(2350) Alkohol

VIP. 306

 

A tegnapi hírekből tudtam meg, hogy iszákos nemzet vagyunk. Az egy emberre eső (csecsemőtől a haláltusát vívó aggastyánig) éves magyar fogyasztás 14 liter, 96 %-os alkoholnak felel meg. Nem tudom, személy szerint te mennyit iszol, de egy angol egészségügyi portáltól

a következők tudhatók meg:

30 másodperccel az első korty alkohol tartalmú ital után az alkohol megérkezik az agyba. Az agy által végzett vezérlés (utasítások az egyes testrészekhez) lelassul. Ezért romlik a reflex, a logikus gondolkodás, kihagy a memóriaképzés (Ezért nem emlékszel másnap semmire).

Az alkohol izgatja a gyomor nyálkahártyáját, ami beindítja a gyomornedv képződést. Egy idő után ez émelygést okoz, illetve hányást válthat ki. Több éves ivás után fájdalmas sebek keletkeznek a gyomorban, amit gyomorfekélynek nevezünk. Az állandóan jelenlévő gyomornedv étvágytalanságot okoz. Ebből következik a szükséges tápanyagok felvételének hiánya, mert a részeges ember nem eszik.

A máj bontja le a szervezetbe kerülő alkoholt. Közben rengeteg méreganyaggal találkozik. Egy idő a máj nem győzi a munkát, elzsírosodik. A felesleges zsír miatt csökken a vérátfolyása, ami kevesebb vért jelent, elhalnak a májsejtek. Beáll a Cirrozis, aminek a vége a halál.

A zavartalan működéshez a hormonoknak megfelelő arányban kell termelődni, de az alkohol ebbe belezavar. Nők esetében rendszertelenné teheti a menstruációt, megakadályozhatja a teherbe esést. Férfiak esetében beleszólhat az erekcióba, csökkentheti a spermaszámot, zsugoríthatja a heréket, növelheti az emlő kezdeményt…….

___________________________________________________________________________

A teljes cikk fordítását a VIP előfizetőknek E-mailen szétküldöm. VIP előfizető úgy lehetsz, ha legalább 6000 forint adománnyal hozzájárulsz a honlap fenntartási költségeihez. Kapcsolatfelvétel: evatibor#t-online.hu (vagy lásd a nyitó lapon adomány alatt)

 ___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(2350) Alkohol

  1. Apám alkoholista már vagy 25-30 éve. Minden nap beveszi a 2 literes műanyagüveges bort , lassan 60 felé jár.Érdekes hogy még semmi baja , egy lyukas foga sincs más meg aki egészségesen él sokszor van egy csomó baja.Aztán persze lehet hogy egyszer lecsap az addigi életmód. De eddig sem gyomorsava sem májproblémái nincsenek.Igaz nem idegeskedik semmin, és nem eszik tartósítószeres ételeket .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük