(3075) Megbolondult  a világ, vagy csak Amerika?

Tibor bá’ online

 

A világ vezető politikusai nem értekeznek, nem diplomáciáznak, hanem egymásnak üzengetnek a twitteren, ahol bárki élvezheti őket. Ráadásul az üzengetések nyelvezete Trump esetében kifejezetten gyerekes. Illetve, olyan szavakat és jelzőket használ, amit a tizenéves bakfisok naplóiból szednek ki: “The so-called ‘Supreme Leader’ of Iran, who has not been so Supreme lately, had some nasty things to say about the United States and Europe.” Fordítás: Irán úgy nevezett legfelső (mindenek felett álló) vezetője, aki az utóbbi időben nem volt olyan nagyon legfelső, csúnya dolgokat mondott az Egyesült Államokról, és Európáról.

Na és ez: “Their economy is crashing, and their people are suffering. He should be very careful with his words!” Fordítás: A gazdaságuk romokban hever, emberei szenvednek. Óvatosabban kellene bánnia a szavaival. Na és mik voltak ezek a szavak? Ali Khamenei ajatollah az amerikai politikusokat simán bohócoknak nevezte, ami szerintem Trump esetében megállja a helyét.

Az ajatollah-nak se kellett kölcsön kérni egy kis kamaszkodást. Közölte, hogy a legjelesebb, és legerősebb iráni vezérrel nem mertek szembeszállni a csatatéren, orvul le kellett mészárolniuk.

Természetesen Trump nem akart lemaradni, ezért előállt a következőkkel: “noble people of Iran, who love America, deserve a government that will help them achieve their dreams,” Fordítás: Irán nemes polgárai, akik szeretik Amerikát, megérdemelnek egy olyan kormányt, aki segíti őket, hogy megvalósítsák álmaikat. Hmmm, jó kis propaganda szöveg. 20 éves koromban az ilyet én is beszoptam és szorgalmasan jártam az amerikai követség könyvtárába a Várba. Anyámék tervezték, hogy kimegyünk Amerikába és nyitnak New Yorkban egy gulyás bárt. Egy kis naivitásért mi se mentünk a szomszédba.

Csakhogy Trump nem tudta abbahagyni: „Instead of leading Iran toward ruin, its leaders should abandon terror and Make Iran Great Again!”  Fordítás: Ahelyett, hogy Iránt a romlásba vezetik, vezetőinek hátat kellene fordítania a terrornak és Iránt újra naggyá kellene tenniük. Azt persze nem teszik hozzá, hogy Irán „romlását” ők okozzák gazdasági terrorral, amit embargónak neveznek.

A végén Khamenei  komolyra fogta a szót: The villainous US gov repeatedly says that they are standing by the Iranian ppl. They lie. If you are standing by the Iranian ppl, it is only to stab them in the heart with your venomous daggers. Of course, you have so far failed to do so, and you will cetinl continue to fail. Fordítás: A gonosz amerikai kormány azt állítja, hogy az iráni emberek oldalán állnak. Hazudnak. Ha az iráni emberek oldalán állnak, az csak azért van, hogy szíven szúrhassák őket mérgezett tőrjeikkel. Természetesen ez eddig nem sikerült, és egészen biztos továbbra se fog sikerülni.

Jól elvannak! Nem kellenek ide diplomaták. Megteszi egy felnőtt  méretű homokozó.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(3075) Megbolondult  a világ, vagy csak Amerika?

 1. Hosszú tragikomikus történet ez, remélhetőleg aki megéri a végét majd tapssal jutalmazza… A Sykes-Picot egyezménnyel
  az I. világháború végén létrehozott határok összeomlása utáni újraosztozkodás zajlik.

  Érdekesség, hogyan jutottak az amik a közelkelet módszeres szétbomlasztási stratégiájában Irán oldaláról (Iraki-Iráni háborutól) az ellenkezőjére?! Taktikai elemek néha felismerhetők. Szulejmani Jelentősége azonban sokkal nagyobb volt, mint az al-Kudsz csapatok irányítása. A 2000-res évektől lényegében ő szervezte Irán katonai kapcsolatainak jelentős részét, különös tekintettel a proxy-stratégiára. A 2001. szeptember 11-i Al-Kaida támadás után együtt kezdett dolgozni az amerikai hadsereggel, hogy felszámolják az Al-Kaidát, de az együttműködés már 2002-ben megszakadt, miután Bush elnök Iránt is a „Gonosz Tengely” (a terrort támogató országok) részévé nyilvánította.

  A vicc az hogy Szulejmani már 1998 eleje óta a Forradalmi Gárda elit egységének az élén állt, akkor mit akarhattak tőle Bush titkosszolgái szeptember 11 után?? És miért lett hirtelen a főgonosz? Netán az agyturkászoknak nem sikerült a kis parasztgyerekből kezes zombit faragni, vagy nagyon is átlátta a „tornyos szakma” csínját-bínját??

 2. Véleményem szerint,amíg pénz gyűjtés,tőke felhalmozás,gazdagodási vágy,határtalanul, mindenek előtt marad ,addig folyamatosan „hülyül” a világ.
  …a politikus is csak egy ember a sok közül!

 3. 1.
  Trump sose volt egy iq.bajnok.
  Maradék értelme ahogy esik szét
  debil alkata egyre jobban előtör belőle.
  Harcolni nem mer, így marad a drónos gyilkolászás.

  Irán elleni szankciói jogtalanok,
  emberiség elleni háborús bűnnel ér fel.
  Trumpot egy, a messiását türelmetlenül követelő
  mindent felégető végítéletben reménykedő primitív
  neokon szekta (Adelson,Bolton,Kuchner, Pompeo)
  tartja mentális és pénzügyi infúzión.
  Ezt igazolja az a retardált ámokfutás
  amit eddig felmutatott.

 4. Mint két kocsmai szájkaratés. Csak azt remélem, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.

 5. A Nyugat egy nagyon beteg világ.
  Minden egyes ország alávetett szolga területnek nevezhető.
  Amit globális diktátorok mozgatnak magánpénzekkel.
  Egy nagy intellektussal rendelkező orál zseni szerint:
  ‘ez tényleg rossz, ez nem jó’.

 6. 5: Xander

  „A Nyugat egy nagyon beteg világ.”

  De jó is lenne ha csak a Nyugat lenne beteg, és a többi része nem…

  Olyan kontekxtusban elfogadom persze, hogy a Nyugat vezető társadalmában szaporodott el az a hatalommániás emberpusztító vírus amelyik mára megfertőzte az egész világot. Volt a történelemben máshol fészkelő nagyhatalom is, de most nekünk jutott ez a kétes „dicsőség”

  „A harcászat kilenc tizede biztos és könyvekből tanulható; de az irracionális tizedik tized olyan, mint amikor a jégmadár elsuhan a tó felett. Ez a tábornokok igazi megmérettetése.” (Arábiai Lawrence)

  Abba az irracionális 1/10-edbe meg sokminden belefér, a sunyiság, mások átverése, de leginkább a látszat-békekötés ígéretével átvert delikvens közönséges likvidálása is. (Már Herodotosz írta hogy a szkítákat másképp nem tudták tartani csak ezzel a „technikával”) .

  Érdekes az, hogy a közelkelet és Észak-Afrika – az Oszmán birodalom – szétcincálása jó 100 éve kezdődött Gallipolinál. „Miután az antant hatalmak előzetes számításai nem váltak be, és az 1915 tavaszán megindított brit–francia offenzíva Gallipolinál csúfos kudarcba fulladt, a londoni stratégák figyelme a Török Birodalom hátországában élő arab törzsekre irányult, melyek Husszein mekkai emír vezetésével 1916-ban felkelést indítottak a szultán ellen. A lázadók természetesen elnyerték a britek támogatását, Thomas Edward Lawrence személyében pedig egy összekötő tiszt is érkezett Arábiába, aki ismereteinek köszönhetően később oroszlánrészt vállalt a végső győzelem kivívásában. A férfi, akit közel-keleti sikerei nyomán Arábiai Lawrence-nak neveztek el, eredményesen fogta össze az egymással laza szövetségben álló törzseket, az általa szervezett rajtaütéses akciók pedig hamarosan a félsziget felszabadulását eredményezték. A gerilla harcmodorral szemben tehetetlen törökök 1917 nyarán már a Vörös-tenger északi csücskében fekvő Akaba városát is elvesztették, így a harc idővel Palesztina és Szíria területére tevődött át, ahol Lawrence Fejszál emír – későbbi iraki király (ur. 1921-1933) – vezérkari főnökeként tevékenykedett.”

  Vagyis anno pont az volt a stratégia, hogy a sok kis arab törzset összefogták egy közös ellenségnek kikiáltott számukra lebontandó status quo ellen – ma pedig a közös ellenség nevet a markába az ugyancsak általa egymásnak ugrasztott ugyanazon népségek rovására. (nagy kérdés most egy Szaudi Iráni tovább szított ellentét)

  Az idén biztos nem ússzuk meg Trianon mindenféle emlegetését, de nagyon nem mindegy hogy búsmagyar köldöknézőbe megyünk át, vagy észrevesszük végre a szélesebb összefüggéseket. Ugyanez a technika megtalálható nem csak a Közel-Keleten, hanem Kasmír szétdarabolásánál, Afrika vonalzóval történt szétdarabolásánál is, mindenhol ahol ott járt ez a pusztító vírus. Mindegyik góc akármikor felfújható tűzfészek… (talán itt már ébredezünk)

  „Lawrence-nak azonban csalódnia kellett, hiszen a győzelem kivívása után az antant hatalmak „megfeledkeztek” korábban tett ígéreteikről, és a hatalmas közel-keleti nemzetállam helyett kisebb királyságokat, illetve brit és francia mandátumterületeket alakítottak ki a térségben. A háborús hős csalódottságát azzal fejezte ki, hogy – hatalmas felháborodást keltve – 1918 végén visszautasította V. György király (ur. 1910-1936) kitüntetését.”
  http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1935_majus_19_arabiai_lawrence_halala/

  Az átverés művészete addig működik amíg van rá vevő, vagy fel nem ébred a páciens (lásd Mário és a varázsló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük