(2976) Angol közösségi média

Tibor bá’ online

 

Nem csak Magyarország van megosztva Orbán és anti-Orbán hívőkre, de a UK is meg van osztva kilépőkre és maradókra. A kilépők minimális többséggel nyertek a 3 évvel ezelőtti választáson, de Anglia azóta gatyázik. Az EU-val képtelenek megegyezni az ír vámkérdésben. Brüsszelnek teli van a tőke velük. Utoljára Angéla Merkel jelentette ki, hogy nem engednek. Erre az angol közösségi médiát ellepte a következő (mondjuk) bejegyzés:

Kezdjük a fordítással! „Nem azért nyertünk meg két világháborút, hogy egy Fricc szarakodjon velünk.” Magyarázat: a „pushed around” kifejezést százféle képen lehetne fordítani, de a Fricc-hez ez illik a legjobban, mert a Fricc (aki nem ismerné) egy német személy gúnyneve, olyan mind a digó az olaszokra.

Persze azonnal megjelentek bocsánatkérő posztok is, de ami fontosabb lenne az a történelmi hitelesség. A két világháborút nem az angolok nyerték, megnyerték nekik.

Eddig azt hittem az angolok úriemberek, de tévedni emberi dolog.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

54 gondolat erről: „(2976) Angol közösségi média

  1. Az angol sosem volt úriember… Ezt pont neked kellene tudnod.

  2. Egyrészt megértem, hogy ez bosszantja az angolokat.

    Másrészt az viszont nem világos számomra, hogy mért az EU-ból akarnak kilépni. Értem, hogy elegük van abból, hogy mások mondják meg nekik hogy mit csináljanak, hogy elegük van abból, hogy bevándorlók tömegei élősködnek az ellátórendszerükön, és a munka által nem csökkentett szabadidejükben a kislányaikat kényszerítik szexrabszolgának bűnbandában. De akkor mért nem a pakikat küldik haza, mért a kelet-európaiakat, akik csak dolgoznak nekik?

    Na de hamár ki akarnak lépni, akkor mért nem teszik ezt meg azon a módon ahogy lehetséges? Mért mondják az összes létező javaslatra, hogy „na, azt már nem”?

  3. Azt mondják hogy ha a britek kilépnek, akkor az íreknél hiánycikkek lehetnek.nem tudom igaz e ez mert a mai világban bárhonnan lehet bármit rendelni az Íreknél pedig azért van pénz.

  4. 1 – jeromme:
    Nem tudom ezt miért kellene nekem jobban tudni bárkinél? Igaz, hogy eltöltöttem néhány évet Ausztráliában, de az Aussie-k utálják a pommy-kat, amiből nem következik az, hogy úriemberek lennének. Az igazi valóság az, hogy Anglia végigrabolta a félvilágot évszázadokon át, és ha valaki gazdag akkor könnyű gentleman-nak lenni.

  5. Ez az egész brexit számomra egy rejtély.
    Az információk egymásnak ellentmondanak, és nem tudom mi lehet az objetív valóság.
    Gyakran lehetett azt is hallani, hogy a választásokkor egyszerűen megzavarodtak a britek, és olyan eredmény született, amit ma már rossznak tart mind a szavazóközösség, mind a politikusok, és sokan már egyszerűen betyárbecsületből, a kimondott döntés alapján, a demokrácia elvét érvényesítve tolják a szekeret ebbe az irányba.
    Mások, mint Borisz is, teljes hévvel nyomják a folyamatot, ahelyett, hogy megpróbálnák korrigálni a „hibát”, ha van ilyen.
    Szóval gyanús, hogy esetleg mégis csak a kilépés volt a jól megfontolt felső szándék, amit valahogy átvertek a szavazókon.
    Vajon egyértelmű, hogy ez a GB-nek hasznos, vagy éppen nem, és csak az idő fogja megmutatni, hogy ezzel jobban, vagy rosszabbul járnak?

  6. 4.
    Ráadásul az is egy már sokszor kitárgyalt jellegzetessége a briteknek, hogy iszonyú képmutatóak, a kőkeményen érvényesített érdekeiket mindig igen kifinomult stílusú, udvarias, a valóságot elkendőző formában tudják kommunikálni.
    Ez a krautozás ki is lóg alaposan a sorból, nem jellemző rájuk, de úgy látszik, már a britek se a régiek… 🙂

  7. 4. az angolok néha vesztettek is, ezért kitalálták a „fair play”-t …

    6. de igen, jellemző. Néz meg néhány világhaborús uszító plakátot

  8. Mi történt a többi gyarmatosítóval? Portugáliával, Spanyolországgal? A könnyen jött pénz miatt leépültek. Ez történik Angliával is.

  9. Néhány buta hatásvadász plakát és néhány ezer like miatt én nem vonnék le súlyos következtetéseket.
    Hülyék és szélsőségesek mindenhol vannak, Angliában is.

    2.
    Ilyen a demokrácia, főleg ha mindkét oldalnak (Brexit and NO Brexit) sok sok millió híve van és nagyjából ugyanannyian akarják mindkettőt.

    5.
    Az idő idáig azt mutatja, hogy hatalmas az értékvesztés. 3.5 éve (A Brexit szavazás előtt) egy fontért 1.4 – 1.45 eurót adtak, jelenleg ez 1.1 euró.
    A dollárnál pedig 1.6 -ról 1.2-ra módosult az árfolyam.
    Minden évben sok millió brit megy külföldre, ahol eurót, dollárt stb. költenek. Nem mindegy, hogy ezer fontért 1400 eurót vagy 1100 kapnak (kapunk, mert én is ebben a cipőben járok).
    Csak a brit fizető eszköz árfolyam gyengüléséből fakadó veszteség több száz milliárd fontra rúg.

  10. „..ami fontosabb lenne az a történelmi hitelesség. A két világháborút nem az angolok nyerték, megnyerték nekik.”

    Fel lehet fogni így is. Azért odatették magukat rendesen mindkét háborúban, rengeteg embert vesztettek. (Persze tudom az oroszokhoz képest nem olyan sokat).
    1940-ben, abban a sorsdöntő évben, amikor a németek nyerésre álltak, Franciaországot, meg fél Európát már elfoglalták és Angliát fenyetették, a britek lepaktálhattak volna Hitlerrel.
    Nem tették!
    Ha a magyar nép élt volna ezen a szigeten, vajon mit tett volna?

  11. Ha De Gaulle láthatná, hogy most mi folyik, boldogan mondaná: Na, ugye megmondtam, hogy ne vegyük be őket! 🙂

  12. 10 – Gyarmathy:
    Churchill le akart számolni a német konkurenciával. Szarrá akarta bombázni a német ipart. Ez sikerült neki, de a német szorgalmat, pontosságot, és fegyelmezettséget nem tudta elbombázni. Amivel nem számolt Churchill, hogy a szétbombázott gyáraknak új gépekre volt szükségük a régi típusok helyett a legmodernebbet szerezték be. Jött a német gazdasági csoda. Amióta nincsenek gyarmatok, az angolok szép lassan, de biztosan süllyednek.

  13. 12.
    Lehet, hogy így van Tibor bá, csak nem erről volt szó. 🙂

    11.
    Az Európai Únión kívűl is van élet, a norvégoknak pl. elég jól sikerül, meg Svájcnak is. Majd ilyen lesz az UK is. Lehet kicsit rázós lesz az átmenet (ha lesz kilépés egyáltalán) de majd megnyugszanak a kedélyek és létrejön valamiféle szimbiózis az EU-val.

  14. 12.
    „Churchill le akart számolni a német konkurenciával. Szarrá akarta bombázni a német ipart. ”

    Gondolod, hogy ez volt a fő ok, amiért nem paktált le Hitlerrel? Mert azért az angolok eléggé be voltak szarva látva, hogy a nagy Franciaország Maginot vonalostól mindenestől két alatt német préda lett. Ráadásul az angolok alig tudták kimenekíteni 300 ezer emberüket, míg a nehézfegyverzetük ottmaradt Dunqerque-nél.

    Mire alapozod ezt a véleményt?
    Churcillnek és az angol népnek a náci eszmékkel semmi bajuk nem volt, csak a német konkurenciával?

  15. 14 – Gyarmathy:
    Hess odarepült a háború elején, hogy békét kössenek – bebörtönözték. Hitler megkegyelmezett Dunqerque-nél 300.000 angol katonának. Hatalmas gesztus volt, de nem számított nekik. Hitler megszállhatta volna Angliát, de nem tette, ez se számított. Churchill vért akart látni. Ideológia? Még arra is hajlandó volt Churchill, hogy szövetkezzen az ördöggel (Sztálin) a szent cél érdekében.

  16. 14.

    nincsenek eszmék, csak kőkemény gazdasági érdekek, meg érdekérvényesítési képesség/hatalom. Amit te látsz, az csak a csomagolás, cukormáz.

    15.

    bizony, Churchill képes volt arra, hogy akár Anglia elvesztése árán is megnyerje a háborút. Maguk a brit lakosok szívesen kiegyeztek volna a németekkel, a királyi család is megtette volna, de ez már egy másik hosszú, és komplikált történet.

  17. 5. hubab
    „csak az idő fogja megmutatni, hogy ezzel jobban, vagy rosszabbul járnak?”
    Igen, az idő fogja megmutatni, mégpedig akkor, amikor Erdogan Európára engedi a 3.6 millió migránst, a brit határőrök megkapják a tűzparancsot, az EU tagállamok határőrei pedig csak bárgyú képpel nézik majd, ahogy a sötét emberáradat bevonul az országukba.

  18. 4. Tibor bá
    „ha valaki gazdag akkor könnyű gentleman-nak lenni”
    Ezt szoktam én is mondani, csak nem ezekkel a szavakkal, amikor valaki tömjénezi a nyugat-európai embereket és gyalázza a magyarokat, románokat.

  19. 17 proton
    Álomvilágban élsz, ha valahol, akkor az Egyesült Királyságban tombol a multikulti.
    Ahol London polgármestere is pakisztáni származású, és tele van az ország mecsetekkel, és a lakosság nem kis része a volt gyarmatokról származik, egy utcaképen is teljes a tarkaság…

  20. 19. hubab

    kihagytad a belügyminisztert. Az Egyesült Királyság már elveszett.

  21. 19. hubab
    „Álomvilágban élsz”
    Még szerencse, hogy itt vagy te, és felébresztesz…
    „az Egyesült Királyságban tombol a multikulti.”
    Köszönöm, hogy felvilágosítottál, eddig nem tudtam…

    Csak azt nem értem, hogy mi köze van az egésznek ahhoz, amit én írtam. Képzeld, U.S.A.ban is, meg Ausztráliában is tombol a multikulti, de azok VÉDIK A HATÁRAIKAT ÉS MEGVÁLOGATJÁK, HOGY KIT ENGEDNEK BE. Európa az egyetlen hely ezen a bolygón, ahol a határvédelem csak formailag létezik, és a sz@ros ILLEGÁLIS migránsok b@sztathatják a határőröket, meg követelőzhetnek, miután bejutottak az országba. Máshol az ilyeneket lelőnék, mint a kutyát. Ezelőtt 4 – 5 évvel az egyik kollégám beüzemelésre utazott Ausztráliába. Volt vízuma, meghívólevele, szállás, stb., egyetlen bűne az volt, hogy nem itthonról repült oda, hanem Dél-Koreából, ahol éppen befejezett egy másik beüzemelést, és ez valamiért gyanús lett az ellenőrzésen, ezért több, mint egy óráig vegzálták, mielőtt beengedték volna az országba.

    20. sleeper
    „Az Egyesült Királyság már elveszett.”
    Szerintem meg most fog ujjászületni…

  22. 21 proton
    Azért azt megnézném, mi történne egy olyan országban, ahol a lakosság ilyen nagy százaléka bevándorló gyökerű, ha tűzparancsot adnának rokonságukra…

  23. 22- huban:
    Miből gondolod, hogy az indiai programozó, aki 15 éve él Angliában, a szíriai vagy kongói menekültet rokonának tekinti?

  24. 21.proton
    …” Képzeld, U.S.A.ban is, meg Ausztráliában is tombol a multikulti, de azok VÉDIK A HATÁRAIKAT ÉS MEGVÁLOGATJÁK, HOGY KIT ENGEDNEK BE….”

    proton.
    Kanada, Amerika, Ausztrália…. HALDOKOLNAK AZOK IS, csak lassabban!

  25. 23 Tibor bá’
    Azért az a tűzparancs az indiaiakra is vonatkozna.
    Kérdés, hogy a szolidaritás érzése mennyire marad fenn egy bevándorlóban, mert valóban, az is egy opció, hogy egy jóléti társadalom várfalán belülről már ő is betolakodóként tekint az érkezőkre, aki rontja az esélyeit.
    A vicces az, hogy akkor tulajdonképpen már tekinthető beilleszkedettnek, félig-meddig asszimilálódottnak is, aki átvette a befogadók mentalitását… 🙂

  26. 23. Hubab
    Ez egy jó felvetés, mert bizony egy „beilleszkedett” betolakodónak tekinti a kevés nyelvtudással érkező „tudatlan” földijét, annyi segítséget nyújt neki, amennyivel lehúzhatja anyagilag, az emberi természet mindenkinél előjön így v. úgy.
    Egyébként a multikultikban a két legerőszakosabb között fog eldőlni a tűzharc, amiben a kulturált nyugatinak nem sok szerep fog jutni. Csak egy női példa Angliából: fehérek ülnek a buszon csendben, a jármű elején gyerekkocsikat toló karibi fekete nők üvöltöznek muszlim, bebugyolált szintén gyerekkocsival felszálló nőkkel, természetesen a helyen, s ez a vita ütlegelésig fajult. Egyik sem hagyta magát, a fehérek pedig tovább ültek csendben és figyelték a jelenetet, míg a sofőr rendet nem rakott. Tűzharcnál ki fog rendet tenni a kongói, jamaikai és a pakisztáni fegyveres férfiak között?

  27. Bírrrrrrrrrrom, hogy a totálisan elgorkaisodott, ekfiszesesett, erkölcsileg, szellemileg lepusztult, elkurvult, elciányosodott Magyarország kispolgára lesajnálja az UK-t, hogy ez mennyire elveszett. 😀

    Én itt élek és dolgozok 15+ éve. Jobb, ha magatokat sajnáljátok otthon és aggódtok a jövő miatt.

    Persze itt sincs kolbászból a kerítés, sőt…. de azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára.

    21. Proton +1

    26.

    Edit, egy darab fehér buszsofőr rendet rakott nem? Az UK-ban még évtizedekig nem lesz komolyabb gáz.
    LÁtom én is a multikultit, de ugyanakor látom azt is, hogy ottnon pillanatokon belül egy fehér magyar megszületett kisgyerekre egy roma gyerek születik.
    Nagyobb a baj otthon higgy nekem!

  28. „elgorkaisodott, ekfiszesesett,” – mit ittál ehhez? Próbálom megfejteni, hogy mire gondolt a szerző, de nem megy. Szabad a gazda!

  29. 28 – Ábel:
    A megfejtés: elfideszesedett.

    27 – Gyarmathy:
    Én 1962-ben éltem egy évig Londonban. Már akkor múltikulti volt. Ezzel fizettek a gyarmati elnyomásért 1-200 évvel később. A klasszikus Anglia (1930-as évek) már akkor meghalt, te már csak a maradékokat élvezheted. 1962-ben még a fiam úgy tudta, hogy „Eena, meena, mina, mo, Catch a nigger by the toe” Most hogy megy a mondóka? Tudod?

  30. @29 Tibor bá’

    Most tiger-rel megy, úgy tanulta a fiam. Probléma? Nem. Hiányzik a niggerezés bárkinek? Nem.
    Az a társadalom amelyik képtelen változni, és a végletekig ragaszkodik hasonló berögződésekhez, az nem működhet egy idő után mert képtelen alkalmazkodni.

    Az 50-es 60-as években kevés munkaerő volt elérhető, azért hordták hajószámra a volt gyarmatokról az embereket. Annyira kellettek, hogy még adminisztrálni is elfelejtették őket.

    Azért itt ha lecsökkenve is van éppen a Brexit miatt, de még mindig nagyobb tolerancia van bárkivel szemben. Akinek nem tetszik, az ne jöjjön ide.
    Mondjuk van már most is negatív EU diszkrimináció pl. az állampolgárság megszerzése szempontjából itt-ott. De hallgatva a sri-lankai kollégámat, még mindig könnyeb dolga van az EU-ból jötteknek itt.

  31. Re:27,30
    Melyik nagyvárosban nem lehet karácsonyfát állítani, mert a muszlim bevándorlók nem hagyják?

  32. @31 dajtás:

    Visszakérdezek: Melyikben?

    Nem mellesleg nekem a karácsony családi ünnep. Az, hogy a boltokban októbertől karácsonyi dalok szólnak, inkább elveszi a karácsonyi hangulatomat, mint meghozza.
    Ha ott tüntetnének ahol lakom akkor kimennék-e ellentüntetni – nem valószínű.
    De nem költözöm egyébként sem ilyen környékre, ahogy Mo-n sem költöztem olyan környékre ahol nem érezhettem otthon magam.
    Szombaton Croydonban jártam életemben először, ahova szintén nem költöznék. Amellett, hogy nem raboltak ki, pedig a kollégám aki ott lakik már mesélt pár esetet, megdöbbentően szép legalább félarab ujságárusnőtől vettem üdítőt. Határozottan feldobta a napomat! Lehet megkövezni érte.

  33. 32: Nem mi fogunk, megkövezni, hanem a férje, ha rájön, hogy tetszik neked a nője.

  34. 30 – d311c:
    Egészen más a kikényszerített változás, és megint más a spontán változás. A tigris ki volt kényszerítve. Mit szólnál hozzá, ha Kossuth Lajosnak nem a regimentje fogyna el, hanem a Borsodija? Mert most a fiatalokat az lelkesíti. És én azzal védeném a változtatást, hogy ne ragaszkodjunk a berögződéshez, hanem alkalmazkodjunk a jelenhez.

  35. 32.d311c
    Sajnállak, szegény európai d311c, akárki. Vigan lubickolsz az angliai multikulti tavában, szegény barátom.
    Csak azt nem tudod, hogy alattad, a vizben, nem is oly mélyen, ott lapul az iszlám rettenetes krokodilja….
    Joviálisan, majdhogy könnyedén tréfálkozva nyugtatgatod otthonmaradt blogtársaidat, hogy nem is olyan szörnyű ez a fránya multikulti….egészen jópofa emberek vannak ott…a csinos arab újságárusnő , aki oly vidámmá tette napodat, az mindennek a teteje….istenem….
    Olvasd és vedd halálos komolyan 33.Ábel barátunk intelmét, azaz szállj vissza a földre.
    Gyereked van, ha jól értem. Sajnálom szegényt, ő semmiröl nem tehet.
    Nejed is van, ha jól gondolom. Mint fent. Téged is sajnállak.
    Egy másik világban, ahol nem mosták volna ennyire ki az agyadat, hosszú és boldog életet élhettél volna….

  36. 35.
    Hát nemtom Bálint, arabok között élsz, arabokkal körülvéve, amerre nézel, minenütt iszlám. És mégis léteztek.
    Mikor fogunk még mi ott tartani, ahol ti?
    Nekem furának, ellentmondásosnak tűnik, ahogy onnan lesajnálsz minket. 🙂

  37. Re:36
    Lehet hogy arab tengerben van, de nem is engedik be az útlevelet eldobáló „szír” menekültet.

  38. 36.Gyarmathy
    ….”Nekem furának, ellentmondásosnak tűnik, ahogy onnan lesajnálsz minket….”
    Könnyen megmagyarázom, a 37. dajtás példáján keresztül: minket is elleptek volna, ha 2008-ban nem térünk magunkhoz, és lezárjuk déli határainkat.A már ittlevökkel igyekszünk kijönni valahogy, de nincs az az eszement állapot, mint Európában. Itt nem veszekszik egymással semmi bevándorlónő a buszokon, és ennek megvan az oka, tudják, hogy van gazda a házban.Nálatok odaát, valahogy kevésbé jön le nekik, hogy nincsenek otthon.

  39. És még valami, Gyarmathy.
    Nem lesajnálás, hanem irántad való , a fizikai léted miatti aggodalom ir belölem.
    Egy olyan emberé, aki nagyon jól, és közelröl ismeri azt a vallást, és azt a népséget amely ellep benneteket manapság.
    Még nem érzitek a rátok leselkedő, közelgő eletveszélyt, mint ahogy a Titanic fedélzetén az emberek el sem tudták képzelni, mennyire jéghideg a viz.
    Amig bele nem mart a bokájukba az óceán…

  40. 38 – bálint:
    Londonban a polgármester már muszlim. Vagyis ők vannak már otthon, nem a britek.

    A tőke lakhatatlanná tette a Földet. Ugyanez a tőke engedte be a gyarmatokról a csőcseléket, hogy letörjék az angol munkásosztály követeléseit, ami sikeres volt. Ezek a dolgok visszafordíthatatlanok.

  41. @40 Tibor bá’:

    A kettő között volt minimum egy évtized, és nem volt közük egymáshoz. A betelepítés az 50-es évektől a 60-asok elejéig történt mert hiányzott a munkaerő a háború után. A nehézipar megrogyása pedig leginkább globalizációs hatásra és minimum 10 évvel később kezdődött.
    És mielőtt felmerülne a betelepítettek nem bányásznak vagy a nehéziparba jöttek dolgozni, nem túrták ki olcsó munkaerőként a már ottlevőket.

  42. 38 – 39.

    Bálint, nálatok nem veszekszenek a buszon? Csak néha megkéselnek, a tömegbe hajtanak, rakétával belövöldöznek, őrjöngenek és így tovább.

    Veszélyes, vegyes világban élünk. Ez van, ki tudja meddig. Mégsem eshetünk neki valakinek, mert nem tetszik a bőrszíne, vagy vallása. Akkor az már nem Európa lenne.
    Európa nem gyenge, hanem toleráns. De be tud és be is fog keményíteni.
    Jónéhány uszítú muszlimot már meg is fosztottak állampolgárságuktól és kiutasították őket.
    Angliában, Dániában és Franciaországban is van erre bőven példa az elmúlt évekből.
    Mai hír: https://www.youtube.com/watch?v=fqI6zMXs0fU

    Kemény világ jön Európában is, vallástalanítás. A muszlimokra is nehéz idők jönnek, majd emlékezz vissza, ha látod.

    40.
    Én azt hittem, hogy London polgármestere is brit. 🙂

  43. Re:42
    Ez a végtelenül toleráns szemlélet addig szép, amíg a másik fél ugyan így gondolja…
    A muszlimok jelentős része gyengeségnek látja, és nem erények, ergo nem él vele, hanem visszaél. Persze lehet egy darabig azt a jezusi elvét követni, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, de ez a szép filozófia addig fogja tartani magát, amíg a lányodat/feleségedet meg nem hágják, és te leszel az első, aki vért követel.
    Kérdés: miért kell idáig elfajulnia a dolgoknak? Miért engeded be a farkast a karámba? Hozzáteszem nem minden muszlim farkas, és nem minden keresztény bárány.

  44. 43 – dajtás:
    Egy (ritka) egyetértés a részemről.

  45. Re:44
    Sokkal több mindenben értünk egyet, mintsem gondolnád. 🙂

  46. 42.Gyarmathy
    Nehezen hiszem el, hogy az alantiakat te irod:
    …”Bálint, nálatok nem veszekszenek a buszon? Csak néha megkéselnek, a tömegbe hajtanak, rakétával belövöldöznek, őrjöngenek és így tovább”…
    Ez két, teljesen más helyzet, kár belemélyedni.
    Tovább:
    …”. Mégsem eshetünk neki valakinek, mert nem tetszik a bőrszíne, vagy vallása.”…
    Nem hiszem el, hogy ez te vagy. Mondtam én, akár egy szóval is ilyesmit? De aki tökidegen, eröszakkal hozzád beszivárgott , tőled, vallásodtól, erkölcsi értékrendedtől , európai életformádtól gyökeresen eltérő másvalamit hoz be az orrod alá, és aki miatt lassanként te és családod az utcára nem mehettek ki, egyre több helyen nálatok, nos azt igenis agyoncsapni, felnégyelni, a városkapura több helyen is kiszegezni, azt igenis propagálom neked.Mert te is tudod, nagyon jól, hoigy nem bőrszinről és nem a vallásról, hanem a VISELKEDÉSRŐL beszéltem.
    Tovább:
    …”Európa nem gyenge, hanem toleráns. De be tud és be is fog keményíteni….”
    Gyarmathy, ezt most te komolyan gondolod? Aki nem gyenge, ahhoz senki engedély nélkül be nem szivárog, mert az történik azzal a beszivárgóval , mint amit fentebb leirtam, és abban a sorrendben.És ennek semmi köze a toleranciához, és ha be sem engeded őket ab ovo, nem kell utána bekeményiteni. Valamint nem kell útólag áltatnod magad, hogy majd bekeményitesz.
    Tovább:
    …”Jónéhány uszítú muszlimot már meg is fosztottak állampolgárságuktól és kiutasították őket….”
    Fantasztikus.Hihetetlen. Óriási és kolosszális. Hány renitens muszlimot rúgtatok ki a többmillióból?????
    Gyarmathy, mindig érdeklődéssel olvastam hsz-idet, most nem hiszek szemeimnek.
    Ahány liberális mantra létezik nálatok, a helyzet elhazudására, azt te mind lehoztad egy viszonylag rövid hozzászólásban.

  47. 46 – Bálint:
    Gyarmathynál ugyanazt az emberi tulajdonságot tapasztalhatod, mint a klíma szkeptikusoknál. Tudja, hogy szar, de nem hajlandó elhinni, tehát tagadja a tényeket. Hol van már ez az Anglia attól, amit a háború előtti filmekben látsz, és soha a büdös életben nem fog visszajönni. Megoldás? Azt kell állítani, hogy ez is nagyon jó. Hurrá multikulti. Nincs annál jobb, mint amikor a lényomat partiban bassza négy-őt muszlim suhanc.Plusz a keresztény bigottság: az abortusz gyilkosság. Megszüli a kölyköt, hadd gyönyörködjek a félvér unokámban.

  48. 43.
    Nem tudom miért írtad ezt nekem. Én nem beszéltem végtelenül toleráns szemléletről, csak nem vagyok hajlandó senkit sem gyűlölni vallása vagy faji hovatartozása miatt.
    ( A beengedésükről meg nem is beszéltem).

    Ennyiről van szó! Ez neked is szól Bálint!

    Köszi, hogy aggódsz értem, értünk, de hidd el szükségtelen.
    A 6-7 % muszlim Angliában nem fog gondot okozni még jó ideig. Ha balhéznának, maguk ellen hívják ki a sorsukat.

    47.
    Én nem tagadom a tényeket, de nem is dramatizálok feleslegesen és nem írkálok f.szságokat. A Világ változik. Nem csak Anglia, hanem minden ország.
    Magyarország sem lesz már olyan soha, mint volt valaha.
    Könnyen lehet, hogy előbb csontoznak ki benneteket a romák, mint engem a muszlimok. 🙂

  49. 43. dajtás

    egy nagyon fontos dologra mutattál rá: amit a nyugati ember értéknek tekint, azt egy muszlim gyengeségnek látja.

    Pontosan ezért a valóságban megveti, és lenézi ôt. Magát magasabbrendünek tartja, és isten látja lelkemet, szerintem ebböl a szempontból igaza van.

    Tehát kedves bárki, a multikultit élteti, integrációról beszél, ugyan mondjátok már meg, hogy ti hogyan integrálódnátok egy olyan kultúrába, amit – nem gyülöltök, ó nem, – megvettek, lesajnáltok, és szörnyü igazságtalanságnak érzitek, hogy pont ilyen alantas alakok halmoztak fel anyagi javakat?

    és pont emiatt, ha épp be is integrálódtatok szépen, majd a fiatok, unokátok egyszer felébred majd, és azt kérdi: hogy lehet hogy feladtad a magasabb szintü kultúrádat, és hozzálát majd hogy felélessze a régi dicsöséget – pont ahogy a mai második, harmadik generációs bevándorlók.

  50. A valóban sikeres emberek, a társadalmi munkamegosztás nyertesei asszimilálódnak, mert minden érdekük a fennálló rendhez köti őket, ami soha nem látott lehetőségekhez juttatta őket.
    A problémát én abban látom, hogy egy migránsnak nagyon kicsi az esélye, hogy ezt a pozíciót elérje, és ezt az esélytelenséget többnyire utódai is öröklik, tehát többnyire a frusztrált underclass létszámát bővítik, amiből igaz az európaiak között is van elég, de azoknak nem lesz egy ilyen összefogó ideológiájuk, mint a muszlimoknak, amibe kapaszkodva komoly erőt képviselhetnek.
    Ezért is lehet, hogy szélsőségessé válhatnak olyan másod- harmadgenerációs bevándorlók is, akiknek felmenőik még a boldogulás, befogadás illúziójával érkeztek, de az élet nem váltotta be ezeket az illúziókat, és a fiatalok már nem is tudják, hogy felmenőik milyen körülmények közül érkeztek, ők csak az esélytelenségüket érzékelik, már nem bíznak a jövőben, mint a felmenőik…

  51. 50.
    Hát nemtom, biztosan van benne valami, amit írsz, de én közelről látom a muszlimokat, az egyiknek két gyorsétterme van, a másiknak hentesboltja és régi autókat gyűjt, a harmadik most veszi a 6. házat, amit felújít és kiad és így tovább.

    Amikor eljön az idő, a kis szőnyeget előrántja és imádkozik egyet, aztán megy tovább.

    Szélsőségesek vannak közöttük biztosan, de lásd pl. Breivik ‘keresztény’ tömeggyilkost, vagy az amerikában bekattant lövöldöző fiatalokat.
    Szélsőség és flusztráció van a keresztény/ateista neveltetésű oldalon is bőven.

    Ettől függetlenül egyetértek, hogy a muszlim világot nem kell Európára engedni, de ez ott kezdődne, hogy nem kéne a közel keletet szétb.szni a ‘keresztény’ olajra éhes és fegyvergyártásban érdekelt hódítóknak.

  52. 51 Gyarmathy
    Ez nincs ellentmondásban azzal, amit írtam.
    Aki sikeres lesz a befogadó társadalomban, azzal általában nincs baj, az tolja a közös szekeret.
    Te ezt ott nyilván közelebbről látod, de nekem azért az a sejtésem, hogy a bevándorlók között ők jelentik a kisebbséget, a többség inkább a lakosság szegény rétegéhez tartozik, leginkább fenyegetett a munkanélküliség által, részben kulturális, iskolázottsági hátrányok, ellenséges beállítottság, és az őshonosok előítéleteinek együttes hatására…

  53. 53.
    „Te ezt ott nyilván közelebbről látod, de nekem azért az a sejtésem, hogy a bevándorlók között ők jelentik a kisebbséget, ”

    Angliában nem jelentős a muszlim bevándorlók száma. Inkább az jelenti a gondot, hogy a már itt levőknek 4-6-8 gyereke is van, (amit az állam pénzén nevel fel) ezért aztán az arányuk – ha még nem is jelentősen – növekszik a lakosság körében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük