(2309) Hogyan szakítsunk?

Tibor bá’ online

 

Mit tudom én, lehet, hogy nálad most épp ez a probléma 😀 . És az érdekel, létezik-e egyáltalán fájdalommentes, becsületes szakítás? Lehet hazudni egy viszony befejezésekor? Szakíthatunk-e sms-ben vagy e-mailben, vagy jobb ezt személyesen megtenni? Lehet-e barátság a volt szeretők között?

„Nem benned van a hiba, hanem bennem!” – ugye mindenki hallotta már ezeket a szavakat, ha máskor nem, szakításkor, és érdekes, hogy ezektől a szavaktól gondolja az, akit elhagytak, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz.

Az alábbiakban néhány jó tanács olvasható szakítás előtt állóknak, és azoknak, akiket otthagytak.

Nem minden kapcsolatot szükséges szakítással befejezni. Két randevú után még nem beszélhetünk viszonyról, ilyenkor, ha nem hívjuk a másikat, vagy mi nem telefonálunk, az már a kapcsolat végét jelzi.

Gyáva emberre vall azonban egy tartósabb kapcsolat végét sms-ben, vagy e-mailben közölni.

Az internetes ismerkedés bonyodalmakat hozott a szakításba is. Ha valakivel sokáig csak a világhálón tartottuk a kapcsolatot, és csak jóval később került sor a személyes találkozásra, lehet, hogy azonnal kiderül, nem ő az, akire vártunk. Ez gondot okozhat a szakításnál, hiszen esetleg régóta ismerjük a másikat, de valójában egyáltalán nem.

Tartósabb kapcsolatot illik személyesen befejezni. Mindenképpen alkalmat kell adni a partnernek, hogy kérdéseket tegyen fel, beszéljen érzéseiről. Ilyenkor legyünk a lehető legőszintébbek.

Sok mindentől függ az, hogy valaki tud-e volt partnerével baráti viszonyban maradni. Ajánlatos, ha az elhagyott szerelmes egy jó darabig nem keresi volt kedvesét, semmiféle ürüggyel nem hívogatja, és mindenképpen kerüli vele a szexet szakítás után.

Fontos, hogy minden kapcsolatból tanuljunk, és ahelyett, hogy különféle ürügyekkel hívogatnánk azt, aki lapátra tett bennünket, keressünk új elfoglaltságot, hívjuk fel régi barátainkat, vagy sportoljunk. Ne ugorjunk fejest azonnal új kapcsolatba, ne osszuk meg bánatunkat egy új ismerőssel, mert ez nem lenne tisztességes egyik féllel szemben sem.

Ezek a tanácsok természetesen csak kapaszkodók, és nem alkalmazhatóak minden esetben. Az elhagyni szándékozott magyar férfi, ha szolgálati fegyvere után nyúl, egészen biztos, hogy különleges eljárást igényel.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük