(2268) Atomtámadás

VIP. 244

Mivel nézünk szembe?

Négy fajta nukleáris esemény lehetséges, amikkel szemben szükséges valamifajta felkészülés: atomreaktor elleni támadás, vagy ott bekövetkező baleset; úgynevezett piszkos bomba; terroristák által alkalmazott improvizált robbanó eszköz; ellenség által végrehajtott támadás során bevetett nukleáris eszköz…….

___________________________________________________________________________

VIP előfizetőknek E-mailben elküldöm a folytatást.

__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________

16 gondolat erről: „(2268) Atomtámadás

  1. Nyehehehehe! Fizessetek ha olvasni akartok.

  2. 1 – Vaszilij:
    Én is ebbe botlok lépten-nyomon.
    Pl: Haaretz – America plunges into darkness and Egypt deals Iran a blow. – csak a két cím, egy szó se a témáról. A NewScientist leközli az első bekezdést, a többiért elő kell fizetni. Tízszer többet mint nálam. Van ingyenes portál is, de ott nem látsz ki a hirdetésekből. Az internet előtt senkinek eszébe nem jutott volna, hogy egy napilapot ingyen megkap. Most, ha valakinek fizetni kell, vérig van sértve. Hát, ez a helyzet. 😀

  3. Nem az a baj hogy fizetni kell, hanem az hogy itt nincs hozzászólás a buzi posztnál meg egy csomó. Lassan nagyobb az érdeklődés a buzi téma iránt mint az összeomlás iránt 😀

  4. 3 – tamas:
    Hogy szóljanak hozzá, ha nem ismerik a szöveget? Az előfizetőknek én már tegnap elküldtem a teljes szöveget, de az előfizetők soha nem szólnak hozzá. Azok akik állandóan hozzászólnak, pedig nem fizetnek elő. 😀

  5. Atomtámadás esetén érdemes fölvenni a napszemüveget, hogy ne a szemedbe folyjon a sisakod. 🙂

    Viccen kívül, ha rossz helyen vagy, akkor úgy is véged, főleg ha a nagyhatalmak kezdenek el bombázni. Ellenkező esteben elbújni és/vagy menekülni.

  6. A lényegtelen a szöveg.
    Az atomtámadásra nem lehet felkészülni.
    A lényeg hogy foglalkozz vele, legyen a rögeszméd és ha még félsz is hozzá akkor tökéletesen elérték, akik ezt akarták.
    Te segítesz a céljaik megvalósításásban, mert a teremtő erődet nekik adtad, azáltal, hogy foglalkozol vele.
    A múlt, elmúlt, halott.
    A jövő még nem jött el, de ép most valósítod azzal amivel foglalkozol.
    A jelen, a létezés, a létezésed pedig az amivel foglalkozol.

  7. 5 – Chani:
    És hova menekülsz, vagy bújsz el? Mit csinálsz, ha látod távolból a nagy villanást?

  8. Előbb elbújni a pincébe, ami a ház alatt van. Utána megpróbálni tájékozodni a rádióból, vagy információ nélkül dönteni, hogy maradjunk, vagy menjünk. Idehaza mindig van 500kg búza-kukorica vegyesen (de általában másfél tönna körül van), ásott kút (jövőre fúrt is lesz), és a baromfiudvar, jelenleg kecskékkel megspékelve.

    Ha menni kell, akkor bepakolni a kocsiba, és amíg van üzemanyag, addig menni, utána meg a prepperes zsákokkal, húzós kiskocsival, fegyverekkel tovább, amíg tudunk menni, északra.

    Persze fel is adhatjuk az egészet, de szerintem küzd majd amíg tudunk. Ilyen esetben senki se lenne biztonságban.

  9. 8 – Chani:
    Na várj egy kicsit! Úgy fogsz tudomást szerezni a III. világháború kitöréséről, hogy (ha szerencsés vagy) egy óriási és intenzitásában csak lassan csökkenő villanást látsz, de nem közvetlenül, mert akkor neked már annyi. Mondjuk egy fa alatt állsz, téged a fényár közvetlenül nem ér, de látod, hogy a környéken minden fényben úszik. Vagy a szobában vagy és az ablakon át bejött fény rávetődik a szemben lévő falra, esetleg a falon lógó képet meggyújtja. Na most mit csinálsz, mert 20-30 másodpercen belül megérkezik a 4-5 atmoszférás lökéshullám (légnyomás), majd a szívóhatás. A levegőben különböző tárgyak fognak repülni igen nagy sebességgel. Szóval, mit teszel?

  10. 8. Chani
    Közeli atomcsapás esetén két dolgot tehetsz:
    1: Nézd meg jól, mert többé úgysem fogsz látni.
    2: Kezdj el szaladni a temető felé, hogy még legyen helyed.
    Távolabbi robbanás esetén kezd el a szomszédokat likvidálni, mielőtt ők teszik veled. 🙂

  11. 10:

    Beugrik a szekrénybe vagy az ágyneműtartóba?
    Na ügyes vagyok? 🙂

  12. 12 – Gibbonfióka:
    Pontosan.
    Aztán vársz, majd előjössz, és bánod, hogy beugrottál. 😀

  13. Ha a legkorbe megerkezik az elso hullam, akkor tessek minel magasabbra felmaszni es gyonyorkodni a robbanasokban, mert ilyet csak egyszer lat az eletben az ember lanya. A tulelok pedig a femes-savanyu szajizzel elvegetalnak meg par hetig, viszont ok nem lattak a kondenzacios gyuruk paratlan latvanyat sem.

  14. Részemről abban bízok, hogy nem a lakosságot hanem az ellenség katonai és gazdasági potenciálját próbálják lenullázni egy támadásban. Ez lenne logikus szerintem.

    Az utóbbi kb 15 évben folyamatosan budapesti vagy megyeszékhelyen levő irodaházakban dolgozom és a geddonos posztok kapcsán már párszor eszembe jutott hogy nem lenne rossz összeomláskor egy társaságnak a túlélésre megfelelő felszereléssel meg élelemmel.

    Csak a mostaniról pár szó (IP West irodaház Budafoki út) :

    1. A parkolóm 4 emelettel a föld alatt van. Most nyáron állandó 25 fokos hőmérsékletű autóba ülök be, de télen sem megy 18 fok alá pedig nincs lenn fűtés csak minimális szellőztetés. A 4 szinten szintenként kb 150-200 autónak van hely ( autónként kb 15 négyzetméterrel lehet számolni, tehát kb 9 ezer négyzetméter összesen). Szellőző rendszer áram, gépészet, tűzzáró ajtók stb minden kiépítve. Masszív vasbetonból van minden fala és csak 2 bejárata van. Ide elég sok embert el lehet fészkelni persze nem 5 csillagos hotel szinten.

    2. A földszint kintről van vagy 5-6 méter magas így a bejáratokon kívül máshol bejutni/felmászni nem könnyű. Csak a liftaknák és lépcsőházak kötik össze a szinteket de egész könnyen lezárhatók mert szűk ajtók vannak a lépcsőházakban, főleg a tűzriadóra tervezve. A felső (hetedik) emelet szintén vasbeton erkélyekkel minden irányba, egész jó a panoráma, belátható minden környező utca de még távoli helyek is.

    3. Van benne 3 étterem a teljes felszereléssel eszközökkel.

    4. A kritikus rendszerek miatt (hogy bajban sorompók füstelszívók és szerverszobák menjenek) saját dízel generátora van amivel nem túl sok de geddonra pont elég áram fejleszthető.

    5. Álpadlózat és álmennyezet minden föld feletti szinten amit sok mindenre lehet használni a raktározástól rejtőzésig…

    Nem csak a mostani de az előző cégeknél is hasonlóan „geddon-biztos” irodaházakban dolgoztunk.
    Persze ez az egész mit sem ér ha éjszaka pukkan valami vagy hirtelen jön az egész.

    De ettől függetlenül ha baj van a lakosság egy KIS részének ideális lehet pár hetet/hónapot is kidekkolni szerintem. Ugyanígy a plázák, metroalagutak stb használható lenne a túlélők számára, de remélem erről már valami katonai vezető tanácsnak évtizedek óta kész terve van 🙂

    Valaki hozzáértő mondhatna arról pár dolgot, hogy egy irodaház levegő-szűrő rendszere mennyire alkalmas a radioaktív kis por szemcsék kiszűrésére?
    Ugyanez egy családi házban hogyan kivitelezhető a mai egyszerű eszközökkel? Gondolok arra ha le van zárva közel hermetikusan egy ház , ajtók, műanyag ablakok kiszilózva…. akkor pl a wc ventilátorát szivaccsal vagy valamivel burkolva megoldható hogy szűrt levegő jöjjön be?

  15. Családi házban én inkább egy jobb porszívó HEPA szűrőjével próbálkoznék. Bár lehet, hogy az sem elég, de talán jobb mint egy szivacs.
    Én viszont egy nukleáris támadás után nem ásnám be magam, hanem a lehető leggyorsabban elhagynám a szennyezett területet. Ha a házad annyira épen marad, hogy hermetikusan le tudnod zárni, akkor elég messze voltál a centrumtól és valószínűleg nem kell a radioaktív por miatt aggódni.
    A metróalagút szerintem jobb választás, mert van esély rá, hogy a föld alatt gyalogosan el tudod hagyni a szennyezett területet. Szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük