(2588) Sokat akar a szarka, nem fogja bírni a farka

Tibor bá’ online

A „vissza a múltba” sorozatban említettem, hogy 54-ben a laktanya síbajnokságon, kihasználva a helyismereteimet, lecsaltam vagy 500 métert, amivel megszereztem az első helyet, biztosítva így a hadsereg bajnokságon való részvételt. Ez a Mátrában lett megrendezve 10 napos edzőtáborozás után. Aki volt katona a pártállam alatt, az pontosan tudja mekkora értéke volt annak, ha a laktanyában rohadás helyett egy kopasz kiskatona a Mátrában síelgethetett. Akkoriban roppant büszke voltam a csalásomra, mert a cél a „túlélés” volt, meséltem is fűnek-fának. Viszont soha senkinek nem vágtam fel azzal, hogy laktanyabajnokságot nyertem. Mert nem nyertem, csaltam. Nem voltam gyors síelő, cseles kiskatona voltam.

Ez az oka annak, hogy tátott szájjal hallgatom, most már az ellenzéki újságírókat is, hogy Orbán Viktor háromszor nyert kétharmaddal, nem túlzás tehát, hogy már európai ambíciói vannak, Junker helyére pályázik. Az csak természetes, hogy a Fideszes megszólalók is a kétharmadra hivatkozva verik melleiket legitimációs témában. Rendben van, ügyesen csalnak, de ne legyenek büszkék a kétharmadra. Nézzük, mi van a kétharmad mögött:

A közmunkásokat megfenyegették, hogy nem kapnak több munkát, ha nem a Fidesz nyer.

Kárpátalján tömegesen jöttek át szavazni kettős állampolgárrá vált ukránok, természetesen a Fideszre.

Erdélyben a juttatásokkal, és román ellenes retorikával elérték, hogy a székelyek 98 százalékban Fidesz-barátok. Naná, hogy kurva könnyűvé tették a szavazhatóságukat.

A Nyugatra üldözött mintegy félmillió magyar természetesen Fidesz-ellenes, mert úgy érzik (és jól érzik), hogy a Fidesz miatt voltak kénytelenek elhagyni hazájukat. Kormány váltás esetén nagy részük visszajönne. Naná, hogy kurvára megnehezítették a szavazási lehetőségüket.

A szavazati körzeteket átalakították a Fidesz számára kedvezőbb módon.

Kamu-pártokat hoztak létre a szavazatok szétaprózása végett.

Az ellenzéki pártokkal anyagilag manipuláltak, aminek következtében az a párt járt jól, amelyik minél több helyen, minél több jelöltet indított. Ezzel jól járt a megélhetési politikus, de a Fidesz jelölt győzött.

Felvásárolták az összes hirdetési lehetőségeket (sajtó, TV, rádió, utcai lakát), így a hazug propagandára nem volt válasz.

A lehetőségeket nem merítettem ki. Természetesen hatalmasat győztek, na de erre büszkének lenni totális önámítás. Orbánnak tudnia kellene (tudja is), hogy önbizalma nem megalapozott. És az utolsó téma:

Orbán angolja nagyon gyenge, mondhatnám szégyellni valóan gyenge. Már pedig Brüsszelben a politika nyelve angol. Egész nap, különböző emberekkel angolul kell tárgyalni, amire Orbán nem képes. Ha erre nem gondolt, akkor elég felelőtlen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 gondolat erről: „(2588) Sokat akar a szarka, nem fogja bírni a farka

  1. ‘Erdélyben a juttatásokkal, és román ellenes retorikával elérték, hogy a székelyek 98 százalékban Fidesz-barátok. Naná, hogy kurva könnyűvé tették a szavazhatóságukat.’

    vagy inkább azzal,hogy ’98 óta csak a Fidesz törődött velük. ők indították el a kettős állampolgárság kérdést,ők látogattak először Erdélybe,meg az Mdf. a baloldaliak meg mindig szartak rájuk.

  2. 1 – vidal:
    A családom Erdélyből jött át, apám Szatmárnémetiben született. Dédapámat a román bevonulás után a rendőrök véresre verték két eltűnt román katona miatt (ő vitte le a hullájukat a Szamosba). Trianon után nagyapám áthozta apámat Magyarországra, stb. A visszacsatolás után az első nyáron Erdélyben nyaraltunk. Minden okom meg van rá, hogy szimpatizáljanak a székelyekkel, de…. ennek ellenére nem tartom etikusnak, hogy az erdélyi magyarok szavazhatnak a magyar képviselő választásokon. A Fidesz kizárólag ezért „törődik” a székelyekkel. A baloldal pedig kizárólag ezért „szarik” rájuk. Mindössze arról van szó, hogy Orbánnak kitűnő taktikai érzéke van. Tudod kivel törődik Orbán? A saját hatalmának a megőrzésével. Nem a maga pénzét adja nektek, hanem az adófizetőkét, ami szintén nem etikus. Persze a magyar nyelvoktatást támogatni kell. Ezzel egyetértek, de nem így. Adakozást kellene indítani erre a célra, ahol mindenki annyit ad, amennyit tud és kedve van. És, ha ezzel a kérdéssel nyilvánosan foglalkoznának, akkor a magyar prolik tömegek nem románozná le azt a magyart, aki pechére Erdélyben született.

  3. A győzteskompenzáció kimaradt, pedig kb. 3-szor annyit hozott a fidesznek, mint a kettős állampolgárrá tett külföldi magyar nemtiségűek. (Köszönjük Berlusconi!)
    Ezért is lényegesek a kamu pártok az esetleges téves szavazáson kívül: bármely nem a második helyezettre leadott helyi szavazat plusz egy listás szavazatként lép be a helyi győztes pártjára listán.
    Uszkve 1 millió extra listás szavazatot jelentett ez 2018-ban.

  4. Kedves Tiborbá!

    Évek óta olvasom a bejegyzéseidet, de csak most írok.
    A sok-sok év alatt a következő benyomás alakult ki bennem veled kapcsolatban:
    hitetlen vagy és irigy vagy
    ..
    Tájékozódj spirituális, vallási irányba!
    Sosem késő megfordulni!
    Talán akkor jobban megérted a világot is, meg azokat az embereket is, akiket leszólsz!
    De azokat mindenképpen, akiknek van hitük és nem az anyagvilág mozgatja őket!
    Mert ilyenek is vannak! Egyre többen!

    milagro

  5. Csaló irigykedik a csalóra 😉 Mindegyik a maga karnyújtásnyi körzetében.

  6. Kedves Tibor ba! A Karpataljai szavazok szamat tulbecsulte. En meg azt is megkockaztatnam, hogy jelentosen. Eloszor is Ukrajnaban nem nagy divat a szavazas. Kulonosen az utobbi 20-30 evben. 2018-ben az ukrajnai kulkepviseleteken szavazok szama meg meg 3000 sem erte el. Valoszinuleg ennel sokkal tobben szavazhattak azok kozul, akik Ukrajnabol (veglegesen?) attelepultek, de ok viszont mar allando jelleggel tartozkodnak Magyarorszagon. Valoszinuleg emiatt erzik ugy, hogy talan ok is velemenyt nyilvanithatnak. Tobbek kozott azert, mert ez az egyik allampolgari kotelesseguk. Kikeket hagytam meg ki? Hat a egyik TV stab munkatarsa altal rogzitett telefonbeszelgetesbol ismertte valt ukrajnabol atingazott szavazokat. Sajnalatos es szegyenletes, hogy ilyen visszaeles is megeshetett! De ugye nem gondolja komolyan, hogy ezen az 50 vagy netalan 100 emberen dolt el a valasztas eredmenye? Kozel 8 millio valasztopolgar el Magyarorszagon. Konyorgom, mindossze 1 millio kulhoni kettos allampolgar hogyan donthette volna el a 2018-as valasztas eredmenyet? En azon a velemenyen vagyok, hogy ha megis letezik az u.n. Bradley-effektus, akkor ez jatszhatott szerepet a vegeredmeny kialakulasaban. Mivel a FIDESZ nem igazan (vagy csak nem mindenutt, vagy mittudomen?) nepszeru Magyarorszagon, ezert a ra szavazok inkabb eltitkoltak kire is szandekoznak szavazni es csak a szavazofulkeben jeleztek valodi velemenyuket. Vagy maskepp tortent, nem tudom. En nem eltem a lehetoseggel, mivel elegge agresszivan tiltakoztak a valodi szinmagyarok, az onjelolt magyarok szavazasa ellen. Tisztelettel, Sandor, Karpatalja. Elnezest az elhagyott ekezetekert.

  7. 6 – Sandor:
    Kedves Sándor! Őszintén örülök, hogy Kárpátaljáról is látogatják a blogomat. Nos, természetesen nem a kárpátaljaiak miatt lett Orbánnak kétharmada, de egy kicsit ez is hozzájárult.

  8. Kedves Tibor! Sajnalom, hogy csak nemreg akadtam a blogjara. Talan nem terunk el nagyon a tematol, ha megkerdezem, On szerint kivel jart volna jol Magyarorszag 2018-ban? Volt-e egyaltalan alternativa? Mert ha valaki ugy erzi, hogy a vesztes nyert, akkor volt egy velt gyoztes, aki megtestesiti a Jovot: megvan benne a szukseges eltokeltseg (ugy is mondhatnam, nem toketlen), nepszeru (ugyan ki szavazna egy nepszerutlen partra vagy jeloltre?), nem kurrupt (vagy mindvegig sikerult jol eltitkolnia), szerencses, okos, gazdag, szep, jo, vallasos, stb. Mert ha nincs ilyen, es minden jelolt (part) kozepszeru es unalmas, akkor nem mindegy? Megjegyzem, en nem kovetem napi szinten (se) a magyarorszagi politikat, de azert erdekelne, hogyan latjak a helyzetet azok, akik naponta megelik.

  9. „…A családom Erdélyből jött át, apám Szatmárnémetiben született. Dédapámat a román bevonulás után a rendőrök véresre verték két eltűnt román katona miatt (ő vitte le a hullájukat a Szamosba). Trianon után nagyapám áthozta apámat Magyarországra, stb. A visszacsatolás után az első nyáron Erdélyben nyaraltunk. Minden okom meg van rá, hogy szimpatizáljanak a székelyekkel, de…. ennek ellenére nem tartom etikusnak, hogy az erdélyi magyarok szavazhatnak a magyar képviselő választásokon. A Fidesz kizárólag ezért “törődik” a székelyekkel. A baloldal pedig kizárólag ezért “szarik” rájuk. Mindössze arról van szó, hogy Orbánnak kitűnő taktikai érzéke van. …”

    Tudod Tibor bá’, ezen most elgondolkodtam. Tényleg.

    Elárulok neked valamit. Az „anyaországi” magyarokat mindig is egy kicsit úgy tartózkodóan fogadták, értékelték a külföldiek, magyarok, de a nem magyarok is. Az „átkosban” mindenki tudta, hogy ha valami magyar termék, akkor az szar. Páran nemzeti büszkeségből mégis be-bevállalták, de ez nem tartott sokáig, mert gyorsan rájöttek, hogy mi az ábra, és hogy csak magukkal/családjukkal csesztek ki. A rendszerváltozás után megnyíltak a határok, de még a közelmúltban is, akik magyarországi vállalkozókkal végeztettek munkákat, gyakran ráfaragtak. A barátaimnak félig viccből, félig meg szomorúan mindig azt mondogattam, hogy Magyarország az az ország, ahol tízből egy ember dolgozik, a másik kilenc meg ugrásra készen arra vár mikor tudja megkopasztani azt az egyet.

    Külföldön meg tudod miről híresek a magyarok (anyaországiak) ? Hogy ők azok akik mindig tudják a tutit. Szerintük.
    Ők azok, akik mindig okoskodnak, akik mindig kiharcolják a legjobb lehetőséget, akik büszkék arra, hogy őket aztán nem lehet átverni, stb. Közben nem veszik észre, hogy mindenki csodálkozva néz rájuk, hogy nahát, ez meg mit nyüzsög itt, mi baja van? Annyira el vannak telve magukkal, hogy az szinte fáj, és igazából nem fogják fel, hogy mi is történik körülöttük.
    Egy anyaországi magyar emberrel ritkán lehet jót beszélgetni, mert ő mindent jobban tud, mindenről határozott véleménye van, és fogalma sincs arról, hogy egy pofontól gyakran egy hajszál választja el, és taknyán-nyálán repülne.

    Egy felvidéki magyar sokkal jobban el tud beszélgetni egy erdélyivel, vagy délvidékivel, mert azok többet tudnak a világról, mégsem hiszik hogy ők találták fel a spanyolviaszt.

    Persze így, ez, most enyhe túlzás, de tényleg csak enyhe, nagy általánosságban van sajnos alapja.

    Az utóbbi években viszont van némi változás. Az anyaországi viszonyokban. Határozottan javulóban a helyzet. Én azt is pozitívan értékelem, ha valaki képes már kiállni magáért, mert az egészséges (!) önbecsülés az alapja mindennek. A gazdasági helyzet is javulóban, a saját szememmel látom, de ismerősök is ezt mondják. Azok, akik reálisan gondolkodnak. Persze nincs minden rendben, ó, nagyon is nincs, isten ments hogy ezt mondjam. De nagy általánosságban javulóban vannak a dolgok.
    Ha ehhez az is kellett, hogy kormány taktikája maga mellé állítsa a külföldön élő magyarokat, akkor nem látok ebben problémát. Ha a vízfejű értelmiségi réteget, főleg a fővárosi „kozmopolita” polgárokat szintén sikerült meglepni azzal, hogy a vidék felemelte a fejét, és azt mondta hogy elég, akkor ebben sem látok problémát.

    Mindezt kívülről, nem szavazva.

  10. Sleeper, gondolkotál azon, hogy mit írtál le?????

    „A barátaimnak félig viccből, félig meg szomorúan mindig azt mondogattam, hogy Magyarország az az ország, ahol tízből egy ember dolgozik, a másik kilenc meg ugrásra készen arra vár mikor tudja megkopasztani azt az egyet.”

    Aki ilyet ír le, azt sajnos csak hülyének lehet nevezni.

  11. Milagro, javaslom elolvasni Tibor bá’ könyvét, sok helyen kapható még, tőle is megrendelhető, valószínűleg.

    http://mek.oszk.hu/03600/03688/html/

    Antalffy Tibor: Mi volt előbb, Isten vagy ősrobbanás?

    Egyébként amit írtál, az elég butácska fejre vall. Én nagyon régóta olvasom Tibor bá’ oldalát, nem mindennel értek egyet, de rengeteg olyan információhoz jutok, amit csak az ő külföldi sajtószemlézéséből lehet megtudni. Még nekem, angolul tudónak sincs időm sajtót szemlézni.

    Tehát akkor ki az irigy, kedves Milagro?
    Hát bizony TE MAGAD.

  12. 9. Sleeper
    Egyetértek veled nagyvonalakban és ugyanezt mesélik a kinn dolgozó barátaim is azzal a különbséggel hogy ők az elcsatolt területekről érkezőkre is ezt mondják.

  13. 10 Olympia
    Netes adatok alpaján idén 30 ezer, jövőre 150 ezer lakáshiteles kilakoltatása várható. Mondjuk én nem akarom elhinni, de kamuból csak nem írják. 2 millió Kínai soknak tűnik, elsőre nem akarom elhinni (lehet hogy szennyportál írta?) , viszont az való igaz hogy csökken az életterük és terjeszkedni kell nekik. A 2 millió betelepülés mikorra várható erről van infód? Budapesten már nem sok hely van,ezek csak nagyvárosokba mennek, 2 millióval tele lesz az összes nagyváros azt látni fogjuk.Egyenlőre relative csak kevesen vannak bent ,nálunk a faluban pl. kb csak 5-en vannak bent. Hogy Izraelből és a nyugatról betelepüljönek szintén több millióan szerintem megint csak égből kapott hírek , egyenlőre nem akarom elhinni.Régen is emlegettek ilyeneket de nem jött be eddig.

    Viszont ha jönnek nagy bajok lesznek.

  14. 9. Sleeper

    sajnos meg tudlak erösiteni en is, de veled ellentétben én nem latok semmi javulast, söt éppen ellenkezöleg….
    Az Orban kormany végsö erkölcsi pusztulasba viszi az orszagot. Sajnalom, hogy ezt nem latod.
    Itt külföldön élö magyarok szinte kivétel nélkül meg tudnak folytani Orbant egy kanal vizben…….jogosan…..

    De nem baj örüljetek anyaorszagiak, a BMW visz nektek még 1000 munkahelyet.
    Magyarorszag….mert én igy (összeszerelö, agyilag zokni orszägnak) szeretlek.
    Lassan berezelhetnek majd a multik is ott, mert jön a Mészäros aztan megveszi az Audit meg a Mercedeszt is 😀 😀

  15. 12. Olympia

    nekem is megvan a könyv és olvastam is.
    De az ősrobbanás mesében nem hiszek, ez szimpla fantáziálás!
    ennél még a celluláris kozmológia is logikusabbnak és hitelesebbnek tűnik!
    Az elektromos plazmauniverzum modelljéről nem is beszélve!
    A „hivatalos univerzum-értelmezés” sajnos szimpla bullshit!
    De ez nem baj, mert a valóság amiben létezünk annyira döbbenetes, hogy ha az emberek tudnák, hogy mi ez az egész, a legtöbbje szimplán megőrülne!
    Nem véletlenül vitték félre az egész létértelmezésünket az einsteini világképpel!
    Amit meg írtam, azt tartom, mert hosszú-hosszú évek óta olvasom a blogot…
    Nihilista, hit nélküli, kiégett destruktív és negatív beállítottságú ember képe rajzolódott ki nekem róla, ennyi. DE! remélem megfordul és tesz néhány lépést a pozitív gondolkodás irányába!
    Geddon meg nem lesz. A kőolaj sem fog elfogyni, mivel folyamatosan képződik, teljesen más módon mint ahogy a hivatalos „tudományosság” magyarázza!
    A közös történetünk kifutása pedig teljesen más lesz!
    Katarzis, megtisztulás és felemelkedés!

  16. 2. “A családom Erdélyből jött át, apám Szatmárnémetiben született”
    Tibor bá’ – örömmel hallom, hogy földiek vagyunk. Most nem szándékom csontig benyalni, de nagyon hasonló a gondolkodásmódunk, politikailag, gazdaságilag, társadalmilag, stb. Néha a szavaidat olvasva azt érzem, hogy pont ezt akarom elmondani, csak nekem nincs meg az a tehetségem, hogy a gondolataimat szavakba öntsem úgy, hogy aztán visszaolvasva az jöjjön le belőlük amit eredetileg szerettem volna.
    Mivel én is reál irányzatú vagyok és szeretem a matematikát, ezért a Magyar Állam külhoniaknak szavazatáról és a nekünk nyújtott támogatásról a számok tükrében szeretnék beszélni.
    Előre leszögezem, én jobboldali vagyok, az utóbbi időben semmilyen szimpatizáns, de semmiképp nem vagyok Fideszes, sosem szavaztam rájuk.

    Először is, a külhoniaktól bejött 90% feletti Fidesz szavazatok mindösszesen 1 (vagy 2) mandátumot jelentettek a Magyar Parlamentben a Fidesz számára, a 386 mandátumból. Ez 0,5 %-ot jelent, vagyis nehogy már ránk kenjétek, hogy miattunk…, hogy rohadt, románok, meg szerbek, meg ukránok meg tótok…
    Amúgy én sem szavaztatnám a külhoniakat (mivel mondhatjuk, úgy is csak eszmei értéke van), hanem biztosítanák számukra 1-2 helyet a Magyar Parlamentben minden elszakított régióból, hogy nemzetpolitikai témákban szavazhassanak. Így volt annakidején Benedek Elek (meseíró) is képviselő Budapesten.

    A támogatásokról pedig csak annyira kérlek, hogy gondolkodj el a következőn:
    – egy külhoni 18 év alatti magyar gyerek: évi egyszeri 20.000 Ft (az havi 1700 Ft.) oktatási támogatást kaphat- egyelőre ennyi,
    Ezzel szemben egy szerencsés anyaországi (nem feltétlenül magyar) gyerek mit kap, akkor is ha az anyukája és/vagy apukája soha egy forintot sem fizetett a Magyar Államnak?
    – magzat beültetés akár 8 alkalommal
    – ingyenes terhes ellátást,
    – ingyenes szülés ( elvileg) ?
    – GYES GYED, védőnő,
    – gyereknevelési támogatás
    – bölcsőde, óvoda
    – játszóterek, foglalkozások
    – hátrányos helyzetüek felzárkóztatása,
    – sérült gyerekekel járó mindennemű plusz költségek
    – ingyenes oktatás minden szinten
    – ingyenes orvosi ellátás
    – diákhitel,
    – fiatalok lakásvásárlási támogatás … stb.

    Ezt én nem tudom forintosítani, de rengeteg pénz az biztos. És ez a gyerek 10% -s bizonyosságat (ha felső végzettségű szerintem 20% is van) miután felnemelte őt a magyar társadalom elmegy külföldre dolgozni.

    A külhoni, az 1700Ft/hó -s gyerek pedig ugyanilyen százalékban Magyarországra megy dolgozni és adózni (mert leginkább ez a hova adózás bassza az Anyaországiak csőrét) Vagy nem megy de mondjuk a határ mellett él és Magyarországra jár vásárolni, vagy magyar cégektől vásárol üzleti céllal (min pl. én eddig több mint 500 mil Ft értékben), vagy ingatlant vesz Magyarországon és oda adózik, vagy sportolóként dicsőséget hoz Magyarországnak, stb. Csak autópálya matricára annyit költök egy évben, mint amennyit a fiam kap, magyar utazási irodákkal utazom, magyar könyveket, szoftvereket veszek, stb …

    Ha csak gazdaságilag nézem és társadalmilag vagy nemzeti szivvel nem is, akkor is a külhoniak támogatása messze megéri a Magyar Államnak, ezt kérném kedves Tibor bá és Nemzettársaim megérteni és tudatosítani minél több emberrel aki azt hiszi, hogy én az ő adójukból élősködöm. Köszönöm.

  17. 16 – Akela 70:
    Ebben az esetben az államnak kötelessége lenne közölni az állampolgárokkal, hogy a határon túli adakozásnak, a hazafiságon kívül gazdasági potenciája is van, nem csak szavazat gyűjtési ereje.

    Másoknak! Felhívom a figyelmeteket, hogy a primitív és hittérítő, valamint egyértelműen fake news jellegű hozzászólásokat szó nélkül törlöm

  18. 16. Akela ! eggyettértek.. Itthoni születésü vagyok de valahol mind magyarok volnánk a szentit!
    A választásokat meg ugy lejhet manipulálni ahogy az érdek kivánja..lásd 2005 állampolgársági amt többen megszavaztunk de???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük