(3047) Klasszikus kabarék

Hétvégi vidámság

Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy fel, hogy régebben elképesztően jó kabarékat adtak elő. Ha nincs jobb dolgod, nézd ezeket végig. Szerintem megéri. Antal Imre elképesztő Kállai Ferenccel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(3047) Klasszikus kabarék

  1. örülök neki, hogy ilyen nagy művészeken nőttem fel, gyerekkoromban még ők mentek a tévében (a nyolcvanas években voltam gyerek). Akkor a tehetség volt a mérvadó, nem az önmenedzselés, meg ki tudja mi még.

  2. Nekem mindjárt Antal Imre pályája jutott eszembe.
    Ha az ember megnézi fiatalkori produkciókban, egy ragyogóan szellemes, művelt, sokoldalú embert lát, aki több idegen nyelven is kiválóan beszélt, műveltségi vetélkedőket vezetett, csodásan rögtönzött. És mindezt egy korán megszakadt zongoraművészi pálya után.
    Aztán szomorú példája lett annak, hogy az öregedés hogy képes a személyiséget elpusztítani, leépíteni.
    A pályája végén már csak a szomorkás bohóc szerepe jutott neki, mire meg nyugdíjas lett, egy szinte a fogyatékossággal határos, naiv kis figura lett, akit mindenki átvert.
    És lám, Tibor bá’, aki nagyjából kortársa lehet, még itt él és virul, így kéne ezt csinálni… 🙂

  3. 2 – hubab:
    Véleményem szerint Antal Imre tragédiáját homoszexualitása váltotta ki. 1988 előtt a Margit krt. 49 alatt laktam. A konyha ablak rálátott a Mechward liget Bimbó úti oldalán található földalatti vécére. Antal Imrét órákon át láttuk ott ólálkodni. Ha egy fiatal férfik lement a vécébe, rögvest rohant utána. Aztán csalódottan visszajött. Ez a viselkedés méltatlan volt hozzá, amit ő is tudott, de nem érdekelte, és minden bizonnyal anyagi romlába juttatta.

  4. 3 Tibor bá’
    Én is valószínűnek tartom, hogy köze volt hozzá.
    Valószínűleg az önbecsülése emiatt folyamatos nyomás alatt volt, ami szerintem könnyen hozzájárulhatott szellemi leépüléséhez.
    Egyszerűen érthetetlennek tűnt, ha az ember megnézte fiatal korában, és idősen, hogy ez ugyanaz az ember…

  5. Egész elképesztő dolgokat lehet művelni a magyar nyelvvel. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük