(2546) Nehezen hozzáférhető hírek (fordítás)

Tibor bá’ online

 

Putyin aláírta a törvényt, amely Amerika és szövetségesei ellen kontra szankciókat ír elő.

Washington készül azokat az engedetlen európai cégeket megleckéztetni, amelyek együttműködnek az orosz gázprojekttel (2. Északi Áramlat), ami orosz gázt szállítana Európába a Baltik-tengeren keresztül.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov átadta Kim Jong Un-nak Putyin elnök meghívóját hivatalos oroszországi látogatásra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(2546) Nehezen hozzáférhető hírek (fordítás)

  1. Zajlanak itt a folyamatok egymással párhuzamosan.

    Trump bizalmi emberei új politikai garnitúrát akarnak látni Nyugat-Európában. A keményvonalas, fiatal osztrák kancellár a jelek szerint elnyerte Washington tetszését. A Fehér Ház és a Pentagon fel van háborodva azon, hogy Berlin csupán GDP-jének 1,3 százalékát költi jövőre védelmi kiadásokra.

    Több, mint 85 évvel azután, hogy Washingtonban aláírták a Smoot-Hawley Vámtörvényt, amely világszerte elmélyítette a gazdasági depressziót, Trump és csapata újra a protekcionizmushoz fordul. Ez utóbbi természetesen hozzájárul annak a transzatlanti rendszernek a felbomlásához, amelyet éppen Washington hozott létre a második világháború végén azzal a céllal, hogy megelőzze a múlt századi világégések megismétlődését. A Fehér Ház különösen Berlin geopolitikai helyzetét ássa alá a globális kereskedelmi rendszer felrúgásával, hiszen 1950 óta az képezte a modern Németország új identitását és nyugati beágyazottságát.
    https://privatbankar.hu/makro/trump-meg-akarja-donteni-merkel-kormanyat-319017

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük