(2419) Mi történik Iránban

 VIP. 318

 

Paul Craig Roberts posztja

1953-ban az USA és Nagy Britannia megdöntötte a demokratikusan megválasztott Mohammad Mosaddegh kormányát Iránban, és egy diktátort segített hatalomra (Mohammad Reza Pahlavi), aki Washington és London szája íze szerint vezette az országot.

Titkosítás alól felszabadított dokumentumokból kiderült, hogy a CIA-nak szerepe volt az iráni kormány megbuktatásában. A megbuktatás forgatókönyve mindig ugyanaz. Washington megvásárol tiltakozókat, majd erőszakot kreálnak, lemondásra kényszerítik a legitim kormányt, végül felállítanak egy új kormányt.

Washington által bevezetett diktátor, 1997-es forradalmi megdöntése óta, Amerika folyamatosan próbálja Iránra ráerőszakolni akaratát. 2009-ben Washington pénzelte a „Zöld forradalmat”, amivel megpróbálták megdönteni Amadinejad kormányát……….

___________________________________________________________________________

VIP előfizetőknek a teljes fordítást E-mailben elküldöm. Átutalást végzőket kérem, hogy E-mailben jelezzék: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2419) Mi történik Iránban

  1. Innen le lehet tölteni S a m u e l P . H u n t i n g t o n könyvét- A c i v i l i z á c i ó k ö s s z e c s a p á s a é s a v i l á g r e n d á t a l a k u l á s a.

    file:///C:/Users/Szofi/Downloads/samuel-p-huntington-a-civilizaciok-osszecsapasa.pdf

  2. 01 inkkvizítor
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. 03 n/a Igen az valóban jobb, mint az én linkem, de ilyen is van:http://www.banki.hu/~tkt/segedanyagok/valaszthato/huntington.pdf

    Számomra ezek rejtélyes dolgok.

    Én már nadyjából átolvastam és nem értem, hogy mindenki Huntingtont emlegeti és mégis ragaszkodnak a multi-kultiért. Ebből látszik, hogy csak okoskodnak sokan és villognak a nevével, de gőzük sincs arról, hogy mit is írt ő ezzel a nagy homogenizálással kapcsolatban Olvasni fáradságosabb, mint véleményt alkotni. Sőt talán még jobb is ismeretek hiányában tudálékoskodni, mert úgy nincs korlát, bármit be lehet adni annak, aki szintén nem olvasta Huntingtont. D:

  4. 04 – Inkvizítor:
    A Multikulti beismerten megbukott, de ott vannak az ember, mit lehet velük csinálni? Semmit.-
    Különben Huntington könyve már volt poszt.

  5. Érdekes hogy Iránt örökké piszkálják, Törökországot ellenben nem cseszegetik még akkor se ha Trump kimondottan rühelli Erdogánt és vissza. Nyilván Irán a nagyobb falat, amit uralni akarnak.

  6. „A legfrissebb hírek már mind arról szólnak, hogy Iránban elkezdődött az a ‘titkos terv’, ami már egyáltalán nem rejtőzködik és melynek célja Irán lerombolása és destabilizálása, ehhez első lépés a ‘színes forradalom’ észak-afrikai mintára.
    Az USA-NATO és Izrael háborújának megindítása Irán ellen még ennél is tovább mutat. A háború és a gazdasági válságok szorosan összekapcsolódnak. A háborús gazdaságot ugyanis a Wall Street-ről finanszírozzák, mely az USA államszervezetének legnagyobb hitelezője is egyben. Az USA fegyvergyártói az Amerikai Védelmi Minisztériumtól dollármultimilliárdokat kapnak a modern fegyverrendszerek megrendeléseiért. Cserében „az olajért vívott háborúban” a Közel-Kelet és Közép-Ázsia közvetlenül kiszolgálja az Anglo-Amerikai olajóriások érdekeit is.
    Irán a világ globális kőolaj-, és földgáztartalékainak 10%-ával 3. helyen áll Szaúd-Arábia (25%) és Irak (11%) után. Csak összehasonlításképpen az Egyesült államok a világ ugyenezen tartalékaiból mindössze 2,8%-kal rendelkezik!
    Irán gazdasági vagy katonai támadásával nem csak az Anglo-Amerikai ellenőrzést akarják visszaszerezni a térség olaj/földgáz gazdasága felett, (beleértve a szállítási útvonalakat és vezetéket), hanem kihívást akarnak intézni a térségben már jelenlevő és befolyással rendelkező Oroszország és Kína ellen is.
    Globális hadviselés – Irán van a célkeresztben a III.világháborúra készülődve
    VilagHelyzete.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük