(2604) A mindennapi maszturbáció távol tartja-e az orvost a háztól?

Tibor bá’ online

 

Folytassuk a férfiak egészségével foglalkozó témákat!

 

Meg fogsz tőle vakulni! Szőrös lest tőle a tenyered! – Hála istennek, ezek a balsejtelmek többnyire már a múlté, de a legújabb kutatások ennél is jobb hírekkel szolgálnak a fiatal férfiaknak: a gyakori önkielégítés védelmet nyújthat a leggyakoribb rákfajta ellen.

A Melbourne-i Rák Tanács munkatársa Graham Giles és csoporttársai 1079 prosztatarákban szenvedő férfitől részleteiben érdeklődtek szexuális szokásaikat illetően, majd az adatokat összemérték 1259 hason korú, de egészséges férfi adataival. A csoport úgy találta minél gyakrabban maszturbál egy férfi 20 és 50 éves kora között, annál kisebb az esélye, hogy prosztata rákot kap.

A védő hatást legjobban huszonéves korban lehet elérni. Azok például, akik hetente ötnél több alkalommal ejakuláltak huszonéves korukban, harminc százalékkal kisebb eséllyel kaptak prosztata rákot életük későbbi szakaszában.

Ezek az eredmények ellentmondanak korábbi tanulmányoknak, amelyek szerint minél több szexuális partnere van egy férfinek, és minél nagyobb a szexuális aktivitásuk, annál nagyobb az esélye, – akár 40 százalékkal is több -, a prosztata rák kialakulására. A két kutatási adat közti különbség oka abban van, hogy a korábbi tanulmányok szerint a szexuális aktivitás közösülést jelentett, míg a legutolsó felmérés az ejakulációk számára összpontosított függetlenül attól, hogy volt-e közösülés vagy sem.

A kutató csoport úgy gondolta, hogy közösülésből származó fertőzés növelheti a prosztata rák előfordulását. „Ha ki tudtuk volna venni a közösülésből származó ejakulációkat a kalkulációból, akkor az önkielégítés óvó hatása még nagyobb lett volna” állítják a kutatók. Giles hozzátette még: „A férfiak prosztatájukat számtalan módon igénybe tudják venni nők vagy akár férfiak segítsége nélkül is”.

Giles elfogadja azt a lehetőséget, hogy a megkérdezett férfiak hazudhattak szokásaikat illetően, de nem tartja valószínűnek, hogy ez befolyásolná az eredményeket. Végtére is az önkielégítéssel kapcsolatos kérdés nem sarkalja hencegésre a férfiakat, ellentétben például a „Hány szexuális partnere volt?” kérdéssel.

A kérdés mégis az, a gyakori ejakuláció miért csökkenti a prosztata rák valószínűségét? A csoport úgy gondolja, hogy az ondó kilövelés megakadályozza karcinogén (rákkeltő) anyagok felgyülemlését a mirigyben. A prosztata termeli az ondó legnagyobb részét, amiben jelentős mennyiségű nátrium, cink, fruktóz és citromsav található. Ezeknek az alkotóknak a vérből történő koncentrálása akár hatszázszoros is lehet. Innen indul ki a baj. Kutyákkal végzett kísérletek kimutatták, hogy olyan karcinogének, mint például a cigaretta füstben bőségesen található 3-metilkolantrén, szintén koncentrálódik az ondóban. Giles szerint: ez a pangó prosztata hipotézis, vagyis minél gyakrabban öblítjük ki a vezetéket, annál kevesebb anyag marad benne, ami a nyálkahártyát károsíthatja.

Ezek az eredmények sokatmondó párhuzamosságot jelentenek a prosztatarák és az emlőrák között. Ugyanis jól ismert, hogy a szoptatás csökkenti az emlőrák kialakulási esélyét, feltételezhetően azért, mert az anyatej kimossa a rákkeltő anyagokat az emlőből.

Ezek a mechanizmusok azonban kizárólag spekulációk termékei.” Int óvatosságra a Marylandi Nemzetközi Epidemiológiai Intézet emlőrák specialistája Loren Lipworth.

Ha azonban az eredmények más oldalról megerősítést nyernek, akkor a prosztatarák elkerülésével kapcsolatos orvosi tanácsok nem lesznek lehatárolhatók diétákra és testedzésre. Megelőző óvintézkedésnek fog számítani a gyakori maszturbáció is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2604) A mindennapi maszturbáció távol tartja-e az orvost a háztól?

 1. A mindennapi maszturbáció hátránya, hogy impotenssé teszi az embert abban az értelemben, hogy a „normál” helyzet nem jelent elég ingert, csak pornóval megy, aztán az is ellaposodik, és az egész egy testi szükséglet gépies ellátásává degradálódik. A pornó kimutatható agyi elváltozást okoz, olyan dolog, amire az agy evolúciósan egyáltalán nincs felkészülve: különösebb erőfeszítés nélkül sok, változatos helyzet átélése fantasztikus partnerekkel – olyan ez, mint a drog: először klassz aztán kiégés. Ez főleg korunkban az internetes pornó veszélye, soha nem volt ennyire egyszerű ilyen minőségben, töménységben megkapni ezt.
  A „pornofuggoseg” blogon lehet bővebben olvasgatni erről.

 2. 1 – belekotty:
  A poszt a maszturbálásról szól, nem a pornóról. A tényleges közösüléstől sose fog elmenni a kedved a maszturbálás miatt. Ez zagyvaság.

 3. 3 – Tibor bá’:
  A poszt a _mindennapos_ maszturbálásról szól. Erre kizárólag fantáziát használva segédeszköznek nagy átlagban maximum a húszas éveinkig vagyunk (lennénk) képesek, de ez a korosztály pláne fogyasztója a pornónak.
  Aki minden nap maszturbál, az pornóra maszturbál, és minél inkább pornófogyasztó valaki, annál inkább elmegy a kedve.

 4. 3 – belekotty:
  60 évesen vazektómiát kértem az SZTK-tól, mert feleség keresés előtt álltam, és nem akartam több gyereket, akkor meg minek. Ez a legkényelmesebb fogamzásgátlás. A törvények szerint ez akkor lehetséges, ha van már legalább 3 gyereked és az ondó minimum 100 millió/ml élő spermiumot tartalmaz. Amikor jelentkeztem az orvos kezembe nyomott egy kéncsövet, és azt monda: ott a vécé, hozzon nekem ondót. Természetesen elképedtem, mert erre nem számítottam. Bementem a vécébe és 2 perccel később megvolt a kért ondó, bár legalább 20 éve nem vertem ki a faszomat. Se pornó, se fantázia nem kellett hozzá. Akkor éppen nem volt nőm. Nem hiszem, hogy heti 5 alkalommal probléma lett volna, de az idősebb férfi nem él vele, mert messze elmarad az „igazitól” .

 5. Prosztata védelem:
  Önértékelés támogatása (milyen az alá fölé rendeltséged a nőkkel kapcsolatban, férfiakkal kapcsolatban) sikerélmények jó önértékelés=több tesztoszteron= pr védelem.
  Ezen kívül Kriston intim torna tanfolyam és gyakorlatok otthon.
  Tudatos szervvédelem :pl görbe ülés elkerülése (ill. Bármi más ami a vérellátását csökkenti)
  Van még sokminden nem sorolom .utána lehet olvasni.
  Az ürítés valóban egészséges ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük