(2559) Röviden

Tibor bá’ online

Ahogy azt Donald Trump „megígérte” 50 milliárd dollár illetéket vetett ki kínai árukra. Erre Kína közölte, hogy válaszként azonnal 50 milliárd dollár illetéket rak rá az amerikai importra, nevezetesen szója, gépkocsi behozatalra. Erre megszületett az amerikai fenyegetés. Ez eseteben további 100 milliárdnyi kínai exportot vesz célba.

Szóval ezt hívják kereskedelmi háborúnak. A helyzet az, hogy a kereskedelmi háború nem csak mind a két „harcoló” felet gyengíti gazdaságilag, de az egész világ megissza a levét pont akkor, amikkor jobbról-balról azt hallani, hogy  egy gazdasági összeesésre lehet számolni a közeljövőben.

Szép jövő előtt állunk.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

4 gondolat erről: „(2559) Röviden

  1. Megpróbálnak egy kontrollált válságot létrehozni, ahol a kis cégek csődbe mennek, a nagyok pedig megvehetik őket gombokért. A gazdasági válság jönni fog, megpróbálják irányítani. Majd meglátjuk, sikerül e.

  2. Tibor Bá’ belelehet fáradni (közöny oka) ebbe a sok csiki csukiba!
    Most igy aztán ugy aztán amugy..és közben szörén szálán eltünik amit igy-ben létesitettek(privatizálták magánba) jön uj célnév és közben eltünik az UGY idején készült…stb…

    Éltünk sokan az 50 évektöl és láttuk hogy ment..ma is ugy csak egymásra kiabálják az ellentétes oldalak…azidökben 1 oldal volt nem tudtuk mert csendben volt a bagázs. Különben minden oldali 1..csak igy megosztóak.

    AdjIsten.

  3. Lehet tudni, hogy ennek a kereskedelmi háborúnak mi az igazi oka, célja? Mert az átlagember csak annyit lát hogy a világ főbb vezető hatalmai elkezdték szopatni egymást. De ez kinek jó és miért? Vagy ezt még nem lehet tudni?

  4. 3. Thunder
    Miután Kína rátette a kezét Afrikára, eltűntek az utolsó szabadon lerabolható tartalék területek. Innentől kezdve a nagyhatalmak csak egymástól vehetnek el erőforrásokat és az USA – mint a legerősebb hatalom – az eddig megszokottak szerint most is erőből próbálkozik. Szerencsére ez még csak a folyamat eleje és ebből még ki lehet hátrálni. A bevezetett vámok az össz forgalomhoz képest elhanyagolhatóak, inkább csak belpolitikai jelzések. Trump koreai műsorából láthattuk, hogy nem hülye, pontosan ismeri a realitásokat, ezért némi vicsorgás és morgás után simán hagyni fogja az USA-t elsüllyedni. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a háttérben a folyamatok valakiknek nem tetszhetnek és előbb-utóbb mennek a rakéták is, de ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük