(2257) Gyógyászat

Tibor bá’ online

 

Több témában is ért a vád, hogy makacsul ragaszkodom elveimhez, nem engedek esélyt semmi alternatívának. Ezt elsősorban a történelmi egyházak által hirdetett másvilág-lélek témában vágták a fejemhez, de nem kíméltek az alternatív gyógyászattal kapcsolatban se. Vajon miért utasítok el mindent csípőből, és miért nem adok esélyt például az akupunktúrának. Igaz, hogy sok kókler van, de van közöttük igazi tudás birtokosa is. Más szavakkal a vízzel együtt kiöntöm a gyereket is.

A válasz a következő. Az alternatív gyógyászatban fellelhető gyöngyszemeket a hagyományos orvostudomány átvette. Ha volt valóban hatékony gyógynövény, akkor annak a hatóanyagát már szintetizálták és gyártják (pl. digitálisz, aszpirin, kinin, stb.). Ugyanez vonatkozik a praktikákra is (pl. hő kezelt nemi betegség). Úgy gondolom, hogy olyan sok a  pénzre utazó kókler, hogy nem érdemes próbálkozni. Ha egy tóban 100 hal van, amelyek közül egy ehető, 9 ehetetlenül rossz ízű, 90 pedig mérgező, akkor én azt tanácsolom, hogy ne pecázz ebben a tóban. Az alternatívában hívők pedig pecáznak. És lefogadom, hogy a tó esetében nekem adsz igazat. Alternatív gyógyászat esetében miért nem? Ha tudom, hogy sok a kókler, akkor minek kísérletezni?

Hogy van benne valami, amit kár lenne veszni hagyni? Emlékeztek Déri Jánosra, a csodás műsorvezetőre és riporterre? Nos, egészen fiatalon tüdőrákja lett. Értelmes, széles látókörű férfi volt, aki a végén alternatív gyógyászathoz fordult, és kiment egy ilyen mexikói klinikába, ahol egy kisebb vagyonért alternatív gyógykezelték. Majd hetekkel később hazaengedték meghalni. Emlékeztek Kovács Ádámra és a csodálatos rákgyógyító formulájára, a celádámra? Emlékeztek a Béres cseppekre? Emlékeztek a Bánfi hajszeszre? Titokban, a kapu alatt, mert a hatóságok üldözték. Meggyógyult valaki? Visszanőtt valakinek a haja? Nem, nem és nem. De az emberek szájról szájra adták a tuti jó gyógyszert, mert a remény hal meg utoljára. Most a nehézvíz gyógyítja a rákot, és mindig lesz valami új, amiben lehet hinni. Tudom, nehéz azt mondani, hogy leszarom az ezoterikát, én kimondom.

De nézzük, mi vezette az embereket az alternatívák felé! Az, hogy csalódnak az orvosokban, a gyógyításban, aminek van valós oka. Az orvos is pénz után nyargaló iparos lett. A körzeti orvos néhány forintot kap egy-egy beteg után, ezért az a célja, hogy minél többet hozzá iratkozzanak fel. De a sok feliratkozóból sok beteg lesz, akiket futószalagon kell ellátni. Az orvos tehát követ egy rutint, egy olyan rutint, ami statisztikailag a legjobb eredményt hozza. Magas láz, vizelés közben csípő fájdalom? Ez vesemedence gyulladás. Tiszta sor, felír tehát CIFRÁNT. 100 beteg közül 99 ripsz-ropsz meggyógyul, mert a CIFRÁN egy piszok erős antibiotikum. De a századik beteg kórokozója rezisztens a Cifránra, a beteg az istennek se gyógyul. Na, akkor jön a baktérium kitenyésztése (5 nap) és felírják a megfelelő gyógyszert. Ha a beteg 80 éves és 8 napig van 39 °C láza, akkor temethetik. Rohadt, szemét orvos! Persze, de a baktérium tenyésztés ára 5000 forint. 99 feleslegesen elvégzett vizsgálat fél millió forint. Ki vállalja ezt fel? Megoldás? Szerintem ma már minden értelmes embernek meg kell tanulni minimálisan alapfokon az orvostudományt, és ki kell  nyitnia a bukszáját. Ez van, ezt kell szeretni. Ha legalább alapfokon értesz a betegségedhez, akkor az orvos komolyan fog venni, figyelmesebb lesz. A hozzáértéssel többre mész, mint a paraszolvenciával.

Az  viszont súlyos tévedés, hogy amit a modern orvostudomány nem tud gyógyítani, azt valami más viszont tudja. Hiába csalódsz a modern orvostudományban, nincs jobb, csak azt jobban gyakorló. Nem a tudománnyal van baj, hanem egy adott orvossal.

Igen, az orvosok fenn hordják az orrukat, olyan nyelvet használnak, ami a laikus számára nem érthető. Ez természetesen nem véletlen. Az emberek az egészségükhöz jobban ragaszkodnak, mint a vagyonukhoz. Ezt az orvosok emberemlékezet óta kihasználták. Mindent elkövetnek, hogy hidd el, ők felsőbbrendűek. Ez nekik létkérdés, megélhetési taktika. Kontra indikáció? Mint fenn, tanuld meg a megtanulandókat. Néhány éve egy ultrahangos vizsgálat után (20  rongy paraszolvencia, mert akkor még fizettem) megkérdeztem a kardiológusnőt, hogy hány százalékos az EF-em (ejekciós frakcióm)? Rám ripakodott: „mondtam, hogy jó a bal kamra funkció”. Akkor még csak kezdő voltam és nem tudtam, hogy a jó bal kamara funkció kizárja az alacsony ejekciós frakciót. Egy évvel később ilyen hibát már nem követtem el. Később  már az idős körzeti orvos tőlem kérdezte meg, hogy mivel vittem le az LDL koleszterinemet ilyen piszok alacsonyra? Ma meg már nem vizsgálatra megyek, hanem konzultációra. „Megbeszéljük” mi lehet a panaszom oka.

Persze van az éremnek másik oldala is. Ha egy beteg elmegy az orvoshoz azzal, hogy fáj a feje, és nem mond semmi mást, akkor az orvos tényleg kénytelen találgatni. A fejfájásos panasz túl kevés ahhoz, hogy diagnosztizálni lehessen. De mondjuk, elküldi szemészetre, hátha agydaganata van a panaszosnak. Ez természetesen csak próbálkozás. Aztán idegosztály, mert a fejfájás mellé a beteg nem közli, hogy nem tudják fizetni a törlesztő részletet és úgy néz ki, hogy ugrik a lakás. Persze, van eset, amikor a tünetek egyértelműek, de az orvos az istennek se jön rá, mi a baj. Miért, van vízvezeték szerelő, aki után csöpög a csap. Másikat kell hívni. De nem alternatív gyógyászathoz fordulni, mert ott kedvesek, figyelmesek, türelmesen magyaráznak. Hát naná, nem gyógyítanak, és mégis  versenyben akarnak maradni. Olyan ez, mint a bűn csúnya lány, halál kedves és figyelmes. A bombázó pedig flegma és többnyire undok. De gondold meg, mennyi az esélye egy pökhendi bányarémnek? Nulla!

Hamarjában csak ennyi, de biztos vagyok benne, hogy egy alapos vitához ez is elegendő.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

 

 

 

77 gondolat erről: „(2257) Gyógyászat

  1. Tibor bá’
    Én vagyok az élő tanú arra, hogy van jó alternatív gyógyítás, nem másodkézből, hanem első kézből… Jó pár éve az asszonnyal beborultunk a kocsival az árokba, tetőre raktam a verdát 3 bukfenccel… Én saját lábon kiszálltam az autóból, asszonyt 2 csigolya töréssel mentő vitte el. Asszonyt 2× is meg akarták műteni, de végül letettek róla, mert okafogyottá vált az egész(nem írom le neked mit csinált, mert sci-fi lenne neked), és kiengedték 2 hét után a kórházból egy fűzővel a derekán…
    Elhiheted hogy nem szaladva, de a saját lábán ment ki a kórházból.
    Gondolom a nem túl sok paraszolvencia miatt még egy rehab beutalót se kapott a dokitól, ezért saját kezébe vette a kezelését, és átnézte az összes gerinctrauma utáni rehabos technikákat. Unalmasabbnál unalmasabb verziók után(nyugati orvoslás szerintiek főleg) kikötött egy „kínai gerinctornánál”, amit amúgy Tao Yin-nek neveznek, és pár nem túl olcsó tanfolyam elvégzése után úgy felfejlesztette magát, hogy a végén órákat tartott hátfájós/porckorong sérves embereknek…
    Lehetne ma az asszony harminc x évesen rokis 2 törött csigolyával, de ő nem így döntött…
    Poénból mindig azt mondta a kezdő óralátogatóknak, hogy nekem köszönheti a karrierjét… 🙂

  2. Déri János példája amúgy valóban ül, mert a végstádiumos betegekre rá tudnak szállni a nyerészkedős pénzlehúzók… Ezen a vonalon amúgy is rengeteg a kókler, és ahogy írtad Tibor bá’ 100-ból 1 aki tud is valamit. Ez mérnöki szemlélettel 99% hiba, ergo rossz irány, de az élni akarás/remény miatt félredobják sokan az összes racionalitásukat, és a maradék 1%-ba kapaszkodnak. Ismerek olyan „gyógyítót”, aki megoldott több extrém esetet is, de ő abban legalább korrekt, hogy nem kér érte egy büdös vasat sem, de még ajándékot sem, csak egy köszönömöt! Kb ez különbözteti meg a valós gyógyítót a kóklerektől… Azt szokta mondani a pali, hogy aki az isteni erőt árulja(pénzért gyógyítás), az ne lepődjön meg, ha fenéken lesz billentve a Főnökség által.

  3. 1 Dajtas

    En repülögep pilota szeretnek lenni. Nekem hogy tudnal segiteni?
    Lelöksz egy hidrol? 😀 😀

  4. Szerintem ezt mindenkinek külön meg kell tapasztalnia és csak aztán véleményt írni, mert a meggyőződésből leírt vélemény és a tapasztalat között bizony van különbség.
    12 éve könyök izületi gyulladással jártam a reumatológushoz, de hiába, hónapok alatt egyre rosszabb lett, végül már fogni sem bírtam. Akkor kezdtem sorra az alternatívákat. Az első kettő szintén nem segített, de a harmadik, az akupunktúra, 5 kezelés után teljesen helyrehozott, mehettem vissza dolgozni. Akkor már úgy voltam ezzel, hogy egyáltalán nem érdekelt hogy hagyományos vagy alternativ, tőlem lehetett volna akár ráolvasás is, csak meggyógyítson..

  5. Az emberek azért nem elégedettek a „hagyományos” orvoslás eredményeivel, mert az csak tüneteket kezel (tüntet el). Sosem tudja megmondani egy hagyományos orvos sem, hogy az adott betegség miért keletkezett. Az alternatív gyógyászat a bajok gyökerét keresi és igyekszik helyretenni.

  6. 5 – Camelia:
    Az alternatív gyógyászat elsősorban azt keresi, hogyan tud pénzt kihúzni belőled.

  7. Szerintem ez mindkettőre jellemző alapvetően. Ezzel együtt mindkét oldalon dolgoznak becsületes emberek is. valódi hivatástudattal.

  8. Az a helyzet, hogy az orvos”tudomány” gyerekcipőben jár.

    Az emberi szervezet egy elképzelhetetlenül komplex rendszer. A tudomány újabb és újabb összefüggések morzsáit tárja fel, de az összefüggések összességének ezredrészénél se tart még. Ráadásul minél inkább elmélyed a részletekben, annál kevésbé látja át az egészet. Ezért van az, hogy annak eldöntésére, hogy egy-egy dolog működik-e, csak a statisztikát tudják segítségül hívni. És hogy sok egyedi esetben nem működik a „tudományos” orvoslás, de véletlenül működik más.

    Ráadásul a betegségek egy nagyon nagy része pszichoszomatikus. Ha valaki figyelmesen meghallgatja a beteget, esetleg a mélyebb lelki rétegeket gyógyító technikákat használ, akkor könnyen lehet, hogy a beteg meggyógyul, még ha fizikailag nem is történt vele semmi.

  9. A Big Pharmát se hagyjuk ki a történetből.

  10. dajtás

    Odavertem magam kompressziós csigolyatörés, operálni kellett, mert kevés hiányzott a gerincvelő sérüléséhez, ami tolókocsizást jelent.
    Szerintem, aki egy balesetes gerincsérültet, röntgen , CT, vagy MR nélkül elkezd kezelgetni, az nagyon bátor.
    Csigolya sérüléseknél is van többféle.

    A betegségek kezelése egy dolog. Okosabb emberek próbálják megelőzni a betegségeket.
    Paleolitikus táplálkozással sok betegséget megelőzhető. Pl. epe működést a rendszeres állati zsír fogyasztással karban lehet tartani (tojásos doktor kikutatta)
    Viszont a paleós táplálkozás elvekre rátolakodott egy profit orientált ipar, amely a károsító élelmek helyettesítésére gyárt és kínál méregdrága élelmet. Pl. édesítők.
    Pedig a cukor fogyasztást egyszerűen is ki lehet váltani, gyümölcs evéssel.
    Úgyanígy járt a vegetáriánus irányzat is, ahol szója készítményekkel pótolják a húst.

    Alternatív gyógyászat kókler ágazatát a placebó hatás tartja fenn. Erős hit, különösen ha némi szerencse tényező, egy be nem számított külső hatás képében is közrejátszik, képes a gyógyulást kiváltani. Persze nem a levágott láb fog kinőni 🙂

    Orvoslás működéséről Tibor bá’-val egyet értek. A szakmai kollégiumok által kialakított kezelési protokollokhoz ragaszkodik minden orvos. Így nem vonható felelősségre.

  11. Nemcsak minden szóval ,minden betüvel is egyetértek, teljesen és abszolút.
    A diskus herniám, magyarul gerincsérvem lábzsibbadásom kapcsán, a „csontkovács” elég durván megropogtatott, úgy emlékszem hatezer forintér , egy évvel ezelőtt.
    Közölte, hogy magnéziumot szedjek, de ne akármilyet, hanem az ő általa konkrétan megjelöltet.
    Eredmény nulla.
    Egyértelmű mostmár előttem, hogy drámai mértékben ronthatott volna az állapotomon.
    Ki se kérdezett részletesen, annyit vett le nagyon fáj a derekam.
    A reumatológus súlyfürdő és gyógytorna javaslata meggyógyított.

  12. Köszönjük Tibor bá, ez fontos lesz!
    Túléléshez több, mint alapműveltség, alap egészségügyi ismeretek. Ezen így még nem sokat gondolkoztam, de tulajdonképp adja magát hogy szükséges. (bár mégcsak 32 vagyok)

    Egy dologban tévedsz: vannak pökhendi bányarémek is 😀 McDonalds kiszolgálók pl.

  13. A beteg szempontjából, az alternatív orvoslás akkor értékelődik fel, miután a hagyományos csődöt mondott. Ennek pedig egyetlen oka van, a remény. Ezzel nyílván sokan visszaélnek, de szerencsére színes a paletta.

  14. 12

    Színes a paletta , de a kuruzslás bűncselekmény !
    Megfelelő szakértelmet igazoló okmányok és hatósági engedélyek nélkül pénzért végzett „gyógyítás” pedig kuruzslás, még ha minden tizedik alkalommal sikeres is !
    Kilenc embert közben átvert.

  15. 5. Camelia

    „Az alternatív gyógyászat a bajok gyökerét keresi és igyekszik helyretenni.”

    Azt hiszem ez a dolog kulcsa.
    Az alternatív gyógyászat bevonja a beteget a gyógyulásba, a modern gyógyítást meg kívülről szemléli.

    Ráadásul a modern gyógyászat arra van ráépülve, hogy az egészségtelen életmódból csináljon gigantikus üzletet, és anyagilag egyáltalán nem érdeke, hogy a nép egészségesen éljen.
    Lehet, hogy „tudna” hatékony gyógyítást nyújtani, de nem „akar”.

    A „jó” alternatív módszerek meg az önismerettel kezdődnek, és ráirányítják a figyelmet a betegség okára. Sokszor nincs is szükség „valódi” kezelésre, csak az egészségtelen életmódon kell változtatni… Ehhez segítenek hozzá a különböző „trükkök”, az akkupunktúrától kezdve a fényterápian keresztül a homeopátiáig.

    Az én fiam egy éves korától három évesig kiköhögte a tüdejét, hordtuk orvostól orvosig, mindegyiknek príma elképzelése volt a baj okára, az allergiától genetikus elváltozásig…
    Végül minden mindegy alapon kipróbáltuk a homeopátiát… két hónap alatt rendbe jött, azóta kutya baja.
    Egy 3 éves gyeeknél meg még a placebó hatást is kizárhatjuk…

  16. Mondjuk a kínai orvoslás nem kuruzslás, pedig itt nyugaton nincs neki papírja. Az alternatív orvoslást a törvény üldözi és csak részben indokoltan.

    A nyugati orvostudomány fejlett és hasznos, bizonyos területeken a legjobb, mondjuk a diagnosztika területén. A két fajta orvoslás együtt kéne, hogy működjön. Nyilván az alternatív orvoslást felül kéne vizsgálni és új doktrínákat felállítani vele kapcsolatban.Ehhez két oldal kell(enne).
    Itt azonban szarozás és hugyozás folyik e témában is, főleg a nyugati orvoslás részéről.
    Sok a fejben pici gyerek az orvosok között is(nem beszélve a fafejű és már-már mozdíthatatlan intézmény-rendszereinkről), és nyálfröccsögve kijelentik, hogy egy 4000 éves kínai akkupunktúra kuruzslás meg hablaty. Ő meg a dogmáitól nem lát ki a szemén.Pedig amaz is tanult nem keveset, és mint minden valódi szakma az is empirikusan felállított lépésről-lépésre dokumentált tudáshalmaz gyakorlati átültetése. Esetében jó hosszú ideje gyakorlat a gyakorlatot követi és így fejlődik. Ahogy ez a mai nyugati orvoslásban is megvan, sőt mindenben.
    Ha a szemét zárva tartja és szellemileg bezárja magát akkor neki annyi.

    A társadalom összeomlik mert működése helytelen, alsóbb szinteken ez még nem evidens, így vitatkoznak, hogy hogyan működtessék az oktatást, vagy hogyan parkosítsanak, hogy ne fulladjanak meg egy helytelen struktúrájú metropolis közepén. Pedig már teljesen irreleváns egy rosszul megépített lépcső egy sokadik lépcsőfokán- ami inog- alakítgatni. Nincs mese vissza kell bontani, a jót megtartani és újból kezdeni. Ja hogy egy társadalmat nem lehet csak úgy visszabontani, hát pedignincs más.
    Ahogy a tudományok fejlődnek úgy tűnnek el ezek a határok, akár az orvostudomány, akár más egyéb területek tekintetében. Sok játék kell hozzá, újból és újból, amíg a működőképes verzió nem marad.
    Vannak már más szemléletű fizikusok, orvosok stb. egyre nagyobb számban, ők majd megoldják, mikor a többi kiöregszik a hatalomból. Ha a hülyék maradnak, a nagy győztesek, akkor meg megy mindenki a pöcébe.
    Ezért hát éljen az alternatív, na meg a hagyományos! Tessék kicsit középre tolódni, a valódi racionalitás irányába!

  17. Akkor fordítsuk meg. Egy reumatológus átlagban tíz betegből jó ha egyet meg tud gyógyítani. Akkor a többi kilenc át lett verve? Mert a TB-t ugyan befizette, de a reumája nem gyógyult meg? A legtöbb alternatív gyógyász hatósági engedéllyel működik. És ha nem gyógyít kiszelektálódik. Ha engem épp nem tudott meggyógyítani, de a havert igen attól még lehet létjogosultságuk.

  18. Egy csodálatos gyógyulás háttere:

    Majd hatvanéves hölgy súlyos agydaganatát diagnosztizálták, kezelték a protokoll szerint. Teljes eredménytelenség. Beteg kérdésére: orvos mondta, ennél többet nem tudnak tenni érte. Rendben, akkor hazamegyek meghalni. Menjen.
    Otthon nem volt senki aki főzzön rá. Imádkozott, kertben dolgozgatott egy kicsit, kiette a disznóölésből maradt zsíros bödönt, a kertből a sok paprikát, paradicsomot. Rendbejött. Késő ősszel a CT már nem mutattta a daganatot. Orvos csodának könyvelte.
    Valóság? A kényszerítő körülmények közt végig vitt brutális ketogén diéta megfosztotta a daganatot a glukóz üzemanyagtól. Elhalt. A hit ráerősített.

  19. Lelkes napi olvasója és tisztelője vagyok Tibor bá’ blogjának, ezért a mai témához én i /először/ hozzájárulok egy fiammal megtörtént esettel.
    2008 nyarán az esti órákban iszonyatosan fájdalmas görcsök törtek rá. Miután már 1 órája vonaglott az ágyon a rátörő fájdalmaktól, de elutasitva minden segitséget /ne hívjak mentőt/, végül úgy döntöttem ezt nem nézem tovább tétlenül. Kihívtam a mentőket. Azzal utasitottak el, hívjam az ügyeletet. Ez lehetetlen vállalkozásnak bizonyult, hosszú percekig tartó állandó foglalt jelzés miatt.
    Végül egy belgyógyász kollégámat hívtam fel/én fogorvos vagyok/, aki a tőlem hallott tünetek alapján távdiagnózisként megállapitotta, hogy ez feltehetőleg epekőroham.
    Ellátott tanácsokkal és gyógyszert is ajánlott azzal, hogy másnap azonnal forduljunk orvoshoz.
    A diagnózisa jónak bizonyult, a Vater papillába beékelődött kő volt a „tettes”.
    Ezután az Üllői úton lévő Belgyógyászati klinikán egy docensnőhöz irányitottak, aki 2 alkalommal próbálta eltávolitani a beékelődött követ, sikertelenül, csak stent beültetés történt az epeelfolyás könnyitésére.
    Műtétet javasoltak az epehólyagban látható apró kövek miatt is. Ekkor a fiam 29 éves volt és epehólyag eltávolítás előtt állt. Nem volt mit tenni, a Kútvölgyi Kórház Sebészeti Klinikáján egy igen jó hírű sebészt kerestünk fel, aki alapos kivizsgálásra felvette az osztályra. Azt javasolta, próbáljuk meg Papp János Prof. Úrnál a beékelődött követ kivétetni, mert akkor sokkal kisebb beavatkozással tudná az epehólyagot eltávolítani.
    Ezután felkerestük a II. Belklinikán a Professzor Úrat, aki sikerrel megoldotta a feladatot és igen korrektül azt is megemlítette a zárójelentésbe, hogy kevés kontrasztanyag bekerült a hasnyálmirigy vezetékbe is.
    Ezt követően, mivel ez egynapos műtét, a fiam egykórterembe került, hogy pár órát ott töltsön a bódítás után.Délután 6-ig hiába vártuk, hogy felébredjen, már rég el kellett volna hagyni a termet, már csak ő volt egyedül. Egy orvos végül felébresztette, csak vérnyomást mért és utunkra bocsájtott.
    Fiam igen rossz állapotban volt, mire hazaértünk és az úton is folyamatosan a hideg rázta. Otthon ahogy volt azonnal lefeküdt és mély álomba zuhant. Reggel azonnal lázat mértem, 39 fokkal ébredt.
    Aznap kellett volna befeküdni a kútvölgyibe a műtétre.Telefonáltam mindkét helyre, a műtét elhalasztva, Papp Prof. azonnal visszarendelte a Klinikára. Még aznap visszahelyezték az eltávolított stentet, 1 hétig feküdt ott, intravénás injekcióban kapta az antibiotikumot . epeutak gyulladása ás subakut hasnyálmirigy gyulladása volt.

    Ezután a fiam ismét dolgozni kezdett, mert a gyulladás miatt még várni kellett a műtéttel. Kb. 4-5 napot dolgozott, amikor kis üvegcsével tért haza, benne a per vias naturales eltávozott stenttel.
    Ez volt számomra az a bizonyos utolsó csepp a pohárban. Már korábban is aggódtam, hogy 29 évesen eltávolítják az epehólyagját, ami sok kellemetlenséggel jár még idős korban is.
    Azt mondtam, most fejezzük be az orvosokhoz járkálást, én veszem kézbe a gyógyítását.
    Még a II. Belklinikán egy idős betegtársa azt a bölcs tanácsot adta, hogy amikor toalettre megy és látja, hogy ürülnek a kövek, nézze meg, hogy milyen fajta, kemény vagy szétmorzsolható-e. Szerencsére fiamnak volt annyi esze, hogy megfogadta a tanácsot, így kiderült, hogy szétmorzsolható kövei voltak, az pedig feloldható.

    Van egy öreg, tapasztalt barátnőm, aki azt javasolta, hogy minden nap itassak a fiammal fekete retek levet kb. 1 évig. Az Ő Édesapját ez mentette meg a műtéttől, egy öreg paraszt bácsi tanácsolta neki. Ettől kezdve a fiam kivétel nélkül minden nap, csak úgy indulhatott el otthonról. ha megitta a fél pohár reteklevet.Tavaszra 15 kg-ot bespájzoltam, nehogy később ne lehessen kapni.

    Még leírom az utolsó beszélgetésünket a Professzor Úrral, akinek elmondtam mire készülök. Azt válaszolta, hogy én hihetek ebben, de a fiamat mindenképpen meg kell operálni.Erre azt válaszoltam, hogy én nagyon hiszek ebben és a műtétet egyenlőre elhalasztjuk.
    Ennek 9 éve, mindent dokumentálni tudok, az apró kövek eltűntek az epehólyagból, a fiam azóta is teljesen jól van, bármit ehet.. Most 38 éves.
    Tibor bá’, engem úgy bocsájtottak utamra az egyetemen, még a fiatalon elhunyt Vámos Imre Dékán Úr, hogy maradjunk mindig nyitottak az új eljárásokra. /Jelenleg a régiek tapasztalata számít új eljárásnak az alternativ gyógyászatban./
    A Dékán Úrnak ezt a tanácsát még 70 évesen jelenleg is gyakorolom. Minden újat kipróbálok, megtapasztalok, ha nem válik be csak akkor vetem el. Ezt javasolom Tibor bá’-nak is, ha nem sértem meg vele.

    Elnézést kérek a hosszúra nyúlt hozzászolásom miatt, de igyekeztem tényszerűen leírni a történetünket. Anna

  20. 15

    Nem értem ezt a nekem szóló bejegyzést. Én nem pénzért gyógyítottam, csak a fiamat mentettem meg egy műtéttől. Én is „fontolva hívő” vagyok, ha kiderült volna, hogy a kövek kemények, nem morzsolhatóak szét, akkor a fekete retek kúrába bele sem kezdett volna a fiam. Akkor valóban csak a kés segít.

  21. Olyan természetgyógyász féle vagyok már több mint 20 éve. A faterom kitalált egy vegyületet, leginkább fahéj, fűzfalevél és körömvirágból áll, és tökéletesen lesöpri a test külsö gombás rétegeit. Büszkén mesélte, hogy kb hatvan-hetvenezren keresték meg, rengeteg lábszárfekélyest kezelt, s az egész úgy kezdődött, hogy neki, mikor 50 évesen érszükülete volt, akkor amputálást javasoltak. Ezt nem fogadta el, s lázasan kutatni kezdett, hogy mi okozhatja, s mi lehet a segítség … kérdezgette a cigányasszonyokat, az orvosi szakirodalmat, és a pincében sokszáz kisüvegben lerakott húsdarabkákat, egy-egy komponenssel … mind megrohadt, kettőt kivéve … namost ezt a „külsőleg” folyadékát a hatóság klinikai próbára küldte, a pécsi Honvéd-kórházba, ami komoly pankrációval kezdődött. A népségnek kihirdették, hogy harmincan jelentkezhetnek, pár hónapos kezelésre, másnap reggel 150en álltak a kapunál. Az öregem halál boldogan mondta, hogy ad mindenkinek. A klinikai próba eredménye messze felülmúlta az ilyen szokásost, s jobb eredményeket mutatott, mint amivel egy átlag gyógyszer forgalomba kerülhet …

    Nekem elég érdekesen kezdődött … Akkoriban a lundi egyetemen, és a Sydsvenska c. svéd újságnál is dolgoztam, mint illusztrátor-grafikus. Lelkesen meséltem egy otthoni út után a csajoknak, hogy reggelente milyen hosszú sor vár a fater rendelőjénél, s nemsokára hivattak a föszerkesztőhöz. mosolyogva mondta, hogy már eljutott hozzá is a hír, s van egy barátja, aki már megkapta a levelet a nagykórháztól, hogy mindkét lábát amputálják… s hogy lehetne-e segíteni rajta … azonnal kocsit küldött, s a kisöreg mutatta, hogy midkét talpa egy merő seb, abból a zöldes takonyszerü fajtából, majdnem elájultam a látványtól, de másnapra megfőztem a szükséges mennyiséget … szépen mosogatta, és a második héten örömmel újságolta, hogy hónapok óta elöször tudott aludni, s a seb kezd összezsugorodni, a szélein mindig kicsit lehámlik, s lassan eltünt … Ekkor a kisöreg megkérdezte, hogy elmehetne-e nyaralni, mert van egy kis házikója a spanyol tengerparton, biztattam, hogy menjen, de vigyen magával pár üveggel …

    Nemsokára hivattak a Socialstyrelsen (kb mint a Köjál volt) nevü hatósághoz. Kb 20an ültek egy hosszú asztalnál, csupa nem túl jóindulatú hölgy, s kérdezgetni kezdtek: -orvos vagy? mondtam, hogy nem. A főorvos úr, akinek a fekélyes lábu a betege volt, s amputálásról döntött, volt aki feljelentett mivel elszedtem a betegét. A főorvos arra hivatkozott, hogy megsértettem a kórház érdekét. Erre kifakadtam, ami ott nem szokásos, hogy igen, a két amputáció kb 800ezer korona bevétel a kórháznak, de … az egész folyamat egy tragikusan fölösleges, és nemcsak a szerencsétlen beteget sújtja, hanem a családját is, (livet ut) életfogytiglan, nembeszélve a sok költségről, amit nem számolnak, hogy protézis cserék, elektromos kerekesszék, taxicsekkek, amik milliós összeget tesznek ki, az én részemröl viszont pár százas volt az egész … azzal foglaltam össze, hogy a svéd társadalom érdekeit képviseltem a kórházzal szemben. Dermedt csönd lett, mondták menj haza, majd értesítünk.

    Nemsokára kaptam egy levelet, hogy folytathatom a müködésemet, két feltétellel. Az első, hogy nem alkalmazhatok orvost, vagy ápolót. A másik, hogy fejezzem be, hogy tájékoztatókat küldözgetek kórházaknak, profoknak, intézeteknek, mert meg van tiltva nekik, hogy válaszoljanak. Persze azonnal telefonáltam, hogy mégis ki az, aki megtíltja, erre lakonikusan jött, hogy „mi”…

  22. 20. Pimpo

    Nem lepődtem meg.
    Így reagál az egészség ipar. Hiába a sok gyógyult beteg, rontod a businesst.
    A rengeteg költség amiről írsz, nem az egészség iparosokat (doktorok) terheli, hanem az adófizetőket. Tehát más zsebére könnyen okoskodnak.

    Ha lesz egy szerencsétlen akinél nem működik, és tovább romlik az állapota (úgy mint a gyógyszered nélkül is romlana) Na, akkor szorulni fogsz.

    Csak az a csodálom, hogy futni hagytak, elsőre….

  23. 19 – dr.Uhrin Anna:
    Én is híve vagyok annak, hogy minden új dolgot, új ötletet ki kell próbálni. kipróbálni, de nem kipróbálás nélkül fejest ugrani bele.
    Sok-sok példa van például arra, hogy az orvosok drasztikus megoldást, például amputációt javasolnak. Elutasítás után 3-4 hónapos gondos, mindennapos kezelés után a beteg meggyógyul amputáció nélkül. Kérdés, van erre a kórháznak kapacitása?

  24. Tibor bá’

    Csak nem azt akarod mondani, hogy a láb levágása a racionális megoldás mert a 3-4 hónapos gondos, mindennapos kezelésre a kórháznak nincs kapacitása?

    Az teljesen igaz, hogy a láb levágása hosszútávú üzlet az egészségiparnak, utókezelés, rehabilitáció, protézisek gyártása, cseréje, stb.

    Társadalmi szinten azonban a legnagyobb kár, hiszen a végleges rokkanttá operált személy folyamatos terhet jelent.

  25. 20: Pimpo, fel lehet veled venni a kapcsolatot valahogyan fekély-ügyben?

  26. 16. Balázs

    „4000 éves kínai akkupunktúra kuruzslás meg hablaty. Ő meg a dogmáitól nem lát ki a szemén.”

    A helyzet az, hogy az akkupunktúrát már kezdik elismerni…
    De az a legnagyobb „baj” vele hogy olyan háttereken nyugszik, mint belső energiák, satöbbi, ami megnyitná az utat a Nyugaton okkultnak cimkézett tudományok előtt, ez meg ugye megengedhetetlen.

    A másik nagy bűne az alternatív gyógyászatnak, hogy olcsó…
    Nem lehet rá akkora hasznot építeni, mint a „tudományosra”…

  27. 24 – bogozy:
    Vannak olyan esetek, amikor az orvosi megítélés szerint egy amputáció életet ment. Tudok egészen közeli, konkrét esetet is. A fiatal lány és édesanyjának az volt a véleménye, hogy inkább a halál, mint az amputáció. Haza engedték a beteget, akit az édesanyja hónapokon át kezelt. Az eredmény nem halál lett, hanem tökéletes gyógyulás egy életre szóló hegedéssel. Nincs kórház a bolygóm, amely ezt felvállalná.

  28. 27. Tibor bá’

    „Nincs kórház a bolygóm, amely ezt felvállalná.”

    De.
    Minnél keletebbre mész, annál több.
    Nyugaton a felelősség hárítása, a perektől való félelem, a merev szabályok kötik az orvosok kezét.

  29. Re:10
    Leírom mit csinált az asszony, mert érdekes történet.
    Kb hasonló traumája volt neki, mint neked, nem sokon múlott a gerincvelő szakadás, 2 csigolyája darabosra tört, csontszilánkok a gerincvelőt nyomták.
    Kórházba bekerülése után mivel nagyon sok ideje volt, és azt is csak fix pozícióban tölthette, baromira ráért. Akkoriban megtanult egy meditációs technikát, amit kb az ébrenlétének felében csinált. „Felkelt”, evett,meditált, aludt, evett, meditált,lefeküdt, kb ilyen sorrendben. Ennek az lett az eredménye, hogy a csontszilánkokat eltávolító műtét le lett fújva, mert lebontotta a szervezete extrém gyorsan a törött részeket, makj ezek után gondolták a dokik, ha már nincs csontszilánk, akkor kap egy protézist, de ezt a műtétet is lefújták, mert idő előtt úgy összeforrt a törött csigolyák, hogy szükségtelen lett a második műtét is. Ezt kb 1 hét alatt rendezte le az asszony, második héten már csak státuszát nézték, mert csak nem dobnak ki egy gerinctraumás beteget 2 hét alatt…
    Ezt azért írtam le, hogy a jól irányított tudat nagyon érdekes dolgokra képes…

  30. Úgy tudom, hogy 2010 óta minden évben indul „Hagyományos kínai orvoslás” képzés a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, ahol az akupunktúrában és manuálterápiában jártas szakembereket képeznek.
    Az oktatás 5 éves, az első 4 évben a Semmelweis Egyetem oktatói a nyugati orvoslás témakörébe tartozó tantárgyakat oktatják. A hagyományos kinai orvoslás témakörébe tartozó tantárgyakat Magyarországon élő és dolgozó kínai szakemberek oktatják a kínai Heilongjilang Egyetem jóváhagyásával.
    Az 5, évet klinikai gyakorlatok keretében Kínában az előbb leírt egyetemen töltik. A képzés sikeres elvégzése után a szakemberek a kínai egyetem oklevelét kapják.

    Hát ennyit az alternatív orvoslás szakembereit illetően. Baj esetén nem „kuruzslót” kell választani, hanem nagy körültekintéssel a legjobbat, aki általában nem is a legdrágább, mert nem pénzért futó iparos, hanem a hivatását szerető gyógyító.

    Magyarországon az elsők között volt, Prof.dr.Hegyi Gabriella jelenleg tanszékvezető egyetemi tanár a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszékén, valamint a Magyar Akupunktúrás Orvosi Társaság elnöke is.
    Róla csak a legjobbakat hallottam a sikeres gyógyításairól. Anna

  31. 23 – Tibor bá’

    Tibor bá’-nak igaza van. Nálunk a kórházaknak nincs arra kapacitásuk, hogy egyetlen betegnél naponta hosszabb ideig tartó gondos kezelést alkalmazzanak. Ma a kórházakban az is sikernek számít, ha nem kell lezárni egy osztályt egészségügyi személyzet hiánya miatt.
    A sikerrel járó gondos kezelést valóban csak hozzátartozó tudja megtenni.
    Fiam kollégái is megjegyezték, hogy erre a napi reteklé készítésére csak egy anya képes, még a feleségük sem törődne igy velük.
    Hát akkor hogy várható el egy nővérhiánnyal küszködő kórháztól ugyanez?

  32. A természetgyógyászat, az alternatív gyógyítás népszerű ,divatos , de kevésbé ellenőrzött és dokumentált.
    Ahhoz elegendő titokzatosság és homály lengi körül, hogy sokak számára izgalmas, vonzó és ígéretes legyen.
    A világ nagy részén még a modern Németországban is népszerű homeopátiáról éppen a közelmúltban vált bizonyítottá és széles körben elfogadottá, hogy a placebón alapulnak esetleges sikerei.
    Pedig még a német betegbiztosítás is fizette !
    El tudom képzelni, hogy vannak ritkább esetek, amikor valakinek mégis éppen ezek az alternatív módszerek segítenek. Nem gondolnám hogy ez túl gyakori, ezen esetek annál publikusabbak.
    Ha mégis nagy felelősséggel kellene nyílatkoznom,akkor senkit nem irányítanék alternatív gyógyítóhóz.
    Mert a jószándékú, komoly, magukat gyógyítónak nevezők között, hemzsegnek a szélhámosok illetve azok határesetei.
    És az hogy valaki nem szélhámos az még nem esik egy súlycsoportba a hosszadalmas képzésen átesett valódi orvossal.
    Az egészségügy korántsem hibátlan szervezete véleményem szerint mégiscsak a legkisebb rossz.
    Nem kell velem egyetérteni.
    Mindenki abban hisz és abban nem hisz, amiben akar.

  33. Placebohatás kizárva.
    „Időnként rendkívül gyorsan alakul ki a tüdőgyulladás a borjaknál és teheneknél egyaránt. Egy ilyen esethez hívtak ki néhány hónapja, hajnalban. Este még semmi baja sem volt, mondta a tulajdonos, éjjel kezdődött a megbetegedés. Azonnal az Aconitumra (Sisakvirág) gondoltam és be is adtam D200-as potenciában. A siker nem maradt el. Természetesen az Aconiton kívül még számos szer adható tüdőgyulladás esetén a tünetektől függően.”

    „Egy nagyon szép vöröstarka tehén nyála kezdett el folyni egy augusztusi napon. Az állat 30 literes tejtermelésű volt. A gazda első kérdése az volt, hogy meddig nem lehet eladni a tejet. Nagy megnyugvás volt számára a válaszom, nincs várakozási idő. A szarvasmarha nagyon kedves jószág volt, így könnyen adtam neki a Pulsatilla (Kökörcsin) homeopátiás szerét D30-as potenciában, D6-os Lachesissel (lándzsa alakú vipera) kombinálva. Az injekciót követően a tünetek néhány óra alatt elmúltak, 2 nap múlva nyoma sem volt a duzzadt nyálmirigyeknek.”

    „Az egyik leggyakoribb eset, amikor homeopátiát alkalmaztam a szarvasmarhák gyógykezelésénél, a borjak hasmenése volt. Hihetetlenül gyorsan meggyógyul a borjú, ha remeg, szomjas, tiszta a nyelve, sötét vízszerű a széklete és Arsenicum albumot, a fehér arzénból készült homeopátiás szert adjuk D6-os potenciában. Ha véres is a hasmenés, akkor biztos, hogy a Mercurius corrosivus (szublimát) D200-as potenciában segíteni fog”

    Csodálkozok, hogy erről a németek nem hallottak?

  34. 33, Károly

    Mi ez, valami reklám marháknak? 🙂

  35. Kb 1900-ig döntő többségben homeopat orvosok voltak. A homeopat a hatóanyagot százezres vagy milliós oldatban alkalmazza, mégis jól müködik. Most allopat orvosok vannak többségben, mivel 1913-ban, majdhogynem a dollár elkurvulásával egyidőben egy Rockefeller nevü szélhámos vezetésével óriási támogatást nyomtak hetven amerikai egyetemnek, már akivel megtudtak egyezni, hogy a továbbiakban a gyógyszeripar által megálmodott produktomok prioritását tanítják. A hetven egyetem érdekes módon túlélte magát, a többi lehúzta a rolót… S ez a folyamat végigrobogott az egész nyugati világban …

  36. „Kb 1900-ig döntő többségben homeopat orvosok voltak”

    A mai értelemben vett hatékonyabb kezeléseket gyógynövényekkel biztosították, nem homeopátiával – ezeket mind a mai napig használják is, galenusi készítményekként. Pl. amikor a gyerekorvos kamilla teát, vagy édesköménymag teát javasol…

    Homeopátiát leginkább a női „idegbajok” esetén alkalmaztak… 🙂

  37. Einstein: Két végtelenről tudok. Az egyik a Világmindenség kiterjedése, a másik az emberi butaság. Igaz, a végtelen Világmindenségben nem vagyok teljesen biztos. – És akkor Einstein a homeopátiát nem is ismerte. 😀 (ezt a smájlit csak kínomban tettem ide)

  38. 34. Observer
    Házi kedvenceket, cicákat, kutyákat is gyógyítanak homeopátiás szerekkel.
    Példának mégis egy nagy testű, nagy értékű haszonállatot hoztam. Oka, mert a gazdák nem viccelnek, ott nem lehet széptevő duma a doki részéről, meg mellébeszélés. Vagy hatásos a homeopátia, akkor a doki mennybe megy, vagy nem, akkor nem lesz hosszú életű a prakszisa.

  39. 38: A – valódi – homeopátiás szerek hatóanyag tartalma gyakorlatilag nulla. Nincs ami hasson a szervezetre, a pszichére persze hathat.

    Állatok esetében logikus, hogy nincs placebo hatás (de ez nem teljesen igaz, az állatokra is hat maga a gondoskodás is) tehát esélyes, hogy nem homeopátiás, hanem homeopátiásnak hazudott szereket használnak.

  40. A fiam még 1980-as évek végén megúszott egy pár évente megismételendő műtét-sorozatot az akupunktúra segítségével. Már két-három kezelés után olyan szintű javulás volt tapasztalható, hogy az – akkor elég jó nevű – ortopéd professzor közölte: „Nem tudom mit csináltak a gyermekkel, de azt folytassák. A műtét törölve.” A titok: Akkor még sajnos csak Budapesten, maszek intézményi keretek között, eredeti kínai orvos kezelte hetente egyszer. Életem egyik legjobb döntése volt. Az intézmény – tudomásom szerint – a mai napig működik.

    Nyilván nem Piri nénihez a zug-természetgyógyászhoz kell fordulni a Kocka utca 3. harmadik emeltén. Nem a dokumentáltság fontos, hanem a referenciák.

    Megjegyzem, legalább annyi dilettáns orvossal találkoztam, ahány ugyanilyen természetgyógyásszal.

  41. 32- Fontolva hívő

    Leírom első találkozásomat a homeopátiával.
    Szeretek kertészkedni. Egy ilyen alkalom után a térdhajlatomban egy piros, kerek folt keletkezett. Nem viszketett, kicsit fájt, majd egy idő után egyre nagyobb átmérőjű lett, egyre pirosabb, duzzadtabb. Először mélyvénás trombózisra gyanakodtam, a lábamon van pár helyen sötétebb vénatágulat.
    A neten kinéztem egy érsebészt /elég meggondolatlanul nem ismerőst/ akiről semmit nem tudtam, csak a rendelője címét a Népszinház utcában. Valamilyen titulusa is volt a dr. mellett.
    Ha ismeretlen orvost keresek fel, soha nem szólok, hogy én is orvos vagyok.
    Ami rögtön feltűnt, semmit nem kérdezett, anamnézisre nem volt kiváncsi. Pedig ez alapkövetelmény, fogorvosként is kikérdezem a betegeket, milyen betegségéről tud, milyen gyógyszert szed.
    Megnézte a lábamat és megállapította, hogy az ekcéma. Arról nem érdeklődött, hogy viszket-e, vagy nedvezik-e stb. Fogorvosként is azonnal tudtam, ez nem lehet ekcéma!
    Ezután, hogy végre valami haszna is legyen, hogy felkerestem egy fizetős magánrendelőt, megkérdeztem milyen erősségű kompressziós harisnyát javasol a másik lábam vénás betegségére. A válasza a következő volt: „Menjen be egy harisnyaboltba és válasszon egy elegáns harisnyát.”
    Mindezekért a „szakvéleményekért” fizettetett velem 4.500 Ft-ot. 7 vagy 8 éve történt.
    Eljövetelkor, hogy mit gondoltam róla, azt inkább nem írom le, nem publikus.

    Ezekután azon melegében felkerestem egy osztálytársamat, aki jó hírű bőrgyógyász.
    Nagyítóval megnézte a foltot és közölte velem, ez egy pókcsípés. /Én is nézegettem otthon, de nagyító nélkül nem láttam szúrásnyomot./
    Felírt rá egy homeopátiás készítményt, amit nagy utánjárással, megrendelésre sikerült végre beszerezni. A foltom addig is tovább terebélyesedett.
    Aztán elkezdtem szedni a „bogyókat”. Nem telt bele egy egész hét, a foltnak hűlt helye lett.
    Nálam is teljességgel kizárt volt a placebohatás , mert őszintén szólva nagy fenntartásaim voltak az eredményt illetően. Vagyis nem hittem benne, inkább kiváncsi voltam, mit tud a homeopátiás szer.
    A folt egyébként tényleg igen csúnya volt. Még az érsebész előtt bementem egy gyógyászati segédeszköz boltba, hogy a feltételezett trombózis gyanúmra vásároljak egy gyógyharisnyát. Az eladó nem volt hajlandó kiszolgálni, segíteni, azt mondta keressek fel mielőbb egy orvost, mert komolynak néz ki az elváltozás. A családom is aggódott.
    A másik lábamra a János kórház érsebésze előírt gyógyharisnya viselését, mert nagyon is indokolt volt.
    Arra viszont kiváncsi lennék, megvan-e még a diplomája az említett „érsebésznek”.

  42. Az időben korábban bekövetkező események lehetnek okai a későbbieknek, de nem mindig azok.
    Az ok okozati összefüggés megismételhető és így bizonyítható a létezése.
    Az emberek sok esetben nem pontosan állapítják meg a dolgok jelentőségét, eltúlozzák, elbagatelizállják azt.
    A valóság helyébe saját kreációikat ültetik és közben ennek nincsenek tudatában.
    Minél megrázóbb egy esemény, annál több önkényes téves betoldás, kihagyás sorrend felcserélés szokta kísérni.
    A megrázkódtatás, a trauma és a babona párban járnak.
    A képzelet, a lelki munka, kiszolgálja a világnézetet és a hosszú idő alatt kialakított szemléletmódot, amit senki sem könnyen ad fel.
    A durva leegyszerűsítés és a túlspirázás is közismertek.

  43. 31. dr.Uhrin Anna

    Hát akkor hogy várható el egy nővérhiánnyal küszködő kórháztól ugyanez?

    Szerintem a dolog gyökere mélyebb. Sokkal méllyebb.

    Tibor bá’ blogja remekül összeszedi világunk torzult látásmódját az erkölcsöktől a gazdaságon keresztül a tudományokig.
    Ha az alap rendszer nem az ember életminőségének javítására törekszik, hanem egyes csoportok profitmaximalizására, akkor ide jutunk.
    A kórházi ellátás alacsony színvonala, de ott ahol a színvonal magas, ott is erősen korlátozott a mozgástér, mind mind a rendszer betegségének a tünetei.

  44. Re:39
    Nem kell aggódni, nem jövök a „térítő dumámmal”, de tisztán megmagyarázható abból az irányból a homeopátia működésének elve, ahonnan mostanában közelítem meg a világot. Elsőnek is kicsit nyitottabban kellene nézni a világra, mert nem minden anyagi természetű, mai fizikában is vannak transzcendens folyamatok(pl a villamos és mágneses tér nem anyagi természetű, csak a forrásai). Homeopátiára is ez jellemző, és itt esnek ordas nagy hibába a szkeptikusai, hogy anyagi oldalról próbálják megközelíteni a témát, és így „köpködnek” rá. Érvelés arról szól, hogy hogyan hatna az a szer, ami milliós hígításban adnak a betegnek, különben is ha hat a vizezet víz, az is csak placebo… Erre jó példa az állatgyógyászati homeopátiás szer, mert egy disznó/marha nem tud placebót produkálni, mert nem lehet bemagyarázni neki, hogy gyógyszer. Ha még is ezzel érvelnek, akkor minimum az állati értelem kérdésköre válik kérdésessé…
    Hozzáteszem nem az a megoldás, maga a homeopátia működése tisztán információ alapú, ami semmi másról nem szól, hogy nem maga a hatóanyagot visszük be a szervezetbe, hanem a hatóanyag információ tartalmát. Itt jön képbe az a világkép, amiről szoktam „hadoválni”, hogy az anyagi világon túl, van több rétege is a világunknak. Ebben az esetben maga a homeopátiás szer egy „információs hologramot” közvetít csak, amit felismer a szervezet, és reagál rá. Ha direkt vinnénk be a hatóanyagot, akkor biokémiai úton adnánk át ezt az információt, erre reagálna a szervezet. Hozzáteszem a gyógynövények nagy része szintén így működik, és vannak pl olyan anomáliák, hogy még bevenni se kell valamit, mert a hatóanyag információja rögzíthető tárgyakban, és csak elég a tárgyat fogdosni pl megfázásra.

    Záró mondatként az összes „szent tárgy” működése is hasonló elven működik, semmi másról nincs szó, mint egy „információs hologram” átadásról, ami pl gyógyulást, vagy bármilyen pozitív hatást fejthet ki. Pontosan ugyan így operál a fekete mágia is, mert minden hatást, lehet rossz célra használni.

  45. Observer,
    A lényeg, ha nem működne haszonállatok esetében, nagyon gyorsan lekerülne a polcokról. A gazdát nem érdekli, hogy a -nemorvosság- beadásakor pontosan mitől gyógyultak meg az állatok. Ha ez kell egy fokozottabb odafigyeléshez és gyógyuláshoz, akkor is részét képezi a kezelésnek. Plusz, túltartás nélkül letudja adni az állatait.
    Antibiotikumos kezelés után az élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Hús és egyéb ehető szöveteknél: 28 nap. …
    Ez a 28 nap is alternatív gyógymódok felé kényszerítheti a gazdákat.

  46. 43

    Te ezt el tudod képzelni.
    Neked ez megnyogtató magyarázat.
    Nekem óhéber süketelés.
    Attól, hogy egy leprás testnedveivel egy „információt közölnek” – ami egyébként egy nonszensz – mert az indformáció csak annak az,aki fel tudja azt dolgozni, a testnedvek pedig nem tudják.
    Egy kútba hiába kiabálod, hogy fel kell húzbi a vödröt semmi sem fog történni.

  47. 43-Attila
    Én azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy egy súlyos beteget nem képesek meggyógyítani a kórházakban, hiszen azért fekszik be, mert abban bízik, hogy ott visszanyeri az egészségét.
    A mai realitásokat figyelembe véve tettem ezt a megállapítást, hogy nem várható el, hiszen ha nem rendelkeznek kellő számú személyzettel, képtelenek rá.
    Láttam olyan nővérkét, aki 24 órás szolgálat után már egyenesen menni sem tudott a kimerültségtől.
    De olyat is láttam, hogy a beteg több/órát volt kénytelen a saját ürülékében feküdni, mert az egy szem nővérnek sokkal súlyosabb beteget kellett ellátnia, mint az ő tisztába tevését.
    Az sem mondható, hogy azért nem törődött az illetővel, mert nem honorálták kellően. A beteg maga mesélte, hogy a fia rendszeresen fizet az ellátásáért, de a munkája miatt nem tud vele foglalkozni. Akkoriban szinte állandóan ott voltam a kórteremben Édesapám betegsége miatt és valóban láttam esténként a fiát hol az orvossal, máskor a nővérrel.
    Egy szem nővér az osztályon képtelen megbirkózni mindennel. Akkoriban fogalmazódott meg bennem, miért nem foglalkoztatnak a szakápolók mellett olyan személyt, akinek csak a betegek mosdatása, tisztába tevése a feladata. Ehhez nem kell főiskola. Ha levennék ezt a terhet a szakápolók válláról , akkor jóval több idő állna rendelkezésre a súlyos betegek gondosabb ellátására.

    Persze, hogy beteg, átgondolatlan a rendszer. A mai politikusokat nem az emberek életminőségének javítása foglalkoztatja, sokkal inkább a sajátjuké.
    Még az Egészségügyi Minisztériumot is megszüntették.

  48. 45: „A lényeg, ha nem működne haszonállatok esetében, nagyon gyorsan lekerülne a polcokról.”

    Egyértelmű. Kérdés, hogy valójában mi van a készítményben? A dajtás említette „információn” kívül (amit a víz és a cukor molekula hordoz… 😉 teszem hozzá én).

  49. „Még az Egészségügyi Minisztériumot is megszüntették.” Meg az okatatásit. De hogy pontosak legyünk, nem megszüntették, hanem összeolvasztották, és átneveztek emberi erőforrássá. Ami árulkodó. Az ember embersége már nem fontos, az oktatása nem fontos, az egészsége nem fontos, egyetlen szempontból számít, hogy erőforrás – lehet-e még. Amíg lehet, addig esetleg ráfordítjuk azt a minimális befektetést, ami ahhoz kell, hogy ki lehessen használni mint erőforrást, aztán mehet a krematóriumba. Annyit ér, mint mondjuk a kőszén, az is erőforrás.

  50. 42-Fontolva hívő:
    Ez így van, de lefogadom, hogy az olvasók 90 százaléka átlépett rajta, és eszébe nem jutott elgondolkozni a soraidon.

    44 – dajtás:
    Azt hiszem Nobel-díjat fogok kapni „türelemből”.

  51. Az hozzászólások elszenvedése után hadd hívjam fel a figyelmet a legfontosabbra. Egy beteg testet maga a test gyógyít meg. Az orvos dolga, hogy a gyógyulás optimális feltételeit megteremtse (ehhez persze tudni kell, mi a betegség). Optimális feltétel például az antibiotikum is, de lehet, hogy csak pihenésre, melegen tartásra, folyadék bevitelre van szükség, vagy a szervezet hormonális háztartásához hiányzó bizonyos vegyi anyag bevitelére. Azt miért hagyjátok ki a lehetőségek közül, hogy a homeopátiás gyógyulás homeopátia nélkül is bekövetkezett volna. Csak a placebo hatásra gondoltok. A „spontán” gyógyulás eszetekbe se jut. Én például 4 éves koromban antibiotikum nélkül gyógyultam meg tüdő és mellhártya gyulladásból. Simán azért, mert nem volt akkor még antibiotikum. Ha akkor itattak volna velem, valami agyon hígított löttyöt, akkor rá lehetne fogni arra. Ha az anyám éjjel-nappal imádkozott volna értem, akkor pedig arra.

  52. 48. Observer

    „A dajtás említette “információn” kívül (amit a víz és a cukor molekula hordoz…”

    Azért, ha belegondolsz, hogy önmagában egy mágneslemez, egy floppy, valóban érdektelen „anyaghalmaz”, viszont fontos információt hordoz azok számára, akik tudják „olvasni” mondjuk a mágnesezés irányát.
    Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a molekulák hordozhatnak olvasható információt, mint a mágneslemez, vagy egy lézerrel megfejthető hologram.
    Ha egy hologram kép egyetlen pontja tartalmazhatja az egész képi információt, akkor ez feltételezhető a sokszoros hígításról, csak a „modern” tudomány még nem elég nyitott rá.
    A „nem elképzelhetetlen” nem lehet vitaalap. Ilyen alapon bármivel elő lehet állni, mint az álláspontom megerősítése.

  53. 52-Tibor bá’

    Lehet, hogy én a 10 %-hoz tartozok, mert elgondolkoztam 42. Fontolva hívő beírásán, mivel előző 41-en Őt szólitottam meg és talán arra reagált. Ha nekem válaszolt /bár erre nem utalt/, akkor megnyugtathatom, hogy a valóság helyébe nem saját kreációmat ültettem. A velem történteket akkoriban sok ismerősömmel is megosztottam, nem szokásom kiszinezni, átírni az eseményt, éppen ezért sokszor száraz is az elbeszélés, nem sziporkázó, ha csak tényeket közlünk.
    Az esemény egyáltalán nem rázott meg, a történetben semmi önkényes betoldás, kihagyás, sorrend felcserélés nem történt.

    Egyébként sem vagyok ijedős fajta, akit megrázkódtat egy piros folt. Ennél komolyabb is történt már velem, amikor 2011-ben lábon sétáltam be az üllői úti Sebészeti Klinikára általam diagnosztizált nyelőcső vérzéssel. Reggeltől estig ugyanis hiába vártam, hogy megszűnik a vérzést bizonyító meléna. Először megmosolyogta az orvos az állításomat, vizsgálat után azonnal az intenzivre utalt. Nem hinném, hogy sokan vannak, akik lábon sétálnak be egyenesen az intenzívre.

    Egyébként megtaláltam a hozzászólásomban említett érsebész honlapját, a VIII, kerületi rendelőben egy visszérműtét 2 lábon 600.000 Ft /Most nyári akcióban „csak ”
    550.000 Ft/
    Ugyanez Budán a XII. kerület Istenhegyi úti magán klinikán szintén két lábon 270.000 Ft.Ezt nem kommentálom. Csak annyit jegyzek meg, hogy az Istenhegyi Klinikán Dr. Beke érsebészt több tucat hálás beteg beírása hitelesíti, emberségéről . szakmai hozzáértéséről áradoznak. A másiknál egyetlen beírást sem találtam.

  54. Korrigálnom kell a hitelességem miatt. Az Istenhegyi Klinikán nem Beke Gábort, hanem Dr Berek Pétert dicséri a sok hálás beteg. Dr. Beke Gábort a Honvéd kórházban dolgozik

    Őróla ott lehet ugyan ilyen beirásokat olvasni. Mindketten a legkiválóbbak közül valók.

  55. Re:51
    Ebben igazad van,nehéz eset vagyok…:)
    Azért valld be Tibor bá’, érdekes a maga módján amit írok,mert konzisztensek a hülyeségeim,és nem esek ki a szerepből. Ezért vagy még mindig itt 😀

  56. Re:53
    Direkt biokémián túl van még jó pár szabályzó elem az emberi testben,erre hat a homeopátia,ami visszahat a fizikai testre.
    Azzal már nem is fárasztom Tibor bá’-t, hogy mit csinál/mi a hatásmechanizmusa egy kézrátételes gyógyításnak,mert örökre ki leszek tiltva erről az oldalról… 😉
    Amúgy a gyógyítás téma nálam nagyon határterület ,csak arról tudok beszélni,ami rámragadt.

    UI:
    Hologram alatt nem fényhologramot értek, hanem gravitációs hologramot(ebben a formában sokaknak bosszantó lesz ez a kifejezés,de legegyszerűbben ez a fogalom írja le,amiről szó van)

  57. 15: „Az alternatív gyógyászat bevonja a beteget a gyógyulásba, a modern gyógyítást meg kívülről szemléli.”

    Hülyeség. A hagyományos gyógyításban is bevonják a beteget, ha olyan jellegű a problémája. Pl. az életmóddal, táplálkozással kapcsolatos módosításokat is javasolnak, gyógytornát írnak elő, stb. – kérdés, hogy a betegek ezekből mennyit hajtanak végre, ugyanis számos esetben nem hajlandóak „megeröltetni magukat” a gyógyulás érdekében (pl infarktuson, rákon átesett emberek minden orvosi javallat ellenére se képesek felhagyni a dohányzással), még a felírt gyógyszereket se szedik be mindig…

    „Ráadásul a modern gyógyászat arra van ráépülve, hogy az egészségtelen életmódból csináljon gigantikus üzletet”
    Meg az egészséges(nek mondott) életmódra is ráépült egy bazi nagy biznisz, mindenféle táplálékkiegészítőkkel, sporteszközökkel, rendezvényekkel, tanfolyamokkal stb…
    Meg az alternatív gyógyászatra is ráépült már az üzlet.

    „Végül minden mindegy alapon kipróbáltuk a homeopátiát… két hónap alatt rendbe jött, azóta kutya baja.”
    És mi volt a probléma oka? Az kiderült végül?

    „Egy 3 éves gyeeknél meg még a placebó hatást is kizárhatjuk…”
    A 3 éveseknél is prímán működik a placebó hatás, minden szülő ismeri a pl. gyógypuszi erejét, ami számos bibi fájását képes pillanatok alatt elmulasztani…
    De ha 2 évig hordtátok ide-oda, akkor ha csak a placebó hatáson múlt volna a dolog, annak nyilván előbb kellett volna már jelentkeznie.
    De vannak olyan betegségek, amiket egyszerűen kinőhet a gyerek, pl a kruppos köhögés épp kb 3 éves korig jellemző, utána már elég széles szokott lenni a gyerekek légcsöve hogy elég levegőt kapjon még ha valami gyulladás kicsit be is szűkíti.

    33: „Este még semmi baja sem volt, mondta a tulajdonos, éjjel kezdődött a megbetegedés. Azonnal az Aconitumra (Sisakvirág) gondoltam és be is adtam D200-as potenciában.”

    Hát ennyit arról a meséről, hogy a homeopata hajj de alaposan kivizsgálja a beteget és mindig egyéni kezelést javasol. Ez pont annyira tűnik alaposnak, mint a „fáj a fejem, bekapok egy aszpirint” mentalitás.

    „D6-os Lachesissel (lándzsa alakú vipera) kombinálva”

    Azt ugye tudod, hogy a D6-os higítás Hahnemann elvei szerint nem számítana homeopatikus szintnek? Ebben a hígításban még bőven kimutatható a kiinduló hatóanyag, azaz ez valójában homeopátiának hazudott fitoterápia…

    35: „Kb 1900-ig döntő többségben homeopat orvosok voltak.”
    Hahnemann 1790-ben fogalmazta meg a homeopátia alapelvét, „1792-ben kezdte el gyakorolni és fejleszteni az újonnan feltalált gyógymódot. Első homeopátiával foglalkozó cikke 1796-ban jelent meg Németországban. Módszere megnevezésére a Homöopathie szót 1807-től használta.” [wiki]
    De csak az 1820-as évektől kedett igazán elterjedni ez a „gyógymód”.
    Szóval kb 1800-ig egyáltalán nem voltak homeopatikus orvosok, nemhogy döntő többségben lettek volna, és és többségbe sosem kerültek.

    37: Miért ne ismerhette volna Einstein a homeopátiát? 🙂

  58. 41: Az a fő baj az ilyen sztorikkal, hogy nem lehet megítélni, hogy vajon az általad szedett cuccnak mennyi szerepe volt a dologban, mert a pók- és rovarcsípések általában előbb-utóbb maguktól is elmúlnak.
    Egyébként milyen hígítású volt a szer, mert egy halom olyan homeopátiásnak mondott szert lehet kapni, amik valódi hatóanyagot is bőven tartalmaznak, csak homeopátiás gyógyszerként bejelentve nem kell igazolni a hatásosságát, meg a mellékhatásait vizsgálni, meg minden olyan gubanccal foglalkozni, ami a rendes gyógyszerré nyilvánításhoz szükséges.
    Szóval tök jó, hogy neked elmúlt a pókcsípésed, de statisztikailag ez sajnos 0. Engem is csípett már meg sokminden, és legtöbbször némi nyál rákenésnél több nem kellett, egy ideig növekednek a foltok, aztán elfogy a bejutott méreganyag ereje és szép lassan feltakarítja a szervezet az okozott károkat…

    44: „Érvelés arról szól, hogy hogyan hatna az a szer, ami milliós hígításban adnak a betegnek”
    Pont az a helyzet, hogy a milliós higítás (D6) még egyáltalán nem magas. Egy csomó hagyományos gyógyszer is van, ami ennél akár alacsonyabb hatóanyag tartalmú is lehet.
    1 ml = 1 cm3 = 1 gramm víz az 1/18*6*10^23=1/3*10^23 vízmolekulát tartalmaz.
    Ennek a milliomoda még mindig 3,3*10^16 molekula.
    A természetes vizekből manapság paracetamolt 1-50 ng/l arányban lehet kimutatni ami D11-D12 higításnak felel meg. a paracetamol esetében ez már nem okoz kimutatható hatást, de pl hormonok esetében ilyen koncentráció még hathat.
    Koffein 5-100 ng/l arányban van a természetes vizeinkben, tehát D10-D12 hígítású homeopátiás altatónak közvetlenül el lehetne adni őket! 🙂

  59. 54: „Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a molekulák hordozhatnak olvasható információt, mint a mágneslemez, vagy egy lézerrel megfejthető hologram.”

    Se a mágneslemezt, se a hologrammot nem a felöntöm vízzel és összerázom módszerrel töltik fel információval. Miért gondolod, hogy a víznek ezzel a módszerrel át lehet adni infot? Ami aztán az elképzelés szerint rá is ragad a felrázott vízzel lespriccelt cukorgolyókra, miközben a víz elpárolog… hát persze.

    Esetleg próbáld ki, hogy a gépedből kiveszed a vinyódat, belerakod egy dunsztosüvegbe, felöntöd vízzel, jól felrázod, majd a vízből kinyerhető információkból próbáld meg valahogy helyreállítani a gépedet.
    Vagy lehet, hogy ha megiszod azt a vizet, akkor a víz az összes információt átadja neked és mindent fejből fogsz tudni, ami a lemezen volt!
    Nem tartod elképzelhetőnek?

    Egyébként a természetes vizeink hahnemanni hígítási szintű homeopátiás oldatai a világon MINDENNEK és a földrengések jól össze is rázták már őket…

  60. 60- Avatar

    Szerencsére a gyógyszer szekrényembe eltettem az üres fiolát, ráírva, hogy pókcsípés ellen, így megtudom adni a kért infót. Tarantula cub. C30
    Az általad említett nyál bekenés nálam nem működött. Többféle kencét kipróbáltam, de az csak nőtt és csúnyult. Én nem láttam teljes kiterjedésében, mert hátul a térhajlatomban volt. Nem tudom egy pókcsípésnek mikor illik magától eltünni, az enyém hetekig csak nőtt, a gyerekeim és mások unszolására kénytelen voltam orvoshoz fordulni. Az pedig tény, hogy a bogyók szedésének kb. 5. napján már semmi nem látszott.
    Az sem zárható ki, hogy a hosszú lefolyásban egy gyengébben működő immunrendszer is szerepet játszhatott.

  61. 51
    Kedves Tibbor bá’
    Ha te megértettél és még egyet is értesz velem, már megérte nekem leírni.
    Hogy esetleg mások se nem olvassák el ,se nem gondolják át, az nem az én hibám, se nem az én veszteségem.
    A hozzászólások számozása régen jó volt, most hibás.

  62. Az alternatív gyógyító, természetgyógyász, csontkovács stb
    tevékenysége főként szájhagyomány útján terjed.
    Az alapos vagy kevésbé alapos okkal vele elégedett személyek,azok ismerősei, szimpatizánsai továbbadják az elérhetőségeit.
    A működési engedélyét az diplomáját senki sem kéri el.
    Az olyan bizalmatlan dolog lenne, ami rombolná az ígéretesnek megélt kapcsolatot.
    Egy orvos, ahhoz hogy egy állást elnyerjen ahhoz több okiratot is be kell mutasson.
    Ezek talán mégis többet jelentenek mint egy egy sajtpapír.
    Ezen tényekből nem következik abszolút módon az, hogy a természetgyógyász nem tud gyógyítani, az orvos pedig igen.
    Valószínűsíti csupán.

  63. 59-61, Avatar – Élvezet olvasni, amiket írsz. 🙂

  64. http://divany.hu/eletem/2017/08/17/ha_meg_akarsz_halni_valaszd_a_homeopatiat/

    „A tüdőrák esetében nagyjából kétszer annyi alternatív gyógymódot választó beteg volt, aki 2009-ben már nem volt életben, de a végbélrák és a mellrák esetében még rosszabbak voltak az esélyeik: itt már négyszer, illetve a mellrák esetében ötször annyi beteg volt az önjelölt gyógyítók alternatív módszereit választók között, aki nem érte meg a diagnózis utáni ötödik évét. „

  65. 65 Observer

    A statisztikát erősen torzítja, hogy az alternatív gyógyászathoz többnyire a végstádiumban levő betegek fordulnak, utolsó kétségbe esésükben, akikről már a kezelő orvos a kezelések után lemondott.

    Ez rendkívül szerencsés, mert a hálapénzeket felvette a kezelésekért. De a beteg halála nem terheli, mert az utolsó napokban a természetgyógyász kezelte.

    Tetszik látni, okoskodás, ha maradt volna a rendes doktor uraknál, még most is élne 🙂

  66. 66. Observer

    Nem írtad mellé a saját véleményed.

    „Yale kutatói 280 alternatív gyógymód után néző, és 560 a hagyományos módszereket (kemoterápia, sugárkezelés, sebészeti eljárások stb.) választó rákos beteget követtek nyomon”

    Nem ellentmondásképp, de a statisztikával szépen lehet játszani.
    A felmérés amerikában készült, az egyik hivatalosan elismert egyik legpatinánsabb egyetemen.
    Nem is illik nekik ezen a hivatalos minősítésen mindenféle mai elvárásoktól eltérő utakkal, véleményekkel rontaniuk.
    Sőt már maga a felmérést megrendelő illetősége is érdekes lehet.

    A statisztikai cikk nem tér ki arra, hogy milyen állapotú daganatos betegeket figyeltek meg, mert általában az alternatív gyógyászatnak a klinikailag lemondott eseteket dobják oda.
    Nem térnek ki arra, hogy a megfigyelt minta milyen szociális körből került ki, mert ugye a jobb anyagi helyzetűeknek nagyobb a lehetőségük az egészségesebb gyógymódokat elérniük, az egészségüket, immunrendszerük erősítését szolgáló táplálkozást és életmódot igényelni.
    A rosszabb szociális helyzetben levők természetesen rosszabb gyógymódokhoz, az „olcsóbb” megoldásokhoz juthatnak hozzá és az elfuserált sarlatánok megtalálására van nagyobb esélyük.
    A minta kulturális köre sem mindegy, mert a képzettség, iskolázottság és általános ismeretek is meghatározzák az alternatív gyógyászati mód kiválasztását.
    Nem beszélnek a megfigyelési körülmények és dokumentáltság alaposságáról.
    Az is természetes, hogy a klinikailag ellenőrzött kontroll csoportnak egyéb megbetegedésekkel, krónikus-akut fellépő betegségek (pl. influenza, szívinfarktus, stb.) azonnali ellátására és túlélésre a klinikai egészségügyben jobb esélyei vannak.

    Szóval ez a cikk inkább csak hangulatkeltésre és az alternatívákon gondolkodók elrettentésére alkalmas.

  67. 21. pimpo

    Amennyiben a leírt igaz, van valamilyen lehetőség kapcsolatba kerülni?

  68. 67, 68: Bár a vizsgálat körülményeibe nem merültem be, nem kizárt, hogy igazatok lehet nektek is.

    Sajnos, az ismeretségi körömben sok rákos ‘ment el’, akik mindenféle alternatív megoldással (szándékosan nem írok gyógymódot) próbálkoztak haláluk előtt.

    Racionálisan pedig kizártnak tartom, ha lennének valóban – a hivatalosnál – hatékonyabb alternatív gyógymódok, hogy azt/azokat el lehetne tussolni. Legjobb „cégér” a gyógyult beteg, így pillanatok alatt elterjedne egy valóban hatékony eljárás, még mielőtt bármilyen gépezet beindulhatna az elnyomására.

  69. előforduló 2017-08-17 – 15:12 21. pimpo
    Amennyiben a leírt igaz, van valamilyen lehetőség kapcsolatba kerülni?

    – tisztelettel Tibor bá segítségével ….

  70. Előforduló:
    A kétségbeesett emberek minden szalmaszálba belekapaszkodnak. Ezt a kétségbeesett állapotot használják ki a kuruzslók.
    Ha rossz esélyű betegségben szenvedsz te vagy hozzátartozód, egyetlen okos dolgot tehetsz, az internet segítségével tudj meg minél többet róla, és te magad dönts a legeredményesebb kezelésről.

    E-mail címed elküldöm előfordulónak.

  71. 70. Observer

    „Racionálisan pedig kizárt….hatékonyabb alternatív gyógymódok, hogy azt/azokat el lehetne tussolni.”

    Sajnos ebben nagy és eredményes az iparkodás.

    Mert bármennyire is sikeres lehet egy alternatív gyógymód, bizonyos érdekek a törvény és államgépezet erejét kihasználva erősítik pozíciójukat, gazdasági-politikai egyeduralmukat, hatalmukat.
    Pl. erre a génmanipulált élelmiszer terjedése is.
    Pl. addig, amíg egy literes kemoterápiás infúzió akár 300.000Ft-ba is kerülhet, addig nem fogja egyesek érdeke megtűrni az alternatívákat.
    Hozzáteszem rengeteg daganatos beteggel találkoztam, akikről a klinikai egészségügy már lemondott, az alternatíva pedig teljesen talpra állította.
    És ellenpéldaként rengeteg olyannal is, akinek a sorsa a kórházból egyenesen a temetőbe vezetett.

  72. 72. Tbor’bá

    Köszönöm a segítséget, a kapcsolatfelvétel lehetőségét.
    Éles esetben azt tettem, sőt , az alternatív gyógymódokból merítettünk.

  73. 73: „rengeteg daganatos beteggel találkoztam, akikről a klinikai egészségügy már lemondott, az alternatíva pedig teljesen talpra állította”

    Szerintem ez a téma megérne némi részletezést.
    Konkrétan mi volt az az alternatíva, ami ilyen sikeres volt, ki és hol csinálta, mely rák típus esetében volt hatékony, stb. stb….

  74. 75 – Observer:
    Csatlakozok hozzád. Engem is konkrétan érdeke az a „rengeteg” eset, amit az alternatíva meggyógyított. Mert a puszta kijelentésnek nincs semmi értéke.

    Jut eszemben a borosjenői Kovács Ádám, a Celádám” rákellenes szer feltalálója a napokban halt meg, természetesen rákban. 😀

  75. 75.-76.

    A kétkedések közepette nehéz jó példát hozni, ami nem is dokumentált és így nem hiteles leírni.

    Talán először klinikai megközelítésben:
    az Országos Onkológiai Intézet alagsori sugárterápiás részleg falán egy plakát, a daganatgyógyászat kezdetétől: ie 2000 évvel ezelőtti Egyiptomban kivágással, műtéttel „gyógyítottak”; sajnos ma is itt tartunk 4000 év után.
    Már az alagsor várójában nagyon „rossz a levegő” és rossz közérzetet okoz.
    Egy kósza hírt olvasva; a fehér ház látogatói letesztelésekor kiakadt a sugármérő, egy daganatos kezelt beteg beléptetésekor; elgondolkodtató, hogy miért kell fél napokat ott tölteni az alagsori váróban a betegeknek és egészséges kísérőiknek…..
    Talán ez önmagában is beszédes……..

    Családi körben 23 éves fiú mileoid leukémiában 1,5 év alatt elment.
    Egy vidéki kórházban a végén olyan amerikai tesztelés alatti „csodaszert” vetettek be, amiből csak a kórháznak volt haszna. Ugyanis a placebo hatás kiszűrése céljából, még az orvosok sem tudták, hogy az infúzió a kísérleti gyógyszert, vagy csak sóoldatot tartalmazott. A kórház ebből a dokumentált megfigyelésből nagyon szépen profitált.
    A kontroll csoport fiatal 10 főjéből a rokonunk 9.ként hunyt el.
    Ez a mai egészségügyi kórkép.
    Egy hasnyálmirigydaganat operálásáért a „professzor urat” megilleti 600-800.000 forint. A műtét átlagos túlélése 3-5 hónap volt ismerősi körben, jobb esetben.
    stb.

    Ismerősi körben végstádiumú (leírt) méhnyakrákos beteg esetében B 17 és táplálkozási kúra tünetmentessé tette.
    Máj, prosztata , nyelőcső, gyomor, bél daganattípusnál a bioenergiakezelés mutatott eredményt. Olyan esetekben, amikor az orvosok már csak heteket adtak.
    Hólyag, emlődaganatnál a szódabikarbonátos kezelés hatékonyságáról „hallottam”.

    A fentebb leírt uriember termékének, egyfajta ….víznek és egy másik híres cseppnek semmilyen gyógyító képességet nem tulajdonítok.

    Ezek is csak kijelentések; el lehet hinni, avagy sem….

    Mivel a klinikai ismertetések, leírások és eredmények hozzáférése csekély, sőt a betegség diagnosztizálása is sokszor kétes és megkésett; az interneten idejekorán történő hozzáférés akár „életmentő” is lehet.

    Kétkedőknek ez a leírás semmit sem jelent, talán akad, akinek hasznára válhat egy-egy morzsa.
    Dajtás féle említett meditáció érdekelne……

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük