(2701) Gondolatok a 400 óráról

Tibor bá’ online

 

Nyolc év óta az első összemérhető Fidesz ellenes ötlet a „rabszolga törvény” elnevezés, és annak folyamatos ismételgetése. Ez ideig frappáns, egy-két szavas szlogent csak Orbán csapata talált ki, amik ellen az ellenzéknek nem volt számottevő orvossága. A Rabszolga törvényre mindenki felkapta a fejét. Miközben az egész egy jelentéktelen erőlködés Orbán részéről, hogy a munkavállalói hiányt valahogy kompenzálja. Életem korai szakaszában a heti munkaidő 48 óra volt, és senki nem halt bele. A szabad szombat egy ismeretlen fogalom volt. De nem ez a lényeg. Ha valaki nem akar túlórázni, megmondja a főnöknek, aki ha ragaszkodik hozzá, felmond, ha kell. Bárhol el tud helyezkedni, nincs munkanélküliség. Ennél százszor nagyobb jelentősége van a Közigazgatási Bíróságnak, aminek felélesztése (Horthy alatt is volt) lehetetlenné teszi a hatalom beperelését. Erre azonban a tömegek nem érzékenyek, akiknek alig van fogalmuk a joggyakorlatról.

A lényeg mégis az, hogy szerdán este és éjjel a Kossuth téren megmozdult a föld. A helyzet az, hogy a diktatúrák urai néhány év után egyszerűen úgy érzik, hogy bármit megtehetnek, és meg is tesznek, mert az ember személyes tapasztalata uralkodik a gondolkodásán. 1948-tól (a fordulat éve) 1956-ig (ha jól számolom 8 év alatt) az elnyomás és kizsigerelés egyre fokozódott. Nyolc év után lett elég ebből a népnek. A kommunista párt vezetői nem értették meg, hogy miért. Az elkeseredett gyilkolások után Kádár megértette. Ebből lett a gulyás kommunizmus.

Orbán eddig csak azt tanulta meg, hogy bármit megtehet, a nép lenyeli. Jobban mondva a nép egy szegmense. Külön-külön támadta meg a nyugdíj pénztárosokat, a fogyatékosokat, a rendvédelmi dolgozókat, a dohányárusokat, stb. Most egyszerre mindenkit, aki fizetésből él, ami jelentős kockázattal bír. És ilyen szégyentelenül, hogy az évi 400 órát, amik 3 év alatt kitehet másfél millió forintot is, majd csak a harmadik év végén kaphat meg. Kitől? A jogutód nélkül megszűnt vállalkozástól, akinek tulajdonosa rajta kívül még 20-30 dolgozójának tartozik, úgy 50 millióval. Nem kellett volna, de az önbizalomnak nincs felső határa. Főleg ha ott a TEK, minden eshetőségre számolva. Azon mélázom, vajon a TEK legények tudják-e, hogy 56-ban jó néhány ÁVH legény végezte golyóval a fejében, vagy a körúti fán lógva?

Ennél is meglepőbb az ellenzék viselkedése. Összefogtak és aktivizálódtak. Nekem ez nem meglepő. A megélhetési ellenzék rádöbbent, hogy Orbán a következő választások előtt ki fog lépni az EU-ból, és ők tovább nem lehetnek megélhetési politikusok (ami miatt különben nem fogtak össze tavasszal). Oda az igen kényelmes egzisztenciájuk. Egyetlen kibúvó, ha megbukik Orbán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

187 gondolat erről: „(2701) Gondolatok a 400 óráról

  1. Orbán rájött már régebben,hogy a magyar nép még mindig egy jóságos Janibácsit szeretne aki megvédi a gonosz Eu-tol a migráncsoktol meg még a széljárástol is ….ez be is jött neki hisz akármit csinált nem volt számottevő ellenállás a nép részétöl….igy elszemtelenedett és igy fog hibázni is
    Mint most is mert ha az ellenzéknek van egy kis esze akkor nem hadgya kihűlni ezt az ügyet meghát azért kéne mutatni is valamit a választoik felé nem csak bejárni a parlamentbe és felvenni a zsét….Jó látod Tibor bá az ellenzék a tulélésért kűzd hogy elöbb lehessen a Patást elzavarni mint sem kilép az EU-bol…

  2. Hát én azt látom, hogy mindenki észnélkül vásárol. Olyan irdatlan a vásárlási láz, amilyet még soha nem láttam. Nagy a jólét. A plázákban lépni sem lehet. Szerintem inkább vásárol a nép bent a melegben, mint tüntet kint a hidegben. Kár, hogy iPhone-ról nem lehet még tüntetni. Kéne valami ilyesmi alkalmazás. 🙂

  3. 2:
    A magyar népnek most van egy esélye, hogy Orbánt és kleptomániás bandáját elkergesse. Ha nem él a lehetőséggel, akkor magára vessen.

  4. A szomorú igazság az, hogy a nem csak azért nem tüntet kinn minimum 50e ember most mert a magyar nép birka hanem mert elképesztően tájékozatlan. A legtöbb kollégám nem is hallott a rabszolgatörvényről. Nem néznek tévét (hírek), nem hallgatnak (klub)rádiót max a reggeli Morning Show-t és itt ki is merült minden kultúrálódás. Nem olvasnak, nem próbálnak meg tájékozodni és más képet kapni hogy valójában mi folyik ebben az országban és párhuzamosan Európában. Simán meglehet őket vezetni és egyszerűen el sem hiszik hogy évente 50 nappal többet kell esetleg majd dolgozni ráadásul majd azt is ingyen mert a pénzüket soha nem kapják majd meg. Orbán pontosan ezzel van tisztában, hogy a magyar nép nagy többsége tökéletsen manipulálható és vezethető. Itt olyan elképesztő sötétség és kultúrálatlanság uralkodik a fejekben hogy a fél ország a közmunkánál többre nem is alkalmas.

  5. Csak azt az egyet áruljátok már el, ha elkergettétek Orbánt, akkor milyen világ jön utána? Szuper elit lapul valahol, csodálatos vezetővel, akik majd nem fognak lopni, és minden egyes magyar ember személyes kívánságát is teljesíteni fogják? Hol vannak? Kik ők? Vagy nektek mindegy, csak a bosszúszomjatok akarjátok mindenáron oltani, lehetőleg vérrel? Mitől rosszabb ez a rendszer, mint az előző Gyurcsány kormány, vagy a Horn kormány, vagy az MDF, akik alatt szétlopták az ország vagyonát, Ti meg szorgalmasan húzogattátok a nadrágszíjat és lestétek az alagút végén a fényt? Szánalmas!

  6. Néhány más apróság amelyet szintén elfogadtatott a FIDESZ saját magával Magyarország diktátorának jelenlétében, mondván hogy a zavarosban lehet a legnagyobbat halászni, úgyhogy minden magyar bekaphatja és mindenki mehet a f…ba.
    Íme:
    „A tegnapi napon nem csak a “rabszolgatörvényt” kényszerítették át, amely a túlórák növekedését és a szabadnapok csökkentését jelenti, hanem a területrendezési törvényt is, amelynek értelmében a Balaton térsége minden eddiginél nagyobb mértékben beépíthetővé válik. Ezen kívül a mező- és erdőgazdasági földek forgalmával összefüggő módosítás is átment, amely azt teszi lehetővé, hogy a helyi agrárkamarák dönthetik el, ki vehet termőterületet, az eladásánál pedig nem számítana a piaci ár, csak a termőképesség. Elfogadták azt is egy több mint 30 jogszabályt tartalmazó salátatörvényben, hogy minden rendőrségi, közterületi, közúti és pénzintézeti kamera felvételei egységes tárhelyre kerüljenek. Simán átment a kínai Fundan Egyetem támogatásáról szóló megállapodás is, így közös MBA képzést indíthat a Corvinus-szal. Mit nekünk holmi CEU, amikor itt vannak a kínaiak, igaz?

    Végül elfogadásra került a közigazgatási bíróságokról szóló törvényjavaslat is, amely azt teszi lehetővé, hogy a kormányzatnak fontos ügyekben külön bírói szervezetrendszer döntsön, olyan bírókkal, akik teljes egészében a kormánytól, ezen belül is az igazságügyminisztertől függnek.”

  7. Indiánlány

    Hát ez tényleg az.

    3. Tibor bátyám

    Ez a lehetősége mindig megvan a népnek.
    Az, hogy milyen aprópóból gyűlekezik az szinte mellékes.
    Az biztos, hogy ez a törvény nagyon kiverte a biztosítékot. Nem akarnak többet dolgozni, mert ennél jobban akkor sem fognak élni, és ezt már végre felfogták az emberek.

    Egyébként a kapitalizmus végnapjaiban fel kell gyorsítani a tempót, így kevesebb esélyük van észrevenni a közelgő szakadékot. Ráadásul a gdp növelése haladékot ad az országnak és növeli az ellopható mennyiséget, így még nagyobb körben tudnak embereket megvenni.

    Ennek a csürhének amivé váltunk tényleg kéne egy Thunder által említett tüntetés -féle applikáció, mert különben -ahogy Andrew-említette hazamennek a hideg miatt és hamvába hal az egész kezdeményezés.
    Egyébként Imy66 által mondottak legalább ennyira aggasztóak, sőt, sőt, sőt de az nem éri el a proli ingerküszöböt.
    A zsernyákgyerekek viccesen néztek ki ahogy a rendőrtisztiről egyenesen a sorfalba beállítva védték a saját jövőbeni nyomorúságukat is.

  8. Akkor nézzük ezt a 400 órát… A családok évében. A kinek családja van, az a családjával akar lenni. Munkaerőhiány van, a kormány ukrán, román vendégmunkásokat dolgoztatna ismét. Ők, mivel mindegy nekik hány napot dolgoznak egy héten, hisz munkásszálláson laknak, és minél több pénzt akarnak hazautalni, ezért a munkáltató őket fogja alkalmazni.

  9. 5. indiánlány

    „Csak azt az egyet áruljátok már el, ha elkergettétek Orbánt,”

    Orbán nem lesz elkergetve mert neki a sorsát nem Magyarországon irják hanem kicsit messzebb és nem Putyin a gazdi..amég biztositja az itteni zsidóság békés életét addig marad ezért épithetet keritést is mert megengedték neki …..nem hiszem ha az ellenzék kerülne hatalomra akkor jobb lenne..undoritó hogy olyanok kezdték szeretni a magyar melóst akik szintén leszárták amikor kormányon voltak..elmehet a halál faszára sok politikus jobb meg baloldalon egyaránt…..

  10. Dan,
    Pont úgy beszélsz mint egy osztrák a magyar vendégmunkásokról.
    A román és ukrán vendégmunkások azért jönnek, mert van hely a munkaerőpiacon számukra, ha nem volna nem jönnének. És ez mind az elbaszott családtámogatási rendszer miatt van, pedig vona alternatíva. A cigányokat nem szaporítani kellene, hanem dolgoztatni, a gyereknevelési támogatás ne azért járjon, mert megszületett a gyerek, hanem azért mert megneveled azt a gyereket és ha példát mutatsz számára azzal, hogy dolgozó vagy és nem naplopó.

    Indiánlány,
    Te is csak egy birka vagy Orbán nyájából, ha ilyeneket kérdezel: „Gyurcsány vagy az MDF jobb volt?” – Persze, hogy nem volt jobb, de legyen már annyi tartásunk, hogy nem idiótákhoz mérjük magunkat. Az, hogy jobb vagyok ezeknél még nem hatalmaz fel arra, hogy szétlopjak mindent és diktatúra lite-ot (illiberális demokráciát) teremtsek.

  11. Az tetszik a cikkben, hogy Tiborbá több oldalról vizsgálja a dolgot. Ki kell nyitni a szemünket. Mikor a vasárnapi boltbezárást tolta a kormány, az ellenzék azzal tiltakozott, hadd dolgozzon a jómunkásember, ha akar, hadd legyen pénze. Ööööööö, mikor meg asszongya a kormány, hadd dolgozzon, túlórázzon a nép annyit, mint úgy általában a fejlett világban, akkor meg rabszolgaság!

  12. Valaki bennfentes megmondhatná már, hogy hivatalosan miért kellett az elszámolást 3 évre kitolni? Nem a nyilvánvalóra vagyok kiváncsi, hogy addigra a vállalkozás rég megszűnik, hanem arra, hogy mivel indokolta a kormány ezt a lépést.
    Mert azt el tudom képzelni, hogy van aki szívesen túlórázna évente 400 órát akár, de azt nem, hogy nem szeretné záros időn belül ennek ellentételezését – és 1 év is túl sok erre!

    Persze az erősebb kutya elvén a másik fele a munkavállalóknak meg kénytelen lesz bevállalni, mert különben kirúgják. Mivel a bíróságok is a kormány/fidesz hatalom részei, úgyis lehetetlen a jogorvoslat. Egyébként is a munkaadók már eddig is kreatívok voltak kirúgásban, mint pl.: kirúgás bizalomvesztés miatt, stb.

  13. 5- Indiánlány:
    Ritkán találkozok olyan dologgal, amit nem értek. Te pont ilyen vagy. El nem tudom képzelni, miért jársz ide. Élvezed, hogy tyúk eszed kifacsart logikájával tolakodsz a rivaldafénybe, és arra kényszerítesz másokat, hogy válaszoljanak a hülyeségedre? Nem kötelező józan ésszel nézni a világot, de anyaösztöneidre ható „hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre” 20 év távlatában már igazán kiheverhető.

  14. 11.
    A vasárnapi boltzár teljesen más. Ott nem dolgoztál többet csak az egyik munkanap vasárnapra esett, ahol a munkáltató kénytelen volt sokkal többet fizetni a vasárnapi pótlék miatt. Ez havi szinten több tízezer forintot jelentett egy egyébként is csóró családnál. Itt viszont többet kell dolgozni majd és majd 3 év múlva kapod meg a pénzed. De akkor se fogod mert addig vagy csődbe megy a cég vagy majd kitalálnak mást amiért nem kapod meg. Ráadásul ha a 3 éven belül felmondasz akkor utólag meg sem fogod kapni a túlóráid. Hogy lehet egynapon említeni a kettőt, könyörgöm?

  15. 5.
    Persze, az éhező afrikai meg egye meg a saját szarát mert végülis az is jobb, mint a semmi, nem? Mit panaszkodik? Végülis az is tápanyag, nem? Régen még ennyi se volt. Most legalább tud szarni és meg tudja enni, mit elégedetlenkedik. 400 óra túlóra? A független bíróság teljes ellenőrzése? És? Legalább dolgozhat a sok büdös paraszt. És majd magára költheti. Viktorunk legalább megadja a lehetőséget, hogy jobb életet teremthess. Ugye? Mit panaszkodunk? Gyurcsány alatt még dolgozni sem lehetett rendesen? Bezzeg Viktor alatt most bele lehet húzni. Remélem te is belehúzol majd.

  16. Látjátok, még a kommentekben is egymást bántjuk, hogyan is képzelhetjük, hogy az ország ( vagy nemzet, ahogy tetszik ) majd jól és szépen egységesen szembemegy
    a regnáló hatalommal.

    Én azt látom, hogy

    a tüntetőknek nincs tömegbázisa

    a plázák tényleg tele vannak, még ha Cofidis hitelből is

    folytatódik a kivándorlás és már egy ideje elérte a kritikus szintet, a hanyatlást visszafordithatatlannak látom.

    Hogy milyen silány az emberanyag, aki maradt , azt láthatjuk a Mónika show és társaiból, vagy a Való Világból.

    ( Meg a reklámokból, hogy kiket és milyen módon szólít meg a marketing. Ijesztő. )

  17. 13 – Tibor bá’

    Szerinted tyúkészre vall, ha valaki megkérdezi, hogy mi az alternatíva? Tőled csak egyetlen választ kaptam erre a kérdésre, mégpedig azt: „Mindegy, bárki, csak ezek ne!”
    Szerintem meg egyáltalán nem mindegy.
    Légyszíves írd be az általad idézett 400 túlóra utólagos kifizetését (3 év) engedélyező törvény paragrafus számát. Ha nem tudod, kénytelen leszek azt hinni, hogy csak az uszítás fontos számodra – nem az igazság.
    Egyébként újból leírom, hogy nem vagyok sem Fidesz tag, sem Fidesz aktivista, sem Fidesz bérenc – és mit tegyek, ha számomra ez a mostani Jobbik már sokkal inkább Rosszabbik.
    Vona-Heller paktum?? Brr…

  18. „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet ( aminőt ) megérdemel.”

    gróf Széchenyinek tulajdonítják e szavakat, de az eredetit Joseph de Maistre (1753-1821) francia konzervatív-katolikus filozófus írta “leveleiben”.

    De ettől még ez a rideg igazság.

  19. 19.
    Milyen uszítás? Itt csak te uszítasz egyedül. És ne haragudj, de miért Tibor bától várod el, hogy nézzen utána egy egyértelmű dolognak. Nézz utána te mert te nem vagy vele tisztába.
    Ezt szavazták meg a Parlamentben most, asszem szerda volt a napja:

    „A törvényjavaslat másik erős tiltakozást kiváltó pontja a munkaidőkeret meghosszabbítása 1 évről 3 évre, amit a módosító alapján kollektív szerződéssel kell jóváhagyni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amelyik cégnél átmegy, ott a munkáltatónak törvény adta lehetősége lesz rá, hogy csak 3 év elteltével számoljon el a dolgozó felé a pluszmunkáért járó fizetséggel. „

  20. Indiánlány: „Légyszíves írd be az általad idézett 400 túlóra utólagos kifizetését (3 év) engedélyező törvény paragrafus számát. ”

    Tegnap fogadták el, te szerencsétlen, még ki sincs hirdetve.

  21. Szerintem az ellenzék megint lukra futott…

    Szuper hívószó a „rabszolgatörvény” de gyakorlatilag üres.
    Eddig a 250 túlórával se volt baj, senki nem panaszkodott.
    Meg arra se, hogy 1 év múlva fizetik ki.
    A megemelt órák és évek egy kis százalékra vonatkozhatnak, amennyiben írásban megegyeznek a munkadóval.
    Most, hogy egymás elől szipkázzák a munkaerőt a cégek, eléggé életszerűtlen hogy „kényszerítenének” bárkit is.
    Ha elterjed valakiről, hogy aggresszívan túlóráztat, sose kap melóst.
    Már most sírnak az éttermesek, hogy éjfél után nemm tudnak nyitva lenni, mert elmennek a pincérek oda, ahol már 11-kor zárnak.
    Azt meg törvény írja elő, hogy ha nincs külön megegyezés, akkor a túlórát rendesen havonta kell fizetni.

    A másik vicc, hogy ahogy elnéztem az ATV-s közvetítést, ugyanaz a genderszakos romkocsmás társaság hőzöng a munkásosztály jogai miatt, akik a CEU miatt is szénné aggódták magukat.
    Nem tűnik komoly ellenfélnek… Legalábbis a „munkásosztály” nem köszöntötte őket vörös szekfűvel, és nem állt be mögéjük. Pedig este 6 és éjfél között lett volna idejük.

    Az meg nem kérdés, hogy mi jöhet Orbán után.
    Meg kell nézni, hogy a mostanában a környéken megdöntött kormányok kikből tevődnek össze…
    Nézd meg a plakátokat !
    A munkásökölben fogott ceruza ugyanaz a kép, amit Soros szervezetei használnak …
    Eddig senki nem tudta bizonyítani, hogy bármelyik ellenzéki formáció képes vagy egyáltalán akar ellenállni a Nyílt Társadalom nyomásának… Ebben az ügyben veszélyes sunnyogást látok.
    A határkerítés ügyében és a migránsok beengedésében is,

    Tibor bá, te meg eldönthetnéd, hogy vitát akarsz, vagy csak a magad véleményét tűröd.
    Baszd meg az összes propagandádat átengedem, de neked ez se elég. Indián lány eddig 5-ször szólt hozzá, de te védelmedbe veszed. Szegényke nem fejtheti ki a véleményét. Olyan ferdén látod a világot, hogy neked az se lenne jó, ha elvágnám saját nyakamat. Baszd meg(még egyszer) gyere haza és lógjon ki a beled a melótól a létminimumért. De nem te inkább tűröd az éjszakai muszlim vircsaftokat, de maradsz ott ahol vagy, és onnan hirdeted Orbán politikai igazságát.

    Lehet nem egyetérteni indiánlánnyal, de tyúkeszűzni, mert más oldalról nézi a dolgokat nem túl elegáns.

  22. 24 lehettem volna valaki más:
    „Eddig a 250 túlórával se volt baj, senki nem panaszkodott.
    Meg arra se, hogy 1 év múlva fizetik ki.”

    Akkor ezt vegyem úgy, hogy ez feljogosít a 400 órára és 3 évre változtatásra?
    Vagy egyetérthetünk abban, hogy már az 1 év is abszurd – túl sok?

  23. 25. d311c

    „Akkor ezt vegyem úgy, hogy ez feljogosít a 400 órára és 3 évre változtatásra?”

    Tulajdonképpen igen.
    A kormány elmondja, hogy minden esetben írásos megegyezés kell.
    Ha valaki beleegyezik, akkor miért ne?
    A gerinctelen dolog úgy tálalni a dolgot, hogy most mindenkinek kötelező lesz 400 óra túlóra, amit minden esetben CSAK 3 év múlva fizetnek ki.
    Van egy réteg, amelyik szívesen él a lehetőséggel, hogy több munkáért több pénzt kaphasson.
    Ez az EU-ban 416 óra… És ott sem él vele mindenki.

    Ezek lehetőségek, amikkel lehet élni.
    Vannak ágazatok, ahol a megtérülés lassúbb ezért később tudnak fizetni, de ez nem azt jelenti, hogy a túlórázó pincérnek is 3 évet kell várnia.

    De mondom… a munkaadó nem kekeckedhet sokat… a melós odébb áll.
    Végülis ezért emelkednek a fizetések olyan gyorsan.

    Akkor lenne valamennyire igaza az ellenzéknek, ha 10%-os munkanélküliség lenne, és minden ágazatban minden túlóra lehetőséget maximálisan kihasználnának.

    De most ez inkább lehetőség a több pénz keresésére, és a munkaerőhiány csökkentésére.
    Ez meg azért rossz, mert méginkább kifogja az ellenzékk vitorlájából a szelet, tehát nyilván igyekeznek minden eszközzel megaladályozni.

  24. 26: Lehettem volna. Ugye tudod, hogy Kína a recesszió felé halad, és ez mit jelent a német autógyártóknak? Akár 1-2 év múlva is fordulhat a kocka, és hirtelen nem lesz akkora alkupozícióban a magyar munkavállaló. Ez a törvény nyilván jelen pillanatban nem kell, hogy sokakat aggasszon, de attól még rossz, főleg a nevetséges 3 éves kifizetési lehetőséggel.

    Ez már majdnem olyan mint a kárpótlási jegy, ami lejárt 2000-ben, és az állam azóta sem hajlandó kivonni a forgalomból, mert sajnál rá néhány százmillió ft-ot. Indultak perek, hogy végre rendezze, elismeri, hogy a jegy adósságot testesít meg, de azt mondja, hogy a törvényben nincs kifizetési határidő, így majd fizet egyszer. Ha tud. Ha akar.

    Így lesz ezzel a munkáltató is. Majd fizet három év múlva. Ha tud. Ha akar.

  25. 23 – Ir01

    Pontosan. De Ti már tudjátok, hogy nem lesz kifizetve a 30 embernek járó 50 millió túlórapénz. Miközben a pontos szöveget nem is olvastátok!

  26. Indiánlány: Mert te azt mered mondani, hogy a sok ezer munkáltató mindegyike ki fogja fizetni a túlórapénzeket, illetve nem lesz olyan aki visszaélésszerűen nem? Te eddig befőttesüvegben éltél, vagy egy indián törzsben, komolyan.

  27. 26. lehettem volna, 28 Indiánlány
    Köszönöm mindenki nevében, hogy elmagyaráztátok, hogy tulajdonképpen minden rendben van, nincs miért aggódni. Foggal körömmel véditek a kormány minden intézkedését. Nyilván nem érint titeket, hisz nem lennétek oly ostobák, hogy kiálljatok mellettük akkor is, ha hátrányosan érintene titeket bármely törvényük..
    Tudnátok mondani egyetlen olyan törvényt, intézkedést amivel eddig nem értettetek egyet? Az az érzésem, hogyha holnap, ebédidőben a kormány tagok a Parlament mellett a füvön óvodásokat sütnének nyárson ebédre, ti azt is lelkesen megmagyaráznátok….

  28. Nekem a főnököm 2007-ben megmondta, hogy nem fizet túlórát. A melót végezzem el munkaidőben. Persze annyi volt, hogy nem lehetett. Amikor ezt szóvá tettem, közölte, hogy ha nem tetszik akkor el lehet menni, tíz van a helyemre. Mivel kellett a pénz, puszira túlóráztam évekig. Ez sajnos mindig így volt, mindig így lesz. Törvény ide vagy oda. Amíg van aki megteszi amit elvárnak, addig el is várják. Szerencsére most már nem lenne tíz a helyemre. 🙂

  29. 29. lr01

    „Mert te azt mered mondani, hogy a sok ezer munkáltató mindegyike ki fogja fizetni a túlórapénzeket, illetve nem lesz olyan aki visszaélésszerűen nem?”

    Aki eddig gazember volt, az ezután is gazember lesz, és azokat nem a túlóratörvénnyel kell kiszűrni.
    Gondolom te még nem hallottál arról, hogy alkalom szüli a tolvajt. Sebaj, most már tudod.
    Ez olyan, hogy ne menj ki az utcára, mert lehet hogy elüt egy autó.
    Összességében jobb hagyni hogy az emberek többet keressenek, a vállalkozások gyarapodjanak, mit attól félni, hogy egyesek esetleg visszaélnek vele.

  30. Ir01: Mert te azt mered mondani, hogy a sok ezer munkáltató egyike sem fogja kifizetni a túlórapénzeket, illetve pár teszi csak meg, míg a zöme vissza fog élni a dolgozóval kötött megállapodással?
    Képzeld, nagyon jól tudom mi folyik a való életben. A legtöbb helyen nincs túlóra alku, sem megállapodás, csak pénz a zsebbe. A multik meg még mindig jobban járnak ha kifizetik a túlórát, mintha nyugati bérekkel jutalmaznák a dolgozókat.
    Miután én nem vagyok olyan okos mint itt egyesek, sőt…. így fogalmam sincs mi lesz a törvényszövegben. Kötelező lesz-e elvállalni a túlórát, ki lehet-e rúgni azt aki nem vállalja, emelt bér jár-e a túlmunkáért, stb.
    Ezért nem vitatkozom arról, ami még meg sem jelent a Közlönyben.

  31. 31. Solouse

    „Mivel kellett a pénz, puszira túlóráztam évekig. Ez sajnos mindig így volt, mindig így lesz. ”

    Az a 10%-os munkanélküliség idején volt.

    Most pünkt nincs így.
    Most a melós alkupozíciója sokkal jobb… És pont a túlórás ágazatokban.
    Amíg ez a kormány marad, az jó eséllyel így is lesz.
    Persze, ha visszahívjátok a régi gárdát, akkor persze megváltozhat a lehányzó fekvése.
    De a többség valószínűleg inkább dolgozik valamivel többet, mint visszasírja a milliós munkanélküliséget, a megszorításokat, meg a természetesen tökéletesen becsületes ballib kormányt, aki kisvasút helyett majd kormányzati negyedet épít, meg 5-ös metrót.
    .

  32. A 3 évre szóló elszámolás azért van, mert a cég most nem tud növekedni, mert nincs elég dolgozó, ezért plusz bevétel sincs, amiből kifizesse. Ha viszont növekszik a túlóra fejenként, akkor növekszik a volumen, amiből növekszik a bevétel és abból már ki lehet majd fizetni a túlórákat. Nyilván ez nem egy nap alatt következik be, ezért kellett kinyújtani az időt, mivel az átmenethez idő kell. Nem nehéz ez.
    Jelenleg Orbán helyett egy lenne biztos. A káosz. IMF hitel, teljes eladósodás, totális nyomor, migránsok, napi „gender programok”, gyermekkorúak másneművé operálásának engedélyezése, totális agymosás (még nagyobb), stb….
    Majd ha lesz egy elfogadható alternatíva, majd akkor kell elkergetni, aki most akarja, az súlyos elmebeteg….

    Na várj egy kicsit! Örök törvény, hogy a profitért kockáztatni kell. De az sose volt elfogadva, hogy a melósnak is kell kockáztatni a jogos fizetés megkapásáért.

  33. 36. Ouse M.D.

    Körülbelül ennyi amennyit be lehet szervezni a hálózatokon keresztül.
    Van még kb 10x ennyi, de azok csak a számítógép billentyűjéről hajlandók megdönteni a Patást.

    Ezeket egyiket se érinti a túlóratörvény, és puszta önzetlenségből vacognak kint egész éjjel, meg annyira fel vannak indulva, hogy még a karácsonyfát is fel akarták gyújtani.

    Nyilván azt is meg fogják magyarázni, hogy az ellenzék miért nem szavazta meg, hogy a devizahitelesek kedvezményesen visszavásárolhassák a lakásaikat, meg hogy az otthonápolás díjját megemeljék.
    Mert ha a Patás ötlete, akkor azt nem szavazzák meg.

    Aztán meg megy a csodálkozás, hogy „ez a birka nép” miért nem akar fellázadni a Patás ellen?

  34. 30.
    „Az az érzésem, hogyha holnap, ebédidőben a kormány tagok a Parlament mellett a füvön óvodásokat sütnének nyárson ebédre, ti azt is lelkesen megmagyaráznátok….”

    Ez pontosan így van. Gyönyörűen megmagyaráznák, hogy ezt az áldozatot miért kellett meghozni.

    35.
    Látom nálad is megy egész nap az M1. Pontosan ezt szerette volna elérni Orbán, hogy emberek maguktól ezt kántálják. Látom sikerült.

  35. Üdvözlök Mindenkit!

    Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy kollégám néhány munkásszállót üzemeltet Magyarországon.
    Zömében ukrán és szerb ( nem csak magyar ajkú ) vendégmunkások laknak nála, akik itt helyi multiknál dolgoznak.
    Nyáron beszélgettem velük, egybehangzóan az volt a problémájuk, hogy keveset túlórázhatnak.
    Idejönnek külföldről, dolgozni akarnak! Pénzt keresni, éjjel-nappal dolgozni!
    Ők most a multiknak az orvosság, a borzasztó munkaerőhiányra.
    Ebből a szemszögből értékelte már valaki a címben hivatkozott túlóratörvényt?
    Lehet, hogy teljesen hibásan közelítitek meg, és valójában ilyen okok IS állnak a háttérben.

  36. 12. d311c

    kérdésedre a válasz:

    „A Javaslat megteremti a munkaidő hosszabb időszak alapulvételével történő megállapításának esetkörét, rugalmas lehetőséget biztosít a termeléshez igazodó munkarend megszervezésére. A munkaidő mértékének munkaidőkeretben történő meghatározására az időbeli korlátozást fenntartva, de annak mértékét megemelve, a szokásostól eltérő működési sajátosságú vállalkozások az eltérést kizárólag kollektív szerződésben biztosítja. [Mt. 94. § (3) bekezdés]”

    http://www.parlament.hu/irom41/03628/03628.pdf

  37. A MAGYAR NÉP hála Istennek sokkal okosabb, hogysem felüljön néhány száz judeoanarchista provokatőrnek!
    ..
    Túlóra eddig is volt!!! Nálunk is, viszont külön elszámolás nélkül,
    kvázi szokásjogi alapon. Amolyan illik bennmaradni amíg le nem zárunk valamit!
    Innentől kezdve világos keretek lesznek, pénzzel. Több pénzzel!
    ..
    Miért nem az EU ellen tiltakoznak???
    ajánlom tanulmányozásra:
    2003/88/EK Irányelv a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól
    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32003L0088&qid=1544739966478&from=HU
    ..
    Mellesleg az ordenáré rombolása az ellenzéknek – jelenleg épp sörösüvegekkel dobálják az Országházat – kontraproduktív lesz.

  38. Indianlany, Atila meg a többi Fideszes

    ti egyáltalán nem veszitek figyelembe azt a pusztitást, ami az országban erkölcsi és morális szinten zajlik. Ez pénzben nem mérhetö. Hiába cammog a GDP lassan felfelé ha közben a társadalom szétrohad.
    Ezek olyan hosszu távon jelentkezö károk, amiket Orbán okoz, amik csak évtizedek multán visszafordithatoak.
    Ahelyett hogy a nyugattal szembeni lemaradásunkat behoznánk inkább egyre távolodunk attól és balkánosodunk.
    Ha igy megy tovább akkor a nyugati civilizált emberek nem maguk közül valoknak látnak minket hanem ujra valami egzotikumok leszünk ott kelet Europában mint a rendszerváltozás elött. Es nekem ne gyertek a menekültekkel, mert nem erröl beszélek. Egyszerüen mentalitásban emberségben kerülünk fényévekre ettöl a kultúrától. Ez az ami miatt veszélyesebb Orbán bármelyik elédjétöl.

    Orbán sajnos leválthatatlan. Nem azért mert nincs jobb, hanem mert a magyar belefáradt. Amig ez a pozitiv gazdasági környezet fenn áll addig Orbánnak biztos a pozicioja.
    Orbánt a következö válság fogja megtépázni. Amikor az arrogáns kormányzáshoz nem fog gazdasági fellendülés társulni. Magyarán amikor a fideszbirka asztalán sem lesz elég ennivalo.

  39. „Idejönnek külföldről, dolgozni akarnak! Pénzt keresni, éjjel-nappal dolgozni!”

    András

    azon gondolkodtál e ha igy is van, miért kellett a törvénybe foglalni hogy a munkaadó akár 3 évet is várhat a kifizetéssel?
    Te kimennél ugy Ausztriába dolgozni hogy a tulorapénzedet nem kapod meg csak valamikor 1-2-3 év mulva?
    Itt nem a 400 tulora a legnagyobb baj, hanem a 3 év.
    Gondolkodjatok már emberek!Hát nem hiszem el komolyan mi játszódik azoknak a fejében, akik ezt a törvényt jonak találják és elkezdik mentegetni a Fideszt. Hát nektek végleg elmentek otthonrol?

  40. A legújabb statisztikai jelentés: Bulgária után Orbán Magyarországa Európa legszegényebb országa. Igen! Szegényebb mint a nemrég szétbombázott Szerbia, a sörtét középkorban topogó Románia, szegényebb mint a nem rég levált Szlovákia, a szerbekkel háborúzó Horvátország. Szegényebb mint a volt orosz gyarmat: Lettország, Észtország és Litvánia. Persze ezekben az országokban nincs egy Matolcsi vezette unortodox, elképesztően sikeres gazdaságpolitika, aminek lényege, hogy mára már minden vagyontárgy Mészáros Lőrinc kezében van.

  41. Jó és igaz írás Tibor bátyám! 🙂

    Egy nagy multiinál a túlórát max. a saját dolgozóknak fizetik ki. Viszont a dolgozók többsége egy nagy gyárban, az bizony beszállító, logisztikai, stb. külsős cégnél melózik. A külsős kiszolgáló cégeknél lecsúsztathadod, amikor a „főnök” megengedi azt neked; amennyiben saját alkalmazott vagy, de kifizetni 90% -ban nem szeretik a túlórát.
    Az ukrán, szerb példa azért nem jó, mert ők 98% -ban és a külsős cégnél lévő magyar munkavállalók kb. 50-60% -a bizony munkaerőkölcsönző-közvetítő céggel áll szerződésben. A túlórát kifizetik, feketén…, csak a béredből és a túlórádból is leveszik a közvetítői díjat. Szóval az anyacég kifizeti azt, amit a saját alkalmazottainak is fizet a ledolgozott idő után, de ugye a kölcsönző cégek leveszik a maguk kb. 10-15% körüli sápukat, és így tovább!

    A HSZT alá tartozó rendőröknél (BV, Honvédség, Katasztrófavédelem, stb.) meg ez a helyzet:
    https://index.hu/belfold/2018/12/14/szabolcs_tulorabotrany_rendorseg/

    Aztán januártól majd a most ősszel „szépen” leépített közszférában (hogy most közalkalmazott, köztisztviselő, nem Fityesz párttag kormánytisztviselő vagy mindegy is, és az is, hogy milyen területen dolgozol…) nagyjából az fog jönni, mint a HSZT alá tartozó fegyveres testületek munkavállalói esetében is. Igazából ezért hozta ezt a módosítást OV, az autóipari lobbi érdekein túl…!

    A hazai magánszektort (KKV -k) hagyjuk is, még rosszabb is mint amire Tibor bátyám utalt!

  42. Németeknél, franciáknál a heti munka ált. 35 óra, és ebből ők kényelmesen el is vannak. Nálunk negyven, de úgy van ez is kikalkulálva, megszervezve, hogy ennyiből ne lehessen megélni, csak túlórákkal, ezért rabszolga a magyar a nyugati munkavállalóhoz képest, és így dolgozik a magyar átlag 400, míg német csak 27 túlórát. Orbán a multik szekértolója, de az ellenzéknek sincs hitele, hiszen ugyanúgy az elit része, a gyerekeik együtt homokoznak az elitovodában, ergo csak egy komoly rendszer és elitváltással, és a Kádár óta ellopott vagyon elkobzásával lenne némi új esély, és tiszta lap.
    Addig marad ez:
    http://hataratkelo.com/miert-nem-megyek-vissza-magyarorszagra-2/

  43. https://www.youtube.com/watch?time_continue=143&v=yjYt472DEaA

    A lehettem volna valaki más nevű konzumidióta hozzászólónak üzenem: a kibicnek semmi sem drága. Húzz már el a ge..be te külföldről észt osztó OV. rajongó. Miért nem tolod haza a beled ha itt ennyire jó? Miért bámulod éjjel nappal a migráncsokat odakint? Gyere haza és dolgozzál mint egy barom annak a halvány ígéretével hogy három év múlva elkezdik kifizetni a túlórádat, ha le nem szarják a fejed. Hogy az isten rogyasztaná rá az eget az ilyen tét nélkül mantrázó barmokra!!!

  44. 39.
    Aki túlórázni akart a haláláig az eddig is megtehette, ahol ezt megtehette, erre nem kell egy törvényt hozni. Nálunk is mindig van néhány idióta, aki az életét benn éli le, akár napi 20 órában ha tehetné, de ez kb 1-2% a dolgozóknak és kb 20-25 éves generáció (akik még bírják és nincs család), az emberek legtöbbje húzna haza és felkötné az első fára a főnökét, nem pedig gályázni 20 ft-ért minden szombaton, amit vagy majd megkap vagy nem.

  45. Az biztos, hogy a Bajnai kormány alatt ilyen gond nem volt. Örült az ember ha volt melója. A túlóra nem volt téma sehol, csak a szuper bruttó. Én így emlékszem.

  46. 47:
    Nostradamus

    pontosan erröl beszéltem pár hozzászolással feljebb.
    Orbán Magyarországában már ilyen a rendöri hangnem és ez csak egyre rosszabb lesz.
    Szégyen és nagyon elkeseritö.
    Es megértem az indulatodat is, egyszerüen a jozan ész legkevesebb jelét sem mutatják már a fidesz hivök.
    Sokaknál még mindig megakadt a lemez a Sorosnal meg a migráncsoknál.
    Sajnos meg kell várni mig az ország teljesen padlot fog, akkor talán lehet forditani.
    Ha nem, akkor RIP magyar nemzet. Megérdemled a sorsodat!

  47. 49.
    Nyugodj meg ebben semmit sem változott az ország. Ugyanúgy csak ismerőssel tudsz elhelyezkedni vagy különben mehetsz kb szart lapátolni éhbérért és be sem vagy jelentve, munkaerőhiány ide vagy oda. Az ellenkezőjét csak az M1 meg az echo hangoztatja.

  48. Orbánt lehet szidni sokmindenért, viszont aki nyugatról Orbán ellenes dumát nyom az majd akkor is tartson ki e mellett amikor a migráns vs helyiek polgárháború beindul, és szépen maradjon ott belgának.

    Nagyon sokan ezért nézik el a fidesznek a dolgait, és a másik fele pedig az, hogy aki dolgozik az azért többnyire megél a pénzéből, bármennyire mást állítanak.

    Budapesten úgy veszik a lakásokat hogy 2 év alatt van hogy duplázódtak az árak. Ezt ki tudja kifizetni ha még a megélhetésre se jut? Mind fideszközeli vállalkozó? 🙂

    Az igaz, hogy hülyének lenni állampolgári jog, de ennyire azért nem kell túlzásba vinni a dolgot. Szerinted az 1,4 millió alapfizetéses melós veszi a 40 milliós lakásokat. Ennyire azért ne légy hülye. Semmit se jó tuzásba vinni. 😀

  49. Nekem csak a TEK-es kiscsírákra csillant meg a tekintetem. De jó is lesz lógatni már ezeket a cigányosan csoportban/bandában nagytökű kis rétimagyarokat. (Bocs, nem akarok kötekedő lenni, csak… )
    Gyűlölöm, hogy ezek a sokszor 3-4 betűs erőszakszervezetek nem tudnak egyesével a fegyvertelen polgárokra „támadni”, mert mindig bandában járnak, mint a cigányok. Igenis megvetem őket, mert annyi vér sincs a pucájukban, hogy emberként eléd álljanak. Jönnek a hajnali 6-os ébresztéssel, meg a kiabálásokkal – és? Amikor meg emberükre találnak (Győrkös), akkor meg jönnek, hogy „Apu, a bácsi bántott és visszalőtt”. Haggyadmá’…
    A lényeg, hogy a TEK-es kiscsírák jól fognak mutatni a budaörsi bevezetőn a lámpaoszlopokon. Le sem kell szedni őket, a hideg konzervál. Nyáladzok, ha erre a képre gondolok.
    Jó írás volt.

  50. Ez az egész a shalom-alom neológ ill. ortodox torzszülöttjei közt dúló hatalmi harc cirkusza, melyhez megtévesztettek ill. szerény lényeglátó képességgel rendelkezők asszisztálnak mindkét oldalon.

    Mi, fehér emberek csak a vesztesek lehetünk az ő koordináta-rendszerükben. Ez a koordináta-rendszer azonban hamarosan a (megvetett) múlté lesz.

  51. 46. László

    „Németeknél, franciáknál a heti munka ált. 35 óra, és ebből ők kényelmesen el is vannak.”

    Hát, talán a németek…
    A franciáknál már kikopott a Sarozy által bevezetett 35 óra, és jelenleg azért égetik a nagyvárosok központjait, mert akkorát zuhant az életszínvonal, hogy a gázolaj áremelés kiborította a bilit.

    A másik meg, hogy itt megy a túlórán a habverés, ami a dolgozók kisebb részét érinti, az extrém részek meg méginkább csak 1-2%-ra igazak ráadásul akinek nemtetszik az soha nem talált könnyebben állást mint most.

    Szóval néhány ember teoreetikus kizsákmányolása már apokalipszis, de az évi 10-12%-os fizetésnövekedés, a nagycsaládosaknak adott 20 millió, a gazdaság növekedése az be se jön a képbe.

    Ez simán azt jelenti, hogy csak rávetődtök egy témára, csak mert a Fidesz hozta fel, és feketére festitek.
    Amikor a vasárnapi zárvatartásról volt szó, akkor az jelentette a világvégét.
    Az ellenzék nem szavazta meg a otthonápolás díjjának emelését, meg a devizahitelesek kedvező lakásvisszavásárlását se… Miért?
    Szóval látok én it egy eléggé elvtelen viselkedést, hogy gyakorlatilag MINDEGY hogy mibe, de a Fidesz bármilyen döntésébe bele kell kötni.
    Most is csak ugyanaz a 2000 genderszakos korzózik fel-s alá, akiknek az USA-ban kiképzett Fegyőr adja az ötleteket…

    Egy dolgot viszont vegyetek figyelembe:
    Ha sikerül megdönteni Orbánt akkor még ott lesz az a 3 millió Fidesz-birka, szemben az egymással torzsalkodó új kormánnyal…
    Mindet börtönbe fogjátok zárni?

    Ne mond, hogy nem tudod. A 3 millió Fidesz birka azonnal átigazol xy birkává. Miért? Orbán csapatának 90 százaléka a pártállam alatt funkcionárius volt.

  52. Aki tudni akarja mi a helyzet röviden, két mondatban: Az átlag magyar „családfő” hülyére melózza magát. Nyomorúságos fizetésének a felét átadja a feleségének, hogy beossza, a következő fizetésig. A másik felét (megfelelő csatornákon) átutalja Orbánnak, hogy elbassza magára (stadion, repülők, kisvasút, stb.) – Úgy látszik ezt most megunták.

  53. Akela 70. A négyszáz óra túlóra nekem tíz hónap alatt megvan. Viszont nem fizeti ki senki. Sem idén sem három év múlva. Nem hiszem hogy egészséges dolog gyereket születni a családanyákkal pénzért, majd elvenni az apjukat, szintén pénzért csak ugye fordítva. Hiszen a négyszáz óra túlórának így hivatalosan bejelentettnek kell lennie ami több adóval is jár.

  54. „Budapesten úgy veszik a lakásokat hogy 2 év alatt van hogy duplázódtak az árak. Ezt ki tudja kifizetni ha még a megélhetésre se jut? ”

    Dommiel

    Pl. a haverom is meg tudja engedni. Persze 8 évet dolgozott itt Németországban.
    A budapesti lakás több mint felét összerakta.
    Probálkozz ezzel Orbán Magyarországában szakmunkásként. Sok sikert hozzá.

  55. „Az igaz, hogy hülyének lenni állampolgári jog, de ennyire azért nem kell túlzásba vinni a dolgot. Szerinted az 1,4 millió alapfizetéses melós veszi a 40 milliós lakásokat. Ennyire azért ne légy hülye. Semmit se jó tuzásba vinni. ?”

    Ez így van Tibor bá’, viszont Budapesten nem él meg senki az alapfizetésből ha nincs saját ingatlana, mert ebből bérelni nem lehet.

    Szóval aki budapesti az most duplázta a vagyonát vagy eleve baromira jól keres.

    Próbálj racionális lenni, és ne az orbánfóbián keresztül nézd amit írok.

    Ja, és csak jelzem hogy most te kötekszel.

  56. 58:

    Egy szakmunkás ha jó szakmája van, akkor havi milliót simán össezgründol, és kapkodni fognak utána ha a házibarkácsnál jobban dolgozik.

    Ez mind igaz villanyszerelőtől a duguláselhárítóig minden építőipari karbantartóra.
    Iszonyú hiány van építőipari vállalkozókból, szakmunkásokból.

    Az eddigi 100eFt/nm felújítási átlagköltség minimum 150eFt/nm-re ugrott szintén 2-3 év alatt.

    Ha pedig nem építőipari szakmája van, semmiből nem áll átképezni magát, többet fog keresni mint egy orvos vagy mérnök.

  57. 56 Tibor bá’.
    Ha jól értem akkor szerinted ez egy Szél Bernadett, vagy Bajnai Gordon vagy a fene tudja hogy milyen jövendő kormány alatt javulni fog?

    Rosszul érted. Én mindössze felhívtam a figyelmet, hogy miért vagyunk az utolsó előtti helyen. De látom ez sokakat nem érdekel. Éljen a vezér, kerül, amibe kerül.

  58. Tibor bá,

    b@szod (már bocs) , jobban fröcsögsz, mint a SzektATV nyugger- telefonos kommandó- alakulata…

    Amúgy az ellenzék helyzetfelismerését jól leírtad. Az amerikai nagykövetség októberben Majdanra változtatta a fb- hátterét.

    Nyilván semmi összefüggés…

    Volt, amikor azt hittem, hogy egy értelmes ember vagy. De nem, te se tudod objektíven szemlélni a világot. A ferdére sikerült érzelmeid vezetnek.

  59. Nézd Dommiel

    Én csak azt látom, hogy a haverom otthon egy föállással és két mellékállással (ebböl az egyik vállalkozoi villanyszerelés) keres annyit mint én itt Németországban 8 orában alkalmazotti jogviszonyban.

    Én tudom, hogy mi külföldi magyarok nagyon hiányzunk az otthoni létszámbol, de basszon Orbán egyedül.
    A lehetö legmunkaképesebb korosztály lépett le otthonrol, és ahogy beszélgetjük itt honfitársakkal nem is mostanában fogunk hazamenni, mert ez már nem csak a pénzröl szol…… mesze nem csak a pénzröl.

    Nem hiszem el, hogy nem akarjátok Tibor bát megérteni.
    Ö sem tudja milyen lesz egy másik kormány, de ebböl az apátiábol meg haveri kapitalizmusbol ki kell zökkenteni az országot. Változásokat kell generálni, mert ami van az Magyarország vége.

  60. 56. Tibor bá’

    „átutalja Orbánnak, hogy elbassza magára (stadion, repülők, kisvasút, stb.)”

    Ne legyél már ilyen demagóg.
    Pont azért ilyen hiteltelen az ellenzék, mert minden morzsa, amiben van valami igazságmag fel van nagyítva, tele csúsztatással.
    Azért a kisvasút meg a stadionok mellett jutott soktízezer családnak soktízmilliós ingyen hitel, most már a kétgyerekesek is kapnak, Minden szektornak nagyobbat nőtt a fizetése, mint bármikor ezelőtt, egy csomó kórház felépült, tömegközlekedést a szarból húzták vissza, kifizették az önkormányzatok gigantikus adósságait, amit Gyurcsányék halmoztak fel, kifizették az egészségügy tartozásait, amit szintén az előző rendszer csinált, ezzel együtt ezerszer többet fejlesztettek az egészségügyben mint az előző rendszer, A megtakarítások többek, mint valaha, az áruházakban meg se lehet mozdulni, a szállodák tele magyar vendégekkel… mégis Orbán a Patás…
    Erre szokott jönni, hogy Brüsszeli pénzből… (mindez?)
    De Öttinger a német EU-s biztos meg Tomas Pickety közgazdász bebizonyították, hogy az „EU-s pénzek” csak egy trükk, a nyugati cégek támogatására…90%-uk egyből megy vissza.

    Nem unta meg senki…
    Az USA-ban Fegyőrék kaptak egy kis továbbképzést Saul Alinsky munkáiból, és most csinálják a fesztivált ugyanazzal a párezer fiatallal, akik magasról és vastagon leszarják a melósok túlóráját, de jó ürügynek tartják, hogy végre Nyílt társadalmat építhessenek…

    Akkor a szádba rágom: a vállalkozók országos szövetségének elnöke nyilatkozta, hogy nekik minden ezer forint költségből, amibe egy alkalmazott kerül, 500 a melósé, 500 a költségvetésé. Vagyis nekik egy melós 300.000 forintba kerül havonta, amiből a melós 150.000-et kap, a többi az államé. Ez kőkemény tény. Dumálhatsz, amennyit akarsz. Orbán annyit keres, amennyit az össze magyar melós együttesen, és arra bassza el a pénzt amire akarja. például: mexikói templom restaurációra (ez nem vicc).

  61. 61:
    Ukrajnában is benyelték, hogy majd jobb lesz…

    Aztán se fűtés, se melegvíz,
    a reálbérek meg 150- 200%- kal esnek.

  62. 58. Curix

    „Probálkozz ezzel Orbán Magyarországában szakmunkásként. Sok sikert hozzá.”

    Be kell vállani két gyereket, vagy hármat, és már jön is a 20 misi…
    Jó… Nem a belvárosban, de nem is kell mindenkinek ott élnie.
    Ja persze… nem minden színnek és árnyalatnak járható út, de a többségnek igen.

    Barátom, 5 gyereke van… sejtheted… Egyébként tudományos kutató.
    Szóval VAN kiút.
    Igaz, nem annyira a liberális értékrendszer szerint.

  63. 63:

    Haverod alkalmazotti szemléletű ember mert ragaszkodik a biztos fizetéshez akkor is ha nem éri meg.

    Ha csak a vállalkozását nyomná akkor 8 órában keresne annyit mint te németbe, és azért a két ország megélhetési költségei kissé eltérnek, főleg a lakásvétel vonalán.

  64. „Ha csak a vállalkozását nyomná akkor 8 órában keresne annyit mint te németbe,”

    Lehet, de nem meri meglépni. Igy is sokszor fut a pénzéért, mert nem nagyon szeret senki fizetgetni.
    Azt mondta egy biztos állás mellett ez nem gond, de ha csak ebböl él akkor két nagyobb bevétel között lehet zsiros kenyéren élés….

    „azért a két ország megélhetési költségei kissé eltérnek, főleg a lakásvétel vonalán.”

    Mondjuk hogy szinte már csak a lakás ár az ami közt van különbség. Vannak dolgok amik itt már olcsobbak mint Magyarországon. Az élelmiszer pl.ilyen.
    Lehet ezen rugozni de ez élet itt egyelöre még mibdig sokkal könnyebb mint Magyaro.-on.

    Attila
    kurva fáraszto vagy. Jösz a sok betanult szlogeneddel és nem vagy hajlando figyelembe venni a számokat sem. Lecsusztunk apám hallod? Márnem Romániával versenyzünk hanem Bulgáriával.
    Neked mi kell még baszki? Majd ha Kongoval vagy Etiopiával versenyzünk akkor eljut az agyadig? Vagy tényleg ilyen fogyatékos vagy?
    Sose fog eljutni az agyáig. Ez egy emberi tulajdonság. Aki elkötelezte magát Orbánnak Krisztusnak, azt a büdös életben, semmilyen logikus szöveggel nem fogod tudni meggyőzni, hogy nincs isten. Ő hinni akar és kész.

  65. Kurva karácsonyt!

    óbégatják a Jobbikos és Momentumos tüntetők a Bródy Sándor utca előtt!

    Fene tuggya… mennyire sikeres lesz így a tömegeket meghódítani… Tegnap hosszú pecekig skandálták, hogy „égjen a fa” az Országház előtti karácsonyfára utalva.

    Őszintén… Ki veszi komolyan, hogy ezeket érdekli a melósok túlórája?

    Genderszakos társaság, akiknek nem tetszik, hogy a családbarát politika újra a perifériára szoríthatja őket a központból…

  66. 61. Ezen a ponton bukik el minden megújulás lehetősége – mikor az emberek félnek, hogy rosszabb lesz nekik utána, mint előtte.

  67. 68. Curix

    „nem vagy hajlando figyelembe venni a számokat sem. Lecsusztunk apám hallod? Márnem Romániával versenyzünk hanem Bulgáriával.”

    Tudod, és is csak azokat a statisztikákat hiszem el amiket én magam hamisítok…
    Láttam a nettókkal meg a bruttókkal való varázslásokat…
    Ezzel együtt Romániából mentek el 5 millióan, miközben a környéken Magyarországról a legalacsonyabb az elvándorlás.

  68. Én már csak röhögök az egészen 😀

    Látom Attila meg mások is elemükben vannak, jöttek a ‘hívó’ szóra vagy témára és aktivizálták magukat. 😀 Hajlítják ám a valóságot úgy, hogy öröm olvasni. 🙂 🙂

    De én demokrata vagyok, ha nektek orbán kell, engem aztán tényleg nem zavar. A túlóra pénzemet – ami szombaton +100%, vasárnap pedig + 200% – én a következő héten megkapom.(Ez az angol módi, nektek jó a három év is. 🙂 ). Hazamegyek időnként nyaralni, telelni, fürdőzni, zabálni, sörözni, az enyémeimet segítem, ahogy tudom, a többire meg szarok.

    Látom milyen nyomorult helyzetben van a vidéki magyarság. De ha ez kell nekik, hát legyen. Most sem mozdul Pécsen kívűl senki. 100 ezer ember megmozdulna, blokád alá vennék pintérsanya belügyminisztériumát, a Parlamentet, néhány mészároslőrinc érdekeltséget, Felcsútot és 2 nap alatt bukna a rezsim. De hát nincs 100 ezer, a fele se. Bár még a hétvégét megvárom. 🙂

  69. Az Allam a tulorara felretett poenzt beszamolja koltsegvetesbe, az MNB vagy a Ceg kamatoztatja, ezzel
    ugyeskedik a AH hiany kimutatanal.!!!!
    Tudtok-e arrol,hogy a kulfoldon dolgozo magyarok penzet is beszamolja a koltsegvetesbe ???nana????
    A rohadt kapitalista genya leult a propagandista bandajaval, a vallalkozoi bandaja erdekeben.!?
    Munkaerohiany van. Vendegmunkas meg csak keves.?

  70. 72. Gyarmathy

    „100 ezer ember megmozdulna, blokád alá vennék pintérsanya belügyminisztériumát”

    Hát annyi inkább a Békemenetre szokott összejönni.

    Kormánytbuktatni meg egy pár ezer… ha elhozzák a gyereket meg a nagymamát is.

    És ne feleddel azt se, hogy van három millió agymosott birka, aki meg van győződve róla, hogy ha Orbán bukik, akkor visszajön Gyurcsány vagy valamelyik felturbózott klónja, elveszik a CSOK-ot, beszüntetik mindazokat az intézkedéseket, amiket az ellnzék elenzett a családtámogatástól a kerítésig meg a migránsellenes politikáig, visszaadják a bankokat meg a vállaltokat a külföldi cégeknek, újra „függetlenítik” az MNB-t, behívják az IMF-et, szétosztják Mészáros Lőrinc vagyonát a szegények között és újra kormányprogram lesz a merjünk kicsik lenni és az EU újra szeretni fog bennünket… meg még sorolhatnám.
    Szóval ezek az agymosott birkák nem fogják olcsón adni az évi 10-12%os fizetésemelésüket….

  71. 73.
    Hát igen, van mindenféle hang, azt ragad ki az ember, amit épp akar.

    Kétségtelen, hogy nem lehet tudni mi jönne egy orbán bukás után. Lehet választani az ismeretlen, bizonytalan jövő és a biztos totális feudalista didaktúra között.

    De ha már itt tartunk kedves fidesz fanok. Valamit a magán fidesz bíróságokról is elmélkedjetek már.

    Ha valami szarházi rendőr keménykedik veletek és megküld 50 vagy 100 ezer forint bírsággal, mert csak .. vajon kihez fogtok fordulni? Eddig volt egy független bíróság, ezután nem lesz.
    És ha az adóhivatal szívat benneteket? Eddig volt egy független bíróság, most majd az adószarháziak szivatását a fidesz bíróság ‘vizsgálja’. 😀

    Most teljesedik ki a totális diktatúra és még tapsoltok is hozzá. Idióták!

  72. 65. lehettem volna valaki más
    Ez az évi 10-12%-os fizetésemelés a mesékben, meg az azzal egyenértékű kormánypropagandában van. Ismerősi körben (vannak páran) a fizetések évek óta nem változtak, legalább is a kézbe kapott része. Mondok egy példát: A propaganda szerint 30%-al emelték a tanári béreket. Csakhogy megnövelték a kötelező óraszámokat és megszüntették a túlórákat. Összességében egy fillérrel nem nőttek a bérek. Egy csomó más területen is hasonló trükkökkel „emeltek” béreket és ezt a fideszbirkák simán elhiszik. És az átlagban benne van Mészáros Lőrinc és a hasonszőrűek tényleges bevétel növekedése is.

  73. 77. gabiii

    „Ez az évi 10-12%-os fizetésemelés a mesékben, meg az azzal egyenértékű kormánypropagandában van.”

    Nemrég voltam otthon…
    Étteremtulaj ismerősöm mondja, hogy az átlag felett fizet, és így is alig talál a konyhára melóst. Aki jön, dolgozik egy darabig, aztán tovább áll, ha valaki többet igér.
    Mercedes most emeli 35%-al a béreket.
    A nagy szupermarketek egymás után jelentik az emeléseket.
    Pár év alatt szinte az összes ismerősöm, rokonom lecserélte a kocsiját, jobb lakásba költözött vagy felújította… némelyik boltos, vállalkozó, többségük alkalmazott.
    Elég sűrűn járok haza, és mindig találok valamit amit újjá vagy felépítettek, rendbehoztak…
    Fodrász ismerősöm úgy szidja Orbánt, mint szódás a lovát, de megint új autója (Audi) van, és Franciaországba jár meccset nézni… 10 éve még busszal járt.

    A gazdaság jobb állapotban van, mint eddig bármikor, a fizetések magasabbak, mint edig bármikor, a megtakarítások nagyobbak mint eddig bármikor, a kiskereskedelmi forgalom nagyobb mint eddig bármikor, a legtöbb piacra kerülő ingatlan szinte azonnal elkel, pedig nem olcsók…
    Én ezek alapján alkotom a véleményem…

    Értem én, hogy akik a kommunizmusban szocializálódtak, és a gyerekeik is átvették, hogy a kapitalizmus az rossz dolog…
    De hát ez van… A kommunizmust kipróbáltuk, és nem jött be… SEHOL…
    A kapitalizmusnak azért vannak sikerei az árnyoldalaival együtt.
    Igen…
    Nehéz elviselni egyeseknek, ha MÁSOK gazdagszanak, főleg ha közel van…
    Az kevésbé fájt, amikor „láthatalan” külföldi cégek, bankok szivattyúztak ki nagyságrendekkel több pénzt mint amit a Fidesz a saját kapitalistáinak kitömésére költ. Nem kellett látni hogy valaki mellettünk gyarapszik… vagy ha igen, sikerült visszahúzni.

    Nekem „könnyű” mert kulák gyerek vagyok, rajtam nem fogott a proletár ideológia.
    Nekem természetes, hogy nem vagyunk egyformák, és nem is kell hogy azok legyünk.
    Igaz, nem támogatom az irreális különbségeket.

    Mondom ezt úgy, hogy a középosztály alsó fertályán küzdök a lecsúszás ellen.

  74. Lehettem volna, csak ne kerülj itt kórházba. A fodrász meg nem melós, széket bérel egyéni vállalkozóként… Azaz annyit keres hivatalosan amennyit bevall..

  75. Elindultunk a rendőrállam irányába. Attila PV alias lehettem volna valaki más: amikor az alábbi sorokat olvasod, akkor legalább élvezel a gyönyörtől? Mert hogy tetszik neked, meg az Ouse M.D. féle kintről ugató girheseknek az biztos.

    „A NER a héten nem csak az Országgyűlésben hekkelte meg a törvényességet, az elmúlt napokban az utcán is sor került aggályos eseményekre. Szerdán éjjel egy ismert hazai alternatív rockzenész is „bekerült a szórásba”. Történetét a hvg.hu-nak mesélte el.

    „Egy őszhajú, szemüveges civil ruhás rám nézett, és intett, hogy vihetnek” – itt az eltűntként keresett tüntető története

    Horváth Kristóf gitáros, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek tagja hazafelé sétált tegnapelőtt éjszaka, előtte baráti összejövetelen volt egész este. Azt gondolta, hazafelé útba ejti még a Kisüzemet is. „Láttam, hogy rengeteg rendőr volt ott, kíváncsiságból közelebb mentem és csináltam egy Instagram live-ot a helyzetről. Egy rendőr ezt nehezményezte, kérte, hogy tegyem el a telefont” – meséli, „Pedig úgy tudom, lehet ilyen helyzetben videózni.”

    Kristóf eltette a telefonját, de a helyzet ezzel nem oldódott meg, sőt. „Miután eltettem a telefont, igazoltattak, utána pedig mondták, hogy bevisznek és szálljak be a rendőrautóba” – emlékszik vissza a történtekre, „A praktikusan feltett kérdésekre, miszerint miért visznek el, hova, miért kell kikapcsolnom a telefont, kategorikusan agresszív és megfélemlítő válaszok jöttek. Konkrét információt semmiről nem kaptunk. Fogalmam sincs milyen személyi jogok illetnek meg egy ilyen esetben, de ha tudtam volna, akkor sem találtam volna egyenrangú beszélgetőpartnerekre a rendőrökkel.”

    A zenészt a 11. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Jegyzőkönyvbe vették a nála levő tárgyakat, „elég precízen, még a bankjegyek sorszámát és a nálam levő pengetőket is felírták”, mondja. „Minden személyes cuccomat berakták egy szekrénybe. Telefonálni nem engedtek, meg kellett adnom egy kontaktszemélyt, akit értesíthetnek. Azt senki nem mondta, miért vagyok bent. Arra a kérdésre, hogy meddig tartanak bent, annyit mondtak, hogy 12 vagy 15 órán keresztül van rá lehetőségük. Ami problémásabb volt, hogy a zárkában nem működött a vízcsap, illetve a földön volt egy lefolyó, de nem tudtam eldönteni, ez mosdónak számít-e. Többször kopogtam az ajtón, hogy szeretnék kimenni inni egy pohár vizet és mosdóba, de tízből kilencszer nem érkezett válasz. Egyszer kinyitották az ajtót, de akkor azt mondták, hogy mivel kint még nekik jegyzőkönyvezni kell embereket, most nem tudnak velem foglalkozni. Még az elején kérdezték, hogy dohányzom-e, mert ha igen, akkor majd kimehetek cigizni. Erre nem került végül sor, pedig ezt is jeleztem az ajtó túloldaláról, hogy szívesen elszívnék egy cigit. Egyszer kimehettem mosdóba és ihattam vizet, de mondjuk körülbelül a huszadik próbálkozás után volt ez” – mondja a zenész.

    Azt meséli, kérdezni, információt szerezni nem volt lehetőség, mindenre az volt a válasz, hogy szólnak majd. „Ami elég nehéz helyzet, amikor nem tudod mennyi az idő, nem tudod mivel vádolnak, nem tudod mikor fogsz kijönni, nem tudsz szólni senkinek, aki esetleg vár téged vagy aggódik, mert látta a live sztorit Instán. Direkt nagyon kedves hangnememben próbáltam kommunikálni velük, de elég egyoldalú a helyzet, amikor dörömbölsz az ajtón, megkéred őket, hadd mehessél ki mosdóba, de erre nem érkezik válasz” – meséli Kristóf, akit kettőtől végül fél hétig tartottak bent.

    Később felvitték egy nyomozóhoz, akivel „minimum egy órát” beszélgettek. A végén nagy nehezen kiderült, hogy garázdasággal vádolják, azzal, hogy fél kettőkor a Szabadság téren kukákat borogatott. „Ami persze nem igaz”, mondja Horváth Kristóf, „tekintve, hogy ott sem voltam. Állítólag van erről videófelvételük. Szívesen megnézném, kire hasonlítok”. A zenészt rabosították, ujjlenyomatot vettek tőle és fotót készítettek róla. „Szerettem volna elkérni a fotót, mert életem profilképe lett volna, de nem adták oda”. Fél hét után kiengedték. Különösebb tájékoztatást nem kapott, azt mondták neki, hogy majd értesítik, ha indul eljárás.

    És hogy hogy érzi most magát? „Több dolog van most bennem, egyfelől felbasz, hogy ilyen megtörténhet egyáltalán. Tudom, hogy nem követtem el semmit, szóval félni nem félek, hogy bármi problémám lehet. Ami nagyon rémisztő, hogy ilyen helyzetben, ha valaki vár otthon, vagy reggel hatkor indul a repülőd, vagy egyszerűen csak be kell menned reggel dolgozni, akkor sem tudsz szólni senkinek. Én az apukámat adtam meg kontaktnak, de nem keresték, amíg bent voltam. Ez azt jelenti, hogy kettő és fél hét között senki nem tudott semmit rólam és senkinek nem szólhattam. Hiszek a nyilvánosságban és annak erejében, ezért mesélem el a történetet. Hogy mi várható, arra nem tudom a választ. Vagy indul eljárás, vagy nem, én azért az utóbbira gondolok”

    Forrás: HVG.hu

  76. Dan 79: „Lehettem volna, csak ne kerülj itt kórházba.”
    Még hozhatja úgy a sorsa hogy pont Magyarországon kerül kórházba. Akkor beláthat végre a színfalak mögé és (ha túléli) visítva menekül vissza külföldre úgy hogy hátra sem néz. Utána nem lesz nyugodt éjszakája pár évig, amikor kísértik majd az itt látottak.
    Az új neve ez lesz: „Lehettem volna valahogy másként gondolkodó” és talán tisztán lát végre.

  77. 80- 81, Quasimodo:

    Magyarországon élek.

    KV helyett:

    -Tudod, hogy miért nincs soha puccs az USA- ban?
    -Mert náluk nincs amerikai nagykövetség

  78. Attila

    én arra tudok gondolni, hogy nálad ott Franciaországban, veled vagy a fiaddal vagy valakiddel történt a bevándorlok részéröl valami trauma, ami miatt te ezt a témát egyszerüen mindenek fölé tudod helyezni.
    A fejedben az él, hogy nem történhet egy országgal rosszabb, minthogy bevándorlok lepik el. Bármi mást, ami gazdasági társadalmi erkölcsi szinten zajlik ma Magyarországon azt képes vagy alárendelni a „csak menekülteket ne” gondolkodásmodnak.
    Pontosan látod milyen kárt okoz Orbán, mert nem vagy te olyan hülye mint amilyennek kinézel csak mielött az elemzö agyterületed bekapcsolhatna elkezd villogni a piros lámpa, hogy „csak menükelteket ne” és hogy ne kerülj oriási önellentmondásba saját magaddal az elméd legyárt egy halom elméletet, hogy miért is kell nekünk a Viktor mellett kitartani. Miért is kell elnéznünk, hogy a heverok mutyik széthordják az országot, miért kell elnézni hogy egészségügy nélkül maradunk, miért kell elnézni hogy 400 tulorát 3 év mulva fizetnek ki, miért kell elnézni, hogy a régioban Magyarország végleg leszakad.
    Miért is kell elnézni Attila?
    Azért mert a te pszichés sérülésed miatt csak Orbán mellett tudod elképzelni a biztonságodat. Ezért az egy ügyért (menekültek) képes vagy feláldozni minden mást. Egyszerüen sajat magad által létrehozott vakságban szenvedsz.

    Bravó Curix, bravó! Büszke vagyok rád! És „magasabb parancsnoki dicséreteben részesítelek” Annyira fején találtad a szeget, hogy ennél jobban már nem is lehet. Csak kiegészítelek. Attila kulák származék. A kulák az a nagygazda volt, aki a Horthy rendszerben 25-30 hold földjével éhbérért foglalkoztatta a szegény parasztokat napi 12-14 órán át. Ebből volt a vagyona. Rákosi alaposan a nyakukra lépett. Bekerültek a szegény parasztok közé. Ezt nem tudták megbocsátani az utódok 60 év után se. Ez veszi el az eszüket, mert Orbán sikeresen elhitette velük, hogy ő antikommunista (miközben pártitkárok, stb. voltak).
    És nem te lennél az egyetlen magyar akinek a fejében hasonlo gondolkodásmod zajlik. A fideszesek majdnem mind ilyenek. Érvelni képtelenek. Ha birálatot hallanak folyton bekapcsol a „miért a maszop jobb volt?” Ebböl a keretböl képtelenek kiszakadni, azt gondolják hogy a Fidesz és az Mszp-n tul nincs más a világon. Végletekben gondolkodás. Sulyos korképe az egész országnak.

    Orbán vissza fogja rángatni az országot a középkorba. Teljesen ez az irány.
    Ahogy elhagytuk az EU-t jöhet a feudalizmus. Majd a Mészáros megmondja hogy ki hol mennyiért fog dolgozni mert addigra már az egész ország az övé lesz.
    Tényleg kár Magyarországért.
    Lehetett volna ez másképpen is, de nekünk mindig Mohács kell.
    Bal sors akit régen tép……
    Aha persze. ….bla bla
    Ez nem sors hanem a saját magunk által ásott gödrünk. Aztan mikor belesétálunk, akkor hibás lesz az egész világ. A rohadt zsidók a szemét komcsik, a szöröstalpu románok, a köcsög tótok, a rohadt labancok……

    És mi van saját magunkkal? Mikor leszünk képesek trianonozás helyett végre egyszer már tükörbe nézni?

  79. 83:

    A középkorba egyelőre Merkelisztán tart, saría- rendőrséggel és az egyéb közel- keleti, afrikai előemberek ráeresztésével a német társadalomra.

    Egyszer mindenért fizetni kell a fejlettnyugatnak:
    -többszáz évnyi gyarmatosításért
    -egész kontinensek lerablásáért
    -afrikai, indiai népirtásokért
    -a nemlétező tömegpusztító fegyverek kamu- indokkal indított demokrácia- exportokért
    -a mérsékelt fegyveres lázadóknak hazudott lefejező terroristák felfegyverzéséért és támogatásáért

    és persze a legkeményebb ár lesz:

    -az orosz (és kínai)ellenes atomháborús uszításért.

    Nem sajnálom egyik nyugati szarházit, se az oda szakadt hazánkfiát, aki mindezt megkapja, a nagy jólétben, meg „civilizáltságban”.

    És akkor ezek azorbánoznak meg gyalázzák Magyarországot.

    Nézzetek már abba a qrva tükörbe…

  80. „A középkorba egyelőre Merkelisztán tart,”

    Drágaságom. Te csak álmodni szeretnél erröl a „középkorrol”, ami itt van.
    És mivel tudod hogy Magyarország ide a büdös életben nem érkezik meg Orbánnal az élen, ezért végtelenül frusztrált leszel. Te is meg az összes elvtársad.

    Az ország legmobilisabb és legbevállalosabb része már lelépett otthonrol. Ez egy olyan érvágás Magyarországnak, amit nem fog kiheverni soha.
    A megmaradt bennszülöttek (és az egész ország is) pedig éppen most szakadnak két részre. Egy párthű felsörétegre, és végleg mélyszegénységbe sodrodo alsorétegre.
    De lehet geologiailag is a felosztást elkövetni.
    Van egy gazdag Magyarország Budapest Györ Székesfehérvár tengelyében és van a „rest of Hungary” aminek már mindegy.

    Szoval Ose kedvesem te ezekkel a dolgokkal foglalkozzál, ne Németországért aggodjál.
    Van ott neked elég problémad.

  81. 86:

    A buzeráns Hanszid a kedvesed, kisköcsög.
    Nemsoká már Ahmed lesz.
    Ezért az unfair beszólásodért moderálásba helyezlek. Érvelés helyett szemétkedés! Ez a legnagyobb fokú civilizálatlanság.

  82. Curix:

    A Bp-Székesfehérvár-Győr (hozzátenném még Pécset, Szegedet is) tengelyben igazad van.

    Ebből következik, hogy a majdnem nyugati életszínvonalú főtengely mellett van egy afrikai életszínvonalú vidéki rész, tipikusan a Tiszántúl ilyen de vannak ilyenek Somogyban, Zalában is.

    Aki a főtengelyen él az életszínvonal emelkedést lát, hiába mondod hogy a statisztikák szerint lecsúszik, mert nem látja amit beszélsz.

    Aki meg a Tiszántúlon nyomorog az nem ír ide.

    Németországban egyébként szintén hasonló a helyzet.
    Ahol te élsz ott béke nyugi van, nem erőszakolták meg valószínűleg egyik haverod feleségét lányát sem a migránsok, csak ez nem mindenhol van így ott sem.
    Majd figyeljél szilveszterkor, mert straszburgig valószínűleg nem látsz el, meg azok úgyis büdös franciák, te meg majd NÉMET leszel 3 generáció múlva. 🙂

    Azért Merkel kisasszony valószínűleg nem véletlenül vonul nyugdíjba.

  83. 59.-60.
    Bocsánat, hogy reagálok rá:

    „Ez így van Tibor bá’, viszont Budapesten nem él meg senki az alapfizetésből ha nincs saját ingatlana, mert ebből bérelni nem lehet.”

    Ez így van, ezért laknak most már újra 6-10en egy másfél szobás lakásban együtt vagy több generációsként vagy full idegenek közösen bérelve, mint a 30as években. De jó lehet nekik.

    „Egy szakmunkás ha jó szakmája van, akkor havi milliót simán össezgründol, és kapkodni fognak utána ha a házibarkácsnál jobban dolgozik.”

    Ez a legnagyobb tévedés, amit említhettél, pontosan ezzel az óriási tévedéssel jönnek mindig elő. Ugyanúgy 2-3-4 kilókat lehet maximum keresni. Ha itt egy fél hülye szakmunkás 1 millió körül keresne akkor mi értelme lenne elmenni az országból? Nem egy milliót hanem a felét se keresik. Kérdezd meg az autószerelőd hogy mennyiért dolgozik? Én megtettem. 50 éves szakember márkaszervízben napi 9.5 órában 180 nettóért. Szabadság 2 hét, a többit nem adják ki és minimálbéres bejelentés. Ha beteg vagy? Baszhatod. Kérdezd meg a mosógépszerelőd vagy a gázszerelőd, én megtettem. Igen összejön a 4-500 kiló úgy, hogy utána a 60-70%-t leadózza és minimálbérre jelenti be magát és ahol tud ügyeskedik és se éjjele se nappala. Barátom az egyik legnagyobb építési cégnél építési vezető (fideszhez közeli), ő keres a legjobban, tudod mennyit? 7 kilót nettóban meg kap autót, de ő is minimál bérre van bejelentve és ez csúcsfizetésnek számít. Megkérdeztem mennyit kap egy villlanyszerelő. Azt mondta 250 nettó körül, de azokat be sem jelentik. Ez az igazság. 1 millió? Viccelsz velem? Nyilván azért vagyunk a legcsóróbbak Európában mert itt 1 milliókat lehet keresni.

  84. 84. Igen, mindenért fizetni kell a „fejlettnyugatnak”, de nem nekünk, ahogy eddig tettük értük Moháccsal, Trianonnal, vagy az utolsó csatlós csicska szerepével. Sajna Orbán szintén az EU megmentője szerepében éli meg magát , csak még mellette egy oligarchákat gazdagító zsivány, és végig viszi az Mo.-nak leosztott irányt is. Gyakorlatilag a „fejlettnyugat” gyarmata vagyunk és egy szekéren is gurulunk a szakadékba. „A magyar gazdaság legfontosabb gyógyszere a munka” a cél pedig egy munkaalapú társadalom” / Orbán / ugyan melyik menekült migráns vágyálma ez ? Valójában a „fejlettnyugatnak” teszünk szívességet, hogy lezártuk a déli határt, mert itt, ennyiért egy sem maradna mivel az osztrák határ csak egy köpésre.

  85. Dommiel

    Én nem akarom Németországot sem fényezni. Rengeteg negativ folyamat indult be itt is aminek középtávon már jelentkezni fognak a negativ hatásai.
    Pl. minap rádioban hallottam hogy 1 éven belül kb. lehetséges lesz érettségi nélkül orvosi képzésre jelentkezni…..
    De most nem ez a fö téma, majd ha Tibor bá indit egy Németorszagi posztot akkor kivesézhetjük ezt is.
    Valojában nem Németország van válságban hanem a kapitalizmus. Az egész nyugati világ egy nagyon komoly rendszerváltási folyamat elött áll.
    És nagyon nem mindegy hogy ennek a folyamatnak milyen feltételekkel indulsz neki.
    Erösen mint a németek, vagy végletekig legyengülve és kizsigerelve mint a magyarok.

    De lehet ezt nagyobb távlatbol is nézni. Összefogunk mi itt Europaiak és globálisan eröt mutatunk, akikkel szamolni lehet és érdemes vagy pedig mint Orban is kiskakast jatszunk a saját szemétdombunkon.

    Fiatalokat kell engedni a politikába, 30 éveseket. A Fidesz egy vén kiöregedett kommunista szökevény párt.
    Engedni kéne az uj generáciot bevonulni. Ahogy tette Ausztria teszi most Németország is és több mas orszag.
    A mi generácionk és a bébi bummosok csödöt mondtak. Ideje lenne lehajtani a fejeket és elvonulni. Had jöjjenek a fiatalok.

  86. Varga-Damm Andrea 23:25 -től mond „érdekes” dolgokat, hogy a túlórán meg a közigazgatási bíróságokon túl mi mindent fogadtak még el. Jön a totális rendőrállam!!! De érdemes az egészet meghallgatni:

  87. Attillának üzenem: Az én családom is kb. 100 ha földel bírt Rákosi előtt, azaz kuláknak számítottunk. El is vettek mindent, a rendszerváltáskor meg a nagy kárpótlasi jegyes szabadrablásban valahogy nem voltak benne az ősök, így összejött kb. 22 ha főldterület, amiből 10 ha ha jó minőségű, a a többin ott figyel az akác. 😛 Ha semlisek lettek volna, akkor most lehetne 100-150 ha is, és pénzel kitömött Fityesz GAZDA is lehetnék, de nem vagyok. Ja, de valahogy még a dédanyám sem volt megrögzött jobbos. És nincs családi trauma, meg valahogy nem tudok egy neokon gazdaság-, és társadalom politikát folytató, totális rendőrállamot kiépítő, Napóleon-komplekszusos fószer agymenéseivel azonosulni, aki Rákosi módszerekkel hozza vissza a Horthy-korszak minden társadalmi és gazdasági rémálmát. Ja, a migráncsokat én sem bírom, de annyit tudok mondani ne csak nézzünk, hanem lássunk is. És ha már látunk, akkor vegyük észre a fától az erdőt is…!

  88. Úgy látom az ellenzékiek itt is híjjával vannak az önuralom erényének, nem úgy a kormánypártiak 🙂 Rexerit – rex erit: Uralkodj magadon és király leszel, tartja a latin szójáték.

  89. 93 – Pável:
    És azt tudod-e, hogy a kormányon lévők minek vannak híjával?

  90. 88:

    Egy két dolgot azért helyre tennék:

    Senki nem mondta hogy bejelentett alkalmazottakról beszélek.

    Egy akármilyen szaki vállalkozó kiszállási díja 5-10eFt-nál kezdődik, legyen szó villany, kaputelefon, víz, gáz, számítógép, mosógép, klíma, lakatos, duguláselhárító, stb szerelőről.
    Ha bármit dolgozik akkor annak többezres óradíja van.

    így egy szaki napi 3 kiszállással és 1-1 óra munkával simán zsebretesz napi 50-80eFt-ot. Számlát ha ad is, ellenszámlákkal kinullázza. Minimálbéren letb-z, meg nyugdíj járulékol. Ez amit leírtam napi 6 óra munka.
    A bevétel pedig 20 munkanapra nézve 1m-1,6mFt
    Ebből igen hülyének kell lenni hogy ne maradjon a zsebében 800e-1,2mFt

    Egyik szakma sem ördöngősség, legtöbb 2 éves gyorstalpalón megvan.
    Igaz nem az irodában mereszti a seggét egyik sem.
    Meg cafetériát sem kap, meg nem kávézgat, ebédelget órákat.

    Aki nem képes önálló munkavégzésre az nem fog ennyit keresni, ezt én sehol nem mondtam.
    Viszont egy segédmunkást se találsz már napi 5eFt-ért, így szakma nélküli culáger is megkereshet 150-200eFt-ot, ehhez képest egy villanyszerelő 250-ért elmegy dolgozni?
    Ha így nézem akkor ő a hülye, meg a kényelmes, mert rakják elé a munkát, de akkor tényleg csak ennyit kap.

    Én konkrétan egy duguláselhárítót ismerek, aki 15 év alatt mindegyik gyereke alá rakott egy agglomerációs házat miközben mindet végigjáratta az elit egyetemeken, és 55 évesen egyszerűen nyugdíjba vonult.
    A telefonját 20mFt-ért adta el, ezzel az utódja a teljes ügyfélkört megvette.
    Elhiheted, hogy nem napi 6 órában dolgozott, de nem is havi 1mFt-ot kaszált be.
    Ja, a csúcs, hogy 8 általánossal, duguláselhárító cégben lehúzott 5 év után állt saját lábra. Egy percig se politizált, csak a szart pucolta.

  91. 54: ADEPTUS
    “Ez az egész a shalom-alom neológ ill. ortodox torzszülöttjei közt dúló hatalmi harc cirkusza, melyhez megtévesztettek ill. szerény lényeglátó képességgel rendelkezők asszisztálnak mindkét oldalon.

    Mi, fehér emberek csak a vesztesek lehetünk az ő koordináta-rendszerükben. Ez a koordináta-rendszer azonban hamarosan a (megvetett) múlté lesz.”

    Ha már előkerült ez a koordináta-rendszer, akkor tegyük hozzá hogy mára már erősen 3-dimenziósra bővült nálunk ez a koordináta-rendszer – amelyik az előző kettő eszközrendszerét felhasználva franchise-módszerekkel szövögeti hálóját az utóbbi párszáz évben Brooklyn-tól Kolkatáig, Moszkvától a Budai-várig… https://bit.ly/2RYp0r3

    Tény hogy akárhány-dimenzióban is folyik a belterjes ősi próbálkozás, egyre átláthatóbbá válik a “kültagok” számára is a lényeg, így szépen semmivé válik a trükk is… https://bit.ly/2GeMKFZ

    Respice finem

  92. Úgylátom a Macron gyereknek csak le kell mondania, mert ezek nem fogják abbahagyni.

    https://www.youtube.com/watch?v=Qm7-8WhA05A

    Élőkép Párizsból.

    Ha van itt valaki Párizsból vagy Franciaországból, leírhatná, hogy mit érzékel a kb. egy hónapja tartó hangulatból.

    Bocs az off-ért,(bár kapcsolódó téma) de nem tudtam, hová írjam.

  93. 96:

    Miért kéne?
    Franciáknál nem úgy van hogy megunják és hazamennek? 🙂

    Macaron egyébként folyamatosan alkudozik, úgyhogy nem gondolom hogy le akarna mondani.

    Kb ugyanolyan arányban lett megválasztva mint a fidesz.

  94. 98.
    Fene tudja hogy van náluk, azért kérdezem. Merthogy e hét elején kiállt a népe elé és adta a rófot, hogy picikét sajnálja, hogy korábbi nyilatkozatai megsértettek egyeseket, (csoportokat?) meg az év végi prémiumokat, juttatásokat nem sújtja semmilyen adó, de a túlórákat sem adóztatják januártól és így tovább. Mindez az üzemanyag adó emelés teljes eltörlése mellett persze.

    Aztán mégse mennek haza.
    Ezek kemény gyerekek, csak röhögnek a könnygáz patronokon, meg a vízágyúzáson, pedig az nem lehet kellemes a nulla fok közeli hőmérsékleten. (1°C van Párizsban).

  95. 98.
    Nézd csak miket mondott kedden:

    https://www.youtube.com/watch?v=pzyFtMl7R5o

    Vajon orbán vezér mikor áll ki a népe elé és mond valami ilyeneket? Ja, hát persze, ő tévedhetetlen, másrészt a király nem ereszkedik le a koszos prolik és jobbágyok szintjére.

  96. 101. Gyarmathy

    „Vajon orbán vezér mikor áll ki a népe elé és mond valami ilyeneket? ”

    Elég nagy rendszerességgel jelenti be a fizetésemeléseket, meg az adócsökkentéseket…
    Sűrűbben mint Macron, talán ezért van, hogy egyedül a genderszakos hallgatóknak borsózik a háta a 400 órás túlóra hallatán.

  97. 98. Dommiel.

    „(Macron) Kb ugyanolyan arányban lett megválasztva mint a fidesz.”

    Nagyjából igaz, de azóta az elfogadottsága a felére csökkent, míg Orbáné mág nőtt is, még az ellenzéki mérések szerint is.

    Ez a te statisztikád, amit te hamisítasz meg. Kétharmad szerint 6.700.000 ember szavazott rá. Miközben a te írásod szerint 3 millió híve van pillanatnyilag. De ne zavartasd magad. Itt annyit hazudhatsz amennyit akarsz. Nincs következménye. Neked az Eurostat csak akkor hiteles, amikor a te szekeredet tolja.

  98. 102.

    Vaóóóó… 🙂 Ennyi? Hát ez vérszegény, no meg persze köze nincs az igazsághoz.

    „Csak hogy értsd:
    Egy év 52 hétből áll, de vegyünk csak 50-t, mert van kötelezően kiadandó szabadság is.
    Akkor most a 400 óra túlórát oszd el 50-el, és azt kapod, hogy heti 8 órával, vagyis 1 munkanappal többet kell dolgoznod, ingyen, mert a cég, ahol dolgozol, nem biztos, hogy 1 év után meghosszabítja a szerződésedet. Ez a „rabszolgatörvény”-

    Csak hogy értsd:
    Eddig ha ledolgoztad hétköznap a napi 8-10 órádat, akkor a hétvégédet a szeretteiddel tölthetted. Januártól a főnököd dönti el, hogy mit csinálj a hétvégéd egyik szabadnapjával.

    Csak hogy értsd:
    A fiad rossz társaságba keveredett, mert nincs rá időd hogy foglalkozz vele, hogy tanulj vele, hogy játszatok, hogy együtt legyetek. Eztán ennyi időd se lesz. A következményeit ugye sejted…

    Csak hogy értsd:
    A lányod egész nap a neten lóg. Társaságra van szüksége, valakivel, akivel „lelkizhet”, akivel csajos dolgokat csinálhat. Ha te nem érsz rá, majd keres olyat az interneten, aki szívesen szakít rá időt…. ugye érted?

    Csak hogy értsd:
    Amikor az édesanyád beteg lesz, és ápolnod kellene, ne lesz rá időd. Amikor a demencia első jelei jelentkeznek, te ingerült leszel, fáradt, vagy dolgozni kell menned, és ő egyedül marad. A félelmeivel, a kétségbeesésével.

    Csak hogy érts:
    Nincs több mellékállás, mert te is csak ember vagy, és a kapacitásod nem végtelen. Beteg leszel, kimerült. Gyógyszer kellene és pihenés, de a fizetésed nem lesz több, miközben az árak az egekbe szöknek, és nem telik gyógyszerre, nem hogy nyaralásra.

    Csak hogy értsd:
    A kormány azt állítja, hogy ez egy lehetőség. Én azt mondom, eddig még egy „lehetőséget”sem tárgyaltak a parlamentben, és főleg nem szavaztak róla, és nem kellett hozzá 2/3-d. Aki túlórázni akart, eddig is megtehette, és azonnal ki is fizették.

    Csak hogy értsd:
    Minél több a kiégett, kimerült, agyonhajszolt ember, annál nagyobb terhet jelent eleinte az egészségügynek, aztán pedig a szociális ellátó rendszerre.

    Csak hogy értsd:
    Ha te nem veszed fel a munkát, majd felveszi valaki más. Egy ukrán, egy román vagy egy marslakó. Amíg van nálad rosszabb helyzetben lévő ember, addig nem lehetsz biztonságban. Ha nincs munkád, elveszíted az otthonod, a családod, a méltóságod. Csak hogy értsd: a hajléktalanszálló nem otthon, és a tábla már az ajtón virít: MEGTELT.

    Csak hogy értsd! ”

    Facebook bejegyzés.

  99. 97. Gyarmathy.

    „Ha van itt valaki Párizsból vagy Franciaországból, leírhatná, hogy mit érzékel a kb. egy hónapja tartó hangulatból. ”

    A lényeg már sokszor le lett írva: Kb 20 éve folyamatosan csökken az életszínvonal, egyre több városrész veszti el francia jellegét.
    A (volt) francia középosztály már nem tudja megfizetni a belvárosokat, a külvárosokban idegenek laknak, ezért a városok környékére szorult, és autóval jár be dolgozni 40-50 km-ről. A többségnek dízel autója van, és a drasztikus adóemelés kiborította a bilit. Elkezdték lezárni az autópályákat, benzinkutakat, fontosabb csomópontokat.
    Aztán felhígult a mozgalom a „rombolókkal” (casseurs) akik úgy gondolják, hogy a békés tüntetéssel nem lehet elérni semmit.
    Csatlakoztak még a diákok, akik az oktatási törvény módosítása miatt elégedetlenek.
    Villamosmegállókat törnek össze, szemeteseket húznak az útak közepére és meggyújtják, aztán rendőrökkel fogócskáznak, akik egyáltalán nem sajnálják a könnygázt… Én is nyeltem, mert mentem a gyerekekért az iskolába, és pont egy „csata” szélén kellett átmennem, ahol vagy 20 rendőrautónyi rendőr kergetett vagy 200 középiskolás diákot, akik éppen szétvertek két villamosmegállót és két nagy tüzet gújtottak.

    Innen látható egy vidéki városi hétköznap, amikor a középiskolások lázadnak, felgyújtják az iskolájukat.
    KÖZÉPISKOLÁSOK… Nem keménymag, nem profi anarchisták…
    Ők a nyugati jövő…

    https://www.ledauphine.com/isere-sud/2018/12/05/mouvement-lyceen-de-grenoble-retour-en-images-sur-les-incidents-de-la-matinee

    A sárgamellényeseket megosztották Macron igéretei, de egy részük tovább tüntet.
    Viszont már a tőzsdén is megroggyant az euro a francia gazdaság megtorpanása miatt… Párizsban meg a nagyobb városokban gyakorlatilag nem volt karácsonyi bevásárlás, és Macron nem tűnik határozottnak.
    A Streassburgi terrortámadás adott neki egy lélegzetvételnyi időt, mert sokan feladták a tüntetést kegyeletből.

    Az emberek félnek a káosztól, de a folyamatos lecsúszástól is.

  100. 102. Gyarmathy

    „Akkor most a 400 óra túlórát oszd el 50-el, és azt kapod, hogy heti 8 órával, vagyis 1 munkanappal többet kell dolgoznod,”

    Matekból ötös !

    A többi sántít.
    Van valami statisztikád arról, hogy a 250 órás keretet hány helyen kellett KÖTELEZŐEN ledolgozni, és hányan nem kapták meg érte a fizetést?

    Szerintem többet ártasz az ügyednek az ilyen csúsztatással.
    A túlóra nem kötelező, csak ha van írásos megegyezés, és havonta kell elszámolni, és csak bizonyos szektorokban fordul elő, hogy az elvégzett munkáért később fizetnek, de erről is megegyezés van.

    Azt meg nem lehet megkerülni, hogy akinek nem tetszik az találhat magának jobb helyet…
    Akkora a munkaerőhiány, hogy a munkaadók nem keménykedhetnek nagyon.

    A túlórát nem lehet kötelezővé tenni, ha írásban nincs erről szerződés.
    És a főnök nem rúg ki, mert nincs más.

    Az a gond, hogy egy csomó cinikus alak politikai okokból félremagyarázta, eltúlozta a törvényt, és pár ezer szerencsétlen meg bevette, és most kinn fagyoskodnak a hóban…

  101. 105.
    Értem, köszi, hogy leírtad. Érthető a franciák – a közép és alsóközép osztály – elégedetlenkedése.

    De vessük össze az ő jelenlegi életszínvonalukat a magyarokéval.

    Jobb vagy rosszabb?

    Továbbá, mit tennének a franciák, ha volna egy Orbánhoz hasonló vezetőjük és e héten 400 órára emelte volna az évente elrendelhető túlórájukat, amit 3 év alatt kell elszámolni?
    És ugyanakkor megszüntette vagy kiherélte volna a francia független bíróságokat?

    Tedd a szívedre a kezed és gondolkodj el, mi lenne már ott, nem égne már egész Párizs?

    Akkor mit gender szakozol itt és nézed szarba a magyart, mintha nem jogosan elégedetlenkedne és háborogna?

  102. 107.

    Szerintem meg te csúsztatsz. Mert hát a vidék Magyarországán csak úgy van az, hogy a melós otthagyja a munkahelyét, ha túlóráztatni akarják.

    Ilyen rohadtul egyszerű ez (szerinted), főleg 40-50-60 évesen.

    „A túlórát nem lehet kötelezővé tenni, ha írásban nincs erről szerződés.”

    Tuti, hogy lesz szerződés. Elképzelem egy 10 -20 ezres kisebb városban a melóst, ahogy a főnök behívatja. Józsikám, 48 éves vagy, 20 éve itt dolgozol, a városban nemnagyon van más munkahely, főleg nem a te szakmádban, területeden.(Ha meg van, ott is úgy vesznek fel, hogy aláírod a túlóra elrendelhetőségét). Aláírod, vagy mehetsz a francba. Mit tesz majd Józsi?

    Ha középkorú nő a munkavállaló, akkor még rosszabb a helyzete.

  103. Dommiel. MI AZ AZ ELLENSZÁMLA? Gépész volnék. Dolgozom fusiban. Nincs számla. Kiszállási díj hivatalosan tízezer forint, kazán beüzemelés huszonöt ezer. Kapsz egy matricát a kazánodra cégnévvel, telefonszámmal. Cserébe ha a készülék beszarik tél közepén, kicserélik a hibás alkatrészt. A gyártó fizeti ki az alkatrész árát és a csere költségeit a hivatalosan bejegyzett szervíznek, nem pedig te. A garancia erről szól. Tehát egyszeri harminc öt ezer forintért kapsz három év garanciát. Hogy lehet ezzel havi egymilliót keresni? Egy ház ami mondjuk hőszivattyús, gépészete anyaggal együtt nyolcmillió. Ebből a munkadíj maximum KETTŐ millió, nagyjából fél évre lebontva. Komplett gépészet, tehát víz, csatorna, fűtés, légtechnikai. Kettő milliót osszuk el hattal, az a havi munkadíj.

  104. 83. Curix

    „Pontosan látod milyen kárt okoz Orbán, mert nem vagy te olyan hülye mint amilyennek kinézel …”

    Köszi…

    „történt a bevándorlok részéröl valami trauma”

    Történt… A trauma talán erős kifejezés, de össze tudom hasonlítani az elmúlt 10 évet otthon és itt.

    Otthon megduplázódtak a fizetések, városok, városrészek újultak, fejlődtek, családok találtak biztosabb megélhetést.
    Itt nemrég bájos városrészek rothadtak le, a helyiek kedvenc kávézóikból ki lettek szorítva, nőikre rászólnak egy rövidebb szoknya miatt, az iskolákban az oktatást a növekvő számú migráns gyerekek szintjére kell csökkenteni, az autóégetések, a randalírozás normaltássá vált. Az életszínvonal romlás mostanában vált elviselhetetlenné egy nagyobb réteg számára.
    Most derült ki hogy a helyi könyvtár (arab) könyvtárosának a fiai gyilkoltak meg egy francia srácot… Ez azért tragédia, mert a könyvtáros (akit ismerek) TÉNYLEG mindent elkövetett hogy beilleszkedjen és a gyerekeit is úgy próbálta nevelni… NEM sikerült.
    Nemrég az utcánkban gyújtotak fel egy autót, a héten a gyerekeim iskolája előtt zúztak porrá egy villamosmegállót és raktak hatalmas tüzet a szemetesekből.
    Hidd el, hogy pont a közepén élek annak amit MIGRÁNSPROBLÉMÁNAK hívnak, és ezerszer rosszabb annál, amit a legtöbben elképzelnek róla. A bőrömön tapasztalom a közbiztonságra, az oktatásra, az egészégügyre, a szórakozásra, a tisztaságra, a városképre, közlekedésre gyakorolt nagyon is negatív hatásait.
    A németek egy csomó pénzzel még el tudják rejteni a problémák egy részét, de a demográfiát elnézve, pár év múlva nem lesz az a pénz, ami azt a problémát elfedhetné.

    Tudom, mert nem csak látom, hanem MINDEN NAP benne élek.

    Értem én, hogy a te szituációdban a toleranciának más vonzatai is vannak, de észrevehetnéd, hogy ez ügyben egy oldalon állunk…
    Én még „tolerálom” a te másságodat, de a közelgő demográfiai változások nem biztos hogy fogják, még Németországban sem.
    Mondom: Rendszeresen szólnak rá a lányokra az öltözködésük miatt…
    A homoszexuálisokkal meg ugye tudod, hogy vélekedik az Iszlám… Szodomát és Gomorrát hozza példának.

    Érezd magad szerencsésnek, hogy még nem konfrontálódtál ezzel a problémával.
    De készülj fel rá, hogy valószínűleg még a klímakatasztrófa előtt fogsz.

  105. „Magyarországon az elit 600 leggazdagabb tagja akkora vagyonnal rendelkezik, amekkora az ország egy évi bruttó nemzeti termékének (GDP) egynegyede: legszerényebb számítás szerint 70 milliárd 231 millió dollárnyi vagyonnal. Ugyanakkor hazánk népességének fele, 4 millió 899 ezer ember vagyontalannak számít, 1,2 millióan pedig napi 1-2 dollárból élnek. A javakban dúskáló magyar elit tőkekoncentrációja és centralizációja ugyan még nem érte még el a világszintet, amelyre az jellemző, hogy a földkerekség leggazdagabb 1 százaléka tulajdonítja el a megtermelt érték 82 százalékát, de gyors ütemben közelít hozzá – állapítja meg az MSZF „Vagyoni és jövedelmi különbségek Magyarországon” című jelentésére hivatkozva. „
    A durva inkább az, hogy ennek a torz rendszernek kialakulásához nálunk 30 év se kellett 🙁

    Attila szerint ennek örülni kell. Végre van magyar tőkés osztály és nem talicskázzák ki a pénzt a külföldiek.😀

  106. Re:86
    Szerintem ezzel a kirohanással csak magadat minősíted…
    Ahmed amúgy biztosan nem fog „barátja” lenni, mert a muszlimok meglehetősen homofóbok, előbb vágja át a torkát, vagy gyújtják fel…
    Inkább erre kell készülnie.

  107. László, ezt hívják kapitalizmusnak. Viszont ha ez határozza meg a túlélési rátát, akkor a FIDESZ ÀLLTAL ANNYIRA TÚLTOLT MAGYARELVŰSÉG egy hatalmas nagy hazugság. Nemzetelvű kapitalizmus nem létezik.

  108. 109:

    A kiadott számlájával szemben beszerez egy hasonló összegű (anyag, szolgáltatás, stb) számlát (akár alvállalkozóit, aki kiment és megcsinálta, amit valójában ő csinált meg).
    Ragozzam? Ezért igyekeznek mindent netre kötni, hogy egyre kevesebb ilyen lehessen.

    Ha jól értem te beüzemeled a kazánt 35-ért nem?
    Ha garanciális probléma van ahhoz mi közöd? Majd leboxolja a tulaj a gyártó márkaszervizével. Hogy jön ez ide?

    Ha van napi 3 megrendelésed akkor napi 105eFt bevételed van, ami 20 munkanapra 2,1mFt ezt mivel számla nincs mind a zsebedbe megy.
    Ja, nincs napi 3 meló? Akkor hirdess, vagy keress még olyan munkákat amiket el tudsz végezni és voala, hasonló helyzetben leszel mintha napi 3 beszerelésed lenne.

    Miért kéne 6 hónapra leosztani azt a szerelést amit adott esetben egy hét alatt le lehet zavarni, ne mond nekem hogy egy gépészeti szerelés 6 hónapig tart egy családi házban.
    Hirdess és menj a munka után, akkor lesz. Merthogy hiány van belőled, csak nem tudják a megrendelők hogy téged lehet hívni.

    Ez a tipikus mentalitás, hogy nem jön a munka, ezért nem tudok pénzt keresni sem.
    Ugyanezért beül a szaki egy vállalkozó alá, aki megszerzi ezeket a munkákat és a szaki meg bosszankodik, hogy lófaszt se keres.
    A vállalkozó abból él jól, hogy a szakik egyik része lusta, fantáziátlan, teszetosza és várja a sült galambot.

  109. 108. Gyarmathy.

    „Aláírod, vagy mehetsz a francba. Mit tesz majd Józsi?”

    Figyu, főnök… 20 éve jól megvagyunk… Aláírok neked mondjuk 50-60 túlórát, ha meg vagy szorulva, kisegítelek, a plusz pénz is jól jön…
    Több nem megy… nagy a család…
    Megaztán… a szomszéd városban is új üzem nyílt… keresnek melóst… Fél óra autózás még belefér.
    Aki tudta, már itt hagyta ezt a porfészket, sok szerencsét, hogy találj egy másik palimadarat, tanítsd be azt…

    Mit tesz a főnök?

    Egyébként majdnem pont ezt a beszélgetést sikerült végighallgatnom egy kisvárosban…

  110. 112:

    Azért a „kedvesemezést” Curix kezdte, nézzétek meg a hozzászólást amire ez a válasz.
    Azért vannak olyan emberek akiknek ez már elég arra hogy beguruljon, kár lenne ezért hosszasan lefogni valakit.
    Higgadjon le, aztán fátylat rá.

    A muszlimoknál meg igaz a homofóbia, de az is igaz hogy a férfi többségnek nem jut nő. Úgyhogy megoldják ezt ők is valahogy, és nem gondolom hogy csak marok marcsával.
    Ez egyébként a magyarázat a kultúrkörükben lévő nemi erőszak természetességére is, ha nem védi senki azt a nőt akkor az szabad préda. És mint látjuk tényleg…

  111. „Ez a te statisztikád, amit te hamisítasz meg. Kétharmad szerint 6.700.000 ember szavazott rá. Miközben a te írásod szerint 3 millió híve van pillanatnyilag. De ne zavartasd magad. Itt annyit hazudhatsz amennyit akarsz. Nincs következménye. Neked az Eurostat csak akkor hiteles, amikor a te szekeredet tolja.”

    A választási rendszer sehol sem lineáris.

    Macron és Orbán is a voksolók 50% körüli szavazatával lett 2/3-os többségben.
    Ez tény.
    Ezzel szemben háborogni demagógia.

    Magyarországon
    A 3 millió hívőből biztosan szavaz 2,5. Az ellenoldal meg össze vissza nem tud összehozni a 4-5 millió elégedetlenből 2,5-nél többet.

    Franciáknál nem tudom hogy van most, de a választás megvolt, és most Macron az elnök. Leváltani nem lehet, és mivel hajlik nem is akar lemondani.
    Majd túllép a problémán a tömeg valahogy és másképpen fogják megszorítani őket.

  112. Kedves Dommiel,

    ha igy kezdem a neked cimzett mondokámat akkor át kell menni állatba?
    Nyilván volt benne ironia, de azért a hidegvérét örizze meg mindenki.
    A buzi témát meg hanyagoljátok, egyáltalán nem tartozik ide.

  113. Dommel. A kazánt csak hivatalosan szakszervíz által üzemeltetheted be, ha a gyártótól garanciát vársz el. A gyártó erre létrehoz egy hivatalos beüzemelői cégnévsort. A gyártó oktatja ki a cég szerelőit az adott termék szervizelésére. Ez a cégnek pénzbe kerül. A cég kioktatott szerelői csak ezek után lehetnek beüzemelők. Ha bárki üzemeli be a készüléket, mindenféle szakvizsga nélkül, akkor arra a gyártó vagy hivatalos forgalmazó nem tud garanciát vállalni. Evidens nem?

  114. Dommel. A gépészeti szerelést nagyban befolyásolják egyébb tényezők.

    Alapszerelést a belső válaszfalak megléte.
    Csatornarákötést, víz rákötést a közművek megléte, telepített vízóraakna, engedélyeztetés stb
    Födémbe szerelt mennyezet fűtés – hűtés kialakításához szükséges födémzsalu megléte. Padlófűtés csöveezeték lerakásához szükséges aljzatvízszigetelés, hő és párazáró szigetelés megléte.
    Gépház kialakításához szükséges : padlóburkolat, minimum egyszeri festés stb.
    A dolog kicsit összetettebb mint ahogy elképzeled.

  115. Ja, a napi három beüzemelés az heti tízenöt, havonta meg hatvan . Az elképzelésed szerint. Erre régiónként van kb húsz cég. Mivel nem Mészáros monopóliumról beszélünk, nem egy beüzemeléssel foglalkozó cég van az országban.

  116. öntsünk tiszta vizet a pohárba
    1) (főleg Attilának) EU + globális kapitalizmus. Egyértelmű vesztes a melós. Valamikor régen a melós sztrájkolt, ha el akart érni valamit. Ma ez nem működik. Az automatizálás, ipari robotok, informatika miatt hatalmas a munkanélküliség. Ráadásul oda viszik át a gyárakat, ahol nincs probléma. Persze a melós se hülye, megy oda, ahol több a pénz, de ott azonnal kevesebb lesz a pénz, mert munkaerő többlet alakul ki. Ahonnan eljönnek a melósok, ott hiány lesz (lásd Magyarország) és elkezdenek felfelé menni a bérek. Nem azért mert Orbán olyan fasza gyerek, aki betartja az ígéretét, hanem azért, mert a vállalkozok verekszenek a munkaerőért. Itt megint Orbán jár a legjobban, mert magasabb munkabér fel magasabb (ennyi az államé). Ehhez még hozzájön, hogy a legolcsóbb munkabérrel rendelkező Kína mindenhova betolja az olcsó áruit. Ha ezzel versenyezni akar pl. a Francia gyártó, neki is csökkenteni kell a munkabért.
    2) (főleg Dommiel) Én is voltam bevándorló egy olyan országba, ahol a nők már korábban kiharcoltak maguknak bizonyos megbecsülést. Alig, hogy partra léptünk közölték velünk, hogy itt nem lehet egy nőre az utcán ráfütyülni, vagy rákiabálni (kisanyám, de megbasználak) Tehát soha közülünk senki nem fütyült rá nőre. A bevándorlónak alkalmazkodni kell a helyi viszonyokhoz. Az ellenkezőjét nem lehet megvédeni a kultúrák különbözőségével. Különben a nőstény még a dzsungelben se szabad préda. Aki ezt nem tudja, azt az alfa hím darabokra tépi. tehát ne magyarázz!
    3) Ez a havi 1 milla dugulás elhárításból egy szép mese, csak nem igaz. Dugulás elhárítást (saját házamban én végzem nem a legmodernebb (kb 1 millió) berendezéssel. Mivel két nap alatt meg lehet tanulni, bárki beállhat. És be is áll (kölcsönből vesz egy berendezést) ha van rendelése. Éjjel-nappal mindegyik hirdet mindenütt ahol lehet. Messze nincs annyi dugulás, hogy minden elhárító összeszedje a napi 3 kiszállást. Bármelyiknek telefonálsz még aznap, legfeljebb másnap reggel kimegy. És addig lesz újabb és újabb elhárító, amíg el nem érik a telítettséget, ami kb. 300.000 környékén van. — Minden világvárosban van egy azaz egy magyar csárda, ahol kapsz töltött káposztát, paprikás csirkét, stb. Nincs kettő, mert annyi vendég nem jön össze. Érted már? Hiába jó buli. Mielőtt bármibe belekezdesz, előbb fel kell mérni, van-e kereslet.

  117. 115.
    Haha, biztosan lesz ilyen is, ha én lennék Józsi, akkor egész biztosan valami ilyesmi lenne. 🙂

    Attól tartok azonban, hogy sok helyen meg az lesz, amit én vázoltam fel.

    És talán nem a jelenlegi munkaerőhiánynak kéne a munkást védenie, hanem a törvénynek. Márpedig ez a törvény (vagy mi a szar) lehetőséget ad a melós zsarolására és kizsákmányolására. Ezt azért nem nehéz belátni.

    Ezt a törvényt a nagytőke mondta tollba (vagy ahogy te nevezed, a háttérhatalom). Flusztrált lehetsz azért, hogy kiderül, az orbán gyerek a háttárhatalom, a pénzuralom puszi partnere. Ő hatalmat kap, pénzt, védelmet, támogatást, cserébe eladja, kiszolgáltatja az ország népét rabszolgának, jogfosztott, olcsó melósnak.

    Ez az igazság Attila barátom, és hiszem, hogy te ezt pontosan tudod a szíved mélyén.

    Nam tudja, leblokkolja a saját agya. Olvasd el mit írt erről Curix.

  118. 2016 óta 30 %-kal nőt a bérem az egészségügyben. Az újabb hatalmas emelés jövőre folytatódik. A túlóra egy nagyon jó lehetőség…

  119. 124.
    Nekem is van ismerősöm otthon az egészségügyben. Közel 30 év munkaviszony után 160 körüli nettó. És nem takarító, igaz nem is orvos. Fantaszmagórikuss.

    De igazán örülök, hogy van elégedett ember is a magyar egészségügyben. Ritka, mint a fehér holló. 🙂

    „A túlóra egy nagyon jó lehetőség…”

    Nyugtával dicsérd a napot.

  120. Fidesz bíróságok:

    Jön majd a már bepróbált kútadó, de jön majd a telek adó, házadó, vagyonadó, füstadó és így tovább. Mindent el fognak szedni tőletek.

    Ha elfogynak az EU-s pénzek (mert kib@sznak az EU-ból bennünket például) akkor mit gondoltok a mészáros, tiborcz és a hasonló sok sok fideszes kisgömböc meg fog állni? Honnan fog elvenni? Mit fog maga alá gyűrni?

    No és ki fogja őket megállítani? Kihez fogtok fordulni? A fideszes magánbírósághoz?

    Mindent akarnak, mindeneteket. Bizony Attila téged is (ha véletlen hazaköltöznél). A lányod pedig könnyen a helyi fideszes kiskirály hétvégi vagy szerdai babája lesz.
    A fiad meg ingyen vagy éhbérért fog dolgozni a földesuraság földjén, vagy disznótelepén.

    Azt hiszitek túlzok, pedig rohadtul ez az irány!

    És akkor a sok barom (Attila, Indiánlány, stb.) mondhatja, hogy nincs jobb. És micsoda hülyeség Tibor bá’, hogy bárki csak nem ők.

  121. 115.
    Tudod, mit fog mondani a főnök?
    Azt, hogy: Józsikám el lehet húzni a francba és csak az lebeg a szeme előtt, hogy végre megszabadulhat tőle és nem kell kifizetni a végkielégítést 20 év után mert Józsi végre magától lelép.

  122. 126
    Barom az, aki mondja.
    És miért is mondja? Mert nem tud válaszolni egy olyan egyszerű kérdésre, hogy ki lenne jobb – mármint ki nem fogja kilopni akár az ő szemét is? Magukat értelmesnek tartó, és másokat pocskondiázó embereknek – akárcsak példaképüknek: az ellenzéknek – nincs egy valamire való ötlete, javaslata – a frusztráltságukat és kisebbrendűségi komplexusukat mások folyamatos ledegradálásával élik ki.
    Gyarmathy Te pedig elmehetsz jövendő mondónak. Úgyis kevés kókler jós van kis hazánkban.

  123. 130 – Indiánlány:
    Hallottál te arról a latin mondásról, hogy Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis ökörnek? Ha nem, akkor nézz utána, és ne csodálkozz, ha moderállak.

  124. 130.
    Te is flusztrált vagy, mert tudod ott valahol mélyen, hogy igazam van és amit írok ott a 126-ban, az könnyen megtörténhet. Bizony veled is, vagy a lányoddal, fiaddal, unokáiddal (ha már idősebb vagy).

    Ez egy totális feudalista diktatúra. Most darálják be a bíróságokat, azt az intézményt, ami még némi ellensúly volt a hatalommal szemben. A polgár teljes kiszolgáltatottságba kerül.

    „Mert nem tud válaszolni egy olyan egyszerű kérdésre, hogy ki lenne jobb ”

    No de lásd, válaszolok neked, – bár már Tibor bá számos alkalommal megtette meg én, csak nem figyeltél.

    BÁRKI, tehát BÁRKI jobb lenne, aki még nem járatódott le. Van a politikai palettán egy csomó erő, aki még nem járatódott le. Ja, hogy csak pár százalékon állnak? Hát persze, az ilyen buta választók miatt, mint te. Az ostoba, buta, tájékozatlan választók tömegei miatt. Akik képtelek felfogni, hogy lejáratódott, korrumpálódott politikai képződményt soha nem szabad többé megválasztani.
    A magyar átlag választó buta és aljas is. Ezért aztán az ország az újfeudalizmus mocskos mocsarába süllyed.

    Buta vagy Indiánlány és nagyon sok van belőletek sajnos.

  125. 88: Pedig valszeg igaza van abban az egymillióban. Az öcsém pl. taxizik, simán megvan neki ez a bevétel egy hónapban. Aztán látom, hogy a párom – aki egy lakásépítő projectet vezet – mit összekínlódik a melósokkal. Napi 50.000 Ft alatt egy villanyszerelő sem áll velük szóba, de ha leszerződik velük, sem ér semmit, mert nem csinálják a melót. Odajönnek első nap, aztán egy hétig nem látják őket, mert más munkákat csinálnak máshol. Egyetlenegy határidőt sem lehet vállalni a szerződésekben, ráadásul gyalázatos minőségben dolgoznak, és ha a megrendelő kritizálni meri őket, akkor azonnal felállnak, és már ott sincsenek. SEMMIT nem lehet rajtuk számonkérni. A vevők meg tolonganak a 30-45 millás lakásokért, – rengeteg köztük a készpénzes vevő – a XX. kerületben!!!

  126. 131

    Kedves Tibor bá’!

    Köszönöm, hogy most ilyen szépen fogalmaztál. 🙂

  127. 132.

    És ki a Sodline vagy mifene tulajdonosa? Vajon igaz, amit ír?

    No nézzük.

    Futtattam egy keresést elérhető szállások miatt 2 személyre. Booking.com
    Keresett város: Budapest
    Időszak: dec 23-26, azaz 23.-én bejelentkezés és kijelentkezés 26.-án.

    Ezt kaptam: Budapest 1 726 szállással várja

    Nézzük a gyógyfürdőjéről híres kisvárost, Hajdúszoboszlót ugyanezekkel a paraméterekkel.

    Az eredmény: Hajdúszoboszló 225 szállással várja

    Azaz, most 16-án délután, egy hét múlva való az ünnepek alatti 3 éjszakás tartózkodással van szállás bőségesen.
    Ja és mindez úgy, hogy kb. 4-500 ezer magyar megy haza minimum az ünnepekre, akiknek van pénzük szállodára, üdülésre.

    Miről beszélsz tehát? Gondolkodni kéne és utánajárni a dolgoknak kedves Camelia (csak pár perc lenne), nem bevenni a fidesz maszlagot.

  128. 134: Nem tudom, kié, mindenesetre az ATV is ezt mondja 🙂 Igaz, ez még tavaly volt 🙂

    http://www.atv.hu/videok/video-20171224-video-dugig-vannak-a-szallodak

    Aztán a Baon is írja: https://www.baon.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/teljesen-megtelnek-a-szallodak-az-unnepek-alatt-1649347/

    „A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható a magyarországi szállodákban, a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet. ”

    Egyébként ha beírod a keresőbe, hogy „megteltek a szállodák”, n+1 linket kapsz 🙂

  129. 134: Ne csalj 🙂 Megnéztem én is, Hajdúszoboszlón a 225 szállás az az összes szállást jelenti, és ha az ember kijelöli ebből a szállodákat, marad 12. Azt írják ki, a szállások 86 %-a foglalt. Mellesleg a magyarok hagyományosan a Karácsonyt otthon töltik, és utána mennek el valahová pár napra, szilveszterezni. (Speciel én biztosan nem mennék Hajdúszoboszlóra )

  130. 135.

    Azt mondod? Ha január 15-18 között keresek szállást, akkor már 270 lehetőség közül lehet választani Hajdúszoboszlón. 😀

    Akkor mégis több szállás van ott. 🙂 12 szálloda még foglalható az ünnepekre? Mert mennyi van ilyen kategórai az alföldi kisvárosban? Olyan 12 körül? 😀

    A lényeg, hogy rohadtul nincs tele az ünnepekre sem. A „teljesen megtelnek a szállodák az ünnepek alatt” egy ordas nagy kamu.

    Elég sokat szállok meg mindenfelé Magyarországon is. Voltam az idén Hajdúszoboszlón, a Balatonon, Budapesten. A legtöbb szálloda döglődik. Karbantartásra is alig van pénz, fejlesztésre meg aztán végképp nincs.(Kivéve néhányat, no meg a mészáros és társai által bekebelezettek, de ott meg nem igazán a vendégek által fizetett pénzekből fejlesztenek). Az ünnepek, hosszú hétvégék alatt van forgalom, de az év nagyrészében meg panganak és a túlélésért küzdenek.

  131. 136: Jajj ne idegesíts már. Ha a magyar szokások alapján indítod a keresést, én beütöttem pl. dec.28. jan.1.-et, összesen 6 szállodában van még szoba, 1-2.
    Ha mondjuk megnézed ugyanezt pl. Gmundenben (Ausztria), ott ugyanígy 6 szállást dob ki. Vagy az osztrákok is nyomorognak?
    Fárasztó.

  132. 137-138.

    Szilveszterre már elkeltek a szobák? Nagyszerű!

    És ez mit változtat azon, amit írtam?

    Azt se felejtsd el, hogy Magyarországot nagyon szeretik a nyugat európaiak. Rengeteg angol, holland, német és mindenféle jár oda, mert olcsók a szállodai árak, olcsó a pia, jó a kaja.
    Szóval a külföldön szilveszterező magyarokhoz te meg add hozzá (vagy vond ki) a Magyarországon szilveszterező nyugat európaiakat.

    Voltam ősszel egy osztrák -magyar határhoz közeli gyógyfürdős kisvárosban. A medencében és a fürdő területén gyakorlatilag csak németül beszéltek, pedig tele volt a fürdő. A pincérek és étlap első nyelve a német volt.

    Ne értsd félre én ennek örülök. Örülök, hogy sokan járnak Magyarországra és viszik a pénzt, mert így sokaknak megélhetést biztosítanak.
    Csak a szállodai foglalásokból nehogy már azt a következtetést vond le, hogy a (z átlag) magyar milyen jól él, mert nagyobbat nem is tévedhetnél.

    Egy ország jólétét nem az mutatja, hogy mennyi a gazdag, hanem az, hogy arányaiban mennyi a szegény.
    Ez utóbbiban pedig mocskosul rosszul áll Magyarország!

  133. 139: Valamit te nem értesz szerintem. Óriási különbségek lettek az országban. Az egyik fele igenis jól él, mert most rengetegen tudnak sokat keresni. A másik fele pedig csúszik le, főként a nyugdíjasok és akik a nemlétező szociális rendszerből kénytelenek élni. A statisztikát rendesen lerontja a rettenetes ütemben szaporodó sok cigány, akik nagy része ma sem alkalmas semmire, max közmunkára meg némi feketemunkára. Ezt a folyamatot hívják úgy, hogy délamerikanizálódás.

    Ezzel együtt az ország turisztikai szempontból is nagyot lépett előre. Mi sokat utazunk itthon is és külföldön is, és csak lesek, milyen helyeket és milyen szállásokat találok, még a keleti országrészben is. Budapest meg gyönyörű lett, özönlenek ide a külföldiek.
    Ja, és nem vagyok Fideszes, eddig sem szavaztam rájuk és ezután sem fogok, csak nem szeretem, ha valótlanságokkal hergelik egymást a népek.

  134. 130. Indiánlány

    Megtennéd, hogy erre válaszolsz:
    “Tudnátok mondani egyetlen olyan törvényt, intézkedést amivel eddig nem értettetek egyet? ”

  135. Csak most esett le, ha valaki moderálva van, annak nevét tartalmazó üzenet sem megy át…bocs Tibor ba.
    Pedig már többször felhívtam rá a figyelmet. 😀

  136. Egyébiránt pedig, nem gondolom, hogy itt bármiféle külső hatás képes lehet ezt a bebetonozott rendszert megdönteni. Teljesen mindegy, hogy a túlóra, egészségügy állapota, internet adó, falusi turizmus mutyi hazai vagy éppen a vadászati társaságok támogatása miatt megy utcára a tömeg (már ha egyáltalán). Emiatt mérhetetlenül felelőtlennek tartom azokat akik most utcára viszik/engedik a jonepet. Ebből mindenkinek csak kára származik, termeszetesen legkevesebb a miniszterelnökünknek.

    A napnál világosabb, hogy a jelenleg regnáló rezsim felépítése miatt mar csak belülről dönthető meg. Ezen kellene dolgoznia az ellenzéknek (mar ha egyáltalán meg van ilyen)

  137. 143.
    „Valamit te nem értesz szerintem”
    Pedig értem, olvass csak vissza.

    Nekem nagyon úgy tűnt, hogy a fideszt véded, meg hogy milyen jól megy az országnak.
    Vagy közben jöttél rá arra, amit itt a 143-ban leírtál? 😀

    Mindegy is, ezek szerint nincs köztünk nézetkülönbség. 🙂

  138. 146.

    „Emiatt mérhetetlenül felelőtlennek tartom azokat akik most utcára viszik/engedik a jonepet. ”

    aztán egy mondattal később:
    „A napnál világosabb, hogy a jelenleg regnáló rezsim felépítése miatt mar csak belülről dönthető meg. ”

    Egy pici ellentmondást látok itt. Merthogy hogyan lehet a rezsimet megdönteni anélkül, hogy utcára menne a pógár? De lehet csak nem értek valamit, amit mondani akartál.

  139. Elegem van!

    Nekem is elegem van a Fidesz birkákból, a Fidesz szekerét tolókból. Innen kezdve irtani fogom politikai állásfoglalásaikat.

  140. 148: én az igazságot keresem mindig. Mindkét oldal hazudik, mint a vízfolyás, az igazság mindig valahol a 2 között van. Hazugság az, hogy itt mindenkinek minden baromi szar, meg az is, hogy mindenkinek minden baromi jó. És ez mindenütt így van.
    Nem reagáltál a Patai-interjúra, érdekelne, hogy mit gondolsz róla 😀

  141. 123. Gyarmathy

    „Flusztrált lehetsz azért, hogy kiderül, az orbán gyerek a háttárhatalom, a pénzuralom puszi partnere.”

    No mi van ? Curix után te is felcsaptál pszichoanalitikusnak?

    Igen, sokan vádolják Orbánt, hogy a háttérhatalom embere.
    Csak nem világos, hogy akkor miért „bomlasztja” az EU-t, miért „függetlenítette” az MNB-t, évi 300 milliós veszteséget okozva a spekulánsoknak, miért ellenzi a migrációt, miért tekinti ellenségének a Rotshidek csemetéje, Macron?

    Nem lenne eccerűbb csak megfelelni az elvárásoknak, ( a fideszbirkáknak ugye úgyis mindent be lehet adni) és megtenni mindent a migránsbeengedéstől a 73 nemi identitás legalizálásig, a legtöbb közintézményt lecserélni brüsszeli hivatalokkal…
    Helyesírásért nem piszkáljuk egymást, de te olyan következetesen írod ezeket a hülyeségeket (eccerűbb), hogy kénytelen vagyok felszólítani, figyelj egy kicsit oda. „Egyszerűbb” a helyes szó, ha nem tudnád.

    Aztán Soros saját kezűleg tenné a fejlre a Szent Koronát, és örökre a hatalomba lenne betonozva.

    Mindig oda lyukadunk ki, hogy ha a háttérhatalom olyan spiller, hogy el tudja játszatni ezeket a színjátékokat, akkor MINEK színjátékokat játszani?
    Egyszerűen csak berendezik a világot úgy, ahogy akarják…

  142. 152.
    Lehet, hogy a tied is hazugság, mert nem mondja mindig mindenki, hogy itt minden baromi szar. Még Tibor bá sem, de én sem.
    Sőt, rengeteg a fideszt támogató beírás.

    Csak te így érzékeled. Vajon miért?

    Majd megnézem később a Patai interjút és írok róla, jelenleg még 2 másik dolgot is csinálok az ide való beírkáláson kívűl.

  143. 153.

    „Igen, sokan vádolják Orbánt, hogy a háttérhatalom embere.
    Csak nem világos, hogy akkor miért “bomlasztja” az EU-t, miért “függetlenítette” az MNB-t, évi 300 milliós veszteséget okozva a spekulánsoknak, miért ellenzi a migrációt, miért tekinti ellenségének a Rotshidek csemetéje, Macron?”

    Az EU-t annyiban bomlasztja, amiben a saját totális diktatúrájához fékként szolgál.
    A multikat viszont készségesen kiszolgálja a magyar szerencsétlen melóssal szemben.

    Függetlenített az MNB-t ? Kitől?
    Az MNB ugyanúgy az ECB csicskája és alárendeltje, ahogy eddig is.
    Hogy az alapkamatokat levitte, az szép dolog és égetően szükséges is volt. Amit Járai művelt éveket át, az katasztrófális volt, de kinek is volt az embere a Járai?

    Továbbra is össze-vissza beszélsz, próbálsz fogást találni és védeni a védhetetlent. Az imádott Orbánod szépen betagozódott a háttérhatalomba, ma már annak szerves részét képezi.
    Próbálj megbarátkozni a valósággal.

  144. 149. Gyarmathy

    Természetesen van ennek cizelláltabb módja is mint egyetemistákat meg nyugdíjasokat megalázó helyzetbe hozni. Az általuk elkövettet erőszak:
    1. Meg a bizonytalanokat is a jelenlegi nomenklatúra oldalára állítja (a biztonság sok esetben felülír mindent)
    2. Mártírt csinál minden egyes kormánypárti sérültről

    Minden egyes emebr által alkotott rendszernek van gyenge pontja. Ennek a rendszernek az egyszemélyes tekintélyelvű berendezkedés menten lehet a legtöbbet ártani. Sem Rakosit sem pedig Kádárt nem a forradalom söpörte el, hanem a belső viszályok, a megnemertett strómanok es magukat tehetségesnek tartó untermann-nok.

    A mi esetünkben pénzt es időt nem sajnálva kellene találni egy olyat (az egy lehet egy csoport is), aki rántja magával a többit. Zsarolással, megvesztegetéssel akarbármivel vállalhatatlanna tenni a hatalom legfelsőbb birtokosát. Ja, es természetesen nem Brüsszelben. Inkább Moszkva irányába. Mert ha a Ramszesz megy, megy vele a levesbe minden, nincs 2. opci, mert ezt ő maga es a rendszere nem engedi (ld pl. Lázár Jani)

    Tehát kérdésedre a válasz, nem volt az olyan nagy hülyeség amit Gyurcsány elkezdett pedzegetni (ld. Svájci bankszámla) csak hat nem volt az rendesen előkészítve egyrészt, másrészt pedig nem a jo helyen kompromittálta a kedves vezetőt.

    Végezetül, Európából nem lesz beavatkozás semmilyen formában, erre számítani teljesen felesleges őnámítás. Ezt a szart egyedül kell eltakarítani…

  145. 155.
    Sajnos nem igazán értelek, pedig kétszer is elolvastam, amit írtál.
    Az utolsó két mondat világos számomra, egyet is értek!

    Nem értem, hogy szerinted mit is kéne tennie a nyomorgó, vagy a jövőjét és gyerekei jövőjét féltő, a totális diktatúrát, annak nyomulását felismerő kisemberek tömegeinek?

    Attila barátom, még valami.

    Szerdán néztem hosszabban az élő közvetítéseket. Az egyikben az utcán vonuló fiatalok azt skandálták, hogy ” szabad bíróságot, szabad bíróságot”.

    Ugye, hogy nem olyan hülyék ezek a „genderista,sorospista, narkós, beszervezett kis” nyavalyások.

    Szar lehet rájönni, hogy okosabbak, mint a tefajtád, és a szívük is jobban a helyén van.

  146. Dan:

    Pontosan értem, hogy nem lehet azonnal minden gépészetet szerelni, de ettől még nem fog 6 hónapon át tartani egy ház teljes gépészetének szerelése sem.
    Ahogy lehet az egyiket, odaugrik, felszereli 2 nap alatt, és megy a dolgára.
    Erre a 6 hónap alatt, de mondjuk összesen 2 hét munkára kap 2mFt munkadíjat. Mi ebben a rossz? Más megrendelése nincs? Ott van a hiba.

    Ha már ért valaki a gázkészülékekhez, akkor már zsenánt bevállalni mondjuk a régiek javítását? Vagy esetleg valamit még profilt bővíteni?
    Miért lenne kötelező, hogy abból a részterületből legyen meg a szaki teljes bevétele?
    Lehet specializálódni, de csak akkor ha az el is tart.

    Komolyan nekem kéne megmondani egy szakinak hogy hogyan tud havi 1mFt-ot összeszedni?

    Tibor bá’:

    Most ha kitántorgott a legaktívabb dolgozni akaró 1m fő, akkor most mitől telített a duguláselhárítás piac? 🙂
    Vagy nem azok mentek el?

    Konkrét embert írtam, ezt ne hazudtold meg.

    De ismerek víz-gáz szerelőt is, minden szirszarra ki lehet hívni, csapot, boylert, wc tartályt, régi gázkészüléket javítani. Hetekre előre van munkája.
    Szépen összeszervezi, hogy mikor melyik környékre vonul és ott napi 5-8 szerelést végez. Számlát nem szokott adni, de tisztességgel megcsinálja a munkát.
    Ritkán nincs meg neki a napi 100eFt tisztán.

    Már vidéken is ott tartunk, hogy vadászni kell a kőművest, villanyszerelőt.
    Aki komolyan ért hozzá azok mind az üzemek karbantartói és e mellett válogatnak a munkákban, lakossági kis munkákat nem is vesznek fel.

    Pont a kivándorlások miatt nincs szakmunkás, mert aki komolyan ért hozzá az németbe, stb nyomja.

  147. 156. Gyarmathy

    Hat pont ezaz…a “kisemberek tömege”, vagyis ezen kisemberek eme tömege itt mar nem nagyon tehet semmit. Vagyis dehogyis nem, megvárja a következő választást, ha meg lesz olyan es / vagy elmegy külföldre. A mondat második fele mar csak azert is megfontolandó, mert aki az OV utáni időszaktól (min. 2-3 év)bármi jót remél, azt bizony nagy csalódás fogja érni.

    Esetunkben az ellenzéki partok, szerveződések vezetőinek közös feladata lenne azt az egy barmit megtalálni, lefizetni, megzsarolni, kenyszer alá vonni hogy hibazzon, sajátjai ellenébe menjen. Plenáris ülésen sípolgatni meg molinot mutogatni kétségtelenül látványos ámde a rendszerrel szemben teljesen hatástalan foglalatoskodas. Persze tudom, a sohw része es a többit es a többi.

    Ami az “kisemberek tömeget” illeti, termeszetesen volna (felteve de meg nem engedve !) itt egy másik lehetőség, de erre a társadalom jelenlegi elégedetlen rétege nincs berendezkedve, nem erre lett szocializálódova. Hogy értsd mire gondolok, megemlítenem itt a betyár sereg formációjat. A konkrét csoportosulással csupán csak annyi a probléma, hogy ugyanaz gazdájuk mint a regnáló rezsim fejének.

  148. 158.

    „Plenáris ülésen sípolgatni meg molinot mutogatni kétségtelenül látványos ámde a rendszerrel szemben teljesen hatástalan foglalatoskodas. ”

    Ennyit tudtak tenni, előtte ha figyelted, elvették tőlük a szót a szóban forgó törvények vitájában. Semmire nem jók már, csak díszlet, a demokrácia látszatában.

    A sípolásra és balhéra még felkapja a lakosság 10-30%-a a fejét, a többit mindenki leszarja kb. 1%-on kívűl.

    A többiben meg nagyjából egyetértek. Nincs mit tenni, csak elhúzni a fenébe, amíg még lehet.

  149. 152. Tibor bá’

    “Egyszerűbb” a helyes szó, ha nem tudnád.

    Köszi a kijavítást… Ha visszanéznéd, látnád, hogy elég sokszor sikerült helyesen is leírni…
    Jó… megint nem jött be … valahogy úgy értettem, mint a „monnyonle” meg az „emúttnóccév”… igazad van, nem érdemes erőlködnöm.

    És egyáltalán meg se fordul a fejemben, hogy azért javítgatsz, mert ellentétes vélaményen vagyok veled.

  150. 158.

    Az ellenzék ennyit tudott tenni, de szerintem a kis köpcös erre nem számított. Beleköptek a jól kifőzött levesébe ennyivel is.

    Nézzétek csak az arcát az ominózus események közepette:

    http://fos.hu/khe

    Picit azért megrendülhetett a saját istenségébe vetett hite.

  151. 158. Gyatmathy
    Ennyit tudnak tenni??? Ezt én másképp látom.

    A parlamenti ellenzeknek mar rég rá kellet volna jönni, hogy ebben az illiberalis valamiben teljesen felesleges a játékszabályokat betartani. Erre termeszetesen mar rég rá is jöttek hiszen nem hülyék. DE ! Nyilván a kényelmesebb az amit most ok csinálnak, azaz követik (a mar rég érvényét vesztett es naponta változó) gumi szabályokat. Sipolgatnak meg olykor jol megmondják a magukét. Ja, es termeszetesen utcara viszik az embereket (számukra tét nélküli konfliktusba kergetve őket). De hat egy nemetsziszi vagy akarbarmelyikkel szemben ez nem ér semmit… itt mar nincsenek szabályok amiket nekik be kellene tartani, mert akik a szabályokat alkotják, azok maguk sem tartják tudatosan es következetesen azokat be.

    Hogy csak ennyit tudnak tenni, ez így nem teljesen igaz…meg a törvényi keretek is jóval szélesebb mozgásteret biztosítanak, mint amit jelenleg ellenzéki képviselőink kihasználnak, nem beszélve a megalkotta keretek átlépésének lehetőségéről.

  152. 154. Gyarmathy

    „Függetlenített az MNB-t ? Kitől?
    Az MNB ugyanúgy az ECB csicskája és alárendeltje, ahogy eddig is.
    Hogy az alapkamatokat levitte, az szép dolog és égetően szükséges is volt. Amit Járai művelt éveket át, az katasztrófális volt, de kinek is volt az embere a Járai? ”

    Az MNB-t az ECB-től függetlenítette.
    Addig az volt a szokás, hogy az alapkamat 7%-al magasabb az euronál, és a spekulánsok felvettek pár milliárd hitelt euroban 2-3%-ra, átváltották forintra, és betették 9%-ra… Fialtatták egy kicsit, aztán kivették, visszaadták az eurot, a kamatkülönbözetet meg zsebretették, és ez került évi 300 milliárdba.
    Igen Járai… Eredetileg a fidesz tette oda, de hát nem tőlük kapta a fizetését…
    Ha lesz pár perced, nézz utána, hogy mennyi volt a veszteséges MNB elnök fizetése?

    Emlékszel, mekkora sivalkodás volt, amikor a kuszaszemű Matolcsy levitte az alapkamatot?
    Kiszámítottad már, hogy mennyit vesztettünk a mesterségesen magasan tartott kamatok miatt csak az államadósság kamatain?
    És hogy ehhez képest mennyit takarítottunk meg?

    Egy új EU-barát kormánnyal ez szerinted hogy változna?

    Ez hogyan illik bele abba, hogy Orbán a háttérhatalom embere.

    Az viszont igaz, hogy bizonyos fokig muszáj együttműködni… Csak hát keresi a határokat, hogy mi az a maximum, ami pénzt az országban tarthat.

    ” szabad bíróságot, szabad bíróságot”.

    Hát igen…
    Ezt is jó tisztázni…
    A „szabad” meg a „független” alapjában azt jelenti, hogy még a balliberálisok befolyása alatt áll, és foggal körömmel ragaszkodnak hozzá.

    Ha lenne „független” bíróság, akkor nem lett volna elkaszálva az ÖSSZES elszámoltatási kisérlet, Gyurcsány börtönben lenne, és lennének a feleősei a vöröiszap katasztrófának is.

    2010-ben úgy nyert a Fidesz, hogy nem nekik lejtett se a média, se a bíróságok, se a bankrendszer, se a kultúra…

  153. 161. Azért egy dolog itt nagyon fontos látni: azert mert neki rossz abból még nem következik az hogy nekünk meg jo! Egyébiránt pedig nem gondolom, hogy amint visszakerült a komfortzonajaba ugy kb 5 másodpercen belül meg is magyarázata magának (a talpnyalói buzgó segítségével), hogy mekkora egy császár is ő.

  154. 162 – Hochstein: Az ellenzék nem mert durvább lenni, sőt saját híveit inti, hogy tartsák be a törvényeket. Tudhatnák, hogy nyerni csak úgy lehet, ha kikényszerítik a rendőri brutalitást. Majd, ha lesz 2-3 halott és néhány tucat komoly sebesült, akkor már reménykedhetünk. Így ez le fog fulladni, és közönybe fog torkolni.

  155. Re:165
    Elég vékony jégen jársz Tibor bá’… ?
    Emberélet kell neked ahhoz, hogy Orbánt elzavarják?

  156. Továbbra is azt mondom hogy Orbán önként fog lemondani, és nem az ellenzék váltja le, azon egyszerű oknál fogva, mert van az „hatalom”, ami előtt ő is fejet hajt.
    Ennek még nem jött el az ideje…

  157. 163.

    Elfelejtettél válaszolni arra, hogy az országnak hatalmas károkat okózó alapkamatot magasan tartó Járai Zsigmond melyik pártnak volt az embere. 😀

    „Az MNB-t az ECB-től függetlenítette.”

    Ugyan már. Akkor már rég nem volna konvertibilis a forint.

    Hogy mennyi volt a korábbi MNB elnök fizetése? Biztosan több millió. Ettől még sajnos Matolcsy elvesztette közpénz jellegét Imréről nem lett jobb a véleményem.

    Meg hát pl. a devizahitelesek kifosztásán realizált több száz milliárdos MNB zsákmányra én azért nem lennék olyan büszke, hogy hejha, micsoda nyereségesek lettünk.

    No de maradjak az alapkamatnál. Ezt jól csinálták, viszont nem kellett hozzá túl nagy ész.

    „A “szabad” meg a “független” alapjában azt jelenti, hogy még a balliberálisok befolyása alatt áll, és foggal körömmel ragaszkodnak hozzá.”

    Ez egy maszlag, egy mantra. Magam is írtam, hogy a bíróság nem tökéletes, sőt..
    De azért mégse egy pártállam saját bírósága. Minden bíró független és autonóm egy normális országban, ami az emberi tényezőt nem zárja ki.
    De a párt befolyása és irányítása alá vonni, az a totális diktatúra biztos jele.
    Remélhetőleg az EU nem fogja elnézni ezt az arcátlanságot és keményen szájbaveri végre a kis köpcöst. Ha nem, akkor az csúnya szívás lesz a sok buta fideszesnek is.

    Gyurcsány? Úgy kell ő Orbánnak, mint egy falat kenyér. Dehogy akarja ő börtönbe zárni. Gyurcsány a fidesszel szembeni oldalon a legnagyobb megosztó személyiség, aranyat ér Orbán számára, miközben egy cseppnyi veszélyt sem jelent, mert egy lejáratódott, elkopott személyiség.

  158. Átlag órabér : 2500 ft

    Megemelt túlóra : 250 ről 400-ra 150

    Túlóra elszámolás szorzó : min 1,5

    Tehát 2500 * 1,5 * 150 = 562500 forintot lop ki az ellenzék azok zsebéből, akik többet szeretnének dolgozni !!!!

  159. 168. Gyarmathy

    „Elfelejtettél válaszolni arra, hogy az országnak hatalmas károkat okózó alapkamatot magasan tartó Járai Zsigmond melyik pártnak volt az embere. ? ”

    Fejjebb írtam, hogy eredetileg fideszes, de mivel az MNB akkor még „független” volt, tehát a kormánynak SEMMI joga nem volt beleszólni a működésébe, nem tehetett semmit… Hogy valójában akart-e, azt nem tudom.
    Aztán azokat szolgálta, akiktől a fizetését kapta…

    Ugyan hogyan csinált százmilliárdokat az MNB a devizásokon?
    levezetnéd?

    „No de maradjak az alapkamatnál. Ezt jól csinálták, viszont nem kellett hozzá túl nagy ész.”

    Nem ész kellett hozzá. hanem elszántság.
    Itthon is meg külföldön is hatalmas volt az ellenzél, meg hörgés, hogy jaj elszáll az infláció, meg mit szólnak nyugati barátaink, meg hogy atyaúristen a szent befektetők elmenekülnek…
    Oszt se infláció, Nyugat is lenyelte, hogy nincs többé ingyenpénz, és a befekteőknekk se rebbent a szeme se…

    „De azért mégse egy pártállam saját bírósága. Minden bíró független és autonóm egy normális országban.. .”

    Sehol nem az … Nézd meg az USA-t… hatalmas harcok mennek azért, hogy melyik lobby favoritja kerüljön pozícióba.

    „Gyurcsány? Úgy kell ő Orbánnak, mint egy falat kenyér.”

    Hát most majd kiderül.
    A mostani balhéban a DK egyre fontosabb szerepet játszik.
    Ha maga Gyurcsány nem is mérvadó, de a kapcsolatrendszere azért megvan. Meg azok a külföldi körök, akiknek teletömte a zsebeit, nagyon is AZT szeretnék, hogy egy, a Gyurcsányéhoz hasonló „demokratikus” rendszer épüljön ki.
    Gyurcsány egy ideális gyarmatot hozott létre az EU-s magországok számára, ezért nézték el neki a sok csalást, hazudozást.
    Ha nem is az ő vezetésével, de a köreiből kikerülő „gyurcsányista” rendszer fog felállni, ha Orbán bukik…

    És, mint tudjuk, ő nagy kerítésbontás párti.

  160. 165. Tibor bá’

    „Majd, ha lesz 2-3 halott és néhány tucat komoly sebesült, akkor már reménykedhetünk.”

    Ott leszel az első sorban, vagy a képernyő előtt reménykedsz ?

  161. 169.

    Óhh, hát persze. Micsoda logika.

    Átlag órabér : 2500 ft

    Megemelt túlóra : 400 ről 1000-re az 600

    Túlóra elszámolás szorzó : min 1,5

    Tehát 2500 * 1,5 * 600 = 2 millió 250 000 forintot lop ki az fidesz azok zsebéből, akik többet szeretnének dolgozni, mert ‘csak’ 400-ra emelte a túlórák számát és nem ezerre !!!!

    Na hogy tetszik? 😀

  162. 172. Gyarmathy

    ” Na hogy tetszik? ? ”

    TÖRÖLVE

  163. 173.
    Van igazság abban, amit írsz, csak az három év, ott azért nagyon kilóg a lóláb.

    Meg sajnos a magyar melós sokkal jobban zsarolható, mint a nyugat európai.

    Ez a 400 óra 3 évi elszámolással beleilleszkedik abba a folyamatba, ami már több éve tart, ami a magyar munkás folyamatos jogfosztásáról szól.
    Ahogy Szíjjártó mondta valahol: Javítják a magyar munkaerőpiac versenyképességét. 🙂

    Egyáltalán honnan jött ez a 400 órára emelés és 1-ről három évre növelt elszámolási időszakkal?
    A melósok nem kérték, a szakszervezetek nem kérték.
    Kik kérhették vajon?

    A vasárnapi boltzár feloldása társadalmi igény volt, ezt viszont a választók 83%-a nem támogatja. Nem a túlnyomó többséget kellene szolgálni? Mert ha nem, hát előbb vagy utóbb a Víz lesz az úr.

  164. Közben Hadházy Ákos néhány képviselőtársával a közpénztévében van és követeli a petíció beolvasását. Már a stúdiók közelében vannak.

    Lehetnek bajban, hogy mit is kezdjenek velük. 🙂 Patthelyzet!

    Ma éjjel a Habony-Rogán-Orbán trió is biztosan túlórázik. 😀

  165. 174. Gyarmathy

    „Meg sajnos a magyar melós
    TÖRÖLVE

  166. Dajtás és Attila!
    Földhöz ragadt kis hülyék vagytok. Először is 85 vagyok reumás térdekkel, nem tudok menetelni, de ha tudnák se az lenne a dolgom, hogy ágyú töltelék legyek. Minimum a tanácsadó szerepét vállalnám el. Te Attila mehetsz védeni Orbánt a saját testeddel. Ez való neked. Egy olyan világban, ahol 200-300 emberrel a fedélzetén utasszállító gépeket lőnek le politikai megfontolásból, nyilvánvaló, hogy az emberi élet nem érték. Ha másképp gondolod, akkor egészen biztos te fogsz veszíteni, és nem az ellenfeled.

    További hozzászólásokra használjátok a mai posztot.

  167. Toroczkai posztja miért lett törölve?? :-O

  168. Csak tudnám, hogy akik itt bizonygatják, hogy a közpénzek meglopása árán milyen jól élhetnek a szakik, azok miért nem tervezik esetleg befizetni az adójukat, és utána megnézni hogy élhetnének.

    Persze nem segít, hogyha minimálbéres alkalmazottas cégekben kell dolgozni. Magyarországon minden cég szintjén hatalmas az adócsalás, ha jól akarsz élni, különösen az igazi magyar cégeknél (értsd: nem multinacionális).

    De ez már nem lehet a jólét fokmérője! Hogy mégis milyen k*va jól megy az ország – gerinctelenség/törvénytelenség árán. Ja, nyilván.

  169. Re:181
    Mondjuk ha csökkenne az adósság szolgálat, akkor abból futná az adócsökkentés, mert ez a fő oka az adóelkerülésnek,mármint a magas adókulcsok.

    Lehet legálisan is csinálni, befizetsz évi 600eFt adót, és zsebben marad 7,4 Misi tisztán.
    Mondjuk nyugdíjad nem sok lesz KATA-val, de addig úgy is 2* lesz világ vége… ?

  170. Re:183
    Geci cégek mindig is voltak, mindig is lesznek.
    Ha tehetik, elmennek a törvények által megszabott határig, vagy suttyomban még túl is lépik…
    Hozzáteszem nekem semmi bajom nincs azon részével a törvénynek, hogy lehet 400 órát túlórázni, mert ha van meló, és kell a pénz, akkor miért is ne.
    Az viszont már jobban zavar, hogy 3 évre kitolhatják a kifizetést, mert ez nonszensz.
    (Túlóra rész engem pont nem érdekel, 8 éve ev-zek, rendszerint projektalapon, ergo tök mindegy hogy hogy osztom be az időmet, az számít, hogy határidőre csináljam meg, amivel megbíznak.)

    Földtörvény passzus viszont már jobban izgat, jó lenne látni, hogy földvásárlás előtt mivel akarnak majd keresztbe tenni az embernek…

  171. 24.
    „Nézd meg a plakátokat !
    A munkásökölben fogott ceruza ugyanaz a kép, amit Soros szervezetei használnak …
    Eddig senki nem tudta bizonyítani, hogy bármelyik ellenzéki formáció képes vagy egyáltalán akar ellenállni a Nyílt Társadalom nyomásának… Ebben az ügyben veszélyes sunnyogást látok.
    A határkerítés ügyében és a migránsok beengedésében is,..”
    82.
    „-Tudod, hogy miért nincs soha puccs az USA- ban?
    -Mert náluk nincs amerikai nagykövetség”
    97.
    „Úgylátom a Macron gyereknek csak le kell mondania, mert ezek nem fogják abbahagyni.”
    1O5.
    „A sárgamellényeseket megosztották Macron igéretei, de egy részük tovább tüntet.”

    Megdöbbentő információk jelennek a kormányzati francia médiában mivel Donáld Trumpot és „jobb kezét” Steve Bannont mutatják a „Sárga Mellények” mögött egy könyörtelen háborúban George Soros ellen aki Európában változtatásokat akar hozni.
    Amint a francia „Liberation” című újság rámutat,
    egy nappal az Emmanuel Macron franciaországi elnökségi választása után, Donald Trump, az Egyesült Államok elnökének, az egykori tanácsadója Steven Bannon embere, hozta létre az internetes oldalon : „Yellow Jackets” címszót.
    A „giletsjaunes.com” webhelyet 2017 május 15-én regisztrálták egy Denver USA cégnél.
    Ezután egy sor támadások követték egymást D. Tramp részéről Makron ellen. A támadások lényegében az éghajlatváltozást, az euro-hadsereget, illetve a Bevándorlási paktumot érinték.
    D. Tramp úgy tűnik, hogy Franciaországban támogatókat talál, a „Sárga Mellények” ritmikusan a nevét kiáltották, mig a francia tábornokok az amerikai elnök mellett állnak: egy nyitott levelet küldtek magas rangú francia tisztek Makron Emmanuelnek, azzal vádolva, az ENSZ bevándorlási paktum aláírásával nemzeti „árulást” vállalt. General Antoine MARTINEZ s.t.b.

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/733229_gileka

    De pontosabban nem Tramp van a „sárga mellények” mögött, hanem azok akik Tramp mögött, valamint Salvini, Orbán, Schäuble, Merkel, Makron, Brexit és Tsiprasz s.t.b. mögött.

  172. A túlóratörvény a magyar gazdaság legfontosabb belső ellentmondására mutat rá: hogyan lehet maximalizálni az iparba áramló külföldi tőkét úgy, hogy közben a migrációt a lehető legalacsonyabb szinten tartják – kezdi a magyarországi rabszolgatörvényről szóló átfogó cikkét a Financial Times, mely szigorúan a gazdasági oldaláról világítja meg a kérdést és egész európai, valamint németországi kontextusba helyezi a héten kihirdetett törvényt.

    Magyarország, szomszédaihoz hasonlóan, komoly munkaerőhiánnyal küzd, miközben azon dolgozik, hogy meggyőzze a külföldi befektetőket, mint például a BMW-t, válasszák Magyarországot befektetésük helyszínéül.
    Az FT cikke arra is emlékeztet, hogy az autóipar jelentős szeletét teszi ki a magyar gazdaságnak, 2017-ben az ipar teljesítményének 29%-át adta. 2013 óta a magyar gazdaság stabil növekedést produkál és az ország a teljes foglalkoztatás szintjére ért – értékeli a brit üzleti lap a legutóbbi gazdasági folyamatokat.
    Ez a modell, amely a külföldi befektetők számára vonzó olcsó, jól képzett munkaerőt biztosít, nyomás alatt van, ahogy máshol is a régiós országokban. Azonban sokkal inkább akut a probléma Magyarországon, ahol Orbán Viktor kormánya minden erejével küzd a migráció ellen, miközben látványos kivándorlás zajlott le a magyarok részéről a nyugati uniós tagállamokba.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/megfejtettek-valojaban-miert-valasztotta-a-kormany-a-rabszolgatorvenyt.3.308797.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük