(2301) Fehérek halála (avagy, én imádom a kihalást hirdetni)

Tibor bá’ online

 

Oké, oké, neked van igazad, a globális melegedés meg fog torpanni, majd visszafordul. Az egész mánia csak egy súlyos tévedés volt. Miskolczynak igaza van. A Föld kiegyenlíti önmagát, hála a vízpárának, stb. stb. Kár volt magunkat halálra idegesíteni.

Igen ám, de találtam egy francia honlapot Institut des Libertés címen, amin megszólalt Drieu Godefridi belga filozófus, szerző, és úgy mellesleg klíma szkeptikus, akinek érdekes véleménye van. Íme:

Mindössze 30 vagy 40 év kell ahhoz, hogy Európában több legyen a muszlim, mint a keresztény népcsoport. Miért? Mert az európai fehér ember talált egy igen sikeres módszert arra, hogy kiirtsa önmagát.

Ha erre a tényre valaki hangosan rámutat, akkor azt egy vad kárhoztatás követ a szajha médiában, mert Európában nem csak az „őslakósság” haldoklik, de a szólásszabadság is.

Ez lesz a világ legmagasabb minaretje

Tény az, hogy a keresztény Európát kihalás fenyegeti. Ilyen egyszerűen. Miért?

Egy faj fennmaradásának záloga a 2,1 minimális fertilitás. Azaz házaspáronként átlagosan 2,1 gyerek lenne, de csak 1,4 van, ami várhatóan nem növekedni, hanem csökkenni fog.  Ezzel szemben a muszlim nők átlagosan kb. 4 gyereknek adnak életet. Vagyis az ő fertilitásuk 4,0. Ha feltesszük, hogy ma a lakosság muszlim részaránya 10 százalék, akkor a számítások szerint maximum 40 év alatt több lesz a muszlim, mint a keresztény.

1,4 fertilitási rátával két generáció után a ma élő 100 emberből csak 42 utód lesz.

Nem kell nagy képzelő erő annak kiderítésére, hogy ez mit jelent. Jóval az eltelt 40 év előtt a helyzet elviselhetetlenné fog válni, mert a keresztény oda tartja a másik orcáját is, a muszlim pedig egy rozsdás bicskával elvágja a nyakad. A liberális média híreiből „kifelejtik” a muszlim erőszakoskodásokat, plasztikusan ecsetelik, hogy kötelességünk nagylelkűen segíteni őket. Emberbaráti szeretetből hagyjuk, hogy az egyik mecsetet a másik után húzzák fel, ahonnan az imám ragyogóan tudja hirdetni egy általunk nem ismert nyelven, hogy minden gyaurt meg kell ölni, mert Allah ezt várja el tőlük. Aki legyilkol minket az a paradicsomba jut, ahol 64 szűz várja, hogy jutalmul ő vegye el a szüzességüket.

Szóval, nem tartom kizártnak, hogy utódaid megússzák a klíma katasztrófát, de a rozsdás bicskát egészen biztos nem ússzák meg, mert még védekezni se lesznek képesek. Miért lennének, a helyszíni tudósítás képeiből kisatírozzák az aprócska vértócsát, mert „megrázó felvétel”. Miközben a muszlimok a 7 éves gyerekeket arra tanítják, hogyan kell elvágni egy megkötözött keresztény nyakát.

Erre a szajha média mit mond? A muszlimoknak csak egy egészen apró hányada radikális, a többség békés együtt élő. Elhallgatják a valóságot. Mohamed annak idején egy olyan vallást honosított meg, ami ragyogóan passzolt a vad, nomád emberek alap természetéhez. Szent könyvükben, a Koránban olyan passzusok vannak, amik képesek bárkiből előhívni a vérszomjas vadállatot. Igen, a legtöbbjük békés, barátságos ember, de valamennyiben ott van a potenciális gyilkos, ami vagy előjön, vagy nem. És ez a lényeg.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

102 gondolat erről: „(2301) Fehérek halála (avagy, én imádom a kihalást hirdetni)

  1. Csak a szaporodási rátát emlegetik. Ez egy dolog. De! ott vannak a vegyes házasságok kérdése! Muszlim jóképű férfi elveszi a keresztény leányzót. A feleségnek muszlim hitre kell térnie! A gyermekeket muszlimként nevelik. Muszlim lány nehezebben mehet keresztényhez, de a család ott is megkívánhatja az áttérést, persze a gyermekek neveltetése nem kérdéses, csakis muszlim hitben történhet.

    Ne gondolj engem muszlim ember gyűlölőnek, de a muszlim vallás és ember évszázadokkal le van maradva a fejlettebb világtól.
    Az lenne a logikus a józan ész alapján, hogy a lemaradottakat hozzuk fel.
    Sajnos az uralkodó irányzat épp az ellenkezője, a fejlettebb, hatékonyabb társadalom tagjait kényszerítik alkalmazkodni, az elmaradott ideológia rendszerhez.

  2. Világos, érthető, logikus. https://www.youtube.com/watch?v=HqOeA7HYT3o
    Ezt a jövőt azonban csak egyénileg lehet elkerülni, ha a nyájjal bégetsz nincs esélyed. Szard le az üres lózungokat /védjük meg őseink földjét! Fogjunk össze!/, mert a saját és utódaid életénél SEMMI sem fontosabb. Vannak még helyek a világban ahova el lehet menekülni és normálisan folytatni lehet. Én két éve élek egy ilyen helyen.

  3. A muszlim világ szerencsére nem érint minket itt Magyarországon. Minket a cigánykérdés érint majd.

    Vajon ez a szaporodási ráta a muszlimoknál fog e csökkenni az elkényelmesedéssel? Magyarországon például a neocigányoknál (pl egy fiatal aki eljön multihoz dolgozni) megfigyelhető hogy már a mostani huszonévesek közül nem mindenki szül 3-4 gyereket , hanem sokszor egyet sem.

    Nem tudom miért , talán neki is kell az iphone, autó stb….Hogy ez a trend fog e növekedni nem tudom , de elképzelhető. Bár a cigószaporodás még nem most fog megállni.

    Egy külön posztot megérne a várható cigányhelyzet Mo-on 10-20 év múlva.Mikor kimegy az ember aug. 20-án a tüzijátékra akkor szembesül hogy mennyien vannak már most.

  4. 4 – Andrew:
    10-20 év múlva örülni fogsz, hogy vannak magyar cigányok, mert csak ők fognak ellenállni a muszlim térhódításnak. Akik ilyen „relativizálást” írnak ide hozzászólásnak, azoknak fogalmuk sincs arról, milyen kétségbeejtően komoly a helyzet. A külön posztoddal menj oda ahova akarsz, és ne nekem adj ötleteket. Ez itt nem kívánság hangverseny.

  5. 2: „ahova el lehet menekülni”

    Ha jól értem, a hozzánk potenciálisan bevándorlók miatt mi magunk legyünk bevándorlók valahol másutt.
    Jól hangzik. 😉
    A Szózat meg smafu.

    Azt kell látni, hogy az agresszív emberek csak és kizárólag az agressziót értik meg. A moszlimok szemében Európa most gyenge és tehetetlen – ami politikailag igaz, de egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lenne képes megvédeni magát. Ahogy annak idején Spanyolország megtette, hogy a mórokat kihajították, ezt a mai európai országok is megtehetik a muzulmánjaikkal. Erőt kell mutatni, azt megérti a muszlim világ is. Belpolitikában pedig el kell takarítani az összes olyan pártot a hatalomból, ami nem a saját népe érdekét helyezi az előtérbe. Ez meg a szavazókon múlik. Az látszik, hogy érik ez a fordulat Európa-szerte, ahogy az emberek szembesülnek vele, hogy mi várhat rájuk. Európa ugyan lassan fordul, de fordul.

    5: „10-20 év múlva örülni fogsz, hogy vannak magyar cigányok, mert csak ők fognak ellenállni a muszlim térhódításnak”

    Ezt te nagyon rosszul gondolod. A cigány mindig az erősebb mellé áll, vagy ahol hasznot remél. A migránscsempészetben is kiemelkedően teljesítettek, persze ezek a hírek erősen kozmetikázottak.
    Az Egri csillagok ‘Sárközi’-je sohasem létezett.

  6. Magyar cigányoknál jól nyomonkövethető, azok akik ki tudtak szabadulni a hagyományos cigány létformából, már nem szaporodnak nagy létszámban.
    Kiszabadulni, csak nagyon hatékony oktatás útján lehet, ez a kulcs.
    Muszlimot is csak nagyon hatékony oktatással lehetne kiszabadítani a vallásának ideológiai rabságából. Ebben az irányban semmiféle szándékot nem láthatunk. Sőt ellenkezőleg, az európai emberektől kívánják meg az alkalmazkodást a muszlimok hitéhez, szokásaihoz.

  7. 6 – Oberver:
    „Ezt te nagyon rosszul gondolod. A cigány mindig az erősebb mellé áll, vagy ahol hasznot remél. ” Ez így igaz. Egy dolog kerülte el a figyelmed. A cigánynak az is haszon, ha életben maradhat.

  8. 7 – bogozy:
    Azt tudom neked mondani, amit 4. alatti Andrew-nak. Relativizálsz, ami vészhelyzetben megengedhetetlen. Ne jöjj nekem azzal a marhasággal, hogy az iszlám kinevelhető a muszlim gyerekekből. Ez az állítás csak arra jó, hogy eltereld a lényeget: Vagy ők, vagy mi! De már látom, hogy egészen biztos ők és nem mi, mert harc helyett gyáva módon relativizáltok. Bálintnak Izraelben abszolút igaza van: Semmit se vagytok képesek tenni, üres okoskodással várjátok be a halált.

  9. 8 – Tibor bá’
    Sajnos egyetértek veled. Az elpuhult töketlen fehéreknek annyi!

  10. 9. Tibor bá’

    Ha nem látnánk az iszlám szélsőségekből kikupálódott egyetlen muszlimot sem, akkor teljesen igazad lenne. Kikupálódott cigány is van.
    A nyílt harc felvállalása per pillanat öngyilkosság lenne, hiszen a nyugat európai lakosság java része puskaport sem szagolt. Egy egeret sem mert agyoncsapni.

    Izrael kemény eszközöket alkalmaz. Ma reggel is a helyszínen likvidáltak egy arab merénylőt. Nem lehet minden arabot, muszlimot agyonlőni.
    Jobb módszereket kell keresni. Pl. Európában akarsz élni? akkor alkalmazkodj Európához!

  11. Én pl még sokszor most sem hiszem el, hogy ez megtörtént…. Folytatás 26. alatt.

  12. 6.
    Bogozy.

    ” Magyar cigányoknál jól nyomonkövethető, azok akik ki tudtak szabadulni a hagyományos cigány létformából, már nem szaporodnak nagy létszámban.”

    Ez neked vigasz? Röhej! Mire alapozod ezt a magabiztos kijelentést?
    Az utcánkba beköltözött nem oly’ rég egy „módosabb” cigány vagy tíz purdéval mercikkel, „béjemvékkel” megspékelve. Azon kívül, hogy a környező ingatlanok teljesen elértéktelenedtek (!), és a magyarok farok felvágva menekülnek , és árulják az ingatlanjaikat mára a környéken mindennaposak lettek a karhatalom részéről az éjszakai razziák, – hatástalanul – nem beszélve arról, hogy egész hajnalig megy a dajdaj, és a „népvándorlás” részükről a lakók legnagyobb bánatára, és nyugalmára. Ez az itt lakók apokalipszise szó szerint, ami csak nálunk van!.. Hatékony oktatás? Te aztán rendesen naív vagy , vagy tudatlan. Megdöbbentő amit firkálsz..
    Hol élsz? Valami panelben egy elit helyen? Fogalmad sincs mit csinálnak ezek a véglények vidéken. De nem csak itt. Tele vannak pénzzel, de a szomszédom összes tyúkja szőrén-szálán eltűnt, és a tulaj néz ki a fejéből hogy mi is történt azon gondolkodva , hogy más vizekre evez. De hová?..
    Ezeknek egyetlen egy a megoldása. Golyószórónak hívják..
    El fog jönni az az idő meggyőződésem, amikor neki esünk ezeknek az állatoknak, vagy mi kerülünk vágóhídra. De szerintem már régóta ott vagyunk..

  13. Én próbálok tenni valamit a felvilágosítás mellett, amit a környezetemben végzek.
    Pl. Lövészklubba járok. és a lányomat is fogom erre tanítani ha majd akkora lesz!
    Olyan világ lesz itt, hogy aki nem tanul meg fegyverrel bánni, az meghal általa!
    Mint a régi vicc modern verziója is mondja:
    ” Az optimisták angolul tanulnak
    A pesszimisták arabul
    A realisták pedig LŐNI! ”
    És ezt komolyan javaslom mindenkinek!

  14. 5. Observer.
    „Ha jól értem, a hozzánk potenciálisan bevándorlók miatt mi magunk legyünk bevándorlók valahol másutt.
    Jól hangzik.” Szerintem nem hangzik túl jól, de nem látok más megoldást. A második világháború elötti, Amerikába kivándorolt zsidók, akik megérezték a veszélyt, ugyanezt tették és túlélték. Most, a jövőben ránk, utódainkra leselkedik veszély. Szerintem nem kell mást tennünk mint tanulni a történelmi példából.
    Azt nem értem, hogyha adott egy probléma akkor, azon kívül hogy a többség egyetért a végkifejletben, vagy max analizálja, de szinte senki sem próbál megoldást találni. Ja, igen azon kívül, hogy harcolni kell majd….Kösz az nem megoldás, hogy harc közben hagyd ott a fogad valahol, bármiért is amit a politikusok basztak el. Az utolsó két világháború lényegében nem erről szólt?

  15. Gondolom, a mai poszt célja a feigyelemfelkeltés, felrázás, hogy valamit tenni kellene a muzulmán áradattal szemben.

    Nagy részével egyetértek, csak hiányolom a helyzet átfogó analízisét, hogy hogyan és miért történhetett éppen most, hogy a muzulmánok felkerekedtek, és gyakorlatilag úgy foglalják el harc nélkül Európát, mint a török janicsárok annakidején a Budai várat…

    A legtöbb kijelentés igaz, hogy az iszlám aggresszív, brutális és könyörtelen, de hát mindig is az volt.
    Magától, külső elit segítsége nélkül soha nem volt képes terjeszkedni.
    Szóval az Iszlám ellen nem úgy kell harcolni, hogy az előretolt homokzsákokat püföljük, hanem megismerjük az őket vezető struktúrákat.

    Merkel, Macron, Juncker, meg a többi valószínűleg nálunk is jobban tudja az Iszlám tulajdonságait… És EPPEN azért ragaszkodnak körömszakadtáig a nyitott határokhoz meg a felső határ nélküli kvótákhoz…
    Ha sikerül megszabadulni azoktól, akik a kapukat nyitva tartják, akkor sikeresebben lehet kinn tartani az ellenséget.
    És nagyobb sikerrel lehet megszabadulni azoktól, akik már benn vannak.

    Szóval, amíg Európa saját „választott” vezetői segédkeznek az európai fehér ember „lecserélésében” addig mi hiába harcolunk a fegyver ellen.

    A kéz ellen kell harcolni, ami a fegvert tartja…

  16. Az eddigi hozzászólásokból olyan kép rajzolódik ki, hogy egyik oldalról a jelen tendenciák arra mutatnak, hogy Európa elveszett, és rövidesen iszlamizálódik.
    A másik vélemény szerint erről szó sincs, a jelen folyamat csupán átmeneti fázis az európai nemzetállamok szétverésére, hogy utána a háttérhatalom még jobban tudja saját érdekeit érvényesíteni.
    Ez viszont feltételezi, hogy a folyamatok irányítóinak eszük ágában sincs, hogy hagyják a muszlim kultúrát győzedelmeskedni, hiszen az a maga eszelős szélsőségességével az ő hatalmukat is maga alá gyűrné.
    Az utóbbi forgatókönyvet az teszi valószínűbbé, hogy azt nehéz elképzelni, hogy a folyamatok irányítói naivan belemennének egy olyan helyzetbe, amely őket magukat is megsemmisítené.
    Márpedig a jelen folyamatok elvileg ezt jósolják, tehát kell hogy legyen egy nem közzétett forgatókönyv is. Mert a másik alternatíva az, hogy tökhülyék állnak a vezető posztokon, ezt meg nehéz józan ésszel elképzelni, bármennyire is erre utalnak az események…
    Nekem egyenlőre rejtély az egész…

  17. 12. Ada

    A szomszédságodba költözött cigány nem szakadt ki a hagyományos cigány létformából.
    Egyszerűen csak valami seften meggazdagodott.
    Bizonyosan nem végzett középiskolát, egyetemet, nincs semmiféle magasabb szakképzettsége. Írástudatlanból is lehet gazdag .
    Láttam, jártam a cigányság életformájából valóban kiszakadt, művelt cigány család otthonában. Szinte semmiben sem különböztek, más fehérebb magyaroktól.

  18. 17.
    Bogozi.

    „Láttam, jártam a cigányság életformájából valóban kiszakadt, művelt cigány család otthonában. Szinte semmiben sem különböztek, más fehérebb magyaroktól.”

    Akkor add hozzá a lányodat valamelyik hiperpigmentált fiához!.. Elmegyek a lakodalmatokba!…Szerencsétlen…

  19. 17. hubab
    A csúcsgazdagok és leghívebb kádereik biztonságban érzik magukat. Ők nem a no go zone-okban laknak, és nem járnak a Bataclan-ba szórakozni. Még ha polgárháború alakul ki és statárium, akkor is ideiglenesen át lehet költözni a szomszédba, esetleg egy luxusbunkerbe, vagy véglegesen Új-Zélandra. A lényeg, hogy a profitjukat maximalizálják.

    Gyanítom, hogy esélytelennek tartják a globális közjó megteremtését. Az egyik ok, hogy vannak elszabadult exponenciális folyamatok, mint túlnépesedés, klímaváltozás, az élőrendszerek pusztulása, amelyekre már nehéz érdemben hatni. Másrészt nagy a kialakult rendszer tehetetlensége, és akiknek van egy kis ráhatása, azoknak az érdekei nem teljesen esnek egybe a népesség érdekeivel.

    A mostani helyzetben a fogyasztás drasztikus visszanyesése segíthetne, hogy kevésbé pusztítsuk a bolygót, és esetleg a társadalom jobb (kevésbé rossz) jövőjét biztosító beruházásokra csoportosítsanak át erőforrásokat. Ez rövidtávú versenyhátránnyal jár, a GDP csökken, beszólnak a hitelminősítők, stb. Persze elvileg globális összefogással megoldható lenne, de az sci-fi, egyre inkább az. Aki ezt elkezdi (akár cég, akár ország), az kiesik a versenyből, a többiek pillanatok alatt elfoglalják a helyét, felhasználják (elpazarolják) a meghagyott erőforrásokat.

    A morálisan kontraszelektált politikai és gazdasági vezetők nagy hányada szerintem pszicho- és/vagy szociopata, akik gyakorlatban nem felelnek semmiért a népesség felé, viszont a részvényeseknek, az üzleti világ többi résztvevőjének és esetleg a szabadkőmúveseknek meg kell felelniük, hogy ne váljanak páriává.

    Benyomásom szerint a legtöbb gazdag fél a többi embertől, hogy el akarja venni, ami az övé, senkiben sem bízik, hogy tényleg hozzá kötődik és nem a vagyonához, a kisemberből kinézi, hogy bármikor fellógatná irigységből. Így inkább egy helyre költöznek, együtt szórakoznak, és nem segítenek a tömegeknek lehetőséghez jutni, nehogy ellenük használják fel. Kicsit kiforgatva: nem szórnak gyöngyöket a disznók elé, mert csak lábukkal széttaposnák azokat, majd megfordulva széttépnék őket.

  20. hubab: nem biztos, hogy a hülyék állnak a vezető posztokon, hanem mind zsarolható lehet.

  21. 21 – Bazs:
    Lehet valakit arra zsarolni, hogy öngyilkos legyen? Nem, a hülyeség ellen nincs orvosság. Orbán szívből és érdekből migráns ellenes. Ez biztosítani fogja számára a 2018-as választás sikerét. Az Orbán leváltását akaró ellenzék ígéri a kerítés lebontását. Mi a francot tudnak ezek, azon kívül, hogy hatalmat akarnak?

  22. 22:

    Ha öngyilkosságra nem is, de avval igen, hogy:
    1) ha most ezt nem csinálod meg, akkor most rögtön neked annyi
    2) ha azt teszed, amit mondunk, akkor életben hagyunk- egyelőre (a következő zsarolásig)
    3) kezdődik előlről.

    Külünösen érvényes ez az összes nyugati vezetőre, de azok közül is a senki-választópolgár-által-meg-nem-választott EU Bizottság seggfejeire és apparátusukra.

  23. 20 Jani
    Arra már én is gondoltam, hogy fenntarthatóság szempontjából az lehetne egy megoldás, hogy ezt a szuper cizellált falánk fogyasztói társadalmat kellene összeomlasztani, a többit elvégezné az emberállat.
    A népesedési probléma is megszűnne a fejlett egészségügy és élelmiszertermelés összeomlása után hamar beállna egy alacsony szint.
    De ez az emberiségnek nagyon fájna…
    Mohamed törvényei szerint nem hiszem, hogy lehetne fejlett gazdaságú technikai társadalmat fenntartani, mindjárt megszűnne az a népességnövekedési trend, ha kellően magasra szökne az éhező világban a csecsemőhalandóság.
    Lehet, hogy ilyesmire bazíroznak? De a fene akarna élni egy ilyen földi pokolban, még ha az én létfeltételeim meg is lennének…
    Meg ismerve az emberi természetet, ha az iszlám legyűrné a világot, hamar kitermelnék a nyomor világában azokat a szemfüles hataloméhes rétegeket maguk között, akik egyből kitalálnák, hogy lehet megreformálni az iszlámot úgy, hogy az mégis szabadszelleműbb, vállalkozásbarátabb, számukra a technika csodáit biztosítani képes legyen.
    Mondván az iszlám radikalizmus (a mór) megtette kötelességét, most már mehet, nekünk meg jöhet a földi paradicsom…
    Másrészt az a szupergazdag réteg, akiről beszélsz, ha el is költözne a világ végére, ez a terület az iszlám fennhatósága alatt kicsúszna az ellenőrzése alól, már nem neki virágozna (hervadna), egy stagnáló nyomorgó perifériává válna…

  24. 15: Zee, „azon kívül, hogy harcolni kell majd….Kösz az nem megoldás”

    Pedig nincs más megoldás. Nézd meg a kurdokat – harcolnak, mert nincs más lehetőségük. 10 millió magyar sem futhat szerteszét a világban csak úgy hirtelen.

    Európában van most cirka 50 millió muszlim, ezt még lehetne „kezelni”, megfelelő „eszközökkel”.

    8, Tibor bá’ „A cigánynak az is haszon, ha életben maradhat.” Így igaz, ezért áll majd az erősebb mellé – vagyis esélyes, hogy nem Európát választják, hanem a moszlimokat.
    Bár én nem hinném, hogy az az Európa, amelyik évszázadokon át állt harcban, most harc nélkül feladja. A vér nem válik vízzé 1-2 generáció alatt. Első lépésben el kell távolítani a globalista, nemzetellenes vezetőket, aztán a többi teendő már adja magát.

  25. Unokatestvérem Hollandiában él (Hilversum), Ő szokott mesélni ha időnként beszélünk. Van egy 9 éves kisfia, aki iskolába jár jelenleg. Azt mesélte, hogy amíg a migráció előtt egy 25 fős osztályból 7-8 volt muszlim, addig most az osztály 70%-ka az. Ennek megfelelően változott meg minden. Amíg a migárció előtt a sok külföldi inkább színesítette az országot (nem csak muszlimokra gondolok) addig most már keményen alakítja. A muszlim diákok nagy arányú többsége miatt gyakorlatilag hozzájuk kell alkalmazkodni, legyen az étkezés, különórák típusa, szabadidős tevékenységek, vallásgyakorlás, zene stb. Ezt a muszlim szülők el is várják és nagy nyomást gyakorolnak az intézményre illetve tanárokra. A legkisebb dologért bemennek üvöltözni és agresszívan lépnek fel a többi szülővel szemben is. Egyre több a fizikai erőszak az iskolákban, a fehér gyerekek gyakorlatilag teljesen háttérbe kerültek a saját iskolájukban. Beindult a szegregáció az oktatásban. A legjobb tanárok lelépnek és próbálnak olyan iskolákba menni tanítani, ahol a muszlim arány kisebb, mint az átlag, ennek megfelelően a holland emberek mennek utánuk és átiratják a saját gyerekeiket is. Ennek megfelelően az oktatás színvonala drasztikusan csökkent. A holland szülők facebookos csoportokat alakítanak és ott próbálnak egymás között információkat cserélni, hogy hol és melyik iskola az, ami még tükrözi a régi, holland oktatási formát. Így cserélt iskolát az unokatestvérem is, aki több hónapig keresett a fiának új iskolát, amíg végül talált mert az ő kisfiát is terrorizálták. Nála az történt, hogy a muszlimok – már 7 évesen!!! – összeálltak és fenyegették, verték első pillanattól kezdve a keresztényeket. (kislányokat is!!!) Az Ő esetében azt csinálták, hogy mikor kiment pisilni utána mentek 4-5en és nem engedték a dolgát végezni, ez odáig fajult szegénykénél, hogy nem mert napközben egyáltalán folyadékot magához venni, hogy ne kelljen wc-re mennie. Tanárnak hiába szóltak, nem tud mit tenni mert nem mernek komfrontálódni a gyerekkel szembe se, nemhogy annak szüleivel. Más. Van egy barátom, aki Genovában él és hasonló korú mint Tibor bá. Ott is katasztrófa helyzet van, csak picit másfajta. Hozzáteszem, hogy az idősebb generáció sokkal nehezebben birkózik meg a tudattal, hogy ezek a majmok (így mondja Ő) elárasztottak mindent. Lopnak, rabolnak, döglenek egész nap és nem érdekli őket semmi más csak a pénz. Elvárják, hogy az olasz állam támogassa őket és úgy vannak vele, hogy eddig a fehér embernek volt jó, most pedig ők következnek. Összevissza szarnak, hugyoznak mindent az utcákon, nem tisztelik a műemlékeket, fogalmuk sincs semmiről. És még egy sztori nagyon röviden. Ausztrál unokahúgom (18 éves) most volt egy rövid európai körúton és érintették a barátnőivel egy München melletti kis tavat, ahol strandolni lehet meg minden hasonló. Ő pedig azt mesélte, hogy nem mertek levetkőzni fürdőruhára mert a napozók között elvegyülve ott áll több tucat arab 20-30 év körüli fiatal fiú utcai ruhában és méterekről stírölik a fehér nőket, akik fürdőruhában vannak és illetve ott mennek el. Mutatott képeket és elég megdöbbentő, ahogy a napozók között ott áll mozdulatlanul mondjuk 20 arab egy csoportban és mereven nézik a nőket, arra járó lányokat, párokat. Ezeket csak érdekességnek írtam le, bocsánat ha hosszú voltam.

  26. 17, hubab: „a másik alternatíva az, hogy tökhülyék állnak a vezető posztokon”

    Attilának volt egy – tényleg jó – bejegyzése a mai európai vezetőről. Jelentős részük gyerektelen, egy részük homokos stb. Ilyen embereknek milyen jövőképe van? Semmilyen, csak ‘utánam az özönvíz’.
    Merkel pl. , aki gyakorlatilag (látszólag?) az európai politikát irányítja – se kutyája, se macskája. Mit érdekli őt, hogy mi lesz mások gyerekeivel, unokáival. Ezeket az embereket szándékosan ültetik vezető pozícióba, mert minden skrupulus nélkül végrehajtanak bármit. Lásd Merkel Wilkommenskultur-ját.

  27. 17. hubab

    „…Ez viszont feltételezi, hogy a folyamatok irányítóinak eszük ágában sincs, hogy hagyják a muszlim kultúrát győzedelmeskedni, hiszen az a maga eszelős szélsőségességével az ő hatalmukat is maga alá gyűrné. …”

    a gondolatmeneted elárulja, hogy nem vagy egy közülük 🙂

    ők már most sem tartoznak közénk, és egyáltalán nem úgy gondolkodnak, mint mi. Biznak abban, hogy ugyanúgy kézben tartják majd a dolgokat, mint eddig. Ugyanis lehet hogy ami a te számodra káosz, az nekik stratégia – nem csak a mostani migránshelyzetre értelmezve, hanem általában.
    A világot elsősorban a fizika, másodsorban (az emberek által) a gazdaság törvényei irányitják.
    A gazdaságot kezükben tartják (ez ugye nem kérdéses), ezért a fizika ill. a természet törvényeit is a saját hasznukra tudják forditani, kihasználni.

    Hogy közérthetően mondjam: akik pl. ebből a csoportból Angliában élnek (vagy Nagy-Britannia, nekem mindegy 🙂 ), azok számára az angol plebs semmiben sem különbözik a bevándorlótól !!!
    Nincs olyan, hogy nemzettudat, stb., csak „mi” vagyunk meg a „mások”. „Mi” irányitunk, a többiek dolga hogy dolgozzanak.

    Aki a forrásokat a kezében tartja, annak mindene megvan. Ha pedig majd mondjuk a sok hőzöngő migráns ( plussz tiltakozók is !! )kezd problémás lenni, majd lesz egy réteg kialakitva, nevezzük őket pl. őrzőknek, vagy rendfenntartóknak, akik kapnak bizonyos privilégiumokat, fegyverviselés, stb, kialakitanak nekik egy bizonyos öntudatot, felsőbbrendűséget (kultúrális, morális, stb.), és ők fogják megvédeni a „hazájukat”, házukat, családjukat, de igazából bábok lesznek, akik feladata a plebs féken tartása lesz…

    ” … Oszd meg őket, és uralkodj felettük ! … „

  28. Tibor bá: Milyen adatok alapján állítasz pl olyanokat, hogy „a muszlim nők átlagosan kb. 4 gyereknek adnak életet.”? Jelenleg ez az állítás nem tűnik igaznak…
    A wikipedia azt írja
    „In the 20-year period from 1989–2009, the average world fertility rate decreased from 3.50 to 2.58, a fall of 0.92 children per women, or 26%. The weighted average fertility rate for Christian nations decreased in the same period from 3.26 to 2.58, a fall of 0.68 children per women, or 21%. The weighted average fertility rate for Muslim nations decreased in the same period from 5.17 to 3.23, a fall of 1.94 children per women, or 38%.”
    A Pew Research 2015-ös adatai szerint a muzulmánok globális fertilitási rátája 3,1; a keresztényeké 2,7 (ezt leginkább a középafrikai keresztény feketéknek emelik). Európában (Törökországot nem, de a balkáni nem EU országokat is számolva) a muszlimok aránya 1990-ben 4,1% volt, 5,9% 2010-ben és a Pew becslése szerint 10% várható 2050-re. (Az EU-ra szűkítve 2010-ben 3,8% volt az arányuk.)
    Ez azért elég messze van a „Mindössze 30 vagy 40 év kell ahhoz, hogy Európában több legyen a muszlim, mint a keresztény népcsoport. ” állítástól, hacsak a keresztények nem lesznek közben tömegesen ateistává.

    „Ha feltesszük, hogy ma a lakosság muszlim részaránya 10 százalék, akkor a számítások szerint maximum 40 év alatt több lesz a muszlim, mint a keresztény.”
    Ha feltesszük… de miért tennénk fel, ha egyszer közelében sincs ennek, hisz 2010-ben 3,8% volt? Az EU-n belül a Cipruson (25,3%) és a bolgároknál (13,7%) van csak 10% felett, Franciaországban 7,5%, Hollandiában 6%, Belgiumban 5,9%, Németországban 5,8%, Ausztriában 5,4%, Görögországban 5,3%, a többi országban (beleértve Angliát) 5% alatt vannak, sok helyen (10 országban) a 0,5%-ot se érik el.
    A közvélemény erősen felülbecsli őket:
    https://444.hu/2016/12/14/a-magyarok-azt-hiszik-hogy-magyarorszagon-600-ezer-muszlim-el

    „1,4 fertilitási rátával két generáció után a ma élő 100 emberből csak 42 utód lesz.”
    Itt a matek se jön ki… 100 embernek az 1. generációban így 70 utódja születne, a 2. generációban 49. Mivel korrigálták ezt, hogy 42 lett belőle?

  29. Aki (Avatar) nem ért egyet a számokkal itt reklamáljon:

    Europe: The Great White Death?
    by Drieu Godefridi • September 24, 2017 at 5:00 am
     It will take only 30 to 40 years for the Muslim population to become the majority in Europe. — Charles Gave, French financier, website of the Institut des Libertés.
     What is of concern, is that there is a sub-group of the European population which is in the process of very efficiently wiping itself out of existence.
     That uttering this truth causes such mayhem and furious condemnations in the media reveals that in Europe, not only is the „native” population dying, but free speech as well.

    A riveting — thanks to its subject — paper was posted the September 4, 2017 on the website of „Institut des Libertés,” the think tank of the great French financier Charles Gave. In it, he asks: Does the native population — by which he means the white population — of Europe face extinction?
    His answer is „yes”: „It is not good or bad. IT IS”, Gave writes. His basic argument is that with a „native” rate of fertility of 1.4, a „migrant” — by which he means Muslim — rate of 3.4 to 4 children per woman, and taking the initial Muslim population to be 10% of the total, it will take only 30 to 40 years for the Muslim population to become the majority. Indeed, writes Gave, with a „native” rate of 1.4 for a population of 100, after only two generations you merely see 42 „native” children born.

  30. Érdemes megnézni, Európa alkonya 2017 – Egy zenés, dalos animációs film, milyen lesz, ha Európa muszlim lesz

  31. 26. Observer:
    „Attilának volt egy – tényleg jó – bejegyzése a mai európai vezetőről. Jelentős részük gyerektelen, egy részük homokos stb. Ilyen embereknek milyen jövőképe van? Semmilyen, csak ‘utánam az özönvíz’.”

    A római pápák lassan 2000 éve gyerektelenek (a kivétel erősíti a szabályt). Nekik se lett volna jövőképük más, mint az utánam az özönvíz?

  32. Látom, a részletes, számokkal alátámasztott hozzászólásom nem jelenhet meg itt… 🙁
    Akkor röviden csak annyit írnék, hogy 2 éve egy amerikai cég publikált egy jelentést, amiben ők 2050-re látták valósnak, hogy Európában (nem csak EU, hanem pl. a Balkán is, de Törökország már nem!) 10%-ot elérje a muzulmánok aránya.
    Jelenleg az EU tagjainak egy jelentős részében az 1%-ot se érik el (Finno., Balti államok, Visegrádi négyek, Románia, Portugália, Málta).

  33. 33. Avatar

    te most kitippelted azokat az országokat, amelyek Lengyelország kivételével, meg talán Románia határeset, viszonylag kicsik.

    Viszont a nagyok, mint Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország, Németország abszolút értékben sokkal többet adnak a teljes EU arányhoz.

    Ami meg a Balkánt illeti, hát abban benne van Bosznia meg Albánia is, amelyek gyakorlatilag muzulmán országok.

  34. Nem hinném, hogy a cigányság problémát jelentene, ha háborús helyzet lesz, akkor a nyakukra fognak majd lépni, de csúnyán. Gondoljátok csak el, hogy aki ilyekor lop, rabol, gyilkol, annak nem buksi simogatás lesz, hanem akasztás, főbelövés, lincselés.

  35. 32, Avatar: „római pápák”

    Turkál az ember a lehetséges példák közül – és hopp, előrántja a legroszabbat. 🙂

    Nem írom le, hogy miért rossz a példád, találd ki magad. 😛

  36. A cigányság azért más példa, mert ők külföldről nem kapnak utánpótlást, ellentétben a muszlimokkal. Márpedig a bevándorlás tovább fog erősödni, mert az éghajlatváltozás miatt főleg a muszlimok lakta országokban lehetetlenül el az élet. Ráadásul, az iszlám Fekete Afrikában is terjed, olyan országokban, ahol sok a törzsi vallású, ott az ezt elhagyók jóval nagyobb arányban válnak muszlimmá, mint kereszténnyé vagy ateistává.
    Az iszlámról szólva meg, szerintem az idősebbek megerősíthetnek engem, hogy az utóbbi évtizedekben folyamatosan radikalizálódik a muszlim világ. Gyerekkoromban, a nyolcvanas években komoly világiasodás ment végbe a köreikben, Egyiptomban, Irakban és több más országban is világias vezetők, nem ritkán a szocialista tömbhöz közeledők irányították az arabokat. A hidegháború vége szakadtával eltűnt egy nagy és erős hatalom, amely támogatta a szekularizációt, a világiasodásnak nem volt már külső támasza.
    És vigyázzunk a szaporodási számokkal, amikor azt mondjuk, hogy nálunk 1,4 gyerek/nő az arány, a muszlimoknál meg jóval több, akkor a mi 1,4-ünkben már benne van a muszlimok, cigányok gyermekei is

  37. A nők hallgatását nem értem. A férfi, ha életben akar maradni, legfeljebb azt mondja, allahu akbar, és ezzel részéről letudva a dolog. De a nők, állíthatjuk, hogy a megszokott életükhöz képest rabszolgák lesznek! Ők hiába akbaroznak majd. A sorrend, javítsatok ki, ha nem ez, allahu, hitszónok, én, gyerek, szüleim, és a sor végén a feleség. A tevét nem tudtam hova soroljam.


  38. 34 – Avatar:
    „Látom, a részletes, számokkal alátámasztott hozzászólásom nem jelenhet meg itt… ?”
    Menj máshova! Ugyanis én nem vagyok alád rendelve. A rendszer által gyanúsnak tartott hozzászólásod akkor engedem át, amikor akarom. A tartalma nem indokolja, hogy összetörjem magam. 😀

    39 – Károly:

    „A tevét nem tudtam hova soroljam.” Természetesen a feleség elé. Egy teve 10 kecskét ér. A feleség csak egyet. 😀

  39. Többen írtátok a várható (polgár?) háborút. Szerintem erre egy lehetséges forgatókönyv ez:
    Ha már annyira elszaporodtak a muszlimok akkor a szélsőjobb is gyarapszik, ez ugye elkezdődött látszik a választásokon még ha most csak az elején van is a folyamat. Amint a két tábor : muszlimszéljobb a hatalom által megfelelőnek ítélt arányban van össze lehet ereszteni őket. Így jórészt kioltják egymást és csak a kisebb létszámú kezelhetőbb nem radikalizálódó nyugis maradékról kell gondoskodni mindkét oldalon.
    Azok a lakosok akik a fenti polgárháború közben nem lettek széljobberek vagy nem annyira radikális muszlimok már sokkal könyebben irányíthatók akár a mai választások által is. DE könnyebb lehet rájukhúzni a „saját érdekükben” egy totális megfigyelést is (utcai kamerák, mobil-lehallgatások, stb).

    Avatar:
    100 felnőtt = 50nő+50ffi ez 1,4 rátával = 50*1,4 = 70… A 70 gyerekből ha felnőtt lesz akkor szintén 35nő+35férfi család * 1,4 … Bár ez 49-re jön ki a végén de szerintem azért mert a statisztikában számoltak bizonyos keveredéssel is.

  40. Tibor bá nagyon jól írtál.Igaz nem 64 szűz hanem 72,de nem szeretném ezt a komoly kérdést elviccelni.Ennyi szüzet még Allah se tud teremteni..Azért azt nem értem,hogy a földközi tengernél például Monacónál mért nem rakták őket partra? 😮 Pedig ott igen jó világ lenne nekik. Ezt nagyon furcsálom
    ..(Kilóg a lóláb)És azt is hogy Macedónoknál most betelepítés lesz.Eddig olyan harcias nép volt,most meg csodálkozom nagyon.

  41. Szívesen hozzászólnék röviden, de sajnos véglegesen le vagyok tiltva. Pedig…

    Abszolút egyetértek Tibor bá’ mai bejegyzésével!

    (Továbbra is rendszeres olvasó, így némaságra ítélve is. Jók a bejegyzések!)

  42. 43 – Jövőnk:
    Szó sincs végleges kitiltásról. Aki véglegesen ki van tiltva, az még értesítést se kap, csak nem jelenik meg.

  43. 14. Indul a lövészklub program jövőre.Nem más mint orbit ötlete által, sulyos tiz milliárdokért.
    Várom a megfejtéseket. Akkor most velünk van Viktor és a túlélésünket akarja elősegiteni,-tudva hogy mi jön,- vagy az egész csak megint a pénzről szól?
    Valahogy azt nem tudom elképzelni hogy magát akarja lelövetni a néppel és azért forszirozza már az iskolásoknak is a fegyverhasználatot.

  44. 15.Atilla
    Fantasztikus vagy, igaza van Tibor bá-nak az üres okoskodással .
    Idézlek:
    …”Nagy részével egyetértek, csak hiányolom a helyzet átfogó analízisét, hogy hogyan és miért történhetett éppen most, hogy a muzulmánok felkerekedtek…”
    …”Szóval az Iszlám ellen nem úgy kell harcolni, hogy az előretolt homokzsákokat püföljük, hanem megismerjük az őket vezető struktúrákat…..”
    Szóval ismét és továbbra is OKOSKODUNK, legalább addig sem kell még harcolni, igaz?
    Akkor , ha a buszvezető megbolondul és neki akarja vezetni a buszt a korlátnak, vagy a szakadéknak-érts politikusaitokat- akkor nem csinálunk semmit, nem igyekszünk átvenni a kormányt, hanem a buszban tartunk egy tudálékos ankétot, ahol megtárgyaljuk a buszvezető mentális állapotát, megvizsgáljuk cselekedetének lelki-társadalmi-gazdasági hátterét , rájünnénk, hogy vajjon miértis csinálja ezt, szóval valahogy igy gondolod az égető probléma megoldását, ha nem tévedek, igaz Atilla?
    De a busz, amelyen TE is rajta vagy, már alig 2 méterre van a szakadéktól, te okoskodó ember!!!

  45. 13,Unicornis
    Állva tapsoltam neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  46. 45: Boom-boom
    Majd kiderül mi lesz a lövészklubokból (egyenlőre csak a pénz megy oda is), de józan ésszel fel nem fogható hogy kézifegyverekkel kell tényleg majd harcolnunk 2018-ban??
    Egy világhatalmak irányította káoszban?? Ezt Orbánnak se hiszem el hogy komolyan gondolja. Valami más suskus megy itt a háttérben, kitervezték hogy melyik országot mivel kábítják (minket most éppen lövészklubokkal)

    „Fajkeverés: A hágai nemzetközi bíróság 1965 júniusában tényekkel mutatták meg a különféle népcsoportok hatását egymásra. Ebben az előadásban Van den Haag professzor a New Yorki egyetemről határozottan azt állította a bíróság előtt, hogy a nem szabályozott kapcsolat az etnikai csoportok között szociális rendezetlenséget és a bűnözés megnövekedését eredményezi. Szükségtelen elmondani, hogy a világbíróság előtt a professzor nagyon népszerűtlen lett és kevés nyilvánosságot kapott. ”

    50-éve ismert hogy mi történik ilyenkor. Portugália két emberöltő alatt nagyhatalomból nulla lett: itt vannak a részletek egy 30 éves angol anyagban:
    http://www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyv2/longhatm.htm#r0027

  47. 44. Boom -boom,

    „Valahogy azt nem tudom elképzelni hogy magát akarja lelövetni a néppel és azért forszirozza már az iskolásoknak is a fegyverhasználatot.”

    Hol forszírozza? Nem inkább csak arról van szó, hogy érzi a nyomást, a társadalmi igényt és csupán beszél róla, de végül aztán nem történik semmi érdemleges?
    Duma, duma, duma, az megy.
    „Nő a gazdaság, csökken a szegénység, nőtt az ipari termelés, nőttek a bérek, egyre többen dolgoznak és keresnek pénzzzzztt … ” és a többi blablaalalallalala.

    Hazugság, hazugság, féligazságok, csúsztatások, ez folyik a kormányzat által befolyás alá vont médiabirodalomból, ez, amiről beszélsz, miért lenne igaz?

    Indul a lövészklub, csak nem nekünk. Esetleg a sokszorosan leellenőrzött, lojalitásukat bizonyító fideszes pártkatonáknak, meg esetleg azoknak is, akik már jó ideje 5 csillagos minősítéssel rendelkeznek a kubatov listákon.

  48. 45, balint

    Tudod, Attila szerint nem azt az arabot kell lelőni, aki éppen készül elnyiszálni a nyakadat, hanem azt, aki erre felbujtotta (pl. a Sorosgyuri). Akár van ilyen, akár nincs. 😉

    48: „Indul a lövészklub, csak nem nekünk.”

    Én nem tennék a dolog mögé „ideológiát”. Első körben egyértelműen lopásról van szó – ezért kellenek új beruházások, miközben azért elég sok lőtér van már jelenleg is, ha akarnák, azokat is igénybe lehetne venni (pl. állami támogatással a tagdíjra/költségekre, hogy többen használhassák őket).

  49. 34. Avatar

    „Jelenleg az EU tagjainak egy jelentős részében az 1%-ot se érik el ”

    Ez jelentősen változhat a kötelező felső határ nélküli kvóták bevezetésével, különösen a közelmúltbeli NATO jelentés fényében, miszerint a 2020-ig 60 millió ember kel útra Afrikából….

  50. 50. Observer

    „Tudod, Attila szerint nem azt az arabot kell lelőni, aki éppen készül elnyiszálni a nyakadat…”

    Ne magyarázd félre…
    Ha a baj forrását nem szünteted meg, akkor a baj nem múlik el.
    Ameddig a politikai akarat nyilvánvaló, hogy Európát egészen átformálják, ráadásul nem a mi szánk íze szerint, akkor NEM LESZ ELÉG LŐSZER arabot lőni, főleg amíg Soros taxiztatja őket Bangladeshtől Marokkóig Európába…

    Jó… Bizonyos társaságokban ciki összeesküvés elméletekben meg alakváltó gyíklényekben hinni, meg ha Orbán szerint van Soros terv, akkor ha a föld az éggel összeszakad akkor is tagadni kell körömszakadtáig…

    Ez nagyban megnehezíti egyesek számára a tisztánlátást…

  51. 17. Bogozy,

    van egy pár százalék ilyen a cigányságban, aki teljesen normális, de sajnos a többség, ami legalább 90%, velük egyre több baj lesz.

    Ha komolyabb muszlim nyomás vagy elözönlés lesz, akkor valószínű, hogy ők lesznek az elsők, akik megtérnek allah-hoz, azaz magukra rántják a muszlimságot, ha érdekük úgy kívánja.

    29. Avatar,
    a mohácsi tragédia előtt olyan elenyésző volt az ország muszlim aránya, hogy csak na, aztán mi lett belőle? A törököktől ki tudja mikor indul a több milliós muzulmán tömeg errefelé, meg aztán azt se feledjük, hogy légvonalban 100-200-km-re a déli határainktól muszlim országok vannak, (Albánia, Bosznia, Montenegro)

  52. 53. Gyarmathy
    Montenegrónak csak az ötöde muszlim, akkor már inkább Macedóniát vegyük be a sorba, ahol a népesség csaknem fele muszlim, és most terveznek egy csomó migránst befogadni.

  53. 51. Attila,

    „Ha a baj forrását nem szünteted meg, akkor a baj nem múlik el.”

    Nem tudom, van -e soros taxiztatás vagy nincs, meg milyen tervek vannak Európa muszlimizációjára, de ebbe mi nem hinném, hogy bele tudunk szólni.
    Ez kb. olyan, mint ha azok a kiskatonák, akiket a Don kanyarba küldtek, azon kezdtek volna el elmélkedni, hogy hogyan lehetne megszűntetni az okot, ami miatt nekik oda kell menni. Ha utálták is Hitlert meg Horthy-t, mennyi esélyük volt, hogy beleszóljanak a háborús tervekbe?

    Hát nekünk is kb. ennyi van. De még Orbán apánknak is kb. annyi ráhatása van a dolgokra, mint mondjuk Horthy-nak Hitlerre, azaz semmi.
    A magunk meg az ország védelmében valamit tenni, ezt meg lehet próbálni, de a nagyhatalmi játszmákba beleszólni teljesen esélytelen, de még az is esélytelen, hogy belelássunk, hogy pontosan mik is ezek a játsszmák, tervek és kik állnak mögöttük.
    Ezért aztán ezekről elmélkedni lehet, csak nem sok értelme van, mert egy centit sem visz előre.

    53. Jani, igazad van, eltévesztettem.

  54. Akik nagy baj esetén félnek a cigányoktól, azoknak felhívom a figyelmét mi történt Marosvásárhelyen 1990 március 19/20-án. A románok nekimentek a magyar tüntetőknek, másnapra odaértek a környék cigányai és beálltak a magyarok mellé a románok ellen. „ne féljetek magyarok, jönnek a cigányok”. Ezért később sok cigányt börtönbe zártak. Volt 70 évük, hogy felvegyék a muszlim hitet, akarom mondani a román nyelvet, de nem tették. Nehogy valaki azzal jöjjön, hogy cigánybarát vagyok, mert azt picsán rúgom. Csak a tényeket írtam le.

  55. 41. Szendrei Melinda (melike00)

    „És azt is hogy Macedónoknál most betelepítés lesz.Eddig olyan harcias nép volt,”

    „Macedónoknál”?
    /
    Hát szeretnének Macedónok lenni de az nem ugy megy! Ők annyira Macedónok amennyire a Bolgárok! Tehát :sehogy! Nyelvük a Bolgár nyelv egy tájszólása.Abszolut semmi közük nincs a klasszikus Macedonokkal.Nem értik a Görög nyelvet,hiszen Ök szlávul beszélnek. A Szlávok a Magyaroknál egy-két évszázaddal előbb érkeztek ide. ( k.b.: Krisztus utáni VI. században)
    Mi közük van a Szlávoknak Nagy Sándorral?
    Akárki közülök nem tudja megmondani mit jelentenek a szavak:
    Μεγας Αλεξανδρος=Μεγας Αλέξω+ανδρός=Nagy férfiakat védő
    Φιλιππος =φίλος + ἵππος= Ló barát
    Μακεδων = μακρός= Hosszú, Magas
    Абц-jüket a Görög αλφα- βητα-bol kapták
    szerzetesektől.Az Абц-jüket a Szláv nyelv igényeire varták és nem a történelemhamisitás késöbbi igényeire.Innen látni egy egyszerű
    példát: Szkopje repülőterének a tábláján:
    Аеродром Александар Велики
    Летище helyett Аеродром ? Летя=repülők, вьздух=levegő, пьт=út, az Аеродром az mihez kött?
    Алеxандeр helyett Александар?Hát igen a Szlávoknál nincs ξ =x igy körülirják „hösük” nevét és persze nem értik mit is jelent.
    Államuk a Második Világháboruig Vardarszka Republikaként létezett, egy pár évtizedet csupán. A Második Világháboru után a mostani Merkellel azonos származásu „Josziph Brosz Titó” -érdemes fölkeresni az igazi életét 194O előtt-nevüket Vardarszkabol-Macedonszka-val változtatta.
    Több mint száz állam elismerte nevét.Szomszédai közül Bulgária nemcsak ellenszegül hanem Bolgár állampolgárságot és útlevelet adott egy nagy többégüknek.Az Albánok szintén ellenzék
    a Macedon elnevezést.Semmi közük hozzá és a lakosság 1/2 Albánnak valja magát.
    A Görögök még ha Földünk összes Államai is elismerik akkor sem fogják elismerni!

  56. 55. Gyarmathy

    „Nem tudom, van -e soros taxiztatás vagy nincs, meg milyen tervek vannak Európa muszlimizációjára, de ebbe mi nem hinném, hogy bele tudunk szólni.”

    Komolyan nem tudod, vagy politikailag nem jól besorolható ezeknek a dolgoknak atudása?

    Szerintem bele tudunk szólni, mert már mindenki kiabálja, hogy ELÉG VOLT !
    Sőt, el tudom képzelni, hogy a mérleg nyelvét jelenthetjük azzal, hogy ki merjük mondani, amit a többiek csak sötét folyosókon mernek suttogni.
    Nem vagyunk egyedül.
    A V4 nyíltan támogat egy csomó ország nem túl nyíltan, sokan csk reménykednek, hogy kikaparjuk nekik a gesztenyét, és a tömegek szintén a mi oldalunkon állnak.

    Ha kiderül, hogy nem szakad le az ég, hogy az AFD bekerült a német parlamentbe, akkor többen fognak politikailag nem korrekt véleményt megfogalmazni ott is…
    E az egyetlen német párt.
    Az összes többit az amerikaiak gründolták össze a németeknek, hogy azokkal játszanak demokráciásdit.

  57. Én az első hivatalos párt megalakulását várom, a következő pár évben. Svédországban 5 év után megkapod az állampolgárságot. A kétezres évek kezdete óta lassan gyarapodó migrációs tömegből egyre többen szerezték meg az állampolgárságot. Az itt született első generáció lassan nagykorú. Tíz év se kell, s bent lesznek a törvényhozásban. Nekem ez a véleményem. Nem lesz itt harc, csak a saját rendszerünket fogják ellenünk használni. Mindent szépen törvényesen. Sokan tanulnak, elegen ahhoz, hogy kinevelődjön az itteni vezető rétegük. Mi meg csak foghatjuk a fejünket majd. Szeretném, ha nem lenne igazam, de én is fogok még kendőt hordani, ha megérem a nyolcvan évet.

  58. 45-balint
    Érdemes lenne még egyszer átolvasnod Attila 15-ös számú hozzászólását.

    Attila egy igen fontos részletre világított rá, azaz a probléma közvetlen gyökerére!
    Nekem úgy tűnt csupán tényeket közöl, olyan fontos tényeket , amivel még sokan nincsenek tisztába, sajnos még igen kevés ember látja át az események mögötti húzódó valódi összefüggéseket. Mindaddig még a népek jelentős része csak lapáttal és vödörrel próbálja felvenni a harcot egy kialakult csőtörés esetén a vízzel, ahelyett, hogy elzárná a főcsapot, addig esélye nincs semmire . 🙁

  59. 57.
    Hát azt eddig is tudtuk, hogy a macedónok szlávok és nem görögök, az elnevezést csak azért vindikálták maguknak, mert területük az egykori Makedón birodalom területén van.
    Ettől ők még harcias nép volt, a török hódítók ellen is derekasan harcoltak, mikor ki kellett verni őket.
    Jó, hát ezt a kis fennhéjázást bocsássuk meg nekik, ha ettől jobban érzik magukat. 🙂
    A Románok ősei sem rómaiak, még ha latin eredetű is a nyelvük, csak Rómának behódolt dákok…
    Az aerodrómon meg nem kell csodálkozni, az nem csak a macedónoknál dívik, a szlávoknál gyakori, az oroszban is ez a repülőtér, a szláv kultúrák sokmindent átvettek a görögöktől, még az írás is hasonló…

  60. 59 buza
    Örülök, ha olyanok is írnak itt, akik a saját bőrükön tapasztalják meg a bevándorlást és nem csak távolról szakértenek…
    Érdekes amit írsz, mert azért ebből az is kiolvasható, hogy a bevándorlók sem csupa műveletlen, ambíció nélküli, élősködő életvitelű emberekből állnak, vannak ott is motivált, tanulni, dolgozni akarók.
    Az a tapasztalatod, hogy ezek gondolkodásmódját sem változtatja meg az európai kultúra, és ők is csak úttaposók a saját kultúrájuk számára?
    Ha valakikben, bennük várná az ember azt a felismerést, hogy az itteni jólét és biztonság éppen az európai mentalitás következménye, és ha ezt szétverik, akkor az ő lehetőségeik is sokkal korlátozottabbak lesznek az életben.
    Látsz közöttük olyanokat is, akik már európai normák szerint élnek, és így képzelik el jövőjüket, vagy egyértelműen ellenségesek nyíltan, vagy burkoltan?
    Vannak körülötted is bevándorlók, akiknek lemérhető a véleménye?

  61. 59.Gyurma
    …”45-balint
    Érdemes lenne még egyszer átolvasnod Attila 15-ös számú hozzászólását.

    Attila egy igen fontos részletre világított rá, azaz a probléma közvetlen gyökerére!”…
    Kedves Gyurma, azt hiszed, hogy nem tudjuk ezt?
    A legtöbb ember világosan látja kik a ludasok a migránsproblémában, akkor viszont tessék igenis vödröt-lapátot ragadni, mert ez is használ , mig odajutunk, hogy elzárjuk a csőtörés főcsapját, hogy példádnál maradjak.
    Tessetek esetleg okoskodás helyett utcára vonulni, és legalább a saját közvetlen utcasarkotokat megtisztitani tudod kiktől.
    Ne adj isten, még esetleg akár kissé félni is kezdenének töletek, vagy akár kétszer meggondolnák viselkedésüket.
    Hadd hozzak egy itthoni példát, miképpe lehet néha a csőtürést -azaz a magasállásu semmirekellők hozzáállását a néphez -orvosolni egy kis összefogással:
    Nemrég egy északgalileai gazda udvarára éjszaka betörvén néhány tolvaj el akarta vinni a szegény földmives teherautóját, amelyel a terményeit viszi fel a nagybani piacra.
    A gazda, akinél , valamint az összes környékbelinél már többször loptak volt majd mindent, mert ezek az un. agrárlopások azon vidéken mindennapiak, nos egy éjszaka ismét hallván, hogy járkálnak az udvarán, kimegy és telibelátja, amint a tolvajok a beinditott teherautójára pakolnák fel az udvarról összelopkodott holmit, mire fel a koma bizony engedélyel tartott pisztolyával beledurrant az öttagú bandába, egyiket megölve, kettöt megsebesitve, a többi kereket oldottt.
    Persze másnap következik a szokásos hercehurca, a biróságon az idióta ügyész pofázik a cselekedet aránytalanságáról, azaz csak lopni jöttek szeginyek, hát akkor ilyen csúnyán lelövöldözzúk őket-ismerős, nem?- és hát nem lehet lopást lövésekkel megtorolni.
    Hiába védekezik szegény vádlott azzal, hogy a gazdák élete egy pokol a gyakori betörések, lopások miatt, ha neki elviszik a teherautóját, az neki egy nagy csapás, mert elvesziti megélhetési lehetöségét, mert bérelt teherkocsival nem kifizetődő a szállitás, családjának megélhetéséről van szó, de beszélhetett a falnak.
    Ismerős, nem?
    Nos, elitélik szegényt 5 évre, amiből 3 a letöltendő, de a rohadt, vérlázitó itélet ellen a környék hétszáz gazdája kivonul traktorral, teherkocsikkal, ekével-boronával az északi országutakra és bizony lezárja öket.
    Kivonul a rendörség, verekedések, csetepaté, letartóztatások, amit akartok, napokig tart az eszméletlen balhé a rendürség és a végletekig feldühödött gazdák között, de ime, hirtelen a tüntetések miatt a biróság FELÜLVIZSGÁLJA az elöbbi itéletet, és hát akkor esetleg nem kell leülnie a büntit, egy kicsit átgondoljuk, az egész felfüggesztve van-ime, mire képes az összefogás, ajánlom nektek is- és az eset révén bekerült a törvénymódositás:
    Minden további nélkül és hirtelen , most igenis lelőhető a behatoló tolvaj MINDEN MÉRLEGELÉS NÉLKÜL, igy az idióta biróság álláspontja, ugyanazé, amely azelött öt perccel viszont börtönbe akarta volna küldeni a vagyonát védő gazdát.
    Szóval, van isten az égben, ugy hivják hogy „összefogás”.
    Nem okoskodás, azzal nem értek el semmit.

  62. 61 hubab
    A jugoszláv háborúból menekült muszlim vallású családok, nagy mértékben beolvadtak már a svéd társadalomba. Gyerekeiket taníttatták, már az unokák koptatják az iskolapadot. De. Nem házasodtak svédekkel, a gyerekek sem. A kis szűk közösségükből, vagy iráni, iraki,libanoni, szír fiatalokból választottak párt. Igazából nem szeretik a svédeket, nagyon kevés kapcsolat van köztük. A munkahelyi „barátságok”csak a munkahelyre és a munkahely vagy város által szervezett programokra szól, de igazi barátot én még nem láttam bevándorló és svéd között. Ugyanígy van szír, libanoni, albán, ismerősöm is, s ugyanez van az ő közösségükkel. Közösséget alkotnak, külön városrészekbe tömörülnek. Jól elkülönülnek. Hiába szórták őket szét a városba, szép lassan átköltöznek a saját kerületükbe. Az utolsó években érkezett menekültekről annyira nincs sok információm, de azt tudom, hogy hiába költöztették őket például északra, szépen szivárognak le a nagyvárosokba. Egymást segítik, hogy hogyan lehet megszerezni a legtöbb bidragot, segélyt, támogatásokat. Természetesen dolgoznak is sokan. A buszsofőrök, taxisok nagy része, gyári munkás, és sokan vannak a kereskedelemben. Földeken még nem láttam, a diplomások között kevesen vannak, azok inkább még az óhazában szerezték a magasabb végzettséget. És nagyon nagy hányad segélyből él. Akiket személy szerint én ismerek, nem ellenségesek, élvezik, hogy jobb körülmények között élnek. Teljesen elfogadhatónak tartják, hogy eltartják őket, hisz ők szegények, a svéd meg gazdag. Hogy a munkájából lett gazdag, s azért mert vigyáz mindenre és előre látó, azt sosem említette egyik sem. Az volt a szép tavasszal, mikor egy nyolc, kilenc éve érkezett emberke azon háborgott, hogy kevesebb támogatást kap már, mint pár éve, mert túl sokan jönnek, s mindnek csak a bidrag kell, bezzeg dolgozni azt nem akarnak. Közben ő dolgozott 3 évet, s azóta ő is leszázalékolt lett, és támogatást kap, mert szegény nem tud dolgozni. Persze feketén tud a havernak. Idén történt először, hogy minden olyan beszélgetéskor, mikor csak svédek vannak együtt, előjön a migráció, s már nagyon nem tetszik nekik a kialakult helyzet. A sima polgárok visszaküldenék azokat, akik nem dolgoznak, és nem hajlandóak megtanulni svédül. Csak azok maradhatnának, akiknek van munkájuk. Ha vegyes a társaság, még mindig mindenki nagyon kedélyes a másikkal. A politikusok még mindig a befogadás mellett vannak. Jövőre itt is választások lesznek. Az itteni jobboldali párt is igen erősödik.

  63. Bálint

    Már megint nagyon jól írja.
    Veszélyes, helyzetben az egyszerű polgárok összefogása nagyon hasznos tud lenni. Még a törvényt is képesek megváltoztatni.
    Nyugaton annyira ment már az agymosás, hogy a polgárok csak dünnyögnek, baráti társaságban, de nyilvánosan nem mernek semmit sem tenni. Félnek a hatalomtól.

    Muszlim migránsokról szólva, mikor egy nyugati ország egyetemén diplomát szerez, ott dolgozik 10 évet, ott házasodik, gyermeket szül neki a nyugati nő, de amikor visszaköltözik a saját országába, azonnal lehull róla a nyugati civilizáció máza, feleségének minden joga megszűnik, gyermekek mennek a mecsetbe tanulni, stb. Nincs arról szó, hogy a megszerzett, magasabb értékű civilizációt kezdené terjeszteni a saját országában, finom módszerekkel. Teljesen visszalép, a saját országának 300 évvel lemaradott kultúrájába.

  64. 65.Bogozy
    Köszönöm az elismerést.
    Meglátása a muzulmán ember viselkedéséről rendkivül helytálló, ezek nyugatról visszatérve, rögtön levetik nyugati nevelésüket, mint egy kényszerből idegenben viselt papucsot és lesznek azok, kik voltak:
    primitiv életformát, életfelfogást valló és követő emberek.
    Mindenki figyelmébe ajánlanám a „Not whitout my daughter” c. filmet, nagyon tanulságos.
    A nyugaton hosszú évekig élt muzulmán , nem akárki, hanem orvosit végzett alak, hazatérve országában, perc alatt visszavedlik azzá aki volt, amerikai nejét is az iszlám kemény keretei közé szoritani akaró primitiv állat, kiről pillanat alatt lepergett a nyugati civilizációs máz.

  65. 65. Bogozy,

    gondolkodtam, hogy Hubab-nak válaszoljak-e. Korábban írtam róla, hogy én saját szememmel látom a muszlimok meg mások integrációját az angol társadalomba, egy magyar barátom egy közepes angol város pakisztáni negyedében lakik, így gyakran járok ott és semmi baj velük, gyerekeik jobban neveltek, mint az angoloké. A muszlim negyed biztonságosabb, tisztább, mint sok angol városrész. A muszlimok dolgoznak, üzletelnek, boltot vezetnek, orvosok, éttermeket üzemeltetnek és így tovább.

    Amikor erről írtam, kaptam is pofámra rendesen. Pedig nem állítottam semmit, csak a sok éves tapasztalataim írtam le, amit most is tartok.

    Persze azt nem tudom, mi lenne ezekkel az integrálódott (vagy látszólag? integrálódott) muszlimokkal, ha egyszer többségbe kerülnének, vagy ahogy írjátok, egyszer visszaköltöznének abba a fundamentalista muszlim környezetbe, ahonnan ők vagy a szüleik származnak. (Nagyon sokan már itt születtek). Valószínűleg sokan visszasüllyednének oda, ahol most az
    átlag afgán vagy pakinszáni van.
    Az 5-6 %-os muszlim aránnyal Anglia elbír úgy, hogy figyeli a radikalizálódó csoportokat, azt, hogy mit hírdetnek a mecsetekben stb… és lesúlyt azokra, akik a bajt akarják keverni, de még így is megtörténhet évente 1-2 merénylet, mint pl. a manchesteri.
    Ahhoz, hogy a helyzet ne rosszabbodjon, a muszlim beözönlést meg kell akadályozni, a helyi radikalizálódó személyekre, csoportokra, acsarkodó vallási vezetőkre pedig nagyon keményen le kell súlytani, ami börtönt, állampolgárságtól való megfosztást, kiutasítást is magában foglalhat.
    Anglia ezen van, majd meglátjuk, hogy sikerül.

  66. 68. Gyarmathy

    Muszlim és muszlim között van különbség.
    Angliában a pakisztáni muszlimok vannak jelen a legnagyobb számban. Jobban szocializáltak mint az arab muszlimok. Antiszemitizmusuk is nagyságrendekkel kisebb. Az angol gyarmatosítás miatt, már a saját hazájukban is részt vettek nyugati típusú szocializációban.
    Franciaországnak az arab muszlimok jutottak. Rendszeresek a zsidók elleni támadások.

  67. 6O. hubab
    ” Hát azt eddig is tudtuk, hogy a macedónok szlávok és nem görögök, az elnevezést csak azért vindikálták maguknak, mert területük az egykori Makedón birodalom területén van.”
    „Jó, hát ezt a kis fennhéjázást bocsássuk meg nekik, ha ettől jobban érzik magukat.”

    „Szeretnénk a NATO-hoz csatlakozni mint FYRO Macedónia.”

    Általában az irredentizmus elhagyása, a határok tiszteletben tartása és a jószomszédi kapcsolatok elveinek tiszteletben tartása alapvető feltételek ahhoz, hogy egy szomszéd állam létezzen békében a többi szomszéddal.
    Persze ez néha nem elég!
    Lásd mi történt Nagy Britániával amikor EU-ba lépett. Pechire Franciaországnak egy vidéke Britán nevet visel.Ennek eredménye-ként az állam új neve:Egyesült Királyság.
    FYRO Macedónia állam területe k.b.: 1/4 a történelmi,klasszikus Macedóniának,egy részét a Bolgárok tartják a többit a Görögök.
    Honnan ered a joguk a név birtoklására?
    Nem beszélve arról, hogy nem elégszenek csupán ezzel, hanem a
    „történelmi térképeiken” az egész Görögországi részt ismagukénak valják.

    http://www.echedoros-a.gr/2017/08/blog-post_46.html

  68. 51.Attila (PV)

    „Ne magyarázd félre…
    Ha a baj forrását nem szünteted meg, akkor a baj nem múlik el.”

    Teljesen egyetértek.Az orvos is pontosan igy kezdi a gyógyitást a diagnózéssel és csak ezután irja a receptet.

  69. 71, L.S. : Ezen a belinkelt anyagon valójában mit kellene látni?

  70. 73. Observer:
    Szerintem azt, hogy az újságban lévő képen a piros Macedonia folt a Szaloniki környéki görög Makedónia területeit is lefedik.
    Hogy mikor hány %-ban lakták ezeket a területeket görögök, szlávok, törökök, azon bizonyára jól el tudnak vitatkozni az ez iránt érdeklődők, de az biztos, hogy a szlávok is több, mint ezer éve ott élnek ezen a környéken (sőt a Peloponészoszig iseljutottak), Ciril és Metód épp az ő nyelvjárásukra alapozták az óegyházi szláv liturgiát.

    Az Anatóliai görögséget meg a törökök szorították ki, azokat is utálják a görögök rendesen…

  71. Milyen nagyszerű, hogy a fehérek kihalásának marginális, senkit nem érintő kérdésétől eljutottunk a valóban égető problémáig: hogy kik is tulajdonképpen a macedónok?

  72. 75: A kérdés nem feltétlenül marginális.

    Amíg a fehér spanyolok ütik a fehér katalánokat, amíg a fehér görögök úton útfélen próbálják szopatni a fehér macedónokat, amíg a fehér románok, ukránok, szlovákok próbálják lenyomni a fehér magyarokat, és a sor a végtelenségig folytatható, akkor ne lepődjünk meg azon, hogy a ‘nemfehér ‘ „csingalézek” meg röhögve lenyomják a ‘fehéreket’.
    És akkor még el sem jutottunk oda, hogy pl. a fehér magyarok egy része egy kanál vízben megfojtaná a szintén fehér, de másképp gondolkodó magyarokat, az ukránul beszélő fehér ukrán az oroszul beszélő fehér ukránt stb.stb.

    Szóval a világ nem fehér és fekete, hanem szürkeárnyalatos. 😉

  73. 75: Egyfelől igaz, hogy ha megosztottak vagyunk, akkor nehezebben állunk ellen a nyomásnak. Másfelől viszont a polgárháborúban edződött balkániaknak több esélyük lesz felvenni a harcot az igazi ellenséggel szemben, mint nekünk, elpuhult magyaroknak, akik puskát se fogtunk életünkben.

  74. 75: Ábel
    Hát nehéz kérdés ez nemzetiségi ügy, különösen, hogy a mai nemzet és nemzetiség felfogás még csírájában se létezett azokban az időkben, amikor az egykor volt ókori makedónok (akik kb elsőként a görögöket győzték le) hírnevet szereztek maguknak Nagy Sándor nevű vezérük révén, utat nyitva a hellén kultúra számára keletre. Sem amikor a területet a rómaiak elfoglalták, vagy amikor a szlávok beköltöztek, vagy épp amikor a törökök hódították meg a vidéket.
    Egyébként Varga Csaba szerint az ógörög valójában csak egy magyar nyelvjárás (a csángó régies formája) volt, szóval az igazi makedónok hogy persze a magyarok! 😉

    Ja, jut eszembe… rasszok tekintetében a törökök és az arabok is a fehérekhez (kaukázusi rassz) tartoznak, még ha barnásabb is a bőrük.

    A máltaiak meg EU tagok, arab eredetű nyelven beszélnek, mégis többnyire keresztények, hogy még a szürkeárnyalatos képen is árnyaljunk… 🙂

  75. 72.Observer
    ” Ezen a belinkelt anyagon valójában mit kellene látni?”

    Nagyon helyesen észlelte Avatar:
    „Szerintem azt, hogy az újságban lévő képen a piros Macedonia folt a Szaloniki környéki Görög Makedónia területeit is lefedik.”
    Sőt annál délebbre Olymbosz hegyét, keleten Chalkidikit,egészen Kavaláig, Thaszosz szigetét,nyugaton pedig az Albán határig mindent magukénak valják.
    A modern, úgynevezett „macedón nyelv” 1944 októberében, Blagoi Konev-Blaze Conesky új nevén- készítette el!
    Három féléven belül fejeződött be, majd Skopje városban akadémikusá avatták. A 12 emberből álló bizottság,akadémikusok, elfogadták az új nyelvet.
    Az új nyelv lényegében három kritériummal készült:”A betük megváltoztatása, a szavak megváltozása, a ” Macedón nyelv „ne hasonlítson a bolgár nyelvre”.
    A legelképesztöbb az egészben az, hogy mint új nép -1944 óta léteznek- magukénak valják az ősi Macedónok történelmét.Szkopje fővárosuk központján tele lett „aggatva” ősi Macedon gigantikus -gics-szobrokkal, épületekkel.
    Az ősi Macedónok nyelve a Görög nyelv volt. A Görög nyelvet használta az ősi Macedón állam, II. Fülöp és Nagy Sándor.Nagy Sándor tanitója, a Görög filozófus, Arisztotelisz volt és Ő a Sztágirai Chalkidikiböl származott.

  76. 77. Avatar
    „Egyébként Varga Csaba szerint az ógörög valójában csak egy magyar nyelvjárás (a csángó régies formája) volt, szóval az igazi makedónok hogy persze a magyarok! ”

    Öszintén meglepődtem ennek az állitásnak.Bár nem vagyok filologus de, mivel az anyanyelvem a Görög nyelv, azt hittem eddig hogy a Magyar nyelvet elég jól ismerem.Sosem vettem észre, hogy akármilyen közük lenne egymáshoz.
    Teljesen eltérő és különböző a két nyelv. Nyelvtana más. A hangjuk is teljesen különböző:
    A Magyar nyelvben használt ö, ő, ü, ű, a, á, é, zs, s, gy, hangokat a Görög nyelvü nem tudja kiejteni.
    A Görög nyelvben használt : θ, δ, γ, hangokat a Magyar nyelvü általában nem tudja kiejteni.
    Nem igy van a három szláv nyelvvel amit ismernem sikerült. Az Orosz, a Lengyel és a Bolgár között, lépten, nyomon látni a rokont!
    2OO6-ban egy Kinai-Mongol utazásomon, Ulán Bátor néprajzi múzeum belső homlokzati falán,egy hatalmas falrajzon mindazok a
    népcsoportok amelyek az akkori őshazábol indultak el és hová kötöttek és melyik országot alapitottak.Mindezt, a törzs nevét, mikor indultak és mikor érkeztek oda.
    Köztük a Finnek, a Hunok, az Ugarok, a Bolgárok, a Törökök s.t.b. Azt hiszem, hogy érdemes meglátogatni a történészeknek.

  77. 80 L.S.
    Így már érthető a vehemenciád a témával kapcsolatban, ha görög gyökereid vannak.
    Őszintén szólva Macedóniáról igen hiányosak az ismereteim, csak arra korlátozódnak, amit a médiából hallok, látok.
    Mindenesetre megdöbbentem, hogy valóban létezik egy ilyen igény, amely igényt tartana a régi Makedónia területeire, gyanítom, hogy ez valami nagyon szélsőséges macedón „Jobbik” álláspontja lehet, amit nem szabad komolyan venni, nincs a világon olyan politikai erő, amely ezt elismerné, és támogatni hajlandó lenne, úgy, hogy ez komolytalan, csak kinevetni lehet.
    Ezt sem tudtam, hogy a nyelv a bolgárból származik. Az én fülemnek az összes volt Jugoszláviai nyelv olyan egyformán hangzik, hogy képtelen vagyok megkülönböztetni hallásra a szerb, horvát, bosnyák, montenegrói nyelvet, míg a többi szláv nyelvet simán megkülönböztetem és felismerem hallás alapján, talán a cseh és szlovák kivételével.
    Igaz, Macedóniában még nem jártam.
    Avatar hozzászólásában meg nem vetted észre az iróniát, pedig a szmájlit is kirakta.
    Ez az állítás a görög- magyar nyelvrokonságról is egy gyöngyszeme azoknak, amelyek szerint a világ szinte összes nyelve az ősmagyarból eredeztethető, még a más kontinenseken is… 🙂

  78. Egyébként emlékeim szerint Varga Csaba a görögöket már a perifériás kultúrák közé sorolja. Ami az aranykori nagy magyar kultúra összeomlása utáni mellékszál csak, nem magyar, hanem perifériás nyelvvel.

  79. 80. L.S.:
    „Sőt annál délebbre Olymbosz hegyét, keleten Chalkidikit,egészen Kavaláig, Thaszosz szigetét,nyugaton pedig az Albán határig mindent magukénak valják.”

    Asszem az oszmán birodalom makeón néven nevezett területeit fedi le a térkép vörös foltja. A macedónok által beszélt nyelv pedig nyilván létezett már sz előtt is, hogy sztenderdizálásra került volna (melynek során a szerb érdek a bolgár nyelvtől való távolításra törekedett).
    Ha Romániában sztenderdizálnák a székely nyelvet (a magyartól különálló nyelvként) akkor mondanád-e, hogy a székely nép a minap jött léttre?

    „Az ősi Macedónok nyelve a Görög nyelv volt. ”
    Bár a kapcsolat egyértelmű, de a mai görög se azonos az akkori görög nyelvvel. A makedón meg azon belül is egy külön dialektus volt.
    Számodra mennyire olvasható és érhető a mai görög nyelvi tudásoddal egy feltehetően makedón nyelvű szöveg?:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pella_curse_tablet

    „Köztük a Finnek, a Hunok, az Ugarok, a Bolgárok, a Törökök s.t.b. Azt hiszem, hogy érdemes meglátogatni a történészeknek.”

    Lehet, hogy érdemes lenne odamenni egy történésznek, és mondjuk legalább a finneket lehúzni a tábláról, mert semmi arra mutató adat nincs, hogy a mai Mongólia területéről származtak volna… 🙂

    82: Most olvasom a Grandpierre féle „Attila és a Hunok” c. könyvet, na abban aztán minden van… A világ minden kultúráját a szerinte magyarnak tekintendő szkíta-hunoktól származtatja. Természetesen a görögök is a szkítáktól tanultak el mindent szerinte…
    Ha nem tudnám, hogy G.A. a csillagászat kandidátusa, akkor e könyv hivatkozásai és szerkezete alapján egyáltalán nem azt gondolnám, hogy a tudományban járatos ember írta… Néha a fejemet fogom, amikor a mágikus világképről szóló eszmefuttatásain próbálom keresztülrágni magam…

  80. 8O. hubab
    „Avatar hozzászólásában meg nem vetted észre az iróniát, pedig a szmájlit is kirakta.
    Ez az állítás a görög- magyar nyelvrokonságról is egy gyöngyszeme azoknak, amelyek szerint a világ szinte összes nyelve az ősmagyarból eredeztethető, még a más kontinenseken is… ?”

    Tisztelt „hubab”!
    Addig amig egy témát nem ismerek, addig senkinek nem hiszek és senki nem befolyásol. Ilyen esetekre érvényes nálam az idézet:
    A tudatlanság felső foka az amikor elutasitasz valamit amiről fogalmad sincsen.
    Varga Csabárol sajnos nem olvastam semmit, azon kivül amit most Tibor-bá honlapján, irtatok. Állitásait mire támasztja a mai adatokkal nem tudom.Persze a történelmi adataink és tudásunk az utolsó vizözőnig ér, pedig azelőtt is voltak vizözőnök, katasztrófák és még nukleáris világháboruk is.Minden ilyen történelmi esemény után Földünk életben maradt népeinek az „Isten/ek” a „Sors” vagy a véletlen újra „lapot osztott”.
    Varga Csaba állitásával kapcsolatban énnekem se hideg se meleg. Fogalmam sincsen milyen meggyöző bizonyitékokkal rendelkezik, igy nem tudom megítélni.
    Midenesetre meglepett az a tény, hogy Pannonia ismert történelme a Római biródalommal kezdődik és előtte nem sokat tudunk.A Pannonia név eredetét sem tudjuk biztosan megmagyarázni.
    Tőlem még a ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ-t sem kéne kizárni.
    Persze amig az időben való utazást nem érjük el, vagy amig az Akasha-krónikát, az emberiségről készített feljegyzések tárházát nem tudjuk elolvasni addig csak sejteni fogjuk multunkat.

  81. 83. L.S.

    „Varga Csabárol sajnos nem olvastam semmit,”

    Ezt pótolhatod.
    Keresd meg és töltsd le a Jel, jel, jel című könyvét, amiben leírja és tudományos alapossággal alá is támasztja, hogy az írás alapjában véve csak egyféleképpen alakulhatott ki… és ez meg is határoz egyfajta ősnyelvet… ezt össze is kapcsolja a magyar rovásírással és nyelvvel…

    Itt pedig megtalálsz egy pár szópárhuzamot a keltától a héberen keresztül az ógörögig : http://www.magtudin.org/Szoparhuzamok.htm

    Hozzá kell tenni, hogy a latin átíras sokban megváltoztatta a magyar nyelvet, de azért érdekes dolgokra lehet bukkanni.

    Nem úgy kell nézni a dolgot, hogy az ősnyelv magyar volt, hanem hogy a magyar változott a legkevesebbet az évszázadok során, ezért többet őrzött meg az ősi formákból.
    Olyan angol, német, francia meg más indoeurópai nyelv 500 éve nem is létezett, amivel most beszélnek, de a magyar nagyon hosszú ideje alig változott…

  82. 83.
    Semmi gond, többet nem foglak zaklatni ilyen személyre szóló szkeptikus megjegyzésekkel.
    Nagyjából már tisztában vagyok a blog látogatók személyes beállítottságáról, szellemi irányultságáról, és a nagyon alternatív gondolkodásúak meggyőződését annyira tiszteletben tartom, hogy kerülöm a személyeskedéseket, konfrontációt a kényes témákban.
    Pusztán leírom, hogy én hogy látom.
    És én a pannon téma kapcsán is csak azt látom, hogy van itt bőven ásatási anyag a rómaiak előtti korból is, különféle vas- bronz- és újkőkori településnyomok és kultúrák tárgyi emlékei, amelyek nem különböznek lényegesen a környező országok hasonló korú leleteitől, és nem tartalmaznak semmi rendkívülit, ami a kor szintjéből kiemelkedne.
    A többit én a gazdag fantázia termékének tartom, de tisztában vagyok vele, hogy nem vagy itt sem egyedül alternatív felfogásoddal, csak rólad ezt eddig nem tudtam.
    Béke…

  83. 80. L.S.:
    „Sőt annál délebbre Olymbosz hegyét, keleten Chalkidikit,egészen Kavaláig, Thaszosz szigetét,nyugaton pedig az Albán határig mindent magukénak valják.”

    Asszem az oszmán birodalom makeón néven nevezett területeit fedi le a térkép vörös foltja. A macedónok által beszélt nyelv pedig nyilván létezett már sz előtt is, hogy sztenderdizálásra került volna (melynek során a szerb érdek a bolgár nyelvtől való távolításra törekedett).
    Ha Romániában sztenderdizálnák a székely nyelvet (a magyartól különálló nyelvként) akkor mondanád-e, hogy a székely nép a minap jött léttre?

    „Az ősi Macedónok nyelve a Görög nyelv volt. ”
    Bár a kapcsolat egyértelmű, de a mai görög se azonos az akkori görög nyelvvel. A makedón meg azon belül is egy külön dialektus volt.
    Számodra mennyire olvasható és érhető a mai görög nyelvi tudásoddal egy feltehetően makedón nyelvű szöveg?:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pella_curse_tablet

    „Köztük a Finnek, a Hunok, az Ugarok, a Bolgárok, a Törökök s.t.b. Azt hiszem, hogy érdemes meglátogatni a történészeknek.”

    Lehet, hogy érdemes lenne odamenni egy történésznek, és mondjuk legalább a finneket lehúzni a tábláról, mert semmi arra mutató adat nincs, hogy a mai Mongólia területéről származtak volna… 🙂

  84. 83:
    Akasha krónikák, pán-iónia? yayy
    Asszem nem csak a macedónoknál meg magyaroknál vannak ősmúlt fényezési törekvések…
    Szerintem ha a pannonokkal egykorú görög történetírók nem írtak ilyen etimológiáról, és a pannonok törzseit nem a görögökkel, hanem az illírekkel tartották rokon népnek, akkor nem érdemes utólag pán-iónokról képzelődni.

    Illetve ezt találtam: „Panionia, a kisázsiai partvidéken 12 ión város (Miletus, Myus, Priene, Ephesus, Lebedus, Colophon, Clazomenae, Phocae, Teos, Chius, Samus és Erythrae) szövetkezetének panegyrikus ünnepe, melyet Priene közelében, a Mycale hegyfok északi lejtőjén épült Panionium nevű szent helyen tartottak Poseidon tiszteletére.”
    Szóval pannonia=/=panionia, a iónok nem ezen a vidéken laktak…

    85 Attila
    Varga Csabával van egy olyan probléma, hogy pl. az egyiptomi démotikus ABC-ként valami olyasmit mutat be a könyvében, aminek köze sincs az ókori egyipromiak által valóban használt betűkhöz.
    http://moonlightsociety.blogspot.hu/2008/08/az-egyiptomi-s-az-eredeti-magyar-bc.html

  85. 80. L.S.:
    „Sőt annál délebbre Olymbosz hegyét, keleten Chalkidikit,egészen Kavaláig, Thaszosz szigetét,nyugaton pedig az Albán határig mindent magukénak valják.”

    Asszem az oszmán birodalom makedón néven nevezett területeit fedi le a térkép vörös foltja. A macedónok által beszélt nyelv pedig nyilván létezett már az előtt is, hogy sztenderdizálásra került volna (melynek során a szerb érdek a bolgár nyelvtől való távolításra törekedett).
    Ha Romániában sztenderdizálnák a székely nyelvet (a magyartól különálló nyelvként) akkor mondanád-e, hogy a székely nép a minap jött léttre?

    „Az ősi Macedónok nyelve a Görög nyelv volt. ”
    Bár a kapcsolat egyértelmű, de a mai görög se azonos az akkori görög nyelvvel. A makedón meg azon belül is egy külön dialektus volt.
    Számodra mennyire olvasható és érhető a mai görög nyelvi tudásoddal egy feltehetően makedón nyelvű szöveg?:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pella_curse_tablet

    „Köztük a Finnek, a Hunok, az Ugarok, a Bolgárok, a Törökök s.t.b. Azt hiszem, hogy érdemes meglátogatni a történészeknek.”

    Lehet, hogy érdemes lenne odamenni egy történésznek, és mondjuk legalább a finneket lehúzni a tábláról, mert semmi arra mutató adat nincs, hogy a mai Mongólia területéről származtak volna… 🙂

    82: Most olvasom a Grandpierre féle „Attila és a Hunok” c. könyvet, na abban aztán minden van… A világ minden kultúráját a szerinte magyarnak tekintendő szkíta-hunoktól származtatja. Természetesen a görögök is a szkítáktól tanultak el mindent szerinte…
    Ha nem tudnám, hogy G.A. a csillagászat kandidátusa, akkor e könyv hivatkozásai és szerkezete alapján egyáltalán nem azt gondolnám, hogy a tudományban járatos ember írta… Néha a fejemet fogom, amikor a mágikus világképről szóló eszmefuttatásain próbálom keresztülrágni magam…

  86. 82: Most olvasom a Grandpierre féle „Attila és a Hunok” c. könyvet, na abban aztán minden van… A világ minden kultúráját a szerinte magyarnak tekintendő szkíta-hunoktól származtatja. Természetesen a görögök is a szkítáktól tanultak el mindent szerinte…
    Ha nem tudnám, hogy G.A. a csillagászat kandidátusa, akkor e könyv hivatkozásai és szerkezete alapján egyáltalán nem azt gondolnám, hogy a tudományban járatos ember írta… Néha a fejemet fogom, amikor a mágikus világképről szóló eszmefuttatásain próbálom keresztülrágni magam…
    Máskor meg a hajam égnek áll, amikor találok benne ilyeneket:
    >>“Nimród kezdé a tűzimádást s ezzel megalapítá a mágusok legelső államvallását Törökországban” (Josephus Antig., I. 4). <<
    Josephus művének címe (latinul) Antiquitates Judaicae, ttehát nem Antig, hanem Antiq. lehetne rövidítve. A mű születésekor (isz 93-94) Törökország olyannyira nem létezett, hogy majdnem fél évezreddel vagyunk ekkor a göktürk birodalom megalapításától (551), így gyanús volt, hogy ez így nem állhat a műben. Mivel Josephus írása a neten is elérhető (számos nyelven) meg is néztem, hát hasonló sincs se az 1. könyv 4. fejezetben, se máshol.

    83:
    Akasha krónikák, pán-iónia? yayy
    Asszem nem csak a macedónoknál meg magyaroknál vannak ősmúlt fényezési törekvések…
    Szerintem ha a pannonokkal egykorú görög történetírók nem írtak ilyen etimológiáról, és a pannonok törzseit nem a görögökkel, hanem az illírekkel tartották rokon népnek, akkor nem érdemes utólag pán-iónokról képzelődni.

    85 Attila
    Varga Csabával van egy olyan probléma, hogy pl. az egyiptomi démotikus ABC-ként valami olyasmit mutat be a könyvében, aminek köze sincs az ókori egyipromiak által valóban használt betűkhöz.
    http://moonlightsociety.blogspot.hu/2008/08/az-egyiptomi-s-az-eredeti-magyar-bc.html

  87. 82. Avatar
    „Ha Romániában sztenderdizálnák a székely nyelvet (a magyartól különálló nyelvként) akkor mondanád-e, hogy a székely nép a minap jött léttre?”

    Tisztelt „Avatar”
    Addig, amig nem „nyúlnak” más nép történelmében és amig nem fáj a foguk mások földjére, addig semmi probléma Velük.
    A probléma Velük ott kezdődik, hogy letagadva a Bolgár eredetüket nincs az ami összetartaná Őket.Elszakitva magukat gyökereiktől, főltalálták maguknak a „Macedon multjukat,” bizván abban, hogy egy ilyen dicsőséges mult, szárnyat ad az új államnak.

    „Bár a kapcsolat egyértelmű, de a mai görög se azonos az akkori görög nyelvvel. A makedón meg azon belül is egy külön dialektus volt.”

    Igy van ahogy irod! Még ma is vannak tájszólások a Görög nyelvben.P.l.: a Ciprusi tájszólást alig értem, ugyszintén a Szicéliait. A Kréta szigetit már könnyebben. A többi tájszólással könnyebb.
    Az Ógörög nyelvet én személy szerint nem tanultam, mivel kint születtem és 3O éves koromig kint éltem. Gyermekeim viszont ismerik mivel itt végezték és Görög müveltséget kaptak.
    Bár a Görög nyelv az évszázadok múltával sokat változott, lépten, nyomon látni az Ógörög eredeti nyelvet.
    P.l.: a halat most ψαρι-nak hivják.Az Ógörögül ιχθης-nek.Az összetett szavakban csak az Ógörög szavakbol vesznek kölcsön az uj összetett szó szerkesztésére.
    Igy a halascsarnok: ιχθυαγορα
    halárusitó: ιχθυοπωλείο
    haltenyészet: ιχθυοκαλλιέργεια
    halgazdaság: ιχθυοτροφείο
    Amint látni ebből az egyszerü példábol nehéz elszakadni az Ógörögből.

    „Lehet, hogy érdemes lenne odamenni egy történésznek, és mondjuk legalább a finneket lehúzni a tábláról, mert semmi arra mutató adat nincs, hogy a mai Mongólia területéről származtak volna”

    A Finnek mellett még egy népet emlitettek a három Balti tengeri nép egyikét. Sajnos nem emlékszem melyik volt közöttük.

  88. 84. Attila (PV)
    „Ezt pótolhatod.
    Keresd meg és töltsd le a Jel, jel, jel című könyvét,”

    Kösz szépen az informáciot.Amint több idöm lesz, bepótolom.

    „Itt pedig megtalálsz egy pár szópárhuzamot”

    A Görög nyelvü szópárhuzamokkal enged, hogy sokban kétségeim legyenek.A Bolgár nyelvvel egyettlenegy hiba sincsen,sőt én egyből harmadik sorban mellette a Török nyelv szavait raknám.

    „Olyan angol, német, francia meg más indoeurópai nyelv 500 éve nem is létezett, amivel most beszélnek, de a magyar nagyon hosszú ideje alig változott…”

    Erre hozzáfüznék egy példát:
    Xenophon Zolotas legendás beszédei angolul, csak görög szavakkal …
    Bár görögül beszélt, mindenki megértette. Talán azért, mert a közönség magas szintű angol nyelvismerettel rendelkezett.
    Beszédét az 1957-ben az éves Világbank találkozóján olvasta fel.

    «Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized. Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic. I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia»….

  89. 85. hubab
    „Semmi gond, többet nem foglak zaklatni ilyen személyre szóló szkeptikus megjegyzésekkel.”

    Nem vettem zaklatásnak.Örülök annak ha az érem másik oldalát is látjuk.

    Öszinte tiszteletem.L.S.

  90. 77. Avatar
    ” Hát nehéz kérdés ez nemzetiségi ügy, különösen, hogy a mai nemzet és nemzetiség felfogás még csírájában se létezett azokban az időkben, amikor az egykor volt ókori makedónok (akik kb elsőként a görögöket győzték le….”

    Teljesen eggyetértek veled, kedves „Avatar”.
    Hát igy volt akkor, külőn kis városállamok egymás mellett, hol békében, hol háboruban, azonban, volt közöttük valami ősi kötelék, a közös: nyelv, vallás, a történelműk, szokásaik, morális értékeik és nem utolsósorban az Olimbiai küzdelmek /Ολυμπιακη αγωνες/ és nem „játékok”. Akkor az Olimbiai küzdelmekre való tekintettel megált minden háboru közöttük.
    A Nagy Sándor hellenizmusának egyik bizonyítéka az volt, hogy részt vett az ie 324-es olimpiai játékokban. (az apja nyomdokain, olimpiai bajnok és kiváló lovagló volt ). Jól ismert, hogy az Olimpiai küzdelmekben való részvétel csak Görög, szabad polgároknak volt engedélyezve, és az idegenek számára tiltott volt.

    „Ja, jut eszembe… rasszok tekintetében a törökök és az arabok is a fehérekhez (kaukázusi rassz) tartoznak, még ha barnásabb is a bőrük.”

    Nekem nagyon rosszul cseng a fülemben a „rassz” amikor emberi fajrol beszélünk, mégha Törökről van szó. Szerintem emberhez méltóbb, emberi fajrol,faji diszkriminációrol beszélni.

  91. 94 LS
    „Nekem nagyon rosszul cseng a fülemben a “rassz” amikor emberi fajrol beszélünk, mégha Törökről van szó. Szerintem emberhez méltóbb, emberi fajrol,faji diszkriminációrol beszélni.”

    Magyarul márpedig a rassz a helyes kifejezés erre. Az emberi fajok a homo sapiens, erectus, habilis, floresiensis stb… A sapiens egységes faj, a negroid, europid (stb.) nem faji, hanem fajon belüli eltérés, az europid (v kaukázusi) rasszon belül meg a török, arab, svéd (stb) emberek jellemzői általában még kisebb különbségeket hordoznak.
    A faji diszkrimináció egy a köznyelvbe beépült, de alapvetően nem helyes szóhasználat.

  92. 87. Avatar
    „Szerintem ha a pannonokkal egykorú görög történetírók nem írtak ilyen etimológiáról,…”
    L.S.:
    Tisztelt Avatar! Sajnos kevés, nagyon kevés maradt mindabbol amit irtak a Görögök a klasszikus időkben : A 9O -95%-át elégették!
    Avatar:
    „Illetve ezt találtam: “Panionia, a kisázsiai partvidéken 12 ión város (Miletus, Myus, Priene, Ephesus, Lebedus, Colophon, Clazomenae, Phocae, Teos, Chius, Samus és Erythrae) szövetkezetének panegyrikus ünnepe, melyet Priene közelében, a Mycale hegyfok északi lejtőjén épült Panionium nevű szent helyen tartottak Poseidon tiszteletére.”
    Szóval pannonia=/=panionia, a iónok nem ezen a vidéken laktak…”
    L.S.:
    Azt állitottam hogy Pannonia = Panionia? Én ezt irtam:
    „Mindenesetre meglepett az a tény, hogy Pannonia ismert történelme a Római biródalommal kezdődik és előtte nem sokat tudunk.A Pannonia név eredetét sem tudjuk biztosan megmagyarázni. Tőlem még a ΠΑΝ-ΙΟΝΙΑ-t sem kéne kizárni.”

    Én még folytatnám a wikipedia olvasását:
    ……a perzsa uralom alatt fejlődött ki az iónok gyarmatpolitikája a Földközi-tenger mellékén. Akkor keletkezett csaknem az összes gyarmat a Márvány-tenger és a Fekete-tenger mellett, Abüdosztól és Küzikosztól Trapezuszig és Pantikapaionig….gyarmatokat alapítottok Itáliában (Magna Graeciában), Szicíliában és Afrikában.

    Az iónok az Hellasz négy alapító törzsének egyike (a dórokkal, akhájokkal és aiolokkal együtt) . Az i. e. 16. századra tehető betelepülésük és jelentőségük szerint is az elsők közé tartoznak. Az ékiratokban Juna, a hieroglifákban Yunan, az ótestamentumban Javan, a hinduk szent könyveiben Javana.

    És folytatom avval amit nem irtak:

    A Görögöket még most is Yunnannak hivják-az Ionoktól- a Törökök, az Arabok a Kurdok, az Induk, a Malájok az Indonéziaiak az Üzbékok és stb.
    Kinában még most is létezik egy hatalmas tartomány Yunan-Ionia- név alatt. Japánban él még egy kis Görög népcsoport – Αϊνού – Ainu névvel amely ógörögül beszél és mellükön az Ω jelvényt hordják.
    Az oroszok Krímnek -Putin javaslatára- visszaadják az ősi görög nevét: Tauridát …
    Marseille a franciák legnagyobb kikötővárosát i.e.: 63O-ban a Fokaeisi Ionok alapitották.Nikea város szintén nekik köszönhetö.
    Skócia, görögül Σκοτια, ami magyarra forditva: sötétség országát jelenti.Mindez véletlen?

    „Szóval pannonia=/=panionia, a iónok nem ezen a vidéken laktak…”
    Ezt egyikünk sem tudhatja biztosan!
    Mennyire távolabb voltak az előbb fölsorolt területek Pannoniátol, és mégis, az Ionok ott voltak.

  93. 87. Avatar
    „Akasha krónikák, pán-iónia? yayy”

    L.S.:
    Tisztelt „Avatar”!
    Ha csupán egy évszázaddal előbb éltünk volna és valaki beszélne Wikipédiárol és computerről megint igy jajgatnának.

  94. 95: Az ainuk nem ógörögül beszélnek, a nyelvüknek nincs köze a göröghöz, és a neten elérhető (akár több, mint 100 éves) képeken nem látok omega jeleket a ruháikon. Szóval állításod ezen része hamis.

    Hogy Yunan-nak van-e köze a iónokhoz azt is kétlem, pusztán hangalaki hasonlóságot én nem tartanék elégnek.
    Pl az örmények meg „hunaren”-nek mondják a görögöket és Hunastan a Görögország, mégse kötném a görögöket a hunok se. Haniá prefektúrát se a han kínaniakról nevezték el.
    Van Szérész prefektúra is Görögországban és (angol wiki:Serica) „the people of Serica were the Seres”, „Serica was one of the easternmost countries of Asia known to the Ancient Greek and Roman geographers”.
    De ne csak távolkeleti kapcsolatokat dobáljunk…
    Boiótia (újgörögül: Viotia) prefektúra alapján máris a gall bójokhoz is találhatnák el, Evritaníaról és Évroszról az ivrit (héber) nyelv ugorhat be, Iráklio és Irak se lehet véletlen hasonló, Xánthinbak nyilván az obiugor khantikhoz, a Kozáni prefektúra nevének pedig Tatárföld fővárosához Kazan(y)hoz van kapcsolata… 😉

    A Skócia név tudomásom szerinte eredetileg a scot népnévből származik (és nagyrészt a mai írországban éltek), de mivel a római birodalomban a görög is sokfelé használatban volt, akár lehet is köze a görög jelentésnek a nép elnevezéséhez. Különösen, hogy a romanizált részt Albionnak (fehér föld) hívták.

    A korai magyar történelemben is ismeretes fehér és fekete magyarok népcsoportjának megkülönböztetésre.

  95. 97.Tisztelt blogtárs „Avatar”

    Azt tudjuk, hogy az emberek, akiket Keltáknak nevezünk ie.: 500-tól 100-ig fokozatosan szivárogtak be Nagy-Britanniába.
    http://www.britainexpress.com/History/Celtic_Britain.htm
    Történelem > Őskori Nagy-Britannia > Kelták
    Azt tudjuk,hogy i.e.:6OOOévvel már archeologiai leleteink vannak Nagy-Britániában az első településekről.
    Azt azonban rejtély boritja, hogy kik lakták ezt a vidéket a Kelták előtt 5.5OOéven keresztül.

    Nagy-Britannia nem volt ismeretlen a Görögök számára, mert az ókortól kezdve a Krétaiak i.sz.előtt kb. 3500 körül utaztak ezekre a vizekre, majd i.sz. elött kb. 2500 körül a Mikéneusok követték.
    Utjuk célja a ón és az elektron-borostyánkö-volt. Eredetileg „κασσιτερίδες νήσοι” „Ón-Szigetek”- nek hivták a mostani Nagy-Britániát az ókori Görögök.
    Homérosz az Iliadban emlitést tesz a „Ón Szigetekre”.

    A Marseillei Pytheas (i.sz.elött:380-310), aki felkutatta, feltérképezte, megnevezte és leírta-„Περί Ωκεανού και Γης”-„Az Óceánról és a Földről”- című könyveiben az északi tengereket, a bolygónk fagyott régióit.

    Pytheas az ókor Columbusa volt. Ő volt az első civilizált ember aki lábát tette a Német és a Holland partra. Finnországban, Norvégiában, Svédországban, a Balti-tenger partján, Nagy-Britanniában északi és nyugati szigeti komplexumokat Írországban, Izlandon, Grönlandon és az Északi-sarkvidék köréig utazott . Lásd.:https://www.britannica.com/biography/

  96. Pytheas, skolasztikus,művelt és módszeresen feljegyezte és leirta minden felfedezését , megnevezte a jelenlegi nevén feltárt területeket, leírta a tengerpartok és szigetek geometriai formáit, valamint tudományosan pontosan és meglepő módon leírta a felfedezett területek különböző természeti jelenségeit.
    Mindazt, amit ebből az utazásról tudunk,csak másodlagos forrásokból származik (a Pytheas által írt eredeti beszámolót nem mentették meg, valószínűleg elégett a többivel az Alexandriai Nagy Könyvtár tüzvészében.

    ΠΥΘΕΑΣ – Pytheas könyveinek kivonatait más Ó-Görög írók mentették meg , például: Strabon a „Földrajzi”-ban, Polybius a „Histories”-en, és a Dikearchos a „földi periódusok” munkájában, de Hipparchus, Eratosthenes és Posidonios is ezt említi, és elfogadják a műveikben Öt, mint egy nagyszerű csillagászt, matematikust, geometria és földrajztudóst és felfedezőt.

    Skóciában több ezer évvel ezelőtt Macedónok telepedtek. A hagyomány azt mondja, hogy a Macedón király Partholonas Migdoniábol (Macedónia) Görögországból 24 fiatal párral érkezett ebben az országban.
    A skótok hagyományai azt mondják, hogy a Partholon után a /οι Δαναοί/ Danaák jöttek, Ők a következő nevü városokat épitették: Myrias, Falias, Gorias és Findias.

    Pausanias, Parthenoniai Nicaeai szerint a Celták apai ágon Heracles fiától származnak, akit Celtusnak hívtak.
    Celtus-Κελτος-:az aki nyergelt lót lovagol.

    Skócia nemzeti képtárának legrégibb térképén-k.b. az 1560-as évek- Skóciát- Skótia-ként irja és nem Scoti-ként.
    Skócia neve „Σκωτία” = a sötétség országa, a nap rövid időtartama, az alacsony felhők és a köd miatt.
    A térképen görög helynevek is találhatók: az Arcadia és az Iona.
    Lásd /

    /a 2O’ 12″-nél.

  97. Πυθεας-A Marseillei Pytheas- amikor Nagy-Britanniába utazott, olyan szervezett városokat talált, akik ugyanazt a nyelvet beszélték vele: az Ó-Görögöt.
    A Britannia-név tisztán Görög szó.
    a.”Βρεμετανία νήσος”
    „Brittany Island”, a sziget, ahol a szelek, a hullámok zümmögnek.
    b.”Βρετ-τάνα”
    Egy másik változata a „Bret-tana” görög összetett szóból származik, a „βράττω= habzok”, és a „τάνα-távoli” szóval, vagyis a távoli sziget, amelynek a partja habzik.

    Ιρλανδία=Írország
    Ιρις=Iris = szivárvány, λαν= lan = ország ,Δίας= dia = Zeus,
    tehát a szivárvány országa, Zeusz földje.

    Ισλανδία=Izland
    Izland: az „isteni hatalom földje”.Ις= Is = hatalom, lan = ország (a föld, a föld, a kő okozata), Δία=Dia = Isten

    Pytheas az i.sz.előtt 331 április végén a mostani Finnországig hajózott ahol hajózási utat keresett a mostani Fekete tengerre.A lápos, ingoványos, mocsaras területtől társaiból sokan megbetegedtek igy kénytelen volt visszahajózni.
    Finnországot= „Βαλτίαν νήσος”-nak= „Lápos szigetnek” és tengerét „Βαλτική Θάλασσα”-nak= „Mocsaras Tengernek”-Balti tengernek- nevezte.ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ!
    https://ellaniapili.blogspot.gr/2017/10/blog-post_158.html?

    Barry Cunliffe néven ismert brit régész és akadémikus. 1972-től 2007-ig az Oxfordi Egyetem Európai Régészetének professzora volt .Könyvében: A Görög Pytheas rendkívüli útja, az ember, aki felfedezte Nagy-Britanniát.
    10 éves kutatás után, összekapcsolta a szórványos információk különféle darabjait, hogy bemutassa nekünk, a nagy Görög tengerészt és világát, amellyett Ö fedezett fel.
    Barry Cunliffe :Pytheas, GÖRÖG FELFEDEZŐ
    /Az Encyclopædia Britannica szerkesztői/
    https://www.britannica.com/biography/Pytheas

  98. Nem nagyon értem miért írtál ide ennyit Pütheaszról, de azért 1-2 dologba belekötök… 🙂

    „a Krétaiak i.sz.előtt kb. 3500 körül utaztak ezekre a vizekre”
    Ezt milyen forrásban olvastad? Már csak azért is érdekelne, mert ez a dátum majd ezer évvel megelőzi a krétán virágzott Mínoszi civilizáció kialakulását, a fénykorát (ie 2000-1450) meg pláne. (És a Mínoszi civilizáció görög volta egyébként sem igazolható, amíg a krétai hieroglif és a lineáris A írást nem sikerül megfejteni…)

    „i.sz. elött kb. 2500 körül a Mikéneusok követték.”
    Itt megint kb egy évezreddel a Mükénéi kultúra virágkora elé lövöd be az időpontot, pedig a Szantorini kb ie 1500-as felrobbanása előtt még a mínosziak voltak a dominánsak a környéken. 2500 körül még a mai Görögországba se nagyon érkeztek meg a görög törzsek, nemhogy Skóciába.

    „Eredetileg “κασσιτερίδες νήσοι” “Ón-Szigetek”- nek hivták a mostani Nagy-Britániát az ókori Görögök.”
    Az ón sziget helyének belövése elég vitatott. Strabo pl Ibéria közelében helyezi el ezt a kis szigetet, és külön ír Britanniáról, ami jóval nagyobb sziget. (lásd angol wiki Cassiterides cikkét)
    A kassíteros szót pedig a görög nyelvben jövevény szónak tartják. (Wiki: Pre-Greek_substrate)

    Partholón neve egy 9. századi wales-i szerzetes művében jelenik meg először, mint az _Ír szigetre_ az özönvíz után 300 évvel beköltöző első csoport vezetője, akinek a népe később 1 hét alatt teljesen elpusztul egy járványban.
    A Hódítások könyve szerint ők a második csoport voltak, és ők küzdöttek meg az egyszemű, egykezű, egylábú varázserővel rendelkező óriásokkal (a fomoriakkal), aztán eszerint is mind meghaltak járványban.
    A történészek szerint teljesen kitalált alak, de ha nem, akkor se származhattak a skótok tőlük, ha mind kihaltak a legenda szerint…

    Az 1560-as térkép nem hiszem, hogy jó referencia lenne, mint legkorábbi adat Skócia nevére.

    Utolsó hozzászólásod meg olyan, mint amikor a Bazi nagy görög lagziban az öreg meg van győződve róla, hogy minden szó a görögből származik…

    Arra megint csak forrást kérnék, hogy Pütheas ógörög nyelvűeket talált volna Britanniában… A wiki szerint (Britain_(place_name) szócikk) Sztrabó Prettanikē formában idézi Pütheas munkájából a sziget nevét, ahol a Pretani nép él, aminek jelentése a kelták nyelvén „a festettek”. Julius Ceasar is beszámol róla, hogy a kelták befestették a bőrüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük