(2678) Forgotten your keys again? It’s not as bad as you think. It could be good for your brain

Tibor bá’ online

Már megint elfelejtetted, hová tetted a kulcsaidat? Ez nem oly szörnyű, mint gondolod. Ez jót tesz az agyadnak.

Hilda és Ylva Ostby neuro-pszichológus szerzőpáros (balra) könyve szerint nem kell aggódni a „reménytelen” memória miatt, mert szerintük a feledékenység alapvető fontosságú az egészséges agy számára.

Amikor nevekre, arcokra, megbeszélt időpontokra nem emlékezünk az feszengéssel, mérgelődéssel, de akár félelemmel is járhat. Különösen negyven felett. Attól tartunk, hogy ez a mentális hanyatlás első jele. De a szerzők most megjelent könyve szerint jó hír az, hogy ez tökéletesen normális agyműködés, sőt. A felejtés gyakorta annak a jele, hogy az agyunk tökéletesen működik, állítja Ylva Ostby neuro-pszichológus, aki testvérével Hilde Ostby-val írtak egy könyvet: Kalandozás a memóriában – Az emlékezés és felejtés tudománya és titka (Adventures in Memory — the Science and Secrets of Remembering and Forgetting) Elfelejteni nem csak jó, de fontos is. Bizonyos típusú információk elfelejtése az agy védekezése a túlterhelés ellen. A modern élet és a mobil telefonok kora az emberi agyat elözönli információval.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük