(2786) A gleccserek olvadása miatt egyre több holttest bukkan elő a Mount Everesten

Tibor bá’ online

Fene van itt, nem globális felmelegedés, és a gleccserek se olvadnak. Csupa rémhír.

(A 444 átvette a BBC-től, én pedig átveszem a 444-től)

 

Egyre komolyabb problémát jelent a Mount Everesten, hogy a jégtakaró olvadásával sorra kerülnek elő a hegy meghódítása során életüket vesztő hegymászók holttestei. Az Everesten csaknem háromszáz hegymászó vesztette életét az elmúlt évtizedekben, kétharmaduk holtteste még mindig a jég és a hó alatt rejtőzik.

Illetve rejtőzött, mert most a globális felmelegedés következtében visszahúzódó gleccserek alól sorra bukkannak elő az eltűnt áldozatok. 2017-ben például egy hegymászó keze bukkant ki a hó alól az egyes tábor felett. Ugyanabban az évben a Khumbu jégesésnél is előkerült egy holttest. Ott rendszeresen történik ilyesmi, mivel eleve ez a hegy egyik legveszélyesebb szakasza, ahol mély szakadékok barázdálják a jeget.

Ugyancsak sok holttest szokott felbukkanni a négyes tábor környékén, a Déli-nyeregnél.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

3 gondolat erről: „(2786) A gleccserek olvadása miatt egyre több holttest bukkan elő a Mount Everesten

  1. Ilyenkor azért kiváncsi vagyok hol van MSzilárd…..
    Ezek is a hibás adatfeldolgozásbol vannak meg a rosszul elhelyezett méröszondákbol mi?

  2. 2 – Curix:
    Nem, itt az összeesküvők éjszaka, titokban kiássák a hullákat, hogy lehessen az embereket tovább ijesztgetni, profitszerzés céljából. Különben is a napfolt tevékenység hamarosan változik és mindent az ellenkezőjére állít. Hurrá, meg vagyunk mentve és mindenki nevelheti tovább a gyerekeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük