(2775) O1G több gyereket akar

Tibor bá’ online

 

Több gyereket, de nem a cigányoktól. A megoldás úgy segíti anyagilag a gyereket vállalókat, hogy kedvezményt ad a személyi jövedelemadóból. Nyilván az adókedvezménnyel csak az tud élni, akinek állás van. A cigányok nem dolgoznak, tehát nekik nincs kedvezmény. A baj, hogy több millió nem cigány szegény ember van, akiknek szintén nincs jelentős adójuk. A magyar középosztály pedig nem fogja megoldani a problémát.

Amit nem érek, hogy lehet ez a társaság ilyen béna? A pártállam élt a szubvenció intézményével és ragyogóan bevált. Középiskolai tanulmányaimat technikumban végeztem. A szakmai tankönyvek ára 4 forint volt. Igaz rajtunk kívül a kisiparosok is vettek egy-egy példányt, mert valóban magas színvonalúak voltak, és megvehetőek. Egy hónapra szóló Pampers pelenka 19.990 Ft. Miért nem tud ebből a kormány átvállalni 18 ezret. Ha az eldobható pelenka egy hónapban csak 2000 forintba kerülne, azon a leendő kismamák elgondolkoznának. Mert ez tényleg segítség lenne. És a pelenkát semmi másra nem lehet felhasználni. Ugyanígy a gyerekcipők 36-os számig is lehetnének rendkívül olcsók, azt se tudná senki másra felhasználni.

És elárulok még valamit. A középosztály a 100 ezer forintos megtakarítást wellnessre is költheti, és költi is, nem csak a gyerek nevelésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17 gondolat erről: „(2775) O1G több gyereket akar

  1. Az ötlet jó, de mi akadályozza meg a gyerekbirtokost, hogy eladja a szubvencionált terméket?

    Persze, ha olcsó akkor bárki megveheti olcsón, de pillanatok alatt kialakul a feketekereskedelem és kamionszám megy a pelenka a szomszédos államokba.

    Mindenki jól jár, csak az állam nem.

    Erre persze jöhet a jegyrendszer, minden gyerek után van jegy amiért olcsóért vehetsz pelenkát.

    Aztán az adminisztráció lassan többe kerül mint amit nyer rajta a gyerek szülője. Természetesen az államnak ez is.

    Sokkal egyszerűbb az adót jóváírni és csókolom.

    Egyébként egy gyerek pelenkázása úgy havi 10eFt alatt van, ha nem pampers, hanem a többi kb feleannyiba kerülőkbe gondolkodsz.
    Ráadásul a mosható textilpelenka is kezd visszatérni, mindenféle hülyebiztos kiegészítőkkel és jó kis zöld propagandával ami még olcsóbb lehet a kezdeti beruházás után hosszabb távon.

  2. 1 – Egon:
    A szüléskor a kismama kap egy kártyát, ami feljogosítja szubvencionált, gyereknek szánt termékek vásárlására megszabott mennyiségben. Vagy/plusz a szubvencionált termékeket csak kijelölt helyeken lehet kapni. — A mosható pelenka visszatérésének oka a nyomor felé haladás. Én untig elég pelenkát mostam miután kilötyköltem belőle a folyékony szart. Tudom miről beszélek. Ezt az ember önszántából nem vállalja fel.

  3. Viszont a gyerektápszert támogathatnák. Egyre kevesebb nő tud szoptatni.

  4. Amúgy a kormány több pénzt szánhatna gyermek és családvédelemre, és a legfontosabbra, az állami gondozásra, a gondozók megbecsülésére. Mert hát elég sok állami gondozott is van, akik a mai napig nem tudnak kitörni ebből a békjóból.
    De legalább a Fóti gyerekothon valamelyik fideszhívőé lehet majd. Hurrá. Csináljunk sok sok gyereket.

  5. 2.

    A szubvencionálás egy része árucikké válik. A pelenkát bizonyos körökben nem használják, mert a gyerek meztelen seggel kúszik, mászik, gyalogol. Ahova oda csinál azt beissza a föld, vagy anya töröl egyet a felmosóval.

    Ezekből a körökből valaki (akár a helyi uzsorás) fel fogja vásárolni a pelenkát és megy valamilyen láncon keresztül külföldre.

    A mosható pelenka „Mosipelus” egy hypeolt, környezetbarát termék lett.
    Ez egyáltalán nem a mossuk a fost a textilpelenkából érzetű dolog.
    Tele van vele az internet, keress rá a kulcsszóra és lesz egy rakat linked.
    Pont a környezettudatosnak nevelt rétegnek betolt gumicsont, akiknek még pénze is lenne rá ha többe kerülne.
    Ezektől (mosódió, mosipelus, szelektív szemétgyűjtés, hybrid autó és tsai) gondolja egy egyébként autóval közlekedő és évente többször repülő ember, hogy ő mindent megtesz a környezetéért, miközben az öko lábnyoma akkora hogy egy egész cigány nagycsalád elveszik benne.
    Szóval igenis önként mossák a textilpelust a mosó-szárítógépben, miután a szilárd dolgokat lehúzták a wc-n.

  6. Én támogatnám a kártyát, amivel csak a gyerekneveléshez szükséges dolgokat lehetne megvásárolni.
    Az állam legalább a bölcsődétől az általános iskola elvégzésig nyugodtan átvállalhatná az összes gyermek teljes körű étkeztetését, amit az intézményekben megkaphat, nem csak a nagycsaládosokét.
    Ez nem lenne észtvesztő teher, és minden gyerek tudna enni, még ha nem is a legjobb minőséget.
    Egyébként a menzával az a baj, hogy nem a recepteket kellett volna megreformálni, hanem az alapanyagokból minőséget vásárolni, és akkor már rögtön nem lenne probléma. Az, hogy sót meg alig használnak, az netto baromság.

    A csok-os dolgot is elbarmolták, mert most is főleg azok járnak jól, akik eleve meg tudták volna venni/építeni, amit akarnak, csak most kaptak hozzá némi segítséget.

    Az állam jó nagyot kaszálhatott volna, ha ő maga építtetne pár házat, amit lízing jellegben kiadna a gyereket vállalni akaró pároknak, vagy a gyerekes pároknak, és a gyerekekre adott kedvezmény a lízing összegéből levonódna, és a futamidő végén a családé lenne az ingatlan. Ha típustervekből állna a kollekció, akkor esetleges költözés is bejátszhat, ha találnak másik családot, akik szintén települést váltanának.

  7. Szerintem jobban be tudják osztani az emberek a pénzt, mint ha folyamatosan az állam kotorászna a zsebünkben… Ny-európai országokban való lét pont azért könnyebb, mert nem akarja minden áron a saját állampolgárának zsebét menedzselni az állam.
    Nem tökéletes az adókedvezmény? Nem, de jobb mint a semmi.

  8. Jó a cikk felvetése. Nem szabadna a gyermek után semmiféle pénzbeni támogatást adni. Csak és kizárólag természetben. Gyermekruha negyedévente ingyen, ellenőrzötten. Hazai termékekből. Gyermek intézményekben egész évben ingyenes étkezés, tanszer. Közüzemi szolgáltatásokból gyermek után ingyenes kvóta. Fiatal édesanyák részére második út biztosítása, ingyenes tovább tanulás lehetőség a gyermek születése után. Visszaélésre jó szervezés esetén kicsi az esély.

  9. Egy gyermeknek átlagosan hány éves koráig van szüksége pelenkára? Az adókedvezmény meddig jár?

  10. 9: ha csak természetben adnák a támogatást, az a parazitáknak kedvezne jobban. A pénzbeli juttatásokat is azért adják inkább adókedvezmény, kedvezményes hitel formájában, hogy ne a parazitáknak táplálják. Jó kérdés, hogy ez mennyire etikus, mert az ember sajnálja a nyomorban élő humanoidokat, de nincs az a pénz, amit ne tudnának felemészteni ezek a rétegek… És persze ettől nem javulna a helyzetük, csak többet innának, cigiznének, drogoznának, mert az élelmiszert és a ruhát is inkább eladnák…

  11. Re:9
    Nem piszkálódásként írom, de ez a „szocialista” szemlélet már ki lett próbálva.
    Teljes zsákutca.
    Bármit amit dotálsz, piactorzító hatása miatt felárazódik, és a végén csak nekünk kerül többe… Pl az CSOK úgy felverte az ingatlan árakat, hogy ma nem lehet normális áron építkezni.
    Közeljövőben akarok én is építkezni, mivel kezdjük kinőni a lakást, és komolyan azon gondolkozom, hogy kiveszek fél év fizetés nélküli szabit, és amit lehet, magam csinálok meg… Konjunktúra miatt a munkadíjak is elszálltak, ami 5 éve 30 millióba került, ma nem építhető meg 50 millió alatt…
    Egyedül ami járható lenne az az, hogy a gyerekdolgok ÁFÁ-ját csökkentenék.
    Ez még szódával elmenne…

  12. Re 12 (dajtás)

    Az a baj, hogy az ÁFA-csökkentést lenyelnék a kereskedők (ahogy a csirke-, disznóhús, tej, stb esetében)
    Talán az ÁFA visszaigénylés lehetőségét kellene megteremteni, persze annak nagy lenne az adminisztrációja (vásárlást igazoló számlák benyújtása az adóhatóság felé, stb).

    Más: Én személy szerint jónak tartom az adókedvezményt. Nyilván nem fedezi a költségeket, de a semminél több, és arra költjük, amire kell. Az adó mellett a TB-ből is levonható, ha valaki csak az adóból nem tudná teljes egészében levonni, és a két szülő közt meg/szétosztható.
    A nagy családtámogatási kommunikáció mellett csendben 100%-os adótartalma lett a beiskolázási támogatásnak, ma mondta a nagyfőnök, hogy még akkor is jobban járna a cég, ha fizetésként adná oda, úgyhogy lehet, hogy a gyerekesek a jövőben augusztusban jutalmat kapnak 🙂
    A megélhetési gyerekcsinálást semmi esetre sem szabad támogatni. Rászorulóknak most is van ingyenes vagy kedvezményes árú étkeztetés az iskolában. A tankönyv ingyenes, de csak egyféléből lehet választani

  13. Intuitív. Paraziták gyermekei is paraziták lesznek, szüleik nyomorát ismétlik ha pénzt adunk, családi pótlék, nevelési segély stb címeken. A gyermek által az iskolában, ovódában megevett ételt, a közmű kvótát hogyan adja el a szülő? A gyermek normál mértékű felruházását sem lehet eladni, mert akkor meztelenül fog járni a gyermek. Persze, ha csak azt keressük, folyton folyvást, miért nem tudunk előrelépni, akkor a paraziták ezer évig is paraziták maradnak. Igényeket kell ébreszteni, a bűnöző életvitelt megakadályozni.

  14. 12. dajtás

    „Konjunktúra miatt a munkadíjak is elszálltak, ami 5 éve 30 millióba került, ma nem építhető meg 50 millió alatt…”

    A helyzet az, hogy a konjuktúrát nem lehet szelektíven alkalmazni.
    És az se biztos, hogy az 5-10 évvel ezelőtti ingatlanárakat ideálisnak kellene felfogni…
    Azok az árak a 2008-as válság és a devizahitelek hazására zuhantak be, és nem feltétlenül tükröztek egészséges ingatlan helyzetet. Még azokon a nyomott ásrakon se nagyon ment a piac.

    Összességében a többség jól jár… Az építők is jobban keresnek, és felmegy az ingatlanok értéke is, tehát az emberek vagyonosodnak.
    Azoknak nehezebb, akik gyerek nélkül vágnak bele… de sokáig az ő életük volt könnyebb.

    Jó… ez nem egyenletesen érint mindenkit, de hát mély gödörből kell kimászni… bár a nyártól már használt lakásra is jár a CSOK…
    Jövőre meg a pedagógusok kapnak 30% fizetésemelést…

  15. 12: A csok magában nem lett volna képes ilyen változásokat hozni a lakáspiacon. Használt lakás esetén max 2,2 milliót lehet kapni csokból, de a használt ingatlanok árai is úgy elszálltak, hogy csak lesek… Amit megtakarítok fél egy év alatt, annak kétszeresével drágul a kívánatos ingatlan kategória átlagára közben…
    Szóval a Csok mellett a béka segge alatt lévő kamatszintek is erősen felhajtották az ingatlanok árait, egyrészt mert ismét olyan hitelezési őrület van a bankokban, amilyet a devizahitelek fénykorában se láttunk, másrészt mert a bankbetéteknek jelenleg semmi haszna, így a lakosság jelentős része ingatlanba fektetve próbálja fialtatni a pénzét. És az AirBnB-vel kaptak egy olyan lehetőséget a kezükbe, hogy ne csak a csóró magyaroknak lehessen kiadni, hanem a külföldi turisták is – sokkal több pénzért.
    http://osszkep.hu/2019/03/nem-eleg-csak-beszelni-a-dragulo-lakhatasi-koltsegekrol-budapesten-elertuk-azt-a-szintet-hogy-lepni-kell/

  16. 16. Avatar

    „A csok magában nem lett volna képes ilyen változásokat hozni a lakáspiacon. ”

    Ehhez kellett egy szélesedő fizetőképes kereslet…

    „ismét olyan hitelezési őrület van a bankokban, amilyet a devizahitelek fénykorában se láttunk”

    De legalább olyanok nem kapnak, akikről már most látni lehet, hogy nem tudnak fizetni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük