(2860) Politikai számtan

Tibor bá’ online

 

Van, amikor a politikai kifejezetten szórakoztató, Ilyen például Kálmán Olga esete a főpolgármesterséggel kapcsolatban. Kálmán Olga, amikor még az Egyenes beszédet vezette több alkalommal „megütközött” Tarlós Istvánnal, ami (csak úgy mellesleg) kifejezetten nőellenes, sőt férfi ellenes is, ha a férfi történetesen nem Tarlós Istvánnak hívják. Kettőjük találkozása rendszerint verbális ütközet volt, amivel csak a nézők jártak jól, ők nem. Nem árulok el titkot, ha azt feltételezem, hogy utálták egymást, és most annyi év után, meg fognak birkózni.

Az újságírók természetesen rácuppantak a csemegére, és beindult a nem túl jóindulatú baszogatás, mert egy hete Kálmány Olga még „hallani se akart” a dologról. A  javaslatot tevő, és mögötte álló DK vezér, Gyurcsány Ferenc pedig néhány napja még Karácsony Gergely mögött állt. Szóval, mind ketten szószegők. Evvel kapcsolatos véleményem a tegnapi posztban olvasható. Ez esetben azonban a logika is a „szószegés” mellet szól.

Nézzük a tényeket! A cél Tarlós István legyűrése, aki mögött a fegyelmezett 40 % Fidesz szavazók sorakoznak fel. Negyven százalékkal úgy kell kétharmaddal nyerni, hogy kreálok egy rakás jelöltet az egyfordulós választáshoz. Ezt a célt szolgálta a Fidesz bérenc Puzsér Róbert jelölése, és csak várjuk meg a végét, lesz még néhány Fidesz által fizetett „kihívó”. Egyenlőre csak a Momentum tette meg azt a szívességet, hogy hirtelen sikerélményétől felbuzdulva indít jelöltet. Azonban ez még nem a végső állapot, de foglalkozzunk csak ezzel.

Ha 4 induló lesz: Tarlós, Karácsony, Puzsér és a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor akkor várhatóan Tarlós 40%, Karácsony 35%, Puzsér 10%, Kerpel-Fronius 15% lesz. A győztes Tarlós István.

Ha 4 induló lesz: Tarlós, Kálmán Olga, Puzsér és Kerpel-Fronius, akkor várhatóan Tarlós megint hozza 40%-ot, Kálmán Olga 45%, Puzsér 5%, Kerpel-Fronius 10%. Ki lett a főpolgármester? Kálmán Olga. Tarlós meg lett buktatva. Gyurcsánynak igaza volt, Tarlóst kizárólag Kálmán Olga tudja megbuktatni, függetlenül attól, hogy Orbán hány kamu jelöltet vásárol meg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

54 gondolat erről: „(2860) Politikai számtan

  1. ” a Fidesz bérenc Puzsér Róbert”
    Ez nagyon fájt így korán reggel.

  2. 1 – Bubu:
    A holnapi posztból (Politikai számtan 2.) meg fogod érteni miért.

  3. Kálmán Olga ismertebb közszereplő mint Karácsony, vagy Puzsér. Nem lepődnék meg ha második lenne Tarlós mögött. Tarlóst kitenni nem lehet, ezt mindenki tudja. Próbálkozás megvolt, egy kipipálva.

  4. Viszont ez az ellenzék balfaszságát igazolja. Ismét.

  5. Kedves Tibor bá. Kb 2005 óta hallgatom Puzsér műsorait, olvasom az írásait. Kiváncsian várom a holnapi postot. Jó egészséget, üdv

  6. A pártok az előválasztás győztese mögé fognak beállni. Azaz Tarlós ellen egy közös jelölt lesz. Erre szerződtek a jelöltek. Az egyetlen kakukkfióka Puzsér.

  7. Bubu +1
    Puzsér műsorait szintén régóta nézem, hallgatom.
    Róla tudom elképzelni, hogy maximálisan tisztességes. Rendkívül valószínűtlen hogy bérenc lenne!

  8. Csatlakozom Bubu és Pilotkex-hez.
    Nagyon ütős bizonyítékot várunk!
    🙂

  9. Puzsér kifarolt az előválasztásból, vagyis ha az ellenzék csak egy jelöltet akkor Tarlós ellen akkor az csak Puzsér lehet. Ha ebbe nem megy bele az ellenzék, akkor Kálmán Olga és Puzsér Róbert együtt fognak harcolni Tarlós ellen. A várható eredmény: Tarlós 45%, Kákmán 35t%, Puzsér 30%. Ki lesz a nyertes? Puzsér nem hülye, ezt az eredményt ő is tudja. Akkor miért teszi? Erre kérek magyarázatot.

    Nézzetek ezt végig: https://youtu.be/coVnKOF8tOM Szóval ki tolja a Fidesz szekerét?

  10. Puzsér, mint önálló induló se osztani sem szorozni nem fog, amennyiben valóban közös ellenzéki jelölt lesz. BPesten a Momentum verte a DK-t is, így ha beállnak Kálmán Olga mögé mindennyian tuti meg lesz a többségük. ( Kerpel-Fronius hasonlóan verné Tarlóst)
    Azonban a választási eredmények kívülről nem ellenőrízhetőek, a számítógépes rendszer és felügyelete Fidesz monopólium a Fidesznek csak mint fügefalevélre van szüksége „független” jelöltre, aki lehet akár Puzsér akár GipszJakab, éppen annyit fog elvinni ami kell Tarlós sikeréhez.
    Már modellezik.

  11. Szia Tibor bá.
    Végignéztem a videót ,nem először, fel vagyok iratkozva a HR csatornára. Azt láttam ahogy tükröt tartanak egy szélhámosnak és szembesítik az ígéreteivel és a tetteivel. Értem én hogy Tarlóst le kell váltani, de kire? Ugyanezt játszották el tavaly tavasszal – le akarták váltani Orbánt, csak éppen nem volt kire- az eredményt ismerjük.
    Kálmán Olga talán egy jó választás lett volna, csak az Őt jelölő párt…na az majd összekovácsolja a Fidesz szavazókat.
    Az EP választás után ezt írta Puzsér: ,,Tíz szavazni hajlandó magyar közül hét Orbánt vagy Gyurcsányt választja. Tizenöt év alatt semmi nem változott. A rossz válaszok egymást erősítik „

  12. 10:
    Ha a csalások miatt Tarlós verhetetlen, akkor Puzsér mi a fenének indul el?

    11:
    A videó egyértelműen Fiszes propaganda Karácsony Gergely ellen. Ami két dolgot bizonyít: 1) Karácsonytól félnek, 2) a fideszes csalás nem olyan nagyon tuti.

  13. Puzsér a videóban úgy kampányol Karácsony mellett, hogy
    kirúgja Gergő alól a sámlit, hisz csupa olyan érvet sorol fel
    mellette ami súrolja (vagy meg is testesíti) az iróniát.
    Saját programja, szintén egy álom és Puzsér azért nem
    annyira lökött, hogy a saját pénzét tegye bele egy előre is
    látható,tudható eredménytelenségbe. Viszont valaki(k)nek
    finanszírozni kell(ett) a kampányát. Arra viszont megvan az
    esélye, hogy szavazatokat vegyen el a többiektől. Az viszont
    segítene Kálmán Olga helyzetén ha beszédjét legalább Tarlós
    stílusára lassítaná (bár nem hadarós típus,) mert a lassabb
    beszéd hatásosabb. Hogy ez mit hoz és hoz e egyáltalán
    bármit is Olga konyhájára azt nem tudom, de én így látom !!!
    Tarlósnak nagy segítség, hogy szinte mindenki tudja, a város
    pénztelensége és döntésképessége a fidesztől illetve orbántl
    függ !!! És bárki győzi le Tarlóst, (ha legyőzi ?) ezzel továbbra is
    szembe kell néznie.

  14. 12. Ha nem Puzsér akkor más lesz akinek a nevére íratnak annyit ami biztosítja Tarlós sikerét. A jelöltről gondoskodik a Fidesz. Vagy Puzsér túlfejlett egója. De a látszat kedvéért illetve a biztonságért nem hagyják hogy 1:1 ben áljon fel a választási képlet.

  15. „Az alapvető ideológia, amit a fiatal lányok útravalóul kapnak, hogy mindenképpen szükségük van karrierre.

    Mindaz az erőfeszítés és áldozat, amit a munkáltatódnak adsz, a karrieredre szánsz, az a végén a céghez tartozik majd, nem pedig hozzád.

    Viszont mindazon erőfeszítés és áldozat amit a családodért teszel, az mindig a családodhoz fog tartozni, annak részévé válik és senki sem veheti el tőled.

    A feminizmus arra tanít, hogy legyél erős, független, de mire a napjaid a végére érnek csak a magány, a keserűség és a félelem marad.

    Egy cégnél, egy kapitalista társadalomban te lecserélhető vagy, mindig lesz valaki, aki nálad jobb, fiatalabb, okosabb és az önéletrajza éppen most landolt a főnököd asztalán.

    A feminizmus mindig azt mondta, hogy a nők el voltak nyomva, de megkérdezted valaha is magadtól, hogy miért éppen manapság fedezték fel a nők ezt az elnyomást, miért voltak évezredekig elégedettek a családi életükkel? Azért, mert az teljességet és boldogságot adott nekik. A feminizmus kamuzik.

    A feminizmus végső soron nem is a marxizmus része, sokkal inkább az uralmon lévő kevesek ideológiája, a kapitalizmus oligarcháié.

    A feminizmus azt akarja, hogy a cégekért létezz, akár egy rabszolga, nem akarja hogy magadért dolgozz, nem akarja hogy a családodért élj, csak azt, hogy a hatalmon levő kevesek, a kapitalisták engedelmes szolgálója légy.

    A nők, akik karriert építenek, a cégeknek adják a legszebb éveiket, feláldozzák a fiatalságukat és a termékenységüket valami ócska melóért, ami sosem ad majd sem kielégülést, sem boldogságot.

    Ha te egy tizenhét és huszonöt közötti fiatal nő vagy, akkor nálad jóval többet tapasztalt emberként azt mondom neked, nem kellene a kapitalisták szolgálólányává válnod, amire inkább törekedned kellene az a családi élet. A karrier sosem fog boldoggá tenni, hanem valójában csak keserűséghez és magányossághoz vezet.”
    http://ferfihang.hu

  16. Az utóbbi néhány évtizedben – amióta elárasztott bennünket ez a kurva nagy demokrácia – egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy ha szavazással/választással bármit is meg lehetne változtatni, már rég betiltották volna.

    Más.
    15. Turd: Ez miez?

  17. 16.Papirusz: „15. Turd: Ez miez?” Másik megszólalását tekintve az önkormányzati választás propagandájának része.

  18. Csak nekem van az az érzésem, hogy az ellenzék precíz válogatások után csupa nyilvánvaló dilettánst vonultat fel Tarlóssal szemben?

    Vagy ennyire nincs más, vagy eleve az a cél, hogy valakik, a demokrácia és az átláthatóság legnagyobb dicsőségére a háttérből irányítsák a fővárost?

  19. 18:
    Ne hülyéskedj. Te nem tudnád, hogy a sok ellenzéki jelölt Orbán malmára hajtja a vizet?

  20. 19. Tibor bá’

    „Ne hülyéskedj. Te nem tudnád, hogy a sok ellenzéki jelölt Orbán malmára hajtja a vizet?”

    Már hogyne tudnám !
    A kérdés, hogy a maguk önszántából vagy fizetve vannak ?

    Bár nekem az a véleményem, hogy Gyurcsány megmozgatja az összes morzsalék pártot, szervezetet, hogy azok támogatóit aktivizálja, aztán rábeszéli őket hogy szavazzanak Olgára.
    Mondjuk, és ez megint magánvélemény, Olga se fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Túlságosan arrogáns, és annyira nem népszerű, mint sokan remélik… Gondolom ez ügyben heteken belül kikerül néhány statisztika.
    És az se segít, hogy az ország legelutasítottabb politikusa áll mögötte.
    Aki elfogadta, hogy az ellenzéki passzátszelet fújja, az már átállt Gyurcsányhoz… Ez 16%-ot ér… Budapesten talán 25-öt…
    A Fidesznek meg nem lesz más dolga, mint az öszödi beszédet, szemkilövetéseket, a munkanélküliséget, az IMF-et meg az államcsődöt sulykolni…

    A másik oldal meg a lopafideszt, a kisvasutat, meg a stadionokat, ami eddig se hozott túl sokat a konyhára.

  21. Index:
    Igaz a szóbeszéd, hogy Gyurcsány és ön között az volt korábban a megállapodás, avagy a gentlemen’s agreement, hogy a DK támogatásáért cserébe ön háttérbe húzódik az EP-választáson, és nem kampányol az MSZP-Párbeszéd listájáért?

    Karácsony:
    Igen, ő kérte, megállapodtunk, én pedig betartottam.

    Élet:
    „Gyurcsány nem azért áll mögéd, hogy támogasson, hanem, hogy alkalomadtán hátba szúrhasson….”

    Naja… Hát neki is van joga megváltoztatnia a véleményét.

    Aztán, ha az erkölcsi finomságokra oly kényes balliberális társaság mit hámoz ki belőle, azt majd meglátjuk.

    Nyilván Kálmán Olgi is addig lesz a DK kedvence, ameddig fel nem tűnik valaki, aki Gyurcsány szerint MÉG NÁLA is alkalmasabb !!!

    Mindenesetre a sör és a ropi be van készítve az ellenzéki főpolgármester jelölt jelölt jelölt kasztingra !

  22. Üdv Tibor bá’!
    Miért törölted a tegnapi kommentemet, amiben a Puzsér videót linkeltem???

  23. 22 – proton:
    Mert Puzsér (mint Orbán beépített embere) számomra elfogadhatatlan propagandát űzött.

  24. 23 Tibor bá’

    „Mert Puzsér (mint Orbán beépített embere) számomra elfogadhatatlan propagandát űzött.”
    Biztosan ezt akartad írni? Ami neked nem tetszik, az itt nem jelenhet meg?

    „Aztán mi végre az egész teremtés?
    Dicsőségedre írtál költeményt,
    Beléhelyezted egy rossz gépezetbe,
    És meg nem únod véges-végtelen,
    Hogy az a nóta mindig úgy megyen.
    Méltó-e ilyen aggastyánhoz e
    Játék, melyen csak gyermekszív hevülhet?”

  25. 24 – n/a:
    „Ily könnyen nem löksz el magadtól.
    Együtt teremténk, osztályrészem követelem!”

  26. 25 Tibor bá’

    Arra kérlek, hogy viseld el itt mások véleményét.
    Figyelemre méltó ember vagy, és tisztellek is, de csak miattad még nem jönnék ide.Meg lennék nélküled.

    Érdekel a másság, mások nézete, még akkor is ha eget verő hülyeséget írnak.
    (
    Jövőnk önmagát hitelesíti: pl. http://www.antalffy-tibor.hu/?p=36878 7.hsz.
    „forrás: jovonk pont com”

    )

    Orbán fóbiádat ismerem.
    Ő Mo. miniszterelnöke. Az AKART lenni.
    Fiatalon ezt elhatározta, és megvalósította.
    Nem csak óhajtotta, nem csak vágyott erre, nem csak remélte… AKARTA, és úgy lett.
    Ez így akkor már rendben is van. Dehogy van rendben. Egy közönséges bűnöző.

    Nem csak Én gondolom így. Az ország lakósságának több mint a fele úgy gondolja, ahogy én.

    Vörösmarty:
    ” Gondolj merészet és nagyot,
    És tedd rá éltedet:
    Nincs veszve bármi sors alatt
    Ki el nem csüggedett.”

  27. Úgy beszélgettek mint akik közelről ismerik egymást, muszáj ezt itt?

    Hagynemondjam, hogy n/a szavai puhítják a tényt hogy bloggazdavéleménydiktatúra van. Szóval ja.

    Mondhatnám, hogy kérem, ne ennyire átlátszóan. De úgysem érdekel senkit. 🙂

  28. 27 – Egon:

    Véleményem van, diktatúra nincs. Kivétel O1G, de ez kiolvasható a „hozzászólás rendje” oldalról. Erre kényes vagyok, mert hatalmas média fölényük van. Nem érdemlik meg részemről a pártatlanságot.

  29. Tibor bá’

    Belejavítottál a hsz-embe. Ez nem teszik.
    Eltérő színnel tetted, de mégis előfordulhat, hogy figyelemetlen olvasás után nekem tulajdonítják a szavaidat.
    Ami a Tied, az maradjon is az!

    ” Dehogy van rendben. Egy közönséges bűnöző.”
    Tanítottad az evolúciót. Alkalmazd!
    Nincs jó és rossz. Nincs bűn sem.

    „Az ország lakósságának több mint a fele úgy gondolja, ahogy én.”
    Mindenki megkapja amit akar.
    OV szavazói kaptak cserébe egy hupilila álmot, amelyben „élnek míg meg nem halnak”.

    Mások a demokráciáról álmodoznak, mint 27 Egon.

    „puhítják a tényt”
    Tényeket nem lehet puhítani.
    2*2=4, ez tény. Hogyan lehet ezt felpuhítani?
    „Minden kakas úr a maga szemétdombján.”
    Itt Tibor bá’ kukorékol, ez is tény.

  30. n/a mi volt azzal a baj, hogy „önmagamat hitelesítem”? Nem kötözködés, csak nem értem, lévén előtte az írtad, hogy „Érdekel a másság, mások nézete, még akkor is ha eget verő hülyeséget írnak.”

    Eget verő hülyeséget írtam? Vagy az az egetverő hülyeség, hogy önmagamat hitelesítem?

    Egyáltalán, miért vagyok ismét személyeskedés tárgya, sokadszorra?

  31. 30 – Jövőnk!
    Ne vedd zokon n/a (not available) imád kötözködni. Etalonnak érzi magát. 😀

  32. 30 Jövőnk
    Csak példának hoztalak fel.
    ” Vagy az az egetverő hülyeség, hogy önmagamat hitelesítem?”
    Kb. mintha egy szerződést tanúk helyett Én írnám alá többször.
    Nem személyeskedés, mások is keverik a valóságot az álmaikkal.
    Más írásaiddal most nem foglalkozom.

  33. 30 Tibor bá’

    „Etalonnak érzi magát. ”
    Naná, belőlem csak egy van.

  34. Ezt a gyöngyszemet mindenkinek a figyelmébe ajánlom.

    „Puzsér (mint Orbán beépített embere)”
    aha aki nem sorol be a pénzhatalom érdekeinek megfelelően a pártok mögötti háttérerők által összeerőszakolt moslék koalícióba, az a népellenség, értem…

    te rákosi rendszerben szocializálódott barom

    húzd már ki a fejed gyurcsány seggéből, te magát annyira okosnak képzelő, de teljesen tipikusan segghülye és főleg öntelt vén gyurcsányfelszopó komcsi fasz

    Tudja valaki mit jelent „gyurcsányfelszopó”?

  35. A felszopó a pornóiparban használt kifejezés, mintegy az actionra bemelegítő-tipikusan hölgy- személy, aki a háttérben,a kameráktól távolabb, még nem forgatás alatt orálisan ingerli a falloszt annak merevedése reményében.?

    Ebben a kontextusban talán azt jelentheti, hogy Gyurcsánnyal szimpatizálsz.?
    Ami tényleg szégyenteljes lenne-valljuk be.

    Nem kell ide háttérerők által összefogott és támogatott ellenzék. Elég lenne ha minden Fidesz szavazó ilyen lenne, és persze magvas nézeteinek hangot is adna, lehetőleg minél szélesebb platformon.
    azt adom azért nehogy vmi komolyabb gutaütést kapjon, mert mintha már habzana a szája?!

    Nem tudom Tibor bátyám, hogy miért jó ingerelni másokat? Ez ma a kínálat, politikai téren.
    Tessék elfogadni!

  36. 36:
    Köszi Balázs, rá nem jöttem volna. Nem hinném, hogy Gyurcsánynak erre szüksége lenne.
    Más: Az megállapítható, hogy ez a szerencsétlen (feltételezem) pasi tulajdonképpen kit támogat? Mert abból, hogy kifejezetten közönséges akar lenni, nem vonható le semmi. És mi húzta így fel? Én nem írtam, hogy sokáig éljen Gyurcsány. Mindössze azt feltételeztem, hogy Puzsér a Fidesz találmánya, mert ha csak 5 százalékot vesz el Karácsonytól, akkor már Tarlós nyer.
    Rákosival is baj van, aki csak 5 éven át uralkodott. Ennyi idő alatt nem lehet szocializálódni.

  37. 37:

    Tarlós Puzsér nélkül is győz, Károcsony olyan pesti alapdolgokkal sincs tisztában, mi az a 200E- s busz, hol van a Nemzeti Műzeum és merre van Csepel Észak- Pesten.

    Budapesti általános kormányellenességgel, fedett NGOkkal és Langley- ből importált világéletükben politikai aktivista szakállas bácsikkal (Gulyás, FeGyőr, Torgyai) és affektáló nénikkel (dr. Botmixer és Donáthka) meg Nagy Blankával nem lesz nyerés.
    De, psszt, ne áruld el senkinek.

  38. Tibor bá
    Káprázatos előléptetésed alkalmából fogadd őszinte, szivbőljövő gratulációmat!
    Nem mindenkinek adatik meg élemedett korában ilyen magas kormánykitüntetés, a ” gyurcsányfelszopó fasz” érdemrend büszke tulajdonosa. Igy is lehet, humorosan.
    Hogy mit meg nem ér az ember öregkorára néha.
    Sebaj, dobd a hátad mögé és fogadd meg a távolkeleti bölcs szavát:
    Nem rontom el a napot a mások hülyeségein való mérgelődéssel!

  39. 39 – bálint:
    Van, aki csak így tudja magát kifejezni. Nem tudom kinek az oktatás politikáját tükrözi. Az én időmben még az utca kölykök is tisztességesebben fejezték ki magukat.

  40. azt adom + Elmer Alfréd (miközben én még szakszervezeti tag se voltam)

    A teljesség igénye nélkül.
    Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
    Járai Zsigmond – MSZMP-tag
    Matolcsy György – MSZMP-tag
    Martonyi János – MSZMP-tag
    Pintér Sándor – MSZMP-titkár
    Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
    Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
    Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
    Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
    Fónagy János – MSZMP-tag
    Vonza András – MSZMP-tag
    Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
    Chikán Attila – MSZMP-tag
    Boros Imre – MSZMP-titkár
    Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
    Harrach Péter – MSZMP-tag
    Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
    Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
    Boross Péter – MSZMP-tag
    Balogh Gyula – MSZMP-tag
    A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
    Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
    Varga Mihály – KISZ-titkár
    Rogán Antal – KISZ-titkár
    Deutsch Tamás – KISZ-titkár
    Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
    Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

    Sokan nem tudják, hogy a deviza hitelt a Fidesz vezette be.

    Simicska: Orbán odajött hozzám, és azt mondta, jelentenie kell rólam
    Az Orbán Viktor társadalmi kapcsolatként történő beszervezését 1981-ben kezdeményező katonai elhárítás (III/IV.) 1989-ben Orbánt, mint „Győri Gábor” hálózati kapcsolatát próbálta prioráltatni az állambiztonsági nyilvántartóban. Ezt a megkeresést, amely személy szerint Tarjáni Istvántól, a III/IV-2-b alosztály (katonai elhárítás koordinációs feldolgozó osztálya) századosától érkezett, a nyilvántartó osztály kötelességszerűen jelentette a „Győri Gábort” foglalkoztató III/III-2 osztály vezetőjének.

    Az igazmondásról. Igaz vagy hamis e az állam által közzétett adat, hogy az átlagbér 334.000 Ft.
    Először jöjjön az ellentmondás.
    Miközben hivatalosan Magyarországon 4,5 millió foglalkoztatott van, a NAV-hoz 2019 februárjában 3,76 millió adóbevallás érkezett. Ez hogyan lehetséges?
    Akit részleteiben érdekel ez hogy van, ő utána tud nézni.

    „Vagyis minden magyar munkavállaló minden bérből származó jövedelmét figyelembe véve egy átlagos aktív magyar mediánbére bruttó 229636 forint havonta.”

    A fenti tények ismeretében megértem, hogy egyesek nem válogatják meg a szavaikat.

  41. 41:

    Egy pixisből kiesett Simlicska- vallomást azért a helyén kellene kezelni. Meg majd a Gazprom megveszi a Zorbánnak a TLR Blukkot- hogyne…
    Ilyen okosságot is mondott Lalyosunk.

    Iskolai KISZ- titkárokat a titkosszolgálati vezetőkkel és az MSZMP- KB, PB tagjaival, KISZ- KB főtitkárral (Gyurcsány) egy szintre emelni, olyan, mint a holnaptól felelős iskolai osztály- heteseket a polgármesterekkel.

  42. 4 – Alzi:
    Ez azért elég vérszegény okoskodás! Kisz titkárság olyan mint egy hetes, amit sorba kiosztanak? Ne erőlködj! A tapasztalat azt mutatja, hogy a legjobban komcsizók valamikor a legnagyobb komcsik voltak. Lásd Kövér Lászlót.

  43. 41: Az teljesen természetes, ha egy statisztikai sokaságnak, mint pl. a magyarországi bérek, különbözik az átlaga a mediánjától. A fogalmak definíciójából következik.

  44. Alzi,

    „Egy pixisből kiesett Simlicska- vallomást azért a helyén kellene kezelni.”
    Ugye azt tudtad, hogy Simicska Orbán Viktor gyerekeinek keresztapja?
    Ennek tükrében értékelheted nyilatkozatát. Ami így már inkább visszafogott, mint túlzó.
    Az megvan, hogy a 2/3-d birtokában sem sikerül nyilvánosságra hozni a besúgók aktáit? Azokat az aktákat, amik nyilvánosságra hozatalát évekig követelte az MSZP-SZDSZ kormánytól a Fidesz. Nem ébred benned gyanú vagy egy pillanatra elgondolkodtál azon, mi lehet az oka, hogy ebben a kérdésben 180 fokos fordulatot vett a Fidesz (ill. Orbán Viktor) álláspontja és immár osztja az MSZP álláspontját?
    Hogy a ruszkik haza hevület odáig finomodott, hogy pályáztatás nélkül megbízza az oroszokat az atomerőmű bővítésével?

    Ha jól értem, úgy gondolod, ha téged kirúgnának a munkahelyedről, akkor ezután mind hazugság lenne, ami negatívat állítasz a volt munkáltatódról?

    Ha ismét elolvasod a hozzászólásom, észre kell venned, hogy a III/IV -s hivatal megkeresési dokumentumát is közzé tettem, ami a III/III-s hivatal irányába fogalmazódott. Ez a dokumentum, akkor keletkezhet, ha a III/IV-s titkosszolgálat tudomással bír egy a III/III-s hivatalba beszervezett egyénről.
    Esetünkben, Győri Gábor=Orbán Viktor. Pont.

    „KISZ- KB főtitkárral (Gyurcsány) egy szintre emelni, ”
    Legyünk igényesek. Nem főtitkár, hanem csak titkár volt. Megpályázta a főtitkári posztot, de nem kapta meg.

    Kövér László a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt).
    Ha valamit félreértettem, akkor a csúfondáros fogalmazásod megtréfált.

  45. Ábel,

    Úgy igaz ahogy írod.
    Viszont lehet differenciálni a szerint, melyik statisztika kiszámításakor trükköztek nagyobbat, többet.
    Az is sokat mond, hogy az EU-nak küldött adatokból a 230000 Ft bruttó jön ki. Ezt egyetemi tanár kutatása támasztja alá.
    Más adatsort küld a kormány a statisztikai hivatalnak és mást az EU-nak.
    Kerestem már azt az oldalt amire hivatkozok, de nem találok rá. Ha belefutok, megosztom.

  46. Néha elgondolkozom, hogy mit tettem volna, ha felnőtt lettem volna az előző rendszerben, és megkeresnek, hogy beszerveznek. Nagyjából ezt látom az egyetlen járható és becsületes útnak: rábólintani, és odamenni ahhoz, akiről jelentenem kell, hogy megbeszéljem vele, mit jelentsek.

  47. 45:

    Ez eddig mind csak szájhagyomány úton terjedő urban legend.
    Ha valakiről én jelentek, mint beépített ember, az nem vállalja utána a keresztapaságot.
    Viszont Simlicska performanszai egy idült alkoholista embert juttatnak eszembe, ami minimum kétségessé teszi a „leleplezéseit”.
    Az ügynökaktákat meg felesleges nyilvánosságra hozni- az irányítók: MSZMP- KB, PB tagok, tartótisztek, főcsoportvezetők nevei ismertek- mégse ítéltek el egyet sem közülük.

    Az egyszeri beszervezett, zsarolt, megvett stb talpas- ügynökökön nem etikus elverni a port.
    Mint ahogy eddig tették, mazsolázva, politikai kurzusok, a kalapból előhúzva egyes neveket.

    Sokkal nagyobb baj, hogy az aktuális langley- i felforgatók közöttünk járnak, büntetlenül, álcivilként, örökös politikai aktivistaként, NGOként, külföldi diplomataként, újságíróként, egyetemi rektorként és egyéb fedőállásokban.

  48. 48 – Alzi:
    Nem azért kell nyilvánosságra hozni a neveket, hogy elverjék rajta a port, hanem azért, hogy hagyja abba a komcsinzást. Pl. Kövér László.(hogy van neki hozzá pofája)

  49. Alzi,

    Tegyük fel, leülsz egy társasággal zsugázni. Huszonegyeztek.
    Az egyik zsugásnak folyamatosan 21-e van. Nagyon ügyes az emberünk és nem jössz rá, hogyan csinálja. A kérdés a következő. Konkrét bizonyíték nélkül hányadik egymás utáni 21-nél kezdesz gyanakodni csalásra és hányadik 21-nél állsz fel az asztaltól úgy, hogy biztos vagy benne, a kártyapartnered egy csaló?
    Az analógia adott.
    Hány gyanús esemény kell ahhoz, hogy konkrét bizonyíték nélkül megrendüljön valakiben a bizalmad?
    Orbán Viktornak már túl sokszor volt egymás után 21-e.
    Már kezdenek felállni az asztalától a kártyapartnerei.
    Nem véletlen, hogy egyes aláírás gyűjtő standokon nagyítóval kell keresni a Fidesz logót.
    Egyik ismerősöm elkísérte a fidesznek aláírást gyűjtő aktivistát a körútjára.
    Budapesti körzetről van szó. Amíg tisztességesen elmondta az aktivista, hogy független, de Fidesz támogatással induló képviselő jelöltnek gyűjt, volt utca, ahol egyetlen aláírót sem talált. Taktikát váltott az aláírás gyűjtő és elhallgatta a Fidesz támogatást, viszont bekamuzta a kerületben népszerű alapítvány támogatását.
    Mindjárt sikeresebb lett a gyűjtés.
    Bizonyíték ide, bizonyíték oda /ez amúgy is egy jogerős bírósági végzés lehetne/ az emberek ébredeznek.

    Rajtam számon kéred a bizonyítékot, ami nyilván egy jogerős bírósági végzés lehet, de te többször emlegeted ” langley- i felforgatók”-at, bizonyíték nélkül.
    Ez kettős mérce a részedről.

  50. 50 – Károly:
    Vedd észre, az Orbán hívők nem akarnak tisztességesen vitázni, mert az nem megy. Kár velük bajlódni.

  51. 50:

    Azt ugye te sem hiszed, hogy Budapesten ne lennének tisztában a zemberek, ki kinek a polgármestere/ jelöltje…

    Olvastam én is ezt a zindekszes (CIA) cikket, az újpesti (lila- fehérek) polgármester plakátjáról meg szórólapokról.
    Pont Újpesten ne tudnák névről, ki kicsoda.

  52. Alzi,

    Te figyelemmel kíséred a Bp-i választást? Mert a válaszodból nem úgy tűnik.
    Négy kerületben indulnak újra a volt fideszes polgármesterek. A többiben új arcok vannak. Őket név szerint nem ismerik annyira az emberek.

    Nem Újpesti tapasztalatot írtam meg.

  53. Re:Alzi
    Tetszik nem tetszik, de az ügynöklista nyilvánosságra hozása prioritás kellett volna hogy legyen, mert ez a „nemzet testén egy fekély”, ami nem tud begyógyulni, mert nincs kitisztítva a seb. Nagyon nagyon régi adósság ez, cirka 30 éves, és ezen nem segít az idő.
    Erkölcsi megújulás egyik alapfeltételéről beszélünk, mert hazugságra és simlire nem lehet tartós rendszert építeni. Mondhatjuk azt is, hogy régi bűnöknek hosszú az árnyéka, és minél jobban húzzuk, annál nagyobb lesz a pofon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük