(2693) Hogy kezdődnek a háborúk?

Tibor bá’ online

 

Tudod-e, hogy kezdődött a spanyol-amerikai háború 1898-ban? Úgy, hogy a havannai kikötőben elsüllyedt a Maine nevű hajó. Amerika persze megnyerte és rá tette kezét a Karib-tengeri szigetekre, valamint Közép-Amerikára.

Amerika úgy lépett be az I. világháborúba (és lett az egyetlen igazi nyertese), hogy 1915-ben elsüllyedt a Lusitania.

A meg nem nyert Vietnami Háború úgy indult be, hogy a megtámadás útjában álló Kennedy elnök lemészárlása után 1964-ben a Tonkini-öbölben az amerikaiak kreáltak egy incidenst. 10 kilométerről az USS Maddox rálőtt 3 vietnami gyorsnaszádra (lénygében 3 motorcsónakra). Mivel ez kevésnek bizonyult, két nappal később kitaláltak egy második támadást, aminek az égvilágon semmi alapja nem volt, de a CIA elérte célját.

Ha nincs tenger, akkor Amerika kitalál tömegpusztító fegyvert, vagy gáztámadást, saját nép ellen. Egyszóval, ha Washington háborút akar, akkor kitalál valami ürügyet. Ezért veszélyes a Kerch-szorosi provokáció. Arról árulkodik, hogy bizonyos erők háborút akarnak. Egyetlen probléma az, hogy Putyinnak tényleg vannak tömegpusztító fegyverei, Úgy hívják, hogy hidrogén tölteteket tartalmazó interkontinentális rakéták.

A szándék a részletekből kiderül. Az incidens előtt néhány héttel Ukrajna kapott Amerikától két ágyúnaszádot. Négy nappal az incidens előtt az angolok jelezték, hogy az orosz agresszió ellen a Fekete-tengerre küldik, a haditengerészetük HMS Echo nevű hadihajóját. A NATO pedig megerősítette a keleti határokat, amit megspékeltek az angolok azzal, hogy világgá kürtölték, szerintük az oroszok nagyobb veszélyt jelentenek, mint (az oroszok által üldözött, az amerikaiak által titokban támogatott) ISIS.

Ahhoz tehát semmi kétség nem fér, hogy az incidens egy Ukrajna által végrehajtott provokáció volt. A kérdés: de minek? Mit akartak elérni vele? Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát. Ha Oroszországot megtámadják, akár csak hagyományos fegyverekkel is, a legújabb doktrína szerint Putyin atommal fog válaszolni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

18 gondolat erről: „(2693) Hogy kezdődnek a háborúk?

  1. Tibor bá’

    Változik a véleményed.
    Itt
    http://www.antalffy-tibor.hu/?p=24524 (20)
    azt montad, hogy „…szó sincs róla”.
    Pedig igen!
    (21) „…benne van a fejükben a háború, egy adott időtartamon belül.”

    Jól látom a dolgokat!

  2. „A kérdés: de minek? Mit akartak elérni vele? ”

    A háborúk mindig a területszerzésért, az erőforrásokért történik.
    „Peak Oil” van és Krím környékén kincsek vannak a tenger alatt.

    Hamarosan, tavaszal kezdődik a NAGY olvadás északon.
    Oda is készülődnek, így ennyi időnk van.

    Kigondolják, kimondják és megteszik.
    Puska a falon, leveszik és lőnek.

    Putyin kimondta: Első csapás.

  3. 1 – n/a:
    A Világ állandóan változik, tehát a véleményem is. Manapság egy kicsit veszélyesebb egy világháború, nem tőr kik olyan könnyen, mint 1914-ben. Most lehetett volna, de nem lett, mert Putyin észnél van. Lavrov azt mondta tegnap, hogy az egészet azért találták ki, hogy Trump ne beszéljen Putyinnal a G20-on. Ezt én már napokkal előbb megírtam. Porosenkó hülye, azt hiszi minden csokoládéból van. Ő egyedül akar háborút, mer az mentené meg a hatalmát. Hatalmat a halottak felett. Röhej! Az Északi sarokkal várj még egy kicsit. Nyugtával dicsérd a Napot.

  4. 3 Tibor bá’

    „Az Északi sarokkal várj még egy kicsit”
    Nem könnyű veled (sem). 🙂

    Vannak pontos prognózisok a nagyoknál.
    Pl. Gáz ára az idén hatalmasat emelkedett. Valaki(k) tudták előre hogy hideg lesz, fűteni kell.
    http://www.olajar.hu/gaz-ar.html
    Ekkora üzletnél 1% pontatlanság is sokat jelent.
    2014-ben is sokat kellett fűteni: https://444.hu/2014/01/07/brutalis-a-tel-amerikaban

    Most ezek a szavak egy cikkben:
    orosz hatóságok észak-sarkvidéki hajózási útvonal 2019-től külföldi hadihajók
    http://oroszhirek.hu/2018/12/01/jelezni-kell-az-orosz-hatosagoknak-ha-idegen-hadihajo-hasznalna-az-eszak-sarkvideki-hajozasi-utvonalat

    Ha csökken a gáz ára, szedheted a matracot, az élelmet, és költözhetsz az óvóhelyedre.

  5. Hátha valaki nem vette észre még – nem régiben rúgták valakik seggbe Johannist (román elnök), hogy ideje megcsinálni az Ukrajna hasába vivő autópályát Jászvásárig (Iasi) :-]
    Valaki rendet tesz a balkánon… azért, hogy fel lehessen vonulni, rövid idő alatt…? :-O
    A projectet – lévén túl nagy a konc, kevés átlagos hiéna férne hozzá – feszt tologatták előre a jövőbe… :-/
    Most az elnök effélét nyilatkozik: „Bizonyos politikusok hanyagsága és amatőrizmusa miatt ez a teljesen legitim óhaj nemzetbiztonsági kérdéssé vált.”
    Napsugaras jó éjszakát! 😛

  6. 4 – n/a
    „“Az Északi sarokkal várj még egy kicsit”
    Nem könnyű veled (sem). ?” Északi sark 2019 ügyben azt írtam (többször), hogy nincs véleményem 2019 szeptemberig.

  7. Meglátásom szerint az oroszok csak egy módon tudják térdre kényszeriteni a natot, hogyha eltudja érni, hogy irán és SzA egymásnak essen a közel keleten, így meg tudja folytani a nato tagországokat a magas kőolajárral. Amíg ezt nem tudja elérni, addig ingerelni fogják őket, és ebből előbb vagy utobb háború lesz.

  8. „Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát.”
    ebben egyetertunk, megpedig azert mert mar megtamadta.

  9. Érik az újabb provokáció, amerika hajót küld a Fekete-tengerre. Lehet, hogy bemerészkedik a kercsi-szorosba is. Eközben egy másik hajó a Japán tengeren is provokálja az oroszokat. A Hormuzi szorosba meg repülőgéphordozót küldtek Irán provokálására.

  10. „Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét, a NATO lépni fog Oroszország ellen, mert az megsérti a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló megállapodás (INF) rendelkezéseit, emiatt pedig egyre bizonytalanabb helyzet alakul ki Európában.”
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/katasztrofalis-haboru-robbanhat-ki-a-nagyhatalmak-kozott-oroszorszag-vagy-az-usa-lep-eloszor.306953.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  11. 14.
    Ez nekem új – persze nem érdekelt annyira, hogy képben legyek minden vonatkozásban – hogy az oroszok sértették meg INF-et, ezért mondja fel az USA.

    Ha írtál róla, akkor elkerülte a figyelmem. De ha ez úgy van, ahogy Kis-Benedek József mondja, akkor kell Európába a nagyobb ellensúly a NATO részéről, nem?

  12. 16.
    Pedig visszakozott a francia kormány, előbb 6 hónapos befagyasztást mondtak a tüntetéseket kiváltó adóemelés kapcsán, majd tegnap teljes elállást tőle. Viszont nem csak némi adóemelésről lehet már szó, csak valszeg most csordult ki a pohár.

    Erről írtam már többször, hogy klímaváltozás ide-vagy oda, jóval előtte(mármint a klíma durva elszabadulása előtt) tömeghisztéria és pusztító káosz törhet ki, mely elsöpörhet mindenféle törvényes rendet.
    Különösen várható ez a demokratikus államokban, ahol a hatalom nem túl erős, ahol az emberek a jóléthez vannak szokva, miközben le vannak butulva.
    Aztán persze, ha már nagyobb baj lesz, akkor a pokol bárhol elszabadulhat, a legnagyobb diktatúrákban is.

    A hadsereg bevetéséről gondolkodnak egyébként Macronék, ha nagyon elszabadulnának az indulatok. Mindenesetre a rendőrség már itt-ott kapitulált a tüntetők előtt, kérdés, hogy a hadsereg mit fog tenni.

  13. Európában is nő a feszkó. Az olaszok vádolják a franciákat, hogy miattuk van Afrikából a bevándorlás (amiben sok igazság van). Egy csomó migráns az olaszok nyakán maradt, ki tudja hány tíz vagy százezer, akiket senki, a franciák sem akarnak befogadni, miközben a franciák meg az olaszokra mutogatnak, hogy milyen szemetek, mert nem engedik kikötni a tengeren bajbakerült afrikaiakkal teli hajókat.

    Európa történelme a háborúkról szól, bár most már jó ideje béke van. A feszültség viszont nő és nőni is fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük