(2838) A 15 perces találkozó

Tibor bá’ online

 

Tegnap este megesett a Trump-Orbán 15 perces találkozó, amire Orbánnak több mint 10 évet kellett várni. Sokan azt várták el, hogy Trump kiáll a magyar jogállamiság elpusztítása ellen. Ezek elfelejtik azt, hogy Washingtont soha nem zavarta, ha egy ország vezetője diktátor, amennyiben egyúttal az USA vazallusa is volt. Szaúd-Arábia a legszörnyűbb arab diktatúra, ahol hetente vágnak le fejeket, hogy a népet félelembe tartsák, ahol házastársi hűtlenségért halál jár, ugyanakkor Amerika legszorosabb szövetségese. Kedves liberális polgártársaim, ez nem járható út.

A Fidesz egészen biztos hatalmas propaganda profitot fog csinálni az eseményből, átlépve a diplomáciában jártassak érzékelését, hogy itt jelen volt egy hatalmas megalázás. Ha Orbán azt szeretné, hogy Trumppal ha nem is a Karmelita fellegvárban, de minimum a Schönbrunnban találkozzon másfél napra, akkor stadionok helyett atombombát és hordozórakétát kellene építenie.

Miről lehetett szó? Semmiről! Kézfogás, amit követően Trump dicsért egy sort (elvégre ez ingyen van), majd szólt az újságíróknak, hogy tegyenek fel kérdéseket Orbánnak is, de erre senki nem vállalkozott. Az amerikai tévénézőt Orbán nem érdekli. Fogalmuk sincs, hol van Magyarország, amit legtöbben „éhesnek” ejtenek, és közülük menőnek számít, aki tudja, hogy az ország fővárosa Bukarest.

Hogy a meghívásért mit kell fizetnünk, az előre le lett pacsizva. Természetesen, mint megbízható NATO szövetséges, amerikai fegyvereket kell vásárolnunk, és jó pofát vágni ahhoz, hogy amerikai katonák grasszáljanak az országban, de nem akárhogy. Szerződésileg bele kell egyeznünk, hogy ha amerikai katona bármi törvénybe ütközőt elkövet, mondjuk, kéjgyilkol, akkor a magyar hatóságoknak, bíróságnak kuss, az szigorúan az amerikaiakra tartozik. Mi adjuk az áldozatot, ők adják a felmentést. Amerika ehhez van hozzászokva.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük