(2643) Gender a divat

Tibor bá’ online

 

Rossz ez a cím, mert nem a gender a divat, hanem annak tagolása, hogy vagy csak egy gender van, vagy legalább egy tucat. Na jó, az első kettőt azt tudod, harmadik az, aki férfi és férfit szeret. Ennek van két alfaja, egyik a fogadó, a másik a behatoló. Negyedik aki férfi, de neki mindegy, hogy nő vagy férfi, mind a kettő jöhet. Ötödik, aki nő és nőt szeret. Hatodik, aki szintén nő, de neki is mindegy, hogy nővel vagy férfivel bújik ágyba. Most jönnek azok, akik férfinek születtek, de nők akarnak lenni. Transvesztita vagy mi a fene a nevük. Persze ennek megvan a negatívja is. Vagyis nőnek született, de férfi akar lenni. Szóval van egy csomó, de igazából főleg nők lennének és férfiak. És itt kezdődik a baj. Újabban ugyanis nincs nő és nincs férfi, ember van. Illetve…

  • Egye meg a fene, az van, hogy ebben a rohadt világban a nők azonos beosztásban kevesebbet keresnek, mint a férfiak.
  • Hallatlan! Csakhogy emlékeim szerint a Kátay vasedény üzlet a Teréz körúton akkora volt, hogy átnyúlt a Jókai utcába, a levegőbe egy hatalmas plakát lógott, rajta a felirattal: maximális súlyemelés, nők = 20 kg, férfiak = 50 kg. Nafene. Még se lennénk egyformát. Ha kértem volna egy sparheltet a Jucika azt mondta volna, majd jön a Feri…. Ha a Feritől kértem volna egy sparheltet, ő nem mondta volna, hogy majd jön a Jucika.
  • Hát nem is így vagyunk egyformák.
  • Hát hogy? Vetkőzz le, állj egy tükör elé és figyeld meg! Látod azt a két kinövést a bordáid felett? Láttál már ilyesmit férfiaknál?
  • Ez nem számít, ez apróság.
  • Apróság? Nézd tovább! Mit látsz a combjaid között?
  • Nem erről van szó.
  • Hát miről?
  • Hogy kétharmad annyi fizetést kapunk azonos beosztásba.
  • Azonos beosztásban, de nem azonos használhatóságban.
  • Ez egyoldalú vélemény. Van, amikor mi hasznosabbak vagyunk.
  • Kétségtelen, príma óvó nénik vagytok.
  • Te meg egy soviniszta disznó vagy. Azonos jogaink vannak.
  • Ezt senki nem akarja elvenni tőletek, de nevetséges, hogy tagadjátok a nyilvánvaló tényeket.
  • Erre nincs semmi bizonyíték.
  • Már hogyne lenne. Itt van mindjárt a me-too. Világszerte ezerszámra vádoljátok a befutott embereket, hogy egy-két generációval korábban megerőszakolt benneteket. Ezzel szemben egyetlen férfi se állította, hogy fiatal korában megerőszakolta volna egy nő.
  • Azért mert mi nem erőszakolunk férfiakat, csak a férfiak erőszakolnak meg nőket. Ez közöttünk a különbség.
  • Na látod, akkor mégiscsak van köztünk különbség, és ha ezt eltiporjátok, nagyon rosszul fogtok járni. 😀
  •    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 gondolat erről: „(2643) Gender a divat

  1. A nemi szerepek már az őskortól kezdve különbözőek. Ez így alakult ki, és így is van rendjén. De szerintem a nemekre leosztott szerepek nem feltétlen kell, hogy megitélésbeli különbséget okozzanak.

  2. Ez mitől botrány? Orvosi vizsgálat után derült ki a transzneműsége? Ha jobb volt mint a többi, miért ne nyerhetne?

  3. 3 – Dan:
    Azért nem nyerhetne, mert csak a faszát vágták le, de a férfi izmai megmaradtak.

  4. Re:3
    Bocs, de ez a „liberális” gondolkodás rákfenéje… Avagy a hülyeség tetőfokára hágott a dekadens euro-atlanti civilizációban.

    Lehet hogy azt hiszi a kedves bringázó, hogy nő, és ezért le is vágathatja a pöcsét, de genetikailag akkor is férfi, ha fene fenét eszik…Pöcslevágásig férfi izomzatot,csontozatot növesztett, amit egy nő soha se tud elérni, és így nyert/csalt. Nezd még, még férfinak is robosztus a pali. Akárhogy is nézzük, ez egy „genetikai dopping”, csak a PC nyugati sajtó nem meri bevallani, sőt még példaképet is faragnak belőle az LMBTQ világban.
    Ha majd a kromoszómái is nőkkel azonos lesz, akkor valóban nő lesz, de így csak egy eunuk…

  5. Ezt nem is értem. Annak idején valamelyik atléta”nő” vissza is vonult, amikor kromoszómavizsgálatra került sor. Azóta változtak a szabályok? Rengeteg doppingvizsgálat van, az ellenőrök három hétre előre elkérik a versenyzőtől, hogy melyik nap hol lesz, hogy szúrópróbaszerűen bárhol, bármikor ellenőrizhessék… Mi értelme az egésznek? Holnaptól nő vagyok, és minden versenyt megnyerek?

    Amúgy, ha ennyi nem van, akkor miért csak férfi és női kategóriák vannak a versenyeken?

  6. 2: Jó kis cikk…
    „Egyébként Rachel McKinnon-nak doktori címe van filozófiából és a nemek tanulmányozásával foglalkozik és rendszeresen is publikál ebben a témakörben.”
    LOL!
    Egyébként szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha nem lenne külön női meg férfi mezőny. Ha már egyenjogúság van…
    Vagy esetleg lehetnének „súlycsoportok” mondjuk combkörfogat alapján.

  7. Na ne már! Milyen vizsgálat kell ide? Csak rá kell nézni, pont olyan durva mint a régi ndk-s úszócsajok.

    Milyen comkörfogat alapján? Így is agyon van szabályozva, csak nők 35-39 évesen. Mindezt miért? hogy tekerjenek körbe egy pályán.
    Az a hegyomlás inkább kutassa tovább magában, hogy miért került női tudattal férfi testbe. A díszdoktorijával meg gyártsa tovább az önigazolási teóriáit a nemek kérdésében. Nagyon hiteles- mondhatom. Bár egyedi az aspektus ez nem vitatható.

    Azért szar lehet szegénykémnek. Mindenestre ez csalás.

  8. Nem kell ezt túldimenzionálni.
    Ha kromoszómája szerint nem nő, akkor lehet pöcstelen eunuk, akkor is férfi, és vica-versa. Egyszerű és tiszta szabály, ami alapján indulhatnak a versenyzők.

  9. Szerintem meg nem kellene sírni, hogy most kivételesen egy férfi jutott jogosulatlan előnyhöz a genderizmus/feminizmus ámokfutása következtében. Ezt akkarták – megkapták. Ez a „Rachel” csak élt a lehetőséggel. (És olyan áldozatot vállalt érte, amit a legtöbb férfi nem vállalna.)
    Abból mikor volt botrány, amikor nők jutottak, jutnak jogosulatlan előnyökhöz?

    Kiegészítés: múltkor olvastam egy cikket, amely azon lelkendezett, hogy végre egy nő (és ráadásul nem koreai) nyert egy e-sport (ha jól emlékszem: Starcraft) világbajnokságon. Aztán kiderült, hogy az a „nő” is fiúnak született, de ott és akkor ez nem volt baj, fő hogy lehetett szidni a férfi dominanciát az e-sportban. (Ahol pedig a testi erőnek nincs szerepe.)

  10. Tényleg nem vitatkozni akarok, mivel engedték nők között versenyezni, nem ő a hibás hanem a rendszer.

  11. Balázs. A csalás az lenne, ha a verseny kedvéért önkezüleg vágná le a pöcsét, és melleket operáltatna magára. Transznemű. A szüleitől szó sem esik pedig a nemi érés folyamatát nagyban befolyásolja hogy milyen környezetben, mennyire tudatos nevelési háttér van mögötte. Elemében torzult, viszont abból nem lehet felnőttként kinevelni.

  12. A napokban böngésztem statisztikákat, és belefutottam az egyenlő munkakörök női férfi bérezésébe országonként. Nincs komoly különbség a bérezésekben, azaz van, kb. 2-5% a vállalaton belül azonos munkakörben országoktól függően (asszem fura mód épp a németeknél volt magasabb), azonos végzettséggel dolgozók között. Ez azért messze nem az a hű de bicskanyitogató különbség.

  13. 13. Ir
    Azt az egyharmados különbséget úgy szokták kihozni, hogy, noha váltig azonos munkakört emlegetnek, a statisztikában az átlagos kereseteket hasonlítják össze, munkakörtől függően. És persze kizárólag a fizetéseket, az ilyen-olyan állami és egyéb juttatásokat gondosan figyelmen kívül hagyják.
    Ilyen a feminista statisztika. És az még a jobbik eset, amikor legalább van valamiféle kapcsolata a valósággal, mert olyanok is vannak, amik teljes egészében kitaláltak. Mint az ilyen „3-ból 5 nőt megerőszakolnak/zaklatnak/bántalmaznak” (az épp megfelelő aláhúzandó), vagy hogy az erőszaktevőknek csak 10%-a kerül egyáltalán bíróság elé és annak is csak a 10%-át ítélik el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük