(2558) Trump a kis huncut

Tibor bá’ online

 

A nyugati szajha média csak azt jelenti Donald Trumpról, ami a céljaiknak megfelel. Vagyis hülye, fegyelmezetlen, nem való elnöknek, stb. A magyar média természetesen ezt átveszi, ezért nem érti a magyar újságolvasó és tévé néző, hogy lehet Trump még mindig az Egyesült Államok elnöke. Az alábbiakban adok egy kis ízelítőt Trump nehezen fellelhető megnyilvánulásaiból.

A G7 találkozó kanadai vacsoráján a többek meglepetésére ezt mondta: “Crimea is Russian because everyone who lives there speaks Russian.” Fordítás: „A Krím-félsziget Oroszországhoz tartozik, mert ott mindenki oroszul beszél.” Természetesen ez, ahol egyáltalán leközlésre került, felháborodást váltott ki, és rámutattak, ilyen alapon Ausztria Németországhoz lehetne csatolni (Hitler meg is tette), Ausztráliát az USA-hoz (már majdnem sikerült). Csak Kanadával és Svájccal lenne gond, mert nehezen lehetne eldönteni, hogy Angliához vagy Franciaországhoz, illetve Olaszországhoz vagy Németországhoz csatolják-e.

Ezt a mondatát is értetlenséggel fogadták: Trump reportedly questioned why the other G7 leaders were siding with Ukraine, telling them: “Ukraine is one of the most corrupt countries in the world.” Fordítás: „A jelentés szerint Trump megkérdezte a többi G7 vezetőtől, miért állnak Ukrajna pártján, hozzátéve Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa.” Jó lenne tudni, vajon tisztába van-e, hogy az kijevi puccs az amerikai külügynek 5 milliárd dollárjába került, arra számítva, hogy Putyin csatahajói nem fognak tudni kimenni a Földközi tengerre. Hát, ez nem jött be.

PZuj-ok bizonyára nekem fognak esni, hogy ezeket a zöldségeket honnan veszem, mert ők ilyesmiről nem hallottak. Nos az eredeti forrás? BuzzFeed, ami az INDEX-hez hasonló Internetes hírportál.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 gondolat erről: „(2558) Trump a kis huncut

  1. Trampli igazi huncutka…!

    „50 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 % -os vámot, és azt is büntetik, ha Kína ellenlépéseket tesz.”

    Azért Peking válaszolt egyet…:

    „Kína ugyanolyan értékben, ugyanakkora vámmal sújt amerikai importtermékeket, miként azt az Egyesült Államok teszi a Kínából behozott árucikkekkel, valamint érvénytelenítik a kereskedelmi konzultációkon eddig kötött megállapodásokat – jelentette be a kínai kereskedelmi minisztérium pénteken, néhány órával a washingtoni döntés kihirdetése után.”

    Ennek bizony sajna egyre inkább Kereskedelmi Háború szaga van! 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük