(3029) A halálos hő globális kockázata

Tibor bá’ online

 

Az Embernek van egy úgynevezett „thermoregulatory” kapacitása. Vagyis csak egy bizonyos mennyiségű extra hőt képes kivédeni, elviselni. Ez angol megfogalmazás szerint 35°C 100 % relatív légnedvesség szerint, ami angolul „Wet bulb” utalva a higanyos hőmérő higany gömbjének nedvesen tartására.

Számítások és kutatások szerint 2100-ra (LOL) az alábbi térkép szerinti eloszlásban lesz lehetséges a Földön élni. Persze léteznek megoldások légkondicionálók, pincék, vermek formájában, a kérdés az, hogy ezeket mennyi ideig lehet igénybe venni, és hány embernek.   

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11 gondolat erről: „(3029) A halálos hő globális kockázata

  1. Érdekes, hogy a Szahara jelentős része szürke maradt.

    És hát ugye Európa…

  2. 1. A Szahara száraz.
    Tehát a légnedvesség minimális. Lehet izzadni, amik belefér. Az pedig hűt.

  3. Csalóka ez a térkép, mert azt sugallja, hogy a világ többi részén minden rendben lesz.

  4. 3 Ugyan már, nem sugall semmi ilyesmit. Azt mondja, hogy a színes területeken az emberi élet megszűnik, és más is alig lesz.

    A maradék területeken talán be lehet rendezkedni valami teljesen új életközösségeknek. Mert ami most van, az ott ahol most, biztos nem lesz.

  5. Szines területeken rögön van helye a radioaktív és egyéb hulladékoknak…

    Az emberi lelemény határtalan. 🙁

    Másrészt ahogy nézem az olaszok, görögök sem fognak röhögni. Meg Kína, India is kissé gondban lesz.
    Délamerika meg kis kivétellel katasztrófa övezet lesz.

    Ez így együtt sok ember ám, hova mennek ezek?

  6. 5: Ha elég sokáig sikerül őket otthon tartani, akkor már meg is van oldva a túlnépesedés.

  7. 5 Egon
    6 Ábel

    Jó hír, hogy 2100-ban még lesz a Földön emberi életre alkalmas terület.

    A rossz hír, hogy hajlamosak vagyunk azonnal hinni egy modellnek, ami 80 évet jósol előre egy komplex, kaotikus rendszerben, viszont csak 60-80%-ban tudjuk megmondani, esik-e a hó jövő héten… és ha tudjuk hogy esni fog, akkor is 90%-ban összeomlanak saját közlekedési rendszereink.

  8. 4. Én értem, hogy miről szól. De kérdezz meg bárkit, aki nem nagyon foglalkozik a témával, hogy mit gondol erről a térképről.

    Mindenki:
    Amúgy összevetettem a nagy világtérképpel, amin az idei tűzek voltak feltüntetve. Én elég sok hasonlóságot vettem észre a kettő térkép között. Méghogy 2100…

  9. 7: Én azt se merném megjósolni, hogy ma délután milyen idő lesz, de azt meg merem, hogy jövő nyáron lesz olyan idő, amikor fogok tudni fürdeni a Balatonban.

    Azt akarom mondani ezzel, hogy a nagyívű jóslatok lehetnek megbízhatóbbak, mint az időjárásjelentés.

    De persze senki nem gondolja, hogy ez a térkép halál pontos. Tibor bá például szerintem meg van győződve, hogy ez nem 2100-ra, de már 2030-ra be fog következni.

  10. 8 Mondjuk ha az élet már a következő 10 évben kipusztul ezekről a területekről, akkor lehet, hogy a sivatagban nem lesz wet bulb 35 °C fölött, ahogy a szaharában sincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük