(2373) Szellemi rendellenesség

VIP.310

 

Akármerre megyek mindig azt érzem, hogy itt mindenki hülye. Számomra most kiderült, hogy nem képzelődöm. Európában 160 millió ember szellemileg tökéletlen. Lásd a legújabb VIP fordítást.

___________________________________________________________________________

Minden évben, Európában több mint 160 millió embert érint valamilyen szellemei rendellenesség, vagyis a lakosság 38 százalékát, állítja egy jelentés, amit az European Brain Council (Európai Agy Tanács) és az European College of Neuropsychopharmacology (Európai Ideggyógyászati Gyógyszerkollégium) adott közre. És ezeknek kevesebb, mint az egyharmada kap orvosi ellátást.

AZ Drezdai Egyetem pszichológusa, Hans-Ullrich Wittchen 3 éven át tanulmányozta az Európai Unió országait (+ Svájc, Norvégia és Izland), és arra az eredményre jutott, hogy a leggyakoribb rendellenességek: szorongás, álmatlanság és depresszió a következő megosztásokban: 14%, 7%, és 6,9%.

A kutatók eredetileg az összes mentális betegséget két csoportra osztva tanulmányozták: mentális rendellenességek (depresszió, skizofrénia), valamint neurológiai betegségek (stroke, sclerosis multiplex, Parkinson-kór). Az együttes előfordulást nem tudták megbecsülni. Wittchen szerint a valós érték minden bizonnyal „jelentősen nagyobb” a 38%-nál…………

___________________________________________________________________________

A cikk teljes fordítását E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartási költségeihez. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu. Vagy a homapage-en az donate/adakozás fül mögött.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2373) Szellemi rendellenesség

  1. „Akármerre megyek mindig azt érzem, hogy itt mindenki hülye. ”
    Ajjaj.

  2. 01 – enyime:
    Ha egy vidéki úton valaki úgy áll meg gépkocsival, beszélgetni, hogy se a jobb oldalán, se a bal oldalán nem lehet elmenni, akkor mit kellene gondolnom?
    Ha egy színházban a bal 3-4 székben ülők a jobb oldalon jönnek be, és a teljes sort felállítják, akkor mire kell gondolnom?
    Ha egy hipermarketben a kocsival megáll a pénztárgép mellett, és fizetés után ott kezd bepakolni a kocsiba, feltartva a többi fizetésre várót, akkor mire kell gondolnom?
    Ha egy ruhatárból kivett kabátot, ott a pult mellett kezd el felvenni, ahelyett, hogy kijjebb lépne hármat, akkor mire kell gondolnom?
    Ha te ezekkel mind egyetértesz. Netán így cselekszel, akkor Ajjaj.

  3. Sok a hulye nem vitas, de a ha valaki csak hulyekkel talalkozik, akkor az furcsa (enyhen szolva – lasd a vicc amikor mindenki szembe jon az autopalyan). Nem hiszem, hogy nagyon megvaltozott volna ama gauss gorbe alakja az utobbi idoben. En nagyon sok okos, normalis emberrel talalkozok.

  4. 03 – enyime:
    Folytatom.
    Ha valaki nem ismeri a gauss görbe lényegét, akkor mire kell gondolnom? 😀

  5. Azt tegyük hozzá hogy ha felhívod rá a figyelmét hogy bizony hülyeséget csinált akkor minden esetben vérig vannak sértve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük