(2605) Celebek

Tibor bá’ online

 

A celebration angolul azt jelenti „ünneplés”. A celebrity pedig ünnepelt, híres embert jelent. Na, ez túl hosszú, lett belőle „celeb”. Mire jó fenntartani a celeb intézményt? Arra, hogy a média teli tömje vele magát. Elvégre nincs mindig olyan hír, ami érdemes közölni, de a celebek mindig csinálnak valamit.

Celeb természetesen a pártállam alatt nem volt, illetve a média egy kicsit igényesebb volt. Most viszont nincs pártállam, szabad a gazda. A közölni való igénytelenségének nincs felső határa.

Naponta visszatérő jelenség Palvin Barbara, akiről nem tudom, hogy micsoda csak azt látom, hogy félig nyitott ajkakkal, bambán bámul a távoli semmibe. Megvan, akkor ez manöken azok vágják ezt az érdektelen fásult pofát. De miért kell mindennap bemutatni?

Különben ez még a legelfogadhatóbb, de itt van Sarka Kata, aki már nem is Sarka Kata. Hetekig tudták nyújtani, hogy elvált, nem vált el. Ő maga nem nyilatkozott, csak szorgalmasan rakta fel a képeit, mert a rajkongók „mellbimbóiért ölni tudtak volna”. Ez aztán a hír, ölni tudtak volna érte. Egy mellbimbóért? Ha szét teszi a lábát, akkor kiirtják érte az egész országot?

Egymásra licitálnak. Ma megtudhattuk, hogy Vajna Tímeát lehugyozta a férje. Ez aztán a celeb, az egyik pasit börtönbe juttatja, hetekig beszélnek róla. A másik pasival nyilvánosan lehugyoztatja magát, mert megérintette egy medúza. Ezen aztán van mit ünnepelni. Ja és mindez egy luxushajó fedélzetén.

Nem írok, többről, mert több száz celebünk van, de a jelenség, a primitívsége miatt megérdemel egy vasárnapi posztot.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3 gondolat erről: „(2605) Celebek

  1. A celeb életben tartja a bulvár lapot, a bulvárlap felszinen tartja a celebet. Ez egy alku.
    A fontosabb,hogy miért ,,kajálják,, az emberek ezt az egészet?
    Nyáron,strandra én is megveszem mert fontos hogy képben legyek …
    Nem tudhatok kevesebbet az asszonynál.
    A kozmikus kérdések ugysem érdeklik..

  2. Chomsky tízparancsolatának első pontja:
    „Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.”
    A többi: https://kemenyidok.blog.hu/2013/09/14/a_chomsky_tizparancsolat

  3. Nyilván az egész működtetője hogy az átlag (mónika show-n felnőtt) ember tudjon min csámcsogni. Kárörvendhessen ha vmelyik celeb pórul járt vagy éppen az utálatát legyőzve megcsodálhassa Rogán Cini legújabb mellét és beleláthasson egy pillanatra egy celeb életébe. Egyébként egy idő után rém unalmas tud lenni ez az egész. 10-15 éve sokkal nagyobb piaca volt az egésznek, Mo.-on is. Ugyanaz a 20 celeb forog hétről hétre és ebben amerika sem más csak ott azért lényegesen nagyobb sztárokról és vagyonokról szól a dolog. Nálunk csak egy gagyi másolata megy annak ami igazán a celebritást jelenti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük