(3034) Gorbacsov megszólalt (fordítás)

Tibor bá’ online

 

A volt szovjet főtitkár Mihail Gorbacsov egy új keletű  interjúban figyelmeztetett, hogy Amerika és Oroszország közötti feszültség „forró háborúhoz” vezethet.

A kérdésre, hogy a feszültség vezethet-e olyan helyzethez, ami hasonlít a volt hidegháborúhoz, Gorbacsov azt válaszolta a CNN riporterének, hogy „úgy gondolom, ezt el kellene kerülni.”

Gorbacsov azt mondta még, hogy „Jó, hogy az egész világon megbeszélés folyik, és az emberek beszélnek, és cselekednek, ami a legfontosabb dolog.”

„Bemondók és politikusok, az emberek tudják, hogy nem szabad megengedni egy új hidegháború beköszöntését, ami meleg háborúvá nőheti ki magát. Ez pedig a civilizációnk elpusztulásához vezethet”, tette még hozzá.

Gorbacsov hangot adott reményének, hogy ő és Reagan elnök által 1987-ben létrehozott Közép Hatótávolságú Nukleáris Fegyverekről szóló Egyezmény egy új verziója megvalósul, miután mond az USA mind pedig Oroszország ez év elején kilépett az eredeti megállapodásból.

„Az összes megállapodás létezik, nem semmisült meg”, mondta Gorbacsov a hálózatnak. „Viszont ezek az első lépések a megsemmisítésük felé, miközben semmi esetre se lenne szabad megsemmisíteni, mert ha tovább lépnének bármi megtörténhet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(3034) Gorbacsov megszólalt (fordítás)

  1. Gorbacsovot régóta szeretjük.

    De hogy érti azt, hogy a megállapodások léteznek, ha egyszer mindketten kiléptek belőle?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük