(3077) ESP

Tibor bá’ online

Összesen 18 szavazat jött be, de ebből 3 idő előtt. Érvényes szavazatok száma 15. Nem sok. Érdekesség, hogy egy-egy jelre a valószínűségi számítás szerint 3 szavazatnak kellene bejönni, ami 3 esetben bejött. Lássuk!

kör – 3

kereszt – 3

hullám – 6

négyzet – 3

csillag – 0

Ha a hullámra gondoltam volna, akkor szignifikánsan sikerült volna a teszt, de a körre gondoltam. A kevéske szavazat részemre azt jelzi, hogy a többség az egészet gyerekes játéknak tekinti, nem pedig az ESP bizonyításának. A sovány érdeklődés miatt nincs értelme a kísérlet folytatásának.

 

.

Az extrasensory peception témával 1958 és 1960 között foglalkoztam. Két év alatt minden elolvastam, ami ezzel kapcsolatban felelhető volt a Melbourne Egyetem könyvtárban. A végén csatlakoztam a tudósok 96 százalékához, akik úgy gondolják, hogy megmaradnak a klasszikus fizika szilárd talaján. Véleményem szerint 30. életév környékén a gondolkodó embernek le kell számolni ezzel az álomvilággal. És 60 évvel később, ezzel vége is lehetne a történetnek, de az utóbbi időben a honlapomat elözönlötték a ezoterikus támadások, amelyek iparkodtak megfertőzni a józanul gondolkodókat. Erre ébredt fel Horváth Csongor barátom, aki javasolt egy kísérlet elvégzését, amit lelkesen felkaroltam. Indul tehát egy teszt sorozat vasárnap este 22h-kor, az alábbiak szerint.

Éva ma este ki fog húzni a polcról egy vaskosabb könyvet, felüti, és a jobb oldalon található lapszámot nekem bemondja. Én a 3 jegyű szám (amik 111 és 299 között lehetnek valahol) tagjait összeadom. A példánkban ez 3-at, illetve 20-at adna. A kapott számmal kiszámolom az alábbi 5 tagú kártyát (ahogy a gyerekek szokták volt, hogy ki legyen a fogó). A 3 a hullámra esne, a 20 a csillagra.

Amit kapok, arra az ábrára fogok koncentrálni 22:05-től 22:15-ig. Nektek is ki kell választani egy kártyát az 5 közül, amiről úgy érzitek, hogy én koncentrálok rá, és erre a kártyára kell szavazni a honlap jobb felső sarkában lévő táblán. 22:15-től 22:45-ig. Ekkor én kiértékelem és 23:00 előtt közzé teszem.

24:00 után megjelenik a napi poszt, de elé lesz rakva ez az oldal, lenullázott szavazattal, és ez így fog ismétlődni 4 napon át. Bármikor lehet csatlakozni. Az eredményre valamennyien kíváncsiak vagyunk. Legyen mindenki tisztességes. Esetleges csalással magadat is becsapod.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

49 gondolat erről: „(3077) ESP

  1. Emeltdijas telefonért pénzenergia küldés és távgerincmütét is lehetne, megoldodna a blog finanszirozása 🙂

  2. Ok, megpróbálok én is részt venni (bár nálunk a 22 óra 23-nak felel meg), de nem fűzök túl nagy reményeket hozza.
    Hosszú távon ki lehetne alakítani egy biztosabb keretet ennek kísérletnek, hogy megbízhatóbb eredmény szülessen, de lehet, hogy ezt már sokan eljátszották a Föld bolygón és nem hozott komolyabb eredményt.

  3. Én már most tudom a megoldást, nem is kell rágondolni! 🙂

  4. Emberek! Fogjátok fel egy érdekes játéknak, amit tisztességesen kell csinálni.

  5. 3: végülis aki igazán jó képességekkel megáldott parafenomén az már előre lejegyezheti, hogy milyen kártyákat fog kihúzni Tiborbá 🙂
    Akár el is küldheti Tiborbának, mert a húzást elvileg nem fogja befolyásolni (eléggé randomizálva van a folyamat).

  6. 5 – Intuitív:
    Ha ez bekövetkezik, akkor nyalok 😀

  7. 5 kártya esetén 5 összebeszélő 100%os biztonsággal biztosítja a „nyalást”!

  8. A kísérlet megszervezése némi kételyre utal a tárgyat illetően.
    Sokszor figyelmeztetem magamat arra, hogy érdemes élesen elhatárolni a reálisan lehetségest az elképzelhetőtől.
    Ez nem is mindig könnyű.
    Az elképzelhető egy nagyobb halmaz, mint a reálisan lehetséges.

  9. 9 :
    És ebből az következik, hogy ne csináljunk semmit, csak üljünk a szobába, meredezzünk magunk elé, és várjuk az életünk végét. Esetleg vegyünk rá másokat, hogy kövessék a példánkat.

  10. 8: ahhoz, hogy mind az 5 alkalommal eltalálja valaki, 5^5 összebeszélő kell.

    9: Vannak dolgok, amit nemcsak reálisan lehetségesek, hanem ténylegesen létezők is, annak ellenére, hogy alig képzelhetők el – legalábbis a legtöbb ember számára.

  11. 10

    Te mondod !
    Elismerem,hogy népszerű és mozgósító kísérletet szerveztél.
    Gratulálok !
    Jó kis vircsaft !
    Pláne, ha véletlenül nem a tudomány elvárása szerinti eredményre vezet, amire hasonló kísérletek esetében már voltak példák.

  12. Tiborbá,
    Volna még egy javaslatom:

    Piszkosul kíváncsi vagyok arra, vajon az ide látogatók között milyen a téma jelenlegi elfogadottsága, megítélése. A kommentekben egyértelműen túlsúlyosnak tűnik az ezoterika hangja, de talán az olvasóközönség teljes körében ez nem így van. Ill. ez is fontos információ lehet, s a jövőbeli moderációs alapelvek átgondolására is lehetőséget adna a tényfeltárás tükrében.

    Technikailag mindössze annyi, hogy egy kérdőív már holnap indulhatna, s hétvégéig fent lehetne, de annak az eredményét csak a kísérlet után tennéd közzé.

    Pl.: Milyen mértékben támaszkodsz jelenlegi életed során tudományosan nem megmagyarázható képességekre és jelenségekre?
    1. Nincs ilyen képességem, nem fogadom el a létezésüket.
    2. Nincs ilyen képességem, de egyszer már részese voltam ép ésszel fel nem fogható, csodába illő jelenségnek. (-a természetesen jelentkező véletlen)
    3. Saját tapasztalatom nincs, de mások beszámolóját elfogadom a jelenség bizonyítására.
    4. Több alkalommal is megtapasztaltam „csodákat”, nem tudtok meggyőzni arról, hogy ezek nem valódi jelenségek.
    5. Nem tudom és nem is akarom bizonyítani a jelenségek létezését, de meghatározza az életemet.
    6. Parafenomén vagyok, bármikor meggyőzöm képességeimről a kétkedőket, sajnálom azokat, akik nem fogadják el a létezését.
    (Szűkíthető a 2-4-6. lényegére is.)

    A zárást követően pedig egyszerű igen – nem választással pl.:
    Elfogadom az ESP jelenségek létezését.
    Vagy csak egyszerűen az utóbbi kérdéssel simán egy bemenet – kimenet mérés, amivel nem a jelenséget, hanem inkább az ezzel kapcsolatos emberi attitűdöket vizsgálnánk, később akár külön poszt témáját is adhatná.
    Ráadásul, ha van korábbi tényadat az ESP korábbi évtizedekben tapasztalt elfogadottságáról, igazolható lenne trendszerűen, hogy okulunk, vagy hülyülünk (úgy általában)?

  13. Re:13
    Látom nagyon kattogsz ezen a témán, engedd el, mert a végén megárt az egészségednek. 😉
    Megjegyzem az egész azért „fajult” el eddig, mert bedobott egy olyan témát(Fák kommunikációja), amiről vannak más nem materialista vélemények is, és hangot is adtak ennek.
    Szerintem Tibor bá’ rendet tud tenni az oldalán, nem kell hozzá segítség.

    Re:14
    Ha igazi ilyen jelenséggel találkoznál, akkor besza-behu lenne az biztos.
    https://www.youtube.com/watch?v=m4t4GEpVb2A
    Ha nem megrendezett a videó, akkor a kiscsajnak elég kemény pszcí ereje van, mert egy sokkal könnyebb kisebb tárgyakat mozgatni, mint egy egész embert.
    Én még élőben egyszer sem láttam telekinézist, de kíváncsi lennék rá az egyszer biztos.

  14. Nem rendfenntartási céllal jövök ide. Főleg nem Tiborbának „segíteni” ebben.
    Egyszerűen szeretném helyére tenni a dolgokat (magamban is).
    Gondolok azokra is, akik életkorukból adódóan most kénytelenek tájékozódni, és rendre az internet marhaságaival találják szembe magukat, ezért esélytelen, hogy normális világnézet alakuljon ki bennük.
    Az egészségem, köszönöm, jól van!
    Régen sokat jártam ide, jó csapat volt, kiváló szellemi építkezési lehetőségekkel.
    A közelmúltban eléggé megváltozott a légkör, és ez nem biztos, hogy rossz, de örülnék annak, ha a csírája a korábbi „értelmes emberek vitafórumának” visszaköszönne. Ez minden látogató aktivitásán, figyelmén, és hozzáállásán múlik.

    Persze az is lehet, hogy csak nosztalgiázom…
    Nyugi, hamarosan leköt a mindennapi munka, s nem lesz sok időm beszélgetni.

  15. 13 – H.Cs.:
    Ne rohanjunk. Vasárnap utáni kiértékelésnél majd jönnek ötletek, és javaslatok.

    Ami a honlap minőségét illeti. Amikor kezdtem 12 évvel ezelőtt, akkor még a bloggerezés gyerek cipőben árt. Aztán a terjedéssel a dolgok változtak. — Pl. Az „értelmes emberek vitafóruma” felírat egy idő után rossz vért szült. Állandóan azt tapasztaltam, hogy vannak aki azt hiszik, ha ide szar egy béna hozzászólást, akkor ő automatikusan „értelmes” lesz. Ezt tehát levettem. Sajnos az élet dinamikus, nem statikus, állandóan résen kell lenni. Volt amikor Tv2, INDEX és hasonlók interjúkat akartak velem csinálni. Nem vállaltam, én nem vagyok celebnek való.

  16. Amennyiben senkinek sem sikerül eltalálnia négy napon át a megfelelő kártyákat, az csupán azt bizonyítja, hogy nem járt erre valódi parafenomén…. 🙂

  17. Tibor bá,

    A véletlen szám (véletlen kártya) előállítására javasolnám a https://www.random.org/ (vagy valami hasonló) oldalt, ahol „true random” (tehát nem pszeudo random) számokat lehet generáltatni.

    A posztban leírt véletlenszám-generálási módszer nem tökéletes, mert a véletlen számok összegének eloszlása nem egyenletes, hanem egy bizonyos eloszlást mutat (Irwin–Hall eloszlás??).

    Szemléletes példa: 3 kockadobás összege az alábbi cikkben leírt gyakorisággal fordulhat elő: https://www.thoughtco.com/probabilities-for-rolling-three-dice-3126558
    Pl. a legkevésbé gyakori összeg a 3 (csak és kizárólag 1 1 1 -ből állhat össze) és a 18 (csak és kizárólag 6 6 6 kombinációjából állhat össze) és a leggyakoribbak a 10 és 11 (ezek mindketten 27 féle kombinációból állhatnak össze).

    Megjegyzés: gimnáziumban a magyartanárunk gyakran úgy választotta ki az aznapi felelőt, hogy 3 kockával dobott, majd összeadta a számjegyeket és az ABC szerint rendezett névsorból vette az adott sorszámú tanulót. Néhány osztálytársam meglepően gyakran felelt, míg mások szinte soha. 😀 Persze akkor még nem „panaszkodtunk” mert fair-nek tűnt a módszer.

  18. 20. K
    Ahogy Tibor bá’ leírta ez nem csak egy sima összeadás, hanem a végén van egy öttel való maradékos osztás (moduló 5, ha így jobban tetszik), ami sokat javít az eloszláson. Inkább az jelenthet gondot, hogy az első számjegy nagy valószínűséggel 2 és 5 közötti, a harmadik pedig páratlan lesz.

  19. Szerintem a kisérlet kudarccal fog végződni. A megérzések akkor működnek ha valami érzelmi töltet is kapcsolódik hozzá. pl érzem hogy valami baj történt valamelyik hozzátartozómmal és hamarosan cseng a telefon hogy súlyos balesetet szenvedett stb.
    Az átlag emberek beszámolói szerint akaratlagosan sosem tudtak volna jövőbeli eseményeket megérezni,tehát a sugallat valahogyan csak ,,véletlenül,, bukkant fel az agyukban.
    Már én is tapasztaltam ilyet, tehát senki sem képes meggyőzni az ellenkezőjéről,de holmi ábrák számok nem jelentenek elég motivációt az agynak hogy megsejtsen valamit.
    Bezzeg ha életről, halálról,szerelemről van szó.
    A feleségem félelmetes női megérzéssel van megáldva.
    Vigyáznom kell 🙂

  20. A tudomány terén is látom a megosztottságot.Jó formán mára csak megosztottság van!Valaki a tudományra esküszik,valaki pedig inkább hajlamos ezoterikus csodákban hinni.Nekem az a véleményem,hogy mindenkit hagyjunk a saját hitében élni.Nem kell egymást meggyőzni,talán nem is lehet.Egyáltalán tudjuk mi a tudomány?Semmi más, mint megismerés.A tudományban vetett hit szép dolog,de ha nagyképűséggel párosul ,akkor eszembe ötlik két gondolat.
    A józan gondolkozó a tudását nem a szomszédjához méri,hanem ahhoz a mennyiségű még ismeretlenhez,amit még nem ismerünk,akkor rá kell jönnie-amire sok tudós rá is érzett-,hogy tudniillik,minél többet tudunk ,annál inkább jövünk rá,hogy milyen kevés a tudásunk!Sokan gondolják azt,hogy elolvasnak egy-egy tudományos cikket,akkor már majdnem ,hogy kiművelt agyak.Az igazi tudós megfigyelő,kísérletező,vajon itt véleményezők között van -e ilyen személyiség,vagy csak véleményünknek vagyunk puszta szószólói?
    A másik dolog amire kellene válaszolni.Vajon a tudatlanságunkkal,vagy a tudományunkkal okoztunk e nagyobb kárt?Gondoljunk csak bele.Az ezoterikusok okozták-e a nagyobb bajt a földnek,vagy a tudomány hívők a tudományukkal?
    Még valamit nagyon sok emberben egyszerre van jelen a misztérium,az ezoterikus és a fizikai,tudományos gondolkozás.Biztosan megférnek egymás mellett!A tudomány száraz és szívtelen,az ezoterika érzelem.Nem ütik egymást.
    Jelen világunkban is van számos tudós, aki mélyen vallásos.Pontosan ez mutatja,hogy igenis ezek a dolgok megférnek egymás mellett.Hogy jobban értsétek: nem az a lényeg,hogy a fák kommunikálnak-e egymással,hanem az is lényeges lehet,hogy miért törekszünk hiperszonikus fegyvereket gyártani?
    …nos a fentiek ,miatt ezt a próba játékot nagyon egyoldalúnak,rossz viccnek gondolom.A tudósok-az igaziak-ilyet nem csinálnak.

  21. 23 – sándor55:
    A részvétel nem kötelező, akinek nem tetszik, az álljon simán félre. Ezt joggal várjuk el tőle.

  22. 21. Értem én, hosszan ki lehetne vesézni (nem akartam).
    Van ennél súlyosabb aggályom is. Nem baj, játéknak jó és legalább az is kiderül, hogy melyik alakzathoz vonzódnak leginkább a blog olvasói. Kíváncsian várom az eredményeket 🙂

  23. 23 sandor55
    Azért azt tudod, hogy véleményed burkoltan azt mondja, hogy teljesen felesleges a világ működésének kérdéseit tudományos módszerekkel vizsgálgatni, mert ennek negatív hozadékai vannak?
    Ebbe még akár az is beleérthető, hogy ha esetleg kideríthető lenne, hogy az anyagon túli dimenziók valóban csak az emberi elme kitalációja saját maga megnyugtatására, annak több lenne áttételesen a kára az emberi társadalmakra, mint haszna, ezért nem is szabad ez megkockáztatni, bármennyire is hajtsa az embert az intellektuális kíváncsiság és tudásszomj.
    De ez nem lehet az emberi mentalitás alapja, ilyen alapokon állva még mindig a kőkorszakban járnánk, hiszen minden emberi találmány, ami előrébb vitte a társadalmat, az az anyagi törvényszerűségek fokozatos megismerésén alapultak.
    Már a bibliai világ emberei is olyan tevékenységeket végeztek, amelyekben alkalmazták az addig felfedezett, feltalált technikákat, szerszámokat, gazdálkodási módokat.
    Az emberi tudásszomj termékei voltak ezek, amelyek mára elvittek az atomfizikáig és egyéb tudományos ismeretekig.
    Most meg mondjuk azt, hogy eddig, és ne tovább, ne feszegesd a még nem ismert dolgokat?
    Az ember evett a tudás fájáról, és innen kezdve nincs megállás, nem tud nem törekedni a többet tudásra, bármi is legyen az ára…

  24. ” ha esetleg kideríthető lenne, hogy az anyagon túli dimenziók valóban csak az emberi elme kitalációja saját maga megnyugtatására” – Ugyan már, hogy lenne ez „kideríthető”? Ezt bebizonyítani elvi lehetetlenség.

    Ha még mindig a kőkorszakban járnánk, akkor nem lenne a közeljövő realitása, hogy kipusztítjuk magunkat.

  25. Egyre több bizonyíték gyűlik, hogy közvetett hatások alapján tudományosan kimutatható a hipertér létezése:
    https://hvg.hu/tudomany/20180111_negyedik_terbeli_dimenzio_felfedezes_tanulmanyok_fizika_miegakura
    A téridőt leíró, ma közismert megközelítésen hamarosan változtatni kell.
    (A videó a végén nem jó analógia, félrevezető lehet.)

    „Ha még mindig a kőkorszakban járnánk, akkor nem lenne a közeljövő realitása, hogy kipusztítjuk magunkat.”
    -Ezzel viszont egyetértek. Ezért dilemma az is, hogy a „sötét középkorért” nem kell -e tulajdonképpen hálásnak lennünk… Viszont aki már „kijött a homokozóból”, azt nem lehet oda könnyen visszaparancsolni többé.

  26. 27 Ábel
    Ha viszont nem kideríthető, akkor nem marad más, mint hinni, vagy nem hinni bizonyíthatatlan állításokban. De akkor melyikben a sok közül?
    A kőkorszak idilljéről meg annyit, hogy az akkori népesség létét nem önmaga, hanem a természet túlereje veszélyeztette.
    De említhettem volna a kőkorszak előtti állapotokat is, amikor még a kőeszközök is óriási innováció eredményeiként álltak előttük.
    Az emberré válás útja nem volt más, mint az anyag törvényeinek feltárása lépésről lépésre, enélkül nem lenne az emberi faj.
    Ez csiszolta intellektuális képességet arra a szintre, hogy megalkossa magának az ideáit…

  27. A racionális, tapasztalati megközelítés az egyetlen járható út. A tudomány pont ezt teszi.
    Teljesen egyetértek hubabbal.

    Bár a tudásra való állandó törekvésünk -véleményem szerint- nem olyan elterjedt széles körben. Inkább pont az ellentéte a jellemző.

    A tudás fáját is kivágták volna (ha lenne)az utsó szem almáért.

  28. Re:28
    Ebben pl egyet értünk.
    Elég régen írom, hogy multidimenziós a téridőnk, ami sok paradoxont fel tud oldani…

  29. Buveszkellek. Amugy ha valaki parafenomenalis kepessegel rendelkezne mar megnyerhette volna James Randi buvesz 1 000 000 dollaros penzjutalmat, de sajnos eddig senkinek sem sikerult pedig volt egy par jelentkezo, de mindig leleplezte, hogy szelhamossag…

  30. A 18 szavazat alapján gyönyörű Gauss eloszlás… A 15 érvényesnél is tartja a görbét.
    A tipp-találat alapján továbbra sem mernék konkrét döntést ilyen képességekben bízva meghozni!
    Saját eredményem alapján a lottó sem opció. 🙂
    A szavazatok száma a heves kommentelések után meglepett (részben megnyugtatott), az érvénytelenek még inkább…
    Lehet, hogy a második javaslatom fő kérdését lenne még értelme megszavaztatni, egyáltalán milyen az ESP-t elfogadók és elutasítók aránya. Egésznapos szavazásnál nyilván több voks érkezik.
    De lehet, hogy arra kaptunk választ, hogy van itt a blogon 3 parafenomén?! 🙂

    Tiborbát vád nem érheti, megszervezte, megpróbálta! A többi nem rajta múlik. Az én lelkiismeretem is tiszta, s az eredmény önmagáért beszél több aspektusában is.
    A jövőben ne traktáljuk egymást csacsiságokkal, maradjunk csak két lábbal a Földön.

    Helyére kerülnek a dolgok, „hinni a templomban”, „akarni a wc-n” (bár ott sem mindig sikerül), s „tudni a természet törvényeit”, hogy menjünk is valamire a világban.

  31. Lehet, hogy valaki meghekkelte az adást ?Nekem a semmiből villant be a hullám, miután próbáltam ráhangolódni Tiborbára személyes kapcsolat hiányában.
    Minden esetre én komolyan vettem a kísérletet, de az eredmény alapján nincs velem az erő?

  32. 35 – Ir01:
    Egy dologra azért jó volt. Kiderült, hogy a 4703 látogatóból mindössze 15-öt érdekel a téma. Ezzel az ezoterikának sikerült magát innen kiirtani, mert néhány hangoskodónak nem fogom átengedni a terepet.

  33. Hiányozni fognak az ilyen témájú posztok innen a blogról. Kár érte.

  34. 36. Mint például ki az a néhány hangoskodó??

    Jelentem nekem a „semmiből” a kör villant ki.
    De igazatok van, álljunk két lábbal a földön és menjünk a toilettre akarni.

  35. Bevallom, én nem szavaztam, mert családi program miatt nem volt elérhető a szűkös időablak miatt a tippelés…

    Re:33
    Ez a „mérés” kb arra volt jó, hogy azt a sommás véleményt elmondhassuk, hogy ha a bolha összes lábát kitépjük, akkor megsüketült, hisz nem ugrik parancsra.

    Re:36
    Az alacsony részvétel oka más is lehetett. Szerintem sokkal jobb indikátor az adott bejegyzésre érkező hsz-ek száma. Ha pörög egy téma, akkor sokan, sok hsz generálnak, ami jelzi az adott téma érdekességét.

  36. 38:
    A téma egyik szószólója részt sem vett a kísérletben. Nekem ez is fontos információ.
    A bolhás példa ide nem jó, mert ez a bolha sem előtte, sem utána nem ugrott!

  37. 38 dajtás

    „Bevallom, én nem szavaztam…”
    Muszáj bevallanod. Az IP-d mutatja,
    az időablakot pedig előre tudtad. Szólhattál volna előre!
    Utólag okosnak lenni könnyű.

    „Ha pörög egy téma, akkor sokan, sok hsz generálnak, ami jelzi az adott téma érdekességét.”
    Nem biztos, lehet hogy irritálja őket, ezért írnak.

    Én sem szavaztam, de nem is igértem. Az igazság más irányban van.

  38. Re:39
    Le lehet vonni sok következtetést sok mindenből, csak nem biztos, hogy el is találod vele az igazságot… Bolhás példa pont erről szólt, de persze lehet úgy tenni, hogy nincs itt semmi látnivaló(klasszikus szkeptikus érvelés).

    Amúgy is arról volt szó, hogy 5 napon keresztül megy a tippelgetés, szóval a mai napon már én is játszottam volna, de a bloggazda úgy döntött hogy lefújja, így hoppon maradtam.

  39. 41:
    Oka volt rá, hogy lefújja, tehát ez egy okozat.
    Az ok, az érdeklődők hiánya.
    Többször kérte, ha komolyan gondoljuk, vegyük komolyan.
    Erre mondjuk én sem számítottam…
    Az meg külön hab a tortán, hogy mint kiderült, a legszkeptikusabb tábor vette igazán komolyan ezt a megmérettetést (is)…

  40. Re:42
    Ok az volt, pl hogy nem akarta magát strapálni Tibor bá’ tizenx emberért.
    Mondjuk felmerül a kérdés, hogy miért volt ennyire csekély az érdeklődés.
    Vannak erről elképzeléseim, de inkább magamban tartom, mert csak sértődés lenne belőle.

    Nyilván csak a szkeptikusok vesznek komolyan dolgokat, és csak is ők, de legfőképp ők… 😉

  41. 43 – dajtás:
    Ha jól tudom te se strapálod magad adakozás terén, pedig elég szépen kiszórakozod magad. Tudod dajtás, ahogy Puskás Öcsi mondotta volt, kis pénz kis foci…..

  42. Re:44
    Szerintem félre értetted, amit írtam.
    Én a látszólagos érdektelenségről beszéltem, aminek okán nem folytatod tovább az ESP szavazást.
    Az hogy miért volt ennyire kevés szavazat, megint másik lapra tartozik.

    Kis pénz, kis foci, ez így van, azonban az nem vethető a szememre, hogy ne szálltam volna be a focicsapat büdzséjébe.

  43. 43:
    „Nyilván csak a szkeptikusok vesznek komolyan dolgokat, és csak is ők, de legfőképp ők… ?”

    Ez esetünkben bizonyított tény.

  44. Tudom, hogy döglött a thread, de lezárásként csak annyit: ezzel a gondolatmenettel az is megállapításra kerülhetett volna (ebből a merítésből) nagy valószínűséggel, hogy az ember nem képes lefutni a maratoni távot. A többség felméri az eddzettségét-felkészültségét-adottságait és neki se vág, néhányan a vakmerőbbek esetleg felkészültebbek megpróbálják, aztán sikerül nekik, de inkább nekik se.

  45. Ezzel a teszttel lehetett volna bizonyítani, hogy az emberek többségének van-e bármikor előhívható, működő ESP képessége. Az érdektelenség azt mutatja, hogy ebben a többség nem hisz. Ami amúgy elég nyilvánvaló, ki hinne ebben? Semmi mást nem bizonyított.

    Ahogy erre már korábban is próbáltam rámutatni. De persze le lettem hurrogva, hogy mért nem tetszik nekem ez a materialista szalmabáb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük