(2726) Orosz stílusú konklúzió

Tibor bá’ online

 

A (2723) alatt futó VIP fordítás utolsó fejezetét mindenki számára lefordítottam, elsősorban a mondanivaló rendkívüli fontossága miatt. Íme:

___________________________________________________________________________

Van egy orosz mondás, (лучше ужасный конец чем ужас без конца), ami így hangzik magyarul: Jobb egy szörnyű vég, mint vég nélküli szörnyű élet. Ahhoz nem fér kétség, hogy az Anglocionista Birodalom 2019-ben folytatódni fog. Ami nem fog változni az pedig Amerika képessége Oroszország elpusztítására egy nukleáris támadással. Mert ne kövessük el tévedést, az új, orosz fegyverek csak arra jók, hogy Amerikát megbüntessék egy Oroszország ellen irányuló támadásért, de arra képtelenek, hogy egy ilyen támadást kivédjenek. Ha a neokonzervatív amerikai vezetők úgy döntenek, hogy egy nukleáris holokauszt inkább elszenvednek, mint a hatalmuk elvesztését, akkor nincs senki és semmi a világon, ami megakadályozhatná, hogy elővegyék saját Sámson doktrínájukat.

Nemrég eltöltöttem néhány napot a floridai Boca Raton-ban, ahol az új amerikai arisztokrácia közé keveredtem. Két dolgot tudok megjegyezni: nagyon kellemes az életük, és eszük ágában sincs feladni státuszokat, mint a Föld vezetői. Ha pedig valaki ezt megpróbálja elvenni tőlük – nekem semmi kétségem efelől – kétségbeesett rohamukban bármire képesek. Tehát, egyetlen kérdés marad: el tudja-e venni az emberiség a piros gombot ettől a parazita bandától, még mielőtt megnyomhatnák azt? Erre nem tudok válaszolni.

Tehát, egy szörnyű vég lesz-e, vagy egy vég nélküli szörnyű élet?

Amit tudok: a Birodalom minden eresztéke epedezik, és a hanyatlása 2019-ben csak gyorsulni fog.

A Saker

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(2726) Orosz stílusú konklúzió

  1. „anglocionista, neokonzervativ, Florida, új amerikai arisztokrácia,
    a Föld vezetői, parazita banda”
    1960-as évek; szovjet zsidók kongresszusa: „a szajuz egymillió fontos íróasztalánál mi ülünk.” Hruscsov-Brezsnyev időszakában sokezer egyetemistát kényszersoroztak a KGB-be, akik az első pillanattól tudták, életveszély felismerni az előljáróikat.Szolzsenyicin nem győzte mondogatni, hogy vannak köztük becsületesek is, de össznépi mozgalom indult az eltünt 40-60 millió orosz tragikus sorsának felelősei elökerítésére, ami megrémítette a hatalom gyakorlókat.
    A KGB-s gyerekek, (minden egyetemről-főiskoláról pár évig a két legjobb végzős) csöndben, belső illegalitásban, s amikor 90ben kezdődött az átszervezés a nyílt amerikai pénzuralomra, akkor egy belső puccsal megszerezték a hatalmat. Valószínüleg még ilyen nem volt a történelemben, hogy egy világbirodalom teljes vezetése futóra vegye az irányt…
    Most a vikipedián vannak cikkek, hogy az 5-5és fél millió orosz zsidóból 400ezren maradtak, odaküldtek 22 sorosista NGO-szervezetet, hogy ezeket is kimentsék, de 200ezren közölték, mi már nyugdíjasok vagyunk, nem moccanunk, a maradék 200ezer jól elvan, az üzlet pörög, csak az zavarja őket, hogy nyíltan figyelik őket. Periodikusan jönnek jajgató cikkek a nyugati lapokban, hogy valami ismeretlen erő kormányoz a szajuzban, ami annyira népi, hogy leválthatatlan … A kitelepülők többsége az USÁba költözött. Ott Floridában-Manhattanban élik a Föld vezetőinek egyhangú életét.

  2. 1 . barba:
    Tulajdonképpen mit akarsz velünk közölni?

  3. Miért lenne parazita banda? Mintha bármelyik másik népség jobb lenne! Közben meg az az igazság, hogy senki sem akar semelyik kori Oroszországban vagy vonzaskorzeteben élni, ellenben Amerikában igen. Mire lenne jó egy orosz hegemonia már megint? Mi rosszat tettek nekünk magyaroknak eddig az amcsik? Hát az oroszok?

    Azt veszem észre, hogy a fórumokon a nagy ruszofil szövegek vagy fizetett oroszugynokoktol vagy 60-70 éves Oroszországban tanult exkaderektol jönnek, akik nosztalgiával gondolnak vissza a Kádár korra. Tudom, Tibor ba te egyik se vagy, de ha csak Magyarország sorsát nézed és kivonod az emberiség kozeli kihalasara vonatkozó feltételezést, akkor nem értem hogy lehet valaki orosz barat es amerika ellenes, mert ez jon le az írásaidból. Vagy rosszul érték valamit?

  4. 3 – Vödör:
    Jól érted.
    Valamikor én is USA barát voltam. Aztán 56-ban, amikor a SZER bevitt minket abba az ellenállásba, ami teljesen értelmetlen volt a jaltai egyezség értelmében, majd ott hagyott minket a francban, elkezdtem gondolkodni. Most rajtad lenne a sor, hogy gondolkodj. De segítek. Az elmúlt 236 évben (Amerika léte) Amerika több mint 200 évben valakikkel harcban áll. Legtöbbször lerohanta őket. Ezzel szemben az Orosz Federáció a kutyát se veszélyezteti.
    Tudod, nem szabad a berögzött dolgok után menni, le kell állni gondolkodni néha.

  5. 4: „Ezzel szemben az Orosz Federáció a kutyát se veszélyezteti.”
    mondjuk ezt ukrajna teruleti egysege nem tamasztja ala…

  6. 5.
    Az azért világos számomra, hogy Oroszország körül folyamatosan szűkítik a hurkot, igyekeznek egyre közelebb jutni az amerikai fegyverrendszerek a létfontosságú területekhez, és az oroszok lépései mindig erre adott, sokszor kétségbeesett válaszlépések, hogy ezt lassítsák.
    Az oroszok tisztába vannak vele, ha ők feladják, és betagolódnak, Oroszország pillanatok alatt darabjaira lesz szabva, és kiszolgáltatva a multik kényére kedvére.
    Ez valahogy nem tetszik nekik, és keményen fellépnek ellene, sokszor nem a legtisztább eszközökkel.
    Valahogy soha nem azt érzem, hogy az oroszok terjesztették ki hódító befolyásukat a környezetükre, hanem azt, hogy ők fuldokolnak, és küzdenek az életükért.
    Szerintem számukra egy vereség azonos következményekkel járna, mint nálunk Trianon, vagy még rosszabbal, és ennek tudatában vannak…
    És arra is van már tapasztalatuk, hogy a behódolás milyen hatással volt az életszínvonalra, életkörülményekre a jelcini időkben, ez sem nagyon csábítja őket…

  7. 6. Pontosan. Egy megelöző csapás is egy fajta önvédelem lenne.

    Vödör
    Az angolszász kultúra tökéletesen testesíti meg az emberi ego fékevesztett kapzsi csapongásait. Gyarmatosításaik egyedülállóak az általunk ismert történelemben(elég csak Amerikára és Indiára gondolni). Lévén hajós nemzet, elterjedt viszonylag hamar a világon.
    Szemléletük és a természethez való viszonyuk meghatározta, mintegy megalapozta a mai felfogást. Ennek láthatjuk milyen hamar milyen vége lett.

    Tehetségük és a Koronához való feltétlen „tisztességük” naggyá is tette birodalmukat.
    Kár, hogy mindezt mindig vki más kárára tették. És ezt teszi pontosan az USA is a mai napig. Kérdés, hogy tud e változtatni rajta? Nem úgy néz ki.

    Sajnálom, de ők a rosszfiúk a történetben.

    Miért nem egy edokorabeli japán felfogás vált uralkodóvá? Akkor más lenne a történet. Nyilván akkor egy másfajta börtön lenne, nagyon lassú lenne a fejlődés. Valahogy a harmónikus utat kéne végre megtalálni, ehhez előbb a józan eszünket.
    A hibákból tanul az ember.
    Amúgy az egyenleted teljesen korrekt.

  8. Mindig is – többé-kevésbé – meglep, hogy azok, akik a nyugati kultúrában szocializálódnak emberek, mily rosszul ismerik fel saját társadalmuk hajtórugóit: a hiúságot és a lustaságot. 😉 A többi éke az emberi természetnek mind ezekből ered errefelé. :-\
    Valamint, az is, hogy alig van egy apró maréknyi embernek szeme arra, hogy ez a szisztéma – feszt növexés gazdaságilag! – csakis úgy működhet, ha a más zsírján hízol… 😛

  9. 5 – lala:
    Gondolom világpolitikai ismereteidet a magyar szajha médiából veszed. Próbálj egy kicsit jobban körülnézni.

  10. 3. Vödör
    Jó lenne, ha ruszofil ügynökök kiabálása helyett tényekről írnál.
    Mi rosszat tett az USA nekünk? Miért, mi az a jó, amit tett értünk, hogy ennyire kritikátlanul, már-már ájult csodálattal kell egyes emberek számára az USA-ról beszélni?
    Az USA a világtörténelem legnagyobb háborús uszítója a britekkel kéz a kézben.

    6. Hubab
    „Szerintem számukra egy vereség azonos következményekkel járna, mint nálunk Trianon, vagy még rosszabbal, és ennek tudatában vannak…”
    Ezen már túl vagyunk, ugyanis a Szovjetunió eredeti területe az valójában a cári Orosz Birodalom területe volt, ami ugyan növekedett a II. Világháború végén, de ez a növekedés az eredeti birodalom területéhez képest nem volt jelentős. A Szovjetunió felbomlása olyan Oroszország-maradékot eredményezett, amely jelentős eredeti orosz területeket és orosz lakosságot is vesztett Ukrajnától kezdve Kazahsztánig bezáróan. Ez volt maga Oroszország Trianonja.
    A többi résszel a hozzászólásodban egyetértek.

  11. Azt még hozzátenném, hogy én sem akarom az oroszokat idealizálni, végülis minden hatalom hasonló filozófiával működik, megpróbálja a saját hatáskörében a forrásokat megtartani és kihasználni a centrum érdekében, a periféria rovására.
    Amerika esetében ez a periféria az egész világ, az oroszoknál ez sokkal szűkösebb kör.
    De azért vak aki nem látja, hogy az oroszokra fojtóövet tesznek hivatkozva az emberi szabadságjogok megsértésére, míg mondjuk Szaud-Arábiával szemben igen elnézőek, kövessenek el bármilyen hajmeresztő dolgokat.
    Kilóg a lóláb, hogy az oroszoknál nem az a valódi ok, amivel takaróznak, hanem azt a rendszert szét akarják roppantani bármi áron…

  12. 10. MangaM

    Na jó, mondjuk a SZU. szétbomlása az megfelel Trianon.0-nak, de megjósolható, hogy egy bukás esetén nem állna meg itt a dolog, jogalapot könnyen találnának a további amputálásokhoz, van még elég nemzetiség a határain belül…

  13. 11 – 12
    Putyin népszerűsége erősen visszaesett az utóbbi időben. Ha a támogatottsága továbbra is gyengül és rendszere belülről meggyengül, no akkor lesznek bajban az oroszok igazán, mert a CIA biztosan kész tervekkel áll ugrásra készen az orosz rendszer szétzúzására, ami területi szétdarabolással is járhat.

  14. 13 – Gyarmathy:
    Putyin azt követve gyengült, hogy kénytelen volt felemelni a nyugdíj korhatárt. Azóta ez lecsendesedett. Én nem aggódnék érte. Mire valaki KGB ezredes lesz, néhány dolgot megtanul.

  15. Balázs, ezzel semennyire nem értek egyet. Az angolszász kultúra semmiben nem volt kevésbé terjeszkedő mint bármelyik másik európai, vagy hogy a cikkhez kapcsolódó példát mondják az orosz (Szibéria, Kaukázus). Ezzel jönni teljes felrertese a gyarmatosítás korának. Törvényszerű hogy mindenki terjeszkedik (a japánok is, lásd ii vh, mandzsuria). Egy gond van hogy korbeertuk a földet, most már a birodalmak csak egymás kárára tudják ezt megtenni. Ami még Magyarországhoz fűződő viszonyukat illeti, szerintem egyértelmű hogy eddig az USA mérhetetlenül kevesebb rosszat tett nekünk mint az orosz birodalom. Minden szemetlada birodalom (USA orosz) arra hivatkozik, hogy csak megelőző csapast tesz, ő csak védekezik, ettől nem lesz kevésbé rosz a lerohant és megnyomoritott kis orszagoknak, és mivel az oroszok itt vannak a spájzban en jobban félek tőlük. A klíma problémát meg ne keverjük ide, az az élet, elovilag hozadéka, nincs különbség nemhogy országok de fajok között sem.

  16. 15.
    „A klíma problémát meg ne keverjük ide, az az élet, elovilag hozadéka, nincs különbség nemhogy országok de fajok között sem.”

    Azért ez egy picit erős. 🙂 Más fajok nem bányásznak ki és égetnek el napi 100 millió hordó olajat, meg a fene tudja mennyi gázt és szenet, nem tarolnak le percenként több hektár erdőt, nem vágnak évtizedekre tönkre ezer négyzetkilométereket a palaolaj miatt, nem építenek atomerőműveket, amelyek némelyiket felrobban, de az összes termeli a kezelhetetlen sugárzó hulladékot és stb..
    A Föld tönkrevágása, benne a klímáé sajnos az emberi faj sara.

    Országok között is hatalmas a különbség, de nem magyarázom, mert minek?

    Igaz, hogy ezt belátod -e vagy sem, semmin nem változtat.

    Oroszországot illetően viszont nagyjából egyetértek. Én sem szeretnék Putyin uralom, de orosz éra alatt sem élni.

  17. Egyébként ti láttok erős hasonlóságot Putyin és Orbán rendszere között?

    Az orosz rendszer inkább egy diktatúra vagy inkább jogállam?

  18. 17 – Gyarmathy:
    Az orosz néplélek igényli a feudális (cári-királyi) gondoskodó diktatúrát. Az angolszász (Cromwell) parlamentáris demokráciában kényelmetlenül érzi/érezné magát. A népnek Putyin tökéletesen megfelel. Ugyanakkor Putyin nem egy paranoiás harácsoló, gondol a nép és az ország jövőjére, ami Orbánt tökéletesen hidegen hagyja.

  19. 15.
    Vödör

    Minden nép terjeszkedik-való igaz. A gyarmatosítás korában gyarmatokat szereznek ez is igaz. Azonban hogy mennyire sikeresek ebben a törekvésükben, ahhoz elegendő a világ nyelvtérképét megnézni. Pont.

    Na az, hogy ez törvényszerű lenne? Itt meg pláne nem értünk egyet. Hacsak akkor nem, hogy ha hozzáteszed az emberiség jelenlegi szellemi szintjén.

    Minden kutyus harcol a területéért és a kolbászkájáért. Nincs ez másképp a hatalmasoknál sem.

    Én nem szeretem a ruszkikat, mert csak….
    Angolszász területen dolgoztam kb.össz. 3 évet. Én szerettem.

    Egyetérthetünk abban, hogy az emberiség egésze és így vezetése is beteg. Azonban nüansznyi különbségek vannak. Így a leggyorsabb, angol módra.

    Azért pl. a japcsik nem olyan terjeszkedőek. Ha így lenne akkor nyilván nem egymás fejére kakálnának a toronyházaikban. Tudom, tudom, ott van Kína meg a víz. De akkor is.
    Azok magukat hajtják inkább. Az angolok igazándiból felsőbbrendűnek vélik magukat sok esetben. Nyilván ez össztársadalmi probléma mindenhol, sőt még egy családon belül is komoly gond ha túltoljuk az önorientált világképünket.

    Nyilván amerika teljesen más lett mára. Lincoln idejében más volt az alapeszme.
    Alkotmánya rendkívül igazságos, mondhatni isteni ihletésű. Megcsinálhattad a szerencséd, ha keményen dolgoztál . De ez mára nem Lincoln vagy Martin Luther King álmai országa ahol az egyenlőség vezérelv volt.
    Hanem egy trágyadomb, melyben kreált igényeken nevelkedettek járják 200 kilós haláltáncukat. Tudjuk kiknek köszönhetően.

    Amennyivel sikeresebb egy nemzet gyarmatosítás tekintetében egy másiknál,
    annyival alábbvalóbb is.
    Mára a globalizmus csodájának köszönhetően egy homogén szarmassza lett az egész.

    Na látod ebben nem értünk egyet

  20. 12. Hubab

    Így van!
    Már a SZU széteséskor is tárgyalták az Orosz Föderáció felbontását hat különböző államra, de a kérdést akkoriban elnapolták és mivel jött Jelcin, nem is volt szükség rá. Mióta nincs Jelcin és Putyin megmakacsolta magát a Nyugat vazallusának maradni, azóta újra elővették ezeket az opciókat is. Hodorkovszkij lett volna az első számú elnökjelölt a Nyugat részéről, mivel ő ebben is segített volna. Navalnij (Putyin jelenlegi másik fő ellenlábasa és a demokrácia bajnoka) pedig az amerikai Demokratikus Alapítvány közvetlen támogatottja, aki szintén vazallusi szerepet szánna Oroszországnak, ha elnök lehetne belőle. A Nyugat addig nem indít vagy szít háborút, amíg esélyt lát arra, hogy belülről buktassa meg Putyint, ha ez nem jön össze, akkor először az orosz peremek mentén gyújt tüzeket (Kaukázus és Ukrajna már beindítva) és ezt akarják majd eszkalálni.
    Amikor Oroszország belülről kellően meggyengült és elegendő számú lokális peremtérségben háborús/polgárháborús helyzet lesz, akkor szándékoznak beindítani a nagyobb balhét. Az amerikai neokon stratégia úgy kalkulál, hogy a totális orosz katonai vereség minimális járulékos veszteséggel járjon majd a túloldalon. Nyilván az új csapásmérő rendszerek fejlesztésével és hadrendbe állításával az oroszok egy kicsit beleköptek ebbe a tervbe .

    15. Vödör
    Az orosz területi terjeszkedés és gyarmatosítás során nem lettek kiirtva Közép-Ázsia és Szibéria őslakosai, hanem beolvadtak a cári birodalomba. Az angolszász/spanyol/portugál gyarmatosítások során nemcsak totál lerabolták adott civilizációt, de komplett népeket/közösségeket irtottak ki közben. A kettő módszer távolról sem ugyanaz.
    Tételesen felsorolnád, hogy milyen orosz gaztettekre gondolsz Magyarország ellen? Csak azért kérdezem, mert egyik sem ok és előzmény nélküli (1849., 1945., 1956.), ráadásul 1945.-öt grúz, 1956.-ot pedig ukrán vezetésű Szovjetunió „hajtotta végre”, nem pedig oroszok.
    (Sztálin grúz, Hruscsov ukrán volt, a Szovjetuniót pedig a Nyugat bankházai finanszírozták és hozták létre, Jaltánál is a Nyugat döntötte el, hogy melyik érdekszférába kerülnek egyes államok, köztük a náci Németország utolsó „csatlósa”, Magyarország is.)

  21. Gyarmathy, ezzel azt akartam mondani, hogy más fáj is megtenné azt amit az emberiség, ha megtehetné. Ez az élővilágba van kódolva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük