(2911) Az amerikai elnök

Fontossága miatt publikussá tett, szerkesztett, VIP fordítás

Nem véletlenül fordítottam le ezt a cikket. Engem az lepett meg, hogy milyen nagy hasonlatosság van Donald Trump és Orbán Viktor között. Próbáljátok ilyen szemmel olvasni a posztot.

Written by Chauncey DeVega /

Mottó: Yale pszichiáterei szerint, Donald Trumpot a bizonytalanság és az üresség vezérli.

Néhány héttel ezelőtt, a Washingtonba akkreditált brit nagykövet, Sir Kim Darroch, Londonba küldött jelentései szivárogtak ki a sajtónak, ami szerint Donald Trump egy tisztességtelen ember, aki egy olyan Fehérház élén áll, ami teli van pletykákkal és belső civakodással.

Darroch azt is jelentette, hogy szerinte Trump bizonytalan, könnyen manipulálható, és Trump orosz botrányából még nem minden ismert, és könnyen lehet, hogy Trump elnöki tisztségének csúfos vége lehet.

Kérdés, hogy Trump privát és nyilvános viselkedése továbbra is kicsúszik-e az ellenőrzés alól? Nyilvánvaló szellemi hanyatlására a július 4.-i beszéde további bizonyíték-e? Miért van az, hogy oly sok amerikai elfogadja Trump szadizmusát, ami ennél is rosszabb, támogatja őt?

Nem rég beszéltem Dr. Bandy Lee-vel a Yale Orvostudományi Egyetem pszichiátriai professzorával, aki megírta Donald Trump súlyos esete című könyvét. Kedden Lee és néhány szakember összejött megbeszélni Trump mentális betegségét, ami közben megkérdőjelezték Trump képességét, hogy kellően el tudja-e látni az elnöki tisztséget.

Az elmúlt 3 évben Lee professzor mindent megtett, hogy felhívja az amerikaiak és a világ figyelmét, micsoda veszélyt jelent Trump a világra.

Véleményem szerint, nem létezik az igazságnál hatékonyabb fegyver. A legsötétebb politikai pillanatban is bekövetkezhet a folyamat megfordulása. Kiszámíthatatlan,  mi történik akkor, amikor a gát átszakad.

Donald Trump koncentrációs táboraiban gyerekeket abjuzálnak, felnőtteket arra köteleznek, hogy WC kagylóból igyanak, szexuális támadások fordulnak elő, durvaság és kegyetlenkedés. De az amerikai emberek le vannak dermedve. Hol van a tömeges tiltakozás? Ráadásul, az amerikaiak egy jelentős része úgy tűnik, élvezi Trump kegyetlenkedéseit.

Pontosan ez történik, pedig a társadalmon belül a patológiás esetek számának növekedése egy veszélyes folyamat. A rosszindulat beszivárog a társadalomba a kimerültség létrehozásával. Ez ugyanis létrehoz egy újfajta fogalomalkotást, és a valóság érzékelését, egy roppant egészségtelen módon.

Az nem véletlen, hogy Donald Trump veszélyes politikát valósít meg. Pontosan ez az, ami várható volt. Ez pedig olyan, mint egy fertőző betegség az amerikai politikában. Ha csak nincs megakadályozva, terjedni fog.

Na és mi van a többi amerikaival, akik nem élvezik ezt a szadista eljárást, ami a nem fehér migránsok, és menekültek ellen irányul, ennek ellenére nem tiltakoznak. Lehetséges lenne elérni azokat az embereket, akik másfelé néznek, vagy azzal biztatják magukat, ha nem vesznek tudomást az elfogadhatatlan eseményekről, akkor azok egy idő után maguktól megváltoznak.

Ebben a gondolkodásban egy jó adag cinizmus van, de van mellette egy adag kétségbeesés és tehetetlenség is.

Az angol kormány meg van győződve arról, hogy Donald Trumpot és az adminisztrációját átjárja a hazugság, bizonytalanság, alkalmatlanság, és könnyű manipulálhatóság, ami kihat mentális egészségükre és viselkedésükre.

Ma már az egész világ látja, hogy Donald Trump elnöksége párját ritkítva alkalmatlan a vezetésre és nagy valószínűséggel csúfos vége lesz. Kim Darroch szerint az Egyesült Államok működésképtelen, a Trump adminisztráció alkalmatlansága miatt. Minden valószínűség szerint, a világ egyéb kormányaiban is ez a vélemény alakult ki.

Amint az utolsó G20 japáni találkozóján az egész világ láthatta, Donald Trumpot majd mindegyik diktátort dicséri, ami a demokratikus és az intelligens vezetés ellen szól. És ez nem véletlen. Trumpnak mélyen ülő emocionális éhsége van arra, hogy diktátor legyen, egy fajta erős ember. Valójában ez hiba nem pedig erény. Trump azért csodálja a diktátorokat, mert narcisztikus elméjéből ez jön ki magától érthető módon.

Donald Trump attól függetlenül dicséri a diktátorokat, hogy azok vállát, milyen emberjogi bűnök terhelik. Ez azt mutatja, hogy nem ellenzi a diktátorok cselekedeteit. Sőt az ilyen vezetőket csodálja. Ez az egyik oka annak, hogy a pszichiáterek, akik kiértékelik Trump viselkedését, megállapítják azt, hogy Trump érzelmi szükséglete oly mértékben eluralkodik rajta, hogy képtelen megfelelően eldönteni, mit kellene tennie a nemzeti érdekek védelmében.

Trump a július 4.-i ünnepek alatt jelét adta annak, hogy mentális állapota romlik. Kiköveteli magának, hogy elképzelései érvényesüljenek, bármi is történjen a törvények, vagy az országban uralkodó szokások ellenére.

Trump mentális állapotára jellemző, hogy nem képes megérteni elvont fogalmakat. Ilyen értelemben nagyon is gyerekes. Trump nem ismer olyan fogalmat, mint igazság, azon kívül, hogy milyen haszna van belőle. Nem érti a társadalmi szerződés fogalmát, vagy a tisztesség szabályaihoz való engedelmességet. Oka ennek, hogy megragadt az érzelmi fejlődés korai szakaszában.

Trump betegsége nagyon veszélyes. A történelem arra tanít minket, hogy szörnyű dolgok történhetnek, amikor egy mentálisan beteg vezető hatalmon marad, és befolyása terjed a társadalomban.

Donald Trump csodál diktátorokat, akik újságírókat gyilkolnak, és politikai ellenfeleiket bebörtönzik. Trump a nyilvánosság előtt udvarol Kim Jong-unnak és Vladimir Putyinnak. A történelem azt mutatja, és a pszichiáterek ezt megerősítik, amikor egy diktátor beszél, el kell hinnünk, amit mond. Amikor fenyeget, azt komolyan gondolja.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

71 gondolat erről: „(2911) Az amerikai elnök

  1. Attól függ, a szihiáterek kinek akarnak kedveskedni, a „pártatlan” szagvéleményükkel. Trump népszerűsége magasan áll. A belpolitikában jó intézkedésekkel előre léptek. Munkanélküliség alacsony. A szavazóknak ez kell. Ja, nem indít háborút! Ez nagyon fáj, az ellenzékének. 🙂

  2. „Donald Trump koncentrációs táboraiban gyerekeket abjuzálnak, felnőtteket arra köteleznek, hogy WC kagylóból igyanak, szexuális támadások fordulnak elő, durvaság és kegyetlenkedés.” – Mégis miről beszél ez a csóka?

    Amúgy köszönjük, Tibor bá!

  3. Úgy vagyok ezekkel az elemzésekkel, hogy elég nyilvánvaló, hogy a baloldal heves gyűlölete Trump irányába elsősorban abból táplálkozik, hogy igyekszik borítani a status quo-t, és felszámolni az informális hatalmukat, beépített állásaikat.

    Ezért gyökök vonok az ilyen kritikákból. Csak az a baj, hogy ilyen messziről csakis másodkézből származó információkhoz jutok hozzá, ezért nehéz megítélni, melyik része teljesen megalapozott a vádaknak, és melyik az, amit felfújnak.

    Egyébként azt is gondolom, hogy egy személyiségzavaros vezető, bár tényleg veszélyes, adott esetben jót is tehet egy országnak, azáltal, ha meglép bizonyos súlyos, de szükséges lépéseket, amiket egy normális, szürke eminenciás nem merne. A tettek számítanak igazán, nem az elmebaj.

  4. 1 & 2/3:
    Ne feledjétek, hogy Orbán nagy tisztelője és csodálója Trumpnak, ezért a magyar média nem nyúl hozzá. Az ellenzék is Amerika barát. Fontos tényekhez nem juttok hozzá. Bálint próbálja felnyitni a szemeiteket, de nem nagyon hagyjátok.

  5. Szerintem Trump tudatosan kelti a „hülye bunkó” benyomást…
    Ezzel imponál az egyszerűbb rétegeknek, de sokkal fontosabb, hogy folyamatosan alábecsülteti magát az ellenfeleivel, akik a saját maguk kreálta politikai korrektség miatt még igazán le se tudják írni, hogy mi a baj vele.

    Végülis az „out of the box” effektust használja, amivel a demokraták még mindig nem tudnak mit kezdeni.

    Orbánnak is hasonló a taktikája az „illiberális” demokráciával. Igazán senki se tudta, mit ért alatta, és most, hogy „keresztény szabadság”-gal definiálta, bírálói nem lettek sokkal okosabbak.
    A lényeg, hogy a fennálló kereteken belül nehezen lehessen értelmezni.
    És úgy tűnik, hogy ez a taktika már egy jó ideje sikeres.

  6. Re:5
    Bizony, bizony…
    Megoldás dobozon kívüli kell keresni.

  7. Tudja a fene …
    Én csak azt tudom, hogy a baloldalinak mondott ellenoldal, akik leginkább liberálisként, progresszívként hivatkoznak magukra, ők gyűlölik Trumpot, mert mer nem feminista lenni, mer nem PC lenni más etnikumokkal szemben, meri nem szajkózni a migráció szükségességét és jóságát.
    Pszichiáterek … azok a legnagyobb áltudósok, akik annyit tudnak, hogy az USA fiait nyugtatókkal szedálják, mert szerintük mindegyikük ADHD-s.
    A gazdaság most jól megy az USA-ban, a munkanélküliség alacsony, ezt látják az emberek.
    A másik alternatíva mi lett volna? Clintonné?

  8. Nyilvánvaló, hogy Trump teljesen alkalmatlan bármilyen vezetői posztra. Összevissza csapong, hazudozik és gyakran váltogatja a véleményét. Ezentúl morálisan erősen ingoványos, csak hogy idézzek az Üvegtigrisből is. Ezentúl borzalmasan befolyásolható is. Kb egy 12 éves hisztis fiú szintjén áll. Nálam a fő hasonlóság Orbánnal az, hogy az emberek nagy része ezt nem látja, sőt meg is magyarázzák hogy ez miért jó nekik.

  9. 7 – Asidotus:
    Az is egy lehetőség, ha republikánus előválasztást nem trump nyeri meg.

  10. 9. Tibor bá’

    „Az is egy lehetőség, ha republikánus előválasztást nem trump nyeri meg. ”

    Nem valószínű.
    Trump pont azért tudott nyerni, mert Clintonék annyira alábecsülték, hogy nem készültek fel ellene komolyan. Egy „normális” azaz a rendszeren belül kiszámítható republikánussal szemben aggresszívabak lettek volna.

    Ugyanezért van szopóágon a magyar ellenzék is… Elhiszik egymásnak, hogy Orbán szellemi fogyatékos, Grazban kezelik, a fideszesek mind agymosott birkák, és max ilyen Nagy Blanka, Bangóné meg Kunhalmi szintű ellenfeleket sorakoztatnak fel ellenük…
    Jó… most előkaparták az Apró unokát, de hát ez se jobb egy öntökönlövésnél, tekintve a nagypapa ténykedését, meg hogy az Európai Egyesült Államokra még az ellenzék nagyobb része sem vevő…

  11. 11:
    A magyar ellenzék valóban siralmas, de ennél sokkal nagyobb baj, hogy Orbán zseniális politikus, mert sajnos a zsenialitását nem a nemzet szolgálatába állitja.

  12. 12. Tibor bá’

    „Orbán zseniális politikus, mert sajnos a zsenialitását nem a nemzet szolgálatába állitja.”

    A nemzet viszont ezerszer jobban jár vele, mint az ellenzékkel.
    Végülis láttuk, hogy az ellenzék mire képes vagy képtelen.
    Lehet sírni, hogy nincs jobb, de a lehetőségek közül mégis ez a leghatékonyabb.
    A szóbajöhető ellenzék, azaz Gyurcsány, soha nem volt nemzeti gondolkodású, és már nyíltan vállalja, hogy az Európai Egyesült Államok a célja, ami egyenlő a gyarmati státusszal az országra nézve.

    Lehet hogy Orbán csak hatalomvágyból játsza meg a nemzeti politikát, de ő adott állampolgárságot a határon kívül élőknek, ő építi a kapcsolatokat az elszakadt részekkel, neki van hatékony családpolitikája, ő ad tízmilliókat családi házakra, ő fejlesztette fel Budapestet európa első túristacélpontjává, ő adja az államadósság kamatjait a népnek az IMF helyett, ő szüntette meg a munkanélküliséget, emeli a fizetéseket, az EU egyik legnagyobb növekedését intézi, satöbbi…
    Szóval, ha a hatalom megtartásáért ilyenek csinál, akkor inkább legyen ő, mint a határon kívülieket megtagadó Gyurcsány, aki ránk hozta az IMF-et, másfél milliós munkanélküliséget generált, megszorításokkal meg negatív GDP-vel…

    És azt is nehéz letagadni, hogy ennyi magyar még soha sem élt ennyire jól ebben az országban.

    Szóval addig nem kellene kormányváltás, amíg elő nem kerül valaki, aki hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy gyorsabb emelkedő pályára tudja állítani az országot.

  13. 13:
    A mai rabló kapitalizmust állami segítséggel nem kellene ápolgatni. A kiváltságos vékony réteg fantasztikus vagyonra tesz szert, míg a tömegek (a nyugdíjasokról nem is beszélve) szégyenletes körülmények között élnek. Orbán a magyar dolgozó tömegeket kiszolgáltatja a tőkének. A magyar átlag órabér ötöde az európainak, 20 év felzárkóztatás után, mert a pénz nagy részét ellopták. Úgy szüntette meg a munkanélküliséget, hogy 800.000 magyart elüldözött, akik küldik haza a milliókat, hogy verhessék a mellüket, javul a fizetési mérleg. Lezüllesztik az oktatást, és az egészségügyben hagyja a fogát az, akinek nincs rá pénze. Nem sorolom tovább, mert te is tudod. Szóval önmagát szolgáló intézkedéseinek (pl. határon túli magyarok) hatalmas ára van.

  14. 14: „az egészségügyben hagyja a fogát az, akinek nincs rá pénze” – szerintem ez azért van, hogy így helyreállítva a természetes kiválasztódást, javítsák a magyarság génállományát.

  15. 14. Tibor bá’

    „Orbán a magyar dolgozó tömegeket kiszolgáltatja a tőkének.”

    Talán feltűnt neked is, hogy a környezetünkben, Európában kapitalizmus van.
    Ne felejtsd el, hogy AZÉRT magasabbak a bérek Nyugaton, mert ott TŐKÉS társadalom van !

    Megpróbáltuk a szocializmust nagyobb skálán is a Szovjetúnió oldalán 50 évig, kicsiben a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai vonalon 8 évig, de mindkét próbálkozás csúfosan megbukott.
    Szóval vagy mi is tőkés társadalom leszünk saját tőkésekkel, vagy gyarmat.
    A saját tőkés is kizsákmányol, de kevésbé, mint a gyarmati rendszer, és magasabb életszínvonalat tud biztosítani.

    Mióta Orbán kiszolgáltatja a népet a tőkének, tagadhatalanul jobban élünk mint akár a gulyáskommunizmusban, akár Gyurcsány alatt.
    Ez tény.
    És az is, hogy az életszínvonal emelkedik. Nem minden rétegnek egyformán, de mindenütt észrevehetően.

    Az elüldözött százezrek meg szivárognak hazafelé… Annyira ott se jó.
    A túlnyomó többség a devizahitelek miatt ment ki, és amint összejött a pénz, jönnek haza.
    Te is több posztot szenteltél az ügynek, hogy a pénz nem minden, és az emigráció súlyos lelki teher, és ezt én is meg tudom erősíteni…
    A kultúrális különbségek, a gyökértelenség, a közbiztonság, a hazai ízek hiánya, az, hogy a gyereknek a szülő nem tud segíteni az iskolában, mert nem ismeri eléggé a nyelvet, kulturát, stb, a többséget hazairányítják…. Meg az, hogy EZ a Nyugat már rég nem AZ a nyugat, amilyennek a rendszerváltás körül sokan elképzelték.
    Az alacsony béreket meg Gyurcsánynak köszönhetjük, ő ajánlotta a legalacsonyabb munkabéreket a régióban a betelepülő multiknak, hogy ide vonzza őket, és ezt nehéz már megváltoztatni… Mindenesetre a bérek Gyurcsány óta jelentősen növekedtek.
    Lehet, hogy az egészségügy 4 éve még jó gumicsont volt az ellenzéki oldalon, de azóta sokat javult.
    Egy hete vittem 87 éves anyámat a pacemaker ellenőrzésére Ceglédre…
    A kórház épülete valóban régi, de a műszerezettség, az orvosok, az ápolók, a szervezés mind teljesen korrekt. Anyám egészségi állapota miatt sűrűn járok haza, és elég jól ismerem a környék ellátását a szanatóriumoktól jópár kórházon keresztül a rendelőkig. És a fejlődés tagadhatalan.
    És az oktatást se kell lenézni…
    A magyar átlag oktatás még mindig jobb, mint az átlag nyugati. Nem véletlenül találnak könnyen állást még nyelvi nehézségekkel is az „elüldözöttek” az összes szektorban a kőművestől az orvosig.
    Ugyanis Nyugaton már a növekvő bevándorló rétegek szintjéhez kell igazítani az oktatást… És a legtöbb iskolában a bevándorló hátterű gyerekek aránya eléri az 50%-ot. Német unokatesóm Bonnból is erről panaszkodott, és én is ezt látom Franciaországban.

  16. 17: Ismerek embereket, akik Mészáros Beatrixnak dolgoztak. Általánosságban elég jó bért fizetnek, és megbecsülik a munkavállalót. Akik többsége így is utálja az egészet, mert kognitív disszonanciája van.

    Na, és ha így van, Attila, akkor mért nem jöttél még haza? Most olvasom, hogy a falusi CSOK nektek is nyitva áll!

  17. 17 – Attila:
    Nem fogok mindenre válaszolni, mert nem látom értelmét. Személy szerint nekem szeméremcsont környéki kényelmetlen érzéseim vannak (disconfort). A családorvos beutalt az urológiára. Időpontot kaptam december elejére. Ha prosztata rákom van, akkor 4 hónap lehet a különbség élet és halál között.

    Lebá:
    Te olyan hülye vagy mint a segg. Ha én megdöglök az hol javítja a magyarság génállományát? 86 környékén nem szokás gyereket nemzeni, de ezt ne áruld el senkinek. 😀

  18. 13, 17.
    Hihetetlen, ilyen agyhalottak élnek az országban?!?!

    Mi kapjuk a legkevesebbet
    2019. július 30. kedd | 08:00 | Vakmajom
    Alacsony hozzáadott értékű összeszerelő üzem-modellből, megfejelve egy drágán működő, a munkát nagyon megadóztató állammal, amely ráadásul leértékeléssel javítaná a versenyképességet, több év jelentős béremelkedése után, extrém kedvező gazdasági környezetben, orbitális mennyiségű beömlő EU-támogatás mellett is csak ennyi fizetés jön ki.

    https://alapblog.hu/mi-kapjuk-a-legkevesebbet/

    . A lényegesek a számok. Márpedig ezek azt mutatják, hogy abban az átkosban, 1960 és 1990 között nagyjából kétmillió lakás épült fel, azaz évente átlagban 66 ezer, olykor kevesebb, de máskor több mint 90 ezer is. Ezzel szemben a 2010 és 2017 közötti nyolc év alatt mindössze 77 ezer, vagyis írd és mondd, évi 9 ezer 600. Évente alig több mint egytizede a mai Magyarország lakásépítési teljesítménye a megelőző rendszerbelinek.

    https://bekialtas.blog.hu/2019/07/13/bosszusan_nez_le_rank_kadar
    Ezt Attila (PV)-nek kellene türelmesen elolvasni és beszámolni róla.Persze nem fogja.

  19. Jönnek a választások,
    lehettem volna valaki más aktivizálódik.
    2008. július 30-án 230 forintot adtak, ma meg 328-at 1 euróért.
    A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.” Orbán Viktor 2008″ Csak egyszer hallgatna már magára.

    2008 bruttó átlag, 175 ezer Ft körül alakult.
    Ebből az államnak ment 62 ezer Ft. Maradt a melósnál nettó 112 ezer Ft. Ez a válság éve. Átlagos Bp-i albérlet ára 50.000Ft További megélhetési kiadásokra marad 62.000 Ft.

    2018 bruttó átlag, 344 ezer Ft körül alakult.
    Ebből az államnak ment 115 ezer Ft. Marad nettó 228 ezer Ft. Átlagos
    Bp-i albérlet ára 150.000 Ft. Nincs válság, 8 éve fellendülés a világgazdaságban. További megélhetési kiadásokra marad 78.000 Ft.
    Feketén fehéren:
    2008, 230 az euró, albérleten kívüli megélhetésre költhető 62.000 Ft= 269 euró
    2018, 328 az euró, albérleten kívüli megélhetésre költhető 78.000 Ft =237 euró
    Ha nulla fejlődést vennénk alapul, akkor 88.000 Ft- nak kellene zsebben maradni.
    A zöldség árak közül csak egyet említek,
    vöröshagyma ára 2009-n: 135 Ft/kg
    2019-n: 215-240 Ft/kg
    A burgonya 400 Ft/kg.

    A NER már a magyar nagytőkéseket kezdi kicsinálni.
    Erre mi a magyarázat?

  20. 20: Attila pont nem él az országban.

    21: Ha a fidesz teljesítményét akarod kiszámolni, akkor ne a válság eleji állapotokból indulj ki, hanem a 2010-esből!

    19: Bocs a cinikus megjegyzésért a 15-ösben.

  21. Lebá,

    2008-ban volt kormányváltás.
    Ha te a FIDESZT akarod a FIDESZ-hez hasonlítani, akkor tedd azt.
    Azt hiszem tisztességes volt részemről a FIDESZ-el szemben, hogy az MSZP legrosszabb évét hasonlítottam a FIDESZ 2018-s évéhez.
    10 év kormányzás és folyamatos konjuktúra után az a szomorú kép, hogy ott sem tartunk, mint 2008-ban.

  22. 23: 1848-ban is volt kormányváltás, de hogy jön ez ide? Mi köze a Fidesz teljesítményének a Bajnai-kormányváltáshoz?

    2008-ban az EUR/HUF árfolyam 230 és 280 között változott. Ebből sikerült a legerősebbet kiválasztanod. Ehhez még Gyurcsánynak és Bajnainak is kevés köze volt, nemhogy Orbánnak!

    Egyébként a magyar dolgozónak mindegy, hogy mennyi euróban számolva a bére. Az számít, mennyiből tud megélni.

    A burgonya inkább 350 ft körül mozog, de kerekítsük fel 400-ra. Nemrég írtad, Tibor bá, hogy azért ilyen drága, mert a klímaváltozás miatt rossz a termés. Ezért is Orbán a hibás?

  23. Lebá,
    /Helyesbítek. 2008-ban világválság volt, nem kormányváltás.
    Kérlek olvass figyelmesen.
    Hozzászólásom egy reagálás, lehettem volna valaki más azon állítására, hogy „tagadhatalanul jobban élünk mint akár a gulyáskommunizmusban, akár Gyurcsány alatt.
    Ez tény.”
    Erre hoztam számszerű ellen tényeket.
    Sajnálom, ha nem látja át valaki, hogy a globális piacon miért fontos nekünk a forint euró árfolyama.
    Ám legyen. 62ezer osztva 280-al= 221 EUR
    Tehát, tíz év konjuktúrával, 3 ezer milliárd magánnyugdíj pénzzel, soha nem látott mennyiségű EU-s pénzzel sikerült havi 16 eurót beletenni az emberek zsebébe 2008-hoz viszonyítva. Zseniális. Még az is lehet, hogy töretlenül folytatódik a gazdasági szárnyalás és 2029-re 32 EUR/hó többje lesz az embereknek.
    Azt tudtad, hogy országunk hátulról bronzérmes az EU-ban a béreket sújtó állami elvonások tekintetében?
    Azt tudtad e, hogy olyan hatalmas állami támogatást a multik soha nem kaptak,mint napjainkban?
    Arról értesültél, hogy ha nem védik meg annó a rezsinket, hanem hagyják a gáz világpiaci árzuhanást érvényesülni, akkor sokkal jobban járt volna a lakosság?

  24. 25: Én körülbelül bruttó 3-szor annyit keresek, mint 2008-ban, nettó 6-szor annyit, mert a gyerekeim miatt 0 ft adót fizetek. Nekem ez az elmúlt tíz év valóságának a mérlege.

    Nem mindennel értek egyet amit csinálnak, a rezsit pl. szerintem növelni kellene, de a lényeget tekintve még mindig jobbak, mint amit mások nyújtanak.

  25. 20. Szj, Tibor bá’

    „Ezt Attila (PV)-nek kellene türelmesen elolvasni és beszámolni róla.Persze nem fogja. ”

    Elolvastam…
    De hát majdnem egymillióval vagyunk kevesebben a csúcshoz képest, a romló demográfia meg a 800 000-es (Tibor bá’ adata) kivándorlót figyelembe véve.
    Ha megnézed a korfát, akkor világos, hogy az idősek elhalálozásával több lakás szabadul fel, mint amennyi „új” fiatal átveszi a helyüket. Szóval most inkább az „elhasználódott” lakásokat kell pótolni, és nem ész nélkül építkezni…

  26. Lebá,

    Köszönöm, ez korrekt.
    70% keres átlag alatt. 30% biztosan jól járt.
    Adva egy téglatest. Két ember nézegeti.
    Az egyik azt mondja, ez egy négyzet, mire a másik, ez egy téglalap.

  27. Na most figyeljetek, ez ma történt.
    Pilisborosjenő külterületén 1970-ben vettem egy telket bagóért. 1980-ban kijelölték azt az utcán, ahol lakom. Vagyis a semmi közepén lett egy út, úgy, ahogy az isten megteremtette. Ez negyven éve volt. Negyven éve járok földúton. Most végre a polgármester szerzett pénz az út kikövezésére. Elmentem, hogy elintézzem a leendő út és a kapunk talpazata közötti 6 m2 darab kiköveztetését. A polgármestertől megtudtam, hogy 1 m2 ára 17.000 Ft. (én a feléért boldogan megcsinálnám), de ami a legérdekesebb. Nem kapnak ember a munkához napi 20.000 forintért. Illetve jön, felmarja a pénzt hét végén, 100 rongy és hétfön nem jön dolgozni. Az úton dolgozók különben nem beszélnek magyarul, illetve egy-egy beszél, de ukránul is, és tolmácsol.

  28. 29. Tibor bá’

    És ezzel mit akartál mondani? Hogy mindenki sír-rí, mégis amikor lenne némi kereseti lehetőség, akkor nem találni embert aki dolgozna?
    Végre sikerült tapasztalatot szerezned első kézből abban, amit én néhány éve (persze szubjektíven) látok: a helyzet javul a nagy többség számára, az ismerősi körömön lemérve, és ha egyéni szinten nem kell hogy mindenkinél így legyen, de általánosságban és országos szinten igen.

  29. „Mottó: Yale pszichiáterei szerint, Donald Trumpot a bizonytalanság és az üresség vezérli.”

    Tibor bá
    Yale pszichiáterei először definálják meg mi az lélek és ez után itélkezzenek másokon!
    Pszichiáterek!?!?!
    A gyógyszeripar után a legártalmasabb és a legbüntetlenebb orvosi szakág az övék.
    Komolyan, én még nem hallottam, hogy téves diagnózis miatt pszichiáternek az orvosi engedélyében került volna.
    Kiló számra adják a fiataloknak a gyógyszereket. Aki véletlenül bekopogott az ajtójukba sajnos az legtöbbször örök életére rabjuk lesz.
    „Istenem, ki fog megmenteni minket a megmentőinktől?”

    „Az nem véletlen, hogy Donald Trump veszélyes politikát valósít meg.”
    Igy igaz!
    Ha gyorsan nem teszik el láb alol Donald Trumpot, S.Gyuri- bácsi bérenceire nehéz idők jönnek.
    Donald Trump amerikai elnök szombaton elmondta, hogy fontolóra veszi az Antifa mozgalom felkerülését a terrorista szervezetek listájára.
    Az antifasizmus hátborzongató fasizmusát végre van egy államfő aki megelégelte.

  30. 19. Tibor bá’

    „A családorvos beutalt az urológiára. Időpontot kaptam december elejére. Ha prosztata rákom van, akkor 4 hónap lehet a különbség élet és halál között.”

    Azt hiszed, másutt sokkal jobb?

    Tessék, London Royal Free Hospital:

    In January, RFL reported 74 per cent of patients were treated inside the 18-week target, but it also reported it had 67 people who had been waiting more than a year.

    18 hét… Az testvérek között is 4 és fél hónap… és ez csak a „target”… de volt aki többet várt, mint egy év…

    https://www.hsj.co.uk/royal-free-london-nhs-foundation-trust/top-trust-stops-reporting-waiting-list-data/7024874.article
    Attila! Engem nem érdekel, mi van Angliában, vagy Oroszországban, esetleg az USA-ban. Engem az érdekel, hogy Kádár alatt egy percet se kellett várnom. Ugyanez a helyzet ma egy magán klinikában, de az 5 perces vizsgálat 25.000 forintba
    kerül.

  31. 25. Károly

    „Tehát, tíz év konjuktúrával, 3 ezer milliárd magánnyugdíj pénzzel, soha nem látott mennyiségű EU-s pénzzel sikerült havi 16 eurót beletenni az emberek zsebébe 2008-hoz viszonyítva. Zseniális. ”

    Ja… Sokféle nézőpont van.
    A 3 milliárdot, meg még sokkal többet elvittek a zseniális Bajnai által hagyott lyukak a költségvetésben, és a tíz év konjuktúrából csak az elmúlt 4 igazán számít, mert az előzőeknek meg kellett teremteni a novekedés lehetőségeit a 0-ra amortizálódott gazdaságból.
    Az a hatalmas mennyiségú EU-s pénz is inkább legenda… Az EU-s biztos Öttinger is beismerte, hogy tíz euróból 9 meg se melegszik, már megy i a német cégekhez…
    Thomas Pickety, francia közgazdász kimutatta, hogy minden „nekünk adott” euróból, 2-3 euró hasznot húznak a külföldi cégek…

    Meg aztán dicséretes a magyar népre nézve, hogy abból a 16 euróból százezrek cserélték le az autóikat újakra, költöztek nagyobb lakásokba, gyarapították a megtakarításaikat és finanszírozzák az államadósságot az IMF helyett…Yup, és nyakig el vannak adósodva.

  32. Lehet hogy nagylábon élek. De. Nekem napi ötezer fotint a kiadásom. Nem főzök. Azért mert ugyan tudok főzni, DE a változó munkahelyek egy cégen belül, ha kétnaponta máshol vagy, nem teszik lehetővé, hogy főttételt egyél. Este hérkor, nyolckor, meg nem bajlódik az ember főzéssel önmagára,úgy hogy fél ötkor kel másnap.
    Tehát napi ötezer forint, az havi 150.000… Ez igazából csak az élelmiszert fedi, és sajnos a dohányzást.

    Dohányzás nélkül ez napi háromezer lenne. Viszont az is rengeteg pénz. Kilencven ezer forint havonta. Ezt egy átlag keresettel rendelkező nem teheti meg.

    Tehát én nem átlag vagyok.

    Emellett finanszírozom apámat havi 30 – 50 ezer forinttal. Ugye az dohányzás mellett 180-200 ezres kiadás. Emellett még van az albérlet és a legjobb barátom, a kutyám.
    Akkor számoljunk. Minimum 450. 000.forintot kell megkeressek havonta egymagamra és a kutyámra.

    Valószínű, az én helyzetem kiváltságos. Ezt nem tagadom. És az egyéb kiadásokat nem is adtam hozzá. Telefonszámla, cipő, ruházat stb.

  33. Kérlek ne gyere azzal hogy te havi százezerböl kijössz mert nem fogom elhinni.

  34. lehettem volna valaki más,
    Hogy milyen jó a gazdálkodás a FIDESZ alatt, mutatja például Budapest költségvetése.

    2018. február 21-i rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlésén elfogadták Budapest idei költségvetését, amely a bevételeket 245,4 milliárd, a kiadásokat 376,8 milliárd forintban határozta meg. hiány, 131 milliárd
    Hiány Tarlós alatt FIDESZ szövetséggel 2018-ban 131 milliárd.

    2010- költségvetés, főpolgármester Demszky .
    Főváros 503 milliárd bevétel, 437 milliárd költség 65 milliárd tartalék képzés.
    Nem hiány van, hanem jelentős tartalék képzés MSZP szövetséggel, 65 milliárd. Se Demszkyt se az MSZP-t nem szívelem. De ami tény az tény.

    Rendszeresen előjön , hogy jobban járnánk, ha nem adna pénzt az EU.
    Ez egy urbán legenda. Adnék neked havi 1 milliót, de azt mind nálam kell elköltened és azt veszel amit akarsz.
    Akkor most én járok jobban vagy te? Na ugye!

    Miért kezdték el kinyírni a nagytőkéseinket? Bige Lászlót, bank tulajdonost, Mátrai erőmű tulajt, szálloda lánc tulajt és a sor kezd nagyon hosszú lenni. Miért? Ha a cél a nagytőkés réteg létrehozása?

    Az utolsó bekezdésed egy katyvasz. Az egyvelegből csak az új autókra cserélésre reagálok.
    2008-ban 10.4 év, 2009 és 2010-ben 12 év volt az autók átlag életkora.
    Ezzel szemben sikerpropagandának állítod be, hogy az autópark átlagos életkora 2018 első negyedévében lekúszott 12 évről 13,9 év-re. Ja nem. Öregedett.
    Azt már megtanultam, utána kell nézni az állításaidnak.

  35. Re:34

    Cigit le kellene tenni, mert csak pénzkidobás…
    Sokkal több értelmes dologra költheted el azt a pénzt, amit elfüstölsz havonta.

  36. Lehettem volna… Szerinted a fenti írásom alapján ki hitelképes ?. Most komolyan. Szerinted a csokot kik kapják meg? Építettünk házat négy gyerekes családnak. Apuci nyugati nyomdagépek szervizes cégénél dolgozik havi másfél millióért.

  37. 32. Tibor bá’

    „Engem nem érdekel, mi van Angliában, vagy Oroszországban, esetleg az USA-ban.”

    Kényelmes álláspont.
    Mert ha az angoloknak se megy úgy, hogy ingyé szipkázzák el Kelet Európa orvosait, meg hatalmas technikai meg gazdasági hátterük is van hozzá, akkor nem nagy csoda, hogy nálunk se fenékig tejfel.

    „Engem az érdekel, hogy Kádár alatt egy percet se kellett várnom.”

    Teljesen legitim álláspont, bár nem hiszem, hogy sokan melléd állnának hogy jöjjön vissza a Kádár korszak, mert akkor nem kellett várni… Persze DK-ban még vannak, akik nem adták még fel a 3,60-as kenyér reményét.
    De ne feledd, én is éltem a Kádár korszakban, és az egészségügyet is ismertem, és van olyan érzésem, hogy neked az idő megszépíti ezeket az emlékeket. (az emberek többsége azért komoly reményeket fűzött a rendszerváltáshoz, némi joggal) Talán emlékszel a hálapénz intézményére, ami nagyjából megfelel a mai magán klinikáknak… Jobb helyeken egy szülés egy átlag havi bér volt… De nem sorolom, mert nem az emlékezeteddel van a gond, hanem a politikai szűrőkön, amin keresztül látod a múltat.

  38. 36, Károly

    „2010- költségvetés, főpolgármester Demszky .
    Főváros 503 milliárd bevétel, 437 milliárd költség 65 milliárd tartalék képzés.”

    Ja…
    És télen a buszok fele nem indult el egy hűvösebb napon, amelyik elindult, az kigyulladt, a metrók pedig füstöltek, pedig nem széntüzeléssel mentek.
    Zéróközeli karbantartás a metrón és a felszíni közlekedésen áttolta a taposóaknákat 2010 utánra.
    Most kell pótolni, amit Demszky olyan elegánsan „megspórolt”… Nyilván sokkal drágábban.
    A Combinókat is megvették, de megspórolták a pálya megerősítését, mert kétszer nehezebbek, mint azok a villamosok, amiket kicseréletk vele… És most a Fideszt fikázzák, hogy a Nagykörút folyton fel van túrva.

    Megaztán… Hogy nézett ki Budapest 10 éve, és most ?
    Idén Európa első túristacélpontjának jelölték …
    https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2019/

  39. 36. Károly

    „Miért kezdték el kinyírni a nagytőkéseinket? Bige Lászlót, bank tulajdonost, Mátrai erőmű tulajt, szálloda lánc tulajt és a sor kezd nagyon hosszú lenni. Miért? Ha a cél a nagytőkés réteg létrehozása?”

    Itt igazad lehet, ez már politika.
    Miért kellene a stratégiai ágazatokat olyanoknak a kezében hagyni, akik olyanokhoz köthetők, akik egyszer már külföldi kezekbe játszották a magyar gazdaság java részét?

    Van Magyarországon egy politkai nézet, hogy minnél több külföldi vállalat van, annál jobb. Ennek képviselői külföldi kezekbe adták a bankokat, biztosítókat, közműveket garantált profittal, áruház láncokat, a feldolgozó ipart de még a közétkeztetést is.
    A Fidesz ezek egy részét visszavásárolta, és nem akarja, hogy újra külföldre kerüljenek. Ezért inkább „megbízható” emberek kezébe adják. Elismerem, hogy bizonyos szempontból nem etikus, de mennyivel etikusabb, ha szinte minden tevékenyégből külföldi cégek húznak hasznot?

  40. 36, Károly

    „Ezzel szemben sikerpropagandának állítod be, hogy az autópark átlagos életkora 2018 első negyedévében lekúszott 12 évről 13,9 év-re. Ja nem.”

    Azért te se bontod ki az igazság összes részletét…

    „Tavaly 116 265 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 20,4 százalékkal több a 2016-os 96 594-nél és 50,6 százalékos növekedés a 2015-ben eladott 77 179-hez képest.”

    „Soha ennyi autó nem volt a magyar utakon, de ilyen öreg se”

    Mondja a Portfolio.hu…. amire nehéz rásütni, hogy Fidesz bérenc.

    És ez azt jelenti, hogy már a szegényebb rétegek is egyre többen tudnak autót vásárolni… Ők a felelősek az öregebb autókért… Szóval ez is inkább azt mutatja, hogy a szegények is kevésbé szegények, egyre alsóbb rétegek tudnak maguknak autót megengedni… még ha öreget is… Például eljárnak vele két faluval arrébb dolgozni.

    Szóval tényleg minden szarabb….

  41. 38. Dan

    „Szerinted a csokot kik kapják meg?”

    Hát Kanalas Rómeóék biztos nem még 16 gyerekre se, ha sose volt munkaviszonyuk.
    Meg azok se akik „okosba” szeretnének belőle elutazni Hawaii-ba, vagy a bebukott tőzsdespekulációt akarják kiegyenesíteni.

    Nekem vagy 4 ismerősöm, rokonom kapta meg, átlagos irodai munkával…

  42. 36. Károly

    „Rendszeresen előjön , hogy jobban járnánk, ha nem adna pénzt az EU.
    Ez egy urbán legenda. Adnék neked havi 1 milliót, de azt mind nálam kell elköltened és azt veszel amit akarsz.
    Akkor most én járok jobban vagy te? Na ugye! ”

    Ja… De ha te csak autópályát árulsz, amit németek építenek, akkor nekem abból mi a hasznom?

    Cserében megnyitottam a piacaimat, olcsó külföldi áru elárasztotta az országot, élelmiszeripar, feldolgozóipar, mezőgazdaság bedőlt, munkanélküliség egekben, oszt van pár frankó autópálya, amin a német kamionok a német árut a német gyarmatokra szállítják…
    Marha jól jártam !

  43. lehettem volna valaki más,

    “Tavaly 116 265 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 20,4 százalékkal több a 2016-os 96 594-nél és 50,6 százalékos növekedés a 2015-ben eladott 77 179-hez képest.”

    2007-ben viszont 176.000 db. új autót értékesítettek. MSZP-SZDSZ kormány alatt.
    Még mindig 50%-al többet, mint 2018-ban a FIDESZ kormány alatt.

    Hányszor tíz év kell még ahhoz, hogy rájöjjetek, a FIDESZ körökkel veri Mariót a varázslót, pedig ő sem volt piskóta. Vetítik a nemzeti máz hologramot és emiatt nem veszitek észre a valóságot. A jól felépített hazugságnak mindig van igazság tartalma.
    Te is ezeket az igazság morzsákat tálalod mintha az a teljes kép lenne.

    Adsz munkát az embernek rendesen.

    „És télen a buszok fele nem indult el egy hűvösebb napon, amelyik elindult, az kigyulladt, a metrók pedig füstöltek, pedig nem széntüzeléssel mentek.”
    Olvasd vissza ezt a mondatodat és rájössz, hogy eszerint egyetlen busz sem közlekedett a fővárosba a hűvösebb napokon. Jó,nem szó szerint kell érteni, de mégis azt jelenti.
    Ne essünk túlzásokba. Nézz utána, hogy 10-15 fokban (ez egy hűvösebb nap) hány busz gyulladt ki.
    és ennek egyébként mi köze ahhoz, hogy lefeleződött a főváros bevétele?
    A körúti sínek alapját megerősíthették volna az előző felújításkor. Nem tették.
    Annyira mondták, az MSZP-SZDSZ lenyúlta a metró pénzeket, majd elhalt az ügy. Csak nem együtt loptak a FIDESZ-el? Ez lehet a magyarázat, épp mint a grippeneknél. Kiderült, közös volt a buli.

    -Annyiba került a légkondi nélküli szovjet metrókocsik felújítása, mintha vadi új légkondis szerelvényeket vettek volna. De ezt meg mért?
    Szóval egy Fidesz szimpatizáns inkább kifizet egy háztartási gép javításáért akkora összeget amennyiért már egy korszerűbb új takarékosabb háztartási gépet kapna. Ezelőtt is értetlenül állok.

  44. Megdöbbentő anomália egy volt amerikai elnökröl.

    Festményt, Bill Clinton-nal, kék ruhában és piros szinü, magas sarkú női cipővel találtak, a pedofil iparmágnás Jeffrey Epstein villájában, Manhattanban a közeli barátja villájában, aki öngyilkosságot követett el öt nappal ezelőtt.
    Az arckép Petra Ryan-Claude amerikai-ausztrál festőművész alkotása, amelyet „Parsing Bill” -nek hívnak, ( «Bill-t elemezve”)
    A fotót a festménnyel évekkel ezelőtt egy üzletember készítette, aki Epsteinben otthonában járt munka céljából.
    …néhányan azt állítják, hogy Clinton kapcsolatban áll a halálával,…

    https://amphiktyon.blogspot.com/2019/08/blog-post_592.html

  45. Halott a zsidó kém , aki feltárta a 3. világháború a forgatókönyvét!

    Az 59 éves David Holberg-et június 8-án gyilkolták meg, miután kiderült, hogy a Fehér Ház egyik kartársa olyan jegyzeteket adott neki, amelyek feltárták:

    1) Trump két évvel ezelőtt átvette a judaizmust, és idén, ősszel tervezi megtámadni Iránt a zsidó prófécia teljesítése érdekében.
    2) Trump szerint, vőlegényét Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni!
    https://beforeitsnews.com/v3/r2/?url=https://israeltodaynews.blogspot.com/

    Donald Trump elnök és bizalmas köre egy Fehér Házi forrás szerint hatalmas katonai inváziót tervez Iránban.
    A terv magában foglalja a földi inváziót és a taktikai nukleáris fegyverek használatát egy 2019 végére tervezett kampányban.
    Iránt, a forrás szerint „letörlik a térképről” és a háborús erőfeszítések költségei várhatóan „két és félszerese lesz az iraki háborúnak.”
    További részleteket fedtek fel, köztük 100 taktikai nukleáris fegyver bevetését, amelyeket az iráni hadsereg megsemmisítésének céljával. 120 000 amerikai (gyalogos) katonát fognak felhasználni az invázióban.
    Franciaország, az Egyesült Királyság, Kanada, Szaúd-Arábia és Izrael várhatóan csatlakozik egy „koalícióhoz” a háború támogatására. Egy „hamis zászlós” (manipulált eseményt) fognak hamarosan használni az Iráni háború előtt. A Fehér Ház és izraeli társai előkészítik a propagandát.

    https://katohika.gr/diethni/nekros-o-evraios-kataskopos-pou-apokalypse-to-senario-tou-3ou-pagkosmiou-polemou/

  46. 47.L.S.
    …”1) Trump két évvel ezelőtt átvette a judaizmust, és idén, ősszel tervezi megtámadni Iránt a zsidó prófécia teljesítése érdekében.
    2) Trump szerint, vőlegényét Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni…”
    Kedves jó görög barátom, nem kellene ennyi zöldséget összeolvasni…
    Valamint, mihez kezdjünk a belinkelt görögbetüs szöveggel????
    Hogy venné ki magát, ha én is kezdenék héber nyelvű, héber betűs szövegeket előhozni?
    Hozzászólásodhoz érdemileg annyit füznék, hogy nem lehetséges egy háborús koaliciót üsszehozni Irán ellen, nég ha netán tényleg háborúzni akarna ez az amerikai idióta. Nincs európai ország, amely hajlandó volna egy szörnyű, eredményeit, kimenetelét, lefolyását tekintve afféle világvége konfliktusba kevereni a világ egyik legintelligensebb országa ellen, és ugyan miért, és ami a legfontosabb: a végén nekik mi hasznuk lenne ebből? Mert ugyebár az neked i s világos, hogy eddig a világ minden háborújának gazdasági okai voltak az évezredek folyamán, a riválisok valamit meg akartak kaparintani. De ezen esetben Iránnal szemben csak halált, rombolást, gyászt és fájdalmat lehet nyerni, de azt viszont biztosan.
    Akkor meg miről is beszél idióta Trump?

  47. 2) Trump szerint, vőlegényét Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni!
    Esküvő mikor lesz? Mindig gondoltam, hogy Donald hordja a szoknyát a családban.

  48. Re:48
    Ha az a cél, hogy kirobbantsák a III. VH-t, akkor nagyon is van értelme a dolognak.
    Sajnos vannak olyan „vallási” irányzatok akik ezt szeretnék, és minden áron káoszt akarnak, de szerencsére duális a világunk, így mindig van egy ellenerő, ami keresztül húzhatja a számításukat.

    Egyébként nem kell különösebben elragadtatni magunkat a próféciák terén, tisztán logikai alapon is az látszik, hogy az „idők végén” járunk, ami kényszerűen változással fog járni.

  49. 48 – bálint:
    Köszönöm Bálint a válaszodat. Én mérgemben kihagytam, gondoltam valakinek csak beteszi a kaput ez a rakás sületlenség.
    Ahogy én látok egy Irán elleni háborút:
    1) Izraelnek el kell fogadni néhány tízezres esetleg százezer emberáldozatot.
    2) Irán ellen be kell vetni taktikai atomfegyvert.
    3) Számolni kell azzal, hogy a bevetett atomfegyvert Kína és Oroszország nem fog jó szemmel nézni, és Irán mögé állnak.
    4) Beindítás előtt számot kell vetni a várható előnnyel, és hogy megéri-e a várhtó hátrányt. Mivel NEM, ezért csak egy őrült indítja be. .

  50. 50.dajtás
    …” tisztán logikai alapon is az látszik, hogy az “idők végén” járunk, ami kényszerűen változással fog járni….”
    Elfogadom, hogy esetleg az idők végén járunk, fogalmazásod szerint, de nem hinném, hogy háborús irányba mutatnának a változások.
    Egyszerűen, nincs aki felvállalná szerintem egy iráni háború terhét / veszélyét, még maga Trump sem.
    Mennyit pofázott az elején az É.Koreai elnök ellen, azt lehetett hinni, a látszat szerint, hogy jaj, 5 percen belül kitör közöttük a háború, azután volt egy találkozás-amivel Amerika SEMMIT sem nyert – és ime, Trump és Kim barátok.
    És hol van kicsi és nyomorúságos É.K. Irántól, minden mérce szerint???

  51. 51,Tibor bá
    …” 4) Beindítás előtt számot kell vetni a várható előnnyel, és hogy megéri-e a várhtó hátrányt. Mivel NEM, ezért csak egy őrült indítja be. .”
    Te egy totális, afféle Góg és Magóg háborút vizionálsz, aminek bekövetkezése nagyon nem valószinű.
    Legyen Trump bármennyire idióta, ő inkább a Twittwren pofázik, valós, tényleges háborúba Iránnal nem merne belekeveredni, szerintem.
    De ha mégis akarna, ne feledd, hogy nem csak tőle függenek ilyes rettenetes horderejű dolgok, van a szenátus, és van a kongresszus, nekik is van, de még mennyire, beleszólásuk az ilyesmibe.
    Emlékezz, Trump akármennyit kakaskodott a Mexikói kerités ügyével, a szenátorok elgáncsolták a kivitelezést, idióta elnők felfüggeszti az adminisztrációs személyzet mükődését de többé nem fogja ezt megtenni, mert csak elképzelni tudom, mit kapott a fejére a kulisszák mögött, ugyanis voltak akik megmagyarázták neki, hogy az elnökség szép, de nem teljhatalom, és még egy ilyes durcáskodás és jön az adminisztrációs kirúgás, azaz akalmatlansági felmentés.
    Hidd el, megtanulta, akármilyen hülye, EZT megértette.

  52. 53 – bálint:
    Bibi már többször kijelentette, hogy Irán potenciális veszélyt jelent, mert atomfegyvereket akar kifejleszteni. Mondja ezt annak ellenére, hogy iráni vallási vezetők többször nyilatkoztak, hogy vallási alapon nem akarnak atomfegyvereket. Ha ezt nem lehet elhinni, akkor Izrael biztonságát csak az garantálja Bibi és hívei számára, ha Iránt megsemmisítik. Ez pedig háború nélkül nem megy. Lett volna egy kiút, az atommentesítő szerződés, de ezt Amerika felmondta, nyilván azon az alapon, hogy nem nyújt kellő biztonságot. Az pedig világos, hogy szankciókkal Iránt nem lehet térdre kényszeríteni, marad a megsemmisítés. Ez következik az USA/Izrael politika logikájából, hiába tűnik ez számodra öngyilkosságnak.

  53. 54.Tibor bá
    …”Ez következik az USA/Izrael politika logikájából, hiába tűnik ez számodra öngyilkosságnak…”
    Igyekszem megérteni érvelésedet, de próbáld te is megérteni az enyémet:
    Megismétlem kijelentésemet, miszerint lehet esetleg az anerikai elnők teljesen hülye, de a környezete nem feltétlenül az! Márpedig mint irtam volt, az elnök nem teljhatalmú, ilyen dolgkban szenátusi felhatalmazás kell, amit NEM fog megkapni, ezt nem hiszem el!!
    Nincs épeszű ember Amerikában és a világban, aki ne látná egy ilyes háború eredménytelenségét, ezért nem fogja megkapni.
    Te Irán megsemmisitéséről beszélsz, de Iránt NEM LEHET megsemmisiteni,hiszen még egy semmi kis nyomorult , Távol-Keleti országocskát sem lehetett anno, és nem csak hogy lehetetlennek bizonyult, de Amerika rettenetes árat fizetett anyagilag / emberileg a reménytelen háború miatt. Ezt az árat az amerikai nép mégegyszer nem lesz hajlandó semmiképpen állni, ebben biztos vagyok.
    Ez volt anno egy senki államocska ellen, most vess egy pillantást a világtérképre és lásd a területi különbségeket Vietnam és Irán esetében, a hadseregek erőnlétéről már nem is beszélve.
    Továbbmenve a témában, lehetséges, hogy Izrael komoly befoéyással rendelkezik Wshingtonban, de messze nem mindenben, és ezer százaléknyi biztonsággal állitható, hogy nem háborús dolgokban , egyedül viszont csak olyanok vagyunk, mint a holdat ugató falusi kutya, hajnalig ugatunk, majd eltünik a hold, mi meg visszahúzódunk az ólba aludni.
    Ez van szerintem, Tibor bá.

  54. 54 -55.

    bálinttal értek egyet, de fordított sorrendben. Aki figyelemmel kísérte Trumpot az elejétől, az láthatta, hogy nem igazán akar háborút. Pontosan a környezete – a „héják” -követelik Irán megleckéztetését. Trump kényszerhelyzetben van, ezért vagdalkozik erős szavakkal, de a végzetes parancsot sosem adja ki ( vagy éppen visszavonja az utolsó pillanatban, mint nemrég láthattuk ). A „business”-ben teljesen megszokott dolog a keménykedés, ez egyfajta stratégia, a körülmények és lehetőségek felmérése, teljesen normális – más kérdés, hogy az emberek a világban ettől összecsinálják magukat, és hogy mindezt hogy tálalja a média.

    Ami ténylegesen aggasztó, az az, hogy egyre gyakrabban kerül szóba nagyon magas rangú katonai forrásokból egy esetleges limitált atomcsapás lehetősége, és olyan tanulmányokra hivatkoznak, amelyek szerint egy ilyen korlátozott atomcsapás ( vagy esetleg első csapás ) helyzeti előnybe hozhatja a támadót.

    Erre meg Putyin mondta azt, hogy nem látja értelmét egy olyan világ létezésének, ahol Oroszország nem létezik …

  55. 48. Bálint
    ” Kedves jó görög barátom, nem kellene ennyi zöldséget összeolvasni…
    Valamint, mihez kezdjünk a belinkelt görögbetüs szöveggel????
    Hogy venné ki magát, ha én is kezdenék héber nyelvű, héber betűs szövegeket előhozni?

    Tisztelt Bálint.
    Izraelnek hány komoly konflitusa volt az államalapitásuk kezdetétől napjainkig?

    Az arab-izraeli háborúk
    Chaim Herzog izraeli elnök könyve szerint:

    * A szabadságharc (1948-1949)
    * A szuézi válság és a Sinai kampány (1956)
    * A hat napos háború (1967)
    * A felőrlő háború(1967-1970)
    * Yom Kippur háborúja (1973)
    * Az Entebbe Company (1976)
    * Támadás az iraki nukleáris reaktor ellen (1981)
    * A libanoni háború (1982–2000)
    * Az első intifada (1987-1993)
    * Az Öböl-háború (1990-1991)
    * Az oslói békefolyamat (1993–2000)
    * A második intifada (2000-2003)

    A Wikipédiából még egy párat:
    A Karameh háború (1968. ) Jordánia ellen.
    Az 1978-as Dél-libanoni konfliktus. A hatodik arab–izraeli háború (a második libanoni háború)
    2008–2009-es Izrael–Hamász-konfliktus

    Az Egyesült Államok hány háborun vettek részt?
    Az Egyesült Államok katonai beavatkozásai az elmúlt 50 évben:
    Soroljam?
    Minek? Nem tudjuk? Többször is föl voltak sorolva köztünk.
    Az elemzők szerint már több mint 50 esetben volt katonai beavatkozás.
    Ennyi beavatkozás után egyeseknek rutinmunkának néz ki a következő áldozat.

    „Valamint, mihez kezdjünk a belinkelt görögbetüs szöveggel????
    Hogy venné ki magát, ha én is kezdenék héber nyelvű, héber betűs szövegeket előhozni?”

    Tisztelt Bálint.
    A 9-ik és 1O-ik soromnál láthattad -olvashattad – a nyelveden is a „zöldséget ” :
    https://israeltodaynews.blogspot.com/

  56. 49. Csaba81
    ” 2) Trump szerint, vőlegényét Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni!
    Esküvő mikor lesz? Mindig gondoltam, hogy Donald hordja a szoknyát a családban.”

    Csaba81
    Tramp lánya, Ivanka, férjhez ment Jared Kushner-hez.
    Kérdés:
    Trumpnak milyen rokona lányának a férje?

  57. 58. L.S.
    „Kérdés:
    Trumpnak milyen rokona lányának a férje?”
    Veje

  58. 58 L.S.
    Most meglepődtem, mert eddig annak adtad tanújelét, hogy görög létedre igen jól bírod még a magyar nyelvet, de azért imitt-amott úgy látszik vannak hiányok, amik a félreértést okozták.
    „Trump szerint, vőlegényét Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni!”
    A szöveged magyarul úgy értelmezhető, hogy Donald Trump vőlegénye Kushner. 🙂
    Helyesen így lett volna:
    Trump szerint lánya vőlegényét (vagy jövendőbeli vejét) Jared Kushnert szándékoznak Messiásnak (vagyis az antikrisztusnak) ültetni!

  59. 57.L.S. Tehát akkor Irán megtámadása eldöntött tény és ugy néz ki,hogy őszre tervezik.Ebböl akár világháború is lehet mivel Kina és Oroszország biztos Irán mellé álna.

  60. 55- bálint:
    Azt hiszem félreértettél. Én csak azt állítottam, hogy Bibi retorikáját készpénznek véve Irán megsemmisítésének kisérlete elkerülhetetlen. OK, nem lesz háború, de akkor Bibit nem lehet komolyan venni.

  61. 62.Tibor bá
    …”OK, nem lesz háború, de akkor Bibit nem lehet komolyan venni…”
    Persze, hogy nem!
    Netanyahu egy tehetséges, nagyon jó retorikával megáldott demagóg, kétkulacsos, afféle igazi politikusféreg. Pofázni tud, méghozzá nagyon, féligazságokat kever emeletes hazugságokkal, azután visszavonul az ólba, hajszálra, mint barátja, Trump.
    Egy más szögből nézve a térségbeli helyzetet, minden logika szerint és ad abszurdum, mig Izraelnek elemi érdeke mindenáron elkerülni az Iránnal szembeni hadakozást, Putyin erotikus álma a térségbeli összekapás, ami azonnal a szoros lezárásaához vezet.
    Csak képzeld el, ugyszólván egyedül maradni az olajpiacon, szinte monopólhelyzetben diktálni az árakat, minden olajtermelő ország számára nyálcsorgató vágyálom.
    Hogy ilyes helyzetben mennyibe kerül majd nektek / nekünk egy liter benzin?
    Majd Putyin megmondja.

  62. 63. balint

    ezek szerint, ha Venezuelában stabilizálódik a helyzet ( az USA érdekek szerint ), várhatóan megnő egy iráni eszkaláció esélye?

  63. 64.sleeper
    Az összes, jelenleg a piacon levő olajtermelő országnak kényelmetlen egy új konkurrens megjelenése, ez természetes.
    Az elképzelhető, hogy Venezuela újbóli piacralépése elvileg meg gyengitheti az iráni esetleges szoros-lezárást és súlytalanitaná Iránt, de az olajipari helyzet akkor is elégé labilis lesz, mert nem hinném, hogy Venezuela fedezni tudná a Hormuz lezárása után fellépő olajkiesést a paicról.
    Az olajárak alakulásától függetlenül, egy iráni háború szerintem nem marad lokális sikon, ebbe mindenképpen belesodródik ugy Kina, mint Oroszhon méghozzá az iráni oldalon, ugyanis számukra világos, hogy ha Amerika nyer, akkor Amerika hegemónikus, globálisan egyedülálló pozicióra tesz szert, kiüthetetlenné válik, minekutána majd ők következnének, ezt a két nagyhatalom nagyon jól tudja, és nem fogja megengedni semmi áron.

  64. A venezuelai olaj nem pótolná a kieső olajat-szerintem sem.
    Azonban USA számára több mint elegendő.

    A mostanira eszkalálódott helyzet a szokásos sablon mentén zajlott arrafele. Hugo Chávezt félre kellett állítani, mert nagy lépésekkel, sőt ugrásokkal ment a kívánt trend ellenében.
    Most ott oké a helyzet, a bábok a színpadon. Így könnyebben vagánykodhat.

    Iránba bele kell kötni, nincs mese. Putyin se piskóta, hanem despota, de még mindig ő a kisebbik baj.

    Kalandos időknek nézzük elébe, kezd lejárni a kegyelmi időszak. A józan ész és a tiszta szív kéne, hogy a tanácsadónk legyen. Piszok nehéz nem vitás, ömlik a sz@r mindenfelé.

    Elvtarsak Előre, vagy legalábbis ne hátra!?

  65. 66.Balázs
    …”Azonban USA számára több mint elegendő….”
    Ott is keverik a kártyát de még mennyire. Venezuelával kapcsolatban , mit nem ad Isten, felébred Putyin humanitárius lekiismerete, Oroszország megjelenik a világ végén mindenféle segélyküldeményekkel, atyailag simogatva szegény venezuelaiakat, Trump legnagyobb bosszúságára, aki ezellen semmit sem tehet.
    Az oroszok célja az, hogy Amerika ne kapjon venezuelai olajat, és amennyire azok ki vannak Amerika ellen, nem is lesz nehéz dolga az oroszoknak.

  66. 66.
    – A venez olaj túlságosan sürü, egy átlagos finomító nem igen képes megbírkózni vele. Az összeset korábban az USA-ba vitték finomítani, ahol odaszabták az árat rendesen. Chavez megrendszabályozása magánértetödöen ezzel kezdödött, hogy finomítás nem volt többé, s pénzügyileg kiütötte magát, jövedelem nélkül. Namármost ezek a szemét szergejek és kínaiak, most itt kezdtek lépni, kézbevették a finomítást (is), és Venezuela összes bejáratát aláaknázták, azzal, hogy vissza szeretnék látni a pénzüket.

    Jugoszlávia, 1992 körül. Ritkán esik (dicsérö) szó a bosnyákoknál felbukkanó iráni katonai tanácsadókról kb 2500-an), akik a stratégíától kezdve az egyes-harcos kiképzésig a teljes technológiai vonulatot kézbe vették (nameg a löszer-robbanószer szállítást is) hihetetlen magas színvonalon. Azóta is remeg a keze azoknak, akik beléjük akarnak csapni. Tettek rá célzásokat, hogy ha valaki megtámadná öket, akkor globális színten válaszolnak. Amióta a centrifugáikat egy mérgezett USB-vel iktatták ki, azóta felfejlesztették a internetes hadosztályaikat … ha valahol durranás van, akkor azonnak ott keresik, hogy na akkor most Irán, vagy az oroszok?

    Sajnos meg kell ismételnem, hogy amikor azt mondják, hogy Putyin, akkor nem egy emberre kell gondolni, hanem egy párezres csoportra, akik mély illegalitásban (pl- Putyint is) felépítették. Ezekröl elöször a 70-es évek végén a szovjet Kultura és Tudomány Háza második emeletén tanyázó Kogébés gyerekek meséltek, amig ettük a céges menüt a pincében, a Bajkál étteremben. Azóta minden szavuk beigazolódott…

  67. 68.

    szivesen hallanék erről többet is. Meg akár arról is, hogyan csapott le Zsukov a Ljublankára…

  68. 59. Csaba81
    és
    6O. hubab

    Igen, veje. Itt elakadtam.
    Köszönöm a segítségeteket.

  69. 66. Balázs
    „Kalandos időknek nézzük elébe, kezd lejárni a kegyelmi időszak. A józan ész és a tiszta szív kéne, hogy a tanácsadónk legyen. Piszok nehéz nem vitás, ömlik a sz@r mindenfelé.”
    „Elvtarsak Előre, ”

    Bizony, bizony az ” elvtársak” 5-1O-2O-5O-éves terveken dolgoznak földünk környezetének és a környezeti hatásainak csökkentése érdekében.

    Agenda 21:

    Terv az emberiség 95%-nak kiirtására 2030-ig.
    Az Új világrend hatalomra kerülésekor az emberiség nagy része eltörlődhet a Föld színéről.
    Röviden és tömören miről is szól pontosan az Agenda 21 tervezete?
    Ennek a lényege szerint a háttérhatalom célja az ember pusztítása, mert minden probléma gyökere alapjában véve maga az ember.
    Az egyik megoldás a népesség csökkentésében rejlik.
    Annak érdekében, hogy egy viszonylag rövid idő alatt el lehessen érni ezt a hatalmas népességcsökkenést, drasztikusan kell cselekedni.
    Ennek elérése érdekében, vagy egy világháború, vagy egy globális járvány, vagy pedig egy hatalmas rossz termés okozta éhinség lesz a módszere.
    A Georgiai gránitkövekről ki nem olvasott? Az utasítások az emberiség felé teljesen megegyeznek az Agenda 21-el.

    https://beforeitsnews.com/agenda-21/2019/08/agenda-21-a-secret-plan-to-depopulate-the-world-by-95-by-the-year-2030-is-underway-2-2426.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük