(2889) A magyar pride

Tibor bá’ online

 

Első alkalom, hogy a Pride felvonuláson az ellentüntetőket helyezték kordon mögé, és hatalmas tömeg volt. Élőben beszámolt róla az internetes média, sokan nyilatkoztak. Hurrá! Hogy mindenki tudja miről van szó, két nő aktív csókolózásba kezdet. Bennem pedig megszólalt a rég lezajlott neveltetés.

18 éves koromban volt egy kedvesem, akivel kimentünk a Margit-szigetre vasárnap délután egy közép meleg, kora szeptemberi napon. A cél egy kis csókolózás volt, mind a ketten tudtuk, de nem beszéltünk róla. Végre találtunk egy üres padot, amire gyorsan leültünk, az idő délután 5 óra lehetett. Természetesen még világos volt, és eszünk ágába se jutott egymásnak esni, szépen elbeszélgettünk, magyarul múlattuk az időt. A csókolózással vártunk addig, amíg kellően besötétedik, de még ekkor is szétrebbentünk, ha jöttek a sötétben. Egy csókolózó pár nem csúnya látvány, de az intimitás nem tartozik egy harmadik személyre. Nem igaz, hogy közterületen kell végezni. Nem igaz, hogy nem lehet kibírni hazáig. Természetesen azt is be lehet vezetni, hogy közterületen koitálunk, de ehhez a mai társadalmat alaposan át kell formálni. Külön rátesz egy lapáttal a szokatlanra, amikor tüntetően két nő vagy két férfi áll le csókolózni, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy „megbotránkozzak”. Nem botránkozom meg, de nem tartom gusztusosnak, egyiket se. És persze nem tartom szexinek se. Egyszerűen nem vagyok erre hangolva, de kibírom. Bár egyesek szerint az élet nem arról szól, hogy mit lehet kibírni, de ezt hagyjuk.

Ennél érdekesebb az a követelésük, hogy gyereket vállalhassanak. Persze, hiszen se két nő, se két férfi nem tud gyereket nemzeni. A nagy kérdés, hogy van-e jogunk egy gyereket arra kényszeríteni, hogy egy szokatlan elrendezésben nőjön fel? Vajon a két nőből, vagy két férfiből álló „család” ugyanazt nyújtja-e nevelő hatásként, mint a hagyományos, egy férfi és egy nő? Ha belegondolok, hogy engem két férfi, vagy két nő nevelt volna, hát a pokolba kívánnám. Persze az ember egy roppant adaptív állat, mindent képes megszokni, a kérdés, hogy érdemes-e? Erre kérem a hozzászólásokat.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

41 gondolat erről: „(2889) A magyar pride

  1. A post minden egyes szavával mélységesen, abszolút egyetértek.

    Sok gyermek hosszú éveket tölt intézetben.
    Másokat egy apa vagy egy anya nevel pár nélkül.
    Vannak, akiket két alkalmatlan heteroszexuális szülő.
    Mindezeknél meggyőződésem hogy jobban jár az a gyerek, akit két alkalmas meleg szülő nevel.
    A szülői alkalmasság nem a szülő nemétő függ !
    Sokan nem tudnak szabadulni – bár talán őszintén akarnak – a szexuális másságnak a „természetellenes” „alacsonyabbrendű” stigmatizálásától.
    Ez a régi reflex búvópatakként továbbra is munkál a gondolkodásukban.
    Ez nem kedvez a téma objektív megítélésének.

  2. Sziasztok!

    Tudom előre, hogy a hozzászólásom nem fog nagy népszerűségnek örvendeni, de szeretném a dolgokat kicsit másik szemszögből is megvilágítani. Én egyáltalán nem vagyok ellene, hogy meleg párok is nevelhessenek gyereket, ha szeretnének. Mitől rosszabbak ők, mint azok a „normális” szülőpárok, ahol jelen van az alkoholizmus (bármilyen formában), a függőség bármilyen formája, vagy a testi és/vagy lelki erőszak? Mitől jobbak azok a klasszikus szülőpárok, ahol szét kritizálják a gyereket, vagy túlféltik, elkényeztetik, vagy túlságosan szigorúan nevelik? Nagyon szomorú az, hogy Magyarországon felnőhet úgy egy gyerek, hogy verik, míg más országokban simán elveszik a szülőtől, ha ezért feljelentik a hatóságoknál. Amikor közlekedek a városban engem például zavar, ha azt látom, hogy egy lány egy fiút az utca közepén fényes nappal éppen leszop. Az is zavar, ha a metrón mellettem jó hosszasan csókolózik egy fiú és egy lány. Ezek a dolgok szerintem nem valók arra, közvetlenül a másik pofájába toljuk, nemektől függetlenül. Biztos én vagyok túl prűd. Viszont ha látok az utcán két embert (teljesen mindegy milyen párosításban) kézenfogva sétálni, egyáltalán nem zavar. Nem ártanak a légynek se. Szerintem sokkal fontosabb az, hogy az a gyerek, aki valamilyen szülőpárossal felnő, szeretetben legyen nevelne. Foglalkozzanak vele, töltsenek el minőségi időt egymással és tanítsák meg értelmes, gyakorlatias dolgokra. Ne arról szóljon a gyereknevelés, hogy de jó, hogy van egy gyerekem, de nincs időm, vagy kedvem foglalkozni vele. Majd az iskolában úgyis megtanulja, amit kell. És hogy feltegyem az i-re a pontot, látjátok mi van körülöttetek? Hogy milyen a mostani fiatalság? Milyen az értékrendje? Milyen a morálja? Milyen dolgok fontosak a számukra? Szerintem elég lehangoló. Pedig őket egytől-egyig hetero szülőpárok nevelték. De hogyan?

  3. Nem lehet mindent ! Aki meleg, az vegye tudomásul, hogy abból a kapcsolatból nem születik gyerek.

  4. 2 – Puffin:
    Az nem stimmel, hogy összemérem a szélsőségesen rossz heterocsalád gyerektartását az ideális homocsalád gyerektartásával.

    3 – néni:
    Egyetértek veled. Mindenki vegye tudomásul azt az állapotot, amibe születik és alkalmazkodjon hozzá. Én például rövidlátónak születtem, amihez alkalmazkodtam. A szemüvegem miatt távol maradtam a labdajátékoktól, birkózástól, stb. Pedig szerettem volna.

  5. 2.
    Szerintem nagyon fontos a gyermek számára az egészséges apa/férj és anya/feleség minta is, amire nyilván a homoszexuális párok nem alkalmasak.

  6. Az egésznek, mármint a posztnak, akkor lehet értelme, ha az állam jó szülő lenne. De nem az. Ez a téma állandóan felszinen van. Akkor beszéljünk róla, ha nem a heteroszexuális társadalom neveli ki a homokosokat.

  7. Minél közelebb van a Vég, az Emberiség annál jelentéktelenebb és releválatlanabb dolgokkal foglalkozik, figyelem- elterelés gyanánt.

    Ez a prájdolás sem szól másról.

  8. Jó a post egyébként Tibor bá és érdekes kérdést feszeget.

    „A nagy kérdés, hogy van-e jogunk egy gyereket arra kényszeríteni, hogy egy szokatlan elrendezésben nőjön fel?”

    Szerintem nincs joga senkinek sem arra kényszeríteni egy gyermeket, hogy homoxeszuálisok között nőjjön fel. A gyermeket óhajtó férfi és nőből álló családokat alaposan le kell csekkolni és oda adni a gyermeket, ahol leginkább szeretetet és törődést fog kapni, valamint egészséges nevelést.

  9. 6 – Dan:
    Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy hol van jobb helyen a gyerek, állami neveldében, vagy a meleg párnál, akkor egyértelműen a meleg pár nyer. Dehát azért mert az állam rossz szülő, a meleg pár nem elégítheti ki ezt az ösztönét is. A társadalomban élés megköveteli az egyedektől, hogy ösztöneiket fogják vissza elfogadható szintre.

  10. Tibor bá. A mai és a régmúlt ember közt az a legnagyobb különbség, hogy ma senki sem fogja vissza az ösztöneit. Mindenki túl tud fogyasztani, mert a kapitalizmus erre épül. Régen azt vetted ami volt, ma azt veszed amit te generálsz. Bármilyen terméket lenyomnak a torkodon, de azért mert elhitetik veled hogy neked az kell. Te meg elhiszed.

  11. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy két egynemű egyén nem tud a társadalomnak olyan neveltet adni, amelyik később nem az egynemű kapcsolatot fogja keresni. Hiszen azt látja a szüleitől. Ráadásul sokkal nehezebb helyzetben találja magát egy közösségben, amely nem egyneműekből tevődik össze. Ráadásul a melegekre kevésbé jellemző a monogám kapcsolat.

  12. Tibor bá:

    „Az nem stimmel, hogy összemérem a szélsőségesen rossz heterocsalád gyerektartását az ideális homocsalád gyerektartásával.”

    Persze, hogy így hasonlítom egymáshoz őket. A hetero családba csak úgy beleszületik a gyerek, teljesen mindegy milyen minőségű a hetero párocska, ezzel szemben a homo párok elég szigorú rostán kellene, hogy átmenjenek. Így nagyobb a valószínűsége annak, hogy a gyerek a homo szülőknél jobb körülmények között nőhetne fel. A hetero szülőknek mikor kell vizsgázniuk abból, hogy ők egyáltalán alkalmasak-e normális gyereknevelésre? Csak ha örökbe akarnak fogadni…

  13. 7: Alzi
    „Minél közelebb van a Vég, az Emberiség annál jelentéktelenebb és releválatlanabb dolgokkal foglalkozik, figyelem- elterelés gyanánt.”

    Azért nem csak erről van szó – ez az egész pride-olás is szépen beleillik a népességcsökkentés ‘guidestone’ féle programjába (ami persze csak gyorsítja a végjátékot) …

  14. Vaszil, ezt a szándékos népességcsökkentést magyarázd már el nekünk légyszíves. Mert számomra nyilvánvaló, hogy nem működik. Minél szarabb az élet valahol, annál nagyobb a populáció. A hülye meg én vagyok, nyilván.

  15. Addíg, amíg valaki nem nevelt még meleg gyereket, vagy nem meleg, addíg az egész csak találgatás alapján megy.
    Ellenzem a melegházasságot, meg a melegek gyerekvállalását, de az abszolút hülyékkel nem tudok mit kezdeni.

  16. 15 – Dan:
    Dehogy nem! Át kell rajtuk lépni. 😀

  17. 4: Ha e gondolat menten mesz akkor dobd ki a szemuveged, mert neked az a kartya jott ki hogy vaksi legy, tehat ne akarj latni.

  18. A baj azzal van, hogy TABU. Társadalmilag tabu, hogy BÁRKINEK lehet homoszexuális utóda. Mert ez nem fér bele az elfogadott tényekbe. Nem azt kell nézni ki homokos, hanem azt, hogy miért lett pszichésen sérült. És a dolog ezért tabu. Mert a szülők nem vállalják fel hogy nagyon elkurtak valamit.

  19. 17 – Lala:
    Ha ilyen görbén gondolkodnék, akkor már rég felkötöttem volna magam.

  20. „ezt a szándékos népességcsökkentést magyarázd már el nekünk légyszíves. Mert számomra nyilvánvaló, hogy nem működik”
    Dan,
    mit kell ezen elmagyarázni? Minél melegebb a társadalom (ki tudja miért?) annál kevesebb lesz az utód – a biológia mai állása szerint. Max igényelhetik hogy „neveljenek”. A georgiai kövekről meg ott a gugli…

  21. Matekosan nézve egy fiú homi meg egy lány homi párnak kell 2 gyereket adni. Így lesz 2 apja meg 2 anyja is. A szűlői értekezletekre meg M-F felállasban mennek vegyes párban.

  22. Pszichoterápiás gyógyításra van szükségük, hogy megszabaduljanak e testi-lelki nyomorúságból!

  23. Fetamas, titok. Tudjátok a tanult rendellenességeket nem lehet kigyógyítani. A gyerek másfél két éves korától lát, tapasztal. Ha a saját fejlődésünket nem ismerjük a csecsemő kortól a serdülőig, akkor nincs miről beszélni. A szülő válik, pont beleszarik igazából mit él át a gyerek. De bezzeg ha a gyerek kezelhetetlen… Felelőtlen hetero rosszabb mint egy magát felvállaló meleg. Ha tetszik, ha nem.

  24. Vaszil minél melegebb társadalom nincs. Nem volt, soha sem lesz. Az egészről átfogó képet akkor látnál, ha utánanéznél a statisztikáknak. Az utódnemzést a homoszexualitás nem befolyásolja. A botoxal kisminkelt műmellü pénzéhes dívák, vagy a sikerorientált milliárdok hajszolásába belefeletkezett impotens, magamutogató férfiak már annál inkább. A melegség társadalmi probléma, nem olyan mint a morfin függőség, mint Prince esetében. A társadalomnak, és a közfelfogásnak kell változnia. A felelősségérzetnek, de ezt hiába írom, mert pont a felelőtlenség miatt döglünk meg mindnyájan húsz éven belül.

  25. Én nem kijelentem, hanem kérdezem:

    Vajon a helyén van e az a társadalom, ahol a cigány családnak joga van 10 gyereket a világra hozni és nevelni, ugy hogy a férj egy évböl felet a börtönben tölt, az anya lopni csalni hazudni tanitja a gyerekeit, akiknek alapvetö szükségleteit sem tudja kielégiteni. A cigány gyerek éhezik, ruházata hiányos, test higiéne a béka segge alatt a gyerek várhato életkora legalább 10 évvel kevesebb az átlag magyaréhoz képest. Oktatást nem kap, az életben boldogulási esélyei a nullához konvergálnak.

    A fenti cigány család „rendben” van.
    Ellenben egy meleg pár, akiknél szinte alap helyzet hogy jol szituáltak nem vállalhatnak gyereket mert a törvény nem engedi. Mind anyagilag mind szellemi lelki téren mérföldekkel többet tudna adni bármely ilyen meleg pár a gyereknek mint egy cigány család. Egyiknek szabad, másiknak nem.

    Rendben van ez így?

    Ez a törvény hogy meleg nem nevelhet gyereket egyáltalán nem a gyereket védi, hanem egy megkövesedett társadalmi szemléletet.
    Minden logikus érv az mellett szol, hogy ezek az állam által nevelt gyerekek kerüljenek ki a melegekhez.
    Ehhez azonban nem csak a melegeknek kell felöniük hanem leginkább a társadalom egészének.

  26. 26.
    Az sincs rendben, hogy a nyomorra, meg bűnözésre szaporodnak bizonyos alsó néprétegek és tenni kell(ene) ellene.

    Viszont ha két felnőtt ember létrehoz utódokat, azok hozzájuk tartoznak. Ez isteni vagy természeti törvény (kinek-kinek világnézete szerint). A vérszerinti szülőktől a gyermeket elvenni csak nagyon-nagyon nyomós okból lehet elvenni.

    Az, hogy van az országunkban egy rossz jelenség (a cigányság nyomorra való szaporodása) nem azt jelenti, hogy akkor megengedhető lenne, hogy egy kisgyermek anya vagy apa nélkül nőjjön fel és homoxeszuális mintát lásson, illetve hogy egy ilyen közegben kelljen felnőnie.

  27. 26: hogy van-e a cigánynak joga szaporodni? Van-e a gyomnak joga befödni a csupaszon hagyott földet? Az temészet törvényei szerint egyértelműen igen.
    Nekem sem tetszik, hogy ők igénytelenül szaporodnak, de ha van számukra tér, akkor el kell fogadni.
    Egyébként a cigányok tenyésztését és a melegség propagálását ugyanazok a körök támogatják.

  28. 26 – Curix:
    Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy hol van jobb helye egy gyereknek, egy putriban cigány szülők mellett, vagy két értelmiségi férfik mellett, akkor a válasz egyértelmű és neked van igazad. De olyan törvényt nem lehet, hozni, hogy melegek, leszbikusok csak cigány gyereket fogadhatnak örökbe. Ez lehetetlen. Magyarországon hatalmas várólista van gyerek adoptálásra. Akkor pedig a rendelkezésre álló „szabad” adoptálásra váró gyerek jobban jár, ha nem melegekhez kerül, mert nem kívánatos mintát lát. Ez pedig nagyon fontos, meghatározza az egész életét. Én így látom.

  29. 26 Curix
    Tibor bá’ fenti mondata a te hozzászólásodra is jól illik: „Az nem stimmel, hogy összemérem a szélsőségesen rossz heterocsalád gyerektartását az ideális homocsalád gyerektartásával.”
    Szerintem nyilvánvaló, hogy az általad leírt cigány család sem fogadhatna örökbe gyereket, de ha csinálnak maguknak, akkor azt elvenni nem könnyű. Ez érvényes lehet a melegekre is: a biológiai szempontból sajátnak minősülő gyereket nem hiszem, hogy el tudják venni egy jól szituált szülőtől, még ha meleg kapcsolatban is él. Volt olyan meleg kollégám, aki saját gyereket nevelt, de azonos neművel élt.
    Egyébként engem nem zavarna, ha egy meleg pár egy törvénytisztelő, művelt adófizető embert neveljen egy gyerekből, még ha meleg is lesz. Szemben egy tanulatlan, bűnözésre hajlamos állami gondozottal. De ez két szélsőséges kimenet.
    Az viszont már zavarna, ha az örökbefogadásnál egy meleg pár előnyben lenne egy hetero párral szemben, csak azért mert melegek.
    Egyébként az mitől van, hogy „egy meleg pár, akiknél szinte alap helyzet hogy jol szituáltak”? A melegek nem ugyanolyan tulajdonsággal rendelkeznek, mint bármely más hetero? Nincs közöttük rossz, irigy, lusta, buta, vagy aberrált, mind jó ember?

  30. 30 – Zed:
    Curix arra gondolt – és ezzel tökéletesen egyetértek – hogy amikor valaki rádöbben, hogy ő meleg, és annak kellemetlen társadalmi következhményei vannak, kompenzálásként rákapcsol, hogy vigye „valamire”. Ez különösen igaz művészetek terén.

  31. Van ilyen pár az ismeretségi körben. A 8 éves srácnak vannak olyan mondatai olykor, ami zavarodottságra utal. Kíváncsi leszek a szexuális érettséget elérve hogyan fogja azt megélni. A „férfi” oldala a párnak úgy viselkedik, mint egy igazi férfi. Együtt sörözök vele, kibeszéljük a nőket és időnként helyreteszi erős szóval az asszonyt. ?
    A természetben egyes békafajoknál előforduló jelenség a nemváltás szükségmegoldásként. Így be lehetne erőszakolni a természetes skatulyába a fenti jelenséget. Az embernél nincs ilyen fajfenntartási szükséghelyzet, ezért én nem engedném, hogy homopár gyereket nevelhessen. A társadalmi rendszer immunitására ( bármit is jelentsen ez?), rendezettségére károsabb hatással van, mint a hátrányos helyzetű cigánygyerek.

  32. 31. Tibor bá’
    Ezt én is tapasztaltam a fent említett kollégánál. Azonban az is benne van a kalapban, hogy a kellemetlen társadalmi hatások nem jó irányba motiválják, inkább ellenséges lesz a társadalommal, vagy egy adott országgal, nemzettel szemben.
    További tapasztalatom, hogy kudarc, vagy kritika esetén nem ritka az a reakció, hogy „mert meleg vagyok, te meg homofób” Vannak olyanok, akik csúnyán kihasználják a PC társadalmat.
    Szerintem életszerű, hogy adoptálásnál a döntéshozó a meleg pár javára dönt, nehogy megkapja a „homofób” bélyeget. Ez így nincs rendben.

  33. Ide tartozó vicc:

    Fiú bejelentéssel áll elő az apjának:
    – Ídösapám, be kell vallanom valamit: én meleg vagyok.
    – Oszt van- e neked rózsadombi ingatlanod?
    – Nem, nincs.
    – Oszt van- e neked luxus sportautód?
    – Nem, nem, az sincs.
    – Oszt szeretsz- e festegetni, zenélni vagy fotózni?
    – Nemigazán.
    – Akkor te nem meleg vagy, hanem csak egy kis buzi!

  34. 33 – Zed:
    Én nem vagyok homofób, csak józanul gondolkodó. Leszarom, ha v alaki azt mondja rám, hogy homofób. Azt vallom,hogy az ember álljon ki a véleményéért, vagy változtassa meg.

  35. Végigolvasva a hozzászólásokat, felmerül bennem a kérdés: vajon miket kell lenyelnie az azonos nemű szülők gyerekének az óvodában, iskolában, mikor megkérdik tőle (például) a szülők nevét. És akkor a gyerek bemondja, hogy anyut Bélának hívják, vagy esetleg aput Gizinek.
    Az hogy a szülők szeretnék azt a gyereket, vágynak rá, valahol megértem. De mibe kerül ez a gyereknek?
    Mi lesz az ő lelkivilágával?

  36. 36 – Mackómuki:
    Leszbikusoknál nem probléma, mert foganni tudnak. Melegeknél más a helyzet, de egy férfi sose vágyik úgy egy gyerekre, mint egy nő.

  37. 37 – Tibor bá
    Félreértettél. Nem a „szülők” lelkivilágával foglalkoztam, hanem a gyerekekével.
    Nevezetesen azzal, hogy hogyan tudják feldolgozni, hogy nekik nem heteró szüleik vannak. Kíváncsi lennék, hogy mennyire és mennyit csúfolkodnak velük az iskolatársak, barátok, szomszédok, stb… Mert ugye a gyerekek egyrészt rendkívül érzékenyek, sérülékenyek a velük elkövetett csúfolódással, agresszióval szemben, ugyanakkor másokkal szemben ők nagyon kegyetlenek tudnak lenni, az empátia teljes hiányával.

  38. 38 – Mackómuki:
    Nem értettelek félre. Egy megoldásról beszéltem. Két nő esetében az egyik fogan, az lesz az anya, a másik a nagynéni. Az anyuka egyedül neveli a gyermekét. Nincs apuka, tehát neve se lehet. Ilyen sok van.

  39. 33. Zed
    ” Azonban az is benne van a kalapban, hogy a kellemetlen társadalmi hatások nem jó irányba motiválják, inkább ellenséges lesz a társadalommal, vagy egy adott országgal, nemzettel szemben.”

    Ékes példa erre az ezévi „büszkeségi” rendezvény
    városunkból:
    Pride Thessaloniki.
    Egy kép felér ezer szóval.
    „A pokolba a család, a pokolba a haza is, haljon meg Görögország, hogy mi éljünk „.

    https://neaselida.gr/politiki/thessaloniki-pride-minysi-gia-to-pano-apo-ypopsifio-voyleyti/

  40. Ez a prájd vagy mifene alapból buli, ökörködés, botránykoztatás célú. Ezek a ceun végeztek és a politika fizeti öket.

    Alapból a heteró család ellenességet reklámozza, de jót lehet bulizni igy. A genderfaxságokkal eggyütt.

    Nevelö otthonban nöttem fel nök voltak a nevelöim 1 férfi volt az Ofő. Maga a gyermek hozzátartozik a szerelemhez azaz annak végkifejlete…ahogy Tibor ‘bá irja kézenfogva séta majd csók és lassan nem adj uram isten bele a lecsóba.

    Ezek soha nem fogják megtudni a másikkal való elmélkedés vágyakozás szépségét mert annak szeretne szülni egy nö(legalábbis igy gondolom) akit szeret.

    Ma abulizásokon kapnak rá a legyünk mások izgalmasak és a kis hülyék undoritó férgekké válnak.

    Nem gondolom hogy ennyi beteg van hanem ennyi lelkileg romlott+ a pedofilok az eröszakolók akiknek mindegy gyerek gyereklány vagy kisfiu akit megrontanak mert bizony ez az egész 1 kérdés körbe tartozik a prostitucióval eggyütt.

    Ismerek azaz látok a piacon egy fiatal férfit biztos meleg vannak sajátos gesztusai de igen 4 fal közötti és diszkrét – ezzel semmi baj ez az Ö magánügye amig nem kér segitséget. ((? van e egyáltalán)
    De felvonulni és kérkedni az amit csinálnak nem eggyenjoguság hanem pont olyan gusztustalan mint metrólépcsőn qrni vagy benyúlni a lány miniszoknyája alá turkálni. Már aki megengedi az olyan is!
    Van 2 gyerekem nem prüd vagyok csak van ami nem tartozik nézöközönség elé ahogy a wc se 1 nagyszobás körbe tanácsterem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük