(2340) Vörös riasztás

VIP.305

 

Vörös riasztás

Két hónapon belül (a petro-dollár mintájára) Kína kibocsátja a petro-juant, és ezzel megszólalnak a dollár uralom lélekharangjai.

___________________________________________________________________________

A teljes fordítást E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető az lehet, aki legalább 6000 forint adománnyal hozzájárul a honlap fenntartásának a költségeihez. Kapcsolat: evatibor#t.online.hu

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

37 gondolat erről: „(2340) Vörös riasztás

  1. Összehangoltabb ez a dolog:

    A nagyhatalmi feszültségek újjáéledésével párhuzamosan újabb lendületet vett a dollár-hegemónia megrendítésének kísérlete. Jövőre már a rubel lesz minden orosz kikötőben a fő elszámolási valuta, Peking pedig heteken belül megindítja az olaj határidős kereskedelmét, amelyet jüanban áraznak be. Venezuela két hete már jüanban adja meg olajárait.
    http://privatbankar.hu/makro/putyin-megdontene-a-dollar-egyeduralmat-kina-es-venezuela-is-segedkezik-312484

  2. „A napokban életbe lép a petro-yüan, mely a petro-dollár végső kegyelemdöfését és összeomlását hozhatja el, amennyiben az olajkereskedelmet már egyáltalán nem dollárban fogják bonyolítani.

    A Kaiser’s Reportban Max Kaiser elmondta, hogy egy rendkívül aggasztó és sorsfordító ponthoz érkeztünk, hiszen a fedezet nélküli pénzt nyomtató adósság-birodalom, amit Egyesült Államokként ismerünk nem fogja feladni hegemóniáját, hogy megőrizze a dollár tartalékvaluta szerepét! Ha kell háborúba is megy emiatt, illetve ennek megakadályozására.”

    http://www.vilagvege2012.hu/2017/10/26/az-amerikai-adossag-birodalom-haborut-is-hajlando-lesz-kirobbantani-a-petro-yuan-kozelgo-bevezetesenek-megakadalyozasara-max-keiser/

  3. Èn azért nem innék ilyen hamar a medve bőrére. Amikor elindult az arany jegyzése is akkor is jósoltak sokmindent. A helyzet megváltozott hiszen néhány éve az usa ùjra a világ legnagyobb olajtermelőjévé vált

  4. Ha jól tudom Kína birtokolja az USA állampapírjainak nagy részét. Ha a dollár megbillen azon így Kína is bukik. Nem hiszem, hogy érdekük lenne bedönteni a dollárt. Én inkább nagyon lassú, fokozatos térnyerését látom a Juannak.

  5. Lehet, hogy Kínának is az az érdeke, hogy ne legyen dramatikus az átállás.

    Az az érzésem, hogy az átrendeződés lassú lesz, jórészt a színfalak mögött.

  6. 2017-ben egy világvége 2012 című weboldalon lévő anyagra hivatkozni nem éppen azt a hitet kelti, hogy komolyan lehetne venni ezeket az előrejelzéseket…
    Vagy csak én maradtam le róla, hogy valójában 5 éve vége már a világnak?

  7. 6.
    Avatar.

    Nem tudom eldönteni az írásodat látván, hogy a magabiztosságodat tükrözi, vagy az iróniádat.
    Az, hogy a világnak mikor lesz vége nem tudhatom természetesen, de úgy érzem, hogy hamarabb megtapasztalod/megtapasztaljuk majd sajnos, mint kellene!..
    Egy folyamat részfolyamatok sokaságából áll, ha valamelyik akadozik, akkor a végkifejlet is fog.
    Akadozik Szíriában – meg is akadt – a Koreai- félszigeten , és biz’ Ukrajnában is állóháború van jelen pillanatban az agyhalott velejéig fanatikus, és elhülyült hatalmi vezetők, és tábornokaik legnagyobb döbbenetére, és bánatára.
    Sorolhatnánk tovább természetesen a komoly válsággócokat szerte a földgolyón.
    Viszont nem mondtak le a terveikről azok az erők, amelyek igyekezete egyre jobban látható.
    Ha összehasonlítom a tavalyi esztendőt a mostanival, megdöbbentő, hogy mekkora azóta a változás negatív irányban, és mekkora a hadi készülődés .
    A világ országainak józanabbik része már nem hajlandó a továbbiakban finanszírozni, és növelni az Egyesült Államok jólétét, életszínvonalát, és ennek ára lesz. A jenkik nagyon is jól tudják ezt, azonban hogy mikor , és hol provokálják ki azt, ami mindig kisegítette őket a szorult helyzetből, véleményem szerint most már hamarosan megtudjuk.
    Az idén a jeleket már nagyon is észre lehet venni.
    Pár hete a hidegháború óta legnagyobb hadgyakorlat zajlott Kalinyingrád területén, amely jelzésértékű volt a nyugat számára, egyben növelte is a feszültséget rendesen. Mi sem bizonyítja a fontosságát mint az, hogy a hadgyakorlaton résztvevő nagy létszámú szárazföldi haderő maradt is a hadgyakorlat helyszínén, legalább is a jenki tábornokok állítása szerint. Előtte ugyan ez svéd területen lett kivitelezve, amely a svédek eddigi legnagyobb erőfitogtatása is volt.
    A napokban a németektől hatalmas konvojok indultak el a legmodernebb páncélosokkal megpakolva, amelyek végcélja, és új szolgálati helye Lengyelország! . (Bradley, Abrams) A neten fent van félelmetes felvonulásuk.
    A kilencvenes évek óta először vannak 24 órás harckészültségben az amerikai stratégiai bombázók, miközben a másik oldalon Putyin mást sem csinál mint a Szarmatákat teszteli , és indítja naphosszat!
    Az amerikai szenátorok előtt van az a tervezet, amely Ukrajna számára engedélyezné azokat a rakétákat, – eddig csak Izrael kapta meg őket – amely óriási fenyegetést jelentene Novorosszija számára, megváltoztatva az állóháborút, és amely komoly válaszút elé állítaná a moszkvai vezetést..
    A román rakéta bázisok hatalmas tempóban épülnek, az e miatti putyini beszéd elgondolkodtató, és félelmet keltő.
    Még azt sem tartom kizártnak, ha tovább szorul az oroszok nyaka köré tervezett jenki hurok, hogy Putyin megelőző csapással fogja ezt tolerálni. Mert ez is realitássá vált…

    https://avilagtitkai.com/articles/view/komoly-elojelek-1992-ota-eloszor-vannak-24-oras-keszenletben-az-amerikai-nuklearis-bombazok

  8. 7.
    Szerintem picit túl dramatizálod a dolgokat. A website, amit linkeltél, nekem nem tűnik túl alaposnak, inkább bulváros, mely a szenzációra, a drámára hegyezi az írásait, de nehogy kötözködésnek vedd.

    Egyébként mit jelent az, hogy Kína kibocsátja a petro – jüant?

    Piton,

    ez aztán a hír: „Jövőre már a rubel lesz minden orosz kikötőben a fő elszámolási valuta”. 🙂
    Én inkább azon csodálkoznék, hogy eddig Oroszországban hogy a fenébe nem a rubel volt a kikötőkben a preferált pénznem.
    Szerintem azért, mert a rubel még az orosz kereskedőknek, boltosoknak sem kellett, ha lehetett dollárt is kérni.
    Olyan ez, mintha Magyarországon állami vagy elnöki rendelettel kellene kereskedőket rákényszeríteni, hogy ne dollárt kérjenek, hanem a forintot használják.
    Ebből csak az jön le, hogy Oroszország pénzügyileg harmat gyenge még jelen pillanatban is.

  9. 8. Ada
    A stratégiai bombázók 24 órás harckészültsége nagyon furcsa dolog! A stratégiai bombázó a mai technika mellett akkor jelent fenyegetést, ha az ellenség körül repked és bármikor lecsaphat, mint ahogy a hidegháború alatt csinálták (volna). Az teljesen komolytalan, hogy áll a földön és várja a parancsot. Ez nagyjából azt jelenti, hogy valami óriási gond van a rakétaerők harcképességével, ezért még ilyen, ötven éve meghaladott dolgokat is kénytelenek bevetni. Továbbgondolva mindebből az következik, hogy az USA – elsöprő ütőerő hiányában – nem fog háborúba belemenni, csendben visszavonul.

  10. 10. Gabiii,
    A bombázók, mint fegyvernem nem avultak el, főleg ha regionális háborúról beszélünk. A cikk Észak Kóreával kapcsolatban írja, hogy az USA légierő 24 órás harckészültségben van. Ha az USA megtámadná Észak Kóreát, az első lépésben valszeg ez azt jelentené, hogy hajókról, ill. szárazföldről indítható rakétákkal + repülőkről szarrá bombáznák a kiemelt célpontokat.

    Egy rakás lopakodó felszállna akár 10 ezer km-re vagy még messzebb É.K-tól és irányított bombákat szórnának száz meg ezer tonna számra a katonai célpontokra.
    Egyébként az Ada által linkelt cikkben én egyetlen hivatkozást sem találok, ez így minimum komolytalan.
    Nem beszélve a cikk olyan állításairól, hogy É.K-nak 9.5 millió azonnal bevethető katonája van. Valójában Oroszországnak meg az USA-nak együttesen nincs ennyi.

    4.
    Geri,
    az a kérdés, hogy időközben mennyi dollárja maradt még Kínának. Mert kb. két éve volt hír, hogy piacra dobta amerikai állampapírjait. Az is lehet, hogy már alig van neki. Likvid dollárkészletét is elkölthette közben, így simán lehet, hogy egy jelentős dollárgyengüléstől, értékvesztéstől már nem tartanak annyira, ami visszatartaná őket a dollár világpénz jellegét gyengítő manőverektől, pl. hogy zsarolják az arab világot, hogy tőlük megvett olajat adják ezután jüanért.

  11. 11. Gyarmathy
    A 24 órás harckészültség B-52-esekre vonatkozott (valahol máshol találtam, nem a fenti linken), ami ÉK-val kapcsolatban értelmetlen. Első hullámra van jobb, másodikra meg nincs szükség (most nukleáris háborúról beszélünk ugyebár, hagyományos háborúra nincs esély). Ebből következik, hogy ez a lépés a világ többi részének szól és egyben jelzi, hogy az USA kevesli saját rakétás elrettentő erejét.
    (A B-52 tényleg nem elavult, ha Szomáliát kell bombázni, de az ÉK légvédelem valószínűleg leküzdené. A kis rakás B-2-t meg nem lehet folyamatos harckészültségben tartani, nem is ez a szerepük.)

  12. Mindig is a nap huszonnégy órjában, az év 365 napján, egy időben 4 amerikai tengeralattjáró van lemerülve éles bevetésen világszerte. Ezzel egy időben kettő behajózik és kettő kihajózik. (SSBN tengeralattjárók és SLBM rakéták)
    Az oroszoknál nagyjából ugyanez a helyzet.
    A szárazföldi ICBM-ek meghatározó része mindig is éjjel-nappal harckészültségben volt, High Alert – Launch Ready üzemmódban, s LOW protokoll szerint, azaz riasztás után indítás.
    A B-52 csak apró adalék ezekhez, mellesleg ALCM, azaz nukleáris töltetű cirkáló rakétákat lőnek. Oroszoknál Tu-95MS és Tu-160, ebből előbbiek sűrűn járőröztek eddig is.

  13. 9.
    gabiiiiii

    ” Továbbgondolva mindebből az következik, hogy az USA – elsöprő ütőerő hiányában – nem fog háborúba belemenni, csendben visszavonul.”
    Ezt mondod te, csak így szerényen csípőből minden tudásod, és tapasztalatod elővéve!
    Ha elfogadsz egy baráti tanácsot tőlem, akkor a továbbiakban maradj inkább a babakocsi tologatásánál! Puszi!

    10
    Gyarmati!

    Rettent’ utálom azt, hogy mindig be kell bizonyítani valamit neked, pocsékolva rád a drága időt.

    Itt a Wikipédia a hadserege létszámáról meregesd a szemeidet, talán ennek az oldalnak hiszel azon oldalak közül, amelyek ezt már ezerszer leírták!

    Amennyiben mégsem nyeri ez sem el a tetszésedet, hívd fel Kimet beszélj meg vele egy személyes négyszemközti találkozót majd ő megerősíti neked bizonyára…

    https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89szak-Korea_hadereje

  14. 14. Ada
    Taníts Mester, taníts!
    De:
    – Előtte próbáld értelmezni az általad belinkelt oldalakat. Ne ugorj be minden hülyeségnek!
    – A gabiiii-t négy i-vel írják, ami a háromnál eggyel több, az ötnél eggyel kevesebb. Ha nem megy, ott a copypasta.
    – Az én bejegyzésem a 10-es számú volt. Másnak sikerült eltalálni, te egy kicsit még gyakorolj.
    – Ne vonj le megalapozatlan következtetéseket egy nick-ből, mert nagyon mellényúlhatsz.
    A puszit nem kérem, de egy baráti kézfogás jöhet. 🙂

  15. Ada és gabiiii!
    Aki esőnek anyázik azt picsán rúgom! 😀

  16. Valaki világosítson már fel, hogy mi a fene az a petro-jüan?

    Kína olajat fog eladni jüanért? – Nem is tudtam, hogy exportőr…

    Vagy jüanért akar olajat venni? – Akkor meg lehet, hogy kiröhögik…

    Szóval akkor most mi van?

  17. 18: Az USD jelenleg a világ egyedüli FIAT valutája, azaz nyakló nélkül nyomtathatka a FED, mert a nemzetközi kereskedelemben minden árúcikk, nyersanyag, stb. árának jegyzése, transzfere, kereskedelme, stb. amerikai dollárban történik.

    Annyi fog jövőre történni, hogy az oroszok a tengeri kereskedelem rájuk eső részén a kikötői tranzitot, és az árúkat elkezdik az USD mellett rubelben is elszámooni, ez igaz egyes országok esetében a nyersanyagokra is. Kína nagyobbat akar gurítani, első lépésben ők is bevezetik a párhuzamos USD, Jüan kereskedelmet az energiahordozók esetében. Azaz jüannal fognak fizetni az olajért, földgázért, stb. azoknak, akik erre hajlandóak. De a kínai végcél a Jüan világvalutává tétele, az amerikai dollár helyett.

  18. 1, Piton: ” Azaz jüannal fognak fizetni”

    Ott mondjuk mehet a jüanos fizetés, ahol Kínának kereskedelmi többlete van az adott országgal szemben.
    Ahol nincs, ott viszont miért bíznának jobban a jüanban, mint a dollárban? Kína is csak addig prosperál, amíg a nyugat. Ha a nyugati világ bebukik, akkor a kínai kuli is visszatérhez a napi tál rizséhez, mert nem lesz piaca a termékeiknek.

  19. Nagyobb érték a dollár mögött sincs mint a Jüan mögött.

    Akinek nem tetszik az majd dollárért ad, akinek meg tetszik az Jüanért is.
    Ezek a kérdések fognak jövőre forogni.

  20. 20 – Observer:
    A Jüan-ban kötött kontraktok (szállítási szerződések) esetében a jüan átváltható aranyra.

    19 – Piton:
    Jelenleg a világ összes valutája fiat money ugyanis nincs mögöttük fedezet, illetve dollár fedezet van, ami csak 1971-ig volt tényleges fedezet. 1971-óta a FED nem ad aranyat a dollárért.

  21. 22, Tibor bá’: „a jüan átváltható aranyra”

    Nincs annyi arany, ami ezt lehetővé tenné hosszabb távon. A dollár aranyfedezete is emiatt szűnt meg.
    Pontosabban akkor lehet, ha az aranyat drasztikusan felértékelik. Ami nem lehetetlen, ha a papíraranyat kivezetik a piacról, a fizikainak az egekbe megy az ára.

  22. 23 – Observer:
    Mivel Kína kereskedelmi mérlege mindig pozitív, nem is kell neki több arany, mint amivel rendelkezik. A kinn lévő követeléseiért azonnal aranyat vesz, illetve vehetne, amire nem kerül sor, mert mindössze a petrojüanba fektetett bizalom a cél.

    1971 előtt se adott aranyat Amerika magán embereknek, csak nemzeti bankoknak. De Gaulle nem bízott az USA-ban, ezért kérte az átváltást, amire Nixon pepipult és nem adott ki több aranyat. Azóta lúgozza ki az USA az egész világot, mert papír cetlikért vásárol mindent.

  23. 25 – Ada:
    A pasi őszintén kétségbe van esve, hogy Amerikában senki se látja úgy az eseményeket, ahogy ő. Jogos. Roberts minden egyes mondata abszolút igaz. Volt már ilyen világhangulat 1914-ben és 1939-ben, de azok a háborúk túlélhetők voltak, a következőről ez egyértelműen nem mondható el. Az izraeli és washingtoni háborús uszítóknak különben igazuk lenne, ha nem lenne kitalálva a termonukleáris bomba.

  24. 27 – Indiánlány:
    Csapnivaló fordítás, persze jobb mint semmi.

  25. 27: Lovas Pista ennyire képes. 😛
    http://lovasistvan.hu/2017/10/29/lesz-egy-nap-amikor-mar-nem-lesz-holnap/

    Az washingtoni szarkavarásban, az USA hatalmi elitjének fejetetejére állásában, és egymásnak esésében, az ’50-es évek McCartizmusát idéző ruszofóbiában igaza van Paul Craig Robertsnek! És abban is, hogy a világunk rohan valami felé, ami nagyon nem lesz jó senkinek sem. A jelenlegi geopolitikai helyzet kb. olyan mint 1910-14 v. az 1935-39 közötti volt.

    Vannak túlzások is azért a cikkben:
    A 3K22 Cirkon hiperszónikus rakétarendszert tesztelik az oroszok, és ha minden jól alakul (vannak nem bekalkulált problémák) akkor 2020 körül jöhet a szériagyártása.

    Az RS-28 Szarmata nehéz ICBM szép és, jó. A R-36M2 SS-18 Satan Mod 5 ICBM -et fogja váltani, tulajdonképp ennek a nehéz ICBM-nek egy modernebb, továbbgondolt, XXI. századi változata. De csúsznak vele, 2018-ra tervezték a hadrendbe állítását, de csak az első tesztek jönnek majd akkor. Ez is inkább 2020 környékén lesz realitás pár darabban a Stratégiai Rakétaerőknél. Addig kitolják a Sátanok már így is meghosszabított üzemidelyét.

    De abban eggyet kell értenünk, ha netán nekimennek az oroszoknak az amerikaiak, abból már csak az orosz katonai stratégiát ismerve (ami nyilvános persze) hamar taktikai, majd stratégiai szintű atomháború lesz.

  26. 28. Piton.

    Senki sem kételkedik abban – én sem – hogy tisztában vagy azzal , hogy az RS- 28 az egy rakéta, és nem egy porszívómotor sorozatszáma!
    De azért engedtessék már meg, úgy írod itt a dolgokat,, mint ha te volnál Putyin jobb keze, vagy legalább is a katonai tanácsadója, aki mindennel full tisztában van.
    Honnan veszed ne haragudj ezeket a magabiztos irományokat, hogy az embernek az jön le, melletted Roberts egy bulvárfirkász, aki a „lapja” terjedelmét úgy szeretné növelni, hogy elereszt egy-két szaftosabb írást néha-néha!
    Mindenki tudja ezen a planétán, hogy velük kapcsolatban – oroszok – senki sem mehet biztosra, főleg az ilyen kérdésekben.
    Amikor Szíriában megjelentek a hajszálpontos cirkálórakétáik, akkor esett le a „tantusz” a jenki stratégáknak, hogy lám nem csak nekik vannak ilyen ketyeréik, miközben senki nem tudott ezekről semmit. Még ők sem, pedig gondolom a CIA van annyira rafinált mára, hogy a legtöbb helyre „beférkőzve” pontos infói legyenek.
    Ez a fazon elég régóta van hatalom közelben, s gondolom az információi is ezen helyekről származnak.
    Vagy majd neked is akkor esik le a „tantusz” mint a stratégáknak, mikor a túlsó kontinens már füstölni fog?..

  27. Piton védelmében néhány gondolat.

    Ezekről az eszközökről, illetve a hadrendbe állításuk idejéről évek óta folynak eszmecserék a HTKA nevű fórumon valamint a Biztpol-on. Az előbbi fórumon – biztpol témában tuti – nagyjából 15-20 évvel le vannak maradva a fórum fő hangadói és természetesen ezen a szemüvegen keresztül terjesztik az igét, amit kötelező elfogadni, egyébként „hülye vagy és az is maradsz”.
    Az orosz fegyverfejlesztések és a jelenlegi orosz haderő valós képességeit tekintve viszont sokkal közelebb áll a valósághoz Paul C. Roberts véleménye, mint egyes hazai főmegmondók beporosodott és avult nézőpontja.

    Üdítő ellenpélda arra, hogy mi a valós helyzet:
    „Elindult egy atomfegyverkezési verseny Oroszország és az Egyesült Államok között, és a mostani versenyben az orosz félnél van az előny és az irányítás – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.”
    https://www.hirado.hu/2017/10/29/atomfegyverkezesi-verseny-indult-oroszorszag-es-az-egyesult-allamok-kozott/

    Az oroszok sokkal előbbre járnak a hiperszonikus fegyverfejlesztésekben, mint az USA vagy bárki, a nyugati hadiflották cirkáló rakétái még csak a szuperszonikus tartományt sem érik el, a fegyverzetük szubszonikus eszközökből áll. Az oroszok már túl vannak nem egy Cirkon indításon, erről még az Aranysas c. magazin is képes volt megemlékezett kábé egy éve, igaz, három sorban.
    Meggyőződésem, hogy az oroszok egy csomó eszközben jóval előbbre tartanak, mint amit akár a Kreml szándékosan propagál és vannak területek, ahol le vannak maradva, ezt viszont inkább felfelé tupírozzák.

    A hadászati nukleáris arzenál tekintetében nem kérdés, hogy 2017-ben kinek van a legkorszerűbb rendszere hadrendbe állítva, miután az USA arzenál szárazföldi ICBM rendszerei cirka 40 évesek és a még a „legújabb”, tengeralattjárókra telepített Trident-II D5 SLBM rakéták is egy laza harmincas csapat.
    Az amerikai haderő papíron impozáns technikai eszközparkkal rendelkezik, ugyanakkor a valós hadrafoghatóság például a légierő tekintetében is – jó esetben – csak 50-60% körül mozog a vadászgépektől az interkontinentális bombázókig bezáróan.

    A jelenlegi amerikai haderő csak árnyéka egykori önmagának, a csúcs 1991.-ben volt, amikor a Sivatagi Vihar alatt apait-anyait beleadtak egy másodrendű regionális hatalommal szemben, hogy lenyűgözzék a világot. Azóta eltelt 26 év és produkáltak egy csomó befejezetlen és elbaxott háborút, a csillagászati katonai kiadások egy jelentős részét – amit éppen nem 3x-osan áraztak túl – simán lenyúlták és elsikították. Nem véletlen, hogy az amerikai számvevőszék nem vizsgálhatja a Pentagon költőpénzét és nem a titkos csillagközi flottára költötték, nyugi. (Az oroszok és rakétáik nélkül ma gyakorlatilag nem létezne semmilyen valós amerikai űrprogram sem.)

    Az USA leamortizálta a haderejét, az infrastruktúráját és a társadalmát is – egy haderő pont olyan, mint a társadalom, ami kiállítja. Na, akkor ezen el lehet gondolkodni 2017-ben, amikor fontosabb a félbuzi gendermajmok seregben tartása és George Washington kikezdése, mint például az amerikai gyerekek jelen idő szerinti színvonal alatti oktatása!

    Ada-nak sok mindenben igaza van, a nyugati hírszerzők orra előtt vették be az oroszok a Krímet és a Kalibr cirkálórakéták valóban meglepték a nyugati szakértőket – még akkor is, ha az Aranysas egyik prominens cikkírója emiatt anno lehülyézte a fél világot, mert szerinte ezt mindenki tudta, csak a dilettánsok nem. Na persze.

    A magam részéről fenntartom a korábbi véleményemet, miszerint ha az USA tengelyt akaszt az oroszokkal vagy Kínával, akkor ők lesznek valójában pont úgy elverve, ahogy nemrég az egyik alacsony IQ-jú Pentagon tábornok harsogta tele a világsajtót megígérve a hatalmas ruhát az ellennek. Ha valakit érdekel, akkor előkeresem a videót róla.

  28. No, itt a videó (hátha valakit érdekel), amin Gen. Mark Milley 0:40-nél néven nevezi Oroszországot, Kínát, Iránt és Észak-Koreát majd – finoman fogalmazva is – befenyíti őket. A magyar feliratozás bekapcsolható a videónál. Jó szórakozást! 😀

  29. Köszi Monte! 😉 A videót is, feliratozva még nem láttam.

    Ada: Semmi olyan információt nem írtam le, ami nyílvánosan nem elérhető. Személy szerint kedvelem Roberts írásait, de azért a megfelelő hatás keltése érdekében ő is szeret felnagyítani dolgokat. Nem, nem hazudik, csak ferdít, pl. mint a mostani cikkében olyan dolgokat állít valós képességnek, amelyek csak jó pár év mulva fognak realizálódni a gyakorlatban.

    A szíriai orosz erődemonstració senkit nem ért meglepetésként, max. annak a mértéke és hatékonysága. A szakma és az illetékesek tudtak a 3M-54 Klub családba tartozó 3M-14 Kalibr „cirkáló rakétáról”, a Glonass vezérlésű bombákról, stb.; meg azok limitált szamáról is. Bevetésük, tesztelésük sikeres, ez igaz minden fegyverrendszerre. Viszont az orosz VM sok mindennel elégedetlen, egy csomó dologban fejlesztések szükségesek. A Kalibr-nél is az első három hónapnyi orosz beavatkozás után történtek fejlesztések a megbízhatóságon, meg kvázi kifogytak az aktív készletekből, mert a gyárat utána átállították három műszakos termelésre. De ez az egész nem arról szólt, hogy lám, lám nekünk is van ilyen, ezt tudta az USA, meg a megsemmisített célpontokat bombázva is meglehetett volna semmisíteni, olcsóbban. Akkortájt folyt intenzívebben az USA Európába telepített ABM rendszere miatti orosz-amerikai csörte, állt hadrendbe a romániai ABM bázis. Az oroszok ezzel demonstrálták, hogy lehet az ICBM -en alapuló képességeinket csökkenteni, semlegesíteni, de tudunk máshogy is csapást, nukleáris csapást mérni, amit az ABM nem tud érdemben befolyásolni.

    Nekem a tantusz elég régen leesett, Montezumával lassan 10 éve folytatunk hol intenzívebb, hol kevésbé energikus geopolitikai diskurzusokat stratégiai, és aktuális kérdésekben.

  30. Több, mint valószinű, hogy van valami komoly katonai ász az oroszok kezében.
    A múltkoriban egy hasonló témájú topicban megirtam az izraeli vadászpilóta esetét egy titokzatos drónnal a sziriai légtérben, amelyet a pilóta LÁTOTT, ámde a gép eszméletlenül fejlett, kitünőnél is kitünőbb fedélzeti célkereső berendezése NEM ÉSZLELT.
    Ez magyarul azt jelenti, hogy a drónt a vadászgép ultramodern rakétáival sem lehet leszedni, mert valami szuper technika által láthatalanná válik a digitális célkereső berendezések számára, valamint a drón, ha akarja és fel van fegyverezve-és ugyan miért ne volna – bármit megtehet a vadászgép ellen!!!
    A rögtöni gyanú a drón ugymond” tulajdonosait ” illetőleg, természetesen az oroszokra esett, ugyanis nehéz elképzelni, hogy az amerikaiak titkolnák előlünk egy ilyes alkalmatosság létezését, ha volna nekik.

  31. 23 Observer: ne azzal érvelj, hogy nincs annyi arany, ami a petrojüan aranyra váltáshoz szükséges lehetne.
    Inkább „túl olcsó” az arany. Ezen könnyen javítani fognak.

    http://usdebtclock.org/gold-precious-metals.html

    Itt az arany reálisan számolt árát 5990 USD/unciával nevezi meg.

    Legközelebbi világváge dátum Amerikára vonatkozóan november 4. Igaz túl magas labda lenne, ennyire nem tehetik kiszámíthatóvá a jövőt,

  32. 35, Bazs: „Inkább “túl olcsó” az arany.”

    Ja. A második mondatomban pont ezt írtam… 😉

  33. „Szorul ki Washington a Közel-Keletről, Teherán és Moszkva komolyan leckézteti az amerikai diplomáciát. Egy teljesen eszement logikával ezért az amerikai neokonzervatívok azt követelik, hogy az amerikai hadsereg támadjon meg orosz hadihajókat és repülőgépeket, miközben tizedelje meg az iráni erőket is Szíriában.”
    http://privatbankar.hu/makro/orultseget-kovetelnek-amerikaban-hamarosan-lohetik-putyin-seregeit-313576
    Nahát, micsoda meglepetés! Az USA agytrösztjei olyan világháborúban gondolkodnak, amiből az USA kimarad. 😀
    Szerintük ha kilőnek néhány orosz hadihajót és leszednek pár orosz gépet (plusz pofán verik Iránt), akkor Putyin behúzza fülét-farkát és a sarokba kucorogva pityeregni kezd.
    Az USA minden héten bizonyítja a geopolitikában, hogy mindig van lejjebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük