(2554) A Nagy Találkozó

Tibor bá’ onlie

 

Hatalmas rizikót vállal magára az, aki jósolni merészel a politikában. Igen kockázatos az „évszázad” találkozójának máris elnevezett eseménnyel kapcsolatban bármit is írni, én mégis megteszem. Legfeljebb percek alatt kiderül, hogy milyen sekély az emberismeretem.

Véleményem szerint a hatalmas tárgyalási rutinnal rendelkező Trump le fogja rohanni Kim-et, mert imád erőből tárgyalni. A „nagy” ember úgy tudja, hogy sokkal többet tud kicsikarni a sarokba kényszerített tárgyalópartnerből. Márpedig Kim ott van. Ugyanis a nagylelkűen felajánlott lemondás a kísérletekről nem képvisel semmi értéket. A helyszín szétrobbanása miatt különben se tudna kísérletezni. A kísérleti helyszín használhatatlanná vált.

Kim-nek nincs nagy tárgyalási rutinja. Nem sokat tárgyalt életében, meg aztán fiatal is. Viszont, amíg Trump úgy viselkedik, mint egy diktátor, Kim effektív az, egy diktátor dinasztiába beszületett, ma már komplett diktátor. Amíg Trump a múltban a pénz felett uralkodott, addig Kim az emberek felett. Kim  tehát nem fogja elfogadni Trump lerohanását. Egyszerűen nem fogadhatja el. Kim a méltatlanságra meg fog sértődni és egyszerűen hazamegy.

Na, majd meglátjuk, órákon belül.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2554) A Nagy Találkozó

  1. Aláírtak egy dokumentumot: Négy, általános téma szerepel benne.

    1, Az Egyesült Államok és a KNDK (Koreai Népi Demokratikus Köztársaság) elkötelezi magát, hogy új kapcsolatokat alakít ki a két ország népeinek békére és prosperitásra törekvésével összhangban.

    2, Az Egyesült Államok és a KNDK közös erőfeszítéseket tesz, hogy a tartós és stabil béke rendszerét alakítsák ki a Koreai-félszigeten.

    3, Megerősítve a 2018. április 27-én aláírt Panmindzson Deklarációt, a KNDK elkötelezi magát, hogy a Koreai-félsziget teljes atommentesítésén fog dolgozni.

    4, Az Egyesült Államok és a KNDK elkötelezi magát a hadifoglyok és a hadszíntéren eltűnt katonák maradványainak hazaszállítására. (Ez az 1950-53-as koreai háborúra vonatkozik.)

    Ez lehet valaminek a kezdete is, de meg is rekedhetnek itt a dolgok, és megy tovább a megszok9tt verkli.

  2. Mindkét fél bizalmatlan, még ha az amerikai elnök optimistának is mutatta magát.

    Semmit nem adtunk. Azt kapták, hogy találkozhattak velünk – jelentette ki Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke újságírói kérdésre válaszolva június 12-én, Szingapúrban, az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal tartott találkozója utáni sajtótájékoztatón. Trump rendkívül tehetséges emberként jellemezte partnerét, illetve külön méltatta a japán és a kínai közreműködést a megbeszélés létrehozásában.
    Oroszországról egyáltalán nem tett említést az amerikai elnök, noha a találkozó előtt az orosz és az észak-koreai külügyminiszter is folytatott tárgyalást. Ennél szokatlanabb, de lehet, hogy csak Trump figyelmetlensége az oka, hogy a dél-koreai vezető szerepéről a sajtótájékoztató legvégén, újságírói kérdésre esett szó. Igaz, ekkor barátjának nevezte Mun Dzseint.
    A megbeszélés – s az, hogy Trump nem kényszerült annak félbeszakítására, amint annak lehetőséget beharangozta – valóban történelmi jelentőségűvé tette a csúcstalálkozót. Először került sor a két ország vezetőjének találkozójára. De ez nyilvánvalóan csak a folyamat kezdete. Alighanem mindkét fél részéről erős a bizalmatlanság, még ha az amerikai elnök optimistának is láttatta önmagát.

    A felek a következőkben állapodtak meg:
    http://bekialtas.blog.hu/2018/06/12/eszak-korea_a_szankciok_maradnak

  3. Ennél nagyobbat nem tévedhettem volna.
    Valószínűleg ez csak egy tapogatózás volt. Felmérték egymást. Aki vesztésre áll már a startnál az Trump. Ugye a találkozót Kim vetette fel, és hajlandó leszerelni a felrobbant teszt mezőt. Valószínűsítem, hogy Amerikát elérő rakétája kész, és már fel van szerelve nukleáris fejjel. Halál jó a alku pozíciója. A végkifejlet az lesz, amit már két éve megmondtam. Amerika lenyeli a békát.

  4. !!!
    Ez a lényeg: „2, Az Egyesült Államok és a KNDK közös erőfeszítéseket tesz, hogy a tartós és stabil béke rendszerét alakítsák ki a Koreai-félszigeten.”

    Vagyis USA (a korábbi akarata ellenére ) elismeri a Korea egységét.
    Ez Kim célja! Korea egyesítése.
    Korábbi posztban már ezt említettem.

  5. Felrobbantottak egy kisérleti telepet, de ki tudja hogy hàny van mèg azon kívűl. Trump mindig erőből tàrgyal, Kim viszont nem olyan ostoba mint azt koràból adodóan gondoljàk. Ez csak egy jelképes talàlkozó volt semmi màs.

  6. 5:
    Egyetlen érdekes pontja a megállapodásnak az, hogy a az embargót (fokozatosan) feloldják a nukleáris anyagok felszámolása nélkül. Ez szerintem Washington nagyon komoly visszalépése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük