(2893) Alaszka lángokban

Tibor bá’ online

 

Alaszka lángokban áll, ahogy ezt az alábbi műhold képen láthatjuk. A  hőmérséklet 35,5°C, ami természetesen rekord érték.

Alaszka felett a légkör szénmonoxid tatalma 43,443 ppb, széndioxid tartalma pedig 561 ppm.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2893) Alaszka lángokban

  1. Olvad a permafroszt, egy metán értéket is mértem volna… lehet meglepőt mutatna.

  2. Tök vicces, hogy bármilyen klímás cikket olvas vagy hallgat az ember mindig elhangzik ez a bűvös szám, hogy 2050. Közben mindenki nagyon jól tudja, hogy a bajok legnagyobb része már most is ugyanúgy jelen van és már 2025-ben tarthatatlan lesz a helyzet. Ki veszi be ezt a 2050-t. És egyáltalán miért pont 2050?

  3. 2 Thunder

    Ezt most nem értem.
    Ebben a posztban nem olvasható (ill. csak nálad) a 2050-es szám.

  4. 3.
    Tudom, de erről a posztról eszembe jutott, hogy ma is csak két olyan cikket olvastam a neten, ami a klímaváltozásról szólt és benne van a 2050.

  5. Sanszosan a 2050 -es dátum azért szerepel, mert a tavaly ősszel kiadott IPCC jelentésben 2100 -ról, előrehozták a +2 °C -os átlagos melegedést a 2050-60 -as évekre, a +1,5 °C -ost pedig a 2040-50 -es évekre, amennyiben az emberiség nem lép semmit. Persze ez egy tipp, de eltelik 2-3 év, és jön az újabb IPCC jelentés, ahol már talán fognak az olvadó permafrosztból kiáramló metánnal is kalkulálni, annak megfelelő súlyával. Aztán megint előrehozzák pár évtizeddel kb. a 30 -as v. 40 -es évekre azt a bizonyos határvonalat.

  6. Tibor bá’! Bárki! Mindenki!

    Tudunk-e többet is arról a tűzről? Mi ég?
    Bozót? Avar? Falevelek? Ágak? Vagy a földből kiolvadó metán ég fáklyaként?
    Magas a CO és CO2, de felhőket is látok(?) a képen. Magas a vízgőztartalom is?

  7. 6 – n/a:
    Az eredeti forrás http://arctic-news.blogspot.com/ nem közli, hogy mi ég, de ahhoz ragaszkodnak, hogy 2026-ra lehet 5°C átlag hőmérséklet emelkedés. Miközben az emberi társadalom legfeljebb 3 °C emelkedést bír ki. Jelenleg a Arktisz melegedése, az olvadás eszeveszetten felgyorsult.

  8. A haarppal és mikróhullámokkal azok kütyüivel is melegitik a földet..valami bazi nagy katasztrófát akarnak olyasmit mint volt a vizözön vagy a földrészek elsüllyedése. Vajjon a Gerorgiai köveken még mindig a 2020 áll vagy emelték az idöt.
    Mert 1x már cserélték a kis kockát amin az évjárat van ami a terv.

  9. 8: Melyik részén van a köveken a dátum?
    Kép linket dobj légy szíves, köszi.

  10. Kékavian, hogy micsoda? Ki akarhat olyan katasztrófát amit nem tud kordában tartani, tehát beledögölhet. Gyíkember merre jár? A tököm tele van a futóbolondokkal.

  11. 8: Kékavian, még mindig várom a linket, ahol látszik melyik részén van a köveken a dátum.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük