(2535) Kibújt a szög a zsákból

Tibor bá’ online

Érdekes jelentés jelent meg az INDEX-ben a tegnapi nap folyamán, íme:

Az április választás előtt a kormány 4 tárcájánál is irdatlan pénzosztás folyt Varga Mihály gazdasági minisztériumában 7,8, Balog Zoltán emberminisztériumában 4,3, Lázár János kancelláriáján 3,9 milliárd forintot osztott szét az alkalmazottak között. Seszták Miklós fejlesztési minisztériumában minden bizonnyal még ennél is többet, de a tárca nem válaszolt a 24.hu adatkérelmére, aki összegyűjtötte a számokat. Az előző 3 tárca adatai alapján 16 milliárd forintot osztottak szét, Seszták minisztériumát is beleszámolva az összeg felmegy 20 milliárd forint fölé. Egy egyedi kormányhatározat alapján a 4 tárcánál kb. 3000-en kaptak a pénzből, átlagban 300-400 ezer forintot, de  a vezetőknél ez elérhette a 24 havi (2 évi!) fizetést is. Azaz a kormányalkalmazottakat egyszer megfizették főmunkaidőben, majd megfizették őket még egyszer ugyanazért a munkáért.Hivatalosan a pénz az uniós kifizetések gyors lebonyolításáért járt, de olyanok is kaptak belőle, akik nem vettek részt abban a munkában. A pénzt viszont uniós támogatásból fizették, azaz az Állítsuk meg, Brüsszelt- kampány kormánya Brüsszeltől kért pénzt, hogy ki tudja fizetni saját alkalmazottait. És ennél már csak az meglepőbb, hogy Brüsszel meg adott neki.

Az eset jól mutatja, hogy mi tartja életben és ki finanszírozza a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Érdemes itt emlékeztetni, hogy Orbán ugyanakkor, amikor a kifizetésekről rendelkező kormányhatározatot meghozták, úgy vélekedett, Magyarországnak nincs szüksége uniós pénzekre: az uniós pénz nem csodaszer, és nem ajándék: sokat fizetünk be, nem érdemes a magyaroknak „kalaplevéve, kezükben a kalapot szorongatva” állni. A magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek.

A NER-elit kamupályázatokkal és kamuberuházásokkal lenyúlja az uniós támogatásokat, majd bejelentkezik újabb pénzekért, hogy honorálják, milyen szépen végrehajtotta a lopást. És egészen megdöbbentő módon meg is kapja Brüsszeltől.

Kérem szépen. Nincs itt semmi döbbenet. Ezt már rég tudtuk. Brüsszel Washingtont szolgálja ki, és ameddig a kormányfő beáll  a fősodorba, semmi se érdekli. Nem fognak helyettünk semmit se csinálni. A magyar problémákat a magyaroknak kell megoldani.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük