(2982) Melltartók

Tibor bá’ online

 

Ennek az apró női ruhadarabnak a története visszanyúlik az ókori Egyiptomig. Viszont a mai forma mindössze a XIX. Században alakult ki.

A melltartó funkció első szabadalmát 1914 szeptemberében jegyezte be Mary Phelps Jacob, és mindjárt hatalmas népszerűségnek örvendett. Jacob férje nem hitt a hosszú távú  sikerbe, ezért a szabadalmat eladta 1500 dollárért.

A következő évtizedekben a melltartó hatalmas utat tett meg. Az első képet 1951-ben készítették, amikor a melltartó főfunkciója (ellentétben a nevével) nem a mellek tartása, hanem a mellek mozgásának a megakadályozása volt. Abban az időben a ringatózó emlők túl frivolnak számítottak, tehát lekötözték őket.

A következő funkció a lógó mellek megemelése volt. Erre találták ki a rugalmas anyagból készített fél-csészét. Ezek láthatatlanul megemelték a melleket, amiknek a felső széle kivillanhatott a nyakkivágásban.

A legújabb időkben nem csak a mozgásgátlás, és a megemelés funkciókat veszítették el, de inkább figyelem felkeltő hatása lett az egyre inkább látható mellek érdekében.

A figyelem felkeltésnek már nincs felső határa, ezt mutatja be az utolsó kép, ahol a „melltartónak” már az égvilágon semmi más funkciója nincs, mint a figyelem ráterelése a mellekre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(2982) Melltartók

  1. Úgy látom a muffinpapír aljára középre biggyesztettek valami bigyót, némi madzag és kész is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük