    Köszönöm az indokolt és nélkülözhetetlen segítségedet.
    Én is remélem, hogy jóslatról van szó és nem egy előre betervezett eseményről.

  21. A média szándékosan túlozza el a vírus veszélyességét,
    A kínai gazdaság növekedése tavaly jelentősen visszaesett, 29 év óta a legalacsonyabb szintre. Most hogy átmenetileg vége az usa/kína kereskedelmi háború pantominjának, amire rá lehetett fogni sok mindent mindkét oldalon, kell egy újabb ürügy. Kína már be is mondta hogy a vírus miatt várható további gazdasági visszaesés….
    A pénzpiacok helyzete annyira kritikus hogy folyamatosan ki kell valamit találni ami eltereli a közvélemény figyelmét, amivel időt lehet nyerni. Irán, most a vírus, pár hét múlva újabb terror támadások. Csak a homokóra már lejárt….

  22. A helyzet sokkal súlyosabb koronavírus ügyben. Lásd a frissítést.

  23. 25.
    Amennyiben ez igaz, a gazdasági és társadalmi összeomlás hamarabb lesz, mint ahogy a klímaváltozás elhozná.

  24. 25.
    Mennyire valós ez az információ amit irtál,hogy már ekkora baj van ott?. Állitólag már Europába is elért.

  25. 12. , 15. Jövőnk
    „Amikor azonban részletesebben elkezdték tanulmányozni a vírus genetikai szekvenciáit, egyértelművé vált, hogy ez a koronavírus kígyókból származhat.

    A kutatók ezek után a vírus protein kódját tanulmányozták és vetették össze több állat mintájával, az elemzés megerősítette, hogy a vírus kígyókból származhat. A kutatók szerint elképzelhető, hogy a kígyók táplálékául szolgáló denevérek adták át a betegséget a kígyóknak, amiket aztán a piacon értékesítettek, és így tudott az embereknél is megjelenni a vírus, az viszont még a szakemberek előtt sem világos, hogyan tudott alkalmazkodni egyaránt a hidegvérű és melegvérű gazdatestekhez.”
    https://index.hu/techtud/2020/01/23/koronavirus_kigyo/

  26. >62,408 already dead
    Most tenyleg elhisszuk, hogy a hatosagok eltitkoltak 60 000 halottat? Vagy ezt ugy kell erteni, hogy a fertozottekbol ennyi fog meghalni?

  27. 35 – jalso:
    Midenbizonyal a megfertözötek számából kiszámított halottak számról lehet szó.

  28. A kínaiak is olyanok mint az oroszok. Addig titkolják amíg csak lehet. Amikor kiderülnek a valódi szàmok, azonnali gazdasági válságot okoz. Ha világon elterjed, akkor elösször gazdasági összeomlást, utána társadalmi összeomlást.

  29. Ahogy olvasom a betegséggel kapcsolatos híreket, beugrott nekem egy film!
    2011-es Fertőzés című film. A lényeg hogy szinte PONTOSAN UGYAN EZT MESÉLI EL
    ami most a valóság lett! A tünetek nem teljesen ugyan azok, de a végeredmény igen…. hullahegyek.
    Ott is denevérektől terjed át a vírus Kínában, csak nem piacon, hanem étteremben, a többi stimmel! Érdemes megnézni a filmet.:
    https://videa.hu/videok/film-animacio/fertozes-2011-film-full-teljes-B6XLWcln86xB1sYf

  30. 40 – Unicornis:
    Köszönjük a belinkelést. Bár, lesz aki be fog tőle szarni.

  31. Nos, azért nem feledkeznék meg arról sem, hogy a spanyolnátha idején még az orvosoknak halvány lila gőzük sem volt a biotechnológiáról, genetikáról meg olyan szintü labortechnikáról sem, ami ma már elérhető. Szóval akár természetes, akár mesterséges vírusmutációról van most szó, egyaránt más kifutása várható mint száz évvel, vagy akár tíz évvel ezelőtt…

    Mondjuk Kínában még csak egy ilyen labor van, de németeknél, amiknál meg Izraelben több is, ahol bármikor megtalálhatják a kód gyenge pontját
    https://24.hu/tudomany/2020/01/23/kina-jarvany-virus-koronavirus/amp/

    Nyilván lesznek halottak, főleg legyengült, beteg emberek közül

  32. Eddig 13 Hupej tartománybeli városban felfüggesztették fel bizonytalan időre a kifelé tartó közlekedést. Az ország 31 tartományából immár 29 -ben regisztráltak fertőzötteket, már csupán a Tibeti-fennsíkon található, gyéren lakott Csinghaj tartományból, és a Tibeti Autonóm Területről nem érkezett hír egyetlen esetről sem. A CNN hivatalos közlések alapján közölte, hogy Pekingben és Sanghajban is a legmagasabb szintre emelték a közegészségügyi vészhelyzetet. Ennek révén a hatóságok korlátozhatják a metropoliszokban a nyilvános rendezvények megtartását, karantént rendelhetnek el, szabályozhatják az alapvető szükségletekhez (ivóvíz, élelmiszer, áram) való hozzáférést.
    https://magyarhang.org/kulfold/2020/01/24/intezkedesek-a-jarvany-ellen-lezarjak-a-kinai-nagy-fal-egy-reszet-is/

  33. Szerintem idővel megtudjuk a halottak számát.Az az érdekes hogy a médiában(pl. hírek) nem említik nagyon.Hiába hogy retekmédia, de azért ha nagy gebaszok vannak a világban akkor azzal a hírrel kezdenek.
    Ha nagyon nagy gebaszok vannak akkor pedig a 6 órási hírek 10-15 percet is szán az adott témára. Pl 2001 szeptember 11-én a hírek fele akkor a témára ment el. Lehet hogy megváltoztak a médiaközlési etikettek?
    Tudom hogy gagyi az RTL klub,tv2, de azért ha gebasz van akkor arra fókuszál, most meg nem is említi a témát.Érdekes….a
    Ha már Kínában ennyi fertőzött van akkor napokon belül elér ide is európába, és ha Kínában ennyire tarolt akkor itt is fog (ha igaz a fertőzöttek száma) .
    Na de ha van 1,2,x millió fertőzött hogy nem lehet ezt a hírekben közölni? Azt meg bemondják hogy elloptak 1 doboz cigit a trafikból.

  34. Ezen én is gondolkoztam hogy miért csak a blikk és semmi más normálisabb?

    Szerintem csak nem akarnak pánikot kelteni, majd ha kijön hivatalosan majd akkor láthatjuk az indexen is.

    Így is sok fake news átmegy rajtuk, ilyenen nem akarnak bukni.

    Mindenesetre kínában is a cenzúra miatt fel sem merik rakni, így eleve torzulnak a hírek, mindenesetre amiket láttunk szerintem bőven elég annak a tudatában hogy lezárták a várost.

    De történjék bármi hasonló, sugárzás, ufótámadás stb, vagy éppen járvány szerintem nem fogják nyíltan kimondani az indexen meg az m1-en sem hogy kezdjünk betárazni amíg össze nem omlik az infrastruktúra .. magunknak kell olvasni a sorok között.

    Városok lezárásának annak nagyon nyomós oka van, az eddigi hivatalos számok ezt meg nem indokolják.. már ezt fel kell ismernünk, meglátnunk és sejthetitek hogy bajvan.

  35. 52.Btgujj:
    „Városok lezárásának annak nagyon nyomós oka van, az eddigi hivatalos számok ezt meg nem indokolják.. már ezt fel kell ismernünk, meglátnunk és sejthetitek hogy bajvan.”

    Pontosan, az intézkedések a halálesetekhez képest aránytalanok.

    Azzal nehéz kalkulálni, hogy ebben a nagy megrémülésben mennyi a súlya, hogy a kínai holdújév jön és megindul a népvándorlás Kínában.
    Lehet, hogy így akarják ezt megakadályozni.
    Lehet, hogy másképpen nem is tudnák….

    A globális megoldás a járvány elterjedésére, KÍNA KARANTÉNBA HELYEZÉSE, de legalább is az onnan induló és érkező repülőjáratok, személyszállító vonatok betiltása.

    Nagy gazdasági kár, de a repülő a leggyorsabb terjedési mód.
    Ha 5 napos a lappangási idő, akkor 5 napon belüli fertőzöttek simán átmennek a repülőtéri infra lázmerő szkenneren.

    Abban biztosak lehetünk, hogy a hírek,a képek, videok egy része fake.

    Arra is kíváncsi vagyok, hogy mikor bukkan fel az a hír, hogy ezt az XY ellenség okozta. (USA, ujgur terrorista stb.)

  36. Ha ennyire hullanak tőle az emberek, igen ezt kellene tenni.

    De ehhez nemzetközi egyezmények kellenek, mert ugye elvileg egyenlőre a turistákat meg az üzleti úton lévőket sem hagyhatjuk csak úgy ott.

    De nemcsak ilyen szabályok hanem egyén betárazás is kellene. Megfelelő tartalék gyógyszerből, orvosi eszközből stb.
    Ha csak itthon nézünk szét kb semmink sincs, se kötelező központi élelmiszertartalék, se gyógyszertartalék semmink.

    Aztán Vuhanban is ha lebetegednek, elpatkolnak az elektromos karbantartók, vízművesek, távközlési szerelők stb és a nagyváros áram vagy víz nélkül marad akkor tényleg eljön az apokalipszis.

    Aztán még nem beszéltünk arról ha kapnának egy természeti katasztrófát, földrengést…

    De már késő mert széthordták a vírust, mostmár ha majd találkozik a normál influenzával vagy az ebolával stb akkor megnézhetjük magunkat.

  37. 54:Jacksoon:
    Az, hogy 5 napos a lappangási idő, azt nem azt jelenti, hogy utána rögtön meghal. Lehet, hogy kezeltette magát.

    „Decemberben utazott wuhanba.
    Jan 13 datummal utazott haza.”

    Ebből számomra nem derült ki, hogy mikor kapta el a fertőzést.

    Az kínai infra utas szkennelés meg szerintem január 13-a után kezdődött.

  38. 13.-án utazott haza és mondjuk már a repülőn kapta el onnan ketyegett az 5 nap meg még szenvedett vele otthon mire kórházba került..

    Nomeg szerintem simán mutálódhatott azóta.

    Itt az egyik városlakó azt mondja hónapok óta volt már vírus:

    Elmondása szerint már hónapokkal azelőtt tudtak a vírusról, hogy hivatalosan járványt hirdettek volna a hatóságok. Már akkor bevásároltak előre, hátha szűkösebb idők következnek, és maszkokat is beszereztek, amelyeket szerinte ma már lehetetlen beszerezni a városban.”
    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/megszolaltak-a-karantenba-zart-varosiak-wuhanban/

    Tehát szerintem az történt mint ami itthon történt volna ha ilyen kezdődik. Beesik szétszórtan pár tüdőgyuszis beteg, el is patkolnak és legyintenek, nem tudják mi a bajuk megy az élet tovább.
    Mindaddig amíg már tömeges nem lesz a jelenség… de akkora már késő, elszabadult.

    Az is sántít hogy a piacról beesik pár tüdőgyulladásos, még meg sem hallnak de már jönnek a hírek az új rejtélyes vírusról meg nagyon nyomozgatnak, próbálják izolálni stb, emlékezzünk csak hogyan kezdődött a sztori, már az sántított nekem.

    Szóval szerintem már csak akkor állt nekik össze a kép mikor egy kórházba is már tömegesen jelentkeztek hasonló tünetekkel.

    Én is ismeretlen eredetű lázban szenvedek, 38 fok is előfordul spontán, akkor ezekszerint ha kínában lennék már bezárnának a fertőzöttek közé karanténba..

  39. „Quarantine because no trucks are allowed in to deliver!”

    Na ez a baromság.

    Egy átmeneti zónát ki kéne jelölni, ami könnyen fertőtleníthető.

    Oda jönnek a külvilágból a szállítmányok, ahol lepakolják az ellátmányt.
    Aztán a városban lévő bentrekedt szállítójárművekre felpakolják és elosztják. EZ a karanténbe zárt városi hatóság dolga. (korrupció az egekben a helyzetből kifolyólag)

    Egy ilyen lepakolás, felpakolási ciklus után fertőtleníteni az adott helyet és a ciklus kezdődik előről.

    57.Btgujj:
    „Itt az egyik városlakó azt mondja hónapok óta volt már vírus:”

    Hát ez f..sza.!!!

    „Tehát szerintem az történt mint ami itthon történt volna ha ilyen kezdődik. Beesik szétszórtan pár tüdőgyuszis beteg, el is patkolnak és legyintenek, nem tudják mi a bajuk megy az élet tovább.”

    Igen, ez sajnos nem kína specifikus. Lásd oroszok atom (Cézium kibocsátás az Urál környékén, rakéta baleset Szibériában) balesetek mostanában, lásd Pinter beszólásait a hóhelyzettel anno stb.

    Kíváncsi vagyok, mit fognak elbénázni.
    Legutóbb a sertéspestis magyaroroszági megjelenését próbálták elsunnyogni gazdasági érdekből kifolyólag.

  40. Nem zárnak le egy 11 milliós várost 6-10 halott miatt.
    Eleve nem tud egy ekkora városban /kommunista Kínában/ olyan gyors döntés születni, hogy ez a szám, ez a hír igaz lenne. Volt 1-2 halott amikor már össze is ült a bizottság és a város lezárása mellett döntöttek? Kizárt.
    Itt nagyságrendekkel több halott lehetett már a döntés pillanatában, mint amennyit elismernek.

  41. A lappangási idő a kínai hatóságok és a WHO szerint is akár kb. 2 hét is lehet.

  42. 60. Python: OK, én valahol 5 napot olvastam, akkor még nagyobb kockázat a CSAK repülőtéri infra szkenelés alkalmazása.

    A kínai utasok legalább két heti karanténja szükséges a fogadó országban.

    Erre valamelyik előző járvány esetében már volt példa.

    Ismerve a magyarországi egészségügy helyzetét, nincsenek vérmes reményeim az esetlegesen nálunk kialakuló helyzet kezelésével kapcsolatban.

    57.Btgujj:
    „Én is ismeretlen eredetű lázban szenvedek, 38 fok is előfordul spontán, ”

    Anno, utaztál egzotikus országokban?

  43. Lehetséges következmények:

    a.) Ha a helyzetet a kínai vezetés rosszul kezeli ( az esetleges eset eltitkolás nem a jó kezelés irányába mutat) akkor lehetséges társadalmi elégedetlenség.

    b.)Ha a járvány következtében, lesz kínai gazdasági visszaesés, lehetséges társadalmi elégedetlenség.

    c.) Nagy valószínűséggel kínaiak fogják felfedezni az ellenszert. Ott a fő laborjuk Wuhanban, a kutatók az életükért is futnak, van kísérleti emberanyag.
    Csak megjegyezném, hogy az ebola is vírus, és már van kísérleti gyógyszer rá. És nem az oroszok fejlesztették ki, mert akkor már rég a piacon lenne az orosz termékként.

    d.) Ha a járvány globalizálódik és meg van az ellenanyag, nagy kérdés, hogy a kínaiak üzletet csinálnak belőle, vagy open source-á teszik. Utóbbi esetben garantált a kínai renomé növekedés.

    e.) A lehetséges társadalmi elégedetlenség hatására, lehet, hogy növekszik a külső ellenség kép keresés (pl. USA vagy az ujguruk/muszlimok fertőzték meg őket), bár valószínűleg a kínaiakat gyengítette a járvány.

    f.) Elvileg lehetőség lenne a közös, kézzelfogható veszéllyel szemben globális összefogásra ( a klímaváltozás még sokak szemében elvont, majd bekövetkező fogalom).

    g.) A kínai gazdasági visszaesésnek globális kihatásai is lehetnek, egyes globális ellátási láncok megszakadhatnak lásd pl. anno thaiföldi hard disk gyár károsodás vagy memória termelési anomáliák.

  44. 60. Python:
    Hopp, az 5 napos lappangás itt olvastam a posztban:
    „PS: A betegség lappangási ideje 5 nap.”

    Részemről csak spekuláció, de nem lehet, hogy valamit abba szuper wuhani mikrobiológiai laborban elszúrtak és annak köszönhető a vírus járvány?
    Esetleg hadiipari kutatások is folytak ott?

  45. Ott a pont, ennyi hallottért nem zárnak le egy várost, még akkor sem ha egyértelműen kimutatják hogy hiper-szuper baktérium vagy akármi van bennük.

    Nade ez a WHO-nak nem lesz gyanús? Mikor már azt furcsállották hogy feltöltötték a közösbe a vírusról az infókat?
    Nomeg itthon a blikken kívül senki nem merte megkérdőjelezni még most sem, holott a leges legelején kellett volna odarakni a kérdőjelet hogy nincs egy tucat halott de lezárunk mindent?
    Kutyából nem lesz szalonna, lásd az oroszokat is akik új filmet forgatnak csernobilról mert az HBO hazudik…

    Az ilyen országoknak soha egy szavukat nem szabad elhinni! Sőt mint írtátok senkiét sem, lásd sertésinfluenza itthon.

    Itt szó szerint tömeges halálesetek lehettek és vannak, de a cenzúra és a megfélemlítés viszont nagyon jól működik.

    Nálunk is jön az influenzaszezon, honnan tudjuk hogy most influenza vagy koronavírus terjed majd?

    Én amúgy életemben nem hagytam el az országot, eleve volt valami bajom és gyakran volt hőemelkedésem.
    Új barátnő után két héttel húgycsőégés, láz, hasmenés, rosszullét. Egy teszt immunkromatográfiával kidobta hogy chlamydia de utólag már rájöttünk hogy álnegatív lehetett. Mert megkaptam a gyógyszert, hasmenés elmúlt de a láz meg minden más tünet csak erősödött az antibiotikumtól. Két hétig 38 fokos lázam volt, a szívem majd kiugrott , majdnem megdöglöttem és minden teszt negatív volt, engem néztek hülyének meg hipochondernek az orvosok, holott a 38 fokos lázat nehezen lehet szimulálni.
    Vérkép ok, összes nemibetegség ( kankó, chlamydia, ureoplasma, micoplasma, trichomonas, HIV, hepa B és C) negatív, vizelet és húgycső tenyésztés negatív. Ezeket már azóta több mint egy éve sokszor sok laborban ismételve, negatív.

    Így maradtak a nem tenyészthető vagy rutinszerűen nem kimutatható dolgok. Pl protozoonok, intracelluláris baktériumok és a vírusok vagy a ritka gombák. De hány embernek is kell majd kopogtatnia ugyanezekkel a tünetekkel mire elkezdik kutatni???
    De várható volt hogy elterjed valami amit a rutin orvosi tesztek nem vesznek észre. Csak sok embernél abszolúte tünetmentesek, nálam azóta minden egyes vizelés UTÁN ég a hegye és minden reggel úgy kelek hogy még vizelés nélkül ég.
    Sokak rosszabbul jártak, új kapcsolat után prosztatagyulladás és semmi nem segít.

    Tehát a fertőzés ténye az tutibiztos. De senki nem hiszi el, leszarják a dokik, pedig ha egy elektronmikroszkóppal ránéznének a dokik tutira meglenne valami új fertőzés.

    Az érdekes hogyha antibiotikumot szedek azóta az is feltolja a testhőmet holott ilyen régen nemvolt, mert ugye még mindig bennemvan.

    Mert NOLICIN , DOXYCYCLIN, AZI SANDOZ , LEVOFLOXACIN, ZITROCIN , AKTIL DUO , ALGOPYRIN , FLUCONER , SUFIXIN FORTE, CIPRINOL , CIPROFLOXACIN, AUGMENTIN DUO, MONURAL por , SUPPLIN stb-ket is kipróbáltam.

    Az antibiotikumoktól erősödnek a tünetek, a gombairtótól (flukonazol ) mintha enyhült volna minimálisan de ismétlésre ( 3 naponta 1 kapszula, összesen 4db) után sem volt érdemi eredmény. A supplintól (metronidazol) 1-2 tabletta bevétele után nemhogy erősödnek a tünetek de még húgycsőfolyást is eredményez.

    Szóval mi az amit el lehet kapni szexuális úton, antibiotikumra erősödnek a tünetek és semmi nem viszi ki??

    Ezzel karanténba kellene zárniuk nem szélnekereszteni hogy ilyen nincs. 🙂 xd

  46. 64.Btgujj:
    Hát kitartást és javulást.
    Nekem is megvan a saját egészségügyi problémám, de ez se semmi.

    Esetleg az orvosi egyetemen kéne próbálkozni, mert ebből kinézve meg lehet valakinek a kis és a nagy doktorija.
    Publikálni is jó esélye lenne.

    Nekem volt korábban egyfél oldali éktelen fülfájásom, felköhögött válladékkal.
    Már gégerákra gyanakodtak (ritkán iszom, nem dohányzom, nem volt oka), de a labor harmadjára is azt mondta, hogy gyulladás és nem tumor.

    A megoldás egy ANAEROB(!!!!) fertőzések elleni kisérleti antibiotikum volt!

  47. Azért az érdekes, hogy a Bill Gates és Melinda Alapítvánnyal karöltésben 2019. október-ben már foglalkoztak akár egy Corona virus okozta lehetséges világjárvánnyal és annak hatásaival.

  48. Már az ebolánál is majdnem elvéreztünk pedig ahhoz szinte közvetlen érintkezés kell a testnedvekkel, ez meg sokszorosan ragályosabb mint bármi más.

    Biztos hogy kórházat építenek és nem krematóriumot esetleg?

    Az én kóromra visszatérve, szerintem rengeteg embernél jelen lehet csak én vagyok az akinél tartós tüneteket okoz
    A kankó is képes tünetmentesen lappangni és fertőzni igen nagy százalékban.

    Szóval ha kivizsgálnának biztos hogy publikációs esettanulmány lennék.

    De elektronmikroszkópos vírusvizsgálat itthon még pénzért sem elérhető, de pénzem sem lenne rá.
    Annyit engedhetek meg hogy néha kipróbálok valami gyógyszert. Pl albendazol, hátha arra fogékony protozoon okozza stb.

  49. Tudom, hogy vadul hangzik, de láttunk már ilyet a történelemben:
    Cui prōdest scelus, is fecit; azaz: „Akinek jól jött ez a vétek, no éppen az követte el.”
    Nem lennék meglepve, ha a csillagos Nagy Testvér egyik titkos biológiai laborjában tenyésztett vírust dobtak be a kínai nép közé. Nyomok és háború nélkül tudják kiütni a legnagyobb vetélytársukat. Pár millió halott és egyből visszaesik a kínai gazdaság.
    Az amcsik nagyon értenek az ilyen szemét akciókhoz. Egyszer rápróbáltak már Kínára. A bedobott ügynökeik által gerjesztett forradalmi hangulat akkor nem tudott szétterjedni…

  50. Ott tévednek, hogy azt állítják: Ķína gazdasága megszenvedheti az ügyet és a világgazdaságra olyan ütést mérhet ami évtizedekig tartó kilábaláshoz vezetne.

    Ha az ügy súlyosbodik és valóban jelentékenyen befolyásolja az amúgy is lejtmenetben lévő kínai gazdaságot, akkor olyan globális recesszió elé nézünk, aminek -egy gondolkodó ember számára- nem lehet kétséges a végkimenetele.
    Beindulnának a dominók.

    Nekem tökéletes” triggernek” tűnik. Gyors és tiszta, egyedül a kígyók a felelősök.

  51. 64:
    Ha bakteriális fertőzésre gyanakszol, próbáld meg ismét a Doxycyclinnel még egyszer, 3 napig 2×2, utána egy hétig 2×1, majd folytatva napi 1 tablettával még egy hétig. Közben heti 1x egy hónapon át mycosystet is vegyél be.
    Ha 2 hónapon belül volt antibiotikumos kezelés, várj vele!
    Ha a Doxycyclin mellékhatásaként a pénisz makkján bőrsérülések jelentkeztek, ne használd! Akkor esetleg Nolicin és Mycosysttel próbálkozhatsz.

    Közben érdemes elmenni 2-3 alkalommal, hetente urulógushoz prosztata masszázsra.

    A húgyúti fertőzésben a baktériumok igencsak meg tudnak bújni, ezek kiirtása rendkívül nehéz. Természetesen figyelni kell a visszafertőződés lehetőségére is (mosdóhasználat, tisztálkodás, partner, alsónadrág, pizsamaviselet, stb.), mert akár a wc-ből átkerülő baktériumok is okozhatnak ilyen panaszokat. A prosztata kiürítése is kulcsfontosságú, különben a kezelés csak rövidtávon hoz eredményt.

    Ha régóta fennállnak a panaszok, vérképelemzéssel és UH vizsgálattal kezdj (a gyógyszerek mellékhatásainak minimalizálása érdekében).

    A féktelen antibiotikumoztással totálisan felborítható a fitymafék és a húgycsőnyílás környékének baktérium és gombaösszetétele, ill. ezek aránya, amit egy pár hónapos pihentetéssel egyszerűbb helyre hozni, ill. ráfejelt antibiotikumozással a tünetek romlanak. Tehát ezesetben prosztatamasszázs, külsőleg fertőtlenítés, és pár hónapot várj az újabb gyógyszerezéssel.

    Az antibiotikumozás után jelentkező láz autoimmun tünetre is utalhat, ami akár a kiindulási problémától független is lehet.

  52. 70.Hanyitók:
    „Az amcsik nagyon értenek az ilyen szemét akciókhoz. Egyszer rápróbáltak már Kínára. A bedobott ügynökeik által gerjesztett forradalmi hangulat akkor nem tudott szétterjedni…”

    Már vártam.
    Itt mire gondolsz, a Tiananmen térre?

  53. Re:73
    Nem kell ilyen régre vissza menni, csak a tavalyi hong-kongi zavargásokra gondolj.
    Nekem az időzítés gyanús, pont a kínai újév előtt robbant ki, mikor 2-300 millió ember utazik belföldön és külföldről haza…

  54. Összeesküvést majd akkor keressünk ha kiderül hogy csak a kínaiakra halálos. De szerintem fordítva lesz, a végén az európaira halálosabb lesz.
    Ilyet senki nem indít szándékosan, megjósolhatatlan hogyan mutálódik és mint a filmekben, azok is meghalnak akik indították a fertőzést.
    Nem most kezdődött ez, karácsony környékén lobbant az meg szerintem, de most vált kezelhetetlenné. Holdújév? Hát kegyelemdöfés csak.

    Engem nagyon borzol, idegesít az a dolog, a gyárban ahol dolgoztam tavaly ott is bejött valami vírus. Influenzánál gyengébb, sima megfázásnál erősebb. Láz, orrfolyás, köhögés, gyengeség stb.
    A HR osztály C vitamint osztogatott és kézfertőtlenítőket helyezett ki, tisztatérben szűr t, sokszor cserélt levegőben voltunk és akármennyire vigyáztam, kezet mostan, nem nyúltam a szememhez sem számhoz mégis elkaptam, sőt kb kivétel nélkül mindenki elkapta. Hiába voltunk egylégtérben nem mindenki egyszerre kapta el de mindenki átesett rajta. De ugye komolyabb nem lett, lábon kihordta a többség.
    Nade egy ilyen kínai vírus ami még ennél is fertőzőbb ráadásul halálos?

    Ha megjelenne az indexen hogy 40%-os halálozási arány és megállíthatatlan akkor kitörne a pánik. De ha a mai nap lenne oltóanyag akkor sem tudnánk már eleget gyártani.
    Kína meg a végtelenségig titkolózni fog mert gondolj bele, megmernél fogni, használni ezekután egy e-bayről rendelt terméket vagy bármit onnan? Márcsak ennek a tudatnak óriási gazdasági hatása lesz, arról nem beszélve hogy elszáll mindennek az ára ami kínában készült, válságot robbant ki, és még csak „ott haltak ki” az emberek, máshonnan nem is beszélve.

  55. H.Csongor:
    Legelsőnek mikor bevettem a doxyt akkor 2 szemtől elájultam olyan szívdobbanásokat és fájdalmakat okozott. Azt hitte minden orvos gyógyszerallergia pedig régebben szedtem és nem volt gond. Fél év után újra megpróbáltam mert éltem a gyanúval.., érdekes módon kutya bajom nem lett tőle, 3 doboz doxy ment le, de érdemben nem befolyásolta a dolgot.
    Flukonokazolból ( MYCOSYST az van) is lement két dobozzal, heti 1 szemmel, majd heti 1 dobozzal. Nem rontott a dolgon, de mintha minimálisan javult volna de mivelhogy ingadozik az erőssége nem biztos hogy attól volt.
    Lokálisan Ezekkel kenegettem a makkomat: Canesten, Unguentum boraxatum,Gentamicin-wagner,Aciclovir, Exoderil, Terbisil, Tetran kenőcs, Solutio acidi borici 2% (bórsav oldatba) is mártogattam.

    A gentamicin, exoderil, terbisiltől erősödtek a tünetek, a bórsav oldatba mártogatás enyhíti, szünteti, de csak addig amíg meg nem szárad a szer, a tetran kenőcs (oxitetraciklin) szinte azonnali hatással megszüntette és kb 1 hétig nem égett amíg egyre hatástalanabb nem lett és mostmár abszolúte nincs hatással az égő érzésre.

    De beszedtem 2 doboz oxitetraciklint is, nem javult meg de nem is rosszabbodott.
    De pl az albendazoltól 3 napon belül nemcsakhogy erősödött és láz jelentkezett hanem még húgycsőfolyás is.

    A gondozóba is azt mondták hogy azért ég mert kiírtottam a normál flórát. Nos, ha a barátnő előtt működött, utánna előjött a tünet ami pontosan ugyanúgy és ugyanolyan erősséggel van jelen mint a gyógyszertár beszedése előtt akkor ott nem a normál flórával van a gond.
    Azóta nincs kapcsolatom senkivel, pamut alsónemű 60 fokon mosva stb tehát nem visszafertőzőm magam hanem nem megy ki.
    AUtoimmun is lehetne, nade autoimmun eredetű húgycsőégésről ki hallott már? Viszont ízületi fájdalmaim lettek, sőt a húgycsőégés provokálja, megfájdul a húgycső, utánna jönnek a vándorló izületi fájdalmak is.
    Antibiotikumra láz meg inkább gondolok valami szisztémás gombafertőzésre mint autoimmunra. Előtte sosem volt bajom az antibiotikumtól. Most meg ha nagyon megküldöm tuti a hőemelkedés meg a húgycsőégés fokozódása.

    Prosztata nem gyulladt, max abban is lakik az új albérlő.. Szerintem ez a makkon, a hegyén lesz valami felületi bőrfertőzés ami disszeminált és akkor azért voltam tőle nagyon rosszul, de a bőrön azóta is megvan a fura vörösség, de az orvosok szerint az normál. De én tudom hogy előtte nem olyan volt…
    De ez olyan dolog ami elektronmikroszkóp nélkül nem lesz meg.

  56. 74.dajtás:

    Hong-Kong:
    A kiindulási felháborodást teljesen jogosnak érzem a Hong Kong-i tüntetők részéről, ami kiadatási törvény elfogadásához kapcsolódik.
    Anno kicsit utána irodalmaztam, hogy anno a brit-kínai egyezség során mit ígértek meg a kínaiak, amit nem tartottak be (közvetlen kormányzó választást többek között ).

    Joggal tarthattak attól, hogy Hong Kongi rendszerkritikusokat is kiadnak Kínának a fenti törvény értelmében.

    Csak megjegyezném, hogy jó párszor előfordult, hogy Hong Kongból tűntek el ellenzékiek(pl. ellenzéki könyvkiadók) , akik egy idő után (jobb esetben) szánva-bánva bűneiket és hangoztatva a párt iránti elkötelezettségüket Kínában bukkantak fel.

    Az egy másik kérdés, hogy ezek után USA rárepült a témára és törvénnyel is hatott arra( a legnagyobb kedvezmény elvének megvonása Hong Kongtól), hogy ne legyen Kínai fegyveres beavatkozás.

    Ami brit-kínai egyezmény szerint nem is illene, nem beszélve arról, hogy sokat ártana Kínának saját magának is.

    Szóval először van egy adott helyzet, aztán később rárepülnek az ilyen-olyan aktorok. pl. megemlíthetném a fehér ruhás triadok köthető személyek akcióját a tüntetők ellen a különféle nyomásgyakorlást Kína részéről.

    Tudom , hogy egyszerű mindent 100%-ban a CIA-ra kenni, de a világ nem ilyen egyszerű.
    A forradalomhoz, felkeléshez forradalmi helyzet is kell.
    Ahogy Iránban, ahogy Ukrajnában, ahogy anno Oroszországban 1917-ben.

    A legutóbbi Hong Kongi választás is megmutatta, hogy van tömegtámogatás a mozgalom mögött, nem csak a „CIA által lefizetett” emberekről szól.

    Személy szerint szimpatizálok a Hong Kongi tüntetőkkel.
    nem csodálom, hogy az eddigi Kína által lassan erodált demokratikus rendszerükből nézve a nagy testvér társadalmi kredit rendszere rémálomnak tűnik.

    A Honk Kongi izmozással Kína maga alatt vágta a fát, mert a tajvani választást is sikerült megfordítani, és függetlenség párti lett az elnök megint.
    Érdekes módon nekik sem szimpatikus a kínai rendszer?
    Vajon miért?
    Csak azért nem tetszik nekik, mert a CIA fizet nekik?

    Szintén említésre méltó, hogy a tajvani kína párti ellenzék milyen kínai támogatást kapott, ha már a lefizetésnél tartunk.

    Csak megjegyezném a brit-kínai szerződés Hong Kongról 2047-ben jár le, addig illene tiszteletben tartani az abban foglaltakat, nem Kína által óhajtott módon felgyorsítani az áhított egybeolvadást.

    Járvány időzítése:

    Korábban volt egy belinkelés, ami arról szólt hogy már korábban is voltak jelei a járvány kitörésének, csak nem volt publikus, elhallgatták.

    A hivatalos halál esetehez képest aránytalan intézkedések is azt sugallják, hogy a hivatalos haláleseteknél többen halhattak meg és több a fertőzött.

    Az előző SARS járvány hasonló lefutású volt időben:

    „2002 novembere és 2003 júliusa közt egy csaknem világméretű SARS-járvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján 8096 ismert megbetegedést okozott. A betegek 9.6 százaléka, 774 ember meghalt.[2] 2003 elején a Kína Kuangtung tartományából indult járvány hetek alatt szétterjedt és a világ 37 országában okozott megbetegedéseket.[3] ”

    Itt is USA működött közre?
    Tudom az ebola meg a Zika is mind-mind Bill Gates alapítványának a műve.

    Pedig a magyarázat nagyon egyszerű ökológia.
    Nagyobb népsűrűség, alacsony higénia, babona (Afrika), viszonylag meleg éghajlat, máris meg van a melegágya a dolgoknak.

    Csak megjegyzem, miért nem az oroszoknál robban ki egy ilyen járvány?
    Tán nem a feltételek hiányoztak?
    Az USA nekik is ellenségük, ott is ügyködhetett volna.

    Itt egy cikk, hogy az egész dolog előre látható volt:
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/egeszsegugy-kina-koronavirus-hongkong.698955.html

  57. Ahogy a hírekből látszik, a Kínai hatóságok mindenképpen el akarják kerülni a pánikot, és erre jó okuk van. Legalább is az ő szemszögükből. Mert ha kikerülnének a valódi számok, annak azonnali negatív világ gazdasági hatása lennének, aminek a fő vesztese Kína lenne. Úgyhogy ameddig csak lehet titkolni fogják a járvány valódi méretét a véleményem szerint.
    Az is beszédes, hogy egy 11 milliós karanténba zárt, és pánikoló városból ennyire kevés információ szivárogjon ki. Szerintem komoly személyi, és technikai háttérrel rendelkező hivatalok, és a hadsereg dolgozik azon, hogy csúcsra járassák a cenzúrát.

  58. Hong Kong:
    „A kínai vezetés, amely heteken át próbálták eljelentékteleníteni a járvány tényét – nemrég még azt állították, hogy a fertőzés csak egy nagyon jól behatárolható csoportot, egy vuhani halpiac árusait és vásárlóit érinti – a valós helyzetről a kínainál szabadabb hongkongi sajtóban megjelentek után kénytelen volt beismerni a helyzet komolyságát.
    Ekkor jelentették be, hogy a kórokozó emberről emberre is terjed, nemsokkal később pedig már a kényszerintézkedéseket, amiket a járványtól leginkább sújtott Hupej tartományban rendeltek el:

    előbb csak a járvány epicentrumát, Hupej 11 millió lakosú fővárosát, Vuhant vonták vesztegzár alá, azóta további hét városban szüneteltetik a közlekedést és zárták le a kivezető utakat, összességében mintegy húszmillió embert korlátozva a mozgásban.”

    https://444.hu/2020/01/24/sorra-zarjak-le-a-varosokat-a-jarvanytol-leginkabb-sujtott-kinai-tartomanyban

    Már 40 millió ember karanténjáról szólnak a hírek.

  59. „Ennek a költségei is meredeken emelkednek: míg a 2003-as SARS pánik még csak 40 milliárd dolláros terhet jelentett a világgazdaságnak, a 2009-es sertésinfluenzajárvány már 50 milliárddal, a 2014-16-os nyugat-afrikai ebolajárvány pedig már 53 milliárd dollárral terhelte a világgazdaságot. Ezekkel szemben egy tényleges világjárvány, mint amilyen mondjuk az első világháborút követő spanyolnátha volt, akár 3000 milliárd dollárjába, a globális GDP 4,8 százalékába is kerülhetne a világnak.
    A terhek ráadásul nagyon egyenlőtlenül oszlanának el, és nem a szegény országok javára. A GPMB számításai szerint a leggazdagabb országok, például az Egyesült Államok és Németország egy pusztító világjárványt is megúszhatna mindössze fél százalékos visszaeséssel, míg a szegényebbek – Indiától kezdve Oroszországon át Közép-Afrika teljesen legatyásodott államaiig – akár GDP-jük két százalékát is bukhatnák. Az ebolajárvány például 2,8 milliárd dollárjába került az érintett nyugat-afrikai országoknak, Sierra Leone GDP-je 20 százalékkal esett vissza 2015-ben.”

    https://444.hu/2020/01/24/az-emberiseg-teljesen-felkeszuletlen-egy-pusztito-vilagjarvanyra

  60. Tibor bá’, amit az ‘Újabb frissítés:’-nél belinkeltél, abban ez eléggé megdöbbentő:

    „When China collapses — and it looks very much as though it will — China’s collapse will set in-motion a global economic shockwave from which the planet will be unable to recover for decades.”

    Vagyis: Amikor Kína összeomlik – és úgy tűnik, hogy nagyon is fog -, Kína összeomlása olyan globális gazdasági sokkhullámot indít, amelyből a bolygó évtizedekre nem lesz képes helyreállni. 🙁

  61. Lezárt városok, kaja sem mehet se ki se be.

    De már tucatnyi lezárt város. Lassan a nyugati gyárak is meg fognak akadni az onnan hiányzó termékek miatt. Pl maszkokat, ilyen védőruhákat stb is kínában gyártják, de a szilikagél meg rengeteg minden van amit csak onnan szereznek be a gyárak.
    Emlékezzünk a vulkánkitörés miatt leállt légi szállítás is kihatott a magyar gyárakra is.
    És az csak a légiszállítás volt… most meg nem lesz aki legyártsa .
    Ha lenne pénzem akkor hétfőn az első utam lenne élelmiszertartalékot vásárolni meg maszkokat stb.
    Ezt könnyebben túlélheted mint egy nukleáris vagy egyéb itt vízionált tragédiát ha fel vagy készülve…
    De ha lesz is oltóanyag csak az elitnek mert a föld lakosságát nincs idő ellátni vele, nem tudunk annyit gyártani hogy mindenkinek elég legyen.

    Csinál nekünk a járvány egy instant gazdasági válságot majd a nyakunkon a klímaváltozás is.

  62. Re.83.
    A legnépszerűbb a 3M N95 orvosi maszk Hong Kong számos gyógyszertárában elfogyott.
    Egyes kímai régiókban már most hiányoznak a vírusmaszkok és kézi fertőtlenítők.
    Már a kisebb hatékonyságú maszkokat is hétszeres áron adják.Aki szemfüles volt, az készleteket vásárolt, több régióban kiviteli tilalmat rendeltek el belőle.
    https://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/3047554/hong-kong-face-mask-prices-soar-residents

  63. 76:
    Ennyi gyógyszer bevetése után számomra egyértelmű, hogy a közvetlen tüneteid a hasznos baktérium-gomba egyensúly megborulásától állnak fenn.
    Valószínűleg volt egy heveny fertőzésed, amit nem sikerült elsőre kikezelni, így idült gyulladásként, valamely gócpontban megbújva, rendszeresen felüti a fejét.
    Tudom, ez olyan, hogy az embert szó szerint az őrületbe kergeti, mert már nem tudod, hogy tényleg fáj, vagy az állandó diszkomfort miatt tűnik csak fel egy-egy fellángolása.

    Esetedben én biztos vagyok benne, hogy ez bakteriális fertőzésből indult (tipikusan a nőnél semmi panasz, a férfi esetében pedig hol van, hol nincs tünet), amit a gombaegyensúly felborulása tetőzött. Ha vírus okozná, már vagy rég túl lennél rajta, vagy valamelyik szerved tropára ment volna. Ha egyéb kórokozó állna a háttérben, a sok hatóanyag valamelyike már kinyírta volna, gondolom a gyógyteás kúrákon is régen túl vagy… Szóval én biztosara veszem, hogy baktériumok vannak ott, csak meg kellene találni, hogy hova bújtak el.

    Góckutatással kezdenék, fogászati panoráma RTG, garatmandulák ellenőrzése, esetleg egy teljes hasi és here UH, ha nincs semmi, akár CT vizsgálat (a nyirokszervek áttekintése miatt). A prosztatánál pedig nem elég az ellenőrzés, masszázs kell, mert csak azzal lehet kisajtolni onnan az ott megbúvó baktériumokat. A klasszikus férfi szűzességvesztés ide nem elég, tehát olyan orvos kellene, aki ezt a terápiát ismeri és vállalja (talán nem is urulógus, hanem infektológus). Közben a makk gyulladását külsőleg próbáld meg majoranna oldattal enyhíteni. Ilyen helyzetben nem érdemes újabb gyógyszerekkel bombázni, a fájdalom mellett is érdemesebb kivárni kicsit. A majoranna kiváló gyulladáscsökkentő, akár a szembe is csepegtethető, pl. kötőhártyagyulladás kezelésére. A pattanásos bőrre is kiváló, jobb az összes létező arctoniknál a hatása. Próbát azért tégy vele, mert az egyéni reakció mindenkinél más és más lehet, de sztem. ártani biztosan nem fogsz ezzel. Az oldatot a boltban kapható fűszernövényből, a teakészítés szabályai szerint forrázva készítsd el, majd leszűrve, hűtőben tárolhatod kb. 1 hétig. Gézlappal felhordhatod, külsőleg használható. Egy próbát a tünetek enyhítésére megér…

    Aztán tapogasd át a mellékheréidet, mert ilyen esetekben az is előfordulhat, hogy a prosztatából egészen odáig elmegy a kórokozó, s ott bújik meg, hosszabb távon meszesedési gócokat, belső gyulladásokat, cisztát is okozhat, ill. terméketlenné tehet. A here felső részén található kis gombócok átsimításakor fájdalmat nem érezhetsz! Ha égő fájdalom, vagy beleszúrás jelentkezik az áttapintásakor, ami a here felső részénél a legintenzívebb, és kisugárzik az alhasba, mellékhere gyulladás (is) van, azt azonnal kezelni kell, ill. irány az UH!

    Szorítok, hogy mihamarább túl legyél rajta!
    Több ötletem sajnos nekem sincs.

  64. Ez a kínai történés rég bele volt kódolva a rendszerbe, azon én cseppet sem csodálkozom, hogy bekövetkezett. Olyan egyértelmű, mint a tengerszint emelkedése, de eddig mindig csak ott pánikoltak, ahol már elöntötte az emberek házait a víz.

    Az emberiség összes fertője rendelkezésre állt a járvány kitöréséhez, és most az emberiség összes fertője segíteni fogja azt, hogy a járványt véletlenül se lehessen megállítani.

    Nem hiszem, hogy Kína magának okozna ilyen katasztrófát (itt nem a meterséges előállítás lehetőségét zárom ki, hanem a szándékos fertőzésre gondolok). Számomra elfogadhatatlan az is, hogy ezt külső forrásból, bármely ellenség, vagy vetélytárs intézhette volna (Vuhan a legsűrűbben lakott területek kellős közepén található). Az alapok megteremtéséhez (és ezt a kitörés helye ismét alátámaszthatja) elég az emberi viselkedés, és megfékezhetetlenségéhez pedig a rendszer tehetetlensége (figyelembe véve a körülményeket, ez Kína, Afrika, vagy D-Amerika, így nem is olyan elfogadhatalan, hiszen az Oroszoknál messze nem ilyen a népsűrűség, ráadásul ott akár egy várost is simán kiirtanának, s nem tudnánk róla szinte semmit, és term. az éghajlati körülmények is mások).

    Bízom benne, hogy nálunk nem fog ilyen mértékeket ölteni a feltűnése, noha abban is biztos vagyok, hogy senki sem fogja tudni megállítani azt, hogy a „kis ferdeszeműek” meginduljanak a világban rokonátogatóba (járvány ide vagy oda).

    A gazdasági válság borítékolható, s nyilván ebből lehet találgatásokba bocsátkozni, kinek érte meg, ki bukik rajta a legnagyobbat. Én úgy gondolom, hogy ennek lesz a legkomolyabb hatása a világra, s a nyertesek között nem egyértelműen országokat fogunk találni, inkább globális iparágakat, amelyek tőzsdeválsághoz, és onnan már szerte a világon emberek ismételt elszegényedéséhez fognak vezetni. Ez, és a többi időzített bomba majd betetéz mindent, akkor már nem ettől a vírustörzstől kell félnünk, elég lesz a közművek összeomlása miatt egy sima influenzajrvány, minden mutáció nélkül is. A legrémisztőbb most megint az idődimenzió átalakulása, tehát viccelődhetünk a Bulletinen, de igenis ez a legaktuálisabb problémánk. Hozzá kell szoknunk, hogy egyre hektikusabb lesz körülöttünk minden, kapkodhatjuk a fejünket, mert ami tegnap még harminc év távlatába tűnt, ma 3 hónapra kerülhetünk hozzá, s nincs kizárva, hogy 1 hónap múlva ismét fellélegezhetünk, mert megint 20 év távlatába tolódhat a vég…

    Sztem. ez a legszörnyűbb mai létezésünkben és életünkben! De sebaj, az olyan idióták, akik pl. ma kínában csakazért is elindulnak rokonlátogatóba, ill. akik ezt hagyják a népnek, mind megérettek a természetes szelekcióra. Sajnálatos, hogy magukkal vihetnek jószándékú ártatlanokat is.

  65. A vuhani kórház dolgozói felnőtt pelenkát hordanak, hogy ne vegyék el semmivel az időt a gyógyítás elől. Már 41 embert ölt meg a koronavírus Kínában, köztük egy 61 éves vuhani orvost is, aki a járvány elleni küzdelem frontvonalában harcolt. A fertőzöttek száma időközben csaknem 1300-ra nőtt, az ország középső részén pedig mintegy 40 millió ember mozgását korlátozták a járvány miatt, de így is Kína és a világ egyre több részén észlelnek megbetegedéseket. A Washington Post cikkéből az derül ki, hogy a járvány epicentrumát jelentő, karantén alá helyezett Vuhanban milyen embertelen nyomás alatt kell dolgozniuk a kórházi ápolóknak. A stresszt leszámítva szinte mindenből hiányt szenvednek: nincs elég orvos, nincs elég nővér, nincs elég ágy, nincs elég gumikesztyű és nincs elég védőfelszerelés. A lap szerint a kórház dolgozóinak még annyi idejük sincs, hogy vécére menjenek, így felnőtt pelenkát hordanak, hogy folyamatosan a betegekkel lehessenek. A közösségi médiában terjednek felvételek végsőkig kimerült orvosokról.
    https://24.hu/kulfold/2020/01/25/koronavirus-kina-jarvany-apolok/

  66. Hát igen tettem érhető a hazugság. Hogy mindenből hiányt szenvednek, de a fertőzöttek száma csak 1300 szerintük. Arra az 1300 betegre kellett odavezényelni 450 katonai orvost! És új, elemekből felépített 1000 férőhelyes korházat. Mekkora kamu….

  67. 88.
    Közvetlen Kínából naponta több millió a rendelés (ebay, alibaba, aliexpress, gearbest … stb.) De szinte mindent ott gyártanak, illetve szinte minden cikkhez onnan is származik valami anyag, alkatrész. Rengeteg élelmiszer és fűszer is jön onnan szerte a világba mindenfelé.
    Érthető tehát miért akarják titkolni, kisebbíteni a baj mértékét, miközben a legújabb hírek szerint már alig van hely Kínában, amit nem érint a fertőzés.

  68. 89:
    A vírusok ilyen úton nem terjednek. Egyszerű lemosással, veszélyesebb törzsek esetén gőzzel biztosan, az ilyen jellegű problémák könnyen megoldhatóak. A tudatlanság és a pánik persze mindent képes felbolygatni. Jelenleg az utazgatók (főleg a Kínából érkezők, bármi miatt is jöjjenek) a legnagyobb veszélyforrás, ill. az, hogy a járvány megindulhat, ahogy az influenza szokott, és pár hónap múlva itt is hasonló megbetegedéseket okoz majd. Repülőgépen máris elérte Amerikát és Európát is. Közegészségügy terén tudjuk mire számíthatunk idehaza…

    A titkolózás sztem. világjelenség, itthon sem ismernék el azonnal a halálos járvány tényét, előtte még mismasolnának. Utána meg már késő…

    Az eltussolás mértéke már a diktatúra sajátossága, ill. a kínai népesség (az emberélet értéke) tükrében helyben más a megítélés.

  69. 76-ra: Még eszembe jutott neked egy antibiotikum!
    https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/sumamed_500_mg_filmtabletta/8839

    A felsorolásban makrolidot nem találtam, így ha arcüreg, vagy heveny bakteriális torokgyulladásod lesz a jövőben, próbáld meg a SUMAMED nevű készítménnyel kezelni. Ez mindössze 3 szem gyógyszer, s ha használna a másik problémádra is, megfejelheted 6 napos kúrára. Elég sok kórokozót képes elpusztítani.

    Viszont ha nem vagy jártas a kemikáliák terén, ill. a gyógyszerek hatás – kölcsönhatás mechanizmusait illetően, mindenképpen egyeztess orvossal, mert nagyobb baj is lehet belőle, ha csak úgy kontroll nélkül beszedegeted a készítményeket. Tanácsaimnál abból indultam ki, hogy az antibiotikumokkal kapcsolatban minden bio-kémiai háttéralappal tisztában vagy.

  70. 89 Gyarmathy

    A Posta szerint nincs veszély csomagoknál:
    https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/kina-virus-posta-csomag.699032.html
    de, elszólták magukat:
    „A Magyar Posta szerint a Kínából érkező küldeményekkel kapcsolatban egyelőre semmilyen külön eljárás nem indokolt a gyorsan terjedő koronavírus miatt. ”

    Rövidebben:
    „…egyelőre…”
    „…a gyorsan terjedő koronavírus…”

    „felhívták a dolgozók a figyelmét az általános higiéniai szabályok fokozottabb betartására.”
    „…higiéniai szabályok fokozottabb betartására”
    Mégis van veszély?

    Ragozzuk.
    Az olaj ára csökken, az arany ára emelkedik, a tőzsdék megtorpantak.
    Ha a gazdaság leáll, akkor káosz, a szálló por leül, meleg lesz, jön a metán és még melegebb lesz.

    Csak játszottam.

  71. Elvileg már volt szabadalom a Corona virusra, ill. levédették, ahogy az Ebolát is , ez kiderül az alábbi videóból, hogyan kísérleteznek az erre szakosodott cégek a lehetséges vírus kombinációkkal, majd levédetik, ill. kidolgozzák a majdani oltóanyagot is, ha szükség lesz rá. Hogy a kinai Corona virus éppen milyen mutációban van, azt nyilván nem tudjuk, de Bill Gates meg a többi drogbizniszben óriáscég utazó már lehet, fényévekkel jár Kína előtt titkos vírus és oltóanyag kísérleteivel.

  72. 95:
    Az Elysiumot meglátva először felhorkantam, már majdnem írtam egy kéretlen kommentet, mert betegséggel nem viccelünk. Aztán szerencsére végigmentem a cikken, s valóban, ez a jövő, de sztem. pillanatnyilag egy átlag magyar honfitársnak ez a technológia még nem elérhető, s hamarosan nem is fog a kezünkbe (ill. a szobánkba) kerülni. Magánlaborok most is vannak, de méregdrágák, s alapjaiban véve nem tudnak többet a központi kórházi laboroknál (max. időt spórolsz, ami adott esetben azért életmentő lehet).
    Jelenleg a technológia a bárki számára elérhető szinten a biometriai szenzoroknál tart, ami most még kimerül az „okosórák” pulzus – vérnyomás, esetenként szívritmus és EKG elemző képességében.

    94:
    Nem tudom elhinni, hogy ilyen forrásokat hitelesként beállítva, ill. hiteles forrásnak tekintve vesztek alapul! Akkor sem, ha néha betalálnak, vagy vannak használható alapok benne (lásd Nostradamus jóslatok és igazolásuk, ha bekövetkezik valami hasonló). Elég szar a helyzet enélkül is… Ha bebizonyosodna, gondolod Kína nem tudná kideríteni és visszavágni? Egy ilyet sztem. atomháború nélkül nem úszna meg a világ. Más az, amikor egy szétbombázott, legatyásított államon belül játszanak a terroristák mögé bújva, vagy otthon vezetik meg a népet, de Kína azért ennél nagyobb falat lenne. Én pont azon csodálkozom, hogy Kínában bukkant fel elsőként egy ilyen járvány, és nem a Közel-Keleten. Utóbbi esetében hajlanék a konteóra, így semmiképpen sem.

    Akkor már inkább László felvetése lehet megalapozott, bár abban az esetben is, hiába volna oltóanyag bárkinél bespájzolva, egy mutáció után a kukába lehet dobni a készleteket. Nem fogadom el, hogy bármelyik gyógyszerlobbista érdekelt lehet ilyen módon egy világjárvány kirobbantásában, akkor sem, ha tisztában vagyok azzal, hogy sok mocsokság írható a számlájukra. Az ebola kitenyésztését mesterséges berkekben elfogadhatónak tartom, nekem itt valószínűbbnek tűnik, hogy egyszerűen a feltételek összeálltak, a legrosszabb helyen, a legrosszabbkor. Azt pedig pillanatnyilag nem tudjuk megállapítani, s nem is a legfontosabb kérdés, hogy a törzs kialakulásában van -e emberi kéznyom (kínai kísérletező tudósokra gondolok).

  73. „Súlyos a helyzet, a vírus terjedése gyorsul” – mondta a kínai kormány rendkívüli tanácskozása után Hszi Csin-ping kínai elnök. A politikus azt is hangsúlyozta, a pekingi vezetés pénzt nem sajnálva szavatolja, hogy a kórházak és a decemberben kezdődött koronavírus járvány által leginkább érintett Hupej tartomány minden szükséges eszközt megkap. A rendkívüli intézkedések részeként Kína egy hét alatt felépít egy új kórházat, egy másikat pedig két hét alatt fejez be. Közben Peking négyszáz katonaorvost vezényelt Vuhanba, a doktorok egy része már tapasztalatokat szerzett az afrikai Ebola-járványok kezelésében is.

    Ötvenmillióan zárlat alatt

    https://hvg.hu/vilag/20200125_Hiaba_a_vedointezkedesek_a_Vuhanvirus_egyre_gyorsabban_terjed

    + facebook hozzászólások.

    Az agyukat nem használják itt egyesek…..

  74. 96.Horvát Csongor:
    „94:
    Nem tudom elhinni, hogy ilyen forrásokat hitelesként beállítva, ill. hiteles forrásnak tekintve vesztek alapul! ”

    Erősen gondolkoztam, hogy hasonlót kommenteljek, mint Te.
    De ezeket már magamban így intézem el:

    Mindenki abban hisz, amiben akar.
    A hívőket úgy se lehet meggyőzni. (Vállrántás)

    „hogy a törzs kialakulásában van -e emberi kéznyom (kínai kísérletező tudósokra gondolok).”
    Amit korábban írtam a Wuhani szuper mikrobiológiai labor és a kitörési epicentrum azonossága miatt, annál én se tételeztem fel szándékosságot.
    Ennyire nem gyűlölhetik saját magukat illetve a saját népüket.

    Bár lásd. Cixin Liu: A háromtest-probléma

  75. „Már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést – mondta az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója a Magyar Hírlapnak.”

    ” a vírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz.”

    „A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több, ezer-kilencezer ember lehet érintett.”

    https://hvg.hu/vilag/20200125_Eddig_41_halalos_aldozatot_szedett_a_koronavirus_de_mar_van_egy_gyorsteszt

    Ez jobbnak tűnik az IR lázszkennernél, de az infó maga komolyabbá teszi a helyzetet.

    Jó lenne hiteles halálozási statisztikákat látni.
    Mert nem mindegy, hogy hány %-os mortalitásért aggódunk.

    Na itt a megoldás az okokra:
    „A halálos áldozatok többsége a 60-89 korosztályból került ki, harminc évesnél fiatalabb embert egylőre nem ölt meg a Vuhan-vírus.”

    Egyértelmű, hogy valakik az elöregedő társadalom gondját akarják így megoldani! (Ironia)

  76. Re.96. Ha egy vírust szabadalom véd, akkor tényleg felesleges oltóanyagot spájzolni.
    Hogy a 2019-nCoV -ra mi vonatkozik, az persze nem tudjuk.
    Mi is a vírus? Nem élőlény, csupán egy genetikai program, ami így vagy úgy képes fertőzni. És ha csak program, megfelelő feltételekkel újakat is lehet írni, aki pedig felfedezi az szabadalmaztathatja, és jogdíjat kérhet rá. Például:
    „A Chiron számos szabadalmi kérelmet nyújtott be a hepatitis C vírussal és diagnosztizálásával kapcsolatban. 1990-ben ejtettek egy, a Betegségfelügyeleti Központ által benyújtott konkurens szabadalmi kérelmet, miután Chiron a Betegségfelügyeleti Központnak 1,9 millió, Bradleynek pedig 337 500 dollárt fizetett. 1994-ben Bradley beperelte a Chiront, a szabadalom hatályon kívüli helyezését követelve, önmagát társfeltalálónak foglalta bele a kérelembe és kártérítést, valamint jogdíjbevételt kért. Miután a fellebbviteli bíróságon elvesztette a pert, 1998-ban ejtette a keresetet” (Wiki) Alább a birósági végzés
    https://law.resource.org/pub/us/case/reporter/F3/136/136.F3d.1317.96-1536.html

  77. 97.SzJ:
    Nem semmi kommentek mennek a hvg-es cikk alatt…. 🙂 🙂

    Azért vannak elgondolkoztató részek is:
    „és azt ki gondolja komolyan, hogy ahol ennyi kínai él, mint Magyarországon, nem mennek a nevezett tartományba a hold újév miatt? aztán jönnek vissza fertőzötten? hány letelepedési cuccot adtak el rogánék kínaiaknak?”

    „150 ezer kínai él Magyarországon hivatalosan….”

    101.László:
    Élénk vita van arról, hogy egy természetben előforduló teremtény genetikai anyagát, szekvenciáját lehet-e szabadalmaztatni.
    A jogszabályozás nemzetközi szinten messze nem egységes.
    Jelen esetben a mostani WARS-t, a régebbi SARS-t, azt ebolát stb. természetesnek tekinthetjük.

    A kifejlesztett ellenanyag már más kérdés.

  78. 96, 98
    Nem állítottam be hitelesnek ezt a cikket illetve jóslatot. Én sem gondolom biztosnak, de mindenesetre érdekes az összevágás az eseményekkel.

  79. Na most két véglet van… az egyik az hogy kamu az egész hisz hihetetlen hogy idáig senki sehol nem írta ezt meg, még a WHO szerint sincs vészhelyzet. Sőt több helyen leírják hogy álhír az egész, mármint az a Hal Turner féle oldal.
    Meg ezt írják hogy az ottragadt magyarokkal tartják a kapcsolatot:
    „Négy Vuhanban tartózkodó magyar állampolgárról tudnak, akik egy szállodában laknak és munkavállalási céllal érkeztek az országba, valamint egy magyar férfival tartják a kapcsolatot Hupej tartományban, ők mind jól vannak, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor hagyhatják el a térséget – közölte Menczer Tamás.”
    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-magyar-betegseg.699088.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    A másik meg az hogy full igaz, de fullosan titkolja mindenki mert csak azzal tudnak időt nyerni ha elkerülik a pánikot.

    Mindenesetre túl sok a kép és a videó hogy arról azt mondjuk fake az egész.

    Nehéz elhinni sajnos a kegyetlen valóságot!

  80. 106.SzJ:
    Ember legyen a talpán, aki eldönti, hogy ez egy kattintás vadász fake news vagy igazi hír….

    „Turner’s viewpoints typically encompass Holocaust denial,[1] conspiracy theory, white supremacy,[citation needed] and have included calls for assassination of government officials. In August 2010, he was convicted for making threats against three federal judges with the 7th U.S. Circuit Court of Appeals, for which he spent two years in prison.

    Turner has sporadically hosted The Hal Turner Show, usually on shortwave radio station WBCQ, since 2002, as well as a corresponding blog, which has changed URLs frequently and has occasionally spread hoaxes and fake news. ”
    !!!!!!

    A wiki oldal:
    This page was last edited on 21 January 2020, at 20:35 (UTC).

  81. „Egyébként akár az űrben is utazhat fehérjekristályként (csak most nehogy erre is konteót gyártson valaki…).”

    Egyértelmű, hogy az allienek voltak 🙂

  82. Tisztán látás céljából pár gondolat a fentiekhez:

    A vírus egy fehérjemolekula, amely megfelelő környezetbe jutva semmi más „céllal” nem bír, minthogy lemásolja magát (ill. azt a genetikai kódot, amelyet tartalmaz a fehérjeburka). Parázs vita zajlott arról, hogy baktériumtöredéknek, vagy az élővilág fejlődésének egy korai lépcsőfokának tekinthetőek -e. Valójában csak akkor tekinthetők „élőlénynek”, amikor egy igazi élőlény (megfertőzött gazda lehet baktériumtól – növényeken keresztül – emberig bármi) testébe került. Egyébként akár az űrben is utazhat fehérjekristályként (csak most nehogy erre is konteót gyártson valaki…).
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Vírus#/media/Fájl:Vírusfajták.png

    Még érdekesebbek a prionok (ezek is különleges fehérjék lényegében), amelyek egyáltalán nem tekinthetőek élőlényeknek, mégis komoly problémát okozhatnak egy élőlény testében (lásd kergemarhakór). Itt genetikai kód nincs.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Prion

    A fehérjék olyan óriásmolekulák, amelyek az élőlények testének építőanyagát adják. Aminosavakból épülnek fel (legókockák a test felépítéséhez). Ezek kombinációja adja a sokféle fehérjemolakula szerkezetét és valós megjelenését, tulajdonságait. Az élet 20 féle aminosavat használ. Az aminosavak sorrendjét kódolja a DNS, vagyis az örökítőanyag nukleotid bázissorrendje.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Aminosavak
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Fehérjeszintézis

    A védekezés egyetlen lehetséges módja, hogy a test immunrendszere felismeri a hibás molekulákat, és kijavítja azokat, valamint eltakarítja az oda nem illő részeket. Ebben lehet segíteni (védőoltás a legyengített kórokozó bemutatásával), de lényegében magunkra vagyunk hagyatva ebben (egyéni immunitás és túlélési esély).

  83. 110 – H.Cs.:
    Ezért nem kaphatom én el. Nekem már igen gyenge az immunrendszerem. Vagyis be kell zárkóznom, ki tudja meddig. 🙁

  84. OFFTOPIK:
    Ez tök jó, pedig még nem is az ESP napja van.
    A fenti 3 hsz. valahogy elcsúszott sztem. az időrés – továbbszerkesztés lehetősége miatt.
    Marhán meglepődtem, amikor az idézetemet a hsz-em előtt olvastam. 🙂

  85. Fake vagy sem, van valóságalapja, valamit elhallgatnak előlünk annyi biztos!

    De józan ésszel gondolkozva rakjuk össze a dominót… még most is alig 1000 elismert fertőzött van egy több milliós városban, ennek ellenére az a pár ember aki onnan hazarepült már hozta a vírust.

    Vagyis a lakosok fertőzöttsége sokszorosa a bevallottnak, illetve a bevallotthoz képest túlzóak az intézkedések!

    Hozzátéve a beszámolók nyilatkozatait miszerint hónapok óta volt a járvány , így lehetséges hogy a nagy többség már fertőzött és azért jöttek már az utazók is úgy haza.

    Tehát kína hazudik ez egyértelmű. De kémműholdakkal sem látja senki hogy lezárják az utakat meg telivannak hullával?

    Vagy látja ezt amerika meg az oroszok de nincs érdekükben szólni.. már úgyis mindegy.

    De még az is nagy kérdés hogy amit feltöltöttek elektronmikroszkópos kép azt hány beteg alapján tették? Mert lehet azóta mutálódott, többfajta kering.

    Én még azt sem tartanám kizártnak hogy hosszú, több hetes a lappangási idő, ezmiatt is jött össze ennyi fertőzött, illetve így dőlnek már ki vérköpéssel az emberek a végén.

    De hosszú lappangási idő és nagy virulencia eleve katasztrófa, hozzátéve hogy sokszorosan halálosabb mint a spanyolnátha…

    Nincs ott egyetlen egy nyílvános webkamera is amire rálehetne nézni? Se időkép kamera se semmi?

  86. 112.H.Cs:
    Ugye, ugye, pedig én az egész ESP-ben nem hiszek. De a rejtett képességeim csak a felszínre törnek!!! 🙂
    Biztos az ezoterikus közeg teszi. 🙂

    Valószínűleg még szerkesztettél egyet a kommenteden, aztán közben én meg elküldtem a sajátomat.

    Vagy Tibor bá’ élesíti az ESP képességeit.
    Kezdek tartani az ESP kísérlet végeredményétől, lehet, hogy történelmet írunk Vasárnap. 🙂

    111. Tibor bá:
    Amíg nincs hiteles mortalitási adat, addig ez lehet egy erősebb influenza.
    Lásd pl. a 108-at Turner hátteréről.

  87. Egy magyar hozzaerto szakember irasa-https://www.facebook.com/gabor.kemenesi/posts/3210951608934134

  88. „Beijing’s government announced on Sunday that some of the city’s hospitals are giving patients infected with the Wuhan coronavirus medication used to treat HIV, part of efforts to stop the spread of the deadly illness,

    “Online rumors say that an anti-Aids drug has been used and proved to be effective in treating the coronavirus,” according to a statement by Beijing Municipal Health Commission. “The National Health Commission has recommended the rumored names to treat the coronavirus before and we have Lopinavir/Ritonavir in stock in Beijing,”

    Three Beijing hospitals designated to treat confirmed coronavirus cases – Beijing Ditan Hospital, Beijing Youan Hospital, and No. 5 Medical Center of PLA General Hospital – have begun using this therapy for treatment, the statement added.

    The two drugs are antiretrovirals, which block the ability of HIV to bind with healthy cells and reproduce, and are often used in combination to treat the illness.”

    https://www.scmp.com/news/china/society/article/3047667/china-coronavirus-beijing-confirms-use-anti-hiv-drugs-some

    Tibor bá’, remélem a szelektív angol olvasási képességed megjavul e reménykeltő angol idézettől.

    Az AIDS elleni antivirális szerek pletykák szerint, „állítólag” hatásosak a 2019-nCoV-val szemben.

  89. Idegen „114”-re:
    Úgy legyen! Csak legyen belőle elég, és gyors után gyártás!

  90. Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma. A hatóságok a legfrissebb adatok szerint összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeztek fel, a megbetegedettek közül a legújabb mérleg szerint 324 ember állapota válságos. A csaknem kétezer biztosan fertőzött mellett további 2684 fertőzésgyanús esetet is regisztráltak a kínai hatóságok.
    Egy napja még 41 ember haláláról és 1372 fertőzésről szóltak a hírek a távol-keleti országból. Szombaton maga a kínai elnök is elismerte, hogy a járvány egyre gyorsabban terjed, súlyos a helyzet. Hszi Csin-ping a Kínai Kommunista Párt politikai bizottságát is összehívta, hogy minél hamarabb válaszokat tudjanak adni a járvány gyorsuló terjedésére.
    https://index.hu/kulfold/2020/01/26/koronavirus_jarvany_fertozes_evakualas/

  91. 24.hu szerint Moszkvában egy szállodában 8 gyanus esetet találtak, mind kinai akik nem rég érkeztek.
    Idioták az emberek nah, a kinaiakat még megértem probál letiplizni amig lehet én is azt tenném, de a szálloda vezetösége egy barom, pénzért beválallja a kockázatot.
    Kiváncsi lennék az igazgato vagy aki eldönti a vendégek között mozog vagy onnan jo messzire intézi a dolgot.
    Asszony egy elég nagy szállodaláncnál dolgozik szerdára volt betervezve egy nagy kinai csopprt, még a multhéten minden foglalást lemondtak jelenleg 50% létszámmal müködnek, amig kialakul valami konkrétabb helyzet.
    Ez lenne a normális.
    Persze a másik hogy bárhogyan is alakul a gazdaság mennyire fogja megérezni, már csak a fenti miatt is elövigyázatosságbol napi szinten millios vesztesége van az adott cégnek és ez csak egy kis apro részlet.

  92. Persze a szálloda nem ner-es és köze nincs a nemzetgázszerelögéniuszához, még egyenlöre.
    Az felöl mondjuk szemernyi kétségem nincs ha 10fös kinai csoport belengetne egy letelepedési államkötvényt bármelyik nerhotelben már nyitnák is a szobákat 🙂

  93. Egy kérdés, ezek a 3-4 %-os mortalitási adatok hogyan érvényesek?

    Mármint akkor ennyi ha otthon a tévé előtt heverem ki, vagy akkor ennyi ha az orvosok küzdenek, lélegeztetőgépeznek, harcolnak a szövődmények ellen stb?

    Mert a spanyolnátha idején a kórházi ellátás még rosszabb helyzetbe vitte az embereket mintha otthon marad, és úgy volt alacsonyabb a mortalitása, mint ennek aminek szerintem egyenlőre a kórházi ispátoltak, művesekezeléssel ha leállította a vírus stb próbálnak meg segíteni.

    Tehát sejtésem szerint még ennél is nagyobb lehet a mortalitás, a végén meg eljutunk oda hogy Turner nem is túloz annyira.

    Mert ugye a wikipédia cikket is most szerkesztették róla frissen, így egyszerűbb őt hiteltelennek feltüntetni mintha beszántották volna a weblapját.

    Mert abban szerintem megállapodhatunk hogyha jön a nagy baj kb senki nem fog szólni, senki nem fogja hivatalosan elismerni!
    Egy 4 napos ünnep előtt kiürül a teszkó meg tömegek vannak mindenhol… akkor egy halálos vírus esetén?
    Azt fogjuk hallani hogy urai a helyzetnek, nincs mitől aggódni, a válság se gyűrűzik be stb stb.
    Naugye, nekünk kell fel felismerni a jeleket. Az országhoz képest kevés halálesethez képest óriási bevallott intézkedések, de a bevallott fertőzöttek meg hallottak aránya is túl magas mortalitásra utal, meg az hogy minden országban már feltűnt már az átutazók körében is az azt is jelzi hogy elég ragályos.
    Ez szerintem az idelátogatók körében pont elég hogy szóljon a sziréna, ha lenne pénzem már most venném a fél éves-éves élelmiszerkészletet, és amennyiben itthon is meglódul akkor kb ideje lenne tanyára költözni mindenkitől messze..
    De én ezeket nem tehetem meg, veszek két doboz C vitamint és bízok benne hogy a szervezetem leküzdni. Minden náthát meg fertőt elkapok, gyenge az immunrendszerem, de lehet pont ezmiatt menekülök majd, mert ugye volt már olyan ami a gyengéket békénhagyta.

    Az meg hogy bedobják hogy az antivirális szerek használnak az szerintem ordas nagy kamu, a közvélemény nyugtatására találják ezeket ki.
    Kb ezekkel próbálkoznak legelsőnek, ha így lenne nem lenne ennyi halott.

  94. Döbbenet.
    A legtöbb hozzászóló nem érti a baj nagyságát.
    A Spanyolnátha
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyoln%C3%A1tha
    nagysága és pusztító hatása miatt belekerült a történelemkönyvekbe.
    Ez most legalább egy NAGYSÁGRENDDEL nagyobb baj!
    És imádkozzon aki tud, Kína (atomhatalom) ne értelmezze ezt ellene irányuló támadásnak.

  95. 85: Te pont ugyanúgy félremész mint a dokik.
    Nekem is azt mondták hogy a természetes egyensúly bomlott fel. Csak azt nem vették figyelembe hogy a gyógyszerek előtt és után pontosan ugyanazok és úgyanúgy jelentkeznek mint előtte tehát nem a gyógyszer okozta!
    Igen, olyan heveny fertőzés volt hogy majdnem megpusztultam, az ilyen esetek után meg eleve hónapokig kellene szedni a gyógyszert ha tudnánk mit és mire.
    És tényleg fáj, nem beképzelem, meg mint írtam látható elváltozások is vannak, de az orvosok szerint az normál.
    Vírus, baci, gomba is tud szisztémás fertőzést okozni. Vírussal se biztos hogy túl lennék rajta, hisz a herpesz meg hasonlókat sose győzi le az immunrendszer, mindenesetre folyamatosan fennállni sem kellene.
    De mivelhogy más EÜ bajom is van ( lásd hőemelkedést) + lyme kórt is elkaptam, így lehet olyan kölcsönhatás ami másoknál nem áll fenn.
    Góckutatás volt, minden negatív, de pl én magam látom hogy hibás a gyökérkezelés, kimaradt egy gyökér de az orvos szerint ha csak ritkán érzékeny akkor jóvanazúgy, negatív. Aztán ilyenből van vagy 3 de érdekes mód fáj fáj, érzékeny, de nem dagad be, nem gyullad be, a vérképben soha nem emelkedik a CRP 38 fokos influenza esetén sem, ez se normális.
    Volt már masszázs utáni leoltás több is, nem jött semmi, illetve mind negatív. De mint írtam ez olyan dolog ami a rutin tenyészeteken nem bukik ki.
    Mikor betadinnal, meg bórsav oldatba mártogatom értelemszerűen a gyógynövény sem fog hatni.
    Mikor kezdődött volt herefájdalom meg minden, here duzzanat is, ez is mutatja hogy fertőzés de az UH is negatív.

    Szóval vagy mindenre immunis intracelluláris baci mint a chlamydia vagy vírus amit csak akkor keresnek mint kínába mikor kidöglik tőle a fél város.

    Sumamed, vagyis Azithromycint szedtem már, két dobozzal, az volt a második a doxy után. Első doboz egyszerre bevétele után 3 nappal erősödött és még folyás is jelentkezett és két hétre konzerválta a lázat.
    1 hó után ismét 1 doboz, akkor is erősödtek a panaszok meg mérsékelt láz szintén kb két hétig.

    De ha immunis a baci akkor sem okoz lázat meg tünetemelkedést tehát marad a vírus meg a gomba. De ugye van olyan gomba amit pl a sumetrolin antibiotikum visz ki pl Pneumocystis
    De két doboz sumetrolin nem erősítette, sőt talán egyhítette de nem vitte ki.

    Hogy on is legyek: ismerősök mindenki azt mondja hogy majd megállítják, megtalálják az ellenszert, nem jön az ide, illetve „bevagyok oltva tüdőgyulladás ellen”.
    Senki nem hiszi el hogy ebből komoly baj és visszaesés jön még ha igazuk lesz akkor is.

  96. Imátkozzál ha akarsz, az biztos hatásosabb mint egy arcmaszk, söt én támogatom több esélyem marad a „hivökkel” szemben 🙂
    Volt madárinfluenza, sertéspestis, ebola, stb. egyikbe se döglöttünk bele, kell egy kis stressz nem kell félvállrol venni a dolgot, de fölösleges pánikolni, még egyenlöre.
    2-3 hét mire kialakul bármiféle tényleges helyzet vagy sokkal rosszabb lesz vagy kézben tartják addig egyértelmüen állástfoglalni „vészmadárkodás” .
    Vagy „istencsászár” leszel hogy elöre megmondtad, és akkor mi van sokáig ugy se élveznéd ha bejön, vagy kiröhögnek ha nem jön be és onnantol hiteltelen lesz bármit is állitasz késöbb, egyiknek sincs sok értelme.
    Atomnak meg ehhez nem sok köze van a Kinai vezetök se hülyék, ha meg is reccsen a gazdaságuk, akkor az egész világé megfog nem hinném felmerülne bennük a szándékosság.
    Bizonyitani ugy se lehetne 100%-osan.
    Ennyi erövel ha csötörés van a házamban, nem azt nézem mi maradt és hogyan lehet kármenteni, hanem a maradékot még fel is gyujtom lehetöleg a szomszédházzal együtt az is pusztuljon, mert lehet ök okozták, de nekik se legyen jo.
    Aztán de jo lesz mindenki ott fog állni csupasz seggel, a világ nem igy mükdik szerencsére mint pár egyszerü egyed azt gondolja.

  97. 124:
    Neked meg az emberi természettel kapcsolatban áll, hogy fogalmad sincs róla!

    Az imával, pánikolással kapcsolatban egyetértek, de én még azt sem tartom kizártnak, ha pl. É-Korában történik hasonló, Pufi ne lőné szarrá a világot csak azért is.
    Hányszor hallani, hogy miért tetted? „Hát csak…”, „Azért, mert…”, vagy egyszerűbben csak: „Nem tudom mi ütött belém!”

    A vezetők, hatósági megbízottak közt pedig jelenleg hemzsegnek a zseniális, nagy koponyák. 🙂

    Ok., ne pánikoljunk, de ne essünk át a ló túloldalára sem, mert tényleg nem jó „farkast kiáltani”, de az sem célravezető, hogy tétlenül nézzük a főpróbát, mert a hatóságok töketlenkedése tényleg elkeserítő, s ez megint a tudatlanságból és a felelőtlenségből, nemtörődömségből adódik. Tudod, lehet mindig okoskodni, hogy vészmadarakra nincs szükség, de aztán „addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik”!

    Ez a történet nem jövőkutató okoskodásról, ill. riogatásról szól, hanem arról, hogy micsoda világmértékű töketlenség és ostobaság van jelen, s azt tényleg nem tudhatjuk, hogy melyik próba után nem lesz lehetőség több főpróbát tartani. A cselekvések hatékonysága, a tapasztalatok nem jók, ez tényleg elkeserítő, és mindenkire nézve nagy baj!

  98. Sajtótájékoztatót tartott Ma Sziao-Vej kínai egészségügyi miniszter és bejelentette, hogy a koronavírus már a lappangási időben is fertőz — számolt be a Guardian. Az egészségügyi tárcavezető közlése szerint egyelőre keveset tudnak az új vírusról, illetve az esetleges mutációk veszélyeiről, annyi azonban biztos, hogy a koronavírus különbözik a SARS-tól.
    A sajtótájékoztató azzal az ígérettel zárult, hogy a kínai hatóságok növelik az átláthatóságot, megfelelve az „emberek elvárásainak”. Sziao-Vej szerit ezentúl minden nap satótájékoztatót tartanak a megbetegedésekről.
    Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek.
    https://24.hu/kulfold/2020/01/26/koronavirus-fertoz/

  99. Re:128
    Egy idő után minden operett lesz, és ez jól fel fogja rázni a hatóságokat.
    Katonaságra ugyan ez igaz, gombfényesítéssel nem lesznek jó katonák.
    Most élesben lehet edződni, kínaiak ebből még jól ki is jöhetnek.

  100. Én arra a hírre várok, amikor az első repülőt, vonatot, stb ami Kínából jön, visszafordítják.
    Amíg ezt nem lépik meg, addig a vírus folyamatosan terjedni fog világszerte -tekintve-, hogy hivatalosan elismert, hogy lappangási időben is fertőz.

  101. 128 Horváth Csongor

    A Te reagálásod volt a legjobb.
    „Neked meg az emberi természettel kapcsolatban áll, hogy fogalmad sincs róla!”
    És ennek megfelelően , a véleményemen túl, nem is mondtam semmit. Semmi konkrét adat.
    Jól beszéltem.
    Azért figyelek rátok. Az is segíthet.

    134 BAB
    „Én arra a hírre várok, amikor az első repülőt, vonatot, stb ami Kínából jön, visszafordítják.”
    Késő, már ott van mindenhol a vírus.

  102. 134:
    Sztem. ezt nem lehet így sem megállítani. Az tény, hogy az azonnali intézkedésekkel, határzárral egy távolabbi ország sok időt nyerhet. De a kórokozó megjelenése bárhol lehetséges, ebben a világban -cseppfertőzés esetén- a kórokozó szétterjedése megállíthatatlan (talán egyedül az Antarktiszon lenne esély rá). Nekünk bunkerbe kellene bújni ahhoz, hogy biztosra menjünk, de ekkora baj most tényleg nincs (még)…
    A terjedés gyorsasága hihetetlen, a mortalitása viszont számomra még kérdőjeles, hiába a sokkoló videók. A kínai idős és immungyenge emberek nagy veszélyben vannak. Ha megindul felénk (és a hatóságok az ellenanyagról meg a mortalitásról még mindig mismasolnak), a rizikócsoportba tartozóknak feltétlenül izolálódni kell. Én annyit tennék, hogy azonnal 3 hét rendkívüli szabadságot kivennék, és beszereznék élelmiszert, ivóvizet, meg rendes orvosi maszkokat, tisztító- és fertőtlenítő szereket (nyilván ezeket nem akkor kívánnám beszerezni, amikor bejelentik az első tucat halálesetet idehaza).

    133:
    Nekem pont az a gondom, hogy -tapasztalataim szerint- ezek semmiből sem tanulnak.
    Viszont a kínaiak helytállását respektálom. A hülye diktatúrájuk ellenére megvan bennük, hogy minden lehetséges erőfeszítést megtesznek (lásd kórházépítés a videón).

  103. 123. Btgujj
    „A 3-4 %-os mortalitási adatok hogyan érvényesek?” Sehogy!
    Csak meg kell nézni a teljesen hivatalos adatokat:
    http://www.nhc.gov.cn/yjb/pqt/new_list.shtml
    január 21. 04:00: 3 halott, 0 gyógyult
    január 21. 24:00: 9 halott, 0 gyógyult
    január 22. 00:00: 8 halott, 0 gyógyult
    január 22. 24:00: 17 halott, 0 gyógyult
    január 23. 04:00: 8 halott, 6 gyógyult
    január 23. 24:00: 25 halott, 34 gyógyult
    január 24. 04:00: 16 halott, 3 gyógyult
    január 24. 24:00: 41 halott, 38 gyógyult
    január 25. 04:00: 15 halott, 11 gyógyult
    január 25. 24:00: 56 halott, 49 gyógyult
    Ezeket a hivatalos számokat olyan betegek produkálják, akik kb. 1-2 héttel ezelőtt kapták el a betegséget, a többi még csak most jön.
    Ezért zárják le a városokat, nem a 3-4% miatt.

  104. 137 Horváth Csongor

    Érdekel a véleményed!

    „Én annyit tennék, hogy azonnal 3 hét rendkívüli szabadságot kivennék…”
    Elegendő három hét? Ezután már vége (mindennek)?
    „…beszereznék élelmiszert, ivóvizet, meg rendes orvosi maszkokat, tisztító- és fertőtlenítő szereket.”
    Egy részletesebb listát köszönnék.

    „Viszont a kínaiak helytállását respektálom…”
    Mi sem állunk rosszul, sőt. Vannak már stadionjaink. Az jó mindenre.

  105. 138:
    Ez így nagyon riasztóan hat, de nézzük azt is, hogy mennyi az összes fertőzött személy ebből, azt meg ugye biztosan nem is tudhatjuk.
    Nyilvánvaló, hogy a vírus hatásának terjeszkedésével egyre több embert fertőz és betegít meg, s így egyre több lesz a gyógyult beteg és a halálos áldozat is.
    Az adatsor a terjedés gyorsaságára első kézből bizonyíték, de sztem. a mortalitásról csak annyit tudunk meg, hogy pillanatnyilag nagyobb, mint 4-5%. Az egyes adatsorokból kirajzolódó 50% feletti mortalitás biztosan nem lehet valós, s most számunkra nem is a halálozási adata lenne a legfontosabb, hanem az, hogy az érkezése előtt legyen rá működő védőoltás.

    139:
    Nincs konkrét lista.
    Ha olyan kór ér el bennünket, aminek a halálozási rátája ténylegesen mondjuk 50%, leginkább arra a sokkhatásra kell felkészülnünk, amit minden közösségben a családtagok garantált elvesztése fog jelenteni.
    A „felkészüléssel” csak időt nyerhetünk, ráadásul egy eldurvuló járványt megúszni egyáltalán nem lehet, mert a vírus elől elbújni nem tudsz, csak a fertőződés esélyét tudod csökkenteni. Ez viszont inkább időnyerésre elegendő, megnyugodni csak akkor lehet, ha 1. túlvagy rajta, és élsz, 2. elég volt az idő, hogy megkapd az orvosságot a hatóságoktól.
    Adott esetben még az immunerősítőkkel sem mész sokra, mert előfordulhat olyan kór, amellyel szemben a védekezés a bennünk rejlő genetikailag meghatározott immunképességek alapján működik, tehát egy C vitamin kúra nem segít. Ki lesz túlélő és ki áldozat, csak statisztikailag jelezhető előre, noha ilyen esetben az életben maradó akár irigyelheti is a holtakat…

    Mivel a kór emberről -emberre terjed, minden ötlet jól jön, ami az elszeparált élet lehetőségét támogatja, a higiéniai szabályok megtartása mellett. De hol tudod ezt itt és most, hosszabb távon megvalósítani?

  106. Hiteltérdemlö adata nincs senkinek, se a fertözés tényleges mértékéröl se a mortalitásárol, a hivatalos adat lekicsinylö a nem hivatalos meg tulzo, meglepö azért mennyire hatékony a globális cenzura és dezinformácio, fészbukos fake videok nem gyöznek meg az kb azoknak szol akik a cicás videokat is lájkolják, meg tul szép hogy igaz legyen.
    Lelkem mélyén a virusnak drukkolok, ránkférne egy alapos maflás észhez térjünk, még ha az is benne van nem a szerencsés tulélökhöz tartoznék.
    Persze minden tölem telhetöt megtennék ez ügyben de van amikor ez kevés.
    Ez is egy vélemény.

    Ugyanakkor le merném fogadni ha van ellenszer azt a kinaiak fogják elöször megtalálni, amerika, izrael, europa biztos hogy ezerrel keresi a megoldást de kiváncsi lennék ha ök jutnának elöször használhato eredményre a saját politikusaikat és utána a polgáraikat mentenék vagy a legnagyobb gazdasági ellenfelüket.
    Szerintem sok ország politikusa örülne ha az öregek és a gyengék elhullanának és a kezük is tiszta maradna, ehhez meg nem sok kell csak egy huzosabb virus ami lehet véletlen is, és egy lezüllesztett egészségügy, várjunk csak nálunk mi a helyzet….

  107. 141:
    A jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben sok idős ember halála Európában a munkaerőpiac és a gazdaság, sőt az alap-ellátórendszerek azonnali összeomlását jelentené. Nincs az a barom kormány, akinek ez érdeke lenne, nem beszélve a szavazatokról, amelyek elvesztésével pl. az Orbán kormány támogatottsága azonnal a felére csökkenne.

    Véleményed megfogalmazásában valószínűleg azt sem vetted figyelembe, hogy pl. pont Kínában (időseket védő törvények is vannak!), az isősek megítélése nem ugyanazon elvek szerint működik, mint ahogy jelenlegi fejlett nyugati civilizációnkban megszokhattuk. Ahol örülnének az idősek halálának, megoldják sokkal egyszerűbb módszerekkel és következményekkel…

    A kínai ellenszer kifejlesztése két okból is feltételezhető:
    1. Onnan indult járvány, legtöbb információ, adat, vérminta az ő birtokukban van.
    2. Senki sem mer és akar pill. Kínába érkezni és kutatni, érthető okok miatt.
    a WHO is elég szűkszavú, és nem hallottam még konkrétan nemzetközi delegációról, akik Kínába utaztak volna felmérni, segíteni, kutatni (én sem mennék, és nem szívesen engednék családtagot sem)…

    A hiteles adatokkal kapcsolatban maximálisan egyetértek. A fotelből csak találgatni tudunk!

  108. 140 Horváth Csongor

    „Nincs konkrét lista.”
    Ez most nem tetszett.

    Itt a blogon már sokat beszéltünk ilyesmiről.
    Valamennyi tartalék mindenkinek ajánlott, MINDEN körülmények között, „békeidőben” is.
    (Jöhet váratlan vendég, és akkor kell valamit adni neki.)

    Beszéltünk élelmiszerről:
    http://www.antalffy-tibor.hu/11536#comment-83854

    …folytatom.

  109. 143:
    Ne keverd össze az alapellátások – közműhálózat adta társadalmi összeomlás túlélési szükségleteit egy vírus okozta járvány túlélési esélyeit javító óvintézkedéssel. A konzerv egyértelmű, de egy járványos betegség elől rejtőzködve a többivel semmire sem mész.

    A konkrét, széleskörű felkészüléssel kapcsolatban pedig a belinkelt tartalék lófing, itt raklapokkal és minimum 100l-es tartályokkal dolgoztunk már 10 évvel ezelőtt is. Köszönjük, de az akkori csapatnak (így nekem sem) kell ezeket a lehetőségeket bemutatni. Az újaknak persze jól jöhet ismétlésként, de még egyszer leszögezem, hogy pill. kizárólag egy vírusos járvány miatt készülnénk esélyeket javítani.

  110. Hát lekopogom mi jól állunk felkészülés terén. Tartalékok bőven vannak. De a járvány miatt egy kicsit finomhangolni kell a felszerelést.: Holnap reggel veszek pár tucat védőmaszkot, és szemüveget. Továbbá kézfertőtlenítőt! (Papír védőruha az van itthon..) Most még mindenhol olcsón lehet kapni, de ha beüt a pánik akkor még aranyért sem lesz! Javaslom nektek is beszerezni belőle, mert nem drága. Továbbá tartós élelmiszert, lehetőleg dehidrált formában. Gyógyszert! Ha a családban van krónikus beteg, szerezzek be több havi tartalékot. Mert nem egészséges, ha sorba kell állni az orvosnál a vényért, amikor tele a váró betegekkel!

  111. 144 Horváth Csongor

    „…belinkelt tartalék lófing,…”
    Ez megint nem tetszett.

    137-ben írtad:
    “Én annyit tennék, hogy azonnal 3 hét rendkívüli szabadságot kivennék…”
    A kettő hét kevesebb 3-nál, eddig rendben van, növeljük 30%-al a mennyiségeket.

    A tartalékolást bajok esetére, folyamatosan mondják.
    https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/08/21/bundesregierung-buerger-sollen-lebensmittel-und-bargeld-bunkern/
    Ezt a legtermészetesebben meg kellene tennie mindenkinek.

    Gyógyszerlistát tudnál mondani?

  112. 144.
    Sokaknak (szinte) semmi nincs otthon és mostanában kezd kinyílni a csipájuk, úgyhogy nem árt az ismétlés.

    Tegnap olvastam cikkeket Vuhanban ragadt külföldiekről, akik vagy nem mernek ki sem menni a lakásból, ahol vannak vagy pedig nincs is értelme, mert annak az esélye, hogy kaját találjanak minimális. Annál nagyobb viszont az esély, hogy fertőzött emberekkel futnak össze.
    (Persze értelemszerűen ez igaz a helyben lakó milliókra is).

    Azon gondolkodjon el az olvasó, hogy ha karanténba helyeznék a várost, falut, ahol él és fertőzött emberek kószálnának kint, a készletek kifogynának pillanatok alatt a boltokból, akkor meddig bírná az otthoni készleteivel.

  113. 144.
    „A konzerv egyértelmű, de egy járványos betegség elől rejtőzködve a többivel semmire sem mész.”

    Én azt hittem, hogy az esélyeim úgy javíthatom, ha minél kevesebb emberrel kerülök kontakba egy járvány esetén.
    Márpedig ha a család készlete 3 nap alatt kifogy, akkor kószálni kell boltból boltba, gyógyszertárba, benzinkútra stb… vagy be kell állni a sorba, ahol élelmiszert, vizet oszt a hatóság, ahol persze megint egy csomó ember van, akik között szinte biztos egy rakás fertőzött található. És ha kapsz is valamit, az valszeg 1-2 napra lesz elég, úgyhogy holnap megint menni kell.

    Tehát ha készleted van, sokkal kevésbé, sokkal kevesebbet kell emberek közé menned, ahol megfertőződhetnél.

  114. Otthoni készlettel jelenleg az emberek 99%-a nem rendelkezik.
    Komolyabb tartalékolás egy budapesti panelházban nem kivitelezhető, és sztem. értelmetlen is.
    A járvány miatt egyelőre éhezni nem fogunk. A higiénia lesz a legfontosabb, a maszkok beszerzése jó ötlet. A felkészülésben érintetteknek feltételezem, hogy legalább 3 havi tartalékuk van és fegyverrel is rendelkeznek annak megvédéséhez. A vírus terjedését azonban semmi sem állíthatja meg, tehát ha emberek jönnek a közeledbe, vagy te kényszerülsz (bármi miatt) emberek közelébe menni, úgysem menekülhetsz.

    A pánikkeltés felesleges, mert itt és most nem indokolt. A felkészülés ütemezését és mértékét viszont mindenki saját elképzelése és akarata szerint rendezheti.
    Aki most kezdene általános tartalékolásba, annak élelmiszerből első lépésként halkonzervek és savanyú káposzta, valamint tiszta szesz beszerzését javasolom. Liszt helyett tésztákat, s hozzá lekvárt, így a fehérje, szénhidrát biztosított. Mennyiség tekintetében hely függvénye, hogy mennyi időre lesz elég, de már sokszor körbejártuk, hogy fél éven túl nagyon nehéz tartalékolni, 3 hónapra lehetséges, de békeidőben veszteséggel, pazarlással járhat, tehát leginkább 1-2 hónapban van értelme gondolkodni, ezt bárki megteheti magának. Arra most nincs időm, hogy mindenre kiterjedő listát írjak, akit érdekel, keressen vissza a blogon. Legnagyobb gond úgyis az ivóvízzel lenne, ami nem biztos, hogy talajvizes kútból biztosítható (sőt). Ehhez egy tartály kell, amiben többszáz liter víz biztonsággal tárolható. Üzemanyag ugyanígy…
    Áram nélkül aggregátornak az autók generátorai is megtennék ideiglenesen, de pl. a szennyvíz elvezetéssel nem tudnánk mit kezdeni, tehát a tiszta vízen túl erre is kell megoldás, ezek a legfontosabb feltételek.

    Gyógyszerek:
    -amit szedni kell meglévő betegségek miatt (elsősorban szív, vérnyomás gyógyszerek, időseknél vízhajtó pl., belső szervi működést szab.szerek, cukorbetegségnél inzulin)
    -láz- és fájdalomcsillapítók (ampullában is!)
    -min. 3 féle (különböző hatásmechanizmusú) antibiotikum, legalább 2 hetes kúrára/fő
    -Xanax vagy Frontin (kinevethettek, de én már ezt is beteszem a felkészülésbe!)
    -görcsoldó
    -gyomorsav megkötő (vagy protonpumpa blokkoló)
    -hasfogók (min kétféle), de legalább széntabletta
    -fertőtlenítő, kötszer, maszk, nagyobb menny. eü.papír és zsebkendő
    víz fertőtlenítésére pl. Hyperol
    és mindezek a család minden tagjának, s ezek csak a minimum csomag részei. Elképzelhető, hogy most hirtelenjében átgondolva ki is hagytam pár dolgot…

    Még egyszer hangsúlyozom, ezek vírusfertőzés esetén semmit sem érnek (max. a higiéniai szerek a megelőzéshez)!

    Amikor véleményt írok, hidegen hagy, kinek tetszik, ill. kinek nem tetszik. Felesleges ezt jelezni felém. Ha bárkinek nem tetszik, mosolyogjon egyet és ugorja át!
    Mindig vegyük figyelembe, hogy vannak új emberek, és olyanok, akik nem tudnak jobban felkészülni, felesleges őket cukkolni, ill. megijeszteni.

    148:
    Teljesen helyén való meglátás, amennyiben Magyarország érintetté válik, ezt kell tenni az esélyek maximalizálása érdekében! Azt viszont én nem merem állítani, hogy most azonnal erre volna szükség. Barátkozzunk a gondolattal, alapokkal készüljünk fel, nincs vesztenivaló alapon…
    De, hogy mikor mondanám azt, hogy induljon mindenki boltot „fosztani” tartalékokért, azt én most őszintén bevallom, nem tudom! Lehet, hogy holnapután, lehet, hogy 1 hónap múlva, lehet, hogy két hónap múlva azon is nevetnék, hogy egyáltalán pánikoltam. Ezt mindenki maga méri fel, ill. dönti el! Ilyesmin vitatkozni felesleges, hiszen a kommentek célja az kellene legyen, hogy minél több hasznos információ gyűljön össze, amit az ide látogatók saját épülésükre hasznosítani tudnak. Az összes fake hír, találgatás, egyéni sommás vélemény, ill. személyeskedés csak ront a tisztán látás lehetőségén. A fiatalok meg szokjanak hozzá, hogy a sültgalamb nem repül a szájukba minden körülmények között, mert nincs is sültgalamb, ami repülni tudna!

  115. 149 Horváth Csongor

    „Amikor véleményt írok, hidegen hagy, kinek tetszik, ill. kinek nem tetszik.”
    Értem. Ezt most akkor hasznosnak minősítem. Köszönöm!
    Egy minősítés is hasznos.

    Ok, rossz kérdés volt a gyógyszerlista vírus ellen. 110-ben leírtad.

    „…akit érdekel, keressen vissza a blogon.”
    Ez is jó gondolat.

    https://www.antalffy-tibor.hu/1084-globaeis-jarvany-pandemia
    Vannak más hasznos posztok is…

  116. Fölsleges minden listát ujra és ujra beirogatni, én is ujnak számitok, végig olvastam a blogot 2008-ota a kommenteket föleg, ezt megteheti bárki, ha érdekli a téma ez a legkevesebb mielött az „törzstagok” felé megnyilvánul valami okossággal, feltalálta a spanyol viaszt.
    Amugy meg „jozanparasztiész”, nem azt mondom nem kaptam pár ötletet de a nagyrésze magátol is megvan-megvolt.
    Szerintem az már régen rossz ha felnött gondolkodo embernek bevásárlo lista kell tartos kajábol vagy alap gyogyszerekböl fertötlenitö szerekböl, tartalék energia forrásrol.
    Ha semmi sincs és most tényleg beleütünk a lecsoba akkor sokaknál jobban érvényesül majd az evolucios kiválasztodás, és pont ez a lényege mindenkinek nem kell tulélnie.
    Ha meg megusszuk el lehet gondolkodni, tulélés és tartalékolás mellett az lenne a lényeges mennyire cseszünk szét magunk körül az életterünket és nem birkamodra leszarni mindent.
    Ha nem ebbe akkor a következöbe vagy az azt következö hasonlo helyzetre fogunk rácseszni csak idö kérdése, legfeljebb egyre kevesebb az az idö.

  117. 150:
    Nem „ellened” írtam, csak szerettem volna ezt tisztába tenni!

    151:
    Így van. A felkészülés legfontosabb eleme a tudás. És ez sem elegendő minden probléma kivédéséhez…
    De az tényleg nem mindegy, hogy kényszerhelyzetben azért nyúlsz egy gyógyszerhez, mert a szomszéd azt mondta, vagy a tesódnak tavaly bevált, hanem tisztában vagy a szer hatás – kölcsönhatás és mellékhatás mechanizmusával, s ennek ismeretében alkalmazod, amit és amikor kell. Még így is mellé lehet nyúlni, de a fizika, kémia, biológia alapjainak ismerete nélkül esélytelen a dolog. Ezt kellene végre mindenkinek felfognia, amikor az ország tapsol a természettudományok tanításának lezüllesztéséhez évtizedek óta!
    Vagy amikor szélmalomharc kezdődik egy-egy filozófiai tétel bizonyíthatóságát, sőt tud.érvényességét illetően…

    Bocs mindenkitől, de letelt a szabadidőm, meg koncentrálni szeretnék az esti ESP kísérletre. Ha innentől nem válaszolnék, nem tiszteletlenségből, vagy érdektelenségből adódik.

  118. 149.
    Visszatérve Vuhanra, az egyik beszámoló szerint a hatóságok mismásoltak, hazudoztak, úgyhogy szinte senki sem vette komolyan a járványról szóló híreket, sokan nem is tudták, hogy járvány van vagy kezdődött, míg egyszer csak lezárták a várost és se ki se be semmivel. Az utakat eltorlaszolták, még a kis mellékutakat is.

    Ha baj van, úgyis kisebbíteni fogják a pánik megelőzése végett, míg egyszer csak rájön a többség, hogy a helyzet sokkal súlyosabb, mint gondolta. (Vagy nem is tudott az egészről).

    Szóval jobb félni, mint megijjedni.
    Nekem van készletem, de holnaptól még vásárolok. (Gyógyszer, maszkok, alkohol, kaja, üzemanyag. (Igaz nem Magyarországról írogatok). Aztán – ahogy írtad is – mindenki azt csinál, amit jónak lát.

  119. Ezt az utlezárást se ki se be én sose értettem, még nem volt ugyan részem benne de hogyan.
    Persze ha csak autoban tudok gondolkozni akkor megoldhato a lezárás, de teszem azt Budapeströl bicajjal vagy gyalog hátizsákkal bárhonnan 1-2ora alatt elérhetö a város széli kiserdök ha addig eljutok annyi rendör katona a világon nincs megállitsanak, ha van hová menni, és akarok.
    Egy város meg csapda néhány napon tul ha fogytán a kaja vagy akadozik a közmü ellátás, én lépnék akár mennyi készletem van.
    Persze értem én az emberek nagyrésze auto nélkül semmire se megy vagy ha a szabadban kéne éjszakáznia az elsö éjjel megfagyna ebben az idöben.
    Kiváncsi lennék a szomszédaimnak mekkora tv-je van, mennyi kinai kacat kutyüje, vagy van-e jo hátizsákja meleg ruhája, tartalék kajája, vagy akár csak egy tescos zseblámpája.
    Szerintem meglepödnék, vagyis pont hogy nem lepdnék meg a nagyrésze „Tajgetoszpozitiv” egy krizishelyzetben, ami szerintem nem feltétlen baj, sokan vagyunk valami alapján szelektálodni kell-fogunk csak idö kérdése.

  120. 152 Horváth Csongor

    „Nem “ellened” írtam…”
    Pedig írhatsz, ha gondolod. Állom, nincs harag.
    „Ami nem öl meg, az megerősít.”

    Új gondolat a listán.
    „-Xanax vagy Frontin (kinevethettek, de én már ezt is beteszem a felkészülésbe!)”
    Erről az ISIS-féle bátorító tabletta jutott eszembe. Bátorításra gondoltál?
    Ez veszélyes lehet!? Itt egy vélemény:
    http://www.antalffy-tibor.hu/448-tibor-ba-blogja-a-tarsadalomi-osszeomlasa-utan#comment-18717

  121. 154.
    Budapest is elég nagy már, de gondolj csak bele, egy 10 milliós metropoliszból kijutni? Katonai járőrök mindenfelé, a városszéli erdő pedig (ha van ilyen) az lehet, hogy 20 km-re van.
    Azonkívűl helikopterek, drónok mindenfelé és katonák tűzparanccsal. Azért meggondolnád, hogy érdemes – e elindulni, még akkor is, ha volna hová menjél, amit gyalog el lehet érni. Főleg családtagokkal.

    Szóval a többség részére nem opció a lakhely elhagyása. Még egy tömblakásban is található rengeteg holt tér, ahol tartalékolni lehet és úgy gondolom kell is. Hogy mennyi időre, az érdekes kérdés. (Szerintem legalább 2 hónapra).

  122. Már magyarul is megjelent ez a hír (ha igaz):
    https://www.blikk.hu/aktualis/veszhelyzet/titkos-video-kina-jarvanykoronavirus-aldozatok-fertozottek-szama/b552tqe
    „”Ott vagyok, ahol a koronavírus felütötte a fejét. Azért jöttem, hogy elmondjam az igazságot. Mindeddig Hubei tartományban, beleérte Vuhan városát, Kínában 90 ezren fertőződtek meg koronavírussal” – mondja a videón a maszkos alak.”
    „minden egyes fertőzött további 14 embernek adja át a vírust.”

  123. 166. Egyetértek. Egy karantén nem kispályás. Nekem pl 2 óvodás gyerekkel az esély nulla. Marad az elszeparálódás és csak a készletek végén a kétségbeesett kitörési kísérlet.

  124. Hogy egy pánik mikor tőr ki, azt az isten se tudja megmondani. Viszont azt tudjuk, hogy a kitörés előtt 10 perccel sincs ráutaló esemény. Ez azt jelenti, hogy a pánik tejedése eszméletlen gyors. Ezért a felkészüléssel egy percet se várjatok. Ahogy Csongor is írta: Tárolható élelmiszert (száraz), ivóvizet és gyógyszereket kell tartalékolni.

  125. Egy kis frissítés:
    From Dr. Eric Ding, at Harvard University:
    We estimate the basic reproduction number of the infection (R-0) to be 3.8.
    An R-0=3.8 means that it exceeds SARS’s modest 0.49 viral attack rate by almost 8 fold!
    I really hate to be the epidemiologist who has to admit this, but we are potentially faced with an unchecked pandemic that the world has not seen since the 1918 Spanish Influenza.

    Fordítás: A Harvardról Dr. Eric Ding: Becsléseink szerit a fertőzés reprodukciós rátája (R-0) 3,8. Egy R-0=3,8 nyolcszor nagyobb, mint a SARS 0,49 R-0-ja. Gyűlölöm, hogy mint járványszakértőnek be kell ismernem, hogy valójában szembe kell néznünk egy olyan megállíthatatlan járvánnyal, amilyet 1918-as spanyol nátha óta nem láthattunk.

  126. 57.
    Ez a video semennyire se hiteles.
    Egy ember maszkban elmond egy szöveget se a háttérben nincs semmi se egyebet nem mutat.
    Ennyi erövel bármelyikünk megteheti ugyan ezt bármilyen adattal.
    A hivatalos forrrások bizonyára lekicsinylöek, de egy ilyen videotol se lesz senki okosabb.

  127. Kinai viszonyokat nem ismerem, ahhoz benne kéne élni és ott lenni.
    Haza viszonyokhoz képest mi még egy komolyabb lezáráat se tudnánk összehozni ebben biztos vagyok.
    Alulfizetett frissen végzett átvezényelt helyismerettel nem rendelkezö rendöreinkkel megnéznék egy hasonlot.
    Katonaság a másik fele, a nagyrésze legfeljebb keritést örizni jo.
    Korházak vagy egészaégügyi ellátás már most is rogyadozik nem még pár száz vagy több ezer beteg megjelenne.
    Még most békeidöben sincs se gyogyszer se védöfelszerelés de még wc papir se.
    Attol jobban be lennék parázva a jelenlegi körülmények között bármelyik korházba bekéne tennem a lábam nem még minden a fejetetején lenne.
    Kiváncsi lennék viktorék mennyire csinálnának be egy komolyabb helyzetben, nincs mivel vagy kivel kezelni a helyzetet, ha nem is döglenénk mind ki a számonkérést nem usznák meg ha csak a betegek 1-2% is meghalna, vagy lennénk olyan birkák lekommunikálnák ez is soros, vagy csak simán beraklapoznák a nemzeti aranykészletet a repcsire és lelépnek ha már meleg a helyzet.

    Na de 7-töl vizilabda EB. az fontosabb 🙂

  128. 160 looke fiery

    „Ez a video semennyire se hiteles.”
    Gondolkodj!

    124-ben írtam:
    „A Spanyolnátha
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyolnátha
    nagysága és pusztító hatása miatt belekerült a történelemkönyvekbe.
    Ez most legalább egy NAGYSÁGRENDDEL nagyobb baj!”

    Ezt a 160-ban Tibor bá’ megerősíti:
    „…valójában szembe kell néznünk egy olyan megállíthatatlan járvánnyal, amilyet 1918-as spanyol nátha óta nem láthattunk.”

    Mi az igazság? Az csak „odaát” van.

  129. Pár apróság: A mortalitás 3-4%-os, ami magas, de ez nem maga a végítélet. Az óvodás gyerekekhez: Nyugodj meg, a vírus épp a gyerekekre nem veszélyes, náluk a legenyhébbek a tünetek, egy sima nátha súlyosságú. Valamiért a nőket is elkerüli, a halottak között csak néhány nő van, az elhunytak közép, vagy időskorú férfiak.

  130. Pont hogy gondolkodom.
    Tibor bá’ hozzászolása, „hitelesnek” tünik, de se ö se a bejegyzés nem hagyatkozik konkrét számokra.
    Holnap elmegyek a kinai büfébe ráhuzok a szakácsra egy zacskot és elmondja az illatosomloskacsa receptjét.
    Ugy se érted mit mond én meg felteszem a fészre 100e halott, a blikk meg lehozza.
    kb ennyire hiteles.

  131. 164:
    A spanyol náthánál nem a vírus őlt, hanem a baktériumos szövődmény. Itt viszont a vírus öl, mert megtámadja a vesét és kész. Akinek jó az immunrendszere az megússza, akinek gyenge, az elmegy örökre. Így lesz egy nagyapa mentes világ. 🙁

  132. Nem tagadom hogy gáz van, söt.
    Csak bosszant nem adnak semmi hihetö tájékoztatást.
    A hivatalos csatornák kussolnak, a nem hivatalosak meg tuloznak és csak állitanak dolgokat.
    Mutassanak egy képet vagy videot felnött ember vagyok feltudom dolgozni csak hogy mire lehet számitani ha meg annyira sulyos a helyzet nem mindegy most vagy 2hét mulva lesz pánik.
    Az utcán össze esik egy maszkos ember amit egy térfigyelö felvesz nekem nem jelent semmit, lehet 1éve elájult egy ember van ilyen.
    Ha tényleg annyi halott van már azok eltüntetéséhez elég sok ember kell, kizárt hogy ne lenne valami hihetö bozonyiték.
    Lehet egy honap mulva annyi ilyen lesz az bekerül a történelem könyvekbe, de egyenlöre csak találgatás van.
    Én erröl beszélek

  133. 162.

    ” ha nem is döglenénk mind ki a számonkérést nem usznák meg ha csak a betegek 1-2% is meghalna,”

    Ugyan már, bevallottan 25 000 magyar beteg pusztult bele feleslegesen egy év alatt a kórházi fertőzésbe vagy olyasmibe a magyar egészségügyben, amibe nem kellett volna normális körülmények között. (bocs ha nem pontos a szám, de erre emlékszem valahonnan).

    https://merce.hu/2018/12/05/a-tasz-osszegezte-a-2017-es-korhazi-fertozesek-adatait/

    Egyezzünk ki 20 ezerben, az a teljes lakosság legalább 0.2%-a, ami még messze van az 1-2-től, de az egészségügyi ellátásba kerülő betegeknek már lehetséges, hogy van 1-2%-a. Szóval jó magas ez a szám és még az ingerküszöböt sem éri el.

    Ha hullanak majd az emberek, úgyis ömlik majd a propaganda és a dezinfó az állami médiákból, ami megmagyarázza, hogy ők aztán mindent megtettek, megtesznek, de a soros meg a migráncsok…….. 🙂

    De ha számon is kérnék a regnálókat, az már téged nem vigasztal, ha meghaltál vagy néhány családtagod belehalt a fertőzésbe.

  134. Kicsit off-topic de talán valakit érdekel:
    van a kinai állami rádiónak magyar adása (is)!
    Adáskezdéskor mondanak pár perces hireket,
    eddig nem sokkal lettem okosabb tőlük …

    start-stop – kHz
    20,00-20,30 – 7435kHz
    20,00-20,30 – 9560kHz
    21,30-22,00 – 7390kHz
    21,30-22,00 – 9585kHz
    22,30-23,00 – 7445kHz
    11,00-12,00 – 15220kHz
    11,00-12,00 – 17570kHz
    http://hungarian.cri.cn/

    Ha nincs rövidhullámú rádiód az interneten is hallgathatod:
    websdr.ewi.utwente.nl:8901

  135. AMúgy akiket fogtak beteget amerikában, franciában stb ővelük mi a helyzet?

    Mert nem mindegy hogy fertőzött és csak lázas aztán amúgy elvan mint egy normál influenzába meg az sem mindegy hogy „válságos” állapotban tehát lélegeztetni kell stb.

    Mert ezekről nem olvasni sehol…

    De kb szerintem még nem is tudnak semmit a fertőzési körülményekről. Mert amíg a calicivírusnál tudni hogy kb hány darab kell belőle ( nagyon kevés) a fertőzéshez és napokig életképes a tárgyakon is addig ennél kitudja mennyi. Illetve azt sem tudni még mennyi ideig él túl testen kívül.
    Nomeg hogyha még változik is menetközben…

    Tiborbának igaza van, bármikor indulhat a pánik. 1 lezárt kórház, meg esetleg egy jól megírt facebook víruspost + és ha azt látják hogy mások is bevásárolnak akkor a tömeg be fog állni a sorba és meg is indult a dominó.
    Pláne itt most indul az influenzaszezon is..

    Én ismerek olyan embert aki a lakásban, ketrecben tartott papagáját a panelházból szabadonengedte mert jajj, a tévé azt mondta hogy a madarakból jön a H1N1. És innentől problém solved, se maszk, se fertőtlenítő se semmit nem vett.

    Ui: Turner oldala akadozik, valahogy szerintem nagyon megnőtt a látogatottsága.

    De bízom abban hogy turner túloz . Ha lelőtték volna a netet akkor sok kínában tartózkodó külföldi hozzátartozójától már híre ment volna hogy nem elérhetőek a rokonok.
    De ha nem lőtték le a netet akkor így ezeken keresztül csak kijutott volna hogy tűzparanccsal zárták-e le a várost és hogy van-e kaja vagy nincs. stb.

    Szóval remélem még nincs az az apokalipszis ott amit turner leírt, mindenesetre még lehet.
    Persze itthon szokás szerint felkészültek:
    https://24.hu/belfold/2020/01/26/lehet-hogy-a-hatosagok-felkeszultek-a-koronavirusra-de-ezt-nagyon-titkoljak/

  136. Azért felvillantanék egy másik aspektust:

    Ez a járvány legveszélyesebb a közép és időskorú férfiakra.

    Az összes ország összes politikusa jellemzően ebbe a körbe tartozik, de ide sorolódnak az összes cégnél vagy kormányzati hivatalnál a felsővezetők is.

    Magyarul pont a döntési helyzetben lévők maguk is masszívan veszélyeztetettek.

    Azaz járvány elleni intézkedéseket illetően amit látni fogunk az a maximum amit a rendszer produkálni képes.

  137. 172.

    Szerintem is onnan a laborból szabadult ki valami, de nagyjából ez tökmindegy, a lényegen nem sokat változtat.

    Kell még pár nap vagy hét is, hogy tisztábban lássunk mi lesz vagy várható, de nem árt készülni egy komolyabb helyzetre legalább alapszinten azonnali hatállyal.
    Ha beindul a pánik, akkor már késő lesz. (Ne felejtsük el, hogy a pániktól talán jobban kell félni, mint a járványtól).

    Ez is jelenthet valamit:
    https://magyarhang.org/belfold/2020/01/26/maszkban-dolgoznak-a-kinai-china-eastern-legitarsasag-munkatarsai-ferihegyen/

  138. Hétvége volt. Pénteken elérhető információk nem voltak pánik keltőek. Hétfőn indulnak a cégek és ha akadozás lesz akkor nincs kegyelem azt hamar beárazzák. Mondjuk az arany már pénteken is jól muzsikált.

  139. Valaki azért elolvassa, ha egy blog társunk a hozzászólásában egy jó forrást ad meg?!

    WUHANI KORONAVÍRUS

    Az R0 (alap szaporodási ráta) a wuháni koronavírus esetében 2,5-3,8. Ez egy nagyon magas érték. (3,5-nél a fertőzöttek 75-77%-át kellene izolálni.)

    A halálozási ráta egyelőre nem ismert, becslések szerint 3-4%.

    A szezonális influenza esetében az R0 1,28.
    A 2009-esé 1,48.
    Az 1918-as spanyolnátha R0 értéke 1,8* volt.
    (wikipédia: 2,0-3,0 ad meg, de egy komoly szakértő által megemlített járvány értéke sem egyezik meg a wikipédia értékével; olybá tűnik, hogy a wiki felülértékelt számokat mutat!).

    A SARS R0 értéke 2,9 volt, ami később 2,0-3,5 között mozgott, majd a karantén után 0,4-re esett vissza, ugyanakkor a SARS sokkal észrevehetőbb tünetekkel járt (láz).

    A wuháni törzs 1-14 napos, lappangási idővel rendelkezik, jellemzően 5-8 nap, ami alatt fertőzőképes, és tünetmentes. Így a infra lázmérők nem sokat érnek.

    A veszélyesség R0, halálozási ráta, fetőzőképesség és még pár faktor együttese, nem pusztán a halálozási ráta.

    Forrás: Dr. Eric Feigl-Ding epidemiológus, 15 évig a Harvard egyetemen oktatott

    Amúgy meg kínai bejelentés a mai napon: gyorsul a fertőzés terjedése, mert erősödött a virulenssége.

    Ami elgondolkodtató, hogy kb. 2.000 fertőzött és 56 haláleset miatt nem szoktak elrendelni karantént egy 11 milliós városra, pláne nem sok városra 40-60 millió lakossal – már Bejing kapcsán is pedzegetik a karantént – úgy, hogy közben lesz@rják a falvakat, kisvárosokat, melyek közül előbbiek magukat hermetizálják. Just saying.

  140. 175.
    „Just saying.” Jól szóltál.

    Volt már ilyen a történelemben, hogy milliós (pláne 11 milliós) várokat sorban karanténba teszik?
    Ha másnak nem, ennek be kellene indítani a fejecskékben a vészcsengőt.

    Kíváncsi leszek Kínába és onnan vissza Európába, Amerikába meddig repkednek a járatok.

    Szétnéztem a neten, úgy viszik (UK – ban) az orvosi maszkokat, mint a cukrot. A rendelések megsokszorozódtak, nem hiszem, hogy sokáig lehet kapni.

  141. A vírus már biztos kijutott, hiszen ha csekély tünetekkel egy turista/üzletember kijön kínából (aki nem kínai), az szépen végigfertőzi amerre jár, és majd 10 nappal amikor már a kutya sem emlékszik hogy ki ebédelt éppen hol sorra jönnek a kórházi esetek, amikről meg se tudjuk hogy koronavírusos volt-e.

    Amíg nem lesz számottevő beteg és áldozat addig – papíron – sehol sem lesz járvány.
    Most a nyilvánvalóan kínai lekapcsolt betegeket nem számítva nem is jeleznek semmit.

    10 nap múlva okosabbak leszünk. 🙂

  142. Szerintem mindenkinek feltűnt hogy nagy aránytalanság van.
    – 450 katonai orvos
    – 11 város lezárása
    – 51 milió ember karanténban
    – 1000 férőhelyes kórház építése azonnal
    – 3-4%
    stb
    nem lenne indokolt 50 elhunyt esetén.

    A kérdés miért?
    Ahogy többen írták külső akció nem igazán lehet hiszen visszafelé sülhet el..
    Vagy a helyi két laborból szabadult ki vagy hamar felismerték hogy nagy a veszély, nagy a moralitás.
    Egyébként Kína jól regál…
    De eddig öreg férfiakat visz főleg ami az elöregedő társadalmakat érintheti jobban.
    Afrika… nem rendelkezik kellő dolgokkal szóval ott nagyot tarolhat.
    Az még furcsa hogy korábban kijutottak dolgok ( ha nem klik vadász megtévesztés) de egy ideje nem jön új infó a hivatalos pedig nehezen hihető.

  143. A 127-ben belinkeltekben kissé más érték szerepel.
    https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84019830_3210933475602614_6794099690552950784_o.jpg?_nc_cat=1&_nc_ohc=-eWtyhsnWcwAX-0JW4b&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=d3c88269d00e79d7adfa19d3562ded4e&oe=5ED7A2B9

    Ebola 2
    Wuhan nCoV 1,4-2,5
    Infuenza 2-3
    SARS-CoV 2-5
    HIV/Aids 2-5
    Polio 5-7

    A képen a Lancaster University-re van hivatkozás.

    „UPDATE: Transmission of #coronoavirus estimated at 2.6 by another research group (lower than the 3.8 initial reports).”
    https://twitter.com/DrEricDing/status/1221132573340061697
    Korrigálta magát a twitteren.

    pl. e miatt:
    https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-2019-nCoV-transmissibility.pdf

  144. 160, 175:
    Korrigálta magát a twitteren:
    “UPDATE: Transmission of #coronoavirus estimated at 2.6 by another research group (lower than the 3.8 initial reports).”
    https://twitter.com/DrEricDing/status/1221132573340061697

    Tibor bá’:
    Bővebben, ha felszabadul a 3 linkes előző óvatlan hozzászólásom.
    Nem lehetne a különleges helyzetre való tekintetttel 1 linket pl. 3-ra felemelni?

    179:
    A hivatkozás 01.23-i cikk.
    „This article is a preprint and has not been certified by peer review”

    Ez is olyan mint a kígyó eredet kínai szerzőktől?

    Calm down dont panic.

  145. Na ez igen:
    „About 5 million residents left Wuhan before the lockdown because of the deadly coronavirus epidemic and the Spring Festival holiday, mayor Zhou Xianwang revealed on Sunday, as health officials ­warned the virus’ ­ability to spread was ­getting ­stronger.

    There were about 9 million people remaining in the city after the lockdown, Zhou told a press conference.”

    5 millió ember hagyta el Wuhant mielőtt lezárták. (korábban 300000 emberről írtak),
    9 millió maradt a városban.

    Ezek vajon megkapták a titkos infót ( a várost hajnalban zárták le) vagy korán mentek el új évezni?

    Az a korábban emlegetett 11 millió az egy korábbi adat vagy csak az állandó lakosok, amiben nincsenek benne pl. az ingázok?

    https://www.scmp.com/news/china/society/article/3047720/chinese-premier-li-keqiang-head-coronavirus-crisis-team-outbreak

  146. 168. Gyarmathy
    „Ha hullanak majd az emberek, úgyis ömlik majd a propaganda és a dezinfó az állami médiákból, ami megmagyarázza, hogy ők aztán mindent megtettek, megtesznek, de a soros meg a migráncsok…….. ?”

    Sokan közülünk úgy vélik, hogy a globális elit széles körű tervet készít a bolygó lakosságának csökkentésére.
    Földünk népességének az optimális száma az egymilliárd fő ?!!!
    Ahhoz, hogy mindannyiunk magas életszínvonalon éljünk, kevesebb embernek kell léteznie…

  147. „In October 2019, the Johns Hopkins Center for Health Security hosted a pandemic tabletop exercise called Event 201 with partners, the World Economic Forum and the Bill & Melinda Gates Foundation. Recently, the Center for Health Security has received questions about whether that pandemic exercise predicted the current novel coronavirus outbreak in China. To be clear, the Center for Health Security and partners did not make a prediction during our tabletop exercise. For the scenario, we modeled a fictional coronavirus pandemic, but we explicitly stated that it was not a prediction. Instead, the exercise served to highlight preparedness and response challenges that would likely arise in a very severe pandemic. We are not now predicting that the nCoV-2019 outbreak will kill 65 million people. Although our tabletop exercise included a mock novel coronavirus, the inputs we used for modeling the potential impact of that fictional virus are not similar to nCoV-2019.”

    http://www.centerforhealthsecurity.org/newsroom/center-news/2020-01-24-Statement-of-Clarification-Event201.html

    Szemmel látható, hogy a 2018-as és a 2019-es szimuláció hasonló eredményeket ad.

  148. 141. looke fiery
    „Szerintem sok ország politikusa örülne ha az öregek és a gyengék elhullanának és a kezük is tiszta maradna, ”

    A 2014-es Bilderberg Club találkozón egy kiszivárgás történt, amely a következő kifejezésre hivatkozott:
    „Mindannyian tudatában vagyunk annak a ténynek, hogy bolygónk és környezetünk nyilvánvalóan nem képes támogatni több tízmilliárd ember életét, akik ugyanolyan módon fogyasztanának, mint ma.”
    Beszédjük témája olyan államon belüli belső konfliktusokról mint a feketék a fehérek ellen USA-ban, a muszlimok a keresztények ellen Európában.

    „A három fegyver, amellyel képesek leszünk csökkenteni a világ népességének számát:
    – a polgárháborúk
    – a tömeges járványok
    – a gazdasági összeomlás”

  149. Egy-ket OZONIZALO berendezest meg ajanlanek abba tulelo csomagba.
    Sajnos pont kinabol lehetett a legolcsobban foleg a nagyobb teljesitmenyueket beszerezni.
    A hasznalataval azonban ovatosan, az ozon mergezo !!
    (Raktarat idonkent ajanlott jo alaposan megkezelni vele.
    En a lakast is szoktam. Ugy hogy nem vagyunk bent, felorat fut egy 10g/oras generator idozitve)
    Letezik 12voltos valtozat is…

    Idehaza meg kaphatoak pl UV-C germicid fenycsovek (3eft korul a sima T8as) az is hasznalhato megoldas. (Nem olyan eros mint a nagyobb ozon generatorok de nem is veszelyes – azert szaga van annak is)

    Evek ota hasznalom szamtalan dologra, kivaloan mukodik. Sutoolaj, cigarettafust, csatorna szagtol a hullaszag kitakaritasig mindennel volt tesztelve.

    Megegyszer felhivom a figyelmet a korultekinto hasznalatra, nem jatekszer.

  150. 17,188, 195: L.S.
    Felsoroltál 17-ben tendenciózusan kiválasztott járványokat 100 évenként.
    Megjegyzem ennél sokkal több volt, és szerintem a wiki lista nem teljes.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics

    Komolyan kérdezem, szerinted a 100 évenkénti járványok mind-mind a háttérhatalom, az illuminátusok , akárkik aknamunkájának az eredménye?

    A természetes előfordulás fel sem merült benned?

    A 2003-as SARS hogyan illik bele e képbe?

    Vagy a wiki járványlistán beidézettek, ahol komoly járványok maradtak ki a listádból, mert nem 20 évvel végződtek?

    Azok is mind a háttérhatalom művei?

    Te komolyan hiszed ezeket?

  151. De amúgy szerintem idáig tévesen számolgattuk a mortalitást.
    Mert a mortalitáshoz tudni kellene hányan gyógyulnak fel. De egyenlőre csak azt tudjuk hogy több ezer fertőzött és 56 haláleset.
    Itt a követőtérképen azt írják csak 52 gyógyult meg:
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202001

    Tehát 2118 fertőzött, 56 halál és 52 gyógyult,ez így nem 4 % hanem több mint 50%-os halálozás.
    Mert az a 2118 fertőzött közül még nem tudjuk hány fog belehalni.
    Aki meg túléli az is lehet hogy életreszóló vesekárosodással vagy kitudja milyen szövődményekkel, erről sem szól a fáma. De nem is szólnak mert kb fogalmuk sincs mit tud ez a vírus, azonkívül hogy nagyon öl.

    De lekapcsolt tömegközlekedéssel akkor a gyárak minden leáll hisz nem tudjak bejárni az emberek? Illetve itt mutatják hogy már személyautóval sem lehet kimenni, nemcsak tömegközlekedéssel, akkor megint hihető turner állítása miszerint a kis utakat leöntik homokkal mert ugye mindenhová nem juthat rendőr.
    http://www.atv.hu/kulfold/20200126-elszabadultak-az-indulatok-hongkongban-felgyujtottak-egy-ferzozott-betegeknek-szant-elkulonitot/hirkereso

  152. A 127-ben belinkelt magyar virológus Kemenei Gábor updatelte a posztját:

    „Mivel elképesztően messzire jutott a bejegyzés, leírnám miért beszélek éppen én erről. Jelenleg Magyarországon éppen a mi kutatócsoportunk foglalkozik a denevérek koronavírusaival. Számos trópusi expedíciót a hátunk mögött tudva, a témában aktív kutatásokat végezve, hiteles források vagyunk a jelenleg zajló folyamatok megértéséhez.”

  153. A 103-ben belinkelt videóról, amit én linkeltem be és az ominozus Hal Turner oldal is belinkelte:

    „eleve ez egy legszennyezes elleni maszk, a wuhani orvosok noverek rendes orvosit hasznalnak, valamint nem sarga ruhaban vannak.
    es hatterbol szurodo zaj jarmuvek zaja, ami megint nem lehetseges, mivel sajat kocsit nem hasznalhatnak kozlekedesre, es tomegkozlekedes sem mukodik.”

    Szóval lehet hogy fake.

    199.Jacksoon:
    A második linked az, amiről írok, lehet, hogy fake.

    124.Btgujj
    „Mert ugye a wikipédia cikket is most szerkesztették róla frissen, így egyszerűbb őt hiteltelennek feltüntetni mintha beszántották volna a weblapját.”

    https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Hal_Turner&/action=history

    A wiki history alapján semmi lényeges nem lett szerkesztve a az idei két szerkesztésben.

  154. Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma.
    A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint válságos állapotba estére 461 beteg került, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.
    Eközben a koronavírus okozta járvány terjedésének fékezése végett Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal – egészen vasárnapig – a holdújévi szünetet.
    Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus egyre hevesebben terjed.
    https://24.hu/kulfold/2020/01/27/koronavirus-kina-terjed-halott-valsagos-allapot/

  155. 203 – Python:
    Az elmúlt 20 évben volt néhány koronavírus eset, de ez most komoly. Ettől nem fog kihalni az emberiség, mert gyógyulnak meg és válnak immunissá egyesek, de sikerült neki 7,5 milliárd ember felidegesíteni. És akkor még ott lesz a gazdasági utóhatás. Az se lesz piskóta.

  156. Bár úgy tűnik, eleinte nem vették elég komolyan, az utóbbi napokban a kínai hatóságok nagyon jelentős erőket mozgósítottak az új koronavírus okozta járvány megfékezése érdekében. Ugyanakkor a tízmilliókat érintő karantén és az átlagosnál jóval nagyobb kínai transzparencia ellenére a járvány gyorsan terjed, és Peking szerint most jön a küzdelem legnehezebb része; a győzelemért pedig egyes félelmek szerint komoly árat kell majd fizetnie az országnak, és közvetve a világgazdaságnak is.
    https://index.hu/kulfold/2020/01/27/kina_koronavirus_jarvany_sars_tudogyulladas_politika_gazdasagi_novekedes_vuhan_szellemvaros/

  157. Látjátok, a végén kiderül amit a múltkor az egyéni beszámolók mondtak hogy régebbóta volt járvány és hullottak az emberek csak ugye nem volt feltűnő amíg tömegessé nem vált a halálozás.
    Mert ugye mint mondtam, nálunk is mindenki betegvolt a gyárba mégse csinált senki semmit mondván ááá ez csak egy sima influenza majd kifekszed. Kb ott is így kezdődött hisz a sima influenzába is belelehet halni.
    Volt ott már jópár halott ha elővették az elektronmikroszkópot vírust vadászni. 🙁
    Meg ha nézitek a térképet akkor a halottak kilőttek de a gyógyultak meg nagyon nem. A válságos állapotban lévők is nagyon nagyon sokan vannak, kórházi ellátás nélkül őket kb eleve a halottak közé sorolhatnánk.
    Márpedig itthon alig akad pár intenzív ágy.
    Vagyis ha vészmadárkodni akarnák akkor azt mondanám hogy 40% fölötti a mortalitása, na ez már nagyon is indokolja a sokmilliós városok lezárását 20 halott esetén is.
    Kínában van bőven big data, visszanézték hogy hány esett be tüdőgyulladással kórházakba az az utóbbi időben akit gondolom tömtek antibiotikummal de nem reagál, meghalt. Ez a szám elég brutális lehetett de ugye az nem került be a hivatalosba, csak onnan kezdték számolni.
    A tesztet meg attól hogy negatív remélem még a karantént betartják a gyanús embereknél!
    HIV-nél is a fertőződés után kb 1 hónappal lehet tutira kimutatni, abból is van HIV1, HIV2 stb verzió, lehet álpozitív illetve álnegatív is ha túl korán megy az ember.
    Nemibetegségeknél dettó, ahány teszt annyiféle eredmény. Pozitív esetén akkor is van kezelés ha nincs tünet, negatív eredmény esetén akkor sincs kezelés ha van tünet.
    Az orvosok csontra hisznek ezeknek a teszteknek holott egyik sem 100%.!
    Ma megvettem a C vitamint, illetve akartam maszkot is de az utolsó 12db-ot ( 40 Ft db-ja)hoztam el egy nagyvárosi forgalmas gyógyszertárból.
    Persze mint sejtettem, kínában gyártják ahonnan örülhetünk ha valaha is jön majd utánpótlás:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200127v00r4q78i.jpeg

    A dobozt is odaadták, mondván ennyi az össz.

    Gazdaboltban is voltam, ott sem volt már maszk, kérdezték is a vírus miatt? Mondom ááá dehogy csak otthonra csiszoláshoz..

    Persze ez az egyszerhasználatos védelme minimális, de arra jólesz hogy legyen mit felvenni hogy megálljon a busz, a komolyabb maszkok meg elég drágák, arra már nincs pénzem, inkább kajára költöm.

    Amúgy van szuper vírusellenes verzió is akinek van pénze, olvassa el ezt, van leírás is melyik maszk mennyire véd:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200127v00r4q78i.jpeg

  158. „Aki tud angolul, itt van egy autentikus helyzetjelentés:
    https://youtu.be/X2GZg1qzohY

    Sajnos egy kukkot nem értettem belőle, de a weboldallal ami a videó linkjében van vigyázzatok mert vírusos, a nod32 megfogta!
    A videót nyugodtan megnézheted csak az alatta lévő linkeket hagyd ki.

  159. Én is az utolsótkat vettem meg a maszkokból. És nem is volt az első helyen!

  160. Nekem kiszállítás alatt – elvileg – 3M FFP3 szájmaszk, egy tucat és ugyanennyi orvosi védőszemüveg; kíváncsi vagyok meg is érkezik-e szerdáig legkésőbb.

    (Komplett NBV ruha és gázálarc már évek óta van, ahogy szájmaszk is 🙂 valahol, de az nem orvosi, hanem por elleni; más célból.)

    Vasárnap megvolt a nagybevásárlás, de bioveszély miatti felkészülési célból, azaz, hogy ne kelljen boltba menni, ha itt is felüti a fejét.
    A VT gyártás és kiszállítás alatt. 5 évre elegendő, majdnem egy tonna.

  161. A koronavírus okozta járvány terjedése miatt Dél-Korea hétfőn eggyel magasabb szintre emelte az egészségügyi készültség szintjét, míg Mongólia lezárta Kínával szomszédos határátkelőit.
    A szöuli döntést a dél-koreai egészségügyi miniszter vezetésével tartott ülésen, ugyanaznap hozták, amikor bejelentették a koronavírus okozta negyedik megbetegedést az országban. A narancsszínű fokozat bevezetése a betegség korlátozott mértékű terjedését jelenti. Ezt megelőzőleg sárga színű riasztás volt érvényben. A narancssárga fölött még két fokozat létezik az országban.
    A dél-koreai hatóságok egyben száz katonaorvost, ápolót és katonát mozgósítottak karanténműveletekre. A katonákat azzal bízták meg, hogy létesítsenek 21 ellenőrző pontot országszerte a kikötőkben, reptereken, segédkezzenek a lázmérésekben és más, a karantén kialakításával kapcsolatos tevékenységben.

    Mongóliában egy hétre bezárták az óvodákat, iskolákat és egyetemeket, továbbá a Kínával szomszédos határátkelőhelyeket. Az országban egyelőre nem számoltak be megbetegedésről. Ugyanakkor a kínai Vuhanban, ahol először jelent meg az újfajta koronavírus, 31 mongol diák tanul. Őket várhatóan hétfőn, a kínai hatóságokkal együttműködve kimenekítik az országból.
    https://24.hu/kulfold/2020/01/27/koronavirus-kina-mongolia-hatar-del-korea/

  162. Na ismerősöm most vett bútort a jófogáson. Közölte az eladó hogy azért eladó mert csomagolnak és lelépnek az országból mert Budapest már televan koronavírusos fertőzöttel.
    A facebookon már a blikkes infókat osztogatják.
    A sok karanténozott város csak sokakat elgondolkoztat.
    Ez már gyorsan átcsaphat pánikba pláne ha pár klikkvadász itthon is elkezdi…. 🙁 Este megyek a teszkóba, leürítem a hitelkártyám…

    Ui: Lászlókórházban van a dokim akit ma kellett volna felhívnom azt eredményekért. Soha nem volt még olyan hogy elérhetetlen lenne. Ma foglalt volt majd később ki is kapcsolta a telefonját, egész nap idáig nem volt elérhető.
    Szerintem mint infektológus a Lászlókórházban akadt dolga… szerintem már befutottak az első betegek.

  163. Re. 215. A nocebo legalább olyan veszélyes mint a virus. Vannak erre fogékony emberek, meghallják a híreket, és már észlelik is magukon a tüneteket. Nem véletlenül adagolják óvatosan a híreket. Már elég sok a tapasztalat, hogy a pánikban többen is meghalhatnak, míg az azt kiváltó okban.

  164. Persze, de azért is kell készülni mert nemcsak a vírustól hanem pusztán a pániktól is lehet baj.

    Ugye most éppen influenzaszezon van, de majd mindenki a koronavírust látja majd benne.

  165. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem folyamatosan frissülő térképes adatbázisa szerint január 26-án vasárnap reggel Kínában még 56 volt az áldozatok száma, estére azonban már 80-an haltak bele az új koronavírus (2019-nCoV) okozta tüdőgyulladásba. Mindeközben alig fél nap alatt megduplázódott, csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma .

    A kínai kormány január 27-i közlése szerint összesen öt fertőzött beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón, de jelentettek koronavírusos esetet Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Kanadából és Ausztráliából is. A járvány terjedése miatt Dél-Korea hétfőn eggyel magasabb szintre emelte az egészségügyi készültség szintjét, miután bejelentették a koronavírus okozta negyedik megbetegedést; eközben Mongólia lezárta Kínával szomszédos határátkelőit, bár hivatalosan még egyetlen fertőzést sem detektáltak.

    Vasárnap az Egyesült Államokban az ötödik megbetegedést is azonosították, miután az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) még a múlt héten tudatta, hogy 22 tagállamban összesen 63 gyanús esetet vizsgálnak.
    https://qubit.hu/2020/01/27/egy-gepi-algoritmus-mar-napokkal-a-globalis-riasztas-elott-pontosan-elorejelezte-a-koronavirus-terjedeset

  166. Miközben óráról órára súlyosbodik az új koronavírus okozta járvány, felmerül a kínai hatóságok felelősségének kérdése a fertőzések terjedésében. Kezdetben ugyanis inkább a megbetegedések eltussolásán ügyködtek a helyi hatóságok, semmint a megoldáson. Éppúgy nem merték bevallani a krízishelyzetet, mint az atípusos tüdőgyulladás (SARS, amelynek okozója szintén koronavírus) idején.
    https://magyarhang.org/kulfold/2020/01/27/titkolozas-es-elhallgatas-kinaban-a-koronavirus-elso-napjai/

  167. 215 Btgujj, itt egyelőre te vagy aki a pánikot gerjeszti, jó lenne, ha abbahagynád.
    Nyugi, nem vesszük komolyan.

  168. OFFICIALS: CHINA CANNOT CONTAIN THE WUHAN CORONAVIRUS = Hivatalos bejelentés: Kína nem tudja megállítani a koronavírus terjedését.

  169. Mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Korábban az ENSZ szakosított szervezete azt írta, hogy a veszély nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és mérsékelt nemzetközi szinten.
    https://24.hu/kulfold/2020/01/27/who-koronavirus/

  170. Van frissítés Turnernél:
    „A tanulmány félelmetes részletei azt mutatják, hogy a vírusnak kitett 100 ember közül 83% -uk fertőződik meg és beteg lesz. Ebből a 83 emberből 12 hal meg. A járvány jelenleg „megállíthatatlan”.”

    Ha valaki ezt túléli immunis lesz rá, hogy szokott ez lenni? Vagy hazajött most kínából, behozta, túlélte, de mondjuk mire kerül egyet a világban a vírus és ismét elkapja akkor meg már lehet a mutálódott verzió meg elviszi?

    Mert calicivírus is tud olyat hogy elkapod a közösségben, átvészelted de mégsem maradsz rá sokáig immunis!

    „A calici vírus nagyon gyorsan mutálódik, így akik már átestek a megbetegedésen, azok számára sem jelent hosszú védettséget, ebből adódóan védőoltással nem előzhető meg.”

  171. Ez a „Turner” mennyire hiteles ?
    Kicsit árnyalja a képet a cikkeiben 3M meg FoodStorage hirdetésekkel van tele, amik simán átjönnek közepes adblockeren is.
    Nekem inkább lehuzásnak tünik, semmi hiteles amit el is hinnék vagy bizonyitaná nem egy-egy korábbi balesetröl készültek.
    Nem azt mondom nincs gáz, söt van nem kicsi de ez nekem kamunak tünik.

  172. 227 – Btgujj:
    Ha egy influenza törzsere immunis vagy, más törzzsel való megfertőzés nem visz el, mert úgynevezett részleges immunitásod van.

  173. Most ingyen miért tájékoztatná a világot, neki is megkell élnie valamiből.. pláne ha jön a világvége meg is kell szednie magát. 🙂

    Végülis kamu is lehet, senki sehogy nem tudja sem megerősíteni sem cáfolni. De több benne az igaz mint a hamis szerintem.

    Sok az ellentmondásos infó így is. Van akik szerint csak a tömegközlekedés állt le de kocsival mehetsz amerre akarsz,sőt legelején még ezt is mondta mindenki, de turner már előre leírta hogy torlaszolják el az utakat és képeket is közölt róla.
    Mostmár a köztévéken lemegy a videó hogy blokád van az autópályán és visszafordítják a népet. A menekítések meg a „kínai hatósággal közösen” történnek.

    Turner ezt is előbb leírta mint bárki más. Ha sima hoaxos oldal lenne Tiborbá sem linkelte volna. Szóval biztos van aki csepegtet Turnernek.

    Én véleményem szerint az onnan kimenekített csoportok szolgáltathatnak majd hitelesebb adatokat a betegség lefolyására.

    Kihoznak egy busznyi vagy repülőnyi embert, esetleg lesz közöttük fertőzött akkor kiderül hogy közülük hány hal meg. Ha meg külön szállodai szobában lesz a „karantén” de attól még egy gépen fognak hazajönni közös légtérben. Sokkal több infót nyerünk majd belőlük mint a kínai adatokból szerintem.
    Feltéve ha azokat nem titkolják el.

    Na ha ilyen külsős országban is meglódul a halálozás akkor tényleg lehet pánikolni.

    Ui: Turner állításával ellentétben viszont nem azt láttam az amazonon hogy elfogytak volna a maszkok. Ezt viszont ti is ellenőrizhetitek.
    A magyar gyógyszertárakban mivelhogy eddig nem keresték eleve minimálkészletek vannak amiket a pánikolók gyorsan el is visznek. De mivelhogy kínában gyártják itt is hiány várható.

  174. 230.
    Valaki fentebb linkelte az Euronews-os hírt, miszerint a franciák egészségügyi személyzetet küldenek ki és úgy hozzák haza polgáraikat. Gondolom visznek mindenféle speciális felszerelést, védőruhát és ilyesmit és a kínai hatóságokkal együttműködve kihozzák a karanténba zárt területekről is meg úgy általában Kínából a polgáraikat, majd hazai földre érve két hét karanténba teszik őket.
    Így azért más.
    Világos, hogy komolyan veszik. DE……..

    A kérdés, hogy a kínából érkező, de nem francia polgárokat (kínaiakat, ázsiaiakat, átutazókat, bárki mást) meg szélnek eresztik a polgáraik közé a repterekről, ha épp nem lázasak?

    Jó kérdés, hátha tudja valaki a választ.

    (Majd folytatom még az ‘elmélkedést’, csak még meló van).

  175. 230.
    Valaki fentebb linkelte az Euronews-os hírt, miszerint a franciák egészségügyi személyzetet küldenek ki és úgy hozzák haza polgáraikat. Gondolom visznek mindenféle speciális felszerelést, védőruhát és ilyesmit és a kínai hatóságokkal együttműködve kihozzák a karanténba zárt területekről is meg úgy általában Kínából a polgáraikat, majd hazai földre érve két hét karanténba teszik őket.
    Így azért más.
    Világos, hogy komolyan veszik. DE……..

    A kérdés, hogy a kínából érkező, de nem francia polgárokat (kínaiakat, ázsiaiakat, átutazókat, bárki mást) meg szélnek eresztik a polgáraik közé a repterekről, ha épp nem lázasak?

    Jó kérdés, hátha tudja valaki a választ.

    (Majd folytatom még az ‘elmélkedést’, csak még meló van).

  176. 224.
    A belinkelt szájmaszknak jártam utána.

    Idézet a velük folytatott ma délelőtti levelezésből:

    „Kedves … Zsolt!

    Actiprotect szájmaszkkal kapcsolatban keresett minket.

    Magyarországon nem forgalmazzuk az említett terméket.

    Kérem, próbáljon meg gyógyszerfutár cégeknél érdeklődni a beszerezhetőséggel kapcsolatban!

    Üdvözlettel, …..”

    A cég neve: GlaxoSmithKline Kft.

    https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/megrohantak-a-magyar-patikakat-a-kinai-koronavirus-miatt-ezt-keresik-ennyien.1087909.html

  177. 232: A vírusvédős maszkot elvileg ebben a patikában online is megrendelheted:
    http://www.parkvarosierd.novodata.hu/btep/index.php?rovat=b&pcikk=1&tip=CSZ&sch=leir&leiras=35577

    Hívd fel őket van-e még nekik:
    http://www.parkvarosierd.novodata.hu/

    Legalábbis google-vel ezt az egy helyet találtam ahonnan lehetne rendelni.

    A kiüresedett patikákról szólók cikkek meg majd fel is pörgetik a kiüresedést.

    De mivelhogy minden ilyen maszk kínában készül szerintem örüljünk ha majd a kórházaknak jut, a megrendeléseket vissza se fogják nekik igazolni, kínának sem jut, biztos nem fognak már exportálni belőle egy darabig.

    A gyógyszeripar amúgy is lassan mozdul, van olyan krém amit 3 hónapja nem tudok beszerezni, mindenhol hiánycikk és ezév decemberére írja a gyógyszertáraknak a rendszer hogy akkorra érkezik. Addig előrendelést sem tudnak felvenni.
    Igaz vényköteles de huszadrangú fontosságú krém, de akkoris békeidőben 1 éves határidő a szállításra?

  178. Én egy budapesti védőfelszereléseket áruló elég nagy üzletben jártam ma. Kora délután már nem volt nekik megfelelő minőségű maszk. Se itt se a másik boltjukban. Azt mondták, már reggel nyitáskor voltak akik kartonszámra vitték a maszkokat. Azt mondták az aktívszenes az igazán jó. Talán hétvégére lesz.

    Tudja valaki hogy a betegség átfutási ideje a lappangási időt nem számítva mennyi?

  179. Egy fb comment:
    Németországi barátom írta: ”
    Kínai nyelviskolaba járok. Osztalytarsnomnek rengeteg kínai barátja van, akik hazamentek Wuhanba. Most mutatta a videót, amit küldtek neki, hogy teljes kijarasi tilalom van, az 5 millió ember otthonról az ablakokon uvoltoznek egymásnak, hogy kitartást, vagy éppen a feszültséguket kialtjak a világba…
    A teljes varos lezarva. Épp két nap alatt építenek egy teljes kórházat, a másikat egy hét múlva adják át. Egy ott élő orvos szerint 50ezerre tehető a halálozás, nem 90.. Arra nem építenek külön két kórházat egy hét alatt.
    Mindenhol nézik hőterkepen az embereket, de nálunk nem… No panic.
    Szerintem holnaptól szabadságon leszek.”

  180. 234.

    Az UK-ban is kifogyott már sok patika a maszkokból, én a neten rendeltem közel 400 db-ot, kíváncsian várom, hogy elküldik-e. Elvileg két nap múlva meg kellene érkeznie.

    Szóval a franciák karanténba helyezik két hétre a Kínából hazaérkezett, hazahozott embereket (nem világos, hogy csak a saját polgáraikat vagy mindenkit).

    Magyarországon legalább 100 ezer kínai él, akik közül éppen jó pár ezren otthon kószálnak a kínai újév alkalmából és hamarosan jönnek majd visszafelé.
    Vajon mit tesz a kormányzatunk velük?
    Kis hőkamerázás, aztán ha nem nagyon világítanak, akkor mehetnek bele a magyar forgatagba? Vagy még ezt sem?

    Ugyanez itt hogyan lesz vajon az UK-ban, ahol nem egy, hanem vagy 50 nemzetközi reptér van és a kínaiak, ázsiak, meg az ott járt britek tízezrei jönnek visszafelé?

    Ilyen kérdéseken rágódom.

  181. Ezt a tanulmányt jelöli meg turner, elég szarul állunk, de leszögezik, ez a piacos emberek megfigyelésén alapul ami túl kicsi csoport messzemenő következtetésekhez.

    Sőt akik túlélik azok is valami maradandó károsodást szenvednek, 31%-ban akut szívkárosodást.
    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30183-5/fulltext

    Kijárási tilalom? És akinek nincs vagy elfogyott a tartaléka? Ételosztást nem látni egyik képen sem…

    Szóval már elfogytak a maszkok és még az emberek többsége fel sem ébredt vagy nem is hallott az egészről..

  182. 198. Idegen

    „17,188, 195: L.S.
    Felsoroltál 17-ben tendenciózusan kiválasztott járványokat 100 évenként.
    Komolyan kérdezem, szerinted a 100 évenkénti járványok mind-mind a háttérhatalom, az illuminátusok , akárkik aknamunkájának az eredménye?
    Azok is mind a háttérhatalom művei?
    Te komolyan hiszed ezeket?”

    Tisztelt Idegen.
    Egy héttel ezelőtt amikor még senki sem foglalkozott a koronavírus járvánnyal ezt is írtam amit nem említettél:

    (3073) Vasárnapi zene

    8. L.S.
    2020-01-19 – 23:54
    6. Radován
    ” Olyannyira pusztulunk, hogy hamarosan 10 milliárdan leszünk….”

    Nyugi!!!
    Nem kell mindenért nekünk aggódni.
    Ez a csordás dolga…

    100 évenként járvány jelentkezik

    Látszólag létezik egy „véletlen” ciklus az embercsordán belül, ahol azt járvány sújtja 100 évenként,
    A 100 év, a 99+ év..annyira bosszantó, mivel a szerződések amelyek elnyomják az emberiséget és a nemzeteket azonos időre érvényesek ..!
    Persze mindez a véletlen és a káosz műve lehet…

    Tisztelt idegen.

    Szerinted mi az ami számít, az amit én hiszek, vagy az amit lépten-nyomon látni amit a globális elit betervezett az Emberiség sorsával, és szép lassan valóra válik?

    “A három fegyver, amellyel képesek leszünk csökkenteni a világ népességének számát:
    – a polgárháborúk
    – a tömeges járványok
    – a gazdasági összeomlás”

    A három szerszámukkal kapcsolatban melyikkel nem értesz egyet?

  183. 236,be tudod linkelni azt a hozzászólást?
    én is próbálok informálódni, de mindenhol mást mondanak… egy kinai magyar csaj youtube videójában pl azt mondta, hogy a nővére nem rég ment vissza Wuhanba, és hogy itt nagyobb a pánik, mint ott. meg azt is írta, hogy be lehet menni, de ki nem.
    egy másik srác meg simán elment boltba és levideózta, habár azt nem néztem mikori.

  184. Bemásoltam az egész commentet. Egy zárt csoportban olvastam , ahol szintén ez a téma pörög.

  185. 236.

    Egész Európa tele van kínaiakkal. Mindenütt hatalmas gond lehet, hogy mit csináljanak a visszaáramló kínai tömeggel.
    Nem beszélve az odalátogató európai polgárok tízezreivel.
    És pont most a kínai újév… valszeg milliós nagyságrendről van szó európai viszonylatban, aki kint van és hamarosan elindul visszafelé.

    Érdekes heteknek, hónapoknak nézünk elébe.

    Tegnap néztem ezt a dokufilmet:

    A titokzatos stockholmi járvány (1963)
    Egy ember hurcolta be a kórságot akkor és micsoda felfordulást idézett elő.

    Most meg milliók utaznak.

  186. A hivatalos számoknak nincs jelentősége…
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/scientist-calls-draconian-measures-stop-virus-hong-kong-insists-44000-already-infected

    https://www.zerohedge.com/health/two-nasty-traits-coronavirus-typically-not-seen-together

    Túl hosszú lappangási idő és túl halálos, ez így rossz kombináció.

    De nem tűnt fel nektek hogy abból a sok lezárt városból valahogy szinte semmi nem jön ki? Ami meg van az a minden happy és az apokalipszis.

    A kínai cenzúra szerintetek nem alkalmaz bérkommentelőket? Ha kiderülne a valóság az azonnali káoszt szűlne mindenhol.

  187. Ez az őrült maszkvásárlás azt jutatja eszembe, amikor a hajón bespájzoltunk poharakból, hogy biztosan legyen a vendégeinknek. Ugyanis mi úgy tapasztaltuk kevés van belőle.

    Mondták a főpincérek, hogy álljunk le vele mert mi csináljuk a zűrt. Mindenki többet tett el, mint amire szüksége lehetett, persze szigorúan biztos ami biztos alapon.

    Kartonszám viszik a maszkot, mert úgy be vannak majrézva. Ha amúgy nem, most már biztos, hogy hiány lesz. Ahelyett, hogy visszaküldenék Kínába, elvégre ott van rá inkább szükség.
    Ha ott nem fogják meg a szart, akkor itt a 400 db se fog megvédeni. Szóval van némi igazuk mikor nem akarnak majrét kelteni.
    Persze a kínai kormany is köcsög és szintén majrézik a gazdasága miatt, szóval hazudozik össze-vissza mint mindenki. Kár erőlködni!

    Ott mindenki maszkban rohangál, azt mégis hullanak.
    2 hét lappangási idő, tudjátok az mi életvitelszerűen egy családban? Azt hiszed semmi baj, még ezt a szalamis zsemlét betolod, aztán vissza a maszk. A baj meg már ott van rég bennetek.

    Én a magam részéről, (ha tényleg nagy lenne a baj) az izolációban -csoportszinten-hiszek egy karanténos beszerzőemberrel, fix lepakolási és fertőtlenítési hellyel. Persze addig ameddig lehet mit beszerezni.
    Ha városban vagy , olyan sokrétű felkészülési terv kell amiről álmodni se merünk.

    Még az is lehet, hogy a maszkodért koncolnak fel, oszt aztán meg eladja a többi majrésnak.

  188. 249.

    Lekapják a maszkot a szádról, hogy eladják? Nem értem miről beszélsz. 🙂

    „Ha ott nem fogják meg a szart…. ” Nem fogják megfogni, úgyhogy szerintem jobb ha te is készülsz.

    Lehet kombózni, hogy mi lesz,meg mi nem, de én mindig inkább azt nézem, hogy mi van ott, ahol már dühöng a vírus.

    Ez van:
    http://www.atv.hu/videok/video-20200127-kinaban-elo-magyar-ferfi-felelmetes-a-hatalmas-kihalt-varos

    Az emberek többsége behúzódik és nem mennek ki sehová, ha nem muszáj.

    Ha gáz lesz nálunk is, szerintem ez várható, kifogyott, bezárt boltok, bezárkózó emberek, (bár lehet szegények lakta faluhelyen más lesz) úgyhogy én ilyesmire készülök.

    Fogadok te sem fogod engedni a gyerekeid sehová, ha meg menned kell, akkor jól jön egy maszk, amit hazaérve elégetsz, úgyhogy több kell belőle.

    250.
    Huhhh, micsoda finomságok. 🙂

  189. Nade a végtelenségig nem lehet bezárkózni , pláne ilyen hosszú lappangási idővel nem, és kitudja a felületeken meddig élnek ezek meg.

    És közben ki viszi el a szemetet ,ki karbantartja a közműveket, ki tölti a boltokat?

    Meg ki dolgozik, miből élnek meg, miből vásárolják az ételt ha egyáltalán lesz? Az ételt is ki csomagolja meg szállítja?

    Sőt lehet ezért nagy a csend a városokból mert aki tehette bezárkózott . Az a kevés meg aki a „fronton”van azoknak sem ideje se energiája posztolni, illetve ha igen nem is hiszik el annyira durva.

    Mintha itt lett volna régebben egy post hogy nagyon halálos vírus nem jöhet mert ha meghal a gazda akkor nem tud terjedni. Ahha, de ha kitolódik a lappangási idő…

  190. 252.

    Nyílván van amit be lehet zárni (hivatalok, iskolák, színházak, plázák stb) és van amit nem.
    A legnagyobb kockázatot az egészségügyben dolgozók vállalják éjjel nappal fertőzöttekkel érintkezve. Meg a hullaszállítók, rendőrök stb.. de
    boltosnak lenni sem kellemes egy járványos helyzetben.
    Viszont védőfelszerelés, fertőtlenítés sokat javít az esélyeken.

    „kitudja a felületeken meddig élnek ezek meg.” Úgy tudom száraz levegőn csak órákig marad életképes ez a vírus, nedves környezetben, felületen akár 1-2 napig is. Utána elpusztul, ha nem talál gazdatestet. De javítson ki, aki jobban tudja.

  191. Drákói intézkedésekkel kell korlátozniuk a kormányoknak a lakosság mozgását, ha meg akarják akadályozni a tüdőgyulladást okozó, Vuhanban felbukkant új koronavírus terjedését – közölték hétfőn hongkongi kutatók, akik matematikai modellek alapján úgy becsülik, hogy a még lapangó megbetegedések száma Kínában meghaladhatja már a 40 ezret.
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20200127/koronavirus-a-megbetegedesek-szama-meghaladhatja-a-40-ezret-is-413837

  192. Remélhetőleg ez is mind fake:
    https://mobile.twitter.com/gp_santos/status/1221882499858563074/photo/1
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-7922379/amp/Chinas-lab-studying-SARS-Ebola-Wuhan-outbreaks-center.html?__twitter_impression=true
    https://gnews.org/89749/

    Persze ha kiszabadult dolog lenne az sokmindenre magyarazatot adna.
    Holnap kiderul mennyire igaz amit itt ott ” szivarogtatnak ” vagy kattintasvadasz mind….
    https://mobile.twitter.com/jerk_turk/status/1221885281487466499
    Ha lezarjak Chengdut akkor megis csak igaz lehet. A pániknak viszont véget vethetnének már. Az oroszok AIDS elleni gyógyszerekről nyilatkozaták hogy hatásos lehet.
    Közben olaj arany stb mozognak azert. Brexit Trump ejha mi jön még?

  193. A kínai Vuhanból kiindult koronavírus okozta járványhelyzet percről-percre változik. Ez nemcsak a fertőzöttek, halottak számában, de a virológiai kutatások állapotára nézve is igaz. Talán még nem volt organizmus, amelyről ilyen sokat megtudtunk volna ilyen rövid idő alatt. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy valójában egy pillanatig sem volt esélyünk megelőzni a halálos világjárványt.
    https://index.hu/techtud/2020/01/27/a_kinai_koronavirus_all_nyeresre_de_a_tudosok_versenyt_futnak_az_idovel_mielott_tul_keso_lenne/

  194. De így hogy szép lassan megtudjuk az igazat igazából a kínaiak csinálják jól.

    Ha elárulnák az igazat már a pánik miatt többe kerülne az egész mint így.

  195. Nézzetek egy kis m1-et. (Nem gondoltam, hogy eljön az idő, amikor ajánlgatni fogom 🙂 )

  196. atomreaktor kezelő személyzet védett?

  197. 17éve nincs tv-m sokat nem vesztettem ezekszerint.
    Hozzáértötöl kérdezném a véleményét, a maszkpániknak van amugy valami értelme, föleg aktivszenes maszk, nekem olyan placebo dolognak tünik, mint halottnak a csok.

  198. „atomreaktor kezelő személyzet védett?”
    |Idönként benéznek a reaktorfedél alá müködik-e a cucc, fertötlenit is jobb mint a domestos.
    Amugy meg nem kéne széttrollkodni nah, de ott van 🙂

  199. Csak beszélgetünk.

    125-ben említettem, ez tekinthető támadásnak.

    https://robinwestenra.blogspot.com/2020/01/is-coronavirus-bioweapon-stolen-from.html

    http://www.antalffy-tibor.hu/2994-irany-az-atomhaboru
    „Nem csak Izrael és Golda Meir gondolkodhat egyfajta “Sámson-opcióban”, hiszen anno Putyin is kifejtette, hogy Oroszország nem érdekelt egy Oroszország nélküli világban, mint ahogy biztosak lehetünk abban, sem Kína, sem az USA nem fogja harc nélkül feladni a céljait.”

  200. 259:
    Előre is elnézést, ha valakinek okoskodásnak tűnik, amit irok. Mi egy ideje így élünk, és eddig bejött.

    Szóval ha gyenge az immunrendszered, ha döntően gyenge minőségű, „halott” agyonfeldolgozott / gyors ételeket fogyasztasz, ha a FÉLELEM ilyenolyan okból a markában tart – akkor be fogod kapni a vírust, és pórul is jársz.
    DE ha ügyelsz arra, hogy jó kondiban legyél és figyelsz az egészségedre, ÉLŐ, friss, ténylegesen megbízható helyről származó, illetve saját magad által készített élelmiszereket fogyasztasz, bizakodó és hálával telt vagy az eddigi életedért, akkor komoly esélyed van a túlélésre.
    Eddig főleg öreg és gyenge emberek estek áldozatául a vírusnak, nem? Közöttük pedig sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik leromlott egészségügyi állapotban vannak, egyedülállók (a kutya se nyitja rájuk az ajtót) és KÁROGNAK, mert minden szar, mer régen minden jobb volt stb. Na ez a csoport egész biztosan potenciálisan veszélyeztetett. Igenis be kell látni, hogy a negatív gondolkodás, a „károgás” rendkívül káros az egészségre.
    ÉS IGEN, már várom a KIFOGÁSOKAT, kinek miért NEM megy az, amit fent leirtam 🙂 de attól még, hogy úgy érzed egy VILÁG akadályoz abban, hogy pl. a saját kajádat legalább RÉSZBEN te állítsd elő, addig nincs miről beszélni. Mert valaki vagy belátja, hogy megéri, vagy nem. Ha nem, akkor lehet károgni…..
    És tessék, már megint itt vagyunk: FELELŐSSÉG vállalás a saját életünkért.

  201. A vírus legyőzhető, ha az immunrendszered 1A állapotban van. Törekedj erre. Ha 70 feletti vagy, nem sok az esélyed. Nyugodj bele, mert mást nem tehetsz.

  202. Abban reménykedek hogy csak a kínai zsúfoltságban olyan fertőző. Ketrechotelek stb, föld alatti pincevárosokban is élnek, ott a higiénia nulla. Mert végülis sem az orvosi jelentésben, sem sehol nem olvastam hogy meddig marad életképes a levegőben és a tárgyakon és onnan mennyire ragályos.

    Persze Turner szerint szétnyomja a gépi szellőztetés mindenfele és 83% elkapja..

    Remélem nem, de idáig neki lett igaza szinte mindenben. Sőt ha mutálódik még az influenzával is… 🙁

  203. 265: amit Gergő írt az kényes téma lehet ezen a blogon, mert a hála, meg a bizakodás már olyan területek, amiket itt nem néznek jó szemmel.
    A pszichés állapot az tuti, hogy kihat a fiziai állapotunkra is, a félelem/stressz bizonyítottan rossz hatással van az immunrendszer működésére. A hála meg a bizakodás pedig jó hatással.

    „Ha 70 feletti vagy, nem sok az esélyed” – ha az ember ezt elolvassa és el is fogadja, akkor tényleg nincs sok esélye. Ha viszont törődik magával és abban a hitben él, hogy ez a törődés megtartja az egészségét, akkor nagyobb az esély arra, hogy tovább éljen, mint a letargiába zuhant társai.

  204. 2019-nCoV, azaz novel coronavirus, továbbiakban vuháni koronavírus.
    A vírus RNS szekvenciái 6 személynél, akik egy háztartáson belüliek, eltérők (!!!), ami annyit jelent, hogy a vírus – RNS vírusként eleve – gyorsan fejlődik. Ez nem valami jó hír.
    A vírus RNS genomjának mélyebb elemzése alapján az eddigi információ, hogy denevértől származik, már nem egészen igaz, ugyanis a helyzet az, hogy csak hasonlít a denevér koronavírusra.
    A középső szekvencia semmilyen hasonlóságot nem mutat az eddig ismert koronavírusokéval. A genom fele teljesen új, és semmilyen genetikai hasonlóságot nem mutat a sarbecovírus szubnemzetségével. Vagyis nagyon más.
    De mit is tartalmaz ez a középső szekvencia? Többfunkciós proteint, amely a gazdasejtbe való bejutást segíti elő, illetve teszi hatékonyabbá.
    Azaz
    1. Nem a piac a kiindulási pont.
    2. Ez a vírus gyorsan mutálódik, eddig ugye nem ezt mondták.
    3. A fentebb leírt középső szekvencia teljesen ismeretlen (és szokatlan).
    4. Nem a denevér-kígyó-ember ugráláskor következett be a 3. pont.
    5. A protein jelentősen javítja a sejtbe való behatolási képességet.

    Dr. Eric Feigl-Ding – egyben kijelenti, hogy nem állítja, hogy a vírus bioengineering eredménye lenne.
    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.26.920249v1

    Megjegyzés részemről: a mondattal egyben nem is zárta ki. Vuhánban van egy 4-es fokozatú (legmagasabb) labor. A BTWC egyezmény ugyan tiltja a biofegyvergyártást, de egyben mégsem, mert megenged bármilyen biofegyver alapanyag előállítást, hogy azt tárolva (kis mennyiségben) legyen alapanyag ellenanyag gyártásra, ha más bevetné.

  205. Itt szépen forrásokkal összeszedték, az orvosi tanulmány is ottvan, de azt nem merték hasonlítani hogy ez a halálozási arány mennyivel rosszabb bármi máshoz.
    https://qubit.hu/2020/01/28/minden-amit-tudnod-kell-az-uj-kinai-koronavirusrol

    És igen, írják hogy mutálódik.

    Ha meg mutálódik akkor a meglévő gyorstesztek is befogják nézni… én már csak tudom hogy az ezeréve bejáratott STD tesztek is mire képesek és mire nem… xd

  206. 267 – Intuitív:
    Itt nincs kényes téma, legfeljebb egyet nem értés. Sajnos az immunrendszer nem hit kérdése. Az pedig tény, hogy időskorban az immunrendszer alig működik, amin az imádság nem segít.

  207. Mint már volt rá példa van amikor pont az idősek maradnak ki. Vagy van olyan mikor a túlzott immunválasz okozza, ezért is adtak tanulmányban is metilprednizolont az embereknek.
    Ez elnyomja az immunrendszert, még nekem is adtak a húgycsőégésre. Elsőnek megszűnt majd utánna hiába szedtem tovább hirtelen fellángolt a láz, az égés minden. Szóval csak erőre kapott a fertőzés amint az immunrendszeremet blokkolta a szer.
    Szóval nem az immunrendszer okozza nekem, de sokaknak nagyon is segít, van aki ez nélkül mozogni nem tud mert a saját ízületeit támadja meg az immunrendszere.

    Ez már csecsemőket is fertőz szóval nincs kivétel. De az idősebbekben nemcsak a bölcsesség hanem esetleg sok évtizeden belül átesett fertőzés elleni immunválasz is bennevan.
    Szóval Tiborunk szerintem jobb esélyekkel indul a kora miatt, mint akik mosogatógépben sterilizált étkészlettel, légszűrős klímával, homokdomb meg jószágok nélkül, domesztosszal stb nőtt fel és kigyúrt alfahím és látszólag makk egészséges.

    Szerintem sem hit meg életmód kérdése, én jelenleg is úgy nézek ki mint egy boszniai menekült, van rengeteg panaszom, szokatlanul működő immunrendszer és az orvosok széttárják a karjukat. Kondícióm nulla, nincs bennem annyi tartalék hogy egy betegség esetén kilókat tudjak fogyni, a kalicivírus is két hétre ledöntött míg a családtagokat 2-3 napra. Már megvolt írva a beutaló a kórházba mire elkezdtem javulni.
    Ja de utoljára kaptam el, de szerintem nem az immunrendszerem miatt hanem a hipochonderségből a fokozott higiénia miatt. Utoljára kaptam el de én szívtam vele a legtöbbet.
    Az ilyen intracelluláris kórokozókra mint a vírus nagyon érzékeny lettem. Most is fáj a torkom 3 hete, piros is, torokleoltás: negatív, baktérium nincs.
    De ha nincs baktérium akkor vírus van…
    Szóval engem Tiborbá túlél az biztos.

    Személyes megfigyelésem otthon ( sok család életébe beleláttam) hogy nagyon sokat számítanak a gének, az alapadottságok, de viszont az immunrendszer kb tanítható, fejleszthető is. Az a gyerek, pl cigánygyerek aki félmeztelen mezítláb szalad az udvarban és eszi a homokot meg puszilgatja a macskát érdekes módon se nem lesz beteg, se nem lesz allergiás stb jobban bírják a strapát.

    Ezért lesz most szívás hogy a kínaiakat akik a fertőben élnek leöli a vírus akkor mi lesz itt a hozzájuk képest sterilben felnevelt generációval?

    Ui: milyen vállalkozást érdemes indítani világjárvány esetén? Szkafanderben dzsippel bevásárló futárszolgálat.. ?? 🙂

    Mert a nyugdíjjasoknak stabil és fix a bevételük, ők betudnak zárkózni.

  208. Valamin csak dolgoznak a kínai laborok:
    https://www.straitstimes.com/asia/east-asia/wuhan-virus-new-antivirus-spray-used-in-shanghai-emergency-wards

    „Dr. Eric Feigl-Ding – egyben kijelenti, hogy nem állítja, hogy a vírus bioengineering eredménye lenne.”
    No persze nagy csönd odaát, senki nem állít semmit, Gates szuperalapítványa is hallgat, semmi rohanás segíten. Annyit tudunk, Wuhanban is van egy labor nem messze a halpiactól…

    Mai műsor, hogy Trump hazudott.

  209. 274. Ezek csak a kínai propaganda hírei hogy fogják egy kicsit a tőzsdéket meg fogjanak a pánikon. Ilyenekre nálunk is van kapacitás, nem még ott. Felkészültek a kórházaink, na persze. És hogy? Kaptak egy postacímet hova kell küldeni a mintát tesztre?
    Sprével a vírus ellen? Mert ha még csak a tüdőt támadná.. nade szisztémás fertőzésre, veseelégtelenségre inhalálhatsz akármit…. számomra ez fake gyanús.
    Nomeg még nem is gyógyult meg tőle senki.

    Mindenesetre szerintem most minden létező kísérleti szert befognak vetni, ha van engedélye, ha nincs, ha van állatkísérlet ha nincs, kínában megtehetik meg szerintem az a pont amikor meg is kell tenni.

    Az államok meg a cégek nem is fognak erre rámozdulni amíg az ő államaikban is el nem kezdődik a dögrovás, ezek a kormányok már csak ilyenek, de akkor már késő.

    Egyvalamit viszont nagyon hiányolok pedig lett volna idejük utánnajárni. Mégpedig az hogy a tárgyakon, a levegőben stb meddig él túl a vírus, vízben túlél-e, illetve mennyire ellenálló a fertőtlenítőszerekkel szemben?
    Sok kórokozónál megvan adva milyen töménységű klórban hány perc alatt pusztul el. Soknak több perc is kell mire kimúlik a klórtól.
    Ez?
    Sőt én olyan helyem lakom ahol forralni kell a csapvizet mert büdös a baciktól. A vízforraló 95 fokig forralja majd lekapcsol, ez a többségnek elég csak az arzén meg a nitrát ellen nem. De pl a TBC 15 perc forralással döglik ki.
    A koronavírus?
    Ilyen adatokat erre sehol nem láttam. Jó, Turner szerint a csomagokon is terjedhet… de mivelhogy ezek az adatokat már biztos ellenőrizték de nem publikáltak eredményt sejthetjük hogy azok sem szokványosak.
    Vagyis valszeg bírja sokáig a felületeken, bírja a hypót és a forralást is.

  210. A bajor egészségügyi minisztérium hétfő éjjeli közlése szerint a 33 éves, beteg férfi Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik, írja az MTI. Állapota stabil. A férfi nem járt Vuhanban, viszont a múlt héten, egy céges rendezvényen találkozott egy kínai kolléganőjével, akit a közelmúltban meglátogattak a szülei. A nő azóta visszarepült Kínába, és mivel betegnek érezte magát, orvoshoz ment. Azóta nála is azonosították a vírust, írja a CNN.

    Időközben kiderült, hogy Kanadában immár ketten fertőződtek meg bizonyítottan a kórokozótól. Eddig csak egy férfit támadott meg a ragály, aki Vuhanból tért vissza, hétfőn azonban bebizonyosodott, hogy a feleségét is megfertőzte. Közös háztartásukban más nem lakik.

    Az Egyesült Államok kormányzata ugyancsak hétfőn már egész Kínára szólóan eltanácsolta állampolgárait az utazástól. Addig csak Vuhant és környékét ajánlotta elkerülni. Az USA-ban öt bizonyított koronavírusos megbetegedést jelentettek eddig. Ugyancsak néhány esetről számolt be Dél-Korea, Tajvan, Nepál, Vietnám, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Franciaország és Ausztrália.
    https://index.hu/kulfold/2020/01/28/nemetorszagba_is_megerkezett_a_koronavirus/

  211. 276: Erre várt a WHO hogy kihirdesse a vészhelyzetet hogyha kínán kívül is fertőz nem?

    Remélem csókolózott is a kolléganővel mert ha csak egy légtérben voltak akkor ajjaj..

  212. Nem beszéltünk a vírusok,járványok lefolyásának , kihalásának jelenségéről. Régen hogy pusztult ki a pestis, meddig volt aktív?Én azt nem értem hogy miért nem marad fenn évtizedekig egy vírus ugyanis mindig van fertőzött , de gondolom ennek is van egy olyan tulajdonsága hogy egy idő után elgyengül, mert akkor még mindig itt kellene lennie a pestisnek,stb….Tehát van egy kialakulási szakasz és egy kihalási szakasz a vírusoknál, de nem értek hozzá.Gondolom a mostani vírusnál is lesz x hónap mire kihal,mert nem keringhet évtizedekig.Persze addig lehet kihal a fél világ, egy gazdasági összeomlással 😀

  213. Máshonnan:
    A vírus evolúció soha nem a növelt mortalitás felé halad, hanem a minél nagyobb ragályozó képesség és virulencia felé. Az vírus mely ragályos, virulens, de egyben letális is elég gyorsan kihall gazdatest hiányában, a csökkent mortalitású viszont sokkal jobban el tud terjedni. A H1N1 mostanra emberi vírus lett, rendkívüli ellenálló képesség, magasfokú ragályozó képesség, de nagyon alacsony morbiditási képesség mellett.
    ———————–
    Ez igaz is ha lassan terjed a halálos kór, előbb meghalsz minthogy sok embernek továbbadd. Azt a mutáns faját fogják többen továbbadni és többen elkapni ami tovább hagy életben.
    Csak most az a bibi hogy ez úgy indult hogy óriási a ragályozó képessége, hosszú a tünetmentes de fertőző időszak vagyis mire elkezdenek elhullani a fertőző egyének már szinte mindenki megkapta.
    A mai modern világban túl gyors a terjedés, nincs ideje hogy önkorlátozóan csökkenjen a mortalitás.

    Amúgy az influenza, calicivírus stb sem hal ki hanem újra és újra kering az emberek között, a calicit is el lehet kapni úgy hogy már átestél rajta és ugyanúgy jön a hasmenés.
    Mivelhogy ez egy új vírus bennevan a pakliban hogy ez is sose tűnik fel, mindig lesz egy góc ahol felbukkan, pont úgy ahogy az ebola sem tűnt el.
    De ha ez bekerül Afrikába ott nem olyanok az emberek meg a hatóságok hogy karantént be lehetne tartatni.
    Mert a kínaiak mozdultak nagysokára és símítják a következményeket még ha hazugsággal is, erre sokan nem lesznek képesek.

  214. 279 Btgujj

    „De ha ez bekerül Afrikába…”
    Már ott van.

  215. A túlélőjelölteknek:
    Most volt a mama 100 éves. Azt mondta, az a szép ebben a korban, hogy nincs is semmi szép. Minden barátja, testvére halott. A szomszédok, de még azok gyerekei is halottak. Sőt, volt akinek ismerte az unokáját, de már az is halott. Ő már senkit sem ismer szinte.
    Na, egy ilyen világ mire is jó?

    Forrás megnevezés nélkül: állítólag szeptember végén egy rezidens összetört egy fityulát, amit akkor tudtak kordába tartani, csak a szegény (hülye) kínai a sok doboz közül ellopott egyet az égetőnél, amit hazavitt a piac mellé.
    De mondjuk ez akár kamu is lehet.

  216. 281 Titok
    „egy rezidens összetört egy fityulát, amit akkor tudtak kordába tartani, csak a szegény (hülye) kínai a sok doboz közül ellopott egyet az égetőnél, amit hazavitt a piac mellé.”

    Te fogalmazásgátlót szedsz? Katasztrofális… 🙁

  217. 281, persze, mint a kaptárban, nem? 😀
    „hozzáférek a jelszóhoz, a biztonsági kódhoz, mindenhez”
    😀
    de ez nekem is eszembejutott egyébként

  218. „Titkos forrásból” Ja, abból, persze… Btk. 338. §

  219. 274. Vaszil
    “Dr. Eric Feigl-Ding – egyben kijelenti, hogy nem állítja, hogy a vírus bioengineering eredménye lenne.”

    „Amerikában készült a koronavírus, hogyan került Kínában? Elkezdődött a Harmadik Világháború vagy elkezdődött a megállapodás szerinti betakarítás „aratás”?
    A szabadalmakat vizsgálva ezt találtuk, amit mi neked adjuk alább…

    https://katohika.gr/stranger-voice/stin-ameriki-kataskevastike-o-koronaios-pos-vrethike-stin-kina-echei-ksekinisei-o-tritos-pagkosmios-i-echei-ksekinisei-i-symfonimeni-sygkomidi/

    A kérdés az, hogy egy amerikai laboratóriumból hogyan
    érkezik valami Kínába és az állam amely az ütést kapta nem reagál reá?”

  220. 285. L.S.:
    Már korábban máshol írtam, de most csak Neked.

    Neked nem tűnt fel a szabadalom (2007.05.22) és a génszekvencia adatbázis bejegyzések dátuma(2003, ARS járvány)?
    Szerinted ezeknek mi köze a mostani 2019-nCoV-hoz?

    „“Amerikában készült a koronavírus, hogyan került Kínában? Elkezdődött a Harmadik Világháború vagy elkezdődött a megállapodás szerinti betakarítás “aratás”?”

    Az USA és a koronavírus tekintetében nem tudom, de a cikk írója se állít semmit.

    Kanada és az Ebola tekintetében úgy, hogy kínai kémek ellopják!!!!

    https://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/china-coronavirus-online-chatter-conspiracy-1.5442376

  221. 285.L.S.:
    „A Canadian government scientist at the National Microbiology Lab in Winnipeg made at least five trips to China in 2017-18, including one to train scientists and technicians at China’s newly certified Level 4 lab, which does research with the most deadly pathogens, according to travel documents obtained by CBC News.

    Xiangguo Qiu — who was escorted out of the Winnipeg lab in July amid an RCMP investigation into what’s being described by Public Health Agency of Canada as a possible „policy breach” — was invited to go to the Wuhan National Biosafety Laboratory of the Chinese Academy of Sciences twice a year for two years, for up to two weeks each time.”

    https://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/national-microbiology-lab-scientist-investigation-china-1.5307424

    Szóval többszöri utazás a kanadai kínai származású kutató részéről a Wuhani level 4 laborba és aztán postáznak egy kis Ebola és Henipah vírus mintát.
    Átvéve a site-tod stílusát, sugallom, hogy ki tudja mit még?

    „One question raised by this case is that of intellectual property protection, says Leah West, who practises, studies and publishes in the field of national security law and lectures at the Norman Paterson School of International Affairs.

    „If China was leveraging these scientists in Canada to gain access to a potentially valuable pathogen or to elements of a virus without having to license the patent … it makes sense with the idea of China trying to gain access to valuable IP without paying for it,” she said.”

    Patent problémák, IP lopás Kína részéről?

    „Qiu, her husband Keding Cheng and her students from China were removed on July 5 from Canada’s only Level 4 lab — one equipped to work with the most serious and deadly human and animal diseases, such as Ebola. Security access for the couple and the Chinese students was revoked, sources who work at the lab previously told CBC News.”

    „There has been speculation the case involves the improper transfer of intellectual property or biological materials to China. The NML is Canada’s only level-4 facility and one of only a few in North America equipped to handle the world’s deadliest diseases, including Ebola.”

    Erről nem ír, a görög összeesküvés site-tod?

  222. 285.L.S:
    Egy korábbi kanada-kínai lopási esetet n/a is megemlít egy linkben 262-ben.

  223. 240.L.S:
    „Nem kell mindenért nekünk aggódni.
    Ez a csordás dolga…

    100 évenként járvány jelentkezik”

    Szögezzük le hogy a wiki szerint EZ NEM IGAZ, azaz járványok nem csak 100 évenként vannak.

    „“A három fegyver, amellyel képesek leszünk csökkenteni a világ népességének számát:
    – a polgárháborúk
    – a tömeges járványok
    – a gazdasági összeomlás”

    A három szerszámukkal kapcsolatban melyikkel nem értesz egyet?”

    Azzal nem értek egyet, hogy az emberiség létszámcsökkentésére szükség van és nem lehet a felmerülő problémát másképpen megoldani.

    Továbbá abban nem értek egyet, hogy ezt egy háttérhatalom éveken keresztül eltitkolja és ki tudja vitelezni olyan feltörekvő új hatalmi központok mellett, mint Kína vagy India.
    A régóta nyugattal ellenséges Oroszországról nem is beszélve.

    Továbbá abban nem értek egyet, hogy egy háttérhatalom évszázadokon átívelő tervet valósít meg az emberiség kiirtására (sátánizmus, kabala meg f.szom tudja mi) és abba hiba nem csúszik, minden a terv szerint megy, mert annyira okosak.

    Azzal értek egyet, hogy az ilyen-olyan összeesküvés elméletek elterelik a tömegek figyelmét a valós érdekeikről, hogy a saját érdekükben kik ellen kellene harcolniuk.

    Jó példa erre Magyarországon a sorozás, migránsozás, Brüsszelezés, pedig ennél nagyságrendekkel fontosabb, az emberekre jobban ható feladatok várnak megoldásra: egészségügy ( jó teszt lesz a mostani helyzet, ha eldurvul), oktatás, magyar vállalatok hatékony támogatása ( a nagy multiellenesség és extraprofitozás közepette, nem a multiknak fizetni munkahelyenként 16 milliót, mint 2019-ben tették), kevesebb lopás azaz a társadalmi érdeket jobban figyelembe vevő erőforrás allokáció stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük