(2727) Scientific American

 

A Scientific American folyóírat számtalan érdekes kutatási eredményről ad hírt, de a cikkek elolvasásáért pénzt kér különböző elrendezésben. Egy-egy cikk, vagy több, vagy előfizetéssel együtt, stb . Ezek hiányában csak ismerteti a témát egy-két mondat erejéig. Ezekből teszek most közzé néhányat. 

Sikerült 3 ember agyát összekapcsolni úgy, hogy megoszthatták egymással gondolataikat.

Az óceánok 40 százalékkal gyorsabban melegszenek, mint az előrejelzések adatai.

A náci rezsim arra késztette a német anyákat, hogy ne dédelgessék totyis gyermekeiket, hogy így edzettebb katonákká válhassanak. A kutatások szerint ez hátrányos eredményeket szülhetett a következő generációknál is.

Az evolúció furcsa fintorfa szerint az embernek (ellentétben a majmokkal)nagy szüksége van erős fizikai igénybevételre ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Az antibiotikumokra rezisztens baktériumokkal szemben újfajta védekezés lehetséges. Lényege, hogy a pácienst kell rezisztenssé tenni az adott baktériummal szemben.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük