(2571) JFK

Tibor bá’ online

 

54 évvel halála után még mindig tudja az egész világ, mit jelent ez a három betű. Igen, John Fitzgerald Kennedy, az Egyesült Államok 35. Elnöke, akit 1963 november 22-én meggyilkoltak. A felállított Warren bizottság hosszas nyomozás után megállapította, hogy egy magányos pszichopata, Lee Harvey Oswald lőtte le, összeesküvésről szó se lehet. Még mielőtt Oswaldot bíróság elé tudták volna állítani, illetve ki tudták volna hallgatni, egy Jack Ruby nevű alak, a rendőrök szeme láttára lelőtte Oswaldot, akit így már nem lehetett kihallgatni. Ruby-t letartoztatták, majd pedig a börtönorvos rákos sejteket injekciózott a vénájába, hogy ki volt a megbízója, sose derült ki. A bizottság által összegyűjtött, és feldolgozott anyagot pedig titkosították. Az ügyről azóta is írogatnak történészek, írok, publicisták, oknyomozó újságírók, és akinek még eszébe jut. Most viszont Trump elnök a titkosítást a múlt évben feloldotta, illetve abból 35000 dokumentumot, egy további 18000 dokumentumot a CIA könyörgésére csak az idén, április 26-án.

Prof. Jerry Kroth-nak (Sanat Clara Egyetem, Kalifornia) számos műve jelent meg JFK-vel kapcsolatban. Nem csoda, hogy a titkosítás alól feloldott dokumentumokba bele vetette magát. És ez a mai poszt témája. Az, hogy Kennedyt megölte a CIA, az nem egy meglepetés. Tulajdonképpen a professzort semmi se lepte meg, egy illetve két dolog kivételével. Ez a két dolog pedig két, egymást nem ismerő, és az amerikaiak előtt is totálisan ismeretlen amerikai katona neve. Kik ezek?

Az egyik Eugene V. Dinkin, aki a franciaországi Metz-ben szolgált, mint őrvezető. Dinkin 1963 novemberében az amerikai hadseregben rejtjelkulcs kezelő volt. Három héttel a gyilkosság előtt dekódolt egy üzenetet, így jutott tudomására, hogy összeesküvés jött létre az elnök meggyilkolására. Dinkin azonnal írt egy levelet Robert Kennedy-nek, jelezve, hogy az elnököt meg akarják ölni Texas-ban kábé november 28-án. A gyilkosságért vagy a kommunistákat vagy a négereket fogják vádolni.

A másik katona David Christensen őrmester volt Skóciában, Kirknewton-ban szolgált, ő is elkapott egy levelet 1963. november elején ami szerint Kennedy-t megpróbálják meggyilkolni. Összesen annyit lehet ma tudni, hogy Kirknewton egy RAF (angol királyi légierő) bázis volt erős CIA kapcsolattal, akik egy lehallgató állomást üzemeltettek ott. Chistensen olyasmit hallott, amit nem lett volna szabad meghallania egy titkos CIA lehallgató állomáson. Nyilván kitaláljátok, hogy Chistensen pontosan úgy járt, mint Dinkin, bolondokházába került.

A kérdés az, hogy ezt a két eset miért nem került közlésre, miért hallgatták el a kutatók elől is 50 éven át? Jerry Kroth professzornak ez ragadta meg a figyelmét. Ugyanis két, nyilvánvalóan átvilágított rejtjelkulcs kezelő, titkos amerikai bázisban, egymástól teljesen függetlenül, titkos üzenetváltásból kideríti, hogy az Egyesült Államok elnökét meg akarják ölni, az azt jelenti, hogy olyan összeesküvésről van szó, amit magas rangú állami tisztségviselők, és magas rangú katonai vezetők szőnek, nem pedig a Lee Harvey névre hallgató senki, aki a Texas Tankönyv Raktárban óránként 1,25 $-ért rakosgatja a könyveket. Kennedy meggyilkolásáról igen sokan tudhattak, akik nyilvánvalóan egyetértettek vele, mert az elnök nagyon sokuk érdekét sértette azzal, hogy elsősorban az ország érdekére összpontosított.

A Warren bizottság dajkameséjét a magányos gyilkosról fenn kellett tartani, a széles tömegek nem tudhatták meg az igazságot, mert ez az igazság szövi át az egész nemzetet. Tulajdonképpen az a csoda, hogy ez a két dokumentum egyáltalán megmaradt.

Eugene és David esete ad némi reményt arra, hogy az egész emberiség nem rohadt még el teljesen.

Jerry Kroth, PhD könyve hamarosan kiadásra kerül a következő címen: Coup d’etat: the assassination of President John F. Kennedy.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2571) JFK

 1. Tibor bá
  Minden gondolkodó ember számára világos, hogy a világot nem a választott politikusok, hanem a titkosszolgálatok, illetve az őket dirigáló valakik vezetik.
  Méghogy Lee Oswald, ugyan már, egy senki a hatványon.
  De egy átlagamerikainak beadható.

 2. Amelyik műveletnie sikerülnie kell, azt titkosszolgálatnak kell végrehajtania.
  Egyebeket mindegy ki teszi, akár muszlimmal is elvégeztethetik.

  QAnon erre a hónapra ígért nagy leleplezéseket az amerikai közélettel kapcsolatosan.
  Várjuk meg mit mond róla.
  Eddigi vázlata Hillaryval kapcsolatosan annyi, hogy JFK fia sikeres politikusnak indult csak tragikus légi katasztrófa véget vetett életének. Akkor még Hillary politikai szereplése észrevehetetlen volt (QAnon tweetjebeli értékelés szerint). JFK junior (tettetett?) halála utáni évben villant be Hillary az önállóan nagypolitikába.

  Izgalmas fejleményekre számítok.
  QAnon lenne JFKjunior?
  Kennedy sírja egész Q szerkezetű https://pbs.twimg.com/media/Ddof0rhUwAIS_3Q.jpg
  Jó eséllyel Amerika vezetése hamarosan átkerül a Kennedyk kezébe.

 3. Rákerestem a két katona nevére, találtam több cikket is, amelyik leírja a történetüket, de mind vagy Jerry Kroth-ra hivatkozik, vagy ő a szerzője. És forrásmegjelölés nincsen, pedig, ha az illető megtalálta ezeket a történeteket az archívumban, és az ugyebár mostmár nyilvános, akkor be is tudná linkelni, hogy ebben és ebben a dokumentumban szerepel. Vagy legalább berakhatna képet az aktáról. De semmi. És máskülönben meg senkii más szerző nem írt arról, hogy talált volna bármi gyanúsat. Úgyhogy nekem EZ a gyanús. (Ti. hogy Kroth kitalálta az egészet.)

  Ha valaki kutakodni akar, itt teheti meg:
  https://catalog.archives.gov
  https://www.archives.gov/research/jfk

  David Christensen nevére két releváns találatot kaptam, az egyik 1917-ben szerelt fel, a másik 1920-ban. Mindkettőről nehéz elképzelni, hogy még állományban lettek volna 1963-ban.
  Eugene Dinkin nevére két találatot adott a JFK nyomozati archívumból. Megnyitva őket, sajnos egyikben sem szerepel sem a név, sem a történet.

 4. 3 – Jóskapista:
  Hogy neked mi mindenre van időd!
  Szép-szép ez a kutakodás, de használhatnád az eszedet is. Ha az anyagot most szabadították fel, akkor nem várható, hogy ezrek tudnak róla évek óta. A történész Prof. Jerry Kroth maga írta, hogy a két katona nevéről senki Amerikában nem hallott, őt is meglepte, hogy volt ilyen.

 5. 4. Tibor bá: Na jó, de akkor Kroth sem mutatja meg konkrétan a forrást, hol találta a neveket amikor meglepődött?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük